מתכון לקוסקוס אמיתי וקל להכנה של אורנה שפרון- הופיע בעיתון
באופן טבעי גליון מזון לגוף ולנפש. לא חייבים להיות סבתא מרוקאית- וזה באמת קל ובאמת טעים.
אז קודם כל צריך ללכת לחנות כלי בית ולקנות
רשת לקוסקוס (בערך 35 שקלים) . היא נראית כמו נפה אבל עבה (לא מסננת) מחוטי מתכת עבים וחזקים הרבה יותר ממסננת תה, חורים ריבועיים יותר גדולים, קוטר כשלושים סנטימטר ושולי פלסטיק קשיח עמוקים.
ואז לקנות חבילת
סולת.
להביא לרתיחה ארבע ורבע כוסות מים, כף מלח ושליש כוס שמן. (יש
לדייק בכמויות)
כשהמים רותחים יש לשפוך פנימה- רצוי זו ליד זו ולא זו על זו- כדי שיהיה קל לערבב- ארבע כוסות סולת ולערבב מיד עם כף, רצוי כף עץ עם ידית ארוכה כי האדים חמים מאד.
העיסה תהיה יבשה ודביקה מאד וצריך לראות שכל הסולת נרטבה במידה מסויימת. לכסות את הסיר ולהעביר ללהבה הקטנה ביותר למשך חמש דקות.
כעבור חמש דקות לכבות את האש
ולא לפתוח את המכסה.
לפתוח רק לאחר עשרים דקות כי הקוסקוס ממשיך להתבשל מהאדים.
לפתיחת הקוסקוס:
יש להניח את הרשת מעל קערה גדולה באותו קוטר או קטנה יותר אם אין, ואת הקערה על מגש (כי יהיו פירורים).
להעביר בכף חלקים גדולים מהקוסקוס החם מאד אל הרשת, לחכות שיתקרר טיפה וביד נקייה "לפתוח" אותו, ז"א להעביר אותו בתנועות עגולות של איסוף ומעיכה דרך הרשת.
יתקבל גשם קוסקוס אוורירי ונפלא.
אפשר לפתוח את הקוסקוס ממש לפני ההגשה, ולהגיש עם מרק ירקות וגרגרי חומוס או כל תבשיל רטוב טעים אחר.