מסתבר שמה שהגוף שלי צריך ומבקש זה שינה של שעתיים וחצי בצהריים. כל יום...
דרישה קצת מוגזמת לדעתי אבל אין לי פתרון אחר כרגע.
ביום ראשון אחרי ההחזרה ישנתי מ2 עד 4 וחצי.
ביום שאחריו הייתי בבית ונרדמתי ב12 לשעתיים וחצי.
אתמול כבר חזרתי לעבודה.
בבוקר התחלתי להרגיש קצת את הלחץ של החזרה לשיגרה, לקום להתארגן ולצאת. אני צריכה לשים את הנרות, ותמיד אני נחה אחר כך קצת כי זה מאוד מציק לי. בגלל שמיהרתי לא הספקתי לנוח וכל הדרך באוטו השתגעתי מהצריבה ורק חיכיתי להגיע וללכת לשירותים.
תכננתי לצאת מוקדם מהעבודה, אבל מאחר ולא עשיתי הרבה כל היום (לא לקחתי בכלל טיפולים), והרגשתי די בסדר נשארתי עד הסוף. הגעתי הביתה בסביבות 4, וכבר לא יכולתי לחכות להגיע. הרגשתי עייפה וחלשה. בבית אכלתי ונחתי. הצלחתי כן לקום לעשות כביסות ולהכין קרקרים, אבל עם הרבה מנוחה בין לבין.
הערב נגמר עם הסיפור המוזר של השריר התפוס וב9 וחצי כבר צנחתי למיטה. בלילה התעוררתי קצת כרגיל (בשבועיים האחרונים השינה שלי לא משהו), אבל כן הצלחתי לחזור לישון. ב5 וחצי כבר התעוררתי לגמרי.
הפעם החלטתי שאני לוקחת את הזמן שאני צריכה. התארגנתי בנחת, אחרי הנרות שכבתי לנוח איזה 40 דקות עד שהרגשתי מאוששת. עשיתי קצת כלים ואפילו החלפתי לק ברגליים (כי הוא היה מכוער ולא יכולתי לראות אותו כבר...).
הגעתי לעבודה ב45 דקות איחור...
החלטתי שאני מנצלת את היום לסיים את הדוחות סוף שנה שנשארו לי (4 מתוך 10). ירדתי מיד לחדר מחשבים ועבדתי. התקדמתי די יפה והייתי מרוצה. זה יום שאני עובדת עד 2 אז חשבתי שיהיה לי סביר להישאר עד הסוף וככה אסיים את כל הדוחות.
בסביבות 12 התחלתי להרגיש חלשה, וב1 כבר לא יכולתי להחזיק והלכתי הביתה..
סיימתי 2 דוחות והתחלתי את השלישי, ככה שנשאר לי עוד דוח וחצי לכתוב.
בבית אכלתי מרק ירקות ונשכבתי במיטה. הרגשתי שקשה לי להחזיק את הגוף בישיבה.
לקח לי די הרבה זמן להירדם, נשמתי עמוק ונחתי. נרדמתי והתעוררתי ב2 וחצי.
קמתי קצת אפופה וצמאה מאוד. קמתי לשירותים ולשתות וחזרתי לשכב במיטה.
הרגשתי שהידיים חלשות, והפתיע אותי שדווקא הן. החלטתי לבדוק בספר של לואיז היי. קניתי אותו מזמן, הצצתי בו מעט ושמתי על המדף. היום הוצאתי וקראתי בו קצת. הסתכלתי על המשפטים הקשורים לדברים שמפריעים לי לאחרונה:
זרועות - מייצגות את היכולת והאפשרות להאחז בחיים - אני נאחז בחוויותי באהבה, ומחבקת אותן בקלות ובשמחה.
ידיים - מחזיקות ומטפלות. נאחזות ונועצות ציפורניים. נקמצות ומרפות. מלטפות. צובטות. כל הדרכים להתמודד עם חוויות. - אני בוחרת להתמודד עם כל חוויתי באהבה ובשמחה ובקלות
נדודי שינה - פחד. חוסר אמון בתהליך החיים. אשמה - אני משחררת באהבה את היום וגולשת לתוך שינה שלווה, מתוך ידיעה כי המחר יטפל בעצמו.
מעיים - פחד מפני הרפיה מן הישן ומדברים אשר אין בהם צורך עוד - אני משחררת את הישן בחופשיות ובקלות, ומקבלת בברכה ובשמחה את החדש.
ובאופן כללי:
כאבי מחזור - מתח. פחד. היאחזות, סירות להרפות - אני נרגעת ומאפשרת למוחי להתמלא בשלווה.
כסיסת ציפורניים (אני מצליחה להתמיד כבר כמה שבועות!) - תסכול. כרסום העצמי. מרד נגד ההורה - אין סכנה בכך שאתבגר. אני מתמודד כעת עם חיי שלי בשמחה ובקלות.
לסת (שכבר שנים אני מחזיקה בלילה) - כעס. טינה. תשוקה לנקמה - אני מוכנה לשנות את הדפוסים בתוכי אשר יצרו מצב זה. אני אוהבת ומעריכה את עצמי. אני מוגנת מכל רע.
אחרי הקריאה שכבתי על המיטה ונשמתי עמוק.
שמתי לי שיר רגוע ואהוב ברקעו ובאמצע גם התחלתי לשיר לעצמי בכל רם.
היי שקטה
שכבר קישרתי אליו פה פעם.
_היי שקטה, עכשיו הכל בסדר
אפילו המחנק עומד להשתחרר_
_כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי
כאילו מעפר פורחת שושנה._
במפשט הזה כבר התחילו לרדת לי דמעות
ודמיינתי את הכדור תאים ברחם מוציא גבעול קטן וירוק.
וזה משפט שכבר הרבה זמן אני מרגישה שמאוד משמעותי לי.
_כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח
כאילו השלווה היא חוף הבהלה._
ניסיתי למצוא לי עוד שירים נעימים כאלה, אבל התייאשתי באמצע (בעיקר כי היה לי קשה להחזיק את הפלאפון לאורך זמן כדי לחפש, בגלל החולשה בידיים).
מרגישה שאני צריכה עכשיו דברים מאוד שקטים, רגועים, חיוביים ומחזקים. הרבה נשימות, שירים רגועים.
מאז שבשמת כתבה אצלה שהיא אוהבת סרטים של הולמרק בגלל חוסר האלימות שבהם, אני מנסה לשים יותר לב לאנרגיה שאני נכנסת אליה כשאני רואה סדרות או סרטים. אני כן רואה מגוון אבל יותר בתשומת לב לאיך שאני מגיבה לזה. ובימים האחרונים אני כמעט ולא רואה טלוויזיה, בעיקר סרטונים שמעניינים אותי ביוטיוב, וקוראת יותר.
שירים רועשים או אינטנסיביים קשה לי לשמוע עכשיו ואני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מכבה את המוזיקה בגלל זה.
אשמח אם תשלחו לי קישורים אם יש לכן רעיונות לדברים מתאימים.
בעלי חזר הביתה ומיד הרגשתי את היום שעבר עליו והיה לי קשה להכיל את האנרגיות האלו. היה לו יום ארוך והוא היה רעב, והרגשתי שזה מן ענן שנכנס הביתה. אחרי שהוא אכל ונח קצת זה השתנה, אבל ברגעים שבהם היה בסערה כזאת הרגשתי שזה ממש מכניס אותי למתח.
מרגישה שאני מאוד רגישה כרגע, יותר מבדרך כלל, וממש צריכה סביבי רק דברים חיוביים ונעימים כל הזמן.
אחרי כמה זמן הצלחתי כבר כן לקום ולזוז יותר.
שתיתי עוד הרבה מים והכנתי לי סלט ואכלתי.
עדיין בהתלבטות אם להיפגש עם חברות הערב. מצד אחד זה יכול להיות כיף, ומצד שני אולי יהיה לי קצת אינטנסיבי מדי, ועדיף שאשאר בשקט שלי...
ומאוד מתלבטת מה לעשות מחר עם העבודה. מה שוב אצא ב1? זה ממש מוקדם... יש רק עוד שבוע וחצי עד סוף השנה, אבל אלו בדיוק הימים שבהם אני הכי חלשה מההורמונים...