מפגשים קבועים ברחבי הארץ: מדור קבוצות חינוך ביתי
פורמט לפרסום המפגשים:
מתי?
איפה?
פרטים נוספים:
דיון על פורמט הדף
אמת וצדק (2007-09-26T01:58:16):
מנסה קונספט חדש. אם לא יצליח מבטיחה למחוק.
התחלתי להתמכר לאתר, ומה שהכי חסר לי זה דף שיעזור למצוא פעילות / מפגש בימים הקרובים.
למשל: מחר אני לוקחת חופש מהעבודה כדי להישאר עם נעמה, אבל לא הספקתי לתכנן כלום. אז במקום שנסתובב לנו לבדנו בגינה או בסופר, ובמקום שאתחיל לנבור פה בעשרות דפים של מפגשים לא פעילים ולכתוב מיילים והודעות, ובמקום שאבזבז את כל הבוקר בלהתקשר לכל מי שאני מכירה רק כדי לשמוע שכולם עסוקים, למה שלא יהיה כאן דף שכל מי שרוצה לעשות פעילות משותפת בימים הקרובים ייכנס אליו וימצא שותפים?
גלי (2007-09-26T09:16:59):
למשל: מחר אני לוקחת חופש מהעבודה כדי להישאר עם נעמה, אבל לא הספקתי לתכנן כלום.
העניין הוא שאצלנו כל יום זה ככה. בחינוך הביתי צריכים ליזום כל יום כל היום או לא, פשוט להישאר בבית ולמצוא עיסוקים מתוך השעמום.
Hilla Kr (2007-09-26T09:49:24):
שאצלנו כל יום זה ככה. בחינוך הביתי
לא כולם באתר בחינוך הביתי. וגם רבים מאנשי החינוך הביתי אוהבים להפגש ולא רק להישאר בבית ולמצוא עיסוקים מתוך השעמום.
ה מערוך (2007-09-27T20:50:42):
האם הכוונה שייכתבו כאן רק מפגשים 'פיראטיים', או גם המפגשים ששייכים למפגשים הקבועים המוכרים?
מציעה להכניס זאת ל-טור צד, תחת הכותרת 'מפגשים קרובים'. כך יש יותר סיכוי שהדף יקבל תאוצה.
ולדעתי זה עשוי להצדיק את עצמו, כי זה אינו דף המיוחד לקבוצה ספציפית.
גם הקבוצות הספציפיות יכולות להודיע בדף הזה על המפגשים הקרובים שלהן.
אמת וצדק (2007-09-28T01:06:27):
תודה למערוך, הוספתי קישור לטור צד. מקווה שזו לא חוצפה גדולה מדיי מצדי.
הרעיון של הדף הוא לרכז במקום אחד את כל ההודעות שקשורות למפגשים בימים הקרובים וכך לחסוך חיפושים ארוכים בהמון דפים שחלק גדול מהם כבר לא בשימוש.
קרוטונית מהמרק הגדול (2007-09-28T07:03:54):
גם הקבוצות הספציפיות יכולות להודיע בדף הזה על המפגשים הקרובים שלהן.
זה קצת מוגזם להודיע כל שבוע מחדש, על מפגש קבוע שמתקיים באותו מקום ושעה. בשביל זה יש דפי מפגשים שמחולקים לפי אזורים (אמא מהצפון לא תגיע למפגש בדרום רק מפני שהוא ביום ג', ופנוי לה יום ג').
ה מערוך (2007-09-28T11:35:44):
אמת וצדק, תני לזה כמה זמן ותראי אם יש ביקוש לדף, ואז נדע אם להשאיר אותו בטור צד או לא.
בכל אופן, יש אמת במה שקרוטונית אמרה, ומצד שני - אני מבינה את הבלגאן שיש למישהי חדשה שמחפשת מפגש - יש כ"כ הרבה דפים, לא כולם פעילים, לא כולם מעודכנים וכו'. אז את מוזמנת לחשוב איך להפוך את הדף הזה לאפקטיבי מהבחינה הזאת.
בהצלחה.
פלונית (2007-09-28T13:12:25):
רעיון - אפשר לפתוח לוח שנה (Calendar) שיתופי למפגשים, בו אפשר לסמן מפגשים קבועים ומזדמנים וכו', וכמובן לקשר אותו לדף הזה (או אחרים)
זה יאפשר, מלבד חיפוש קל של מפגשים, גם שליחת הזמנות, הרשמה לקבלת הודעות במייל על עדכוני לוח וכו'.
למשל: http://www.google.com/calendar
אמא נוסעת (2007-09-28T15:01:53):
דף מצויין! הללויה ובתקווה למפגשים בימים הקרובים....
Hilla Kr (2007-09-28T15:27:33):
הרעיון של לוח שנה משותף ג-א-ו-נ-י
בו אפשר לסמן מפגשים קבועים ומזדמנים וכו'
אמת וצדק (2007-09-29T00:17:51):
זה קצת מוגזם להודיע כל שבוע מחדש, על מפגש קבוע שמתקיים באותו מקום ושעה.
לא נראה לי מוגזם, הן לאור סירבול החיפוש וריבוי הדפים הלא פעילים באתר והן מפני שהדף הזה יכול לשמש "מרכז", כמו ככר השוק, וממנו הפניות לדפים אחרים לצורך פרטים נוספים.
לגבי לוח שנה משותף - אין לי מושג איך יוצרים דבר כזה, אבל מי שיודע מוזמן ליצור וגם למחוק את הדף הזה אם לוח השנה יכול להחליף אותו.
קרוטונית מהמרק הגדול (2007-09-29T06:43:22):
לא נראה לי מוגזם
נו, אם את מתנדבת לעשות את זה וזה לא נראה לך מוגזם אז קדימה ובהצלחה.
תראי, יש קבוצות מפגש יחסית ותיקות ומגובשות שלא מרגישות צורך לפרסם (אבל אם מצטרפים חדשים הם מתקבלים בשמחה). קבוצות כאלה בטח לא יטרחו לפרסם כאן.
זה אולי כן רעיון טוב עבור קבוצות בהתגבשות, קבוצות קטנות יחסית וכולי - לפרסם כל שבוע לפני מועד המפגש.
ירח לבן (2007-09-29T10:13:53):
אני חושבת שהכוונה היא פחות לקבוצות קבועות אלא פשוט למפגשים אקראיים כאלו, של 'שיט איזה שעמום...מה נעשה היום...כולם עסוקים ובא לנו לעשות משהו חברתי...', או: 'אני קופצת עם הבונבון לחוף מציצים...למישהו בא להצטרף?'
בכל אופן, אני מקווה שאכן הדף יתפוס (מעבר לדיונים בשאלת האם הדף יתפוס )
עודד המחפש (2007-09-29T11:00:07):
אני חושב שהדף יהיה יעיל אם הוא יהיה ערוך בצורה טובה.
כלומר - לא דף דיון רגיל, אלא דף ערוך שבו כל מפגש מוצע יהיה כתוב במבנה שקל יהיה לראות באופן מיידי אם הוא רלוונטי לך או לא.
אולי אפשר לערוך אותו בדומה ל-באופן טבעי בתקשורת עם סעיפים כאלה...
<תרומתי הצנועה>