מעגל נשים לקראת לידה

ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

אני מבינה שזה כבר נהיה טרנד, אבל אני הייתי רק אתמול באחד והיה מהממם! זה כאילו נחשב מעגל העצמה ליולדת, אבל אני הרגשתי מתעצמת לא פחות בעצמי מהאווירה והנתינה והחום שהרעיפו על חברתי ההריונית.
אחד הדברים הקשים שחוויתי בלידה שלי - בהכנות לפני, תוך כדי ואחרי היתה בדידות איומה.
והנה נאספות להן נשים סביב לאשה בחודש תשיעי, כל אחת הביאה לה מתנה קטנה, רובן ממעשי ידיהן לתפארת, כל אחת הביאה משהו לאכול, מישהי היתה קצת מנחה, אבל בזרימה הכללית כמעט כל אחת הנחתה ברגע מסוים, ושרנו לנו, ולה וברכנו ואהבנו והיה חזק.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

האם הן הכירו אותה מקודם? או שהחיבור נוצר במיוחד לכבוד המעגל?
ענת_שן_לוי*

מעגל נשים לקראת לידה

כן, בטח הכירו. היא הזמינה חברות שהרבה מהן גם הכירו אחת את השניה. האמת, זו היתה אסופת נשים מאד מיוחדת, גם ההריונית אשה מיוחדת מאד, אבל קבלתי את ההרגשה שזה יכול להיות מדבק.
גם האמא של ההריונית הוזמנה אבל הבריזה. החמות היתה שם - בהתחלה היא הביעה את חששותיה מלידת בית ולבסוף נשבתה בקסם והתפעלה כל כך ממה שהיה שם (ואף העלתה זכרונות שבטיים מבגדד) עד שהתחילה לחשוב חיובי ולהאמין שיהיה נפלא.
כמובן גם המיילדת היתה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

איזה תיאור מרגש!

אבל...
אני לא מדמינת את עצמי באמצע של מעגל כזה. מפחיד, גדול.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני הייתי שלשום ב"מעגל נשים" לכבוד יום ההולדת של תינוקת חדשה. הזמינו אותי לדבר על לידה. היה ליל ירח מלא, אבל המרגש ביותר היה שאלו נשים שגרות כולן בישוב אחד, באמת מאד מיוחד, כולן (חוץ מאחת) או כבר אימהות או בהריון, חלקן עם תינוקות ממש קטנים על הידיים, חלקן בהריון מתקדם (לאחת התחילו צירים תוך כדי הערב והיא נסעה ללדת...), היו כמה נשים מבוגרות, חלקן אימהות של נשים אחרות. וכולן מכירות וגם חיות ביחד באותה טריטוריה. זה היה מרגש, זה היה למות מקנאה, זאת היתה השראה. פשוט לא יכולתי לקום וללכת. ככה זה צריך להיות.
ואיזה כאב זה שלא
ענת_גביש*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

וואו. איפה זה??? נדמה לי שחצי אתר מחפש לעבור לשם (-:
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

לאחרונה גם אני התנסתי במעגלי נשים, בהנחייתה של אילנה אילן והם ממש עוצמתיים, ממלאים, מהנים, פשוט לא יאמן כמה אנחנו הנשים זקוקות לחברת נשים בלבד, כמה אנחנו רגישות מכילות, חכמות, מומלץ לכל אשה.
נועה_ברקת*

מעגל נשים לקראת לידה

יודפת
והעניין, באמת, היה לא העוצמה של מעגל הנשים שנראה לי שבכל מקום אפשר ליצור אותו ושגם בכל מקום צריך ליצור אותו יותר. העניין המרגש היה לראות נשים שחיות באותו ישוב במעגל כזה. שבבוקר הן הולכות למכולת ובצהריים נפגשות בשבילים או בגן. ועכשיו יקום שם גם בית ספר...
רק שאין אפילו אוהל אחד פנוי, אפילו לא מערה...
עוד_לא_אמא*
הצטרפות: 12 מאי 2003, 08:36
דף אישי: הדף האישי של עוד_לא_אמא*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי עוד_לא_אמא* »

איזה יופי!
אפשר הנחיות ל"עשה זאת בעצמך" בבית? (גיסתי נכנסת לתשיעי...)
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

כמה אנחנו הנשים זקוקות לחברת נשים בלבד, כמה אנחנו רגישות מכילות, חכמות,
האמנם? לחברת נשים בלבד? והתכונות הנפלאות הללו - כל הנשים התברכו בהן, ורק נשים?!
ויויאן_מיוחס*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 14:36
דף אישי: הדף האישי של ויויאן_מיוחס*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ויויאן_מיוחס* »

אני השתתפתי בשלוש מסיבות לידה. כל מסיבה הייתה מיוחדת ושונה מרעותה, אבל היו כמה דברים משותפים שהיוו מעין מסגרת.
ראשית, כל אישה הביאה ליולדת חרוז, עשינו סבב וכל אחת נתנה את החרוז ואמרה כמה מילים. מהחרוזים יצרנו שרשרת לכבוד היולדת ליום הלידה.
אחר כך כל אישה נתנה מתנה ליולדת, משהו מעשה ידיה או משהו שהיא קנתה, משהו שייתן כוח ותמיכה ליולדת ביום הלידה. דוגמאות: נרות בכל מיני גדלים, ספר משמעותי, קריסטלים, שוקולד משובח, שמנים ארומתיים, דיסק מיוחד, כותונת הנקה, מנוי לבאופן טבעי וכו'.
כמובן שכל אחת גם הביאה משהו לאכול או לשתות.
במסיבת הלידה האחרונה שהייתי בה היינו מספר חברות, אחות של היולדת, אמא שלה ואפילו סבתא שלה. הרגעים המרגשים ביותר היו סיפורי הלידה שסופרו על ידי האמא והסבתא - סיפורים מעצימים ומרגשים.
מומלץ בחום.
ענת_גביש*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אמא של, אני חושבת שמאיה לא התכוונה לשלול את האפשרות שגם גברים הם כאלה...
פשוט, נשים לבד זה משהו אחר. ואני מסכימה, אנחנו זקוקות לזה. אולי המילה "בלבד" הקפיצה אותך. הכוונה אם הבנתי היתה נשים בלבד לפעמים.
אמבט_ים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

אמא של יונת, ענת הסבירה אותי נכון, הכוונה שלתוך המעגל לא יכנסו גברים, זה זמן בשבילנו הנשים.
אבל לאמר את האמת אני באמת חושבת שהתכונות הללו מוטבעות בכל אשה ואשה, לגבי גברים אז גם במידה זו או אחרת, אבל הן לא מוחצנות כמו אצל הנשים.
וכמובן שאנחנו זקוקות לחברת גברים, ניגודים המשלימים זה את זה כמו יין ויאנג בנו הנשים יש תכונות המוגדרות כגבריות ובכל גבר יש צד נשי.
ענת_שן_לוי*

מעגל נשים לקראת לידה

במעגל שהייתי בו, נאספנו ב-6-7 בערב. בהתחלה אכלנו (מדהים איך אף אחד לא אמר מה להביא ויצאה קומבינציה מושלמת של מאפים, תבשילים, סלטים ומתוקים).
כשהחשיך הדלקנו נרות והתיישבנו בגינה על מחצלות וכריות לאור נרות בלבד.
המעגל נפתח באמירת השמות של כל המשתתפות וכל משתתפת אמרה גם את שם אמה.
אח"כ הוגשו המתנות שכללו כמה ציורים יפיפיים של נשים בלידה, אבנים, צלמיות וכו'.
אח"כ שרנו המון שירים מעגליים כאלו שחוזרים על עצמם בלי סוף.
אחת הנשים רקדה לכבוד אשת המעגל לצלילי תופים (התיפוף היה ממש לא "מקצועי", אבל היה משהו בריקוד שלה שהנחה את התיפוף וזה היה מדהים).
אחר כך עשינו "טיפול" משותף לאשת המעגל. (אני לא הייתי עומדת בזה)...
אחר כך עבר ביננו סליל של חוט אדום שכל אחת קשרה סביב ידה השמאלית, (בהתחלה היינו קשורות יחד ואחר כך גזרנו) והבטחנו להשאר עם החוט האדום על היד עד הלידה... פקפקתי אם אעמוד בזה, אבל אני כן, בקלות.
זה נגמר באיזה 11 וחצי בלילה.
כל המסגרת או הטקס היו מאד רופפים ובין העשיות המשותפות והמרוכזות היו שיחות ובדיחות וכל מיני, וזה ככה זרם מדבר לדבר בצורה מאד חופשית.
היתה לי תחושה של חיבור למשהו גדול ממני.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ענת, מעניין, למה פקפקת אם תוכלי להמשיך לענוד את הסרט?
נשמע מדהים!
קצת מזכיר לי את מפגש הנשים שעשינו לקראת החתונה שלי.
אמא_של_יונת*

מעגל נשים לקראת לידה

מאיה, ענת,
אני התייחסתי בעיקר לטפיחה העצמית על השכם: "רגישות, מכילות, חכמות".
אולי אתן נתקלות רק בנשים כאלה וכלל לא באחרות, ורק בגברים שאינם כאלה.
הנסיון שלי הוא שונה. אני מכירה אנשים רגישים וחכמים משני המינים, וגם היפוכם משני המינים. לא מצאתי עדיפות לנשים (וגם לא להפך) באף אחת מתכונות אלו, למרות סיפורים רבים שמופיעים כאן באתר על קהותם של גברים.
אמבט_ים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

אמא של יונת, כמובן שיש רגישים וחכמים משני המינים , אבל עובדה שאין מעגלי גברים (לפחות אני לא שמעתי עליהם). בהתכנסות הזאת של נשים שמדברים על הילדים, בני הזוג, האמהות שלנו (דרך אגב לרוב הנשים במעגל היו וישנם יחסים מאוד מורכבים עם האמהות שלהן), הפתיחות הזאת, גם עם נשים שפגשתי בפעם הראשונה במעגל כי יש לנו משהו מחבר משהו משותף מעצם היותנו נשים, אני לא רואה את זה קורה עם גברים וזה לא אומר שהם לא רגישים ולא קשובים פשוט זה לא בטבע שלהם. לא תמצאי את השם שלי באתר שמזוהה עם קהותם של גברים, אני התברכי בבן זוג בעל התכונות האלו ועוד המון מעלות אחרות.
אבל בכל זאת באופן כללי, את לא מוצאת תכונות אופי שמזוהות יותר עם נשים ואחרות לגברים?
ודרך אגב, מה רע בטפיחה עצמית על השכם?
אמא_של_יונת*

מעגל נשים לקראת לידה

את לא מוצאת תכונות אופי שמזוהות יותר עם נשים ואחרות לגברים?
מאיה,
כן, בהחלט יש, ואפילו כתבתי על כך ומחקתי כדי לא לסרבל את תשובתי. רק אינני חושבת ששלוש התכונות שאת ציינת אופייניות לאחד המינים.
ענת_שן_לוי*

מעגל נשים לקראת לידה

דווקא שמעתי על מעגלי גברים, ושמעתי שזה נפלא עבורם באותה מידה.

זה לא קשור למי יותר קשוב, רגיש, מכיל - אלא לסוגים שונים ואיכויות שונות של יכולת תקשורת, תמיכה וענין.
דוגמה אחרת לאותו ענין:
הייתי בחתונה של "ברסלבים". החתונה היתה באולם ארועים רגיל, אך כשחזרנו מהחופה שהיתה בחוץ - על שפת הנחל, במת הריקודים היתה חצויה לשניים בעזרת מחיצה.
הגברים רקדו בצד אחד והנשים בצד השני. הגברים רקדו כמו "גברים", ריקוד מאד פיזי עם הפגנת כוח ופעלולים.
הנשים, שחלקן גם היו בהריון, רקדו אחרת לגמרי מהגברים, ואחרת לגמרי מאיך שנשים רוקדות בדרך כלל במחיצת גברים. היה שם משהו מאד פתוח, ללא הצורך להרשים או או לעמוד בתחרות... זה היה קצת כמו לרקוד כאילו שאיש לא רואה...
הלכנו לאכול, ואחר כך הוסרה המחיצה וכולם רקדו יחד, כאמור אחרת לגמרי מהריקוד ה"מופרד".
העובדה ששתי האופציות נכללו באותה חתונה, הבהירה משהו חשוב. אנחנו יכולים/ות לקבל הרבה גם מלהיות "מובדלים" ומופרדים מבני המין השני. לא בגלל שהמין השני הוא "פחות" אלא בגלל שהוא אחר.
ודוקא כשאנחנו נתמכים על ידי אותו בני אותו המין יש לנו אפשרות להתחזק בתוך הזוגיות. כי הזוגיות אינה צריכה ואינה יכולה למלא את כל צרכינו הרגשיים. אבל הזוגיות ביחד עם תמיכה ממעגלי נשים וממעגלי גברים יכולה לעשות פלאים. ככה כל אחד מבני הזוג מרגיש יותר שלם. וזה משהו שהיה מאד חסר בתרבות שלנו עד כה (חוץ מפגישות מספרה וקוסמטיקאית לנשים ומפגשי כדורגל לגברים שאני לא צריכה לספר לכם איזה דימוי יש להם)...

בכלל אני חושבת שחלק גדול מהצרות שיש בין נשים לגברים עשויות מחוסר בתמיכה מהסוג הזה. כי נשים עשויות לצפות לדברים שגברים לא יכולים לתת, אבל נשים אחרות - כן. ואותו הדבר לגבי הגברים.
אמא_של_יונת*

מעגל נשים לקראת לידה

ענת,
הלוואי שיכולתי לנסח את מחשבותי בצורה טובה כמוך!
ענת_שן_לוי*

מעגל נשים לקראת לידה

[-: (סוף סוף הבנתי שהסמיילי הזה מסמיק!)
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי עירית_ל* »

מעגל גברים - פעם ראיתי סרט (יש לי בלאקאאוט מוחלט לגבי השם, השחקנים ואפילו העלילה מעורפלת) שבו היה מעגל גברים. היה שם מישהו שהתאהב במעגל באחד הגברים האחרים וההתאהבות הזו הניעה את העלילה (המשועשעת, שיהיה ברור). נדמה לי שהפעילות המגבשת הסופית של המעגל היתה איזה קמפינג גברי ביער. מישהו ראה? סרט נחמד.
נועה_רטר*
הצטרפות: 17 פברואר 2003, 22:15

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי נועה_רטר* »

אני קוראת פה את תיאור מעגל הלידה ונזכרת בשלי, מחר בדיוק לפני שנה ילדתי בלידת בית את שירה. לפני כן ארגנתי לעצמי מעגל לידה. היה מדהים ומרגש ומרומם .
איריס יוטבת הנחתה או יותר נכון נתנה כיוון לדיבורים ולסיפורים, וערכה את הטקסיות של חוט ביד בין כל הנשים, שירים ועוד.
הזמנתי חברות מכל מיני מקומות ומפגשים, אבל כאלה שידעתי שנכוחתן נעימה לי, את אמא שלי כמובן, בת דודה (מבוגרת ממני ב- 10 שנים) ודודה שלי (שהיא כמעט כמו סבתא ) בת 70 , ואת חמותי ואף חברות (מספר) של אימי וחמותי שאני אוהבת ומחוברת אליהן. וכמובן את המיילדת, את שיין. כך שהיה טווח גילאים רחב, נשים מכל הארץ , כאלה עם ילדים, כאלה בלי, וזה נתן לזה עומק מיוחד ומרגש.
סיפרו סיפורי לידה, מפעם מעכשיו, ברכות ותפילות , אגדות והגיגים שונים.
חברה שלי ששמה גם נועה היתה בחודש ה-9 , עם צירים, כך שהחגיגה וההתקדשות היתה עבור שתינו יחד.
בתחילת המעגל , בהיכרות היא סיפרה שזו לה לידה -3 אחרי שתיים עם אפידורל.
וגם הפעם היא מתכננת אפידורל.
מה שהיה לבסוף שבאותו ערב (המעגל היה ביום ו' בבוקר), היא נסעה לחדר לידה, וילדה ללא אפידורל, לידה טבעית- מבחירה, עם מילדות / שכנות / חברות שהמשיכו עבורה את חווית מעגל הנשים. היא יצאה מחוזקת ובהשראה כ"כ חזקה שזה עבד, ועבד מצוין.
אני ילדתי חודש אח"כ, ובהמשך החודש פגשתי חברות עם החוט על היד, החוט שמתכוונן להיות איתי ללידה שלי, זה היה כ"כ מרגש. פגשתי בבנות האלה במשך חודש ימים עם בעבודה, בבית, במשפחה, כשנפגשתי עם המיילדת, עם חברות רחוקות יותר... היה מרגש מאוד.
זהו, זה היה לפני שנה, מחר יומולדת שנה לשירה. איזה יופי של עיתוי לקרוא על זה פה עכשיו, איזה חוויה להיזכר, איך הזמן עובר כ"כ מהר...
ביי נועה.
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

עובדה שאין מעגלי גברים
לפני כ-3 שנים השתתפתי במספר מפגשים של "מעגל גברים" (בשלב מסוים, כדי להבדיל מ"מעגלי נשים", התחלנו לקרוא לו "משולש הגברים"). בהחלט היה לזה ייחוד לעומת סדנאות ו"מעגלים" מעורבים שבהם השתתפתי לפני ואחרי. לא לקחתי חלק באף "מעגל נשים", לפחות לא בגלגלול הזה, אז אין לי בסיס להשוואה.
אותו הרכב שלקחתי בו חלק עדיין מתקיים, ואני יודע על עוד מסגרות של מפגשים ו"מעגלים" על טהרת המין החלש.
אמבט_ים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

קודם כל, מזל טוב לשירה.
מה אומר לכם? הופתעתי, שרון אולי תוכל לדווח כאן מה היה שם. מאוד מסקרן.
מיכל_דמ*
הצטרפות: 21 אפריל 2003, 19:19
דף אישי: הדף האישי של מיכל_דמ*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי מיכל_דמ* »

לוקחת נשימה גדולה ומעיזה לשתף אתכן, נשים יקרות:
כבר כמה שנים שאני מנחה "מסיבות רווקות" בסגנון מעגל נשים. והמעגלים מדהימים, ואני מודה ומוקירה את הזכות הזו שנפלה בחלקי ללוות שבטים קטנים, של נשים יפות ונרגשות המלוות חברה/אחות/בת אהובה אל החופה.
לפני זמן רב עלה לי רעיון למסיבות לידה. ואז גיליתי שיש כבר מי שעושה את זה. מיד ביטלתי את עצמי, בטענה שהן בטח עושות את זה כל כך מדהים, שמי אני, הקטנה.
וגם בסוף, הלידה שלי היתה כל כך "רפואית" ולא בסגנון המתבקש... בקיצור ירדתי על עצמי וגנזתי את הרעיון.
בימים האחרונים הרעיון חוזר ומעורר בי השראה ויוזמה. ואז צץ לו הדיון המרתק הזה.
והיום אני אומרת אחרת, לעצמי ולכן: אשמח להנחות ערב מעגל נשים שבו נרעיף על היולדת אהבה, נעבור איתה טקס הכנה רוחני ואנרגטי, נספר, נשיר ונתנועע ברכות ונשיות, נתחבר לעוצמה שבנו ונעצים בה את היולדת, נזמין את התינוק לעולמנו בשמחה ונברך את הכלה בתפילות וסגולות.

לפעמים הלידה הקרבה מעוררת רגשות משמעותיים ומתחים. ולרוב, ההכנות ללידה הן חומריות (קניות) וגם גופניות לפעמים. אשמח לתת מקום גם להכנה רגשית ורוחנית, לאפשר ביטוי בסביבה מכילה ותומכת לכל מה שמציף את היולדת ואת המלוות (התרגשות, פחד, בדידות, אדישות...) ולהזמין יחד אמונה, ביטחון ואיזון.

מלבד מסיבות רווקות, אני מנחה ("מאפשרת") מודעות במעגלים שונים, בעיקר ילדים ובמערכת החינוך. אבל מעגלי נשים זה מה שבאמת מעקצץ לי ברחם.

בקיץ הקודם ארחתי אצלי בחצר מעגלי סיפורי לידה שהיו מדהימים ומרגשים, אולי אחזור על כך בקרוב.

תודה שהקשבתן (באוזן וירטואלית).
לילה טוב
טושו*
הצטרפות: 04 דצמבר 2002, 21:29

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי טושו* »

ענת, זה מדהים.
אני קוראת את התיאור שלך את המעגל וזה נשמע לי מוכר........גם אני הייתי שם, עם טוהר.
זה באמת היה ערב קסום.
לא בטוחה שיצא לנו לדבר, ואולי כן?
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ביום שבת הקרוב השכנה-חברה שלי מתחילה את חודש תשיעי ואני מארגנת לה מעגל נשים לקראת הלידה.
דיברתי עם אילנה אילן המדהימה שנתנה לי כמה רעיונות, אבל אני פשוט משקשקת.
אז מה שהולך להיות באופן כללי:
הכנתי חרוזים מדאס (גדולים, בגודל של משמש קטן), אצבע אותם בקרוב וכל משתתפת תכתוב ברכה ותתן ליולדת. החרוזים יחרזו למחרוזת שתהיה עם היולדת בלידה.
ביקשתי מהבעל (צלם במקצועו) להכין תמונה גדולה יותר מ 10X15, ממוסגרת שתינתן לה מתנה בערב כדי שתלווה אותה בלידה, שתזכיר לה את המשפחה המאושרת שלה.
בנוסף, חשבתי על מדיטצית צ'אקרות בה נתמקד ברחם ובפתיחת צוואר הרחם.
החוט האדום המסורתי שייקשר בין כל אחת מהמשתתפות ויילך איתנו עד ללידה שלה.
כמה שירי-נשים (אני זקוקה למילים של שירים)
סיפורי לידה
אוכל (כמובן).
עוד רעיונות? שוב, אני ממש משקשקת מפחד.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אביב,
אין לי רעיונות בשבילך, אבל בהצלחה! {@
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמו גילה! (())
נועה_ברקת*

מעגל נשים לקראת לידה

באופן לגמרי ספונטני ארגנתי לפני עשרה ימים בערך מפגש של נשות הישוב לחברה שעמדה ללדת (בבית). לא היה לי מושג מה לעשות, חשבתי על כל מיני רעיונות יצירתיים, אבל איכשהו זה גם נראה לי קצת טפשי ולא מתאים לאישה ולחברות שלה (מה זה כל הפגניזם הזה?)
בסוף נפגשנו במקום מאד יפה בישוב שפתחה אישה אחרת - מעין מרכז לאמהות ותינוקות - היתה עוגה טעימה - המיילדת שלה הגיעה לפגישה - ועוד עשר נשים. עשינו סבב הכרות - האישה ספרה קצת על הסיבה שהיא החליטה ללדת בבית ועל הלידות הקודמות שלה ועשינו סבב של חוויות מהלידות שלנו.
היה נפלא!!! היו כמה נשים בהריון וכמה שכבר לא יהיו יותר, היו סיפורים טובים וגם כמה טראומות ובעיקר היתה המון הקשבה ועניין ופרגון לכל אחת איפה שהיא.
בסוף הערב, החברה שלי נוראה הצטערה שלא התחילו לה צירים (סוף תשיעי, המיילדת כבר נמצאת), היא היתה במצב רוח טוב מאד, אחותה היתה שם ובקיצור הכל היה מוכן (חוץ מזה שגמרנו לה את הנס קפה). אמרתי לה שתלך לישון ולמיילדת אמרתי שהיא בדיוק תספיק להגיע הביתה, לישון שעה ולחזור.
למחרת בצהריים נודע לי שככה בדיוק היה. הצירים התחילו כמה שעות מאוחר יותר בלילה והיא ילדה בצהריים. לידה נפלאה.
המסקנה שלי - לא צריך לעשות יותר מידי. הטקסים הכי חשובים הם פשוט להיפגש אחת עם השנייה.
המסקנה של השכנות - להזמין אותי לערבים לפני לידה, לפחות לפני שהולכים לבקש זירוז....
שירה_לוריא*
הצטרפות: 11 נובמבר 2001, 22:38
דף אישי: הדף האישי של שירה_לוריא*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי שירה_לוריא* »

עכשיו לראשונה מצאתי את הדף הזה , והייתי רוצה לשתף אתכן

אני מנחה מעגלי לידה והייתי רוצה לספר על המעגל האחרון שהנחיתי .
היולדת שזו לה לידה שניה היתה אחרי לידה מאד טראומטית ( אני משתדלת לתת פרטים , אך מנגד לא יותר מידי, על מנת שלא לפגוע בפרטיות והאינטימיות של אותה אישה נפלאה)- לידה מוקדמת , יחס נוראי בבית חולים והסיפור הידוע על איך שלא היינו רוצות שהלידה שלנו תהיה.
במהלך המעגל שהכיל נשים מדהימות ( היה כל כך מרגש לראות את האהבה ועד כמה היא מוקפת בחברות נפלאות ואוהבות ) אחד הדברים הכי חזקים היה הסיפורים שעלו.
רוב הסיפורים ( רובם הגדול) היו סיפורי העצמה וגדילה .
לכל אחת מהנשים הלידה היתה משהו שחיזק אותה, כולן דיברו על הכח והעצמה , אמנם רוב הלידות היו לידות בית, אבל גם אלה שלא - עדיין ראו את המופלאות והגדילה.
זה היה כל כך כיף להיות שם ולשמוע את זה .
מה שזה עשה, זה גרם ליולדת לרצות כבר ללדת ופשוט שיחרר אותה מכל אותם פחדים שהיא הכילה בתוכה.
הטרנספורמציה היתה מיידית .

ומה היה בלידה?
כמובן לידה קלילה , מדהימה ומהירה .

בכלל, במעגלי הלידה שאני מעבירה זה כל כך כיף לראות את השינוי שאנו הנשים עוברות.
אותי זה מרגש כל פעם מחדש.

ובהמשך למה שדיברו כאן על מעגל הנשים- אני מעבירה מלבד מעגלי לידה גם מסיבות רווקות, טקס קבלת הוסת הראשונה, ימי הולדת וכדומה - שהמשותף להכל הוא מעגל נשים
זה לא משנה אם זה לפני חתונה, אם זה יומולדת 50 או אם זה לפני לידה
ברגע שאנחנו הנשים מתיישבות למעגל הקסם נוצר.
אותנה איכות שהוטבעה בנו כל כך בתקופה ההיא בה ישבנו סביב הבאר, שאבנו מים, כיבסנו, טחנו את החיטה,בישלנו ,גידלנו את הילדים ועשינו את כל אותם דברים שהיינו עושות יחד ,אותו מעגל הוא חלק מאתנו , אפילו שעברו כל כך הרבה שנים מאז, הוא לא נשכח והוא זה שתמיד מפגיש אותנו מחדש- הנשים
כי כנשב יחד, זה לא משנה אם אחת רוחנית , אחת מיינסטרים, אחת מוזרה ואחת מרובעת , זה לא משנה, אנו נפגשות במקום הבסיסי הזה שמחבר אותנו, דרך הרחם שלנו- אחת לאחת.
בגלל זה מעגלי נשים תמיד מצליחים ( טפו טפו טפו)- זה הקסם הזה שיש לנו חלק בו , אבל הוא גם קיים בפני עצמו .
זה הקסם ואנחנו הנשים אנחנו קוסמות מופלאות ( איזה כיף לנו...)

ודבר אחרון- אני מזמינה את כולכן להכנס לאתר של אילנה ( אילן) ושלי- יש לנו פורום שמחכה לדפים פעילים , אתן מוזמנות לפתוח דפים ולהמשיך ולרשת את הרשת הנשית
כתובת האתר:
www.elaisha.com

וואו, כתבתי המון, תודה לכולכן על הסבלנות ( למי שהתמידה וקראה עד הסוף.....)
באהבה שירה
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

טוב, אז אני אחרי! המעגל נדחה בשבוע עקב ביטול של רוב המשתתפות לפני שבוע.
היינו 8 נשים, מגוון מדהים. חברה שעדיין לא ילדה, מישהי שילדה בניתוח את הילד השלישי ולא חושבת שכאב בלידה זה כיף, אלא סבל אחד גדול ובכלל טכנוקרטית מאוד. היולדת שילדה לידה טבעית בלידה הקודמת והפעם ההריון קשה ומסובך ומפחדת מאוד. אחיותיה התאומות עם סיפורים מדהימים מלפני המון שנים, חברה אחת שאימצה ומעולם לא ילדה, אך חוותה אמהות, חברה אחת שהיתה קצת סגורה אבל נפתחה במהלך הערב וסיפרה קצת על הלידות ואני שילדה בבית... (וכמובן הקטנה שלי)
ההריונית בשבוע 37 של ההריון ומצופה ממנה ללדת בערך עוד שבוע מכיוון שיש לה בעיה עם קרישת הדם, ולכן התחלנו בקולות נמוכים לפתיחת צוואר הרחם תוך החזקת ידיים. הקראתי כמה קטעים מהספר "גופה של אשה תבונתה של אשה". הקטעים סיפרו על מקום בן הזוג בלידה, על הלידה כמשבר וכמובן "אישה יולדת כפי שהיא חיה".
היו הרבה סיפורים של לידות ואווירה טובה, למרות שלא כל הסיפורים היו סיפורים טובים על לידה. ההריונית סיפרה את סיפור הלידה שלה ממשגב לדך ז"ל עם ג'ויס, עם חיקויים של המבטא (מתוך אהבה כמובן) של ג'ויס כך שהיה גם מצחיק וגם מדהים.
ברכנו את היולדת על חרוזים והשחלנו כך שיצא בדיוק לצמיד ליד.
נתתי לה במתנה תמונה שבעלה הכין - ההריונית, בעלה והילד שמחים יחד ללידה כדי שתוכל להסתכל ושיעזור לה לקדם את הלידה.
נתתי לה גם פסל לא גדול של אשה בהריון מחימר שיוכל ללוות אותה במהלך ההריון. הפסל היה כבר עם שתי חברות שלי בהריון והיה מקור לעצמה וכוח.
בסוף קשרנו את עצמנו עם חוט אדום מאחת לשניה ובסוף גזרנו והתחבקנו. ביקשתי שיישארו עם החוט עד הלידה.
בתזמון מדהים, הדיסק התחלף בדיוק לדיסק Alifשל עומר פארוק ועשה לכולם שמח בלב.
האוכל היה מדהים, שוב בלי לתאם, שילוב מנצח של פשטידות, מרק, סלטים, לחמים ועוגות מאחת הבנות שבעלה קונדיטור....

היה יפה ומרגש ובלתי-צפוי. אי אפשר לדעת לאן ערב כזה זורם, וזה פשוט מדהים.

ברקע היתה מוזיקה מתוך הדיסק Spirits Of The World, נרות פזורים בחדר ומבער שמנים.
משי*
הצטרפות: 27 פברואר 2003, 15:07

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי משי* »

תודה רבה לכולכםעל הפורום! אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי מאיה* »

למי שמעוניינת - באיזור ירושלים - יש בחורה מדהימה - בשם ניוה - שעשתה בשבילי מעגל לידה מדהים !!! שוה לנסות! 02-5341142
אורנה*
הצטרפות: 27 יוני 2001, 00:55

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אורנה* »

שלום לכולכן!
אני מחפשת סדנאות לנשים בהריון בחול המועד סוכות, אם למשהי יש המלצה אשמח מאוד!

תודה !
נעמה_ק*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 16:57

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי נעמה_ק* »

מעגל לידה - ערב נשי אינטימי מעצים ומרגש המכוון להעניק ליולדת תמיכה וכוח לקראת הלידה.
שלום, שמי נעמה ואני עורכת מעגלי לידה כתחביב ועל כן גובה מחיר סמלי עבור הנחיית הערב. אני תושבת זכרון יעקב ועומדת לרשות נשות הסביבה המעוניינות במעגל לידה לעצמן, או כמתנה לקרובת משפחה או חברה.
אשמח למסור פרטים נוספים בטלפון 04-6398637
זיו*
הצטרפות: 22 יולי 2001, 22:10

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי זיו* »

אני רוצה לארגן מעגל או טקס של קבלת פנים לתינוקת שעדין בבטן.
בטקס מברכים את העוברית ומזמינים אותה לבוא ולהביא את כל מתנותיה לעולם.
אף פעם לא הייתי בארוע כזה ואשמח לקרוא רעיונות אם יש לכן ולכם.
תודה
פלוניתית*
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי פלוניתית* »

מתכננת גם מעגל לידה ומבקשת עיצות:
אני מתכוונת לארגן לעצמי (זה מקובל בכלל??לארגן לעצמך מעגל לידה??) מעגל לידה לקראת הלידה הקרבה ורציתי לדעת
איך להזמין את הנשים שבחרתי...מה אגיד להן להביא כל אחת
משהו לאכול ושיכינו לי מתנה???...נראה לי קצת לא לעניין בייחוד הקטע של המתנה...
אשמח גם אם מישהי ארגנה לעצמה מעגל לידה תשתף ותעלה רעיונות, לבנתיים מתכוונת לאמץ בחום את הרעיון של שיתוף בסיפורי לידה של כל אחת, הכנת שרשרת מחרוזים שכל אחת תרשום עליו ברכה ואולי את הרעיון של החוט האדום...תודה
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

במעגל שלי הביאו משהו לאכול ואמרתי לכולם לא להביא מתנה..
בסוף הביאו לי מתנה מכולן ביחד, אבל גם בלי שום מתנה הרגשתי שקיבלתי מתנה מדהימה מכל אחת ואחת, בעצם ההשתתפות שלהן.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי פלונית* »

אם מתאים לך ואת יכולה להרשות לעצמך תוכלי להזמין מנחה.
לגבי ההזמנה אני אירגנתי מעגל למכרה ושלחתי במייל לכל המוזמנות כיוון שאף אחת לא הכירה את העניין. כתבתי משהו על מה זה מעגל לידה מה הכוונה מה להכין וכל הפרטים.
את יכולה להגיד שיהיו חרוזים (שתכיני מראש או תבקשי מאחת להכין עבור כולן) ובמקום כל אחת תבחר, תרשום על החרוז וכו ומי שרוצה יכולה לקנות חרוז בעצמה.
מאחלת לך שתהני ותקבלי את מה שאת צריכה!
יעלה*
הצטרפות: 23 יוני 2002, 16:23

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יעלה* »

יש לי שאלה האם יש מנחה שמערגנת קבוצה של נשים לקראת לידה גם שלא מכירות זו את זו
אני פשוט אין לי חברות בהריון...ומעט מאוד שיש להן ילדים ,שתים...והשאר מאוד צעירות כמוני והן לא בכיוון שלי ילדים ...:0\ אז אני דיי לבד בענין .חברות מפרגנות אבל אין לי משהי (או כמה) שהן בתקופת האמהות הצעירה וממש חיות את זה כרגע ... אז אני לא יודעת איך אפשר לארגן מהשהו כזה..?האם זה אפקטיבי גם אם זו קבוצה של נשים שלא מכירות לפניכן...?
והאמת אם יש לכן המלצות לסביבה הריונית בשבילי אני ממש אשמח מכל תחום רוחני ,נפשי,פעילות גופנית ...מה שיש אני אשמח לקצת חברה של נשים שהן במקום שאני נמצאת בו כרגע...(איזור צפו-חיפהן) :) תודה מראש לכולן אני אשמח לכל תגובה שהיא.... :)
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

יעלה כן יש מפגשים כאלו אבל אני אישית לא מכירה, אני מציעה לך לפרדס גם בדף ככר השוק את בקשתך לקבל אינפורמציה על מקומות מפגש לנשים לפני אמהות או מפגש עם אמהות לאחר לידה באזור בו את גרה. זה רעיון נהדר להכיר נשים בראש שלך כבר לפני הלידה. ועוד עצה הצפון זה אזור מאוד רחב אני מציעה לך להיות יותר ברורה באיזה אזור את גרה או מוכנה לנסוע כדי להכיר אמהות או אמהות בדרך. שיהיה בהצלחה.
יעלה*
הצטרפות: 23 יוני 2002, 16:23

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יעלה* »

תודה ואני באיזור חיפה -קריות והאמת אחרי שחשבתי קצת עם עצמי אז קבוצה לקראת לידה אני בכל זאת אקח יוזמה יחד עם אחותי ויארגן לי מפגש כזה ...ומפגש נשים כל שהוא כמו שאמרתי אני ממש אשמח לעשות ...אז אני יעלה את הצעתי בככר השוק באמת ואני מקווה שיבוא תגובות חיוביות להצעה.. ותודה מיכלול ה.
יעלה_ב*
הצטרפות: 11 אפריל 2002, 23:48
דף אישי: הדף האישי של יעלה_ב*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יעלה_ב* »

בנות אני זקוקה לעצה וטיפים מועילים לגבי המפגש לקראת לידה שאני מכינה
חשבתי על מהלך העבר וזה בערך מה שיש לי בראש..
אחרי שכולן יגיעו ונשב לנו יחדיו באווירה נעימה נתחיל בדברי פתיחה (אחותי תנחה את הערב)שידברו על החשיבות של החיבור לנשיות שלנו ועל העוצמות הנשיות בתוספת ציטוטים והגיגים שמחזקיםאת הדברים ומרימים את הרוח :-) חשבתי להשתמש בספרים "רצות עם זאבים " וגופה של אישה תבונה של אישה " אם אתן מכירות עוד ספרים סיפורים אני אשמח לשמוע הצעות
לאחר מכן הכנתי מדיטציה שמטרתה דומה (אם זה יתאים לכל הנוכחות ,אני לא יודעת אם כולן יתחברו לרעיון) אז אחותי תעביר אותה.נמשיך לשיתוף חוויות הלידהו\או סיפורים בהם הן זוכרות את עצמן ממשות נשיותן ועצמתן במלואה (אהיו גם בנות שעדין לא אמהות,\סבתות)לאחר מכן אני מניחה שנעשה את טקס החוט האדום והחרוזים וגם טקס שמברך ומזמין את הקטנה לבוא אל עולמינו ...וכמוון שמשם נוכל לעבור לנשנושים
ושאר מטעמים ופשוט
נבלה לנו ביחד.. מה אתן אומרות נשמע בר ביצוע נכון...?
אם יש לכן טיפם רעיונות נוספים ספרים שאני אוכל לכחת מהם ציטוטים אני אשמח מאוד מאוד... המון תודה!!!!
מהות_של_אהבה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2008, 10:16
דף אישי: הדף האישי של מהות_של_אהבה*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי מהות_של_אהבה* »

בהצלחה! נשמע מקסים!@}
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

יעלה ב, התוכנית שלך נשמעת מעולה!
שיהיה בכיף ובהצלחה @}
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי א* »

נשמע מעולה, עוד אופציה להקראה שמרורממת את הרוח : דף הפתיחה באוהל האדום, שמסביר את מהותו ("זמן רב היינו אבודות זו לזו ... ").
ענת_ב_פ*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ענת_ב_פ* »

2 הצעות-

נמשיך לשיתוף חוויות הלידהו אני מציעה להכניס מעט התכווננות לחלקים היותר שמחים ומעצימים של חוויות הלידה. לכולנו היו כל מיני חוויות, אני נגד הכחשה של הקשיים אבל רצוי שבסופו של דבר היולדת תחווה משהו מעצים.

אפשר לבקש מהמשתתפות להביא תמונה שלה בהיריון ו/או תמונה שלה עם הרך הנולד ןלעשות סבב שיתוף של הרגעים האינטימיים הראשונים (איזה קטע, מייד אני נהיית הורמונלית והעיניים שלי נהיות לחות. אני מתה על הלידות שהיו לי :-) )

לקראת סיום אפשר לשבת בישיבה קרובה ומחבקת, לעמעם אורות ולשים ככה איזה שיר או שניים שהיולדת לעתיד אוהבת, איזה שיר נשי או אפילו שיר ילדים מתוק ונעים. לא עולה לי כרגע שיר ספיציפי...

והאמת שאמנם אני באה מתחום הסדנאות וכו' אבל אני באמת מאמינה שפשוט חברותא יחדיו עם אוכל ואהבה עושים את שלהם,
אז בהצלחה @}
יעלה_ב*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יעלה_ב* »

תודה לכולן .רשמתי לי את ההצעות שלכן ואני מקווה לישם אותן במעגל הנשים ,המון תודה :-)
ואני מקווה שבאמת זה פשוט יזרום וגם אם חלק מהדברים שאני מתכננת יפלו מהלו"ז זה לא כלכך משנה העיקר זה באמת החבותה והאווירה ואני מאמינה שאני אקבל מזה המון כח.ושוב תודה על הרעיונות...:-)@}
}ובכלל על אצם קיומו של הדף הזה שבזכותו אני יוזמת את הערב המבורך הזה...
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי אפרת_מ* »

יעלה, אני הייתי במעגל לפני לידה אחד, של חברה טובה של ענת (שפתחה במקור את הדף הזה).
היו חברותשל ההריונית, אמא, חמתה, גיסותיה, אחות של הבן-זןג והמיילדת/דולה.
לא היתה ממש תוכנית.
כל אחת הביאה משהו לאכול והיה מינגלינג חופשי.
אחרי זה כל אחת איחלה משהו, או סיפרה סיפור מעצים, ותוך כדי בחרה חרוז והשחילה אותו כשרשרת עבור היולדת.
מעבר לזה לא היו הקראות או טקסטים או איזו "תוכנית". היה עמוס ומלא מכל טוב. מי שהביאה משהו מתנה, זה היה בד"כ יותר משהו סמלי מאשר בעל ערך כספי גבוה, ונתנה אותו גם כשהגיע תורה.
יעלה_ב*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יעלה_ב* »

אה יפה ..נשמע מואד נמחד אני בטוחה שגם בלי תוכנית אצם החוויה של כל הנשים שם למען ההריונית מאוד מעצים...
נחמד לדבר איתך גם כאן אפרת...;-)
חברה_של_הריונית*
הצטרפות: 07 יולי 2011, 22:43

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי חברה_של_הריונית* »

אמורה "להפיק" מעגל לידה לחברה טובה.
קראתי את הדף כולו. אשמח לשמוע על עוד חוויות ורעיונות.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

סיפור מקסים על מעגל לידה
נראה לי שהוא יכול לתת לך השראה....

show]עוד רעיונות למעגלי נשים top[/po].asp?link=2
שאפשר ליישם בכיף גם במעגל לידה

שיהיה בהצלחה ובכיף - במעגל ובלידה @}
יסמין_אדמון*
הצטרפות: 29 דצמבר 2008, 09:29

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי יסמין_אדמון* »

שלום,
שמי יסמין אדמון ואני מנחת מעגלי נשים במעברי החיים באילת והערבה
מוסיפה כאן עוד משהו מקסים בעיניי למעגל לידה שאני עושה
אני קונה גופיות בייסיק לבנות לתינוקי ומביאה טושים לטקסטיל וכל משתתפת מציירת על בגד גוף וכך יש מזכרת לתינוקי ולאמא מהמעגל
זה יוצא ממש מקסים :)
מאחלת בהצלחה לכולן ותגדילו את האור במעגלי הנשים סביבכן
כן יירבו!!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מעגל נשים לקראת לידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עושה מעגל לידה בתנועה ובאמנות . משלבת את שלש מצוות האשה ואת החיבור לאסתר המלכה לקראת פורים. למרות שעשיתי בעבר מעגלי לידה השבוע בעזרת ה' עושה לכלה שלי ומאד מתרגשת . אשמח לעשות לעוד נשים באהבה. מיכל0509459929
שליחת תגובה

חזור אל “מדור לידה”