מעבר לאוכל מוצק
מעבר לאוכל מוצק
הבן שלי כבר בן 9 חודשים והוא לא נוגע במוצקים בכפית, במוצקים שמחזיק ביד - משחק, מורח על כל העולם אבל כלום מזה לא נכנס פנימה. מה עושים???
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
מעבר לאוכל מוצק
ויש כמה?..28 שיניים ?...
לילדים יש 20 שיניים.
לילדים יש 20 שיניים.
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
מעבר לאוכל מוצק
אה רק 20...איזה הקלה...נשארו לי רק 18! יש! זה לא צריך להיות יותר מ-נגיד-שנה פחות או יותר של לילות לבנים...S-:
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
מעבר לאוכל מוצק
הבן שלי כבר בן 9 חודשים והוא לא נוגע במוצקים בכפית, במוצקים שמחזיק ביד - משחק, מורח על כל העולם אבל כלום מזה לא נכנס פנימה. מה עושים??? (מיואשת)
לא כל התינוקות מתחילים לאכול מוצקים בגיל חצי שנה.
יש כאלה שמביעים עניין מאוחר יותר, אפילו רק לקראת גיל שנה.
בנוסף, המעבר למזון מוצק לא נעשה בבת אחת ולא מתחיל ביום אחד.
זהו תהליך שמתרחש באופן הדרגתי, והמשחק שאת מתארת הוא שלב בריא בדרך
(גם בתי התחילה לאוכל מוצקים מאוחר יחסית וגם היא לא אהבה לאכול מזון טחון אלא מזון שיכלה להחזיק בעצמה ביד, ואני מכירה עוד ילדים כאלה).
במאמר של ורד לב "מעבר למזון מוצק - דגשים והמלצות" (קישור בראש הדף) היא מפרטת את סימני הבשלות של התינוק למעבר למזון מוצק.
למשל, האם בנך כבר יושב? זה אחד הסימנים. יש קשר בין היכולת לשבת באופן עצמאי לבין בשלות מערכת העיכול לעכל מזון מוצק.
ורד מפרטת במאמר סימנים נוספים.
והכי חשוב להקשיב לו ולראות מה הוא רוצה, ומתי ואיך (הוא כבר "יגיד" לך ) ולוותר על הלחץ סביב הנושא, לחץ שלא עושה טוב, לא לו ולא לך.
לא כל התינוקות מתחילים לאכול מוצקים בגיל חצי שנה.
יש כאלה שמביעים עניין מאוחר יותר, אפילו רק לקראת גיל שנה.
בנוסף, המעבר למזון מוצק לא נעשה בבת אחת ולא מתחיל ביום אחד.
זהו תהליך שמתרחש באופן הדרגתי, והמשחק שאת מתארת הוא שלב בריא בדרך
(גם בתי התחילה לאוכל מוצקים מאוחר יחסית וגם היא לא אהבה לאכול מזון טחון אלא מזון שיכלה להחזיק בעצמה ביד, ואני מכירה עוד ילדים כאלה).
במאמר של ורד לב "מעבר למזון מוצק - דגשים והמלצות" (קישור בראש הדף) היא מפרטת את סימני הבשלות של התינוק למעבר למזון מוצק.
למשל, האם בנך כבר יושב? זה אחד הסימנים. יש קשר בין היכולת לשבת באופן עצמאי לבין בשלות מערכת העיכול לעכל מזון מוצק.
ורד מפרטת במאמר סימנים נוספים.
והכי חשוב להקשיב לו ולראות מה הוא רוצה, ומתי ואיך (הוא כבר "יגיד" לך ) ולוותר על הלחץ סביב הנושא, לחץ שלא עושה טוב, לא לו ולא לך.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
מעבר לאוכל מוצק
וסלק אדום מבושל רך רך? יש ברזל? יש מתנגדים?
-
מעבר לאוכל מוצק
לדעתי סלק זה מצויין. יש בו גם ברזל וגם הרבה ויטמין C.
בעלים של הסלק, אגב, יש הרבה יותר ברזל מאשר בסלק עצמו (לא שהייתי ממהרת לתת אותם לתינוקות קטנים. הם לא נשמעים לי קלים במיוחד לעיכול. אולי אפשר לבשל במרק).
בעלים של הסלק, אגב, יש הרבה יותר ברזל מאשר בסלק עצמו (לא שהייתי ממהרת לתת אותם לתינוקות קטנים. הם לא נשמעים לי קלים במיוחד לעיכול. אולי אפשר לבשל במרק).
מעבר לאוכל מוצק
שנים רבות אני משתדלת לשלב תזונה של טיבעונות נכונה ושוקולד (שאני משוכנעת שחסר לי בדם בכל זאת...)
את ביתי הנקתי הנקה מלאה עד 7 חודשים וכעת (ישוחרר הציצי) משלבת הנקה פעמיים ביום עם פירות בלבד ושקדים טחונים.
האם זה תקין (או שצודקות הספתות שטוענות שהילדה מורעבת?)
האם לפי נסיונכם הילדה תיגדל בריאה יחסית לילדים אחרים או שיסגירו אותי לידי רשויות הרווחה?
אשמח לשמוע תגובות.
את ביתי הנקתי הנקה מלאה עד 7 חודשים וכעת (ישוחרר הציצי) משלבת הנקה פעמיים ביום עם פירות בלבד ושקדים טחונים.
האם זה תקין (או שצודקות הספתות שטוענות שהילדה מורעבת?)
האם לפי נסיונכם הילדה תיגדל בריאה יחסית לילדים אחרים או שיסגירו אותי לידי רשויות הרווחה?
אשמח לשמוע תגובות.
מעבר לאוכל מוצק
יהללוך
לגבי אבוקדו
לא הייתי ממהרת להציע אותו בשל היותו אלרגן (בעצם כל הטרופים)
לבי סלק - לבדוק שלא גורם לשילשול
עדיף להתחיל מירקות כתומים (גזר , דלעת , בטטה) ודייסות (קוורקר , אורז , קינואה)
כמובן שכל אחד בניפרד בהתחלה.
לגבי הברזל:
את עדיין מניקה ולכן חשוב שתקפידי את על תצרוכת הברזל שלך (תזונה ותוספי מזון)
להמעיט במוצרי חלב וקפאין שמונעים את ספיגתו של הברזל
בהצלחה
לגבי אבוקדו
לא הייתי ממהרת להציע אותו בשל היותו אלרגן (בעצם כל הטרופים)
לבי סלק - לבדוק שלא גורם לשילשול
עדיף להתחיל מירקות כתומים (גזר , דלעת , בטטה) ודייסות (קוורקר , אורז , קינואה)
כמובן שכל אחד בניפרד בהתחלה.
לגבי הברזל:
את עדיין מניקה ולכן חשוב שתקפידי את על תצרוכת הברזל שלך (תזונה ותוספי מזון)
להמעיט במוצרי חלב וקפאין שמונעים את ספיגתו של הברזל
בהצלחה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מעבר לאוכל מוצק
הבת שלי בת שישה חודשים וחצי, עדיין לא יושבת ולא יצאו שיניים אבל מתעניינת באוכל, מחזיקה דברים ביד ועושה את כל שאר הדברים שורד לב כותבת במאמר. מכיוון שהראתה עניינן באוכל שלנו השבוע התחלנו להגיש ירקות מבושלים, היא מתלהבת מאוד. מאז שהתחילה עם הירקות אני רואה שהרוב יוצא בצואה ויש לה בין 4-6 יציאות של צואה ביום, אין סימנים לכאבי בטן או לגזים. נראה לי שכמעט כל האוכל יוצא בצואה, אך עם זאת היא מתלהבת מהאוכל, והיו כמה פעמים שבכי קורע לב נרגע אחרי שנתתי לה בטטה.
יש לציין שהיא אחרי טיפול אנטיביוטי והיציאות הרבות ביום התחילו כשהייתה חולה (אז אולי ריבוי היציאות קשור להחלמה מהמחלה ומההפצצה באנטיביוטיקה).
כמה זמן סביר שהאוכל יעבור בצואה?
יש לציין שהיא אחרי טיפול אנטיביוטי והיציאות הרבות ביום התחילו כשהייתה חולה (אז אולי ריבוי היציאות קשור להחלמה מהמחלה ומההפצצה באנטיביוטיקה).
כמה זמן סביר שהאוכל יעבור בצואה?
מעבר לאוכל מוצק
זה יותר קשור למעבר לבקבוק אבל לא מצאתי דף כזה
4 חודשים, אני רק מניקה. מנסה מדי פעם לשאוב ולתת מבקבוק, גם כדי להרגיל למקרה הצורך, וגם כדי לאפשר לי לתת אותה לאבא שלה או לסבא וסבתא ליותר משעה בלי להחרד שאולי היא תהיה רעבה.
העניין הוא שהיא לא ממש אוכלת מהבקבוק, ואני לא ממש מתעקשת כי אין לי כוח.
נאמר לי שבגיל חצי שנה היא כבר תוכל לשתות מכוס.
האם מישהי מכירה בעיה דומה?
האם המעבר לכוס הוא יותר פשוט מבקבוק? אני אחיה עם עוד חודשיים, אבל אם זה ימשך עד שנה זה כבר סיפור אחר...
עצות תתקבלנה בברכה
4 חודשים, אני רק מניקה. מנסה מדי פעם לשאוב ולתת מבקבוק, גם כדי להרגיל למקרה הצורך, וגם כדי לאפשר לי לתת אותה לאבא שלה או לסבא וסבתא ליותר משעה בלי להחרד שאולי היא תהיה רעבה.
העניין הוא שהיא לא ממש אוכלת מהבקבוק, ואני לא ממש מתעקשת כי אין לי כוח.
נאמר לי שבגיל חצי שנה היא כבר תוכל לשתות מכוס.
האם המעבר לכוס הוא יותר פשוט מבקבוק? אני אחיה עם עוד חודשיים, אבל אם זה ימשך עד שנה זה כבר סיפור אחר...
עצות תתקבלנה בברכה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מעבר לאוכל מוצק
כן - אצלנו הוא לא חיבב את הבקבוק בהתחלה, ולכן היה מקבל חלב שאוב בכפית מתוך קערית. מאוחר יותר (גיל 7-8 חודשים אולי? כבר לא זוכרת) ניסינו שוב עם בקבוק ואז זה כן הצליח.
נאמר לי שבגיל חצי שנה היא כבר תוכל לשתות מכוס
גם עכשיו את יכולה לנסות לתת לה (למשל כוס פטנט, כאלה שלא נשפכות) - בסך הכל מדובר בהרגל. גם המציצה מבקבוק היא הרגל - שונה מאוד מיניקה, שהיא הרפלקס המולד.
כן - אצלנו הוא לא חיבב את הבקבוק בהתחלה, ולכן היה מקבל חלב שאוב בכפית מתוך קערית. מאוחר יותר (גיל 7-8 חודשים אולי? כבר לא זוכרת) ניסינו שוב עם בקבוק ואז זה כן הצליח.
נאמר לי שבגיל חצי שנה היא כבר תוכל לשתות מכוס
גם עכשיו את יכולה לנסות לתת לה (למשל כוס פטנט, כאלה שלא נשפכות) - בסך הכל מדובר בהרגל. גם המציצה מבקבוק היא הרגל - שונה מאוד מיניקה, שהיא הרפלקס המולד.
-
מעבר לאוכל מוצק
_לגבי אבוקדו
לא הייתי ממהרת להציע אותו בשל היותו אלרגן (בעצם כל הטרופים)_
אם אינני טועה, אבוקדו נותנים בגיל מוקדם הרבה יותר משאר הפירות הטרופיים.
לא הייתי ממהרת להציע אותו בשל היותו אלרגן (בעצם כל הטרופים)_
אם אינני טועה, אבוקדו נותנים בגיל מוקדם הרבה יותר משאר הפירות הטרופיים.
מעבר לאוכל מוצק
העניין הוא שהיא לא ממש אוכלת מהבקבוק, ואני לא ממש מתעקשת כי אין לי כוח
אצלינו עד היום (כמעט 10 חודשים) והוא מסרב לקחת בקבוק. הוא שותה מכוס רגילה די בשמחה מגיל צעיר, אני לא זוכרת בדיוק מתי.
לא ממש נדרשתי לעניין הבקבוק מעולם, מכיוון שהוא איתי בכל אשר אלך, וגם- הוא אוכל מצויין אוכל של גדולים, אז במקרה הצורך, אין בעיה להשאיר אותו עם אבא'לה ומשהו לנשנש.
אז לא התאמצנו אחרי סירוב או שניים להרגיל אותו לבקבוקים.
אבל-
אם יש צורך להשתמש בבקבוק, נראה לי שיותר נכון לתת לאבא או סבתא לתת לה בקבוק.
זה נראה לי מאוד הגיוני שהיא מסרבת לקחת ממך תחליף פלסטיק בעוד הדבר האמיתי מונח מולה, מריח ונושם.
נדמה לי שהתסכול וההתנגדות עשויים להיות הרבה יותר גדולים ככה.
אולי מישהו אחר, לא נושא ציצ (לפחות לא כזה שמיועד אליה) יהיה מגשר יעיל ממך לעניין הזה.
אצלינו עד היום (כמעט 10 חודשים) והוא מסרב לקחת בקבוק. הוא שותה מכוס רגילה די בשמחה מגיל צעיר, אני לא זוכרת בדיוק מתי.
לא ממש נדרשתי לעניין הבקבוק מעולם, מכיוון שהוא איתי בכל אשר אלך, וגם- הוא אוכל מצויין אוכל של גדולים, אז במקרה הצורך, אין בעיה להשאיר אותו עם אבא'לה ומשהו לנשנש.
אז לא התאמצנו אחרי סירוב או שניים להרגיל אותו לבקבוקים.
אבל-
אם יש צורך להשתמש בבקבוק, נראה לי שיותר נכון לתת לאבא או סבתא לתת לה בקבוק.
זה נראה לי מאוד הגיוני שהיא מסרבת לקחת ממך תחליף פלסטיק בעוד הדבר האמיתי מונח מולה, מריח ונושם.
נדמה לי שהתסכול וההתנגדות עשויים להיות הרבה יותר גדולים ככה.
אולי מישהו אחר, לא נושא ציצ (לפחות לא כזה שמיועד אליה) יהיה מגשר יעיל ממך לעניין הזה.
-
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
מעבר לאוכל מוצק
בנושא הבקבוק: אצלנו הקטנה ידעה לשתות מבקבוק ושכחה. בגיל שלושה חודשים בערך היו כמה פעמים שקיבלה חלב שאוב בבקבוק, ושתתה יופי. בפעם הבאה שניסינו זה היה בערך בגיל חמישה חודשים, והיא פשוט לא הבינה מה לעשות עם הפיטמה, היא רק נשכה אותה ולא מצצה. ניסינו כוס פטנט, וזה עובד מצוין. מאז היא שותה בה מים, וגם חלב כשצריך. ואגב- גיליתי שהיא יודעת לשתות מקשית, ואפילו לשלוט בכמויות שעולות.
מעבר לאוכל מוצק
ואגב- גיליתי שהיא יודעת לשתות מקשית
אנחנו הולכים לנסות גם..
אנחנו הולכים לנסות גם..
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מעבר לאוכל מוצק
קשית - אפשר לנסות גם ללמד לשתות מקשית, לתינוק שלא "נולד" עם הידע. בהתחלה לוכדים נוזל בקשית, סותמים באצבע ומשחררים לפה של התינוק, ולאט לאט הוא לומד את פעולת היניקה מהקש.
מעבר לאוכל מוצק
זה נראה לי מאוד הגיוני שהיא מסרבת לקחת ממך תחליף פלסטיק
זה לא שהיא מסרבת. היא אוהבת את הבקבוק, משחקת איתו, מלקקת. אבל לא מבינה שזה אוכל, או מה בדיוק הפעולה שהיא אמורה לעשות.
גם עכשיו את יכולה לנסות לתת לה (למשל כוס פטנט, כאלה שלא נשפכות)
אמרו לי שלא כדאי לתת לפני גיל חצי שנה. לא יודעת למה בעצם, אולי מחשש לשביתת הנקה, או אולי משהו במנגנון הבליעה?
חלב שאוב בכפית זה רעיון מעניין. ממש בגיל צעיר, זה עובד? אפשר לתת כמויות גדולות - ארוחה שלמה?
זה לא שהיא מסרבת. היא אוהבת את הבקבוק, משחקת איתו, מלקקת. אבל לא מבינה שזה אוכל, או מה בדיוק הפעולה שהיא אמורה לעשות.
גם עכשיו את יכולה לנסות לתת לה (למשל כוס פטנט, כאלה שלא נשפכות)
אמרו לי שלא כדאי לתת לפני גיל חצי שנה. לא יודעת למה בעצם, אולי מחשש לשביתת הנקה, או אולי משהו במנגנון הבליעה?
חלב שאוב בכפית זה רעיון מעניין. ממש בגיל צעיר, זה עובד? אפשר לתת כמויות גדולות - ארוחה שלמה?
-
מעבר לאוכל מוצק
ממש בגיל צעיר, זה עובד? אני נתתי לבכורי חלב אם בכפית במשך כמה ימים עד שלמד לינוק, מיום חייו השני.
אפשר לתת כמויות גדולות - ארוחה שלמה? רק צריך סבלנות. זה יכול לקחת זמן, מן הסתם הרבה יותר מאשר אכילה בבקבוק.
אפשר לתת כמויות גדולות - ארוחה שלמה? רק צריך סבלנות. זה יכול לקחת זמן, מן הסתם הרבה יותר מאשר אכילה בבקבוק.
-
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
מעבר לאוכל מוצק
לדעתי אין שום בעיה עם כוס פטנט, המאמץ של השאיבה הוא יותר גדול בהרבה מאשר בבקבוק, ככה שאין קשר למנגנון הבליעה, ובטח שאין בעיה עם בלבול פטמות. לתת ארוחה שלמה בכפית נשמע לי סיזיפי, ומתאים רק אם זה הפתרון היחידי.
-
מעבר לאוכל מוצק
אפשר לתת כמויות גדולות - ארוחה שלמה?
הוא קיבל בצורה הזו ארוחות של 120 מ"ל (בד"כ בשני חלקים).
נכון, זה איטי ודורש סבלנות. מצד שני, סבתא הסתדרה יותר עם הפתרון הזה מאשר עם כוס למשל (נראה לה מוזר מדי. הורס את הקונספציות של תינוק=בקבוק או תינוק=כפית).
הוא קיבל בצורה הזו ארוחות של 120 מ"ל (בד"כ בשני חלקים).
נכון, זה איטי ודורש סבלנות. מצד שני, סבתא הסתדרה יותר עם הפתרון הזה מאשר עם כוס למשל (נראה לה מוזר מדי. הורס את הקונספציות של תינוק=בקבוק או תינוק=כפית).
מעבר לאוכל מוצק
אז מה בעצם היתרונות של בקבוק?
-
מעבר לאוכל מוצק
נראה לה מוזר מדי. הורס את הקונספציות של תינוק=בקבוק או תינוק=כפית).
נראה לי גם שיש יותר שליטה או לפחות תחושת-שליטה בכפית מאשר בכוס (לא כוס פטנט).
נראה לי גם שיש יותר שליטה או לפחות תחושת-שליטה בכפית מאשר בכוס (לא כוס פטנט).
-
מעבר לאוכל מוצק
יותר שליטה או לפחות תחושת-שליטה
אמרת שליטה, אמרת אמא שלי
אמרת שליטה, אמרת אמא שלי
מעבר לאוכל מוצק
בני בן חצי שנה, אני מניקה מלא, ועל סף אפיסת כוחות. הוא רוצה לינוק כל שעה וחצי בערך, ומסרב בתוקף לכל אפשרות הזנה אחרת שניסיתי. אנא עוצו לי עצה לפני שאני מתפרקת.
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
מעבר לאוכל מוצק
ממי, אני כותבת לך כמה רעיונות, זה רק מהניסיון שלי אני לא יועצת הנקה ולא רופאה, אם אין שיפור אולי תפני למישהי מקצועית.
האם את מניקה בשכיבה?
האם הוא עושה סימנים של מוכנות לאכילה? אולי הוא עוד לא מוכן ואם כך עדיף שינק עד שהגוף שלו יהיה למעבר למזון מוצק. זה רק עניין של זמן (בטח כמה שבועות) עד שיעבור לאוכל מוצק. האם את יכולה לבקש ולקבל יותר עזרה כדי להקל עלייך ולפנות אותך להנקה עד שהוא יתחיל לאכול?
האם הוא יונק כל שעה וחצי כל הזמן או רק בימים האחרונים? סביב חצי שנה יש קפיצת גדילה. הקפיצה יכולה לקחת כמה ימים. לבת שלי הצעתי אוכל בגיל חצי שנה, היא אכלה בטטה בשקיקה, אבל בימים אחרי זה לא הסכימה לאכול כלום וינקה בלי הפסקה. הפרוש שלי לדבר הוא שהיא היתה בקפיצת גדילה ובשלב הזה היא רצתה רק לינוק כי המטרה של קפיצת הגדילה בין היתר היא להגדיל את כמות החלב של האמא. כמה שהגוף שלה חכם שידעה לסרב לאכול מוצק כדי לדאוג לעתיד ההנקה שלה.
האם ניסית לתת לו לשחק עם אוכל? למשל גזר או מלפפון, אם לא לאכול אז לפחות שיהנה מהטעם ומהמשחק עם האוכל, נתתי לבת שלי לשחק עם אוכל כמה שבועות לפני שהצעתי לה לאכול, השבוע גם נתתי לה לשחק עם הרגל של העוף.
האם את מניקה בשכיבה?
האם הוא עושה סימנים של מוכנות לאכילה? אולי הוא עוד לא מוכן ואם כך עדיף שינק עד שהגוף שלו יהיה למעבר למזון מוצק. זה רק עניין של זמן (בטח כמה שבועות) עד שיעבור לאוכל מוצק. האם את יכולה לבקש ולקבל יותר עזרה כדי להקל עלייך ולפנות אותך להנקה עד שהוא יתחיל לאכול?
האם הוא יונק כל שעה וחצי כל הזמן או רק בימים האחרונים? סביב חצי שנה יש קפיצת גדילה. הקפיצה יכולה לקחת כמה ימים. לבת שלי הצעתי אוכל בגיל חצי שנה, היא אכלה בטטה בשקיקה, אבל בימים אחרי זה לא הסכימה לאכול כלום וינקה בלי הפסקה. הפרוש שלי לדבר הוא שהיא היתה בקפיצת גדילה ובשלב הזה היא רצתה רק לינוק כי המטרה של קפיצת הגדילה בין היתר היא להגדיל את כמות החלב של האמא. כמה שהגוף שלה חכם שידעה לסרב לאכול מוצק כדי לדאוג לעתיד ההנקה שלה.
האם ניסית לתת לו לשחק עם אוכל? למשל גזר או מלפפון, אם לא לאכול אז לפחות שיהנה מהטעם ומהמשחק עם האוכל, נתתי לבת שלי לשחק עם אוכל כמה שבועות לפני שהצעתי לה לאכול, השבוע גם נתתי לה לשחק עם הרגל של העוף.
-
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
מעבר לאוכל מוצק
בוקר צח למביני הענינים באוכל:
שתי שאלות לי- 1. האם נכון שחלב פרה בכלל לא בריא גם לתינוקות אחרי גיל שנה? (בתי בת כמעט שנה ואוכלת דייסת סולת עם חלב בהנאה. האם כדאי בכל מקרה לעבור לחלב עיזים או כבשים? אציין שאנחנו בבית שותים חלב רגיל ואוכלים את מוצריו).
שתי שאלות לי- 1. האם נכון שחלב פרה בכלל לא בריא גם לתינוקות אחרי גיל שנה? (בתי בת כמעט שנה ואוכלת דייסת סולת עם חלב בהנאה. האם כדאי בכל מקרה לעבור לחלב עיזים או כבשים? אציין שאנחנו בבית שותים חלב רגיל ואוכלים את מוצריו).
- מה נכון- תפוחים לתינוקות גורמים לעצירות? או תפוחים דוקא משחררים סתימות?... כל סבתא גורסת אחרת. ואנחנו תוהות...
מעבר לאוכל מוצק
אני אחרי שהבן שלי נשך אותי החלטתי לתת לו מטרנה שלב 2 כי הוא אחרי 6 חד' הוא כבר שיהיה בריא בן 10 וחצי חד' אוכל הרוב מוצק ובקושי מטרנה כי הוא יושן רצוף מהשעה 20:00/21:00 עד למחרת בבוקר כשאני מביאה למטפלת שזה יוצא בשעה 5:00 בבוקר עד 7:00 ואח"כ הוא הולך למעון עד 15:45 כשהוא חוזר אני מכינה לו עוף טחון (כרעיים שלמים) ובבטה או תפו"א והוא טורף את זה ודורש עוד (אני מביאה לו רק חצי מנה של העוף) ובבטה שלמה אח"כ הוא משפשף את העיניים ורוצה לישון או שאני נותנת לו 2 פרוסות לחם פרוס עם חומוס או טחינה שהוא גומר את זה בשנייה...
ודרך אגב הוא עדיין לא זוחל ולא הולך האם זה קשור למטרנה???
ודרך אגב הוא עדיין לא זוחל ולא הולך האם זה קשור למטרנה???
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2006, 18:10
מעבר לאוכל מוצק
שלום לכולן, מקווים שתוכלו לעזור לנו.
עמיתוש המגניבה כבר בת 8.5 חודשים, תינוקת חייכנית, מאושרת ומפותחת. היא יונקת הנקה מלאה ולאחרונה החלה לאכול (באמת, לא לטעום) כל מיני פירות וירקות הנחשבים "בסדר" (חוץ מאולי תפוח אדמה שמתפלק לנו למרק מדי פעם) וגם קצת אורז...
היום ביקרנו ב"טיפת חלב" ולצערנו האחות האהובה עלינו לא היתה ובמקומה קיבלנו "אחות טיפת חלב סטנדרטית", מעצבנת ואפאתית. גם האחות וגם הרופאה היו המומות לגלות שאנחנו לא מתכוונים לתת לעמית לאכול בשר בקרוב (אמא צמחונית + אבא מקסים= לא אוכלים בשר בבית) וגערו בנו קשות (זה חוסר אחריות, הילדה לא תתפתח באופן תקני, למה היא צריכה לסבול בגללכם, מה היא אשמה וכו').
אחרי שוידאנו שלא נעשו טלפונים ל"מועצה לשלום הילד", והאחריות על בריאותה של הילדה הוטלה עלינו בלבד (הא, באמת?), קיבלנו כמה משפטים סתמיים לגבי "תחליפי בשר לתינוקות" (אז יש דבר כזה?!) ובעיקר חוסר מענה, בורות ואדישות גדולה..
אנו מעוניינים להמשיך עם ההנקה ככל האפשר (כי זה כזה כיף!!!) אך בכל זאת רצינו לשאול: מה אפשר לתת לעמית לאכול, מעבר לפירות וירקות, שיספק לה ולנו מענה הולם למחסור בבשר? אילו תחליפים רצויים ומתי? ממה שהבנתי עד כה מדובר בעיקר בשקדייה וטחינה, נשמח לקבל עוד רעיונות...
אגב, היא מקבלת ברזל ו-AּD מדי יום, ואני לוקחת ברזל ו-B12. אני מניחה שאנחנו די בסדר למרות הכל...
דבר נוסף, לגבי הלחם והגלוטן בכלל: אנו קרבים לרגע המרגש של 9 חודשים, ונשמח לשתף אותה יותר באוכל שלנו: איזה לחם מומלץ ואיזה חלק ממנו (הרך/הקשה)? אגב, עמית אוכלת רק בכפית, זאת אומרת האכלה, ולא בעצמה בידיים - כמה זה נוראי? היא יודעת לתפוס בידיים דברים אחרים אם היא רוצה (צעצועים וכו') ומניסויי האוכל עד כה, הדברים היחידים שהיא אכלה בידיים היו במבה ופתי-בר אבל הבנתי שהם בעייתיים (חמאת בוטנים וגלוטן)..
בקיצור, המון שאלות.. נשמח מאוד לקבל תשובהות בקרוב, ומבטיחים להמשיך ולמצוא שאלות שאין לנו מענה בשבילם (במסגרת שירותי הרפואה הסטנדרטית והמסורתית)...
יום נפלא!
עמיתוש המגניבה כבר בת 8.5 חודשים, תינוקת חייכנית, מאושרת ומפותחת. היא יונקת הנקה מלאה ולאחרונה החלה לאכול (באמת, לא לטעום) כל מיני פירות וירקות הנחשבים "בסדר" (חוץ מאולי תפוח אדמה שמתפלק לנו למרק מדי פעם) וגם קצת אורז...
היום ביקרנו ב"טיפת חלב" ולצערנו האחות האהובה עלינו לא היתה ובמקומה קיבלנו "אחות טיפת חלב סטנדרטית", מעצבנת ואפאתית. גם האחות וגם הרופאה היו המומות לגלות שאנחנו לא מתכוונים לתת לעמית לאכול בשר בקרוב (אמא צמחונית + אבא מקסים= לא אוכלים בשר בבית) וגערו בנו קשות (זה חוסר אחריות, הילדה לא תתפתח באופן תקני, למה היא צריכה לסבול בגללכם, מה היא אשמה וכו').
אחרי שוידאנו שלא נעשו טלפונים ל"מועצה לשלום הילד", והאחריות על בריאותה של הילדה הוטלה עלינו בלבד (הא, באמת?), קיבלנו כמה משפטים סתמיים לגבי "תחליפי בשר לתינוקות" (אז יש דבר כזה?!) ובעיקר חוסר מענה, בורות ואדישות גדולה..
אנו מעוניינים להמשיך עם ההנקה ככל האפשר (כי זה כזה כיף!!!) אך בכל זאת רצינו לשאול: מה אפשר לתת לעמית לאכול, מעבר לפירות וירקות, שיספק לה ולנו מענה הולם למחסור בבשר? אילו תחליפים רצויים ומתי? ממה שהבנתי עד כה מדובר בעיקר בשקדייה וטחינה, נשמח לקבל עוד רעיונות...
אגב, היא מקבלת ברזל ו-AּD מדי יום, ואני לוקחת ברזל ו-B12. אני מניחה שאנחנו די בסדר למרות הכל...
דבר נוסף, לגבי הלחם והגלוטן בכלל: אנו קרבים לרגע המרגש של 9 חודשים, ונשמח לשתף אותה יותר באוכל שלנו: איזה לחם מומלץ ואיזה חלק ממנו (הרך/הקשה)? אגב, עמית אוכלת רק בכפית, זאת אומרת האכלה, ולא בעצמה בידיים - כמה זה נוראי? היא יודעת לתפוס בידיים דברים אחרים אם היא רוצה (צעצועים וכו') ומניסויי האוכל עד כה, הדברים היחידים שהיא אכלה בידיים היו במבה ופתי-בר אבל הבנתי שהם בעייתיים (חמאת בוטנים וגלוטן)..
בקיצור, המון שאלות.. נשמח מאוד לקבל תשובהות בקרוב, ומבטיחים להמשיך ולמצוא שאלות שאין לנו מענה בשבילם (במסגרת שירותי הרפואה הסטנדרטית והמסורתית)...
יום נפלא!
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
מעבר לאוכל מוצק
טוב, אז זה ממש לא "רק" שקדיה וטחינה.
טחינה, אגב, אינני ממליצה לתינוקות עד אזור גיל שנה מחשש לתגובות אלרגיות.
קטניות! אפשר להתחיל ובגדול. אחלה מקור לחלבונים, סידן, ברזל ושאר מינרלים. מה אפשר לתת? עדשים למיניהם, מש, אזוקי, שעועיות, חומוסים וכו' (אם קשה לה עם הגודל, אפשר למעוך/ לטחון).
חוצמזה ישנם הדגנים העשירים בחלבון ומינרלים כדוגמת קינואה, אמרנט, דוחן.
את כל אלו אפשר לשלב במרקים, תבשילים, להכין מהם "פירה" או ממרח.
לגבי לחם- אני בגישה של לתת באזור גיל שנה את כל הבצקים/ מאפים/ מוצרי חיטה ושאר דגנים מכילי גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל).
שיהיה המשך בכייף ואל תתנו לאחיות הסטנדרטיות לבאס אתכם. אפשר בהחלט לגדל תינוק צמחוני! תחשבו ביניכם על סוגיית שאר המזונות מהחי , כגון מוצרי חלב וביצים. את אלו אפשר לשלב גם מאזור גיל שנה והם יוסיפו (מעט) 12-B ועוד.
טחינה, אגב, אינני ממליצה לתינוקות עד אזור גיל שנה מחשש לתגובות אלרגיות.
קטניות! אפשר להתחיל ובגדול. אחלה מקור לחלבונים, סידן, ברזל ושאר מינרלים. מה אפשר לתת? עדשים למיניהם, מש, אזוקי, שעועיות, חומוסים וכו' (אם קשה לה עם הגודל, אפשר למעוך/ לטחון).
חוצמזה ישנם הדגנים העשירים בחלבון ומינרלים כדוגמת קינואה, אמרנט, דוחן.
את כל אלו אפשר לשלב במרקים, תבשילים, להכין מהם "פירה" או ממרח.
לגבי לחם- אני בגישה של לתת באזור גיל שנה את כל הבצקים/ מאפים/ מוצרי חיטה ושאר דגנים מכילי גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל).
שיהיה המשך בכייף ואל תתנו לאחיות הסטנדרטיות לבאס אתכם. אפשר בהחלט לגדל תינוק צמחוני! תחשבו ביניכם על סוגיית שאר המזונות מהחי , כגון מוצרי חלב וביצים. את אלו אפשר לשלב גם מאזור גיל שנה והם יוסיפו (מעט) 12-B ועוד.
מעבר לאוכל מוצק
ורד אם את כבר פה ( ) אולי תוכלי לענות גם לגמד חיוכון ולגית לשאלות ישנות שלא קיבלו תשובה?. תודה.
-
מעבר לאוכל מוצק
"תחליפי בשר לתינוקות" (אז יש דבר כזה?!)
מן הסתם התכוונו לסויה
מן הסתם התכוונו לסויה
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
מעבר לאוכל מוצק
מאיזה גיל מומלץ לתת דגנים מלאים?(קמח מלא,אורז מלא...)
-
- הצטרפות: 25 ינואר 2006, 22:07
מעבר לאוכל מוצק
התינוק שלי בן 4 חודשים יונק באופן מלא.
חשבתי לשלב לו בבקבוק פעם בשבוע כשאני צריכה לצאת. אני שונאת לשאוב ובעיקר מתעצלת.
האם יש אפשרות להכין לו בקבוק עם טחינה אורגנית ,שקדיה ומים ? או משהו בסגנון הזה? בכל זאת מדובר על בקבוק בשבוע.
מה דעתכם?
חשבתי לשלב לו בבקבוק פעם בשבוע כשאני צריכה לצאת. אני שונאת לשאוב ובעיקר מתעצלת.
האם יש אפשרות להכין לו בקבוק עם טחינה אורגנית ,שקדיה ומים ? או משהו בסגנון הזה? בכל זאת מדובר על בקבוק בשבוע.
מה דעתכם?
-
- הצטרפות: 07 מאי 2005, 14:16
מעבר לאוכל מוצק
טחינה, אגב, אינני ממליצה לתינוקות עד אזור גיל שנה מחשש לתגובות אלרגיות. - ראי ורד לב שתי הודעות מעל שאלתך.
-
מעבר לאוכל מוצק
שרון, עד לשלב בו הוא יתחיל לאכול מוצקים, לא הייתי נותנת לו דבר מלבד חלב שלך. אם מדובר בפעם בשבוע אולי כדאי לשקול בכ"ז שאיבה ואם חוויית השאיבה שלך לא נוחה, אולי כדאי לחשוב על לנסות משאבה אחרת/ הוצאת חלב ידנית (יש נשים שזה הולך להן ממש בקלות ומהר), או בקבוק תמ"ל.
מערכת העיכול של תינוקות עד לתחילת הבשלות למוצקים ממש ממש ממש לא בשלה להתמודד עם דברים אחרים!
מערכת העיכול של תינוקות עד לתחילת הבשלות למוצקים ממש ממש ממש לא בשלה להתמודד עם דברים אחרים!
-
- הצטרפות: 03 ספטמבר 2005, 23:14
- דף אישי: הדף האישי של קרן_ג*
מעבר לאוכל מוצק
כולם שואלים וורד המתוקה עונה אז אני מצטרפת, למרות שיכולה להרים טלפון אז עובדה שזה לא קרה עד עכשיו, ואולי עוד מישהם יוכלו לתת עצות ותשובות. בני הקטן בן 9 חודשים, יונק ואוכל תחליף חלב צמחי מגיל 4 חודשים פשוט כי לא היה מספיק חלב. (יודעת שרובכן מתנגדות לטענה אבל גם זה קורה מסיבות שאפרט אולי בהזדמנות אחרת.) על כל פנים הקטנצ'יק להבדיל מאחיו הגדולים ממש לא בעניין של אוכל, נותנת לו לטעום כל מיני דברים והוא לא רוצה אז לא מכריחה...אלא שהרופאה שלנו אמרה לי שאם תינוק לא מתחיל לאכול עד גיל 9 חודשים זה עלול ליצור הפרעות אכילה ועוד תופעות אחרות. יש לציין שהיא רופאה מקסימה וממש בגישה פתוחה ואלטרנטיבית עד כמה שזה אפשרי לרופאה קונבנציונאלית. האמירה הזאת שלה מצד אחד לא נראית לי (אני אמא סופר לא היסטרית בענייני אוכל) אבל אין לי נסיון בזה למרות שאלישע הוא ילדי הרביעי. אשמח למידע וכן לעצות איך לעזור לו לחבב את האכילה אם יש צורך. תודה רבה
-
מעבר לאוכל מוצק
גם אני מנסה לשאול כמה שאלות. הבת שלי בת שמונה חודשים, טועמת אוכל ומדי פעם אוכלת גם יותר, אנחנו לא דוחפים אוכל אבל מנסים מדי פעם לתת. בשבוע האחרון שמתי לב שכשהיא בוכה בכי די היסטרי מה שמרגיע אותה זה לחם, זה קרה אחרי שחטפה לי כמה פעמים לחם שאכלתי מהיד. היא נהנית לשחק איתו ולמעוך אותו בפה. הלחם שאני אוכלת הוא שיפון ללא שמרים. אני יודעת שלא מומלץ לחם מתחת לגיל שנה ואני משערת שלחם שיפון הוא עוד יותר כבד מלחם חיטה. יש הצעות למשהו בצקי שכן יכול להתאים? (ואל תציעו בסקוויטים).
כמו כן אני אוכלת בבוקר דייסת שיבולת שועל וגם את זה היא התחילה לאכול, אבל ראיתי שלא מומלץ לתת לפני גיל שנה.אז האם יש המלצות לדייסה אחרת? ואם אני מסננת את הדייסה שלא יהיו בה חלקים גסים האם גם אז יש חשש של פיתוח רגישות לגלוטן?.
ומה עם הדייסות האינסטנט שמוכרים בסופרים? האם הן אופציה סבירה? או היכן ניתן למצוא הסברים כיצד להכין לבד?.
עוד דבר הוא שעות האכילה, יוצא שאני אוכלת ארוחת ערב די מאוחר ואז היא רוצה גם לטעום. אכשהו נראה לי לא נכון לאכול אוכל מוצק שעה שעתיים לפני השינה. אך בשעות אחרות כשאני מציעה לה היא לא מעוניינת.
כמו כן אני אוכלת בבוקר דייסת שיבולת שועל וגם את זה היא התחילה לאכול, אבל ראיתי שלא מומלץ לתת לפני גיל שנה.אז האם יש המלצות לדייסה אחרת? ואם אני מסננת את הדייסה שלא יהיו בה חלקים גסים האם גם אז יש חשש של פיתוח רגישות לגלוטן?.
ומה עם הדייסות האינסטנט שמוכרים בסופרים? האם הן אופציה סבירה? או היכן ניתן למצוא הסברים כיצד להכין לבד?.
עוד דבר הוא שעות האכילה, יוצא שאני אוכלת ארוחת ערב די מאוחר ואז היא רוצה גם לטעום. אכשהו נראה לי לא נכון לאכול אוכל מוצק שעה שעתיים לפני השינה. אך בשעות אחרות כשאני מציעה לה היא לא מעוניינת.
-
מעבר לאוכל מוצק
- דייסה היא ממש לא must. אבל אם כבר דייסה - הייתי מתרחקת מדייסות אינסטנט תעשייתיות, בשביל מה? ממילא צריך לבשל ולערבב, וזו לא טרחה גדולה להכין בבית. אפשר להכין דייסת אורז, מאורז שבושל טוב-טוב במים רותחים, ולהוסיף מעט חלב אם או שקדיה. ממתיקים בחתיכות תמרים או בחצי כפית סילאן. בגיל יותר מאוחר אפשר במקום חלב אם לשים כפית טחינה גולמית, מאוד טעים.
- "משהו בצקי" - הייתי מציעה לך פסטה מבושלת היטב, אבל כמובן שגם זה גלוטן. כל מה שבצקי זה גלוטן. אלא אם את רוצה לתת לה אורז מעוך עם קצת רוטב, שייתן לה הרגשה פחמימתית אולי פריכיות אורז? גם אותן כייף לפורר.
-
מעבר לאוכל מוצק
דייסה היא ממש לא must. אבל אם כבר דייסה - הייתי מתרחקת מדייסות אינסטנט תעשייתיות
מסכימה.
המלצות לדייסה אחרת?
כן. גלוטן הוא החלבון שיש בחיטה, שיפון, (הזכרת שהיא אוכלת איתך לחם שיפון) שעורה, ושיבולת שועל (קוואקר).
ההמלצה היא לרוב להמנע עד גיל 9 חודשים (אז יש לך כולה עוד חודש ), ויש המחמירים ונמנעים עד גיל שנה.
ראי עוד מידע על זה בדף מחלת צליאק.
מסכימה.
המלצות לדייסה אחרת?
- דייסה מקמח תירס גרוס (הצהוב, המלא, לא הקורנפלור הלבן, שהוא ריק לגמרי).
- דייסה מקינואה (ראי את הדף בישול קינואה לתינוק).
- אמנם זה לא דייסה אבל גם טוב: פירות מעוכים עם שקדיה (שימי לב להמנע מהפירות האלרגניים. ראי את הרשימה בראש הדף).
כן. גלוטן הוא החלבון שיש בחיטה, שיפון, (הזכרת שהיא אוכלת איתך לחם שיפון) שעורה, ושיבולת שועל (קוואקר).
ההמלצה היא לרוב להמנע עד גיל 9 חודשים (אז יש לך כולה עוד חודש ), ויש המחמירים ונמנעים עד גיל שנה.
ראי עוד מידע על זה בדף מחלת צליאק.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
מעבר לאוכל מוצק
נו,אם כבר יש פה כזו גלרייה של מומחיות,גמני רוצה לשאול
צוציק הגיע בשעה טובה לגיל חצי שנה.אני רוצה להוסיף מוצקים לתפריט שלו אבל לא כל כך יודעת איך להתחיל.
נראה שהוא מאוד מתעניין באוכל שלנו ומוצץ בשמחה חתיכות פרי וירק.
אבל אני חוששת לתת לו כמות שתמלא אותו ואז יינק פחות,ולא יעלה טוב במשקל.
מי שמכירה אותי יודעת שיש לנו קצת בעיות בתחום הזה,הוא עדיין לא הכפיל את משקל הלידה בעצם.
הוא לא מאוד רחוק מזה,אבל גם לשם הגענו עם לא מעט מאמץ.
בקיצור אם יש לכן איזה שהן תובנות עבורי אשמח לשמוע @}
צוציק הגיע בשעה טובה לגיל חצי שנה.אני רוצה להוסיף מוצקים לתפריט שלו אבל לא כל כך יודעת איך להתחיל.
נראה שהוא מאוד מתעניין באוכל שלנו ומוצץ בשמחה חתיכות פרי וירק.
מי שמכירה אותי יודעת שיש לנו קצת בעיות בתחום הזה,הוא עדיין לא הכפיל את משקל הלידה בעצם.
הוא לא מאוד רחוק מזה,אבל גם לשם הגענו עם לא מעט מאמץ.
בקיצור אם יש לכן איזה שהן תובנות עבורי אשמח לשמוע @}
-
מעבר לאוכל מוצק
הולכת יקרה,
פרט לעניין באוכל, מה לגבי שאר סימני הבשלות? (ישיבה עצמאית, שיניים וכו'). ראי רשימת סימנים מלאה ShowDoc]במאמר Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709 של ורד לב.
המעבר למוצקים הוא הדרגתי. זה שהוא נהנה למצוץ פירות וירקות כלל לא מבטיח או אומר שמחר הוא כבר יאכל ארוחות מלאות של מזון מוצק.
אם הוא אכן יתחיל לאכול ארוחות של ממש, את יכולה לערבב פירות עם ערך קלורי גבוה (למשל בננה) עם שקדיה.
אבל, אני ממש לא מומחית.
בגלל הבעיות ההן אני ממליצה לך לבדוק מה יועצת ההנקה שלכם אומרת בעניין
פרט לעניין באוכל, מה לגבי שאר סימני הבשלות? (ישיבה עצמאית, שיניים וכו'). ראי רשימת סימנים מלאה ShowDoc]במאמר Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=709 של ורד לב.
המעבר למוצקים הוא הדרגתי. זה שהוא נהנה למצוץ פירות וירקות כלל לא מבטיח או אומר שמחר הוא כבר יאכל ארוחות מלאות של מזון מוצק.
אם הוא אכן יתחיל לאכול ארוחות של ממש, את יכולה לערבב פירות עם ערך קלורי גבוה (למשל בננה) עם שקדיה.
אבל, אני ממש לא מומחית.
בגלל הבעיות ההן אני ממליצה לך לבדוק מה יועצת ההנקה שלכם אומרת בעניין
מעבר לאוכל מוצק
שאלה לי, שאולי כבר שאלו פה קודם- אבל מרפרוף מהיר לא ראיתי.
הגור כבר בן 10.5 חודשים. בעיקר יונק ואוכל ממש מעט אוכל מוצק. אפילו דברים שהוא מאוד אוהב- הוא לא אוכל אותם בכמות של ארוחה שלמה (כלומר- רעב אחרי זמן קצר שוב: וזה לא שאני לא מציעה לא מספיק). אני מאוד רוצה להעביר אותו לאוכל מוצק בדרך לגמילה, או לפחות לרווח יותר בין הנקות (יונק בערך כל שעתיים, אפילו בלילה!). לא שאני לא נהנית מהנקה, אבל אני מאוד רוצה כבר לחדש את המחזור (נו, למה.... תבינו לבד).
יש למישהו רעיונות? פתרונות? דרך אגב- כשאני אוכלת אני תמיד לוקחת אותו לידי ומציעה לו גם מהצלחת שלי. כמה ביסים והוא גומר עניין...
הגור כבר בן 10.5 חודשים. בעיקר יונק ואוכל ממש מעט אוכל מוצק. אפילו דברים שהוא מאוד אוהב- הוא לא אוכל אותם בכמות של ארוחה שלמה (כלומר- רעב אחרי זמן קצר שוב: וזה לא שאני לא מציעה לא מספיק). אני מאוד רוצה להעביר אותו לאוכל מוצק בדרך לגמילה, או לפחות לרווח יותר בין הנקות (יונק בערך כל שעתיים, אפילו בלילה!). לא שאני לא נהנית מהנקה, אבל אני מאוד רוצה כבר לחדש את המחזור (נו, למה.... תבינו לבד).
יש למישהו רעיונות? פתרונות? דרך אגב- כשאני אוכלת אני תמיד לוקחת אותו לידי ומציעה לו גם מהצלחת שלי. כמה ביסים והוא גומר עניין...
-
מעבר לאוכל מוצק
קרן ג לא הייתי דואגת לגביו. את כבר בטח יודעת שכל ילד הוא אחר (רביעי אמרת, לא? ) ויש כאלה שפחות בעניין של אכילה וזה ייקח להם יותר זמן.
יש כן את עניין הברזל שצריך לקחת בחשבון, כי פעמים רבות כשיש חוסר תאבון זה קשור למחסור בברזל. מאידך, לא הייתי נכנסת מזה להיסטריה, כי לפעמים זה ממש עניין של קצב.
ברזל אפשר לבדוק בבדיקת דם (חשוב לבקש גם מאגרי ברזל). זה הגיל שאפשר להתחיל בזה, לשיקולך, כמובן.
מיכלול ה הכי חשוב כשמתחילים עם המוצקים זה להתאים את זה לקצב הבית ולא להכין דברים במיוחד בשבילה. נשמע שאת דיי בכיוון של לעשות את זה וזה ממש מעולה.
לגבי הלחם, אכן הייתי מחפשת משהו אחר, אולי חתיכות ירקות, פירות, פירות יבשים וכו'.
לעניין הדייסה, אפשר לעבור לדייסה על בסיס אמרנט/ קינואה/ דוחן. בעקרון, שיבולת שועל מכילה פחות גלוטן מחיטה, למשל, אבל עדיין יש בה. וכל העניין עם הגלוטן לעתים הוא בהצטברות שלו בגוף עד שרואים תגובה. לשיקולך, כמובן.
לגבי ארוחה בערב, אם זה מה שיוצא ומה שהיא מוכנה, הייתי זורמת איתה. אם את יכולה לשנות את השעה מעט, מה טוב. אם לא, זה גם בסדר. העניין עם ארוחות מאוחרות עבורה הוא שאם תהיינה תגובות כלשהן, הן תקרינה באמצע הלילה וזה פחות סימפטי.
טוב, זה מה שמתאפשר לי כרגע, בהמשך....
יש כן את עניין הברזל שצריך לקחת בחשבון, כי פעמים רבות כשיש חוסר תאבון זה קשור למחסור בברזל. מאידך, לא הייתי נכנסת מזה להיסטריה, כי לפעמים זה ממש עניין של קצב.
ברזל אפשר לבדוק בבדיקת דם (חשוב לבקש גם מאגרי ברזל). זה הגיל שאפשר להתחיל בזה, לשיקולך, כמובן.
מיכלול ה הכי חשוב כשמתחילים עם המוצקים זה להתאים את זה לקצב הבית ולא להכין דברים במיוחד בשבילה. נשמע שאת דיי בכיוון של לעשות את זה וזה ממש מעולה.
לגבי הלחם, אכן הייתי מחפשת משהו אחר, אולי חתיכות ירקות, פירות, פירות יבשים וכו'.
לעניין הדייסה, אפשר לעבור לדייסה על בסיס אמרנט/ קינואה/ דוחן. בעקרון, שיבולת שועל מכילה פחות גלוטן מחיטה, למשל, אבל עדיין יש בה. וכל העניין עם הגלוטן לעתים הוא בהצטברות שלו בגוף עד שרואים תגובה. לשיקולך, כמובן.
לגבי ארוחה בערב, אם זה מה שיוצא ומה שהיא מוכנה, הייתי זורמת איתה. אם את יכולה לשנות את השעה מעט, מה טוב. אם לא, זה גם בסדר. העניין עם ארוחות מאוחרות עבורה הוא שאם תהיינה תגובות כלשהן, הן תקרינה באמצע הלילה וזה פחות סימפטי.
טוב, זה מה שמתאפשר לי כרגע, בהמשך....
-
מעבר לאוכל מוצק
ורד תודה מאוד על התשובה
עכשיו אני מחפשת הסברים איך עושים דייסות מאמרנט/קינואה/דוחן.
וגם האם ובמה להמתיק אותן?
עכשיו אני מחפשת הסברים איך עושים דייסות מאמרנט/קינואה/דוחן.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
מעבר לאוכל מוצק
_עכשיו אני מחפשת הסברים איך עושים דייסות מאמרנט/קינואה/דוחן.
וגם האם ובמה להמתיק אותן?_
גם אני רוצה לדעת!
וגם האם ובמה להמתיק אותן?_
גם אני רוצה לדעת!
-
מעבר לאוכל מוצק
בסילאן, לא?
בסילאן, לא?
-
מעבר לאוכל מוצק
מה שאני בעצם לא מבינה זה-מה נחשב ל"ארוחת מוצקים מלאה"?
האם יש כמות מסוימת של מזון שמהווה תחליף להנקה ממוצעת?
האם אני יכולה לצפות מראש לירידה ברורה במספר היניקות בהתאם לכמות המזון המוצק שהוא אוכל?
נראה לי שלרוב לא מתעסקים עם השאלות האלו בכלל כי אין בעית משקל וסומכים על התינוק שיווסת בעצמו את הארוחות שלו.
הרי גם ככה זה לא מדע מדויק...
אבל כפי שאמרתי לא הייתי רוצה ליצור מצב שבו הוא לא עולה במשקל בגלל שינוי בתפריט
ומצד שני לא הייתי רוצה למנוע ממנו מעבר למוצקים בגלל החששות שלי
אולי אני באמת זקוקה לייעוץ פרטני אבל בינתיים <עד שהיא תחזור מחו"ל> אשמח לשמוע מה דעתכן באופן כללי
האם יש כמות מסוימת של מזון שמהווה תחליף להנקה ממוצעת?
האם אני יכולה לצפות מראש לירידה ברורה במספר היניקות בהתאם לכמות המזון המוצק שהוא אוכל?
נראה לי שלרוב לא מתעסקים עם השאלות האלו בכלל כי אין בעית משקל וסומכים על התינוק שיווסת בעצמו את הארוחות שלו.
הרי גם ככה זה לא מדע מדויק...
אבל כפי שאמרתי לא הייתי רוצה ליצור מצב שבו הוא לא עולה במשקל בגלל שינוי בתפריט
ומצד שני לא הייתי רוצה למנוע ממנו מעבר למוצקים בגלל החששות שלי
אולי אני באמת זקוקה לייעוץ פרטני אבל בינתיים <עד שהיא תחזור מחו"ל> אשמח לשמוע מה דעתכן באופן כללי
-
מעבר לאוכל מוצק
סילאן זו אופציה מעולה, כן.
כך גם פירות טריים או מיובשים 0אפשר לרסק עם הדייסה, או פשוט לבשל איתה וזה ייספוג את הטעם.
לגבי איך עושים, ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377 על בסיס דייסת הקוואקר המופיעה שם, אפשר להכין דייסות מאמרנט/ קינואה/ דוחן וכו'.
ההולכת, לדעתי היא לא בחו"ל, אבל גם לא בטוחה שהיא זמינה כרגע.
אז מתי יודעים שמוצקים הם ארוחה- מסתכלים על הילד, רואים כמה אכל, איך מתנהג אחרי הארוחה. האם רגוע, נראה שבע וכו'.
זה לוקח זמן בהתחלה עד שזה מגיע לשם, נראה לי שבמיוחד במקרה שלכם (לפי מה שזוכרת מקריאה פה) כדאי לשים לב טוב טוב בנושא ולכוון למזונות השומניים/ משביעים יותר, כמו אבוקדו, שקדיה, פירות יבשים וכו' בהתחלה.
אני לא חושבת שאת צריכה למנוע מעבר למוצקים, אבל כן לשים לב להתנהגות שלו.
אולי להתחיל עם הנקה ואז לתת מזון אחר בהמשך הארוחה הזו בשביל ההתחלה, כי אצלך (אם אני זוכרת נכון) חשוב גם לשמר את ההנקה ורמת ייצור החלב, נכון?
כך גם פירות טריים או מיובשים 0אפשר לרסק עם הדייסה, או פשוט לבשל איתה וזה ייספוג את הטעם.
לגבי איך עושים, ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377 על בסיס דייסת הקוואקר המופיעה שם, אפשר להכין דייסות מאמרנט/ קינואה/ דוחן וכו'.
ההולכת, לדעתי היא לא בחו"ל, אבל גם לא בטוחה שהיא זמינה כרגע.
אז מתי יודעים שמוצקים הם ארוחה- מסתכלים על הילד, רואים כמה אכל, איך מתנהג אחרי הארוחה. האם רגוע, נראה שבע וכו'.
זה לוקח זמן בהתחלה עד שזה מגיע לשם, נראה לי שבמיוחד במקרה שלכם (לפי מה שזוכרת מקריאה פה) כדאי לשים לב טוב טוב בנושא ולכוון למזונות השומניים/ משביעים יותר, כמו אבוקדו, שקדיה, פירות יבשים וכו' בהתחלה.
אני לא חושבת שאת צריכה למנוע מעבר למוצקים, אבל כן לשים לב להתנהגות שלו.
אולי להתחיל עם הנקה ואז לתת מזון אחר בהמשך הארוחה הזו בשביל ההתחלה, כי אצלך (אם אני זוכרת נכון) חשוב גם לשמר את ההנקה ורמת ייצור החלב, נכון?
-
מעבר לאוכל מוצק
תודה ורד,את זוכרת נכון
כשאת כותבת רואים כמה אכל-למה הכוונה?
כמה כפיות למשל יחשבו כארוחה סבירה לתינוק בגיל 6-7 חודשים ששוקל כ6.5 קילו?
בהנקה מאוד קל לדעת כי הוא עוזב את הפטמה כשזה מתאים לו ולא מתי שנדמה לי שזה מתאים...
אולי באמת להתייחס למוצקים כתוספת לאחר הנקה יהיה יותר טוב עבורנו
אבל אני מעריכה שזה בכל מקרה יפחית את כמות ההנקות ביום,כפי שקרה כשנתנו בזמנו תוספות בבקבוק.
ומכיוון שלא הייתי רוצה שכמות ההנקות תפחת באופן משמעותי אני שואלת את עצמי איזה סדר גודל של תוספת מוצקים לתת בעצם.
מה עושים עם פירות יבשים? מבשלים במים וטוחנים?
וגם-אם אתן מזון משביע כמו שקדיה זה עלול דווקא לבוא על חשבון ההנקה יותר מאשר ירקות,לא?
כלומר-מצד אחד זה יותר משמין וקלורי,ומצד שני ימלא אותו לשעות ארוכות ואז ירצה לינוק פחות...
נראה לי שפספסתי משהו ואשמח אם תוכלי להרחיב.
כשאת כותבת רואים כמה אכל-למה הכוונה?
כמה כפיות למשל יחשבו כארוחה סבירה לתינוק בגיל 6-7 חודשים ששוקל כ6.5 קילו?
בהנקה מאוד קל לדעת כי הוא עוזב את הפטמה כשזה מתאים לו ולא מתי שנדמה לי שזה מתאים...
אולי באמת להתייחס למוצקים כתוספת לאחר הנקה יהיה יותר טוב עבורנו
אבל אני מעריכה שזה בכל מקרה יפחית את כמות ההנקות ביום,כפי שקרה כשנתנו בזמנו תוספות בבקבוק.
ומכיוון שלא הייתי רוצה שכמות ההנקות תפחת באופן משמעותי אני שואלת את עצמי איזה סדר גודל של תוספת מוצקים לתת בעצם.
מה עושים עם פירות יבשים? מבשלים במים וטוחנים?
וגם-אם אתן מזון משביע כמו שקדיה זה עלול דווקא לבוא על חשבון ההנקה יותר מאשר ירקות,לא?
כלומר-מצד אחד זה יותר משמין וקלורי,ומצד שני ימלא אותו לשעות ארוכות ואז ירצה לינוק פחות...
נראה לי שפספסתי משהו ואשמח אם תוכלי להרחיב.
-
מעבר לאוכל מוצק
לא ימלא אותו לשעות ארוכות, הוא גם לא יאכל כמויות גדולות בהתחלה.
ולשאלתך כמה כפיות? אין לי תשובה.
בדיוק כפי שהוא מוציא את השד מפיו לאחר שסיים את ההנקה מבחינתו כך הוא גם יסרב להכניס עוד אוכל אם הספיק לו זו רק הרחבה של שריר ה"לסמוך על הילדים" שלנו.
ואין לי ספק שאצלכם זה צריך להיות מאד הדרגתי ואיטי, אולי באמת בליווי של יועצת ההנקה, עם שקילות מדיי פעם ותשאול בנוגע למספר ההנקות וכו'.
ו...כן התהליך הטבעי של התחלת מוצקים והוספתם הוא שלאט לאט (מי לאט יותר ומי לאט פחות) הם מתחילים להחליף את ההנקות. שוב, זה לא קורה מעכשיו לעכשיו ואפשר לווסת את התהליך הזה כפי ראות עיניכם.
חוצמזה, אני מרגישה שיש אצלכם כזה מטען רגשי סביב עניין האוכל, משקל וכו' בגלל כל מה שעברתם ואולי כדאי לתמוך בתהליך הזה בך בעיקר (כי בד"כ אנחנו האמהות מאד רגשיות בנושא הזה). אולי יעזור לך לפתוח את הנושא הזה בתהליך טיפולי-אישי שלך. פרחי באך יכולים לעזור ולתמוך באופן עדין ולא פולשני, כמו גם טיפולים אחרים, כמובן (זה פשוט עלה לי לראש כרגע).
ולשאלתך כמה כפיות? אין לי תשובה.
בדיוק כפי שהוא מוציא את השד מפיו לאחר שסיים את ההנקה מבחינתו כך הוא גם יסרב להכניס עוד אוכל אם הספיק לו זו רק הרחבה של שריר ה"לסמוך על הילדים" שלנו.
ואין לי ספק שאצלכם זה צריך להיות מאד הדרגתי ואיטי, אולי באמת בליווי של יועצת ההנקה, עם שקילות מדיי פעם ותשאול בנוגע למספר ההנקות וכו'.
ו...כן התהליך הטבעי של התחלת מוצקים והוספתם הוא שלאט לאט (מי לאט יותר ומי לאט פחות) הם מתחילים להחליף את ההנקות. שוב, זה לא קורה מעכשיו לעכשיו ואפשר לווסת את התהליך הזה כפי ראות עיניכם.
חוצמזה, אני מרגישה שיש אצלכם כזה מטען רגשי סביב עניין האוכל, משקל וכו' בגלל כל מה שעברתם ואולי כדאי לתמוך בתהליך הזה בך בעיקר (כי בד"כ אנחנו האמהות מאד רגשיות בנושא הזה). אולי יעזור לך לפתוח את הנושא הזה בתהליך טיפולי-אישי שלך. פרחי באך יכולים לעזור ולתמוך באופן עדין ולא פולשני, כמו גם טיפולים אחרים, כמובן (זה פשוט עלה לי לראש כרגע).
-
מעבר לאוכל מוצק
הרחבה של שריר ה"לסמוך על הילדים" שלנו-אהבתי!
כרגע באמת יש עדיין מטען סביב עניין המשקל,זה לא נסגר סופית.
אני אדבר עם יועצת ההנקה שלנו.
תודה על ההתייחסות בכל אופן @}
כרגע באמת יש עדיין מטען סביב עניין המשקל,זה לא נסגר סופית.
אני אדבר עם יועצת ההנקה שלנו.
תודה על ההתייחסות בכל אופן @}
מעבר לאוכל מוצק
שאלה בעניין הדייסות:
הקטנה שלי עוד שבוע בת חצי שנה וכבר שבוע אוכלת קצת מוצקים, כפיות של גזר, בננה, תפוח. היא מאד מתלהבת מהעניין, בוכה וצורחת אם לרגע אני מניחה את הקופסא עם האוכל...
אני רוצה להתחיל לתת לה דייסה בערב מהסיבה הפשוטה שהיא מתעוררת במקרה הטוב ביותר כל 3 שעות, ובמקרה הפחות טוב כל שעה וחצי בלילה, לינוק. השערה שלי, וזו גם הסיבה שהתחלתי כבר מוצקים: הילדה רעבה! לכן חשבתי לתת לה דייסה משיבולת שועל לפני השינה, משהו אולי קצת יותר משביע שתוכל לישון יותר טוב. אני רואה שזה לא מומלץ במיוחד.
האם גם קינואה, דוחן וכו יכולים לעשות את העבודה?
במה כדאי לערבב?
כתחליף להנקה לפני השינה? או אחרי? או לפני? בדכ היא נרדמת תוך כדי הנקה
הקטנה שלי עוד שבוע בת חצי שנה וכבר שבוע אוכלת קצת מוצקים, כפיות של גזר, בננה, תפוח. היא מאד מתלהבת מהעניין, בוכה וצורחת אם לרגע אני מניחה את הקופסא עם האוכל...
אני רוצה להתחיל לתת לה דייסה בערב מהסיבה הפשוטה שהיא מתעוררת במקרה הטוב ביותר כל 3 שעות, ובמקרה הפחות טוב כל שעה וחצי בלילה, לינוק. השערה שלי, וזו גם הסיבה שהתחלתי כבר מוצקים: הילדה רעבה! לכן חשבתי לתת לה דייסה משיבולת שועל לפני השינה, משהו אולי קצת יותר משביע שתוכל לישון יותר טוב. אני רואה שזה לא מומלץ במיוחד.
האם גם קינואה, דוחן וכו יכולים לעשות את העבודה?
במה כדאי לערבב?
כתחליף להנקה לפני השינה? או אחרי? או לפני? בדכ היא נרדמת תוך כדי הנקה
מעבר לאוכל מוצק
שלום, זאת פעם ראשונה שאני כאן, אז אני מקווה שהגעתי למקום הנכון...
מלאכי עוד מעט בן חצי שנה ורק יונק. רציתי להתייעץ לגבי התחלת מתן מזון מוצק בקרוב.
במה כדאי להתחיל? פירות או ירקות? מבושל או חי?
אני מטפלת בבית במלאכי ובעוד תינוקת ושנה שעברה היו אצלי שלושה תינוקות (לפני שמלאכי נולד),
כך שאני יודעת שהרבה פעמים (תלוי בתינוק) כשמתחילים עם מזון מוצק זה רק כדי להתחיל,
כלומר לתת לו לטעום ולהרגיש ופחות כדי לשבוע ולהזין,
אך בכל זאת, ובשביל הידע שלי, האם ירק מבושל בכלל שומר על ערכו התזונתי?
ועוד שאלה (מסתבר שיש לי הרבה...), קראתי את רשימת המזונות שאינם מומלצים מתחת לגיל שנה,
ורציתי לשאול, מה נשאר??
מלאכי עוד מעט בן חצי שנה ורק יונק. רציתי להתייעץ לגבי התחלת מתן מזון מוצק בקרוב.
במה כדאי להתחיל? פירות או ירקות? מבושל או חי?
אני מטפלת בבית במלאכי ובעוד תינוקת ושנה שעברה היו אצלי שלושה תינוקות (לפני שמלאכי נולד),
כך שאני יודעת שהרבה פעמים (תלוי בתינוק) כשמתחילים עם מזון מוצק זה רק כדי להתחיל,
כלומר לתת לו לטעום ולהרגיש ופחות כדי לשבוע ולהזין,
אך בכל זאת, ובשביל הידע שלי, האם ירק מבושל בכלל שומר על ערכו התזונתי?
ועוד שאלה (מסתבר שיש לי הרבה...), קראתי את רשימת המזונות שאינם מומלצים מתחת לגיל שנה,
ורציתי לשאול, מה נשאר??
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
- דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*
מעבר לאוכל מוצק
יהונתן בן 6 חודשים, גיל מתוקן 4.5 חודשים. אוכל סימילק של פגים (נאושור, אם אינני טועה). בטיפת חלב היום אמרו לאמא שלו כי משקלו נמוך ביחס לגובהו (70 ס"מ ו-8 ק"ג) וצריך לתת לו תזונה עשירה בקלוריות יותר מתחליף החלב. אחות טיפת חלב נתנה דייסות של מטרנה- אחת עם דגנים ואחת עם שיבולת שועל. קראתי כאן שלא טוב לתת דגנים לפני גיל שנה.
כיצד, אם כן, ניתן להעשיר קלורית את המזון שלו?
ו
כיצד, אם כן, ניתן להעשיר קלורית את המזון שלו?
ו
-
מעבר לאוכל מוצק
תהילה
ורציתי לשאול, מה נשאר??
גזר, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, שומר,בצל, מלפפון,אבוקדו, תפוח, אגס, בננה, מלון, עדשים אדומים וירוקים, מש, אורז, קינואה, דוחן, תירס ...
בטח עוד כמה אבל המבחר הזה אמור להספיק לכמה שבועות לפחות
ורציתי לשאול, מה נשאר??
גזר, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, שומר,בצל, מלפפון,אבוקדו, תפוח, אגס, בננה, מלון, עדשים אדומים וירוקים, מש, אורז, קינואה, דוחן, תירס ...
בטח עוד כמה אבל המבחר הזה אמור להספיק לכמה שבועות לפחות
מעבר לאוכל מוצק
תודה לחוט השני, רק מה זה מש?
ועוד משהו שראיתי כאן זה "שקדיה" מה זה?
חוצמזה אשמח לקבל ממשהו תשובה לגבי ממה כדאי להתחיל.
תודה!
ועוד משהו שראיתי כאן זה "שקדיה" מה זה?
חוצמזה אשמח לקבל ממשהו תשובה לגבי ממה כדאי להתחיל.
תודה!
מעבר לאוכל מוצק
תהילה
שקדיה קונים בחנויות טבע, זה שקדים טחונים, מזכיר קצת טחינה במרקם שלו. אפשר לערבב עם מים וזה יוצא כמו חלב כזה. אני חושבת גם שיש לו ערך קלורי ותזונתי גבוה, אבל זה כבר מומחים יותר יגידו.
לגבי מה להתחיל - הייתי בשאלה הזאת לפני שבוע שבועיים, וכל אחד אומר משהו קצת אחר, ובסופו של דבר נראה לי שזה לא קריטי. הרב אומרים להתחיל עם ירקות כי אם תתחילי אם המתוק אז הוא לא ירצה ירקות אחכ. לי זה לא ככ נשמע. אני התחלתי עם גזר, ואחכ בננה, אבוקדו, תפוח. אחרי הגזר התכוונתי להמשיך עם קישוא או בטטה, אבל זה לא יצא ובסוף נתתי את מה שהיה זמין - ובינתיים היא טורפת כל מה שאני נותנת לה.
מה שכן, נראה לי חשוב להתחיל כשהוא מוכן לכך - אם קודם ואם אחכ, ולא רק לפי ה'חצי שנה' המומלץ.
שקדיה קונים בחנויות טבע, זה שקדים טחונים, מזכיר קצת טחינה במרקם שלו. אפשר לערבב עם מים וזה יוצא כמו חלב כזה. אני חושבת גם שיש לו ערך קלורי ותזונתי גבוה, אבל זה כבר מומחים יותר יגידו.
לגבי מה להתחיל - הייתי בשאלה הזאת לפני שבוע שבועיים, וכל אחד אומר משהו קצת אחר, ובסופו של דבר נראה לי שזה לא קריטי. הרב אומרים להתחיל עם ירקות כי אם תתחילי אם המתוק אז הוא לא ירצה ירקות אחכ. לי זה לא ככ נשמע. אני התחלתי עם גזר, ואחכ בננה, אבוקדו, תפוח. אחרי הגזר התכוונתי להמשיך עם קישוא או בטטה, אבל זה לא יצא ובסוף נתתי את מה שהיה זמין - ובינתיים היא טורפת כל מה שאני נותנת לה.
מה שכן, נראה לי חשוב להתחיל כשהוא מוכן לכך - אם קודם ואם אחכ, ולא רק לפי ה'חצי שנה' המומלץ.
מעבר לאוכל מוצק
תהילה... ברוכה הבאה, הגעת למקום קסום. @}
ירקות עדיף לבשל באידוי, והכי טוב על "סטימר" שמוצב מעל למים רותחים בסיר, ככה הם שומרים על הערכים שלהם הכי טוב. גם קציצות בשלב מאוחר יותר עדיף לבשל ככה.
_כך שאני יודעת שהרבה פעמים (תלוי בתינוק) כשמתחילים עם מזון מוצק זה רק כדי להתחיל,
כלומר לתת לו לטעום ולהרגיש ופחות כדי לשבוע ולהזין,_
לא נראה לי שיש תינוק שמסוגל ישר לאכול ארוחה שלמה, זה מתחיל בנישנושים וטעימות, לי יש בן 7 חודשים (היום!) שהתחיל עם מוצקים בגיל 5 חודשים (מיוזמתו), והיום כבר אוכל 2 ארוחות של מוצקים, ובין לבין אם אנחנו אוכלים הוא חייב להצטרף בטעימות, אז עברתי לבשל אוכל פחות מתובל ויותר בריא וככה כולנו מרוויחים
ירקות עדיף לבשל באידוי, והכי טוב על "סטימר" שמוצב מעל למים רותחים בסיר, ככה הם שומרים על הערכים שלהם הכי טוב. גם קציצות בשלב מאוחר יותר עדיף לבשל ככה.
_כך שאני יודעת שהרבה פעמים (תלוי בתינוק) כשמתחילים עם מזון מוצק זה רק כדי להתחיל,
כלומר לתת לו לטעום ולהרגיש ופחות כדי לשבוע ולהזין,_
לא נראה לי שיש תינוק שמסוגל ישר לאכול ארוחה שלמה, זה מתחיל בנישנושים וטעימות, לי יש בן 7 חודשים (היום!) שהתחיל עם מוצקים בגיל 5 חודשים (מיוזמתו), והיום כבר אוכל 2 ארוחות של מוצקים, ובין לבין אם אנחנו אוכלים הוא חייב להצטרף בטעימות, אז עברתי לבשל אוכל פחות מתובל ויותר בריא וככה כולנו מרוויחים
-
מעבר לאוכל מוצק
תהילה, מש זה סוג של קיטניות, כמו שעועית אבל קטן, ירוק, מאד מזין (ברזל למשל) וקל לעיכול .
אפשר לבשל יחד עם אורז (כמו מג'דרה) ואז זה נותן חלבון מלא.
אולי לפני דגנים וקיטניות כדאי באמת ירקות מאודים, פירות, לאט לאט ,ללכת לפי התינוק שלך ולאפשר לו בקצב שלו להחשף לעולם חדש ומדהים של ניחוחות וטעמים...
אפשר לבשל יחד עם אורז (כמו מג'דרה) ואז זה נותן חלבון מלא.
אולי לפני דגנים וקיטניות כדאי באמת ירקות מאודים, פירות, לאט לאט ,ללכת לפי התינוק שלך ולאפשר לו בקצב שלו להחשף לעולם חדש ומדהים של ניחוחות וטעמים...
מעבר לאוכל מוצק
לגבי הירקות המאודים - מה עושים עם המים אחכ? שופכים?
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מעבר לאוכל מוצק
_ורציתי לשאול, מה נשאר??
גזר, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, שומר,בצל, מלפפון, אבוקדו ..._
מה, אבוקדו אפשר? זה לא פרי טרופי שנחשב לאלרגני?
גזר, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, שומר,בצל, מלפפון, אבוקדו ..._
מה, אבוקדו אפשר? זה לא פרי טרופי שנחשב לאלרגני?
מעבר לאוכל מוצק
אוי, אנחנו חיים על אבוקדו, האמא והבן. בכל מקום קראתי שמגיל 6 חודשים מותר אבוקדו.
אם טוחנים את הירקות למחית משתמשים במים לדלל את הסמיכות הרצויהץ
אם טוחנים את הירקות למחית משתמשים במים לדלל את הסמיכות הרצויהץ
-
מעבר לאוכל מוצק
ירקות עדיף לבשל באידוי, והכי טוב על "סטימר" שמוצב מעל למים רותחים בסיר
כשמאדים, כלומר מניחים את הירקות על רשת אידוי מעל הסיר, הירקות לא נמצאים בתוך המים אלא מתבשלים רק מהאדים.
לא צריך הרבה מים ולדעתי הם לא מספיק חשובים לשימוש (כמו מים שירקות מתבשלים ממש בתוכם ובהם באמת אפשר להשתמש).
ירקות עדיף לבשל באידוי, והכי טוב על "סטימר" שמוצב מעל למים רותחים בסיר
כשמאדים, כלומר מניחים את הירקות על רשת אידוי מעל הסיר, הירקות לא נמצאים בתוך המים אלא מתבשלים רק מהאדים.
לא צריך הרבה מים ולדעתי הם לא מספיק חשובים לשימוש (כמו מים שירקות מתבשלים ממש בתוכם ובהם באמת אפשר להשתמש).
מעבר לאוכל מוצק
זה לא פרי טרופי שנחשב לאלרגני?
לא.
אפשר בהחלט.
לא.
אפשר בהחלט.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מעבר לאוכל מוצק
_לא.
אפשר בהחלט._
סבבה! טוב לדעת.
אפשר בהחלט._
סבבה! טוב לדעת.
-
מעבר לאוכל מוצק
זה לא פרי טרופי שנחשב לאלרגני?
עד כמה שידוע לי זה כן פרי טרופי,אלרגני או לא - שנוי במחלוקת.
ובלי קשר לאלרגניותו אצל הקטנה שלי הוא המועדף ביותר ללא שום מתחרים ובגדול .
עד כמה שידוע לי זה כן פרי טרופי,אלרגני או לא - שנוי במחלוקת.
ובלי קשר לאלרגניותו אצל הקטנה שלי הוא המועדף ביותר ללא שום מתחרים ובגדול .
מעבר לאוכל מוצק
האם אפשר לתת ברוקולי, כרובית, שעועית, חומוס...
-
מעבר לאוכל מוצק
האם אפשר לתת ברוקולי, כרובית, שעועית, חומוס...
שעועית, חומוס ושאר קטניות כדאי להנביט על מנת להקל על העיכול שלהם ולהעלות את ערכם התזונתי (ראי עוד מידע בנושא בדף על הנבטה ונבטים).
ברוקולי וכרובית, למיטב ידיעתי, עשויים לגרום לגזים. לא אצל כולם. שווה לנסות אותם בזהירות.
על איזה גיל מדובר?
שעועית, חומוס ושאר קטניות כדאי להנביט על מנת להקל על העיכול שלהם ולהעלות את ערכם התזונתי (ראי עוד מידע בנושא בדף על הנבטה ונבטים).
ברוקולי וכרובית, למיטב ידיעתי, עשויים לגרום לגזים. לא אצל כולם. שווה לנסות אותם בזהירות.
על איזה גיל מדובר?
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
מעבר לאוכל מוצק
שאלה לשלבים מתקדמים יותר...
P-JR כבר אוכלת מוצקים רבים ומגוונים עקבנו בסה"כ אחרי ההמלצות שפה (לא באדיקות אבל בהחלט בהקפדה), היא אוכלת בהנאה, נוגסת ב 4 השיניים שלה ולועסת בעזרת החניכיים. למעט ממרחים: חומוס טחינה ושקדיה, היא אוהבת כל מה שנתנו לה ונהנת לאכול.
כבת לאמא באופן לייט היא עדיין יונקת.
בגלל הלייט היא גם שותה (כבר כמעט כל יום) גם מטרנה - נמאס לי לשאוב, היא שותה עד 180CC מטרנה ביום.
והשאלה היא - הילדה כל הזמן אוכלת / יונקת, (היום למשל ביום שעקבתי היא אכלה / ינקה כל שעה~ (וזכור זהיא אוכלת לאט כלומר ההפסקות הן של 30-45 דקות מסוף ארוחה לארוחה הבאה)
אני לא מודאגת מבחינת משקל / אספקה של אבות המזון - ברור לי ששניהם תקינים. מוטרדת בעניין של הקניית הרגלי אכילה נכונים. גם עכשיו בת 11 חודשים לא ברור לי כמה אוכל לתת לה, ואיך לייצר "ארוחות מסודרות" והאם עדיין להניק "לפי דרישה".
איך עושים ומתי?!
מתי עוברים מ "אני חושפת את הילדה למיני מזונות רבים ומגוונים" ל... משהו אחר (ומהו).
אם לא מתאים לדף הזה אשמח לדעת לאיזה דף כן מתאים.
תודה
P-JR כבר אוכלת מוצקים רבים ומגוונים עקבנו בסה"כ אחרי ההמלצות שפה (לא באדיקות אבל בהחלט בהקפדה), היא אוכלת בהנאה, נוגסת ב 4 השיניים שלה ולועסת בעזרת החניכיים. למעט ממרחים: חומוס טחינה ושקדיה, היא אוהבת כל מה שנתנו לה ונהנת לאכול.
כבת לאמא באופן לייט היא עדיין יונקת.
בגלל הלייט היא גם שותה (כבר כמעט כל יום) גם מטרנה - נמאס לי לשאוב, היא שותה עד 180CC מטרנה ביום.
והשאלה היא - הילדה כל הזמן אוכלת / יונקת, (היום למשל ביום שעקבתי היא אכלה / ינקה כל שעה~ (וזכור זהיא אוכלת לאט כלומר ההפסקות הן של 30-45 דקות מסוף ארוחה לארוחה הבאה)
אני לא מודאגת מבחינת משקל / אספקה של אבות המזון - ברור לי ששניהם תקינים. מוטרדת בעניין של הקניית הרגלי אכילה נכונים. גם עכשיו בת 11 חודשים לא ברור לי כמה אוכל לתת לה, ואיך לייצר "ארוחות מסודרות" והאם עדיין להניק "לפי דרישה".
איך עושים ומתי?!
מתי עוברים מ "אני חושפת את הילדה למיני מזונות רבים ומגוונים" ל... משהו אחר (ומהו).
אם לא מתאים לדף הזה אשמח לדעת לאיזה דף כן מתאים.
תודה
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
מעבר לאוכל מוצק
אני לא מבינה גדולה בתחום וגם אין לי ידע מה לעשות כשמשלבים מטרנה, אבל אני יכולה לספר לך על הרגלי האכילה של הבת שלי (בת שנתיים), אולי זה יעזור לך.
היא אוכלת בתדירויות גבוהות משהו כמו 5 ארוחות ביום, ובאמצע יניקות לפי דרישה:
לא רואה סיבה למה לא. זה חלק מהצ'ופר של הנקה.
ואיך לייצר "ארוחות מסודרות"
לגבי נושא ארוחות מסודרות, אני מודה שיש לי מחשבות כפירה.
באופן אישי, אני לא רואה בהכרח בארוחות מסודרות משהו לשאוף אליו. אני יכולה לספר שהיום יש לנו סדר יום עם ארוחות מסודרות, אבל זה נוצר מתוך זרימה עם בתי, מתוך התאמה אליה. אבל זה לא התחיל כמשהו שניסיתי "לסדר" בחייה. אני לא בטוחה מה גודל ההבדל בין השניים, ככה בכל אופן, זה היה אצלנו.
בקיצור, אולי את יכולה לנסות לעשות את החשיפה למזונות כסוג של ארוחות, לפי איזשהו סדר יום שיתגבש לו מתוך מה שהיא משדרת שמתאים לה, סדר יום שבו חלק מהארוחות שלה הן גם הארוחות המשפחתיות שלכם.
משהו כזה.
מקווה שזה עוזר במשהו.
היא אוכלת בתדירויות גבוהות משהו כמו 5 ארוחות ביום, ובאמצע יניקות לפי דרישה:
- ארוחת בוקר ב- 8:00-7:30 לערך.
- בסביבות 11:00-10:00 ארוחה נוספת (פירות בעיקר).
- היא הולכת לישון צהריים מוקדם וב- 14:00 לערך ארוחת צהריים.
- 16:00-17:00 ארוחה נוספת (פירות ו/או ירקות).
- 19:00 לערך ארוחת ערב.
לא רואה סיבה למה לא. זה חלק מהצ'ופר של הנקה.
ואיך לייצר "ארוחות מסודרות"
לגבי נושא ארוחות מסודרות, אני מודה שיש לי מחשבות כפירה.
באופן אישי, אני לא רואה בהכרח בארוחות מסודרות משהו לשאוף אליו. אני יכולה לספר שהיום יש לנו סדר יום עם ארוחות מסודרות, אבל זה נוצר מתוך זרימה עם בתי, מתוך התאמה אליה. אבל זה לא התחיל כמשהו שניסיתי "לסדר" בחייה. אני לא בטוחה מה גודל ההבדל בין השניים, ככה בכל אופן, זה היה אצלנו.
בקיצור, אולי את יכולה לנסות לעשות את החשיפה למזונות כסוג של ארוחות, לפי איזשהו סדר יום שיתגבש לו מתוך מה שהיא משדרת שמתאים לה, סדר יום שבו חלק מהארוחות שלה הן גם הארוחות המשפחתיות שלכם.
משהו כזה.
מקווה שזה עוזר במשהו.
-
מעבר לאוכל מוצק
תודה.
ואני ממשיכה לחשוב בקול רם:
לא מאוד חשוב לי שיהיה סדר / מבנה קבוע (בטח שלא נוקשה) אני לא אוכלת בשעות קבועות ולא כמויות קבועות או מרכיבים קבועים ואין סיבה שהיא תאכל ככה. (וממילא לא הייתי עומדת בלייצר לה כזה סדר (-: )
אבל נראה לי שלא טוב שהמערכת תהיה כל היום עסוקה בלעכל. (כאמור היא מתחילה לאכול כמעט כל שעה, אוכלת לאט וזה אומר רווחים של 30-45 דקות בין סיום אכילה והתחלה חדשה)
וחושבת קצת קדימה - שהפה לא יהיה רגיל כל היום להרגיש טעמים (יזדקק לגירויי כל הזמן) - ברור לי שהיא עוד קטנה ועדיין חווה את העולם דרך הפה (היא לא בררנית ואוכלת גם צעצועים, איברי גוף, עלים אבנים וכיד הדמיון הטובה עליה) אבל אני תוהה אם בכלל צריך לעשות משהו (אולי האכילה הרבה הזו היא בכלל חלק מבדיקת העולם), ואם כן צריך (במובן של הקניית הרגלי אכילה) אז מהו הדבר שצריך לעשות.
אשמח לעוד תובנות / מחשבות.
ואני ממשיכה לחשוב בקול רם:
לא מאוד חשוב לי שיהיה סדר / מבנה קבוע (בטח שלא נוקשה) אני לא אוכלת בשעות קבועות ולא כמויות קבועות או מרכיבים קבועים ואין סיבה שהיא תאכל ככה. (וממילא לא הייתי עומדת בלייצר לה כזה סדר (-: )
אבל נראה לי שלא טוב שהמערכת תהיה כל היום עסוקה בלעכל. (כאמור היא מתחילה לאכול כמעט כל שעה, אוכלת לאט וזה אומר רווחים של 30-45 דקות בין סיום אכילה והתחלה חדשה)
וחושבת קצת קדימה - שהפה לא יהיה רגיל כל היום להרגיש טעמים (יזדקק לגירויי כל הזמן) - ברור לי שהיא עוד קטנה ועדיין חווה את העולם דרך הפה (היא לא בררנית ואוכלת גם צעצועים, איברי גוף, עלים אבנים וכיד הדמיון הטובה עליה) אבל אני תוהה אם בכלל צריך לעשות משהו (אולי האכילה הרבה הזו היא בכלל חלק מבדיקת העולם), ואם כן צריך (במובן של הקניית הרגלי אכילה) אז מהו הדבר שצריך לעשות.
אשמח לעוד תובנות / מחשבות.
-
מעבר לאוכל מוצק
שאלה למומחיות-מדוע היא זקוקה למטרנה אם היא גם יונקת וגם אוכלת מוצקים?
האם כשאמא לא לידה לא מספיקות לה ארוחות המוצקים,או שאולי זה תלוי במספר השעות ביום בו מתקיים מצב זה?
איך בעצם יודעים מה היחס בין כמות החלב שפעוט בגיל הזה צריך לבין כמות המוצקים?
כל הנושא מאוד מבלבל אותי!
יכול להיות שהיא אוכלת הרבה כי היא במין קפיצת גדילה?
או שאם נותנים לתינוק לאכול לפי דרישה פשוט צפוי שהוא יאכל הרבה מנות קטנות?
גם אותי מעניינות השאלות ששאלת פלונית אפילו שאנחנו ממש לא בשלב הזה עדיין...
האם כשאמא לא לידה לא מספיקות לה ארוחות המוצקים,או שאולי זה תלוי במספר השעות ביום בו מתקיים מצב זה?
איך בעצם יודעים מה היחס בין כמות החלב שפעוט בגיל הזה צריך לבין כמות המוצקים?
כל הנושא מאוד מבלבל אותי!
יכול להיות שהיא אוכלת הרבה כי היא במין קפיצת גדילה?
או שאם נותנים לתינוק לאכול לפי דרישה פשוט צפוי שהוא יאכל הרבה מנות קטנות?
גם אותי מעניינות השאלות ששאלת פלונית אפילו שאנחנו ממש לא בשלב הזה עדיין...
-
מעבר לאוכל מוצק
אבל נראה לי שלא טוב שהמערכת תהיה כל היום עסוקה בלעכל
אני הייתי חושבת - מה שלא נשבר, אין צורך לתקן. בגיל רך כזה הם עדיין מאוד מחוברים לעצמם, ויודעים בדיוק כמה ולמה. למעט מקרים קיצוניים של הפרעות אכילה, שנגרמו בד"כ בגלל התנהלות ההורים סביב נושא המזון (ולא נראה שזו הבעיה אצלכן...). אם לא נראה לך שהיא מבקשת מזון מתוך שעמום, כנראה שהיא פשוט כזו - עם חילוף חומרים מהיר (דוגמנית ).
לגבי הרגלי אכילה - לדעתי הם יסתנכרנו באיזשהו שלב עם ההרגלים שלכם. אם אתם יושבים כל ערב לארוחת ערב עם כל הטקס והחביתה והסלט, ככה היא תאכל. אם אתם מנשנשים משהו מול הטלוויזיה, ככה היא תאכל. לא במאה אחוז, אבל בטח בשבעים אחוז...
מטרנה - גם לי לא ברור מדוע לתת בגיל הזה (היא בסביבות שנה, נכון?) אם היא אוכלת יפה.
אני הייתי חושבת - מה שלא נשבר, אין צורך לתקן. בגיל רך כזה הם עדיין מאוד מחוברים לעצמם, ויודעים בדיוק כמה ולמה. למעט מקרים קיצוניים של הפרעות אכילה, שנגרמו בד"כ בגלל התנהלות ההורים סביב נושא המזון (ולא נראה שזו הבעיה אצלכן...). אם לא נראה לך שהיא מבקשת מזון מתוך שעמום, כנראה שהיא פשוט כזו - עם חילוף חומרים מהיר (דוגמנית ).
לגבי הרגלי אכילה - לדעתי הם יסתנכרנו באיזשהו שלב עם ההרגלים שלכם. אם אתם יושבים כל ערב לארוחת ערב עם כל הטקס והחביתה והסלט, ככה היא תאכל. אם אתם מנשנשים משהו מול הטלוויזיה, ככה היא תאכל. לא במאה אחוז, אבל בטח בשבעים אחוז...
מטרנה - גם לי לא ברור מדוע לתת בגיל הזה (היא בסביבות שנה, נכון?) אם היא אוכלת יפה.
-
מעבר לאוכל מוצק
לדעתי הם יסתנכרנו באיזשהו שלב עם ההרגלים שלכם.
או וי
או וי
-
- הצטרפות: 18 מאי 2005, 17:40
- דף אישי: הדף האישי של ירוק_ה*
מעבר לאוכל מוצק
בתי בת 4.5 חודשים, גדולה ושמנמונת (7 קילו, רק מהחלב שלי ) חוטפת לנו אוכל מהיד כבר כמה שבועות, מיצרת המממון רוק למראה אוכל שלנו, דורשת בתקיפות לשתות מים מהבקבוק שלי (ומקבלת לשמחתה כי רבה). בשבועיים האחרונים נראה כי החלב אם לא נשאר לה בבטן מספיק זמן, מבקשת לאכול כל שעה וחצי- שעתיים. אתמול לאחר דיונים רבים עם כל מיני, החלטנו ללכת איתה ולנסות לתת לה גם משהו מוצק. בהמלצת הסבתות קניתי דייסות מוכנות, אבל אחזיר אותן לחנות מחר. נתתי לה בטטה מבלונדרת, בכפית רגילה. לפני הרגע המכריע התלבטתי לרגע אם לתת בכפית אחרת, או באצבע, ובעודי מתלבטת הקטנה הביעה החלטיות, חטפה את הכפית ודחפה אותה לפה! היא אכלה בתיאבון חצי בטטה! עזרה עם הידיים שלה, ביקשה עוד כשהתמהמתי,כשהיו חתיכות קטנות היא ירקה אותן החוצה, ולסיכום, הייתה ממש מרוצה מכל הענין.
עכשיו לשאלות שבדיעבד- מה רע בכפית רגילה ממתכת?
זה בסדר להאכיל בשכיבה? לא רוצה להושיב אותה, ולא דמיינתי שהיא תאכל מוצקים לפני חצי שנה או גיל ישיבה, אבל כך זה יוצא.
מלחיץ לחשוב שאם זה בכל זאת מוקדם מדי אולי אני יוצרת כאן קרקע לבעיות אכילה בעתיד, הפחתה בהנקה, ושאר צרות. אוי. אז איך יודעים? היא מבקשת נורא, זה מספיק? כי באמת שהיא קטנה עדיין. 4.5רק. אני לא יודעת האם מוכנות לאכילה קשורה להתפתחות מוטורית, אבל היא ממהרת מאוד גם בתחום הזה. מישהו?
עכשיו לשאלות שבדיעבד- מה רע בכפית רגילה ממתכת?
זה בסדר להאכיל בשכיבה? לא רוצה להושיב אותה, ולא דמיינתי שהיא תאכל מוצקים לפני חצי שנה או גיל ישיבה, אבל כך זה יוצא.
מלחיץ לחשוב שאם זה בכל זאת מוקדם מדי אולי אני יוצרת כאן קרקע לבעיות אכילה בעתיד, הפחתה בהנקה, ושאר צרות. אוי. אז איך יודעים? היא מבקשת נורא, זה מספיק? כי באמת שהיא קטנה עדיין. 4.5רק. אני לא יודעת האם מוכנות לאכילה קשורה להתפתחות מוטורית, אבל היא ממהרת מאוד גם בתחום הזה. מישהו?
-
- הצטרפות: 12 יולי 2005, 23:18
- דף אישי: הדף האישי של נועה_נועה*
מעבר לאוכל מוצק
מה רע בכפית רגילה ממתכת?
לא רע, אפילו טוב (לשים לב שהיא לא חמה).
זה בסדר להאכיל בשכיבה?
נראה לי, שעדיף בערסול עליך.
היא מבקשת נורא, זה מספיק?
לדעתי, זה מספיק. את לא מסיחה את דעתה כדי שתאכל. היא מבקשת. היא מפסיקה לאכול כשהיא רוצה.
וההנקה לא בהכרח תפחת.
בהצלחה
לא רע, אפילו טוב (לשים לב שהיא לא חמה).
זה בסדר להאכיל בשכיבה?
נראה לי, שעדיף בערסול עליך.
היא מבקשת נורא, זה מספיק?
לדעתי, זה מספיק. את לא מסיחה את דעתה כדי שתאכל. היא מבקשת. היא מפסיקה לאכול כשהיא רוצה.
וההנקה לא בהכרח תפחת.
בהצלחה
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
מעבר לאוכל מוצק
מלחיץ לחשוב שאם זה בכל זאת מוקדם מדי אולי אני יוצרת כאן קרקע לבעיות אכילה בעתיד
ירוקה, כל הכבוד לך שלמרות כל ההמלצות את מתחילה להאכיל אותה כשהיא רוצה.
יש כאילו 'חוק' כזה שרק בגיל חצי שנה, לא לפני ולא אחרי. כאילו שכל התינוקות מגיעים לבשלות באותו רגע. הרי יש שונות כל כך גדולה.
שלי גם היתה ככה בגיל הזה והתמהמהתי עד 5.5 חודשים, ועד היום יש לי יסורי מצפון. לדעתי ממש הרעבתי אותה בתקופה הזו.
לכי על זה ותהני. לא מאמינה שתיוצר לה שום בעיית אכילה מכך שהיא אוכלת מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה.
ירוקה, כל הכבוד לך שלמרות כל ההמלצות את מתחילה להאכיל אותה כשהיא רוצה.
יש כאילו 'חוק' כזה שרק בגיל חצי שנה, לא לפני ולא אחרי. כאילו שכל התינוקות מגיעים לבשלות באותו רגע. הרי יש שונות כל כך גדולה.
שלי גם היתה ככה בגיל הזה והתמהמהתי עד 5.5 חודשים, ועד היום יש לי יסורי מצפון. לדעתי ממש הרעבתי אותה בתקופה הזו.
לכי על זה ותהני. לא מאמינה שתיוצר לה שום בעיית אכילה מכך שהיא אוכלת מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה.
-
- הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31
מעבר לאוכל מוצק
האם בסדר לתת לבן 9.5 ח' עלי תרד מאודה ומרוסק?
ומה לגבי עלי סלק?
התחלנו לפני כחודש עם מוצקים שבהתחלה עשו לו גזים, ולנו לילות לבנים...
עשינו הפסקה של שבועיים וחזרנו למוצקים, הפעם יותר רגוע,
ידוע אם תרד קל לעיקול?
ובנוסף הגור לא מוכן לשום דבר (חוץ מבננה) שאינו במרקם נוזלי (מעוות פניו ומוציא הלשון כאילו נחנק) האם נראה לכם תקין?
ומה לגבי עלי סלק?
התחלנו לפני כחודש עם מוצקים שבהתחלה עשו לו גזים, ולנו לילות לבנים...
עשינו הפסקה של שבועיים וחזרנו למוצקים, הפעם יותר רגוע,
ידוע אם תרד קל לעיקול?
ובנוסף הגור לא מוכן לשום דבר (חוץ מבננה) שאינו במרקם נוזלי (מעוות פניו ומוציא הלשון כאילו נחנק) האם נראה לכם תקין?
-
מעבר לאוכל מוצק
לי נראה קצת קשה לעקל תרד ועלי סלק, למה לא להתחיל מירקות עדינים יותר אבל רק אחרי שתנסי תדעי.
יש לבן שלך שיניים? אם לא נראה לי בסדר מאוד שהוא רוצה אוכל דייסתי נוזלי.
אבל אם יש לך תהיות אני מציעה לך לבדוק את זה אם מישהו שראה הרבה תינוקות ולא להסתמך רק על תגובות באתר מאנשים שאת לא מכירה. (אלא אם זו ורד לב או אנשי מקצוע אחרים שכותבים פה).
יש לבן שלך שיניים? אם לא נראה לי בסדר מאוד שהוא רוצה אוכל דייסתי נוזלי.
אבל אם יש לך תהיות אני מציעה לך לבדוק את זה אם מישהו שראה הרבה תינוקות ולא להסתמך רק על תגובות באתר מאנשים שאת לא מכירה. (אלא אם זו ורד לב או אנשי מקצוע אחרים שכותבים פה).
-
מעבר לאוכל מוצק
ועכשיו לשאלתי, הבת שלי בת 10 חודשים, לפני חודש נסענו לחו"ל ומתוך נוחות נתנו לה דייסות של מטרנה (על בסיסי מים) אני מאוד מצטערת על כך כי מאז שהיא טעמה את הדייסה היא לא רוצה לאכול דייסות אחרות שאני מכינה לה. בכלל אני לא בטוחה שזה קשור לדייסה אבל יצא כבר פעמים רבות שהכנתי לה דייסות או מרקים וירקות שיתאימו לצרכים שלה והיא סרבה לאכול אותם. ומכיוון שידעתי שהיא רעבה וכבר לא היה לי משהו אחר להציע לה (בכתה בכי מר) נתתי לה לבסוף דייסת אינסטנט. וגם אם לא דייסה יוצא שיש לה העדפה ברורה לפחממות ולטחינה, היא בקושי אוכלת ירקות. למעשה לפעמים היא מסרבת לאכול ירקות ובפעמים אחרות אוכלת בהנאה.
אני קצת חוששת שאני מתחילה להיות פולניה שרוצה שתאכל אוכל מסויים שהכנתי במיוחד בשבילה, חשוב לי שתאכל גם ירקות או אוכל עם אנרגיה טובה יותר מאשר דייסה.
אבל כשהי רעבה אני לא חושבת שאני יכולה להכריח אותה לאכול משהו שהיא לא רוצה.
אם היא עדיין יונקת הרבה האם יש משמעות לכך שתאכל גם את כל אבות המזון או שהיא מקבלת את כל הצרכים ממני?
באיזה גיל חשוב זה הגיוני לדרוש (אם בכלל) מהתינוק לאכול את כל אבות המזון?
וגם מה דעתכן על הגישה של ד"ר אלטה בספר התינוק יודע? אולי אם אני מציעה לה סוגי מזון שונים והיא בוחרת טחינה ופחמימות היא יודעת מה היא עושה וזה מה שהגוף שלה צריך כרגע? אולי הדייסה טובה לה כי היא מועשרת בסידן? (אני חוששת שאני לא צורכת מסבפיק סידן כי אני לא אוכלת מוצרי חלב ולא קטניות).
והשאלה העיקרית היא על מה באמת חשוב להקפיד בגיל הזה לגבי אוכל מוצק ומה זניח? אני ממש לא רוצה לפתח אצלה הרגלי אכילה מגונים כמו שקיימים במשפחה שלי ונראה לי שבלי לשים לב אני עושה את זה.
אני קצת חוששת שאני מתחילה להיות פולניה שרוצה שתאכל אוכל מסויים שהכנתי במיוחד בשבילה, חשוב לי שתאכל גם ירקות או אוכל עם אנרגיה טובה יותר מאשר דייסה.
אבל כשהי רעבה אני לא חושבת שאני יכולה להכריח אותה לאכול משהו שהיא לא רוצה.
אם היא עדיין יונקת הרבה האם יש משמעות לכך שתאכל גם את כל אבות המזון או שהיא מקבלת את כל הצרכים ממני?
באיזה גיל חשוב זה הגיוני לדרוש (אם בכלל) מהתינוק לאכול את כל אבות המזון?
וגם מה דעתכן על הגישה של ד"ר אלטה בספר התינוק יודע? אולי אם אני מציעה לה סוגי מזון שונים והיא בוחרת טחינה ופחמימות היא יודעת מה היא עושה וזה מה שהגוף שלה צריך כרגע? אולי הדייסה טובה לה כי היא מועשרת בסידן? (אני חוששת שאני לא צורכת מסבפיק סידן כי אני לא אוכלת מוצרי חלב ולא קטניות).
והשאלה העיקרית היא על מה באמת חשוב להקפיד בגיל הזה לגבי אוכל מוצק ומה זניח? אני ממש לא רוצה לפתח אצלה הרגלי אכילה מגונים כמו שקיימים במשפחה שלי ונראה לי שבלי לשים לב אני עושה את זה.
-
- הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31
מעבר לאוכל מוצק
מיכלול ה אכן האנשים פה זרים לי (ברובם) אך דעתם נראית לי יותר מדעות רבות של רופאים זרים (או מוכרים), וסבתות עם דעות קדומות של לתת מטרנה וכו'...
לבני אין שיניים (וגם לא סימן לשיניים בינתיים), עד כה נתתי לו: גזר, בטטה, קינואה, פטרוזיליה, בננה, תפוח, אגס, מלפפון ואתמול מיוזמתו גם חול...
הרוב מרוסק לחלוטין או ל"כירסום חניכיים" .
ופשוט יש לנו תרד בגינה וחשבתי להוסיף ולגוון לו, פעם אכלתי בהודו "דייסת תרד" וחשבתי שאפשר להכין לו, זה גם ידוע כעשיר בברזל, ולא מצאתי אם זה ידוע כמשהו אלרגני או בעייתי לעיקול, ולכן אני מנסה פה אולי מישהו ניסה?
לבני אין שיניים (וגם לא סימן לשיניים בינתיים), עד כה נתתי לו: גזר, בטטה, קינואה, פטרוזיליה, בננה, תפוח, אגס, מלפפון ואתמול מיוזמתו גם חול...
הרוב מרוסק לחלוטין או ל"כירסום חניכיים" .
ופשוט יש לנו תרד בגינה וחשבתי להוסיף ולגוון לו, פעם אכלתי בהודו "דייסת תרד" וחשבתי שאפשר להכין לו, זה גם ידוע כעשיר בברזל, ולא מצאתי אם זה ידוע כמשהו אלרגני או בעייתי לעיקול, ולכן אני מנסה פה אולי מישהו ניסה?
-
מעבר לאוכל מוצק
אני נתתי לבת שלי תרד בגיל 7 חודשים בערך ולא נרשמה בעיה מיוחדת. היא די אהבה את זה אבל אכלה מעט.
נראה לי שפשוט תנסי, ותחכי יום יומיים לראות איך הוא מגיב לזה.
נראה לי שפשוט תנסי, ותחכי יום יומיים לראות איך הוא מגיב לזה.
-
מעבר לאוכל מוצק
עד כמה שידוע לי תרד עשוי להיות בעייתי מה גם שהברזל בתרד לא נספג טוב מפני שיש בו חומר אחר שפוגע בספיגת הברזל (זה מפי המורה לתזונה סינית)
עלי מנגולד דווקא נהדרים ,בעיקר הסוג האדום.
(נא לא לשכוח שפופאי התחיל כפרסומת)
עלי מנגולד דווקא נהדרים ,בעיקר הסוג האדום.
(נא לא לשכוח שפופאי התחיל כפרסומת)
-
- הצטרפות: 18 מאי 2005, 17:40
- דף אישי: הדף האישי של ירוק_ה*
מעבר לאוכל מוצק
מיכלולה, בענין הסידן עד כמה שאני יודעת התינוקת תקבל כל מה שהיא צריכה, וזו את שתשארי עם מאגרים מדוללים למדי... אבל אולי משהו עם ידע מקצועי יודע אחרת
ירח לבן , תודה , וגם
לא מאמינה שתיוצר לה שום בעיית אכילה מכך שהיא אוכלת מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה.
אבל זה לא לגמרי המצב, כי מה שהיא רוצה זה פיתה דחוסה עם חומוס, פסטרמה, חסה ועגבניה (דמיני אותה גוהרת מעל הפיתה עם מלא רוק וקולות של התלהבות) , ומה שהיא מקבלת זה בטטה טחונה, תפוח טחון....
ירח לבן , תודה , וגם
לא מאמינה שתיוצר לה שום בעיית אכילה מכך שהיא אוכלת מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה.
אבל זה לא לגמרי המצב, כי מה שהיא רוצה זה פיתה דחוסה עם חומוס, פסטרמה, חסה ועגבניה (דמיני אותה גוהרת מעל הפיתה עם מלא רוק וקולות של התלהבות) , ומה שהיא מקבלת זה בטטה טחונה, תפוח טחון....
-
מעבר לאוכל מוצק
מה שהיא רוצה זה פיתה דחוסה עם חומוס, פסטרמה, חסה ועגבניה
אה...אוקיי...P-:
אה...אוקיי...P-:
-
מעבר לאוכל מוצק
תוסיפי לה טחינה לפיתה, והיא תקבל סידן
מעבר לאוכל מוצק
רוצה לשתף במקצת החויות שמלוות אותנו עם התחלת המוצקים. התחלנו לנסות בערך בגיל 7 חודשים (הנקה מלאה). הייתי מבשלת לו ירקות, פירות, ומועכת בבלנדר. כל כמה ימים משהו אחר (לשלילת אלרגיות), והקטן מסרב בכל תוקף. בהתחלה התעקשתי איתו וזה תמיד נגמר בבכי שלו, במצברוח ותיסכול שלי. הרגשתי שזה לא נכון ואולי חס וחלילה אני מפתחת איזו הפרעת אכילה עתידית... צריך שינוי.
קודם כל הורדתי לחץ וציפיות.
אח"כ הורדתי את המרוסקים מהתפריט והתחלתי לתת לו חתיכות שלמות של אגס, תפוח, מלפפון, מלון, גזר ובטטה מבושלים קלות , והקטן מבסוט. מוצץ בהנאה, חותך חתיכות עם שתי השיניים הקטנטנות שלו, מכניס חתיכות שלמות לפיו. לפעמים קצת הלחיץ מחנק, אבל הוא מוציא החוצה מה שהוא לא בולע (והאמת נראה לי שהוא לא בולע הרבה). אם נכנס משהו גדול מדי הוא משתעל את זה החוצה.
מרוסקים לא ניסיתי עוד פעם בחודש האחרון, אולי כדאי לנסות, הרי הטעמים והרצונות משתנים מהר כ"כ.
מישהי חוותה דברים דומים? סירוב למזון מרוסק?
קודם כל הורדתי לחץ וציפיות.
אח"כ הורדתי את המרוסקים מהתפריט והתחלתי לתת לו חתיכות שלמות של אגס, תפוח, מלפפון, מלון, גזר ובטטה מבושלים קלות , והקטן מבסוט. מוצץ בהנאה, חותך חתיכות עם שתי השיניים הקטנטנות שלו, מכניס חתיכות שלמות לפיו. לפעמים קצת הלחיץ מחנק, אבל הוא מוציא החוצה מה שהוא לא בולע (והאמת נראה לי שהוא לא בולע הרבה). אם נכנס משהו גדול מדי הוא משתעל את זה החוצה.
מרוסקים לא ניסיתי עוד פעם בחודש האחרון, אולי כדאי לנסות, הרי הטעמים והרצונות משתנים מהר כ"כ.
מישהי חוותה דברים דומים? סירוב למזון מרוסק?
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:43
מעבר לאוכל מוצק
היי מישל, גם הקטנטונת שלי סירבה כמעט מההתחלה לאכול אוכל מרוסק ות'אמת בצדק (-; אני, לדעתי האישית לא חושבת
וגם לא ניסתי לחזור איתה למרוסקים (הרי אם עברנו שלב למה לחזור אחורה???) אז כל עוד (ושוב לדעתי האישית) הוא
נהנה ומצליח (ועם הזמן והשיניים זה "ישתפר") אז לא צריך לחזור ולרסק רק לדאוג לחתיכות קטנות, רכות ולא מסוכנות.
וגם לא ניסתי לחזור איתה למרוסקים (הרי אם עברנו שלב למה לחזור אחורה???) אז כל עוד (ושוב לדעתי האישית) הוא
נהנה ומצליח (ועם הזמן והשיניים זה "ישתפר") אז לא צריך לחזור ולרסק רק לדאוג לחתיכות קטנות, רכות ולא מסוכנות.
-
מעבר לאוכל מוצק
אין לך מושג כמה ילדים לא אוהבים מרוסק. ולמה שיאהבו בעצם? אין להם כמעט שליטה על החוויה הזו, הם לא יכולים לבד כמו בתחומים אחרים. ודווקא כשהם מתחילים לגלות את העולם לעצור אותם? להפוך אותם לפסיביים?
לכי עם תחושותייך לגבי בנך.
מאד מתחברת לדברי תןלעת חיים (רק מה זה השם הזה? )
הרי אם עברנו שלב למה לחזור אחורה???)
לכי עם תחושותייך לגבי בנך.
מאד מתחברת לדברי תןלעת חיים (רק מה זה השם הזה? )
הרי אם עברנו שלב למה לחזור אחורה???)
-
- הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
- דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*
מעבר לאוכל מוצק
כמה שאלות שלבטח נשאלו אך כנראה לא שמתי לב...לתינוקות בני7 חודשים
אוקיי, תפוח, בננה, אגס ולא טרופיים..... מה עם פירות קיץ: אפרסק? משמש? שזיף? דובדבן? אבטיח?
ואוקיי, גזר, בטטה, דלעת, קישוא....ומה עם סלק? ושורשי פטרוזיליה, סלרי, ומה עם ארטישוק ירושלמי?
ואם מרק ירקות, מותר עשבי תיבול?
ומתי אפשר קטניות?
ומישהו יודע מה זה קמח אורז ומה אפשר לעשות איתו?
תודה......
אוקיי, תפוח, בננה, אגס ולא טרופיים..... מה עם פירות קיץ: אפרסק? משמש? שזיף? דובדבן? אבטיח?
ואוקיי, גזר, בטטה, דלעת, קישוא....ומה עם סלק? ושורשי פטרוזיליה, סלרי, ומה עם ארטישוק ירושלמי?
ואם מרק ירקות, מותר עשבי תיבול?
ומתי אפשר קטניות?
ומישהו יודע מה זה קמח אורז ומה אפשר לעשות איתו?
תודה......