מנשאים וכאבי גב

חבצלת*
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי חבצלת* »

בנות, מה עושים עם הגב? שלי מתחיל לקרוס. מחשב+תינוק במנשא...עשינו כלל של "יום בשבוע ללא מנשא" (שבת, כי אז אבא בבית וגם אין דברים שצריך למהר ולעשות) וגם זה כבר לא מציל אותי.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי ורד_לב* »

יש לך אפשרות להתעמל קצת? כדי לחזק את הגוף? לקבל טיפולים מדיי פעם? לי זה ממש עזר בהתחלה, עד שהגוף קצת השתקם מכל הבלאגן והתחזק... וחוצמזה, לפעמים לא חייבים להחזיק בעקרון כ"כ אם זה לא מתאפשר. אני הרבה פעמים לא לקחתי אותה במנשא בגלל כאבי גב, אבל כן הייתי קרובה אליה, לידה וכו'. צריך למצוא קומבינות נוחות אחרות. לי העגלה בבית ממש עזרה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי יונת_שרון* »

קבוע: יוגה או התעמלות אחרת שעוזרת לגב.
חד פעמי: כירופרקט. לפחות לתקן את כל מה שזז בלידה.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לי אישית מתיחות היוגה עזרו מאד. לא צריך תרגול ארוך או מסיבי אלא להקפיד כל יום רבע שעה לשחרר את המתחים שהצטברו בגב, בעיקר התחתון ובכתפיים. מה שנקרא טיפול משמר.
חבצלת*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי חבצלת* »

מכירים את בעיית הזמן/כסף? כשהיה לי שפע של זמן לחוגים לא היה לי כסף, ועזבתי חוג יוגה בדרך האם למרות שנורא נהנתי. עכשיו אני מקווה שיהיה לי כסף אבל אין לי זמן...
טוב, נראה שלא תהיה ברירה אלא באמת להתחיל משהו: יוגה או התעמלות... אחרת לא אשרוד...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי יונת_שרון* »

חבצלת, אם את יודעת את הדברים הבסיסיים, תוכלי להרויח מיוגה גם בלי חוג (לפי קלטת או ספר).
חבצלת*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי חבצלת* »

אני מכירה את עצמי וזה פשוט לא מציאותי. אני אל אצליח להתמיד לתווך ארוך.
אבל כבר החלטתי שאני כן אשקיע בחוג לעצמי כי- סיפור ארוך- חטפתי דקלת נורא כואבת בשד- ומישהי חכמה אמרה לי להקשיב לו- הקשבתי לו והוא טען שהוא רוצה תשומי. נשמע קצת הזוי אבל החלטתי לעשות משהו רק בשביל עצמי ונפשי וגופי ולהפסיק להתעלם מהצרכים שלהם, למען כל המשפחה. הדלקת פשוט הלכה, אחרי שהבנתי את כל זה. (בלי עין הרע חמסה חמסה).
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

הרשו לי להמליץ לכל בעלות/בעלי הגב הדואב על טכניקת אלכסנדר.
זו שיטה שעוסקת בחשיבה על התנועה ותוך כדי התנועה. בעצם זו עבודה מנטלית שאפשר ורצוי לעשותה תוך כדי כל דבר אחר שעושים. סוג של כוונון מחדש של הגוף כדי להיטיב להשתמש בו.
אני נעזרת בזה המון במה שקשור לנשיאה, הרמה, ובכלל. זה עוזר לנשום, להניק, להירגע.
שיעור אורך בסביבות חצי שעה (ככה שלמיניקות זה עשוי להתאים) ויש מורים בכל הארץ.
הנה כתובת של ארגון המורים הישראלי לטכניקת אלכסנדר:
http://www.alexanderisrael.org/index.html
ריקי*
הצטרפות: 11 יולי 2003, 10:38

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי ריקי* »

מאוד נהינתי לקרוא את הדף לעיל ולומר את האמת זה ממש עושה חשק...כנראה שאקנה מנשא והתחיל להשתמש בו עם ביתי בת ה- 11 חודש (9 ק"ג) אני רק מפחדת בכאבי הגב שעלולים להתפתח מכך. אשמח לקבל חיזוקים המוכחים את ההיפך.
תודה רבה
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי מיה_גל* »

ריקי - בענין כאבי הגב, הלופי והתינוכיס, כשלובשים אותם כשהם פרושים נכון לא מסובבים בתוך עצמם, פרושים עם חלק גדול מהגב, הכתפיים והמותן, כך שיש חלוקת משקל מאד נוחה.
לי יש גב שכואב מאז שאני זוכרת את עצמי, מה שהחמיר בתאונת דרכים לפני כשמונה שנים. נשיאתה של בתי במנשא ממש לא שינתה את המצב, כלומר - הנשיאה עצמה לא מכאיבה לי בכלל.
אם כבר המצב יותר טוב ולו רק בגלל האושר הצרוף של להרגיש את הגוף הקטן שלה חי ונושם צמוד אלי...;-)
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי רונית* »

ממליצה לכן בחום על מושב המותן האורטופדי, הוא גם מחזיק לי את הגב כמו חגורה אורטופדית לכל דבר וגם כשבתי רוצה על הידיים, אני מושיבה אותה עליו. אני קניתי אותו דרך האתר של החברה.
"wwwbumbe.co.il"
סיג_סיג*
הצטרפות: 08 מרץ 2004, 10:40
דף אישי: הדף האישי של סיג_סיג*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי סיג_סיג* »

מה עושים כדי שלא יכאב הגב (אפילו עם יאמו...)?!
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כמו שדובר במעלה הדף - חזקי את הגב בהתעמלות. יוגה או אחר (קראי למעלה).
וגם חשוב להקשיב לגוף - אם הילד כבד מאוד ואת סובלת מבעיות גב - לא צריך לשאת עד הברמצווה בכל מחיר.
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי אורי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הבת שלי נרדמת במנשא יאמו לרוב, אני מרדימה אותה במנשא כשהיא מקדימה כי כך היא לא מתעוררת כשאני מורידה אותה למיטה
אלא שלפעמים זה יכול לקחת זמן, ולי יכול לכאוב הגב בינתים
איך לדעתכם עדיף לשאת? אם יש לכם טיפים, יותר על המותן/יותר על האגן/ לקצר/להאריך משהו? לא יודעת.
טיפים לנשיאה שיכאב פחות הגב בזמן ההרדמה
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

מנשאים וכאבי גב

שליחה על ידי יולי_קו »

אורי, בגילה אפשר ועדיף לשאת על הגב.במיוחד מבחינת הגב שלך. היא כבדה מדי לנשיאה קדמית. אפשר אפילו להסתובב אתם שעות על הגב.
הילדים שלי ישנו טוב יותר במנשא (4 שעות ביום!!!) מאשר במיטה (חצי שעה עד שעה לרוב). וזה מפנה את הידיים לעשרת אלפי הדברים שאת רוצה לעשות.
כשהיא נרדמת במנשא על הגב את יכולה לבחור בין להשאיר אותה (ואז נניח לבשל, לערוך קניות, לצאת לבית קפה....) או להשכיב אותה (במטה, על מזרון, על שמיכה עבה של הרצפה).
איך?
את נשענת אחורה במיטה (בלי לשכב על התינוקת), ומשחררת את הכתפיות מן הקליפס, קודם צד אחד, ומחזיקה, ואז השני, ומחזיקה, ואז משחררת את שתי הכתפיות אחורה לאט, עד שהגוף שלה (ששוכב במנשא כמו בערסל) נח לגמרי על המזרון.
הכל ל א ט - ל א ט.
אז את משחררת את רצועת המתניים, ומשאירה אותה לשכב על המנשא בתוך המטה.
אפשר לכסות אם צריך, אבל מאוד בעדינות
ולא לעשות את הטעות שלי ולנסות לישר את התנוחה של הינוקא... הם מסתדרים מצויין כמו שהם.
בהצלחה.
שליחת תגובה

חזור אל “מנשאים”