[h=3]
שימו לב- מנשא סלגוזל לא מיוצר יותר. יש להשיג כיום רק מנשאים יד שניה.[/h]

אתר מנשא סלגוזל
מנשא סלגוזל הוא מנשא שהוא בין סלינג (מנשא אלכסוני) ובין מנשא מערבי. יחודו הוא בחגורה הנכרכת למותניים (בנוסף לרצועת הכתף).
גרסה אמריקאית של הסל גוזל: Sutemi Pack Baby Carrier
[h=4]
תנוחות נשיאה[/h]כמו בסלינגים אחרים ניתן לשאת בו בתנוחת צד, תנוחה קדמית ובתנוחת גב. וכמו במערביים - הרגליים משתלשלות מהמנשא. הוא אינו מיועד לנשיאה קדמית עם הפנים כלפי חוץ, מכיוון שבתנוחה זו המנשא גורם לפיסוק גדול מדי ולא טבעי של הרגליים. תנוחת הגב מתאימה החל מגיל חצי שנה.
[h=4]
גילאים[/h]המנשא מיועד לתינוקות החל מגיל 4-5 חודשים, ורק כאשר התינוק מחזיק את ראשו באופן יציב (אין תמיכה לראש). הוא מתאים גם לנשיאת פעוטות גדולים (עקרונית, יכול לשאת עד 60 ק"ג).
[h=4]
יתרונות ומאפיינים יחודיים[/h]

את מנשא סלגוזל מייצרת שרון פלד 050-5552095 ("אחרי נסיונות רבים הגעתי למסקנה שהמנשא שאני צריכה לבני - היום בן 11 חודשים - פשוט לא קיים - משהו פשוט ללבישה, שמאפשר ללבוש את התינוק (הכבד) על הגב או על הצד, בטוח ונוח- ולכן ייצרתי משהו שלדעתי הוא פשוט מוצלח ביותר." 15.01.2004)
[h=4]
רכישה[/h]ניתן לרכוש את המנשא:

היתרון בקנייה מהן הוא גם במחיר שהוא זול יותר מבחנויות, ובעיקר באפשרות לנסות את המנשא למשך מספר ימים ורק אח"כ להחליט אם לרכוש אותו או להחזיר. במקרה של החזרה, משלמים רק עבור דמי המשלוח.
התנסות והמלצות של משתמשים

טרה רוסה:
טוב, אז הנה מה שיש לי לספר על הסלגוזל.
התחלנו להשתמש בו כבר בגיל 3 וחצי חודשים. אולי זה קצת מוקדם, אבל הגוזלה שלי מאוד מפותחת לגילה, כמובן

יתרונות:
קל ונוח ללבוש ולפשוט, אפילו ל-5 דקות בבית קפה. עם ה-6 מטר זו הייתה בעיה במקרים של בכי קשה ללבוש את המנשא ולצאת. עם הסלגוזל זה ממש צ'יק צ'ק, אני בחוץ והיא שמחה. גם יחסית קל להוציא אותה כשהיא ישנה ולהניח בעדינות על המיטה. עם ה-6 מטר היא תמיד התעוררה לי.
היא אוהבת להיות בו, הלחי שלה נחה לי על הציץ, רואה את כל העולם וגם את הפנים שלי (חשוב!!). יכולה לסובב את הפנים ולטמון אותם בחיקי כל פעם שמישהו מנסה להציק לה או שרוצה להירדם או שיש שמש (יש כובע בילט-אין והשתמשתי בו גם להירדמות, גם להגנה מפני השמש וגם לרוח בלתי צפויה).
אבא אוהב ללבוש גם. נראה לי שיחסית טוב לקיץ. אין הרבה בד צמוד לגוף.
לא נורא יקר (לעומת הקובבה, למשל)
חסרונות:
מה לעשות, כואב בכתף/צוואר אחרי כמה זמן. כמו ששרון כבר אמרה, זה החסרון של כל הסלינגים כנראה. עכשיו אני כבר לובשת את זה מעבר לכתף. ה-OTBH גם בעייתי בקטע הזה?
והכי חיסרון: זה-מה-זה מבליט לי את הבטנונה המדולדלת. ממש בעיה. אולי 4 חודשים אחרי הלידה אני כבר אמורה להיות שוב עם בטן שטוחה?

אמא של נועם:
אני משתמשת ב"סלגוזל" כבר שבוע והוא מצוין . נועם בן 7 חודשים והוא כבר זוחל בכל הבית , אז כשאני צריכה לעשות כל מיני דברים בבית אני משתמשת ב"סלגוזל". הוא מאד נוח לתפעול ואפשר להזיז את התינוק אחורה או קדימה אם צריך. בד"כ התנוחה שלו היא תנוחת צד, מה שמאפשר לו להיות בעניינים. אני שוטפת כלים, מכינה ארוחות פשוטות , כביסה וכו' - עם נועם. בקשר לרצועה האלכסונית , היא באמת קצת לוחצת אבל אני יכולה להעיד שהסתובבתי עם נועם שעתיים וחצי רצוף ב"סלגוזל" בדיזנגוף סנטר והיה ממש בסדר. יש לציין שהגוזל שוקל 11 קילו....
המנשא באמת מקסים .

ליאת טאוב:
קניתי את הסלגוזל בדיאדה, ו.... נפלא!
לכל המנשאים הבת היתה צריכה תקופת הסתגלות. וכאן? שום דבר. הופ! על הגב והיא שמה עלי ראש ומרוצה.

תומר:
יש לנו את המנשא הנהדר והפרקטי הזה כבר חמישה חודשים .
ביתנו יהלי בת שנה וקשה מאוד להפריד אותה מהמנשא שלמדה כל כך לאהוב.
מכיוון שהעגלה נראת לה כמו חייזר מכוכב אחר שהקשר בינה ובינו הוא מקרי בהחלט , אנחנו משתמשים באופציית המנשא רוב הזמן ולאחר מנשאים רבים
שניסינו מצאנו לבסוף כמעט את כל התשובות לצרכים של יהלי ושלנו במנשא הזה.
היה אפילו יום אחד שבילינו בתל אביב יום שלם !!! עם הילדה על המנשא . נכון זה היה קצת מעייף אבל היה פשוט נוח וטיבעי לה שאפילו ציוץ
של תלונה לא שמענו ממנה כל היום , המצב רוח שלה פשוט היה בשמיים וגם כאשר נרדמה היא ישנה נהדר.
בקיצור קנייה מוצלחת ביותר.

מיצי פיצי:
אני קניתי ביום שישי לתינוק בן כמעט 5 חודשים שהוא פשוט נורא כבד (9 קילו) וכבר לא מתאים לו ה-6 מטר (אלסטי מידי). התמיכה בגב היא באיזור השכמות, המנשא מאוד נח לפעילות בבית ובסביבה כאשר התינוק ער, הוא אפילו היה זמן מה בתנוחת הגב ואני הרגשתי בטוחה מאוד לעשות עבודות בית. אם הוא נרדם יש קצת בעיה כי אין תמיכה לראש (יש מן כובע אבל הוא לא ממש מחזיק את הראש) אבל יתרון גדול הוא שמאוד מאוד קל להסיר את התינוק מהמנשא בלי להעירו. בקיצור, אני מצטרפת לקודמיי : קניה מוצלחת!

יולי פעלולי:
המון תודה לך שרון, על המנשא שהמצאת! קניתי אותו ממך בחודש מאי בקסטרא, ב-FestiBaby. את כל החודש יוני היתי בחו"ל וכמעט לא הורדתי אותו, כי הסתובבתי המון, והיתי המון בנסיעות בתחבורה ציבורית.
את שנת הצהריים הילי ישנה כמעט כל יום עלי במנשא, תוך כדי טיולים!
ראיתי שהתחלת לתפור גם תיקים למנשא. אני מאוד אשמח לרכוש אחד.

ליאת טאוב:
שרון, הבת ממשיכה לגדול והמנשא שלך (הישגנו משומש ממישהי, למזלי, אחרי שאיבדתי את הראשון) ממשיך לשרת אותנו נפלא. היא קוראת לו "המנשא שלי" (בבית מתגלגלים עוד כמה שכעת אינם בשימוש) ונישאת בו בשמחה.
למרות החששות שלי מהמשקל שלה ומעומס על הגב, הכתפיים והברכיים אני משתמשת בו בהנאה רבה. אין כבר צורך להשתמש בו לפרקי זמן ארוכים מאוד, כי היא מאוד אוהבת ללכת לבד.
שלא לדבר על זה שהוא מתקפל ונכנס לכל תיק.

ליזה ליזה:
רציתי להוסיף המלצה חמה - אני מאוד מאוד מרוצה מהמנשא הזה כבר חודשיים בערך (בתי בת שמונה חודשים).@}

פלוני אלמונית:
יופי של מינשא, מומלץ בחום!

פיצה והתוספות:
לפני כשבוע קנינו סלגוזל משרון והוא המנשא הכי מוצלח שהיה לנו (הנסיון כולל תינוכיס, קובבה ומנשק של הורות טבעית). אין מילים, פשוט מעולה! תפעול קל, נח מאוד גם לנו וגם לקטנה, חלוקת משקל טובה, לא כבד, הכובע הוא המצאה גאונית המונעת מכל מיני דודות לצבוט את הלחיים הורודות בזמן השינה, הכיסים על המנשא שימושיים מאוד. מתקפל לגודל הכובע בקלות ובטבעיות ויש גם אחלה תיק שבא עם המנשא. המחיר סביר מאוד במיוחד בקניה ישירה.
בקיצור הצלחה מסחררת במחיר לא יקר במיוחד! שווה כל שקל!
אני ממליצה בחום גם על הבגדים של שרון. דקיקים מאווררים, נוחים להלבשה וארוכים- שזה יתרון עצום בקיץ הישראלי עם השמש הקופחת למי שלא רוצה למרוח קרם שיזוף. החסרון היחיד זה המחיר, אבל אולי עכשיו כשיקנו יותר שרון תוכל להוזיל אותם

עלי מרווה:
אני משתמשת בסלגוזל כבר כחודש וחצי. הזמנתי אותו להתנסות משרון, ומאז לא נפרדנו, אני, המנשא והקטן... גם לטיולים ארוכים, גם בדרך הלוך/שוב למעון, גם לבית הכנסת בשבת וגם להשוויץ במסעדה עם חברות... התנסתי עד כה עם מנשא בטני פשוט ולא נוח להחריד, בעגלה, בטיולון ובעיקר - בידיים. עכשיו שכחנו את כל אלה. רק התנצלות קטנה יש לי משרון, שגוזלי הפך את "מנשא" ל"עיסה" - כך הוא קורה לו בקולי קולות, ורץ אליו בצהלה, ברגע שסלגוזל מציץ לו מהתיק.

פצ'ה פצ'ה:
טוב אז גם אני מצטרפת להמלצות החמות, שלושה חודשי שימוש מאושרים. תודה לשרון על האפשרות להתנסות לפני הרכישה.
תשובות לשאלות נפוצות

מה אפשר לעשות עם העובדה שרצועת הכתף לא מאפשרת תנועה חופשית ביד אחת?
אם מפריע לך שהתנועה ביד קצת מוגבלת את יכולה לנסות למקם את הרצועה על הכתף עצמה (כמו בדגם הראשון). את יכולה פשוט להזיז את הכתפיה לפי הצורך. למשל בהליכה - כשחופש התנועה של היד פחות משמעותי- את יכולה לשים את הכתפיה כמו בהתחלה וכשאת עסוקה ורוצה את היד חופשיה, להעביר את הכתפיה לכתף. (שרון פלד)

מה ניתן לעשות אם המנשא מרגיש רפוי ולא יציב בתנוחת הגב?
כדאי לבדוק שרצועת הכתף ממוקדמת בחיבור בין הכתף לזרוע (בהתעגלות הכתף) ולא בין הכתף לצוואר. (שרון פלד)

הבת שלי ארוכה/ גבוהה. לא משהו מנקר עיניים, אבל מחוץ לעקומות. המנשא "נגמר" לה באמצע הגב. זה נורמלי? אני גם מרגישה שהמנשא מעוצב בעיקר עבור תנוחת צד (הקטעים הרחבים בחגורות). אני זקוקה לו בעיקר עבור תנוחת הגב, וכמשנים תנוחה מצד לגב- כל התמיכה (הנהדרת) לגב זזה! רצועת המותן מתקפלת כלפי פנים כאשר בתי יושבת במנשא. זה אמור להיות ככה?
יתכן שהיא יותר מדי יושבת במנשא, כלומר במקום "לעמוד" ואז הטוסיק שלה תופס יותר מדי בד והמנשא נגמר באמצע הגב. אחרי שאת שמה אותה במנשא תנסי למשוך קצת את החלק העליון של המנשא, וכאילו לנער אותה בעדינות - כדי שהיא תהיה בתנוחה יותר עומדת, ואז להדק קצת את רצועת הכתף. אם "אבחנתי" נכון אז לדעתי תשתפר גם הרגשתך בתנוחת הגב כיון שכל הענין יהיה יותר מאוזן. (שרון פלד)

האם פישוק הרגליים שיוצר המנשא אינו רחב מדי?
התינוק מפשק את רגליו לפי רוחב הגוף של הנושא, לא לפי המנשא. הפישוק הוא אותו פישוק שנוצר כאשר מחזיקים אותו על הידיים. (שרון פלד)

תנוחת הצד נראית לי מאוד שימושית. רציתי לשאול בנות שמשתמשות בו האם אתן משתמשות בתנוחה זו?
תנוחת הצד בסלגוזל היא מאוד מאוד נוחה וגם שימושית, אני משתמשת בה יותר מאשר בתנוחת הגב כי אז אנחנו יכולות לתקשר וזה נורא כיף. (ענת)
הנקה ב מנשא סלגוזל – אפשר או אי אפשר?
פיצה והתוספות: אני מקלידה מילים אלה בזמן שילדתי המקסימה בת השמונה חודשים (בעוד שבוע) יושבת עלי בסלגוזל וממזמזת לי את הפטמה. בהחלט אפשר להניק בסלגוזל! אבל רק המציצי השמאלי.
רוצה להיות אני: אפשר גם מהציצי השני!
ניסיתי וזה נהדר (אולי היא לא "מאובטחת" כמו שצריך אם היא מצלחיחה לינוק משם?)
היא בת 10 חודשים וקצת, 10 ק"ג, אני אוהבת את המנשא הזה.
ובכל זאת מצאתי חסרון אחד, והוא שכשהפצפונת נרדמת אני "מאבדת" יד.
פיצה והתוספות: אשמח אם תסבירי לי איך? אצלי על הציצי הימני עוברת רצועת הבד האלכסונית. שלי שוקלת 9.5 קילו. כשהיא נרדמת תכניסי לה את הידיים לתוך הרצועות ותכסי אותה עם הכובע. זה יוצר "שטח סגור ואינטימי" שמקל על השינה ומונע חדירה של הדודות המעצבנות שמושיטות ידיים ללחיים הורדרדות.
רוצה להיות אני: אני מושכת את המנשא קצת לכיוון השני, ומחליקה את השד הימני לכיוון השד השמאלי (ממש מעט), מחוץ לרצועה והיא מגיעה אליו.
גם כשאת מכניסה לה את הידיים פנימה - את לא צריכה לתמוך לה בראש?
פיצה והתוספות: גם כשאת מכניסה לה את הידיים פנימה - את לא צריכה לתמוך לה בראש?
ממש לא. את שואלת לגבי השינה? אני מכניסה לה את הידיים והכובע תומך בראש ובצואר.
אני מושכת את המנשא קצת לכיוון השני, ומחליקה את השד הימני לכיוון השד השמאלי (ממש מעט), מחוץ לרצועה והיא מגיעה אליו.
ננסה מחר, תודה!
עלי מרווה: אוי, ועמוד החשמל הקטן שלי כל כך גבוה כנראה, שהכובע בקושי מגיע לו עד הכתפיים. והוא שוקל רק 11 קילו מאוד מאוד מתוקים
ואנחנו בכלל לא מצליחים לינוק בתוך המנשא

פיצה והתוספות: ועמוד החשמל הקטן שלי כל כך גבוה כנראה, שהכובע בקושי מגיע לו עד הכתפיים
איזה קטע! שתי עצות: אחת- זה לנער אותו בעדינות בתוך המנשא, אולי הוא יתמקם כך שתוכלי לשים לו את הכובע.
שתיים- להתיעץ עם שרון עצמה, אולי יש לה פתרונות.
עלי מרווה: ניסיתי כבר... שרון אומרת שמדובר כנראה בעמוד חשמל לא כל כך קטן... הוא כבר בן 1.5. ובכלל לנער אותו בעדינות נשמע לי נחמד. אל תתני לי בבקשה רעיונות, כי אני עוד עלולה להעיר אותו...

תרמו: שרון פלד (אמא של מנשא סלגוזל), לרגע, תבשיל קדרה, טרה רוסה, אמא של נועם, ענת גיגר, אמא מתחדשת, טרה רוסה, ליאת טאוב, מאמאבל, תומר, אביטל, מיצי פיצי, זהר של נועם, מיץ פטל, אמא של ניצן, לוטם מרווני, ב דרך, אמא נמרה, עירית לוי, אמא בחו"ל, פלוני אלמונית, יולי פעלולי, אנורה, פלונית, רותי קליין, אנדראה, ליה ליזה, דקל נור, סלעית ל, במבי ק, אורית, ענת, פיצה והתוספות, עלי מרווה, פצ'ה פצ'ה, אמא בן אור, רוצה להיות אני, ליאת המאמינה.
ערכה: עירית לוי