ממשיכים ללדת בבית

תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

האם אפשר להביא את הבת שלי (שנולדה בבית, והיא כבר כמעט בת 5...)? נראה לי שברור שכן. יום שישי ב-9:00, רוב הילדים בית, לא? חוצמזה, זה בחצר, כך שברור שאין בעיה.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שרון_ג* »

מותר לספר על המפגש לשכנה שלי, שהיא מיילדת ומאד מתעניינת בתחום של לידות בית?
(תמר כבר שמעה עליה ;-))
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

האם אפשר להביא את הבת שלי (שנולדה בבית, והיא כבר כמעט בת 5...)?
כן, המילדות מזמינות את משפחות למפגש.
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

רק מעדכנת שהשיחה לא התקיימה כמתוכנן, מחכה לעיתוי ולנינוחות המתאימה כדי לקבל תשובות "ביטוחויות" רציניות-המשך יבוא.
ברק*
הצטרפות: 09 דצמבר 2004, 03:37

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ברק* »

אני מאד שמח על המפגש, מבקש מכולם להעביר הלאה, להזמין ולבוא. אפשר גם לקחת חופש מהעבודה או להיות חולים פתאום. זה יותר חשוב מיום עבודה אחד.

תודה לך פלונית על הדברים שכתבת כאן. האיכפתיות שלך מאד חשובה, והדברים שכתבת הם מצע מצויין להמשך עבודה.

הפתרון לא יבוא מהמיילדות אלא מהיולדות ובני משפחותיהן.
לכן המפגש הזה הוא מאד חשוב כי הוא מפגש בסיס, מעמד מכונן.
צריך לפעול וכל אחד מוזמן להביא את כשרונותיו למען העניין,
אני מבקש גם מכל אלה שקצת חוששות ממיסוד לבוא למפגש ולהביע את חששן.

עכשיו הזמן לפעול כי הגדר קורסת ממשקל כולנו, היושבים עליה ובוהים.

בואו למפגש, גם היולדות וגם בני זוגם, תומכי הלידה הטובים ביותר.

אני מבקש להעלות כאן לדיון אפשרות שעלתה לי עכשיו בראש:
בהתאם לאמרה "אם אינך יכול לנצח אותם הצטרף אליהם" מה דעתכם על אפשרות לפיה מיילדות הבית יעבדו בחסות בתי החולים ויהיו מבוטחות דרכם.
בית החולים יהווה גם משמרת החירום וישלח אמבולנס ורופא בעת הצורך.
למיילדות יהיה שיקול דעת מוחלט בעניין מהלך הלידה.
בכפוף לקריטריונים בסיסיים כמקובל במדינות מערביות התומכות בלידות בית, כגון הולנד.

מדובר בסיטואצית WIN WIN :
בית החולים - בית חולים הבוחר לקחת חלק במהלך, מקבל את כל הוצאות הלידה מהבט"ל וגם מקבל לכרטיס הביקור שלו מוניטין של בית חולים עדכני ומתקדם דבר שבהחלט עשוי להיות מויעל במאבקו להשגת לקוחות בכלל, לאו דוקא יולדות בית - נשים רבות שוקלות ללדת לידת בית ובסוף עקב סיבות שונות יולדות בבית החולים. בדרך זאת בית החולים קונה לעצמו יולדות פוטנציאליות רבות.
היולדת - היולדת מקבלת את כל מענק הלידה, ביטוח מוגבר, (לא רק רשלנות רפואית וכן גו כלכלי חזק יותר במקרה הצורך), שירותי חירום, מניעת החובה להגיע לבית החולים לאחר הלידה וכן רישום אוטומטי במשרד הפנים דרך נוהל מסודר שייקבע.
כמו כן, ניתן יהיה להפחית את עלות התשלום למיילדת עקב הפחתת עלויות הביטוח הגדלת היקפי העבודה למיילדות ואולי אף עקב תשלום שבית החולים ישלם למיילדות, כדי למשוך מיילדות טובות שיעבדו איתו - כוחות השוק.

מהלך שכזה מצריך שינוי חקיקתי, אך אם מספר בתי חולים יצטרפו אלינו מתוך אינטרס מובהק שלהם הרי למהלך שכזה יש סיכוי טוב יותר.

כמובן שעדיף שכל הציפורים יהיו בידנו ונקבל גם ביטוח, גם שהביטוח הלאומי יממן את הלידה ואת מענק הלידה ובלי פרוטוקולים. אבל לא בטוח שזה ריאלי במצב כיום. חשוב לזכור שיחסית מספר לידות הבית בשנה הוא נמוך מאד.
לעיתים אולי זה נדמה לנו שאנו רבים, הרי החברות שלנו והחברות של החברים שלנו כולן ילדו בבית, אבל אלה פשוט אותם אנשים במעגלים חופפים.
תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

רעיון מענין.
בעיה: רדיוס עבודה של מילדת גדול מרדיוס פינוי מאמצע לידה לבי"ח. אם מילדת תהיה קשורה לבי"ח יחיד, זה אולי יצמצם את רדיוס הפעילות שלה. (תחשוב פריפריה. במרכז זו לא בעיה)
בעיה דומה: מילדות שמגובת זו את זו יצטרכו לעבוד עם אותו בי"ח.
ברק*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ברק* »

אולי אפשר שמיילדת לא תהיה מוגבלת לבית חולים אחד. אפשרות נוספת - להקים פול של בתי חולים השותפים למיזם, כך שכל יולדת תוכל לבחור בית חולים מתוך המאגר. אני לא יודע אם זה מעשי אבל אולי שווה בדיקה.
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

ברק,
אני לא מבין מה היתרון של ההצעה שלך על ההצעת החוק הנוכחית, שתאפשר הוצאת דמי הלידה לגופים פרטיים (מרכזי לידה או מיילדות), ושכבר צוברת תאוצה. בכל מקרה, אם דרוש פינוי דחוף באמצע לידת בית, הוא יתבצע לבית-החולים הקרוב ביותר, ולא לבית חולים מתוך המאגר.

ההצעה שלך היא שבתי-החולים יספקו את לידת הבית כשר"פ, וכרגע בתי החולים הציבוריים מנועים מלספק זאת.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

ברק,
מסכימה עם רוח הדברים שכתבת: הפתרון לא יבוא רק מהמיילדות אלא מהיולדות ובני משפחותיהן. לכן המפגש הזה הוא מאד חשוב כי הוא מפגש בסיס, מעמד מכונן.צריך לפעול וכל אחד מוזמן להביא את כשרונותיו למען העניין,אני מבקש גם מכל אלה שקצת חוששות ממיסוד לבוא למפגש ולהביע את חששן.

לגבי הצעתך, מודה, שאני חושדת ביכולת של בתי החולים להשתחרר מהתפיסה הרפואית שלהם ולהקים מרכז לידה אמיתי (לא שלוחה ביתחולימית שקוראים לה מרכז לידה). זה נראה לי כמו לתת למישהו מנטורי-קרתא, לתכנן תכנית לימודים לבי"ס חילוני (או ההפך). - הנחות היסוד כל כך שונות ומנוגדות שהן לא יכולות לדור בכפיפה אחת. (לידה זה מסוכן ודורש התערבות או כוננות להתערבות מול לידה בד"כ עובדת והתערבות נדרשת רק לעתים נדירות).

בכל מקרה אני שמחה שהצטרפת לדיון, באמת לא ידעתי אם אתה עדין קורא באתר, אולי נאחד את הדף שפתחת בזמנו עם הדף הזה, מה דעתך?
ואהבתי גם את עכשיו הזמן לפעול כי הגדר קורסת ממשקל כולנו, היושבים עליה ובוהים. (-:

מקווה שניפגש במפגש
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי מים_שקטים* »

אני חושבת שההצעה של ברק מעניינת.
אני לא חושבת שזה בהכרח חייב להיות שר"פ, זה יכול להיות עוד אפשרות ללידה שבית החולים מציע - כמו שהיום הוא מציע חדר לידה טבעי וזה לא משהו שכל יולדת מבקשת.

אני חושבת שחלק גדול מהשיקולים של בית החולים הוא כלכלי - והם מבינים שבבוא הזמן (השאלה כמה זמן אנחנו נצטרך לחכות) לידת בית בישראל יהיה חוקי - אני מניחה שחלק מבתי החולים ירצו שזה יהיה במסגרת שלהן.
נראה לי שיהיה קל יותר לקדם זאת מבית החולים. נראה לי שיותר יולדות ירצו ללדת בבית כאשר יש לזה גיבוי של בית חולים.
ונראה לי שדווקא אם זה יבוא מבית חולים זה יהפוך את לידות הבית ליותר נפוץ ומקובל. בזמן הרבה יותר קצר.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

מים - לידת בית חוקית גם היום (-:
חשבתי אתמול שהכי כדאי לבי"ח כשאנחנו מביאות איתנו את "המילדות שלנו" איתנו ללידה - למעשה מה שקורה זה, שהצוות הרפואי מתפנה לשאר היולדות שנמצאות במחלקה - והיולדת שהביאה איתה מיילדת עדיין נמצאת בהשגחה - אם יזדקקו לצוות מייד יקראו להם. ביה"ח מקבל את מענק האישפוז, ובעצם היולדת מממנת שיפור שירות לה אבל גם לשאר היולדות (יחס המילדות - יולדות גדל)
לא יודעת לאן זה שייך אבל זה נראה לי קשור
ברק - לא נהגתי כפי שאמרתי שצריך בסיעור מוחות (להעלות רעיונות בלי לפסול.) אז אני מחדדת שלא פסלתי את הרעיון שאתה מעלה אלא חושבת שצריך לעבד אותו עוד.
מים_שקטים*

ממשיכים ללדת בבית

מים - לידת בית חוקית גם היום

צודקת. הכוונה שלי היתה לנגיש. שהשיקול הכלכלי לא יהווה שיקול.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

כן, אין ספק שהיום מדובר בתענוג יקר
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

אני לא חושבת שזה בהכרח חייב להיות שר"פ, זה יכול להיות עוד אפשרות ללידה שבית החולים מציע
בחירת הרופא\מיילדת אסורה בבתי-חולים ציבוריים (באיכילוב היה נהוג שתמורת "תרומה צנועה" החולה היה יכול בחור את המנתח שלו, אבל הנוהג הזה התגלה והופסק). חלק גדול מיתרונות לידת הבית ילך לאיבוד אם היולדת לא תלד עם המיילדת שליוותה אותה לאורך הלידה, ולא תוכל לבחור את המיילדת שלה.

למרות זאת, אפשר לבחון הכיוון של ברק - לנסח הצעה שתביא רווח לגופים קיימים והם יעמדו מאחוריה. בתי-חולים לא מתאימים ללידת בית. לידת בית שייכת למודל רפואי אירגוני של רפואה קהילתית, בניגוד לרפואה אישפוזית. לכן נראה לי שהמוסד המתאים לארח את המיילדות הוא קופות החולים, בהן המודל הזה נהוג היום. כל חולה יכול לבחור (למעשה אם לא להלכה) את הרופאים המטפלים בו, והם מלווים אותו לאורך תקופה ארוכה. אני לא רואה כל בעיה ארגונית לשלב את מיילדות הבית בקופות הקיימות, והקופות בוודאי יהיו מעוניינות לקבל את דמי האישפוז.

הבעיה היחידה היא שקופת החולים, ומשרד הבריאות שיקבע את הפרוטוקול, מנוהלים ע"י רפואים שמרנים ולא מעודכנים, והדחף שלהם להרוויח עוד כסף לא תמיד מביס את בעיות האגו שלהם. לכן אני בספק אם שיתוף פעולה מהסוג הזה, בו מיילדות הבית כפופות לבתי החולים או לקופות החולים, יכול לעבוד. אני מסכים עם Pלונית: זה נראה לי כמו לתת למישהו מנטורי-קרתא, לתכנן תכנית לימודים לבי"ס חילוני (או ההפך). - הנחות היסוד כל כך שונות ומנוגדות שהן לא יכולות לדור בכפיפה אחת.

המודל היחיד שיכול לעבוד הוא מודל בו למיילדות יהיה מעמד שווה לרופאים (וגנר מתייחס לזה ב"דגים...").
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

[-:
>Pלונית נהנת כשמסכימים איתה <
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

חלק גדול מיתרונות לידת הבית ילך לאיבוד אם היולדת לא תלד עם המיילדת שליוותה אותה לאורך הלידה
אבל בארצות בהן לידת הבית ממוסדת המיילדת, ולא חשוב אם יולדים בבית או בבית חולים, מלווה את היולדת במהלך ההריון. דרישה כזו תשפר בכלל את מערך הילודה בישראל, בלי קשר ללידות בית. מעבר לכך, אנחנו מתייחסים למצב של מיילדות בית ספורות, אבל ברור שאם כל העניין יהיה יותר ממוסד ובחסות המדינה, יהיו הרבה יותר מיילדות שיקחו על עצמן לילד בבית.
הקשר בין שני הסעיפים הוא שאם יהיו יותר מיילדות בית והן יעבדו דרך בתי החולים/המדינה/איזורים ואישה שיולדת תקבל ליווי מהמיילדת קבועה במהלך ההריון, אז יהיה אפשר כמו בעוד מדינות, גם להחליט שמיילדת מסויימת היא לא בדיוק מתאימה לך ולבקש אחת אחרת. אז נכון שזה לא לגמרי חופשי כמו עכשיו כי יצטרכו לבחור מבין היצע נתון, אבל גם ככה כיום הבחירה היא מוגבלת בשל איזור מגורים ומספר מיילדת לא גדול.
ברק*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ברק* »

גיא, מסכים איתך שהגוף היותר מתאים למהלך שכזה הוא קופות החולים.
אני מציע להעלות את העניין לדיון במפגש ואולי אף לפנות בצורה מסודרת לקופות החולים ולהציע להם שיתוף פעולה. יש להם תשתית ארגונית ולובי חזק.

הרעיון עשוי להתקבל בברכה גם אצל ביביהו ואנשי משרד האוצר, שכן למעשה יש כאן מעין הפרטה וסביר מאד שניתן בדרך זו להפחית עלויות. מדובר פה בהרבה מאד כסף.
לידות הבית הם רק ענף קטן ואולי אף שולי במערכת אבל אנו יכולים להיות זרז לרה-אורגניזציה שלמה של השיטה הלא נכונה הנהוגה כיום. ובמסגרת השינוי הדרוש יש סיכוי טוב שנוכל להגיע להשגים. לשם כך אנו חייבים להראות הרבה יותר גדולים ממה שאנחנו -לעשות הרבה רעש. צעד ראשון - לבוא למפגש.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

גיא, איזה רעיון נפלא! ונראה לי גם שקופות החולים נוטות להכניס שינויים בקלות יותר מאשר בתי חולים, כמו שהן הכניסו רפואה אלטרנטיבית. (קלות יחסית, כמובן)
מים_שקטים*

ממשיכים ללדת בבית

זה יכול להיות במסגרת טיפות חלב של קופות החולים - שהיום אני לא רואה בהן שום ערך במהלך ההריון ואחרי הלידה. למרות שהפוטנציאל הגלום במקום כזה (שאני בטוחה שזה היה המקור) הוא גדול מאוד.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

מעלה למה חדש כי זה בסופ"ש זה
בר_עדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בר_עדש* »

יש עידכון בנושא הביטוח:
חברת הביטוח ביקשה ממשרד הבריאות פרוטוקול ללידות בית. היא מוכנה לבטח מיילדות שיחתמו על הפרוטוקול. כצפוי, הפרוטוקול שמציע משרד הבריאות כרגע לא מאפשר כמעט לאף אישה ללדת בבית. יש עכשיו ניסיון מצד חלק מהמיילדות באמה"י למשא ומתן עם משרד הבריאות על הפרוטוקול. כפי שהוא מוצג כרגע, אין אף מיילדת שמוכנה לחתום עליו.

דרך אגב, אין שום דרך לשכנע את חברת הביטוח לוותר על הפרוטוקול (או לקבל פרוטוקול שונה מזה שמציע משרד הבריאות - שהוא הלקוח הגדול ביותר שלה בארץ). היא לא מבטחת מיילדות המבצעות לידות בסיכון גבוה (למשל לידות עכוז) בבית בשום מקום בעולם, ואין סיבה שתסכים לבטח מיילדות כאלו דוקא בישראל (למרות שזה מה שהיא עשתה עד עכשיו).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

או לקבל פרוטוקול שונה מזה שמציע משרד הבריאות - שהוא הלקוח הגדול ביותר שלה בארץ
אם חיפשנו את המקום שממנו כל הסיפור הזה מסריח - זה נראה לי המקום. והמבין יבין.
רונית_ספראי_קופליס*
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 00:07

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי רונית_ספראי_קופליס* »

לילה טוב לכל האנשים הנפלאים והמדיינים .
ענין הפסקת הביטוח הינו זרז להשמעת קול הציבור מול הממסד.
אוכלוסית היולדים בבית, נחשבת ל - "קול השקט" בפוליטיקה. שנים רבות שמעתי תלונות של אנשים, לגבי כל הסעיפים הקשורים בלידה ביתית.
מי שמיילדת בדמה ומאמינה גדולה בדרכה, ממשיכה לילד בבית- גם ללא הביטוח.
הרעיון ביסודו הוא להרעיד את אמות הסיפין כרגע בנושאי לידות בית .
האמינו לי כי הממסד בישראל לא בקלות ישנה את אמונתו לגבי מה היא לידה בסיכון או לא. הפחד הוא מאיבוד כספים.
אני מאמינה שעליכם פשוט לעשות למען:
  • מימון לידת הבית ע"י המדינה כמילוי זכות הבחירה של כל אזרחית את מקום לידתה.
  • תשלום דמי הלידה ללא הגעה לחדר לידה לאחר הלידה וללא אישפוז לאחר לידה .
  • קבלת הממסד המיילדותי את לידות הבית כאפשרות לגיטימית:
א. כשמילדת מעבירה יולדת באמצע לידה, היא תתקבל בסבר פנים יפות והמיילדת תוכל להשאר איתה ואפילו אולי לילד אותה. (אם תמשך לידה ווגינאלית.)
ב. שרופאים יפסיקו לשקר ולהפחיד בנוגע ללידות הבית או לידה טבעית בכלל.
  • שינוי הידע בציבור לגבי לידות הבית.
כן יהיו עוד מיילדות לבחירה - זהו תהליך טבעי שקורה עם העליה במספר הלידות - ואפשר יהיה לבחור את המיילדת הרצויה (באנגליה, קימות המילדות השיכות לממסד והן גם יכולות לילד בבית החולים, אולם קימות המילדות העצמאיות, שידן מלאה עבודה, הן עובדות עם פרוטוקולים פתוחים יותר ובעלות ידע רב יותר במילדות הוליסטית).
  • רישום הילוד במשרד הפנים ללא מסכת הפעלות ופיתרון נוח לרישום הלידה .
  • עיניני הפרוטוקולים מאד רגישים. רוב הנשים לא תוכלנה ללדת בבית עם הפרוטוקולים המוצעים. כמובן שיהיה דיון וכמובן שיהיו יולדות שילדו ללא ביטוח, כי הן לא יעמדו בקריטריונים ויהיו מיילדות שיבחנו כמובן כל לידה באופן פרטני ויחליטו אם לילדה בבית אם לאו, למרות שהיא לא תהייה מכוסה ביטוחית.
המפגש ביום שישי יהיה תחילתה של הפעלה והתעוררות של נשים קוראות... בנושא לידות בית, ספציפית .
כדאי לידע כמה שיותר אנשים.
כל מי שבדמו לפעול, כדי שלידת בית תהיה בחירה לגיטימית, לכל אישה שמעונינת בה , ללא תלות כספית, מלווה במעקב הריון הוליסטי, מלווה במיילדת נבחרת ע"י האישה - שיקום.
נושאי הביטוח יסודרו ( המדינה עצמה מעונינת שיהיה ביטוח למילדות. זה עינין של כמה אנחנו נסכים לקבלם. אנחנו עובדות כגוף אחד בהצבעה דמוקרטית וכך נמשיך) אך קימים אותם נושאים חמים שעליכם הגיע הזמן לפעול.( ואולי גם בנושאי פרוטוקולים.)

דרכי הפעילות יידונו בקבוצות עבודה שימשכו לאחר סיעור המוחות ביום שישי. המילדות יפעלו בדרכים מקבילות בפרקי זמן צמודים.
ממשיכים ללדת בבית, בישראל .
באהבה
רונית
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

רונית,
באמת הגיע הזמן. גם לפני חמש שנים צעקתי על הנושא הזה, אבל אז לא הייתי שבוע- שבועיים לפני לידת בית, מה שהופך את העניין ליותר רלוונטי.
מקווה שאצליח להגיע וגם אם לא- הפעילות מבורכת, חבל שחיכינו עד המשבר עם הביטוח כדי לפעול בכל אופן הגיע הזמן שנדרוש את זכויותינו מהמימסד שחוגג על גבינו כעת.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

שוב מעלה ל"מה חדש" - המפגש מחר
אני לא אגיע, כבדה מידי )-:
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני אגיע.
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

תייצגי גם אותי ?!
(-;
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

תייצגי גם אותי ?!
אולי תבואי בכל זאת? (אני מתכננת להקשיב בעיקר)
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

אולי תבואי בכל זאת?
לנהוג קשה לי כבר
להגיע בטרמפ ישאיר אותי תלויה במישהו אחר ולו"ז שלה/ו (ואני חושדת שהסבלנות שלי תגמר מהר ואז יהיה לי לא נעים)
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

גם אני החלטתי שכבר קשה וכבד מדי.
_לנהוג קשה לי כבר
להגיע בטרמפ ישאיר אותי תלויה במישהו אחר ולו"ז שלה/ו_
אז תייצגו גם אותי...
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

את ואני נוכל להיות כמו הזקנים של החבובות - נשב ביציע ונעביר ביקורת D-:
ואני ממליצה לך לא לאכול הרבה ממתקים בבת אחת בהתקפה של בא לי מתוק ונמאס לי לשמור... (זה מה שעשיתי ועכשיו רע לי )-: )
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

הייתי מגיעה בשמחה אבל הנסיעה מבאר- שבע עם תינוקת בת חצי שנה ששונאת נסיעות לא נראית לי ריאלית. אולי אפשר לארגן מפגש נוסף במרכז הארץ, למשל באזור רחובות?
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

ואני ממליצה לך לא לאכול הרבה ממתקים בבת אחת בהתקפה של בא לי מתוק ונמאס לי לשמור
אין לי ממתקים בבית, מקסימום תמרים. גם אין לי בעיות כאלה, השבוע הייתי בטיפת חלב ולהפתעתי המשקל שם הראה שירדתי כמעט קילו בשבוע וחצי שלא הייתי שם, לא שבאמת נראה לי שירדתי קילו או שזה מדאיג, אבל אני מהמעצבנות האלה שוקלות גם עכשיו פחות מרוב האנשים, הבטן ענקית, אבל רק היא.
<רוקדת נכנסה לפני שבוע עם כל המשפחה לחדר האמבטיה אצל ההורים לחזות בפלא של ילד בן שנתיים עושה אמבטיה. אמא שלה קמה ממכסה האסלה והציעה לה לשבת וכשהיא התיישבה העירה שרק זה לא יישבר. רוקדת גיחכה ביחד עם אחותה ושתיהן רמזו לאמא שכנראה בחודש תשיעי רוקדת שוקלת פחות מאמא, שלא ממש שמנה בעצמה>
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

את ואני נוכל להיות כמו הזקנים של החבובות - נשב ביציע ונעביר ביקורת
שנים, שנים היה לי את הדימוי הזה בראש, של שני הזקנים האלה, תמיד חשבתי עליהם בסיטואציות כאלה. עם זאת, נראה לי שבמצבנו זה מעייף מדיי. הכל מעייף מדי.
חוץ מזה, את ואני במצב פגיע, עדיף לנו להיות תומכות עכשיו, כי אנחנו קרובות מדיי לסיטואציה בה עלולים לזכור לנו את העוקצנות ולהתנקם בנו בקרוב מאד.
תארי לך שהמיילדות מחליטות להחזיר לנו על הביקורתיות?! או סתם כאלה שמתכננות לעזור?!
<רוקדת, כרגיל, מנסה להיות פרקטית ולחשוב אם משתלם או לא>
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

היה ממש כיף להיות שם, והיה מאוד מפוקס, מעשי וממוקד והסתיים בדיוק ברבע לשתים עשרה! מדהים, בקנה מידה ישראלי!
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, וזאת היתה רק "אבן הפינה" לפעילות, אז תלדו בנחת ותצטרפו לעשייה בתחום שמדבר אליכן (יש כמה וכמה תחומים, וייפתח אתר אינטרנט לצורך העניין).
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

יו, בשמת, לא ראיתי אותך :-(
היינו הכי קטנים, נדמה לי.
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

יו, תמר, לא ראיתי אותך! )-:
אני לבשתי חולצה בורוד עז ומכנסיים שחורים, וישבתי מצד ימין באמצע (עם הפנים לבמה). ואת?
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

היינו בטריפל בוקינג היום ...איך היה?
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

ואת? כמו כולם. עם מנשא ומישהו בפנים :-P . אני יודעת איך את נראית ולא ראיתיך.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

וייפתח אתר אינטרנט לצורך העניין
רוצים להעיר לתחיה את ללדת:דף פתיחה?
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

יו, בשמת, לא ראיתי אותך
יו, תמר, לא ראיתי אותך!
איזה מזל - ראיתי את שתיכן. חבל שלא אמרתן שאתן רוצות לראות אחת את השניה - הייתן ממש לא רחוקות אחת מהשניה....
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

גם אני לא הצלחתי להגיע. אשמח להיות מעורבת ואף לארגן מפגש דרומי (יודעת על המון מאזורנו שרצו ולא הסתדר להן להגיע, יש עם מי להזיז עניינים).
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני יודעת איך את נראית
אני כבר נראית אחרת (-;

אמא ל-5, הייתי צריכה לתחקר אותך יותר!
תמר_א*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_א* »

אתמול כשקמתי לדבר שכחתי לציין שצילמנו תמונות של הכנס. לבנזוג יש קשרים במשרדי יחצ"נות וחשבנו לשחרר הודעה למדיה בסגנון "מתארגן גוף פעולה למען לידות בית בישראל" .
בכל אופן אני אצור קשר טלפוני עם ראשי הקבוצות הרלוונטיים (למישהו יש את המספר של אורן?) אבל אני מציינת גם כאן אם מישהו מעוניין בתמונות. או אם למישהו יש התנגדות לפרסום התמונות.

היה ממש כיף להיות שם, והיה מאוד מפוקס, מעשי וממוקד
אכן.
תמר_א*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_א* »

לכתוב עבודות באקדמיה – לעודד את מי שרוצים לכתוב עבודות כאלו, לשתף פעולה עם הסטודנטיות שמבקשות עזרה באתר?! |Y|

ותודה על ההתעניינות, ריגש אותי לראות כזו היענות. מתנצלת בפני מי שלא הספקתי לרשום את הטל' שלה, מהרתי לבן שלי [-: . אמשיך ללוות את הפעילות ואני מקווה שמעבר לציון טוב אצליח לקדם דברים דרך תרומה צנועה זו.
תמר_ס*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי תמר_ס* »

אני כבר נראית אחרת אז אני אתאפק עד הפעם הבאה. (מה קודם? ללל או יומיון???)
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

שכחתי לציין שצילמנו תמונות של הכנס
גם לנו יש כמה.

אני לקחתי על עצמי הפקת חולצה שתתמוך בלידות הבית, ואולי גם סטיקר.
אשמח לרעיונות.
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

אני לקחתי על עצמי הפקת חולצה שתתמוך בלידות הבית, ואולי גם סטיקר
חולצה לילדים/תינוקות בכל מיני גדלים: "נולדתי בבית". זה אומר הכל, לא?
ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

ואיור?
ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

ומה עם חולצה למבוגרים?
הכוונה היא להעלות את המודעות בציבור, ולכן כדאי שגם מבוגרים ילבשו את החולצה - ככה התפוצה תגדל.
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

הכוונה היא להעלות את המודעות בציבור, ולכן כדאי שגם מבוגרים ילבשו את החולצה - ככה התפוצה תגדל.
חולצה למבוגרים צריכה כיתוב אחר, זה ברור. אין לי רעיון בינתיים. זה צריך להיות משהו שגם גברים יוכלו ללבוש , לכן לא "ילדתי בבית" וכזה שגם נשים שילדו בבית חולים אבל בעד לידות בית ממוסדות ובכלל יוכלו להביע את אהדתן אליו.

ואיור?
הצד החלש שלי, אבל אני אשאל חברות שזה צד חזק שלהן.
תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

אני מדמינת סידרת חולצות - "לידה בבית כי ..." (היא בטוחה, זה טוב לתינוק, זה טוב לאמא, ...)
פלמוני*
הצטרפות: 22 יולי 2003, 16:04

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי פלמוני* »

הרי זכותה ה"יאפית" של האישה ללדת בבית לא בוערת להם כמו זכותו של ילד למרפאה בכפר בדואי לא מוכר, נגיד

אבל לפני שאני מבררת אני אשמח לדעת מה מצב העו"דים שמייצגים את התנועה

בדקת עם עורכי הדין הנ"ל, או שזאת סתם השמצה ?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אני חושבת שכדי שגם נשים שלא ילדו בבית יוכלו ללכת עם חולצות תומכות אז האמירה המתאימה:
"ללדת איך שאני רוצה"
אני יולדת איך שאני חיה!"
"רק חיפושיות יולדות על הגב"
"את הילד שלי אני יולדת איך שאני רוצה"
"אפשר ללדת בלי פלורסנט בעיניים":-)

ועדיף חולצות הנקה;-)
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

_ללדת איך שאני רוצה"
אני יולדת איך שאני חיה!"
"רק חיפושיות יולדות על הגב"_
אהבתי!
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי נונה_בי* »

_ואיור?
הצד החלש שלי_
אבל בהחלט אחד מהצדדים החזקים של ב דרך
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שרה_לה* »

כבר הרבה זמן מתגלגל לי הרעיון של סטיקר שכתוב עליו - גם אני ילדתי בבית.
יש חולצה שכתוב עליה באנגלית- home sweet home birth , אולי אפשר לתרגם את זה לעברית- אין כמו (ללדת) בבית כשאת הסוגרים מחליף מין V כזה.
וזה מה ששני רוצה להוסיף &)(_+%$#@! והיא מתכוונת למשהו טוב.%6&)((&^%%
<ההנאות הקטנות של החיים>
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ויש כובע שראיתי אצל עדינה מאוד, רקמה עליו המיילדת: born@home
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי סיגל_ב* »

_ללדת איך שאני רוצה"
אני יולדת איך שאני חיה!"
אהבתי!_
גם אני.
(בתור זו שלא ילדה בבית אך תומכת ושואפת.)

אגב, באמת חיפושיות יולדות על הגב?

<סקרנית מתקטננת>
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אגב, באמת חיפושיות יולדות על הגב?
לא. מטילות ביצים על עלה.

אז אולי: "אין אף חיה שיולדת על הגב?"

אבל הכי טוב
ללדת איך שאני רוצה אבל לא מתאים לגברים...
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם אני ילדתי בבית.
או

אין כמו ללדת בבית
את שניהם אני אלבש, אם זה יהיה על חולצה חמודה (חולצת הנקה חתיכית של בייבי בובט?) או אפילו וסט חמוד, ולא על חולצת טריקו ארוכה וגדולה כמו שתמיד עושים לכתובות האלה (אני כבר לא הולכת בבגדים שגדולים עלי בכמה מידות (-; ).
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי סיגל_ב* »

"אין אף חיה שיולדת על הגב?"
|Y|
רק אפשר להוריד את סימן שאלה...
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רק אפשר להוריד את סימן שאלה...
אה, זה טעות. אמור היה להיות מחוץ לגרשיים...
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אין כמו ללדת בבית
זה טוב. מתאים גם לכאלה שלא ילדו בבית אבל תומכים.

<עוגיה עדיין לא יכולה ללכת עם חולצת "ילדתי בבית">
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

מה עם?
"תוצרת בית"
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

"תוצרת בית"
חמוד, אבל לא מובן לציבור (לא יקשרו).
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי יעל_צ* »

"אין אף חיה שיולדת על הגב"
לתחושתי, לא בדיוק סיסמאות שיעוררו את אהדת הציבור. מה לעשות. (בהנחה שהמטרה היא לא רק מחאה אלא גם קידום הרעיון).

עדיף , לדעתי, ניסוחים כמו ללדת כמו שאני רוצה או אין כמו ללדת בבית .
הרבה יותר מבהיר את המטרה והרעיון.
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

_עדיף , לדעתי, ניסוחים כמו ללדת כמו שאני רוצה או אין כמו ללדת בבית .
הרבה יותר מבהיר את המטרה והרעיון._
לגמרי מסכימה.
תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

האם מתכוונים להעלות לרשת את השורה התחתונה של המפגש, כדי שניתן יהיה להצטרף לעשיה?
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

_אין כמו ללדת בבית
זה טוב. מתאים גם לכאלה שלא ילדו בבית אבל תומכים._

נכון, וגם גברים וילדים יכולים ללבוש , בעוד שניסוח כמו "ללדת כמו שאני רוצה" מתאים רק לחולצות של נשים וגם שאר הרעיונות שהוצעו פה, למרות שחלקם מקסימים.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שני_צו* »

בעוד שניסוח כמו "ללדת כמו שאני רוצה" מתאים רק לחולצות של נשים

אפשר פשוט "ללדת כמו שאת רוצה"

אני הכי אהבתי את "אין כמו ללדת בבית" ואת "אני יולדת כמו שאני חיה"

ומה דעתכם על "לידת בית- זה בטוח בשבילך"
נראה לי יעיל כי זה אומר את המונח לידת בית (יש אנשים שאף פעם לא שמעו את המונח), זה פונה למי שקורא/ת את החולצה, מזמין לשאול- באמת זה בטוח?, נוגע בבעיה הכי עמוקה בנושא (התפישה התרבותית שלנו שלידה זה לא דבר בטוח ולכן צריכה להתרחש בבית חולים). וגם כפל משמעות נחמד.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

"לידת בית-בטוח בשבילך"-מגניב בעיני!
תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

"לידת בית-בטוח בשבילך"-מגניב בעיני!
גם בעיני.
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

לידת בית-בטוח בשבילך"-מגניב בעיני!
|Y|
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

לידת בית-בטוח בשבילך
אהבתי עבורי באופן אישי אבל זה אומר שזה בטוח לכל אחת (ואנחנו יודעים שזה לא), או בטוח מתאים לכל אחת?
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי שיפון_1* »

הצעתי:

החופש ללדת בבית או לחופש נולד.. בבית
Pלונית_אחרת*

ממשיכים ללדת בבית

לידת בית-בטוח בשבילך
גם לטעמי
אולי אפשר להכין מין טלאי כזה שכ"א יגהץ על החולצה שלו? (או שזה מאוד יקר?) רעיון
תבשיל_קדרה*

ממשיכים ללדת בבית

אולי להכין ציור, וכל אחד ירקום :-D
(לא, באמת, אולי אני ארקום לי חולצה עם מסר? נכנס לתור של עבודות היד ...)
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

אולי לעשות מעגל יצירה ביומיון עם הדפסה/כתיבה על חולצות...
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

אני אוהבת יותר את "אין כמו ללדת בבית"
ואפשר גם- הריון זו לא מחלה....
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אולי להכין ציור, וכל אחד ירקום
רעיון מעולה!
למי כבר יש ציור?
רוקדת_לאור_ירח*

ממשיכים ללדת בבית

הריון זו לא מחלה....
לפני כמה ימים כשפגשתי את נונה בי היא שאלה אותי אם אני יולדת בבית או בבית חולים ואמרתי לה שאני לא חולה.
אולי: לידה זו לא מחלה
אילנה_לשם*
הצטרפות: 17 ינואר 2003, 19:40
דף אישי: הדף האישי של אילנה_לשם*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אילנה_לשם* »

אולי :

"ילדתי בבית - נולדתי מחדש "
אילנה_לשם*
הצטרפות: 17 ינואר 2003, 19:40
דף אישי: הדף האישי של אילנה_לשם*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי אילנה_לשם* »

או
ללדת בבית - להוולד מחדש
וגם אני אהבתי את לידת בית בטוח בשבילך
ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

השבוע רקמתי לנמרוד על חולצה: נולדתי ב- (ציור של בית). יצא מתוק.
אבל...
ליצור לבד חולצה זה יופי של רעיון, אך לא מתאים לכל אחד וגם לא תהיה לזה תפוצה גדולה.
מבירורים שעשיתי בנוגע להדפסת חולצות, זה לא אמור להיות עסק יקר מידי.
יכול להיות שגם נצליח למצוא מימון או מימון חלקי (אם למישהו יש רעיון - אשמח לשמוע).
אשמח אם תעזרו לי לחשוב גם על איור ולא רק על הסלוגן. תודה.
ב_דרך*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי ב_דרך* »

אנא הוסיפו לרשימה רעיונות חדשים.
אשמח אם כל אחד ישים סימן ליד הססמא או הססמאות שהוא הכי אוהב. מעין הצבעה.
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

לדעתי התעקשות על כך שכל אישה תוכל ללדת בבית
לא לא לא, יש פה טעות.
אין התעקשות על כל שכל אשה תוכל ללדת בבית. ממש לא. כולנו, לדעתי, מסכימות שבהחלט יש הריונות שאינם מתאימים ללידת בית: הריונית עם רעלת הריון, סכרת במצב קשה ולא מטופל, תאומים במצגים גרועים, עכוז פוטלינג, וכן הלאה.
הנקודה היא, שאנו מאמינות שהפרוטוקולים של אמה"י לבדיקת ההתאמה ללידת בית מבוססי-מחקר והוגנים, בעוד שהפרוטוקולים שמנסה "הממסד" להכתיב אינם מבוססי-מחקר, אינם הוגנים, חסרי היגיון רפואי או מיילדותי, ונובעים בעיקר מפחדים לא מבוססים, מדיעות קדומות, וממאבקי אגו (שבראשם התפיסה שרק רופאים יכולים ליילד, בעוד שמיילדות המהינות ליילד "לבד" ללא רופא צמוד - חוצפניות חסרות בסיס מקצועי שמסתכנות במשהו שאיננו כלל בכוחן או באמצעיהן).
בשמת_א*

ממשיכים ללדת בבית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אלה שמצאו חן בעיני:
  • אין כמו ללדת בבית (אין כמו ללדת בבית)
  • לידת בית - בטוח בשבילך
  • אני יולדת כמו שאני חיה (פה לא צריך איזו התייחסות למקור?)
  • גם אני ילדתי בבית
  • נולדתי בבית
  • סדרה של חולצות: לידה בבית כי ... (היא בטוחה, זה טוב לתינוק, זה טוב לאמא...)_
לא מצאו חן בעיני (עם הסברים חלקיים):
ללדת בבית - (להוולד מחדש - "זורק" לכיוון ה"שאנטי" ולכן משחק לידיים של המיתוסים לגבי "לידת בית לא בטוחה, חסרת אחריות")
ילדתי בבית - נולדתי מחדש - (כנ"ל)
לידה זו לא מחלה - (נכון, אבל בלי הקשר לא ברור לציבור מה מנסים לומר פה (רק אנחנו מבינים, ולכן זה מחטיא את המטרה)
החופש ללדת בבית - (יש חופש ללדת בבית, זה מחטיא את הנקודה ושוב מעורר את הקישור הלא נכון)
  • ללדת כמו שאת רוצה (סיסמא טובה לנשימקו בכלל, אבל לא קשור ללידות בית)
לחופש נולד.. בבית (לחופש נולד גם אם לא בבית, זה עלול להיות אפילו מקומם)
תוצרת בית - (לדעתי לא מובן בכלל. ברור שהוא נוצר בבית - תשעה חודשים לפני הלידה)
אין אף חיה שיולדת על הגב (נכון, אבל לא יודעת...)
רק חיפושיות יולדות על הגב (לא נכון, אז למה?)
אני ילד של בית (שוב, לא ברור שמדובר בלידת בית)
שליחת תגובה

חזור אל “אתגרים ומכשלות”