מירקם הקקי
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מירקם הקקי
אני הייתי נעזרת ביידעונים.
סליחה, ניצן, אבל קיצור דרך כזה - שמדלג על תחקירים שבהם כל ניסוי לוקח מעל לחצי שבוע - מאוד עזר לי.
סליחה, ניצן, אבל קיצור דרך כזה - שמדלג על תחקירים שבהם כל ניסוי לוקח מעל לחצי שבוע - מאוד עזר לי.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מירקם הקקי
כאילו שאני לא יכולה לעשות את זה גם. בעיניי זה גועל נפש וחוסר אחריות ללכת על "בערך" לפי גלגל העין או חור הת#@ת ולהתעלל במישהו ברמת היומיום ואורח החיים מבלי לברר קודם מה הרגלי האכילה שלו ואם יש בהם חשודים מידיים.
זה בדיוק בדיוק בשביל לחסוך את ההתעללות.
זה בדיוק בדיוק בשביל לחסוך את ההתעללות.
-
מירקם הקקי
אני לא יודעת למה את קוראת חוסר אחריות.
שוב, החוויה שלי:
קיבלתי רשימה ארוכה ומפורטת של מה לא לאכול, ותוך ארבעה ימים הילדה נרגעה.
אח"כ פניתי לתזונאית כדי לוודא שמה שאני אוכלת מגוון ומזין דיו.
זה לעומת חודש של ניסויים וחוסר וודאות, ואי שקט של התינוק.
מה חסר אחריות בדיוק?
זה סבבה שיש לך דיעה שונה (שלפיה זה בולשיט, ואין לשום אדם שום דרך לדעת דברים על אחרים אלא בניתוח מודע ורציונלי), אבל למה במילים לא יפים?
שוב, החוויה שלי:
קיבלתי רשימה ארוכה ומפורטת של מה לא לאכול, ותוך ארבעה ימים הילדה נרגעה.
אח"כ פניתי לתזונאית כדי לוודא שמה שאני אוכלת מגוון ומזין דיו.
זה לעומת חודש של ניסויים וחוסר וודאות, ואי שקט של התינוק.
מה חסר אחריות בדיוק?
זה סבבה שיש לך דיעה שונה (שלפיה זה בולשיט, ואין לשום אדם שום דרך לדעת דברים על אחרים אלא בניתוח מודע ורציונלי), אבל למה במילים לא יפים?
-
מירקם הקקי
כי לתת רשימה ארוכה ומפורטת שמכילה ככל הנראה את כל מה שעשוי לגרום לזה, אפשר גם בצורה רציונאלית. ואם תשימי לב, הסרת מוצרי חלב בלבד עזרה מאד מאד. אפשר היה להגיד לסקרנית לא לאכול גם מוצרי חלב, וגם את כל הקטניות, וגם חצי מהפירות, וגם חצי מהירקות, ושהיא תעשה את זה בסבל ובלי לחשוב. וזה סבל, לשנות את כל הרגלי האכילה. אין לי בעיה עם גישה כזו, גם מבחינה רציונאלית, זה פשוט לקחת רובה פילים כדי לירות בעכביש, זה הכל. אפשר ברובה עכבישים, אבל אז צריך לכוון ממש ממש ממש בעדינות, אבל אם עושים תחקיר, אז במקום רובה פילים, ובמקום רובה עכבישים, אפשר לבנות משהו כמו "רובה עכברושים" בגודל בינוני ככה, עם סבירות גדולה מאד לקלוע. בעיניי זה עדיף מאשר "רשימה ארוכה" ותהא הישות שמתקשרים איתה אשר תהיה.
מירקם הקקי
היום היה קשה במיוחד!
בעלי טוען שאין קשר לתזונה שלי, מה שמחליש לי עוד יותר את המוטיבציה לדיאטה כלשהי (תודה ניצן על הרצון לעזור, אני מעריכה זאת)
מישהו מכיר מחקרים הקושרים בין תזונת האם להרכב החלב והשפעתו על התינוק?
ולגבי המחלוקת ביניכן:
אני חושבת שזה עיניין מאוד סובייקטיבי
אין פה גישה נכונה וגישה מוטעת
בכל אופן, מכיוון שאני סקפטית לגבי הקשר, אין לי עדיין גישה מגובשת לנושא.
נראה לי שאנסה בכל זאת להקפיד יותר עם הגלוטן (עם החלב זה הולך בקלות)
מדהים אותי כל פעם מחדש השיעורים שאני עוברת בזכות הילדים:
הנה אני עומדת מול ילדי החמישי, ולאחר ארבעה ילדים רגועים למשעי (אחת קצת פחות מהשלושה) - אינני מצליחה לפעמים לעזור לו ברגעיו הקשים.
והאתגר לא פשוט.....
מה לא בסדר? אני עושה הכל אותו הדבר ואפילו עם יותר ניסיון
בעלי טוען שאין קשר לתזונה שלי, מה שמחליש לי עוד יותר את המוטיבציה לדיאטה כלשהי (תודה ניצן על הרצון לעזור, אני מעריכה זאת)
ולגבי המחלוקת ביניכן:
אני חושבת שזה עיניין מאוד סובייקטיבי
אין פה גישה נכונה וגישה מוטעת
בכל אופן, מכיוון שאני סקפטית לגבי הקשר, אין לי עדיין גישה מגובשת לנושא.
נראה לי שאנסה בכל זאת להקפיד יותר עם הגלוטן (עם החלב זה הולך בקלות)
מדהים אותי כל פעם מחדש השיעורים שאני עוברת בזכות הילדים:
הנה אני עומדת מול ילדי החמישי, ולאחר ארבעה ילדים רגועים למשעי (אחת קצת פחות מהשלושה) - אינני מצליחה לפעמים לעזור לו ברגעיו הקשים.
והאתגר לא פשוט.....
מה לא בסדר? אני עושה הכל אותו הדבר ואפילו עם יותר ניסיון
-
מירקם הקקי
קודם כל, נורא קשה לעשות שינויים תזונתיים בלי תמיכה מקיר לקיר. אפילו אם זה רק זמני, אנא הודיעי לאישך שגם אם זה הזוי מבחינתו, את עושה כאן מאמץ גדול לטובת משהו שאת מרגישה בחושייך האמהיים שיש לו משמעות, ואת מבקשת את תמיכתו, גם אם הוא לא מאמין בזה. שלא ירפה את ידייך.
שנית, אני מבקשת להזכיר לך את איך שנשמעת כאשר פתחת את הדף, ואילו שינויים השגת בזמן מאד קצר. יהיה לי חבל להציע לך לבחון את החזרתם של הדברים הללו לתפריט, אבל אם את מפקפקת, הרי שאת מוזמנת לבדוק האם התוצאות הברורות שראית הן אמת או מקרה.
כמו כמעט כל האנשים בתזונה מערבית, אפילו זו הבריאה יותר, את נסמכת על עמילנים בתזונה שלך. הייתי שמחה לדבר איתך אחת על אחת, אבל אם את מעדיפה פה, אז אפשר גם פה. איך את משלימה את מה שהחיטה היתה נותנת לך? אורז? כוסמת? במשך הזמן שאני מתעסקת בנושא וגם מייעצת, נתקלתי ביותר נשים שאורז הפריע לתינוקות שלהם מאשר גלוטן. אם זה כל כך קשה, אולי אפשר למצוא דרך שבה את תאכלי פרוסה או שתיים של לחם כוסמין+שיפון מלא ביום, אבל לא תאכלי אורז בכלל?
כל ילד הוא שונה, וכל ילד בעל מידת רגישות מסויימת לדברים אחרים. אני ממליצה לקרוא את זה (מאמר של יונת על בכיו של תינוק, אחד מילדיה.) אצלנו כל אחד עם רגישויות מסויימות, לא היסטריות, אבל אנחנו מכירים אותן ויודעים עליהן ומשיגים נינוחות ונועם יחסיים (מזג, מזג...) באמצעות תשומת לב לאספקט של הרגישות. הוא לא "לא בסדר" במשהו, הוא פשוט רגיש לדברים שאת חושפת אותו אליהם, בעוד שהאחרים רגישים לדברים אחרים שאולי לא נחשפו, או הגיבו אחרת.
לגבי חומרי תזונה שמועברים בחלב, אין בזה ספק. חלב הוא מוצר דם, ויש בו מרכיבי תזונה רבים. לשם הפיקנטריה אני יכולה לספר לך שכאשר בני היה תינוק קטנטן, לקחתי קומפלקס ויטמיני B, והפיפי שלו נהיה כתום זרחני. (הוא פושפש מלידה אז היתה לי הפריבילגיה לראות את הצבע) יש עדויות רבות מספור לכך שתזונת האם המניקה משפיעה על התינוק היונק. החל בגזים, דרך עצירויות/שלשולים, השפעה על מרקם ועל ריח, וכלה בתדירות ובכמות של היציאות.
שנית, אני מבקשת להזכיר לך את איך שנשמעת כאשר פתחת את הדף, ואילו שינויים השגת בזמן מאד קצר. יהיה לי חבל להציע לך לבחון את החזרתם של הדברים הללו לתפריט, אבל אם את מפקפקת, הרי שאת מוזמנת לבדוק האם התוצאות הברורות שראית הן אמת או מקרה.
כמו כמעט כל האנשים בתזונה מערבית, אפילו זו הבריאה יותר, את נסמכת על עמילנים בתזונה שלך. הייתי שמחה לדבר איתך אחת על אחת, אבל אם את מעדיפה פה, אז אפשר גם פה. איך את משלימה את מה שהחיטה היתה נותנת לך? אורז? כוסמת? במשך הזמן שאני מתעסקת בנושא וגם מייעצת, נתקלתי ביותר נשים שאורז הפריע לתינוקות שלהם מאשר גלוטן. אם זה כל כך קשה, אולי אפשר למצוא דרך שבה את תאכלי פרוסה או שתיים של לחם כוסמין+שיפון מלא ביום, אבל לא תאכלי אורז בכלל?
כל ילד הוא שונה, וכל ילד בעל מידת רגישות מסויימת לדברים אחרים. אני ממליצה לקרוא את זה (מאמר של יונת על בכיו של תינוק, אחד מילדיה.) אצלנו כל אחד עם רגישויות מסויימות, לא היסטריות, אבל אנחנו מכירים אותן ויודעים עליהן ומשיגים נינוחות ונועם יחסיים (מזג, מזג...) באמצעות תשומת לב לאספקט של הרגישות. הוא לא "לא בסדר" במשהו, הוא פשוט רגיש לדברים שאת חושפת אותו אליהם, בעוד שהאחרים רגישים לדברים אחרים שאולי לא נחשפו, או הגיבו אחרת.
לגבי חומרי תזונה שמועברים בחלב, אין בזה ספק. חלב הוא מוצר דם, ויש בו מרכיבי תזונה רבים. לשם הפיקנטריה אני יכולה לספר לך שכאשר בני היה תינוק קטנטן, לקחתי קומפלקס ויטמיני B, והפיפי שלו נהיה כתום זרחני. (הוא פושפש מלידה אז היתה לי הפריבילגיה לראות את הצבע) יש עדויות רבות מספור לכך שתזונת האם המניקה משפיעה על התינוק היונק. החל בגזים, דרך עצירויות/שלשולים, השפעה על מרקם ועל ריח, וכלה בתדירות ובכמות של היציאות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מירקם הקקי
לגבי חומרי תזונה שמועברים בחלב, אין בזה ספק. חלב הוא מוצר דם, ויש בו מרכיבי תזונה רבים
זה נתון.
בדוק בהנקה.
בשביל זה למשל יש בארץ בבתי החולים כמה מרכזים טרטולוגיים - כלומר, כאלה שבודקים אם התרופה שניתנה לך בטוחה או מסוכנת לתינוק שלך. כי מה שאת נוטלת דרך הפה ועובר בזרם הדם שלך, גם עובר דרך החלב. אלה העובדות. ככה זה.
גלוטן ומוצרי חלב הם החשודים העיקריים (וגם סויה ואורז נמצאים ברשימת ה-top 6).
אבל אם כל יום את נוגעת בגלוטן, לא חשוב באיזו כמות אבל מה שתיארת פה למעלה זה ממש לא מבוטל -
_מעט חיטה שבושלה עם אורז (בלי ידיעתי)
פרוסת לחם עם טחינה גולמית
פרוסת עוגה ליומולדת 8 של הבכור (קמח מלא ושמנת צימחית)
וחתיכה קטנה של פיצה של בעלי_
אז כל עוד את מכניסה את זה לגוף באופן יומיומי, או כמעט יומיומי (כל יומיים), המעיים שלו לא מצליחים להחלים.
אם רוצים באמת לבדוק, את צריכה להיות נקייה מהחומרים האלה לפחות שבועיים. רצופים. בלי זיופים.
זה כאילו רוצים לבדוק אם התינוק אלרגי לשערות חתול. אז עוברים לשבועיים לצימר חדש נטול חתולים, ומסתבר אחר כך שבעלך הכניס חתול בכלוב קטן והחביא אותו מאחורי הספה. מה זה?
אם ניקית את התזונה שלך לשבועיים מלאים רצופים, בלי שום הגנבה של מרכיבים נסתרים, ואת לא רואה שיפור אצל הילד - זה מקום לעשות רביזיה. לבדוק מה השתפר, מה לא, מה כדאי עכשיו. אבל איך אפשר לבדוק היפותיזה בלי לבדוק אותה?
ואני מהמפלגה של תבשיל קדרה. ידעונים. ולא תמיד תהיה רשימה ארוכה. אצל הבת שלי היתה רשימה מאוד קצרה (מוצרי חלב, עגבניות).
אבל יכול לחסוך.
אולי זה לא גלוטן. אולי זה חיטה ואורז, אבל לא כוסמין ושיפון, כמו שניצן מהמרת.
לגבי חומרי תזונה שמועברים בחלב, אין בזה ספק. חלב הוא מוצר דם, ויש בו מרכיבי תזונה רבים
זה נתון.
בדוק בהנקה.
בשביל זה למשל יש בארץ בבתי החולים כמה מרכזים טרטולוגיים - כלומר, כאלה שבודקים אם התרופה שניתנה לך בטוחה או מסוכנת לתינוק שלך. כי מה שאת נוטלת דרך הפה ועובר בזרם הדם שלך, גם עובר דרך החלב. אלה העובדות. ככה זה.
גלוטן ומוצרי חלב הם החשודים העיקריים (וגם סויה ואורז נמצאים ברשימת ה-top 6).
אבל אם כל יום את נוגעת בגלוטן, לא חשוב באיזו כמות אבל מה שתיארת פה למעלה זה ממש לא מבוטל -
_מעט חיטה שבושלה עם אורז (בלי ידיעתי)
פרוסת לחם עם טחינה גולמית
פרוסת עוגה ליומולדת 8 של הבכור (קמח מלא ושמנת צימחית)
וחתיכה קטנה של פיצה של בעלי_
אז כל עוד את מכניסה את זה לגוף באופן יומיומי, או כמעט יומיומי (כל יומיים), המעיים שלו לא מצליחים להחלים.
אם רוצים באמת לבדוק, את צריכה להיות נקייה מהחומרים האלה לפחות שבועיים. רצופים. בלי זיופים.
זה כאילו רוצים לבדוק אם התינוק אלרגי לשערות חתול. אז עוברים לשבועיים לצימר חדש נטול חתולים, ומסתבר אחר כך שבעלך הכניס חתול בכלוב קטן והחביא אותו מאחורי הספה. מה זה?
אם ניקית את התזונה שלך לשבועיים מלאים רצופים, בלי שום הגנבה של מרכיבים נסתרים, ואת לא רואה שיפור אצל הילד - זה מקום לעשות רביזיה. לבדוק מה השתפר, מה לא, מה כדאי עכשיו. אבל איך אפשר לבדוק היפותיזה בלי לבדוק אותה?
ואני מהמפלגה של תבשיל קדרה. ידעונים. ולא תמיד תהיה רשימה ארוכה. אצל הבת שלי היתה רשימה מאוד קצרה (מוצרי חלב, עגבניות).
אבל יכול לחסוך.
אולי זה לא גלוטן. אולי זה חיטה ואורז, אבל לא כוסמין ושיפון, כמו שניצן מהמרת.
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
מירקם הקקי
אוסטיאופתיה יכולה לעזור לו
מירקם הקקי
תודה לכן בנות!
מנסה שוב:
בלי גלוטן (הוא נותן לי הרגשה כבדה), בלי מוצרי חלב ובלי אורז
היום היה טוב...
עדיין מחכה לקקי (פעם אחרונה הייתה ביום ראשון)
מנסה שוב:
בלי גלוטן (הוא נותן לי הרגשה כבדה), בלי מוצרי חלב ובלי אורז
היום היה טוב...
עדיין מחכה לקקי (פעם אחרונה הייתה ביום ראשון)
-
מירקם הקקי
אני אשמח, בלי קשר ל מירקם הקקי, אם תוכלי לספר האם את פחות עצבנית באופן כללי בגלל הורדת הגלוטן (החל משבוע אחרי שאת מצליחה להוריד אותו כליל)
מירקם הקקי
רוצה לנסות גם.
בלי קשר ל מירקם הקקי של היונק הקטן ועם קשר ל מזג אפשר לשנות! למשל עם תזונה. בעיניי הרבה ממה שמיחסים למשהו מהותי באישיות הוא תגובה כרונית לחוסר נוחות פיזי.
במה לא לגעת?
(וסליחה אם אני נדחפת לדף לא מתאים)
בלי קשר ל מירקם הקקי של היונק הקטן ועם קשר ל מזג אפשר לשנות! למשל עם תזונה. בעיניי הרבה ממה שמיחסים למשהו מהותי באישיות הוא תגובה כרונית לחוסר נוחות פיזי.
במה לא לגעת?
(וסליחה אם אני נדחפת לדף לא מתאים)
מירקם הקקי
יום שבת קקי! (לאחר שבעה ימים)
צבע טוב ומירקם מישחתי-נוזלי
יום ראשון מעט קקי
צבע טוב ומירקם - נוזלי
אדווח על שינויים (כולל אצלי)
שקדי ה, אשמח עם תצטרפי
אולי נקים קבוצת עידוד ונשתף בתובנות.....
צבע טוב ומירקם מישחתי-נוזלי
יום ראשון מעט קקי
צבע טוב ומירקם - נוזלי
אדווח על שינויים (כולל אצלי)
שקדי ה, אשמח עם תצטרפי
אולי נקים קבוצת עידוד ונשתף בתובנות.....
-
מירקם הקקי
שקדי, רוצה לשלוח לי רשימה בדואל של מה את בד"כ אוכלת?
-
מירקם הקקי
במה לא לגעת?
זה נורא תלוי מי ומה את.
וגם, כמו שניצן שאלה מיד - מה את בד"כ אוכלת.
אני יודעת על עצמי, שממה אני צריכה להמנע ומה כדאי שאוכל יותר, משתנה ברזולוציה של חודשים. לפעמים אני מבחינה בזה בעצמי (מתבטא כ: "לא בא לי"), ולפעמים אני צריכה עצה של יידעוני (שבכמה מקרים, בדיעבד, ידעתי בעצמי אבל העדפתי להתעלם, בגלל מה שנקרא "בעיה בתאים": זה טעים לי).
זה נורא תלוי מי ומה את.
וגם, כמו שניצן שאלה מיד - מה את בד"כ אוכלת.
אני יודעת על עצמי, שממה אני צריכה להמנע ומה כדאי שאוכל יותר, משתנה ברזולוציה של חודשים. לפעמים אני מבחינה בזה בעצמי (מתבטא כ: "לא בא לי"), ולפעמים אני צריכה עצה של יידעוני (שבכמה מקרים, בדיעבד, ידעתי בעצמי אבל העדפתי להתעלם, בגלל מה שנקרא "בעיה בתאים": זה טעים לי).
מירקם הקקי
ואני חשבתי לתומי שמדובר בניסוי פשוט (פשוט, בטח פשוט...) ללא גלוטן.
ניצן, מה לשלוח? מה ומתי אוכלת? או רשימת מכולת כזו? ואיך מזה יודעים מה לא טוב "כרונית", למה אני "מכורה", ומה סתם לא כ"כ טוב נקודתית?
תבשיל, גם לי יש הרבה תקופות וחשקים ו"לא בא לי", אבל היכולת שלי לקשר בין זה לעצבנות או מצב רוח ממש קלושה. אולי כי לא עשיתי את זה מסודר.
הדבר היחידי שעשיתי בתחילת ההנקה היה להוריד מוצרי חלב לחלוטין, וזה עזר לשים סוף להקצפות אצל היונק הקטן (אגב מירקם הקקי ). מאז אני כבר קצת חוטאת פה ושם, בעיקר מחוץ לבית, אבל היונק לא מושפע, אולי זה ענין של כמויות.
הייתי אצל ידעונית אחת ולא התחברתי, עשתה מישמש כזה של הנחיות תזונות מכל מיני שיטות (ובכל זאת עשיתי מה שאמרה. כולל אגב- אני מתביישת לספר- טיהור של הסלון והאמבטיה במי ים כי היו שם ישויות. עכשיו כמובן שהן לא שם כי הטיהור הבריח אותן. מזל).
ניצן, מה לשלוח? מה ומתי אוכלת? או רשימת מכולת כזו? ואיך מזה יודעים מה לא טוב "כרונית", למה אני "מכורה", ומה סתם לא כ"כ טוב נקודתית?
תבשיל, גם לי יש הרבה תקופות וחשקים ו"לא בא לי", אבל היכולת שלי לקשר בין זה לעצבנות או מצב רוח ממש קלושה. אולי כי לא עשיתי את זה מסודר.
הדבר היחידי שעשיתי בתחילת ההנקה היה להוריד מוצרי חלב לחלוטין, וזה עזר לשים סוף להקצפות אצל היונק הקטן (אגב מירקם הקקי ). מאז אני כבר קצת חוטאת פה ושם, בעיקר מחוץ לבית, אבל היונק לא מושפע, אולי זה ענין של כמויות.
הייתי אצל ידעונית אחת ולא התחברתי, עשתה מישמש כזה של הנחיות תזונות מכל מיני שיטות (ובכל זאת עשיתי מה שאמרה. כולל אגב- אני מתביישת לספר- טיהור של הסלון והאמבטיה במי ים כי היו שם ישויות. עכשיו כמובן שהן לא שם כי הטיהור הבריח אותן. מזל).
-
מירקם הקקי
מתאמנים על מספיק רשימות כאלה, מדברים, מתחקרים, מאמנים אחרים, ככה. לאט לאט, עם השנים.
מאז אני כבר קצת חוטאת פה ושם, בעיקר מחוץ לבית, אבל היונק לא מושפע, אולי זה ענין של כמויות.
גם, אבל גם של בשלות מערכת העיכול שלו והיכולת שלו לפתח את פלורת המעיים המתאימה ללא הפרעות. וגם זה שקצת, מדי פעם, זה כנראה משהו שהוא מצליח להתגבר עליו. פצע פתוח שמגרדים בתוכו, לא מחלים בקלות.
כולל אגב- אני מתביישת לספר- טיהור של הסלון והאמבטיה במי ים כי היו שם ישויות. עכשיו כמובן שהן לא שם כי הטיהור הבריח אותן. מזל).
תודה על הצחוק על הערב קרעת אותי. מסקרנות, מאיפה הבאת מי ים? איך לא נשפך לך באוטו? (או שכן נשפך וטיהר לך גם את האוטו. מזל.)
מתאמנים על מספיק רשימות כאלה, מדברים, מתחקרים, מאמנים אחרים, ככה. לאט לאט, עם השנים.
מאז אני כבר קצת חוטאת פה ושם, בעיקר מחוץ לבית, אבל היונק לא מושפע, אולי זה ענין של כמויות.
גם, אבל גם של בשלות מערכת העיכול שלו והיכולת שלו לפתח את פלורת המעיים המתאימה ללא הפרעות. וגם זה שקצת, מדי פעם, זה כנראה משהו שהוא מצליח להתגבר עליו. פצע פתוח שמגרדים בתוכו, לא מחלים בקלות.
כולל אגב- אני מתביישת לספר- טיהור של הסלון והאמבטיה במי ים כי היו שם ישויות. עכשיו כמובן שהן לא שם כי הטיהור הבריח אותן. מזל).
תודה על הצחוק על הערב קרעת אותי. מסקרנות, מאיפה הבאת מי ים? איך לא נשפך לך באוטו? (או שכן נשפך וטיהר לך גם את האוטו. מזל.)
מירקם הקקי
מי ים הבאתי מהים כמובן. בסיסי, לא? הבאתי אותו בשני בקבוקי ליטר וחצי סגורים, שהוספתי למי שטיפת הרצפה. כל זה לפי הוראות הידעונית, כן? האמת היא שאנחנו עכשיו בבית שכור עם סוג רצפה שלא זקוק ליותר מדי שטיפות, בעיקר שאיבות אבק אינסופיות ושטיפה עם מעט מאוד מים, אז לפחות הבית זכה להצפה, שגם היא סוג של טיהור.
וברצינות, היו לי הרבה ציפיות ממנה, כי קראתי המון על אייפק כאן באתר, וזו היתה אכזבה. אבל ממש לא פסלתי את השיטה ויש לי הרגשה שאני עוד אנסה אותה שוב מתישהו, אבל אצל מישהי שיהיה לי בה יותר אמון, אולי עננים בקפה שנשמעת לי רצינית. יכול להיות שפשוט נפלתי על ידעונית לא מוצלחת. היא גם טענה שליונק אין בעיה עם מוצרי חלב, וזה היה לי קצת מוזר, כי כשאני הפסקתי איתם אז הפסיקו לו הקצפות ונפיחות קולניות. זה לא היה משהו שאפשר לפספס.
כנראה משהו שהוא מצליח להתגבר עליו. פצע פתוח שמגרדים בתוכו, לא מחלים בקלות.
את חושבת שאולי אני גורמת לו אי נעימות בחטאים האלה? אגב, אמנם הקקי שלו בסדר אבל השינה שלו על הפנים. יכול להיות קשור? נראה לי שעל פניו כן, אבל יש עוד כל כך הרבה משתנים שנכנסים לענין השינה. בכלל יש לי איזה קטע ארוך לכתוב באיזה דף על שינת תינוקות (במקרה שלנו, אי שינה אצל תינוקות) אולי אצליח לעשות זאת בקרוב.
תבשיל, מעניין מה שכתבת על זה שהידעונית אשרה לך את מה שכבר ידעת. לפעמים אנחנו ממש צריכות סמכות כדי להחיל על עצמנו איסורים שלא בא לנו עליהם. גם לי יש הרגשה שאני יודעת מה ניצן תגיד לי, ובמובן הזה גם היא סוג של סמכות כזו.
ניצן, אם זה בסדר, אשלח לך רשימה במייל, מקווה שהיום או מחר. בכל מקרה לטובת הניסוי אכתוב גם כאן את הנחיותייך, ואצטרף לניסוי עם סקרנית מנועת הגלוטן.
וברצינות, היו לי הרבה ציפיות ממנה, כי קראתי המון על אייפק כאן באתר, וזו היתה אכזבה. אבל ממש לא פסלתי את השיטה ויש לי הרגשה שאני עוד אנסה אותה שוב מתישהו, אבל אצל מישהי שיהיה לי בה יותר אמון, אולי עננים בקפה שנשמעת לי רצינית. יכול להיות שפשוט נפלתי על ידעונית לא מוצלחת. היא גם טענה שליונק אין בעיה עם מוצרי חלב, וזה היה לי קצת מוזר, כי כשאני הפסקתי איתם אז הפסיקו לו הקצפות ונפיחות קולניות. זה לא היה משהו שאפשר לפספס.
כנראה משהו שהוא מצליח להתגבר עליו. פצע פתוח שמגרדים בתוכו, לא מחלים בקלות.
את חושבת שאולי אני גורמת לו אי נעימות בחטאים האלה? אגב, אמנם הקקי שלו בסדר אבל השינה שלו על הפנים. יכול להיות קשור? נראה לי שעל פניו כן, אבל יש עוד כל כך הרבה משתנים שנכנסים לענין השינה. בכלל יש לי איזה קטע ארוך לכתוב באיזה דף על שינת תינוקות (במקרה שלנו, אי שינה אצל תינוקות) אולי אצליח לעשות זאת בקרוב.
תבשיל, מעניין מה שכתבת על זה שהידעונית אשרה לך את מה שכבר ידעת. לפעמים אנחנו ממש צריכות סמכות כדי להחיל על עצמנו איסורים שלא בא לנו עליהם. גם לי יש הרגשה שאני יודעת מה ניצן תגיד לי, ובמובן הזה גם היא סוג של סמכות כזו.
ניצן, אם זה בסדר, אשלח לך רשימה במייל, מקווה שהיום או מחר. בכל מקרה לטובת הניסוי אכתוב גם כאן את הנחיותייך, ואצטרף לניסוי עם סקרנית מנועת הגלוטן.
-
מירקם הקקי
שקדי, מותק, מה שלא יהיה, אני לא מעודדת רגשות אשם. מה שתעשי, מה שלא תעשי, הכל טוב. בסדר?
מירקם הקקי
קקי על הבוקר:
מירקם נוזלי וצבע חרדלי - פשוט מושלם!!!!!!
מעט קקי
ממשיכה בדיאטה.....
מירקם נוזלי וצבע חרדלי - פשוט מושלם!!!!!!
מעט קקי
ממשיכה בדיאטה.....
-
מירקם הקקי
תוך יומיים מהפעם הקודמת? יפה לכם.
בן כמה הוא עכשיו?
בן כמה הוא עכשיו?
מירקם הקקי
הוא בן שלושה וחצי חודשים
ועדיין לא נינוח.....
ועדיין לא נינוח.....
-
- הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
- דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*
מירקם הקקי
אולי גם אני אצטרף?
(הקטנצ'יק בן 7 שבועות. עושה קקי יום כן יום לא. במאמץ רב מצידו ועזרה שלנו. המון כאבי בטן)
מה עדיף להפחית- גלוטן או חלב ?
(אני אוכלת הרבה משניהם)
(הקטנצ'יק בן 7 שבועות. עושה קקי יום כן יום לא. במאמץ רב מצידו ועזרה שלנו. המון כאבי בטן)
מה עדיף להפחית- גלוטן או חלב ?
(אני אוכלת הרבה משניהם)
-
מירקם הקקי
את שניהם. להוריד. אבל יותר חשוב למצוא לך תחליפים הולמים קודם, שלא תשארי רעבה.
את נוהגת לאכול אורז? בשר? תפודים?
<בשעה טובה ומזל טוב להולדת האפרוח>
-
מירקם הקקי
תתחילי בלהוריד מוצרי חלב לגמרי, ולהפחית חיטה ולהחליף אותה בדגן מלא אחר.
מירקם הקקי
נוכל אולי לנהל פה מחקרון
משתתפות נוספות יתקבלו בברכה
משתתפות נוספות יתקבלו בברכה
-
מירקם הקקי
אני אוכלת את שלושתם, אבל בעיקר אורז ריק.
תודה...
אפשר רעיונות לדגנים אחרים?
ועוד שאלה של בורות: לחם שיפון זה בסדר?
ותובנה מהיום:
נס בלי חלב זה לא כ"כ מגעיל!
אני אוכלת את שלושתם, אבל בעיקר אורז ריק.
תודה...
אפשר רעיונות לדגנים אחרים?
ועוד שאלה של בורות: לחם שיפון זה בסדר?
ותובנה מהיום:
-
מירקם הקקי
אורז לבן? עדיף לעבור למלא ולהגביל כמות.
כוסמת ירוקה מבושלת למשל.
לחם שיפון זה בסדר. בד"כ מדובר בתערובות עם חיטה, אז מומלץ חיטה מלאה/כוסמין.
יש מצב לנס בלי נס? או שזה יהיה נס?
כוסמת ירוקה מבושלת למשל.
לחם שיפון זה בסדר. בד"כ מדובר בתערובות עם חיטה, אז מומלץ חיטה מלאה/כוסמין.
מירקם הקקי
טוב, אני חוזרת אליכן אחרי התכתבות ענפה שטרם הסתיימה עם ניצן הסבלנית והמקסימה (תודה!)
הנה ההוראות שלי:
המטרה- לראות אם ואיך שינוי התזונה עוזר ליונק לישון, ולי להתמודד בגבורה ובסבלנות עם חוסר השינה שלו. אשים עין גם על מירקם הקקי שלו, אם כי הוא לא רק יונק וזה משפיע עליו.
מתחילה מהיום. מבטיחה לחזור לדווח.
הנה ההוראות שלי:
- חיטה- גג שתי פרוסות ביום, שיפון וכוסמין (רצוי להוריד בכלל)
- אורז- גג כוס אורז מלא ביום (רצוי להוריד בכלל)
- עדשים וחומוס- להנביט
- אפונה ושעועית- רק ירוק, לא יבשים.
- בלי מוצרי סויה
- 2-3 ביצים ביום, הוספת עוף ובשר לתפריט נשקלת
- בלי בטטות
- בלי שיבולת שועל
- בלי קינואה
- בלי תירס לא חי וטרי
- וכמובן בלי סוכר לבן או חום, בלי סילאן, בלי קמח לבן.
המטרה- לראות אם ואיך שינוי התזונה עוזר ליונק לישון, ולי להתמודד בגבורה ובסבלנות עם חוסר השינה שלו. אשים עין גם על מירקם הקקי שלו, אם כי הוא לא רק יונק וזה משפיע עליו.
מתחילה מהיום. מבטיחה לחזור לדווח.
-
מירקם הקקי
למרבה הצער יש לי כאבי ראש אם אני לא שותה קפאין, אבל מאז הלידה אני שותה רק חצי כוס ביום. (הפסקתי עם הסיגריות בתחילת ההריון. צריך להשאיר איזו התמכרות... )
אני לא אוהבת כוסמת, אפשר עוד רעיונות??
תודה
(-:
למרבה הצער יש לי כאבי ראש אם אני לא שותה קפאין, אבל מאז הלידה אני שותה רק חצי כוס ביום. (הפסקתי עם הסיגריות בתחילת ההריון. צריך להשאיר איזו התמכרות... )
אני לא אוהבת כוסמת, אפשר עוד רעיונות??
תודה
(-:
-
מירקם הקקי
טוב, קראתי עכשיו את ההוראות ש שקדי ה קיבלה (בהצלחה...).
איך אני יודעת מה לאמץ מכל הדברים האלו?
אפונה ושעועית ירוקה- הכוונה גם לסנפרוסט?
אשמח לעצות.
איך אני יודעת מה לאמץ מכל הדברים האלו?
אפונה ושעועית ירוקה- הכוונה גם לסנפרוסט?
אשמח לעצות.
מירקם הקקי
למרבה הצער יש לי כאבי ראש אם אני לא שותה קפאין
מניסיוני - אלה כאבי ראש של גמילה.
אם תחזיקי מעמד כמה ימים הם יחלפו
מניסיוני - אלה כאבי ראש של גמילה.
אם תחזיקי מעמד כמה ימים הם יחלפו
-
מירקם הקקי
למרבה הצער יש לי כאבי ראש אם אני לא שותה קפאין, אבל מאז הלידה אני שותה רק חצי כוס ביום.
אוי אוי אוי. את מכורה מכורה קשה! עד כדי כך, שהגוף שלך כבר מתכונן למנה היומית שלו על ידי הרחבת כלי הדם מראש, בידיעה שאת תכווצי אותם עם קפאין.
אני חושבת שבמצב כזה, אם רוצים לחיות גם בלי קפה וגם בלי כאב ראש יש שתי דרכים לעשות את זה.
את יודעת, אני מתחילה לחשוב שכל ה"לא אוהבת כוסמת" הזה (מכירה אותו אישית) הוא פשוט כי כוסמת לא עושה את ה"קיק" שעושים הדגנים האחרים. אין בה גלוטן, היא לא מעלה סרוטונין, היא רק משביעה בלי כל האפקט ההתמכרותי.
אוי אוי אוי. את מכורה מכורה קשה! עד כדי כך, שהגוף שלך כבר מתכונן למנה היומית שלו על ידי הרחבת כלי הדם מראש, בידיעה שאת תכווצי אותם עם קפאין.
אני חושבת שבמצב כזה, אם רוצים לחיות גם בלי קפה וגם בלי כאב ראש יש שתי דרכים לעשות את זה.
- קולד טרקי - להפסיק באלימות, ולסבול כאבי ראש יומיים שלושה, ואח"כ זה יעבור (מבטיחה. מבטיחה מבטיחה.)
- לאט לאט לאט לאט להקטין את הכמות של הקפה בכפית.
את יודעת, אני מתחילה לחשוב שכל ה"לא אוהבת כוסמת" הזה (מכירה אותו אישית) הוא פשוט כי כוסמת לא עושה את ה"קיק" שעושים הדגנים האחרים. אין בה גלוטן, היא לא מעלה סרוטונין, היא רק משביעה בלי כל האפקט ההתמכרותי.
-
מירקם הקקי
לאט לאט, אומר הרגשה כללית לא טובה לזמן יותר ארוך, אבל בלי מיגרנות.
לי אורז עושה מיגרנות.
לגבי "מה מזה לאמץ?" מה אומר? כלום. זה מותאם לשקדי.
לי אורז עושה מיגרנות.
לגבי "מה מזה לאמץ?" מה אומר? כלום. זה מותאם לשקדי.
-
מירקם הקקי
גם אני חוזרת לעדכן, לאחר ייעוץ מקיף מ ניצן אמ :
(מקווה להצליח לכתוב הכול- הקטנצ'יק לא תמיד אוהב שאני במחשב...)
מטרה נוספת היא שינוי מירקם הקקי, שהפך להיות "פירה" לעיתים קרובות מידי.
בהצלחה
(-:
(אולי נשנה את שם הדף ל מרקם הקקי? נדמה לי שכך נכון לכתוב)
(מקווה להצליח לכתוב הכול- הקטנצ'יק לא תמיד אוהב שאני במחשב...)
- אורז מלא, קינואה, כוסמת ירוקה- כוס ביום (אני מניחה שרק אחד מהם כל פעם)
- תפו"א 1 ביום, מבושל/אפוי. עדיף לא, אבל אפשר
- אסור פסטה )-:
- עד 2 פרוסות ביום של לחם שיפון
- המון פירות יבשים ואגוזים
- המון ירקות
- שעועית ירוקה ואפונה ירוקה
- בלי מוצרי חלב (!)
- בלי קמח לבן
- בשר/עוף כל יום
מטרה נוספת היא שינוי מירקם הקקי, שהפך להיות "פירה" לעיתים קרובות מידי.
בהצלחה
(-:
(אולי נשנה את שם הדף ל מרקם הקקי? נדמה לי שכך נכון לכתוב)
-
מירקם הקקי
עדכון:
היום יום שלישי בלי קמח לבן (אתמול ושלשום אכלתי גלוטן בלחם שיפון ובקוואקר),
ויום חמישי בערך בלי מוצרי חלב.
אתמול היו 2 קקי. מרקם טוב.
היום- קקי אחד, בקלות (-:, אבל "פירה" )-: (סליחה על האסוציאציה...)
והדבר החשוב:
הוא די רגוע הערב. פעם ראשונה שהוא לא מתפתל מכאבים בשעות האלו!
אתמול ושלשום היתה שינה רצופה של 3.5 שעות (פעם אחת בכל לילה). - גם זה נדיר אצלנו.
לי קשה.
אני רעבה כל הזמן, ומרגישה כמו נרקומנית שמכורה לקמח לבן...
בינתיים זה שווה את הקושי.
מקווה להצליח להתמיד
היום יום שלישי בלי קמח לבן (אתמול ושלשום אכלתי גלוטן בלחם שיפון ובקוואקר),
ויום חמישי בערך בלי מוצרי חלב.
אתמול היו 2 קקי. מרקם טוב.
היום- קקי אחד, בקלות (-:, אבל "פירה" )-: (סליחה על האסוציאציה...)
והדבר החשוב:
הוא די רגוע הערב. פעם ראשונה שהוא לא מתפתל מכאבים בשעות האלו!
אתמול ושלשום היתה שינה רצופה של 3.5 שעות (פעם אחת בכל לילה). - גם זה נדיר אצלנו.
לי קשה.
אני רעבה כל הזמן, ומרגישה כמו נרקומנית שמכורה לקמח לבן...
בינתיים זה שווה את הקושי.
מקווה להצליח להתמיד
-
מירקם הקקי
זה כי את נרקומנית שמכורה לקמח לבן. במיוחד לאור כל מה שסיפרת לי.
אבל את חייבת למצוא דרך לשבוע בצורה אחרת. כל הזמן לנשנש. את אחרי לידה!
את עושה את הדבר הנכון. רק תועלת תצמח לכולכם מזה.
המשיכי לדווח. בינתיים נשמע טווווב!
אבל את חייבת למצוא דרך לשבוע בצורה אחרת. כל הזמן לנשנש. את אחרי לידה!
את עושה את הדבר הנכון. רק תועלת תצמח לכולכם מזה.
המשיכי לדווח. בינתיים נשמע טווווב!
מירקם הקקי
מעדכנת גם. בינתיים הולך טוב.
ביום אחד אכלתי קצת סויה וכרובית עם פירורי לחם וחלב שחמותי הביאה (היא עודכנה במגבלות החדשות, אל דאגה...)
ויום אחד אכלתי שתי פרוסות עוגה שהביאו אורחים (עוגה מקונדיטוריה משובחת, עם חמאה, קמח לבן וסוכר. מה שכן בטח היו בזה כל כך הרבה ביצים שלפחות את זה כיסיתי).
חוץ מזה הולך יופי. אם אין בבית את השטויות האלה אני לא כמהה אליהן בכלל. היום היה פה חמין משובח ולא נגעתי בקטניות ובחיטה. אכלתי הרבה סלט ירוק עם תפודים מהחמין וביצים קשות.
חוץ מזה בעניינים קולינרים הכנתי כוסמת ירוקה ברוטב וזה לא כל כך נורא (הכוסמת די חסרת טעם ופשוט צריך לדאוג לכמות גדולה של רוטב ירקות טעים), גיליתי שאפשר לאכול חביתה על חסה במקום על לחם, ואפילו הכנתי בליל אמש הגשום משקה שוקולד חם ומפנק מקקאו, אגוזים, תמרים ובננות.
ליונק לא מזיז כלום, הוא עדיין לא ישן ביום ומתעורר הרבה בלילה. הקקי שלו כבר הרבה יותר מוצק ולפעמים נראה שקצת קשה לו להוציא אותו אבל אני חושבת שזה בגלל שכל יום הוא דורש עוד ועוד אוכל מוצק (לא שזה מפריע לו לינוק המון). אני כבר לא בטוחה שאני בדף הנכון לעדכן.
ביום אחד אכלתי קצת סויה וכרובית עם פירורי לחם וחלב שחמותי הביאה (היא עודכנה במגבלות החדשות, אל דאגה...)
ויום אחד אכלתי שתי פרוסות עוגה שהביאו אורחים (עוגה מקונדיטוריה משובחת, עם חמאה, קמח לבן וסוכר. מה שכן בטח היו בזה כל כך הרבה ביצים שלפחות את זה כיסיתי).
חוץ מזה הולך יופי. אם אין בבית את השטויות האלה אני לא כמהה אליהן בכלל. היום היה פה חמין משובח ולא נגעתי בקטניות ובחיטה. אכלתי הרבה סלט ירוק עם תפודים מהחמין וביצים קשות.
חוץ מזה בעניינים קולינרים הכנתי כוסמת ירוקה ברוטב וזה לא כל כך נורא (הכוסמת די חסרת טעם ופשוט צריך לדאוג לכמות גדולה של רוטב ירקות טעים), גיליתי שאפשר לאכול חביתה על חסה במקום על לחם, ואפילו הכנתי בליל אמש הגשום משקה שוקולד חם ומפנק מקקאו, אגוזים, תמרים ובננות.
ליונק לא מזיז כלום, הוא עדיין לא ישן ביום ומתעורר הרבה בלילה. הקקי שלו כבר הרבה יותר מוצק ולפעמים נראה שקצת קשה לו להוציא אותו אבל אני חושבת שזה בגלל שכל יום הוא דורש עוד ועוד אוכל מוצק (לא שזה מפריע לו לינוק המון). אני כבר לא בטוחה שאני בדף הנכון לעדכן.
מירקם הקקי
מחכה לקקי - כבר 6 ימים חלפו מאז הקקי הקודם
התינוק לא רגוע כל השבוע
והאמונה שלי בדיאטה הולכת ומתרופפת
כי אין פידבק חיובי
עדיין ממשיכה בדיאטה....
הוספתי לחם שיפון מעט
התינוק לא רגוע כל השבוע
והאמונה שלי בדיאטה הולכת ומתרופפת
כי אין פידבק חיובי
עדיין ממשיכה בדיאטה....
הוספתי לחם שיפון מעט
-
מירקם הקקי
כבר 6 ימים חלפו מאז הקקי הקודם
הלוואי שיסתדרו אצלכם הדברים
הלוואי שיסתדרו אצלכם הדברים
-
מירקם הקקי
סקרנית - מה אמרנו על אורז ובננות? את אוכלת? נסי להמנע.
(סליחה ניצן על הפלישה. אלה נפוצים כמציקים.)
ועוד שאלה לסקרנית - את לוקחת ויטמינים? גלולות? התינוק מקבל משהו כזה?
(סליחה ניצן על הפלישה. אלה נפוצים כמציקים.)
ועוד שאלה לסקרנית - את לוקחת ויטמינים? גלולות? התינוק מקבל משהו כזה?
מירקם הקקי
נמנעתי מאורז ובננות - לא עזר!
שום ויטמינים, שום גלולות והתינוק ידע רק את חלב אימו
שום ויטמינים, שום גלולות והתינוק ידע רק את חלב אימו
מירקם הקקי
סקרנית,
נשמע לא נעים. אולי זה הזמן לפנות לידעונים? או להוריד מהתפריט הרבה מאוד דברים, לראות אם משתפר ואז להוסיף בהדרגה ולראות מה משפיע?
אצלנו מאז תחילת המוצקים יש קקי פעם ביומיים (במקום פעם ביום), וליונק הקטן קשה מאוד להוציא אותו בהתחלה- התפתלויות ובכי מעל הכיור. ההתחלה של הקקי ממש גושית וקשה, כמו גללי עיזים. אח"כ הכל רך וזורם והסוף כבר ממש נוזלי. זה נורמלי? הוא אוכל די הרבה, מאוד נלהב ודורש כל הזמן לאכול.
נשמע לא נעים. אולי זה הזמן לפנות לידעונים? או להוריד מהתפריט הרבה מאוד דברים, לראות אם משתפר ואז להוסיף בהדרגה ולראות מה משפיע?
אצלנו מאז תחילת המוצקים יש קקי פעם ביומיים (במקום פעם ביום), וליונק הקטן קשה מאוד להוציא אותו בהתחלה- התפתלויות ובכי מעל הכיור. ההתחלה של הקקי ממש גושית וקשה, כמו גללי עיזים. אח"כ הכל רך וזורם והסוף כבר ממש נוזלי. זה נורמלי? הוא אוכל די הרבה, מאוד נלהב ודורש כל הזמן לאכול.
מירקם הקקי
קקי!!!!
בסקלת המירקם => נוזלי עד פירה (1-נוזלי 5-פירה):
הציון הוא 2 (אני מרוצה!)
בסקלת הצבע => צהוב עד ירוק-חום (1-צהוב 5-ירוק-חום):
הציון הוא 4 (לא מרוצה)
אני במשבר: אכלתי פסטה
בסקלת המירקם => נוזלי עד פירה (1-נוזלי 5-פירה):
הציון הוא 2 (אני מרוצה!)
בסקלת הצבע => צהוב עד ירוק-חום (1-צהוב 5-ירוק-חום):
הציון הוא 4 (לא מרוצה)
אני במשבר: אכלתי פסטה
-
מירקם הקקי
קקי!!!!
(בדיוק כשהיית צריכה חיזוק)
(בדיוק כשהיית צריכה חיזוק)
-
מירקם הקקי
יופי. לגבי צבע הקקי, זה בסדר. בדקת שאין לך עודף חלב?
אל תהיי במשבר. הכל בסדר.
שקדי, את בדף הנכון. אפשר גם באימייל אם את מעדיפה. תגידי, חוץ מדפוסי עירנות ושינה כאלה, יש גם חוסר נוחות? או שהוא שמח וטוב לב? לגבי מה שהוא אוכל, קראת את תינוקות ומזון חי?
תבשילה, שו פלישה?
תגידו, מישהי מכן מנביטה?
אל תהיי במשבר. הכל בסדר.
שקדי, את בדף הנכון. אפשר גם באימייל אם את מעדיפה. תגידי, חוץ מדפוסי עירנות ושינה כאלה, יש גם חוסר נוחות? או שהוא שמח וטוב לב? לגבי מה שהוא אוכל, קראת את תינוקות ומזון חי?
תבשילה, שו פלישה?
תגידו, מישהי מכן מנביטה?
מירקם הקקי
סקרנית, איזה יופי! אולי היית צריכה לכתוב כאן קודם...
ניצן- שמח וטוב לב וחייכן, חוץ מאשר כשהוא עייף ולא נרדם.
תינוקות ומזון חי- קראתי. הילד בולע בשקיקה כוס רסק ירוק בתוספת כפית ממרח שקדים כל בוקר. שותה ישר מהכוס.
חוץ מזה לועס ומלקק בהנאה כל מיני פירות וירקות שלמים וחצויים וגם אוכל אותם אם אני לועסת לו קצת. בננה אני לא נותנת לו.
כשאנחנו יושבים לאכול הוא שולח ידיים ואז גם מקבל גם כל מיני טעימות מהאוכל שלנו אם הוא לא מורכב מדי (ירקות מבושלים, וקצת טחינה וממרחים חיים, בלי קטניות ודגנים) בכל מקרה כאן לא מדובר על כמויות גדולות אלא על טעימות מהיד שלי.
הוא כל כך נלהב. היום הוא עבד על בצל חי! אי אפשר לאכול לידו בלי לתת לו גם. והוא כל הזמן ער! אז אי אפשר לאכול כשהוא ישן.
אני מנביטה. אבל הנבטת הכוסמת הירוקה שוב כשלה. יש לה טעם לוואי של משהו מקולקל.
ניצן- שמח וטוב לב וחייכן, חוץ מאשר כשהוא עייף ולא נרדם.
תינוקות ומזון חי- קראתי. הילד בולע בשקיקה כוס רסק ירוק בתוספת כפית ממרח שקדים כל בוקר. שותה ישר מהכוס.
חוץ מזה לועס ומלקק בהנאה כל מיני פירות וירקות שלמים וחצויים וגם אוכל אותם אם אני לועסת לו קצת. בננה אני לא נותנת לו.
כשאנחנו יושבים לאכול הוא שולח ידיים ואז גם מקבל גם כל מיני טעימות מהאוכל שלנו אם הוא לא מורכב מדי (ירקות מבושלים, וקצת טחינה וממרחים חיים, בלי קטניות ודגנים) בכל מקרה כאן לא מדובר על כמויות גדולות אלא על טעימות מהיד שלי.
הוא כל כך נלהב. היום הוא עבד על בצל חי! אי אפשר לאכול לידו בלי לתת לו גם. והוא כל הזמן ער! אז אי אפשר לאכול כשהוא ישן.
אני מנביטה. אבל הנבטת הכוסמת הירוקה שוב כשלה. יש לה טעם לוואי של משהו מקולקל.
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
מירקם הקקי
אני רק שאלה...
תינוקת בת כעשרה שבועות, יונקת בלעדית, גדולה, חזקה, רגועה וישנה היטב התחילה לחרבן קקי ירוק כהה עד חום והמרקם הרבה פחות נוזלי משהיה.
האם זה סביר?
תינוקת בת כעשרה שבועות, יונקת בלעדית, גדולה, חזקה, רגועה וישנה היטב התחילה לחרבן קקי ירוק כהה עד חום והמרקם הרבה פחות נוזלי משהיה.
האם זה סביר?
מירקם הקקי
_תינוקת בת כעשרה שבועות, יונקת בלעדית, גדולה, חזקה, רגועה וישנה היטב התחילה לחרבן קקי ירוק כהה עד חום והמרקם הרבה פחות נוזלי משהיה.
האם זה סביר?_
זה בדיוק מה שקרה אצלנו. וזו המוטיבציה לפתיחת הדף מירקם הקקי. בעיני זה לא סביר. עדיין לא מצאתי הסבר.
האם זה סביר?_
זה בדיוק מה שקרה אצלנו. וזו המוטיבציה לפתיחת הדף מירקם הקקי. בעיני זה לא סביר. עדיין לא מצאתי הסבר.
-
מירקם הקקי
דיווח חדש:
כבר יום שני שהקטן לא מצליח לעשות קקי )-:.
הוא ממש מתאמץ (אבל זה נראה פחות גרוע מלפני השינוי התזונתי).
הקקי האחרון היה קצת מבאס במרקם...
בינתיים ערב רגוע, אבל אתמול היה ערב ממש קשה (כמעט בכיתי איתו )-:)
והנקודה הטובה- הוא ישן 5 שעות רצוף, אתמול בלילה (-:
אני שורדת בלי חיטה ובלי חלב.
מקווה שאתרגל, וזה יהפוך להיות לי יותר פשוט.
כבר יום שני שהקטן לא מצליח לעשות קקי )-:.
הקקי האחרון היה קצת מבאס במרקם...
בינתיים ערב רגוע, אבל אתמול היה ערב ממש קשה (כמעט בכיתי איתו )-:)
והנקודה הטובה- הוא ישן 5 שעות רצוף, אתמול בלילה (-:
אני שורדת בלי חיטה ובלי חלב.
מקווה שאתרגל, וזה יהפוך להיות לי יותר פשוט.
-
מירקם הקקי
אויש, אני מתבלבלת בתינוקות. במיוחד עכשיו שאני נכנסת לאינטרנט שעה ביום בערב (גמילה קשה קשה!)
לפני כן סבל יותר, אבל עשה יום יום? אני מבינה נכון?
מי שמוטרדת מהצבע, שתסתכל גם ב{{}}צבע הקקי, יש שם הסברים טובים לצבעים השונים.
ירוק זה בד"כ עודף חלב קדמי, ויכול לנבוע מעודף חלב אצל האמא. שווה לשאול יועצת לגבי ניהול הנקה.
יש הבדל בין "עולה יפה" ובין "עולה בלחץ ובחוסר נוחות בעוד חלב משפריץ לה על הפנים."
מי שמוטרדת מהצבע, שתסתכל גם ב{{}}צבע הקקי, יש שם הסברים טובים לצבעים השונים.
ירוק זה בד"כ עודף חלב קדמי, ויכול לנבוע מעודף חלב אצל האמא. שווה לשאול יועצת לגבי ניהול הנקה.
יש הבדל בין "עולה יפה" ובין "עולה בלחץ ובחוסר נוחות בעוד חלב משפריץ לה על הפנים."
-
מירקם הקקי
התחילה לחרבן קקי ירוק כהה עד חום והמרקם הרבה פחות נוזלי משהיה.
פתאום?
מה השתנה?
אמא חולה? ילדה חולה? תרופות? תזונה? אורח חיים? טיפול ע"י מישהו אחר?
פתאום?
מה השתנה?
אמא חולה? ילדה חולה? תרופות? תזונה? אורח חיים? טיפול ע"י מישהו אחר?
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
מירקם הקקי
קקי ירוק כהה עד חום
נדמה לי שפתרתי את התעלומה- נזכרתי לשם שינוי ליטול ברזל אחרי איזה חודש שלא לקחתי. הבטן של העוללית לא אהבה את זה כנראה.
נדמה לי שפתרתי את התעלומה- נזכרתי לשם שינוי ליטול ברזל אחרי איזה חודש שלא לקחתי. הבטן של העוללית לא אהבה את זה כנראה.
מירקם הקקי
הקקי של תמרי קיבל בזמן האחרון אופי רירי משהו, קצת מזכיר מרקם של נזלת, הצבע בסדר- יש למישהו מושג מה יכול לגרום לתופעה???
בת חמישה חודשים, הנקה בלבד
בת חמישה חודשים, הנקה בלבד
מירקם הקקי
קקי מושלם!
נוזלי וחרדלי
כבר יומיים חוטאת
מבטיחה לעדכן אם תחול החמרה
נוזלי וחרדלי
כבר יומיים חוטאת
מבטיחה לעדכן אם תחול החמרה
-
מירקם הקקי
למי ששואלת על צבעים ועל ריר, צבע הקקי. יש שם קישור מצויין שמפרט את הסיבות לרוב השינויים בקקי של תינוקות.
-
מירקם הקקי
לפני כן סבל יותר, אבל עשה באותה תדירות.
לגבי צבע- מצאתי הסברים על הירוק, אבל אין שם (נדמה לי) לגבי הצבע החום-צהוב.
עדכון נוסף- היום היה קקי במרקם טוב.
(אח"כ אכלתי בטעות תבשיל עם גריסים. מקווה שלא יכאב לו בבטן)
סקרנית -
לפני כן סבל יותר, אבל עשה באותה תדירות.
לגבי צבע- מצאתי הסברים על הירוק, אבל אין שם (נדמה לי) לגבי הצבע החום-צהוב.
עדכון נוסף- היום היה קקי במרקם טוב.
(אח"כ אכלתי בטעות תבשיל עם גריסים. מקווה שלא יכאב לו בבטן)
סקרנית -
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
- דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*
מירקם הקקי
חייבת לציין שזה נראה לי די הזוי שהדף הזה הפך להיות אחד החביבים עלי בבאופן... לאן הגענו?
מירקם הקקי
גם לי יש וידוי: כשהתינוק שלי עושה קקי אני לא שוקטת עד שאני פורקת את החוויה שלי בדף הזה - הזוי לגמרי.....
מירקם הקקי
http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php? ... tId=6〈=HEB
לא התרשמתי מקשר חזק בין תזונת האם ואיכות החלב.....
מה דעתכן?
לא התרשמתי מקשר חזק בין תזונת האם ואיכות החלב.....
מה דעתכן?
-
מירקם הקקי
אני לא יודעת איך זה עובד,
כלומר, איך החלב משפיע על התינוק.
סביר שדרך חומרים שבו, ככל הנראה לא ברזולוציה של בדיקות רגילות של "אילו מרכיבים תזונתיים יש בחלב".
עוד, שאף אחד לא בוחן חלב במונחים של גזים של התינוק. לא ברור שזה אפשרי - זה הרי תלוי גם בתינוק!
קיצור,
אני לא מצפה שניתן יהיה לראות בחלב, בשיטות כימיות, מה החלב הזה עושה לילד הזה.
בזמן האחרון יש לי פחות ופחות תשובות בשביל אנשים שמצפים שלכל דבר תהיה תשובה שמובנת ומקובלת ע"י אנשים שבוחנים את העולם בעיניים של "המדע"
כלומר, איך החלב משפיע על התינוק.
סביר שדרך חומרים שבו, ככל הנראה לא ברזולוציה של בדיקות רגילות של "אילו מרכיבים תזונתיים יש בחלב".
עוד, שאף אחד לא בוחן חלב במונחים של גזים של התינוק. לא ברור שזה אפשרי - זה הרי תלוי גם בתינוק!
קיצור,
אני לא מצפה שניתן יהיה לראות בחלב, בשיטות כימיות, מה החלב הזה עושה לילד הזה.
בזמן האחרון יש לי פחות ופחות תשובות בשביל אנשים שמצפים שלכל דבר תהיה תשובה שמובנת ומקובלת ע"י אנשים שבוחנים את העולם בעיניים של "המדע"
מירקם הקקי
כשמעלים את הספק לי יותר קל
כלומר אני מעדיפה לחיות עם ספק לגבי הקשר בין תזונת האם לאיכות החלב והשלכותיו על התינוק מאשר לפסוק חד משמעית.
בכלל נראה לי שחלב אם הוא מן שיקוי נסתר ועלום שאין לנו ממש שליטה על הרכבו וייצורו כמו שאין לנו שליטה מלאה וישירה על התפתחות העובר בהריון.
כשמעלים את הספק לי יותר קל
כלומר אני מעדיפה לחיות עם ספק לגבי הקשר בין תזונת האם לאיכות החלב והשלכותיו על התינוק מאשר לפסוק חד משמעית.
בכלל נראה לי שחלב אם הוא מן שיקוי נסתר ועלום שאין לנו ממש שליטה על הרכבו וייצורו כמו שאין לנו שליטה מלאה וישירה על התפתחות העובר בהריון.
-
מירקם הקקי
אני כופרת באמירה הזו על המדע. אני חושבת שהמדע לשיטתו (וזה לא סייג מעליב, להיפך,) הוא מדוייק, אלא שחסרות כמה הנחות יסוד די רציניות כדי שהדברים לא יעמדו בצורה תלושה לחלוטין זה מזה. אבל זה יצטרך לחכות ליום שבו תנוח עליי הרוח לעשות מעגל אצלי בבית בנושאים האלה...
בסה"כ, אני חושבת שכל מי שעשתה שינוי, ראתה שיפור בצורה די מיידית.
אני חושבת שעכשיו התהליך הוא אישי, לבדוק עם עצמנו אם השינוי/השיפור שאנחנו רואים הוא "מספיק" מבחינתנו בשביל ה"הקרבה" שאנחנו מבצעות.
בניסוח אחר - האם יש מחיר לסבל של התינוק שלנו, האם אנחנו מוכנות לשלם אותו, ובמה אנחנו בוחרות ולאילו טווחי זמן.
כל אלה, בחירות, לא שיפוט.
בסה"כ, אני חושבת שכל מי שעשתה שינוי, ראתה שיפור בצורה די מיידית.
אני חושבת שעכשיו התהליך הוא אישי, לבדוק עם עצמנו אם השינוי/השיפור שאנחנו רואים הוא "מספיק" מבחינתנו בשביל ה"הקרבה" שאנחנו מבצעות.
בניסוח אחר - האם יש מחיר לסבל של התינוק שלנו, האם אנחנו מוכנות לשלם אותו, ובמה אנחנו בוחרות ולאילו טווחי זמן.
כל אלה, בחירות, לא שיפוט.
-
מירקם הקקי
עם כל הכבוד למירקם הקקי של הקטנטנים, אני חושבת שאין מספיק התייחסות רצינית לקקי של מבוגרים ושל ילדים, ושקקי טומן בחובו הרבה יותר אינפורמציה מאשר בדיקת דם קונבנציונאלית, אם רק יודעים להבין אותו.
בשביל לקרוא בקקי, צריך להכיר קקי "טוב", צריך להיות קשובים לתזונה, צריך לא להגעל תרבותית, וצריך זיכרון טוב או מחברת.
אצלנו, לאור יציאה מאיזון שכללה תולעים, עשינו קצת "ריסט" לתזונה והגברנו שום, והתוצאה מרשימה. לראשונה מזה חודשים רבים וארוכים, קקי יפה, אחיד בצורתו ובמרקמו, לא מסריח. הדגש היחיד הוא צבע מעט ירקרק שיטופל בחום.
בשביל לקרוא בקקי, צריך להכיר קקי "טוב", צריך להיות קשובים לתזונה, צריך לא להגעל תרבותית, וצריך זיכרון טוב או מחברת.
אצלנו, לאור יציאה מאיזון שכללה תולעים, עשינו קצת "ריסט" לתזונה והגברנו שום, והתוצאה מרשימה. לראשונה מזה חודשים רבים וארוכים, קקי יפה, אחיד בצורתו ובמרקמו, לא מסריח. הדגש היחיד הוא צבע מעט ירקרק שיטופל בחום.
-
מירקם הקקי
ובחזרה למירקם הקקי של הקטנטנים (למרות שגם לדעתי זה נושא חשוב בכל הגילאים)-
אנחנו כבר יום שני בלי קקי! )-:
יכול להיות שזה בגלל שבטעות אכלתי השבוע גריסים, ואתמול חטאתי עם אורז לבן (בחיים לא חשבתי שאורז לבן יראה לי כה מפתה...).
אני מאמינה בקשר שבין תזונת האם לבין רווחת התינוק.
יום וחצי אחרי שהפסקתי עם חלב וחיטה- הפסיקו כאבי הבטן, והתחיל קקי די סביר.
ועכשיו...
<עולם חדש מופלא מחכה שיגיע גיל 3 חודשים, והיא תרשה לעצמה לנסות פחמימות טעימות>
אנחנו כבר יום שני בלי קקי! )-:
יכול להיות שזה בגלל שבטעות אכלתי השבוע גריסים, ואתמול חטאתי עם אורז לבן (בחיים לא חשבתי שאורז לבן יראה לי כה מפתה...).
אני מאמינה בקשר שבין תזונת האם לבין רווחת התינוק.
יום וחצי אחרי שהפסקתי עם חלב וחיטה- הפסיקו כאבי הבטן, והתחיל קקי די סביר.
ועכשיו...
<עולם חדש מופלא מחכה שיגיע גיל 3 חודשים, והיא תרשה לעצמה לנסות פחמימות טעימות>
-
מירקם הקקי
מישהי זוכרת איפה הדפים שיש בהם מתכונים חיים ומשביעים ללא גלוטן וללא עמילנים ודגנים? זה המפתח. למצוא חלופות ממלאות ומשביעות ולא להרגיש כמו מקבצות נדבות.
-
מירקם הקקי
עדכון:
יום שלישי בלי קקי!
המון כאבי בטן. המון בכי. מעט שינה.
)-:
ממשיכה בדיאטה. מקווה לשיפור.
(הולכת לחפש דפים עם מתכונים טעימים)
יום שלישי בלי קקי!
המון כאבי בטן. המון בכי. מעט שינה.
)-:
ממשיכה בדיאטה. מקווה לשיפור.
(הולכת לחפש דפים עם מתכונים טעימים)
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
מירקם הקקי
ניצן, אגוזים מותר?
אז יש לי.
סלט ירקות שכולל:
חסה, בצל ירוק (הרבה!), עגבניות
אגוזי מלך מעוכים היטב, צימוקים אורגניים, 3 זיתים שחורים גדולים חתוכים
מלח, פלפל, שפע פפריקה מתוקה (כן!), שני שפעי בזיליקום שממוללים בין הידיים, מעט זעתר, פחות מזה אורגנו וטיפונת קורנית (טימין) בשביל הארומה.
שמן זית בשפע ומיץ מחצי לימון.
לערבב היטב, ועל זה לזרות טחינה מלאה בכיף. לערבב שוב ולאכול.
הסך-הכל צריך למלא קערה בגודל של שתי כפות ידיים, פרושות אצבעות.
זה סלט הקסם שלי. אני תמיד מרגישה שאני מכניסה לתוכו קסם כזה או אחר.
וזה משביע כמו ארוחה.
(לדעתי, אחד מסודות ההשבעה זה תבלינים נכונים במינון נכון. אם האוכל תפל מדי, את לא שבעה ולא מסופקת. אם הוא מתובל מדי, נדמה לי שזה יוצר חשק וחוסר מנוחה. ומה זה יותר מדי ופחות מדי? אינדיווידואלי...)
עוד משהו שמשביע אותי:
קערית סלט פירות עם:
בננה גדולה, תפוח גדול, ועוד פרי אחד חמצמץ (הכי טוב קיווי, גם נקטרינה מצוין). אם אין עוד פרי לא נורא.
חופן אגוזי מלך מעוכים היטב
5 כפיות יוגורט (לצרכי הדף - יוגורט אגוזים)
שליכט טחינה מלאה
שפע קינמון.
אני מניחה שאפשר גם צימוקים, אבל אני לא סובלת אותם בהקשר הזה.
אם צריחך איזה חיזוק והמרצה בתקופה קשה, הייתי מוסיפה גם מעט קרדמון.
ועוד שילוב מנצח, אם כי לא לגמרי חי:
בשר זה או אחר עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה זו או אחרת. שילוב נהדר. כמובן להשקיע בתיבולים.
אז יש לי.
סלט ירקות שכולל:
חסה, בצל ירוק (הרבה!), עגבניות
אגוזי מלך מעוכים היטב, צימוקים אורגניים, 3 זיתים שחורים גדולים חתוכים
מלח, פלפל, שפע פפריקה מתוקה (כן!), שני שפעי בזיליקום שממוללים בין הידיים, מעט זעתר, פחות מזה אורגנו וטיפונת קורנית (טימין) בשביל הארומה.
שמן זית בשפע ומיץ מחצי לימון.
לערבב היטב, ועל זה לזרות טחינה מלאה בכיף. לערבב שוב ולאכול.
הסך-הכל צריך למלא קערה בגודל של שתי כפות ידיים, פרושות אצבעות.
זה סלט הקסם שלי. אני תמיד מרגישה שאני מכניסה לתוכו קסם כזה או אחר.
וזה משביע כמו ארוחה.
(לדעתי, אחד מסודות ההשבעה זה תבלינים נכונים במינון נכון. אם האוכל תפל מדי, את לא שבעה ולא מסופקת. אם הוא מתובל מדי, נדמה לי שזה יוצר חשק וחוסר מנוחה. ומה זה יותר מדי ופחות מדי? אינדיווידואלי...)
עוד משהו שמשביע אותי:
קערית סלט פירות עם:
בננה גדולה, תפוח גדול, ועוד פרי אחד חמצמץ (הכי טוב קיווי, גם נקטרינה מצוין). אם אין עוד פרי לא נורא.
חופן אגוזי מלך מעוכים היטב
5 כפיות יוגורט (לצרכי הדף - יוגורט אגוזים)
שליכט טחינה מלאה
שפע קינמון.
אני מניחה שאפשר גם צימוקים, אבל אני לא סובלת אותם בהקשר הזה.
אם צריחך איזה חיזוק והמרצה בתקופה קשה, הייתי מוסיפה גם מעט קרדמון.
ועוד שילוב מנצח, אם כי לא לגמרי חי:
בשר זה או אחר עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה זו או אחרת. שילוב נהדר. כמובן להשקיע בתיבולים.
-
מירקם הקקי
ועכשיו לשאלה שלי:
מרקם הקקי של הקטן, בן שלוש, לפעמים יוצאים לו קקיים יפים וארוכים ושלמים, אבל הרבה פעמים זה שלפץ אחד בערמה רכה שמצטברת כמו תלולית בתחתית הסיר, או מתפזרת במים של השירותים.
כשזה ככה אז זה גם יותר דביק על התוסיק, אבל לא תמיד.
והרבה פעמים אחרות, זה צרור של הרבה חתיכות קקי קטנות ורכות, ששוחות במים אבל עדיין שומרות על הצורה הגלילית הקטנה שלהן.
הקקי השפליקץ הדביק קצת מעצבן אותי, כי לפי המאמר ההוא מהקישור שלמעלה, זה לא כל כך טוב.
מצד שני, מה אעשה? מכל בחינה אחרת הבחור נראה בריא כמו שור, אין אפילו נזלת, מזג טוב, ישן טוב (פרט לחודש עם היום הכי ארוך בשנה, אבל גם זה לא טרגדיה).... לחיים ורודות... מפתה מאוד להתעלם מהפרמטר האחד הזה.
קקי סדיר ויוצא בקלות, פעם ביום פחות-או-יותר.
לעתים נדירות מפליץ. ולעתים נדירות עוד יותר יש שני פלוצים באותו יום.
מה אוכל? לא יודעת... הכל ושום דבר.... הרבה פירות מכל הסוגים, הרבה עגבניות טריות, גרנולה מהסוג היותר-טוב-שמוכרים-בסופר (כרגע זה בעצם המזון החביב עליו. כמעט כל יום קערית), חומוס טרי-ביתי בשפע, ביצים, חלב ויוגורט (לפעמים פחות ולפעמים יותר, לא כל יום אבל כן כל שבוע. חלב ניגר הוא או עיזים או אורגני) אורז. תירס! אוהב מאוד! קינואה כשאני מבשלת... קצת עוף. בשר לא כל כך בזמן האחרון. אפונה ירוקה. קטניות "פחממתיות".
בגן אוכל לחם לבן, פסטה ואורז ובאופן כללי מה שמגישים (שלושה ימים בשבוע). נחשב אכלן טוב.
בבית - לחם מלא, ולא בתדירות עצומה - לא כל יום.
ממתקים בכלל לא בבית, לעתים יש בגן עוגה, ולעתים נדירות יותר - שוקולד.
ווג'מייט. פעם יותר, עכשיו פחות.
טחינה, ודי הרבה (בחומוס, על הלחם, מנגב סלט-טחינה עם תפוחים). אוהב גם קערית טחינה עם יוגורט. בערך 50% מלאה אורגנית ו- 50% לבנונית.
רוטב סויה בכל מיני דברים, אבל לא בכמויות. כתבלין.
צימוקים, אגוזים, שקדים, קשיו. לא כל יום ואפילו לא כל יומיים.
זיתים שחורים מדי פעם, מלפפונים חמוצים מקופסה.
מה אני עושה עם זה?
מרקם הקקי של הקטן, בן שלוש, לפעמים יוצאים לו קקיים יפים וארוכים ושלמים, אבל הרבה פעמים זה שלפץ אחד בערמה רכה שמצטברת כמו תלולית בתחתית הסיר, או מתפזרת במים של השירותים.
כשזה ככה אז זה גם יותר דביק על התוסיק, אבל לא תמיד.
והרבה פעמים אחרות, זה צרור של הרבה חתיכות קקי קטנות ורכות, ששוחות במים אבל עדיין שומרות על הצורה הגלילית הקטנה שלהן.
הקקי השפליקץ הדביק קצת מעצבן אותי, כי לפי המאמר ההוא מהקישור שלמעלה, זה לא כל כך טוב.
מצד שני, מה אעשה? מכל בחינה אחרת הבחור נראה בריא כמו שור, אין אפילו נזלת, מזג טוב, ישן טוב (פרט לחודש עם היום הכי ארוך בשנה, אבל גם זה לא טרגדיה).... לחיים ורודות... מפתה מאוד להתעלם מהפרמטר האחד הזה.
קקי סדיר ויוצא בקלות, פעם ביום פחות-או-יותר.
לעתים נדירות מפליץ. ולעתים נדירות עוד יותר יש שני פלוצים באותו יום.
מה אוכל? לא יודעת... הכל ושום דבר.... הרבה פירות מכל הסוגים, הרבה עגבניות טריות, גרנולה מהסוג היותר-טוב-שמוכרים-בסופר (כרגע זה בעצם המזון החביב עליו. כמעט כל יום קערית), חומוס טרי-ביתי בשפע, ביצים, חלב ויוגורט (לפעמים פחות ולפעמים יותר, לא כל יום אבל כן כל שבוע. חלב ניגר הוא או עיזים או אורגני) אורז. תירס! אוהב מאוד! קינואה כשאני מבשלת... קצת עוף. בשר לא כל כך בזמן האחרון. אפונה ירוקה. קטניות "פחממתיות".
בגן אוכל לחם לבן, פסטה ואורז ובאופן כללי מה שמגישים (שלושה ימים בשבוע). נחשב אכלן טוב.
בבית - לחם מלא, ולא בתדירות עצומה - לא כל יום.
ממתקים בכלל לא בבית, לעתים יש בגן עוגה, ולעתים נדירות יותר - שוקולד.
ווג'מייט. פעם יותר, עכשיו פחות.
טחינה, ודי הרבה (בחומוס, על הלחם, מנגב סלט-טחינה עם תפוחים). אוהב גם קערית טחינה עם יוגורט. בערך 50% מלאה אורגנית ו- 50% לבנונית.
רוטב סויה בכל מיני דברים, אבל לא בכמויות. כתבלין.
צימוקים, אגוזים, שקדים, קשיו. לא כל יום ואפילו לא כל יומיים.
זיתים שחורים מדי פעם, מלפפונים חמוצים מקופסה.
מה אני עושה עם זה?
-
מירקם הקקי
תמרוש, לגבי אגוזים זה מאד מאד אישי. אני בעד אגוזים, אבל יש הרבה רגישים. מאד תלוי בתגובה.
לגבי הסלט, אנ יאנסה. הרפתקני!
לגבי הקקי של הקטנצ'יק.
שינויים זה נורמלי. סבבה? זה שאת מבחינה במרקם עקבי בעייתי, זה טוב למיקוד.
צואה נוזלית ורכה באופן כרוני בד"כ מעידה על חולשה כלשהי במערכת העיכול. היא מקבלת באופן עקבי דברים שהיא לא מצליחה להתמודד איתם.
מבלי לאבחן פורמלית, אני יכולה להמליץ על הפחתת חיטה והעלאת אורז מלא וכוסמת, תוסף תזונה של פרוביוטיקה, וחימום הגוף (להלביש היטב בחורף) עוד מאכלים מחזקים יכולים להיות ג'ינג'ר, בצלים למיניהם, שומר. כמה שפחות סוכרים מעובדים, את יודעת את זה.
יש מצב שחסרים לו גם סיבים. אפשר לטחון לו פשתן/המפ לסלט. (זה בגלל שאמרת "דביקה" האם היא שומנית וצפה כזו? או רכה ונדבקת?)
לגבי הסלט, אנ יאנסה. הרפתקני!
לגבי הקקי של הקטנצ'יק.
צואה נוזלית ורכה באופן כרוני בד"כ מעידה על חולשה כלשהי במערכת העיכול. היא מקבלת באופן עקבי דברים שהיא לא מצליחה להתמודד איתם.
מבלי לאבחן פורמלית, אני יכולה להמליץ על הפחתת חיטה והעלאת אורז מלא וכוסמת, תוסף תזונה של פרוביוטיקה, וחימום הגוף (להלביש היטב בחורף) עוד מאכלים מחזקים יכולים להיות ג'ינג'ר, בצלים למיניהם, שומר. כמה שפחות סוכרים מעובדים, את יודעת את זה.
יש מצב שחסרים לו גם סיבים. אפשר לטחון לו פשתן/המפ לסלט. (זה בגלל שאמרת "דביקה" האם היא שומנית וצפה כזו? או רכה ונדבקת?)
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
- דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*
מירקם הקקי
רוצה לשתף ולהודות לכן. ובעיקר לך, ניצן אמ{{}}.
בעקבות הדף הזה אני כבר שבוע בלי גלוטן וחלב (ובעקבות כך גם בלי קפה ועוד כמה דברים שהולכים טוב עם גלוטן וחלב).
זה בניסיון לבדוק מה גורם לבתי (9 חודשים) ללחי אדמדמה/מנוקדת שנראית על רקע אלרגי.
אני לא טובה במעקב אחר הסימנים, ואפילו לא במעקב אחרי כל מה שנכנס לה לפה, אבל בהחלט יש לי תחושה שהעור שלה נקי יותר.
אני גם יותר מקפידה שלא תכניס לפה פירות הדר ובאופן כללי מכל הבא ליד (לא כולל חצץ P-:{{}}).
אני רעבה יותר, אבל משום מה פחת לי החשק למתוק (שבו דווקא לא עשיתי הגבלות מיוחדות).
ובכדי לסבר את הדף: הקקי שלה פחות מוצק, ולפעמים יותר מהפעם ביום המוכר.
סתם, שתדעי שיש פה הדהודים...
בעקבות הדף הזה אני כבר שבוע בלי גלוטן וחלב (ובעקבות כך גם בלי קפה ועוד כמה דברים שהולכים טוב עם גלוטן וחלב).
זה בניסיון לבדוק מה גורם לבתי (9 חודשים) ללחי אדמדמה/מנוקדת שנראית על רקע אלרגי.
אני לא טובה במעקב אחר הסימנים, ואפילו לא במעקב אחרי כל מה שנכנס לה לפה, אבל בהחלט יש לי תחושה שהעור שלה נקי יותר.
אני גם יותר מקפידה שלא תכניס לפה פירות הדר ובאופן כללי מכל הבא ליד (לא כולל חצץ P-:{{}}).
אני רעבה יותר, אבל משום מה פחת לי החשק למתוק (שבו דווקא לא עשיתי הגבלות מיוחדות).
ובכדי לסבר את הדף: הקקי שלה פחות מוצק, ולפעמים יותר מהפעם ביום המוכר.
סתם, שתדעי שיש פה הדהודים...
מירקם הקקי
החלטתי לפעול לפי האסטרטגיה הבאה:
אם הקקי, שאמור להגיע בקרוב, יהיה כמו לפני הדיאטה - צבע - חום ומירקם - פירה - אני חוזרת לדיאטה נוקשה
אם הקקי טוב (חרדלי ונוזלי) אני מחכה לקקי שיבוא אחריו ובודקת את התוצאות כי יכול להיות שזה עדיין בהשפעת התזונה ה"נטולת-חלב-וגלוטן"
ואז אם התוצאה גרועה, אני חוזרת לדיאטה ואם התוצאה טובה, ממשיכה ב"חטאי"
אם הקקי, שאמור להגיע בקרוב, יהיה כמו לפני הדיאטה - צבע - חום ומירקם - פירה - אני חוזרת לדיאטה נוקשה
אם הקקי טוב (חרדלי ונוזלי) אני מחכה לקקי שיבוא אחריו ובודקת את התוצאות כי יכול להיות שזה עדיין בהשפעת התזונה ה"נטולת-חלב-וגלוטן"
ואז אם התוצאה גרועה, אני חוזרת לדיאטה ואם התוצאה טובה, ממשיכה ב"חטאי"
מירקם הקקי
נכנעת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קקי אמנם חרדלי אך מירקמו:
פ י ר ה , מ י ש ח ה
מירקם שלא ראיתי כבר הרבהההההה זמן
הקקי מאוד מסריח (אפשר לפתוח דף ריח הקקי - אני בטוחה שלניצן אמ יהיו הרבה תובנות שם)
ככל הנראה האצבע מושטת הישר לעיני הגלוטן
וכנראה יש קשר בין התזונה שלי למירקם הקקי של תינוקי........
במבט מושפל אני חוזרת לדיאטה נטולת הגלוטן (מוצרי חלב ממילא אני לא אוכלת)
קקי אמנם חרדלי אך מירקמו:
פ י ר ה , מ י ש ח ה
מירקם שלא ראיתי כבר הרבהההההה זמן
הקקי מאוד מסריח (אפשר לפתוח דף ריח הקקי - אני בטוחה שלניצן אמ יהיו הרבה תובנות שם)
ככל הנראה האצבע מושטת הישר לעיני הגלוטן
וכנראה יש קשר בין התזונה שלי למירקם הקקי של תינוקי........
במבט מושפל אני חוזרת לדיאטה נטולת הגלוטן (מוצרי חלב ממילא אני לא אוכלת)
-
מירקם הקקי
סקרנית, אין כמו ניסוי כזה כדי לחזק אותך בדרכך. בייחוד אם הוא נותן תוצאות מובהקות....
ולמה במבט מושפל? להיפך, בגאון, כי עכשיו את בטוחה שאת יודעת שזו הדרך הנכונה. וטוב שכך.
ניצני,
זהו, שיש ויש.
פעם כך, פעם אחרת.
בטח שלא באופן כרוני, אבל מספיק שכיח כדי לגרום לי לשים לב.
(לפעמים הוא סופר את הקקיים של עצמו ומודיע לי: עשיתי שלוש חתיכות!)
אני מתחילה לחשוב שאין מנוס מלעשות מעקב קקיים, לפחות כדי להבין מה התדירות.
(רק שבמחשבה שלי זה נורא מכביד עלי כי זה מתקשר לי אוטומטי עם "צריך גם מעקב אוכל" וזה נראה לי עול טיכו)
ננסה ונראה...
הפחתת חיטה
בבית.... הגרנולה היא האשם המרכזי, כנראה. המממ... יהיה קשה לוותר. (מנה ליום בממוצע)
העלאת אורז מלא וכוסמת
אורז לא בעיה, הוא אוהב מאוד. כוסמת אני לא מכירה, לא מכינה וכו'. אפילו לא יודעת השם באנגלית! אפשר קינואה?
תוסף תזונה של פרוביוטיקה, וחימום הגוף (להלביש היטב בחורף)
נרשם! באשר לחימום הגוף... הוא ילד שחם לו באופן טבעי, אוהב דברים קלים, ודי היה צריך לריב אתו החורף האחרון על מגוון פריטי לבוש. בדרך כלל אני הולכת אתו... לנסות להלביש טיפה יותר?
עוד מאכלים מחזקים יכולים להיות ג'ינג'ר, בצלים למיניהם, שומר
אצטרך לחשוב על איך לשלב את זה. הוא בגיל של לברור את המזון ולהוציא את החתיכות שלא מוצאות חן בעיניו. אולי אפשר עגבניות במקום? (סתאאם. אבל כרגע זה הירק היחיד שלו)
כמה שפחות סוכרים מעובדים, את יודעת את זה.
בבית שואף לאפס, אבל הוא כן צורך מעט דבש דרך הגרנולה.
ולמה במבט מושפל? להיפך, בגאון, כי עכשיו את בטוחה שאת יודעת שזו הדרך הנכונה. וטוב שכך.
ניצני,
זהו, שיש ויש.
פעם כך, פעם אחרת.
בטח שלא באופן כרוני, אבל מספיק שכיח כדי לגרום לי לשים לב.
(לפעמים הוא סופר את הקקיים של עצמו ומודיע לי: עשיתי שלוש חתיכות!)
אני מתחילה לחשוב שאין מנוס מלעשות מעקב קקיים, לפחות כדי להבין מה התדירות.
(רק שבמחשבה שלי זה נורא מכביד עלי כי זה מתקשר לי אוטומטי עם "צריך גם מעקב אוכל" וזה נראה לי עול טיכו)
ננסה ונראה...
הפחתת חיטה
בבית.... הגרנולה היא האשם המרכזי, כנראה. המממ... יהיה קשה לוותר. (מנה ליום בממוצע)
העלאת אורז מלא וכוסמת
אורז לא בעיה, הוא אוהב מאוד. כוסמת אני לא מכירה, לא מכינה וכו'. אפילו לא יודעת השם באנגלית! אפשר קינואה?
תוסף תזונה של פרוביוטיקה, וחימום הגוף (להלביש היטב בחורף)
נרשם! באשר לחימום הגוף... הוא ילד שחם לו באופן טבעי, אוהב דברים קלים, ודי היה צריך לריב אתו החורף האחרון על מגוון פריטי לבוש. בדרך כלל אני הולכת אתו... לנסות להלביש טיפה יותר?
עוד מאכלים מחזקים יכולים להיות ג'ינג'ר, בצלים למיניהם, שומר
אצטרך לחשוב על איך לשלב את זה. הוא בגיל של לברור את המזון ולהוציא את החתיכות שלא מוצאות חן בעיניו. אולי אפשר עגבניות במקום? (סתאאם. אבל כרגע זה הירק היחיד שלו)
כמה שפחות סוכרים מעובדים, את יודעת את זה.
בבית שואף לאפס, אבל הוא כן צורך מעט דבש דרך הגרנולה.
-
מירקם הקקי
או, קיי, נראה לי שהצעד הבא הוא כזה:
א. מעקב קקי לבדוק תדירות, ביחד עם מעקב מזון ספונטני, חלקי וללא מועקה וניגוס (פשוט לשים לב)
ב. פרוביוטיקה
ג. לחפש גרנולה נטולת חיטה?? (ובשאיפה - שגם בעלי יאהב, אחרת לא יחזיק מעמד)
ד. עוד מעקב קקי כדי לראות אם יש שינוי וכמה
ואז אחליט על המשך.
מה דעתך?
תודה!! @}
א. מעקב קקי לבדוק תדירות, ביחד עם מעקב מזון ספונטני, חלקי וללא מועקה וניגוס (פשוט לשים לב)
ב. פרוביוטיקה
ג. לחפש גרנולה נטולת חיטה?? (ובשאיפה - שגם בעלי יאהב, אחרת לא יחזיק מעמד)
ד. עוד מעקב קקי כדי לראות אם יש שינוי וכמה
ואז אחליט על המשך.
מה דעתך?
תודה!! @}
-
מירקם הקקי
איפה משיגים פרוביוטיקה? בית מרקחת? סופרמרקט? חנות למוצרי טבע-ואורגני?
-
מירקם הקקי
שמה של הכוסמת באנגלית הוא BUCKWHEAT. על הגרנולה לא הייתי ממליצה לוותר, פשוט להכין אותה אחרת (למשל, עם כוסמת מונבטת ומיובשת או עם אגוזים ממותקים ומיובשים)
לגבי ברירות המזון, אני הייתי מערבלת את זה לתוך משהו טעים. למשל, הילדים שלי מקבלים ג'ינג'ר יום יום בשייק שלהם. כמו גם כף שקדיה.
דבש לא מחומם זה לא סוכר מעובד. זה בסדר.
סקרנית יקרה
אנחנו פה לצדך. מה שתבחרי ומה שתעשי, זה טוב.
העיקר שהילד יהיה נינוח ואת תהיי נינוחה.
@} @} @} @} @} @} @}
רוניתה, לחיים מנוקדות, זה יותר סביר מאכילה ישירה שלה של איזה פרי שעושה לה רגישות.
אני בהחלט תומכת בך בשינוי שאת עושה וחושבת שיעשה לכולכם רק טוב, אבל יותר חשוב לשים לב לפירות הדר, אפרסמונים/בננות/פירות טרופיים אחרים.
משערת שהיא לא אוכלת מוצרי חלב וגלוטן בעצמה, נכון?
קקי מסריח זה מתרבית חיידקים או מרגישות למרכיבים שגורמים לעיכול חלקי או מעוכב (שהאוכל משתהה בדרך ומרקיב... סליחה. )
תעשי בשבילי את השאלון הזה ?
לגבי ברירות המזון, אני הייתי מערבלת את זה לתוך משהו טעים. למשל, הילדים שלי מקבלים ג'ינג'ר יום יום בשייק שלהם. כמו גם כף שקדיה.
דבש לא מחומם זה לא סוכר מעובד. זה בסדר.
סקרנית יקרה
אנחנו פה לצדך. מה שתבחרי ומה שתעשי, זה טוב.
העיקר שהילד יהיה נינוח ואת תהיי נינוחה.
@} @} @} @} @} @} @}
רוניתה, לחיים מנוקדות, זה יותר סביר מאכילה ישירה שלה של איזה פרי שעושה לה רגישות.
אני בהחלט תומכת בך בשינוי שאת עושה וחושבת שיעשה לכולכם רק טוב, אבל יותר חשוב לשים לב לפירות הדר, אפרסמונים/בננות/פירות טרופיים אחרים.
משערת שהיא לא אוכלת מוצרי חלב וגלוטן בעצמה, נכון?
קקי מסריח זה מתרבית חיידקים או מרגישות למרכיבים שגורמים לעיכול חלקי או מעוכב (שהאוכל משתהה בדרך ומרקיב... סליחה. )
תעשי בשבילי את השאלון הזה ?
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
- דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*
מירקם הקקי
ניצן, תודה!
פירות טרופיים אחרים
מה עם אבוקדו? טרופי?
מתוך הדברים שלך אני מתחילה (יותר נכון - חוזרת) לחשוד שמדובר בדברים שיש אצלנו על השטיחים-שמכסים-את-החצר. בגלל שגם לאחיה היו כאלה באותו גיל, של הזחילה והכנסת הכל לפה (ועברו).
חתולים, אבק, קליפות אגוזים... מי יודע.
אני בינתיים ממשיכה. שיהיה...
<המחכימון אומר: "הספק מבורך" אז אני מתברכת בתזונה קצת יותר טובה, מחמת הספק (-:{{}}>
פירות טרופיים אחרים
מה עם אבוקדו? טרופי?
מתוך הדברים שלך אני מתחילה (יותר נכון - חוזרת) לחשוד שמדובר בדברים שיש אצלנו על השטיחים-שמכסים-את-החצר. בגלל שגם לאחיה היו כאלה באותו גיל, של הזחילה והכנסת הכל לפה (ועברו).
חתולים, אבק, קליפות אגוזים... מי יודע.
אני בינתיים ממשיכה. שיהיה...
<המחכימון אומר: "הספק מבורך" אז אני מתברכת בתזונה קצת יותר טובה, מחמת הספק (-:{{}}>
מירקם הקקי
אבל הרבה פעמים זה שלפץ אחד בערמה רכה שמצטברת כמו תלולית בתחתית הסיר, או מתפזרת במים של השירותים.
אצלנו זה כמעט תמיד תוצאה של גרנולה
(לפעמים אפשר לראות את זה ממש בקקי, סליחה על הגרפיקה).
גם קוסקוס מלא נותן אפקט דומה
אצלנו זה כמעט תמיד תוצאה של גרנולה
(לפעמים אפשר לראות את זה ממש בקקי, סליחה על הגרפיקה).
גם קוסקוס מלא נותן אפקט דומה
מירקם הקקי
אתמול בערב קקי
מ מ ש מישחתי
כנראה התחדשות הדיאטה שלי עדיין לא משפיעה
מ מ ש מישחתי
כנראה התחדשות הדיאטה שלי עדיין לא משפיעה
-
מירקם הקקי
תודה!
-
מירקם הקקי
אבוקדו לרגישים מפירות טרופיים - במידה. אין מניעה לאכול, אבל נניח פעם בכמה ימים, כשיוצא, ולא להתבסס על זה.
סקרנית, מה שלומכם?
דניאלה - גרפיקה זה טוב יש מאכלים מכילי גלוטן שהוא/היא אוכלים שלא גורמים לזה?
תמרוש, אני אשמח לשמוע מה שלום הקקי שלו @}
סקרנית, מה שלומכם?
דניאלה - גרפיקה זה טוב יש מאכלים מכילי גלוטן שהוא/היא אוכלים שלא גורמים לזה?
תמרוש, אני אשמח לשמוע מה שלום הקקי שלו @}
מירקם הקקי
יש מאכלים מכילי גלוטן שהוא/היא אוכלים שלא גורמים לזה?
oh yes
התזונה אצלנו אינה חסוכת גלוטן בכלל...
יש כמה דברים ספציפיים שנותנים את האפקט הזה,
והם כולם (נדמה לי) מדגנים מלאים.
יש לי שתי בנות, אצל אחת זה מתבטא ככה, השנייה יש לה קיבת ברזל והעניין הזה לא משפיע עליה בכלל.
oh yes
התזונה אצלנו אינה חסוכת גלוטן בכלל...
יש כמה דברים ספציפיים שנותנים את האפקט הזה,
והם כולם (נדמה לי) מדגנים מלאים.
יש לי שתי בנות, אצל אחת זה מתבטא ככה, השנייה יש לה קיבת ברזל והעניין הזה לא משפיע עליה בכלל.
-
מירקם הקקי
מצטרפת לקוראות בקקי... לקטנטונת בת האוטוטו חמישה חדשים יש קקי מוזר בימים האחרונים.. חום בהיר עד צהבהב, נוטה להיות נוזלי אבל עם גושים לבנים בתוכו (קוטג'יים משהו) נראה כאילו החלב שלי הפך לקוטג' אצלה ויוצא לה בקקי. מה קורה פה? בד"כ יש לה 2-3 קקי ביום (אין שינוי בתדירות), הנקה מלאה, לא אוכלת עדיין מוצקים, לא יכולה להעיד על שום שינוי תזונתי משמעותי אצלי. התזונה שלי מרובת ירקות לרוב (עכשיו בחורף יותר מבושל אבל אוכלת גם ירקות טריים ועלים ירוקים), קטניות (עדשים, מש), טחינה מלאה , אבוקדו, חלק ניכר מהתזונה אורגאני, לא נראה לי שאני אוכלת הרבה גלוטן (פרוסה עד שניים ביום של לחם שיפון ללא שמרים או דייסת קוואקר/גריסים לא.בוקר), בשר/עוף/דגים פעם עד פעמיים בשבוע (לא אורגאני, בתכנון לעבור לאורגאני), וקינואה או אורז גם פעם-פעמיים בשבוע. פסטה פעם בשבוע-שבועיים. מוצרי חלב - מעט גבינות עיזים או יוגורמה וקצת חלב פרה בקפה. אה כן, וקפה אחד ביום שאני מנסה להוריד לפעם בשבוע אבל האמת היא שזה הפינוק שלי ואחרי לילות קשים, קשה לי לוותר עליו. בענייני סוכר, אני משתדלת להמעיט (לא שותה ממותק בכלל ואם צורכת סוכר אז זה בדרך כלל בצורת סילאן/דבש או פירות יבשים)\ אבל חוטאת פה ושם עם שוקולד.
-
מירקם הקקי
שכחתי להוסיף שגם אוכלת הרבה אגוזים ובפירות היבשים בעיקר אוהבת תמרים
מירקם הקקי
חום בהיר עד צהבהב, נוטה להיות נוזלי אבל עם גושים לבנים בתוכו (קוטג'יים משהו) נראה כאילו החלב שלי הפך לקוטג' אצלה ויוצא לה בקקי.
נשמע מושלם. לקקי כזה אני מייחלת........
אולי זהו חלק מתהליך ההבשלה של מערכת העיכול
נשמע מושלם. לקקי כזה אני מייחלת........
אולי זהו חלק מתהליך ההבשלה של מערכת העיכול
-
מירקם הקקי
שינוי כזה יכול להגרם גם מוירוס או מתרבית חיידקים. לא הייתי מתרגשת. בינתיים עיקבי.
כתבה על קקי ועל צבעי קקי בעברית - http://www.leida.co.il/page.asp?id=99091
כתבה על קקי ועל צבעי קקי בעברית - http://www.leida.co.il/page.asp?id=99091
-
מירקם הקקי
שינוי כזה יכול להגרם גם מוירוס או מתרבית חיידקים
תודה על התגובות. ניצן, אכן למיטב זיכרוני לפני חודשיים כשהיה לה וירוס הקאות ושילשולים היו גם הגושים האלו. היה נדמה לי שהיא גם ישנה קצת יותר מהרגיל במשך היום (אבל בגיל הזה הכל כל כך דינמי ומשתנה כל הזמן כך שקשה לדבר על הרגלים) לכן דאגתי שאולי היא באמת חולה. אבל חוצמזה היא נראית חיונית וחייכנית ומתוקה שחבל על הזמן אז אני מקווה שזה אומר שהיא בסדר. אמשיך לעקוב. תודה.
תודה על התגובות. ניצן, אכן למיטב זיכרוני לפני חודשיים כשהיה לה וירוס הקאות ושילשולים היו גם הגושים האלו. היה נדמה לי שהיא גם ישנה קצת יותר מהרגיל במשך היום (אבל בגיל הזה הכל כל כך דינמי ומשתנה כל הזמן כך שקשה לדבר על הרגלים) לכן דאגתי שאולי היא באמת חולה. אבל חוצמזה היא נראית חיונית וחייכנית ומתוקה שחבל על הזמן אז אני מקווה שזה אומר שהיא בסדר. אמשיך לעקוב. תודה.
-
מירקם הקקי
תמרוש, אני אשמח לשמוע מה שלום הקקי שלו
לא משהו.
עשיתי מעקב של תשעה ימים, וגיליתי שרוב הימים הקקי רך, מתפרק ולא מעוכל עד הסוף - הרבה פעמים רואים חתיכות קטנות בצבעים שונים.
רק פעמיים היה קקי טוב, גלל או כמה גללים ארוכים, יפים ויציבים, בצבע אחיד פחות-או-יותר.
יומיים היה בגן, ולא עשה קקי בבית (לא שאלתי את הגננות על התוצרת)
לא מוצא חן בעיני בכלל.
לא שיניתי שום תזונה בינתיים, לא בטוחה במה להתחיל ואיך אני לא אוהבת להגיד לילדים מה לא לאכול....
הכי מתסכל שהקקי שלי מצוין, אז כל פעם שהוא יוצא לי אני מסתכלת עליו ואבלה: למה שלי כן ושלו לא??
מזונות מחזקים - פעם אחת נתתי לו שום טרי, אכל בהנאה חצי שן , הודיע: "זה חריף, אז אני שותה מים כדי שזה יהיה בסדר!"
איפה משיגים פרוביוטיקה? ואיך קןראים לזה באנגלית?
תודה!
לא משהו.
עשיתי מעקב של תשעה ימים, וגיליתי שרוב הימים הקקי רך, מתפרק ולא מעוכל עד הסוף - הרבה פעמים רואים חתיכות קטנות בצבעים שונים.
רק פעמיים היה קקי טוב, גלל או כמה גללים ארוכים, יפים ויציבים, בצבע אחיד פחות-או-יותר.
יומיים היה בגן, ולא עשה קקי בבית (לא שאלתי את הגננות על התוצרת)
לא מוצא חן בעיני בכלל.
לא שיניתי שום תזונה בינתיים, לא בטוחה במה להתחיל ואיך אני לא אוהבת להגיד לילדים מה לא לאכול....
הכי מתסכל שהקקי שלי מצוין, אז כל פעם שהוא יוצא לי אני מסתכלת עליו ואבלה: למה שלי כן ושלו לא??
מזונות מחזקים - פעם אחת נתתי לו שום טרי, אכל בהנאה חצי שן , הודיע: "זה חריף, אז אני שותה מים כדי שזה יהיה בסדר!"
איפה משיגים פרוביוטיקה? ואיך קןראים לזה באנגלית?
תודה!
-
מירקם הקקי
אז כל פעם שהוא יוצא לי אני מסתכלת עליו ואבלה: למה שלי כן ושלו לא??
מפרטת:
סוף סוף הגעתי לתזונה שטובה לי.
וכל כך לא בא לי לשנות!!! לא רוצה לשנות כלום!!
מצד שני, אם התזונה שלו משתנה - שלי משתנה בהתאם, כי הרי אידיוטי לאסור עליו משהו ולאכול את זה מול העיניים שלו....
אוף אוף אוף
אולי זה יותר מדי עגבניות? כרגע עגבניות זה הירק היחיד שאוכל (חוץ מהשום.... וכן אפונה ירוקה) והוא אוהב אותן ואוכל 1-2 ביום.
(אני טורפת עגבניות כאילו אין מחר, ואצלי זה בסדר)
והוא בגיל של לזהות פיסות זעירות של בצל בתבשיל ולהוציא אותן החוצה
מפרטת:
סוף סוף הגעתי לתזונה שטובה לי.
וכל כך לא בא לי לשנות!!! לא רוצה לשנות כלום!!
מצד שני, אם התזונה שלו משתנה - שלי משתנה בהתאם, כי הרי אידיוטי לאסור עליו משהו ולאכול את זה מול העיניים שלו....
אוף אוף אוף
אולי זה יותר מדי עגבניות? כרגע עגבניות זה הירק היחיד שאוכל (חוץ מהשום.... וכן אפונה ירוקה) והוא אוהב אותן ואוכל 1-2 ביום.
(אני טורפת עגבניות כאילו אין מחר, ואצלי זה בסדר)
והוא בגיל של לזהות פיסות זעירות של בצל בתבשיל ולהוציא אותן החוצה