מיחזור נייר
מיחזור נייר
ראו גם: מיחזור עיתונים (בעיקר על שימוש ליצירה) / מה לעשות עם גלילי נייר טואלט / עיסת נייר
{הועבר מהדף מיחזור זכוכית ופלסטיק:}
{הועבר מהדף מיחזור זכוכית ופלסטיק:}
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
מיחזור נייר
וואיייייייייייייייייייייי
בדיוק חשבתי לחפש אם יש דף על זה
ואולי מישהו יתרום מהידע שלו
איזה סוגים של פלסטיק אפשר לזרוק בכלובים של מחזור בקבוקים?
(אני זורקת לשם כל מה שמזכיר פלסטיק, לא בטוחה שזה בסדר)
לפני הרבה מאוד שנים ידידה שלי התקשרה למפעל שממחזר נייר
כדי לאמת איזו שמוע,
והסתבר שהם לא ממחזרים עיתונים
בגלל סיכות המתכת שיש בהם (טוף, אפשר למחזר את "הארץ")
מישהו יודע אם זה השתנה?
ואיזה סוגים של נייר מותר לזרוק בפחים של מחזור הנייר?
קרטון, נייר אפיה - אפשר?
פתקים קטנים יחסית אפשר למחזר או שהם מעיפים אותם?
בדיוק חשבתי לחפש אם יש דף על זה
ואולי מישהו יתרום מהידע שלו
איזה סוגים של פלסטיק אפשר לזרוק בכלובים של מחזור בקבוקים?
(אני זורקת לשם כל מה שמזכיר פלסטיק, לא בטוחה שזה בסדר)
לפני הרבה מאוד שנים ידידה שלי התקשרה למפעל שממחזר נייר
כדי לאמת איזו שמוע,
והסתבר שהם לא ממחזרים עיתונים
בגלל סיכות המתכת שיש בהם (טוף, אפשר למחזר את "הארץ")
מישהו יודע אם זה השתנה?
קרטון, נייר אפיה - אפשר?
פתקים קטנים יחסית אפשר למחזר או שהם מעיפים אותם?
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
מיחזור נייר
כל העיתונים והמגזינים, פתקים קטנים וגם.... ציורים של הילדים (רק שלא יתפסו אותך). לא ניתן לזרוק בפחים האלה קרטון או נייר אפיה, לשם כך יש מרכזים מיוחדים (אבל לא יודעת להגיד איפה , חוץ מאצלי, שישובי נתברך באחראי איכות סביבה שהמיחזור הוא בראש מעיניו)
כל העיתונים והמגזינים, פתקים קטנים וגם.... ציורים של הילדים (רק שלא יתפסו אותך). לא ניתן לזרוק בפחים האלה קרטון או נייר אפיה, לשם כך יש מרכזים מיוחדים (אבל לא יודעת להגיד איפה , חוץ מאצלי, שישובי נתברך באחראי איכות סביבה שהמיחזור הוא בראש מעיניו)
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מיחזור נייר
התחלתי להפריד נייר בזבל בבית, והשאלה שלי היא האם ניתן לזרוק נייר שאינו עיתון למיכלי המחזור (מכתבים, קשקושים של הילדים, גלילי נייר טואלט ועוד)? ומה לגבי אריזות עם הדפסים צבעוניים (למשל - חלב סויה של אלפרו, או אריזה של צ'יריוס)
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
- דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*
מיחזור נייר
במבי ק , נראה לי שהאריזה של חלב סויה מצופה באיזה ניילון או אלומיניום בפנים, משהו שיגן על הקרטון מהלחות. בקיצור, נראה לי מסובך למחזור.
ובקשר לשאר: בניכר שאנחנו גרים בו מפרידים בין עיתונים לבין אריזות קרטון למיניהם במיכלי המחזור, אז נראה לי שלא הולך ביחד גלילי נייר טואלט ואריזות של צ'יריוס עם עיתונים. אבל מכתבים וקשקושי ילדים דווקא כן.
(כשהיינו קטנים, בקיבוץ, היינו פותחים את המיכלים העגולים הגדולים של אמניר מאחור, נכנסים פנימה, ויושבים וקוראים שם מכתבים וגלויות של אנשים. היה בילוי מעולה)
ובקשר לשאר: בניכר שאנחנו גרים בו מפרידים בין עיתונים לבין אריזות קרטון למיניהם במיכלי המחזור, אז נראה לי שלא הולך ביחד גלילי נייר טואלט ואריזות של צ'יריוס עם עיתונים. אבל מכתבים וקשקושי ילדים דווקא כן.
(כשהיינו קטנים, בקיבוץ, היינו פותחים את המיכלים העגולים הגדולים של אמניר מאחור, נכנסים פנימה, ויושבים וקוראים שם מכתבים וגלויות של אנשים. היה בילוי מעולה)
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
- דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*
מיחזור נייר
במבי ק, לשאלתך:
והשאלה שלי היא האם ניתן לזרוק נייר שאינו עיתון למיכלי המחזור (מכתבים, קשקושים של הילדים, גלילי נייר טואלט ועוד)? ומה לגבי אריזות עם הדפסים צבעוניים
ענתה מי מה לפני זמן מה:
כל העיתונים והמגזינים, פתקים קטנים וגם.... ציורים של הילדים (רק שלא יתפסו אותך). לא ניתן לזרוק בפחים האלה קרטון או נייר אפיה, לשם כך יש מרכזים מיוחדים
והשאלה שלי היא האם ניתן לזרוק נייר שאינו עיתון למיכלי המחזור (מכתבים, קשקושים של הילדים, גלילי נייר טואלט ועוד)? ומה לגבי אריזות עם הדפסים צבעוניים
ענתה מי מה לפני זמן מה:
כל העיתונים והמגזינים, פתקים קטנים וגם.... ציורים של הילדים (רק שלא יתפסו אותך). לא ניתן לזרוק בפחים האלה קרטון או נייר אפיה, לשם כך יש מרכזים מיוחדים
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
מיחזור נייר
במבי ק , לגבי הנייר והקרטון.
ממה שאני יודעת צריך להפריד. בעבודה יש לנו מיכל שמיועד רק לנייר, לא לעיתון או קרטון. במיכלים ברחוב כתוב נייר עיתון בלבד, ואת אריזות הקרטון אני זורקת לקרטוניות, שנמצאות ליד המינימרקטים. זה נראה כמו חדר גדול שכתוב עליו אמניר, והם זורקים לשם את כל הקרטונים של הירקות, וכד'. אני מוסיפה לשם קרטוני ביצים, קופסאות קרטון אחרות, ולפעמים גם קופסאות של דגני בוקר.
נראה לי שהסיבה להפרדה היא שכל דבר מתמחזר לצרכים אחרים. אי אפשר למחזר עיתון וקרטון באותה רמה כמו נייר רגיל, וחבל לזרוק נייר רגיל שיכול להתמחזר פעמיים אולי, לפח של העיתונים שמשמשים רק ליצירת קרטונים (לדוגמה, אין לי מושג איך בדיוק זה עובד)
ממה שאני יודעת צריך להפריד. בעבודה יש לנו מיכל שמיועד רק לנייר, לא לעיתון או קרטון. במיכלים ברחוב כתוב נייר עיתון בלבד, ואת אריזות הקרטון אני זורקת לקרטוניות, שנמצאות ליד המינימרקטים. זה נראה כמו חדר גדול שכתוב עליו אמניר, והם זורקים לשם את כל הקרטונים של הירקות, וכד'. אני מוסיפה לשם קרטוני ביצים, קופסאות קרטון אחרות, ולפעמים גם קופסאות של דגני בוקר.
נראה לי שהסיבה להפרדה היא שכל דבר מתמחזר לצרכים אחרים. אי אפשר למחזר עיתון וקרטון באותה רמה כמו נייר רגיל, וחבל לזרוק נייר רגיל שיכול להתמחזר פעמיים אולי, לפח של העיתונים שמשמשים רק ליצירת קרטונים (לדוגמה, אין לי מושג איך בדיוק זה עובד)
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
- דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*
מיחזור נייר
ואת אריזות הקרטון אני זורקת לקרטוניות, שנמצאות ליד המינימרקטים.
אפשר לקטר גם בדף הזה? בבאר שבע אין קרטוניות! נדירות כאן כמו השלג בערך. עד עכשיו מצאתי אולי שתיים בכל העיר. )-:
אפשר לקטר גם בדף הזה? בבאר שבע אין קרטוניות! נדירות כאן כמו השלג בערך. עד עכשיו מצאתי אולי שתיים בכל העיר. )-:
-
- הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
- דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*
מיחזור נייר
אפשר לקטר גם בדף הזה? בבאר שבע אין קרטוניות! נדירות כאן כמו השלג בערך.
בקיבוץ שלנו מישהו התקשר לתאגיד המחזור והם עזרו לו ושעו לפניתו והיום יש לנו קרטוניות.
ובחודש האחרון יש גם אמניר!
בקיבוץ שלנו מישהו התקשר לתאגיד המחזור והם עזרו לו ושעו לפניתו והיום יש לנו קרטוניות.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מיחזור נייר
אתה יודע שמשלמים להם עבור השירות הזה? (של להציב אצלכם מיכל ולבוא לרוקן אותו מדי פעם).
אתה יודע שמשלמים להם עבור השירות הזה? (של להציב אצלכם מיכל ולבוא לרוקן אותו מדי פעם).
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
- דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*
מיחזור נייר
כרגע המצב הוא קצת מורכב לכולנו-
חברות המחזור שהעיקרית בהם היא "אמניר" - אינם מקבלות סבסוד מהמדינה ויש להם הוצאות רבות בכדי לקיים את החברה.
מסיבה זו- ארגון\חברה או כל אדם פרטי שמעוניין במתקן מחזור צריך לשלם תשלום חודשי על פינוי הפסולת למחזור.
נוצר מצב שלעסק- עם כל הרצון הטוב שלו למחזר- צריך לשלם הרבה סכומים משמעותיים כל חודש.
מתקן למחזור קרטון 5\5 מ' - עלות חודשית - 280 ש"ח - עד 4 פינויים.
מתקן למחזור נייר - עלות חודשית של כ- 50 ש"ח לפינוי.
העלות השנתית היא גבוהה- ומסיבה זו הרבה עסקים וארגונים בוחרים שלא למחזר- למרות הרצון הטוב !
מעניין לשמוע איך התהליך מתנהל באירופה ובמדינות אחרות שאחוז המחזור בהם גבוה.
סביר להניח שיש סבסוד כלשהו של המדינה וכך העלויות לעסקים נמוכות יותר.
חברות המחזור שהעיקרית בהם היא "אמניר" - אינם מקבלות סבסוד מהמדינה ויש להם הוצאות רבות בכדי לקיים את החברה.
מסיבה זו- ארגון\חברה או כל אדם פרטי שמעוניין במתקן מחזור צריך לשלם תשלום חודשי על פינוי הפסולת למחזור.
נוצר מצב שלעסק- עם כל הרצון הטוב שלו למחזר- צריך לשלם הרבה סכומים משמעותיים כל חודש.
מתקן למחזור קרטון 5\5 מ' - עלות חודשית - 280 ש"ח - עד 4 פינויים.
מתקן למחזור נייר - עלות חודשית של כ- 50 ש"ח לפינוי.
העלות השנתית היא גבוהה- ומסיבה זו הרבה עסקים וארגונים בוחרים שלא למחזר- למרות הרצון הטוב !
מעניין לשמוע איך התהליך מתנהל באירופה ובמדינות אחרות שאחוז המחזור בהם גבוה.
סביר להניח שיש סבסוד כלשהו של המדינה וכך העלויות לעסקים נמוכות יותר.
מיחזור נייר
אכן יש סבסוד בחו"ל
וגם- יותר משתלם להחזיר בקבוקים ופחיות, המחירים משתנים והם מצוינים על הבקבוק
וגם- יותר משתלם להחזיר בקבוקים ופחיות, המחירים משתנים והם מצוינים על הבקבוק
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2009, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יאני*
מיחזור נייר
איך ואיפה אפשר לקנות מוצרים מחומרים ממוחזרים? למשל מחברות מנייר ממוחזר, מוצרים מפלסטיק ממוחזר וכ"ו.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*
מיחזור נייר
איך ואיפה אפשר לקנות מוצרים מחומרים ממוחזרים? למשל מחברות מנייר ממוחזר, מוצרים מפלסטיק ממוחזר וכ"ו.
מוצרי נייר ממוחזר: אתר אמניר
וגם:
דו-ארט - מפעל לייצור מוצרי נייר ממוחזר
החנות הירוקה
ברוקולי – חנות ווירטואלית למוצרים עם ערכים
מוצרי נייר ממוחזר: אתר אמניר
וגם:
דו-ארט - מפעל לייצור מוצרי נייר ממוחזר
החנות הירוקה
ברוקולי – חנות ווירטואלית למוצרים עם ערכים