מיחזור מים ביתי לגינון

אקולוגיה באופן טבעי
עמנוא_ל*
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

הבנתי שאתה לא רוצה לפרט. אז מעניין אותי עקרונית. אתה יודע איך להכניס מים אפורים מהבית לתוך מערכת טפטפות, ולהשקות עם זה בלי שיסתמו הטפטפות?
כן, בוודאי. כמובן, המים האפורים עוברים כמה תהליכים לפני שהם מגיעים לטפטפות. אחד התהליכים הוא העברתם דרך שכבות החומר סלע-סיב
המשמש מצע גידול למיקרואורגניזמים המטהרים בהתלהבות את השפכים...
מונדי*
הצטרפות: 08 מאי 2008, 12:26

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מונדי* »

שלום לפורום המדליק...
אני מיקמתי את מכונת הכביסה החדשה בגג. את המים אני אוסף למיכל פלסטיק בנפח של כ-200 ליטר. המים משמשים לשטיפת הרצפות בגג וכן להשקיית עציצים של צמחי נוי סוקולנטים.
אני מנסה כל הזמן לשכלל את השמוש ואת המעברים של המים. את המים אני מוליך בעזרת צינור חצי צול גמיש. לאחר שראיתי שהזרימה בעזרת כוח הכבידה הינה חלשה, הוספתי במהלך הצינור משאבת מים ממכונת הכביסה הישנה.
אני תוהה האם ניתן להזרים את המים לשתי ניאגרות שנמצאות בקומת המגורים? האם יתהווה הניאגרות ריח לא טוב וחיידקים? תודה לכולם...
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_מישהו מיחזר מים לשימוש בהדחת אסלות?
עמנואל, יש לכם פתרון לזה?_

לתבשיל קדרה:
בוודאי. מיחזור שפכים לצורך הדחת אסלות הוא אפשרות אחת מתוך שאר האפשרויות.
ענת_רז*
הצטרפות: 17 פברואר 2008, 12:35
דף אישי: הדף האישי של ענת_רז*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ענת_רז* »

אני מחפש הנחיות ברורות לבנית מערכת לטיהור מים אפורים בעזרת צימחי מים. אם מישהו יכול להפנות אותי לאתר שיש בו הנחיות ברורות וסירטוטים אני אודה לו מאוד (את ההטיה של הצנרת כבר עשיתי כך שלא צריך על כך אינפורמציה) תודה
(אנא בדפבית כדי שאוכל למצוא)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו מכיר גנן אמין שעושה גינות אורגניות ומיחזור מיים באזור הצפון? (סביבת כרמיאל)
עודד*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2001, 22:52

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עודד* »

אני מעוניין להשתמש במים אפורים להשקיית הגינה (כמו רבים אחרים כאן באתר) בברור בחברות מסחריות עלות מערכת הסינון יקרה מאוד ועם כל הרצון הטוב להשקיע 20-30 אלף שקל עבור אידאולוגיה זה יקר מידי - אני יכול לעשות את כל העבודה הטכנית לבד - חסר לי ידע לגבי הסינון הדרוש וקצת טיפים טכניים (באחת החברות ששמה מופיע כאן לעיתים קרובות אמרו לי שאני צריך לעבור קורס טיפול בשכפכים בעלות של 15,000 דולר.)אם מי מכם יכול לתרום מנסיונו אשמח
תודה
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עודד, יש ספר באנגלית שאפשר לקנות Making an oasis out of gray water מאת Art Ludwig.
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

להשקיע 20-30 אלף שקל עבור אידאולוגיה זה יקר מידי - אני יכול לעשות את כל העבודה הטכנית לבד - חסר לי ידע לגבי הסינון הדרוש וקצת טיפים טכניים (באחת החברות ששמה מופיע כאן לעיתים קרובות אמרו לי שאני צריך לעבור קורס טיפול בשכפכים בעלות של 15,000 דולר.)אם מי מכם יכול לתרום מנסיונו

עודד,
15000 דולר כדי להדריך אותך איך לעשות מערכת המפיקה מים איכותיים ביותר העומדים בתקנים הישראליים והאירופאיים לאיכות סביבה - איכות וידע שבעזרתם אתה יכול להקים חברה פרטית שתתחרה בחברה שמדריכה אותך?!!!

נראה לי מעט מדי כסף.

יכול להיות שכדאי לך להסתפק במערכת זולה המפיקה איכות מים נמוכה יותר. בתחילה, הגידולים באמת ישגשגו ויפרחו, אפילו יותר טוב מההשקייה במים רגילים.
אבל מה עלול לקרות אח"כ?
אתה עלול לגרום לחנק של הקרקע, למותם של הצמחים ולנזק בלתי הפיך לגינה כולה. זכור, מדינת ישראל אינה משופעת בגשמים ולכן אין מי ואין מה שישטוף את הקרקע מהזיהומים שהחדרת אליה בנסיונותיך להוזיל את העלויות.

אז רק 15000 דולר למי שילמד אותך את כל זה, ויעביר אליך ידע שהרבה חברות בארץ ובעולם היו מוכנות לשים עליו את היד?!

סליחה, אבל מי שהציע לך את זה נראה לי אידיוט.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

עמנואל, נראה לי שבנקרס רוי מהודו לא יסכים איתך.
http://www.poptech.com/popcasts/popcast ... wcastid=24

מה אתה אומר?
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

כבר זמן רב שקראתי אותו וראיתי אותו.

אגב, יפה שאתה מקדם את בנקרס רוי ואת מה שאני רואה כרוח הטובה שהוא מביא. אני בעד.

אגב, כל נעורי עברו עלי ברגליים יחפות, לעיתים על החול הלוהט... (-:

מצד שני, אני בעד שמי (גוף פרטי או תאגיד) שבבעלותו קניין רוחני, ידע שרכש בעמל רב ובהוצאות רבות, פטנטים שהמציא ורכוש שצבר יחליט בעצמו מה הוא רוצה לעשות איתו, כל עוד הוא לא עושק את הציבור, לוקח כפי מחייתו ותורם לצדקה, מפריש פאה, מקדם את רווחתו של הציבור וכל עוד הוא אינו תומך פוליטית או מוסרית במי שמקדם פוליטית וחוקית גירוש ילדים יהודים בכוח מבתיהם...(לאלה צריך, עפ"י צו בית משפט לא מושחת, לחתוך ולהחליף את הראש כבר כשהם קטנים...)

הגישה שלך מריחה לי סוציאליסטית ואילו הגישה שלי היא יהודית-קפיטליסטית. אברהם אבינו, יצחק ויעקב היו מיליונרים של זמנם. יצחק אבינו אגב, עשה את רוב הונו באיזור עזה של היום והסביבה (נחל גרר).

מה אתה אומר?
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

האם אפשר/רצוי להשקות את הגינה עם מים שיוצאים מהצינור של המזגן?
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

האם אפשר/רצוי להשקות את הגינה עם מים שיוצאים מהצינור של המזגן?

רצוי ומומלץ מאוד!
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

עמנואל, אין שום בעיה שאתה וחברות אחרות תגבו מיליוני דולרים עבור מערכת מים אפורים לבניין, להפך, הרבה הצלחה לכם (עם הרצל חבס).
הלינק של בנקרס רוי נמצא פה כדי להוכיח שלא צריך להיות מומחה מערבי עם אלפי דולרים בכיסים כדי להתעסק ולבנות מערכת שכזו, אפשר גם באמצעים דלים מאוד ועם אמונה לעשות שינויים.
אם עודד ישמור על מספר כללים פשוטים הוא לא ירעיל את האדמה, יהרוג את ילדיו ויגרום לנזק שממנו האדמה לעולם לא תשתקם.
זהו שקר שנועד לגרום לחוסר אמונה אצל הפרט לגבי יכולתו לעשות שינוי וכך לגזול את כספו.

בברכת DIY, וצירוף תמונה להגברת החשק:
תמונה
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני מעוניין להשתמש במים אפורים להשקיית הגינה
עודד, יש הרבה סדנאות מעשיות שמועברות מדי פעם בעלות של מקסימום 100 ש"ח, שיאפשרו לך לבנות לבד מערכת מצויינת בגינה שלך (אגן ירוק). יש גם הרבה חומר באינטרנט, אני בטוח.
חבל על הכסף שלך אם מדובר בסכומים אסטרונומיים כאלה.
אם אתה רוצה עוד פרטים, אנא שלח לי מייל (המייל מופיע בדף הבית שלי).
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_עודד, יש הרבה סדנאות מעשיות שמועברות מדי פעם בעלות של מקסימום 100 ש"ח, שיאפשרו לך לבנות לבד מערכת מצויינת בגינה שלך (אגן ירוק). יש גם הרבה חומר באינטרנט, אני בטוח.
חבל על הכסף שלך אם מדובר בסכומים אסטרונומיים כאלה._

ברוח ההמלצות של אל דנטה, עוד קישורים :

http://www.ios.org.il/site/pubPage.asp?id=69
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

עמנואל, אתה הרי לא מאמין שמים אפורים שטוהרו מסוכנים לבריאות, משום שאם היית מאמין בזה היה בכך דיסונאנס עם פרנסתך שהיא מכירת ציוד טיהור.
אני מניח שתסכים עם ההגדרה שמים אפורים שלא עברו תהליך טיהור, מסוכנים לבריאות.
האם רק מערכת שעולה הרבה כסף (כמובן לא רק של החברה שלך, גם של חברות מתחרות) אפקטיבית לדעתך?
האם השיטה הקלאסית של טיהור (כפי שאפשר ללמוד מביל מוליסון לדוגמא) היא מסוכנת? (וזה אומר לשמור על מספר כללים: לא לתת למים לעמוד מעל 24 שעות, שימוש בחומרים מתפרקים, הפרדת שומנים, סירקולציה של המים, בריכות עם צמחים ודגים, שימוש במים להשקיה בתפזורת ע"י טפטפות ושמירה על מגע של המים רק עם האדמה ולא עם הצמחים ישירות).
האם לא אפשרי לדעתך, להקים מערכת ששומרת על כללים אלו בעלויות מינימליות?
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_האם השיטה הקלאסית של טיהור (כפי שאפשר ללמוד מביל מוליסון לדוגמא) היא מסוכנת? (וזה אומר לשמור על מספר כללים: לא לתת למים לעמוד מעל 24 שעות, שימוש בחומרים מתפרקים, הפרדת שומנים, סירקולציה של המים, בריכות עם צמחים ודגים, שימוש במים להשקיה בתפזורת ע"י טפטפות ושמירה על מגע של המים רק עם האדמה ולא עם הצמחים ישירות).
האם לא אפשרי לדעתך, להקים מערכת ששומרת על כללים אלו בעלויות מינימליות?_

מה מינימליות?!! התיאור שלך למעלה עולה לפחות 15 אלף שקל, אם היו מזמינים אותו מקבלן כלשהוא!! אולי אתה מיליונר, אבל 15 אלף שקל זה לא "מינימליות" עבורי, בכל אופן.

כמובן, שאם יעשה את זה מישהו באופן פרטי, בזמנו החופשי, אחרי שישקיע הרבה שעות עבודה (שגם להן יש שווי כספי, הלא כן?) ויחבר משאבות (גם עולות קצת כסף, לא?) ויניח כבלי חשמל בתעלות מוגנות שיחפור לשם כך באופן בטיחותי ועפ"י החוק, עם הגנה כנגד התחשמלות וקצרים (חפירות, הגנה, סימון עפ"י החוק, הגנה נגד התחשמלות - עוד כמה אלפי שקלים!) זה אולי יהיה יעיל ב-50% אבל מה עם ההשקעה הענקית בזמן ועבודה?!

גם לבנות בריכה בחצר עולה הרבה כסף, ישירות ובעקיפין. לדוגמה: אם כל מטר-מרובע מגרש עלה נניח 600 ש"ח (מגרש 750 מ"ר במחיר 100 אלף דולר של פעם) אז שטח בריכה של 5 מטר-מ רובע למשל עולה בעצם 3000 ש"ח!!! זה הוצאות מינימליות?! וזה עוד לפני העבודה של בניית הבריכה!

בריכה של צמחים לטיהור , למשל, עבור משפחה ממוצעת, אשר עושה טיהור טוב ופירוק מעולה, עולה גם היא (בהזמנה מקבלן או מחברה מסחרית) 23 עד 30 אלף ש"ח + מע"מ. זה נראה לך "מינימלי"?

חביבי, אתה לא מציאותי ולא מחובר לקרקע.

ונניח, רק נניח, שאין בעיות וסיכונים בריאותיים מהמים האפורים שעברו טיהור פשוט לפי תיאורך, מה קורה עם הכימיקלים שבמים? יש הרבה כימיקלים שבמשך השנים יהרסו את הקרקע עד שלא תוכל לגדל כלום עליה! מי יהיה חשוף לתביעה משפטית בקשר לזה?! כמה "הוצאות מינימליות" זה יעלה לשקם את הגינה?! כמה פגיעה בסביבה זה יגרום?

הבעיה היא לא פשוטה וזה הגיע לכך שיש הצעות רציניות בעולם שאת המים האפורים חייבים להעביר דרך ממברנות יקרות כדי למנוע בעיות. נראה לך שהם עובדים עליך בעיניים?
העיקר שמצאת לך אלוהים (הודי) חדש ואתה לא בוחן מה לאמץ ממשנתו ומה לא.
הפשטות, השיבה לטבע וההתרחקות מגורמים מסחריים גלובאליים היא מבורכת. יש להילחם בכל מי שמתרחק מהטבעי והפשוט לטובת רווחים כספיים ומניפולציות כלכליות. גם בארץ קיים דיכוי של שיטות טיהור טבעיות בגלל שיש יותר רווח וכסף בשיטות טיהור שפכים אינטנסיביות. אבל, מכאן ועד להפוך את טיהור השפכים ל"משהו פשוט, בהוצאה מינימלית" המרחק רב מאוד.
ולסיום, הקישור המקורי - במיוחד עבורך!
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מה מינימליות?!! התיאור שלך למעלה עולה לפחות 15 אלף שקל, אם היו מזמינים אותו מקבלן כלשהוא!! אולי אתה מיליונר, אבל 15 אלף שקל זה לא "מינימליות" עבורי, בכל אופן.

אהה. אבל זה הרעיון- לא להזמין מקבלן. להזמין חברים ושכנים ולבנות ביחד.

אבל מה עם ההשקעה הענקית בזמן ועבודה?!
תודה על החישוב. יותר כלכלי לי, יותר משפחתי, שכונתי, אנושי לעשות זאת לבד.
וגם הרבה יותר כיף!
בכל מקרה, אני מכיר בחור נחמד שביחד עם קבוצה של 10 אנשים הרימו ביום שישי אחד (אף אחד לא הפסיד כסף מאי הגעה לעבודה), מהבוקר עד לצהריים, בדיוק מערכת ששומרת על הכללים שכתבתי עליהם קודם, בפרדס חנה, בלא יותר מאלף שקל, הרוב מחומרים ממוחזרים שמצאו באיזור.
והנה, גם ארט לודוויג בספרו מראה שהאופציות המורכבות ביותר בעצם לא צריכות להיות יקרות.

יש הרבה כימיקלים שבמשך השנים יהרסו את הקרקע עד שלא תוכל לגדל כלום עליה! מי יהיה חשוף לתביעה משפטית בקשר לזה?! כמה "הוצאות מינימליות" זה יעלה לשקם את הגינה?! כמה פגיעה בסביבה זה יגרום?

אשמח ללמוד ממך ומנסיונך איך להפטר מהכימיקלים במים (למשל, אולי כדאי להתמש בחומרי ניקוי מתפרקים? או שזה סוד שעליו חברת המטהר מחייבת חתימת סודיות וערבות בנקאית לפני שהיא מספרת ללקוחותיה על פתרון ל "הרס האדמה, אי אפשרות לשחזר את הקרקע, מידבור הגינה, הרעלת התינוקות, החיות, שואה אקולוגית, אטומית!")

הבעיה היא לא פשוטה וזה הגיע לכך שיש הצעות רציניות בעולם שאת המים האפורים חייבים להעביר דרך ממברנות יקרות כדי למנוע בעיות. נראה לך שהם עובדים עליך בעיניים?

כן. וגם אם לא, כשהאינפורמציה הזו מגיעה מאדם שהאינטרס הכלכלי שלו ברור, הרי אני לפחות כפליים חשדן.

יש להילחם בכל מי שמתרחק מהטבעי והפשוט לטובת רווחים כספיים ומניפולציות כלכליות
וזה מה שאני עושה פה איתך. (זכותך להרוויח ואני מאחל לך כל טוב והצלחה כלכלית עם חברת המטהר. אולם צר לי, אני חושד שהאינטרס הקידומי הפרטי שלך גורם לך להפחיד ולנטוע חוסר אמון באנשים לגבי יכולתם לבנות מערכות מים אפורים שעובדות בצורה מצויינת)
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_הבעיה היא לא פשוטה וזה הגיע לכך שיש הצעות רציניות בעולם שאת המים האפורים חייבים להעביר דרך ממברנות יקרות כדי למנוע בעיות. נראה לך שהם עובדים עליך בעיניים?

כן. וגם אם לא, כשהאינפורמציה הזו מגיעה מאדם שהאינטרס הכלכלי שלו ברור, הרי אני לפחות כפליים חשדן._

מר אל דאנטה ,
אני מבין ממה שאתה כותב שאתה גם חשדן, גם פארנואיד, גם לא מאמין במה שאני כותב וגם משמיץ אותי ואת פעילותי באותה הזדמנות.

ובכן, אז אולי הבעיות שאתה צריך לפתור הן בתחום נושאים בתחום הנפש ולא בתחום מיחזור המים?
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אל תטעה. אני לא משמיץ את עיסוקך כלל וכלל, נהפוך הוא.
אני מצביע על העובדה שאפשר כל עוד שומרים על מספר כללים (שרשמתי לפני מספר הודעות), ליצור מערכת אפקטיבית למיחזור מים אפורים בצורה פרטית, גם לאנשים שהפרוטה לא מצויה בכיסם לשלם לחברות הגובות כסף רב עבור השירות.
אשמח להפנות את השיחה לכיוון נעים יותר, וללמוד מהידע שלך. האם נוכל לפתוח בשיחה כיצד אפשר במינימום הוצאות לבנות מערכת כזו? אילו כללים שווה להקפיד עליהם? אני בטוח שיש באמתחתך שלל רעיונות יצירתיים שלא עולים בדעתי כיצד להפטר מחומרים מזיקים.

>זורק כפפה<
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לא מה לא. מה כן.
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לאחר זמן כה רב שהודעתי נשארת ללא מענה, אפשר להניח שהתשובה היא שלדעתך אי אפשר למחזר מים ללא מערכת מורכבת שעולה הון ועדיין תהיה אפקטיבית וטובה ושאכן צדקתי ושכל עניינך הוא קידום חברת "המטהר" שבראשה אתה עומד וענייניך הפרטיים.
ולא משנה מה אומרים ארט לודוויג, ביל מוליסון ובנקרס רוי. (והפלא ופלא, כמה מסעיר, שלושתם חושבים ההפך ממך)

בתקווה שתגאל את באופן טבעי ממגעילותך, גזענותך וטימטומך האין סופיים ותמחוק את עצמך מהאתר הזה,
אל דנטה.
ורדה*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2003, 13:54

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ורדה* »

אני מתנצלת שאני חוזרת על דברים שכבר נשאלו - אבל לא ממש הבנתי באופן חד משמעי אם מותר או לא:
יש לנו גן ירק קטן מאד וכל ערב אחרי האמבטיה של הילדה, נשארים מים באמבטיה, שאיתם עד עכשיו השקינו בעיקר עצים, אבל מאד נשמח להשקות גם תבלינים וירקות.
קראתי בעיון את כל מה שנכתב כאן ואני מבינה שכדי לעבור לירקות - נדרשת רמת נקיון גבוהה יותר, הקרובה למי שתיה, אבל לא הבנתי האם אפשר פשוט להשתמש בסבון תינוקות אקולוגי, וכן להשקות עם המים של האמבטיה את הירקות? נגיד להשקות את האדמה שמסביב לירקות והתבלינים ולא על העלים עצמם?
(ההשקייה תמיד קורית מוקדם בבוקר שאחרי - אני לא משאירה מים באמבטיה יותר מלילה).
ואם לא - אפשר לקמבן שימוש בסלע-סיב שהוזכר?
לדוגמא: את המים של האמבטיה להעביר לכלי שיש בו סלע סיב, ולמטה יש לו חורים, ואז עם המים המסוננים להשקות מסביב לירקות?
וכמה בערך עולה סלע סיב שמספיק לסנן בערך 6 דליי מים ביום?
(ותודה תודה תודה על כל מה שכתבתם עד עכשיו - למדתי הרבה).
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לא מוממלץ להשקות עם המים הללו ירקות.
גם לאחר טיהור של המים במידה וכן משקים ירקות אז מה שכדאי הוא להשקות דרך טפטפות (שזה אומר מעט מים לכל צמח ולא הצפה) ואסור שהמים הללו יגעו בצמח עצמו אלא רק באדמה. כדי לא להסתכן - כדאי להמשיך להשקות עם המים האפורים עצים ופרחים בלבד.
במידה ותרצי לבנות מערכת מים אפורים - אשמח לצלם עבורך חלקים מהספר של ארט לודוויג. המייל שלי מופיע בדף הבית שלי.
ורדה*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2003, 13:54

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ורדה* »

תודה על התשובה.
כנראה שאין ברירה ובשלב זה נמשיך עם מים אפורים לעצים בלבד.
ואת המייל שלך אתן לבעלי - בתקווה שהוא יפנה אליך לקבל הוראות (תשתית זה האחריות שלו, אני רק בתחזוקה שוטפת).
(-:
טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ורדה, אם יש לך עודף מים אפורים, תורידי איתם את המים באסלה. בדלי.
טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ורדה, אם יש לך עודף מים אפורים, תורידי איתם את המים באסלה. בדלי.
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שלום - לא כל כך הבנתי למה לא מדובר על אגירת מי גשם - אני עומדת להקים גינה גדולה ואני מעוניינת לדעת איך מאגרים מי גשם - תודה
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שלום - לא כל כך הבנתי למה לא מדובר על אגירת מי גשם - אני עומדת להקים גינה גדולה ואני מעוניינת לדעת איך מאגרים מי גשם - תודה
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אגירת מי גשם זה יופי!
מים מעולים, מחזירים לחיים את כל הצמחים ה"צולעים" בגינה ומעשירים את מי התהום של ארץ ישראל.

באופן כללי, מדובר באחת משתי השיטות:
א. שיטה טבעית לגמר5י המבוססת על כוח הכובד: כל המים זורמים במדרון, דרך צינורות איסוף, למיכל תת או על קרקעי גדול ככל האפשר ומשם במשאבה לשימוש כרצונכם.
ב. שיטה קצת יותר "מתועשת": קודם כל אפשר מראש בבנייה חדשה לרכז את כל המרזבים למרזב אחד או שניים.
בתחתית כל מרזב יש מיכל איסוף ומערכת שמופעלת אוטומטית כשגשם ממלא את מיכל האיסוף. משאבה דוחפת את המים למיכל אגירה גדול הקבור באדמה או com]שיש מיכל אגירה ליד כל יציאת מרזב content[/po]&view=article&id=69&catid=17&Itemid=10
צמוד למיכל האגירה הראשי יש משאבה נוספת המספקת מי גשם לכל מטרה.
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אגירת מי גשם זה יופי!
מים מעולים, מחזירים לחיים את כל הצמחים ה"צולעים" בגינה ומעשירים את מי התהום של ארץ ישראל.

באופן כללי, מדובר באחת משתי השיטות:
א. שיטה (כמעט) טבעית לגמרי המבוססת על כוח הכובד: כל המים זורמים במדרון, דרך צינורות איסוף, למיכל תת או על קרקעי גדול ככל האפשר ומשם במשאבה לשימוש כרצונכם.
ב. שיטה קצת יותר "מתועשת": קודם כל אפשר מראש בבנייה חדשה לרכז את כל המרזבים למרזב אחד או שניים.
בתחתית כל מרזב יש מיכל איסוף ומערכת שמופעלת אוטומטית כשגשם ממלא את מיכל האיסוף. משאבה דוחפת את המים למיכל אגירה גדול הקבור באדמה או "שיש מיכל אגירה ליד כל יציאת מרזב.
צמוד למיכל האגירה הראשי יש משאבה נוספת המספקת מי גשם לכל מטרה.
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

כיף - תודה על העזרה המהירה - אהל מי יעשה לי את זה - אסביר יותר טוב - יש לי גינה גדולה (לפני חודשיים נכנסתי לבית חדש) שלושת רבעי מהגינה טוף ורבע אדמה - מי אתם חושבים שיעשה את זה גנן או קבלן - שוב תודה
עץ_התמר*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2003, 19:14
דף אישי: הדף האישי של עץ_התמר*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עץ_התמר* »

שלום מנסה לרענן, לקבל תשובה ברורה.....

האם ניתן,אפשר, להשקות את העדניות שלי שכוללות גם ירקות לאכילה עם מים של רחיצת כלים, שיש בהם סבון אקולוגי?......
כי אנחנו כן משקים עם המים של רחיצת הירקות....

קצת התבלבלתי ממה שכתוב למעלה....

תודה מראש
עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_האם ניתן,אפשר, להשקות את העדניות שלי שכוללות גם ירקות לאכילה עם מים של רחיצת כלים, שיש בהם סבון אקולוגי?......
כי אנחנו כן משקים עם המים של רחיצת הירקות...._
תשובה:
מבחינה בקטריאלית - אם הסבון יעיל, החיידקים גורמי המחלות ימותו ולכן לא תהיה |(כנראה) בעיה תברואתית. כמובן שתלוי מה היה האוכל שעל הכלים הנשטפים, והאם התפתחו בו חיידקים פתוגנים.

אבל...

מבחינה חקלאית - אם הסבון יעיל ומכיל הרבה נתרן (סודה קאוסטית) זה יזיק לאדמה ובמשך הזמן לצמחים.
יעקב*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2004, 22:14

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעקב* »

יש ברשותי מערכת מיזוג גדולה היוצרת מי מזגנים בכמויות גדולות אני מעוניין לאסוף את מי המזגנים ולהשתמש בהם להשקיה האם יש בעיה להקים מערכת כזו והאם יש אפשרות להשקות צמחיה ומשטחי דשא
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

שכנה שלי ואני שמנו דליים בכל מיני גדלים לאסוף את מי המזגנים מהצינורות שמסביב לבניין, ואנחנו משקות בהם את הערוגות שהקמנו.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי נועה* »

האם המים מהמזגנים הם לא מים מזוקקים? ללא מינרלים??
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

לא יודעת לגבי רמת הזיקוק שלהם אבל אצלנו פשוט שלחנו את המים לגינה ומה שצומח מתחת למקור הזרימה זה יופי של דברים...
בר_ומי*
הצטרפות: 14 יוני 2008, 01:31

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בר_ומי* »

אכן מים מהמזגן הם מזוקקים
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שאלה שעלתה בדף הקמת מערכת איסוף מי מזגנים ומעניינת גם אותי בגלל זה:
יש לנו מכשיר ייבוש אויר בעקבות בעיית עובש קשה בקומת המרתף. המכשיר עובד על עקרון של מזגן שלא מופרד ממנו המדחס (אין קירור, רק עיבוי) אנחנו אוגרים כמויות גדולות של מים מזוקקים שבינתיים משמשים להדחת האסלה.
יש לי ממילא קושי גדול עם השימוש במכשיר הזה, אבל כרגע הוא מהווה פתרון לבעיה אקוטית של ממש שסיכנה ומסכנת את בריאותנו ואת איכות חיינו. אני רוצה להשתמש בו בצורה הכי פחות פוגעת שאפשר.
מדובר בכ20 ליטרים ביום (זה תלוי בעוצמת המכשיר, שלנו בינוני.)

ואז עולה שאלת המים המזוקקים בגינה. הוריי אוגרים מי מזגן ומשקים איתם עציצים כבר שנים. הם אומרים שהם לא נתקלו בבעיות (הם מגדלים צמחי נוי (גם חיפוי וצל) וצמחי תבלין רבים בעציצים האלה) הם לא משתמשים בחומרי הדברה או בדשנים. אני מכירה כמה דוגמאות לשתילת נענע תחת מזגן שעובדות יפה. האם שימוש במים מזוקקים נטולי מינרלים הוא מזיק? חיובי? תלוי בצמחים? תלוי במצב האדמה? תלוי בכמות המים בה משתמשים? יש מישהו שמבין בזה?

(ברקע מקרקרות הצפרדעים שמתארחות בבריכת מי הגשם שיצרנו. תענוג... אפשר להוסיף להן מים מזוקקים?:-))
יניב*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 11:05

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יניב* »

שלום לכולם
ראשית, שמחתי לקרוא את החומר בדף הזה. שאבתי המון ידע.
אני בתהליך בניית הבית שלי. הקבלן שלי "בראש שלי" ושנינו החלטנו לבנות מערכת למיחזור מים אפורים להשקיה. הבנו שהמערכת מורכבת משלשה חלקים: מיכל ראשון- אגירה ראשונית וסינון מוצקים. מיכל שני- טיהור וסינון ביולוגי של החיידקים (בשיטות שונות: צמחיה, או אחר) ומיכל שלישי- אגירת המים המסוננים שיוחזרו חזרה להשקיה. אין לנו בעיה לבנות את החלק הראשון והשלישי, אך יש לנו בעיה להבין את אופן הבנייה של שלב ב- סינון וטיהור המים מהחיידקים. ראינו כמה שיטות מסובכות עבורנו (יותר מתאימים לגננים) של טיהור באמצעות צמחיה וחומרי בקטריות כימיים לטיהור. זה קצת בעייתי עבורנו.
השאלה שלנו היא שראינו באתר מסויים שיש מערכת אחרת של טיהור המים, והיא בסה"כ מיכל שבתחתיתו חצץ אשר מעליו חול. המים עוברים דרך החול והחצץ ובעצם כך מטוהרים ביציאתם החוצה. זו שיטה פשוטה וקלה עבורנו לייצור.
השאלות שלנו בעניין זה הן:
  • האם זה אכן גם מטהר?
  • האם מצריך תוספת חומרים ביולוגיים בתוך החול? מהם? האם צריכים החלפה/הוספת חומרים אלו מדי תקופה?
  • האם יש מישהו שיש לו ניסיון ויוכל לתרום לנו ממנו?
  • האם מערך הסינון הזו גם מנטרלת הריחות?
  • אם התשובות חיוביות, אז מדוע בכלל ללכת על השיטה המסובך יותר של צמחיה? האם יש בה יתרון כלשהו יחסית לשיטה הזו?
אני חייב לציין שהקבלן שלי בגישה מאוד חיובית. מבחינתו, במידה ונייצר פיילוט מוצלח על הבית שלי, הבטיח שייצר זאת כסטנדרט בכל בית שהוא בונה. העלויות עבורו הן שוליות לדבריו. עזרה במקרה שלנו תסייע לקידום עניין המיחזור במקרים נוספים.
נא עזרתכם
יניב
054-5636171
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני שתלתי משהו במקום אליו מתנקזים המים מהצינור.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

האם המים מהמזגנים הם לא מים מזוקקים? ללא מינרלים??
לא בידיוק. זה-נקרא מי-קונדנס, או בעברית עיבוי
הם בד"כ עם מעט מאוד מינרליים ודי חומציים ולכן אסור לשתות אותם
טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

גם מי גשם הם עם מעט מינרלים, לא?
מיכל_ל*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2008, 15:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מיכל_ל* »

שלום לכולם, אני ובעלי מתכננים לעשות סדנא לטיהור מים אפורים אצלנו בבית (בישוב נעלה-ליד מודיעין) את הסדנא יעביר איש מקצוע והיא תכלול ידע תיאורטי ומעשי ממש מההתחלה ועד טיהור המים החוצה להשקייה/אגירה/גידול דגים-צמחים וכו'...(זה בית חדש ועוד אין תשתית לתיעול המים) .
העלות אמורה להיות דיי סימלית ומועד ייקבע ברגע שיהיו מספיק משתתפים...(-:

לפרטים אפשר לפנות אליי במייל [email protected] או בטלפון 052-2907655
אורח*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 19:58

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אורח* »

למיכל בקשר לסדנה למים אפורים:

מי זה איש המקצוע של המיפ האפורים? מאוד מעניין אותי לנסות אצלנו.

איך את יודעת שהוא מקצועי? מחיפוש בחודשים האחרונים התרשמתי שיש מעט מקצועים באמת
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי נועה* »

בראשית הקיץ בהתלהבות גדולה עשינו מערכת מים אפורים (למי המטבח, שממילא זרמו לגינה). שתי חביות עם כל מה שצריך בתוכן. המים זורמים להם בסדר, אבל זה מסריח... האם יש רעיונות איך להיפטר מהריח?
מיכל_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מיכל_ל* »

תשובה לאורח:

מי שיעביר אצלנו את הסדנא הוא אמן ואיש פרמקלצ'ר הוא מעביר סדנאות בכל הארץ לטיהור מים, הכנת קומפוסט ובנייה באדמה. הוא לא ממש מתחבר להגדרה של "איש מקצוע" הוא טוען שיש מומחים ממנו לדבר... אבל הוא בנה הרבה מערכות של מים אפורים ( ומן הסתם גם אצלו בבית) וזה עובד טוב וחלק ללא סתימות וריחות והגינה ירוקה ופורחת ... אם אתה רוצה לדבר איתו ישירות תשלח לי מייל ואתן לך בשמחה את הטלפון שלו. [email protected]
ניר*
הצטרפות: 16 ינואר 2005, 17:16

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ניר* »

שלום לכולם,
האמת שלצערי אני מגיע לכאן לעיתים רחוקות מאוד כדי להגיב למה שנאמר בתחוום של מים אפורים. לאחרונה כתבתי כאן לפני כשנתיים.

שמי ניר ואני עוסק ביצור מערכות להשבת מים אפורים. עיקר העיסוק הוא באופן טבעי מול שווקי חו"ל, אך לאחרונה הנושא מתעורר בארץ סוף סוף. לפני כשמונה שנים בתחילת דרכי בנושא עסקתי רבות בנסיון להסביר את הנושא, עד שעייפתי ופניתי ליצוא, לשמחתי אך גם לצערי.

נושא המים האפורים סובל בעיקר ממיס אינפורמציה. וכך גם כאן בפורום נשמעות הערות רבות שבינן ובין המציאות אין ולא כלום. אינני מאשים איש, אך בעולם המערבי הנושא מתקדם בקצב רצחני. בכל שנה נכתבות כ-100 עבודות רציניות בנושא ונעשים מחקרים בהם מושקע הון רב.

אנסה לתת כמה כיוונים חדשים יחסית.

בשנת 2002 חוקק במדינת אריזונה שבארה"ב חוק המעודד שימוש במים אפורים. החוק ליברלי במהותו, קובע מספר כללי מותר ואסור בתחום,
החוק קובע למשל,כי השימוש במים אפורים ללא טיפול מסיבי מותר לבית הפרטי בלבד, לעסקים ומוסדות נקבע סטנדרט מערכות אחר לחלוטין.
הגדרת הבית הפרטי היא: מבנה המייצר עד 400 גלון מים אפוים ביום (כ- 1.6 מ"ק) ותו מבנה יהיה גם זה המייצר את המים וגם המשתמש בהם בעצמו ואינו מעבירם לאחר,
בנוסף חלות המגבלות הבאות: איסור השקיה בממטרות, איסור השקיית צמחי תבלין וירקות, הגבלת גודל מיכל האיחסון ל 55 גלון (כ-200 ליטר) מכסימום, חובת ריקון המערכת כל 24 שעות (לאחר זמן זה יחשבו המים כמים שחורים), מיכל סגור ומאובטח נגד ילדים ועוד.
מאז אומץ החוק ע"י 12 מדינות באה"ב ועוד מספר דומה של מדינות דנות בו בימים אלה. בנוסף אומץ החוק בשינויים קלים ע"י אוסטרליה, יפן, גרמניה, אנגליה, ואף ירדן וקפריסין. קפריסין אף הנהיגה הנחה בארנונה על התקנת מערכת.
בישראל, באיחור רב מתבצעת פעילות מקבילה אך נפרדת של מספר חברי כנסת להעביר חקיקה בנושא, בצמידות לחוק הליברלי האמריקאי.
חוקים אלה פתחו פתח לשימוש במערכות פשוטות יחסית וזולות, להערכתי יהיה זה המפתח להפיכת הנושא להמוני.

בארה"ב מצויידים כבר 7% ממשקי הבית במערכות להשבת מים אפורים (להערכתי מדובר על כ-5- 10 מיליון בתים). במדינת אריזונה מצויידים במערכת כזו 14% ממשקי הבית. הלוואי עלינו.
את החוק ניתן לקבל אצלי ע"י פנייה למייל שיפורסם בהמשך.

הערות רבות מופנות לנושא רמת אבקות הכביסה והסבונים במים:
באבקות הכביסה 4 מרכיבים עיקריים והסובלים מיחסי ציבו:ר גרועים
  1. בורטים (בורון) חומר בעייתי אשר בגדול גורם לאטימת הקרקע בטווח הארוך.
בגלל ריכוז הבורון הגבוה במי הביוב המטוהרים, דבר שגרם נזק רב לחקלאות, ומתוך רצון להגביר את רמת השימוש במים מושבים. פרסמה מדינת ישראל (המשרד להגנת הסביבה) חוק אמיץ ומפתיע גם בהשוואה לשאר העולם (עוד בשנת 2004) חוק זה קבע כי במהלך מספר שנים תרד רמת הבורון באבקות הכביסה מדי שנה עד לרמה של 0.5 גרם לקילו מוצר. החוק קבע את שנת 2008 כשנת סיום התהליך.
בסקר שנערך ע"י המשרד להגנת הסביבה עוד בשנת 2006 נמצא כי החברות עומדות בתקינה ורמת הבורון ירדה לראשונה לרמה סבירה ובלתי מזיקה. בורן נמצא אגב גם במים רגילים ובכמות לאקטנה במים מותפלים.
  1. מלחים: המלח הינו חומר הממליח ומזיק לקרקע ונמצא באבקות הכביסה בכמות גדולה. באותו סקר שנערך ע"י המשרד להגנת הסביבה נסקרו 3 סוגי חומרי כביסה. א. נוזלי כביסה. ב. אבקות כביסה מסוג קומפקט, (השקיות הקטנות). ג. אבקות כביסה רגילות.
הסקר מצא כי בנוזלי הכביסה אין מלחים כלל. באבקות הכביסה מסוג קומפקט קיים מלח ברמה סבירה. לעומת זאת באבקות הכביסה הרגילות (השקים הגדולים) משמש המלח כמלאן (חומר ממלא נפח) וכמובן שנוכחותו מזיקה ביותר.
כתוצאת לוואי בדקו בסקר, וכנראה לגמרי במקרה, בשיתוף עם מכללת שנקר, ומצאו כי ניתן להוריד את כמות אבקות הכביסה לחצי מהמלצות היצרן ולקבל אותה תוצאה מבחינת נקיון הכביסה (מזכיר קצת את תרגיל הגדלת החור במשחות השיניים).
לצערי למרות המסקנות הברורות, וכנראה, מתוך חשש מכוחם של יצרני אבקות הכביסה לא יצא המשרד בקמפיין המטיף למעבר לאבקות מסוג קומפקט ולהקטנת כמויות האבקה בכל כביסה.

3 ו - 4 הם זרחות ואשלגנים (זרחן ואשלגן): חומרים אלה משמשים לניקיון הכביסה אך בהתפרקם הופכים לדשן מצויין לצרכי הגינה. וגם לכך יש מחקר מסודר.
כל הסיפור הארוך מטרתו להסביר כי האגדה האורבנית בנושא אבקות הכביסה תמה. אפשר לצאת מהמקלט. ולהשתמש במים אלה באופן חופשי ובוודאי כשהם מהולים במי מקלחות, מזגנים ועוד.
גם את הסקר הזה ניתן לקבל אצלי ע"י פניה למייל.
אין ספק כי השימוש בחומרי כביסה אורגניים/אקולוגיים טוב עשרות מונים מזה של אבקות רגילות אך לא ניתן לחנך ציבור שלם.
אני רואה שימוש במים כאלה במאות מתקנים ברחבי העולם, כבר קרוב לעשור והתוצאה מדהימה.

לעניין הפטוגנים (החיידים שכה מדברים בהם):
השקיה במים אפורים היא נושא חשוב הדורש אחריות. אין ספק כי למים אלה פוטנציאל בקטריאלי גבוה מזה של מים שפירים. ישנם כאמור כללי מותר ואסור אך אלה קיימים גם בשימוש בחומרי הדברה ביתיים למשל. לא יעלה על דעת איש לרסס על ילדיו או על מזון. כך גם במוצרים אחרים וחשובים אחרים בשימוש ביתי.
בבדיקות מים ובמחקר שנערך בארה"ב נבדקו מים ממתקנים רבים בטמפרטורות סביבה שונות ונמצא כי רק לאחר 18 שעות חלה עליה משמעותית בספירת הפטוגנים.
שימוש נכון במים אפורים, תוך אחריות, ודוקא מאחר והשימוש נעשה אצל כל אחד בביתו הפרטי, יבטיח חסכון אדיר הן בכספנו הפרטי והן למשק בהמים הלאומי. השקיות תכופות, אי אגירת מים למשך העולה על 24 שעות, השקיה בטפטוף ישירות לקרקע ועוד יהוו חלק ממרכיבי השימוש הנכון.

מי תהום:
בהשקיה של כמות המים האפורים המופקים מביתה של משפחה ממוצעת, כמות שתעמוד על כ- 200 ליטר ל - 12 שעות. בהנחה שיש כ-100 טפטפות למערכת כלומר 2 ליטר ופחות לטפטפת ל 12 שעות אין כל סיכוי שנגיע למי התהום. ואוכל להוכיח זאת. אך זה סיפור אחר.

אני יודע שעדיין יקומו כל החכמים היודעים הכל וימצאו סיבות ללמה לא. אני פשוט אציע להם להגיד מה כן. כי בנושא המה לא, אומרים לנו כבר 60 שנה, ולאן הגענו? לא משהו.
לא יתכן שמשרד הבריאות האמריקאי, האוסטרלי ואחרים כולם מטומטמים וק הראש היהודי ממציא לנו פטנטים.

נושא אחרון: מאז שנת 2002 רני מנסה לשכנע את משרדי הממשלה להתקין תקנה המורה על הפרדת צנרת מים אפורים משחורים בבניה חדשה בבתים צמודי קרקע. לא בהצלחה גדולה, יש לומר. לו הצלחתי היו כיום במדינת ישראל עוד כמה אלפי ואולי עשרות אלפי בתים המחזיקים בפוטנציאל להשתמש במים אפורים ולאו דוקא במערכת שלי.
אני קורא לכל מי שבונה בימים אלה בית חדש או מתכנן לעשות זאת. לבצע הפרדת צנרת. הבניה היא חלון הזדמנויות קצר המאפשר הכנה כזו. לאחר מכן הסיפור נגמר.
אני מקבל טלפונים רבים מדי שבוע מאנשים אשר בנו את ביתם ולא ביצעו הפרדת צנרת ו/או לא שמעו על האופציה והיום איני יכול לעזור להם.
אינכם חייבם להתקין מערכת תוך כדי הבניה או בצמוד לסיומה. תוכלו לעשות כן גם בעוד עשר שנים. אך האופציה תישמר.
לפני מספר שבועות העלתה נציבות המים את מחיר מי ההשקיה ב92%, מוסיפים ומדברים על הקצבות מים לגינון ויש אף מי שהציע לייבש גינות.
בדבר אחד אין ספק, עוד שנת בצורת כזו והגזרות תתעופפנה. בהחלטות היסטריות אנחנו הרי מצטיינים.
אני מצדי אעזור ביעוץ חינם לכל פונה בנושא הפרדת הצנרת ללא כל קשר לרכישת מערכת.

מתוך כבוד לאתר ומתוך רצון להמנע מעשיית פרסומת מסחרית ישירה לא דיברתי כלל על המערכת אותה אנו מייצרים, מעלותיה, יתרונותיה, מחירה ועוד. מי שירצה לברר פרטים אלה יצטרך לפנות אלי למייל הרשום מטה.
אוכל רק להבטיח כי מחיר מערכת נמוך, ואינו דומה למספרים שהוזכרו כאן בעבר
אשמח לענות לכל פונה אלי למייל [email protected]
תודה
ניר
ירוק בעיניים עם הרבה פחות מים
טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תודה ניר על המידע המעניין, החכמתי.
אנחנו עשינו הכנה, אבל עדיין לא הכנו מערכת. אני מתלבטת מה לעשות עם המים. אצלי הכל גן ירק, אין כמעט צמחייה שהיא לנוי בלבד. המחשבה שלי היא שעדיף להשתמש במים להדחת האסלות, כך שגם בחורף מנצלים את המים האפורים. בחורף אני ממילא כמעט ולא משקה את הגינה, ונראה לי מיותר לשפוך עוד מים לאדמה.
מיכל_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מיכל_ל* »

לכל המעוניין לגביי הסדנאת מיחזור מים אפורים נקבע תאריך סופי והוא ה 19/9 (יום שישי) ב 9 בבוקר בישוב נעלה(ליד מודיעין).
פרטים והכוונה 052-2907655 מיכל.
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ניר, תודה רבה על האינפורמציה המלומדת והאופטימית!
יעל_חזון*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2008, 10:20
דף אישי: הדף האישי של יעל_חזון*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_חזון* »

תודה לכל המומחים על המידע .
ברצוני לשאול גם לגבי האפשרויות לטיפול במים שחורים.
שפע*
הצטרפות: 04 ינואר 2007, 19:53

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שפע* »

כדאי לך לפנות לשעיה 04-9830484
מתמחה גם באפורים וגם בשחורים כולל עבודה עם מערכות טהור בים אנרגטי מדהים.
יעל_חזון*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2008, 10:20
דף אישי: הדף האישי של יעל_חזון*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_חזון* »

בנוגע למים שחורים
מהם האפשרויות למחזר מי אסלות?
מה האפשרויות להקמת מכוני טיהור מקומיים ,והחזרת המים לשימוש חוזר באסלות?
האם זה באמת יותר חסכוני מלעבוד עם ביוב מרכזי?
הבוסתנאי*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 19:02

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

שלום!!

את מי המיקלחות אנו אוספים בגיגיות[ משם בסוף המקלחת,לאמבטיה [שהיא האאגר]]
ואת הסיפונים בכיורים פתחנו,ושמנו תחת הכיור פח פלסטיק [שהיה של צבע]
האסלה מקבלת את המים האפורים מהמיקלחות ,ומהכיורים.
והבוסתן, מקבל מים נקיים,
רפי*
הצטרפות: 15 נובמבר 2006, 22:29

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רפי* »

ניר!
אנחנו מנסים לפנות אליך דרך כתובת האי מייל שרשמת . הכתובת בלתי אפשרית. כיצד ניתן לדבר איתך בטלפון?
גיל_בן_מאיר*
הצטרפות: 16 פברואר 2009, 22:59

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי גיל_בן_מאיר* »

אני עובד עם ניר באיזור חדרה וצפונה. אשמח לתת יעוץ להתכנות התקנת מערכת מחזור מים אפורים באיזור. 052-7732252
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רוני* »

שלום לכולם... הרבה דיבורים. הסברים. תודה. החלטתי שכן. אנחנו רוצים מים אפורים. (בלאית ברירה כי אין ביוב ... :) ). יופי. עכשיו שלב שלב מה אני צריכה לעשות? להוציא צינור לבריכה? שתזרום לעוד בריכה? מה אני שמה בכל אחת מהן? חשוב לי מאוד להבין טוב את הנושא כי המים שיש לנו בשטח הם מבאר שקיימת כמה מטרים מהבית... זה אומר שאנחנו צריכים להיות הרבה יותר זהירים. לא? אם מישהו יכול לכתוב הסברים מפורטים זה יועיל לי מאוד. תודה ויום נפלא
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שלולית_י* »

ושמנו תחת הכיור פח פלסטיק
זה לא מרעיש נורא כשמשתמשים בברז?
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

חוץ מקנה וגומא, לא מצאתי יותר מדי צמחים למערכת המים האפורים שלי. הוספתי קצת סמר שהיה לי וקניתי קצת יקינטון. יש לכם רעיונות?...
תודה
יגאל_ל*
הצטרפות: 17 מרץ 2009, 23:43

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יגאל_ל* »

שלום לכולם.
אל-דנטה,קראתי אותך,אני בעד מה שכתבת.
בניתי לבד לפני 8 חודשים מערכת לטיהור ביולוגית.
מורכבת מבור ראשוני לסינון עם חצץ,וצימחי מים שונים לטיפול ראשוני.
לצערי אני חייב לשאוההב אותם עם משאבה קטנה,מאחר ואין לי הפרשי גובה בין יציאות הביוב
והלאה.
בכל אופן,לאחר שהמים שהו בבריכה ראשונה כ-4 ימים,הם מועברים לסדרת בריכות,שבניתי לבד
לאורך החצר ,שזה לא יתפוס מקום.
בריכה שניה,מכילה גם כן חצץ,חלוקי נחל,וכמובן צימחי מים -גומא,קני סוף,קלות,שבטבט,ועוד צימחי ביצה,שלא זוכר שמות שלהם
אבל הם נחשבים כצימחי גדה.
משם המים זורמים לעוד בריכה זהה,,
ומשם לבריכה רביעית,פתוחה,שיש בה צמחי מים צפים,יקינטון,חסות מים,וכמובן דגים שיאכלו זחלי יתושים.
צמחי המים הצפים,עושים סינון וטיפול יסודי.
משם המים נופלים למיכל אגירה,שיש בו משאבה טבולה,ומדי יומים אני משקה בכיף עם צינור את הגינה.
למים יש ריח ניפלא,כמו מי אגם,
וזו השטה שעופרה צמחי מים הנוקטת בה פחות או יותר,וגם שילבתי מכל מני אתרים בחול שמטהרים ביולוגית.
עלויות.
1 "קרעתי" את הכתפיים והגב בחפירת הבורות. כל בריכה כ-1200 ליטר
. לקח כ 2 סופי שבוע באיטיות
2 יריעות איטום לבריכות כ-1500 שח'
3 משאבות-משאבה- טבולה כ-400
4 משאבה בלחץ נמוך כ-500 אפשר לאלתר,ואם יש הפרשי גובה לא צריך
5 חצץ,חלוקי נחל 200-300 שח.

אני חייב לציין שנהוג היום בהרבה מדינות בעולם, לטהר בריכות שחיה בשיטות אלו,
וכמובן ללא כלור וחומרים כימיים.
בארץ משרד הבריאות מאד שמרני,ובמיוחד אטום,מכן מימון מחקרים שמצדיקים כל מיני עמדות שלהם.
אם תרצו פרוט או הדגמה, כיתבו לאתר כאן.

.
סיון_ג*
הצטרפות: 08 מרץ 2005, 21:05
דף אישי: הדף האישי של סיון_ג*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי סיון_ג* »

אם תרצו פרוט או הדגמה, כיתבו לאתר כאן
מאוד מאוד רוצים!
יש תמונות?
רפי*
הצטרפות: 15 נובמבר 2006, 22:29

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רפי* »

יש לחברת נטפים מיתקן למיחזור מים לגינה הפרטית. האם יש למישהו מושג על מערכת זו?
אל_דנטה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אל_דנטה* »

יגאל, כיף לשמוע!
הממחזר_הותיק*
הצטרפות: 31 מרץ 2009, 16:44

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי הממחזר_הותיק* »

לא צריך לרכוש מתקן, תמורת סכום זעום ביותר ניתן לבנות יופי של מתקן לבד בעיקר משאריות
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

אפשר הסבר רצוי עם צילומים
הממחזר_הותיק*
הצטרפות: 31 מרץ 2009, 16:44

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי הממחזר_הותיק* »

בשמחה רבה:

אם מדובר במים מהמטבח ומכונת הכביסה, הרי שמדובר במים עם שומנים, על כן חייבים במיכל מקדים בו יצופו השומנים על פני המים ואילו זרימת המים לכיוון מיכל הסינון/טיהור, תהיה מצינור השקוע מתחת לפני מים אלו.
משם, המים יכולים לזרום למיכל השני, הנמצא בכל מקום אחר בגינה כשהצינור המחבר ביניהם, מוטמן מתחת לאדמה, גם הוא.
המיכל הבא, אמור להיות גם הוא, שקוע באדמה לגמרי ולא יראה כלל וישמש כעוד 'פינה ירוקה' בגינה, מאחר ובו שתולים צמחי מים וגדה.
מתחתיתו של מיכל זה, ינועו המים המסוננים, כיוון מיכל האגירה או ישירות לערוגת העצים והצמחים, לצורך השקייה
מיכל מס' 2 - מערכת הסינון - יכיל בתחתיתו חומרים גסים ומלאי נפח וחללים כדי לאפשר לבקטריות וחיידקים מפרקים, להתרבות שם. מעל שכבה זו, יש להניח שכבת הפרדה של 'בד גיאוטכני ועליו למלא טוף גס, עליו טוף דק ומעליו שכבת אדמה שבה ישתלו צמחי גדה - קנה, גומא, יקינטון, קאלה, קאנה ועוד.

המים היוצאים ממסנן זה, הינם מים ללא שום ריח ! ניתן לאגור אותם ולהזרימם לגג לצורך שטיפת אסלות וכמובן לצורך השקייה ישירה, או בעזרת משאבת סניקה (+ מסנן) להשתמש בהם להשקייה בטפטפות או בממטרות.

אני אנסה לצלם את המערכת שלי ולהוסיף לכאן
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רוני* »

תודה על ההסברים!!! אם רפשר לשים תמונות זה יהיה נפלא... בעוד כמה חודשיפם אני אשים תמונות של מה שיצא לנו מהפרוייקט!
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

בגדול מ"ע מיחזור מים אפורים זה די פשוט אבל איך
אפשר להשיג את החומר סלע סיב או משהוא דומה במחיר סביר
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

או חומר שדי דומה בפעולה שלו
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שלום חברים
ממש היום רכשתי מיכלים ומשאבה טבולה,
התוכנית שלי להזין את המים האפורים למיכל 200 ליטר ובו טופ ממנו ייאה למיכל להפת שמנים (האם חייב אם רק מי מקלחת?)
מישם למיכל 200 ליטר שבו משאבה טבולה הסנקת המים לגג ומישם בגרביטציה לגינה,
אשמח לשמוע תגובות כמו כן לא ברור לי המיכן עם הטופ הבד הגאוטכני והצמחים, האם המיכל סגור? פתוח? ריך אור שמש? קצת פירוט
תודה שחר
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלונית* »

שלום שחר, אשמח מאד לדעת מה העלות של המוצרים שרכשת, אני צריכה להפוך את המערכת שלנו למים אפורים בדחיפות, כדאי שהגינה לא תתייבש ואשמח מאד לדעת את העלויות, תודה @}
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

היי פלונית,
מיכל 200 ליטר (משומש מתעשיית המזון) 30 ש"ח, צריך בערך 4
משאבה - 350-550 ש"ח תלוי בצרכים בעיקר גובה סניקה (העלאת המים)
טופ 5 ש"ח לשק
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

מישהו יכול לעזור לי בקטע של סינון המים? קצת דחוף, מתכנן לצאת לביצוע ביום שישי, תודה שחר
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

מיכל 200 ליטר (משומש מתעשיית המזון) 30 ש"ח איפה משיגים כזה?
פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

קרית אתא הגבורה 10 0576964043 קוסטה יש בכל מיני גדלים, גם 1000ליטר (אני קניתי ב 300ש"ח) אפשר דרכו בפחות
אפשר ללמוד מהתוכניות שלך?
אסף*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אסף* »

ואני מאוד מרוצה ממנה. היא פועלת כבר חודש וחצי ב"ה ללא שום בעיה. ללא ריחות וסתימות.
אני גר בגולן וראיתי מערכת גדולה בנויה שמשמשת 4 צימרים העתקתי אותה ובניתי בעצמי מהדורה מוקטנת שלה שמשמשת 4 נפשות ומשקה 30 עצים ואפשר לנטוע עוד. כל מי שרוצה מוזמן לראות ולהתרשם חינם אין כסף בכיף
אסף*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אסף* »

אני משקה רק עצים אז לא השתגעתי יותר מידי עם הסינון, 200 ליטר של בזלת טוף וצמחים. אחרי זה מיכל עם משאבה טבולה עם מצוף וזהו. לא צריך לעשות מזה ביג דיל כמו באתר. יותר מעשים פחות דיבורים.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלונית* »

מדהים! אני די חייבת לעשות את זה בדחיפות לעצים שלי... תוכל לפרט איך עשית את זה ועלויות וכל מה שצריך לדעת?
אסף*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אסף* »

הכול עלה לי בערך 1000 ש"ח המשאבה 680 ש"ח צנרת עוד 100 ש"ח צמחי מים וטוף 200 פלוס מינוס
אני לא אוהב להקליד כ"כ אז אם אתה רציני תבקש מספר טלפון ואני אשמח להסביר לך בטלפון זה יותר רציני.
שחר*
הצטרפות: 09 יולי 2003, 08:58

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שחר* »

משהו יכול לתאר לי מערכת עם מיכל 1000 ליטר שבתוכו המערכת לטיהור ביולוגי
אסף*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אסף* »

מיכל אחד של 1000 ליטר זה נחמד אבל איפה תסנן? חייב מיכל נפרד למשאבה ומיכל 1 או יותר לפניו כדי לסנן
שחר*
הצטרפות: 09 יולי 2003, 08:58

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שחר* »

הכוונה שהמים האפורים יסוננו במיכל של ה 1000 ליטר ואחריו יהיה מיכל לריכוז המים,
הבנתי שככל שמיכל גדול כך התואה טובה יותר, אפשר לדבר איתך טלפונית גם אני לא אוהב להקליד
אסף*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אסף* »

שחר, הטלפון שלי הוא 046600576
יניב*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 11:05

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יניב* »

יגאל שלום
מעוניין לקבל מעט עזרה/ יעוץ בבניית מערכת מחזור מים אפורים
תודה
יניב
עדיאל_שניאור*
הצטרפות: 27 אפריל 2009, 13:42

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עדיאל_שניאור* »

לגבי הביג דיל - אני חושב שההגזמות מגיעות מכך שיש שתי אסכולות בגדול.
הכוונה היא שאו שאתה משאיר את המים לסינון איכותי או שאתה משחרר אותם בפחות מ 12 שעות.
זה אגב גם קשור למעבר דרך טפטפות - סינון ארוך מאפשר טפטפות ללא סתימות לאורך זמן וסינון קצר עדיף בלי טפטפות.
לדעתי אם עושים מערכת היברידית, עדיף בלי צמחים ובמיכל סגור (למנוע מגע עם המים). צריך לזכור שאת הרוב עושים המיקרובים.
גם כדאי באמת חצץ בזלת ולא טוף או חצץ רגיל בגלל השחיקה של האבן מהמים שגורמת למערכת להסתם.
אני גם ממש ממליץ להפריד שומנים ומוצקים לפני הסינון הביולוגי.
בהצלחה
אמא_של_א_א_א*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

האם מישהו כאן מעביר קורס או סדנה קצרה בנושא בזמן הקרוב? אנחנו גננים ונשמח ללמוד מקרוב על העניין.
עורבני_מצוי*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עורבני_מצוי* »

איך גורמים למשאבה לעבוד בצורה אוטומטית, זאת אומרת להתחיל לעבוד כשהמיכל מלא, ולהפסיק כאשר הוא ריק? האם זו משאבה ספציפית עם היכולת הזו?
שליחת תגובה

חזור אל “אקולוגיה באופן טבעי”