מיחזור בחדר השירותים

אקולוגיה באופן טבעי
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא יודעת אם הייתי צריכה לחבר את השאלה שלי למקום אחר וגם לא מצאתי בדיוק לאן, אז תסלחו לי.

תהיתי לעצמי לאחרונה מה עדיף לזרוק נייר טואלט לשירותים או לזבל- נראה לי שהוא מתמוסס במים אבל אני לא בטוחה שזה מקומו מצד שני עוד קצת גיפה לחיריה, נראה לי שעדיף שלא.

ובאותו נושא מה עדיף שהנגמל יעשה בסיר או בישבנון (הורדת מיכל מים) או בעצם שעדיף שנדחה את הגמילה (אלו שאלות שחדשות לי כי רק לאחרונה גילתי את תחום השמירה וחסכון)

ושאלה אחרונה - אני משתמשת בעדשות מגע חד"פ ועד כה זרקתי אותם בכיור, עדיף שלא נכון?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני עצמי תמיד תוהה מה עדיף לעשות עם הנייר...

בקשר לסיר/ישבנון: תנסי להעריך כמה מים נשפכים משימוש באסלה, (כמה המיכל מים מכיל? האם יש לכם חסכם?) לעומת שטיפת הסיר בכיור (אפשר לפקוק את הכיור ואז להעריך כמה מים הצטברו שם).
לדחות את הגמילה בטוח שלא כדאי, כלומר לא מסיבות של חיסכון. החיתולים (גם חדפעמיים וגם חיתולי בד) גרועים יותר לסביבה משימוש בשירותים. וגם לתינוק.

והנה כתבה על מחזור צרכי אדם עם טליה שניידר המקסימה.
תמרוש_רוש

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ואם כבר מדברים, אז ההערכות האחרונות אומרות שחיתולי בד לא יותר טובים לסביבה מחדפעמיים - בגלל כמויות המים האדירות שמוצאות על השטיפה שלהם.
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

שחיתולי בד לא יותר טובים לסביבה מחדפעמיים - בגלל כמויות המים האדירות שמוצאות על השטיפה שלהם.
שלב השאלה הזהה:
האם תמליצו לעבור לבגדים חד פעמיים כי הכביסה מזהמת?
מה ההבדל האקולוגי בין כביסה של חולצה לכביסה של חיתול?
(קקי ופיפי הם חומרים אורגניים)
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אז ההערכות האחרונות אומרות שחיתולי בד לא יותר טובים לסביבה מחדפעמיים
איזה הערכות? מי אמר? איך נעשה החישוב?
יש מחקרים בארה"ב, שמצאו ששימוש בשירותי כביסה לחיתולי בד הפך אותם ללא-אקולוגיים.
אצלי הם פשוט נזרקים לכביסה (בסבון כביסה אקולוגי, בלי מרכך) עם שאר הבגדים. אם יש הרבה קקי הוא נשטף לאסלה- זה קורה ממש מעט כי אנחנו בלי חיתולים. ואפילו אם כל הקקי היה מגיע לחיתולים, לא רואה איך תוספת המים הזאת משתווה לבזבוז הענק של ייצור של 7000 חיתולי נייר במפעל מזהם+ייצור אריזות לא מתכלות+שינוע+שיווק+השלכה לפח.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מסכימה לחלוטין עם תזמורת הים.
החישובים שנעשו עד כה מצאו שבכל זאת, כביסת חיתולי בד מזהמת פחות את הסביבה.
גם גידול ילדים בלי חיתולים תורם מאוד לאקולוגיה.
גם הימנעות מגרירת הגמילה לגיל מאוחר תורמת מאוד לאקולוגיה.

נייר טואלט גורם יותר נזק בחיריה, כי שם הוא בתוך שקית עם חומרים אחרים ולא מתקמפסט, בעוד שבביוב לפעמים יש טיפול בשפכים.
כמובן שירותי הנסורת שהומלצו כאן בהפנייה לטליה שניידר הכי אקולוגיים שיש, אם יש מקום לערימת הקומפוסט המוגנת משכנים, מחתולים וכדומה.

סיר מול ישבנון:
האם כשאת מרוקנת את הסיר לתוך בית השימוש, את לא מורידה את המים?
כי אני זוכרת שבסיר גם רוקנתי לבית השימוש, וגם שטפתי את הסיר. זה אומר יותר מים מאשר ישר לשירותים.
לפעמים אין ברירה - כשהילד קטן מכדי לשבת על הישבנון. אבל אם יש ברירה, נראה לי שישבנון עדיף.

להוריד את המים:
אני רוצה לשתף אותך בשיטה שלנו. אצלנו, בבית רכבת משותף, אין שום אפשרות לקומפוסט שכולל זבלאנושי, גם אילו בןזוגי היה מסכים לשירותי נסורת. בית השימוש שלנו בחדר האמבטיה, בין הכיור לאמבטיה. בכיור יש גיגית קטנה, ובאמבטיה גיגית כביסה בינונית. כשמתרחצים, סותמים בפקק את האמבטיה, והמים שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש באמצעות הגיגית. כשרוחצים ידיים בכיור, מי הסבון שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש. אלה גם מי סבון, ולכן מנקים את השירותים תוך כדי... אנחנו שופכים את המים ישירות לבית השימוש - לא לניאגרה, כי אז תהיה שם הצטברות של חיידקים וסבון שתגרום סירחון ונזקים.
ככה לא מורידים אצלנו מי שתייה נקיים בבית השימוש - כל המים הם מים משומשים.
בניאגרה משתמשים אצלנו רק אורחים מזדמנים, בממוצע פעם בשבועיים. כל הזכויות על הרעיון שמורות ל with passion (מלפני 5-6 שנים, מאמר בעלון באופן טבעי).

עדשות חד פעמיות - לזבל, לא לביוב.

לגבי ניירות טואלט יש עוד אופציה: אני כן עושה קומפוסט (בסתר, בפינה נסתרת), ואני כן מכניסה לזבל האורגני מהמטבח טישואים ונייר טואלט ששימש לניגוב אף או ניקוי. אבל לא נייר ששימש בשירותים.
פלונית_מלמעלה*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2006, 12:27

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי פלונית_מלמעלה* »

אני קוראת פה את כל מה שאתם עושים לשמירה על סביבתינו ואני מלאת הערצה.
אני רק לפני חצי שנה העברתי לחיתולים רב פעמיים (אחד והשני בגמילה). אני לא מסוגלת לעשות את כל זה .
למשל החסכון במים זה הרבה יותר התעסקות ותחושת חוסר ניקיון בעני. אני לא מסוגלת להוציא את הסנובון מהאסלה או לא לצחצח אותה לפחות פעמיים בשבוע עם אקונומיקה
תמרוש_רוש

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כן, אני זוכרת את תחושת המהפך שהרגשתי כשפתאום סבון עבר קטגוריה, ונהפך מסמל הניקיון לאלמנט של זיהום מקורות מים...
זה שינוי תפיסתי מהפכני.

בקשר לחיתולים - זוגי דיווח לי על מה שהוא קרא במקור שנראה לו אמין מספיק. לא התעמקתי בנושא.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי מי_מה* »

אצלנו בבית גם ממעטים להדיח אסלה במים נקיים. הילדים מתרחצים באמבטיות של תינוקות ( האלו מהפלסטיק. יש לי 2 בשביל הבנים ועוד גיגית קטנה לתינוקת) ומי האמבטיה משמשים להדחת האסלה. כדי שיספיקו להרבה הדחות יש לי קנקן קטן שתלוי על האמבטיה וכך אני לא צריכה להרים משקל כבד וגם כל גיגית מספיקה בערך ל3 הדחות (אני אגלה כאן בסוד שבלילה אנחנו בכלל לא מורידים מים). זה לא הרבה יותר התעסקות כשמתרגלים, בודאי לא פחות נקי וזה מאוד מתגמל.

לגבי האקונומיקה - מה לעשות צריך לחטא. זה עדיין פחות מזיק ממנקי האסלות למיניהם על בסיס חומצה.
אלודאה_בלבן*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2005, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אלודאה_בלבן*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אלודאה_בלבן* »

נייר טואלט עם נזלת - אפשר להוסיף לערימת הניירות למחזור, או שחייב ללכת לביוב (אין אפשרות לקומפוסט אצלנו)?
בשמת_א*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אלודאה, לביוב.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נייר טאולט או מגבונים, נייר ידיים או מגבת מטבח, כלים חד פעמיים או שטיפת כלים, הכל מקביל בעיני לחיתול רב פעמי או חד. צודקת או לא?
שמש*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 09:37

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי שמש* »

לגבי האקונומיקה - מה לעשות צריך לחטא. זה עדיין פחות מזיק ממנקי האסלות למיניהם על בסיס חומצה.

רגע רגע.... ןממה עשויה האקונומיקה? ומזה כ"כ משנה אם זה חומצה או חומר דטנגרטי אחר?!
אם כבר, אז מלח לימון עושה את העבודה נהדר ויש את החומץ הטבעי הכ"כ מפורסם....
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אקונומיקה היא חומר בסיסי (בדקתי פעם עם נייר לקמוס) והיא חומר אגרסיבי בטירוף, מזיק לסביבה ומזיק לדרכי הנשימה. מנקי אסלות רגילים לא יותר גרועים מאקונומיקה, אבל גם לא יותר טובים. כל חומר ניקוי תעשייתי רגיל מזיק לסביבה ולאדם.
ומה רע בחומצה? חומץ זה חומצה, לימון זה חומצה- שני חומרי ניקוי מעולים ובטוחים.
אני מנקה את האסלה עם חומר ניקוי אקולוגי של טיידי וזה מספיק בהחלט.
אלודאה_בלבן*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2005, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אלודאה_בלבן*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אלודאה_בלבן* »

תודה בשמת (אני מניחה שנזלת לא מתמחזרת...)
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

ההערכות האחרונות אומרות שחיתולי בד לא יותר טובים לסביבה מחדפעמיים
אני לא אתפלא אם יתברר שבין ממני המחקר יש גם איזה חברת-בת בלתי מוכרת שבמקרה שייכת לאיזה יצרן חיתולים חד פעמיים...

מכניסה לזבל האורגני מהמטבח טישואים ונייר טואלט ששימש לניגוב אף או ניקוי
אני הבנתי שבכל אלה יש חומרים מלבינים ואחרים שהם רעילים לאורגניזמים שמפרקים את הקומפוסט. זה מתקפמסט אצלך בקלות?

כשרוחצים ידיים בכיור, מי הסבון שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש
איך אתם מעבירים אותם לדלי או גיגית מתוך הכיור?

מי מה:
מי האמבטיה משמשים להדחת האסלה
אז המים עם הסבון והלכלוך ושאריות התאים המתים של הילדים (סליחה על הביטוי אבל זה מה שקורה לכולנו כל הזמן) נשארים עומדים כל היום? זה לא נשמע לי כל-כך טוב. גם אצל בשמת לא ממש הבנתי איך זה עובד בעניין הזה.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

למה manty T לא מספרת על יפן המופלאה, שם ברז המים לשטיפת הידיים מותקן במקום הברז של הניאגרה מעל למיכל ההדחה , וככה אתה רוחץ ידיים במים שממלאים ישירות את הניאגרה? חסכון במקום, ובמים.
מאנטי? איפה את?
זה רעיון נפלא- ואני לא מבינה למה זה לא קורה בעוד ארצות....... אם מישהו רוצה לקחת את היוזמה, ולהגיד לי איך כדאי לבצע את זה, אני עושה את זה מחר בבוקר (בערך) בכל השירותימים של המשפויחה שלי!
_כשרוחצים ידיים בכיור, מי הסבון שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש
איך אתם מעבירים אותם לדלי או גיגית מתוך הכיור?_ -עודד- החלק התחתון-עגול של הצינור היוצא מהכיור, בו מתרחש תהליך ה"כלים שלובים", בעצם מפורק, והמים זורמים לתוך דלי, או בצינור לתוך אמבטיה, או משהו כזה. או שמראש הקונסטרוקציה מועברת לתוך מיכל אגירה.

אני לא אתפלא אם יתברר שבין ממני המחקר יש גם איזה חברת-בת בלתי מוכרת שבמקרה שייכת לאיזה יצרן חיתולים חד פעמיים... במקרה... כמו שרופא הילדים ההוא (מהשמו....) טוען שתוקף שלא בריא לילד "להפרד" לחיתול לפני גיל 3. שאז הוא "בשל נפשית" להוריד מים באסלה. במקרה.... והוא גם לא קשור לפאמפרס. בכלל. זה ממש במקרה.
מה שלא הבנתי זה -איך להוריד את המים בלי להוריד את המים בעצם, מי מה ??
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

_מכניסה לזבל האורגני מהמטבח טישואים ונייר טואלט ששימש לניגוב אף או ניקוי
אני הבנתי שבכל אלה יש חומרים מלבינים ואחרים שהם רעילים לאורגניזמים שמפרקים את הקומפוסט. זה מתקפמסט אצלך בקלות?_
אני גם כן עושה את זה, לא בכמויות אדירות של טישו, ולא ראיתי שום בעיה בהתפרקות שלו.
אבל אצלנו הקומפוסט עומד ה-מ-ו-ן זמן לפני שמשתמשים בו, אז אולי אם ממהרים לפזר אותו כבר בגינה - זה פחות מוצלח.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

במקום מגבונים : האם משיהו חושב משהו על צמר גפן רטוב עם מעט מים ?

לגבי ניר עם כל מני הפרשות : אין שום בעיה לקמפסט מכיוון שבמילא הטמפרטורה של הקומפוסט עולה על 42 מעלות צלזיוס ומגיעה ל60 אפילו .זה פשוט פיסטור של כל מה שיש שם שנמשך הרבה זמן.הקומפוסט שעמד שנה אין בו שום פתוגן (חידק )ממקור אנושי שהצליח לשרוד.מהספר "זבל אנושי ".
בשמת_א*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגבי ניר עם כל מני הפרשות : אין שום בעיה לקמפסט מכיוון שבמילא הטמפרטורה של הקומפוסט עולה על 42 מעלות צלזיוס
שכחת משהו חשוב. הטמפרטורה עולה רק אם מוסיפים זבל לקומפוסט. אנושי או של עופות או פרות. אם לא מוסיפים זבל, הטמפרטורה לא בהכרח עולה מספיק. כמו כן, חשוב גם שיהיו מספיק נוזלים בקומפוסט. אם הוא יבש מדי, גם אז אין עליית טמפרטורה.

צמר גפן רטוב עם מים: מה שעשו פעם, בילדותי. רק לא לזרוק לאסלה.
FlyBaby*
הצטרפות: 13 מרץ 2007, 12:31

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי FlyBaby* »

צמר גפן רטוב עם מים: מה שעשו פעם, בילדותי

באמת? אחרי מספר 2 בשירותים? כל הכבוד!
אני השתמשתי בצמר גפן ומים לקינוח ישבני תינוקות מחוץ לבית, במקום מגבונים לחים מלאי כימיקלים. בבית שטפתי במים זורמים וסבון.
בשמת_א*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אחרי מספר 2 בשירותים
אחרי מספר 2 בתינוקות/ילדים. לא מבוגרים.
למה צריך למבוגרים צמר גפן? אם זה רק חדר שירותים, אז אסור לזרוק את זה לבית השימוש כי זה מתנפח וסותם צנרות קשה.
אם יש אמבטיה, אפשר פשוט לרחוץ באמבטיה, אם יש צורך (בישיבה על דופן האמבטיה).
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

צץ לי רעיון שווה בדיקה:
הסיר עם הפיפי זה אחלה דשן נוזלי ואורגני בשביל העציצים בבית וגם בחוץ. צריך רק למהול את זה מיהול מתאים. מישהו מתמצה כדי להגיד כמה למהול?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי יעל* »

לבנות המקמפסות (?) - יש רעלים וחומר מלבין בניר הטואלט ובטישו, שבטח לא עושה טוב לקומפוסט, לא? (לא מכירה שום מוצר אלטרנטיבי לניגוב הישבן ללא כלור...אולי עיתונים?!)
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

_צץ לי רעיון שווה בדיקה:
הסיר עם הפיפי זה אחלה דשן נוזלי ואורגני בשביל העציצים בבית וגם בחוץ._

לא נשמע לי משהו.
זה גם מסריח וגם מלא בחידקים. לא משהו שהייתי מפזרת בעציצים ובגינה.
קקי צריך להתקמפסט (במשך שנה לפחות) כדי שיתפרק וכל המיקרובים ילכו הביתה.

אולי פיפי לבד (צריך לבדוק, הן מבחינת תועלת שהוא יכול להביא והן מבחינת נזק פוטנציאלי. אני לא מתמצאת). לא קקי.
אום_אל_קיצקיצ*

מיחזור בחדר השירותים

פיפי לבד, התכוונתי וגם ביצעתי. בין שתילי הירקות בגינה יש כאלה שמפגרים בהתפתחות. כנראה יושבים על קרקע יותר עניה אז השקיתי עם המים בהם אני משרה את חיתולי הפיפי. אעדכן תוצאות.
ה_עוגיה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

השקי גם במים בהם את משרה את התחבושות שלך (אם את משתמשת בתחבושות בד). זה מומלץ.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

בפורום שאני קוראת ממליצים מאוד מאוד על דישון כל הגינה , בכל הזדמנות , בשתן..
בקומפוסט, על הדשא, ליד צמחים - אין בעיה בכלל.. העיקר שיהיה טרי ולא כזה שעמד הרבה..

לצמחים צעירים הייתי מדללת במי ההשקיה.
גברת_נוריס*
הצטרפות: 24 מאי 2007, 16:42

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי גברת_נוריס* »

בשמת-
בית השימוש שלנו בחדר האמבטיה, בין הכיור לאמבטיה. בכיור יש גיגית קטנה, ובאמבטיה גיגית כביסה בינונית. כשמתרחצים, סותמים בפקק את האמבטיה, והמים שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש באמצעות הגיגית. כשרוחצים ידיים בכיור, מי הסבון שנאספים משמשים להורדת מים בבית השימוש

גם אני רוצה לנסות!

לא הבנתי, באמבטיה את אוספת את המים באמבטיה עצמה עם פקק, או בגיגית? ולמה את הכיור את לא סותמת בפקק? אם אני סותמת את האמבטיה בפקק, המים בורחים די מהר - הוא לא מספיק אטום. שווה לנסות לקנות פקקים אחרים, או שזה ככה עם כל הפקקים?

הכיור הוא אליפטי ודי קטן, אני לא אצליח לצבור בו כמות משמעותית. הוא גם מודבק לשיש מלמטה, וכבר צנח פעם אחת. הכי יעיל זה כנראה לפרק את הסיפון ולהניח קערה תחתיו, אבל אז יש סכנת הצפה בארון.
תומיקה_מיק_שועל*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2005, 21:43
דף אישי: הדף האישי של תומיקה_מיק_שועל*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תומיקה_מיק_שועל* »

• פיפי כדשן: לפי מה שאני יודעת, וגם מניסיון- לא כדאי טרי. זה חזק מדי וממש שורף את הצמח, אבל במיכל סגור, 30 יום קימפוסט, ואז למהול 1:10 עם מים ולהשקות. טוב מאד לעצים צעירים ולצמחים. לא לשתילים רכים.
  • אנחנו גם כן הוצאנו את הסיפון (
החלק התחתון-עגול של הצינור היוצא מהכיור, בו מתרחש תהליך ה"כלים שלובים" ) ושמנו מתחתיו מיכל 20 ליטר ואותו מזגנו למיכל הניאגרה. זה ממש מסריח! כל כך שהייתי חייבת לוותר על זה. מחפשת כרגע שיטה פחות מסריחה. קשה להרים את הדבר הזה כמה פעמים ביום בשביל כל הורדת מים...
פלונית_בדלי*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 23:51

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי פלונית_בדלי* »

אנחנו מדשנים בפיפי טרי, יש על זה מלא חומר באינטרנט. לא צריך לקמפסט, פשוט מוהלים 1:10-20. אנחנו משתמשים על שתילי ירקות ותבלין, בינתיים לא שרף ולא גרם שום נזק.
מה שכן, אנחנו מרוקנים פעמיים ביום, בבוקר ובערב.
הדלי יושב במקלחת, עם מיים נקיים מראש כדי שלא יסריח.
דרך טובה בעיני למי שאין לו מקום לקמפסט זבלאנושי, לעשות 80% מהעבודה במעט מאוד מאמץ.
הגינונת שלנו היא בשטח ציבורי כך שאנחנו לא מרגישים בנוח לעשות ערימת קומפוסט של זבלאנושי, קומפוסט רגיל אנחנו עושם בצינעה מאחור. בינתיים אף אחד לא תחב את אפו לדלי שלנו :-)
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

אז המים עם הסבון והלכלוך ושאריות התאים המתים של הילדים (סליחה על הביטוי אבל זה מה שקורה לכולנו כל הזמן) נשארים עומדים כל היום? אצלי, כן. זה נראה קצת לא אסתטי, אבל זה לא מסריח, לא מושך חרקים מעופפים, כלום. וזה יותר ממספיק לכל השימושים שמצאתי לזה (הדחת השירותים, שטיפת רצפה כשזה עוד יחסית "טרי"), כך שאני לא ממחזרת מים נוספים (מי כביסה ידנית אני שופכת לאסלה, ככה שיהיה, גם אם לא צריך).
שווה לנסות לקנות פקקים אחרים, או שזה ככה עם כל הפקקים? הפקק שלי עובד טוב. שווה לנסות להחליף פקק, ויש גם את הדבר הזה שנקרא "פקק אוניברסלי", שמתאים לכל חור (פשוט עיגול שטוח של גומי שמכסה חור בכל גודל).
הבוסתנאי*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 19:02

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

אנשים שאלו מה עושים עם נייר טואלט
עדיף לא להשתמש בנייר טואלט , אלא לשטוף במים מכמה סיבות:
א. יותר נקי לאדם.
ב. פחות זיהום של דיאוקסין.
ג. מים ורטיבות - תמיד טובים לערימת הקומפוסט.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

זה גם מסריח וגם מלא בחידקים
בפיפי אין חיידקים. הוא נוזל סטרילי. (פרט למקרים בהם יש דלקת בדרכי השתן כמובן)
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי יעלי_לה »

בפיפי אין חיידקים. הוא נוזל סטרילי. (פרט למקרים בהם יש דלקת בדרכי השתן כמובן)
הוא סטרילי רק ברגע היציאה מהגוף. אחרי כמה דקות כבר יש בו חיידקים.
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי חני_תה* »

אנחנו פתרנו את הבעיה של נייר טואלט בכך שהתקנו צינור שטיפה בחדר השירותים. כזה שקונים בהום-סנטר או באייס. תקענו ברגים בדלת ותלינו עליהם מגבות. ושמנו סבון נוזלי קטן על הרצפה (כזה עם פיה שלוחצים עליה, כדי שלא נצטרך לפתוח פקק). והפסקנו להשתמש בנייר טואלט. גם מרגיש הרבה יותר טוב בטוסיק, יותר נקי וריחני.
אני שוטפת גם פיפי, כך שאין יותר ריח של פיפי יבש מעורבב עם זיעה מן התחתונים.
אלירן_דה_מאיו*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

האם יד לכם רעיון במה ניתן להחליף את גלילי הנייר לניגוב ידיים (בשירותים) במקום שבו מתארחים יותר מ-30 איש ?
ניתן להחליף למגבות (אנשים לא מתלהבים מהרעיון)- ניתן להתקין מתקן שמוציא אוויר (גם לא משהו),
או להמשיך עם גלילי הנייר- שזה הרעיון הפחות טוב מכולם.

יש לכם רעיון ?
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי with_passion* »

אני זוכר בקיבוץ בחדר הילדים - היו ווים עם מגבת לכל ילד. אפשר לשים ווים עם מספר החדר ליד הכיור בשירותים. גם 30 מגבות קטנות בשני שורות לא יקחו יותר מדי מקום. מכיוון שאנו מדברים רק על ניגוב מים - אפשר לתת מגבת לכל חדר שתספיק לכל הביקור. ככה זה גם יותר "הגייני".
על אותו פרנציפ אפשר לחסוך הרבה כלים עם כל בן אדם מקבל צלחת, קערה, וסכו"ם לכל היום.. ואז שוטפים אותם רק פעם אחת בסוף היום (אפשר לעודד ללקק את הצלחת טוב טוב ואז זה ממש נקי).
אלירן_דה_מאיו*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

בחדרים עצמם יש מגבות אישיות- השאה היא לגבי חדר אוכל שבו יש מספר חדרי שירותים- וכיור משותף לכולם.
30 מגבות שצריך לכבס כל יום או כמה ימים, לא נשמע לי כל כך מעשי.

אשמח לרעיונות נוספים
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי with_passion* »

אני זוכר בנאות סמדר, שם היו מגבות בד לשימוש אחד ומיד לסל הכביסה.. וזה היה ליותר ממאה אנשים... כל ארוחה הייתה ערימה גדולה של כביסה בסוף. באמת לא פרקטי.
אבל מה שאני מציע - מגבת קטנה אישית לכל "משפחה\זוג" (לא לכל אורח) שתהיה תלויה באזור הכיור שעוברת כביסה פעם אחת לכל ביקור.. זה חלק זניח מאד לעומת שאר הכביסה של האורח - סדינים ומגבות גדולות.

אני גם אשמח לשמוע רעיונות נוספים.. אבל יחסית לנייר ומתקן חשמלי זה לדעתי הכי אקו.
ד"א אני לא יודע איזה כביסה אתם עושים .. בעולם הכביסה יש הרבה אפשריות, במיוחד כביסה "קלה" כמו מגבות כאלו (לעומת תחתונים וגרביים) - מספיק לשטוף רק במים חמים ואגוזי כביסה - ולהריץ ישר לגינה.
עיפרון_פחם*
הצטרפות: 09 יוני 2007, 23:13

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי עיפרון_פחם* »

שלום!
כשיהיה לך זמן, תוכלי להסביר לי (או להפנות אותי למקום בו כבר כתוב על זה), איך את מורידה מים באסלה עם מי האמבטיה?
לי אין אמבטיה, אבל יש דלי במקלחת. אני משקה עם המים את העציצים, אבל לפעמים יש לי יותר מידי.
ניסיתי פשוט לשפוך אותם לאסלה, במקום לרוקן את הניאגרה, אבל זה לא ניקה אותה מספיק.
תודה!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בשמת, נדמה לי שעפרון פחם שואלת ספציפית על איך את שופכת את המים מהדלי לאסלה כך שהם מצליחים לשטופותה היטב.
הלה*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 00:00

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי הלה* »

אכן. מצאתי הסבר שלך בדף מיחזור בחדר השירותים . אני מניחה שמשם לקחתי את הרעיון במקור. זה פשוט לא "מוריד את המים" כמו שהניאגרה עושה, והאסלה לא נשארת נקייה (כלומר המים בה לא נקיים) אחרי שטיפה כזו (אולי זה קשור למבנה שלה?).
אולי זה קורה גם אצלך, וזה פשוט בסדר מבחינתך?
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי טלי_מא* »

הלה,
אני שופכת את המים על החלק הקרוב אלי, זה לא יוצא ממש לתוך המים אלא נשפך על החרסינה מקדימה (לא השוליים העליונים - החלק הפנימי הרחוק ביותר מהניאגרה).
מוריד מצוין.
בשמת_א*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי בשמת_א* »

הלה, את עפרון פחם?
אני אקח נשימה ארוכה ואתפנה להסביר בקרוב, אבל אעדיף להעביר את כל חלקי הדיון לדף מיחזור בחדר השירותים ולעשות את זה שם. בסדר?
נורה_קטנה*
הצטרפות: 03 יולי 2007, 18:31

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי נורה_קטנה* »

איך לחסוך מים בשרותים
http://www.youtube.com/watch?v=hWbVuVcA ... re=related

איך להשתמש במים ממכונת הכביסה ואח"כ איך להשתמש במים האלה בשרותים
http://www.youtube.com/watch?v=EBWqUfO-aL0
עיפרון_פחם*
הצטרפות: 09 יוני 2007, 23:13

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי עיפרון_פחם* »

כן, זו אני. אין בעיה שתעבירי את הדיון, וקחי את הזמן. זו שאלה קטנה וממש לא דחופה....
אנסה בינתיים את העצה של טלי מא.
תודה רבה.
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אני זוכר בקיבוץ בחדר הילדים - היו ווים עם מגבת לכל ילד
המנהג הזה נאסר כיום בגני הילדים ע"י משרד הבריאות.
אום_אל_קיצקיצ*

מיחזור בחדר השירותים

מי יודע? האם אפשר לזרוק קקי של תינוק יונק לקומפוסטר רגיל?
ה_עוגיה*

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה זה קומפוסטר רגיל? (להבדיל ממה?)
האם את מתכוונת אם היחס לקקי יונק הוא שונה משל קקי בוגר? (כי יש קומפוסטרים הקולטים דרך קבע קקי של כל המשפחה ויוצרים יופי של קומפוסט)
אום_אל_קיצקיצ*

מיחזור בחדר השירותים

כי יש קומפוסטרים הקולטים דרך קבע קקי של כל המשפחה ויוצרים יופי של קומפוסט)
או, בדיוק להבדיל מאלו.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

מיחזור בחדר השירותים

שליחה על ידי הילה* »

לפני חודשיים התחלתי להשתמש בתחבושות רב פעמיות מכותנה אורגנית , בלי תחבושות מניילון , טמפונים "ריחניים" אין אשפה כבר ,וכשמתרגלים להשרות את התחבושות זה ממש בקטנה . תודה גדולה לאלונה שהצליחה לשכנע אותי . ותודה לעולם .
שליחת תגובה

חזור אל “אקולוגיה באופן טבעי”