מיהו פסיכולוג

אנונימי

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהחל ב ככר השוק והועבר ע"י קרן שמש מאוחרת
ראו גם מדור לבטים ורגשות

{קלמנ טינה (30.07.2008 16:20):
אחי, פסיכיאטר אינטגרטיבי שמציע טיפול הוליסטי : גם פסיכותרפיה, גם ייעוץ בגישה רוחנית, גם מוזיקה, גם שיחה, וגם מורשה לרשום תרופות במקרה הצורך (הוא לא חסיד של תרופות פסיכיאטריות, אל דאגה).
הוא אמנם אחי, אבל יש לו חלק משמעותי בהתפתחות הרוחנית שלי בשנים האחרונות.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי פלונית* »

לקלמנטינה ,
ייתכן שאחיך מוצלח מאד כאיש טיפול ,
אולם הוא לא רשום כפסיכולוג בפנקס הפסיכולוגים ,
אז אולי אפשר לתאר את מקצועו ללא כינויו כפסיכולוג ?
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי שני* »

ב{{}}פנקס הרישום לפסיכולוגים ניתן לעשות חיפוש
ואף מומלץ, כדי לראות שהולכים לאדם לטיפול אשר קיבל את ההכשרה עליה אתם משלמים.
כמובן שישנם מטפלים אחרים שאינם פסיכולוגים, והם לא יהיו רשומים בפנקס,
וזה בחירה של כל אדם לאן ולמי הואר הולך ובאיזו הכשרה.
פשוט - לדעתי הכי טוב- לפעול בשקיפות ושכל צד יצהיר במדויק מהם כישוריו.

גם אני חיפשתי ולא מצאתי את שמו. בנוסף פסיכולוגים אינם מורשים לרשום תרופות כך שניתן לשער שאולי הוא רופא אחר? אינני יודעת.

חיפוש בפנקס הפסיכולוגים של משרד : http://www.health.gov.il/oskimbbriut/plogic/pname.asp
אנונימי

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי אנונימי »

מיכלולה הי ,
פסיכולוג הוא מי שרשום בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות של המדינה , וכדי להיות רשום כפסיכולוג , דהיינו להיות מוכר על ידי המדינה , אתה צריך להיות בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה מוכרת עם דרישות אקדמיות מוגדרות , ובעל תואר שני בפסיכולוגיה , גם כן מאוניברסיטה מוכרת בארץ או בעולם .
כך שמי שלא רשום בארץ כפסיכולוג , כנראה לא הכירו את הכשרתו האקדמאית למקצוע זה .
הוא יכול להיות מוכשר מאד כאיש טיפול , אולם אין לו הכשרה אקדמאית שמאפשרת להגדירו כפסיכולוג !

אשמח להבהיר יותר אם יש צורך
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי פלונית* »

_פסיכולוג הוא מי שיש ברשותו תואר שני בפסיכולוגיה, ופסיכולוג קליני (או ניורולוגי או הבנתם ת'תמונה) הוא מי שרשום בפנקס הפסיכולוגים.
בכדי לטפל באנשים על אדם להיות רשום בפנקס הפסיכולוגים_
לאפרת -

כל הפסיכולוגים רשומים בפנקס הפסיכולוגים. ללא קשר לאיזו התמחות הם שייכים.
במסגרת הפרטים מופיע המידע לגבי תחום ההתמחות של כל פסיכולוג.
מטופלת*
הצטרפות: 08 יוני 2006, 10:23

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי מטופלת* »

כמו גם אישיותו, כמובן..
בעיניי מעבר לכל התעודות הכי חשובה האישיות והניסיון.
הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית, בעלת תואר ד"ר , מומחית בעלת שם,
עם אישיות של ....? קרש עץ?...קרה ומרוחקת, שהיגגה הגיגים בעיקר לעצמה, והפליגה בניתוחים דיאגנסוטיים שבתחילת הטיפול מאד הרשימו אותי, אך אחרי מספר חודשים הבנתי שאני בתכל'ס לא זזה לשום מקום...לא מתקדמת, ולא מקבלת באמת אמפטיה.

אח"כ הפנו אותי לאישה מקסימה, עם אישיות מדהימה, עובדת סוציאלית קלינית, והייתי אצלה שנה וחצי בטיפול מעולה!

והתחלתי לחיות...ממש ...
אחרי שבע שנים הרגשתי שוב צורך בליווי, והגעתי למטפלת באומנות, צעירה ממני , עם אישיות מקסימה, ושוב- איכות הטיפול הייתה נפלאה, וחשתי שקיבלתי המון והתקדמתי המון.
בן_עמי*
הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי בן_עמי* »

בס"ד
הוא לא רשום כפסיכולוג בפנקס הפסיכולוגים
ייתכן שאחיך מוצלח מאד כאיש טיפול ,אולם הוא לא רשום כפסיכולוג בפנקס הפסיכולוגים ,
לא הבנתי את הבעיה- הרי למטפלים אלטרנטיבים יש דפים באינטרניט, כך שמי שמעוניין יגיע אליהם.
אם הוא פסיכיאטר, אולי יש רישום נפרד. את שיטות הטיפול הוא יכול להציע בדפים האלה גם.
מה הטעם להרשם דווקא כפסיכולוג?
כלנית*
הצטרפות: 27 מרץ 2005, 21:47

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי כלנית* »

לבן עמי,

אין טעם להירשם במיוחד כפסיכולוג ,
יש אנשי מקצוע טיפוליים טובים גם במקצועות אחרים מאשר פסיכולוגיה .
רק חשוב שאם אתה לא פסיכולוג - אל תציג את עצמך ככזה !
טלמונית*
הצטרפות: 25 אפריל 2010, 18:02

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי טלמונית* »

אחרי שנים רבות של טיפול פסיכולוגי עם אותו פסיכולוג( אני מתביישת להגיד כמה)החלטתי והצלחתי לסיים את הטיפול מיוזמתי. בעבר יזמתי סיום טיפול מספר פעמים אך הפסיכולוג לא ויתר עלי. פעם הציע שניפגש רק פעם בשבועיים ופעם שנעבור לטיפול זוגי וכל פעם זה לווה בנזיפות קשות עלי ואיך אני חושבת להפסיק את הטיפול שאני עדיין עם בעיות .הקיצר, אתמול טלפן אלי הפסיכולוג הביתה, שזה חצי שנה אחרי שסיימתי איתו ומפציר בי שאפגש איתו לפגישה אחת כדי להבין למה הפסקתי איתו ולרדת לפרטי פרטים כדי להבין. ושיש לו עלבון עמוק ממני  מזה שהפסקתי לבוא רק עם ההסבר שלי למה סיימתי את הטיפול:הספיק לי, שהטיפול ארוך מידי ומה שהוא יכל לעזור נעשה כבר בשנתיים הראשונות. אני לא רוצה עוד פגישה שהוא ירד עלי. אמרתי לו שאני לא מוכנה לבוא אליו אבל שאחשוב על זה. אז מה אני שואלת ? ללכת עם רצוני או אולי שיחה בטלפון ( אבל אני לא רוצה שירד עלי גם בטלפון!) או להיפגש בבית קפה רק כי הוא מבוגר מאד ( קרוב לשמונים) ?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום טלמונית,
כל הכבוד על הצלחתך.
הנה דעתי: לא בטלפון, לא בבית קפה ולא פנים אל פנים.
הטיפול הסתיים, הסברים את יכולה לתת רק לעצמך. אליו את לא מחויבת.

<גילוי נאות: אני מטפלת>
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הטיפול הסתיים, הסברים את יכולה לתת רק לעצמך. אליו את לא מחויבת.
מסכימה.
שיש לו עלבון עמוק ממני
עצתי לאותו פסיכולוג שילך לטיפול פסיכולוגי לטפל בעלבונות שלו. זה לא מתפקיד המטופל לקיים את האגו של המטפל. הזוי אפילו!
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

ועוד דבר (זאת אני הפלונית הראשונה שהגיבה):
חשוב לי מאד לציין שבין השגיו של הטיפול שלך (ושל טיפול בכלל, לדעתי) - היכולת לחוש שלמה עם בחירותיך (ומכאן - עם עצמך).
סיום טיפול זו הזדמנות טובה לפרגן על כך, להעצים ולטפח את האפשרות הזו והיכולת הזו.
מתאורך עולה שבחרת נכון עבורך. שוב שולחת ברכת הערכה וכבוד על כך.
חמוצית*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 00:52

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי חמוצית* »

טיפול פסיכולוגי יכול להארך שנים רבות. אכשהו אני שומעת על הבה מקרים שפסיכולוגים מושכים מושכים מושכים ומסרבים לסיים את הטיפול. זה מאד מעניין אותי למה.
את מרגישה שסיימת, החלטת שסיימת, ביצעת את הסיום. זהו. סגור. את מרגישה שלא נכון לך להיפגש איתו ויש גם צד משמעותי לקול שלך לרגשות שלך להבחנה שלך.עשי מה שליבך אומר לך, את בסדר!
חמוצית*
הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 00:52

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי חמוצית* »

והשם של הדף הזה, השאלה הטמונה בו מאד מעניינת.
באמת מיהו פסיכולוג? ואני לא מדברת כרגע על לימודים, תארים, רישומים ופנקסים. אלא על התפקיד, האחריות, האתיקה, הצלחת/כישלון טיפול.
ובכלל מיהו ומהו פסיכולוג לדעתכם? כי אני כבר מבולבלת מנסיונות החיים עם פסיכולוגים
טלמונית*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי טלמונית* »

איזה כיף לקבל תגובות! קראתי בשקיקה אותן.
טלמונית*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי טלמונית* »

תודה על הקישור. מתאים ביותר. תשמעו, אני עם גרון כואב כאילו צעקתי עליו בטלפון. רציתי ולא צעקתי והנה יש לי דלקת במיתרי הקול.
לא רציתי לשתף אותו ברגשותיי. מה שהייתי רוצה לצעוק לו זה ככה:
אתה עזרת לי מעט בשנתיים הראשונות. מאז אתה כבר הרבה שנים עריץ אגואיסטי וחצוף. איזה פתטי אתה, מתקשר אלי הביתה אחרי כל כך הרבה זמן מאז שסיימתי את הטיפול(בנייד סיננתי אותך) , מתחנן אלי שאחזור אליך, מטריד אותי בביתי בשיחת טלפון זו. את "העלבון העמוק" שלך ממני כי עזבתי אותך תדחוף לתחת שלך או תספר לפסיכולוג. זה שלך. לא שלי.
כל פעם שאמרתי די לטיפול לא כיבדת את זה וניסית להחזיר אותי אליך תוך כדי שאתה יורד עלי בצורה משפילה ומשכנע אותי עוד ועוד ואיך אני מעיזה ואיזה עתיד שחור מחכה לי אם לא אשלים את הטיפול ואיך אתה דואג לי ואוהב/מעריך אותי.
פעם אמרת לי שניפגש רק פעם בשבועיים ופעם כטיפול זוגי.
אתה לא מתבייש לרצות להחזיק אותי בטיפול כל כך הרבה שנים?! כל- כך הרבה!!!
אחרי שנתיים הייתי צריכה לסיים איתך. כבר אז ע"פ חלום שלי הבנתי שאתה רודן שתלטן, לא מוכן לוותר עלי, לא מוכן לקבל שאני לא זקוקה לך יותר, לא רוצה יותר.
לא מוכן לוותר על ההרגשה שבחורה צעירה וחתיכה שנזדקקה לטיפול נותנת לך. אתה דוחה. זקן חרמן ומכוער.
אני השתחררתי ממך. אתה לא מוכן לקבל את זה. זו כבר בעיה שלך.
יישמתי את התובנה מהחלום באיחור רב. אני שמחה שיישמתי אותה.
אני מקסימה ואהובה ונהדרת איך שאני.
סרבת להיפגש איתי בבית קפה כי שם לא תרגיש מלך בממלכת העריצות והסמכותיות שלך,
שם לא תוכל לרדת עלי בקול גדול. ועוד איך אמרת בחוצפה שלא אכפת לך להיפגש איתי גם בבית קפה אך לא במקום הפגישה.
אוי ואבוי לך אם תנסה להגיב לדבריי וליצור איתי קשר. אראה בזה הטרדה.
אתה יכול לדחוף גם התגובה שלך לתחת השמן שלך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיהו פסיכולוג

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מקסימה ואהובה ונהדרת איך שאני.
(())
כל הכבוד לך!
שליחת תגובה

חזור אל “טיפול פסיכולוגי”