מה את כבר מכינה לארוחת הערב שזה - לבשל??
טוב, כוונתי הייתה שרק על עצמי לספר ידעתי, מנומך שנותיי כאם . אין נסיוני והבנותיי יכולים באמת להעיד על שום דבר. הרי כל האפשרויות גלומות פה בעולם ולכן הרבה פעמים יש תחושה של בלבול או חוסר יכולת לתפוס- כי יש מהכל וזה מבלבל.
לדוגמא ואינני מלינה או מתריסה חלילה : ההבדל בין השעות שאני עם הילדים לבין השעות שאת איתם הוא אדיר. שלא לדבר על עוד קשיים אובייקטיבים שאצלי מצויים ואצלך לא.
אבל- אי אפשר להשוות את חווית הקושי, כשם שאי אפשר להשוות תחושת כאב בין אנשים.
בסך הכל הגעתי לאמהות ממקום ככל הנראה מאוד בשל ומוכן ונרתמתי לתפקיד במלא עוזי.
אני ממש רואה בגידולם שליחות. מאוד מאוד מאוד כואב לי שאני לא עושה זאת בדרך האופטימלית (עם בן זוג)
האינטנסיביות היא ממש, אבל ממש קשה מאוד לתאור, למילול.
מכיוון שרק לא מזמן חשתי בפעם הראשונה איזה גיץ של שנאה לילדתי האהובה והייתי בשוק מזה לכמה זמן, לא אוכל לאמר מעבר לנסיוני הדל.
הרבה פעמים אני אומרת לעצמי: אם המינונים היו יותר הגיוניים, הכל היה הרבה יותר פשוט.
מה- זה או שהם תלויים לך על הצוואר בכל כובד משקלם, או שהם נעלמים מהבית?
וכתבתי על זה, שנדמה לי שיש גיל גדול יותר, שם כבר כל הגורמים במשפחה נדמה לי משוחררים יותר ונהנים יותר.
אני כל בוקר קמה בכוחות מחודשים ואמונה. מתחילה עם שיר חדש בלב. ואז באיזה שלב של היום - אם יותר ואם פחות מאוחר , אני חשה עייפות אולי יותר נכון לאמר לאות.
ממש עיפה מהפעולות החוזרות על עצמן, מההתמודדויות החוזרות על עצמן.
בזמן האחרון הכל יותר קשה באופן כללי. אני מאוד מאוד זקוקה לחופש ואין מה לדבר, ככל הנראה אצטרך לפעול כדי שזה יקרה.
אני לא מכירה רצפים של חוסר כוח אליהם , כפי שאת מתארת. רוצה לאמר שממקומי נדמה לי שאם הייתי במצבך...היה לי הרבה יותר קל ממך להכיל- אבל כפי שהקדמתי לאמר ההשוואה הזו מיותרת וזה בכל מקרה ספקולציה- אני לא שם באמת ולא יכולה מאמת להיכנס לך למוח. (להיות גון מלקוביץ? (-:)
ברור שכשאת מוצאת שימחה, אהבה, סיפוק, פורקן מכל סוג, זה מקל על כל התמודדות עם קושי כולל עם ילדייך.
כך גם לי.
גם כשאני רואה קושי גדול משלי, או כשאני רואה ניצול מיני או כל מיני דברים מזעזעים אחרים שמראים לא מעט בתקשורת - זה מיד נותן לי כוח לרוץ אל ילדיי, לעטוף אותם בכל הטוב שיש לי.
לגבי המשפט הזה:
האחרוית הטוטאלית נוגסת קצת במקום של האהבה הנקיה.
אני לא חושבת שאת לא חשה אליהם אהבה נקיה ונדמה לי שאת חוטאת למה שרצית לאמר כשאת משתמשת במינוח הזה. לא?
אולי חסרה לך שמחת החיים, חדוות החיים הרעננות הזו שאת ניגשת אליהם ממקום של איזו שלמות עצמית- אך האם זה באמת קשור לגבר דווקא?
נדמה לי שזה עניין של לחיצה על כפתורים בראש. חשיבה/מחשבה/אמונה מולידה כפתור- ואז צריך ללמוד ללחוץ על הכפתור הזה.
מלא אמהות שואלות אותי : איך את יכולה לעשות את זה?
ואני עונה: שזה הכל כפתורים בראש.
אני יכולה לאמר, שהאחריות הטוטאלית על כלכלתי נוגסת ביכולתי לפרוח
וככל הנראה שגם פה סך הכל יש עניין של כפתורים ואימון.
עכשיו לגבי המשפט הזה:
אז שבטח כשאוהבים את אבא של הילדים יותר קל לאהוב גם אותם בעצמם
אני מאוהבת בילדיי מאז שנבטו בבטני באופן ממש אוטומטי ואני חשה באהבה אדירה וקשר חזק עד היום.
אבל את נוגעת בנקודה מאוד מאוד רגישה שמתעוררים לי לגביה חששות, חדשות לבקרים.
הם עוד קטנים ואני לפעמים חושבת: ומה יהיה כשיגדלו והאישיות כבר תיראה לעין במלוא עוצמתה ואז אראה שם דברים שאני ממש אבל ממש לא אוהבת באביהם??
יש לי התחושה שאני אגדל ואלמד עם השנים ולחשש הזה אין אחיזה במציאות כל עוד היא לא מציאות הלכה למעשה.
וגם אם יצוצו בעיות שכאלה בטח זה לא שחור ולבן. גם בי יש תכונות שאני יודעת לקבל למה לא אוכל לקבל גם אותם?
אני לא בטוחה שלזה התכוונת, או אולי אצלך הקושי בא שוב מהמקום הלא שלם הזה שמחפש ומוטרד ומכאן לא מצליח להכיל את הסובב אותו.
בכל מקרה משימת האמהות היא
ה משימה והיא ממש ממש לא קלה- לעשות את זה לבד, זה כמעט לעשות את הבלתי אפשרי.

(())
ואת כל זה אני צריכה לזקוף גם לאמא שלי..
רוצה לכתוב לך מייל אבל ככל הנראה כבר לא היום.
לילה טוב לנו ובוקר טוב ויום נפלא מלא באור, אהבה, הכלה, סבלנות, הקשבה, רצון טוב, נתינה.
אמן.
ואם בא לך להמשיך להרהר בקול רם בעניין, אני איתך (-: