מטפלת למתבגרת במצוקה

מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

הי
אני מחפשת מטפלת רגשית בשביל אחותי
היא בת 17 כבר כמעט שנה מחוץ למסגרת בית ספר (אנחנו בית חרדי היא התחילה תיכון חרדי ופרשה ) בגלל חרדות מטורפות ותחושות ניתוק מהגוף שהקשו עליה להיות בחברת אנשים. היא סובלת ממש כבר הרבה זמן.נערה עם הרבה חכמה ויכולות ממש גדולות אני רואה את הכאב שלה וקשה לי ממש. בבית קשה להורים שלי להכיל אותה .מין הסתם ההורים שלי מתקשים מאוד בלהכיל רגשות ולחבק ולהרגיע באופן כללי והיא הולכת ומתחרפנת הדימוי העצמי שגם ככה למטה הולך ויורד וכל רגע בלי טיפול הוא רגע של כאב מיותר.
אני בעצמי מתמודדת עם הרבה השלכות מהילדות שלי וקשה לי לקחת אחריות עליה ולהכיל אותה עושה את זה כשיכולה וזה גדול עלי בכמה מידות.
אציין שהיא היתה אצל כמה מטפלות שמומנו על ידי הרווחה אבל הן היו לא ממש מקצועיות ואף אחת מהן לא הצליחה לתת לה תחושה לגמרי בטוחה. ההורים שלי לקחו אותה לאבחון פסיכיאטרי והיא אובחנה עם ocd וקיבלה מרשם לכדורים בענין הזה אני מרגישה שזה כל כך מוקדם מידי לתת כדורים בלי שניסו לתת לה גב ותמיכה היא בסהכ צריכה שיראו אותה ויקשיבו לה ויחבקו אותה ובעיקר ירגיעו אותה.כל המבוגרים סביבה נבהלים ממנה מההתקפי זעם מהכאב הגדול שלה. היא בינתיים מתנגדת מעצמה לכדורים ודי איבדה אמון במבוגרים שסביבה
ממש אודה אם תתנו לי המלצות למטפלת דתיה טובה שתוכל להכיל ולהיות שם בשבילה ולעזור לה לצאת מהמקום הזה.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

ועוד תובנות והארות תתקבלנה בברכה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את אחות כל כך טובה.
נראה לי שהיא צריכה יותר ממטפלת, אלא ממש להיות במסגרת שדואגת לה.
לצערי לי בעצמי אין מושג קלוש בעניין... אני מקווה שתגיע לפה מישהי שתוכל לעזור יותר.
אולי לשם התחלה לפנות לאיזו עמותה כמו ער"ן או משהו כזה?
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

ירושלים
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

פלונית אלמונית תודה מחמם את הלב.
הענין הוא שהיא מאוד תלותית באמא שלי ועם כל הדפקות סהכ יש גם דברים טובים ויפים במשפחה ונראה לי לנתק אותה זה יכאיב לה יותר אלא אם כן זה מסגרת מממש מכילה כי רוב הענין שההורים שלי חרדים ואין כמעט מסגרות מתאימות נורמליות.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

אולי השתמע שההורים שלי לגמרי נוראיים זה לא נכון בכלל. הם שתיהם דאגו ודואגים כמה שהם יכולים הלכו איתה להרבה טיפולים הם נותנים כל מה שיכולים ומעבר פשוט מבחינה רגשית קשה. זה כנראה גם השורש של הבעיה.
פלוני_אלמונית*

מטפלת למתבגרת במצוקה

אולי כדאי לנסות הומאופטית טובה ומנוסה.
במקרים מסוימים גם טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור, כמובן שהכי טוב שילווה בטיפול רגשי מתאים ותומך.
הייתי ממליצה להורייך לקבל עזרה והדרכה כיצד לגשת אלייה ולעזור לה ואיך להגיב להתקפי הזעם.
אני לא מכירה מטפלות באיזור ירושלים.
ובשלב ראשון, כדאי להורים-ואולי גם לך- לקרוא את הספר פחדים של ילדים מאת חיים עומר ואלי לייבוביץ'.
רפואה שלמה לה ויישר כח לך על הדאגה והאכפתיות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

למטפלת דתיה טובה שתוכל להכיל ולהיות שם בשבילה ולעזור לה לצאת מהמקום הזה
הדס מלכי, בת עין.
אני אכתוב את הטלפון שלה בהודעה נפרדת, תמחקי אחרי שתקראי. דברי איתה קודם. לא תמיד יש שם קליטה, אז אם את לא מצליחה להשיג אותה, פשוט תנסי שוב.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי פלונית* »

בוקר טוב,
במקביל למאמר עד כאן ,
מציעה לבדוק דרכים נוספות להתמודד עם מתח. מיינפולנס היא אופציה טובה. עשוי לתת כלים להתמודד עם הווה וגם בהמשך.
התרגול הזה נמצא המטייל.
לפעמים הסדר המתאים הוא קודם טיפול תרופתי שקצת ממתן ורק אחר יש פניות מספקת למיינדפולנס.
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגב, האיבחון שנתנו לה, לא בהכרח תואם את מה שאת מתארת.
למה חשוב שהמטפלת תהיה דתיה, דרך אגב? יש שיטות שעוזרות מאוד בזמן קצר ואין שום צורך בדת.
זה כמו שיהיה חשוב שהרופאה תהיה דתיה בשביל לטפל לה בשבר ברגל. למה זה חשוב? האם לא חשובה המקצועיות והיכולת לגלות כלפיה איכפתיות ואהבה?
ברור לי שחשוב שזו תהיה אשה, לא הייתי שולחת שום נערה לטיפול אצל גבר ולא חשוב כמה הוא מקצועי, אבל זה מסיבות אחרות לגמרי.
סנונית_הסיפורים*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי סנונית_הסיפורים* »

אחות יקרה,
אני פסיכולוגית קלינית חרדית, ולמרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אני חושבת שיש סיכוי שבע"ה אוכל להיות שליחה טובה לאחותך.
אם הורייך רוצים הם יכולים להתקשר אלי
ל 054-6776775
ונדבר על זה יחד.
כל טוב ושבת שלום!
מציפורי דורון.
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי אופיר* »

ברור לי שחשוב שזו תהיה אשה, לא הייתי שולחת שום נערה לטיפול אצל גבר ולא חשוב כמה הוא מקצועי, אבל זה מסיבות אחרות לגמרי.
למה?
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

מעריכה ממש את כל ההמלצות וההתייחסות באמת מחמם את הלב ומרגיע
פלוני אלמונית אני באמת חושבת שהיה מאוד מועיל אם ההורים שלי היו מתייעצים ואולי אפילו מטפלים בעצמם הם כן התייעצו אבל כנראה לא משהו יסודי. מכירה מישהי /מישהו שיכול להדריך בדברים האלה?
בשמת תודה על ההפניה אני אבדוק את זה.
אני גם חושבת שהדת הרבה פחות חשובה בענין .ההורים שלי יותר מעדיפים מישהי דתיה ולכן אני מחפשת .
בקשר לאבחון באמת מענין אותי אין לי מןשג בדברים האלה כל ההגדרות של ocd מה זה אומר? מה שתארתי עליה הוא כללי אבל גם אני הרגשתי שאבחנו אותה לא מדויק ומאוד נקודתי
סנונית הסיפורים תודה יש מצב שאפנה אלייך
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אופיר, מכמה בחינות. ראשית, עניין של הבנה עמוקה ללבה של נערה, ודמיון בחוויה הנשית. שנית, יש יותר מדי גברים שמנצלים נערות במקצועות טיפוליים ולא הייתי חושפת נערה לאפשרות כזאת, גם לנשים מבוגרות ומנוסות לא תמיד יש מספיק כלים להגן על עצמן. שלישית, בטיפול מתרחשת במקרים רבים תופעה של "התאהבות". אם זה מול גבר יש חשש לסיבוכים שונים כתוצאה מזה.
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה שתארתי עליה הוא כללי אבל גם אני הרגשתי שאבחנו אותה לא מדויק ומאוד נקודתי

נראה כאילו חיפשו בספר את האיבחון שהכי אפשר "להלביש" עליה ולהיפטר ממנה עם איזו תרופה.
ממה שכתבת עולה שיותר מהכל היא זקוקה להיות עטופה בהקשבה, בהבנה ובאהבה.
ממש כואב הלב, כי אי אפשר לטפל בניתוק מהגוף על ידי תרופה אלא על ידי איזון וחיבור לגוף ולעצמה.
הדס מעולה לעניין הזה ויש לה גם המון ניסיון עם מקרים דומים. מעבר לזה, היא מכירה עוד מטפלות דתיות שונות (בשיטות אחרות משלה) בתוך ירושלים שהיא תוכל להמליץ עליהן במקרה שיש קושי להגיע אליה.
קור_את*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
דף אישי: הדף האישי של קור_את*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי קור_את* »

אופיר, מכמה בחינות. ראשית, עניין של הבנה עמוקה ללבה של נערה, ודמיון בחוויה הנשית. שנית, יש יותר מדי גברים שמנצלים נערות במקצועות טיפוליים ולא הייתי חושפת נערה לאפשרות כזאת, גם לנשים מבוגרות ומנוסות לא תמיד יש מספיק כלים להגן על עצמן. שלישית, בטיפול מתרחשת במקרים רבים תופעה של "התאהבות". אם זה מול גבר יש חשש לסיבוכים שונים כתוצאה מזה.

בדיוק.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

עדכון דיברתי עם המטפלת שהמלצת בשמת נשמעת מדהימה אבל בינתיים קרו דברים אחרים ההורים שלי רוצים לשלוח את אחותי לבית ספר מרוחק שמתאים לבנות עם כאלה בעיות (ככה טוענים) מרוחק כי זה היחיד שמצאו מתאים וחרדי מספיק. אני מתה מפחד בשבילה עוד לא הבנתי מה היא חושבת על הענין
מעריכה את כל התגובות והעצות באמת חיממתם את ליבי
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ההורים שלי רוצים לשלוח את אחותי לבית ספר מרוחק שמתאים לבנות עם כאלה בעיות
אוי ואבוי. אין מלים.
סנונית_הסיפורים*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי סנונית_הסיפורים* »

אתיכולה אם זה אכן יקרה לבקר אותה הרבה ולהעניק לההרבהחום ואהבה ןתמיכה
אני בטוחהשזה יהיה לה טוב
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

אני צריכה לפרוק קצת מטען.
מחרתיים היא כנראה תלך לפנימיה.
הלב שלי כואב. כל כך כואב עליה.
אני מאשימה את עצמי הרבה כי לא מצליחה להיות שם בשבילה. יש לי הרבה משל עצמי והיתה תקופה שהיתי מעורבת ואחראית יותר ומחויבת והרגשתי שזה יותר מידי ובא ממקום של הזדהות יתר שלי איתה. אז הפסקתי.ויתרתי על להיות לה תחליף מטפלת או משהו כזה וחזרץי להיות אחות שלפעמים מתעצבנת לפעמים פחות נחמדה וזה הביא לי הרבה תובנות אבל כבר פחות מדברת איתה .פעם היו לנו שיחות ולפעמים היא היתה נפתחת ופורקת וזה היה לדעתי מקל עליה. היום אין כמעט.אני עם הרבה עומס רגשי משלי בקושי מצליחה להכיל את עצמי.והלב שלי יוצא אליה ולא מצליחה לבטא את זה ולתת לה את הכתף שלי. הכאב שלה גדול עלי. אני רואה אותה ובאלי לצרוחחחח ובאלי להגיד לה חיים שלי את מדהימה את בסדר זה העולם מסביבך הפוך ודפוק. ובאלי להגיד לה שזה אני שלא מצליחה להכיל כלום ולא שהיא יותר מידי . היא לבד. לבד עם הכל עם זה שהיא עומדת לצאת מהבית בלי שיש לה יכולת תקשורת טובה.בל שאף אחד נתן דעתו על הבעיה האמיתית שלה.ועכשיו גם את המקום היחסית בטוח לוקחים לה . גם אם היא תתגבר ויצא מזה טוב אני חושבת שהיא תישרט לנצח מהדבר הזה. אני מסתכלת בעיניים ורואה שם בדידות ויאוש וילדה מדהימה שמוותרים עליה .
וכואב לי.
היתי חייבת לפרוק
תודה שאתם פה
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

את יכולה לכתוב לה את מה שכתבת פה במכתב? לא פנים אל פנים?
גם מה שהיית רוצה להגיד לה ולא מסוגלת להגיד לה, אלה מלים יפות ומחזקות, מכתב היא יכולה להחזיק איתה ולקרוא בו שוב ושוב.
ואת יודעת מה? תני לה את הטלפון של הדס, שיהיה גם לה. היא מספיק גדולה בשביל להתקשר.
ואולי אולי אולי, בפנימייה הזאת יש נפש מלאכית שתזהה אותה ותדע להתייחס אליה בחום ובאהבה?
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

אולי שומעים לתפילות למעלה. בינתיים ההליכה לפנימיה מתעכבת.אמא שלי מבינה שהמצב הנפשי שלה יותר מידי לא טוב בשביל זה. היא נפגשה היום עם פסיכיאטרית/פסיכולוגית (לא הבנתי בדיוק את ההגדרה) שהבנתי שדווקא הבינה את המצב ולא מנסה לדחוף כדורים וכן הצליחה לראות אותה .הלואי שיהיה מפה התקדמות.
מעריכה את התגובות. תודה בשמת
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הלוואי!
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

הי..אז שוב אני מבקשת עזרה. אמא שלי לוחצת על אחותי לקחת כדורים משהו לחרדות אחותי לא רוצה. לוחצים עליה מכל הכיוונים כי יש לה מחשבות אובדניות ויש פחד עליה..היה לה גם התקף חרדה לפני כמה ימים.
היא אמרה לאמא שלי אולי למצוא משהו טבעי ואמא שלי לא מאמינה בזה.
האמת גם לי אין מושג אז אני שואלת אתכם יש דברים טבעיים שבאמת יכולים לעזור? לכפייתיות ולחרדות ומחשבות אובדניות
היא הולכת לאיזה מטפלת לא זאת שאני הבאתי לה. לא יודעת כמה זה עוזר
אני יודעת שאין תרופות קסם ויש מלא שיטות שיכולות לעזור הלואי שאמא שלי היתה פתוחה יותר לשמוע כרגע אני מחפשת משהו שאפשר לקחת תחליף לכדורים שירגיע או יאזן קצת
מעריכה כל אחת ואחד שעונים פה
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי יולי_קו »

קודם כל אני שולחת לך חיבוק ענקי. אני מרגישה את האיכפתיות והרצון לתמוך באחותך.

אני חושבת שאפשר להתמך ב׳פרחי באך׳. אפשר למצוא מטפלים בשיטה שירכיבו לה תמצית אישית, או לקרוא בעצמך באינטרנט מה מתאים (יש 38 תמציות שונות למצבים נפשיים וסוגי אופי שונים, ואפשר לשלב ביניהם), לקנות בחנות טבע או בבית מרקחת, ושהיא תטפטף לעצמה כמה טיפות בבקבוק המים שלה, ותשתה מזה במשך היום.
לחפש פרחי באך שלא משומרים באלכוהול בגלל הכשרות (אני זוכרת נכון שהמשפחה חרדית?).
הטיפול עדין ומתמשך, ואינו מסוכן.

אני חושבת שבמצב שאת מתארת טיפול משולב עדיף בהרבה- תמיכה ממטפל טוב ואמפתי קודם כל, שיעורי תנועה (אני מאוד ממליצה על צ׳י קונג, שמחבר גוף נפש ונשימה), מישהו שילווה אותה בהליכה (פשוט לצעוד/ לטייל) פשוטה אבל דינאמית- יום יום, וגם בתחומים אחרים! וגם תמציות פרחי באך.
חשוב לגלות מה משמח אותה ונותן לה כח וסיבה לחיות- ואז לעזור לה לעשות את זה.

לדעתי זה לא בכוחו של אדם אחד לעשות את כל זה בשבילה, ובטוח לא רק את בעצמך. יש אפשרות לגייס עוד אנשים מהמשפחה בשביל לעזור לך לארגן לה תמיכה כזאת? (דודים ודודות, סבים, חברים קרובים של המשפחה, שכנים טובים?)
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מצטרפת להמלצה של יולי קו על פרחי באך - אבל חשוב לקבל אותם ממטפלת טובה שתרכיב לה תמצית אישית טובה. אני מכירה מישהי מעולה שעובדת דרך הטלפון (תרשמי אותה כאן: http://joan.hiburim.org/consultcallgeneral והיא תוכל גם לשאול אם זה יעזור לה וכן הלאה, זו שיחת ייעוץ חינם).

האם היא תהיה פתוחה לנסות תירגולי צ'י קונג פשוטים וקצרים מאוד דרך האינטרנט? דברים ממש עדינים וקצרים?
שתי דוגמאות:
תירגול אצבעות קצרצר (כשלוש דקות) שאפשר לעשות בישיבה. ההנחיות מופיעות בטקסט על המסך, אפשר להשתיק את המוסיקה (כתוב שזה ליד ולגב, בפועל זה לכל הגוף):
https://www.youtube.com/watch?v=ndRaMxflc9Q
תירגול "כובע הקסמים", תירגול מאוד עדין שמתבצע בעיקר בדמיון:
https://www.youtube.com/watch?v=CrTYPSn76EE

התירגולים בחינם, זמינים באינטרנט, ואחרי 7 ימים רצופים של תירגול (כן, אפילו תירגול של 3 דקות) כבר יש השפעה חיובית. יש לו עוד המון תירגולים ביוטיוב ואפשר לחפש.

לא ממליצה על התרופות למצב הזה (נוגדי חרדה וכדומה) כי אחת מתופעות הלוואי שלהן היא - הגברה של רגשות אובדניים S-: יש הרבה התאבדויות בעקבות התרופות האלה.

איך היא מרגישה עם המטפלת שהיא הולכת אליה? היא יוצאת מהפגישה בהרגשה טובה יותר? היא מרגישה שהמטפלת מבינה ללבה ושהיא 100% בעדה? תנסי לברר בעדינות.
יולי_קו

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי יולי_קו »

בשמת,
באופן כללי אני מצטרפת להמלצה לקבל טיפול ממטפלים טובים. במקרה הפרטי של פרחי באך אני מסכימה שהמלצה ממטפל טוב היא דבר נהדר, ובפרט אם הוא מכין את התמצית וגם מברך אותה, כלומר טוען אותה בכוונות טובות ובכח חיים (כמו בטיפול הילינג לאדם, אבל כאן מטעינים את הבקבוק עם התמצית בכוונות הבראה והחלמה).
אבל- ד״ר באך עצמו כתב הרבה על הנושא, ואז גנז והשליך הרבה ממה שכתב, בשביל להשאיר מידע קצר ברור ונגיש, כך שכל אחד- אפילו הכי הדיוט- יוכל להעזר בכלי הזה.

הדבר היחיד שחשוב לדעת- התמציות עדינות ותומכות, ובטוחות לשימוש, ואני לא נתקלתי מעולם במישהו שנפגע משימוש בהן. רק צריך להזהר עם אלכוהוליסטים בגמילה שאסור להם לצרוך אפילו טיפת אלכוהול אחת בשביל לא ליפול שוב להתמכרות.

לכן אני ממליצה לקחת תמציות שהומלצו על ידי מטפל שעבר הכשרה, או לבחור בעצמנו מה לקחת או מה לתת לקרובים לנו אחרי קריאה בספר או באינטרנט. המידע זמין.
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשביל לבחור לעצמך תמציות, את צריכה רמה מינימלית מסוימת של העצמה.
להתרשמותי, אין פה מספיק אפילו בשביל המינימום. לא הייתי משאירה אותה תלויה באוויר להחליט על עצמה. צריך שתהיה לה גם אופציה להישען.
יולי_קו

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי יולי_קו »

ברור שלא המתבגרת תבחר! היא במצוקה ענקית עכשיו! אחותה שמבקשת פה תמיכה, יכולה אם היא רוצה לקרוא ולבחור בשביל אחותה הצעירה. זה היה לי כל כך ברור שלא הסברתי את הנקודה הזאת.
זה רם יאפשר חיסכון גדול בתקציב, שהוא כנראה מצומצם מאוד.
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אבל יש עלות גם להכנה לבד. הרי רצוי לשלב 4-5 תמציות, נכון? אז מי שאין לה ערכה מלאה של פרחי באך בבית שמהם היא יכולה לרקוח, צריכה לגשת לבית מרקחת/חנות טבע שמחזיקים את התמציות הנבחרות, ולקנות 4-5 בקבוקונים נפרדים של התמציות, כדי להכין עבורה תמצית משולבת בבקבוקון אחר, נפרד, שגם אותו צריך לקנות?
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

יש מישהי/ו לפנות אליה היום דחוף אחותי במצב לא טוב עברנו חג סיוט איתה. מחר נראה איך ממשיכים.רק לעכשיו אשת או איש מקצוע בעיקר בהרגעה. אזור ירושליים או אם בטלפון יכול לתת עזרה תודה
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

עוד אפשרות בטלפון: ג'ון ג'ייקובס, 052-3443056.

אפשרות אחרת, אתי דן, תטא הילינג, גם כן עובדת דרך הטלפון: 052-7074455.

עוד אפשרות דרך הטלפון: חדוה מילבאוור, 054-4709307, גם כן ממש מתאימה לעזרה ראשונה.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

בשמת אין כמוך באמת מעריכה כל פעם שאת מגיבה
אמא שלי דיברה אתמול עם אחת המטפלות שהפנית אותי אליהן
פירטה לה הכל והיא אמרה לה שכנראה באמת היא צריכה לקחת תרופה קונוונציונלית והיא לא יכולה לטפל בלי זה
האמת זה די מייאש אותי.חשבתי שיש דרך אחרת בשבילה.
בכל מקרה היא מתנגדת לקחת ואני מתחרפנת כבר מלראות אותה במצב הזה אנחנו מפחדים עליה כל הזמן וזה מתיש
בכל אופן מעריכה הרבה את ההיענות זה מחמם את הלב ונעים שלמישהו אכפת
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא יודעת עם מי מהן היא דיברה, אני מכירה היטב היטב את הדס (שלא נראה לי שהיתה אומרת דבר כזה) ואת אתי דן (שגם לא נראה לי שהיתה אומרת דבר כזה) אז אולי כדאי להתחיל מהן? פשוט, כל אחת נותנת את התשובה שנכונה לה. אבל לא כל מטפל נכון לכולם...
יש גם מישהי בירושלים, צדקת גדולה, שגם בעלה מטפל, פשוט לא מצליחה להיזכר בשמה. אם פרטיה יעלו, אכתוב כאן.
פלוני_אלמונית*

מטפלת למתבגרת במצוקה

סיוע כללי, מקווה שיוכלו לסייע לכן:
ער"ן - 1201 בטלפון
בצ'אט של סה"ר - https://sahar.org.il/
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוקיי, הצדקת הזאת שהזכרתי היא אשתו של רופא שיניים (מיוחד והוליסטי) בשם ד"ר יעקב לנדאו. היא מטפלת ברפואה הגרמנית החדשה ובשיטות נוספות.
הטלפון שלו 052-3803304, צריך לברר אצלו איך ליצור קשר עם אשתו.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

הי בשמת דווקא מי שאמא שלי דיברה איתה זאת הדס מלכי גם אני היתי מופתעת אולי הדרך שאמא שלי תיארה גרמה לה להגיב ככה לא יודעת.
האמת שהבנתי בחג (גם השבת היה עוד פעם..) שהמצב באמת יותר קשה משחשבתי הכאב שלה ממש גדול מידי והאובדניות
אני באמת אובדת עיצות כרגע.
בכל אופן מעריכה כל כך את היענותך ❤
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה. הבנתי. חבל שהיא לא פשוט מביאה אותה להדס... שהדס תראה בעצמה במה מדובר.
אבל תדברו גם עם אשתו של ד"ר לנדאו ואולי גם עם אתי דן. לגבי אתי, היא עובדת דרך הטלפון, לא צריך לנסוע, זה יתרון גדול. ובטיפול, אחותך יכולה להיות מאוד פסיבית אם היא רוצה. כך גם עם חדוה. אלה טיפולים אנרגטיים, אפשר להוריד את רמת הכאב הרבה מאוד בטיפול אחד. זה לא פותר את הבעיה אבל יכול לשפר הרבה, ועכשיו החגים, זמן מאוד לחוץ, עלול להגביר כל מצב קשה.
מישהי*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי מישהי* »

גם להתקשר להדס היה בשביל אמא שלי משהו שהיתה סקפטית לגביו כי היא מאמינה שהדרך היחידה זה תרופה. אז להציע לה עוד מטפלים...לא יודעת
אחותי התחילה לקחת כדורים. לא יודעת מה בדיןק
הלב שלי נקרע ממנה .היא נכנעה היא באמת הפכה למפורקת הרבה יותר ממה שהיתה מלכתחילה התקופה האחרונה באמת היתה נוראית.
בינתיים עוד אין את ההשפעה
הלואי שלפחות מפה יטפלו גם בבעיה האמיתית שיהיה מרווח לנשימה
בשמת_א*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

למה את או אחותך לא יכולות להתקשר? בסך הכל שיחת טלפון. אולי אחותך תצא נשכרת משיחת טלפון לא טיפולית, שכולה לצרכי בירור ("האם את המטפלת המתאימה למצבי ומה השיטה שאת עובדת בה, ומה העלות")? לא הכל חייב לעבור דרך אמא שלך, אתן לא ילדות בנות חמש. אני מבינה שהיא תאשר והיא תשלם, אבל למה לא לדבר עם כל אחת מהמטפלות האלה סתם לשיחת בירור אישית שבה היא גם תוכל להרגיש, מי מתאימות לה, מי אולי, למי היא בכלל לא מתחברת - דברים כאלה.
ואת שם כדי לרפד לה. כדי להיות איתה, אולי להתחיל את השיחה כי זה יכול להיות קטע מפחיד, ואחרי כמה דקות שאת מדברת איתן, את מעבירה לה?
שימי לב שלא כל עזרה צריכה להיות ה"סופית" וה"אולטימטיבית". אפשר לייצר הרבה תמיכה ועזרה מעצם ביצוען של כמה שיחות שהן טכניות במהותן, בכלל לא טיפוליות. את זה את והיא יכולות לעשות בעצמכן עם הפרטים שמסרתי כאן. לדוגמא, כל אחת מהמטפלות האלה עובדת בשיטה קצת שונה, חלק בטלפון, לחלק צריך להגיע, גם אלה שבטלפון, עובדות בשיטות שונות - ממש כדאי שהיא תראיין אותן, שיסבירו על השיטה שלהן, מה הן עושות, איך זה יכול לעזור למצב כמו שלה.
זו שיחת טלפון ללא עלות שיכולה לתת לה מחשבות עם כיוון חיובי, ותקווה, אפילו מעצם העובדה שאת תתייחסי לכולן בניטראליות ותנחי אותה להרגיש (יד על הלב) מי לדעתה יותר מתאימה לה. זה עניין של כימיה. לא מהראש. עצם הפעולה הזאת, תקרב אותה יותר לעצמה.
אם אחר כך גם תלכו לאמא שלכן, ותגידו "דיברנו עם כמה... זאת וזאת מצאה חן בעיני אחותי, היינו רוצות לנסות טיפול אחד דרך הטלפון/בקליניקה שלה", יש סיכוי שאמא שלכן תסכים. או תסכים רק לנסות.
בכל מקרה, מחזקת את ידייך.
עכשיו, לפני יום הכיפורים, זה זמן טוב מאוד.
לב_שומע*
הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי לב_שומע* »

אם זה עדיין רלבנטי, ממליצה על רותי רביץ מהר נוף, מטפלת רגשית, חרדית. עדינה ורגישה. תחפשי מספר.
אני חושבת שגם אילן בוכהולץ, פסיכולוג קליני, דתי, יכול לעזור בהכוונה ראשונית וביחס בין תרופות לטיפול. עבד פעם בירושלים. אין לי פרטים.
עוד_אחת*
הצטרפות: 15 ינואר 2004, 22:45

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי עוד_אחת* »

למה ההתנגדות הגדולה לתרופות?
בתור OCD אובדנית ועוד שלל דברים וגם דתיה- התרופות שיפרו לי את החיים בטירוף והצילו אותי. חבל שלקח לי חמש שנים להתלבט ולא לקחת אותם כי "מה פתאום תרופות".
אין להשוות את לפי ואחרי התרופות. אני גם בטיפול פסיכולוגי שלא היה מתאפשר לולא התרופות ומרווח הנשימה שהם נתנו לי. אשמח לענות על שאלות. רפואה שלמה לאותך.
את בתאדם מדהימה!
עוד_אחת*
הצטרפות: 15 ינואר 2004, 22:45

מטפלת למתבגרת במצוקה

שליחה על ידי עוד_אחת* »

אה, וזה לוקח איזה חודש חודשיים עד שרואים השפעה, ובהתחלה יש תופעות לוואי מעצבנות ולפעמים אפילו זו תרופה שלא נכונה לך וצריך להחליף.
כל רגע היה מפתה לוותר על זה. טוב שהמשכתי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”