מחלת הנשיקה אצל ילדים
מחלת הנשיקה אצל ילדים
שלום כולם,
הבן שלי בן 6 וחצי חולה במחלת הנשיקה כבר שבוע.החום המאוד גבוה עבר לו אבל הוא עדיין מאוד חלש וישן המון. בחלק אחר מהזמן הוא פורק המון המון כעס,ובאינטואיציה שלי אני מרגישה שזה טוב לתת לה מקום כל עוד היא לא פוגעת באחרים.אשמח לשמוע אם למישהי יש עוד הבהרה לגבי הקשר בין מחלת הנשיקה לכעסים,ואיך לעבור את זה הכי ביחד עם הילד.
חוץ מזה,אני חוששת מההדבקה של האחים הקטנים שלו בני כמעט 4 וכמעט שנתיים....הבנתי שגם מזה שהוא משתעל הם יכולים להידבק....
ממש לא בא לי להיתקע בבית חודשים עם ילדים חולים מאוד וממושכות....מה גם שזה עלול מאוד לפגוע בפרנסתי שאני מאוד זקוקה לה....
על אמונה אני עובדת במרץ....
וגם מחזקת לכולם את המערכת החיסונית בויטמנים ותוספי מזון טבעיים....
אשמח לעצות נוספות
הבן שלי בן 6 וחצי חולה במחלת הנשיקה כבר שבוע.החום המאוד גבוה עבר לו אבל הוא עדיין מאוד חלש וישן המון. בחלק אחר מהזמן הוא פורק המון המון כעס,ובאינטואיציה שלי אני מרגישה שזה טוב לתת לה מקום כל עוד היא לא פוגעת באחרים.אשמח לשמוע אם למישהי יש עוד הבהרה לגבי הקשר בין מחלת הנשיקה לכעסים,ואיך לעבור את זה הכי ביחד עם הילד.
חוץ מזה,אני חוששת מההדבקה של האחים הקטנים שלו בני כמעט 4 וכמעט שנתיים....הבנתי שגם מזה שהוא משתעל הם יכולים להידבק....
ממש לא בא לי להיתקע בבית חודשים עם ילדים חולים מאוד וממושכות....מה גם שזה עלול מאוד לפגוע בפרנסתי שאני מאוד זקוקה לה....
על אמונה אני עובדת במרץ....
וגם מחזקת לכולם את המערכת החיסונית בויטמנים ותוספי מזון טבעיים....
אשמח לעצות נוספות
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
קודם כל הרבה בריאות 
לגבי הילדים הקטנים - מניסיוני האישיולמיטב ידיעתי המוגבלת כמובן... מחלת הנשיקה יכולה להופיע כמחלה הרב היותר קלה אצל ילדים קטנים. אחד הבנים שלי חלה בה כשהיה בן שנה וחצי. לקח לנו בכלל זמן לעלות על זה שכל אחר צהריים עולה לו החום כי בבקרים לא היו לו שום תסמינים חוץ מזה שסמני לב שהבלוטות לימפה הצוואריות שלו הוגדלו (זה הרגיש כמו גולה בצוואר) שילוב של שני הסימפטומים האלה שלח אותנו לעשות לו בדיקות דם ואת התוצאות קבלנו בכלל תוך כדי שטיילנו איתו בצפון. אכן היתה לו מחלת הנשיקה אבל זה ממש לא דרש חודשים ! הוא תפקד לגמרי כרגיל וגם לא היה עניין של לא לחשוף אותו לילדים אחרים (אני זוכרת שבהתחלה נבהלנו מזה אבל הבנו שזה לא כמו שזה מופיע אצל מבוגרים!)

לגבי הילדים הקטנים - מניסיוני האישיולמיטב ידיעתי המוגבלת כמובן... מחלת הנשיקה יכולה להופיע כמחלה הרב היותר קלה אצל ילדים קטנים. אחד הבנים שלי חלה בה כשהיה בן שנה וחצי. לקח לנו בכלל זמן לעלות על זה שכל אחר צהריים עולה לו החום כי בבקרים לא היו לו שום תסמינים חוץ מזה שסמני לב שהבלוטות לימפה הצוואריות שלו הוגדלו (זה הרגיש כמו גולה בצוואר) שילוב של שני הסימפטומים האלה שלח אותנו לעשות לו בדיקות דם ואת התוצאות קבלנו בכלל תוך כדי שטיילנו איתו בצפון. אכן היתה לו מחלת הנשיקה אבל זה ממש לא דרש חודשים ! הוא תפקד לגמרי כרגיל וגם לא היה עניין של לא לחשוף אותו לילדים אחרים (אני זוכרת שבהתחלה נבהלנו מזה אבל הבנו שזה לא כמו שזה מופיע אצל מבוגרים!)
מחלת הנשיקה אצל ילדים
הי...
תודה...
אולי זה שונה בין גילאי שנה וחצי ושש וחצי....
אצל הבן שלי בכל מקרה זה קשה,והוא לא רק עייף בערב.
הוא תשוש ביותר כל היום,וחסר תאבון,וחסר כל חשק למשהו....
וגם כמו שציינתי,הוא די מבועס ועצבני....
הרופאה שלנו דיברה על 3 שבועות בבית....ואני רואה שאין מצב שהוא הולך ככה לבי"ס,עם או בלי חום...הוא פשוט ממש חולה.
נתפלל לרפואה שלמה ומהירה,ושאחים שלו לא יידבקו ממנו,אף כי קטנים ממנו.
תודה...
אולי זה שונה בין גילאי שנה וחצי ושש וחצי....
אצל הבן שלי בכל מקרה זה קשה,והוא לא רק עייף בערב.
הוא תשוש ביותר כל היום,וחסר תאבון,וחסר כל חשק למשהו....
וגם כמו שציינתי,הוא די מבועס ועצבני....
הרופאה שלנו דיברה על 3 שבועות בבית....ואני רואה שאין מצב שהוא הולך ככה לבי"ס,עם או בלי חום...הוא פשוט ממש חולה.
נתפלל לרפואה שלמה ומהירה,ושאחים שלו לא יידבקו ממנו,אף כי קטנים ממנו.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
לנו עזר השימוש ברסקיו רמדי ! הילד בן 4 ממש התאושש
בריאות
בריאות
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
- דף אישי: הדף האישי של או_רורה*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
לבן שלי היתה המחלה הזו בגיל 3.
סיוט.
הוא היה למעלה מחודשיים עם חום מאוד גבוה, וגם אחרי הרופא הוירולוג המליץ להשאיר אותו בבית עוד חודש ולא לשלוח אותו לגן - כי מערכת החיסון שלו חלשה מאוד.
מה שכן, הקטן לא נדבק ממנו, בעיני זה קשור להנקה.
סיוט.
הוא היה למעלה מחודשיים עם חום מאוד גבוה, וגם אחרי הרופא הוירולוג המליץ להשאיר אותו בבית עוד חודש ולא לשלוח אותו לגן - כי מערכת החיסון שלו חלשה מאוד.
מה שכן, הקטן לא נדבק ממנו, בעיני זה קשור להנקה.
מחלת הנשיקה אצל ילדים
שלום כולם...
נעלמתי כי ככה החיים המשיכו....
סה"כ המחלה שלו ארכה 10 ימים,ועוד קצת זמן של תשישות אבל בתוך שגרת חיינו.
הקטנים לא נדבקו לשמחתי....בדרך נס אני חייבת לציין.
בכל מקרה,מה שהביא אותי עכשיו לכתוב שוב....זה משהו שהוא אמר לי ממש קודם ואני מצטטת....
"אמא,את יודעת למה הייתה לי מחלת הנשיקה?"
שאלתי למה?
כי ממש ממש כעסתי....
שאלתי למה כעסת?
ואז סיפר לי על איזה מקרה שהכעיס אותו....
בתור אחת שחווה בעצמי את הקשר הרציף בין גוף נפש ורוח,וכן מטפלת באנשים מתוך המכלול הזה של האדם,נדהמתי מהתבונה הזאת שלו.
לא זוכרת שאי פעם דיברתי איתו על החיבור הזה ככה,אבל כנראה שהוא יודע מה שהוא אומר.
לפחות אני מאמינה.
זה לאו דוקא אומר שבגלל שהוא כעס במקרה ההוא(שזהבאמת היה קרוב לזמן המחלה)אז נהייתה לו המחלה....אבל יש אמת בקישור הזה הוא עשה.
אז חשבתי לשתף בזה.
כמו שציינתי גם בזמן המחלה הוא ביטא מלא מלא כעסים,ואם ילד או מבוגר חולה במחלה הזאת כך סתם פתאום,אולי שווה לבדוק את עננין הכעסים שלו,המודחקים והגלויים.
בינתיים,אפשר קצת להתרווח מהאביב הפורח
נעלמתי כי ככה החיים המשיכו....
סה"כ המחלה שלו ארכה 10 ימים,ועוד קצת זמן של תשישות אבל בתוך שגרת חיינו.
הקטנים לא נדבקו לשמחתי....בדרך נס אני חייבת לציין.
בכל מקרה,מה שהביא אותי עכשיו לכתוב שוב....זה משהו שהוא אמר לי ממש קודם ואני מצטטת....
"אמא,את יודעת למה הייתה לי מחלת הנשיקה?"
שאלתי למה?
כי ממש ממש כעסתי....
שאלתי למה כעסת?
ואז סיפר לי על איזה מקרה שהכעיס אותו....
בתור אחת שחווה בעצמי את הקשר הרציף בין גוף נפש ורוח,וכן מטפלת באנשים מתוך המכלול הזה של האדם,נדהמתי מהתבונה הזאת שלו.
לא זוכרת שאי פעם דיברתי איתו על החיבור הזה ככה,אבל כנראה שהוא יודע מה שהוא אומר.
לפחות אני מאמינה.
זה לאו דוקא אומר שבגלל שהוא כעס במקרה ההוא(שזהבאמת היה קרוב לזמן המחלה)אז נהייתה לו המחלה....אבל יש אמת בקישור הזה הוא עשה.
אז חשבתי לשתף בזה.
כמו שציינתי גם בזמן המחלה הוא ביטא מלא מלא כעסים,ואם ילד או מבוגר חולה במחלה הזאת כך סתם פתאום,אולי שווה לבדוק את עננין הכעסים שלו,המודחקים והגלויים.
בינתיים,אפשר קצת להתרווח מהאביב הפורח
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
- דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
ניבה יקרה, קודם כל תלוי מאיזה וירוס התפתחה המחלה, כי יש שניים שגורמים לה: CMV או EB (אפשטיין בר). אם זה הראשון אז יש מקום לאופטימיות. בילדים גורם למחלה יחסית קלה ויחסית קצרה (חום 4-5 ימים). אם כי העייפות וקשיי הנשימה יכולים להמשך זמן רב יותר לרוב תוך זמן קצר הם ברמה שמאפשרת תפקוד די רגיל. אם זה השני - EB, אז אוי. להבדיל מה CMV שמשפיע בעיקר על דרכי הנשימה, EB פוגע בכבד ובתפקודיו ולכן פוגע מאוד בניקוי רעלים וחילוף חומרים בגוף ומדובר במחלה ארוכה וקשה (ברמת החודשים). לבני היה כשהיה בן 2.5 ותפקודי התריס חזרו לנורמה רק בגיל 5+, כלומר הוא סחב את ההיפר/היפו כמעט 3 שנים. מקווה בשבילך שזה הראשון, אפשר לראות לפי בדיקות הדם. בכל מקרה ממליצה לחזק את הגוף בכל דרך שאת מאמינה בה כי מדובר במחלה רב מערכתית. אנחנו נתנו סווידיש ביטר (לכל המשפחה ואף אחד לא נדבק למרות המיטה המשותפת) והיה נראה לנו שזה עוזר, הקפדנו מאוד על תזונה (הפחתנו מאוד "לבן" או מעובד, כמעט ללא חלב). שווה להתייעץ עם נטורופת. רוב בריאות, קחי נשימה ארוכה.
טוב, האמת שיש סיבה לאופטימיות בכל מקרה - חולים בזה רק פעם אחת.
טוב, האמת שיש סיבה לאופטימיות בכל מקרה - חולים בזה רק פעם אחת.
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 16:03
- דף אישי: הדף האישי של כבשה_בחלון*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
אפשר לבאס קצת?
לא חולים רק פעם אחת. מהרגע שחלית ב-EBV (שכמו שאמרו כאן לפני יכול לעבור אצל ילדים באופן לא מורגש כמעט) הוירוס רדום אצלך בגוף, ויכול להתפרץ בכל זמן שיתחשק לו. זה נכון שאצל מעל 90% מהאוכלוסיה זה לא יקרה, אבל גם אני חייתי לי בשקט ובשלווה בידיעה שאני לא אחלה לעולם במחלת הנשיקה עד שהסתבר לי שאני שייכת לצד היותר מבאס של הסטטיסטיקה.
בתור מי שהבריאה ממש לא מזמן, אני דווקא מייחסת את הכעסים של הבן שלך לא למחלה עצמה, אלא להתייחסות לסימפטומים שלה - הם מאד מאד מעצבנים. תשישות נוראית ועייפות קשה שלא עוברת, וחוסר תיאבון, מובילים לזה שאת מאד רוצה לעשות דברים ובפועל לא יכולה לעשות כלום. זה מאד מרגיז ומתסכל ויצר גם אצלי המון כעס.
בכל מקרה, ברכות על ההחלמה המהירה
לא חולים רק פעם אחת. מהרגע שחלית ב-EBV (שכמו שאמרו כאן לפני יכול לעבור אצל ילדים באופן לא מורגש כמעט) הוירוס רדום אצלך בגוף, ויכול להתפרץ בכל זמן שיתחשק לו. זה נכון שאצל מעל 90% מהאוכלוסיה זה לא יקרה, אבל גם אני חייתי לי בשקט ובשלווה בידיעה שאני לא אחלה לעולם במחלת הנשיקה עד שהסתבר לי שאני שייכת לצד היותר מבאס של הסטטיסטיקה.
בתור מי שהבריאה ממש לא מזמן, אני דווקא מייחסת את הכעסים של הבן שלך לא למחלה עצמה, אלא להתייחסות לסימפטומים שלה - הם מאד מאד מעצבנים. תשישות נוראית ועייפות קשה שלא עוברת, וחוסר תיאבון, מובילים לזה שאת מאד רוצה לעשות דברים ובפועל לא יכולה לעשות כלום. זה מאד מרגיז ומתסכל ויצר גם אצלי המון כעס.
בכל מקרה, ברכות על ההחלמה המהירה

מחלת הנשיקה אצל ילדים
תודה לכולן על כל ההארות
בכל אחת יש אמת,והכי חשוב זאת ההחלמה המהירה....
החיים חזרו לשיגרה וזה כבר רחוק מאחורנו,,,,
כנראה שזה היה הוירוס הקל מבינהם...
ועל הכעס כנראה שזה גם וגם....אני הרגשתי שזאת מחלה שקשורה ברמת הנפש להרבה פירוק של תסכולים וכעסים....ואולי זה נכון ואולי אני טועה...
בכל אחת יש אמת,והכי חשוב זאת ההחלמה המהירה....
החיים חזרו לשיגרה וזה כבר רחוק מאחורנו,,,,
כנראה שזה היה הוירוס הקל מבינהם...
ועל הכעס כנראה שזה גם וגם....אני הרגשתי שזאת מחלה שקשורה ברמת הנפש להרבה פירוק של תסכולים וכעסים....ואולי זה נכון ואולי אני טועה...
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הילדה בת שנה וחצי כל הזמן יש לה חום שעולה ויורד האים זה קשור למחלת הנישקה לפי הרופא יש חשש שזה המחלהאיך מטפלים בזה
הילדה בת שנה וחצי כל הזמן יש לה חום שעולה ויורד האים זה קשור למחלת הנישקה לפי הרופא יש חשש שזה המחלהאיך מטפלים בזה
מחלת הנשיקה אצל ילדים
שלום לכולם! בני ממש אוטוטו בן שלוש ולאחר 4 ימים עם חום גבוה וחולשה ובדיקות דם ...הרופאה אמרה לנו שזוהי מחלת הנשיקה....סיוט וסבל לקטנצ'יק ....הילד דווקא אוכל ואני מקפידה על תזונה מאוזנת ועשירה...החשש שלי הוא מתן רצוף של הורדת חום...מה מומלץ לתת כתוסף מזון או ויטמין לחיזוק ?ישמח לשמוע העצות
שלום לכולם! בני ממש אוטוטו בן שלוש ולאחר 4 ימים עם חום גבוה וחולשה ובדיקות דם ...הרופאה אמרה לנו שזוהי מחלת הנשיקה....סיוט וסבל לקטנצ'יק ....הילד דווקא אוכל ואני מקפידה על תזונה מאוזנת ועשירה...החשש שלי הוא מתן רצוף של הורדת חום...מה מומלץ לתת כתוסף מזון או ויטמין לחיזוק ?ישמח לשמוע העצות
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
היי,הבת שלי בת 9 חודשים וחולה במחלת הנשיקה יש לכן פתרונות כיצד להקל עליה?? היום היא היתב רוב היום ממש חלשה וישנה המון! כואב לי ואני כבר ממש מתוסכלת
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
האם מחלת הנשיקה אצל ילדים פוגעת בכבד????
האם מחלת הנשיקה אצל ילדים פוגעת בכבד????
-
- הצטרפות: 24 פברואר 2016, 20:59
מחלת הנשיקה אצל ילדים
היי כולם, גילינו מחלת הנשיקה אצל בתי בת השנתיים לפני חודש כאשר כל שבוע עולה החום ויורד לבד למשך יומיים. אלרי הפוגה של שבוע הייתה דלקת ריאות ועכשיו עם הפוגה של שבוע נוסף שוב חום לא גבוה עולה ויורד לבד. למישהו יש מושג אם זה קשור למחלת הנשיקה כי לצערי אני מקבלת תשובות סוטרות מרופאים! יש לה גם cmv וגם ebv.
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
שלום לכולם שאלתי האם מחלת הנשיקה של הילדים מידבקת גם לגבי המבוגרים המטפלים בקטנטנים ובעיקר במבוגרים בני הגיל השלישי?
שלום לכולם שאלתי האם מחלת הנשיקה של הילדים מידבקת גם לגבי המבוגרים המטפלים בקטנטנים ובעיקר במבוגרים בני הגיל השלישי?
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
מחלת הנשיקה אצל ילדים
חוששתני שכן.
תהיו בריאים!
תהיו בריאים!
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
ערב טוב בני בן השנה ושלוש עם חום כמעט חודש עם הפסקה של יום פה יום שם אתמול עשו לו בדיקת דם וצילום חזה ואמרו לי בוודאות שזאת מחלת נשיקה ודלקת ראות כל הפנים שלו נפוחות ובמיוחד מתחת לעין ממש צבע סגול ונפוח
אני ממש מתוסכלת אם ללכת לביהח או שאין מה לעשות והמחלה תעבור לבד
אני ממש מתוסכלת אם ללכת לביהח או שאין מה לעשות והמחלה תעבור לבד
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
מחלת הנשיקה אצל ילדים
הזוי לדעתי שאמהות ואולי גם אבות מתייעצים פה לגבי המחלה . אף אחד מאיתנו אינו רופא ולכן לטעמי יש לנקוט במשנה זהירות עם העיצות שאנחנו נותנים.
http://www.clalit.co.il/he/[po]your health[/po]/family/Pages/kiss.aspx
http://www.clalit.co.il/he/[po]your health[/po]/family/Pages/kiss.aspx
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
שאלה מניסיון של אמהות לגבי מחלת cmv.
לפני חודשיים בתי בת השנתיים סיימה 3 שבועות של המחלה עם סממנים לא פשוטים. חום ממושך,פריחה על כל הגוף למשך שבוע ומצב כללי ירוד.
מאז לא הצליחה לחזור לעצמה. בחודשיים שאחרונים היא נדבקת בכל מחלה אפשרית שמסתובבת בגן ובעיקר מאוד עייפה. רוצה רק על הידיים ומתקשה ללכת ברגל.
ירדה במשקל ומתקשה להשלים את הפער למרות שהתיאבון לא נפגע.
האם למישהי פה גם היו תופעות כאלו זמן ממושך לאחר המחלה?
אשמח לשמוע.. העייפות שלה מאוד מטרידה אותי
לפני חודשיים בתי בת השנתיים סיימה 3 שבועות של המחלה עם סממנים לא פשוטים. חום ממושך,פריחה על כל הגוף למשך שבוע ומצב כללי ירוד.
מאז לא הצליחה לחזור לעצמה. בחודשיים שאחרונים היא נדבקת בכל מחלה אפשרית שמסתובבת בגן ובעיקר מאוד עייפה. רוצה רק על הידיים ומתקשה ללכת ברגל.
ירדה במשקל ומתקשה להשלים את הפער למרות שהתיאבון לא נפגע.
האם למישהי פה גם היו תופעות כאלו זמן ממושך לאחר המחלה?
אשמח לשמוע.. העייפות שלה מאוד מטרידה אותי
מחלת הנשיקה אצל ילדים
עזרה . בני כבר שבוע ויום רצוף עם חום מתקשה לאכול לאחר אשפוז בבית חולים טענו כי זו מחלת הנשיקה?האם הגיוני ?? החום לא מפסיק לרגע הוא רצוף ורק אקמולי מוריד לו כאשר עובר כמה שעות ההשפעה של האקמולי מתפוגגת ושוב חוזר חהיות עם חום . מישהו מכיר תופעה זו??
-
מחלת הנשיקה אצל ילדים
ילד בן תשע, כבר שבועיים וחצי חום גבוה ללא הפסקה