מהמטבח של אמא שלי
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
דף זה מוקדש באהבה רבה לאמא הערקית שלי ולמטעמים הנפלאים שיוצאים מידייה:
ראו גם תגובות לדף מהמטבח של אמא שלי
חומוס בסלק
מצרכים:
צרור עלי סלק ירוקים (מנגאלד) שטוף, וחתוך ולרצועות דקות.
חצי צרור כוסברא קצוצה (לא הכרחי )
בצל קצוץ
עגבניה מגוררת ו /או כף רסק עגבניות.
כוס חומוס (אפשר מקופסא, אפשר לבשל)
כף שמן
כפית נדיבה פפריקה מתוקה
כוס מיים
מלח פלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל
מוסיפים את הפפריקה,מלח ופלפל. מערבבים
מוסיפים את הכוסברא ,רסק העגבניות ו/או את העגבניות.- מערבבים ומבשלים כדקה (רצוי להנמיך את האש ).
מוסיפים את המיים מערבבים . מכסים ומרתיחים.
מוסיפים את העלי סלק והחומוס. מערבבים היטב , מביאים לרתיחה ,
מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהעלים רכים מאוד ונימוחים.
מגישים מעל אורז לבן.
( או פירה , קינואה, כוסמת ,בורגול וכ')
דלעת ברוטב (קובה מטפונה)
מצרכים:
חתיכה נדיבה של דלעת (שטופה וחתוכה לקוביות).(אפשרי גם דלורית)
בצל קצוץ
כף שמן
2 עגבניות מגוררות
כפית רסק עגבניות
מלח פלפל
לימון סחוט
כף סוכר
כוס מיים
צימוקים (לא הכרחי)
כדורי קובה (ראו מתכון בהמשך ) - לא הכרחי.
אופן ההכנה
מטגנים את הבל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את העגבניות מערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מבשלים 2 דקות ומערבבים קלות תוך כדי.
מכינים "לימונדה " מהמיים סוכר ולימון ומוסיפים.
מערבבים .
כשזה רותח מוסיפים את קוביות הדלעת והצימוקים ומערבבים.
(חשוב לטעום מדי פעם ולהרגיש. זה אמור לצאת חמצמץ עם נגיעה למתוק. ניתן לשחק עם לימון והסוכר לפי טעמכם)
מביאים לרתיחה ( אז מוסיפים את הקובות)
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מגישים על אורז אדום .
ראו גם תגובות לדף מהמטבח של אמא שלי
חומוס בסלק
מצרכים:
צרור עלי סלק ירוקים (מנגאלד) שטוף, וחתוך ולרצועות דקות.
חצי צרור כוסברא קצוצה (לא הכרחי )
בצל קצוץ
עגבניה מגוררת ו /או כף רסק עגבניות.
כוס חומוס (אפשר מקופסא, אפשר לבשל)
כף שמן
כפית נדיבה פפריקה מתוקה
כוס מיים
מלח פלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל
מוסיפים את הפפריקה,מלח ופלפל. מערבבים
מוסיפים את הכוסברא ,רסק העגבניות ו/או את העגבניות.- מערבבים ומבשלים כדקה (רצוי להנמיך את האש ).
מוסיפים את המיים מערבבים . מכסים ומרתיחים.
מוסיפים את העלי סלק והחומוס. מערבבים היטב , מביאים לרתיחה ,
מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהעלים רכים מאוד ונימוחים.
מגישים מעל אורז לבן.
( או פירה , קינואה, כוסמת ,בורגול וכ')
דלעת ברוטב (קובה מטפונה)
מצרכים:
חתיכה נדיבה של דלעת (שטופה וחתוכה לקוביות).(אפשרי גם דלורית)
בצל קצוץ
כף שמן
2 עגבניות מגוררות
כפית רסק עגבניות
מלח פלפל
לימון סחוט
כף סוכר
כוס מיים
צימוקים (לא הכרחי)
כדורי קובה (ראו מתכון בהמשך ) - לא הכרחי.
אופן ההכנה
מטגנים את הבל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את העגבניות מערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מבשלים 2 דקות ומערבבים קלות תוך כדי.
מכינים "לימונדה " מהמיים סוכר ולימון ומוסיפים.
מערבבים .
כשזה רותח מוסיפים את קוביות הדלעת והצימוקים ומערבבים.
(חשוב לטעום מדי פעם ולהרגיש. זה אמור לצאת חמצמץ עם נגיעה למתוק. ניתן לשחק עם לימון והסוכר לפי טעמכם)
מביאים לרתיחה ( אז מוסיפים את הקובות)
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מגישים על אורז אדום .
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
במיה ברוטב
1/2 - 1/4 ק' במיה טרייה שטופה וקטומה * או שקית במיה קפואה.
בצל קצוץ
2 עגבניות מגוררות
כפית גדושה רסק עגבניות
כף שמן
לימון סחוט
כפית סוכר
מלח פלפל
כוס מיים
כדורי קובה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הבמיה הטרייה.
מוסיפים את העגבניות מטגנים מעט.
מוסיפים מלח פלפל.
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים. ומבשלים עד שמעט מסמיך.
מכינים "לימונדה " : מיים סוכר ולימון.מוסיפים לסיר.
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ( פה מוסיפים את הבמיה הקפואה ) כאן גם מוסיפים את הקובות*.
טועמים. הטעם יותר לכיוון החמצמץ. שחקו עם הלימון והסוכר לפי טעמכם.
מנמיכים את האש למבשלים 20 דקות עד שהבמיה מוכנה = רכה ופירכה .לא להביאה לידי רסק!!!.
מגישים על אורז לבן.
1/2 - 1/4 ק' במיה טרייה שטופה וקטומה * או שקית במיה קפואה.
בצל קצוץ
2 עגבניות מגוררות
כפית גדושה רסק עגבניות
כף שמן
לימון סחוט
כפית סוכר
מלח פלפל
כוס מיים
כדורי קובה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הבמיה הטרייה.
מוסיפים את העגבניות מטגנים מעט.
מוסיפים מלח פלפל.
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים. ומבשלים עד שמעט מסמיך.
מכינים "לימונדה " : מיים סוכר ולימון.מוסיפים לסיר.
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ( פה מוסיפים את הבמיה הקפואה ) כאן גם מוסיפים את הקובות*.
טועמים. הטעם יותר לכיוון החמצמץ. שחקו עם הלימון והסוכר לפי טעמכם.
מנמיכים את האש למבשלים 20 דקות עד שהבמיה מוכנה = רכה ופירכה .לא להביאה לידי רסק!!!.
מגישים על אורז לבן.
- הערות:
- את הבמיה בוחרים כמה שיותר קטנה . לשטוף היטב המיים ולקטום את הראשים.
- נוזל ממנה קצת "ריר". לא להבהל!!
- בקיץ ניתן לקנות במיה טרייה, ולהקפיא לימי החורף הקרים.
- אם משתמשים בבמיה קפואה להביא את התבשיל לרתיחה שניה ורק אז להוסיף את הקובות.
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
תבשילים על בסיס רוטב עגבניות
מוצע כאן מתכון בסיסי להמון אפשרויות.
מכינים את הרוטב מוסיפים את הירק והתיבלון שלו.
ומגישים מעל אורז או פירה.
מצרכים :
כף שמן
בצל קצוץ
פפריקה
מלח פלפל
כף רסק עגבניות
כוס מיים
ירקות אפשריים לבחירה :
קישואים (אני מוסיפה גם שום) .
שעועית ירוקה או צהובה (אני מוסיפה גם שום) .
כרובית (להוסיף כמון)
כרוב (להוסיף מעט לימון וסוכר) .
תפוחי אדמה ופטריות.
אפונה וגזר. .
או .
קציצות פילה (להוסיף מעט כמון ולימון) .
קציצות בשר (להוסיף בהרט) .
אופן ההכנה: .
מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף
מוסיפים את התבלינים מערבבים .
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים
מוסיפים את המים .
מביאים לרתיחה
ואז מוסיפים את הירק שנבחר. מביאים לרתיחה .
מבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
מוצע כאן מתכון בסיסי להמון אפשרויות.
מכינים את הרוטב מוסיפים את הירק והתיבלון שלו.
ומגישים מעל אורז או פירה.
מצרכים :
כף שמן
בצל קצוץ
פפריקה
מלח פלפל
כף רסק עגבניות
כוס מיים
ירקות אפשריים לבחירה :
קישואים (אני מוסיפה גם שום) .
שעועית ירוקה או צהובה (אני מוסיפה גם שום) .
כרובית (להוסיף כמון)
כרוב (להוסיף מעט לימון וסוכר) .
תפוחי אדמה ופטריות.
אפונה וגזר. .
או .
קציצות פילה (להוסיף מעט כמון ולימון) .
קציצות בשר (להוסיף בהרט) .
אופן ההכנה: .
מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף
מוסיפים את התבלינים מערבבים .
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים
מוסיפים את המים .
מביאים לרתיחה
ואז מוסיפים את הירק שנבחר. מביאים לרתיחה .
מבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
-
- הודעות: 306
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
מהמטבח של אמא שלי
ואי את עושה לי חשק לנסוע עכשיו לסבתא שלי.. כמה שזה טעים
-
- הודעות: 43
- הצטרפות: 19 יוני 2004, 10:43
מהמטבח של אמא שלי
מבשלים על אש נמוכה 20 דקות
לחלק נכבד מהירקות אפשר לקצר וגם לקצץ בחצי את זמן הבישול.
לחלק נכבד מהירקות אפשר לקצר וגם לקצץ בחצי את זמן הבישול.
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
מתכון לדגים נ פ ל א ופשוט ביותר :
סלונה
נתח גדול או שניים של דג נסיכת הנילוס - מופשר בתוך מיי מלח או מיי לימון.
בצל חתוך לטבעות
פלפל אדום חתתוך לטבעות - לא הכרחי.
עגבניות מבושלות מאוד חתוכות לפרוסות.
תבלינים:מלח, פלפל כמון , סוכר,לימון,פפריקה מתוקה.
מטגנים במחבט גדולה את טבעות הבצל עם פפרקיה כמון מלח ופלפל.
עד שהבצל שקוף ורך אך לא כרוך.
בתבנית מסדרים את נתחי הדג. מעליו את הבצל ומעליו את העגבניות.
בקערה מכינים "לימונדה" - חצי כוס מיים , כף סוכר, וחצי לימון או לימון שלם סחוט.
שופכים לתוך התבנית.
בחום בינוני-גבוה - 20 דקות או עד שהדג מוכן.
אמא שלי הוסיפה, שהגד"זורק הרבה מיים".לכן צריך לשים לב שגם המיים מתאדים ונשאר רוטב סמיך,והבצלים והעגבניות טיפל'ה חרוכים.
סלונה
נתח גדול או שניים של דג נסיכת הנילוס - מופשר בתוך מיי מלח או מיי לימון.
בצל חתוך לטבעות
פלפל אדום חתתוך לטבעות - לא הכרחי.
עגבניות מבושלות מאוד חתוכות לפרוסות.
תבלינים:מלח, פלפל כמון , סוכר,לימון,פפריקה מתוקה.
מטגנים במחבט גדולה את טבעות הבצל עם פפרקיה כמון מלח ופלפל.
עד שהבצל שקוף ורך אך לא כרוך.
בתבנית מסדרים את נתחי הדג. מעליו את הבצל ומעליו את העגבניות.
בקערה מכינים "לימונדה" - חצי כוס מיים , כף סוכר, וחצי לימון או לימון שלם סחוט.
שופכים לתוך התבנית.
בחום בינוני-גבוה - 20 דקות או עד שהדג מוכן.
אמא שלי הוסיפה, שהגד"זורק הרבה מיים".לכן צריך לשים לב שגם המיים מתאדים ונשאר רוטב סמיך,והבצלים והעגבניות טיפל'ה חרוכים.
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
זהו מתכון שאני עושה לפי העין.
זהו מתכון שכדי להצליח בו צריך להתאמן עליו.לנסות ולראות מה עובד.
(העגבניות "זורקות מיים " ולכן קשה לאמוד במדוייק את היחס בין המיים והאורז)
אשתדל להעריך נכון את הכמויות. בכל אופן אשמח לתגובות ואז אוכל לדעת מה לתקן.
אורז אדום
עגבניה בשלה מגוררת (לא הכרחי)
כפית גדושה פפריקה מתוקה
מלח.
כף או כפית רסק עגבניות
כוס וחצי אורז לבן ומסונן שהושרה במיים חצי שעה .
3 כפות שמן.
בצל קצוץ דק.
שניים +חצי כוסות מיים.
סיר רחב.
תוספת טעימה -
חצי כוס צימוקים שחורים שהושרו במיים כשעה +
חופן של שקדים חלוטים (שקדים שמשרים אותם במיים חמים וקולפים אותם לאחר כשעה, אפשר להשרותם כל הלילה במיים).
אפשר גם מעט בצל קצוץ.
מטגנים את כל התוספות קלות ואם מוסיפים בצל ,אז עד שהוא משחים.
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבצל הקצוץ. עד שנעשה שקוף.אך לא חרוך.
מוסיפים את הפפריקה .מערבבים ומטגנים קצת.
מוסיפים את העגבניות ,ורסק העגבניות מערבבים היטב ומבשלים בערבוב כדקה על אש בינונית.(לא לחרוך!!).
מוסיפים את האורז והמלח ( אני שמה ככפית של מלח ים) ומערבבים, ממשיכים לערבב כדקה.
מוסיפים את המיים ומערבבים היטב.
מגבירים את האש,מכסים את המכסה.מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש נמוכה וקטנה .כרבע שעה.
אחרי שהמיים מתאדים אני מכסה במגבת את המכסה.
רצוי להציץ מה מצב האורז. אם האורז עדיין לא מוכן אך יש עדיין נוזלים,זה בסדר.
אם אין,להוסיף עוד חצי כוס מיים.
אם האורז נעשה דביק ולא אחד אחד,רצוי לפתוח מעט את המכסה.יש לי רשת ממתכת שאני שמה מתחת לסיר להצלת המצב.
בכל אופן אחרי שהאורז מבושל מוסיפים את התוספת של הצימוקים ומערבבים היטב.
בתיאבון.
זהו מתכון שכדי להצליח בו צריך להתאמן עליו.לנסות ולראות מה עובד.
(העגבניות "זורקות מיים " ולכן קשה לאמוד במדוייק את היחס בין המיים והאורז)
אשתדל להעריך נכון את הכמויות. בכל אופן אשמח לתגובות ואז אוכל לדעת מה לתקן.
אורז אדום
עגבניה בשלה מגוררת (לא הכרחי)
כפית גדושה פפריקה מתוקה
מלח.
כף או כפית רסק עגבניות
כוס וחצי אורז לבן ומסונן שהושרה במיים חצי שעה .
3 כפות שמן.
בצל קצוץ דק.
שניים +חצי כוסות מיים.
סיר רחב.
תוספת טעימה -
חצי כוס צימוקים שחורים שהושרו במיים כשעה +
חופן של שקדים חלוטים (שקדים שמשרים אותם במיים חמים וקולפים אותם לאחר כשעה, אפשר להשרותם כל הלילה במיים).
אפשר גם מעט בצל קצוץ.
מטגנים את כל התוספות קלות ואם מוסיפים בצל ,אז עד שהוא משחים.
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבצל הקצוץ. עד שנעשה שקוף.אך לא חרוך.
מוסיפים את הפפריקה .מערבבים ומטגנים קצת.
מוסיפים את העגבניות ,ורסק העגבניות מערבבים היטב ומבשלים בערבוב כדקה על אש בינונית.(לא לחרוך!!).
מוסיפים את האורז והמלח ( אני שמה ככפית של מלח ים) ומערבבים, ממשיכים לערבב כדקה.
מוסיפים את המיים ומערבבים היטב.
מגבירים את האש,מכסים את המכסה.מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש נמוכה וקטנה .כרבע שעה.
אחרי שהמיים מתאדים אני מכסה במגבת את המכסה.
רצוי להציץ מה מצב האורז. אם האורז עדיין לא מוכן אך יש עדיין נוזלים,זה בסדר.
אם אין,להוסיף עוד חצי כוס מיים.
אם האורז נעשה דביק ולא אחד אחד,רצוי לפתוח מעט את המכסה.יש לי רשת ממתכת שאני שמה מתחת לסיר להצלת המצב.
בכל אופן אחרי שהאורז מבושל מוסיפים את התוספת של הצימוקים ומערבבים היטב.
בתיאבון.
-
- הודעות: 80
- הצטרפות: 06 אפריל 2007, 16:40
- דף אישי: הדף האישי של דנ_דוש*
מהמטבח של אמא שלי
לחבר הכי טוב של הבעל היתה אמא עירקית זכרונה לברכה, כשהיינו מבקרים היינו זוכים לטעימת סמבוסק אלוהי(לפעמים בשרי, או פרווה), אני אשמח לקבל מתכון לסמבוסק,
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2010, 03:34
מהמטבח של אמא שלי
הפסקת לכתוב מתכונים והינה אני אחרי אי אלו שנים קוראת את ההמתכונים שלך וחסר לי לפחות מתכון של קובה של אמא שלך!
ואני צריכה מתכון קובה לבתולת בישול קובה מפוחדת.
ואני צריכה מתכון קובה לבתולת בישול קובה מפוחדת.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מהמטבח של אמא שלי
אני מתעצלת למצוא לך את הלינק, אבל בYNET יש איפשהו מדריך להכנת קובה של רפי כהן שנראה מצוין.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2010, 03:34
מהמטבח של אמא שלי
תודה תודה!
נראה עכשיו מתי יהיה לי אומץ לנסות
בנתים אספר שהכנתי את מתכון הדלעת שמיץ פתל נתנה פה עם הצימוקים ויצא אחד המעדנים בטעימים ביותר שהכנתי!
ממליצה בחום.
נראה עכשיו מתי יהיה לי אומץ לנסות
בנתים אספר שהכנתי את מתכון הדלעת שמיץ פתל נתנה פה עם הצימוקים ויצא אחד המעדנים בטעימים ביותר שהכנתי!
ממליצה בחום.
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
ואוו כמה טוב שהזכרת לי.
עברו הרבה שנים ואני כבר לא מכינה קובות. (אוכלים ללא גלוטן )
אבל אתן פה גירסה פשוטה מאוד ל :
"קובות " לעצלנים.
כוס - כוס וחצי סולת
מיים
שיטה :
לשים מעט מיים לערבב.
שוב לשים מעט מיים לערבב. עד שיוצאת עיסה לבנה.סמיכה מאוד אפילו קצת מוצקה.
כזו שאת לוקחים כדור ופורסים על היד ומותחים על האצבעות זה לא נקרע.
מוספים מעט שמן ומלח.
זהו הבסיס של המעטפת.
בגלל שמדובר בעצלנים אז אני עושה כך :
מגררת בצל על פומפמיה ומוסיפה לתערובת.
מכינים כדורים קטנים וזהו.
כשהמרק רותח זורקים פנימה ומבשלים כ רבע שעה.
החרוצים מכינים מליות.
שאותן אתן בפעם הבאה .
עברו הרבה שנים ואני כבר לא מכינה קובות. (אוכלים ללא גלוטן )
אבל אתן פה גירסה פשוטה מאוד ל :
"קובות " לעצלנים.
כוס - כוס וחצי סולת
מיים
שיטה :
לשים מעט מיים לערבב.
שוב לשים מעט מיים לערבב. עד שיוצאת עיסה לבנה.סמיכה מאוד אפילו קצת מוצקה.
כזו שאת לוקחים כדור ופורסים על היד ומותחים על האצבעות זה לא נקרע.
מוספים מעט שמן ומלח.
זהו הבסיס של המעטפת.
בגלל שמדובר בעצלנים אז אני עושה כך :
מגררת בצל על פומפמיה ומוסיפה לתערובת.
מכינים כדורים קטנים וזהו.
כשהמרק רותח זורקים פנימה ומבשלים כ רבע שעה.
החרוצים מכינים מליות.
שאותן אתן בפעם הבאה .
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מהמטבח של אמא שלי
פלפל ממולא
הילדים שלי פשוט מתנפלים על המאכל הזה. הם רבים על האורז שברוטב ותמיד מבקשים עוד.
פלפלים ירוקים בהירים ואדומים - בגודל בינוני מרובעים ויפים.(לא מכווצ'צים )
חצי כוס חומץ טבעי
למילוי:
כוס אורז
2 כפות רסק עגבניות
בצל מגורר
עגבניה גדולה מגוררת
תבלינים (אני אוהבת - מלח ופלפל בלבד. אבל אפשר לשים :בהרט או כמון או קנמון )
עשבי תיבול - שמיר, פטרוזליה - לא חייב (חשוב להיות זהירים כי זה דומננטי. אני מעדיפה פטרוזליה בלבד)
פטריות קצוצות -אפשרות. יש כאלו שמים בשר טחון.
שמן
לרוטב :
3 כפות רסק עגבניות
פפריקה
מלח פלפל
מיץ מלימון אחד או חצי
מיים
אופן ההכנה :
מבשלים את הפלפלים עם מיים וחומץ
מביאים לרתיחה קלה וסוגרים.
זה נועד כדי להוציא את המרירות.
המילוי :
שמים בקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב
חותכים את הקצה של פלפלים כל שלכל פלפל חתוך יהיה "מכסה"
ממלאים עד הסוף וסוגרים את "המכסה".
מסדרים יפה בסיר שטוח.כשהם ניצבים צפוף אחד ליד השני.
אם נשאר מילוי אז אפשר להוסיף ירקות אחרים למילוי כמו עגבניות,בצל,קישואים.
או שמוסיפים לרוטב (רצוי מאוד).
הרוטב :
בקערה מערבבים את כל החומרים. ושופכים לסיר.
כמות הרוטב צריכה להיות כזו שהיא מגיעה כמעט לקצה הפלפלים .
מכסים את הסיר.
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה
ואז כ 20 דקות על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.
לפעמים צריך להוסיף מיים לרוטב אז להיות עירניים.
ולאור מלא זמן הבישול ארוך יותר כמובן מאורז לבן.
גיוון :
במקום אורז קינואה. גם מעדן.
בתאבון.
הילדים שלי פשוט מתנפלים על המאכל הזה. הם רבים על האורז שברוטב ותמיד מבקשים עוד.
פלפלים ירוקים בהירים ואדומים - בגודל בינוני מרובעים ויפים.(לא מכווצ'צים )
חצי כוס חומץ טבעי
למילוי:
כוס אורז
2 כפות רסק עגבניות
בצל מגורר
עגבניה גדולה מגוררת
תבלינים (אני אוהבת - מלח ופלפל בלבד. אבל אפשר לשים :בהרט או כמון או קנמון )
עשבי תיבול - שמיר, פטרוזליה - לא חייב (חשוב להיות זהירים כי זה דומננטי. אני מעדיפה פטרוזליה בלבד)
פטריות קצוצות -אפשרות. יש כאלו שמים בשר טחון.
שמן
לרוטב :
3 כפות רסק עגבניות
פפריקה
מלח פלפל
מיץ מלימון אחד או חצי
מיים
אופן ההכנה :
מבשלים את הפלפלים עם מיים וחומץ
מביאים לרתיחה קלה וסוגרים.
זה נועד כדי להוציא את המרירות.
המילוי :
שמים בקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב
חותכים את הקצה של פלפלים כל שלכל פלפל חתוך יהיה "מכסה"
ממלאים עד הסוף וסוגרים את "המכסה".
מסדרים יפה בסיר שטוח.כשהם ניצבים צפוף אחד ליד השני.
אם נשאר מילוי אז אפשר להוסיף ירקות אחרים למילוי כמו עגבניות,בצל,קישואים.
או שמוסיפים לרוטב (רצוי מאוד).
הרוטב :
בקערה מערבבים את כל החומרים. ושופכים לסיר.
כמות הרוטב צריכה להיות כזו שהיא מגיעה כמעט לקצה הפלפלים .
מכסים את הסיר.
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה
ואז כ 20 דקות על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.
לפעמים צריך להוסיף מיים לרוטב אז להיות עירניים.
ולאור מלא זמן הבישול ארוך יותר כמובן מאורז לבן.
גיוון :
במקום אורז קינואה. גם מעדן.
בתאבון.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2010, 03:34
מהמטבח של אמא שלי
תודה על מתכון הקובה.
מבטיחה להתארגן על עצמי ולוח זמני ולנסות קובה!
ולא, לא עם בצל אלא עם בשר..
ולגבי הפלפל הממולא:
מילדות אני לא אוהבת פלפל ממולא בגלל המרירות.
את אומרת שעם החומץ אין מרירות בכלל?
ותודה!
מבטיחה להתארגן על עצמי ולוח זמני ולנסות קובה!
ולא, לא עם בצל אלא עם בשר..
ולגבי הפלפל הממולא:
מילדות אני לא אוהבת פלפל ממולא בגלל המרירות.
את אומרת שעם החומץ אין מרירות בכלל?
ותודה!
מהמטבח של אמא שלי
אמא שלי, בשלנית עירקית למופת
מכינה את הקובות כשחצי מכמות הסולת היא סולת מלאה.
יוצא מאט יותר קשה וטעיםםםםםםםםםם

יוצא מאט יותר קשה וטעיםםםםםםםםםם
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מהמטבח של אמא שלי
קוראת בהנאה (יום אחד עוד אבשל בהנאה, בנתיים זה כמו לראות את התוכניות בהן עושים כושר)
-
- הודעות: 212
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
- דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*
מהמטבח של אמא שלי
הי מיץ
איך אמא שלך מכינה קציצות פילה דג?
איך אמא שלך מכינה קציצות פילה דג?