טוב, כתבתי בככר השוק את הנוסח הבא:
הודעה לכולם:
בדף
מהי מהות האתר עלתה הסכמה להגביל פתיחה של דפי שיתוף ותמיכה חדשים, בנושאים שאינם חלק מנושאי הליבה של
באופן טבעי, עד סוף הקיץ לפחות.
דגש על: חדשים.
מוזמנים לשתף באחד מהדפים הקיימים.
תודה על שיתוף הפעולה
החלטתי פשוט לעשות קודם כל (בעקבות ההצעה בדף איפה כאן וגו'), ואם אחרות/ים רוצים להציע תיקונים - תציעו. אפשר לערוך את מה שכתבתי, זו לא תורה מסיני.
אחת לכמה ימים כדאי להעתיק את ההודעה למקום מתקדם יותר בדף.
עדינה:
אני מבינה מה את אומרת. מצד שני, יש לי תחושה מאוד מאוד לא נוחה, שהתגובות המתבאסות מעידות על טרוליות. זו התחושה שלי.
התחושה שלי היא שזו תגובה טרולית.
ועובדה ששני הדפים נפתחו על ידי ניקים אלמוניים - למשל, אחת שטוענת שהיא כאן 8 שנים אבל כותבת בלי ניק אלא כפלוני אלמונית?
את יודעת מה, עדינה? תמוה. מעלה סימן שאלה גדול.
אנחנו עדיין מבריחים אנשים טובים מפה
בעקבות מה שכתבתי, אני לא בטוחה שמבריחים אנשים טובים. את מבינה?
כמו שכתבתי קודם -
אם התגובה של אדם כזה היא "אופס, תעזרו לי להעביר את החפצים שלי לדף מתאים" (אין בעיה, הנה רשימה של דפים, תציצי ותראי אם משהו מהם מתאים לך ונעביר בשבילך, או תסתכלי במדור זה וזה ותגידי לנו מה נראה לך בית מתאים ונעזור לך לעבור דירה),
או "אוי אבל עכשיו איך יידעו למצוא אותי?" (אפשר להודיע לאלה שכבר הגיבו לך בדף שעברת והם מוזמנים להמשיך בדף האחר, תהיה קודם הודעה בדף שפתחת ככה שמי שמגיע אליו יילך בעקבות ההעברה, אפשר להודיע בככר השוק שהעברנו וזה אולי יעשה עוד קצת פרסומת לדף שלך) -
אז אני
יודעת בוודאות שמדובר באנשים טובים.
אנשים שמתנהגים בנימוס ומשתפים פעולה ברצון, מניחים כוונות טובות, ולא ישר קופצים להאשמות והיעלבויות שאינן במקום - אלה אנשים טובים. כאלה אני רוצה פה.
אנשים שמגיבים אחרת - ובכן, קודם כל אני חושדת בהם שמדובר בטרולים (ועל זה אם תרצי ארחיב במייל), ואחרי זה, אני חושדת שלא מדובר באנשים טובים. אני לא בהכרח מאמינה להם שהם "שמונה שנים באתר" או כל דבר אחר שהם כותבים על עצמם. כי ההתנהגות שלהם כשפונים אליהם לא מעידה, לא על ותק ולא על נימוס.
תסתכלי על עצמך. אולי את לא קוראת דפים כמו
מהי מהות האתר או דיוני עריכה - אבל את מתנהגת אחרת לגמרי באתר!
את צודקת, שיכול להיות שהם כן אנשים טובים. את בטח אומרת, "אין שופטים אדם בשעת צערו". בסדר.
אז אני אומרת, "אדם ניכר בכוסו, כיסו וכעסו".