מה לעשות עם כסף גדול משמים
מנסה כאן את מזלי.
עומד להגיע אלי סכום כסף גדול, זהו יהיה רכושי היחיד ואין סיכוי שמעבודה המצב ישתפר (חינוך ביתי וכו),
אין לי שמץ של מושג מה ואיך מתחילים לברר, אנחנו בורים לחלוטין בתחום הזה.
חשוב לציין שאני לא רואה את עצמי עושה משהו שכרוך בסיכון הכסף כמו השקעה בנתיבים לא קבועים, וגם אין לי מושג איפה נגור ולכן לא בטוחה שלקנות בית יהיה הפתרון.
אשמח לשמוע אם יש לכם עצה טובה
<גילוי נאות: יונת, הבנזוג טוען שהרווחנו די הרבה כסף ממה שמשתחרר עכשיו כשהוא התלבט מה לעשות והושפע ממשהו שכתבת, אולי על הדולר, אפילו הוא לא זוכר, כאלה מעולים אנחנו בהבנת הכלכלה >
< לא לצפות לאחוזים (-: >
עומד להגיע אלי סכום כסף גדול, זהו יהיה רכושי היחיד ואין סיכוי שמעבודה המצב ישתפר (חינוך ביתי וכו),
אין לי שמץ של מושג מה ואיך מתחילים לברר, אנחנו בורים לחלוטין בתחום הזה.
חשוב לציין שאני לא רואה את עצמי עושה משהו שכרוך בסיכון הכסף כמו השקעה בנתיבים לא קבועים, וגם אין לי מושג איפה נגור ולכן לא בטוחה שלקנות בית יהיה הפתרון.
אשמח לשמוע אם יש לכם עצה טובה
<גילוי נאות: יונת, הבנזוג טוען שהרווחנו די הרבה כסף ממה שמשתחרר עכשיו כשהוא התלבט מה לעשות והושפע ממשהו שכתבת, אולי על הדולר, אפילו הוא לא זוכר, כאלה מעולים אנחנו בהבנת הכלכלה >
< לא לצפות לאחוזים (-: >
ליושינקה,
פניה כשלך צצה מדי פעם, ומקבלת שלל תגובות. אפשר לעיין בכמה כאלו ב- מדור כסף עבודה.
לאור קריסת השווקים הפיננסיים של השנה האחרונה, גם ההמלצות של אותם אלו המכונים "יועצי השקעות" מוטלות בספק רב
.
<דווקא כן מצפה לאחוזים
>
פניה כשלך צצה מדי פעם, ומקבלת שלל תגובות. אפשר לעיין בכמה כאלו ב- מדור כסף עבודה.
לאור קריסת השווקים הפיננסיים של השנה האחרונה, גם ההמלצות של אותם אלו המכונים "יועצי השקעות" מוטלות בספק רב

<דווקא כן מצפה לאחוזים

ליושינקה, בינתיים שימו את זה במק"מ של מדינת ישראל. מצד אחד זה כסף נזיל ומצד שני בסוף התקופה תקבלי בדיוק את הריבית שהובטחה לך. אמנם זה לא הרבה ריבית אבל זה הכי בטוח (גם יותר מפק"מ של בנק וגם ריבית טיפה גבוהה יותר). מאד יכול להיות ששווה לכם להתייעץ עם יועץ השקעות אבל תנסו לוודא שהוא לוקח איזו אחריות על מה שהוא מייעץ (אחרת גם הסבתא שלך יכולה ולא בטוח שפחות טוב ממנו). בכל מקרה אל תתיעצי עם יועץ מהבנק/ביטוח/קרן נאמנות. רק יועץ אובייקטיבי. יש כאלה.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
<למה עליי לא נוחתים סכומי כסף גדולים?!>
<ג'ינג'ית מהיציע>
<ג'ינג'ית מהיציע>
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2008, 19:50
למה עליי לא נוחתים סכומי כסף גדולים
לאן לשלוח לך
לאן לשלוח לך

תודה, אשמח לעוד תשובות.
מה אם התיאוריה שהכי משתלם להשקיע בנדלן?
ג'ינג'ית,
אני לא פרטתי אבל זה לא בדיוק נחת משמים. זה כסף שעבדנו קשה בשבילו וקנינו בית ושילמנו משכנתא גדולה 12 שנה. ועכשיו הבית נמכר בלית ברירה.
<עכשיו את מרגישה יותר טוב? (-: >
רוזמרין, אין לי סבתא, עושה סיאנסים?
אולי באמת זה רעיון טוב לשאול אותה. היא ידעה לעשות כסף. אימצה נער צעיר ובודד כשהיו פרטיזנים והצילה את חייו מספר פעמים, לימים גדל ועשה המון כסף בארה"ב ובא לבקר אותם בישראל הצעירה, ראה שהם חיים במעין צריף וקנה להם בית פרטי עם שטח גדול בכפר סבא. זאת למשל השקעה מושלמת בעיני (-:
ג'ינג'ית,
אני לא פרטתי אבל זה לא בדיוק נחת משמים. זה כסף שעבדנו קשה בשבילו וקנינו בית ושילמנו משכנתא גדולה 12 שנה. ועכשיו הבית נמכר בלית ברירה.
<עכשיו את מרגישה יותר טוב? (-: >
רוזמרין, אין לי סבתא, עושה סיאנסים?
אולי באמת זה רעיון טוב לשאול אותה. היא ידעה לעשות כסף. אימצה נער צעיר ובודד כשהיו פרטיזנים והצילה את חייו מספר פעמים, לימים גדל ועשה המון כסף בארה"ב ובא לבקר אותם בישראל הצעירה, ראה שהם חיים במעין צריף וקנה להם בית פרטי עם שטח גדול בכפר סבא. זאת למשל השקעה מושלמת בעיני (-:
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
ליושינקה, אני מסכימה עם רוזמרין: מק"מים ו/או יועץ השקעות טוב. בבנק בטח ירצו למכור להם את הקרנות שלהם, אבל הביצועים של הקרנות האלה היו ממש גרועים בשנה האחרונה וסביר שלא יהיו טובים גם בשנה הבאה.
הנדל"ן בירידה כבר יותר משנה, בחלק מהעולם הוא בצניחה. אני די בטוחה שהוא ימשיך לרדת ברוב המקומות. ממליצה להתרחק מנדל"ן (או לקנות שורט על חברות נדל"ן, אבל זה למי שיותר מעורב בניהול הכסף).
הנדל"ן בירידה כבר יותר משנה, בחלק מהעולם הוא בצניחה. אני די בטוחה שהוא ימשיך לרדת ברוב המקומות. ממליצה להתרחק מנדל"ן (או לקנות שורט על חברות נדל"ן, אבל זה למי שיותר מעורב בניהול הכסף).
ועכשיו הבית נמכר בלית ברירה
הבית נמכר אבל אתם לא צריכים לקנות/לשכור אחר? זה כסף זמני לתקופה קצרה או שזה משהו לשים בצד לימים קשים?
תראי, זו הזדמנות מצויינת עכשיו לקנות מניות אם אתם יכולים לשים אותם בצד ל-10 שנים לפחות. גם מחירי הנדל"ן מתחילים לרדת ויכול להיות משתלם בתור השקעה (נניח יחס בין קניה למחיר שתוכלו להשכיר. קוראים לזה תשואהשנתית) ואז למכור כשמחיר הבית יעלה. אבל לכל זה אתם צריכים יעוץ טוב.
הבית נמכר אבל אתם לא צריכים לקנות/לשכור אחר? זה כסף זמני לתקופה קצרה או שזה משהו לשים בצד לימים קשים?
תראי, זו הזדמנות מצויינת עכשיו לקנות מניות אם אתם יכולים לשים אותם בצד ל-10 שנים לפחות. גם מחירי הנדל"ן מתחילים לרדת ויכול להיות משתלם בתור השקעה (נניח יחס בין קניה למחיר שתוכלו להשכיר. קוראים לזה תשואהשנתית) ואז למכור כשמחיר הבית יעלה. אבל לכל זה אתם צריכים יעוץ טוב.
-
רוזמרין, לא מסכימה להערה האחרונה. ראינו צניחה ראשונית בעולם הפיננסים, עוד לא ראינו את ההשפעות שלה במציאות. הירידות עדיין לא נגמרו. זה עדיין לא זמן לקנות מניות.
תודה,
אנחנו כן צריכים לקנות או לשכור, זה כל הכסף שלנו והוא בעקרון למטרת דיור אבל נראה לי חבל לקנות משהו כשאנחנו לא יודעים איפה אנחנו רוצים לגור, או יותר נכון איפה אפשר לקנות בתקציב שלנו משהו נורמלי, באיזור שלנו ממש אי אפשר ואנחנו עוד לא מוכנים כנראה לעבור למקום רחוק. זה מוריד את האפשרות של לסגור את הכסף לתקופה ארוכה.
אם מחירי הנדלן הולכים לרדת אולי כדאי לשים בצד ולחכות כמה חודשים ואז לקנות?
נראה לי שזה נשמע מוזר מדי אז אני אסביר. גילינו בדרך לא דרך שהולכים להפוך את הרחוב הסמוך אלינו לכביש עוקף ולחבר לו כניסה של עיר סמוכה. ז"א שהבית שלנו יפנה ברובו לכביש מאוד סואן וערכו ירד משמעותית. וגם בגלל שמחיר הדירות כנראה ירד (?) מיהרנו לפרסם את הדירה, והנה מצאנו קונים אבל לא חשבנו מה עושים אחרי. חשבנו שזה אולי הטריגר שיגרום לנו סוף סוף לעזוב את העיר והמרכז ואת הסבתות. אבל כנראה אנחנו עוד לא שם.
אנחנו כן צריכים לקנות או לשכור, זה כל הכסף שלנו והוא בעקרון למטרת דיור אבל נראה לי חבל לקנות משהו כשאנחנו לא יודעים איפה אנחנו רוצים לגור, או יותר נכון איפה אפשר לקנות בתקציב שלנו משהו נורמלי, באיזור שלנו ממש אי אפשר ואנחנו עוד לא מוכנים כנראה לעבור למקום רחוק. זה מוריד את האפשרות של לסגור את הכסף לתקופה ארוכה.
אם מחירי הנדלן הולכים לרדת אולי כדאי לשים בצד ולחכות כמה חודשים ואז לקנות?
נראה לי שזה נשמע מוזר מדי אז אני אסביר. גילינו בדרך לא דרך שהולכים להפוך את הרחוב הסמוך אלינו לכביש עוקף ולחבר לו כניסה של עיר סמוכה. ז"א שהבית שלנו יפנה ברובו לכביש מאוד סואן וערכו ירד משמעותית. וגם בגלל שמחיר הדירות כנראה ירד (?) מיהרנו לפרסם את הדירה, והנה מצאנו קונים אבל לא חשבנו מה עושים אחרי. חשבנו שזה אולי הטריגר שיגרום לנו סוף סוף לעזוב את העיר והמרכז ואת הסבתות. אבל כנראה אנחנו עוד לא שם.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
אולי באמת זה רעיון טוב לשאול אותה. היא ידעה לעשות כסף. אימצה נער צעיר ובודד כשהיו פרטיזנים והצילה את חייו מספר פעמים, לימים גדל ועשה המון כסף בארה"ב ובא לבקר אותם בישראל הצעירה, ראה שהם חיים במעין צריף וקנה להם בית פרטי עם שטח גדול בכפר סבא. זאת למשל השקעה מושלמת בעיני
סיפור יפה.
סיפור יפה.
איפה מוצאים יועץ השקעות? חברות פרטיות? יש למישהו המלצה?
איפה מוצאים יועץ השקעות? חברות פרטיות? יש למישהו המלצה?
בפח הזבל של הבורסה
.
ימים אלו ממש לא טובים להתעסקות עם השקעות. בלגן אימים שם. חברות השקעות בדרך לקריסה, תפיסות של ניהול השקעות "סולידיות" פשטו את הרגל.
אולי הדבר הנכון ביותר לעשות עם הכסף הוא לשבת עליו ולחמם איתו את הטוסיק. ותוך כדי, תתחילו לקרוא על פקדונות, מילווים למדינה, קרנות כספיות. הדגש לטעמי הוא הנזילות, שזה אומר שאפשר יהיה למשוך את הכסף מהר בלי היתקעות בכל מני מיגבלות זמן וקנסות משיכה.
לחימום הקנה, מאמר בגלובס על חברות השקעות והמדיניות שלהן, שהביאה אותן ואותנו לאבדון. אתם לא מבינים את הכתוב? זה השיעור שלכם. אחרי זה כבר לא יוכלו למכור לכם לוקשים.
הצרות רק התחילו: מי שחשב שהבעיה הגדולה ביותר של בתי ההשקעות היא הפיטורים - צפוי להתבדות .
ברוכה הבאה לזירה הפיננסית
בפח הזבל של הבורסה

ימים אלו ממש לא טובים להתעסקות עם השקעות. בלגן אימים שם. חברות השקעות בדרך לקריסה, תפיסות של ניהול השקעות "סולידיות" פשטו את הרגל.
אולי הדבר הנכון ביותר לעשות עם הכסף הוא לשבת עליו ולחמם איתו את הטוסיק. ותוך כדי, תתחילו לקרוא על פקדונות, מילווים למדינה, קרנות כספיות. הדגש לטעמי הוא הנזילות, שזה אומר שאפשר יהיה למשוך את הכסף מהר בלי היתקעות בכל מני מיגבלות זמן וקנסות משיכה.
לחימום הקנה, מאמר בגלובס על חברות השקעות והמדיניות שלהן, שהביאה אותן ואותנו לאבדון. אתם לא מבינים את הכתוב? זה השיעור שלכם. אחרי זה כבר לא יוכלו למכור לכם לוקשים.
הצרות רק התחילו: מי שחשב שהבעיה הגדולה ביותר של בתי ההשקעות היא הפיטורים - צפוי להתבדות .
ברוכה הבאה לזירה הפיננסית

אז אחרי שהבהרת יותר- אני ממליצה על מק"מ של בנק ישראל. זה ישמור לך על ערך הכסף יחסית לאחרים, זה נפתח אחרי שנה וגם באמצע את יכולה להוציא כסף. תעשי חיפוש על זה באינטרנט ותוכלי ללמוד עוד. לגבי קנית דירה- גם על זה חלוקות הדעות. לפעמים עדיף לשכור ולתת לכסף לעבוד ולא לבזבז על קנייה. זה כמובן תלוי גם איפה אתם הולכים לגור והיחס בין שכ"ד חודשי למה שהכסף יכול לעשות בינתיים. כדאי להתייעץ.
זה עדיין לא זמן לקנות מניות. יונת, אם מתכוונים לסגור כסף להרבה שנים אז זה פחות חשוב אם המחירים יצנחו עוד או לא. אם מדובר בחברות רציניות, יצרניות עם תכנית לשנים ארוכות- יש להניח שהמניות שלהן יעלו יפה (אף על פי שאני שונאת בכלל את כל רעיון המניות כפי שהוא עכשיו. כבר כתבתי על זה...)
זה עדיין לא זמן לקנות מניות. יונת, אם מתכוונים לסגור כסף להרבה שנים אז זה פחות חשוב אם המחירים יצנחו עוד או לא. אם מדובר בחברות רציניות, יצרניות עם תכנית לשנים ארוכות- יש להניח שהמניות שלהן יעלו יפה (אף על פי שאני שונאת בכלל את כל רעיון המניות כפי שהוא עכשיו. כבר כתבתי על זה...)
(אף על פי שאני שונאת בכלל את כל רעיון המניות כפי שהוא עכשיו. כבר כתבתי על זה...)
אשמח לדיון עסיסי על מניות. רק תגידי איפה ומתי
.

-
יונת, אם מתכוונים לסגור כסף להרבה שנים אז זה פחות חשוב אם המחירים יצנחו עוד או לא.
לא מאמינה בזה. אם אני צודקת והנפילה הפיננסית הולכת להפוך לנפילה גם במציאות, הרי שהם יכולים למצוא את עצמם במצב שבו הם זקוקים לכסף במציאות בגלל תקופת אבטלה או שכר נמוך יותר, ואם זה יקרה הרי שסביר שזה יהיה בדיוק כשהשוק יהיה בנקודה הנמוכה שלו -- כשהערך של המניות שלהם יהיה נמוך יותר.
לא מאמינה בזה. אם אני צודקת והנפילה הפיננסית הולכת להפוך לנפילה גם במציאות, הרי שהם יכולים למצוא את עצמם במצב שבו הם זקוקים לכסף במציאות בגלל תקופת אבטלה או שכר נמוך יותר, ואם זה יקרה הרי שסביר שזה יהיה בדיוק כשהשוק יהיה בנקודה הנמוכה שלו -- כשהערך של המניות שלהם יהיה נמוך יותר.
אוקיי, יונת, עכשיו הבנתי אותך. כן, אם לוקחים בחשבון תקופת יובש בהתפרנסות אז עדיף לחכות במק"מ שנה.
תגיד לי ז'ראר, החלטת להטריף אותי? לא כתבת לי משהו בדף אחר? אל תעמיד את האלצהיימר שלי במבחן.
תגיד לי ז'ראר, החלטת להטריף אותי? לא כתבת לי משהו בדף אחר? אל תעמיד את האלצהיימר שלי במבחן.

נפלאות האינטרטענט.
_כסף כסף משמיים
כל היום קריסת שעריים_
אוקיי, קצה חוט על שיח המניות:
אני תוהה על מידת הלגיטימיות של עצם הציפיה לתשואה. כאילו דא, אני שם את הכסף איפהשהו ומצפה ככה שהוא יגדל, ויביא לי רווח? למה? מאיפה יבוא הכסף לרווח הזה? מישהו משלם על זה? כלום נוצר כסף יש מאין? אם כך, לא יכול להגיע יום שהכסף הזה יעלם כפי שהוא בא? הייתכן שזה מה שמתרחש בימים אלו?
.
<האלצהיימר העביר הילוך ל-CVA>
אני תוהה על מידת הלגיטימיות של עצם הציפיה לתשואה. כאילו דא, אני שם את הכסף איפהשהו ומצפה ככה שהוא יגדל, ויביא לי רווח? למה? מאיפה יבוא הכסף לרווח הזה? מישהו משלם על זה? כלום נוצר כסף יש מאין? אם כך, לא יכול להגיע יום שהכסף הזה יעלם כפי שהוא בא? הייתכן שזה מה שמתרחש בימים אלו?

<האלצהיימר העביר הילוך ל-CVA>
ואם כבר בדאחקות בורסאיות אנחנו, אז הנה כמה הגדרות על חשבון המקצוע:
השקעה לטווח ארוך – הדרך שבה היועץ הפיננסי שלך שיכנע אותך לממן את המרצדס החדשה שלו
גידור – הגדר החשמלית שהיועץ הפיננסי שלך בונה ברגע זה מסביב לוילה שלו בשביל להגן על המרצדס שלו מפני משקיעים זועמים
יועץ פיננסי – ההוא עם המרצדס והגדר החשמלית שהחליף את המספר של הסלולרי שלו לפני כמה ימים
אנלסיט - האידיוט שברגע זה הקטין את יעד המחיר של המניה שבה אתה מושקע
תזרים מזומנים – הדרך שבה הכסף של המשקיעים זורם לכיסם של המקצוענים
קרן נאמנות – קרן שנאמנה לדרך שבה היא גובה דמי ניהול ועמלות
תל אביב 25 – כמות המשקיעים בתל אביב שעוד מאמינים שבטווח הארוך הבורסה תמיד עולה
שווקים מתעוררים – משקיעים שהתעוררו לגלות שכספי הפנסיה שלהם לא מספיקים בכדי לערוך קניות בשוק
השקעה לטווח ארוך – הדרך שבה היועץ הפיננסי שלך שיכנע אותך לממן את המרצדס החדשה שלו
גידור – הגדר החשמלית שהיועץ הפיננסי שלך בונה ברגע זה מסביב לוילה שלו בשביל להגן על המרצדס שלו מפני משקיעים זועמים
יועץ פיננסי – ההוא עם המרצדס והגדר החשמלית שהחליף את המספר של הסלולרי שלו לפני כמה ימים
אנלסיט - האידיוט שברגע זה הקטין את יעד המחיר של המניה שבה אתה מושקע
תזרים מזומנים – הדרך שבה הכסף של המשקיעים זורם לכיסם של המקצוענים
קרן נאמנות – קרן שנאמנה לדרך שבה היא גובה דמי ניהול ועמלות
תל אביב 25 – כמות המשקיעים בתל אביב שעוד מאמינים שבטווח הארוך הבורסה תמיד עולה
שווקים מתעוררים – משקיעים שהתעוררו לגלות שכספי הפנסיה שלהם לא מספיקים בכדי לערוך קניות בשוק
-
לא מאמינה בזה. אם אני צודקת והנפילה הפיננסית הולכת להפוך לנפילה גם במציאות, הרי שהם יכולים למצוא את עצמם במצב שבו הם זקוקים לכסף במציאות בגלל תקופת אבטלה או שכר נמוך יותר, ואם זה יקרה הרי שסביר שזה יהיה בדיוק כשהשוק יהיה בנקודה הנמוכה שלו – כשהערך של המניות שלהם יהיה נמוך יותר.
נכון.
למה להיכנס כשהשוק בתחילתו של משבר? לפעמים אין צורך ביותר מדי ספקולציות, ההגיון הבריא מנצח.
נכון.
למה להיכנס כשהשוק בתחילתו של משבר? לפעמים אין צורך ביותר מדי ספקולציות, ההגיון הבריא מנצח.
-
_ג'ינג'ית,
<עכשיו את מרגישה יותר טוב? >_
הרבה יותר טוב. נשמה טובה את.
<וגם חרוצה
<עכשיו את מרגישה יותר טוב? >_
הרבה יותר טוב. נשמה טובה את.
<וגם חרוצה

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אז אתם בעצם ממירים כסף שעבדתם בשבילו 12 שנה כדי שיהיה לכם גג מעל הראש.. במה בעצם?
שכירות זה יקר יותר ויותר. למה שלא תקחו הלוואת גישור ותשקיעו את הכסף בעוד בית בשבילכם? כך, גם אם הערך הכספי יירד (לתקופה מסוימת, מן הסתם לא לתמיד), לפחות תוכלו לגור בנכס שלכם. יותר טוב מלגור בתוך מניות, לא?
שכירות זה יקר יותר ויותר. למה שלא תקחו הלוואת גישור ותשקיעו את הכסף בעוד בית בשבילכם? כך, גם אם הערך הכספי יירד (לתקופה מסוימת, מן הסתם לא לתמיד), לפחות תוכלו לגור בנכס שלכם. יותר טוב מלגור בתוך מניות, לא?
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*
ליושינקה,
כמו שכתבו לך מק"מ זו דרך סולידית להשקיע את הכסף (יותר טוב מפק"מ בבנק), אפשרות נוספת זה השקעת הכסף בקרן כספית (די דומה למק"מ).
אם את רוצה, בעלי מנהל תיקי השקעות ויוכל להפגש איתכם ולייעץ לכם אם תרצו.
כמו שכתבו לך מק"מ זו דרך סולידית להשקיע את הכסף (יותר טוב מפק"מ בבנק), אפשרות נוספת זה השקעת הכסף בקרן כספית (די דומה למק"מ).
אם את רוצה, בעלי מנהל תיקי השקעות ויוכל להפגש איתכם ולייעץ לכם אם תרצו.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
אנחנו קנינו דירות זולות בפריפריה מניבות תשואה נאה 8-10% שנתית
אנחנו לא צופים שמחירן יעלה!! - אנחנו משקיעים סולידיים
אחרים משקיעים בנדלן מתוך תקווה שהמחיר יעלה - כשה מצליח להם זה באמת יותר טוב
אנחנו לא צופים שמחירן יעלה!! - אנחנו משקיעים סולידיים
אחרים משקיעים בנדלן מתוך תקווה שהמחיר יעלה - כשה מצליח להם זה באמת יותר טוב

-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
סליחה על הבורות התהומית, אבל מה זה מק"מ?
(תוהה מה לעשות עם הסכום המזערי שיישאר לי מהפק"מ אחרי שאסגור את המינוס (-;).
(תוהה מה לעשות עם הסכום המזערי שיישאר לי מהפק"מ אחרי שאסגור את המינוס (-;).
סליחה על הבורות התהומית, אבל מה זה מק"מ?
מלווה קצר מועד.
את נותנת הלוואה למדינה לשנה ובסוף התקופה מקבלת אותה בחזרה עם הריבית שידועה מראש.
באמצע התקופה את יכולה להוציא כמה כסף שאת רוצה מתוך הסכום ועל אותו סכום תקבלי את התשואה של השוק (אפשר לראות באתר הבורסה את השינוי היומי בתשואת המק"מים).
מלווה קצר מועד.
את נותנת הלוואה למדינה לשנה ובסוף התקופה מקבלת אותה בחזרה עם הריבית שידועה מראש.
באמצע התקופה את יכולה להוציא כמה כסף שאת רוצה מתוך הסכום ועל אותו סכום תקבלי את התשואה של השוק (אפשר לראות באתר הבורסה את השינוי היומי בתשואת המק"מים).
הפק"מ, מק"מ ואג"ח מדינה הם אפיקי החסכון היציבים ובטוחים ביותר. כל עוד כלכלת המדינה יציבה
.
אך נכון לעכשיו, העניינים נראים רגועים מהצד הזה.
מי שכן מעוניין בהרפתקאה מעבר לאפיקים הסולידיים, כדאי לו להצטייד לדרך חתחתים, כי שם אין ארוחות חינם. המשחק הוא משחק סכום אפס קטלני. מול כל מרוויח יש מפסיד. וכל הקטע הוא להיות יותר פעמים בצד המנצח מאשר המפסיד. ואת זה יש ללמוד. כנאמר, אין ארוחות חינם. ובימים אלו, רבים "המשקיעים" המשלמים על שנים של ארוחות חינם...
הפק"מ, מק"מ ואג"ח מדינה הם אפיקי החסכון היציבים ובטוחים ביותר. כל עוד כלכלת המדינה יציבה

אך נכון לעכשיו, העניינים נראים רגועים מהצד הזה.
מי שכן מעוניין בהרפתקאה מעבר לאפיקים הסולידיים, כדאי לו להצטייד לדרך חתחתים, כי שם אין ארוחות חינם. המשחק הוא משחק סכום אפס קטלני. מול כל מרוויח יש מפסיד. וכל הקטע הוא להיות יותר פעמים בצד המנצח מאשר המפסיד. ואת זה יש ללמוד. כנאמר, אין ארוחות חינם. ובימים אלו, רבים "המשקיעים" המשלמים על שנים של ארוחות חינם...
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
- דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*
אני הייתי ממליצה על סגירת הכסף לחצי שנה במק"מ ובזמן הזה לקחת קורס בנושא כספים ושוק ההון כדי שתוכלו להבין "על מה מדברים".
נשמע שכן יש לכם חושים כלכליים, וגם אם לא - זה משהו שכל אחד צריך לדעת, בוודאי אם יש לכם סכום כסף גדול.
עכשיו תקופה מאוד מאוד לא ברורה להשקעות, ולדעתי יועץ טוב הוא כזה שיגיד לכם "אין לי מושג" כי זו נקודה שממנה קשה מאוד לקרוא את המפה הלאה.
נשמע שכן יש לכם חושים כלכליים, וגם אם לא - זה משהו שכל אחד צריך לדעת, בוודאי אם יש לכם סכום כסף גדול.
עכשיו תקופה מאוד מאוד לא ברורה להשקעות, ולדעתי יועץ טוב הוא כזה שיגיד לכם "אין לי מושג" כי זו נקודה שממנה קשה מאוד לקרוא את המפה הלאה.
אם אתם לא יודעים איפה תירצו לגור וכו'
למה שלא תיקנו דירה אחרת (אולי קטנה) באזור מבוקש לשכירות ותשכירו אותה (לדוגמא איפושהו במרכז, ליד אוניברסיטה וכו')
וכך תממנו את שכר הדירה שלכם בכל מקום שלא יהיה?
למה שלא תיקנו דירה אחרת (אולי קטנה) באזור מבוקש לשכירות ותשכירו אותה (לדוגמא איפושהו במרכז, ליד אוניברסיטה וכו')
וכך תממנו את שכר הדירה שלכם בכל מקום שלא יהיה?
-
לברוח מנדל"ן כמו מאש. גם אני פעם רציתי לעשות זאת. אפילו הגדלתי וחשבתי לקנות במשכנתא ולהשכיר (שיש שאומרים שזה יורת משתלם מלהשקיע כסף קיים בדירה, כי כסף יכול הלרוויח בתוכנית חיסכון ומשכנתא ניתן להוציא מבנק רק אם קונים דירה).
אחרי בירורים מעמיקים ושיטוטים ליליים במדרונות הכלכליים של הרשת מסתבר שמדובר באפיק שרק לעיתים נדירות ביותר מסתבר כהשקעה רווחית וגם אז במושגים מינורים.
לקנות דירה ולהשכיר זה מין חלום פולני אמריקאי, שהרי גם יש לך נכס "ביד" וגם הוא מניב כסף. בתכלס' זה בולשיט, מיתון, זעזועים כלכליים שונים, מלחמה, אזור מגורים שמידרדר, או בניית דירות מסיבית באזור יכולים לפגום תוך חודשים בודדים ביכולת ההשכרה של הנכס. בואו נוסיף לזה שיפוצים, תיקונים, תקופות שהדירה נותרת ללא דיירים, כאבי ראש במציאת שוכרים ונפילות עם שוכרים איומים - ומדובר בהרפתקאה מפוקפקת.
אבל גם אם והיה ונפלתם על דירה במחיר מצוין באזור טוב (נאמר ליד האוניברסיטה), יוצא שהתשואה הממוצעת בתקופות טובות לא עולה על 5% אחרי שמקזים שיפוצים. נכון שמאחורינו עברו שנתיים מאוד טובות לבעלי הדירות שבהן הרוויחו יופי. אבל מדובר רק באזורים מסוימים ומבוקשים, ורק שנתיים כתוצאה מבועת הנדלן. עכשיו המיתון בפתח וזה שוב עניין של זמן קצר עד שהמחירים יצנחו, ודירות תשארנה ריקות.
מק"מ נכון לעכשיו נשמע אופציה טובה. בתקופתו היתה לי קופת גמת מטעם העבודה, שבה הובטחה לי תשואה מינימלית של 4% בכל מקרה, ויותר, במידה והניבה רווחים. שווה לראות אם יש עוד חיות כאלה.
אחרי בירורים מעמיקים ושיטוטים ליליים במדרונות הכלכליים של הרשת מסתבר שמדובר באפיק שרק לעיתים נדירות ביותר מסתבר כהשקעה רווחית וגם אז במושגים מינורים.
לקנות דירה ולהשכיר זה מין חלום פולני אמריקאי, שהרי גם יש לך נכס "ביד" וגם הוא מניב כסף. בתכלס' זה בולשיט, מיתון, זעזועים כלכליים שונים, מלחמה, אזור מגורים שמידרדר, או בניית דירות מסיבית באזור יכולים לפגום תוך חודשים בודדים ביכולת ההשכרה של הנכס. בואו נוסיף לזה שיפוצים, תיקונים, תקופות שהדירה נותרת ללא דיירים, כאבי ראש במציאת שוכרים ונפילות עם שוכרים איומים - ומדובר בהרפתקאה מפוקפקת.
אבל גם אם והיה ונפלתם על דירה במחיר מצוין באזור טוב (נאמר ליד האוניברסיטה), יוצא שהתשואה הממוצעת בתקופות טובות לא עולה על 5% אחרי שמקזים שיפוצים. נכון שמאחורינו עברו שנתיים מאוד טובות לבעלי הדירות שבהן הרוויחו יופי. אבל מדובר רק באזורים מסוימים ומבוקשים, ורק שנתיים כתוצאה מבועת הנדלן. עכשיו המיתון בפתח וזה שוב עניין של זמן קצר עד שהמחירים יצנחו, ודירות תשארנה ריקות.
מק"מ נכון לעכשיו נשמע אופציה טובה. בתקופתו היתה לי קופת גמת מטעם העבודה, שבה הובטחה לי תשואה מינימלית של 4% בכל מקרה, ויותר, במידה והניבה רווחים. שווה לראות אם יש עוד חיות כאלה.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
ג'ינג'ית יש הבדל ענק בין תשואה במרכז ותשואה בפריפריה.
דוגמאות
אנחנו מחזיקים דירה זולה בבאר שבע היא מושכרת כבר 8 שנים במהלכן השקענו בסה"כ כ 10000 ש"ח בתיקונים (מזגן, דוד, תיקון צנרת גדול וכמה תיקונים קטנים) היא שווה כ 250000 ש"ח ומושכרת ב 1600 ש"ח לחודש.
היא מושכרת כל הזמן ללא "זמן מת" .
מה שכן - הדירה משופצת.
אמנם מחירי הדירות בב"ש צנחו מאז שנת 2000 , אבל לנו יש הכנסה חודשית קבועה. מחיר הדירה בשקלים לא השתנה מאז רכשנו אותה ב 1997 (למרות שבדולרים הוא ירד )
חברים שלנו קנו עכשיו דירה קרובה לאונ' שיפצו אותה וגם הם משכירים ב 1700 ש"ח בחודש (הדירה + השיפוץ היו 170000 )
אז אלו לא דירות מעולות באיזור יוקרה אבל הן מניבות תשואה נאה ולא דורשות יותר מידי התעסקות
דוגמאות
אנחנו מחזיקים דירה זולה בבאר שבע היא מושכרת כבר 8 שנים במהלכן השקענו בסה"כ כ 10000 ש"ח בתיקונים (מזגן, דוד, תיקון צנרת גדול וכמה תיקונים קטנים) היא שווה כ 250000 ש"ח ומושכרת ב 1600 ש"ח לחודש.
היא מושכרת כל הזמן ללא "זמן מת" .
מה שכן - הדירה משופצת.
אמנם מחירי הדירות בב"ש צנחו מאז שנת 2000 , אבל לנו יש הכנסה חודשית קבועה. מחיר הדירה בשקלים לא השתנה מאז רכשנו אותה ב 1997 (למרות שבדולרים הוא ירד )
חברים שלנו קנו עכשיו דירה קרובה לאונ' שיפצו אותה וגם הם משכירים ב 1700 ש"ח בחודש (הדירה + השיפוץ היו 170000 )
אז אלו לא דירות מעולות באיזור יוקרה אבל הן מניבות תשואה נאה ולא דורשות יותר מידי התעסקות
-
פלוני, מעניין שנתת את הדוגמא של באר שבע, כי אני רציתי לתת אותה רק לטיעון הנגדי. על כל סיפור אחד שלך יש שלושה סיפורים של כאלה שרכשו דירות בב"ש "מול האוניברסיטה"ונתקעו עם דירות ריקות. ולמה? כי קהל השוכרים הייעודי- הסטודנטים, קלט שבאזור אפשר לשכור דירות מרהיבות, שלא לדבר על בתי קרקע ווילות יפהפיות לשכירות משותפת בשכרנמוך, שהרי אחרי הכל מדובר בב"ש. אז הם מעדיפים לשכור רק דירות מטופחות, משופצות מתוחזקות היטב, גם לאורך תקופת השכירות, בלי להתפשר על דירות שהן פחות מכך. לכן כל דירה לא משופצת, לא יפה ומטופחת, או וילה - נותרת מיותמת. וישנן את האחרות, המצוינות שנמצאות קצת יותר רחוק מהאוניברסיטה וגם הן מיותמות רק כי הן רחוקות.
וגם, הוספת, , "מחירי הדירות בב"ש ירדו משנת 2000" והן תמשכנה לרדת. מה גם שהאזור הזה מיצה את הפוטנציאל שלו, מעב רלאוניברסיטה לא תיתכן אטרקציה גבוהה יותר ממה שקיימת, לעומת זאת גיל הדירה יילך ויגדל ויזיק לשווי שלה, במקום שבמילא חווה ירידות מחירים עקביות מזה שנים.
וגם, הוספת, , "מחירי הדירות בב"ש ירדו משנת 2000" והן תמשכנה לרדת. מה גם שהאזור הזה מיצה את הפוטנציאל שלו, מעב רלאוניברסיטה לא תיתכן אטרקציה גבוהה יותר ממה שקיימת, לעומת זאת גיל הדירה יילך ויגדל ויזיק לשווי שלה, במקום שבמילא חווה ירידות מחירים עקביות מזה שנים.
-
לא נכון. עכשיו יעבירו את מחנה צריפין ליד באר שבע, והמון אנשים ירצו לקנות ולשכור בה וביישובי האזור. הבעיה היחידה עם קניית דירה בבא"ש - קל לקנות, קל להשכיר, קשה למכור.
-
אתה שוכח שישנן הרבה מדי דירות בבאר שבע ביחס לדרישה הנוכחית. העברת צריפין תוכל לגרום לתפוסה פחות ריקה, אבל לא לגרום להתייקרות המחרים, כי זה עניין של היצע וביקוש. בבאר שבע של העשורים האחרונים ההיצע עלה על הביקוש או השתווה לו. היתה פריחה יחסית בתחום לפני כעשור (בתקופה שרכשת) ויחד איתה בנייה מאסיבית של אלפי יחידות. מה שגרם להצפה נוספת.
אגב, אני לא אומרת שבשום מקרה רכישה היא לא כדאית לצרכי השקעה. רק שצריך למצוא את הפנינים: דירות מאוד זולות באזורים יציבים. נדיר שזה קורה, לרוב כרישי נדלן יודעים לשים את היד על שכאלה, ואם זה קורה, נדיר שזה נמשך לאורך זמן. אם זה קורה לכם אשריכם. כולי תקווה שזה יימשך כך בעתיד, מה שכן, זו ממש לא שיטה להשקעה ברמת הכלל.
אגב, אני לא אומרת שבשום מקרה רכישה היא לא כדאית לצרכי השקעה. רק שצריך למצוא את הפנינים: דירות מאוד זולות באזורים יציבים. נדיר שזה קורה, לרוב כרישי נדלן יודעים לשים את היד על שכאלה, ואם זה קורה, נדיר שזה נמשך לאורך זמן. אם זה קורה לכם אשריכם. כולי תקווה שזה יימשך כך בעתיד, מה שכן, זו ממש לא שיטה להשקעה ברמת הכלל.
הבעיה היחידה עם קניית דירה בבא"ש - קל לקנות, קל להשכיר, קשה למכור.
זו בדיוק הטענה של ג'ינ ג'ית. וזה חלק מתחשיב הכדאיות. אם אתם רוצים לממש את הנכס, כמה תפסידו? ואיך זה משתלב בחישוב המשוקלל של כל העסקה הזו, כולל עליית האינפלציה מיום הרכישה, והתשואה החלופית באפיקים אחרים, בעיקר בעלי נזילות גבוהה יותר?
זו בדיוק הטענה של ג'ינ ג'ית. וזה חלק מתחשיב הכדאיות. אם אתם רוצים לממש את הנכס, כמה תפסידו? ואיך זה משתלב בחישוב המשוקלל של כל העסקה הזו, כולל עליית האינפלציה מיום הרכישה, והתשואה החלופית באפיקים אחרים, בעיקר בעלי נזילות גבוהה יותר?
-
- הצטרפות: 02 דצמבר 2007, 14:17
לקנות דירה ולהשכיר זה מין חלום פולני אמריקאי
אני גם מטפחת חלום כזה רק בגלל שמלחיץ אותי הסכום שהולך ומצטבר אצלי בחשבון, אני מפחדת שבעוד כמה שנים, משעמום, אעשה איתו השקעות פזיזות או אבזבז אותו ולכן נראה לי שהמרה לדירה קטנה וחמודה זה סוג של ביטחון בפני שימוש לא פזיז.
אני גם מטפחת חלום כזה רק בגלל שמלחיץ אותי הסכום שהולך ומצטבר אצלי בחשבון, אני מפחדת שבעוד כמה שנים, משעמום, אעשה איתו השקעות פזיזות או אבזבז אותו ולכן נראה לי שהמרה לדירה קטנה וחמודה זה סוג של ביטחון בפני שימוש לא פזיז.
פלונית אחרת:
ידע הוא כוח.
ידע הוא כוח.
-
פלונית אחרת עם דירה את יכולה להיתקע לנצח במושגים כלכליים. השקעה לא נזילה עם תשואה כל כך לא בטוחה וגם כשהיא קיימת היא קטנה, זה חתיכת ברוך. למרות שההשקעה הזו נחשבת סולידית היא נכנסת אצלי לסל ההשקעות היותר קלות דעת שניתן לעשות, דווקא כי לא חושבים על זה לעומק למרות שחושבים על זה לאורך זמן 
למה לא לבזר את הכסף? אם את סולידית בתפיסתך, תשימי במק"מ את רובו ומיעוט ממנו באפיקים יותר מעניינים (בתקופות יציבות הייתי ממליצה על כמה עניינים מעניינים בורסה, אבל עכשיו ממש ממש ממש לא).
ושוב, אם מצאת נכס (אגב, לא בהכרח דירה, גם משרד) במחיר מציאה באזור סביר (יציב לכאן או לכאן), יש מקום לשקול. רק בזהירות. בשונה מאלטרנטיבות רבות, זו אינה נזילה.

למה לא לבזר את הכסף? אם את סולידית בתפיסתך, תשימי במק"מ את רובו ומיעוט ממנו באפיקים יותר מעניינים (בתקופות יציבות הייתי ממליצה על כמה עניינים מעניינים בורסה, אבל עכשיו ממש ממש ממש לא).
ושוב, אם מצאת נכס (אגב, לא בהכרח דירה, גם משרד) במחיר מציאה באזור סביר (יציב לכאן או לכאן), יש מקום לשקול. רק בזהירות. בשונה מאלטרנטיבות רבות, זו אינה נזילה.
באר שבע נחשבת לאחת מערי הפריפריה בעלות התשואה הגבוהות ביותר.
באופן כללי התשואה בפריפריה על השכרת דירה (להבדיל מהשכרת משרדים) גבוהה מהמרכז. הסיבה היא שמחיר שכר הדירה לא משתנה כמעט אבל מחיר קניית הדירה נמוך (ובירידה).
תשואה של 5%-10% לשנה היא מצויינת וזה מה שתקבלו בפריפריה. מאד משמח לדעת שיש גם משהו כלכלי אחד שעדיף שם מאשר במרכז.
באופן כללי התשואה בפריפריה על השכרת דירה (להבדיל מהשכרת משרדים) גבוהה מהמרכז. הסיבה היא שמחיר שכר הדירה לא משתנה כמעט אבל מחיר קניית הדירה נמוך (ובירידה).
תשואה של 5%-10% לשנה היא מצויינת וזה מה שתקבלו בפריפריה. מאד משמח לדעת שיש גם משהו כלכלי אחד שעדיף שם מאשר במרכז.
מחיר קניית הדירה נמוך (ובירידה).
זה לא מהווה הפסד במקרה של מימוש הנכס? האם הפסד זה לא מקזז את התשואה?
חישובי תשואה כגון אלו מתעלמים מהאפשרות למכירת הנכס במחיר נמוך ממחיר הקניה.
ובכלל בחישובי נדל"ן, יש עלויות (גבוהות) נוספות בעת קניה/מכירה: מס שבח ושאר אגרות, שכ"ט לעו"ד ומתווכים...
חישובי תשואה כגון אלו מתעלמים מהאפשרות למכירת הנכס במחיר נמוך ממחיר הקניה.
ובכלל בחישובי נדל"ן, יש עלויות (גבוהות) נוספות בעת קניה/מכירה: מס שבח ושאר אגרות, שכ"ט לעו"ד ומתווכים...
-
בעיניי, לזוג שאין להם איפה לגור, ההשקעה בנדלן יותר נותנת מקום לגור בו ורכוש חומרי בנוי, ופחות בקטע של השקעה מקצועית בכספים. הם יכולים לרכוש נכס במיקום לא מדהים, אבל משהו שיממן להם חלק משכר דירה במקום יותר טוב, ומקסימום הם יודעים שיש להם אי שם גג משלהם מעל הראש, אפילו אם הוא נידח. האוכלוסייה גדלה כל הזמן, ולכן תמיד יהיה ביקוש כלשהו. אפילו מכירה של דירה במחיר בהפסד זה יותר טוב מ"קרן הצבי" של ההשקעות הוירטואליות.
זו כלכלה ריאלית, לא אוויר חם. המחזוריות נקבעת לפי ההיצע והביקוש ולכן אפשר לחכות למימוש בעליה. בינתיים התשואה מצויינת. ומסכימה אם הפלוני מעליי :
אפילו מכירה של דירה במחיר בהפסד זה יותר טוב מ"קרן הצבי" של ההשקעות הוירטואליות.
וגם קיבלנו כסף אמיתי כשכ"ד.
זו כלכלה ריאלית, לא אוויר חם. המחזוריות נקבעת לפי ההיצע והביקוש ולכן אפשר לחכות למימוש בעליה. בינתיים התשואה מצויינת. ומסכימה אם הפלוני מעליי :
וגם קיבלנו כסף אמיתי כשכ"ד.
זו כלכלה ריאלית, לא אוויר חם. המחזוריות נקבעת לפי ההיצע והביקוש ולכן אפשר לחכות למימוש בעליה
הא, ההפרדה הקלאסית בין "וול סטריט" ל-"מיין סטריט"... כשאת מפסידה כסף, האוויר החם הופך מאוד ריאלי.
וההמתנה לעלייה למימוש הנכס: לי יש בעייה עם "להתקע" עם נכס עד שהשוק יואיל בטובו להחליף פאזה במחזוריותו. שוורן באפט ייתקע את המגה-מיליארדים שלו לעשרים שנים.
מה שאני רוצה להאיר מתוך כל סבך הטיעונים שעלו כאן, הוא שרכישת דירה זה לא רק קורת גג, אלא יש לבחון את היבט העלויות, ולעיתים "השקעה" בנדל"ן הינה מפסידה לעומת החלופות, כפי שכבר פירטה ג'ינ ג'ית, וגם כפי שכבר נדון בדף לקנות או לשכור בית.
זה תלוי רק בכם להפוך את קרן הצבי לקרדום מאוד ריאלי לחפור בו.
הא, ההפרדה הקלאסית בין "וול סטריט" ל-"מיין סטריט"... כשאת מפסידה כסף, האוויר החם הופך מאוד ריאלי.
וההמתנה לעלייה למימוש הנכס: לי יש בעייה עם "להתקע" עם נכס עד שהשוק יואיל בטובו להחליף פאזה במחזוריותו. שוורן באפט ייתקע את המגה-מיליארדים שלו לעשרים שנים.
מה שאני רוצה להאיר מתוך כל סבך הטיעונים שעלו כאן, הוא שרכישת דירה זה לא רק קורת גג, אלא יש לבחון את היבט העלויות, ולעיתים "השקעה" בנדל"ן הינה מפסידה לעומת החלופות, כפי שכבר פירטה ג'ינ ג'ית, וגם כפי שכבר נדון בדף לקנות או לשכור בית.
זה תלוי רק בכם להפוך את קרן הצבי לקרדום מאוד ריאלי לחפור בו.
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
גילינו בדרך לא דרך שהולכים להפוך את הרחוב הסמוך אלינו לכביש עוקף ולחבר לו כניסה של עיר סמוכה. ז"א שהבית שלנו יפנה ברובו לכביש מאוד סואן וערכו ירד משמעותית. וגם בגלל שמחיר הדירות כנראה ירד (?) מיהרנו לפרסם את הדירה, והנה מצאנו קונים
האם שיתפתם את הקונים בתגליתכם?
למה שיעשו את זה? זה תפקיד הקונים לברר בעיריה את כל הנושאים.
למה שיעשו את זה? זה תפקיד הקונים לברר בעיריה את כל הנושאים.
-
המחזוריות נקבעת לפי ההיצע והביקוש ולכן אפשר לחכות למימוש בעליה.
לאו דווקא. אם הם יצטרכו כסף, סביר שזה יהיה כשמצב השוק קשה, כי אז קשה לכולם.
הייתי מתרחקת מנדל"ן אלא אם כן אתם מבינים בזה ויודעים לזהות הזדמנויות, או שמדובר בדירה שבאמת תגורו בה.
לאו דווקא. אם הם יצטרכו כסף, סביר שזה יהיה כשמצב השוק קשה, כי אז קשה לכולם.
הייתי מתרחקת מנדל"ן אלא אם כן אתם מבינים בזה ויודעים לזהות הזדמנויות, או שמדובר בדירה שבאמת תגורו בה.
רוזמרין- איך מגיעים לברוקר מהימן?
איך מגיעים לברוקר מהימן?
אוקסימורון: אין דבר כזה ברוקר מהימן.
קודם כל המונח ברוקר:
אין כזה אדם. כדי לסחור בבורסה צריך להיות חברה סולידית עם מיליונים. זה נקרא "חבר בורסה". כאלה בארץ יש סביבות עשרים, חלקם גופים זרים בכלל. לכן כל "ברוקר" הוא בעצם שכיר של אחת החברות האלו. "ברוקר" הוא בעצם "חבר בורסה".
יש עצמאים קטנים, והם סוחרים דרך "חברי הבורסה". מה שאת מקבלת מהם זה את שיקול הדעת שלהם, את ניתוח השוק לפי תפיסתם.
אך השוק היום כאוטי בטירוף. מודלים קלאסיים שמלמדים בחוגים לכלכלה התנפצו לרסיסים. אין מי שמבין מה קורה ויודע מה יהיה. תקראי בעיתון כלכלי - שני ניתוחים זה לצד זה סותרים אחד את השני.
זהו בינתיים. קחי זמן להתאושש...
אוקסימורון: אין דבר כזה ברוקר מהימן.
קודם כל המונח ברוקר:
אין כזה אדם. כדי לסחור בבורסה צריך להיות חברה סולידית עם מיליונים. זה נקרא "חבר בורסה". כאלה בארץ יש סביבות עשרים, חלקם גופים זרים בכלל. לכן כל "ברוקר" הוא בעצם שכיר של אחת החברות האלו. "ברוקר" הוא בעצם "חבר בורסה".
יש עצמאים קטנים, והם סוחרים דרך "חברי הבורסה". מה שאת מקבלת מהם זה את שיקול הדעת שלהם, את ניתוח השוק לפי תפיסתם.
אך השוק היום כאוטי בטירוף. מודלים קלאסיים שמלמדים בחוגים לכלכלה התנפצו לרסיסים. אין מי שמבין מה קורה ויודע מה יהיה. תקראי בעיתון כלכלי - שני ניתוחים זה לצד זה סותרים אחד את השני.
זהו בינתיים. קחי זמן להתאושש...
מסכימה עם ז'ראר, זה אוקסימורון.
מציעה לחפש יועץ השקעות בלתי תלוי. זה אומר שהוא לא עובד בנק ולא עובד בחברה שמשקיעה בפועל. במיוחד זה אומר שהכסף היחיד שהוא מקבל זה מהלקוח (את!) ולא מהחברה או עמלות שהוא מקבל מאלה שאותם הציע.
את צריכה להגדיר לו מה המטרות שלך ולמתי (עוד שנה? עוד עשר? לפנסיה?) וכן את מידת הסיכון שאת רוצה לקחת.
לפי זה הוא "יתפור" לך הצעה שמתאימה לך. בהצלחה
מציעה לחפש יועץ השקעות בלתי תלוי. זה אומר שהוא לא עובד בנק ולא עובד בחברה שמשקיעה בפועל. במיוחד זה אומר שהכסף היחיד שהוא מקבל זה מהלקוח (את!) ולא מהחברה או עמלות שהוא מקבל מאלה שאותם הציע.
את צריכה להגדיר לו מה המטרות שלך ולמתי (עוד שנה? עוד עשר? לפנסיה?) וכן את מידת הסיכון שאת רוצה לקחת.
לפי זה הוא "יתפור" לך הצעה שמתאימה לך. בהצלחה
ולגבי הצעות לבורסה באינטרנט- הכי מהימנים בעיניי זה bursa4u. אולי בגלל שההצעות שלהם נובעות מניתוח מאזני החברה ולא ניתוח גרפים. והם גם נותנים את המידע בחינם. חמודים אמיתיים ומזל שיש עוד כמה כאלה.
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
_האם שיתפתם את הקונים בתגליתכם?
למה שיעשו את זה? זה תפקיד הקונים לברר בעיריה את כל הנושאים._
לי זה לא נראה כל כך פשוט.
מעניין אותי מה אחרים חושבים על זה.
היתה לי בעיה דומה כשהשכרתי בית שידעתי שהשכן מתחיל להרוס ולבנות בית חדש מעבר לגדר.
אמרתי את זה לדיירים החדשים ערב חתימת החוזה ובאמת הפסדתי בגלל זה כסף וכמעט אותם.
הרבה אנשים סביבי אמרו לי שלא היו עושים כמוני
אבל לי זה נראה ממש רמאות, לעבור לצד של האנשים שאני מעדיפה שלא יהיו כאלה...
מאוד הצטערתי שהמידע הגיע לרשותי, אבל היות וכבר ידעתי לא יכלתי להסתיר אותו.
אני יודעת שזה חורג מנושא הדף ואם לא נראה לכם אתם מוזמנים למחוק אותי ואת הגיגי.
למה שיעשו את זה? זה תפקיד הקונים לברר בעיריה את כל הנושאים._
לי זה לא נראה כל כך פשוט.
מעניין אותי מה אחרים חושבים על זה.
היתה לי בעיה דומה כשהשכרתי בית שידעתי שהשכן מתחיל להרוס ולבנות בית חדש מעבר לגדר.
הרבה אנשים סביבי אמרו לי שלא היו עושים כמוני
אבל לי זה נראה ממש רמאות, לעבור לצד של האנשים שאני מעדיפה שלא יהיו כאלה...
מאוד הצטערתי שהמידע הגיע לרשותי, אבל היות וכבר ידעתי לא יכלתי להסתיר אותו.
אני יודעת שזה חורג מנושא הדף ואם לא נראה לכם אתם מוזמנים למחוק אותי ואת הגיגי.
מה עדיף?
לשים את הכסף בחיסכון כלשהו (מקמ?) ולקבל ריבית ובאותו זמן לגור בשכירות
או לקנות נכס ולגור בו
או אולי לקנות נכס במקום אטרקטיבי, להשכיר אותו ולשכור בית במקום אחר?
או לקנות נכס ולגור בו
או אולי לקנות נכס במקום אטרקטיבי, להשכיר אותו ולשכור בית במקום אחר?
לוונדר, אם הם היו הולכים לעירייה אז הם היו מגלים את זה, נכון? אם הם לא בדקו אז למה זו אחריות שלך לעדכן אותם? יש דרכים חוקיות לברר על נכס שרוכשים או שוכרים בלי להאשים את המוכר ברמאות. וחוץ מזה, אם את יודעת שהשכנים מרעישים או עושים בעיות- גם היית מידעת אותם? זה לא שאת משקרת, את פשוט לא מספרת מה שלא נשאלת עליו.
_מה עדיף?
או לקנות נכס ולגור בו
או אולי לקנות נכס במקום אטרקטיבי, להשכיר אותו ולשכור בית במקום אחר?_
מק"מ נותן בסביבות 3% בשנה (יש יותר ויש פחות). נכס במקום אטרקטיבי בפריפריה נותן 5%-7% (אבל לבדוק טוב שזה באמת מקום נכון). יוצא שעדיף השני.
לקנות נכס ולגור בו זה כבר לא בר השוואה עם שתי האפשרויות האחרות. כאן נכנסים למשוואה גם רצון לגור במקום קבוע ולדעת שהוא שלך. זה יותר צורך נפשי מכלכלי, לעניות דעתי.
לגבי המשפט האחרון, הסתייגות קלה. אני גרה בבית שבניתי בישוב שקיבלתי את המגרש בחינם. אם אני אמכור היום הוא יהיה שווה פי כמה וכמה (ואת זה ידעתי גם אז). אם תמצאי משהו כזה אז יהיה לך גם רווח כלכלי.
לוונדר, אם הם היו הולכים לעירייה אז הם היו מגלים את זה, נכון? אם הם לא בדקו אז למה זו אחריות שלך לעדכן אותם? יש דרכים חוקיות לברר על נכס שרוכשים או שוכרים בלי להאשים את המוכר ברמאות. וחוץ מזה, אם את יודעת שהשכנים מרעישים או עושים בעיות- גם היית מידעת אותם? זה לא שאת משקרת, את פשוט לא מספרת מה שלא נשאלת עליו.
_מה עדיף?
או לקנות נכס ולגור בו
או אולי לקנות נכס במקום אטרקטיבי, להשכיר אותו ולשכור בית במקום אחר?_
מק"מ נותן בסביבות 3% בשנה (יש יותר ויש פחות). נכס במקום אטרקטיבי בפריפריה נותן 5%-7% (אבל לבדוק טוב שזה באמת מקום נכון). יוצא שעדיף השני.
לקנות נכס ולגור בו זה כבר לא בר השוואה עם שתי האפשרויות האחרות. כאן נכנסים למשוואה גם רצון לגור במקום קבוע ולדעת שהוא שלך. זה יותר צורך נפשי מכלכלי, לעניות דעתי.
לגבי המשפט האחרון, הסתייגות קלה. אני גרה בבית שבניתי בישוב שקיבלתי את המגרש בחינם. אם אני אמכור היום הוא יהיה שווה פי כמה וכמה (ואת זה ידעתי גם אז). אם תמצאי משהו כזה אז יהיה לך גם רווח כלכלי.