מה ליקטנו היום
מה ליקטנו היום
ראו גם: מידע תזונתי אודות צמחי בר
בואו ננסה להשאיר את העמוד בשביל חלוקת שלל.. לשאלות ודיון יש את מדור לקטים
בואו ננסה להשאיר את העמוד בשביל חלוקת שלל.. לשאלות ודיון יש את מדור לקטים
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מה ליקטנו היום
כל יום כמעט, שעתיים בערך לפני ארוחת הצהריים (הארוחה הגדולה שלנו), אני ומומו יוצאים ללקט. אנחנו מלקטים בעיקר צמחי-בר-אכילים לסלט, אבל גם לקט שכחה ופיאה (gleaning) מחצרות "של" אנשים אחרים, וגם דברים מהגינה והבוסתן שלנו. כל יום אנחנו חוזרים עם שלל מסוג אחר - תלוי בעונה ובאזור. אנחנו בעיקר בתוך הישוב אבל גם יוצאים לישובים אחרים באזור. מדהים אותי איך כמה צעדים, זווית אחרת של השמש, סוג אדמה קצת אחר, ויש מגוון אחר לגמרי של צמחים ללקט.
בכל מקרה, יש לי תחושת גאווה בשלל שלנו.. ואני פותח עמוד זה כדי לספר מה ליקטנו היום (כשיש זמן לכתוב) - ואני מזמין מלקטים אחרים לחלוק את שללם אף הם. אפשר לחשוב על העמוד הזה כחפלק וירטואלי. (מה זה חפלק).
אז מה ליקטנו היום?
בבוקר קטפנו קלמנטינות ושק ענק של אבוקדו מסוג אתינגר. כל אבוקדו חצי קילו נראה לי..
מזה כמה ימים אנחנו יוצאים אל הכביש, והמכונית הראשונה שעוצרת לנו אנחנו נוסעים איתה לאן שהיא לוקחת אותנו - ושמה מלקטים. אז היום המכונית שעצרה לקחה אותנו לצומת חנניה. בעיקר דגני-בר מתחת לזייתים (הרבה עצים לא נמסקו בכלל דרך אגב), אז עוצרים טרמפים לכיוון ההפוך ומגיעים לישוב מרון. קודם כל מצאנו עץ אגוזי מלך ואספנו שקית גדולה. למדנו מהר להבחין בין הכבדים לקלים שאין בהם כלום. עברנו דרך המפעל לייבוש שזיפים וגילינו שאפשר להשיג שם שזיפים שרק יובשו בשמש - בלי שום חומרים ובישולים (רק בחנות המפעל אפשר להשיג אותם ככה). עלינו על הגבעה שמאחורי הישוב - מלבד האשפה, זה מקום מקסים. טראסות עדינות שמשתלבות כל-כך יפה בנוף. ליד סלע אני מוצא ריכוז של אפונת בר - לא ראיתי כזאת כמות בשום מקום אחר עד עכשיו - קוטפים לפי חוק האספרגוס. יש גם עלים צעירים של חרדל בשפע, פה ושם כוכבית (הצמח האהוב עלינו בימים אלו..), וגם גדילן וסוג דומה קצת לגדילן שאיני יודע את שמו בטעם עדין של חסה. יש גם המון עלים של גזר-בר כל שהוא עם טעם סביר. מומו מאד נהנתה לטפס על הסלעים ולהכנס לבית הערבי הנטוש והמערות. בדרך חזרה עצר לנו האוטובוס של המועצה שמסיע ילדים בחזרה מהבית-ספר (אין יותר מדי מקומות בעולם שהסעת ילדים לוקחת טרמפיסטים!). כשעוברים בכפר שמאי, דרך החלון אני רואה ריכוזים ירוקים מענינים בשולי היישוב. אולי מחר ניסע לשם. בכניסה לאמירים מומו מראה לי עץ צנובר שהיא גילתה לאחרונה. בבית מכינים סלט שכולל את העלים הירוקים ועוד כרוב וכרובית ואבוקדו. זהו. אחלה יום.
בכל מקרה, יש לי תחושת גאווה בשלל שלנו.. ואני פותח עמוד זה כדי לספר מה ליקטנו היום (כשיש זמן לכתוב) - ואני מזמין מלקטים אחרים לחלוק את שללם אף הם. אפשר לחשוב על העמוד הזה כחפלק וירטואלי. (מה זה חפלק).
אז מה ליקטנו היום?
בבוקר קטפנו קלמנטינות ושק ענק של אבוקדו מסוג אתינגר. כל אבוקדו חצי קילו נראה לי..
מזה כמה ימים אנחנו יוצאים אל הכביש, והמכונית הראשונה שעוצרת לנו אנחנו נוסעים איתה לאן שהיא לוקחת אותנו - ושמה מלקטים. אז היום המכונית שעצרה לקחה אותנו לצומת חנניה. בעיקר דגני-בר מתחת לזייתים (הרבה עצים לא נמסקו בכלל דרך אגב), אז עוצרים טרמפים לכיוון ההפוך ומגיעים לישוב מרון. קודם כל מצאנו עץ אגוזי מלך ואספנו שקית גדולה. למדנו מהר להבחין בין הכבדים לקלים שאין בהם כלום. עברנו דרך המפעל לייבוש שזיפים וגילינו שאפשר להשיג שם שזיפים שרק יובשו בשמש - בלי שום חומרים ובישולים (רק בחנות המפעל אפשר להשיג אותם ככה). עלינו על הגבעה שמאחורי הישוב - מלבד האשפה, זה מקום מקסים. טראסות עדינות שמשתלבות כל-כך יפה בנוף. ליד סלע אני מוצא ריכוז של אפונת בר - לא ראיתי כזאת כמות בשום מקום אחר עד עכשיו - קוטפים לפי חוק האספרגוס. יש גם עלים צעירים של חרדל בשפע, פה ושם כוכבית (הצמח האהוב עלינו בימים אלו..), וגם גדילן וסוג דומה קצת לגדילן שאיני יודע את שמו בטעם עדין של חסה. יש גם המון עלים של גזר-בר כל שהוא עם טעם סביר. מומו מאד נהנתה לטפס על הסלעים ולהכנס לבית הערבי הנטוש והמערות. בדרך חזרה עצר לנו האוטובוס של המועצה שמסיע ילדים בחזרה מהבית-ספר (אין יותר מדי מקומות בעולם שהסעת ילדים לוקחת טרמפיסטים!). כשעוברים בכפר שמאי, דרך החלון אני רואה ריכוזים ירוקים מענינים בשולי היישוב. אולי מחר ניסע לשם. בכניסה לאמירים מומו מראה לי עץ צנובר שהיא גילתה לאחרונה. בבית מכינים סלט שכולל את העלים הירוקים ועוד כרוב וכרובית ואבוקדו. זהו. אחלה יום.
-
מה ליקטנו היום
היום לאחר מעשה הבנתי שארוחת צהריים שלנו היום היא חלק מהלגאסי... הכוונה היתה דווקא להכין רוטב שמומו תאהב - אז הלכנו על שיא הפשטות - ובלי כוונה יצא ארוחה שהיא 100% לקט.. כשהכוונות נפגשות ככה באמצע הדרך - יש לי הרגשה טובה שאני עושה משהו נכון...
אז הארוחה הייתה סלט ירוק גדול משלל עלים מלוקטים (כוכבית, חוביזה, בקייה, קייל) עם רוטב שעשוי מאגוזי מקדמיה שליקטנו ופיצחנו ולימון מלוקט.. היה ממש טעים - מומו חיסלה את זה מהר.
אז הארוחה הייתה סלט ירוק גדול משלל עלים מלוקטים (כוכבית, חוביזה, בקייה, קייל) עם רוטב שעשוי מאגוזי מקדמיה שליקטנו ופיצחנו ולימון מלוקט.. היה ממש טעים - מומו חיסלה את זה מהר.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מה ליקטנו היום
מחכה לעונת תותי-העץ ולעונת פיקוס-השדרה.
עד אז, ארוחה מליקוט עצמי עבורי, בתל אביב, יכולה להיות רק סלט עשבי בר.
עד אז, ארוחה מליקוט עצמי עבורי, בתל אביב, יכולה להיות רק סלט עשבי בר.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מה ליקטנו היום
הייתי בטוחה שכתבתי פה אתמול... מעניין...
אז ליקטנו המון סברסים קטנים קטנים וסגולים סגולים וממש נחמדים אם כי נדמה לי שעוד שבוע שבועיים יהיו יותר מתוקים (לא נורא זה ממש קרוב ולא נראה לי שמישהו אחר חושב שאפשר לאכול את זה מלבדי ויש שם מספיק לכוווולי). בהתחלה התלבטתי מה לעשות איתם, אם לעשות שייק או לאכול ככה או להקפיא לקרטיבים אבל בסוף אכלתי את כולם ככה... היה קצת חמוץ וקצת מתוק ובעיקר הזכיר לי למה לבן שלי יש כתם לידה על הפולקע בצורת סברס...
אז ליקטנו המון סברסים קטנים קטנים וסגולים סגולים וממש נחמדים אם כי נדמה לי שעוד שבוע שבועיים יהיו יותר מתוקים (לא נורא זה ממש קרוב ולא נראה לי שמישהו אחר חושב שאפשר לאכול את זה מלבדי ויש שם מספיק לכוווולי). בהתחלה התלבטתי מה לעשות איתם, אם לעשות שייק או לאכול ככה או להקפיא לקרטיבים אבל בסוף אכלתי את כולם ככה... היה קצת חמוץ וקצת מתוק ובעיקר הזכיר לי למה לבן שלי יש כתם לידה על הפולקע בצורת סברס...
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מה ליקטנו היום
מה אתם מלקטים בימים אלו? (כל החוביזה והגדילן אצלי הפכו לחומים/רקובים ואני מלקטת בעיקר עלי בייבי מהסופר )
מה ליקטנו היום
רציתי לשאול את אותה שאלה...
צמח הקיץ היחיד שאני מכירה זה ריג'לה, שלא נראה לי שהגיעה עונתו, וגם אני לא ממש יודעת לזהות אותו
צמח הקיץ היחיד שאני מכירה זה ריג'לה, שלא נראה לי שהגיעה עונתו, וגם אני לא ממש יודעת לזהות אותו
-
מה ליקטנו היום
יש כבר הרבה ירבוז
ויש גם כף האווז
ויש הרבה זרעים יבשים וגם זרעים טריים. (זרעים טריים, כלומר, כמו לאכול קטניה ירוקה).
בקרוב אצא לסבב טעימות אינטואיטיבי על הירקון (גם של דברים שאני לא מזהה), ואדווח
ויש גם כף האווז
ויש הרבה זרעים יבשים וגם זרעים טריים. (זרעים טריים, כלומר, כמו לאכול קטניה ירוקה).
-
מה ליקטנו היום
צמח הקיץ היחיד שאני מכירה זה ריג'לה, שלא נראה לי שהגיעה עונתו,
לא מזמן ראיתי ריג'ילה אחת, קטנטנה. מדהים. רק אחת, בתוך מסעות של עשרות קילומטרים באופניים.
למה דוקא היא נבטה ולא אף אחת אחרת?
אגב, זה כלכך קל לזהות ריג'ילה. זה היה אחד הצמחים שלמדתי מתמונות.
לא מזמן ראיתי ריג'ילה אחת, קטנטנה. מדהים. רק אחת, בתוך מסעות של עשרות קילומטרים באופניים.
למה דוקא היא נבטה ולא אף אחת אחרת?
אגב, זה כלכך קל לזהות ריג'ילה. זה היה אחד הצמחים שלמדתי מתמונות.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מה ליקטנו היום
תספר לי מתי אתה מתכוון לעשות את זה, אולי אני אצטרף?
תספר לי מתי אתה מתכוון לעשות את זה, אולי אני אצטרף?
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מה ליקטנו היום
_בקרוב אצא לסבב טעימות אינטואיטיבי על הירקון (גם של דברים שאני לא מזהה), ואדווח
תספר לי מתי אתה מתכוון לעשות את זה, אולי אני אצטרף?_
ספר גם לי.
תספר לי מתי אתה מתכוון לעשות את זה, אולי אני אצטרף?_
ספר גם לי.
-
מה ליקטנו היום
בקרוב, אחרי שהחום הפסיכי הזה יגמר, נלך לבדוק אם החומוסים בשדה הסמוך כבר מוכנים... חמים על חומוס ירוק מלבד זה, גמני בשאלה, מה אפשר ללקט? כל פעם שאני כבר מוצאת משהו שווה מיד מישהו מגיע יום למחרת ומרסס אותו או קוצר אותו (נחשופוביה) או שהוא סתם גווע בחום.
-
מה ליקטנו היום
איזה שם דף גדול מה ליקטנו אתמול
מעולה!
לגבי מה יש ללקט עכשיו - לפי חוק זרימת האנרגיה, מה שצומח כרגע בצמחים - פרחים, זרעים טריים ויבשים, ניצנים וכו'.
(וכמובן כל דבר שנראה טעים וטרי, כמו איזה ירבוז חדש שצמח לו, או גדילן שהוציא עלים חדשים משום מה)
מעולה!
לגבי מה יש ללקט עכשיו - לפי חוק זרימת האנרגיה, מה שצומח כרגע בצמחים - פרחים, זרעים טריים ויבשים, ניצנים וכו'.
(וכמובן כל דבר שנראה טעים וטרי, כמו איזה ירבוז חדש שצמח לו, או גדילן שהוציא עלים חדשים משום מה)
-
מה ליקטנו היום
וכמובן - שסק !
-
מה ליקטנו היום
וכמובן - שסק !
אכן. אתמול חנכנו את העץ של השכנה. רק עכשיו מתחילים להבשיל פה במיני אקלים מוזר של חדרה. אגב יש המון אספרג מנוצה שהקטנה ואני מאוד נהנות לנשנש תוכדי. לא משביע אבל חביב. המוזר הוא שכל שאר האספרגים כבר סיימו והוציאו עלים/פרחים/זרעים לפני חודשים ואז זה פתאום התעורר והוא טעים טעים עכשיו.
אגב אספרג, מישהו יודע אם הזרעים של שאר בני משפחת האספרגוס אכילים? זה להסתבך בקוצים, נכון?
אכן. אתמול חנכנו את העץ של השכנה. רק עכשיו מתחילים להבשיל פה במיני אקלים מוזר של חדרה. אגב יש המון אספרג מנוצה שהקטנה ואני מאוד נהנות לנשנש תוכדי. לא משביע אבל חביב. המוזר הוא שכל שאר האספרגים כבר סיימו והוציאו עלים/פרחים/זרעים לפני חודשים ואז זה פתאום התעורר והוא טעים טעים עכשיו.
אגב אספרג, מישהו יודע אם הזרעים של שאר בני משפחת האספרגוס אכילים? זה להסתבך בקוצים, נכון?
-
מה ליקטנו היום
התחילו, ממש התחלה של התחלה של תותי עץ (mulberries) בתל אביב
ולפי מה שאופק אומר, גם במצרים
ולפי מה שאופק אומר, גם במצרים
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה ליקטנו היום
אורי, בתחילת רחוב התבור (באזור שוק הכרמל, ליד החניה שביצחק אלחנן) יש על המדרכה עץ עם תותים לבנים-סגולים טעימים. בתחילת רחוב שבזי, בצד ימין יש עץ ענק של תותים אדומים (אם עדיין לא בנו שם בית), ויש עוד כמה באיזור, כרגע זה מה שעולה לי.
-
מה ליקטנו היום
בתחילת רחוב שבזי, בצד ימין
עברתי שם היום, המסקנה היא חד משמעית שצריך לחזור לשם שוב בעוד כמעט שבועיים.
אבדוק את ההצעה של רחוב התבור (נראה לי שאני יודע לאן את מתכוונת, ומשום מה תמיד התעלמתי מהעץ הזה)
היום ליקטתי גם כמה זרעי גדילן
וגם זרעים של דלעת מתוך דלעת שהיתה פתוחה (חצויה לשתיים) בתוך החנות האורגנית "נרולי" בנווה צדק.
ואתמול ליקטתי קצת דברים מהריצפה בשוק של פתח תקווה - תפוחי אדמה ובצל בשביל חברה שלי (אני לא אוכל מהדברים האלה כלכך), שני לימונים וקיווי
עברתי שם היום, המסקנה היא חד משמעית שצריך לחזור לשם שוב בעוד כמעט שבועיים.
אבדוק את ההצעה של רחוב התבור (נראה לי שאני יודע לאן את מתכוונת, ומשום מה תמיד התעלמתי מהעץ הזה)
היום ליקטתי גם כמה זרעי גדילן
וגם זרעים של דלעת מתוך דלעת שהיתה פתוחה (חצויה לשתיים) בתוך החנות האורגנית "נרולי" בנווה צדק.
ואתמול ליקטתי קצת דברים מהריצפה בשוק של פתח תקווה - תפוחי אדמה ובצל בשביל חברה שלי (אני לא אוכל מהדברים האלה כלכך), שני לימונים וקיווי
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
- דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*
מה ליקטנו היום
בשבת פגשנו משפחה משפרעם שהגיעה ליער עם צרורות ירוקים. הסתקרנו וניגשנו לברר מהו הירק אותו הביאו. אלה היו שיחי חומוס שנקטפו בשדה. בפעם הראשונה טעמנו פולי חומוס ירוקים ונאים והטעם היה נפלא. העונה בעיצומה. חושו לשדה.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
מה ליקטנו היום
תותי עץ!
שסק!
שסק!
-
מה ליקטנו היום
תותי עץ! מהאדמה! תותי עץ מהעץ!
שסק!
אבוקדו מהאדמה
אגוזי מקדמיה מרוכזים במיוחד (התייבשו קצת) מהאדמה
תפוז שנקטף בזמן (אתמול)
דומים!
שסק!
אבוקדו מהאדמה
אגוזי מקדמיה מרוכזים במיוחד (התייבשו קצת) מהאדמה
תפוז שנקטף בזמן (אתמול)
דומים!
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
מה ליקטנו היום
יש תותים לבנים על העץ! אוח, זה טעים.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2008, 16:47
- דף אישי: הדף האישי של פיתה_במדורה*
מה ליקטנו היום
שלום לכולם
אני חדשה כאן ובדיוק בזמן
אתמול יצאתי לפגישה עיוורת ולפי בקשתי היא התבצעה בטבע באיזור צומת נחשון
חוץ מהשונות האידיולוגית שלי הכל התנהל כצפוי
וכשראינו גזר-קיפח ואמרתי היי בוא נוציא ואבשל.. והתחלתי למשוך בתוספת ציטוטים נבחרים מסבא אליעזר.. נראה לי שאז הוא הבין שזה לא יעבוד..
בכל מקרה אשמח לקבל הודעות באם יש רצון לליקוטים משותפים באיזור השפלה?..
וגם לפוייקה במדורה.. וכמובן פיתה..?
אני חדשה כאן ובדיוק בזמן
אתמול יצאתי לפגישה עיוורת ולפי בקשתי היא התבצעה בטבע באיזור צומת נחשון
חוץ מהשונות האידיולוגית שלי הכל התנהל כצפוי
וכשראינו גזר-קיפח ואמרתי היי בוא נוציא ואבשל.. והתחלתי למשוך בתוספת ציטוטים נבחרים מסבא אליעזר.. נראה לי שאז הוא הבין שזה לא יעבוד..
בכל מקרה אשמח לקבל הודעות באם יש רצון לליקוטים משותפים באיזור השפלה?..
וגם לפוייקה במדורה.. וכמובן פיתה..?
מה ליקטנו היום
_ממש התחלה של התחלה של תותי עץ (mulberries) בתל אביב
ולפי מה שאופק אומר, גם במצרים_
שסק!
כנ"ל ברמת הגולן ואיילת השחר, ובאזור ירושלים וואדי קלט.
ולפי מה שאופק אומר, גם במצרים_
שסק!
כנ"ל ברמת הגולן ואיילת השחר, ובאזור ירושלים וואדי קלט.
-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 00:37
מה ליקטנו היום
עונת הצנוברים! בזמן שרוכנים להרים את אלה שכבר נפלו, ממשיך מטר הצנוברים מלמעלה!
-
מה ליקטנו היום
מכירה רק עץ תות אחד בחולון, שאין אליו ממש גישה טובה. מישהו/מישהי מכירים עצי תות בחולון?
עץ דומים עוד לא מצאתי עד כה בחולון, מה שכן ליקטנו היום שסק משישה עצים שונים (ברשות כמובן).
עץ דומים עוד לא מצאתי עד כה בחולון, מה שכן ליקטנו היום שסק משישה עצים שונים (ברשות כמובן).
-
מה ליקטנו היום
בפארק הלאומי ברמת גן יש עצי תות מדהימים! שווה לנסוע במיוחד.
-
מה ליקטנו היום
הייתי שם לפני שלושה או ארבעה שבועות, וגזמו באופן משמעותי את הענפים של כל עצי התות. אם אני לא טועה אחד מהם ממש כרתו. תהיתי אם הם בכלל ילבלבו. ראית לאחרונה את העצים?
-
מה ליקטנו היום
בפארק הלאומי ברמת גן יש עצי תות מדהימים! שווה לנסוע במיוחד.
נארגן מעגל ביום עיון?
נארגן מעגל ביום עיון?
-
מה ליקטנו היום
היום אכלתי קצת תותי עץ בתל אביב, תענוג!
(לצערי, הטובים נמצאים בעיקר על הריצפה המזוהמת)
(לצערי, הטובים נמצאים בעיקר על הריצפה המזוהמת)
-
מה ליקטנו היום
התכוונת למעגל סביב עץ תות או למעגל אחר?
-
מה ליקטנו היום
סדנת התגברות על הפחד - אכילת תותים מהריצפה. רצוי עם אדמה עליהם. אולי קצת ליקר תותים (תות אלכוהולי קלות).
-
מה ליקטנו היום
בשביל תותים מהריצפה - אין בעיה אם גזמו את הענפים
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
מה ליקטנו היום
הי, היום גם אנחנו ליקטנו. תותים אדומים ולבנים ושסק מעצים בקיבוץ. עלי מנגולד רכים וטעימים בגינה של הגנון (שנאכלו באופן לא טבעונאי בעליל בתוך פשטידה מהממת שנטרפה על ידי הסועדים בכל הגילם).
תענוג לאכול ככה. צריכה לעשות את זה יותר. העץ של התות הלבן נגזם (איזו איוולת) אז "נאלצתי" לטפס. אוהבת לטפס על עצים, במיוחד כאלו קלים לטיפוס של מאתגרים את הסירבול התנועתי שעוד נותר בי.
תענוג לאכול ככה. צריכה לעשות את זה יותר. העץ של התות הלבן נגזם (איזו איוולת) אז "נאלצתי" לטפס. אוהבת לטפס על עצים, במיוחד כאלו קלים לטיפוס של מאתגרים את הסירבול התנועתי שעוד נותר בי.
-
מה ליקטנו היום
היום ליקטנו פרפחינה (ריג'לה) פעם ראשונה העונה.. התכוונו לשים ב{{}}רסק ירוק היומי אבל זה היה כל כך טעים שלא נשאר הרבה לרסק.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מה ליקטנו היום
כמה שאני מחכה לפגוש כבר ריג'לה....
-
מה ליקטנו היום
פגשתי כבר ריג'ילה אחת בתל אביב
ואז באופן מפתיע לחלוטין -
גיליתי שצבי זינגר כבר התחיל למכור ריג'ילה העונה!
(מעניין אם הוא זרע אותה במיוחד, כי מוזר שזה צומח לו ממש כזה גדול לפני כולם... וחוץ מזה שללקט זרעים של ריג'ילה זה קלי קלות)
ואז ליקטתי לי קצת זרעים של ריג'ילה מתוך הריג'ילה בחנות, וזרעתי באדנית.... נראה מה ייצא!
(גם המון זרעים, וגם אחוז נביטה מדהים)
ואז באופן מפתיע לחלוטין -
גיליתי שצבי זינגר כבר התחיל למכור ריג'ילה העונה!
(מעניין אם הוא זרע אותה במיוחד, כי מוזר שזה צומח לו ממש כזה גדול לפני כולם... וחוץ מזה שללקט זרעים של ריג'ילה זה קלי קלות)
ואז ליקטתי לי קצת זרעים של ריג'ילה מתוך הריג'ילה בחנות, וזרעתי באדנית.... נראה מה ייצא!
(גם המון זרעים, וגם אחוז נביטה מדהים)
מה ליקטנו היום
היום טיילנו באזור הירקון מכפר הבפטיסטים לכיוון צפון צפון מערב .הרבה מאוד זרעים של גדילן ומדי פעם גם עלים רעננים,תותי עץ לבנים וסגולים עדיין לא בשיאם,פו ושם חוביזה עלים ופירות,חיטה ,צלפים ותפוזי חושחש .
-
מה ליקטנו היום
צלפים
??
??
מה ליקטנו היום
צלפים = capers ניצנים של צמח בעלי טעם חריף ומיוחד שניתן להחמיץ ואולי גם לשלב באוכל נא ,ניסיתי לאכול נא מונו וזה קצת צרב לי בגרון אבל בתוך סלט ניראה לי שזה יהיה טעים.
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
- דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*
מה ליקטנו היום
הצלחתם לבלבל אותי לגמרי. נכנסתי כדי לבשר לכל הלקטים שהתחילה העונה של הפיטנגו, שיש שיחי פיטנגו בהמון חצרות ושלרוב אין לבעלים מה לעשות עם כמויות כאלה (ופירות שנושרים הם בעיה רצינית, כי רבים מהם נובטים).
ואז גיליתי ב מה ליקטנו אתמול דיווחים על פיטנגו באוקטובר, ועכשיו אני כבר לא יודעת אם יש לפיטנגו עונה. אלה רק שיחי הפיטנגו שלי? אבל הם תמיד נושאים פרי בעונה הזאת!
כך או כך, ממליצה לכולם לפשוט על גינות עירוניות וללקט פיטנגו.
ואז גיליתי ב מה ליקטנו אתמול דיווחים על פיטנגו באוקטובר, ועכשיו אני כבר לא יודעת אם יש לפיטנגו עונה. אלה רק שיחי הפיטנגו שלי? אבל הם תמיד נושאים פרי בעונה הזאת!
כך או כך, ממליצה לכולם לפשוט על גינות עירוניות וללקט פיטנגו.
מה ליקטנו היום
איזה קטע! נכנסתי היום בדיוק בשביל הפיטנגו.
אחרי שוידאתי עם תמונה שמה שמצאתי הם שיחי פיטנגו, התחלתי לאכול... יש בחולון המון שיחים עמוסים בפירות, אבל אף אחד לא מתייחס אליהם. מנקה הרחובות שלח לי מבט קצת תמה...
אחרי שוידאתי עם תמונה שמה שמצאתי הם שיחי פיטנגו, התחלתי לאכול... יש בחולון המון שיחים עמוסים בפירות, אבל אף אחד לא מתייחס אליהם. מנקה הרחובות שלח לי מבט קצת תמה...
-
מה ליקטנו היום
תני איזו כתובת שתיים בחולון (-:
-
מה ליקטנו היום
יש את האתר הזה של הפיטנגו, עם המפה האינטרקטיבית
-
מה ליקטנו היום
מה ליקטנו היום -
תותי עץ סגולים, מעט צנוברים, מעט דומים
תותי עץ סגולים, מעט צנוברים, מעט דומים
-
מה ליקטנו היום
מירב, בשבילך:
מיפוי שיחי פיטנגו בתל אביב ורמת גן
מיפוי שיחי פיטנגו בתל אביב ורמת גן
-
מה ליקטנו היום
בארטר ערמומי: כל עונה אנחנו מביאות מתנה את מה שמימילא יש המון, בסלסילות של תותים יפיפיות, או בפלסטיק השקוף שאנחנו מעטרות ברב יצירתיות ובכייף גדול. ככה הרגלנו את כל המשפחה שתמיד מביאים משהו, אבל לא בפולניות. ברור שהרעיונות מדבקים וגם תמיד מביאים לנו דברים טעימים ונעימים- ככה שבלי כוונה יוצא לכל המשפחה (גם להכי לא בעינין של אקולוגיה) להיות שותפים בפועל לבארטר הערמומי. בקרוב אצלכם.
מה ליקטנו היום
המונים של תותי עץ בחולון לבנים סגלגלים יש ברחוב מוהליבר מאחורי הקיוסק של גברי.
-
מה ליקטנו היום
אני עוברת ברחוב מוהליבר כל יום, ולא מכירה את הקיוסק של גברי.
(טוב, כי אולי לא קניתי בקיוסק 18 שנה...). איפה זה בערך? ליד הצטלבות מוהליבר-פבריגט?
(טוב, כי אולי לא קניתי בקיוסק 18 שנה...). איפה זה בערך? ליד הצטלבות מוהליבר-פבריגט?
מה ליקטנו היום
מירב - ברחוב ארלוזרוב, ממש בהתחלה. יש ליד מס' 4 אחד שממש מפוצץ בפירות (בגלל זה אני זוכרת) וגם לכל אורך הרחוב יש עוד איזה שניים שלושה. גם בהתחלה של ביל"ו יש אחד או שניים.
-
- הצטרפות: 08 מאי 2008, 18:43
- דף אישי: הדף האישי של שירת_העשבים*
מה ליקטנו היום
עונת תותי העץ והשסק ממלאת את משפחתנו באושר. אנחנו מתחילים את הבוקר בטיול ארוחת בוקר לעץ השסק של השכנים ואז ממשיכים - או לתותים השחורים או ללבנים (לפי צבע החולצה שלבשנו הבוקר...). אולי למישהו יש רעיון איך מכינים ריבה מתותי עץ (רצוי בלי תוספת סוכר) שנוכל להיזכר בטעם גם כשתיגמר העונה?
-
מה ליקטנו היום
שירת,
ממליץ פשוט לייבשם בשמש
ממליץ פשוט לייבשם בשמש
מה ליקטנו היום
יה! גם אני אשמח לכיוון לפיטנגו בחולון ובאיזור בת ים.
-
- הצטרפות: 08 מאי 2008, 18:43
- דף אישי: הדף האישי של שירת_העשבים*
מה ליקטנו היום
אורי, ליבש נשמע לי טעים, ובהחלט ננסה, אבל חשבתי על משהו שאפשר יהיה לקחת בסנדויץ לבית הספר...
-
מה ליקטנו היום
באפקה יש הרבה שיחי פיטנגו. אם הולכים מהאוניברסיטה, מאזור הבניין של הרפואה ורוצים להגיע לשדרות קקל, עוברים ליד המון גדרות חיות עם פיטנגו.
מה ליקטנו היום
הייתי שם (באפקה) היום!
לא מצאתי המון, אבל כמה בהחלט מצאתי, והיה לי כיף וגם טעים ואפילו קצת דביק.
תודה רבה.
נ.ב. עדיין אשמח לשמוע איפה יש פיטנגו באיזור חולון, לשם אוכל לגרור גם חבר'ה מהמשפחה.
לא מצאתי המון, אבל כמה בהחלט מצאתי, והיה לי כיף וגם טעים ואפילו קצת דביק.
תודה רבה.
נ.ב. עדיין אשמח לשמוע איפה יש פיטנגו באיזור חולון, לשם אוכל לגרור גם חבר'ה מהמשפחה.
מה ליקטנו היום
אתמול הסתובבתי בתל אביב וליקטתי זרעים של כובע נזיר, תות עץ לבן וצלפים.
מה ליקטנו היום
אתמול הייתי ברעננה ומצאתי ממש יער קטן של עצי תות ,שחלקם עמוסי פרות לבנים,סגולים,ורודים .
בסוף/תחילת רח' החורשה לכיוון מיזרח פונים שמאלה לרח המיסדים וזה ישר מצד ימין ,לפי המפה זה ניקרא גן המייסדים.
בנוסף לקטתי המון כף אווז וטיפונת ריג'לה.
בסוף/תחילת רח' החורשה לכיוון מיזרח פונים שמאלה לרח המיסדים וזה ישר מצד ימין ,לפי המפה זה ניקרא גן המייסדים.
בנוסף לקטתי המון כף אווז וטיפונת ריג'לה.
-
מה ליקטנו היום
אני מתחילה לחשוב שלפיטנגו כן יש עונה
בטח. מייד אחרי שהשסק נגמר.... (וכשהפיטנגט נגמר מתחיל המנגו) (לפחות בפרדס חנה זה ככה).
בטח. מייד אחרי שהשסק נגמר.... (וכשהפיטנגט נגמר מתחיל המנגו) (לפחות בפרדס חנה זה ככה).
-
מה ליקטנו היום
היום הייתי בגן שרונה, זאת גינה לא רחוב ממגדלי עזריאלי ורחוב קפלן
היה שם עץ של תותי-עץ לבנים, מהסוג שנהיים סגלגלים כשהם מבשילים. מה שטוב בעץ הזה, זה שהוא מעל דשא!
אכלתי כמה חופנים גדולים של תותי עץ הישר מהדשא
היה שם עץ של תותי-עץ לבנים, מהסוג שנהיים סגלגלים כשהם מבשילים. מה שטוב בעץ הזה, זה שהוא מעל דשא!
אכלתי כמה חופנים גדולים של תותי עץ הישר מהדשא
מה ליקטנו היום
עכשיו בהחלט העונה של הפיטנגו. אני ממליצה גם לזרוע. כלומר- אחרי שאכלתם את הפרי, לתקוע את הגרעין הנקי באדמה לא עמוק מדי. תוך בערך שבועיים הוא נובט. מגרעינים של שנה שעברה יש לי כבר כמה שיחונצ'יקים.
-
מה ליקטנו היום
_אתמול הייתי ברעננה ומצאתי ממש יער קטן של עצי תות ,שחלקם עמוסי פרות לבנים,סגולים,ורודים .
בסוף/תחילת רח' החורשה לכיוון מיזרח פונים שמאלה לרח המיסדים וזה ישר מצד ימין ,לפי המפה זה ניקרא גן המייסדים._
הייתי שם היום ומילאתי קופסא!
תודה ניב
בסוף/תחילת רח' החורשה לכיוון מיזרח פונים שמאלה לרח המיסדים וזה ישר מצד ימין ,לפי המפה זה ניקרא גן המייסדים._
הייתי שם היום ומילאתי קופסא!
תודה ניב
-
מה ליקטנו היום
שלשום נתקלתי בעץ תות עתיק בן למעלה מ- 60 שנה, וליקטתי תותים שחורים שצורתם שונה מכל עץ אחר שראיתי. התותים מאוד בשרניים עם "שערות" וצורתם ממש הזכירה פטל.
לא היו תותים על הריצפה, וקטפתי רק את הבשלים והרכים.
חוויית הליקוט נחרטה אצלי עמוק, ותיזכר כנראה לעוד זמן רב - במהלכה עסיס אדום ועז כשני ניגר על כל גופי - מה שהותיר את העוברים והשבים נדהמים ופעורי פה...
לא היו תותים על הריצפה, וקטפתי רק את הבשלים והרכים.
חוויית הליקוט נחרטה אצלי עמוק, ותיזכר כנראה לעוד זמן רב - במהלכה עסיס אדום ועז כשני ניגר על כל גופי - מה שהותיר את העוברים והשבים נדהמים ופעורי פה...
-
מה ליקטנו היום
מירב - זהו זן "שמי" שפחות נפוץ בארץ.. הצבע שלו באמת מדהים.. והטעם גן עדן. יש שורה שלמה של עצים בקטיף העצמי בשעל..
עסיס אדום ועז כשני ניגר על כל גופי
מבקשים כאן תמונה ל{{}}מנות בתמונות!
עסיס אדום ועז כשני ניגר על כל גופי
מבקשים כאן תמונה ל{{}}מנות בתמונות!
-
מה ליקטנו היום
ואם בתותים ענייננו - אני מחפש לטעום את הסוג הפקיסטני - ארוך במיוחד - מישהו יודע איפה יש עץ בארץ? (אמור להיות)
-
מה ליקטנו היום
יש לי חבר ברעננה שסיפר לי שיש לו תותים כאלה בעץ. (הוא עשה "ככה" עם האצבעות והראה לי אורך שנשמע היה כמעט דמיוני).
רציתי לבוא לראות היום, אבל הוא אמר לי שהייתי צריך לבוא לפני שבועיים, כי הם כבר נגמרו (ונשארו לו רק הסגולים והלבנים ה "רגילים").
בעיקרון, מה שיש לו, זה עץ תות שהוא עשה עליו כמה הרכבות עם כמה זנים, כך שכל ענף נותן זן אחר של תותים.
רציתי לבוא לראות היום, אבל הוא אמר לי שהייתי צריך לבוא לפני שבועיים, כי הם כבר נגמרו (ונשארו לו רק הסגולים והלבנים ה "רגילים").
בעיקרון, מה שיש לו, זה עץ תות שהוא עשה עליו כמה הרכבות עם כמה זנים, כך שכל ענף נותן זן אחר של תותים.
מה ליקטנו היום
אתמול היצטרפתי לאלה כאשר היא מכינה הדרכה לטיול באיזור הרי ירושלים.היתחלנו בלטרון והלכנו דרומה לכיוון עין סוסין,בדרך מצאנו מלוח,שומר,חוח כבר מעט יבש,עולש\ציקוריה ,מעט חוביזה,חומוס ,עצי חרוב מדהימים עם פירות משנה שעברה ופירות ירוקים שעדיין לא הבשילו,הרבה רוכבי אופניים (לא נישנשנו אותם),עלה של סברס,ארטישוק שהגיבעול היה מר אבל הלב טעים,שקדים די מרים.אלה מיחזרה כל מה שלא זז וגם כמה דברים ....אולי רק דימינתי שזזו
משם המשכנו לניקבות בצובה ובדרך בתוך הקיבוץ ראינו ילדים מלקטים פטל מדהים (בסוף מאי?)לא יאומן ,בדרך חזרה מהניקבות ירדנו גם לבקר שני עצים בני 400-500 שנה עץ זית שגזעו חלול ויכול להכיל שלושה ארבעה אנשים ,ועץ אלון יפהפה ואז חזררנו לקיבוץ ולפטל!איזה פטל!מילינו את הבטן את הפנים את השיער את הבגדים וכלי לו מאוד קטן ונסענו לכיוון מעיין כיסלון ,מעיין קטן קרוב לכביש במעיין שחקו ילדים במים כך שקשה היה להעריך את ניקיונם אך ריחם היה טוב ,מצאנו כרפס הביצות ושני סוגי נענע.
תודה אלה על יום של כיף.
משם המשכנו לניקבות בצובה ובדרך בתוך הקיבוץ ראינו ילדים מלקטים פטל מדהים (בסוף מאי?)לא יאומן ,בדרך חזרה מהניקבות ירדנו גם לבקר שני עצים בני 400-500 שנה עץ זית שגזעו חלול ויכול להכיל שלושה ארבעה אנשים ,ועץ אלון יפהפה ואז חזררנו לקיבוץ ולפטל!איזה פטל!מילינו את הבטן את הפנים את השיער את הבגדים וכלי לו מאוד קטן ונסענו לכיוון מעיין כיסלון ,מעיין קטן קרוב לכביש במעיין שחקו ילדים במים כך שקשה היה להעריך את ניקיונם אך ריחם היה טוב ,מצאנו כרפס הביצות ושני סוגי נענע.
תודה אלה על יום של כיף.
-
מה ליקטנו היום
מדהים
נשמע כאילו עשיתם במדוייק איזה טיול שחברה שלי ואני עשינו לפני חצי שנה
(אנחנו סתם אילטרנו, אבל אלה היא מקצוענית, לא?)
נשמע כאילו עשיתם במדוייק איזה טיול שחברה שלי ואני עשינו לפני חצי שנה
(אנחנו סתם אילטרנו, אבל אלה היא מקצוענית, לא?)
-
מה ליקטנו היום
שמעתי שפיטנגו נובט יופי לשיחים
באמת צריך לאסוף קצת
באמת צריך לאסוף קצת
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
מה ליקטנו היום
שמעתי שפיטנגו נובט יופי לשיחים
נכון! נובט בקלות. אבל חייבים לזרוע ישר אחרי שאוכלים, אחרת הוא לא נובט (מין סידור כזה).
לעומת זאת, הגדילה שלהם איטית בשנים הראשונות.
נכון! נובט בקלות. אבל חייבים לזרוע ישר אחרי שאוכלים, אחרת הוא לא נובט (מין סידור כזה).
לעומת זאת, הגדילה שלהם איטית בשנים הראשונות.
-
מה ליקטנו היום
והרי הפתעה נעימה: נבט לנו מהקומפוסט שיח עגבניות שרי והוא גדל וגדל וגדל... כמו בסיפורים. חוסם חצי מהכניסה לבית. תבואו לבקר כשתיגמר העונה, מצטערים- פשוט אי אפשר לעבור מרב שרי... : ) בטנא לגן חנה שמנו עלי בננה צעירים לריפוד, נענע, אזוב בלאדי ופרחי מרוה של הר, בזיליקום ששמתי רגע במים וישר הוציא שורשים, כוסברא עם פרחים עדינים וזרעים מעולים לבישול, שמיר, פסיפלורות שעוד רגע יבשילו,תות פטל מדהים בכמות סיטונאית,פרחי לוונדר, עלי נענע בגודל שערוריתי, עלי תרד טעימים נורא, תפוחי אדמה שגם פתאום הפציעו מהקומפוסט, פקאנים שיבשתי מהחורף ותפוזים מהעץ שנאלצתי להקפיא בזכות הכמות המבורכת שתוך כמה שבועות נעקצת ומתמלאת תולעים (לא את כל החיות אני אוהבת), לואיזה, לימונית, ריחן של תימנים (משמש להבדלה )וכולם מוזמנים לבוא לקחת זרעים. גם עץ אבוקדו צעיר הופיע לי בעציץ ענק, וכמובן הגרניום הלימוני שאני שמה בתוך קנקן מים צוננים שיריחו טוב, והפיטנה שגדלה על השיליה של בתי. אני כל כך גאה בביכורים שלנו השנה! רק לפני שנה עברנו וכבר יש יבול! אני מרגישה כמעט כמו קוסמת.
-
מה ליקטנו היום
אכן קסם
-
- הצטרפות: 11 דצמבר 2006, 22:23
מה ליקטנו היום
כולם מוזמנים :
מפגש חיי הבר
עין אשקף , אבן ספיר
מיום שישי 5 ליוני למשך שבועיים (לפחות).
נפגשים כדי ללקט לעצמנו שפע מן הטבע , לאכול , לנגן ולחיות ביחד.
לינה בשטח באוהלים.
נא להביא כלי אוכל אישיים - סכו"ם וצלחת. וכן מחבתות וסירים למי שמגיע עם אוטו ויכול להביא.
ניתן להביא כלי נגינה , חמרי גלם למטבח (קמח , טחינה , שמן זית , ירקות פירות אגוזים וכו') , כלי ליקוט (אולר , מזמרה) , כלי עבודה מעניינים (גילוף שיוף וכו') , חוטים , חבלים וכל מה שעולה בדעתכם שיהיה נחמד להביא.
יש מים נקיים , אין צורך להביא מים.
אין דמי השתתפות , יש כובע קסמים שיעבור לאחר הארוחות כדי לממן קנייה של עוד חמרי גלם למטבח.
עוד דברים שנחמד אם אנשים יוכלו להביא - משפכים קטנים , בקבוקים וצנצנות מזכוכית , סדינים ישנים , קערות , ג'ריקינים , ספרים מעניינים.
טל' לפרטים נוספים - 0522601455 שגב
מפגש חיי הבר
עין אשקף , אבן ספיר
מיום שישי 5 ליוני למשך שבועיים (לפחות).
נפגשים כדי ללקט לעצמנו שפע מן הטבע , לאכול , לנגן ולחיות ביחד.
לינה בשטח באוהלים.
נא להביא כלי אוכל אישיים - סכו"ם וצלחת. וכן מחבתות וסירים למי שמגיע עם אוטו ויכול להביא.
ניתן להביא כלי נגינה , חמרי גלם למטבח (קמח , טחינה , שמן זית , ירקות פירות אגוזים וכו') , כלי ליקוט (אולר , מזמרה) , כלי עבודה מעניינים (גילוף שיוף וכו') , חוטים , חבלים וכל מה שעולה בדעתכם שיהיה נחמד להביא.
יש מים נקיים , אין צורך להביא מים.
אין דמי השתתפות , יש כובע קסמים שיעבור לאחר הארוחות כדי לממן קנייה של עוד חמרי גלם למטבח.
עוד דברים שנחמד אם אנשים יוכלו להביא - משפכים קטנים , בקבוקים וצנצנות מזכוכית , סדינים ישנים , קערות , ג'ריקינים , ספרים מעניינים.
טל' לפרטים נוספים - 0522601455 שגב
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
מה ליקטנו היום
אחרי טיול על המשפחה כולה בעין כרם, ירושלים וים המלח. חוץ מהאוכל הטוב שהוגש לנו במסעדות (-:, גם ראיתי וטעמתי שפע מהטבע:
המון תותי עץ
פיטנגו
סוג של תות שדה, קטנטן, בטעם ענבים סגולים. מקווה להשיג שתיל.
שסק
תפוחים
ריג'לה בכמויות
שקדים ירוקים
את כל זה ליקטנו מבוסתנים מדהימים של תושבי עין כרם (ביקשנו את רשותם כמובן), וגם מטיולים בסביבה.
מלוח מים המלח (זה טעיםםםם).
בשווקים המדהימים של ירושלים אכלנו תאנים עסיסיות ומתוקות, מלפפון ערבי, חומוס ירוק טרי (10 ש"ח לקילו וזה מעדן) ועוד עלים שהאישה שקניתי ממנה אמרה שהוא כמו עלי גפן, נועד למילוי. אני אכלתי ככה והיה טעים מאוד.
המון תותי עץ
פיטנגו
סוג של תות שדה, קטנטן, בטעם ענבים סגולים. מקווה להשיג שתיל.
שסק
תפוחים
ריג'לה בכמויות
שקדים ירוקים
את כל זה ליקטנו מבוסתנים מדהימים של תושבי עין כרם (ביקשנו את רשותם כמובן), וגם מטיולים בסביבה.
מלוח מים המלח (זה טעיםםםם).
בשווקים המדהימים של ירושלים אכלנו תאנים עסיסיות ומתוקות, מלפפון ערבי, חומוס ירוק טרי (10 ש"ח לקילו וזה מעדן) ועוד עלים שהאישה שקניתי ממנה אמרה שהוא כמו עלי גפן, נועד למילוי. אני אכלתי ככה והיה טעים מאוד.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מה ליקטנו היום
מישהו זוכר איך מכינים כלי לקטיף סברס ( כזה עם מקל שעליו סכין וקופסא) בקרוב יהיו לנו המוני סברסים מהסוג עם הפחות קוצים
-
מה ליקטנו היום
קרש ארוך שתהיו רחוקים מהשיח,חלק מהקוצים פשוט עפים-אז רחוק יותר,בטוח יותר.
אל הקרש בקצה מחברים קופסת שימורים רגילה,ריקה והפוכה. במרכז קופסת השימורים אפשר לדפוק מסמר ארוך(וזה הסכין)
אבל אנחנו קטפנו בלעדיו,כדי לחסוך זמן בהעברה לדלי. בתאבון.
אל הקרש בקצה מחברים קופסת שימורים רגילה,ריקה והפוכה. במרכז קופסת השימורים אפשר לדפוק מסמר ארוך(וזה הסכין)
אבל אנחנו קטפנו בלעדיו,כדי לחסוך זמן בהעברה לדלי. בתאבון.
-
מה ליקטנו היום
אני אספתי ניצני פרחי צלף לכבישה, וזרעים של חרדל בר, לשימוש כתבלין (לא הצלחתי לאסוף מספיק כדי לייצר ממרח חרדל. אולי בהמשך הקיץ).
-
מה ליקטנו היום
ליקטתי חרובים אחרי ביקור אצל חברה במרכז הכרמל,חיפה.הם פשוט קראו לי מהרצפה להרים אותם...אולי כי אני יוצאת מחר לטיול לקטים ראשון
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מה ליקטנו היום
היום בנחל צלמון לקטנו מלא פטל, תאנים, סברסים. וליד המיים כרפס נחלים, כף אווז , מנטה, שומר...
היה ממש מרענן וטעים !!!!
היה ממש מרענן וטעים !!!!
-
מה ליקטנו היום
חרובים חרובים חרובים!
-
- הצטרפות: 04 יולי 2008, 23:26
- דף אישי: הדף האישי של עודד_החולם*
מה ליקטנו היום
בתל אביב אני מוצא עכשיו המון ריג'לה, פשוט כמויות אין סוף על כמעט כל חלקת אדמה חשופה! אפשר גם להוציא שיח ולשתול בבית בעציץ. אפשר להוציא עם השורש בקלות, או פשוט לחתוך ענף ולתקוע אותו באדמה, להשקות טוב, והוא משריש. הם גם עכשיו מניבים זרעים שחורים קטנטנים, ואפשר לזרוע באדמה וזה נובט מהר.
ברור שלא הכי נקי לאכול אוכל שגדל בעיר, אבל אפשר לשטוף טוב, ובשבילי זה כיף!
בעקר שימו לב שלא נתפסו בריג'לה שערות או נוצות לפני שאת חותחים לסלט, כי אחרי שחותחים קשה להוציא אותם.
ברור שלא הכי נקי לאכול אוכל שגדל בעיר, אבל אפשר לשטוף טוב, ובשבילי זה כיף!
בעקר שימו לב שלא נתפסו בריג'לה שערות או נוצות לפני שאת חותחים לסלט, כי אחרי שחותחים קשה להוציא אותם.
-
מה ליקטנו היום
בשבוע שעבר ליקטנו בפארק רמת גן ארוחת בוקר חביבה:
מעט חרובים באיכות בינונית -, תאנים אדומות וצנוברים.
מעט חרובים באיכות בינונית -, תאנים אדומות וצנוברים.
-
מה ליקטנו היום
היינו היום בתל-חדיד וליקטנו שלל חרובים רכים ועסיסיים, וגם קצת תאנים סגולות.
היו שם ים של סברסים אבל מהזן הקוצני במיוחד. כשעמדתי נגד כיוון הרוח, התעופפו עליי מעט קוצים. לא נעים...
ליקטנו גם קצת שומר ומרווה, והתפעלנו מהכמות המרשימה של עצי השיזף באזור.
היו שם ים של סברסים אבל מהזן הקוצני במיוחד. כשעמדתי נגד כיוון הרוח, התעופפו עליי מעט קוצים. לא נעים...
ליקטנו גם קצת שומר ומרווה, והתפעלנו מהכמות המרשימה של עצי השיזף באזור.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2008, 09:26
- דף אישי: הדף האישי של ת_מרהינדי*
מה ליקטנו היום
אתמול... המון חרובים, תאנים סגולות וירוקות, סברס ושקדים
הכל בשפע ביער צרעה
הכל בשפע ביער צרעה
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2008, 09:26
- דף אישי: הדף האישי של ת_מרהינדי*
מה ליקטנו היום
קאריסה
מה זה?
מה זה?
מה ליקטנו היום
אני אוכלת את הפירות האלה כבר שנים ( חברים שנמצאים איתי בזמן הליקוט מסתכלים עלי בדאגה ומחכים שאני אפול מתה)
בשנה שעברה אספתי קילוגרמים מהפרות ואפילו עשיתי מהם ריבה. פשוט לא ידעתי איך קוראים לזה. אז זה קאריסה- תודה
בשנה שעברה אספתי קילוגרמים מהפרות ואפילו עשיתי מהם ריבה. פשוט לא ידעתי איך קוראים לזה. אז זה קאריסה- תודה
-
מה ליקטנו היום
אולי מישהו יודע,יש בגינה שלנו עץ עם גזע דק בצבע בהיר (חום אפור) ברובו שמה שמאפיין אותו זה שהעלים ערוכים כמו כפות ידיים עם תשע אצבעות - כל עלה מורכב מתשעייה כזאת.יש לו פירות באשכולות קטנים קשים עגולים ורבים באשכול בצבע אדום עז וגם כתום באותו אשכול.רציתי לדעת אם זה רעיל כי הפעוטות שלנו טעמו היום...לא ברור כמה...
תודה רבה
תודה רבה