עמודים רלוונטיים באתר
- לאהוב יותר FAQ
- נישואים פתוחים
- מערכות יחסים פתוחות
- מעבר לקנאה
- הסכמים חדשים במעבר ממונוגמיה
- שבשבט משפחה משולבת
- פוליאמוריה בתקשורת
- הבונובו בתמונות
- מה זאת אהבה
- האם לבנות חומה סביב פורנו
- מתינות מינית באופן טבעי
- פוליאמוריה מוצהרת דף בלוג
- איך הפכנו לפוליאמורים
- מאוהבת בבוס שלי
- בעד ונגד פוליאמוריה באתר
- האם יש כזה דבר לבגוד כדי לשמור על הנישואים
- קומונה של אמהות - דף קרוב רחוק
- וכמובן... מפגש החלפת זרעים!!
- מדריך פוליאמוריה לזוגות
- פולי-וואלי - סטירה מצוינת על פוליאמוריה...
- ~מונטל מתמקד על זוגות נשואים פוליאמוריים
- ושואל את כל השאלות הסטנדרטיות בהומור:~
- מונטל - חלק 1
- מונטל - חלק 2
- מונטל - חלק 3
- מונטל - חלק 4
- מונטל - חלק 5
- פוליאמוריה בוויקיפדיה העברית
- polyamory בויקיפדיה האנגלית
- פוליאמוריה בישראל ובפלסטין
- polyamory]מהי פוליאמוריה? il[/po]/868.html
- אני כפולת-מיניות, אוהבת-רֹב ושוללת-שלטון
- פוליאמוריה ומחשבות על האישה האחרת
- פורום זוגיות פתוחה ואחרת בתפוז
- comm]קהילת נשואים פתוחים ב-msn community page[/po].asp?CommID=17615
- m]ראיון עם דר' רויטמן במכון השרון 02[/po].htm
- כתבה ב- ynet: כל המרבה הרי זה מסובך
- כתבה מהארץ: מונוגמיה לא קשורה לאהבה
פוליאמוריה בעברית לטובת חובבי וחובבות הבלשנות שלנו
רועי שרון (2006-10-12T06:08:23):
אהבה רבה נשמע לי מינוח לא טוב, כי הוא משמש גם במובנים אחרים, שגורים יותר. אולי עדיף אהבה מרובה, או אהבה רבויה, או ריבוי אהבה, או מרובי אהבה?
הנושא הזה מקנן אצלי בראש מאז שקראתי את ספרי היינלין שהוזכרו בויקיפדיה, ובעצם עוד לפני כן, מאז בחרותי. פעם עודד לבנה ואנוכי הלכנו לפרופ' ליבוביץ' בשביל לשאול אותו לגבי זה. לצערנו לא היה לו שום דבר חכם או לא-צפוי להגיד בעניין הזה.
with passion (2006-10-12T15:45:02):
שלום שלום
אני אוהב את הפשטות שבאהבה-רבה (עם מקף, מבדיל מהשימוש הנוסף שאינו עד כדי כך שגור BTW), וגם שזה מתגלגל לי מהלשון יותר משמות אחרים ששמעתי או חשבתי עד עכשיו. אין לי שום Attachement אבל עוד לא שמעתי משהו יותר טוב.. יש עוד רעיונות? אהבה מרובה זה לא רע - למרות שזה מוסיף עוד הברה למונך.
חשבתי במקור על אהבּה עם B. אבל חשבתי שזה יראה יותר מדי כמו טעות בלשון..
ניצן אמ (2006-10-12T17:08:45):
אה, ובעיניי אהבה-רבה דווקא נשא חן.
סנונית ראשונה (2006-12-17T00:05:41):
פוליאמוריה היא באמת מילה יפה
מילה יפה לאהבה רבה או לריבוי אהבות.
רק ההתאגדות סביב המילה הזו קצת זרה ומוזרה לי. המיסוד שלה, תיוג של אנשים תחתיה.
משהו פה לא מסתדר לי.
with passion (2008-07-16T15:37:23):
למרות שחיפשנו מושג - אני באופן אישי לא הרגשתי קליק חזק על אף אחד מההצעות, גם לא שלי.. ולכן שום דבר לא תפס - ונשארנו עם פוליאמוריה.
לדעתי תנועת הפוליאמוריה בארץ עדיין בחיתוליה ואפשר עדיין לחשוב על מושג הולם בעברית שכן יתפוס (כשהתנועה תהיה גדולה יותר יהיה קשה לשנות ונהיה תקועים עם פוליאמוריה..).
מזמין לחשוב ביצירתיות.. על שם טוב לפוליאמוריה. חשוב לדעתי שיהיה אפשר להטות את זה ולומר שאדם זה הוא _.
with passion (2008-07-16T16:17:13):
הצעה ראשונה:
"אהרבּה" (וכשמגיעים בפעם האלף לקינאה במקום הינאה.. אפשר לצעוק אהרבק!)
ודי חביב שהמזדהים הם אהרבים (דוברי אהרבית). (וכף גם נסייע לpoly-threatend שנוטים לשנאת "זרים" לצעוק "ערבים אהבלים")
פלוני אלמונית (2008-07-28T00:30:37):
אהרבתי מאוד!
with passion (2008-07-29T15:36:20):
אפשר גם לומר "אני מאורב בך לגמרי"..
ועוד רעינות שעלו לי מאז...
אהבה פשוטה (שורש פ.ש.ט ממתפשט במשמעות מתרחב) או מתפשטת
אהרכבה (משורש ר.כ.ב. - מורכב)
אהרחבה (משורש ר.ח.ב.) או אהבה רחבה
אהבה רבתה (כמו סבתה רבתה) או אהרבתה
אהבה רבתית או אהרבתית או אהרבתיה
תבשיל קדרה (2009-07-14T17:01:59):
אם מישהו חזק בענין של לריב, הוא מוזמן בחום (30 בצל) ל בעד ונגד פוליאמוריה באתר
אהבת עולם (2011-02-21T02:00:22):
אני מציעה להעביר את הדיון ל-מדור אהבה חופשית פוליאמוריה תחת טקסט נפרש.
<דף לאיחוד / דף לעריכה>
אלה לי לה (2011-02-21T09:14:19):
מסכימה, אם לא תהיה התנגדות בתוך שלושה ימים אעביר
ציטוט מדבריו של שלומי סנדק (meditation
אנרגית האהבה
אף-על-פי שהאהבה היא האנרגיה המבריאה ביותר, התכנות החברתי שלנו גורם לנו להדחיק אותה, לא לתת לה ביטוי, לחלק אותה בקמצנות ועם תנאים. אהבה היא טבעו המהותי של האדם אשר נוצר בצלם. האדם המואר רוצה לתת אהבה לא כדי לקבל תמורה, אלא פשוט משום שהוא נהנה להעניק, וככל שהוא נותן יותר אהבה כך הוא מקבל ממנה יותר-למרות שאין זה המניע שלו. האדם המואר עטוף בעננים של אנרגיה ורודה, אנרגית האהבה.לאדם שעדיין לא הגיע יש תפישה שונה לחלוטין על אהבה: ראשית, לרוב הוא אוהב בתנאי - התנאי שיאהבו אותו חזרה. דבר שני, פעמים רבות האדם אינו מבדיל בין אגואיסטיות ורכושנות לבין אהבה, או בין הרצון להרגיש בטוח לבין אהבה, או בין ויתור והקרבה לבין אהבה... כל אלה הם מושגים מוטעים שהאדם דבק בהם כיון שכך לימדו אותו, כך הוא חונך. ה"חינוך" הזה נמשך אלפי שנים, מאז שהאדם שם לראשונה עלים על איברי מינו. אבל עדיין אין זה עושה אותו צודק !
התפישה המעוותת שלנו לנושא האהבה והמין אחראית לחוליים רבים הקיימים אצל רוב בני האדם. כשאני (כותב הספר) אומר שאני בעד אהבה חופשית, אנשים מסמיקים או נרתעים. איך אפשר שלא להיות בעד אהבה חופשית? איך אפשר להיות בעד אהבה לא חופשית, אהבה ,עם גבולות, עם חומות? כל אדם הטוען שהוא בעד החופש חייב להיות בעד אהבה חופשית, אחרת הוא לא בעד חופש. אולי הוא בעד כלא רחב יותר, מרווח יותר, אבל הוא לא בעד שבירת החומות.
מדוע, למען השם, אנו נגד אהבה חופשית ? מה יכול להיות יותר טבעי, יותר אמיתי, יותר בריא ויותר נכון מאשר אהבה חופשית ? אהבה חופשית הורסת לחלוטין את הבושה, את הגאווה ואת הקנאה. מדוע להתעקש לשמור על תכונות מזיקות אלה ? אם אתם כבר מבינים עד כמה כעס מזיק לכם, השתדלו להיות פחות כועסים. מנקודת מבט אגואיסטית לחלוטין, כל אחד יכול להבין מדוע כדאי לו לפרוק את הכעסים הקיימים ולהפסיק לצבור כעסים חדשים. מאותה סיבה, כדאי לעשות היכרות מחודשת עם האהבה האמיתית. זו שמעניקים ללא שום תנאים מוקדמים, זו שמעניקים אך ורק על-מנת להעניק.
תמונות מגניבות להשראה (לחצו על הפלוס)
דף אינדקס מערכות יחסים פתוחות מערכת יחסים פתוחה ריבוי אהבות ריבוי מערכות יחסים ריבוי מאהבים מאהבות
{===דיון===}