מאכלי עדות
מאכלי עדות
לאחרונה נורא התחשק לי לאכול קובה.
מאחר ואני מזרח אירופאית שורשית אין לי שמץ מושג איך מכינים דבר כזה.
ידוע לי שמשתמשים בבורגול אבל יסלח לי מי שיסלח מימי לא אכלתי בורגול ואפילו איני יודעת היכן קונים אותו.
אם יש למישהו מתכון וגם עצות בנושא אודה לו מאד.
מאחר ואני מזרח אירופאית שורשית אין לי שמץ מושג איך מכינים דבר כזה.
ידוע לי שמשתמשים בבורגול אבל יסלח לי מי שיסלח מימי לא אכלתי בורגול ואפילו איני יודעת היכן קונים אותו.
אם יש למישהו מתכון וגם עצות בנושא אודה לו מאד.
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מאכלי עדות
היום בכל סופרמרקט קטן יש בורגול. בורגול הוא חיטה גרוסה גס.
-
- הודעות: 2302
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
מאכלי עדות
יש גס ודק.
אנחנו אוהבים סלט בורגול -שכחתי פתאם את השם שלו -
שופכים על כוס בורגול בקערה מים רותחים שיכסו אותו . נותנים לזה שעה בערך להתרכך .
מתבלים בלימון , הרבה פטרוזיליה , שום מלח ופלפל ושמן זית ואפשר גם עגבניה חתוכה קטן .במקור זה רק דברים ירוקים ,בלי העגבניה . אפשר נענע ושמיר , כוסברה, מה שבא לך . נזכרתי , קוראים לזה טבולה .
ובהזדמנות זו , מי יודע איך מכינים קובה מסולת? יש מרק קובה נפלא שאני מתה לדעת להכין .
וגם , אם כבר מאכלי עדות ,מומלץ בחום המתכון של אורנה להכנת קוסקוס אמיתי - לא אינסטנט , שהופיע בבאופן טבעי "מזון לגוף ולנפש" . (זה קל !!! בניגוד לכל מה שחושבים .)
אנחנו אוהבים סלט בורגול -שכחתי פתאם את השם שלו -
שופכים על כוס בורגול בקערה מים רותחים שיכסו אותו . נותנים לזה שעה בערך להתרכך .
מתבלים בלימון , הרבה פטרוזיליה , שום מלח ופלפל ושמן זית ואפשר גם עגבניה חתוכה קטן .במקור זה רק דברים ירוקים ,בלי העגבניה . אפשר נענע ושמיר , כוסברה, מה שבא לך . נזכרתי , קוראים לזה טבולה .
ובהזדמנות זו , מי יודע איך מכינים קובה מסולת? יש מרק קובה נפלא שאני מתה לדעת להכין .
וגם , אם כבר מאכלי עדות ,מומלץ בחום המתכון של אורנה להכנת קוסקוס אמיתי - לא אינסטנט , שהופיע בבאופן טבעי "מזון לגוף ולנפש" . (זה קל !!! בניגוד לכל מה שחושבים .)
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מאכלי עדות
אורנה - האם תוכלי לכתוב שוב את מתכון הקוסקוס שהופיע בגליון 39?
-
- הודעות: 702
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
- דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*
מאכלי עדות
הי שגית,
להלן המתכון של הקוסקוס:
להלן המתכון של הקוסקוס:
- 41/4 כוסות מים + שליש כוס שמן+ כף מלח ? להביא לרתיחה. (כדאי בתוך סיר)
- 4 כוסות סולת ? להוסיף למים הרותחים, ולבחוש עד שכל הסולת תהיה ספוגה במים. מתקבלת עיסה מוצקה למדי. להקטין את האש ולבשל כחמש דקות. לכבות את האש, ולערוך בינתיים את השולחן. (שולחן ערוך)
- לאחר כעשרים דקות לפחות, להעביר את העיסה דרך מסננת מיוחדת לקוסקוס. להיזהר, זה חם! ניתן להעביר כל פעם חלק מהעיסה למסננת כדי לאפשר צינון יותר מהיר.
- והרי הקוסקוס מוכן.
- להקפיד על הכמויות! היחס בין המים, השמן והסולת הוא זה שמאפשר לעיסה להפרד לחלקיקים האווריריים הקובעים את איכותו של הקוסקוס.
- כשהולכים לקנות מסננת לקוסקוס לבקש מסננת ולא רשת (רשת לקוסקוס היא הסיר עם החורים שבדרך כלל מאדים בו את הסולת).
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מאכלי עדות
עכשיו אני יכולה להמליץ בפה מלא (קוסקוס) על הקוסקוס של אורנה. יוצא מעולה. כמובן שמעכשיו, קוסקוס אינסטנט לא בא בחשבון. כמובן שיוצא זול יותר (קילו סולת עולה 2 ש"ח לעומת 4.5 ש"ח קוסקוס אינסטנט).
דורש הצטיידות במסננת לקוסקוס (טבעת פלסטיק שמחוברת אליה רשת גסה ממתכת, דרכה מפוררים את העיסה), אבל 20 ש"ח ששווים כל כף.
דורש הצטיידות במסננת לקוסקוס (טבעת פלסטיק שמחוברת אליה רשת גסה ממתכת, דרכה מפוררים את העיסה), אבל 20 ש"ח ששווים כל כף.
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מאכלי עדות
תוסיפו את המרק של ורד - יוצא אחלה! נמצא ב מתכוני ירקות
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מאכלי עדות
מתכון טעים ערקי ללפת - שאנו אוכלים בעיקר בימי שבת בחורף בבוקר לאחר ארוחת הבוקר ..והוא נקרא:
שאלרם
חשוב לבחור לפתות עגולות סגולות קטנות עד בינוניות.
לשטוף היטב במיים וסבון להוריד את השורשים והחלק העליון לחצות ל - 4 אך לא עד הסוף.
לשים בסיר עם מיים שיכסו רצוי קצת יותר מאמצע הסיר + כוס עד שתי כוסות סוכר (תלוי בטעמכם אני מוסיפה בד"כ כוס וקצת)
להרתיח.
לשים על פלטת שבת או בתנור על חום הכי נמוך בסיר סגור (ותקפידו על המכסה סגור) כל הלילה.....
הבית מתמלא ריחות ....והטעם מממממ........נפלא!!!
אני מוסיפה לסיר ביצים ואז יש לי ביצים חמינדוס חומות נפלאות וטעימות במיוחד!!!!
זה ממש קל פשוט וטעים.
מתכון ללפת כבושה שאוכלים בארוחה בבוקר לצד הביצים החומות,החצלים, הסלטים ,קציצות הערוק,והפיתות, שאצלנו זה נקרא:
שוואנדר
בוחרים לפתות עגולות רצוי בינוניות.
מוסיפים סלק אדום קטן (בשביל הצבע)
שוטפים היטב. מורידים שורשים ואת החלק העליון.
פורסים לפרוסות דקות עד בינוניות ואותן אפשר גם לחתוך לחצי.
מסדרים יפה בתוך צנצנת גדולה.
ממלאים במיים אך לא עד הסוף.
שמים 2 כפות מלח
חצי כוס לימון.
סוגרים היטב ושמים על השיש(לא במקום קר או מואר מידי).
מחכים בסבלנות 5 עד 7 ימים פותחים טועמים משפרים אם יש צורך
וזהו למקרר.....
בתאבון!!!!
שאלרם
חשוב לבחור לפתות עגולות סגולות קטנות עד בינוניות.
לשטוף היטב במיים וסבון להוריד את השורשים והחלק העליון לחצות ל - 4 אך לא עד הסוף.
לשים בסיר עם מיים שיכסו רצוי קצת יותר מאמצע הסיר + כוס עד שתי כוסות סוכר (תלוי בטעמכם אני מוסיפה בד"כ כוס וקצת)
להרתיח.
לשים על פלטת שבת או בתנור על חום הכי נמוך בסיר סגור (ותקפידו על המכסה סגור) כל הלילה.....
הבית מתמלא ריחות ....והטעם מממממ........נפלא!!!
אני מוסיפה לסיר ביצים ואז יש לי ביצים חמינדוס חומות נפלאות וטעימות במיוחד!!!!
זה ממש קל פשוט וטעים.
מתכון ללפת כבושה שאוכלים בארוחה בבוקר לצד הביצים החומות,החצלים, הסלטים ,קציצות הערוק,והפיתות, שאצלנו זה נקרא:
שוואנדר
בוחרים לפתות עגולות רצוי בינוניות.
מוסיפים סלק אדום קטן (בשביל הצבע)
שוטפים היטב. מורידים שורשים ואת החלק העליון.
פורסים לפרוסות דקות עד בינוניות ואותן אפשר גם לחתוך לחצי.
מסדרים יפה בתוך צנצנת גדולה.
ממלאים במיים אך לא עד הסוף.
שמים 2 כפות מלח
חצי כוס לימון.
סוגרים היטב ושמים על השיש(לא במקום קר או מואר מידי).
מחכים בסבלנות 5 עד 7 ימים פותחים טועמים משפרים אם יש צורך
וזהו למקרר.....
בתאבון!!!!
מאכלי עדות
שלום לכולם יש לי מתכון מעולה לעוגיות מקרוד תוניסאיות אורגינליות ששווה לנסות. אם מישהו יעשה מתכון זה אני אשמח שיאמר תגובות והערות .ואם תוניסאים שמכרים מתכונים מיוחדים נוספים ששווה לנסות שירשום לי תודה!
להלן המתכון:
1 ק"ג סולת פחות כוס וחצי
1 כוס שמן חם (לחמם במיקרוגל )
3 שקיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
להוסיף מים ( שהבצק לא יהיה רך מדי ולא קשה )
אופן הכנה:
ללוש את הבצק טוב ולתת לו לנוח כ- 10דקות .לחלק את הבצק לכדורים בנונים ( יוצאים בערך 6 כדורים ) .מרדדים כל כדור למלבן צר וארוך (ליצירת רולדות ) בעזרת מערוך לעלה דק (בעובי של חצי ס"מ) .
למילוי :
חצי ק"ג תמרים טחונים
מעט שמן (כפית בערך )
2 כפיות קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
לערבב את הכל ולאחר מכן למרוח על המלבן של הבצק ולגלגל לרולדה . לחתוך למועויינים באלכסון ולטגן בשמן עמוק (אפשר גם לאפות בתנור )
דבש
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
להרתיח בסיר עד שהנוזל נהיה צמיגי (אבל לא יותר מדי). לטבול את העוגיות המטוגנות בדבש ולהוציא .
בהצלחה ובתאבון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
להלן המתכון:
1 ק"ג סולת פחות כוס וחצי
1 כוס שמן חם (לחמם במיקרוגל )
- 5-2 כוסות קמח
3 שקיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
להוסיף מים ( שהבצק לא יהיה רך מדי ולא קשה )
אופן הכנה:
ללוש את הבצק טוב ולתת לו לנוח כ- 10דקות .לחלק את הבצק לכדורים בנונים ( יוצאים בערך 6 כדורים ) .מרדדים כל כדור למלבן צר וארוך (ליצירת רולדות ) בעזרת מערוך לעלה דק (בעובי של חצי ס"מ) .
למילוי :
חצי ק"ג תמרים טחונים
מעט שמן (כפית בערך )
2 כפיות קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
לערבב את הכל ולאחר מכן למרוח על המלבן של הבצק ולגלגל לרולדה . לחתוך למועויינים באלכסון ולטגן בשמן עמוק (אפשר גם לאפות בתנור )
דבש
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
להרתיח בסיר עד שהנוזל נהיה צמיגי (אבל לא יותר מדי). לטבול את העוגיות המטוגנות בדבש ולהוציא .
בהצלחה ובתאבון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
- הודעות: 373
- הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
- דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*
מאכלי עדות
הנה מתכון למופלטה
לא ניסיתי, כל הטענות או המחמאות לבעלת המתכון...
לא ניסיתי, כל הטענות או המחמאות לבעלת המתכון...
מאכלי עדות
שלום, שמי אילת ואני סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון. אני עושה עבודה לקורס באנתרופולוגיה בנוגע חמאכלים והעבודה שלי היא על קוסקוס. גיליתי שקוסקוס היו מכינים במרוקו בימי שלישי וגם היום ממשיכים אם המנהג הזה ותהיתי האם יש למישהו רעיון למה? חשבתי שאולי יש קשר בין היחס שקיבלו המרוקאים כשהגיעו לארץ ובין הרצון לשמר מנהגים מסוימים, ורציתי לדעת אם גם לכם נראה הדבר הגיוני. כל תשובה תתקבל בשמחה,
תודה מראש
אילת
תודה מראש
אילת
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מאכלי עדות
מממ מה?
במקור היו עושים קוסקוס ביום שלישי בגלל שזה היה יום כביסה
וקוסקוס עושים בפולסים (ז"א - בעבודה לא רצופה, עם הפסקות הכרחיות)
אולי גם בארץ יום שלישי היה יום כביסה?
זה נשאר
הרגל כזה
כמו שיש את המנהג לאכול חמין בשבת גם אצל כאלה שלא שומרים שבת.
<עוגיה לא אוהבת חמין. וקוסקוס היא מוכנה לאכול בכל יום בשבוע>
במקור היו עושים קוסקוס ביום שלישי בגלל שזה היה יום כביסה
וקוסקוס עושים בפולסים (ז"א - בעבודה לא רצופה, עם הפסקות הכרחיות)
אולי גם בארץ יום שלישי היה יום כביסה?
זה נשאר
הרגל כזה
כמו שיש את המנהג לאכול חמין בשבת גם אצל כאלה שלא שומרים שבת.
<עוגיה לא אוהבת חמין. וקוסקוס היא מוכנה לאכול בכל יום בשבוע>
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
מאכלי עדות
אינני חושבת שיש קשר בין היחס שהמרוקאים קיבלו כשהגיעו לארץ ובין הרצון לשמר מנהגים מסויימים.
אני חושבת שרצון זה טבעי לכל אדם, אלא אם הוא מורד או מתבייש בעברו.
אנשים שומרים על מנהגים מהבית, מעדיפים מאכלים מהבית, שירים מהבית וכל דבר אחר שהוא חלק מחייהם.
אם הם פתוחים או מעוניינים להשתלב - הם יסתגלו גם למנהגים, למאכלים, ללבוש, לשירים, להשקפת עולם ודברים אחרים ששייכים למקומם החדש.
אני חושבת שרצון זה טבעי לכל אדם, אלא אם הוא מורד או מתבייש בעברו.
אנשים שומרים על מנהגים מהבית, מעדיפים מאכלים מהבית, שירים מהבית וכל דבר אחר שהוא חלק מחייהם.
אם הם פתוחים או מעוניינים להשתלב - הם יסתגלו גם למנהגים, למאכלים, ללבוש, לשירים, להשקפת עולם ודברים אחרים ששייכים למקומם החדש.
מאכלי עדות
הייתי מבקשת לדעת אם למישהו יש מתכון לדייסת אורז נוסח הודי?
שמכינים למחרת בבוקר של ערב חג פסח.
מכניסים אגוזים פיסטוקים וכו" חתוכים.
אשמח לקבל.
האי-מייל שלי:
[email protected]
תודה וחג שמח.
שמכינים למחרת בבוקר של ערב חג פסח.
מכניסים אגוזים פיסטוקים וכו" חתוכים.
אשמח לקבל.
האי-מייל שלי:
[email protected]
תודה וחג שמח.
-
- הודעות: 1618
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
מאכלי עדות
קודם כל מומלץ מאוד הספר של פסקל פרץ "המטבח העירקי"
קובה אדומה ( סלק אדום) אני יודעת אבל כמיות זה לפי העין. אני אביא את הספר של פסקל ואכתוב.
קובה אדומה ( סלק אדום) אני יודעת אבל כמיות זה לפי העין. אני אביא את הספר של פסקל ואכתוב.
מאכלי עדות
באשר לשאלה מדוע אוכלים קוסקוס בימים שלישי(וגם שישי). ובכן ידוע שבימים אלו בסיפור בריאת העולם בספר בראשית נאמר
פעמיים כי טוב.במילה קוס-קוס גם כן יש פעמיים כי טוב... וזאת הסיבה.
כך בכל אופן סיפרה לי פריחה עמר ממרוקו
פעמיים כי טוב.במילה קוס-קוס גם כן יש פעמיים כי טוב... וזאת הסיבה.
כך בכל אופן סיפרה לי פריחה עמר ממרוקו
-
- הודעות: 814
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
מאכלי עדות
האם מישהו יודע איך מכינים כמעין קנידלך הממולאים בפירות (אובוצ'נה קנדליקי). זהו מאכל שמקורו בצ'כיה
בדרכי נתקלתי פעם בברנש קרואטי, שהכין לארוחת הערב את המטעם הנ"ל. מהזיכרון:
עושים בצק של ניוקי, מתפוחי אדמה וקמח, לא זוכרת את המינון.
מרדדים לעלה וחותכים ריבועים די גדולים, שיספיקו כדי לצרור את הפרי. מישמישים טריים במקרה שלנו, אבל אפשר גם עם אפרסקים, אגסים, תפוחים - משומרים או טריים. על הטריים צריך לבזוק קצת סוכר (אפשר גם תותים מושרים בסוכר וטיפה לימון, כמו ש אמא של יונת המליצה 9-: ). סוגרים כל כופתאה היטב ומכניסים לסיר מבעבע מים רותחים.
אחרי דקה-שתיים זה צף, ממש כמו ניוקי, ואז מוציאים ומגישים עם התוסף: פירורי לחם עם סוכר מטוגנים קלות בחמאה. אפשר גם פירורי עוגיות, ואז בלי סוכר. אפשר גם סוכר חום. טעים מאוד.
אפשר לאכול עם שמנת בצד
בדרכי נתקלתי פעם בברנש קרואטי, שהכין לארוחת הערב את המטעם הנ"ל. מהזיכרון:
עושים בצק של ניוקי, מתפוחי אדמה וקמח, לא זוכרת את המינון.
מרדדים לעלה וחותכים ריבועים די גדולים, שיספיקו כדי לצרור את הפרי. מישמישים טריים במקרה שלנו, אבל אפשר גם עם אפרסקים, אגסים, תפוחים - משומרים או טריים. על הטריים צריך לבזוק קצת סוכר (אפשר גם תותים מושרים בסוכר וטיפה לימון, כמו ש אמא של יונת המליצה 9-: ). סוגרים כל כופתאה היטב ומכניסים לסיר מבעבע מים רותחים.
אחרי דקה-שתיים זה צף, ממש כמו ניוקי, ואז מוציאים ומגישים עם התוסף: פירורי לחם עם סוכר מטוגנים קלות בחמאה. אפשר גם פירורי עוגיות, ואז בלי סוכר. אפשר גם סוכר חום. טעים מאוד.
אפשר לאכול עם שמנת בצד
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאכלי עדות
אפשר להכין עם גזר מבושל עם סוכר ולימון. ממש טעים
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 29 מאי 2004, 17:52
מאכלי עדות
מתכון לאובוצ'נה קנדליקי בצק מתפוחי אדמה ממולא בפירות)
- מבשלים תפוחי אדמה במים עד שהם רכים, מקלפים ומועכים לפירה. כשקצת מקרר מוסיפים קמח וביצה/שתתים כדי ליצור בצק רך אבל לא מאוד דביק או נוזלי.
- בנתיים מרתיחים סיר גדול עם מים.
- מכינים תערובת של פרג טחון עם סוכר.
- לוקחים עם היד חופן, שמים במרכז שזיף סגול טרי וסוגרים לכדור (די גדול, בערך 1-2 סמ מסביב לשזיף).
- מוציאים ומפזרים מעל לכדורים את תערובת הפרג, מגישים חם.
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מאכלי עדות
מענין.
של איזו עדה זה?
של איזו עדה זה?
-
- הודעות: 306
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
מאכלי עדות
גילה זה הונגרי
-
- הודעות: 2106
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
מאכלי עדות
יש מתכון ייקי, על אותו עקרון, אבל עם משמשים טריים, ובצק של קמח, מים, מלח וסוכר (ללא תפוחי אדמה).
אחר כך חותכים את הכופתאות באמצע, מוציאים את הגוגו, על שני החצאים מניחים מעט חמאה חומה (חמאה שחוממה עד השחמה קלה. בריא זה בטח לא, אבל זה טעים, והכמות קטנה כך שזה אולי לא קטלני), וזורים קינמון ופירורי לחם. מגישים מייד.
אני לא יודעת להגיד כמויות. לפני כמה חודשים נדנדתי לסבתא שלי קשות בעניין המתכון הזה, ונעניתי ב"אני לא זוכרת", "צריך לעשות את זה, אני לא יודעת להגיד לך ככה", ובסוף הצלחתי להציל ממנה את "זה רשום לי באיזה מקום". היא נפטרה בערך שבוע אחר כך.
אמנם את מחברת המתכונים מצאנו, אבל היא מלאה וגדושה מתכונים שרובם בגרמנית, ועוד בכתב יד שרק סבא שלי יכול לקרוא. אבל צ'מעו, עשיתם לי חשק. הערב אני מושיבה את סבא שלי לחפש את זה.
אחר כך חותכים את הכופתאות באמצע, מוציאים את הגוגו, על שני החצאים מניחים מעט חמאה חומה (חמאה שחוממה עד השחמה קלה. בריא זה בטח לא, אבל זה טעים, והכמות קטנה כך שזה אולי לא קטלני), וזורים קינמון ופירורי לחם. מגישים מייד.
אני לא יודעת להגיד כמויות. לפני כמה חודשים נדנדתי לסבתא שלי קשות בעניין המתכון הזה, ונעניתי ב"אני לא זוכרת", "צריך לעשות את זה, אני לא יודעת להגיד לך ככה", ובסוף הצלחתי להציל ממנה את "זה רשום לי באיזה מקום". היא נפטרה בערך שבוע אחר כך.
אמנם את מחברת המתכונים מצאנו, אבל היא מלאה וגדושה מתכונים שרובם בגרמנית, ועוד בכתב יד שרק סבא שלי יכול לקרוא. אבל צ'מעו, עשיתם לי חשק. הערב אני מושיבה את סבא שלי לחפש את זה.
-
- הודעות: 443
- הצטרפות: 23 יולי 2002, 19:39
- דף אישי: הדף האישי של קלא_אילן*
מאכלי עדות
מצפה.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מאכלי עדות
אכלתי את ה אובוצ'נה קניידליקי בצ'כיה (אני ממוצא צ'כי מצד אבא) ממולאים בדובדבנים ומוגשים עם סירופ דובדבנים ופירורי לחם בקינמון. טעים!
מאכל נוסף, צ'כי, זה כרוב מבושל עם קימל, כרוב צ'כי. בכלל הצ'כים מוסיפים קימל לכל מה שזז- לחם, כרוב, בשר, אורז, והכל מקבל טעם מנטול עדין ועושה גזים נהדרים:-)
מאכל נוסף, צ'כי, זה כרוב מבושל עם קימל, כרוב צ'כי. בכלל הצ'כים מוסיפים קימל לכל מה שזז- לחם, כרוב, בשר, אורז, והכל מקבל טעם מנטול עדין ועושה גזים נהדרים:-)
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מאכלי עדות
יו! רק עכישו אני מבינה.
אובוצ'נה קניידליקי זה, מילולית, קניידלך-ירקות (כלומר - מתפו"א במקום מקמח).
אובוצ'נה קניידליקי זה, מילולית, קניידלך-ירקות (כלומר - מתפו"א במקום מקמח).
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מאכלי עדות
עוד מאכל אהוב במיוחד- (מוקדש לגילה): צימעס צ'כי
|גזר||גזר||גזר||גזר||גזר||גזר||גזר|
פורסים גזרים לפרוסות עגולות דקיקות
מטגנים על חצי חבילת חמאה, במחבת. עם כף סוכר.
אחרי כמה דקות, מוסיפים רביכה: שתי כפות קמח על חצי כוס מים, מערבבים לתוך הגזר.
נותנים לתערובת לבעבע מעט ולהתמצק מעט, ומסירים מהאש.
מומלץ להגיש חם או קר, בלי צימוקים (אין צימוקים במאכל הנפלא הזה!)
טעם ה|גזר| מתמוסס על הלשון-

פורסים גזרים לפרוסות עגולות דקיקות
מטגנים על חצי חבילת חמאה, במחבת. עם כף סוכר.
אחרי כמה דקות, מוסיפים רביכה: שתי כפות קמח על חצי כוס מים, מערבבים לתוך הגזר.
נותנים לתערובת לבעבע מעט ולהתמצק מעט, ומסירים מהאש.
מומלץ להגיש חם או קר, בלי צימוקים (אין צימוקים במאכל הנפלא הזה!)
טעם ה|גזר| מתמוסס על הלשון-
תענוג
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
מאכלי עדות
פריקיסה
זהו בעצם סנדוויץ' למרות שכל מי שיקבל סנדוויץ' כזה יהיה אסיר תודה ומאושר. מדובר במעין לחמניה ספופגניה מלוחה מטוגנת ממולאת בדברים טובים כמו טונה, קוביות תפוחי אדמה, ביצים קשות, זיתים וחמוצים. הטוניסאים מהדרים בשלושה סלטים, ממרח דלעת, משוויה, סלט פלפלים ועגבעיות וממרח לימונים כבושים. מבינים למה מאושר?
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
ביצה אחת
2 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי
שמן לטיגון
בקערה מערבבים את החומרים היבשים . מוסיפים את הרטובים. לשים עד קבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים חצי שעה. מחלקים לעשרה כדורים ומעצבים לצורת לחמניות מאורכות. מתפיחים עוד 10 דקות. מחממים שמן עמוק עד שחתיכת בצק הנזרקת לתוכו מבעבעת. מטגנים את הלחמניות והופכים עד שיזהיבו מכל צד. יש להזהר לא לשרוף את הלחמניות בשמן חם מדי. מצננים מעט על נייר סופג, פותחים וממלאים לפי טעם.
ספינג'
סופגניה טוניסאית, פריכה ונהדרת. נוהגים למלא אותה בריבת חבושים וגלידה וניל. משהו משהו.
קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר
ביצה
3 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי
מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים. מניחים לתפוח חצי שעה, ויוצרים צורות סופגניות. מתפיחים עוד 10 דקות ומטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד שיזהיב בשני הצדדים. מעבירים לניר סופג.
אפשר להכין את הספינג' בצורה אחרת: מוסיפים לתערובת 5 כוסות מים פושרים במקום שלוש. מניחים לתפוח ומחממים שמן במחבת. בעזרת 2 כפות יוצקים לתוך השמן בצורות שונות ומטגנים עד שיזהיבו בכל צד. מעבירים לניר סופג. ממלאים ומגישים.
(מתכונים מאת אביגיל מיזליק)
זהו בעצם סנדוויץ' למרות שכל מי שיקבל סנדוויץ' כזה יהיה אסיר תודה ומאושר. מדובר במעין לחמניה ספופגניה מלוחה מטוגנת ממולאת בדברים טובים כמו טונה, קוביות תפוחי אדמה, ביצים קשות, זיתים וחמוצים. הטוניסאים מהדרים בשלושה סלטים, ממרח דלעת, משוויה, סלט פלפלים ועגבעיות וממרח לימונים כבושים. מבינים למה מאושר?
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
ביצה אחת
2 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי
שמן לטיגון
בקערה מערבבים את החומרים היבשים . מוסיפים את הרטובים. לשים עד קבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים חצי שעה. מחלקים לעשרה כדורים ומעצבים לצורת לחמניות מאורכות. מתפיחים עוד 10 דקות. מחממים שמן עמוק עד שחתיכת בצק הנזרקת לתוכו מבעבעת. מטגנים את הלחמניות והופכים עד שיזהיבו מכל צד. יש להזהר לא לשרוף את הלחמניות בשמן חם מדי. מצננים מעט על נייר סופג, פותחים וממלאים לפי טעם.
ספינג'
סופגניה טוניסאית, פריכה ונהדרת. נוהגים למלא אותה בריבת חבושים וגלידה וניל. משהו משהו.
קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר
ביצה
3 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי
מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים. מניחים לתפוח חצי שעה, ויוצרים צורות סופגניות. מתפיחים עוד 10 דקות ומטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד שיזהיב בשני הצדדים. מעבירים לניר סופג.
אפשר להכין את הספינג' בצורה אחרת: מוסיפים לתערובת 5 כוסות מים פושרים במקום שלוש. מניחים לתפוח ומחממים שמן במחבת. בעזרת 2 כפות יוצקים לתוך השמן בצורות שונות ומטגנים עד שיזהיבו בכל צד. מעבירים לניר סופג. ממלאים ומגישים.
(מתכונים מאת אביגיל מיזליק)
מאכלי עדות
קובה אדומה "ורודה"
אמא שלי המדהימה תמיד מבשלת דברים מעולים
וכמו כל עיראקית.. גם קובה אדומה. העיניין הוא שלא משנה מה - תמיד הקובה יוצאת ורדרדה... את המתכון היא "ירשה" מסבתי ז"ל שהקובה שלה היתה מ ש ג ע ת
ותמיד תמיד אדומה. חשבנו שזה ענין של סלק - אבל גם עם הסלק הכי הכי אדום - זה לא משנה.
מישהו יכול לעזור - מה "מתפספס"?
אמא שלי המדהימה תמיד מבשלת דברים מעולים


מישהו יכול לעזור - מה "מתפספס"?
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מאכלי עדות
ומעצבים לצורת לחמניות מאורכות.
במתכון של הפריקסה, הלחמניות אמורות (למהדרין) להיות מאורכות ובצורת עין. צרות בקצוות.
במתכון של הפריקסה, הלחמניות אמורות (למהדרין) להיות מאורכות ובצורת עין. צרות בקצוות.
מאכלי עדות
תמיד הקובה יוצאת ורדרדה...
גם הקובה של סבתא שלי שתחיה יוצאת ורודה יחסית. זה סתם בגלל שסולת זה לבן וסלק זה אדום = ורוד! (לא??)
בכל מקרה אני חושב שלא משנה אם נשיג את המתכון או לא אני חושב שצריך פשוט להיות סבתא עיראקית כדי שיצא טעים!!! אוף נהיה לי חשק לקובה!!! חבל שאני לא אצל סבתא שלי עכשיו...
גם הקובה של סבתא שלי שתחיה יוצאת ורודה יחסית. זה סתם בגלל שסולת זה לבן וסלק זה אדום = ורוד! (לא??)
בכל מקרה אני חושב שלא משנה אם נשיג את המתכון או לא אני חושב שצריך פשוט להיות סבתא עיראקית כדי שיצא טעים!!! אוף נהיה לי חשק לקובה!!! חבל שאני לא אצל סבתא שלי עכשיו...
מאכלי עדות
הסוד לקובה אדומה - יש להוסיף 2 כפות של רסק עגבניות. אז הקובה יוצאת מוצלחת גם אם הסלק אינו מובחר.
מאכלי עדות
מאכל תוניסאי - בקיילה
שוטפים הטיב עלים של מנגולד, הרבה מאוד עלים של מנגולד, שתים עד שלוש חבילות.
משתמשים רק בחלק הירוק של העלה, את החלקים הלבנים מאדים במים ומוסיפים מלח שמן ולימון ליצירת סלט.
את החלקים הירוקים של עלי המנגולד מאדים במעט מאוד שמן, על אש נמוכה, אולי שעתים שלוש עד שהם נהיים ממש כמו אבקה שחורה.
מוסיפים לזה בשר, או הודו אדום, שעועית וחומוס שהושרו מבעוד מועד, וחיטה עדיף מלאה כמובן.
מוסיפים מיים, ומבשלים.
טעים!!!
שוטפים הטיב עלים של מנגולד, הרבה מאוד עלים של מנגולד, שתים עד שלוש חבילות.
משתמשים רק בחלק הירוק של העלה, את החלקים הלבנים מאדים במים ומוסיפים מלח שמן ולימון ליצירת סלט.
את החלקים הירוקים של עלי המנגולד מאדים במעט מאוד שמן, על אש נמוכה, אולי שעתים שלוש עד שהם נהיים ממש כמו אבקה שחורה.
מוסיפים לזה בשר, או הודו אדום, שעועית וחומוס שהושרו מבעוד מועד, וחיטה עדיף מלאה כמובן.
מוסיפים מיים, ומבשלים.
טעים!!!
מאכלי עדות
ובקשר לכותפתאות הצ'כיות, קרואטיות הוגנריות:
בהונגרית קוראים לזה גומבוץ
מכינים בצק מפירה תפוחי אדמה וקמח- כמו ניוקי
ממלאים כופתאות בשזיפים, משמשים או פרי אחר, אבל אלה הקלאסים.
ואז מגיע החלק הלא בריא: במקור מבשלים את הכופתאות בסיר מלא שומן חזיר , אבל אפשר גם בשמן רגיל או מי שרוצה במיים עם קצת מלח כדי להעלות את טמפ' הרתיחה.
כשהם מוכנים, מגלגלים אותם בפרורי לחם אגוזים טחונים קינמון וסוכר שטוגנו קלות בחמאה.
הרבה דיאטא
בהונגרית קוראים לזה גומבוץ
מכינים בצק מפירה תפוחי אדמה וקמח- כמו ניוקי
ממלאים כופתאות בשזיפים, משמשים או פרי אחר, אבל אלה הקלאסים.
ואז מגיע החלק הלא בריא: במקור מבשלים את הכופתאות בסיר מלא שומן חזיר , אבל אפשר גם בשמן רגיל או מי שרוצה במיים עם קצת מלח כדי להעלות את טמפ' הרתיחה.
כשהם מוכנים, מגלגלים אותם בפרורי לחם אגוזים טחונים קינמון וסוכר שטוגנו קלות בחמאה.
הרבה דיאטא
-
- הודעות: 43
- הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:27
מאכלי עדות
מוסיפה קישור לאתר של אוכל מרוקאי ופולקלור בכלל. התפרסם היום ב"הארץ".
http://www.couscous.co.il
http://www.couscous.co.il
-
- הודעות: 429
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
מאכלי עדות
שי,
בלינק המצורף יש בסוף הדף - מספר מתכונים אתיופיים
http://www.keshet-tv.com/smallitems.asp ... roupID=307
בלינק המצורף יש בסוף הדף - מספר מתכונים אתיופיים
http://www.keshet-tv.com/smallitems.asp ... roupID=307
מאכלי עדות
החמצת לימונים
לוקחים לימונים קטנים קטנים שוטפים היטב וחורצים Xלרוחב ולאורך.
בקערית שמים מלח ופפריקה קצת חריפה והשאר פפריקה מתוקה
ממלאים את הלימון בכפית מתערובת המלח
מניחים שורה אחר שורה בצנצנת.
לאחר שמסיימים סוחטים לימונים וממלאים את הצינצנת
ולמעלה שמים כף שמן.
מניחים מחוץ למקרר עד שקליפת הלימון אכילה(בערך 3 שבועות)
ואחר כך לשמור במקרר.
לוקחים לימונים קטנים קטנים שוטפים היטב וחורצים Xלרוחב ולאורך.
בקערית שמים מלח ופפריקה קצת חריפה והשאר פפריקה מתוקה
ממלאים את הלימון בכפית מתערובת המלח
מניחים שורה אחר שורה בצנצנת.
לאחר שמסיימים סוחטים לימונים וממלאים את הצינצנת
ולמעלה שמים כף שמן.
מניחים מחוץ למקרר עד שקליפת הלימון אכילה(בערך 3 שבועות)
ואחר כך לשמור במקרר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאכלי עדות
לימונים כבושים קלי קלות
בוחרים 4 לימונים עם קליפה עבה.
משרים במים ומחליפים את המים במשך 3 ימים.
חוצים את -הלימונים לפרוסות ומניחים בצנצנת- שכבה לימונים,כפית מלח וטיפת סחוג וכן הלאה עד השכבה העליונה.
סוחטים בערך 3 לימונים סוגרים את הצנצנת .ובתאבון מוכן לאחר שלוש ימים. הכי קל והכי טעים.
בוחרים 4 לימונים עם קליפה עבה.
משרים במים ומחליפים את המים במשך 3 ימים.
חוצים את -הלימונים לפרוסות ומניחים בצנצנת- שכבה לימונים,כפית מלח וטיפת סחוג וכן הלאה עד השכבה העליונה.
סוחטים בערך 3 לימונים סוגרים את הצנצנת .ובתאבון מוכן לאחר שלוש ימים. הכי קל והכי טעים.
מאכלי עדות
מרק ירקות (שתפור על קוסקוס)
====================
חצי כוס של גרגירי חומוס....לנקות ולשטוף במים...להשרות ליממה בקערה עם מים
למחרת להרתיח את החומוס במים חדשים ולהוסיף מלח
לבשל עד שהחומוס מתרכך בסיר מכוסה (שניתן למעוך את הגרגירים בקלות בשתי אצבעות) אבל שלא יהיו רכים מדי(נגיסים)
בסיר רחב וגדול לטגן בצל קצוץ גס בשמן זית עד שיעשה שקוף.
להוסיף:
4 גזרים לא קלופים (אך שטופים היטב) חתוכים באלכסון לרבעים
חצי כרוב ירוק/לבן קצוץ לרצועות
כוס של קוביות דלעת,
4 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ (אפשר גם לחתיכות יותר גדולות)
להוסיף מים עד גובה הירקות ולהביא לרתיחה.
בזמן שהמרק מתחמם שוטפים היטב גבעולים של כוסברה (בערך 20 גבעולים או כמה שאוהבים זה מוסיף טעם מצוין)
וקושרים אותם יחד בעזרת חוט תפירה (כמו זר פרחים) ומניחים על הירקות שבמרק.
אחרי שהמים רתחו מוסיפים כף מלח, פלפל שחור טחון טרי וכפית כורכום
(אפשר גם יותר כורכום למי שמעוניין בצבע כתום דומיננטי יותר במרק אבל לא להגזים).
מוסיפים ממש מעט פפריקה אדומה (פחות משמינית כפית) ומעט אבקת צ'ילי.
לבחוש בעדינות.
לכסות אך להותיר מרווח צר בין המכסה והסיר ולהנמיך לחום בינוני.
כעבור חצי שעה להוציא את הכוסברה (-לתת לה להצטנן-) לפתוח את הקשר של החוט תפירה ולקצוץ להוסיף אותה ואת גרגירי החומוס למרק.
אחרי חצי שעה נוספת לטעום מהמרק (להתחיל מהגזר--אם הוא רך וטעים המרק מוכן) ולתקן טיבול אם יש צורך.
על קוסקוס זה מעדן...
====================
חצי כוס של גרגירי חומוס....לנקות ולשטוף במים...להשרות ליממה בקערה עם מים
למחרת להרתיח את החומוס במים חדשים ולהוסיף מלח
לבשל עד שהחומוס מתרכך בסיר מכוסה (שניתן למעוך את הגרגירים בקלות בשתי אצבעות) אבל שלא יהיו רכים מדי(נגיסים)
בסיר רחב וגדול לטגן בצל קצוץ גס בשמן זית עד שיעשה שקוף.
להוסיף:
4 גזרים לא קלופים (אך שטופים היטב) חתוכים באלכסון לרבעים
חצי כרוב ירוק/לבן קצוץ לרצועות
כוס של קוביות דלעת,
4 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ (אפשר גם לחתיכות יותר גדולות)
להוסיף מים עד גובה הירקות ולהביא לרתיחה.
בזמן שהמרק מתחמם שוטפים היטב גבעולים של כוסברה (בערך 20 גבעולים או כמה שאוהבים זה מוסיף טעם מצוין)
וקושרים אותם יחד בעזרת חוט תפירה (כמו זר פרחים) ומניחים על הירקות שבמרק.
אחרי שהמים רתחו מוסיפים כף מלח, פלפל שחור טחון טרי וכפית כורכום
(אפשר גם יותר כורכום למי שמעוניין בצבע כתום דומיננטי יותר במרק אבל לא להגזים).
מוסיפים ממש מעט פפריקה אדומה (פחות משמינית כפית) ומעט אבקת צ'ילי.
לבחוש בעדינות.
לכסות אך להותיר מרווח צר בין המכסה והסיר ולהנמיך לחום בינוני.
כעבור חצי שעה להוציא את הכוסברה (-לתת לה להצטנן-) לפתוח את הקשר של החוט תפירה ולקצוץ להוסיף אותה ואת גרגירי החומוס למרק.
אחרי חצי שעה נוספת לטעום מהמרק (להתחיל מהגזר--אם הוא רך וטעים המרק מוכן) ולתקן טיבול אם יש צורך.
על קוסקוס זה מעדן...
-
- הודעות: 234
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
מאכלי עדות
מז'ווה טכמלי (רוטב שזיפים חמוצים, כ' רפויה)
גרסאת חורף
קונים קילו שזיפים חמוצים, לא ממש בשלים (ירוקים וקטנית), בד"כ בעל הבסטה ידע מה זה טכמלי
צרור שמיר, פטרוזיליה וכוסברה (עם הזמן הכמויות משתנות)
2-3 עלי סלרי
פלפל חריף לפי הטעם
שום לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
פפריקה חריפה אם רוצים ומתוקה אם לא
מעט מאוד (מאוד!) ציפורן טחון.
מבשלים את השזיפים במים (עד כדי כיסוי), עד שהם רכים והקליפה נפרדת בקלות. מקררים.
לוקחים קערה מחוררת (לא מסננת) ושופכים לתוכה את התערוכת, בוחשים, סוחטים ודוחפים את הנוזל עד תומו, הקליפות מיותרות.
טוחנים את כל הירקות העליים במטחנת בשר, מאחדים עם נוזל השזיפים, מתבלים, טועמים ומתקנים לפי החשק.
לערבב טוב טוב לפני שמגישים, הולך נהדר עם הכל!
גרסאת קיץ
למי שלא שמר במקפיא, אפשר להחליף את השזיפים ב:
2 תפוזים גדולים
קילו לימון
מבשלים עד כדי ריכוך, וגו'.
לא פחות טעים.
גרסאת חורף
קונים קילו שזיפים חמוצים, לא ממש בשלים (ירוקים וקטנית), בד"כ בעל הבסטה ידע מה זה טכמלי
צרור שמיר, פטרוזיליה וכוסברה (עם הזמן הכמויות משתנות)
2-3 עלי סלרי
פלפל חריף לפי הטעם
שום לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
פפריקה חריפה אם רוצים ומתוקה אם לא
מעט מאוד (מאוד!) ציפורן טחון.
מבשלים את השזיפים במים (עד כדי כיסוי), עד שהם רכים והקליפה נפרדת בקלות. מקררים.
לוקחים קערה מחוררת (לא מסננת) ושופכים לתוכה את התערוכת, בוחשים, סוחטים ודוחפים את הנוזל עד תומו, הקליפות מיותרות.
טוחנים את כל הירקות העליים במטחנת בשר, מאחדים עם נוזל השזיפים, מתבלים, טועמים ומתקנים לפי החשק.
לערבב טוב טוב לפני שמגישים, הולך נהדר עם הכל!
גרסאת קיץ
למי שלא שמר במקפיא, אפשר להחליף את השזיפים ב:
2 תפוזים גדולים
קילו לימון
מבשלים עד כדי ריכוך, וגו'.
לא פחות טעים.
-
- הודעות: 2056
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאכלי עדות
איך מכינים ממרח דלעת ומשוויה לסנוויץ טוניסאי בבקשה אני רוצה לדעת
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאכלי עדות
ממרח דלעת צ׳רשי של הטריפוליטאים
מרתיחים בסיר דלורית גזר ותפו״א ( המקור זה על דלעת אני מעדיפה דלורית)
לאחר הרתחה יש לסנן נוזלים כי הדלורית סופחת המון
לרסק הכל כמו פירה אבל לא למחית טיפה להשאיר גושים
ולתבל
כפית כמון
כפית קימל טחון
לימון סחוט
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
7 שיני שום
מלח לפי הטעם
שליש כוס שמן
ולערבב
בתאבון!
מרתיחים בסיר דלורית גזר ותפו״א ( המקור זה על דלעת אני מעדיפה דלורית)
לאחר הרתחה יש לסנן נוזלים כי הדלורית סופחת המון
לרסק הכל כמו פירה אבל לא למחית טיפה להשאיר גושים
ולתבל
כפית כמון
כפית קימל טחון
לימון סחוט
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
7 שיני שום
מלח לפי הטעם
שליש כוס שמן
ולערבב
בתאבון!