קיבלתי את זה למייל ואני מעבירה לכם:
"
שלום לכולם,
חברים שלי פרטיים, אנשי הנגב, אנשי פתחת ניצנה, אנשי איכות הסביבה, אנשי קשר יקרים
הנה תרחיש שאינו רחוק מהמציאות:
בוקר אחד, בחלוף שבע (7) שנים מיום אישור התכנית להקמת העיר ניצנית בפתחת ניצנה, ייעורו אנשיה הטובים – תושבי קדש ברנע, כמהין, עזוז, ניצנה ובאר מילכה למציאות חדשה...
ובמציאות הזו יחלו לעבור בכביש 211 המשופץ דחפורים וטרקטורים, עובדים זרים, קבלנים ואחרים.
הם לא ייסעו לכיוון הגבול - שום דבר מיוחד לא עתיד להתרחש במסוף ניצנה בשנים הקרובות...גם אם מישהו יבטיח לכם שכן.
הם גם לא ייסעו להקים תשתיות חדשות בקציעות, או חס וחלילה לשפר תשתיות בדרך לעזוז - כי
באמת מגיע לאנשים האמיצים שבחרו לגור בקצה השמיים והמדבר לפני שנים רבות.
הם גם לא יעברו כאן כדי להתחיל ליישר קרקעות להרחבת קדש ברנע, או כמהין, או ניצנה - למה זה טוב? אלו יישובים קיימים ואין בכך כל הרפתקאה, או הון פוליטי להשיג.
יבואו הדחפורים, יבואו הטרקטורים ויתחילו לחפור...ולפצוע את הקרקע...
אמממ...לא ממש בפנינת הטבע חמוקי ניצנה - אבל כמה מטרים ליד....
לא ממש יהרסו את החווה הפורחת...אולי רק את הדרך המובילה, בואך סלע נדב ישראלי.
לא יהרסו את המערה היפיפייה...אולי רק יחסמו את הכניסה...
באותו בוקר, או אולי מספר ימים אח"כ, או חודשים, המכוניות הפרטיות היחידות שנראה באזור תהיינה אלה שלנו, בדרך מבאר שבע, או המועצה משיבות את הילדים מהחוג במתנ"ס.
מהאוטובוסים ירדו שינישינ"י ניצנה וחיילים ובני נוער מקומיים, אך אני לא בטוחה כמה אוטובוסים עם תיירים יחצו לכאן...במיוחד לכאן, בסטייה של כמה עשרות ק"מ מדרך המלך. אינני בטוחה כמה ילדים יגיעו לכאן במסגרת טיולים שנתיים.
מרגע שהנוף שלנו יחלוף, אוצרות הטבע שאזורנו ואנו בורכנו בהם יצטמצמו לכדי מרחבי נגב ומדבר יפיפיים אך חד-גוניים, התיירות "הטבעית" כאן לא תצמח ולא תגדל ולא משנה אם בתכנית המתאר מתוכנן מלון בוטיק יפיפה...
בקיצור חברים יקרים, עניין הטבע והנוף הם אקוטיים ומרכזיים, ופרט להם יש עוד כל כך הרבה סיבות למה לא להקים את ניצנית.
כאילו יש 1,500 בתי אב שרק מחכים להגיע לכאן...כן, כן – ראינו אותם עומדים בתור לעלות על קו 44.
ויש גם בדיוק 1,500 משרות לפחות שמחכות לכל אלה שירוצו לכאן - מכיוון שבדיוק סיימו לפתור את כל בעיות התעסוקה בדרום.
ואם בביטחון עסקינן, ואם כבר לבנות, אז למה לא לעבות את היישובים הקיימים ולחזקם? למה לא לשנות את התוואי של היישוב? למה למהר ולהקים עוד יישובים, כאילו שבעיותיהם של אלה הקיימים כבר נפתרו כולם...
להרוס זה החלק הקל ביותר. לבנות זה אולי קצת יותר מורכב.... אבל לא בזה מסתיימים הדברים.
אמרו חכמים: "סוף מעשה במחשבה תחילה"...זה באשר להקמת ניצנית...
ובאשר לסיכוי שנצליח למנוע ממנה לקרות...הרי שהגיעה העת – אחרי 7 שנים – נראה לי, שמספיק לחשוב והגיע הזמן לעשות...
היכנסו עכשיו ללינק המצ"ב וחיתמו על העצומה נגד הקמת ניצנית.
אח"כ שבו אל השולחן וכתבו מכתב התנגדות (יש לנו רק עד 10/01/2010 לעשות זאת).
ולתושבי הפיתחה במיוחד – על אף העייפות, על אף היעדר הזמן הפנוי - בואו לישיבות אולי תצאו להפגין, תפעילו קשרים, טלטלו את הספינה – תראו אכפתיות זה הבית שלכם! בחרתם לגור כאן בזכות איך שהמקום נראה ומה שהוא מייצג ומאפשר – זה הקרב שלכם על הבית שלכם!!!
תתעוררו – זו האחריות שלכם ואם לא תעשו, לא תוכלו לילל כשיקום בניין המגורים הראשון.
לינק לעצומה:
http://www.teva.org.il/?CategoryID=232&ArticleID=4393