פלונית גלמונית?
הסיבה שפיצלתי את הדיון הוא שאני לא מעוניינת להשתתף בעוד דיון על זכות הקיום שלי או שלך כאן. מבחינתי הקיום של כולנו כאן הוא עובדה, והעבודה שלנו היא למצוא דרך לחיות יחד בצורה מכבדת. ברור לי שאנשים רבים, ומוסדות מדינה רבים לא מסכימים איתי, אבל אני בוחרת לחיות כאן כאילו כך הדברים, לבינתיים לפחות.
לגבי שאלותיך על רמדאן וכו, אין לי מושג. אני לא דתיה, גם משפחתי לא, ולכן הדברים האלו לא מעסיקים אותי. לגבי לינה משפחתית, אני משערת שדווקא בחברות מסורתיות/שבטיות יותר, זה דבר די מקובל. אבל אני לא יודעת באמת.
אני מניחה למשל, שיש נטיות באופניות, כמו לינה משפחתית למשל, שבחברה מוסלמית דתית נתפסות אולי אחרת מאשר בחברה חילונית.
אז מה שאת מחפשת זה מוסלמים דתיים באתר?
לא מעניין אותי עוד דיון פוליטי - יש באתר המון כאלו, עם אותן דמויות ואותן דיעות בגרסאות שונות. כן מעניין אותי דיון יותר מעמיק על גזענות:
מעניין אותי זה, למה חשוב לנו לדעת את המקורות הגזעיים/לאומיים/דתיים של השותפים שלנו לשיחה. אני מודה שגם אני מגבשת דיעה לגבי דמויות מסויימות באתר לפי ההתבטאויות הפוליטיות שלהן, שאני קוראת או מסיקה לפי מקום המגורים שלהם למשל. זאת גם הסיבה שבגללה אני לא מזדהה בשם הקבוע שלי בדיון הזה.
האם זה משנה לך שאני ערביה? האם זה ישנה את הדרך שבה תקראי את הדברים שאני כותבת על גידול ילד בלי חיתולים? על תזונה טבעית? על לידה? אני מניחה שלרוב האנשים כאן, ולא משנה מה דעתם הפוליטית, זה ישנה. כי רובנו פועלים על התניות גזעניות - אנו רגילים להתייחס לאנשים קודם לפי הסממנים האלו, לקבץ אותם בקבוצה, וגם אם היחס שלך לקבוצה הזאת הוא אוהד (או שמא, אשם, מתנצל, מובך, חומל, סקרן..). האם זו נטייה טבעית? אנושית? או אולי
זה קשור לדרך בה גדלנו, לסביבה בה אנו חיים? למסרים סמויים שאנחנו סופגים בתקשורת. למה יש מדינות בעולם שצבע העור, או האמונות הדתיות או ארץ המוצא של מישהו לא מעניין אף אחד, ואחרות, כמו כאן, שבהם דברים אלו הם הבסיס הכבד ביותר ליחס של אנשים אחד לשני?
_למה, חבל שפתחת דף חדש...
זה בדיוק מראה גם את הגזענות של פותחת הדף הזה: ברגע שאת ערביה/אתיופית/הולנדית/יהודית משיחית. מפסיקים לראותך כאדם שאת ומייד את הופכת לתווית הזאת, שאולי היא קשורה אלייך ואולי לא._
מיכל, זה מראה את הגזענות של כולנו. לא באתי לכאן כדי להוכיח את הגזענות של פותחת הדף , אלא להאיר את הגזענות של כולנו. פתחתי דף חדש כי הדיון שהתפתח לא נעים לי, ולא מתחשק לי לקחת בו חלק.... בינתיים הדף אולי קיבל כיוון אחר