לימודי ימימה

אור_נשי*
הצטרפות: 19 פברואר 2008, 16:52
דף אישי: הדף האישי של אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

בוחרת להיות כמו אותה שיבולת גמישה שאם כל קושי המגיע אליה היא מתכופפת ואח"כ מתיישרת.
גם אני :-)...
...על כמה כח וגמישות (גמישות לקבל עצמנו) יכול להיות לנו גם בתוך הסערות הכי גדולות שפוגשות אותנו.
  • מסכימה עם זה....זה כמו חיזוק שריר,מפעם לפעם,מעבודה לעבודה,הוא מתארך ומתגמש...רק העניין הוא שכאן,ב"שריר" הזה שבא מתוך המהות,במקום להתאמץ כדי לחזק -להיפך,צריך להרפות ,לשחרר,וככול שמשחררים- כך הוא מתחזק יותר ויותר...
יישר כוח ותודה על השיתוף המעשיר@}
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אשתדל להתפנות לזה עוד מעט...
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אכן שיתוף מעשיר ויופי של הבנה.
ניצנה_נץ*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 12:23

לימודי ימימה

שליחה על ידי ניצנה_נץ* »

האמון שלי בעצמי והכח שלי בנשמתי, אין שם כח יותר לאף אחד להזיז אותי ממקום הכח שלי, כוחו של מקום. המבנה עומד יציב ואיתן תחת כל סערה שלא תבוא עליו
נכון מאד מאד. מבינה שזה אחד החלקים העיקריים שהחומר הנפלא נתן לי. למדתי להתקרב לעצמי ולגלות את כל הטוב שבי מה שאיפשר לציר כוח לקיים אותי ולהשיב אותי חזרה למקומי ללא תלות וללא תנאי. תודה תודה
דפי_שיעורים*
הצטרפות: 17 פברואר 2008, 19:12

לימודי ימימה

שליחה על ידי דפי_שיעורים* »

אני כל כך מודה לכן שאתן כותבות את המלאכות שלכן והבנות.
כרגע איני משתתפת בחוג,כי עדיין לא מצאתי את הנישה שלי,אך צמאה לידע הזה.
לומדת ומחכימה דרכיכן. תודה.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

טוב, ערכתי קצת את הדף.
אייה*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 07:49

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

טוב, ערכתי קצת את הדף.
קצת? ערכת אותו לתפארת. תודה.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

בהמשך לכתיבת המלאכה הבוקר... חייבת לספר משהו מדהים שקרה. היום, בזמן הליכת הבוקר היומית שלי חשבתי על זה שכל מה שאמרתי לבן זוגי היקר היה מאוד מדוייק לי ואמרתי בקול רם לחברותיי הצועדות שאני מרגישה שהבאתי את כל הלב שלי בשיחה. דיברתי מעמקי נשמתי ואין מצב שזה לא עבר. ואכן.... קסם. עברו חלפו להן השעות. דיברנו בטלפון והוא הודה לי ואמר לי שמאוד עזרתי לו ושמרכזתי אותו. סתם שיתוף.... מנפלאותיו של דיוק. איזו מתנה נפלאה נתתי לעצמי עם הלימוד הזה.
רונית*
הצטרפות: 03 מרץ 2002, 22:31

לימודי ימימה

שליחה על ידי רונית* »

איה ובנות כותבות תודה. תודה על מלאכה ובעקר תודהעל שיבולת שבעין הסערה, מתכופפת ואחר מתיישרת. אני מבינה זאת במחשבה, ההכרה ערה אך הלב אוחז. אני בסערה של אינפורמציה בריאותית. ואני מתבוננת, מקבלת,תוחמת,וממתינה,.לראות ולהפריד את העומס מהמהות.רואה את האחיזה,ורוצה לשחרר להרפות,.להביא שלווה שקט למערכת. אני מקבלת את החלק המתאפשר.
נננננוגה*
הצטרפות: 05 מרץ 2008, 03:49

לימודי ימימה

שליחה על ידי נננננוגה* »

תודה לך אייה על השיתוף ועל המילים היפות של ימימה. למרות שאני מכירה, נעים לקרוא ולהזכר ולקרוא שוב ושוב.
טובה הבנתך !
והכח שלי בנשמתי - האם ימימה השתמשה במילה "נשמה" ? אם כן, אשמח לדעת באיזה הקשר.

על כמה כח וגמישות (גמישות לקבל עצמנו) יכול להיות לנו גם בתוך הסערות הכי גדולות - כשיש גמישות - לא צריך כוח (במובן הרגיל), די בגמישות. כי לגמישות יש הרבה כוח והרבה עוצמה. זה היופי בגמישות. כמו במשפט על השיבולת.
שתזכי להנביט את ההבנה ולהצמיחה.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

רונית,
(())
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

והכח שלי בנשמתי - האם ימימה השתמשה במילה "נשמה" ? אם כן, אשמח לדעת באיזה הקשר.
לא שידוע לי. באמת מעניין... נמתין. תשובה תגיע.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

האם ימימה השתמשה במילה "נשמה" ?

כמובן, אפילו הרבה! אני מתלפאת שלא נתקלתן בה.
בדרך כלל כשהיא מדברת על נשמה זה בחלקיקים יותר גבוהים ומורכבים שקשה (לי) להבין בשכל.
בפשטות, נשמה זה הניצוץ האלוהי שיש בי.
יש לי כל מיני הבנות חלקיות ולא לגמרי מדויקות של מה זה נשמה לעומת נפש, רוח, איך זה מקביל למבנה של ואהבת לרעך כמוך, אבל מרגישה שזה לא לאינטרנט...
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

בהבנה שלי, השימוש של אייה במילה נשמה במלאכה היה מדויק.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

(-:
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

בפשטות: דיוק הוא כל מעשה שעושה לך טוב, שאחריו את מרגישה טוב באמת_
וכמובן, כל דיוק הוא יחסי לזמנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נראה לי שדיוק הוא לא רק מעשה. דיוק הינו תוצאה מחיבורים נכונים. לא להגיב מעומס זה דיוק, לחשוב חשיבה הכרתית בונה זה ממש דיוק. לפנות ללב, לנקות קשב, לזהות לתחם להפריד... בעצם הדיוק בכל וגם בעשיה... ביישום... שבוע טוב וחג פורים שמח מאד מאד...
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

בעצם הדיוק בכל וגם בעשיה... ביישום
מסכימה עם כול מילה.

דיוק הינו תוצאה מחיבורים נכונים
כן,חיבור אחד טוב ללב מוביל לעוד אחד ועוד אחד....

כול טוב ופורים נפלא ומשמח לב לכולכן!@}
טובה_מאד*
הצטרפות: 19 מרץ 2008, 18:19

לימודי ימימה

שליחה על ידי טובה_מאד* »

מה זו מידה נבנית ואיך בונים מידה ז"א מה המבנים או הכלים שמשתמשים בהם כדי לבנות מידה? מישהי יכולה לענות? חג שמח.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

מה זו מידה נבנית ואיך בונים מידה ז"א מה המבנים או הכלים שמשתמשים בהם כדי לבנות מידה? מישהי יכולה לענות? חג שמח.

מעזה להביא חלקיק נפלא ורלוונטי מתוך הכנה ד' ("ניקח לדוגמה את הלב, בהתפתחותו של הלב מגיעים עד הרחמים..."):

"כל חלק שנבנה על מקומו כפי שניתן מוסיף להורדת הפער, מצמצם את הפער, מפחית אותו, ובזה התקרבות מתקיימת. מכאן תבינו מהי התקרבות. מכאן נבין ששקט של מערכת גם הוא יחסי תמיד. חוזק של מערכת גם תמיד יחסי. מכאן תסגלו לכן, בנפרד מהכבוד כלפי המערכת שלכן כפי שהיא לכבדה, לסגל ליד זה, ליד הקבלה העצמית וקליטת האי מקום, ובהפרדה לבנות את המקום, לסגל את המחשבה מההתחלה של המידה שהיא בתוך מידה והיא מידת הדברים, את היחסי התמידי בהגעה. אז תגדילו את שדה ההכרה ולא תרצו להסס בנפשי-רגשי המתרגש, אז תדעו דיוק מתחיל. וז"א, מכאן, לקבל את העומס שבא מהילדה שבנו."

מה זאת מידה נבנית?
ישנה מידת הדברים, זו ה{{}}מידה, זה להגעה, לשאיפה, זה האידיאל. ויש את המידה האישית, המידה שהיא בתוך מידה, והיא תמיד יחסית ומשתנה ומדודה.
היא נבנית כל הזמן, ככל שמשתמשים בכלים.

בחלקיק שהבאתי טמונים הרבה כלים:
קבלה עצמית
קליטת האי מקום, כלומר זיהוי תחושת המיצר שנגרמת לנו בגלל העומס
הפרדה מהעומס וע"י כך יצירת מקום שקט
הבנה של היחסיות התמידית בהגעה
הגדלת שדה ההכרה ע"י שימוש ב{{}}מידת רוחק
דיוק יחסי

כל אחד מהכלים האלה הוא חלק בפני עצמו, שככל שנבנה כפי שניתן (נבנה -- ע"י הבנה, יישום, תוצאה) מצמצם את הפער ומקרב אותך לעצמך - כל פעם קצת יותר באופן יחסי - ובונה תוך כך את מידתך.
בהתחלה יש מידה קטנה של קבלה עצמית, מקום אישי שקט, דיוק וכו'.
וככל שמשתמשים בכלים האלה, המידה שלהם בך נבנית בך כמידתך האישית, כל פעם קצת יותר באופן יחסי.

מקווה שיצאתי מובנת... ומאוד מאוד אשמח לשמוע עוד הבנות של לומדות אחרות...

חג שמח ומבדח!!!
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

מידה היא אותו מד פנימי אשר מודד את הדיוק היחסי המתאפשר בכל רגע נתון. יש הבדל בין מידה להתמודדות. במידה אתה נח, לא מתאמץ. שמח בעשייה, בדיבור, בנשמע. בהתמודדות אתה במאבק, בהפרה.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

מידה היא אותו מד פנימי אשר מודד את הדיוק היחסי המתאפשר

כמה פשוט - ככה מקסים ומדויק. תודה אייה!

איזה כיף שיש את הדף הזה...
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

להבנתי
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

באחד השיעורים עלה נושא התוספות אשר בהן אנו משתמשים כל פעם מחדש על מנת להרגיש יותר "חזקים", יותר "מבינים" בכלל... "יותר". הלב במקום הזה נחלש ותנועתו סגורה. איך נוכל להתקיים פתאום בלי התוספות המזינות את הרגשת הקורבנות של עצמנו ולקחת אחריות על מה ששלנו באמת? למישהי יש משהו להוסיף? סתם.... נקודה למחשבה
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

רצ"ב מלאכה בנושא תוספות.
הסתובבתי כל השבוע עם המילים תוספות ופיצוי. התברר לי שמאוד בקלות אני מזהה אצל אחרים מתי הם משתמשים בתוספות ופיצויים ואולם, על עצמי בתחילה היה לי יותר קשה להתבונן "כאילו" לא מבינה בדיוק מהן התוספות והפיצויים הנלווים.
עלתה סיטואציה מאוד בולטת השבוע בה הבחנתי בוודאות בתוספות ואז נפל לי האסימון. איפשרתי לביתי בת ה-8, אחרי בקשה מצידה ללכת לחברה בזמן הצהריים (ליתר דיוק 14:00 בצהריים) והיא הבטיחה לי שהיא חוזרת אחרי שעה. כמובן שלא חזרה. אני מצידי, מאוד היתה לי חשובה מנוחת הצהריים שלי ואיפשהו התאים לי שהיא לא נמצאת ולא טרחתי להתקשר ולומר לה שעברה שעה. כשהגיעה השעה 16:00 התקשרתי וביקשתי שתחזור הביתה. היא חזרה שמחה ומרוצה וסיפרה כמה נחמד היה לה. ואני, לעומת זאת, עם כל התוספות האפשריות המתרוצצות של קורבן מצוי "הבטחת לי", "אני סומכת עלייך", "חיכיתי לך", "איפשרתי לך" וכו'... מצד אחד מאוד שמחתי שהיא נהנתה אבל, כנראה שלנאום ולכעוס היה לי הרבה יותר חשוב. עוד לפני הכעס קלטתי וזיהיתי בבהירות את הנקודה הזאת, שמאוד חשוב לי עכשיו לכעוס. היה בתוכי משהו תבניתי שהפה יורה ראשון וישר ניתן מזון לקורבן.
בהמשך השבוע ניסיתי לאמן את ההתבוננות ויכולתי לעצור עצירות יחסיות בפני התוספות. הצלחתי גם להבחין שמעבר לתוספות כפיצוי זה עובד אצלי גם על המשקל של לשון הרע,. בקלות יתירה אני מוסיפה שמות תואר בתוך סיטואציות עמוסות. הצלחתי גם כאן, ביחסיות, לצפות, לזהות ואפילו גם לעצור בקטנה.
את מה שהיה חשוב לי להגיד לביתי היקרה יכולתי לומר בפעם אחרת בתור דיאלוג קרוב ובפשטות. שהרי הפשוט פושט מעליו את כל הסרבול, ההתנגדות וסתירות הלב. במקום הזה יש רווח ענק ואל פיצוי.
מתלבטת*
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

לימודי ימימה

שליחה על ידי מתלבטת* »

שלום לכם,
אני מאוד רוצה להתחיל ללכת למפגשי ימימה באזורי. יש לי שאלה לפני כן..
אנחנו לא אנשים מאמינים ואין לנו קרבה לדת או לאלוהים. אנחנו לא שומרים מצוות (גם לא את מצוות המילה).
האם זה יכול היות בעייתי?
תודה מראש
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

בעייתי מאיזו בחינה?

(בגדול לא, אבל רוצה להבין מה את שואלת)
נביאת_החן*
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

לימודי ימימה

שליחה על ידי נביאת_החן* »

שלום מתלבטת

אנחנו כן שומרי מצוות, אבל בלי קשר, אני באופן אישי מאוד נהנית מהלימוד, ממש מחכה לו כל שבוע, ולדעתי, על אף שהמורה שלנו דתיה, הדת אינה מהווה "בעיה".

הלימוד פונה לכולן, לכל אחת יש מה לקבל ממנו.
זה לימוד שונה מכל מה שהכרתי עד עכשיו, ואני די חדשה בעניין ועדיין לא כל כך מבינה, ובכל זאת יש איזושהי שמחה שקטה כשאני יוצאת מהשיעור. שלווה.

בהצלחה.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני לומדת בקבוצה עם מדריכה דתיה, ביישוב דתי, אך הקבוצה היא מגוונת, מגיעות אליה נשים חילוניות ואני אישית מרגישה שכולנו מרוויחות מההזדמנות לשבת יחד ולגלות עד כמה, מאחורי כל ההגדרות, כולנו דומים כל-כך, אנושיים כל-כך. מעבר לזה, אני לא מרגישה שיש בלימוד אלמנטים דתיים (זה כבר יכול להיכלל בהבנות או בפירושים של כל אחת ואחת לחומר הנלמד).
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

גם אני לא כל כך הבנתי את עניין הבעיתיות.
וחוץ מזה בנות.... לאף אחת אין מה להוסיף בעניין התוספות? מוזר שאף אחת לא הגיבה לעניין.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום לכולן
אני מגיעה לארץ לתקופ של כחודשיים ומאד מאד רוצ ה להתנסות וללמוד לימודי ימימה אם יש מקום מומלץ בת"א בשעות הבקר ?
אם לדעתכן תקופ ה כזו קצרה תהיה מספקת....
תודה מראש אילת
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

היה בתוכי משהו תבניתי שהפה יורה ראשון וישר ניתן מזון לקורבן.

אייה ,הגדולה שלך היא להתבונן כשזה קורה לך, עד שהפער יצטמצם וזה יותר או כמעט וממש לא יקרה...

הצלחתי גם להבחין שמעבר לתוספות כפיצוי זה עובד אצלי גם על המשקל של לשון הרע,.

זה מבהיר בדיוק את עניין התוספות והפיצוי שאת מזכירה, ושוב, הכנות העצמית שלך, היכולת להתבונן ולתחם את זה, היא היא אשר תגרום לך לצמצם את הפער ,ללא פיצויים,תוספות, אלא פשוט להיות בטוב, מהמהות, אמיתית, אוטנטית, ככול שאת מתחזקת ופועלת מהמהות את מדוייקת יותר, אין לך יותר צורך בתפקיד הקורבן ובלשון הרע על מנת להרגיש בסדר עם המקום שלך...תהיי בטוב.

הצלחתי גם כאן, ביחסיות, לצפות, לזהות ואפילו גם לעצור בקטנה.:-)

אשרייך!

כול טוב לך ושבת שלום @}
רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

בשיעור האחרון למדנו על הבינה, כתחליף לתגובה מעומס. כתבתי לעצמי הבוקר כמה דברים ואני משתפת:

להמשיך להרחיב את הכרתי. החומר הופך לחלק ממני ואני שואפת לתיקוני, מודעת ליתרון הבינה על יתרון העומס, כיתרון האור על החושך. אך עם זאת, לא מפריזה, מודעת למקום היחסי שלי, מכירה בעומס אך כבר לא דבקה בו. מתחילה להרחיב הכרתי ונשימתי, מתחילה לזהות, להפריד, לתחם ולעתים אפילו להגיב ממקום אחר. זוהי תקופה רגישה, המבנה החדש עדיין לא יציב ובמקביל התחלתי לכרסם ולפורר את יציבות המבנה הישן. לאט, לאט, מתוך בניית המקום האישי שלי בתוכי, אצליח להרפות ממבנה עמוס, הרגלי ולייצב מבנה חדש, מכיר ובינתי.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

אור- נשי תודה.
רונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רונית* »

אייה ואור נשי.
קראתי את דבריכן.הרגשתי התרחבות הלב.עבודתכן היא דרך ושיקוף לעבודה שלי.הדרך היא האור.
אייה,לא נתקלתי במילה תוספות, זו מילה של ימימה? כן מכירה את הפיצוי. הפלסטר שהתרגלתי לשים כדי לא להרגיש את החוסר הפגוע,הפלסטר האשלייתי,כשאנו בהכרה ערה.ההתעוררות שלי לגלות את המקום שמביא לעבודת הפיצוי. לזהות,לתחם,להפריד,ולהתחזק מהמהות הטובה.
רסיסים של אור,הכרת המקום הטוב,וההפרדה מהעומס, איזו למידה.הרגשה של שמחה, בשבילי,גילוי הכלי ושימוש בו, הרחבת הלב והשמחה, כלי של התחזקות פנימית כל הזמן.ובעזרת החלקים,הרחבת ההכלה וההעמקה,דרך גילוי ודיוק שלי,ואז נשירת הקליפות החוסמות את האור הפנימי.
לתלמידה שהגיעה לארץ לחודשיים,הכנסי לאתר ימימה לימודי הכרה,יש כתובות במרכז.תנסי שיעור מבוא, והחליטי מה לך נכון.אני ממליצה.
למתלבטת ,יש הרבה תלמידות לא דתיות,אני שמעתי שימימה כוונה את לימודה רק ליהודים.מה אתן יודעות בנות?
שבוע טוב.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לרונית.
אייה,לא נתקלתי במילה תוספות, זו מילה של ימימה?
אכן זו מילה של ימימה. "האם ניסית לזהות את התוספות הנחוצות לך כדי להתקיים ובזיהוי הזה את נעצרת מהלשתמש בתוספת שהיא למעשה מעמידה סתירה עם רצונך להתשחרר. כי התוספת לא באה מהדיוק לאמת התוספת באה להראות, להתקבל".
"כביכול התוספות מעלות, נותנות קצת כח כמו למשל התנגדות, נותנת קצת כח".
"אם את ממשיכה בתוספות הנחוצות לך את למעשה סותרת את הלומדת שבך ואת מורידה את החומר הנלמד למאבק. את לא מקבלת אותו כפי שהוא אלא מוסיפה לו תוספות ואז יש מאבק ואי עלייה".
"אם הנה תוספת מתרחשת את יודעת מראש שהתערבבת והורדת עצמך מעלתייך ז"א מכוחך האמיתי, כח הלב, כשהוא על נקיונו, בפשטות".
"לוותר על תוספת פירושו ליפול בחולשה".
ובעזרת החלקים,הרחבת ההכלה וההעמקה,דרך גילוי ודיוק שלי,ואז נשירת הקליפות החוסמות את האור הפנימי
"אם את אמיצה לפגוש את חולשתך כפי שהיא ולקבל עצמך כפי שאת ולכבד עצמך כפי שאת עד שאת מגיעה לרגש נקי לקיומך, כלפי הקיום שבך כי אז תוכלי להשען על כל החלקים שניתנו לך כדי לחזור לעצמך".
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

"לוותר על תוספת פירושו ליפול בחולשה".
ליפול בחולשה וכמובן לקבל עצמך שם מתוך כבוד כלפי קיומך בעת חולשתך. לפגוש עצמך.
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

לאייה
תודה לך על המלאכה שהבאת, רואים שאת ממש עובדת ומשתדלת. יישר כוחך !
אני מודה לך גם על המשפטים שהבאת ביחס ל "תוספות",כי החומר לא היה זהה בכל הקבוצות. פה ושם היה שימוש במילים שונות. אבל התוך, המשמעות, כמובן, זהה.
רציתי להעיר ולהאיר באשר ל "תוספות", כפי שנמצא אצלי, ימימה מבחינה בין שני סוגים של תוספות

"יש תוספות שהן נחוצות ויש תוספות מיותרות. צריך להתקבל, להשתייך, ולכן הרוב מוסיף על העומס הקיים תוספות מיותרות כמו התנגדות".
"התוספות האלה שהן נחוצות זה אנושי. יש תוספות נחמדות נחוצות ויש התוספות המיותרות, הן כביכול נחוצות כדי להתקדם, כדי להתקבל, כדי להשתייך, אז הרוב מוסיף לעומס שלו מיותר ע"י תוספות מיותרות כמו התנגדות. כשאת מתנגדת - הכל הפך מלחמה יותר מאשר למעשה. ואז הכל הופך יותר חזק ממה שהתחיל בגלל התוספות".

להבנתי, גם במשפט הראשון שהבאת אפשר לזהות את 2 הסוגים:
האם ניסית לזהות את התוספות הנחוצות לך כדי להתקיים
את נעצרת מלהשתמש ב תוספת שהיא למעשה מעמידה סתירה עם רצונך להשתחרר
במשפט השני הכוונה היא ל תוספת מיותרת כמו התנגדות, שלגביה את אמורה לעצור ולסרב להשתמש בה.

הבעיה שמתעוררת היא במשפט:
אם את ממשיכה בתוספות הנחוצות לך את למעשה סותרת את הלומדת שבך ואת מורידה את החומר הנלמד...

ייתכן שהתשובה היא במילת המפתח: ממשיכה.
כיון שמדובר ב תהליך של התפתחות וצמיחה, יש סדר בדברים ואין דילוגים!
קודם כל התוספות המיותרות. כי מי שרוצה להתקדם לא יכולה לסתור את עצמה. אחרי שקצת מתחזקים אפשר לאט לאט לוותר גם על התוספות הנחוצות.
מה דעתך ?
ממליצה*
הצטרפות: 11 יוני 2006, 22:14

לימודי ימימה

שליחה על ידי ממליצה* »

ממליתה בחום על החלק של ימימה להכנה רוחנית ללידה
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לנוגה
ולכן הרוב מוסיף על העומס הקיים תוספות מיותרות כמו התנגדות".

ופעמים רבות גם יהירות.

_הבעיה שמתעוררת היא במשפט:
אם את ממשיכה בתוספות הנחוצות לך את למעשה סותרת את הלומדת שבך ואת מורידה את החומר הנלמד..._
לא הייתי אומרת שזו בעייה משום שבהמשך החלק יש איזכור לרגש כלפי קיומך. זוהי רק שימת דגש לכך שברגע שאת ממשיכה להוסיף את לא קרובה לעצמך ולקיומך בחולשתך.
דרך אגב, מהי תוספת נחמדה? על עצמי יכולה להעיד שאם כבר הוספתי ,לא נחמדה לא אל עצמי ולא אל מה ומי שמולי. העניין הוא לזהות ולעצור לפני התוספת ואם כבר הוספנו לפחות שנהייה נחמדים אל עצמנו ונקבל עצמנו בחולשתנו. התוספת נחוצה ע"מ לעמוד בפני החלק המוריד.
תודה לך על ההערות וההארות .מוסיפות ומקדמות.
רונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רונית* »

תודה.קראתי בשמחה.אשמח לקבל עוד דוגמאות לתוספות.כמו התנגדות.
באיזה חלק אני יכולה למצוא את הכתוב?
תודה.רונית
אור שמח ,מעריכה את מאמצייך בנושא הנתינה.אשמח לתת בגליל,ואולי בחופש הגדול אגיע לתל אביב.אם יש תאריכים,אשמח לדעת.
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

לאייה
ופעמים רבות גם יהירות - נכון. וגם דחיה. ושתיהן קשורות להתנגדות.

דרך אגב, מהי תוספת נחמדה? -
לדוגמא, להיות יותר נחמדה כדי להתקבל ולהשתייך. למשל, להציע עזרה, או להזמין אלי הביתה, או להתנדב לעשות דבר מה וכו' מתוך רצון להיות נחמדה, מתוך רצון להשתייך ולהתקבל. "זה אנושי".
כך אני מבינה. אולי אפשר למצוא דוגמאות אחרות.

התוספת נחוצה ע"מ לעמוד בפני החלק המוריד -
האם את יכולה להסביר או לתת דוגמה?

לרונית
באיזה חלק אני יכולה למצוא את הכתוב -
מאוד קשה לענות על כך, כי כל מדריכה ממספרת את החלקים בדרך שלה. גם לא כולן מלמדות בדיוק אותם חלקים, אלא אם כן למדו באותה קבוצה ומלמדות את כל החלקים לפי הסדר שניתנו. יש מדריכות שרק את החלקים הראשונים מלמדות לפי הסדר ואח"כ בוחרות כל פעם חלקים לפי רצונן.
טובה_מאד*

לימודי ימימה

שליחה על ידי טובה_מאד* »

תוספות שווה עומס. כל תוספת הינה מיותרת.. אז היית נחמדה למרות שלא ממש בא לך להיות זה לא נראה לי קשור לתוספות זה אולי קשור לבנית המידה האישית מתוך מידה נלמדת,[גם בחינת משלא לשמה יבוא לשמה,] הנה את לומדת על מידת התקרבות נכונה ופשוט מתקרבת בלי להקשיב לעומס והנה מידה גדלה. כאמור תוספות הן מהמיותר.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לנגה
התוספת נחוצה ע"מ לעמוד בפני החלק המוריד -
המקום בו מול רגש לא נעים (כגון פגיעות) אני מוסיפה ע"מ לא להיות מול הפגיעות של עצמי. התוספת באה במעין צורת "שריון פלדה".
"יש מי שאצלה מאבק שווה חוזק כביכול כי בלי זה אם לא תאבק מרגישה סגורה בבדידותה".
אם משהו לא הלך כפי שרצינו מה אני אומרת לעצמי? תוספות הנחוצות לי ע"מ להתקיים. והמלאכה איפא היא לעקוב ולראות איפה אני משתמשת בתוספת. זה להשתמש במבנה של צפייה, זיהוי ועיצור. למעשה החלק קורא לקחת אחריות על ששלך.

טובה_ מאוד
דברייך כל כך מדוייקים.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

תודה לכל המשתתפות בדיון על התוספות. למדתי המון.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

נגה
עוד משהו קטן. התוספות נותנות "ניחום" ברגעים סוערים וכאן הסתירה עם הקיום שבך.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

מעוניינת לשתף במלאכה שכתבתי ומרגישה שבתקופה הנוכחית רוצה להזכיר לעצמי מספר דברים.
כח
פעם, על החוף הים בסיני ישבתי מול הים עצובה, כעוסה, מבולבלת ופגועה. הים מצידו גם הוא, היה באותו המצב. אחד הבדואים הוסיף ואמר שתמיד בשעה הזאת של היום, בשעת הגאות הים משתנה. כך גם צבע השמיים.
לקח הזמן שלקח, פתאום שמתי לב שהים נהייה שקט ורגוע. השקט הזה, הצליח באופן יחסי ומפתיע להרגיע גם אותי.
אותו יופי ושקט הצליחו קצת להשכיח ממני את כל שהרגשתי לפני שהתעמקתי כל כך בפלאי הגאות והשפל.
איכשהו, כשחשבתי במהלך השבוע על המילה כח הסיטואציה הזו עלתה בעוצמה מאוד גדולה. כי כך גם בחיים שלי. היכולת להיות בתוך קיום המכיל בתוכו את הכח המחבר אותי לרצון, ללב, לחיות, לשמחה, לשחרור, לאמת לדיוק, לנוכחות, לשגעונותיי, לחלומותיי יכול להשתנות.
ופעמים, בהעדר אותו כח. שוכחת את כוחו של היחסי וכמה חשובה המידה הזו לקיומי, אם לא החשובה ביותר. אותן פעמים בהן מילים כמו סגירות, ייאוש, חוסר דיוק ופגיעות הן מנת חלקי.
אך, כמו שהים כבר הוכיח לי. קיים איזשהו כח הדואג גם לסערה במלוא עוצמתה ובאיזשהו זמן אחר, גם לזה שנבחין בשקט ובכוחו.

לקראת הפסח המתקרב ובא יש כל מיני סדרים פנימיים כאלה שמאוד רוצה לעשות. נראה לי שכח ושקט יוכלו מאוד לעזור לי.

יום נעים לכולכן.
רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

איזה מלאכה יפה. תודה {@
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

איזה מלאכה יפה. תודה

תודה לכן על כל הדיון הזה, אני קוראת ולומדת ומתמלאת השראה @} |L|
טובה_מאד*

לימודי ימימה

שליחה על ידי טובה_מאד* »

היכולת להיות בתוך קיום המכיל בתוכו את הכח המחבר אותי לרצון, ללב, לחיות, לשמחה, לשחרור, לאמת
אפשר להוסיף כאן את רעיון הניגודים. מהות מול עומס, כח מול חולשה, התקרבות מול התנגדות. הקיום מכיל את הכוחות המנוגדים ואני כלומדת המסכימה לקבל את הניגודים הקיימים והקיימים גם בתוכי כאדם יכולה כבר לבחור במה שטוב ונכון ומדויק לי בזמן ובמקום בעזרת הכלים הנפלאים שרכשתי בלימוד. עוד לגבי הכוח: נאמר נקודת כוח.. נקודת ציר שהיא כוח.. ז"א הכח מנקודה, רק נקודה, לא צריך להתאמץ מידי מספיק קשב פנימי נקי ממוקד לנקודת הכוח שבתוכי.. מה דעתך? יום מעולה לכולנו.. בע"ה.
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

הכח מנקודה, רק נקודה, לא צריך להתאמץ מידי מספיק קשב פנימי נקי ממוקד לנקודת הכוח שבתוכי.

נפלא...
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

לטובה מאוד
תוספות שווה עומס. כל תוספת הינה מיותרת.
את צודקת, זה נכון בכללי. אבל בלימוד - הכל ביחסי. זה תהליך הדרגתי. גם הדיוק הוא יחסי. "ככל שמדייקת, את מבינה שאינך עוד מדייקת" כי יש דברים שמזהה ומבינה כבר עכשיו ויש דברים שעדיין לא מזהה...
באשר לתוספות, תני ליבך להבחנה שימימה עושה: "יש תוספות שהן נחוצות ויש תוספות מיותרות "
וודאי שגם התוספות הנחוצות הן מיותרות לנו, ובכל זאת יש הבדל... לאלה ימימה קוראת נחוצות ולאלה - מיותרות !
"התוספות האלה שהן נחוצות זה אנושי " - זה לא תוספות מיותרות כמו התנגדות. זה לא נגד הקיום, אלא כדי להתקיים. במקום אחר נאמר: " בהתנגדות יש עצירה של כוח החיים" - זה ממש נגד החיים, נגד הקיום.

והציטוט הנוסף שהבאתי:
"יש תוספות נחמדות נחוצות ויש התוספות המיותרות ..."
יש תוספות נחוצות, ויש גם תוספות נחמדות נחוצות - מבין התוספות הנחוצות, יש תוספות נחמדות, אנושיות יותר,
דקות יותר, כמו בדוגמה שהבאתי, ובכל זאת תוספות! אשתדל להסביר.
ציטוט הדוגמה :
לדוגמא, להיות יותר נחמדה כדי להתקבל ולהשתייך. למשל, להציע עזרה, או להזמין אלי הביתה, או להתנדב לעשות דבר מה וכו' מתוך רצון להיות נחמדה, מתוך רצון להשתייך ולהתקבל. "זה אנושי".

קודם כל, הרצון להיות נחמדה זה הרצון להיראות. ולכן זה בא כדי להתקבל, כדי להשתייך וכו'
כשבונים מידה - משתדלים לעשות טוב, מנסים לעשות טוב, אבל לא כדי להתקבל, או להשתייך, אלא פשוט כי רוצים לעשות טוב, או כי מרגישים צורך לעשות טוב מתוך התקרבות ונתינה. זה בוודאי לא תוספת. זה בא ממקום טוב.
להיות יותר נחמדה כדי להתקבל... זה אנושי, נחמד, ובכל זאת תוספת. יש כאן מיותר, גם אם הוא דק.
ולכן זה לא שייך לשלבים הראשונים של נקוי התוספות. קודם כל התוספות המיותרות כמו התנגדות, אח"כ התוספות הנחוצות. וכאשר מתחזקים, כבר לא צריכים את התוספות הנחמדות.
המיותר שבתוספת הנחמדה הוא, שזה בא מהחסר, מהמקום החסר.

לאייה
עוד משהו קטן. התוספות נותנות "ניחום" ברגעים סוערים וכאן הסתירה עם הקיום שבך
את מוכנה להסביר את הסתירה ?

תודה לכולן על כל ההרחבות והתוספות מהטוב שבכן.
היו בטוב ותבורכו.
טובה_מאד*

לימודי ימימה

שליחה על ידי טובה_מאד* »

לא יודעת אבל כל הענין הזה עם התוספות בשורה התחתונה אז אם יש צורך באיזושהי תוספת זה אומר שהתרחקתי מנקודת האמת שבי שיש כאן סוג של זיוף. נחמד או לא, זה עדין נשאר מיותר וברור לנו שהמיותרים למינהם שעדין כביכול משרתים אותנו הם ממש לא, נכון שזה טבעי ואנושי ואנחנו לומדים לקבל גם את זה אבל המטרה ברורה- לנקות אותן. שנזכה להיות ישרות ואמיתיות.. לילה טוב. כולכן מאד יקרות.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לונגה
_עוד משהו קטן. התוספות נותנות "ניחום" ברגעים סוערים וכאן הסתירה עם הקיום שבך
את מוכנה להסביר את הסתירה ?_
הניחום הוא למעשה אותו פלסטר ששמים לילד גם אם נפל ולא קיבל שום מכה תמיד הפלסטר הזה "כאילו"עוזר. הסתירה היא בנקודה ש"כאילו" את מתחזקת. אין מצב של התחזקות ע"י זה שאנחנו מחלישים מישהו אחר. אני חושבת כמו סתירה מלשון סת.ר. הסתר החולשה שבך וקבלתה. לא קיבלת לא התקרבת. וזו למעשה לדעתי הסתירה.
יום נעים
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

התשובה עבורך נוגה. הסתבכו לי קצת האותיות
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

אם יש צורך באיזושהי תוספת זה אומר שהתרחקתי מנקודת האמת שבי שיש כאן סוג של זיוף...
טובה מאוד, זה לא בהכרח אומר שהתרחקת, ייתכן אפילו שהתקרבת והתקדמת. כי הכל הוא ביחסי.
וכי התנקה כל המיותר ברגע של התקרבות ?! אם כן, מזמן כבר היינו מסיימות את כל העבודה. אלא שאנחנו תמיד מטפלות רק במה שצף ושאנחנו מזהות או יכולות לזהות. מה שמעבר לזה, לא קיים כרגע מבחינתנו.
דבר נוסף, כל פעילות הכרתית היא מדודה, בהתאם ליכולת . זה הדיוק היחסי. זאת אומרת חלקי. ואין דיוק אחר.
מחר, אולי הדיוק הזה כבר לא יהיה דיוק עבורי, כי ההבנה גדלה ומכאן שגם היכולת גדלה. ואז גם הדיוק משתנה.
אבל חשוב מאוד לזכור שהדיוק היחסי שלי להיום -זה ה 100% שלי בעכשוי.
אז תמיד אנחנו מתקרבים עוד קצת, מבינים עוד קצת, מזהים עוד קצת ויכולים לדייק עוד קצת. למעשה מבינים שקודם לא דייקנו! אבל זה בעכשוי! היום, הדיוק של אתמול איננו דיוק יותר עבורנו. אבל אתמול, וודאי שדייקנו ולא זייפנו, ובזכות הדיוק של אתמול הצלחנו להתקדם לדיוק של היום, שגם הוא יחסי וחלקי, וכן הלאה.
העניין של היחסיות לא מובן כלכך בהתחלה, מבינים אותו יותר בהמשך, למרות שהוא ניתן כבר בהכנה.
אצלי זה נמצא בחלק 4 של ההכנה, שמדבר גם על הדיוק. (אבל ראיתי שיעלי לה, למשל, הביאה חלקיק נפלא מהכנה ד' ואצלי חלקיק זה לא נמצא...)
מקווה שעכשיו זה יותר ברור ושהוספתי לך משהו. כלטוב.

שנזכה להיות ישרות ואמיתיות - אמן ואמן. ותודה מכל הלב לכל הכותבות.
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

תודה לך אייה על תשובתך, רק עכשיו גיליתי אותה.
כל טוב ויום נפלא לכולן.
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

הבהרה:
זה הדיוק היחסי. זאת אומרת חלקי. ואין דיוק אחר -
הכוונה היא שאין דיוק אחר שלם יותר לרגע זה. ברגע הבא - ייתכן! וזה אם קלטתי/זהיתי/ הבנתי משהו, שקודם לכן לא היה ברור לי, לא היה בהכרתי, ועכשיו הכרתי גדלה, התרחבה.
רונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רונית* »

שלום בנות.
אני קוראת ונהנית.איזה שפע. שפע של חכמה ובינה.ברכה.
ממשיכה עם המילה תוספות.כל כך בתמצות, האפשרות לזהות את הדיוק היחסי.את העומס,את החוסר,ואיך אני פועלת.התעוררות כמעט בכל רגע.צפייה,להיות במידתי,מדת מרחק, כדי להכיל,להיות שקטה,מכילה,קרובה לעצמי.שמחה להעמקה,להכנס לקראת פסח למיצרים שבתוכי,לזהות את העומס הפועל כרגע,ולהרחיבם.
המילה כח היא מילה של ימימה?אני אוהבת את ההשתדלות שלה.איה דברה על הכח השקט ועל הכח הסוער.
הסתירה בין התוספות שמחזקות" כביכול התחזקות" מול היכולת לקבל את החולשה שבי, או לקבל שלא מקבלת, במתאפשר העכשווי. הסתירה ,רוצה להתחזק אך מתחזקת מעומס.התחזקות היא מהמהות הטובה.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לרונית
להכנס לקראת פסח למיצרים שבתוכי,לזהות את העומס הפועל כרגע,ולהרחיבם
מקסים. נקודה מהותית לפסח. שנזכה לפסוח על העומסים ושכל אחת מאיתנו תמצא את יציאת המצרים שלה ומשם תוכל להתקרב בלב אוהב ולהקשיב באמת.
יש נקודה מאוד יפה בנוגע לחמץ. מלשון החמצה. כאשר אני לא פועלת כאישה בינתית אלא מחמיצה את העיקר.
ערב נעים לכולן
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

רציתי להעלות שאלה. האם ישנם סוגי דיוקים? כי מה קורה אם דייקתי אבל האדם מולי פגוע? בגלל זה נקרא יחסי כי אם הדיוק היה במדרגה יותר גבוהה אולי משיגה תוצאה יותר טובה? והעומד מולי לא יוצא פגוע? אפילו שהאחריות בתיקון היא שלי בלבד, מבולבלת קצת בסוגייה הנ"ל.
אשמח לתשובות.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

חשוב מאוד לזכור שהדיוק היחסי שלי להיום -זה ה 100% שלי בעכשוי.
האומנם?
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

האם ישנם סוגי דיוקים? - לא, אייה, יש רק דיוק אחד. הדיוק שאת מכירה. דיוק=לא מפריזה ולא מחסירה.
אבל הדיוק הוא תמיד ביחסי. כי כל הלימוד הוא ביחסי. תמיד מקבלים רק "חלק" ועוד "חלק" ועוד "חלק" וכו' וכו'.
יחסי=חלקי.
אנחנו לא מקבלים את כל החומר במכה אחת, את כל ההבנות הנלמדות, את כל הכלים ובאורח פלא הכל מתיישב אצלנו מיד בבת אחת ו...עכשיו....יוצאים לחיים ומתחילים לדייק. אנחנו מדברים על לימוד רוחני. תהליך של צמיחה.
("ברוחני לא ממהרים" (ימימה). צמיחה היא איטית. כלכך איטית שאי אפשר לעקוב אחריה.)

אנחנו מקבלים חלק-מבינים-מיישמים-מקבלים תוצאות. עוד חלק-עוד הבנות-עוד יישומים-עוד תוצאות.
יכולת הדיוק ניזונה מהחלקים הנלמדים, מההבנות האישיות ומעבודה אישית בפועל. ולכן יכולת הדיוק שלנו משתנה כל הזמן. ותמיד היא חלקית, לפחות כל זמן הלימוד. "כי תלמד עוד לדייק ועוד לדייק עד שתדייק" (ימימה).
זהו עניין היחסיות של הדיוק.

כי מה קורה אם דייקתי אבל האדם מולי פגוע?
אם דייקתי באמת - האדם מולי לא יהיה פגוע.
הדיוק נבחן בהתאם לתוצאה. דיוק נותן שקט ושמחה. אם אני לא שקטה, סימן שלא דייקתי באמת. ז"א הפרזתי או החסרתי. כך אני למדה לדייק. ואם האדם מולי פגוע, איך אוכל להיות שקטה באמת ?!
לדוגמא:
לדייק, זה לא רק לומר אמת. השאלה מאיזה מקום בתוכי זה נאמר, מהטוב שבי או מהחסר? מתוך התקרבות או מתוך דחיה? מתוך קשב נקי או עמוס? וכו'
ולכן אם קיבלתי 'רעש והתרוצצות' במערכת האישית במקום שקט ושמחה - אני יודעת שלא דייקתי, ואני מנסה להבין ולזהות איפה לא דייקתי עם עצמי.

חשוב מאוד לזכור שהדיוק היחסי שלי להיום -זה ה 100% שלי בעכשוי.
האומנם?

הבהרה:
ה 100% שלי בעכשוי, זה אומר, שזה הדיוק המקסימלי שלי לרגע זה ואי אפשר לי לדייק יותר.
אם אדייק פחות - לא דייקתי, אלא החסרתי. אם כביכול אדייק יותר - לא דייקתי, אלא הפרזתי. ואם אדייק בדיוק - אקבל שקט ושמחה. לכן, זה ה 100% שלי בעכשוי.
כל טוב וחלומות פז לכולן.
רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

אם דייקתי באמת - האדם מולי לא יהיה פגוע.
רגע, אבל אולי הפגיעות של האדם השני, היא העומס שלו ? אם דייקתי עם עצמי, לא בהכרח ארגיש רע אם האדם השני נפגע.
אני מרגישה שהדיוק נמדד לפי בתחושה אצלי. האם אני מעורערת, באם לאחר מעשה עדיין מחשבה מתרוצצת ? כנראה שעוד לא דייקתי.
ומאד מתחברת לדיוק היחסי. מה שאני רואה ומבינה יום הוא שלב בדרך למה שאראה ואבין מחר ואכן אין קיצורי דרך "על מנת לבנות מבנה יציב" - התהליך של הצמיחה ההכרתית הוא איטי, בנוי שלבים ורק כך מצליחה לעשות את השינוי המשמעותי.
לפעמים, אם יש בי מידה מסויימת בהחסרה, אמצא את עצמי מפריזה בה ולאט לאט הולכת ומדייקת בה ולהיפך.

_חשוב מאוד לזכור שהדיוק היחסי שלי להיום -זה ה 100% שלי בעכשוי.
האומנם?_
בתחושה שלי כן. גם מבחינת המקום של הכרת הטוב - זה הכי טוב שיכולתי לעשות באותו רגע. ואולי בזכות ההבנות שצמחו מהדיוק הזה, אצליח לדייק יותר .
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

נגה תודה על התשובה המעמיקה. חידד לי הבנה מסויימת.
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

שלום לכולן.
הייתי שמחה לראות עוד תגובות. שכל אחת תיתן מהבנתה הטובה. זה רק יוסיף ויחדד את הדברים ויעשיר את כולנו.
אני גם די דחוקה בזמן, בפרט עכשיו לפני פסח עם כל הנקיונות הגשמיים, דרכם באים גם להתנקות רוחנית פנימית.
כי כל הנקיונות לפסח, כשעושים אותם בשמחה, ברצון לנקות ולטהר, זה למעשה גם בדק בית פנימי.

רסיסים של אור, תודה על הצטרפותך לדיון ועל הנתינה מהבנתך הטובה, זה עוזר לחדד ולהבהיר את הדברים.

ביחס לשאלות שהעלית, אני רוצה להוסיף כדי שהדברים יתבהרו עוד יותר. מקווה שאכן כן.

רגע, אבל אולי הפגיעות של האדם השני, היא העומס שלו ?
הפגיעות של השני היא בוודאי העומס שלו. (אם הוא נפגע, זה אומר, שהוא נושא מרכיב של פגיעות מילדות. המרכיב הזה מתעורר בהתרחשות שמזכירה לו משהו מילדות). אבל זה לא מעניין מבחינת התיקון שלי. אני לא דנה בו אלא בי.
ההסתכלות היא תמיד פנימה, על עצמי. איפה אני פה בתמונה? מה זה אומר לי? כי הרי הוא נפגע ממני/בגללי.
אם נפגע ממישהו/משהו אחר, זה לא קשור אלי.

אם דייקתי עם עצמי, לא בהכרח ארגיש רע אם האדם השני נפגע
תבדקי במציאות מה קורה. איך מרגישה? כי המערכת האישית נושאת אמת פנימית. האמת זאת מאותתת לנו כשאנחנו מדייקים וגם כשלא מדייקים. ככל שמתקרבת יותר לעצמי פנימה - לומדת להכיר ולזהות את האיתותים האלה. כלומר לומדת להכיר יותר את עצמי, את התגובות של המערכת האישית שלי. האם באמת טוב לי? האם אני באמת שקטה? כלומר, האם באמת דייקתי. (כי אם לא ארצה לקלוט - לא אקלוט).
ואם אני קולטת 'רעש' במערכת, הלב לא שקט, המחשבה מתרוצצת, זו האמת הפנימית שמאותתת לי.
זה מתייחס גם לשאלה: האם אני מעורערת, באם לאחר מעשה עדיין מחשבה מתרוצצת ?
רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

תבדקי במציאות מה קורה
מאד מדוייק לי. אני יכולה לתת דוגמא מאד טריה, תגובה שהגבתי אתמול בערב, התגובה היתה ללא ספק ממידת ההפרזה ממקום שהיה אצלי תמיד בהחסרה. לפי הריגוש שהיה בי, יודעת שעדיין לא מדייקת, אך מרגישה, ומודה על כך שאני בתהליך, ולא יכולה ישר לתקן למידה הנכונה. לכן, הפרזתי היא הדרך שלי לדיוק שיהיה נכון לי ובו לא ארגיש את הרעד הגופני והנפשי, אהיה לגמרי על צירי וכל החלקים שומרים על כוחם, פה, מחשבה ולב. אך כשהגבתי, זה אכן היה הכי מדוייק מבחינתי לאותו רגע, ורק דרך אותו דיוק אוכל עוד ועוד לדייק, עד שאדייק... (מזכיר לי תמיד את הניסיון לחפש את התחנה האהובה עליי ברדיו, סיבוב של הכפתור, חולפת על פניה, חוזרת אחורה, מתקנת עוד ועוד מדייקת עד שקולעת בול... מה שנקרא באנגלית fine tunning...) {@
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

רסיסים של אור, יפה מאוד. זה בסדר גמור. אני לא רואה פה סתירה.
בדרך לדיוק אנחנו שוגות הרבה. וכפי שנאמר: "מי שמוכנה לשגות - תתקדם הרבה"(ימימה).
כי גם המשגה מקדם אותי, לא רק הדיוק. זאת הבנה. וכשמבינה זאת אז מקבלת את המשגה ובזה חוזרת לדיוק.
כי "מוכנה לשגות" זה אומר שמוכנה לשאת בתוצאות. מוכנה לקבל את המשגה, כי הוא יקדם אותי לדיוק הבא.

הפרזתי היא הדרך שלי לדיוק - את לא מנסה להפריז כדי לדייק או לתקן, אלא את מנסה לא להחסיר, את מנסה לדייק. ואם התוצאה היתה הפרזה, סימן ששגית, קבלי את המשגה ובזה את חוזרת לדיוק.
זאת אומרת שכתוצאה מהנסיון לדייק, גם אם שגיתי, לא אהיה בהפרה, לא אהיה במשקל המוריד, אלא המעלה.
ואם אני בהפרה כתוצאה מנסיון לדייק, זה בגלל שלא מקבלת את המשגה. פה אני לא מדייקת.
כך אני מבינה. אשמח לקרוא הבנות אחרות נוספות.
שנזכה לצחצח ולהעלות את האור בכל הפינות הלא מוארות עדיין בבית הפנימי. @} @}
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

נוגה, כתבת מקסים ומדויק מאוד וברור מאוד.
זאת הבנה נפלאה וכל-כך כל-כך חשובה.
@} :-) @}
רסיסים_של_אור*

לימודי ימימה

תודה נוגה (אני מרגישה שהצלחת לנסח ביתר דיוק את מה שניסיתי לאמר, חושבת שאנחנו מכוונות לאותו דבר) {@
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

כי גם המשגה מקדם אותי, לא רק הדיוק. זאת הבנה. וכשמבינה זאת אז מקבלת את המשגה ובזה חוזרת לדיוק
תודה!!!!!!!!!!!!!
דיצה*
הצטרפות: 18 יולי 2005, 21:38

לימודי ימימה

שליחה על ידי דיצה* »

_אם דייקתי עם עצמי, לא בהכרח ארגיש רע אם האדם השני נפגע
תבדקי במציאות מה קורה. איך מרגישה? כי המערכת האישית נושאת אמת פנימית. האמת זאת מאותתת לנו כשאנחנו מדייקים וגם כשלא מדייקים. ככל שמתקרבת יותר לעצמי פנימה - לומדת להכיר ולזהות את האיתותים האלה. כלומר לומדת להכיר יותר את עצמי, את התגובות של המערכת האישית שלי. האם באמת טוב לי? האם אני באמת שקטה? כלומר, האם באמת דייקתי. (כי אם לא ארצה לקלוט - לא אקלוט).
ואם אני קולטת 'רעש' במערכת, הלב לא שקט, המחשבה מתרוצצת, זו האמת הפנימית שמאותתת לי._

השאלה אם בכלל יש צורך שאכנס לשאלה אם האדם האחר נפגע/התעצבן או לא? או שאני עושה מה שמדויק לי ברגע זה וזהו.
אחרת לא אצא מהשאלה מה הוא חושב על זה, האם נפגע, האם הייתי בסדר. שזה מיצר שלעצמו. לא?
אם דייקתי זה לא רלוונטי אם נפגע. או שלא?
לדוגמא - אדם רוצה ללכת בדרך מסויימת שמעצבנת את הוריו וסובביו. האם רלוונטי בכלל מה חושבים האחרים?
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לדוגמא - אדם רוצה ללכת בדרך מסויימת שמעצבנת את הוריו וסובביו. האם רלוונטי בכלל מה חושבים האחרים?

כל מקרה לגופו. זה רלוונטי אם האדם מרגיש שזה רלוונטי.
וזה יכול להיות דיוק גם אם הולך בדרך הזאת למרות תגובת הסביבה וגם אם נמנע ממנה בגלל תגובת הסביבה.
מה שעושה את ההבדל זה איך הוא עושה -- האם הלב נוכח?
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

ברגע שדיוק מתקיים במערכת, ברגע ששומרת על מקומה ופועלת ממהותה,היא מדייקת, וכשמדייקים, הצד האחר אינו נפגע, אלא נהיה אף הוא יותר מדוייק,
הפגיעה בצד השני מתרחשת כאשר אנו פועלים או מגיבים מהעומס,וזה מעורר את העומס של האחר...

שנזכה לפעול ולהגיב ממקומינו
שנכבד את האחר במקומו
שנהיה בטוב
@}
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

המממ.... כן, במצב אידיאלי. אבל במציאות של דיוק יחסי זה לא תמיד כך. ולפעמים העומס של השני באמת פשוט לא קשור לכל מה שאעשה, והוא ייפגע בכל מקרה... אני אחראית רק על העומס שלי / התיקון שלי...
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

ולפעמים העומס של השני באמת פשוט לא קשור לכל מה שאעשה, והוא ייפגע בכל מקרה
את חושבת יעלי לה?
הרי אם אני פועלת לא מהעומס אלא מהטוב שבי, ממהותי,בשיקול דעת, אז איך אני יכולה לפגוע באחר? הרי גם הדבר שאומרים,שיכול כביכול לפגוע, אם הוא נאמר מהטוב, אפילו שנגיד לא מתקבל על הצד השני, לפחות הוא לא נפגע,כי פונים אליו בטוב,מכבדים אותו ואת מקומו .
כדי שלא יהיה נפגע,צריך שלא להיות פוגע, וכדי לא להיות פוגע,יש לפעול מהטוב שבך ולא מהעומס...

אבל מסכימה שזה במצב של דיוק אידיאלי בסיטואציה.
לפעמים העומס של השני באמת פשוט לא קשור לכל מה שאעשה, והוא ייפגע בכל מקרה יכול להיות...צריכה עוד לעבד את זה,לא בטוחה בזה,כי זה קשור למה שמשדרים גם ולא בהכרח רק למה שעושים.
זה גם עניין של ידיעה פנימית והיכולת לזכור שבכול רגע יש לנו האפשרות לבחור בטוב...:-)

אני אחראית רק על העומס שלי / התיקון שלי...

אומרים למשל שנישואין הם ה- הזדמנות לתיקון, שבן הזוג הוא ההזדמנות המושלמת לתקן עצמינו- הקשיים העולים לעיתים הם כמראה המשקפת לנו את הראוי לתקן בעצמינו,עבודה בלתי נפסקת ומרתקת.כמובן,מבינה ומסכימה עם מה שאת אומרת מבחינת אחריות אישית על עצמינו ו"עומסינו",רק אנחנו יכולים לתקן עצמינו, אבל בנוסף לכך,חושבת שכולנו ערבים זה לזה כאן ,ותיקון אישי שלנו משפיע גם על תיקון האחר,הקרוב לנו.
לכן "אני עושה מה שנכון לי כי רק על עצמי אני אחראית" ,זה מדוייק בהחלט, אך נראה לי גם שחשוב להוסיף שכאשר אני פועלת בטוב,היינו ממקומי המדוייק, אני משפיעה גם על האחר,מכבדת אותו,(כי פועלת מתוך כבוד למקומי שלי) וזהו הערך המוסף של התיקון האישי ,שהוא משפיע על הכלל בעקיפין,ומכאן גם חשיבותו הרבה,לעניות דעתי.

אשמח לתשובתך

שנזכה לדייק עוד ועוד ולפעול מהטוב שבנו
תבורכנה כולן
@}
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

איזה משב רוח רענן מרגישה אחרי יום על עומס, ייאוש ואובדן תקווה. כאילו כל הכלים ברשותי והמהות מסתתרת לה. כנראה ביקשה להתגלות. כי פתאום מבינה המון דברים ממקום אחר. עדיין קצת ייאוש אבל מבינה מכלול ומכבדת עצמי בחולשותיי ובירידה התלולה בה אני נמצאת. משאירה פתח להבנות חדשות להתגלות ולמצוא סדר אחר שנכון לי יותר ויביא יותר שקט למערכת כולה (במיוחד ללב שסגור כרגע ויש קושי גדול בהתקרבות)
שרק יהייה לנו טוב. לילה טוב
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

נוגה,

הרי אם אני פועלת לא מהעומס אלא מהטוב שבי, ממהותי,בשיקול דעת, אז איך אני יכולה לפגוע באחר? הרי גם הדבר שאומרים,שיכול כביכול לפגוע, אם הוא נאמר מהטוב, אפילו שנגיד לא מתקבל על הצד השני, לפחות הוא לא נפגע,כי פונים אליו בטוב,מכבדים אותו ואת מקומו .

הרי לפעמים הקשב חסום ואדם שומע רק את העומס האישי שלו, ולא משנה כמה יפנו אל הטוב שבו. אני יודעת את זה על עצמי... :-P כאשר הקשב מכוון לעומס, הוא ישמע עומס. לפעמים השני דרוך להיפגע ומחפש ממה להיפגע - ואם הוא לא ימצא את זה במה שאמרת / עשית / איך שפנית, הוא ימצא את זה בדמיון העמוס שלו.
לא תמיד פנייה אל הטוב שבאדם מספיקה כדי לעשות לו את הסוויץ'. הוא צריך גם לרצות בזה -- ונכון שהמהות רוצה בזה תמיד, אבל כל אחד אוחז לפעמים...

_חושבת שכולנו ערבים זה לזה כאן ,ותיקון אישי שלנו משפיע גם על תיקון האחר,הקרוב לנו.
כאשר אני פועלת בטוב,היינו ממקומי המדוייק, אני משפיעה גם על האחר,מכבדת אותו,(כי פועלת מתוך כבוד למקומי שלי) וזהו הערך המוסף של התיקון האישי ,שהוא משפיע על הכלל בעקיפין,ומכאן גם חשיבותו הרבה,לעניות דעתי._

נכון מאוד מאוד!
אבל לדעתי המלאכה לא מכוונת לשם. זה סוג של בונוס, תוצאות מתוצאות.

שבת שלום וחודש טוב...
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אבל לדעתי המלאכה לא מכוונת לשם. זה סוג של בונוס, תוצאות מתוצאות.

טוב, שיניתי את דעתי. וודאי שהמלאכה מכוונת לשם. בהעמקה...

וגם, קיוויתי שניכנס עוד קצת בנושא שהוזכר קודם, אדם רוצה ללכת בדרך מסויימת שמעצבנת את הוריו וסובביו. האם רלוונטי בכלל מה חושבים האחרים?
כשכתבתי מה שכתבתי (כל מקרה לגופו. זה רלוונטי אם האדם מרגיש שזה רלוונטי. וזה יכול להיות דיוק גם אם הולך בדרך הזאת למרות תגובת הסביבה וגם אם נמנע ממנה בגלל תגובת הסביבה. מה שעושה את ההבדל זה איך הוא עושה – האם הלב נוכח?) הרגשתי שלא מיציתי, אבל בינתיים אבד לי חוט המחשבה, אשמח אם תהדהדו לי מהבנותיכן ונדבר על זה עוד קצת כי זה נושא מעניין.
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

_וגם, קיוויתי שניכנס עוד קצת בנושא שהוזכר קודם, אדם רוצה ללכת בדרך מסויימת שמעצבנת את הוריו וסובביו. האם רלוונטי בכלל מה חושבים האחרים?
רציתי לכתוב בראשית דבר כבד את אביך ואת אימך למען יאריכון ימיך ואז פתאום הופיעה לי כתובית הכבוד- מכביד. אז אם ככה הכבוד כלפי הקיום של עצמך בטוח לא מכביד. אני חושבת שנכנס כאן מימד של משקל. איפה אני בוחרת לשים את המשקל על הכבוד כלפי הקיום שלי או על כבוד מהחסרה גדולה? ברגע שעסוקים בלמלא ציפיות זה מקום של חוסר חיבור לעצמך וגורם להפרה גדולה מאוד. שמחה בטח אין שם ולא נוכחות הלב. היכן שתהיי נוכחת באמת שם יהייה ליבך. חשוב מאוד מה אתה חושב על עצמך. מה אחרים חושבים, נראה לי שייך לזמן אחר.
שבת שלום
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

לאייה,
ברגע שעסוקים בלמלא ציפיות זה מקום של חוסר חיבור לעצמך וגורם להפרה גדולה מאוד. שמחה בטח אין שם ולא נוכחות הלב. היכן שתהיי נוכחת באמת שם יהייה ליבך. חשוב מאוד מה אתה חושב על עצמך

נכון ומדוייק מאוד, מסכימה עם כול מילה.

וגם...כבוד כלפי הקיום שלי והאמת שלי, בסופו של דבר ,אפילו שזו אינה המטרה אלא התוצאה, אף זוכה לכבוד מהאחר, אפילו שזו אינה דרך שהיה בוחר אותה.
ברגע שאנו שלמות עם עצמינו,זה משדר לאחר,ואפילו שהוא יכול להביע התנגדות בתחילה,לדרך החיים שבחרנו ,הוא בסופו של דבר יכבד אותה כי אנו מכבדים את עצמינו.
אם את עסוקה בלהתנצל על מה שאת, זה מה שאת משדרת,ואם לוקחת אחריות וחיה את האמת שלה במלואה,כולל חולשותיה - מעוררת כבוד.(אף על פי שזו כמובן אינה המטרה אלא רק תוצאה מדיוק ורגש טוב לקיום שלי)

מכבדת עצמי בחולשותיי ובירידה התלולה בה אני נמצאת. משאירה פתח להבנות חדשות להתגלות
איזה יופי...עבודה אמיתית, ירידה לצורך עלייה, ישר כוח:-)

יעלי לה
לפעמים השני דרוך להיפגע ומחפש ממה להיפגע - ואם הוא לא ימצא את זה במה שאמרת / עשית / איך שפנית, הוא ימצא את זה בדמיון העמוס שלו

ייתכן מאוד שאת צודקת ,יכול להיות שזה נכון, עדיין לא בטוחה בזה לגמרי כי שוב,ברגע שאת במקומך מדייקת,זה מתוחם, ומשליך גם על האחר לדייק ממקומו היחסי ,והוא לא ימצא את זה בדמיון שלו...... אך צריכה עוד לחשוב על זה,ימים יגידו לי.

תבורכנה בעליות ובשבת של שלום
@}
אהבה_לנשמה*
הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 21:13

לימודי ימימה

שליחה על ידי אהבה_לנשמה* »

_הרי לפעמים הקשב חסום ואדם שומע רק את העומס האישי שלו, ולא משנה כמה יפנו אל הטוב שבו. אני יודעת את זה על עצמי... כאשר הקשב מכוון לעומס, הוא ישמע עומס. לפעמים השני דרוך להיפגע ומחפש ממה להיפגע - ואם הוא לא ימצא את זה במה שאמרת / עשית / איך שפנית, הוא ימצא את זה בדמיון העמוס שלו.
לא תמיד פנייה אל הטוב שבאדם מספיקה כדי לעשות לו את הסוויץ'. הוא צריך גם לרצות בזה – ונכון שהמהות רוצה בזה תמיד, אבל כל אחד אוחז לפעמים..._

תודה על הדברים החכמים, מאוד דיברו לי אל הלב. חווה בדיוק את המקום הזה - של פגיעות ועומס... יש לי את הצורך להתכנס ולהתמקד בי מאחר והוצפתי מעבודה רוחנית במסגרת מסוימת ונוצר בי עומס שאין לי אפשרות ואולי גם לא רצון לחלוק עם אחרים... כשאני עמוסה, אין לי פנאי אל החוץ, ולפעמים אני חייבת להתנתק ממסגרות מסוימות וחברויות מסוימות על מנת לרפא ולחזק את מה שחסר וזקוק בפנים. אני שמחה שזה קורה כי בעבר הייתי מתעקשת לדבוק בחברתם של אנשים למרות שבפנים הייתה זעקה להיות לבד ולווסת את ההצפה והעומס. היום אני מסוגלת יותר לשים גבולות. כשאני בתוך הפצע שלי, אני חווה מכל הכיוונים רק את הפצע, לא משנה כמה מסביב באים אלי באהבה ובשמחה ובטוב... וחשוב לי לחמול על החולשה הזאת ולקבל אותה כפי שהיא, מבלי לשפוט...

שבת של שלום, שלווה ואהבה עצמית, לכולנו |L|
נוגה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי נוגה* »

יעלי לה
את פונה אלי פה ביחס לדברים שלא אני כתבתי, אלא אור נשי. לא התבלבלת במקרה?!

קראת את הדברים שנכתבו ממש ברפרוף, כי אין לי כרגע זמן, ובוודאי שאי אפשר כך לתייחס ולהגיב. כשאתפנה, אוכל לקרוא בנחת, ומקווה בע"ה שאוכל להגיב.

בינתיים רק משהו קטן למחשבה.
"ואהבת לרעך כמוך" זה גם חלק לתיקוני, אם לא הבסיס לתיקון. וכל הלימוד הוא להביאנו לזה.
אז האחריות שלי לעומס שלי ולתיקון שלי, אולי עדיין לא מובנת מספיק.
יש הבחנה דקה בין: להיות אחראית לעומס שלי ולתיקון שלי בלבד ולא לרצות לתקן אחרים, לבין, להיות אחראית לעומס שלי ולתיקון שלי בלבד ולהתנער מאחרים. האחריות הזאת צריכה להיות מובנת בהעמקה וזה צריך לבוא מהבנה.
שבת שלום @}
יעלי_לה

לימודי ימימה

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה על הדברים החכמים, מאוד דיברו לי אל הלב :-) @} תודה לך, זה משמח...

לא התבלבלת במקרה?! כן! סליחה!

יש הבחנה דקה בין: להיות אחראית לעומס שלי ולתיקון שלי בלבד ולא לרצות לתקן אחרים, לבין, להיות אחראית לעומס שלי ולתיקון שלי בלבד ולהתנער מאחרים. האחריות הזאת צריכה להיות מובנת בהעמקה וזה צריך לבוא מהבנה.
את צודקת מאוד, לא דובר על זה.
רונית*

לימודי ימימה

שליחה על ידי רונית* »

.המון חומר נכתב לעיל..אני קוראת.אפשרות אחת לי,לקרא לאט,לרשום משפטים שאני רוצה להגיב לזכור.,[תלוי בעומס הזמן]... אפשרות אחרת מהירה,אך פחות עמוקה ,לזרום,להשקיף ולראות מה משתקף לי ...
"מול הפגיעה באחר",ומול כל חולשה המנהלת אותי עכשו, זיהוי ההפרה,..עצב,אשמה,רעש,מקום אישי, ההפרדה של העומס מהמהות,והוא לומר יש בי כרגע כך וכך ואני מקבלת,או מקבלת שלא מקבלת כרגע,וממתינה.עושה עבודה פנימית להחזרת שקט.הדיוק היחסי מול פגיעת האחר היא אישית.כל אחת למדתה.כפי שנאמר לעיל,עומס שלו, אולי עומס שלי ואולי שקילה של מחשבה ומעשה חדש עם האחר,אחרי זמן,אך פעולה מהטוב.כשיש פיתול זה עומס.
עוד התחברתי לעיל,בהתבודדות..לזמן שקט.זמן הפרדה פיסית ורוחנית.זמן ללמידה,הפרדות התחזקות ובנייה.בניה מהיש, ולא בנייה מחוסר.זיהוי הרעשים המחלישים,המורידים,וניקיון המערכת."ברוחני לא ממהרים"..ימימה.תדייק ותדייק עד שתדייק" ימימה.כמה מחזק שנלמדים הכלים..
שבת שלום.
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

"ואהבת לרעך כמוך" זה גם חלק לתיקוני, אם לא הבסיס לתיקון. וכל הלימוד הוא להביאנו לזה.

האחריות הזאת צריכה להיות מובנת בהעמקה וזה צריך לבוא מהבנה.

נוגה תודה@}

הדיוק היחסי מול פגיעת האחר היא אישית.כל אחת למדתה.כפי שנאמר לעיל,עומס שלו, אולי עומס שלי ואולי שקילה של מחשבה ומעשה חדש עם האחר,אחרי זמן,אך פעולה מהטוב.

תודה רונית, מסכימה עם מילותייך.

חווה בדיוק את המקום הזה - של פגיעות ועומס...
אהבה לנשמה, שולחת לך @}@}

תבורכנה בטוב
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

לאהבה_ לנשמה
מאוד דיברו אליי הדברים שכתבת. כל כך נכון המקום הזה בו אתה מדוייק עם עצמך ומבין שאין לך כח, מקום ויכולת להיות מול אנשים בחולשתך. לפעמים אנו צריכים להתחזק מבפנים ע"מ לצאת החוצה מחוזקים. אין טעם במקום הזה לשחק ב"כאילו" זה רק מבאס כי ניתנת לך הזדמנות לדייק עם עצמך והחוץ במצבים האלה מאוד מחליש ועוד יותר מבלבל.
שבת שלום ומבורך.
אור_נשי*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אור_נשי* »

כל כך נכון המקום הזה בו אתה מדוייק עם עצמך ומבין שאין לך כח, מקום ויכולת להיות מול אנשים בחולשתך. לפעמים אנו צריכים להתחזק מבפנים ע"מ לצאת החוצה מחוזקים. אין טעם במקום הזה לשחק ב"כאילו" זה רק מבאס כי ניתנת לך הזדמנות לדייק עם עצמך והחוץ במצבים האלה מאוד מחליש ועוד יותר מבלבל

זה מאוד מדוייק,עת לכול דבר- עת להיפתח ועת להיות עם עצמי,להתחזק ולהיבנות מבפנים.

תודה בנות, בימים האחרונים במיוחד התגובות והמלאכות שנכתבות פה מעוררות השראה ומעלות. זה משמח ומעשיר אינטראקציה כזו :-)

שבת של שלום
@}
אייה*

לימודי ימימה

שליחה על ידי אייה* »

יש את הדרך בה עושים מבית הורים לבית נישואין. בתוך הדרך יש שורש עומס שיושב שם משנים. מבינה שאיכשהו צריכה ללמוד לחיות איתו רק לפעמים, בשעות או ימי משבר בבית נישואיי מאוד קשה לי לקבל את אותו שורש. מודעת לכל הכלים אשר ברשותי. פעמים רבות לא מצליחה ליישם. פעמים אחרות כן. מאוד קשה הקונספט הזה של זוגיות ולפעמים מרגישה כל כך מיואשת וליבי סגור עד כי מאוד קל לי לאבד תקווה. יודעת שהחיים הם מכלול ומורכבים ואם בתוך המורכבות מוצאת חלק אשר נותן לי שקט יחסי שמחה אך בגדול מרגישה שכאילו השמחה יותר נדיפה מהעצב. למה כל כך קל לנו לשים משקל על העצבות והשמחה צריך להוסיף לה ג'לטין על מנת שתהייה מספיק יציבה? כמאמר השיר "העצב אין לו סוף לאושר יש. אושר הוא נוצה קלה ברוח"..... מאוד רוצה לייצב את השמחה שבתוכי לבנות מבנים מספיק יציבים, לזכור את הטוב. "זכר רב טובך יביעו" בעצם הזכרון הטוב של הדבר גם גודלת השמחה. ב"ה.
שרק נהייה שמחות ושנשכיל לזכור שברשותנו כלים.
שבת שלום.
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”