טוב, הייתי בסיור במרכז הלידה החדש בעין כרם וההתלבטות גדולה.
הבנתי שהיו שם עד כה רק כ- 20 לידות אז אין עדיין הרבה התרשמויות מכאלה ש"עשו את זה".. (אלא אם כן יש כאן אחת כזו שתוכל לספר- נראה לי שרבות תשמחנה לשמוע!)
ישנם שני חדרי לידה טבעיים, עם ג'אקוזי, מקלחת, עזרים טקטים ללידה טבעית ומצעים סגולים על מיטה קצת יותר גדולה מרגילה ויותר נמוכה, הרגשה מעט יותר נעימה מחדר לידה רגיל.
משמח שפתחו אופציה כזו, השינוי בבתי החולים כנראה יקרה לאט בכל הקשור ללידות אך ההתחלה, גם אם צנועה, מבורכת.
העניין הוא שיש הרבה חיוב אך גם הרבה חסרונות-
אמנם ישנה מיילדת (אשר הוסמכה לליווי לידות טבעיות) המלווה לאורך כל הלידה, נמצאת כל הזמן רק עם היולדת ואף אם יש סיבוכים ומעבר לחדר לידה רגיל- נשארת, אך אין אפשרות לבחור אותה או להכיר אותה ולדעת מראש מי זו תהייה (צריך מזל שיהיה חיבור טוב ומיידי- אם יש- מה טוב, אם לא..)
נשמע כי ישנו רצון טוב שהלידה אכן תהייה טבעית אך שלא כמו לידה ביתית- חדר הלידה הרגיל נמצא במרחק דלת אחת (לטוב ולרע) והכפיפות והאחריות עדיין על בית החולים ועל כן ישנה תחושה שכמו בחדר לידה רגיל- במידה ויהיה חשש קטן- תהייה התערבות מהירה ומעבר לחדר רגיל.
אמנם יש הבטחה לסיכוי גדול יותר למעבר לחדר עם ביות, אך אין התחייבות כזו.
אין אפשרות להשאר עם התינוק בחדר הלידה יותר משעתיים (כמו בחדר רגיל)- איכזב אותי מאד כי דמיינתי תמונה משפחתית ביתית וטבעית יותר לאחר הלידה ולא מייד מעבר רגיל לחדר (או למסדרון..) במחלקה.
שוב- אם יש חדר פנוי בביות מלא (למי שרוצה כמובן)- מה טוב והתינוק נשאר עם האם, אך אם אין- התינוק ילקח לאחר שעתיים לרופא, הכל כרגיל..
המחיר- 3500 ש"ח. הרשמה- 500. כולל מפגש מוקדם עם אחת המיילדות המוכשרות ללידה טבעית ומעבר משותף על תוכנית הלידה של היולדת.
מתקבלת רק יולדת ללא "סיבוכים" מיילדותיים (ללא קיסרי בעבר, ללא מצג עכוז וכאלה..)
תהליך הקבלה ללידה בחדר הקבלה הרגיל- אם יש בעיניהם דברים הנחשבים כסיבוכים- מתבטל החלום לחדר הטבעי ומועברים ללידה רגילה (לפחות ללא שאר התשלום של 3000 ש"ח).
לגבי, לידה בבית לא אפשרית כרגע מהרבה סיבות ואני כן נוטה לבחור בחדר הלידה הטבעי.
בכל זאת, עדיין מתלבטת אולי כדאי במקום זה לקחת איתי דולה או מיילדת פרטית (כדולה- למשל טובה קרני מיילדת מקסימה המלווה כדולה בעין כרם), אותה אכיר מראש ואף אעשה עמה תהליך הכנה טוב יותר לקראת הלידה. מצד אחד- אדע שיש עמי מלווה המתאימה לי, שבחרתי בעצמי, מצד שני- גם המלווה הנהדרת ביותר תהייה כפופה לבית החולים..
מה דעתכן?
אשמח להתרשמותכן, להארות והערות
![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)