ליגת לה לצ'ה
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
ליגת לה לצ'ה
אשמח לשמוע מה עמדת לה לצ'ה לגבי האכלת תינוק מבקבוק בחלב אם שאוב במקרים בהם האם לא זמינה להנקה (עובדת/לומדת/עסוקה וכו')?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ליגת לה לצ'ה
אשמח לשמוע מה עמדת לה לצ'ה לגבי האכלת תינוק מבקבוק בחלב אם שאוב במקרים בהם האם לא זמינה להנקה (עובדת/לומדת/עסוקה וכו')?
כמובן שבעד?
לא בדיוק הבנתי למה דרושה פה "עמדה". מדריכות ליגת לה לצ'ה עוזרות להדריך אמהות בכל מיני טיפים לשאיבה, בטיפים להדריך את מי שנשאר/ת עם התינוק/ת איך לתת חלב אם שאוב בבקבוק בדרך שתשמר את ההנקה (למשל, בפטמה עם החור הכי קטן, להחזיק את הבקבוק בצורה מאוזנת, מקביל לרצפה, כדי שהוא יצטרך להתאמץ בשתייה וכו' וכו' יש עוד), וכן הלאה.
(אחד הטיפים לשמר את ההנקה כשהאמא יוצאת לעבודה/לימודים הוא, שהאמא רק תיניק, ורק אחרים יתנו בקבוק. ככה אפשר למנוע שביתות יניקה).
כמובן שבעד?
לא בדיוק הבנתי למה דרושה פה "עמדה". מדריכות ליגת לה לצ'ה עוזרות להדריך אמהות בכל מיני טיפים לשאיבה, בטיפים להדריך את מי שנשאר/ת עם התינוק/ת איך לתת חלב אם שאוב בבקבוק בדרך שתשמר את ההנקה (למשל, בפטמה עם החור הכי קטן, להחזיק את הבקבוק בצורה מאוזנת, מקביל לרצפה, כדי שהוא יצטרך להתאמץ בשתייה וכו' וכו' יש עוד), וכן הלאה.
(אחד הטיפים לשמר את ההנקה כשהאמא יוצאת לעבודה/לימודים הוא, שהאמא רק תיניק, ורק אחרים יתנו בקבוק. ככה אפשר למנוע שביתות יניקה).
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של עדי_א*
ליגת לה לצ'ה
כמובן שבעד?
כמובן?
כי אני התרשמתי אחרת.
כמובן?
כי אני התרשמתי אחרת.
-
ליגת לה לצ'ה
?
אז אולי תצייני בצורה מפורשת ציטוטים, כדי שאבין.
לא מוכר לי דבר כזה, בכלל.
נהפוך הוא, מה שליגת לה לצ'ה נמנעת מלהמליץ עליו הוא הנקה של ילדי אחרים (אין לה עמדה נגד, אבל היא נמנעת מלהמליץ עקב הסיכונים במקרה שהאמא האחרת חולה באיידס, בשחפת פעילה וכיוצא באלה מחלות מסוכנות),
והיא כן ממליצה על חלב שאוב במקרה שאמא לא זמינה בתור החלופה שלפני חלב שאוב מאמא אחרת, ולפני לפני חלב מבעל חיים אחר (תמ"ל, שהוא מחלב פרה, כעדיפות ראשונה פה).
כלומר:
עדיפות ראשונה לתינוק (ולאמא) - הנקה.
עדיפות שניה - חלב מאמא, בכלים אחרים ולא ישירות בהנקה.
עדיפות שלישית - חלב מאמא אחרת (אם נתרם בצורה בטיחותית).
עדיפות רביעית - תמ"ל.
(אירגון הבריאות העולמי + ליגת לה לצ'ה)
אז אולי תצייני בצורה מפורשת ציטוטים, כדי שאבין.
לא מוכר לי דבר כזה, בכלל.
נהפוך הוא, מה שליגת לה לצ'ה נמנעת מלהמליץ עליו הוא הנקה של ילדי אחרים (אין לה עמדה נגד, אבל היא נמנעת מלהמליץ עקב הסיכונים במקרה שהאמא האחרת חולה באיידס, בשחפת פעילה וכיוצא באלה מחלות מסוכנות),
והיא כן ממליצה על חלב שאוב במקרה שאמא לא זמינה בתור החלופה שלפני חלב שאוב מאמא אחרת, ולפני לפני חלב מבעל חיים אחר (תמ"ל, שהוא מחלב פרה, כעדיפות ראשונה פה).
כלומר:
עדיפות ראשונה לתינוק (ולאמא) - הנקה.
עדיפות שניה - חלב מאמא, בכלים אחרים ולא ישירות בהנקה.
עדיפות שלישית - חלב מאמא אחרת (אם נתרם בצורה בטיחותית).
עדיפות רביעית - תמ"ל.
(אירגון הבריאות העולמי + ליגת לה לצ'ה)
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ליגת לה לצ'ה
שאלה:
איך זה שבהנקה הזו אני בכלל לא מליאה כבר ממש יחסית מההתחלה של ההנקה? (בערך מגיל חודשיים שלושה) מרגישה מרוקנת,אבל העליה במשקל מצויינת, וגם אם אני שואבת יוצאת בהחלט כמות מכובדת תוך זמן קצר (130 מ"ל בממוצע, לפעמים גם יותר, תלוי בזמן השאיבה)
אבל אני לא מרגישה שהשדיים שלי מלאים,גם לא בסמוך להנקה הבאה,וגם לא אם עברו כמה שעות מאז ההנקה הקודמת. ואני בכלל לא מטפטפת, ולא צריכה רפידות כבר ממש מההתחלה.
איך זה?
מהנקות קודמות אני זוכרת שעדיין הרגשתי קצת גודש בסמוך להנקות, ותחושה קלילה של שד ריק היתה רק אחרי גיל שנה.
אני מניקה בערך כל שעתיים ומספיקות רק כמה דקות, אפילו 3-5 דקות לפעמים. (ולפעמים 10 דקות, ונדיר ביותר שלוקח יותר זמן, רק בלילה בזמן הרדמה או משהו כזה)
איך זה שבהנקה הזו אני בכלל לא מליאה כבר ממש יחסית מההתחלה של ההנקה? (בערך מגיל חודשיים שלושה) מרגישה מרוקנת,אבל העליה במשקל מצויינת, וגם אם אני שואבת יוצאת בהחלט כמות מכובדת תוך זמן קצר (130 מ"ל בממוצע, לפעמים גם יותר, תלוי בזמן השאיבה)
אבל אני לא מרגישה שהשדיים שלי מלאים,גם לא בסמוך להנקה הבאה,וגם לא אם עברו כמה שעות מאז ההנקה הקודמת. ואני בכלל לא מטפטפת, ולא צריכה רפידות כבר ממש מההתחלה.
איך זה?
מהנקות קודמות אני זוכרת שעדיין הרגשתי קצת גודש בסמוך להנקות, ותחושה קלילה של שד ריק היתה רק אחרי גיל שנה.
אני מניקה בערך כל שעתיים ומספיקות רק כמה דקות, אפילו 3-5 דקות לפעמים. (ולפעמים 10 דקות, ונדיר ביותר שלוקח יותר זמן, רק בלילה בזמן הרדמה או משהו כזה)
-
ליגת לה לצ'ה
הדברים האלה באמת שונים עם כל ילד, אבל המצב הנורמלי הוא שבערך מגיל חודשיים השדיים מרגישים "מרוקנים" אחרי ההנקה.
בפועל רוב החלב מהגיל הזה מיוצר "על המקום" תוך כדי הנקה, ואכן ההיצע והביקוש צריכים להתאים ולא צריכים כבר להיות עודפים.
אז המצב יוצא הדופן היה דווקא בילד הראשון.
בפועל רוב החלב מהגיל הזה מיוצר "על המקום" תוך כדי הנקה, ואכן ההיצע והביקוש צריכים להתאים ולא צריכים כבר להיות עודפים.
אז המצב יוצא הדופן היה דווקא בילד הראשון.
ליגת לה לצ'ה
אני מניקה תינוקת.האם יש משמעות לתת חלב אם לילדים הגדולים יותר (גילאי גן) כמות קטנה בכוס מדי פעם? או שזה חסר משמעות כשזה כמות קטנה?
הבן שלי חולה וסחטתי ונתתי לו קצת. המתקתי בדבש כי הוא אמר שזה לא טעים
הבן שלי חולה וסחטתי ונתתי לו קצת. המתקתי בדבש כי הוא אמר שזה לא טעים
-
ליגת לה לצ'ה
האם יש משמעות לתת חלב אם לילדים הגדולים יותר (גילאי גן)
כן, במיוחד אם יש מגע גופני (נשיקות וכדומה). את מייצרת נוגדנים לוירוסים ולחיידקים שהילדים הגדולים נחשפים אליהם, ויכולה להעביר אליהם את הנוגדנים האלה דרך החלב שלך.
הכי יעיל - כאשר יונקים ישירות מהשד, המידע על הוירוסים והחיידקים עובר לתוך גוף האם דרך מגע הפה של הילד עם הפטמה של האם. אבל את נחשפת גם ככה, זה רק פחות מהיר (-:
כן, במיוחד אם יש מגע גופני (נשיקות וכדומה). את מייצרת נוגדנים לוירוסים ולחיידקים שהילדים הגדולים נחשפים אליהם, ויכולה להעביר אליהם את הנוגדנים האלה דרך החלב שלך.
הכי יעיל - כאשר יונקים ישירות מהשד, המידע על הוירוסים והחיידקים עובר לתוך גוף האם דרך מגע הפה של הילד עם הפטמה של האם. אבל את נחשפת גם ככה, זה רק פחות מהיר (-:
ליגת לה לצ'ה
גם אם זו כמות מועטת? (נגיד,רבע או שמינית כוס) ולא באופן יומיומי זה עדיין יעיל?
כי הם לא כל כך מתלהבים מהחלב שלי,זה לא מספיק מתוק להם
ואולי יש רעיון למישהו מה לעשות עם קטנה מנוזלת?היא די הרבה מנוזלת,זה עובר ושוב חוזר ושוב ושוב. בהתחלה בכלל לא היה, לאחרונה כשעברנו לקיץ פתאום זה הגיע יותר. האם יש משהו שאני יכולה לאכול כדי שיעזור? (כשאני חולה אני אוכלת בצל,שום,תה חם וזה קצת עוזר) אני לא מבינה לפעמים איך בכלל היא מצליחה לינוק ולנשום,אבל איכשהו היא מצליחה. היא עוד לא אוכלת אוכל בעצמה.
כי הם לא כל כך מתלהבים מהחלב שלי,זה לא מספיק מתוק להם
ואולי יש רעיון למישהו מה לעשות עם קטנה מנוזלת?היא די הרבה מנוזלת,זה עובר ושוב חוזר ושוב ושוב. בהתחלה בכלל לא היה, לאחרונה כשעברנו לקיץ פתאום זה הגיע יותר. האם יש משהו שאני יכולה לאכול כדי שיעזור? (כשאני חולה אני אוכלת בצל,שום,תה חם וזה קצת עוזר) אני לא מבינה לפעמים איך בכלל היא מצליחה לינוק ולנשום,אבל איכשהו היא מצליחה. היא עוד לא אוכלת אוכל בעצמה.
-
ליגת לה לצ'ה
א. כן.
ב. לא צריכים להתלהב ולא צריכים המתקה. המתקה פועלת נגד מערכת החיסון. זה לא חייב להיות טעים. זה חיסון... (-:
הקטנה יונקת וכל הזמן מנוזלת?
החשד הראשון שלי הוא מוצרי חלב. החשד השני: טחינה ופירות טרופיים.
ב. לא צריכים להתלהב ולא צריכים המתקה. המתקה פועלת נגד מערכת החיסון. זה לא חייב להיות טעים. זה חיסון... (-:
הקטנה יונקת וכל הזמן מנוזלת?
החשד הראשון שלי הוא מוצרי חלב. החשד השני: טחינה ופירות טרופיים.
ליגת לה לצ'ה
אני יכולה לנסות להוריד מוצרי חלב, זה לא יהיה כל כך קשה כי אני ממילא לא אוכלת כל כך הרבה מהם,אבל אני צריכה לזכור לשים לב
טחינה דוקא לא אכלתי כבר לפחות שבועיים-שלושה,אבל בעקרון אני אוכלת די הרבה. פירות טרופיים גם לא כל כך אוכלת
אנסה עם המוצרי חלב, להוריד לחלוטין
(כבר עשיתי את זה בהתחלה בתקופת הגזים לשבועיים לפחות,לא כל כך עזר)
המתקה פועלת נגד מערכת החיסון.
למה? אז אין סיכוי שהם ירצו לשתות /-:
זה לא חייב להיות טעים. זה חיסון
לא כל כך מעניין אותם האמת P-: (וכשאני אומרת להם שטופי וסוכריות על מקל זה לא בריא זה אכפת להם לדעתך? מקבלים בגן ואוכלים בשמחה ומתבעסים שבבית אין כזה ושאמא שלהם קמצנית)
טחינה דוקא לא אכלתי כבר לפחות שבועיים-שלושה,אבל בעקרון אני אוכלת די הרבה. פירות טרופיים גם לא כל כך אוכלת
אנסה עם המוצרי חלב, להוריד לחלוטין
(כבר עשיתי את זה בהתחלה בתקופת הגזים לשבועיים לפחות,לא כל כך עזר)
המתקה פועלת נגד מערכת החיסון.
למה? אז אין סיכוי שהם ירצו לשתות /-:
זה לא חייב להיות טעים. זה חיסון
לא כל כך מעניין אותם האמת P-: (וכשאני אומרת להם שטופי וסוכריות על מקל זה לא בריא זה אכפת להם לדעתך? מקבלים בגן ואוכלים בשמחה ומתבעסים שבבית אין כזה ושאמא שלהם קמצנית)
-
ליגת לה לצ'ה
למה? אז אין סיכוי שהם ירצו לשתות
(-:
אז כבר עדיף חלב אם עם דבש מאשר בלי ובלי... P-:
(-:
אז כבר עדיף חלב אם עם דבש מאשר בלי ובלי... P-:
ליגת לה לצ'ה
הורדתי לחלוטין מוצרי חלב לכמה ימים והיה שיפור ונגמרה הנזלת,לא הייתי בטוחה שזה בגלל זה הוא שפשוט נגמרה. חזרתי לאכול מוצרי חלב (לא כל כך הרבה,כי גם ככה אני מנסה להפחית) ועכשו היא לא מנוזלת. אין לדעת אולי זה הקיץ שהגיע באופן סופי בלי נסיגות, שייבש לה את הנזלת.
בכל מקרה הלילות שלנו הרבה יותר טובים ככה,וההנקות יותר רגועות:-)
ושאלה נוספת על החלב שלי לילדים הגדולים. אני לא צריכה לשמור על סטריליזציה והרתחה של הכלים כמו שאני עושה עם הקטנה כשאני שואבת נכון? אני סתם שומרת בכלי נקי כלשהו את החלב שמיועד להם.
ואם הקטנה קיבלה בקבוק כשיצאתי ולא סיימה אותו אז אני יכולה לתת את זה להם,זה מבחינתי כמו שכולנו שותים מאותו בקבוק מים כשיוצאים מהבית ויש לי רק אחד, או אוכלים מצלחת אחד של השני.
בכל מקרה הלילות שלנו הרבה יותר טובים ככה,וההנקות יותר רגועות:-)
ושאלה נוספת על החלב שלי לילדים הגדולים. אני לא צריכה לשמור על סטריליזציה והרתחה של הכלים כמו שאני עושה עם הקטנה כשאני שואבת נכון? אני סתם שומרת בכלי נקי כלשהו את החלב שמיועד להם.
ואם הקטנה קיבלה בקבוק כשיצאתי ולא סיימה אותו אז אני יכולה לתת את זה להם,זה מבחינתי כמו שכולנו שותים מאותו בקבוק מים כשיוצאים מהבית ויש לי רק אחד, או אוכלים מצלחת אחד של השני.
-
ליגת לה לצ'ה
הלילות שלנו הרבה יותר טובים ככה,וההנקות יותר רגועות
יופי
אני לא צריכה לשמור על סטריליזציה והרתחה של הכלים כמו שאני עושה עם הקטנה כשאני שואבת נכון? אני סתם שומרת בכלי נקי כלשהו את החלב שמיועד להם.
נכון.
בכלל בחלב אם יש חיידקים טובים ששומרים על החלב מפני זיהום וקילקול. חומר מדהים ופלאי, חלב אם (-:
יופי
אני לא צריכה לשמור על סטריליזציה והרתחה של הכלים כמו שאני עושה עם הקטנה כשאני שואבת נכון? אני סתם שומרת בכלי נקי כלשהו את החלב שמיועד להם.
נכון.
בכלל בחלב אם יש חיידקים טובים ששומרים על החלב מפני זיהום וקילקול. חומר מדהים ופלאי, חלב אם (-:
-
ליגת לה לצ'ה
מתי המפגש הבא בירושלים?
-
-
ליגת לה לצ'ה
איך הופכים למדריכת לה לצ'ה?
והאם אפשר להיות גם מדריכת לה לצ'ה בהתנדבות ובמקביל וגם IBCLC או מדריכת הנקה שעובדת בתשלום?
והאם אפשר להיות גם מדריכת לה לצ'ה בהתנדבות ובמקביל וגם IBCLC או מדריכת הנקה שעובדת בתשלום?
-
- הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 19:45
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ק*
ליגת לה לצ'ה
לקראת לידה - אני מתעתדת ללדת במאיר ואשמח להמלצות על יועצת הנקה באזור שתוכל אולי להגיע לבית החולים, וגם - יועצת הנקה בתל אביב. תודה
-
ליגת לה לצ'ה
המלצות על יועצת הנקה
אז את לא מחפשת מדריכה מתנדבת של ליגת לה לצ'ה. את מחפשת יועצת הנקה בתשלום? מציעה לך לפרסם את הודעתך בככר השוק.
אז את לא מחפשת מדריכה מתנדבת של ליגת לה לצ'ה. את מחפשת יועצת הנקה בתשלום? מציעה לך לפרסם את הודעתך בככר השוק.
-
ליגת לה לצ'ה
הי בשמת, אני לא מספיק בקיאה בהבדל. תודה בכל מקרה
-
ליגת לה לצ'ה
כן, ברור, לכן מבהירה: מה שאת מחפשת הוא יועצת הנקה וכדאי לשאול בככר השוק או בדפים הרלבנטיים.
עם זאת אני כן ממליצה בחום רב ללכת לפחות למפגש לה לצ'ה אחד לפני הלידה ובוודאי גם אחרי הלידה - להגיע עם התינוק/ת ועם כל השאלות, ולשבת עם עוד אמהות מיניקות (-:
בתל אביב יש וגם באיזור ת"א (הרצליה, גבעתיים, פתח תקווה ועוד).
עם זאת אני כן ממליצה בחום רב ללכת לפחות למפגש לה לצ'ה אחד לפני הלידה ובוודאי גם אחרי הלידה - להגיע עם התינוק/ת ועם כל השאלות, ולשבת עם עוד אמהות מיניקות (-:
בתל אביב יש וגם באיזור ת"א (הרצליה, גבעתיים, פתח תקווה ועוד).
-
ליגת לה לצ'ה
תודה בשמת. אשמח לפרטים על המפגש בתל אביב
-
ליגת לה לצ'ה
לפרטים על המפגש בתל אביב
חפשי בדף המפגשים באתר של ליגת לה לצ'ה? הקישור ששמתי פה, זה לא לינק ישיר לדף המפגשים?
חפשי בדף המפגשים באתר של ליגת לה לצ'ה? הקישור ששמתי פה, זה לא לינק ישיר לדף המפגשים?