pdd nos בחינוך ביתי וזכאות ביטוח לאומי

נורית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 05:46

שליחה על ידי נורית* »

הבן שלי, בן 7 , כשנה וחצי בחינוך ביתי , קיבל לפני מס' שבועות אבחנה של PDD NOS לאחר אבחונים ובירורים רבים שנעשו ב- 3 שנים האחרונות . החינוך הביתי מיטיב מאד עם הילד מבחינות רבות , נותן לו את המענה למרחב שהוא זקוק לו על מנת להתפתח מבחינה חברתית ומבחינות אחרות . הורדת העומסים, הקשב ותשומת הלב האישית מאפשרים לו להתקדם בקצב ובאופן שנכון לו .

יחד עם זאת אנו משקיעים משאבים רבים על מנת לקדם אותו עם אנשי מקצוע באופן פרטי .

בתקשורת שלי אל מול גופים ממשלתיים המקנים עזרה כספית, הנחה במס הכנסה וסל טיפולים במסגרת קופ"ח נאמר לי חד משמעית שילד בחינוך ביתי אינו זכאי לשום הטבה מצד המדינה.

בכל הפניות לגופים ממשלתיים יש לצרף אישור לימודים חתום ע"י בית הספר.

אני פונה לכאן על מנת לקבל אינפורמציה בעניין.

תודה.
ענבלולי*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 00:58

שליחה על ידי ענבלולי* »

נראה לי מוזר.
לפחות שתי זכויות לא נראה לי שצריכה להיות איתן בעיה: קצבת נכות מביטוח לאומי (אם כי יכול להיות שהיום אם לא כתוב לך באיבחון ASD יעשו קצת בעיות, לפעמים רק PDD לא מספיק להם)
וע"פ תיקון חדש מהשנה לחוק הבריאות מגיע השתתפות בשני טיפולים פרא-רפואיים בשבוע מקופ"ח.
אם את נתקלת בבעיות כדאי לך להתייעץ במרכז למשפחה של אלו"ט (בית לורן), הם מבינים ועוזרים.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בתקשורת שלי אל מול גופים ממשלתיים המקנים עזרה כספית, הנחה במס הכנסה וסל טיפולים במסגרת קופ"ח נאמר לי חד משמעית שילד בחינוך ביתי אינו זכאי לשום הטבה מצד המדינה.
אין שום החלטה רשמית כזאת. הם סתם ממציאים. תבקשי שמות ותאור תפקיד ותגידי שאת מתכוונת להתלונן עליהם לממונים ולמבקר המדינה.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני מציעה לך לשאול את השאלה בפורום אוטיזם בתפוז (מס' 612).
יש שם אנשים עם המון ידע וניסיון לגבי קבלת זכויות והטבות מהמדינה. בוודאי לא יפתיע אותך לשמוע שמנסים לא לתת אותן גם למי שילדיהם כן הולכים לבית הספר, רק שם התירוצים אחרים.
ומסכימה גם עם יונת. מניסיוני, פנייה לנציב תלונות הציבור היא דרך יעילה ומהירה לקבל את מה שמגיע לך.
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

שליחה על ידי עין_הסערה* »

כמדומני שמתוך 120% קיצבה שמקבלים בפועל, 100% הם קצבה בלתי מותנית ו-20% אם הילד לומד במוסד לימודים מוכר כלשהו.
ראי בקישור [הזה] http://www.btl.gov.il/benefits/[po]Disabled Child[/po]/Pages/שיעורי%20הגמלה.aspx
יש שני טורים בטבלה, המבחינים בין ילד שלומד\נמצא בטיפול התפתחותי לילד שאיננו כזה.

בהצלחה!
בלה_שנדמה_לה*
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

הי, ענבלולי. אין לך דף בית אז אני מנצלת פה כדי להגיד לך שלום.
כל כך שמחה לראות אותך!!! תיכנסי, תתקשרי....{@
אם*
הצטרפות: 08 יוני 2006, 21:26

שליחה על ידי אם* »

אם זה חינוך ביתי מוכר - מביאים את האישור הזה + איבחונים + טיפולים פרטיים אם יש וכ"ו רושמים מכתב שאין טיפול במוסד חינוכי כלשהו בגלל שזה חינוך ביתי ולא חינוך מיוחד + אם ניתן להשיג (יכול להיות קשה) אישור מעובדת סוציאלית, אולי גם מהשירות הפסיכולוגי של העיר - שאין טיפולים בבית ספר בגלל חינוך ביתי. עם זה בקופת החולים נותנים טיפולים בכמעט חינם (מ-2009) או מחזירים כסף על טיפולים פרטיים - מכבי עושים בעיות.
בביטוח לאומי אתם רושמים את כל הטופס במקום המורה + כל המסמכים הנ"ל - לא הינו צריכים אבל ניתן גם לבקש מהמפקחת עליכם לרשום בטופס - יתכן ולא תרצה(תלוי בנחמדות - יש ויש)
בהצלחה
ספרו לנו איך הלך
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

נראה לי שיש כאן מידע חשוב.
ובטח קשה למצוא את זה במקומות אחרים באינטרנט, כי רוב הילדים עם PDD אינם בחינוך ביתי.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

_נראה לי שיש כאן מידע חשוב.
ובטח קשה למצוא את זה במקומות אחרים באינטרנט, כי רוב הילדים עם PDD אינם בחינוך ביתי._
אמא_לילד_אספרגר*
הצטרפות: 05 מרץ 2011, 09:39

שליחה על ידי אמא_לילד_אספרגר* »

אנחנו בחינוך ביתי, כל הילדים, מקבלים ביטוח לאומי על ילד אספרגר, בהתחלה באמת קיבלנו קצת פחות כביכול בגלל שהילד לא במסגרת אבל שלחתי לביטוח לאומי מכתב עם אישור לחינוך ביתי ובלי לפנות אלינו בכלל הם שינו את הקצבה לקצבה רגילה.

לא למחוק, להורים לילדים אוטיסטים בחינוך ביתי אין ממש מקורות מידע בעברית, ובכלל אני מקווה שיפתחו פה בעתיד עוד דפים בנושא כדי שההורים לא ירגישו לבד במערכה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”