אני בשנות הארבעים לחיי, משתדלת לחיות בריא פחות או יותר, ובזמן האחרון מחלחלת בי ההכרה שסיכויי לחלות בסרטן די גבוהים.
כמה גבוהים? אחי הבכור חלה והבריא, אבי חלה ונפטר, כל האחים של אבא חלו, סבתא מצד אבא, כל האחיות והאחייניות של סבתא.
(הרבה סרטן שד אבל גם סרטנים אחרים: ריאות, קיבה, מלנומה, סרקומה...).
הסטטיסטיקה האישית לא כל כך משנה, נראה ששיעורי הסרטן באוכלוסייה בכל מקרה בעלייה, אבל אחרי שנודע לי על מחלתו של אחי החלטתי שעלי לצאת מתוך הנחה שהמחלה כבר כתובה בגנים שלי ולעשות מה שצריך כדי להתמודד עם הידיעה הזו. אני לא רוצה לתת לעננה הזו להעיב על חיי, אבל כן רוצה להשתמש בה כדי לעשות את השינויים הנחוצים.
כתבתי רשימה ראשונית וזמנית::
- לחיות את החיים במלואם, להעריך ולהוקיר אותם, לא לבזבז את המשאב היקר הזה, להיות בכל יום מחדש האדם שאני רוצה להיות מול עצמי ובכל מערכות היחסים שלי, לעשות מה שאני אוהבת, לחיות בצלילות ואומץ, מתוך תקווה ואחריות ולא מתוך פחד.
- פעילות גופנית סדירה (אירובית ולא אירובית)
- תזונה טובה, משקל תקין
- לברר על תזונה מונעת סרטן, להכניס לתפריט מזונות שנחשבים יעילים במניעת סרטן
- לבקש הפניה לייעוץ גנטי > ייעוץ, בדיקות, בדיקות תקופתיות
- לקנות ביטוח רפואי מתאים
- לקנות ביטוח אובדן כושר השתכרות (אני עצמאית)
- לבדוק איזו קופת חולים נותנת את המענה הכי טוב לבעיות הגדולות (חברתי רופאת המשפחה טוענת שיש הבדלים משמעותיים בין הקופות)
- לדאוג לחסכונות...
מכיוון שחשוב לי מאד לא לטבוע בפרטים ובהחלטות רבות מדי שיכניסו אותי לשיתוק, אשמח אם תשתדלו להוסיף כאן רק מידע מבוסס. בערך הכול בעולמנו מסַרטן או חשוד כמסרטן, לכן אני רוצה להתמקד רק בגורמים שהשפעתם על הסטטיסטיקה משמעותית יחסית ולא בשוליים.
תודה רבה, מוזמנים להפוך זאת לדף המרכז מידע כללי על 'הקדמת תרופה לסרטן' @}