להגיע לחירות כלכלית 3

פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

הרבה יותר קל לגדל ילדים בתור אדם עמיד מאשר אדם או משפחה ללא אמצעים
איפהשהו אני לא ממש חושב שזה הגיוני,
אבל בכל זאת מאמין בזה אי שם עמוק בנבכי התת-מודע, :-) (זה אפילו עוצר אותי במידה מסוימת לחפש קשר רציני)
מה שכן זה דחף אותי להגדיל את ההכנסות וזה בהחלט עבד.

כסף הוא בריא גם להורים וגם לילדים. כמו כל דבר אחר בחיים, רק למי שיודע להשתמש בו טוב.

אני יודע שאני יותר בריא מאושר ונחמד בימים שאין לי כסף, אני לא צריך כסף, אני לא חושב על כסף ולא איכפת לי מכסף. <כמו בריינבו>
זמנים בהם השפע של העולם ממלא ומשמח מספיק.
ג''ימס_בונד*
הצטרפות: 23 יוני 2007, 15:05

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ג''ימס_בונד* »

כאשר אין לך ילדים, אתה יכול כל יום מחדש להנות מזריחת השמש ושקיעתה, אבל כאשר יש לך ילדים שצריכים אוכל, ביגוד, נעליים, טיפוח , זמן ואנרגיה ועוזרת נקיון, אז אתה מתחיל לדבר אחרת ופתאום "השפע של העולם" שהוא לא השפע שלך....לא מספיק.
כבר_לא_פה*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי כבר_לא_פה* »

_אני יודע שאני יותר בריא מאושר ונחמד בימים שאין לי כסף, אני לא צריך כסף, אני לא חושב על כסף ולא איכפת לי מכסף. <כמו בריינבו>
זמנים בהם השפע של העולם ממלא ומשמח מספיק._
ומה רמת האושר שלך כשיש לך כסף? כשאתה יודע שיש לך מספיק לשנה הבאה או לעשרים השנים הבאות? ההשוואה בין עושר לבריאות לא הוגנת. ומישהו כבר אמר - "הייתי עני וחולה, והייתי עשיר וחולה. להיות עשיר וחולה זה יותר טוב."
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

בשביל קשר רציני לא צריך מייד ילדים.... זה סתם תירוץ.
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

החיים הביאו לך מתנת הפתעה. עכשיו, גם למען המתנה הזאת, גם אם יותר לאט, מתכננים את הצעד הבא.
ולמה את מתכוונת במילה "תכנון"?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

האם יהיה עוד אחד, אם כן מתי, ואיך אנחנו רוצים לחיות כשהוא יגיע.
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

אם תשאלי אותי,אז התכנון בהחלט חשוב...על מנת שתוכלי לתת לילדיך את החינוך הכי מתאים להם לדעתך. יש קשר הדוק בין כסף לאיכות החינוך...בין כסף לאיכות האמהות.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

אני רואה את זה בבית - אמא שלי בין השובתים כרגע. וגם אנחנו משלמים על הגן הרבה וזה באמת שיקול. (ואין לנו שום כוונה לחינוך ביתי) מבחינה כלכלית אם אני רוצה עוד ילד אני יודעת שעומדות בפני שלוש אופציות - או לוותר על הקריירה לשנתיים, או לוותר על הילד לשנתיים, או ללכת באמצע (שזה מה שעשיתי עד עכשיו) והקריירה נפגעת יותר מהילד. החלטנו כזוג שבילד הבא אנחנו לוקחים שנה חופש. ועד אז אנחנו עוברים כמה מדרגות כלכליות.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

"הייתי עני וחולה, והייתי עשיר וחולה. להיות עשיר וחולה זה יותר טוב."

וכל מי שסבל ממחלה כרונית או ממחלה חריפה או מחלה לא מאובחנת - והכי גרוע: משלושתם גם יחד- יודע פיזית כמה זה נכון.
(רופאים פרטיים, תשלומים רבעוניים, הפסדי ימי עבודה, רפואה אלטרנטיבית, מוניות כשאי אפשר לנהוג, ציוד, תרופות ועוד תרופות, ביטוחים רפואיים - שמכסים שמינית ממה שצריך במקרה הטוב- שלא לדבר על ילדים או קשישים חולים במחלות ממושכות שזו בכלל סאגה אחרת>

אני מזמן החלטתי שכסף זה לא מותרות, זה סם חיים במציאות של היום. זה מתחיל מהבריאות וממשיך בביטחון : מי יכול להרשות לעצמו לבנות ממ"ד, להעדר מהעבודה בזמן מלחמה- זוכרים את מלחמת המפרץ? את מלחמת לבנון השנייה? מתנחלים שנפגעים? ומה שקורה בשדרות? האומללים בשדרות שלא יכולים לברוח מביתם כי אין להם כסף גם כשטילים מקיפים אותם.. אלו מלחמות מציאותיות שרוששו אלפי אנשים מחסכונות, פרקו עסקים, הטריפו משפחות, ואיפה טיפולים נפשיים לילדים.. שיקום.. זה ממש מותרות...
והפיגועים התכופים בתקופות מסויימות שגרמו לסגירה של אלפי מסעדות, ברים, חנויות ביגוד וכו' - כי אנשים ]שוט לא יצאו.
כשיש לך כסף זה פחות מדאיג. כשיש לך עתודות אתה לא חייב לישון בבית מופגז בקטיושות או טילים בטח לא תחת אש. או מלכתחילה אתה לא הולך לגור במקוםש המחייה בו זולה כל כך אבל מאויימת כל כך.
וכמה בני זוג נתקעים בזוגיות איומה רק ואך ורק כי כלכלית פרידה תרושש אותם? כמה ילדים מטופלים על ידי גנים עם מעט מדי מטפלות, עם הרבה מדי חוסר תשומת לב עם מעט מדי שעות הורים רק כי אין דרך אחרת (וכן נכון שבאתר יש הרבה דוגמאות לדרך אחרת, אבל לא כולם מאמינים דווקא בדרך הזו. רוב האנשים היו מעדיפים מטפלת פרטית לפעוט על פני גן של 40 צוציקים אבל אין להם יכולת לעמוד בזה).

אני בכלל עוד לא מדברת על חינוך, רווחה, פנאי. שהפכו בתרבות של היום למשהו שאי אפשר בלעדיו.
המחייה היום יקרה (מחשבים, ניידים, אינטרנט, עד לפני אפילו עשור האקסוסוריז האלו לא היו מאסט. היום בלי מחשב ואינטרנט שזה אומר גם חיבור לטל'- אתה או הילדים שלך לא קיימים).

אני חושבת שההתבגרות האמיתית של הדור שלנו היא להבין שכסף זה לא מותרות. הדור הבא כבר מבין את זה הרבה יותר טוב ועדיין יש תחושה שכסף נועד לנהנתנות כשאני חושבת שפה הפיספוס הגדול. אומרים שאנחנו חיים בתקופה של שפע ואני חושבת שזה בדיוק הפוך. ככל שהשפע גדל כך הגדרת הצרכים מתרחבת ונוצר בלבול שגורם להרמת כסף אמביוולנטית לאפיקים שמובילים בעיקר אחורה. במקום להתמקד בחסכון, השקעות וטיפוח הכסף ובמקביל לחיים צנועים (יחסית לתקופה) הרוב הפוך, רובינו (ואני מככבת) חיים הרבה מעבר ליכולתינו ומשלמים רוב הזמן בהווה את ההוצאות של העבר... כמו שאמרתי, בלבול שמוביל אותנו ללכת אחורה... (אותו בילבול שגורם בתחום הזוגיות לגירושין, או בתחום הקריירה - גורם לאנשים לקפוץ מתואר לתואר רק בשביל שבגיל 40 הם ידפקו את הראש בקיר ויגידו שהם לא באמת יודעים מה הם רצו).
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

וואו ג'ינג'ית, איזה כיף לקרוא עוד מישהי (חוץ מגברת בונד) שמדברת מהבטן.
אני קוראת הרבה על כלכלה עכשיו, מעניין שכסף, הוא באמת כמו שאת אומרת בכלל לא מותרות, הוא בעצם סוג של סימן, כמו כתב, אמצעי להעברת מסר. כסף נוצר בגלל שסחר החליפין הפך להיות מסובך (החלפת פרה בחמש תרנגולות לא עובדת בשביל אוכלוסיות גדולות), אז השתמשו בזהב וכסף, כשגם זה היה מסובך עם הגידול באוכלוסיה והמסחר בין מדינות (כמה זהב אפשר לסחוב) היו "מפקידים" את הזהב אצל הצורף והוא בתמורה היה נותן שטר חוב (חתיכת נייר) ומשם הדרך קצרה לשטרות נייר שבהתחלה היו מבוססים על כמה כסף וזהב יש במרת]פי המדינה אבל היום אין לזה קשר. אז בעצם כסף - הוא לא ממש כסף. הוא יותר רוחני ממה שרובנו תופסים אותו.
ראויה_לאהבה*
הצטרפות: 09 יוני 2006, 15:51

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ראויה_לאהבה* »

אז בעצם כסף - הוא לא ממש כסף. הוא יותר רוחני ממה שרובנו תופסים אותו.

לא בטוחה שהבנתי ממש. תוכלי להסביר יותר ? מה רוחני בכסף ?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

הוא סימן למשהו אחר, הוא כבר אינו קשור ישירות או פיזית לכמות החפצים שיש לאדם או ליכולת ההשתכרות שלו (כמה עשב קצרתי או כמה חיטה צמחה השנה) וערכו נקבע דינמית על ידי כל האנשים בעולם. זה מעניין שאדם במדינה שלעולם לא תגיעי אליה יכול להמציא לדוגמה מקור אנרגיה חלופי, ותגובות שרשרת קטנות וגדולות בשערי המטבע ישפיעו על רמת המחירים ועל ערך הכסף בארנק הפרטי שלך. השטר שיש לך בארנק לעולם ערכו משתנה וכמו שאי אפשר להיכנס לאותו נהר פעמיים, אי אפשר להחזיק באותו שטר פעמיים.
בעיני זה רוחני.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי לי_אורה* »

אני מזמן החלטתי שכסף זה לא מותרות, זה סם חיים במציאות של היום... חינוך, רווחה, פנאי... אני חושבת שההתבגרות האמיתית של הדור שלנו היא להבין שכסף זה לא מותרות. הדור הבא כבר מבין את זה הרבה יותר טוב ועדיין יש תחושה שכסף נועד לנהנתנות

ג'ינג'ית - כל מילה! את מתארת תהליך שקרה גם לי. פעם חשבתי שכסף זה משהו שלא כל כך ראוי להתייחס אליו, משהו "לא רוחני" ולכן די בזוי. דוגמית: אני זוכרת שיחה שהתנהלה מזמן ביני לבין מישהי שרצתה להעסיק אותי. היא דיברה ודיברה ותיארה פרטי פרטים של מה נדרש ממני ולא אמרה דבר על השכר, התנאים וכו'. אז לאחר המון זמן, ממש התנצלתי, ובמין קול קטן כזה אמרתי משהו (שהיום ממש מזעזע אותי מהרבה בחינות): "סליחה, לא שזה ממש משמעותי, אבל לא דיברנו על הגועל נפש. נו, על השכר. אז בואי נדבר על זה מהר ונוכל לעבור לדברים הבאמת חשובים"...

כבר כמה שנים שאני תופסת כסף כאנרגיה, אנרגיה שבאה לחיי ושאיתה אני יכולה לעשות המווווווון דברים נפלאים עבורי ועבור הזולת. זו אנרגיה שבאמצעותה אני קונה אוכל אורגני למשפחתי ומשלמת את כל התשלומים וכו'. כסף הוא אמצעי שבאמצעותו רוכשים הרבה דברים שנחוצים קודם כל להישרדות הפשוטה ואחר גם לכל הדברים הנפלאים האחרים שיש לעולם להציע לנו. ושימוש נבון בכסף משמעו גם חופש וזמן וזמן חופשי: חופש לעשות מה שאני רוצה מתי שאני רוצה ואיך שאני רוצה. היום החלום הגדול שלי הוא לקבל מיליונים בטוטו, לשים את הכסף בבנק ולחיות על הריבית בלי צורך לעבוד יותר אפילו שנייה אחת, בידיעה ברורה שאוכל לדאוג גם בעתיד לכל הצרכים השונים של בני משפחתי. אמן!
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

אמן!
אמן! כמובן שנצטרך לתאם זכייה ברוטציה.

נגה, אני מסתכלת על הכסף כרעיון רוחני מהיבט אחר. כמה המצאות נוצרו מתוך שאיפה לכסף? כמה קידמה, פיתוחים וטכנולוגיה נוצרו מתוך שאיפה לכסף? ומן הצד השני, כמה מלחמות ודם נשפך בגלל כסף? כמה המצאות חולניות וטרוף נולדו משאיפה לכסף?

ומה על זה שאפשר לחיות בלי זוגיות, יש שיאמרו אולי חיים פחות נעימים, אבל אפשר. אפשר גם לחיות בלי ילדים, יש שיאמרו חיים לא מספקים אבל אפשר להמשיך לנשום, לאכול כראוי, לישון בשלווה, לטפל במחלות- בלי שיהיו לך ילדים. אבל אפשר לשרוד בלי כסף? בלי שקל אחד? כמה זמן? בלי מקום פיזי שיספק ביטחון קבוע מפני מזג אויר וגורמים עוינים? בלי כסף לחשמל להסקה? תרופות, לנסיעות? בלי כסף למזון מבלי להיות תלוי בחסדי אחרים - שלא תמיד נמצאים שם? בלי לחטוף מחלות כתוצאה מתת תזונה, חיים ברחוב, חשיפה לרעות חולות? ברמה הכי בסיסית - הכסף הוא צורך . מרוב שהצורך הזה כל כך מובן מאליו לא רואים את זה.
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

זה נכון לגבי מי שבוחר לחיות בחיים המהירים.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

זה נכון לגבי מי שבוחר לחיות בחיים המהירים.
אני חושבת שאפשר להחליף את זה ב חיים הבסיסיים כי אפשר לחיות בלי כסף, ויש כאלה שעושים את זה, אבל בעיני מי ששם אותנו פה נתן לנו את הכסף כעוד כלי כדי לבחון את עצמנו, להשתמש בו ולשחק אתו. גם מי שבוחר לחיות ללא כסף, מתייחס ומשתמש בכסף כדי לבחון את עצמו - מהכיוון ההפוך.
וג'ינג'ית צודקת בעיני כי אפשר לחיות בלי זוגיות וילדים, אבל תמיד מישהו יוציא עלייך כסף, גם אם אתה לא תעשה את זה. גם אם אדם יחליט לחיות כנווד ולקבל רק פירות, הוא עדיין ילבש בגדים שנעשו בכסף, יקבל פירות מאנשים שקנו אותם בכסף. אלא אם כן הוא יחליט לצאת מהכל. וזה מזכיר לי סרט חדש שיוצא או יצא על סיפור שקראתי פעם.
into the wild
http://www.imdb.com/title/tt0758758/
של שון פן. על בחור שהחליט לא לחיות בחיים המהירים
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

אבל תמיד מישהו יוציא עלייך כסף, גם אם אתה לא תעשה את זה.
זה נכון. רק שלא תמיד. אפשר לתת הצצה לחדרי המיון של בתי החולים השונים ולראות הומלסים שבאים לקבל מיטה חמה - וגם את זה לרוב הם לא מקבלים. לפעמים כן, לרוב לא. ואז הם מתים מקור ברחוב. גם בכדי להגיע לבית החולים צריך כסף לאוטובוס, אני לא מכירה הרבה אנשיםש היו נותנים טרמפ להומלס מזדמן. אז אולי כנווד אתה יכול לחיות תחת חסדי אחרים - אבל אין פה שום ביטחון שהחסד יהיה קיים גם מחר או גם בשעה הקרובה. ולכן אני חושבת שאי אפשר לחיות בלי כסף.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי מיכל* »

אני מזמן החלטתי שכסף זה לא מותרות, זה סם חיים במציאות של היום

אז בא לא נהיה קיצוניים לשום כיוון- לא חייבים להיות הומלסים- אם לא "מתמכרים" למה שאת קוראת-"סם"- בוודאי שזה סם- כי הוא הופך להיות מטרה בפני עצמה- במקום להשאר במקום הראוי לו- אנרגיה זמינה וכלי בס"הכ

כבר הרבה זמן יש לי תחושה שהדף המקסים הזה מאבד פרופורציות- או קיי, תוכנית כלכלית,
טוב, תקציב- צימצום, הכוונה, השקעה נכונה- הכל נכון, - עד כאן

אבל שכסף יהיה המדד לכמות הילדים????????????

מה בדיוק אתם מתכוונים לקחת איתכם לקבר??? את הויזה שרכשתם בדואר???

את המיליון האחרון שהרווחתם ןחילקתם אותו בין ארוחות גורמה, ספר שהוצאתם לאור,

מכונית חדשה ו....??????????? קצת פרופורציות חברים- למה באתם לעולם הזה?? להרוויח עוד ועוד ועוד- שיהיה לילדים- לנכדים ולנינים- שאותם חינכתם לא ללדת עד שגם הם יגיעו למיליון שלהם??????????

אהבתי את ההצעה של כבר לא פה על חינוך מזומנים, ועל שינוי הגישה לתרבות הצריחה(-כי לא מפסיקים לצרוח "עוד עוד עוד....")- אבל מכאן ועד לסנן נשמות- נראה לי עצוב,

נראה לי התמכרות קשה אחותי.....
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

למה באתם לעולם הזה??
כדי לחוות אותו.

אבל מכאן ועד לסנן נשמות
אני חושבת שראיית העולם שלנו אחרת.

כבר הרבה זמן יש לי תחושה שהדף המקסים הזה מאבד פרופורציות
הלוואי. בא לי לצאת מהקומפורט-זון של עצמי.
מיכל*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי מיכל* »

בוודאי שזה סם- כי הוא הופך להיות מטרה בפני עצמה- במקום להשאר במקום הראוי לו- אנרגיה זמינה וכלי בס"הכ

אז מוזר שלמשפט העיקרי לא בחרת להתייחס.....רוצה לצאת מהקומפורט זון שלך???

תתעמתי עם התהייה- מהי חרות כלכלית???????? שיעבוד למזומנים?? שיעבוד לאגו ולמשמעת עצמית??

אני לא מקשה סתם כדי להקשות, אני מדברת ממרחק כמה שנים (נראה לי,?)ו+ רציני בבנק,
לשעבר אף יועצת מזומנים,(מה שנקרא,) לכן גם נמשכתי לדף הזה, לכן גם קצת מצטערת על מסך האשליה שאת-ן -ם צוללים לתוכו,

במסווה של נאורות ושליטה.....

רוצה רק באמת, ובטוב....
לי_אורה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי לי_אורה* »

שכסף יהיה המדד לכמות הילדים????????????
  • יש הומלסיות שגרות עם הילדים/ות ברחובות.
  • יש נשים שמוסרות תינוקות לאימוץ משום שאין להן כסף לספק להם את הצרכים הכי בסיסיים (מזון, בגדים, חימום, רפואה ועוד).
  • יש משפחות מרובות ילדים שחיות מתחת לקו העוני ואף אחד במשפחה לא מקבל מה שצריך, לפעמים גם לא את הצרכים הבסיסיים. את יודעת שיש ילדים רעבים בעולם? ולפי כתבות שהתפרסמו בעבר, גם בארץ...
אם יודעים מראש שאי אפשר לפרנס ולספק לפחות את הצרכים הבסיסיים של עוד ילד/ה - אז לשם מה לגרום סבל לכל המשפחה וגם לילד/ה? לדעתי, זה פשוט לא אחראי לא לחשוב מראש אם אפשר לגדל ולטפל בצורה נאותה בעוד ילד/ה. אז כן, כסף (או מחסור גדול בו) הוא לדעתי בהחלט אחד מהנתונים הרציניים שצריך לקחת בחשבון לפני שמתכננים ילדים/ות.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

אז מוזר שלמשפט העיקרי לא בחרת להתייחס.....רוצה לצאת מהקומפורט זון שלך???
עיקרי זה בעיני המתבונן. אני חושבת שנהוג באתר להדגיש את הפונט כשרוצים להתמקד במשפט עיקרי.
תתעמתי עם התהייה- מהי חרות כלכלית???????? שיעבוד למזומנים?? שיעבוד לאגו ולמשמעת עצמית??
חירות כלכלית היא שוב בעיני המתבונן. יש מי שבשבילו חירות כלכלית היא הכסף לאוכל היום, יש מי שבשבילו חירות כלכלית היא הכסף לחתונה של הילדים שלו. מטרת הדף היא לעזור לשניהם להגיע למטרה הכלכלית אותה הם הציבו לעצמם.
במסווה של נאורות ושליטה.....
לא הבנתי.

לדעתי, זה פשוט לא אחראי לא לחשוב מראש אם אפשר לגדל ולטפל בצורה נאותה בעוד ילד/ה.
גם אני חושבת כמו לי אורה. ברמה הגלובלית, האקולוגית, האישית. וגם בשביל אנשים שאינם חיים ברחוב, עוד ילד היא החלטה כלכלית.

מיכל, למה את כל כך כועסת? ואם את חושבת שנעטפתי במסך אשליה, תאמרי לי מהי המציאות בעיניך.
מיכל*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי מיכל* »

דומני שברור לכל הכותבים כאן מהם מצבים קיצוניים וכיצד להמנע מהם, אז בוא נוותר על הדרמות הרגשיות כדי להוכיח טיעון כזה או אחר...

כבר לא פה - לא כועסת בכלל, רק מצטערת מעומק הלב על האופן בו אנשים מוותרים על המהות שמאחורי הדברים- וכדבריך- נעטפים במסכי אשליה, מסנוורים עצמם בגשמיות, בין אם יש בה ערך רוחני ובין אם היא רק חומר.

שנים עבדתי כיועצת השקעות, עד שמאסתי עד כלות בקשקשת הכספים, במבטים החלולים של אנשי ההון.

אין "מציאות" בעיני, רק דרך.

רוצה בכל ליבי להמליץ לך על ספר מופלא מאין כמוהו שנקרא "מקימי",

חברה טובה שלי כתבה אותו, גם היא מעולם התמורות....

אם תוכלי לקרוא- אעריך את מאד, מרגישה שאחרי שקראתי את דבריך בלב פתוח, יש לי רצון עז לברך אותך בקריאת הספר הזה.
אשמח גם לשלוח לך אותו, אך הוא נמצא בכל חנויות הספרים.(ואני ממש לא נוטה להוציא כסף על ספרים- אבל זה אחר..)
תודה על ההתייחסות....
מיכל
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

מיכל...אני לא יודעת בת כמה את..... בנושא הכלכלי כדאי להתעורר מהר....ולא לצפות לנסיך כמו יפיפיה נרדמת.... החיים השתנו בנתיים.
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

אם יודעים מראש שאי אפשר לפרנס ולספק לפחות את הצרכים הבסיסיים של עוד ילד/ה
מה זה צורך בסיסי?
כמי שגדל על ברזלים בשכונה בבית קטן בבניין בחדר אחד עם אח ואחות בחדר אני מודיע שלא קרה לי כלום מזה, רק טוב,
דווקא כשעברנו לגור בשכונת אליטות יצא מבאס כשלא היו יותר חברים מהשכונה, ישיבות על הברזלים וסטנגה ירושלמית עם איזה שכן שצועק מהחלון "תהיו בשקט!".
בשכונה החדשה שעברנו רוב הילדים נמשכו לאינטרנט-מחשב-פלייסטיישן וואטאבר, האם זה טוב ? זה שפע ? זה צורך ?
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

מיכל, אני איתך. פעם אהבתי את הדף הזה אבל בשבועות האחרונים הוא טייל למחוזות הזויים משהו.

כבר לא פה שכל-כך אהבתי לקרוא אותך ואת רעיונותייך, בבקשה לכי לקרוא את ישמעאל.
את לגמרי "לקחנית". יש פה באתר כמה דפים על הספר. אולי זה יעניין אותך.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

מיכל ורוזמרין אני מודה לכם על הרצון לתרום להתפתחותי הרוחנית אבל אני לא בשלב כזה בחיי. מבחינה רוחנית אני די מגובשת, שלב קריאת הספרים האלה היה וחלף לו בשנות העשרים לחיי, ואם אני אחזור אליו והספרים האלה ידרשו לי אני בטוחה שהם יופיעו מאליהם.
אני מאוד תכלסית, עניינית וגשמית. כרגע המעשים הם שחשובים לי, ולא מה שעומד מאחוריהם. (אדם יכולה לדבר רבות על נתינה אהבה ושלום אבל אם הוא מכה את בנו ומעלים מס הכנסה לדיבורים שלו אין ערך כי הם אינם מלווים במעשים).

פשוט אלון, צורך בסיסי הוא עניינו של כל אדם, רובנו, אני חושבת, גדלנו בבית קטן עם עוד אחים בחדר כי זאת היתה התקופה, ובזמנו אנשים חיו בהתאם למה שהיה להם ולא מעבר. גם בשביל בית קטן וברזלים צריך כמות כלשהיא של כסף. גם בשביל המינימום - אוכל/קורת גג/בגדים צריך כמה שקלים.
תראה, את רוב ילדותי הבוגרת העברתי מול המחשב. אני חובבת טכנולוגיה. בני לא רואה טלוויזיה ולא רואה מחשב (עד שהוא יתעקש על זה), בעיני מחשב הוא לא מינימום, ושפע הוא לא טכנולוגיה - הוא פשוט הידיעה שבחודש הקרוב, בשנה הקרובה, יש מספיק לצרכיי הבסיסיים. בנושא של עוד ילדים אני תוהה עם עבורי צרכים בסיסיים זה מספיק. האם אני מוכנה לשלם את המחיר של עוד ילד מבחינה כלכלית ומבחינת הזמן העומד לרשותי. והאם הולדת ילדים היא ערך שקודם לנוחות כלכלית. האם הולדה היא ערך?
<תודה למי שבוחר לדבר איתי.>
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

האם הולדה היא ערך?
כשאת בוחרת להביאילד לעולם, גם אם מבחינה כלכלית את מסודרת - את בוחרת להביא משהו בלתי ידוע לחייך. לא רק במהלך ההירון והתינוקות, אלא במהלך כל החיים של האדם הזה, כל עוד תהיי בחיים, תהיי קשורה אליו ואל מה שהוא יביא. כמו שהרבה מאיתנו יודעים, ההורים שלנו היו צריכים לעזור לנו גם הרבה אחרי שעזבנו את הבית.
להביא ילד לעולם אומר שאת מוכנה ללכת לעבר הבלתי ידוע וזה משהו ששום כלכלה לא יכולה לחזות. אולי מה שמנסים לאמר כאן זה שמעבר לעניין החומרי יש עוד מציאות שהיא אל-חומרית. כשאתה יותר מדי בעולם הרוח, אתה שוכח לשלם חשבונות ולא כל כך מתעניין בתזרים מזומנים ובביטחון כלכלי, כשאתה שקוע בעולם החומר אתה שוכח להתעניין במה שעומד מאחרוי כל זה וחי את חיייך רק בהיבט מצומצם וידוע וניתן למדידה. האם אפשר גם וגם? גם לתכנן את מה שניתן, לחיות מסודר ועם גבולות ברורים בעולם החומרי שדורש ומחנך לזה וגם להזמין את העולם הרוחני להנחות אותנו בנושאים שקשורים להליכה מעבר למה שאנחנו מכירים, לעבר הבלתי ידוע.
בשלוש השנים האחרונות אני לומדת את עולם החומר ביסודיות, התמודדות עם כסף היא אחד השיעורים החשובים והבסיסיים, אבל בלי אמונה שאלוהים יעזור לי היכן שאני לא יודעת, לא הייתי צולחת את הדרך הזו.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

חזרתי ברגל מהגן של הילד וניסיתי לחדד לעצמי את השאלה. ראיתי המון גורים קטנים של חתולים ושמעתי באוזניות סיפור על ילדים מקסיקנים קטנים שסוחרים משאירים ליד הגבול עם אמריקה בתקווה שהם יתאחדו עם ההורים שלהם שעשו הגירה לא חוקית. בשבילי השאלה היא האם להביא עוד ילד לעולם (בעתיד) או לחכות כמה שנים ולאמץ. ומה שמונע ממני מלאמץ היום (וגם מבנזוגי, אני לא לבד ברצון הזה) הוא התשוקה להצליח בעולם החומרי. לשחק ביצירה שלנו, להרוויח ממנה הרבה, להגיע למטרות שהצבנו לעצמנו. והבאת עוד ילד לעולם או נטילת ילד מהעולם הקיים משמעותה דחיית החוויה הזאת או מתיחה שלה על פני יותר שנים. ואני לא בטוחה שאני מעוניינת בזה עכשיו.
אולי מה שמנסים לאמר כאן זה שמעבר לעניין החומרי יש עוד מציאות שהיא אל-חומרית. אני רוצה להתעקש שוב ולהגיד שבעיני המציאות החומרית והרוחנית הם חלק מאותו דבר. שני פנים של אותו עניין.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

להביא ילד לעולם אומר שאת מוכנה ללכת לעבר הבלתי ידוע וזה משהו ששום כלכלה לא יכולה לחזות.
|Y|
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

אז בא לא נהיה קיצוניים לשום כיוון- לא חייבים להיות הומלסים- אם לא "מתמכרים" למה שאת קוראת-"סם"- בוודאי שזה סם- כי הוא הופך להיות מטרה בפני עצמה- במקום להשאר במקום הראוי לו- אנרגיה זמינה וכלי בס"הכ

את כותבת שכסף הוא "אנרגיה זמינה וכלי בסה"כ" . זה נשמע כל כך פשוט שאני תוהה אם את חיה בינינו או שבשל עברך מעולם ההשקעות את אמידה +++.
כסף הוא אנרגיה כל כך תובענית ושלוחת רסן לכל חלקה אפשרית בחיים לטוב ולרע, שלסכם את הכסף ב"אנרגיה" ו"כלי" ושאר הגדרות פיוטיות שבחרת להשתמש בהן- נראה לי תלוש מהמציאות ומופרך לחלוטין ממה שקורה בעולם של רובינו.
רובינו עובדים בעבודות שאנחנו לא אוהבים בכל מיני תקופות בחיים ויש שיאמרו שכמעט כל החיים כי אנחנו צריכים כסף. אנחנו עושים ויתורים "רוחניים" בחיים שלנו בגלל כסף. כמות הזוגות הנשואים שלא מתפרקים מטעמי נוחות כלכלית שלא לומר אסון כלכלי עולה על כמות הנשואים בנוחות מכל סיבה אחרת. הילדים שלנו מקבלים פחות, פחות הורים כי הם בעבודה, פחות ברפואה, בפנאי ובחינוך ובמה לא- כי אין כסף. אנחנו מתפשרים שעה שעה על אכות החיים שלנו בגלל כסף. ואת מדברת על "כלי" בסה"כ? לא הכרתי שום כלי שמנהל את החיים של כולנו רוב שעות היום כמו ה"כלי" הזה...

אל תבלבלי בין הכרה בחשיבות הכסף לבין הפיכתו למהות הכל. אני וגם האחרות בפורום לא מתייחסות לכסף כמהות הכל. אלא שלכסף כבר יש מקום של כבוד בחיים שלנו דווקא בגלל שהכרנו בחוסר שלו ובמה ששפע ממנו מעניק לחיים.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

אל תבלבלי בין הכרה בחשיבות הכסף לבין הפיכתו למהות הכל.
כמו שיש הבדל בין חשיבות הנקיון להתקלחות באקונומיקה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אילה_א* »

מיכל היקרה
הספר מקימי הוא קודם כל ספר גרוע מבחינה ספרותית .
הוא אינו שייך לנושא השיחה כאן (כלומר כלכלת בית וכלכלה בכלל) בשום צורה .
הוא ספר שכתבה נודניקית שחושבת שכל מי שלא דתי חי חיים אורגיות סמים וחוסר תוכן באופן כללי כמו שהיא חיה לפני כן
מה שכמובן אינו נכון!!!
ישנם הרבה אנשים שאינם דתיים שחיים חיי רוח מפותחים בלי להאמין באל אחד יחיד ויהודי .
אין שום דבר שכתבת כאן שהוא רלוונטי לדף .
מאחלת לך להמשיך להסתכל על החיים הדוסים שלך באושר ועושר(שזה כן נושא הדף) בלי להציק לאנשים אחרים .
עבודה_מהבית*
הצטרפות: 16 נובמבר 2007, 01:20
דף אישי: הדף האישי של עבודה_מהבית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי עבודה_מהבית* »

לאחרונה גיליתי את העניין של עבודה באינטרנט
עבודה מהבית במחשב שלי בזמנים שלי
הכנסה נוספת נחמדה
אז אם אתם מעוניינים קיבצתי לכם רשימה של אתרים
שההרשמה אליהם בחינם והעבודה היא -מילוי סקרים,צפיה בפירסומות, קבלת אימיילים ומקבלים תוספת על הוספת חברים.
תיכנסו ותיבדקו

באתר יש שאלוני אישיות מקצועיים ומעניינים וכולם בחינם
ולאחרונה נוספה בו האפשרות להשתתף בסקרים ולקבל תמורתם כסף! זה אמיתי ושווה בדיקה-
http://www.midgam.com/panel/panel.asp?ref=65892

עוד אתר של סקרים תמורת תשלום
http://www.panel4all.co.il
nl74 הוא החבר המפנה
כדי לבדוק מדי יום כי לא תמיד הם שולחים הודעה במייל

אתר שמשלם עבור צפיה בפירסומות וקבלת מיילים
לא ממש צריך להסתכל על הפירסומות צריך רק לפתוח את החלון לכ30-60 שניות לפי מה שרשום
http://www.kesefkal.net/heb/?refer=nl74

אתר שמשלם עבור מילוי סקרים התשלום הוא במתנות לבחירה לא בכסף
http://www.ipanel.co.il/IPanelLogin.aspx
החבר המפנה nl74

אתר באנגלית שמשלם עבור צפיה בפירסומות וקבלת מיילים
http://www.500cents-500dollars.org/page ... refid=nl74

עוד אתר באנגלית כמו הקודם פירסומות ומיילים
http://www.7thheavenptr.net/pages/index.php?refid=nl74

תבדקו ותראו זה באמת אחרי שבדקתי הרבה אתרים וזה לא קל
אם אני ימצא עוד אתרים כאלו טובים אני יוסיף אם תהיה דרישה
יש עוד אתרים שמתבססים על פירסום כלומר לעבוד אצלהם ולישלוח מיילים ולהפנות חברים אין לי כח לכאלו
למי שמעונין יש את קליקות יש עוד אבל לא ניכנסתי לזה
תהנו מקווה שזה יעזור לכולנו להגיע לחרות כלכלית
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

ישנם הרבה אנשים שאינם דתיים שחיים חיי רוח מפותחים בלי להאמין באל אחד יחיד ויהודי .
מיכל אם הצעת לי חומרים דתיים כדי לפתח את הרוחניות שלי בטוח הצחקת כמה אנשים באתר שמכירים אותי באופן אישי. ;-)
תודה עבודה מהבית. אולי כדאי לערוך את המידע שנתת לדף שעוסק בדיוק בזה (ואני לא זוכרת את שמו).
מיכל*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי מיכל* »

דווקא רחוקה מאד מלהיות "דוסית",

אילה א מאיפה אספת כלכך הרבה שנאה בליבך??? רחמי על בריאותך ותקיזי את הרעל
במקומות שלא ירעילו אחרים......

כבר לא פה, תודה על ההתייחסות הבוגרת והעניינית, אכן מעוררת מחשבה,
אז גם אני לקחתי את השאלה שלך איתי כמה ימים, יש לי ילד אחד, כך שלא אוכל לדבר בשבח
ריבוי הילדים......אצלי זה היה מבחירה משותפת של בן זוגי,(איננו נשואים באופן רישמי,)
וכיום יש לנו את היכולת הכלכלית לאמץ, לעומת זאת כבר אין לי את היכולת הביולוגית......
וזה מעמיד את הדברים באור קצת שונה מזה שהיינו כשהחלטנו לוותר על ילד נוסף.
כבר לא פה, מאד מזדהה עם המעשיות, לקח לי שנים להגיע לזה, מחזקת אותך גם בידיעה ששפע חומרי הינו שפע רוחני, ואני חושבת שרק מתוך המקום הזה אני חיה וכותבת.
ובכל זאת אני תוהה- מה מניע אותך? מעבר ללו"ז שנראה ארוך- אך יעבור ביעף- מה החזון השלם הרחוק שלך??? אני מקווה שזה בסדר לשאול, ושואלת מתוך אולי מצוקה שלי, שהגעתי ליעדיי מהר ממה שחשבתי- ופתאום איני יודעת לשם מה עבדתי כלכך קשה?

גינג'ית- (אין לכם שמות???), את צודקת, אנחנו בנוחות כלכלית +, ועדין אני יודעת כמה עבדנו כדי להגיע למקום הזה, הוריי גרו בקיבוץ- וכל רכושי הוא פרי עבודתי הבלתי פוסקת עד היום,
ועדיין או אולי בגלל שאני מאמינה שכסף הוא כלי שמשרת אותי, ולא אני משרתת אותו-
אני חושבת שזו אחת ההבנות שבנו אותי והביאו אותי למצבי הנוכחי.

נשמע לי שאת כרגע המשרתת העצובה של הכסף.
פרופורציות בבקשה.
פשוט אלון- אני גם חושבת שזו תקופה אחרת,לא הייתי רוצה לשטח את הדברים.
(ותודה למתייחסים הענייניים,)
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

אוי..בא לי לשיר..לה...לה...לה...לה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

ושואלת מתוך אולי מצוקה שלי, שהגעתי ליעדיי מהר ממה שחשבתי - ופתאום איני יודעת לשם מה עבדתי כלכך קשה?
תשמעי, הדברים שכתבת נראו לי קודם מוזרים קצת, אבל למשפט הזה אני רואה צורך גם להגיב.
אני מסתכלת על החלומות שלי, ואני חושבת שלא הייתי יכולה בשום פנים ואופן להגיד משפט כזה!
שהגעתי ליעדיי מהר ממה שחשבתי? הלוואי!!!!
שלא אדע לשם מה עבדתי כל כך קשה? מה פירוש "לשם מה" - הרי עבדתי כדי לממש את החלום שלי, ואז פשוט לחיות אותו.
אני מתכוונת - איזה מין יעד זה אם לא רוצים להיות בו?
אז אולי הבעיה היא ביעד?
נגיד שאני חוסכת ומשקיעה ושומרת על ההוצאות וכו' וכו' כדי לעבור לבית יותר גדול (כרגע אנחנו ב-49 מ"ר בקומה שלישית בלי מעלית... 4 נפשות). נגיד שהשגנו את הסכום ועברנו לבית היותר גדול. אז? הלוואי שזה יקרה כבר מחר! הלוואי שייפול עלי הסכום להגשמת החלומות שלי ישר מהשמיים בזה הרגע, ואני אוכל לממש הכל עכשיו ומייד. מה רע בזה? איזה יופי.

איזה מין סוג של יעד יכול להיות, שלא רוצים להיות בו?
אולי בדיוק יעד חומרני?
אולי יעד שהוא מקסם שווא?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

ובכל זאת אני תוהה- מה מניע אותך? מעבר ללו"ז שנראה ארוך- אך יעבור ביעף- מה החזון השלם הרחוק שלך??? אני מקווה שזה בסדר לשאול, ושואלת מתוך אולי מצוקה שלי, שהגעתי ליעדיי מהר ממה שחשבתי- ופתאום איני יודעת לשם מה עבדתי כלכך קשה?
מה מניע אותי.. הרבה דברים. אולי מקריאה של הדף נדמה שכל עולמי הוא בכסף, ואני אכן לומדת יעוץ השקעות אבל זהו תחביב. יש לי את היכולת ללמוד ואני מנצלת אותה. התשוקה האמיתית שלי, הקריירה שלי נמצאת במקום אחר, ושם גם כן יש לי יעדים. ויש לי יעדים במקצוע ויעדים כלכליים ויעדים מקצועיים-כלכליים וכשאני אגשים אותם יהיו לי אחרים, מתקדמים יותר. אני משחקת בחיים, מציבה לעצמי מטרות ונהנית להגיע אליהן. אני נהנית גם לבחור את המטרות - יש המון המון דברים שאני רוצה לעשות אבל רק 24 שעות ביממה ובגלל שאני מאמינה בסוג מסויים של הורות (כזה שכולל שהייה עם הילד ולא רק העברתו מלוקיישן ללוקיישן) אני בוחרת בקפידה את המטרות שלי.
המשמעת, שמקוממת כמה אנשים, היא כלי שמאפשר לי להגיע למטרות שלי. ומשמעת היא שריר, אז אני מתרגלת אותה בכסף, ואני מתרגלת אותה במחשבה, ואני מתרגלת אותה בדיבור ואני מתרגלת אותה בעבודות הבית ובקריירה ובתחביבים ובהורות. ואני אוהבת אותה. היא משרתת אותי מצויין. היא עוזרת לי להגשים את החלומות שלי.
ומה שלא אספיק בגלגול הזה, יחכה לגלגול הבא.
<ג'יימס בונד למה את מתכוונת?>
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איזה מין סוג של יעד יכול להיות, שלא רוצים להיות בו?
בשמת, הזכרת לי משהו שחוויתי בצבא. מאוד רציתי בתפקיד מסוים. מ א וד . הפכתי חצי צבא בשביל זה והרבה מאוד אנרגיות ונחישות - עד שקיבלתי אותו. אני זוכרת שבדרך היו כל מיני "נשמות טובות" שאמרו לי שכשמגיעים למטרה שלך מרגישים ריקנות, ורוצים עוד.. שמבינים שזה פחות נחשק ממה שחשבנו, ובכלל שבדרך כלל חלומות טובים יותר כשהם בגדר פנטזיה ולא כשהם ממומשים.
לבסוף... היום הנכסף הגיע. קיבלתי את התפקיד ומימשתי את המשימה הראשונה בו. הרגשתי בסוף המשימה שהלב מתפוצץ מאושר. מ ת פ ו צ ץ. סיפרתי לכל מי שרק יכולתי על המשימה ועל התחושות שלי. ועד היום התקופה ההיא על כל הקושי שהיה לאורך רוב השרות שלי בדרך להישגם השונים שחשקתי בהם- הכל היה שווה בעבור התחושה של הסיפוק, והגשמת החלום. הרגשתי בלתי מנוצחת. ככה בעיני אמורים לחוש כשממשים חלום, יעוד, מטרה.
פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 3

ההודעה למעלה היא מג'ינ ג'ית ממחשב לא שלה.
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

נוגה-נוגה...האם באמת לא מובן הקשר בין כלכלה וילד? אם יש כאלה שמסרבות לפתוח את העיניים ולראותו, עדיף שאשיר ולא אסביר אותו... למה לחפש בעיות?? לה...לה...לה...לההההה...טרם טם ...טם...טם. כמו בשיר.."ילדים זו שמחה...ילדים זו ברכה...תביאו מליון ילדים"
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

נגה,
ילדים זה דבר בלתי משתלם מבחינה כלכלית. בדוק.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם באמת לא מובן הקשר בין כלכלה וילד? אם יש כאלה שמסרבות לפתוח את העיניים ולראותו, עדיף שאשיר ולא אסביר אותו... למה לחפש בעיות?? לה...לה...לה...לההההה...טרם טם ...טם...טם. כמו בשיר.."ילדים זו שמחה...ילדים זו ברכה...תביאו מליון ילדים"
נשמע כמו דבר והיפוכו.
זה דף על חירות כלכלית.
עכשיו, ילדים זה נושא מסובך.
בדף אחר קראתי עכשיו הודעה עצובה מאוד, שמבקשת עזרה עבור משפחה עם ילד קטן חולה לוקמיה. בין היתר הם זקוקים ל"מיטה לילד". אני לא יכולה לעזור להם גם אם אני רוצה: אין לי מיטה לילד. אין לי מיטות בבית בכלל. יש לי שני מזרונים לארבע נפשות. לילד השני לא קניתי בגד אחד, כי הוא לובש את הבגדים שהיו של אחותו הגדולה. הוא בן חמש ועד עכשיו רק קניתי לו ארבעה זוגות גרביים (בחמש שנים) כי חלק מהגרביים שקיבל בירושה התבלו מדי. יש פה יותר מדי צעצועים בבית - הכל מתנות. ספרי לימוד - קיבלתי בחינם, ספרי לימוד משומשים. אני קונה זוג נעליים או סנדלים אחד בשנה, כשהזוג הקודם נעשה קטן (כלומר, בקיץ קונה להם סנדלים אם צריך, בחורף נעליים אם צריך. זוג אחד לכל ילד. לילדה גם זוג נעלי לכה פעם בשנה, אם הזוג הקודם נעשה קטן - ויש לה חברות שקונים להן כל עונה כמה זוגות נעליים!).
אז כמה כסף באמת צריך בשביל לגדל ילדים?
זה פונקציה של כמה דברים.
  • של מה שאנחנו חושבים ומאמינים ש"חיוני לילדים": רהיטים, הכל חדש, בגדים, מותגים, צעצועים, טלפון נייד ועוד ועוד. אצלי, עקרונית, יש המון דברים שאני לא אקנה גם אם יהיה לי המון כסף (למשל, נייד לילדים - לא. יותר בגדים ונעליים - לא. עוד צעצועים - לא. אם כי ספרים, אם אני אהיה עשירה אולי אקנה יותר ספרים ואז אתרום לספרייה את הספרים שהם לא אוהבים לקרוא שוב ושוב).
  • של החישוב הכלכלי שלנו: מה התקציב שלנו? כמה כסף יש לנו בכלל? כמה נשאר להוצאות שמעבר לאוכל וחשבונות?
  • של אורח החיים שלנו. אני מכירה אמא שלוקחת את הילדים לכל הצגות הילדים בעונה (אנחנו - בכלל לא), שהולכת לסדרות קונצרטים (אנחנו - רק לקונצרטים חינם), שעשתה לכולם מנוי לקאנטרי השכונתי (אנחנו - בכלל לא). אצלנו הלכנו ללונה פארק פעמיים בעשר שנים (זה יקר), ומעולם לא היינו בפארק מים או בסופר לאנד או בכל האתרים האחרים. אז אם המינימום בשבילך זה מנוי לקונצרטים ואת מעדיפה הצגות תיאטרון על ספרים מהספרייה - אז את צריכה כמות אחרת של כסף לגדל ילד אחד, שניים, שלושה או עשרה. ומה עם אוטו? מה ההשפעה של יותר משלושה ילדים על התחבורה במשפחה, כשבאוטו ה"רגיל" יש רק שלושה מקומות מאחור? אולי גם אוטובוסים כבר נעשים יקרים מדי, והמשפחה לא יוצאת לשום מקום שאינו בטווח הליכה ברגל.
  • של המטרות שלנו. האם הגענו ליעד הכלכלי שלנו, ועכשיו רק צריך תחזוקה? או שאנחנו חוסכים לבית? או שבית כבר יש לנו, אבל אנחנו רוצים לחסוך עבור החינוך האקדמי של ילדינו, ועבור דירות לילדינו, כדי שנקודות המוצא שלהם תהיה כמה שיותר טובה, כשהנדל"ן הולך ומתייקר בטירוף וכל דור צריך הרבה יותר שנים בשביל לקנות מקום מגורים הרבה יותר קטן?
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

בשמת-א, את נשמעת כמשהי שרגילה להיות בצניעות וגם משלימה עם הצניעות הזאת. יש בה הרבה יופי ואפילו נוחות מסויימת. יחד עם כל הדברים שכתבתי השגרה בבית היא מבחינתי "א" "ב" של החינוך וכמו שאני מאמינה ומאוד אוהבת את המושג הזה מהאתר" הבית הוא המרכז" אנחנו עושים דברים בבית.זה, אולי יותר חסכוני וגם הקשר ביני לבין ילדי מתחזק ואני מרגישה שבבית ילדי ואני בטוחים יותר וביחד. אבל קורה, בנוסף לכך ,שאנו מרגישים שמיצינו את הבית וזה מתחיל להיות מחניק...חייבים לצאת...בשביל לחזור. חייבים להתאורר. גם יציאה מהבית היא צורך של ילדים וגם שלי....כולנו מתלבטים מה יותר חשוב ומה "צריך" לעשות קודם.וכל אחד עם סדר עדיפויות שלו.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה שהתכוונתי הוא, שכן יש קשר בין גידול ילדים לבין הנושא הכלכלי.
ושזה כן שיקול, כמה ילדים וכמה כסף.
זה הדף שבו עושים שיקולים כאלה, בלי כחל ושרק.
איפה אם לא פה? זה לא דף על "בואו נהיה רומנטיים והחיים כבר יסתדרו איכשהו" אלא דף על "בואו נחשוב, נתכנן ונדאג לעצמנו כדי שנוכל להשיג את המטרות שלנו ולא נחיה בתוך מינוס".
"משפחה חורגת" את רואה? לאיזה מצבים מזעזעים אנשים מביאים את עצמם?
(אני רואה ומתעלפת: איך אפשר להיות במינוס עם 14,000 ש"ח בחודש??? איך????)

אנחנו חיים מאוד בצניעות, וכך מגדלים שני ילדים יפה מאוד.
כי אני אדם מתוכנן, מחושב, שמעולם בחיים לא היה במינוס בבנק, שחי תמיד תמיד רק ממה שיש ולא ממה שאין, והצניעות היא ערך שלי ולא רק משהו שאני עושה בגלל ש"אין ברירה".
מישהו אחר רוצה לחיות "פחות בצניעות" - אז השאלה האם ואיך הוא יכול להרשות לעצמו?
ואני אומרת את זה, כי פה בארץ, בתוכנו, לידינו, חיים ילדים שאין להם מה לאכול.

אז אני לא מקבלת את השיר "תביאו מיליון ילדים", בהקשר הזה. אני לא אוהבת את הגישה, "ילדים זה נושא קדוש ואל תדברו על כסף בהקשר הזה". כן, ילדים זה שמחה, וברכה וכל מה שאת רוצה. אבל אני בעד קצת שכל.
ורצוי לפני.
"סוף מעשה במחשבה תחילה".
ואני לא בעד נושאים קדושים.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אילה_א* »

אני רואה ומתעלפת: איך אפשר להיות במינוס עם 14,000 ש"ח בחודש??? איך????)
ועוד לומר אני לא אחיה כמו עניה
טוב שעוד מישהו פה מתעלף ולא חושב רק על לסנן נשמות.
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

לפי מיטב זכרוני השיר "תביאו מיליון ילדים...בשני חדרים קטנים" בעצמו מתיחס לנושא באירוניה. מצד אחד יש עידוד להביא לעולם ילדים ומצד שני לא בכל בית אפשר להביא הרבה ילדים ולפעמים גם בכלל אי אפשר להביא ילדים.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

ומצד שני לא בכל בית אפשר להביא הרבה ילדים ולפעמים גם בכלל אי אפשר להביא ילדים.
נכון.
אגב, לי יש רק שניים בגלל שזה כל מה שהצלחתי. טוב, לפחות הם שווים כמו עשרה, אז אני מתנחמת (-:
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

אספר לך סוד...אם הדבר היה תלוי בי...הייתי עושה כ10..אולי 15 ילדים ומקימה לי מן שבט בראשות אם ...משהו מתריארכלי...לבד...אבל מה לעשות. יש מה שנקרא "מציאות". גם לי יש שני ילדים ואני מגדלת אותם לבד. אז יש לי בכל זאת שבט קטן משלי.... ואין לו מחיר כספי.
אנונימי

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אנונימי »

בשמת , תקשיבי לכל מילות השיר, נראה לי שפספסת משהו,
כי השיר די מסכים עם עמדתך.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

זה לא דף על "בואו נהיה רומנטיים והחיים כבר יסתדרו איכשהו" אלא דף על "בואו נחשוב, נתכנן ונדאג לעצמנו כדי שנוכל להשיג את המטרות שלנו ולא נחיה בתוך מינוס".
נכון!
אני מרגישה שיש מעין קונפליקט בין הגוף שלי שמטרתו להתרבות (מעבר לכך שהוא כלי להתפתחות רוחנית) לבין המוח שלי שלא מעוניין לשלם את המחיר הכלכלי והיומיומי של עוד ילדים. והצורך הביולוגי הוא חזק. מטלטל. ואין לו קשר לשום דבר. אני מעולם לא נשפכתי על תינוקות, אם אני לוקחת אחד לידיים אני בודקת אם אני בטווח של חצי שעה מהחלפת בגדים למקרה שתרד עלי פלטה, ויש כמה שאני אוהבת אבל הם של חברות ויותר מרבע שעה אני לא מתעסקת איתם. אבל שנה אחרי הלידה רציתי עוד ילד בזמן שצפיתי בחבריי ללימודים מגישים עבודות גמר ואני הגשתי חיתולים. זה רק ביולוגי. והשכל שלי חזק יותר כרגע.
למרות שיש לי ילד מדהים. מדהים ממש.
גידול עוד ילד גם לוקח אנרגיות נפשיות - איך שהייתי (ועדיין) צריכה להשתפר כדי להיות אמא, ללמוד את הנושא. לגבש עמדות, להתמקצע. זו גם קריירה. המחיר הוא כלכלי ונפשי ופיזי.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

תקשיבי לכל מילות השיר
נו, הגיע הזמן לשמוע אותו שוב...
(עכשיו שאתן אומרות, נזכרתי באירוניה ובביקורת החברתית)

אגב, כבר לא פה, באמת אין קשר ליחסנו לילדים "של אחרים". מה שאני רציתי לא היה סתם "ארבעה ילדים". אני רציתי כאלה: שלי. ווריאציות על הנושא שיש לי בבית. דומים לאבא היפה שלהם. ואכן,
המחיר הוא כלכלי ונפשי ופיזי
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

יש גם ההפך והוא נפוץ יותר אני חושב:
שמרוב עשיית כסף לא רואים את הילדים (שלומדים בבית ספר טוב מאוד, אוכלים טוב מאוד וכו' וכו')
איזון זה טוב, אפשר להגזים לכאן או לכאן להתרחקות מהמשפחה ולעשיית כסף או להתקרבות למשפחה ולאי עשיית כסף.
שניהם חשובים ,במידה, לרווחת המשפחה.
<למי שחי את החיים המהירים>
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

גיסתי אומרת שתינוקות שהם קרובי משפחה (אחיינים) אטרקטיביים יותר. נראה מה יקרה כשאחד מהאחים יעשה לי אחיין.
שמרוב עשיית כסף לא רואים את הילדים (שלומדים בבית ספר טוב מאוד, אוכלים טוב מאוד וכו' וכו')
פשוט אלון, אני חושבת שהסטטיסטיקה מראה שרוב האנשים לא "עושים כסף" אלא עובדים כדי לכסות הוצאות ולכבות שריפות. ומהסטטיסטיקה הפרטית שלי הם עושים את זה בתבנית כזאת: מתחתנים, עושים ילד, עובדים קשה יותר כדי "לתת לילד יותר", עושים עוד ילד כי לא כדאי שהראשון יהיה לבד וזה מקובל (ויש כמובן את התשוקה לילד), עובדים קשה יותר כי צריך דירה גדולה יותר ויש יותר ילדים והוצאות, עוד אחד עושים רגע לפני שהאישה עוברת גיל מסויים והנה הגיע לו גיל ארבעים חמישים, יש שלושה ילדים והרבה עבודה.
בישראל יש שיעור ילודה שגדול אפילו ממדינות כמו לבנון (2.8 אבל אל תתפסו אותי במילה). זה אומר שנולדים יותר ילדים מהקצב שבו אנשים מתים. נסחפתי קצת מהאישי לכללי. מה שרציתי להגיד זה שאני לא מאמינה שאנשים מתרחקים ממשפחותיהם בגלל שהם רוצים עוד ועוד כסף. אלא בגלל שהם רוצים לשרוד. והתרחקות מהמשפחה היא לא משהו שהוא חיצוני - אי אפשר להכריח אדם להתרחק. זה משהו פנימי, במערכת הערכים שלו.
כשהייתי בת חמש ואחי בן שנה, הורי נסעו לחודש וחצי טיול. השאירו אותי אצל הסבים. מזעזע! אמא שלי כיום היתה מזדעזעת אם הייתי עושה דבר דומה. אבל אז מערכת הערכים שלה היתה שונה. אין לזה קשר לכסף.
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

אני לא בטוח, מפליאים אותי אנשים עם משכורת מינימום, תלונות עד השמיים, פלאפון דור שלישי בשווי 2500ש"ח, וגינס ב700 שקל. הרבה מאוד זו היכולת להבדיל בין מותרות ללא מותרות, לא לבזבז, שימוש מושכל, הלוואות וריביות כמה שפחות וכו וכו. וכמובן שיש את אלו שעובדים כדי לאכול ולהחזיק בית, אבל בתכלס רבים מבזבזים על מותרויות ולכן העומס עליהם ענק וקשה להם לצאת על זה. ככה אפשר לראות כאלו שמרוויחם 4000 7000 12000 17000 עם מינוס בבנק בגלל ההוצאות, ואפשר באמת שאפשר למצוא מרוויחי 4 5, בבית קטן וצנוע עם מספר ילדים לא קטן, יש אוכל על השולחן יש אוטו יש שמחה ולא עובדים כמו מטורפים.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

לעוזרת הבית של אמא שלי יש אוטו חדש כי הקודם כבר היה בן שלוש.. אז אמא שלי החליטה שהיא עשירה. כי זה הגיוני בעיניה שאישה עשירה תעבוד בנקיון בתים של אחרים.
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

אז אמא שלי החליטה שהיא עשירה.
יש משהו במה שאמא שלך אומרת. אני מכירה כמה וכמה נשיםש עבדו ועובדות במשק בית עשורים והן חיות הרבה יותר טוב ממני, לא רק ברמת החיים אלא גם מבחינת הישגים חומריים.
אני מכירה אישה שעובדת בטיפול בקשישים(אחת מהן שכנה שלי) דרך הביטוח לאומי (היא מקבלת 19 ש"ח לשעה). היא לקחה על עצמה לטפל בשלושה קשישים כל יום, בנוסף לשמירה פרטית על חולים בבתי חולים בלילות, בנוסף לעבודות נקיון פרטיות. היא אישה מבוגרת בעצמה (בת 60+) עם בן זוג חולה מאוד. ככה במשך שנים היא הצליחה לרכוש דירה, לגדל 4 ילדים, והיום- אני מכירה אותה כשנה- היא טסה לפחות 5 פעמים לחו"ל בשנה הזו בכל פעם למינימום שבוע (פראג, יוון, איטליה, תורכיה), כל האקססוריז שלה יקרים ללא פשרות (ארנק עור של גוצ'י, תיקים מעור, שעליהם היא מספרת לי בכל רכישה חדשה, ביקור קבוע במספרה של מעצב מפורסם) ותמיד בסוף יום עבודה היא נפגשת עם חברות בבית קפה קבוע. בקיצור היא מאפשרת לעצמה מותרות למרות שאפשר היה לחשוב שאם היא עוסקת בעבודות קשות ואפורות כל כך אז המצב שונה. וכל זה כי היא:
א. חרוצה ברמות בלתי רגילות.
ב.יש לה יכולת לבצע "קומבינות" (לפעמים היא טורחת בעבור קשיש ברמות שהיא לא אמורה לעשות - ואז נותנים לה ללכת מוקדם יותר, למשל ביום שבו היא רוצה להספיק עוד שמירה על חולה בבית חולים. או שלפעמים היא שולחת את אחת הבנות שלה לבית של אחד הקשישים על מנת להספיק עוד עבודה בנקיון, או לטוס לחו"ל :-) )ג.היא צרכנית הדוקה של קופונים, וקנייה חסכונית היכן שרק אפשר. לא פעם היא מבקשת ממני לעזור לה במילוי תשחץ פרסומת כלשהו שבעבורו מקבלים קופון על סך 50 ש"ח בחנות כלשהי בצד השני של העיר... את מה שהיא חוסכת שם- היא מפנה למותרות כביכול.

אני מעריכה את השילוב הזה בין היכולת לעבוד סיזיפי וקשה, לבין היכולת להיות יצירתי עם הכסף ולהשתמש בו בחוכמה.
בעיניי היא "עשירה" כי סוג העבודה, אפורה או צבעונית, לא באמת משנה, משנה מה עושים עם הכסף שבא ממנה.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי בשמת_א* »

לעוזרת הבית של אמא שלי יש אוטו חדש כי הקודם כבר היה בן שלוש.. אז אמא שלי החליטה שהיא עשירה
זו קפיצה פזיזה למסקנות.
יכול להיות שיש לה אכן אמצעים.
מצד שני, יכול להיות שהיא חיה מעל לאמצעים שלה.
היום אפשר לקנות אוטו חדש לגמרי בתשלום קטן מאוד ואחר כך כמה שנים בתשלומים - אולי ככה יש לה אוטו חדש. ואם כן, אז היא חייבת להמשיך לעבוד כעוזרת בית, ורצוי הרבה מאוד, כדי לממן את השיגעון הזה.
לי_אורה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי לי_אורה* »

_אם יודעים מראש שאי אפשר לפרנס ולספק לפחות את הצרכים הבסיסיים של עוד ילד/ה
מה זה צורך בסיסי?_
א) מקום מגורים
ב) מזון ושתייה
ג) ביגוד והנעלה - לא חייבים לוגו ולא חייבים המוווון בגדים ולא חייבים המווון בגדים חדשים, אבל כל פעם שהרגל הקטנה גדלה - נעל מתאימה. ובגדים שונים לחורף ולקיץ.
ד) גם דברים שלא קשורים להישרדות פיזית פשוטה, אלא בשביל הכיף, ולפחות קצת: צעצועים, משחקים, ספרים, מוזיקה וכו'. לא חייבים הרבה ולא חייבים שהכל חדש, אבל שיהיה משהו.
ה) סיפוק צרכים משתנים לאורך השנים. למשל, חיתולים לתינוקות (למשפחה שמשתמשת בחיתולים), קרמים לטוסיק, וכו'.

רגע, אם אצמצם את זה ממש ממש ממש, אז לפחות: גג מעל הראש, הגנה מחום ומקור, מזון ושתייה, ביגוד והנעלה. וכשמדובר לאורך הרבה שנים, גם אם לא קונים מותגים, בסופו של דבר זה לא מעט כסף.
לי_אורה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי לי_אורה* »

_מה שהתכוונתי הוא, שכן יש קשר בין גידול ילדים לבין הנושא הכלכלי.
ושזה כן שיקול, כמה ילדים וכמה כסף.
זה הדף שבו עושים שיקולים כאלה, בלי כחל ושרק.
איפה אם לא פה? זה לא דף על "בואו נהיה רומנטיים והחיים כבר יסתדרו איכשהו" אלא דף על "בואו נחשוב, נתכנן ונדאג לעצמנו כדי שנוכל להשיג את המטרות שלנו ולא נחיה בתוך מינוס"...
(אני רואה ומתעלפת: איך אפשר להיות במינוס עם 14,000 ש"ח בחודש??? איך????)

ואני אומרת את זה, כי פה בארץ, בתוכנו, לידינו, חיים ילדים שאין להם מה לאכול.
אז אני לא מקבלת את השיר "תביאו מיליון ילדים", בהקשר הזה. אני לא אוהבת את הגישה, "ילדים זה נושא קדוש ואל תדברו על כסף בהקשר הזה". כן, ילדים זה שמחה, וברכה וכל מה שאת רוצה. אבל אני בעד קצת שכל.
ורצוי לפני.
"סוף מעשה במחשבה תחילה".
ואני לא בעד נושאים קדושים._

כל מילה!
ואכן בשיר מובעת ביקורת חברתית נגד הגישה של "הביאו מליון ילדים", ואני מסכימה עם הביקורת הזו של להביא ילדים בלי חשבון ובלי מחשבה תחילה.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

א. חרוצה ברמות בלתי רגילות.
זו לא העוזרת של אמא שלי. ברור שהיא יכולה להיות מליאנית. אי אפשר לדעת.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני רואה ומתעלפת: איך אפשר להיות במינוס עם 14,000 ש"ח בחודש??? איך????
זה מינוס ממוצע לבעלי מינוס. יש לא מעטים - אולי עכשיו פחות בגלל החוק החדש שמגביל חריגות - שכל כמה חודשים מגיעים "איכשהו" מחדש למינוס של 30 אלף.
שאלה אחרת, חשובה באמת: איך בונים תקציב?
רוזמרין*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

ריש גלית , בשמת שאלה איך אנשים שמרוויחים 14,000 ש"ח יכולים להיות במינוס.
זה אומר שמוציאים יותר מהסכום הזה בחודש וזה נראה לה מוגזם.

לשאלה השניה- בתחילת הדף כתוב לך איך בונים תקציב. יש גם לינק לאתר ב"תפוז".
יש גם אתרים שמתמחים בזה כמו "פעמונים" למשל.
ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בתחילת הדף כתוב לך איך בונים תקציב.
עד כמה שראיתי, בתחילת הדף כתוב איך יוצאים מהחובות, לא איך בונים תקציב חודשי למשפחה. ולא מתחשק לי ללכת לאתרים אחרים. אני פה כדי שיעזרו לי פה. זאת הקהילה שלי כרגע ופה אני מרגישה נוח להתייעץ. או שכנראה כבר לא.

סליחה על האי הבנה את בשמת. בכל מקרה מה שרציתי לומר שמינוס בממדים כאלה ואחרים הוא די הנורמה בארץ, ודווקא לבעלי שכר ממוצע (14 אלף זה פחות משתי משכורת של השכר הממוצע במשק למשרה מלאה. זה אגב סכום שהייתי מאושרת לחיות ממנו).
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

זה לא ייאמן עד כמה כסף מתחבר להתנהגות של האדם,
אפשר ממש לראות אנשים שאם תתנו להם גם 30000 שח בחודש הם ימצאו דרך לבזבז הכל ולא להשאיר כלום למנוחה/זקנה.
וכנ"ל אנשים שתתנו להם 5000/6000 ובסך הכל האיכות חיים שלהם מעולה ללא דאגות כלכליות,
< שלא נדבר אפילו על מרוויחי מאות אלפים שנהיים greedy מדי, ועם זאת גונבים בקטנות, וסופם להסתתר מהרשויות - באפריקה >
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אוד_ליה* »

_א) מקום מגורים
ב) מזון ושתייה
ג) ביגוד והנעלה - לא חייבים לוגו ולא חייבים המוווון בגדים ולא חייבים המווון בגדים חדשים, אבל כל פעם שהרגל הקטנה גדלה - נעל מתאימה. ובגדים שונים לחורף ולקיץ.
ד) גם דברים שלא קשורים להישרדות פיזית פשוטה, אלא בשביל הכיף, ולפחות קצת: צעצועים, משחקים, ספרים, מוזיקה וכו'. לא חייבים הרבה ולא חייבים שהכל חדש, אבל שיהיה משהו.
ה) סיפוק צרכים משתנים לאורך השנים. למשל, חיתולים לתינוקות (למשפחה שמשתמשת בחיתולים), קרמים לטוסיק, וכו'.
רגע, אם אצמצם את זה ממש ממש ממש, אז לפחות: גג מעל הראש, הגנה מחום ומקור, מזון ושתייה, ביגוד והנעלה. וכשמדובר לאורך הרבה שנים, גם אם לא קונים מותגים, בסופו של דבר זה לא מעט כסף._

חייבת להגיד שאצלי- רוב ההוצאות לא היו קיימות: הכל קיבלנו או קנינו ממש בזול:
א. מקום מגורים- הילדים ישנים איתנו במיטה. מקום המגורים אותו דבר (חדר שינה, חדר קטן, וסלון) ובינתיים כולנו מרוצים :-) גם אין הוצאות על לול, מיטות וכו' (למען האמת, קבילנו מיטה מגיסי וגיסתי לילד- היא כמעט ולא בשימוש)
ב. מזון ושתיה- בחצי שנה הראשונה- הנקה. לאחר מכן- כמה כבר ילדים אוכלים? אם אני מכינה למשל כוס אורז כמה יותר עולה לי להכין כוס וחצי? ז"א העלות השולית יורדת כי על גז/חשמל/תבלינים וכו' משלמים בין כה וכה על האוכל ש אנחנו אוכלים. אין אצלינו חטיפים למעט מועדים מיוחדים. כנ"ל לגבי מיצים. (אלו הדברים היותר יקרים בקניות וגם לא בריאים בכלל)
ג. ביגוד והנעלה- עובר מילד לילד. אפילו בבכור שלי קיבלתי המון במתנה, ועוד קיבלתי מגיסתי בגדים של הבן שלה. יצא לי לקנות מידי פעם אולי 100 ש"ח בעונה- אני קונה בסלקשיין, אורגנזה, ג'וניור וכו' בגדים מאוד יפים. בקטן כמובן שהיה יותר, וגם קיבלתי עוד...
ד. צעצועים וכו'- שוב, קיבלתי מתנות חדש- חלק אפילו לדוג' קיבלתי בגדים משילב ללידת הקטן והחלפתי לצעצועים... כך שיש גם צעצועים יקרים יותר. בנוסף "קיבלתי בירושה" מאחיינים, חברים, ואפילו סתם מכרים שיש לנם בבית והילדים כבר גדלו. בנוסף, אצלנו בשוק יש מגוון צעצועים (לדוג' מגדל- טבעות,פאזלים מעץ, מכוניות) ב-10 שקלים. פעם ב... מוציאה על צעצוע שווה במיוחד. ויש גם את הצעצועים הכי מוצלחים- בקבוק שתיה ריק, סירים מחבתות כפות קופסאות...
ה. כל השאר ניתן או לחסוך או לצמצם (חיתולים ח"פ), או לקבל ממישהו, או לקנות יד2, ובאמת מה שנשאר לא יקר מידי (סתם לדוג' קרם לטוסיק- עולה בין 10-15 שקל אאל"ט), וגם במקרה של קרם לטוסיק אפשר להמנע ע"י אוורור או לחתל בח"פ.

ההוצאה הגדולה אצלי בילדים זה ה"חינוך" ז"א גן חצי יום לגדול ומטפלת לקטן 15 ש"ש כשאני יוצאת ללמוד. למי שמחנך מהבית אין כזו בעיה.
רוזמרין*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

ריש גלית , אני מוכנה להסביר איך בונים תקציב.
בגדול, זה נכון גם למשפחה וגם לכל עסק כלכלי. אני יודעת, כי עבדתי בדיוק בזה.

קודם כל צריך להחליט לשם מה התקציב.
אם זה כדי לצאת מהמינוס- ההכנסות חייבות להיות גדולות מההוצאות.
אם לא נמצאים במינוס-ההוצאות יכללו גם חלקים שמיועדים לחסכון, השקעות וכו'.

א) מכינים טבלה (ידנית, אקסל, אתר עם תוכנה מוכנה) חודשית.
ב)בצד ימין כותבים את כל ההכנסות השוטפות (משכורות נטו, קצבאות, הורים...).
ג)בטור השמאלי את כל ההוצאות. (שכ"ד, חשמל, ארנונה, אוכל, עמלות וריביות בנק...).
ד)עושים סיכום ורואים אם ההפרש בפלוס או מינוס.
ה)עושים את זה על כל חודש במשך 12 חודשים אחורה (בתקווה שהשארתם את הניירת).
יש אפשרות גם לעשות שלושה-ארבעה חודשים אחורה ולהכפיל. פחות מדוייק אבל גם פחות עבודה.
את המידע את לוקחת מדפי הבנק, כרטיס האשראי, הוראות קבע, ספחי צ'קים וכו'. רק להזהר לא לרשום פעמיים. (נניח צ'ק שכבר נפרע ומופיע בדף הבנק).
ו)ממשיכים כל חודש קדימה. מכינים תקציב חודשי לכל סעיף ובסך הכל צריך להיות איזון בין ההכנסות להוצאות. בסוף החודש רואים אם הביצוע התאים ואתם מאוזנים.
אם לא- אתם חורגים מהתקציב וצריכים להתאמץ יותר.

אם אתם מוציאים יותר מההכנסות-צריך לחפש את קודם הסעיפים שיהיה לכם הכי קל להוריד מהם.
נניח, להחליט שסלולרי רק 300 במקום 700. אוכל-1500 במקום 2000.
בודקים אם זה גורם לאיזון בסה"כ מול ההכנסה.
אם לא- הולכים לסעיפים קשים יותר. צריכת אוכל, סיגריות ועד החלפת רכב או דירה.

אם אתם נמצאים במינוס בבנק, ההכנסות צריכות להיות גבוהות מההוצאות כדי שתסגרו את המינוס.
אם יש לכם חובות נוספים ומעיקים- תצטרכו לבצע הקטנת הוצאות דרסטית יותר כדי לסגור.
מצד שני- אפשר לחשוב על רעיונות להגדלת ההכנסות.

אחרי שמנקים את השולחן מהמינוס אפשר להתחיל לחסוך.
גם חסכון ישמש כחלק מההוצאות.

הצעה ידידותית- לא לחסוך לפני שסוגרים מינוס. הפרש הריביות בארץ הוא רצחני.

אם את רוצה, אני אביא לכאן קישורים לאתרים שיש בהם תוכנה מובנית אפשר גם לגגל ולמצוא.
ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

רוזמרין, תודה!
בפעם האחרונה שעשינו את הטבלאות זה היה בערך - כלומר לא היתה לנו כל הניירת, וגם עכשיו אין. אני מנסה אבל אני לא הקונה העיקרית - אני עובדת מהבית ואת הקניות העיקריות עושה הבן זוג. כלומר, אני כל הזמן מנסה לשלוט במשהו שהוא לא בשליטתי (או לפחות לא מספיק בשליטתי). אבל אני מאשימה רק את עצמי. אני באמת צריכה להשתדל יותר.
מה שכן, מאז שיש לי גישה ישירה לחשבון דרך האינטרנט אנחנו באמת כמעט לא נכנסים למינוס. אבל הכמעט הוא בגלל שאנחנו באמת מרוויחים מעט. ובלי ספק מעט מדי אפילו לחיים הצנועים שאנחנו מנסים לחיות. כמעט אין ממה לקצץ.
הבעיה שלי כרגע היא שאני מרגישה שאני מוכרחה לעזוב את העבודה שלי, ולא לטובת עבודה מכניסה יותר - גם זה, אבל בעיקר כדי לפנות לעצמי זמן לעשות דברים שאני רוצה וגם להתפרנס מהם. וקודם כל אני צריכה לברר לעצמי מהם הדברים האלה (לא בגדול, את זה אני יודעת, אלא בספציפי) - ובשביל זה אני צריכה להתפטר... אז אמנם ההכנסה שלי מהעבודה שלי בחצי משרה קטנה מאוד, אבל בגלל שכל ההכנסות שלנו בסך הכל קטנות, גם ההכנסה הקטנה שלי תורמת את חלקה החשוב לתקציב החודשי.
בקיצור, כדי להתחיל לעשות סדר בחיים שלי אני צריכה לעשות סדר בכסף שלי. ובראש שלי לפני הכל.
פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 3

אבל אוד ליה, לגבי ג' וד', את לא שילמת כי אחרים כן שילמו... א' ו- ב' זה באמת א-ב :-)
רוזמרין*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

אם יש לך אפשרות לראות את החשבון מהאינטרנט זה עושה את זה קל יותר.
את יכולה לראות הוראות קבע, עמלות וגם את הפירוט של כרטיס האשראי.
אם אתם משתמשים בצ'קים-תקפידו לרשום בספח את הסעיף כי בדפי הבנק את לא יודעת על מה הוצאת.
יש בעיה גם עם מזומן- קונים עיתון, ארטיק, סנדוויץ' ולא זוכרים. עדיף להחליט כמה כסף מחזיקים
בארנק במזומן ושהוא יהיה רק ל"שטויות". נניח 50 ש"ח לשבוע. בסופ"ש אתם בודקים כמה נשאר ולפי
זה יודעים כמה הוצאתם.
קניות בסופר- תגידי לזוגך שיביא את דף הקופה. תסמני לפי סעיפים: אוכל, חמרי ניקוי, טואלט, וכו'.

עוד משהו, קצת אישי- לי לקח המון שנים לשכנע את בעלי להיות שותף בתהליך. רק כשהפכנו לשותפים בעניין, יכולנו להגיע למצב כלכלי סביר בלי מינוס. עדיין אני צריכה לפעמים להעיר אותו.
לא תוכלי לשלוט עליו. זה צריך להיות ביחד.

לגבי החלק השני:
הבעיה שלי כרגע היא שאני מרגישה שאני מוכרחה לעזוב את העבודה שלי, ולא לטובת עבודה מכניסה יותר - גם זה, אבל בעיקר כדי לפנות לעצמי זמן לעשות דברים שאני רוצה וגם להתפרנס מהם.

גם אני עברתי מצבים כאלו. כשהרגשתי שאני לא מוכנה יותר להמשיך בעבודה-עזבתי.
מיד ירדנו ברמת החיים לחצי. גם כשבעלי עשה כך. זה תמיד כלל תקופה של אי-עבודה ובגלל שלשנינו
חשוב יותר להיות מרוצים ומסופקים אז לא היתה בעיה לוותר על חלק מהדברים לתקופה כזו.
בכל מקרה, תמיד תצטרכו לחיות ממה שאתם מכניסים, נכון? ואפשר לחיות ממש בצניעות.
האם קראת את הדף פשטות מרצון ? יש שם הרבה רעיונות...בהצלחה
ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

רוזמרין, קודם כל שוב תודה, את מחזקת אותי מאוד. וגם הטיפים המעשיים עוזרים - להקציב מזומן שבועי זה מצוין. נתחיל מיד. אם כי הבעיה הגדולה היא באמת המזומן, אבל לא השטויות - כמעט אין אצלנו כאלה - אלא הקניות בשוק. זה ירד מאוד עם כניסת המשלוחים האורגניים לחיינו (שכנראה ייקרו את המחיה שלנו אבל לעולם לא נדע באמת כי לא יודעים כמה הוצאנו באמת קודם), אבל עדיין, כדי לחסוך בהוצאות אנחנו - כלומר הוא - קונה באזורים הזולים. בת"א יש הבדלים גדולים בין קניית בקבוק שמן קנולה או אבקת כביסה בצפון העיר או בשוק. ואז צריך פיקוח הדוק מאוד על נזילת המזומנים. כי מהדוכן את לא לוקחת קבלה. לסופר אנחנו לא מתקרבים ולמינימרקטים רק לקניית מוצרי חלב (מעטים מאוד) ולפעמים פינוקים...

האם קראת את הדף פשטות מרצון ? יש שם הרבה רעיונות...בהצלחה
לא קראתי עדיין כי תמיד נדמה לי שאני יכולה לכתוב אותו P-:
החיים שלנו בדברים הקטנים מאוד פשוטים. בלי טלוויזיה, בלי קניית צעצועים (גם ככה יש יותר מדי), כמעט בלי לקנות בגדים (אלה באים בעיקר ממתנות של ההורים, מתלושים בחגים - בקרוב לא יהיו אם אתפטר - ויד שנייה מחברים), כמעט בלי מאכלים מוכנים, בתי קפה לעתים נדירות, ממתקים לילדה בהקצבה שבועית מצומצמת (בכל מקרה זה לא יותר מעשרה ש"ח בשבוע יקר)...
הדברים שקשה לעמוד בפניהם - ספרים (אני, לילדים ולי) ודיסקים (הוא). וכמובן, כשאין תקציב מוסכם וידוע, ההחלקות הן בכל זאת עניין שבשגרה כשמסתובבים בעיר הפיתויים. טוב, עכשיו אני באמת הולכת להשתלט על זה ולהכין תקציב.
ותודה על העידוד להתפטר. אני באמת מוכרחה כבר. אבל קודם - לדעת כמה באמת זה יעלה לי.
ולחשוב טוב-טוב על מה עוד אפשר לוותר.

לא תוכלי לשלוט עליו. זה צריך להיות ביחד
ברור. והוא בעניין. רק שאני צריכה לעשות את עבודת התכנון. לתת לו את השורה התחתונה - כמה אנחנו יכולים להוציא בשבוע, כמה חסר לנו לאיזון התקציב וכו'. וגם לדאוג שלא יילחץ כי אחרי הכל הוא המפרנס העיקרי כרגע. והוא אמנם מושלם אבל אפילו הוא לא יכול לקפוץ מעל הפופיק.
רוזמרין*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

אם כי הבעיה הגדולה היא באמת המזומן, אבל לא השטויות - כמעט אין אצלנו כאלה - אלא הקניות בשוק.

זאת לא בעיה. זה מצויין. תקבעו סכום כסף שהוא מוציא בקניה שבועית בשוק. שיקח רק את הכסף הזה.
כך לא יוכל לקנות יותר ממה שיש. ואם צריך להוריד משהו מהרשימה, לא ממש בעיה, נכון?

אז אם לשוק הוא הולך ביום קבוע עם, נניח 400 ש"ח, ובשאר הימים יש לו בארנק רק 50 ש"ח לכל
השבוע- זה כבר תכנון נכון.
ואם נשאר עודף מהשוק ומשאר השבוע, תוכלו לקנות צ'ופר כמו דיסק או ספר (אגב, אין ספריה בעיר
שאפשר לעשות מנוי? זה תמיד עדיף) ועדיין לא תחרגו ממה שהחלטתם.

אגב, אני חושבת שמשלוח הביתה תמיד רצוי יותר. את מכינה רשימה לסופר בדיוק בסכום שקבעת
ואין פיתויים בחוץ... אפילו שזה יקר יותר, את בשליטה מלאה וחוסך רכב.
הלוואי עלי אפשרות כזאת. ב"חור" שאני גרה בו צריך לנסוע רחוק לקניות.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

ריש גלית תרשמי בשבועיים הקרובים את כל ההוצאות שלכם, עד האגורה האחרונה ומזה תתחילי את התקציב בצורה שנוחה לך. העיקרון זהה - ההכנסות צריכות להיות גדולות מההוצאות. אם את רוצה לקצץ בהוצאות את עמוק בפנים כבר יודעת מה את צריכה לעשות. רשימת ההוצאות תוציא את זה לפני השטח. תשבי עם בעלך, תחשבו איך אתם רוצים שהעתיד שלכם יראה מבחינה כלכלית, תרשמו יעדים וצעדים להגיע אליהם.
אוד_ליה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אבל אוד ליה, לגבי ג' וד', את לא שילמת כי אחרים כן שילמו...
הבגדים- היופי שבעיניין, זה שזה מצטבר- כמו כדור שלג... גם גיסתי קיבלה את הבגדים מאחותה, והוסיפה קצת, והעבירה אלי, וגם אני הוספתי קצת... וזה יעבור לגיסה אחרת שעוד בשלב התכנונים... וזה מפצה על בלאי וכאלה, הבגדים מתחדשים בכל "יד"... חוץמזה- המחירים של הבגדים היו מצחיקים- רוב החליפות שאני קונה לבן שלי זה 3 או 4 ב-100.
הצעצועים- לא יודעת איך זה אצלכם מבחינת מתנות, אבל בד"כ סבא/ סבתא/ דודים לפעמים קונים מתנות, בלידה מקבלים מתנות, ויש חברים שהלידים כבר גדולים- וגם זה מתנות שעברו מאחד לשני... ובנוסף- כש אני קונה אני קונה בזול מהשוק אחלה צעצועים בגרושים. ממש אותו דבר כמו בשילב רק בלי לוגו :-)

ונגיד שאין מתנות ואין ממי לקחת- אז בילד הראשון קונים, ושומרים טוב.
דיברו כאן על כמה ילדים ז"א האם 2 או 4 למשל- וכאן אני אומרת שההוצאות על השני והלאה הן אפסיות.
ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

רוזמרין ו כבר לא פה - תודה. עודדתן אותי מאוד, ולא פחות חשוב - העצות המעשיות. אתמול בלילה כבר התחלנו לרשום מהזיכרון את ההוצאות של הימים האחרונים.
אז אם לשוק הוא הולך ביום קבוע עם, נניח 400 ש"ח
נו, באמת, מאיפה יש לי 400... 40 יהיה יותר קרוב למציאות P-: . בואי נגיד - 100 גג. זה כשעוד היינו קונים גם ירקות, לפני ימי הסל האורגני.
רוזמרין*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי רוזמרין* »

תרשמי בשבועיים הקרובים את כל ההוצאות שלכם, עד האגורה האחרונה ומזה תתחילי את התקציב בצורה שנוחה לך. ( כבר לא פה )

שבועיים זה לא מספיק. יש תשלומים שיורדים פעם בחודש ויש פעם בחדשיים (חשמל למשל).
זה נכון רק להוצאות מזון ודלק.

נו, באמת, מאיפה יש לי 400... 40 יהיה יותר קרוב למציאות

אם כך, השוק הוא לא המקום היחיד שאתם עושים קניות.
תנסו לפתח הרגלים קבועים בחנויות קבועות ואז תתקצבו לכל סוג קניה את הסכום השבועי.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

_שבועיים זה לא מספיק. יש תשלומים שיורדים פעם בחודש ויש פעם בחדשיים (חשמל למשל).
זה נכון רק להוצאות מזון ודלק._
לנו לקח כמעט שנה להגיע לתקציב פחות או יותר קבוע. בשנה הראשונה כל חודש היו לנו הפתעות חדשות (לקנות מיכלי גז? מה זה לא בא חינם עם הארנונה?). רשימת ההוצאות היא כדי לזהות איפה המקומות אליהם נוזל הכסף. להוציא את זה לאור (כי בעצם כל אחד יודע מה הנקודות הנזילות שלו).
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

הרשימות, התוכניות, התורה כולה כבר די ברורה לי. אבל איך לומדים את הדבר הבאמת קשה? ברגע האמת לא להוציא כסף כי באותו הרגע זה נראה יורת כדאי/ חשוב/ טעים/ נח מחיסכון של עוד כמה שקלים. קצת כמו בדיאטה. יש תפריטים ויש ידע ויש חסות במקרר, אבל איך ברגע האמת, אחרי הכמה ימים ראשונים - נמנעים מכניעה לסיפוק מיידי? איך עוקפים את רגעי החולשות שיכולות לעלות לא מעט? בכסף זה בכלל אסון כי בכל פינה יכולה להיות נזילה (במזון, בתחבורה, מתנות, חשמל, טלפון נייד, מה לא..).
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

אבל איך ברגע האמת, אחרי הכמה ימים ראשונים - נמנעים מכניעה לסיפוק מיידי?
עם התרגול זה נהייה קל יותר. ברגע האמת, השאלה היא לא כלכלית - היא נפשית ומנטלית. תשאלי את עצמך - מה אני באמת רוצה לקנות? למה אני רוצה להוציא כסף? והסיבה תהיה נפשית - כמו באוכל. תשאלי "האם אני באמת רעבה? " רוב הסיכויים הם שאת לא רעבה, את כמו עכבר מעבדה שעבר התניה על ידי הסביבה.

את יודעת שהנטייה להוציא כסף הולכת וקטנה ככל שעולה ההכנסה? זאת הסיבה שעשירים נהיים עשירים יותר ועניים עניים יותר. תתחילי מעכשיו להתנהג כמו אדם עשיר - להוציא פחות ולחסוך יותר. וקחי פאוזות במשך היום להסתכל על צריכה, על כסף. באמת להסתכל. על השטרות, על הפרסומות, על הארנק.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אילה_א* »

וגם (כמו בדיאטת מלתעות )לא לטייל במקומות עם כרטיס אשראי לא לטייל עם כסף שלא ברור למה הוא מכוון נגיד אני הולכת לשוק אני יודעת שיש לי מאתיים חמישים שקלים איתי (מאתיים בטוח לאוכל ולפעמים יוצא לי קצת יותר)אני לא לוקחת איתי 350 ועוברת בדרך באלנבי
יש לי כמה שאני צריכה ועוד 30 אקסטרא אז אין סיכוי שפתאום אני אחזור הבייתה עם שקית .וזה גם עוזר בדיאטה כי לא משנה כמה סופגניות פיצות פלאפל יטגנו לידי אין לי כסף לקנות אותם .
טוב עכשיו כבר התרגלתי אבל בהתחלה לא לקחתי איתי כסף מיותר בכלל רק את הסכום המדוייק שמוקצב למה שאני קונה .
או אם אני הולכת לטייל אז רק מטבע של עשרה שקלים שהשתדלתי להזכות עליו בסוף היום .
ואם משהו ממש חשוב אז מתכננים אותו בתקציב ואז קונים אותו ולא סתם כי עברת לידו (כמו שמותר עוגה בסוף שבוע)
זה גם מה שטוב בשיטת המעטפות שאם יש לך כסף אתה יודע למה הוא ואף אחד לא יקנה מותרות מכסף שמוקדש לאוכל .
ג'ינ_ג'ית*

להגיע לחירות כלכלית 3

פפפ, לא עוזר לי. הרגע קניתי וילון, מקסים, מתחרה של פעם במראה וינטאג' נדיר. כל כך נדיר שברור לי שהוילון הזה לבדו עושה לי את החדר כולו. בגווני חום, קרם, ורוד, בורדו ונגיעות של ירוק בהיר ממש כמו שמלות הוינטאג' מתחרה דהוייה עם פרחים רקומים ומס' חרוזים ענקיים שמכווצים את הוילון למעלה. עמדתי ליד המוכרת ואמרתי לעצמי שוילון כזה זה במקום התמונה הענקית שרציתי לקנות לקיר המרכזי בחדר. אז אפשר לוותר על התמונה כי וילון כזה הוא הצגה בפני עצמה (עם דנטלים וגדילים שקופים משתלשלים ממנו, לא להאמין שאני אומרת שקניתי משהו עם תחרה ודנטל- אבל זה פשוט מהמם, אין אין). ככה שבבתכלס' לא ביזבזתי סתם, החדר ריק וחדש והוילון מתאים ומדהים (כבר אמרתי?) אבל וילון? שאני אוציא 110 שח (אחרי הנחה של 10 שח) על וילון?! אני הטיפוס האחרון עלי אדמות שטיפוח ואחזקת הבית מעניין אותו (ותעדנה כמה נמלים חביבות בביתי הצנוע) בייחוד שאין לי כסף לא לוילון ולא לתמונה (ובקושי לדירה אבל זה עניין של ברירת מחדל). אבל עובדה, במקרה בדרךמהעבודה לבית ראיתי התלבטתי דקות ארוכות וקניתי.

אגב, מה עובר לי בראש כשאני מתלבטת אם להוציא 100 שח על משהו לא ממש הכרחי? שבמילא דפקו אותי בבוקר עם קנס של כמה מאות על כלום, ובמילא השתוללתי בכסף בבילוי לפני כמה ימים... ובמילא אוכלים לי ריבית בבנק.. אז לוותר על הווילון המקסים הזה שירחיב לי את הלב בכל פעם שאני אביט בו? (תודו שהחלק האחרון משכנע לכשעצמו).

האמת, אני לא מתחרטת. הווילון הוא מסוג הדברים הנדירים שלמרותש הם חומר הם עושים טוב לנשמה, מרוב שהוא מזכיר לי אווירה של פעם ועוד בחדר המנוכר והחדש שלי, שברגע הפך חמים (בדיוק כמו שחשבתי). קצת כמו מוזקיה טובה שרכשת בכסף אבל היא עושה לנשמה הרבה יותר מעוד פריטשל איקאה בסלון. אבל זו רק דוגמא לכרוניקה שעוברת לי בראש בנוגע להרבה קניות אחרות שאני כן מתחרטת עליהן, כמו שלשום בסופר.. אתן לא רוצות לדעת כמה הוצאתי על קנייה בסופר לרווקה שכמעט ולא בבית... מה שבטוח זה שאם יש מחר מלחמה כולן מוזמנות אליי עם המשפחות והילדים - יש פה אוכל לשנה (ובאותה הזדמנות תראו את הווילון :-0 ).
ריש_גלית*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי ריש_גלית* »

כמו שלשום בסופר..
אני בכלל לא הולכת לסופר. סופרמרקט זה מקום שעשוי כדי לפתות אותך לקנות דברים שאת לא צריכה. זה לא משנה אם זה דברים לבית ואפילו אוכל שאת קונה פי ארבעה ממה שאת צריכה כי היה במבצע, או אם זה משהו שמזמן התכוונת להיגמל ממנו כמו צנצנת של נוטלה (הנה אני מפנטזת על דברים שאסורים עלי בתוקף), או ואזה שתקעו לך מול הפרצוף לכבוד פסח ונראית לך בדיוק המתנה המתאימה למארחת של הסדר שכלל לא התכוונת ללכת אליו.

בעיני, למי שקשה להיגמל מקניות כדאי להימנע מפיתויים. זה אומר באמת לא להחזיק כסף מזומן מיותר, ומבחינתי זה אומר גם להשאיר את כרטיס האשראי לנוח בבית לפעמים. אם יוצאים לקניות - לצאת בדיוק עם הסכום שמתכוונים להוציא, ולהחזיק את הכרטיס רק לצורכי תשלומים קבועים, הזמנות בטלפון וכדומה. וגם - להימנע מפיתויים משמעו לא ללכת למקומות שמפתים אתכם לקנות. סופרפארם, סופרמרקט, קניון, חנות ספרים/דיסקים... כל אחד והשריטה שלו. לי קשה לעמוד בפני בדים (ולכן אני לגמרי מבינה אותך, ג'ינ ג'ית) - אפילו שאני לא מסוגלת לתפור!

אבל האמת, מאז שנגמלתי מתשוקת הקניות (לא מקניות, לקניות עצמן לא הייתי אף פעם מכורה כי לא היה לי כסף לזה) אני כמו המעשנים-לשעבר ששונאים ריח של סיגריות. הפיתוייים האלה מפעילים אותי הפוך: אני מתעצבנת בסופרפארם, בורחת בידיים ריקות מהסופרמרקט ונגעלת מהמבצעים של צומת ספרים.
כמובן שיש עדיין דברים שמפתים אותי... לכן אני בדף הזה, כדי להתחיל לשלוט בהם.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אילה_א* »

תראי אם בכל מקרה תיכננת להוציא סכום על תמונה והוצאת אותו על וילון זה לא משנה אבל אם בכל מקרה לא תיכננת ואין באפשרותך להוציא כסף והוצאת אותו כי עברת לידו זה גרוע ואם לא היה לך את הכסף בארנק הייתי יכולה לחשוב על זה עוד 24 שעות ואולי להתחרט לפני הבזבוז אותו דבר אם היית הולכת לסופר רק עם הכסף של הקניות כלומר 200 ש"ח ואם היית לוקחת דברים ביותר כסף אז היית צריכ הלהגיד לקופאית אתזה לא ואתזה לא
אבל יש לי הרגשה שאת קצת אוהבת להיות שם במקום הזה כי את גם משלמת
קנס של כמה מאות על כלום, ובמילא השתוללתי בכסף בבילוי לפני כמה ימים... ובמילא אוכלים לי ריבית בבנק..
את יכולה לא הרגיש כך
או במילים אחרות לא כל מי שדופקים אותו לא יכול להגמל
פשוט_אלון*

להגיע לחירות כלכלית 3

ג'ינ ג'ית כנראה שזה לא חשוב לך מספיק, או שאת לא עושה חישובים של "מה כדאי לי".
אם הקניות האלו ממש משאירות אותך תקועה במינוס, או תקועה בדברים אחרים, את אמורה לעשות חישוב של מה כדאי לי, ואז לוותר על זה אם זה תוקע.
אוד_ליה*

להגיע לחירות כלכלית 3

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אני משתמשת ב דחיינות כרונית כדי לא להוציא...
פשוט, הרבה פעמים אני רואה בעיתון איזה מבצע שווה, נגיד על איפור... אבל "אין לי כוח" ללכת במיוחד, וביום יום אני לא מסתובבת עם כמות גדולה של מזומן עלי, וככה עד שאני עוברת בסביבה וגם יש לי כסף מספיק- המבצע עובר והפיתוי חולף :-)
פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 3

תראי, ג'ינ ג'ית ,עושה רושם שאת לא באמת בבעיה. או שיש לך מספיק הכנסות או שיש לך הורים שמכסים את הגרעון.
תראי, רוזמרין, עושה רושם שאת לא באמת מבינה את נושא הדף ליתר דיוק, שאת כל כך רחוקה מלהבין את הדף שאני תוהה אם את בכלל מסוגלת. אחרת שום דבר לא יכול להסביר מהיכן הקביעה ההזויה והפסקנית שהאמצעים החומריים שלי גבוהים - רק כי ציינתי את החולשה האנושית, אחת היותר נפוצות, לקניות לא מתוכננות.

זה בערך כמו שתיכנסי לדף דחיינות כרונית ותכתבי לאנשים:
תשמעו, דחיינים יקרים, זה לא שאתם בבעיה. או שהדד ליינים שלכם קרובים מדי, או שיש להם לדד ליינים, חיי נצח.

הדף הזה מיועד לטיפול בחריגות כלכליות שגורמות לנו בסופו של יום עוגמת נפש. אני חושבת שזמן רב מדי עסקו בדף הזה בעיקר בטכניות, בלימוד השיטה כיצד לחסוך, לעשות רשימות, לפנות לגורמים מסויימים, לכתוב, לבטלא ת הויזה ועוד ועוד. בעוד שהבעיה העיקרית היא לא התורה, אלא ההתמודדות המנטלית והנפשית עם המניעים, ההרגלים, הקושי המנטלי לשנות ולהשתנות, לוותר על סיפוקים מיידיים, לוותר על נוחות, לא לוותר על עימותים (מול גורם שחייב כסף או שניתן לחסוך דרכו כסף) להתמיד, ושוב להתמיד (ג'יזס תכונה קשה בכל תחום בר שינוי) , למרכז את תשומת הלב בכסף ובחסכון שלו במקום בגורמים אחרים בחיים שלעיתים כל כך תובעניים ומעייפים שלא נשאר מקום לעוד התחשבנות בתחום נוסף, בייחוד כשהורגלת שנים לדעת שלפחות בו אפשר לפתור חלק מהעייפות הזו (לנסוע במונית במקום באוטובוס ולהרוויח עוד שעת שינה אחרי שבוע ללא שינה, לקנות מזון מוכל במקום לעמוד לבשל, לקנות תרופה בבית מרקחת פרטי במקום לרוץ לקופ"ח בשביל מרשם כולל כל הסשן של קביעת התורים והמתנה של שעתיים ליד החדר). שלא לדבר על כך שכסף מאפשר רכישה של חומר שלרוב גורם הרבה שמחה (הצגה, מתנות לאנשים אהובים, ארוחה טובה, מוזיקה, טיול) ועוד כמות בלתי מבוטלת של עבודה פנימית.

אם חיסכון בכסף היה פשוט כל כך הבנקים לא היו חוגגים על מיליארדים של מילארדים רווחים כל שנה. נתח נכבד מהם מריביות של ההלוואות והמינוסים של כל משפחה כמעט בארץ. התורותע לא יך לחסוך מפורסמות במיליארדי ספרים בעולם, כולל סדנאות שעושות בעיקר כסף אבל רחוקות מבאמת להתמודד עם הבעיה העיקרית.

לעשות טבלאות ומעטפות, לעשות רישומים ולשמור קבלות וכו' זה בפני עצמו בולשיט. זה הכלי, הוא חסר תועלת אם לא יודעים איך לגייס את כל החוויה הפנימית שלך, לעניין וזה בטח לא קורה תוך יום ובעיניי אפילו שנה זה אופטימי מדי. אתה יכול מאוד לרצות להפסיק לעשן, לאכול בריא, לחיות נכון עם כסף, אפשר עד מחר לבנות תפריטים בריאים, ללכת לדיאטנית, לזרוק את קופסאות הסיגריות, וללכת בלי כסף בארנק. אבל בלי עבודה פנימית עמוקה ההתמדה וההגעה להישגים בשינוי ההרגלים - תהיה בלתי אפשרית. כמובן שתלוי בכמה השינוי רדיקלי. אם אני קוראת על מישהי שמעולם לא חרגה ממסגרת האשראי שלה, שחיה בצניעות ומחפשת עוד כמה דרכים יצירתיות לחסוך- הדרך שלה תהיה אחרת ושונה לחלוטין מהדרך של מישהי שהכסף לא היה אישיו בחיים שלה, שהיתה בטוחה שמחר הוא יום חדש... ושהטמפרמנט שלה מאוד סוער (מה שבעיניי שמפיע על כל תחום בחיים לטוב ולרע) כך שהתחשבנויות ודקדקנויות סיזיפיות הם עבודה קשה וחדשה לה.

את כותבת:
שנים שהלכתי עם הראש באדמה, בלחץ היסטרי ולא העזתי אפילו להכנס לחנות ספרים (שזאת השריטה שלי). אני לא אהיה מוכנה לחזור למקום הזה.
ותראי את ההבדל בין אחת כמוני אלייך. שתינו חווינו תקופות של צורך ביותר כסף. רק שאני מעולם לא הייתי בלחץ נוראי מכסף. אפילו לא בלחץ. שום כלום.. אני מודאגת, וכסף חשוב, אני מודעת היטב לכוחו ופרשתי זאת לא מעט בדף הזה, ואני בהחלט רוצה לנתב יותר נכון את הכסף שלי. אבל תמיד, תמיד היה לי ברור שאותו טמפרמנט אימפולסיבי ומלא תשוקה להנות מכסף בלי התחשבנויות גדולות הוא זה שמצידו השני של המטבע גרם לי לסגירת עיסקאות מעולות, כך שאת התשלומים הכבדים כמו שכ"ד תשלומי לימודים ומה לא- שילמתי בערך בחצי מהגובה הממוצע של חבריי. כי טמפרמנט סוער שלא יכול לקטנות ולאפור, לרוב לומד לכבוש ולהשקיע בדרכים היותר מעניינות לו, למשל ביצירתיות במו"מ, בעיקר מתוך הבנה שאין ברירה, אם הטמפרמנט שלך מתעקש לא להתמיד בעבודה סיזיפית של חסכון יומיומי כולל חשבונות וויתורים קטנים לאורך כל היום- אתה חייב למצוא דרך אחרת לחיות עם הכסף המוגבל. זה אגב משהו שכולנו עושים, אם אתה עיוור יכולת השמיעה מתחדדת לך. אם את לא אוהבת עבודה סיזיפית או שהיא פחות קלה לך להתמדה- את בוחרת בדרך אחרת. יש שהולכים להורים, יש שנכנסים ללחץ, ויש שחיים טוב בלי הרבה חשבונות אבל עם עבודה מאומצת מול גורמים אנושיים ומוסדות.

היום אני רוצה להמשיך עם היכולות הקיימות ולשדרג את החלשות. לנתב את הטמפרמנט הסוער למקומות שבהם יש מקום ליצריות ויצירתיות ולמזער את הנזק במקום שהנ"ל יוצרות נזק. אני מתערבת שכמו שקשה ללמוד את הדרך החדשה והסיזיפית יכול מאוד להיות קשה ללמוד את הדרך האחרת, של לא להלחץ מכסף.
את מסיימת את ההודעה שלך באימרה:

ריש גלית זקוקה לעזרה. את בטוחה שגם את?
לא. כי אני לא "זקוקה לעזרה", וגם ריש גלית לא, לדעתי. אני בעיקר מנסה ללמד את עצמי מנסיון של אחרים, ובאותה הצניעות אני חושבת שגם אחרים יכולים בסך הכל ללמוד מהנסיון שלי. אני כן מציעה לנקוט יורת צניעות בבואך "לעזור" לאחרים ולהחליט בשבילם שהם כל כך מטומטמים שלמרות שהם מתארים בעיה אמיתית לאורך דף שלם- את מסוגלת לומר: תראי, ג'ינ ג'ית ,עושה רושם שאת לא באמת בבעיה. או שיש לך מספיק הכנסות או שיש לך הורים שמכסים את הגרעון.
אם אין לך משהו חכם להגיד, מוטב לא לומר כלום. אם אני הייתי מבטלת תאור של גורם בחייך כבעיה בהינף יד בתוענה שאת אל מבינה מספיק מה קורה בחיים שלך, כי כנראה יש לך גורמים שעוזרים לך או מכסים את תוצאות הבעיה- אז אני בטוחה שהמילה "עזרה" היתה רחוקה מלהגדיר את הביטול של האחר.

אגב, את גם כותבת מנסיונך, ששנים הלכת עם הראש באדמה ולא נכנסת לחנות ספרים, היית בלחץ מכסף ומה לא ולכן את מוכנה לעזור .
אני לא רוצה ללכת עם הראש באדמה, ובטח לא לתת לשום גורם בחיים שלי לגרום לי להיות בלחץ. בוודאי ובוודאי שלא בהתנדבות. אולי הביטול שלך את אורח החיים שלי ואת הבעיה שהעליתי נובע מזה שאת חושבת שבעיות כלכליות חייבות בהכרח לגרום לאומללות כאיומה ובלתי נסבלת כמו אצלך. ואם זה לא גורם לי אלומללות כמו שאת חווית- אז את פשוט מבטלת לחלוטין את העובדות שיש לי צורך לשנות הרגלים כלכליים שאני בעיקר מדמיינת את זה שיש לי גרעון כלכלי ואת זה שההכנסות שלי לא מספיקות, כמו רובינו, או שבכלל, ההורים בטח עוזרים לי . בנקודה האחרונה אין דבר כל כך רחוק מהמציאות.
ג''ימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 3

בשמת א, בקשר העוזרת והאוטו זה בהחלט נכון. אני נוהגת לחזור על הפתגם "לא כל מה שנוצץ - זהב"
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 3

בעוד שהבעיה העיקרית היא לא התורה, אלא ההתמודדות המנטלית והנפשית זה מאפיין כמעט את כל דפי באופן. וזה נכון. אני מאמינה שאם מתחילים בשינוי חיצוני, קוסמטי אפילו, קטן ורדוד, השינוי הפנימי יגיע מעצמו. הפנימי הוא החיצוני ולהפך.

היום אני רוצה להמשיך עם היכולות הקיימות ולשדרג את החלשות. לנתב את הטמפרמנט הסוער למקומות שבהם יש מקום ליצריות ויצירתיות ולמזער את הנזק במקום שהנ"ל יוצרות נזק.
מעולה! תתחילי מצעדים קטנים. תרשמי מה הכי מפריע לך, רשימה של עשרה דברים, תתחילי מהדבר הראשון ברשימה, תרשמי מה היית רוצה במקום מה שמפריע לך, ותרשמי עשרה דברים שאת יכולה לעשות כדי לשנות את המצב השלילי לחיובי. ותעשי היום את הפריט הכי קל ברשימת המטלות. ואז תספרי לי איך את מרגישה. סליחה, תספרי לנו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”