להגיע לחירות כלכלית 3
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2006, 08:29
להגיע לחירות כלכלית 3
השנה עוד לא נגמרה.אפילו לא הגענו לאמצע השנה. יש עוד הרבה מה לעשות ולהתנסות. יש עוד הרבה דברים ויעדים שמחכים לנו.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
החג עובר לו. המחר שוב מגיע ואתו ההתמודדויות החדשות.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
האם כבר כולנו הגענו למיליון הראשון??
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
להגיע לחירות כלכלית 3
ומזוית אחרת:
http://markets.themarker.com/tmc/articl ... ra20070228 831491[/po]&layer=career&layer2=coupon&layer3=technology
http://markets.themarker.com/tmc/articl ... ra20070228 831491[/po]&layer=career&layer2=coupon&layer3=technology
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אכן,יש גם הרבה לכלוך. נתקלתי גם בזה.(אני מדברת על המאמר)
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
להגיע לחירות כלכלית 3
כדאי לקרוא את התגובות (טוקבקים)
בעיקר את מספר 16
בעיקר את מספר 16
-
להגיע לחירות כלכלית 3
מה קרה...איפה נגה נגה... איפה נאוה פרנס...איפה כולם. מה קורה עם שנת תקציב שלנו. האם אנו עומדים בציפיות.
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
להגיע לחירות כלכלית 3
היי ג'יימס,
קצת בהתכנסות ובעשייה לעצמי.
מחכה בסבלנות לסיום התהליך מול הביטוח הלאומי (זה "רק" 7 חודשים. כבר יודעת שיש לי 55% נכות רפואית שזה אומר שאני אמורה לערער )
משפצת את הבית (לא ממש בריא למצב הכלכלי בטווח הקצר, מאפשר לי לחזור לעבודה ולהגדיל הכנסה - בטווח הארוך).
בעוד שבועיים - הרצאת מבוא - לקורס הראשון שייפתח בבית (סמינר שפת האור) - עד אז צריה לסיים 1/2 בית
וגם...
התחלתי קורס "עסק משלך" כדי לתמוך בעצמי בחזרה לעבודה - קורס בהיקף של שנה, בנות מקסימות!
מחפשת השתלמויות נוספות שיקדמו את העבודה (למשל: מדריכים חברתיים לבתי הספר).
ובכלל, זמנים מרגשים מאוד!
קצת בהתכנסות ובעשייה לעצמי.
מחכה בסבלנות לסיום התהליך מול הביטוח הלאומי (זה "רק" 7 חודשים. כבר יודעת שיש לי 55% נכות רפואית שזה אומר שאני אמורה לערער )
משפצת את הבית (לא ממש בריא למצב הכלכלי בטווח הקצר, מאפשר לי לחזור לעבודה ולהגדיל הכנסה - בטווח הארוך).
בעוד שבועיים - הרצאת מבוא - לקורס הראשון שייפתח בבית (סמינר שפת האור) - עד אז צריה לסיים 1/2 בית
וגם...
התחלתי קורס "עסק משלך" כדי לתמוך בעצמי בחזרה לעבודה - קורס בהיקף של שנה, בנות מקסימות!
מחפשת השתלמויות נוספות שיקדמו את העבודה (למשל: מדריכים חברתיים לבתי הספר).
ובכלל, זמנים מרגשים מאוד!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני רואה אצלך את חצי הכוס המלאה וכל הכבוד לנאוה.!!!
-
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נאוה, למה לערער זה לא שמח. אולי התוצאות יהיו טובות גם כלכלית?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
התחלתי את כל התהליך כדי לקבל תו נכה.
משרד התחבורה ומשרד הבריאות הכריחו אותי לקבל הכרה של הביטוח הלאומי.
כדי לקבל תו נכה אני צריכה 60% שמתוכם יש גם בעיות ניידות.
נדמה לי שצריך לפחות סעיף אחד של 20% או 30%.
55% פשוט לא מספיקים
ואני ממש ממש מתקשה בהליכה. זו אנרגיה שיוצאת על חשבון תיפקודים אחרים,
ולפעמים אני פשוט לא יכולה ללכת....
מבחינה כלכלית, אני מחכה עכשיו לקביעה של אי כושר עבודה.
ניתן לקבוע: 60-65-74% שזה קצבה חלקית,
או 75-100% לקיצבה מלאה.
הקצבה שתיקבע - אני מקבלת תוספת של 40% על זה שיש לי ילד - עד גיל 18 או 21.
מקבלת הכל מפתיחת התיק (נוב' 2006)
ובגלל הניירת שהבאתי - מכירים בנכות רטרואקטיבית ל- 15 חודש (יענו, החל מ- אוגוסט 2005)
90 יום אכשרה....
אני מקבלת את הקצבה רטרואקטיבית ל- נובמבר 2005.
אז אחרי כל הטלטלה, אני מקווה שייקבעו 75% (תודה לאל שאני לא 100)
בואי נאמר שזה ישאיר אותי ללא חובות למעט המשכנתא, עם קרן חרום ועודף לקניות שמחכות כבר זמן רב.
אם יאשרו פחות, יהיה קשה יותר....
אז הערעור שכבר ידוע הוא בגלל התו נכה
מרגיעון: כולנו זקוקים לחסד
משרד התחבורה ומשרד הבריאות הכריחו אותי לקבל הכרה של הביטוח הלאומי.
כדי לקבל תו נכה אני צריכה 60% שמתוכם יש גם בעיות ניידות.
נדמה לי שצריך לפחות סעיף אחד של 20% או 30%.
55% פשוט לא מספיקים
ואני ממש ממש מתקשה בהליכה. זו אנרגיה שיוצאת על חשבון תיפקודים אחרים,
ולפעמים אני פשוט לא יכולה ללכת....
מבחינה כלכלית, אני מחכה עכשיו לקביעה של אי כושר עבודה.
ניתן לקבוע: 60-65-74% שזה קצבה חלקית,
או 75-100% לקיצבה מלאה.
הקצבה שתיקבע - אני מקבלת תוספת של 40% על זה שיש לי ילד - עד גיל 18 או 21.
מקבלת הכל מפתיחת התיק (נוב' 2006)
ובגלל הניירת שהבאתי - מכירים בנכות רטרואקטיבית ל- 15 חודש (יענו, החל מ- אוגוסט 2005)
90 יום אכשרה....
אני מקבלת את הקצבה רטרואקטיבית ל- נובמבר 2005.
אז אחרי כל הטלטלה, אני מקווה שייקבעו 75% (תודה לאל שאני לא 100)
בואי נאמר שזה ישאיר אותי ללא חובות למעט המשכנתא, עם קרן חרום ועודף לקניות שמחכות כבר זמן רב.
אם יאשרו פחות, יהיה קשה יותר....
אז הערעור שכבר ידוע הוא בגלל התו נכה
מרגיעון: כולנו זקוקים לחסד
-
להגיע לחירות כלכלית 3
בהצלחה נאווהל'ה!
מרגיעון- הכל בתואם מושלם>
מרגיעון- הכל בתואם מושלם>
להגיע לחירות כלכלית 3
הו החירות, החירות!!!
אני עדיין באיזון - אין אוברדרפט יש קרן חירום של 5000 ש"ח, יש חיסכונות לא מיועדים (כלומר אין עליהם יעוד למה הם הולכים) מצד שני - יש עוד שני חובות פתוחים שמתנהלים. ויש "עניין" כבד שעומד בפני זה שחי איתי ושאיתו אני חולקת גם תקציב וחשבון בנק משותפים, עניין שיהיו לו גם השלכות כלכליות ישירות ועקיפות (עוד חוב...). אמאל'ה...
האם זוהי חירות? בינתיים זוהי עבודה קשה שמאתגרת כל פעם מחדש לנוכח החיים וההפתעות שלהם.
מצד שני - ההכנסות שלי מאד גדלו, אני עובדת המון ויש לי תוכניות די מעשיות לעבוד עוד ולהרוויח הרבה יותר.
אני עדיין באיזון - אין אוברדרפט יש קרן חירום של 5000 ש"ח, יש חיסכונות לא מיועדים (כלומר אין עליהם יעוד למה הם הולכים) מצד שני - יש עוד שני חובות פתוחים שמתנהלים. ויש "עניין" כבד שעומד בפני זה שחי איתי ושאיתו אני חולקת גם תקציב וחשבון בנק משותפים, עניין שיהיו לו גם השלכות כלכליות ישירות ועקיפות (עוד חוב...). אמאל'ה...
האם זוהי חירות? בינתיים זוהי עבודה קשה שמאתגרת כל פעם מחדש לנוכח החיים וההפתעות שלהם.
מצד שני - ההכנסות שלי מאד גדלו, אני עובדת המון ויש לי תוכניות די מעשיות לעבוד עוד ולהרוויח הרבה יותר.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נועה, למה את לא מחסלת את החובות עם החסכונות הלא ייעודיים?
או איך שרמזי שואל:
האם היית לוקחת הלוואה כדי לחסוך את הכסף שבחיסכון?
או איך שרמזי שואל:
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
להגיע לחירות כלכלית 3
ויותר מכך.
אם את עושה את הדברים כמו שרמזי ממליץ עליהם, החיסכון המשמעותי הראשון, אחרי הקרן הקטנה ואחרי שאין כל חובות (מלבד המשכנתא)
הוא קרן חרום לכיסוי 3-6 חודשי הוצאות ("קרן חרום מלאה")
כך שכרגע (להבנתי) החסכונות ה"לא מיועדים" אמורים לכסות חובות ואם נשאר - להתחיל לממן את הקרן הגדולה.
אח"כ להתחיל לדאוג לפנסיה ואח"כ לחסוך לאוניברסיטה של הקטנים ואח"כ לדירה/בית ואח"כ סתם כדי להתעשר...
ויותר מכך.
אם את עושה את הדברים כמו שרמזי ממליץ עליהם, החיסכון המשמעותי הראשון, אחרי הקרן הקטנה ואחרי שאין כל חובות (מלבד המשכנתא)
הוא קרן חרום לכיסוי 3-6 חודשי הוצאות ("קרן חרום מלאה")
כך שכרגע (להבנתי) החסכונות ה"לא מיועדים" אמורים לכסות חובות ואם נשאר - להתחיל לממן את הקרן הגדולה.
אח"כ להתחיל לדאוג לפנסיה ואח"כ לחסוך לאוניברסיטה של הקטנים ואח"כ לדירה/בית ואח"כ סתם כדי להתעשר...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נאוה, בהצלחה עם הערעור.אני מאמינה שזה לא בלתי אפשרי. ותשמרי על הבריאות.
-
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני רוצה הממממממווון כססססף!!!
כסף לא קונה הכל, אבל כמעט הכל ועם כמעט אני יכולה להסתדר טוב יותר עם המעט שהוא לא קונה.
אני רוצה כסף לא רק בשביל המותרות כי בעיקר בשביל השקט והנוחות והבטחון...
אם אני עייפה כמה פשוט לקחת מונית או שליח או מנקה או...
אם אני חולה אז לקבל רופא פרטי ובדיקות פרטיות בלי כל הואג'רס הביורוקרטי
בכלל בכל תחום - בלי ביורוקרטיה, לא צריך טובות מאף אחד. תודה.
ואני רוצה לתת שקט נפשי ושמחה יסודית ברורה ופשוטה, מסוג השמחות שבהרבה מקרים כסף כן יכול לפתור אותן. במקומות שהכסף קונה ביטחון ובריאות (כן!) לכל מי שקרוב אליי ועצוב לי או כואב לי לראות אותו סובל, מסופרס, כבה (היום גלמשל ם טיפפולים פסיכולוגיים עולים כסף, ואוכל בריא עולה יורת כסף ומה לא).
אני רוצה כסף והרבה, הרבה כסף. להיות מוצפת בכסף! ולעשות עוד!
<ג'ינ ג'ית ברגע משחרר ונבואי>
כסף לא קונה הכל, אבל כמעט הכל ועם כמעט אני יכולה להסתדר טוב יותר עם המעט שהוא לא קונה.
אני רוצה כסף לא רק בשביל המותרות כי בעיקר בשביל השקט והנוחות והבטחון...
אם אני עייפה כמה פשוט לקחת מונית או שליח או מנקה או...
אם אני חולה אז לקבל רופא פרטי ובדיקות פרטיות בלי כל הואג'רס הביורוקרטי
בכלל בכל תחום - בלי ביורוקרטיה, לא צריך טובות מאף אחד. תודה.
ואני רוצה לתת שקט נפשי ושמחה יסודית ברורה ופשוטה, מסוג השמחות שבהרבה מקרים כסף כן יכול לפתור אותן. במקומות שהכסף קונה ביטחון ובריאות (כן!) לכל מי שקרוב אליי ועצוב לי או כואב לי לראות אותו סובל, מסופרס, כבה (היום גלמשל ם טיפפולים פסיכולוגיים עולים כסף, ואוכל בריא עולה יורת כסף ומה לא).
אני רוצה כסף והרבה, הרבה כסף. להיות מוצפת בכסף! ולעשות עוד!
<ג'ינ ג'ית ברגע משחרר ונבואי>
-
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לא מאמינה בלוטו.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2007, 16:42
להגיע לחירות כלכלית 3
אתר מצוין ומעורר מוטיבציה על חסכון לקראת חירות כלכלית (עצמאות ממש, פרישה מוקדמת ולא רק יציאה מחובות)
http://www.passionsaving.com/index.html
הוא מדבר על זה שחסכון כשיש לך מטרת חיים - כמו חופש כלכלי - פתאם נעשה מלהיב, ולא משעמם או מעיק.
http://www.passionsaving.com/index.html
הוא מדבר על זה שחסכון כשיש לך מטרת חיים - כמו חופש כלכלי - פתאם נעשה מלהיב, ולא משעמם או מעיק.
-
- הצטרפות: 23 יוני 2007, 15:05
להגיע לחירות כלכלית 3
חלפה רק חצי שנה מפתיחת הדף. הפתיחה כל כך יפה.. וההמשך די צולע.מה אומר לכם...כנראה לא כל פתיחה יפה מבטיחה המשך יפה.גם זה שיעור לחיים.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26
להגיע לחירות כלכלית 3
ג'ימס, למה את מבועסת? זו בסה"כ הפסקה קלה, תני לזה קצת זמן.
-
- הצטרפות: 28 יוני 2007, 13:27
- דף אישי: הדף האישי של הבוחשת_בסירים*
להגיע לחירות כלכלית 3
מאז שנפתח הדף נפקחו עיניי, קיבלתי המון השראה ומוטיביציה לעשות סדר ואכן עשיתי סדר,התחלתי לעבוד עם תקציב והפסקתי, אבל עכשיו חזרנו לתקציב ואף פתחנו חיסכון כדי לכסות מינוס דבר שלא היינו מעזים לעשות לפני כבר לא פה.
אבל הייתי מעוניינת שהדף יהיה פעיל יותר(הקומונה בתפוז מרגישה לי חשוף מדי).
אבל הייתי מעוניינת שהדף יהיה פעיל יותר(הקומונה בתפוז מרגישה לי חשוף מדי).
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני איבדתי כרטיס ויזה אחד, והשני כבר פג תוקף. החברה שלחה את המחודש לכתובת הישנה וכך מזה חודשיים שההוצאות שלי ירדו לחצי. לא בכוונה, וזה לא שלא הלכתי לבנק והוצאתי מלאנתלפים כסף כי חלילה להסתוב גם בלי ויזה וגם בלי מספיק מזומנים שיכולים לממן משפחה שלמה לחודשיים. אבל נהדר שאין ויזה שאפשר לשלוף כשרוצים לקנות איזה קשקוש, מתנה, וכן הלאה. אין לי ספק שחסכתי מאות שקלים בלי להרגיש. לדוגמא, בהתחלה, מתוך הרגל שבו בכל פעם שאני חוזרת לבית אחרי עבודה/בילוי וכו' - ואני עוברת ליד הסופר - הייתי נכנסת לסופר שהוא על הדרך כי תמיד צריך משהו וככה הקניות לא כבדות בסחיבה ותמיד יש טרי. פתאום בלי הויזה מצאתי את עצמי נכנסת לסופר "רק" עם מאה שקל... ופתאום בפעם הראשונה פיזית חטפתי חוםכשעמדתי בסופר עם העגלה,אבל קלטתי שאני בלי ויזה ואני צריכה להתחיל לחשב מה עולה וכמה, אשכרה חוויתי מיני הארה בין מדפי הלחם לבורקס. הרצון לא להיתקע בקופה בלי מספיק כסף, גרם לי לקחת מרווח ביטחון מהמחירים של המוצרים (כי לכי תדעי אם שמת קילו וחצי או 3 קילו פרי) והצלחתי לקנות ב-60 ש"ח (!!!) 4 שקיות עם מוצרים, במקום לקנות ב250 שח שזו קנייה ממוצעת שלי בכל פעם שאני נכנסת לסופר ביומיים- שלושה, יצאתי עם 60 ש"ח. ולא שחזרתי עם פחות ממה שרציתי, פשוט לא התפתיתי לעוד מבצע, לעוד מוצר משודרג, ולעוד בעיקר חטיפים ושטויות שנדמה שצריך ושמכל הבחינות טוב לנו בלעדיהם. וגם היה קצת פחות כבד, מוסרות הברכיים הפולניות שלי.
אם היייתי באופנית מובהקת הייתי אומרת שהקוסמוס החליט להחלץ לעזרתי כי מיוזמתי אני לא אומרת שלום לויזה... אבל כיאה לשכמותי אני עדיין בודקת כל יום אם הויזה הגיעה בדואר. בתקווה שהפעם זה ישמש רק לתשלומי חשבונות כי אין לי סבלנות לעמוד בדואר וכן הלאה.
אין ספק שהחיים "בלי" הרבה יותר קלים. הם משנים את כל התפיסה. אני לא יכולה להחליט להזמין ויטמינים באינטרנט כי אין ויזה, אני לא יכולה לזרוק סכומים לא מחושבים מראש בסופר כי אין כרטיס שישלם הכל בקופה, גם אם יש לי שלוש מאות שח בכיס, אני עדיין צריכה לחשב מראש, ואם אני מתכוונת אחרי הסופר לקפוץ לעוד מקום אז החישוב גם נכנס לשלוש מאות האלה. ואני מדגישה את זה כי שכחנו מה זה לחשב בהוצאות השוטפות, בגלל הכרטיס. החישוב נותן פרופורצייה ומחייב סדרי עדיפויות. גם הבאסה בללכת לסניף לעמוד בתור ולמשוך מזומנים גורמת לי להוציא סכום גבוה אמנם חד פעמית ולא לעמוד מול כספומטים ולהוציא בלי אינדיקציה. והכי מצחיק שאני תמיד עם מזומן לא מוקצב עליי, חייבת שיהיה עליי הרבה, כי אחרת אני לא בטוחה ועדיין הוא לא מתבזבז כמו הויזה.
אני ממש רחוקה מלשמש דוגמא לחסיכון מהלך. ודווקא בגלל זה אני חושבת שאם אצלי ההעדר הויזה עבד בלי לגבות מחיר כבד מדי לחופש שלי וכו' - זה יכול לעזור כמעט לכולם. אם הייית צריכה לתת עיצה אחת למי שרוצה הלתחיל לחסוך - זה להתרחק מהויזה, או להשאיר ויזה בבית במקום גבוה ומסורבל שיעיק להתחיל להוציא אותו מיד אלא רק אחת לחודש - לצרכי תשלומים של חשמל וכו'. זהו. צעד קטן שקרה לי וקרה לי אגב גם בעבר, רק בגלל שהחברה לא שלחה לי עדיין את הכרטיס המחודש- ועובדה שזה עוזר ככה בדלת האחורית.
בתכלס' לכולנו יש את המודעות והידע מה לעשות ואיך וממה זה נובע, איפה יותר זול, איך אפשר לחסוך ואנה פנינו. אני חושבת שמה שמכשיל זה הצורך הרגשי אל מול הפיתוי הנגיש של הבזבוז. העדר הויזה יוצרת חומה רצינית בין שני אלה.
אם היייתי באופנית מובהקת הייתי אומרת שהקוסמוס החליט להחלץ לעזרתי כי מיוזמתי אני לא אומרת שלום לויזה... אבל כיאה לשכמותי אני עדיין בודקת כל יום אם הויזה הגיעה בדואר. בתקווה שהפעם זה ישמש רק לתשלומי חשבונות כי אין לי סבלנות לעמוד בדואר וכן הלאה.
אין ספק שהחיים "בלי" הרבה יותר קלים. הם משנים את כל התפיסה. אני לא יכולה להחליט להזמין ויטמינים באינטרנט כי אין ויזה, אני לא יכולה לזרוק סכומים לא מחושבים מראש בסופר כי אין כרטיס שישלם הכל בקופה, גם אם יש לי שלוש מאות שח בכיס, אני עדיין צריכה לחשב מראש, ואם אני מתכוונת אחרי הסופר לקפוץ לעוד מקום אז החישוב גם נכנס לשלוש מאות האלה. ואני מדגישה את זה כי שכחנו מה זה לחשב בהוצאות השוטפות, בגלל הכרטיס. החישוב נותן פרופורצייה ומחייב סדרי עדיפויות. גם הבאסה בללכת לסניף לעמוד בתור ולמשוך מזומנים גורמת לי להוציא סכום גבוה אמנם חד פעמית ולא לעמוד מול כספומטים ולהוציא בלי אינדיקציה. והכי מצחיק שאני תמיד עם מזומן לא מוקצב עליי, חייבת שיהיה עליי הרבה, כי אחרת אני לא בטוחה ועדיין הוא לא מתבזבז כמו הויזה.
אני ממש רחוקה מלשמש דוגמא לחסיכון מהלך. ודווקא בגלל זה אני חושבת שאם אצלי ההעדר הויזה עבד בלי לגבות מחיר כבד מדי לחופש שלי וכו' - זה יכול לעזור כמעט לכולם. אם הייית צריכה לתת עיצה אחת למי שרוצה הלתחיל לחסוך - זה להתרחק מהויזה, או להשאיר ויזה בבית במקום גבוה ומסורבל שיעיק להתחיל להוציא אותו מיד אלא רק אחת לחודש - לצרכי תשלומים של חשמל וכו'. זהו. צעד קטן שקרה לי וקרה לי אגב גם בעבר, רק בגלל שהחברה לא שלחה לי עדיין את הכרטיס המחודש- ועובדה שזה עוזר ככה בדלת האחורית.
בתכלס' לכולנו יש את המודעות והידע מה לעשות ואיך וממה זה נובע, איפה יותר זול, איך אפשר לחסוך ואנה פנינו. אני חושבת שמה שמכשיל זה הצורך הרגשי אל מול הפיתוי הנגיש של הבזבוז. העדר הויזה יוצרת חומה רצינית בין שני אלה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ג'ינג'ית, יש שביתה בדואר אז אולי יש לך עוד כמה זמן בלי ויזה . אנחנו גם שוקלים להיפרד ממנה כיוון שזה עולה לנו - שישה שקלים ומשהו לחודש, ועוד עשרה שקלים עמלה, ועוד פעם בשנה ביטוח, אנחנו תוהים אם זה שווה את זה. אנחנו לא קונים באינטרנט אז זה לא שיקול אצלנו. אולי עדיף לחסוך את ה - 250 שקלים האלה בשנה.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
להגיע לחירות כלכלית 3
אני בשוק שיש פה בדף אנשים שעו דמחזיקים כרטיסי אשראי
נגה ממך אני הכי מופתעת
לי ברור שהעדרו של כרטיס כזה בחיי חוסך לי כמה מאות אם לא כמה אלפי שקלים בחודש
נגה ממך אני הכי מופתעת
לי ברור שהעדרו של כרטיס כזה בחיי חוסך לי כמה מאות אם לא כמה אלפי שקלים בחודש
-
- הצטרפות: 29 יוני 2007, 14:20
להגיע לחירות כלכלית 3
אפשר לקבל מבנק הדואר כספומט תגידו? הויזה לא ממש משנה לי, אבל כספומט חשוב לי.
אתם יודעים אולי איזו תוכנית כדאית יש איפהשהו בבנקים או בנק הדואר או משהו אחר שיהיה כדאי ועם כספומט?
אתם יודעים אולי איזו תוכנית כדאית יש איפהשהו בבנקים או בנק הדואר או משהו אחר שיהיה כדאי ועם כספומט?
-
- הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
- דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*
להגיע לחירות כלכלית 3
אני הזמנתי מהבנק כרטיס אשראי מסוג 'דירקט' שבו ההוצאה מיד יורדת מהחשבון, כמו מזומן, ואם אין כסף בחשבון, כלומר עברתי את המסגרת, זה לא מאשר לי את הקנייה.זה גם משמש אותי ככספומט. גם לי זה צימצם את ההוצאות כי אני צריכה לקחת בחשבון את מצבי בבנק ולא פשוט לצבור כל החודש. האמת שיש לי גם כרטיס אשראי רגיל שאיתו אני משתדלת לא להשתמש ואולי עכשיו אני אאמץ את ההצעה של ג'ינג'ית ואשים אותו בארון כך שלא אתפתה להשתמש בו כשהחשבון לא מאפשר לי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני בשוק שיש פה בדף אנשים שעו דמחזיקים כרטיסי אשראי
ה"אנשים" "פה בדף" לא עשויים מקשה אחת. אין דרך אחת לחסוך שמתאימה לכולם, כן יש מקום לקחת מכל דבר את מה שמתאים לך. נדמה לי גם שקראתי משהו הפוך (בדף הזה או בשני?) שיש מי שמשתמש רק בכרטיס אשראי וזה מעניק לו את היכולת לעקוב אחרי הרישומים ופחות לבזבז... לי נדמה שכרטיס בארון למעלה (מישהו אמר בוידעם?) הכי טוב.
ה"אנשים" "פה בדף" לא עשויים מקשה אחת. אין דרך אחת לחסוך שמתאימה לכולם, כן יש מקום לקחת מכל דבר את מה שמתאים לך. נדמה לי גם שקראתי משהו הפוך (בדף הזה או בשני?) שיש מי שמשתמש רק בכרטיס אשראי וזה מעניק לו את היכולת לעקוב אחרי הרישומים ופחות לבזבז... לי נדמה שכרטיס בארון למעלה (מישהו אמר בוידעם?) הכי טוב.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
_אפשר לקבל מבנק הדואר כספומט תגידו? הויזה לא ממש משנה לי, אבל כספומט חשוב לי.
אתם יודעים אולי איזו תוכנית כדאית יש איפהשהו בבנקים או בנק הדואר או משהו אחר שיהיה כדאי ועם כספומט?_
אם את רוצה רק כספומט אז אני כמעט בטוחה שבבנק הדואר יש כרטיס כזה שהוא גם ויזה שמחייב תשלומים במקום (כמו הדיירקט). חשבון בבנק הדואר הכי כדאי כי הוא נטול עמלות נטול מסגרת אשראי ועוד.
אתם יודעים אולי איזו תוכנית כדאית יש איפהשהו בבנקים או בנק הדואר או משהו אחר שיהיה כדאי ועם כספומט?_
אם את רוצה רק כספומט אז אני כמעט בטוחה שבבנק הדואר יש כרטיס כזה שהוא גם ויזה שמחייב תשלומים במקום (כמו הדיירקט). חשבון בבנק הדואר הכי כדאי כי הוא נטול עמלות נטול מסגרת אשראי ועוד.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
חשבון בבנק הדואר זה באמת טוב, יש מצב שאחרי שנגמור את התוכנית הנוכחית עם הבנק שלנו נעבור לשם. יש לנו כרטיס אשראי מאותה סיבה שיש לכולם - זה מאוד נוח. אנחנו שוקלים להיפרד ממנו בגלל שבעצם אנחנו לא משלמים כרגע עמלות שורה, אז אין לנו בעיה להוציא כל יום 20 שקלים והכרטיס, להחזיק אותו, עולה כסף. נדמה לי שגם בבנק הדואר זה עולה כסף והאמת היא שגם להחזיק סניפומט - כזה שרק מוציא מזומנים, עולה כסף. אנחנו צריכים לבדוק עלויות והפרשים ולראות מה שווה לנו.
נגה ממך אני הכי מופתעת
מן הסתם כי עוד לא נפגשנו. אחרי שתכירי אותי תביני שאני מפתיעה על בסיס קבוע ועם זאת מאוד עקבית .
נגה ממך אני הכי מופתעת
מן הסתם כי עוד לא נפגשנו. אחרי שתכירי אותי תביני שאני מפתיעה על בסיס קבוע ועם זאת מאוד עקבית .
להגיע לחירות כלכלית 3
אני כמעט בטוחה שבבנק הדואר יש כרטיס כזה שהוא גם ויזה שמחייב תשלומים במקום
לנו יש חשבון בבנק הדואר ושם אין, שום סוג של כרטיס!
ראיתם פעם כספומט באיזשהו סניף דואר?!
בבנק הדואר אפשר למשוך כסף מזומן , כשהוא נמצא בחשבון,
בכל סניף, בשעות הפעילות.
עוד דבר שקיים הוא צ"ק שמיד מוציא את הסכום הנקוב מהחשבון,עוד בסניף בו הוא נכתב.
אז אין עמלות.
יש שביתה בדואר
כשיש שביתה- אין משיכה.
אנחנו נסתדרים עם זה כבר 7 שנים, ללא הוצאות בנקים מיותרות,
וגם קונים ממה שיש תמיד, אין משהו מכסף שאין.
בבנק הדואר אפשר למשוך כסף מזומן , כשהוא נמצא בחשבון,
בכל סניף, בשעות הפעילות.
עוד דבר שקיים הוא צ"ק שמיד מוציא את הסכום הנקוב מהחשבון,עוד בסניף בו הוא נכתב.
אז אין עמלות.
יש שביתה בדואר
כשיש שביתה- אין משיכה.
אנחנו נסתדרים עם זה כבר 7 שנים, ללא הוצאות בנקים מיותרות,
וגם קונים ממה שיש תמיד, אין משהו מכסף שאין.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אלי, מה בנוגע לחסכונות? כשיש לך כסף בחשבון אתה יכול להפקיד אותו לפק"מ? לקנות מט"ח?
בעצם מה היתרון של בנק הדואר - לבנק הדואר. ממה הם מרוויחים?
בעצם מה היתרון של בנק הדואר - לבנק הדואר. ממה הם מרוויחים?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ביררתי עם דודה שלי. יש לה חשבון בבנק הדואר, יש לה כרטיס ויזה והוא מחייב אותה באותה הרגע. תפני לחברות הויזה ותבקשי להצטרף בלי קשר לבנק השואר.
ביררתי עם דודה שלי. יש לה חשבון בבנק הדואר, יש לה כרטיס ויזה והוא מחייב אותה באותה הרגע. תפני לחברות הויזה ותבקשי להצטרף בלי קשר לבנק השואר.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
שכחתי לשאול אותה אם אפשר גם למשוך דרכו כסף... בכל מקרה כרטיס יש לה והיא רוכשת דרכו בחנויות. לגבי כספומט לא בטוחה
שכחתי לשאול אותה אם אפשר גם למשוך דרכו כסף... בכל מקרה כרטיס יש לה והיא רוכשת דרכו בחנויות. לגבי כספומט לא בטוחה
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הכרטיס הוא של ויזה כאל. רגיל. למשיכה בכל כספומט.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
להגיע לחירות כלכלית 3
אני בשוק שיש פה בדף אנשים שעוד מחזיקים כרטיסי אשראי
את יודעת, ניסיתי לשלם במזומן במשך כחודשיים. גיליתי שיותר קשה לי. קשה לי לרשום כל הוצאה כשאני עם הילדים והחבילות וממהרת והכל.
בכרטיסים הכל רשום לי. תאריך, סכום, על מה.
הכל אני רושמת במחברת.
מסודר לי. והכל, תמיד, בשליטה.
אבל קראתי עכשיו את מה שכתבה ג'ינ ג'ית על איך שהעדר כרטיס האשראי חוסך לה, ובחיי, אני פשוט לא ככה ומעולם לא הייתי ככה.
אין לי הוצאות לא מחושבות, וקניות הן טירחה בשבילי. אני טורחת רק אם יש סיבה טובה, לפי רשימות ולפי צורך מוכח (כלומר, אני בודקת ומוודאת שבאמת יש סיבה טובה לקנות את זה או את זה...).
את יודעת, ניסיתי לשלם במזומן במשך כחודשיים. גיליתי שיותר קשה לי. קשה לי לרשום כל הוצאה כשאני עם הילדים והחבילות וממהרת והכל.
בכרטיסים הכל רשום לי. תאריך, סכום, על מה.
הכל אני רושמת במחברת.
מסודר לי. והכל, תמיד, בשליטה.
אבל קראתי עכשיו את מה שכתבה ג'ינ ג'ית על איך שהעדר כרטיס האשראי חוסך לה, ובחיי, אני פשוט לא ככה ומעולם לא הייתי ככה.
אין לי הוצאות לא מחושבות, וקניות הן טירחה בשבילי. אני טורחת רק אם יש סיבה טובה, לפי רשימות ולפי צורך מוכח (כלומר, אני בודקת ומוודאת שבאמת יש סיבה טובה לקנות את זה או את זה...).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
להגיע לחירות כלכלית 3
כשקראתי את זה אמרתי לעצמי טוב נו זאת בשמת
שיש מי שמשתמש רק בכרטיס אשראי וזה מעניק לו את היכולת לעקוב אחרי הרישומים ופחות לבזבז...
מעט מאוד אנשים יבזבזו פחות עם כרטיס מבלעדיו .
פשוט כי לא רואים את הכסף יוצא .
שיש מי שמשתמש רק בכרטיס אשראי וזה מעניק לו את היכולת לעקוב אחרי הרישומים ופחות לבזבז...
מעט מאוד אנשים יבזבזו פחות עם כרטיס מבלעדיו .
פשוט כי לא רואים את הכסף יוצא .
-
להגיע לחירות כלכלית 3
גם לי יותר נוח עם כרטיס. ככה אני יודעת בדיוק מה יוצא וכמה. זה מאוד מסודר. יודעת טוב מאוד שהכרטיס שווה כסף. לא מוציאה סתם.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אנשים יקרים אני שמחה לבשר על פרידתי מאתר באופן טבעי. הכי חבל לי על הדף הנוכחי, אבל נראה לי שתסתדרו מצויין בלעדי. מי שמתגעגע וחייב לדבר איתי שיפנה ל אף חצוף, ואני עדיין נמצאת בקומונה המצורפת מעלה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
גם לי יותר נוח עם כרטיס. ככה אני יודעת בדיוק מה יוצא וכמה. זה מאוד מסודר. יודעת טוב מאוד שהכרטיס שווה כסף. לא מוציאה סתם.
כנ"ל ובנוסף בן זוגי לא זוכר את הקוד הסודי שלו אז מוציאים מזומן רק עם שלי...
יש לנו גישה לחשבון מהאינטרנט ואנו יודעים בכול זמן על כמה עומד הישראכרט. ורשמנו תקופה במחברת את כול הוצאות המזומן- עכשיו אני עצלנית..
אבל אין אצלנו שינוי, אנחנו כ"כ מדויקים מחוסר תקציב..- אין לנו ממה לבזבז ולכן זה לא משנה באיזה דרכי תשלום אנו משתמשים, זה צריך להיות בראש.
כנ"ל ובנוסף בן זוגי לא זוכר את הקוד הסודי שלו אז מוציאים מזומן רק עם שלי...
יש לנו גישה לחשבון מהאינטרנט ואנו יודעים בכול זמן על כמה עומד הישראכרט. ורשמנו תקופה במחברת את כול הוצאות המזומן- עכשיו אני עצלנית..
אבל אין אצלנו שינוי, אנחנו כ"כ מדויקים מחוסר תקציב..- אין לנו ממה לבזבז ולכן זה לא משנה באיזה דרכי תשלום אנו משתמשים, זה צריך להיות בראש.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כבר לא פה למה?
הדף הזה והתקציב שלי לא יהיו אותו הדבר בלעדייך.
הדף הזה והתקציב שלי לא יהיו אותו הדבר בלעדייך.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
להגיע לחירות כלכלית 3
כבר לא פה, ככה את נוטשת אותנו? )-:
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נראה לי שפשוט כבר לא פה עשתה את המיליונים שלה וזהו, עכשיו לא רואה חברים ממטר
וברצינות - למה את הולכת?
וברצינות - למה את הולכת?
להגיע לחירות כלכלית 3
כבר לא פה נמצאת בפורום תפוז שלינק אליו נמצא בחלק העליון של הדף הזה.
האמת, ניסיתי להכנס לשם ולא הבנתי איך. כתוב שזו קהילה סגורה.
האמת, ניסיתי להכנס לשם ולא הבנתי איך. כתוב שזו קהילה סגורה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
את צריכה לשלוח מסר ולהירשם ואז הקומונה נפתחת בפנייך.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2007, 16:42
להגיע לחירות כלכלית 3
"השיטה הבטוחה ביותר להכפיל את כספך:
לקפל פעם אחת ולשים בכיס."
Frank McKinney Hubbard
לקפל פעם אחת ולשים בכיס."
Frank McKinney Hubbard
-
להגיע לחירות כלכלית 3
שוב ברחתן??? אני מבטיחה לכן שאף אחד מאתנו עוד לא עשה מליונים. זה מן הסתם לוקח קצת זמן, אבל המשחק מלהיב. אני ממשיכה לשחק משחקי מלחמה ומשחקי כסף ומשחקי מין ומשחקי מילים וכמו שאומר צפריר "הכל בתואם מושלם" שנה טובה לכולכם.
ג'מס בונד
ג'מס בונד
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נוווו, אתן לכם טיפ קטן..."לחשוב מחוץ לקופסא"
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ענ_בל*
להגיע לחירות כלכלית 3
אנא, פרטי.... הסבירי....
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה כאילו לצאת מתוך המוח שלך ולעשות דברים אחרת ממה שחשבת עד עכשיו נכון והגיוני. זה במקום להיות הלקוחה של הבנק להפוך להיות הבנקאית של עצמך. זה מין תהליך למידה המתאים מאין כמוה לחינוך ביתי למבוגרים.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
שוב, אשמח לשמוע עוד, דוגמאות...משהו.
בזכות כוח הרצון שלי, בזכות הדף הנפלא הזה בו ביליתי רוב הזמן כסמוייה, הגעתי לנקודה חשובה בה אני בפלוס (בחשבון הבנק כמובן) אבל עדיין אין לי עצמאות כלכלית.
רוצה להיות שם.
רוצה להיות שם.
וגם, מבקשת שדרך ההתפרנסות שלי תהיה קלה שתשאיר לי מספיק זמן לעצמי, לאמנות שלי, לזמן עם ילדי ולזמן עם בן זוגי היקר.
תודה על שפע כלכלי שמגיע בקלות ובמהירות בכל חודש.
בזכות כוח הרצון שלי, בזכות הדף הנפלא הזה בו ביליתי רוב הזמן כסמוייה, הגעתי לנקודה חשובה בה אני בפלוס (בחשבון הבנק כמובן) אבל עדיין אין לי עצמאות כלכלית.
רוצה להיות שם.
רוצה להיות שם.
וגם, מבקשת שדרך ההתפרנסות שלי תהיה קלה שתשאיר לי מספיק זמן לעצמי, לאמנות שלי, לזמן עם ילדי ולזמן עם בן זוגי היקר.
תודה על שפע כלכלי שמגיע בקלות ובמהירות בכל חודש.
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
להגיע לחירות כלכלית 3
אם אני זוכר את הניסוח המדויק:
A problem cannot be solved in the same level of awareness in which it occurs
יכולת ריכוז אדירה להתרכז בדבר אחד.
תמריצים פנימיים להתקדם (אש פנימית), ולא תמריצים חיצוניים (רכוש, כסף..).
יכולת להבדיל בין תפיסה של מציאות (סובייקטיבית), למציאות נקייה.
חקירה עצמית תמידית של עצמי, ושל הסובבים אותי. מה האש הפנימית שלי ושלהם.
הבנה שתמיד אפשר ללמוד, תמיד אפשר להיות מודעים לעוד דברים, תמיד לרצות עוד ללמוד ועוד מודעות.
פיתוח וטיפוח אמונות מועילות.
השוות השגים לעצמי, יותר מהשוואת השגים לאחרים.
יכולת לפשט דברים מסובכים, לנתח דברים מסובכים, ולפתור אותם, לא להגרר למנטליות שלילית, אלא להכנס ולפתור.
להודות לעולם, לבריאה, להכל, לחיות מתוך הודיה.
להנות מאתגרים וקשיים.
שמירה על פרופיל נמוך בהצלחות ובכשלונות.
יכולת להיות מחויבים למטרה עד הסוף, אין עייפות, אין סבל, לעשות מה שצריך לעשות.
לדעת מה לעשות כל יום שיהיה הכי מיטבי, ולעשות מה שיהיה הכי מיטבי, (תוך השגת בהירות מנטלית)
יכולת להבדיל בין הגיון ורגש, ולפעול בהתאם.
יכולת "לשים בצד" דברים שלא מאמינים בהם, כדי לעשות בכל זאת, ויכולת לשנות אמונות.
יכולת גבוהה לעבודת צוות, הערכת עבודת צוות, לא פועלים מתוך אגו, אלא להתקדמות יחד.
סקרנות לכל דבר שיכול לקדם.
ביטחון עצמי גבוה מאוד.
לא רק מתמודדים, בוראים.
זוכרים מאיפה באו.
לא נכנעים להשפלות, לחצים, התקפות מאחרים.
מודעים שיש להם בחירה. תמיד.
יודעים לחכות לתמורה, שלא תגיע מיידית, ימים שבועות חודשים שנים עשרות שנים.
מעריכים קונפליקטים, כי יודעים שזה מפתח ומחזק אותם.
לא מוותרים.
יודעים מתי עומד להגמר להם הכוח ויוצאים להתמלא.
מקשיבים, קוראים, לומדים, תמיד.
מעורבים בכל מה שקשור לתחומם.
דואגים לחיות עם מצפון נקי.
מעריכים הגיון פשוט ובריא ומשתמשים בהגיון פשוט ובריא.
אמיצים, מאוד אמיצים.
בתיאום עם מה שעושים, אוהבים את מה שהם עושים, הם מה שהם עושים לגמרי, ועוד.
בעלי יכולות גבוהות לשוחח, לנהל משא ומתן .
החלטיים, והולכים עם ההחלטות, גם תחת לחץ עצום.
אין להם בעיה עם משמעת, להיפך, יש להם בעיה עם מריחה של דברים.
מכוונים לנצח, מכוונים להצליח.
בעלי ציפיות גבוהות.
בעלי מוטיבציה אדירה למה שהם עושים.
יוצרים סביבה מנצחת, חיים בסביבה מנצחת.
מתעמלים, דואגים לכושר הגופני, לתזונה טובה.
מאמינים ביכולת של עצמם.
יודעים להחליף מצב מודעות של פחד, במצב מודעות של אהבה.
מבינים מה כסף לא יכול לעשות.
יודעים לסלוח חופשי ומהר להתקדם הלאה.
לא שוכחים מה עושים ולמה.
עובדים בכל העולם, מבינים שיש להם השפעה בכל המדינות, לכולם יש השפעה בכל המדינות.
יודעים לתת בחינם, בלי רצון לקבל חזרה, בלי trade.
מבינים שהרגלים הם לוא דווקא רעים, הם מאמצים הרגלים בריאים.
משיגים אושר ע"י מימוש שאיפות פנימיות.
כנים, פתוחים, מאמינים בכנות ובפתיחות, מתעסקים עם דומים עד כמה שניתן.
מעריכים כל רעיון, כל דמיון.
לא מעניין אותם מי זוכה לקרדיט.
תמיד מתעדכנים ונשארים מעודכנים.
לא תלויים בדברים אחרים חוץ מהדברים החשובים ביותר.
יודעים למהר, יודעים להמתין, יש להם מומנטום.
לדעתי אפשרי לכל אחד ואחת לבנות אמפרית מיליונים באמצעים המונחים לפניו, יש לסגל את התכונות הנ"ל ועוד. (יש לי עוד)
A problem cannot be solved in the same level of awareness in which it occurs
- albert einstein
יכולת ריכוז אדירה להתרכז בדבר אחד.
תמריצים פנימיים להתקדם (אש פנימית), ולא תמריצים חיצוניים (רכוש, כסף..).
יכולת להבדיל בין תפיסה של מציאות (סובייקטיבית), למציאות נקייה.
חקירה עצמית תמידית של עצמי, ושל הסובבים אותי. מה האש הפנימית שלי ושלהם.
הבנה שתמיד אפשר ללמוד, תמיד אפשר להיות מודעים לעוד דברים, תמיד לרצות עוד ללמוד ועוד מודעות.
פיתוח וטיפוח אמונות מועילות.
השוות השגים לעצמי, יותר מהשוואת השגים לאחרים.
יכולת לפשט דברים מסובכים, לנתח דברים מסובכים, ולפתור אותם, לא להגרר למנטליות שלילית, אלא להכנס ולפתור.
להודות לעולם, לבריאה, להכל, לחיות מתוך הודיה.
להנות מאתגרים וקשיים.
שמירה על פרופיל נמוך בהצלחות ובכשלונות.
יכולת להיות מחויבים למטרה עד הסוף, אין עייפות, אין סבל, לעשות מה שצריך לעשות.
לדעת מה לעשות כל יום שיהיה הכי מיטבי, ולעשות מה שיהיה הכי מיטבי, (תוך השגת בהירות מנטלית)
יכולת להבדיל בין הגיון ורגש, ולפעול בהתאם.
יכולת "לשים בצד" דברים שלא מאמינים בהם, כדי לעשות בכל זאת, ויכולת לשנות אמונות.
יכולת גבוהה לעבודת צוות, הערכת עבודת צוות, לא פועלים מתוך אגו, אלא להתקדמות יחד.
סקרנות לכל דבר שיכול לקדם.
ביטחון עצמי גבוה מאוד.
לא רק מתמודדים, בוראים.
זוכרים מאיפה באו.
לא נכנעים להשפלות, לחצים, התקפות מאחרים.
מודעים שיש להם בחירה. תמיד.
יודעים לחכות לתמורה, שלא תגיע מיידית, ימים שבועות חודשים שנים עשרות שנים.
מעריכים קונפליקטים, כי יודעים שזה מפתח ומחזק אותם.
לא מוותרים.
יודעים מתי עומד להגמר להם הכוח ויוצאים להתמלא.
מקשיבים, קוראים, לומדים, תמיד.
מעורבים בכל מה שקשור לתחומם.
דואגים לחיות עם מצפון נקי.
מעריכים הגיון פשוט ובריא ומשתמשים בהגיון פשוט ובריא.
אמיצים, מאוד אמיצים.
בתיאום עם מה שעושים, אוהבים את מה שהם עושים, הם מה שהם עושים לגמרי, ועוד.
בעלי יכולות גבוהות לשוחח, לנהל משא ומתן .
החלטיים, והולכים עם ההחלטות, גם תחת לחץ עצום.
אין להם בעיה עם משמעת, להיפך, יש להם בעיה עם מריחה של דברים.
מכוונים לנצח, מכוונים להצליח.
בעלי ציפיות גבוהות.
בעלי מוטיבציה אדירה למה שהם עושים.
יוצרים סביבה מנצחת, חיים בסביבה מנצחת.
מתעמלים, דואגים לכושר הגופני, לתזונה טובה.
מאמינים ביכולת של עצמם.
יודעים להחליף מצב מודעות של פחד, במצב מודעות של אהבה.
מבינים מה כסף לא יכול לעשות.
יודעים לסלוח חופשי ומהר להתקדם הלאה.
לא שוכחים מה עושים ולמה.
עובדים בכל העולם, מבינים שיש להם השפעה בכל המדינות, לכולם יש השפעה בכל המדינות.
יודעים לתת בחינם, בלי רצון לקבל חזרה, בלי trade.
מבינים שהרגלים הם לוא דווקא רעים, הם מאמצים הרגלים בריאים.
משיגים אושר ע"י מימוש שאיפות פנימיות.
כנים, פתוחים, מאמינים בכנות ובפתיחות, מתעסקים עם דומים עד כמה שניתן.
מעריכים כל רעיון, כל דמיון.
לא מעניין אותם מי זוכה לקרדיט.
תמיד מתעדכנים ונשארים מעודכנים.
לא תלויים בדברים אחרים חוץ מהדברים החשובים ביותר.
יודעים למהר, יודעים להמתין, יש להם מומנטום.
לדעתי אפשרי לכל אחד ואחת לבנות אמפרית מיליונים באמצעים המונחים לפניו, יש לסגל את התכונות הנ"ל ועוד. (יש לי עוד)
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הטקסט של הזכיר לי משהו אחר שהייתי חייבת לצרף (רדיוהד). זה לא אנטי מה שכתבת, זה פשוט משהו שאני אוהבת לשמוע.
more productive
comfortable
not drinking too much
regular exercise at the gym (3 days a week)
getting on better with your associate employee contemporaries
at ease
eating well (no more microwave dinners and saturated fats)
a patient better driver
a safer car (baby smiling in back seat)
sleeping well (no bad dreams)
no paranoia
careful to all animals (never washing spiders down the plughole)
keep in contact with old friends (enjoy a drink now and then)
will frequently check credit at (moral) bank (hole in wall)
favours for favours
fond but not in love
charity standing orders
on sundays ring road supermarket
(no killing moths or putting boiling water on the ants)
car wash (also on sundays)
no longer afraid of the dark
or midday shadows
nothing so ridiculously teenage and desperate
nothing so childish
at a better pace
slower and more calculated
no chance of escape
now self-employed
concerned (but powerless)
an empowered and informed member of society (pragmatism not idealism)
will not cry in public
less chance of illness
tires that grip in the wet (shot of baby strapped in back seat)
a good memory
still cries at a good film
still kisses with saliva
no longer empty and frantic
like a cat
tied to a stick
that's driven into
frozen winter shit (the ability to laugh at weakness)
calm
fitter, healthier and more productive
a pig
in a cage
on antibiotics
מאיפה הרשימה שלך? זו פחות או יותר רשימת ה"מה אני מצפה מהבן שלי", ולקחו לי תשעה חודשי הריון להבין שאם אני מצפה מהבן שלי שיהיה ככה אני צריכה קודם להיות ככה בעצמי.. אני עדיין בדרך.
more productive
comfortable
not drinking too much
regular exercise at the gym (3 days a week)
getting on better with your associate employee contemporaries
at ease
eating well (no more microwave dinners and saturated fats)
a patient better driver
a safer car (baby smiling in back seat)
sleeping well (no bad dreams)
no paranoia
careful to all animals (never washing spiders down the plughole)
keep in contact with old friends (enjoy a drink now and then)
will frequently check credit at (moral) bank (hole in wall)
favours for favours
fond but not in love
charity standing orders
on sundays ring road supermarket
(no killing moths or putting boiling water on the ants)
car wash (also on sundays)
no longer afraid of the dark
or midday shadows
nothing so ridiculously teenage and desperate
nothing so childish
at a better pace
slower and more calculated
no chance of escape
now self-employed
concerned (but powerless)
an empowered and informed member of society (pragmatism not idealism)
will not cry in public
less chance of illness
tires that grip in the wet (shot of baby strapped in back seat)
a good memory
still cries at a good film
still kisses with saliva
no longer empty and frantic
like a cat
tied to a stick
that's driven into
frozen winter shit (the ability to laugh at weakness)
calm
fitter, healthier and more productive
a pig
in a cage
on antibiotics
מאיפה הרשימה שלך? זו פחות או יותר רשימת ה"מה אני מצפה מהבן שלי", ולקחו לי תשעה חודשי הריון להבין שאם אני מצפה מהבן שלי שיהיה ככה אני צריכה קודם להיות ככה בעצמי.. אני עדיין בדרך.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זו רשימה חלקית (בתרגום שלי) למספר נק' מספר ששמו
177 mental toughness secrets
אני לומד אותו בצורה מאוד מקיפה כבר כמה חודשים, ועוד ספרים יותר פרטניים על הנק' השונות.
אני עדיין בדרך. גם אני! וגם מחברי הספרים האלה מודים שיש להם נק' חלשות, (למרות שהם תותחי על.)
מספר המחבר על הרצאה מול 4000 איש שהייתה לו לאחרונה, 4000 איש ובסופה חתימות על ספרים, איחולים מכל הלב והצלחה ממאות אנשים.
ואדם אחד בא אליו אומר לו: "שמע ההרצאה שלך על הפנים, אני רוצה את הכסף שלי בחזרה, בזבזת לי את הזמן, אתה קשקשן ומדבר שטויות."
כל הדרך במטוס חזרה על מי המחבר הנחמד חשב? על 3900 מחיאות כפיים סוערות? על מאות חתימות? לא! על אותו בן אחד !
אני באמת מאמין שפיתוח יכולות כמו הכתובות ברשימה הנ"ל ועוד (הרשימה הנ"ל מכילה דברים מאוד קריטיים) היא בהחלט הדרך לחירות כלכלית.
177 mental toughness secrets
אני לומד אותו בצורה מאוד מקיפה כבר כמה חודשים, ועוד ספרים יותר פרטניים על הנק' השונות.
אני עדיין בדרך. גם אני! וגם מחברי הספרים האלה מודים שיש להם נק' חלשות, (למרות שהם תותחי על.)
מספר המחבר על הרצאה מול 4000 איש שהייתה לו לאחרונה, 4000 איש ובסופה חתימות על ספרים, איחולים מכל הלב והצלחה ממאות אנשים.
ואדם אחד בא אליו אומר לו: "שמע ההרצאה שלך על הפנים, אני רוצה את הכסף שלי בחזרה, בזבזת לי את הזמן, אתה קשקשן ומדבר שטויות."
כל הדרך במטוס חזרה על מי המחבר הנחמד חשב? על 3900 מחיאות כפיים סוערות? על מאות חתימות? לא! על אותו בן אחד !
אני באמת מאמין שפיתוח יכולות כמו הכתובות ברשימה הנ"ל ועוד (הרשימה הנ"ל מכילה דברים מאוד קריטיים) היא בהחלט הדרך לחירות כלכלית.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
פשוט_ אלון
תודה
תודה
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה השם המלא של הספר? יש לו אתר?
תגיד, מה יקרה כשנשלים את הצ,ק ליסט (אני מאוד אוהבת רשימות). איזה אנשים נהייה? כי יש לי תחושה שפשוט לא נהייה (אלא נעבור לשלב הבא. "קץ הילדות").
תגיד, מה יקרה כשנשלים את הצ,ק ליסט (אני מאוד אוהבת רשימות). איזה אנשים נהייה? כי יש לי תחושה שפשוט לא נהייה (אלא נעבור לשלב הבא. "קץ הילדות").
-
להגיע לחירות כלכלית 3
http://www.mentaltoughnesssecrets.com/
האתר בכלל לא משקף את האיכות, אפשר להזמין מאמזון.
לא בטוח איזה אנשים נהייה, סך הכל כל אחד עם התכונות שלו אבל:
תהיה יכולת גבוהה מאוד להגשים משאלות שלנו ושל אחרים.
נהיה ברמת מודעות מאוד גבוהה, נדע לחשוב המון צעדים אחורה וקדימה.
גם אם ניכנס לצרות וחובות ענקיים מאוד ממהלכים שגויים נוכל לצאת מהם (עיינו ערך חובות ע"ס כמה ביליוני דולרים אצל דונלד טראמפ, יציאה מהם, והתעשרות עצומה מחדש)
ממש לא מזמן פתחתי דף להתבגר או לא להתבגר שמדבר על קץ הילדות , הקושי הגדול ביותר שלי זה להפסיק להשטות ולדבר בצורה רצינית.
אלא שנראה שבכל זאת אפשר להנות גם כש"רציניים", רצינות במובן הזה של: השגת מטרות, שמירה על המילים שיוצאות מהפה וכו'.
האנשים האיכותיים ביותר בעולם, מתמלאים תענוג לדעתי כשהם מגשימים את האש הפנימית שבוערת בתוכם. שזו שמחה שספק נובעת/לא נובעת מילדותיות.
השמחה יכולה לבוא מלממן מחקרים לפיתוח נוגדנים למחלות, בניית מחלקות שלמות לבתי חולים, עזרה לקדם אוכלוסיות חלשות.
אני בטוח שאני אהיה מאוד מאוד שמח אם אני אדע שהקמתי בית חולים איפשהו, במו ידי, מאוד יכול להיות שהרבה יותר מאשר מסיבה והשתכרות עם חברים.
בסך הכל אני חושב שמדובר על להגשים רצונות פנימיים יותר מעשיית הרבה כסף,
עשיית הרבה כסף יכולה לבוא יחד עם זה, אם זה הוגדר כמטרה אצלנו, לצאת מהמינוס משכנתא בוודאי,
ומעבר לזה, להיות בעלי השפעה רבה יותר לתרום לחיים לפי מה שלדעתנו נכון.
למשפחה הקרובה, לאנשים בכל העולם, לאקולוגיה וכו', במקום להיות כאלו שמדברים על עשייה של הרבה טוב,
אבל בסופו של דבר הרבה אפילו קמים כל יום בבוקר לעבודה רק כדי להיות מסוגלים לשלם לכל מי שמחויביים כלפיו: בעל הדירה, חברת חשמל, הבנק, הרשת הסלולרית וכו', ולא בדיוק מגשימים שאיפות אישיות עד כדי הדחקתם, והשכחה שלהם מהתודעה ע"י התעסקות כל הזמן בדברים שמשכיחים את אלו.
בדרך כלל אני חושב אנשים שחשוב להם לפעול ע"פ הרצונות שמניעים אותם, שואפים בסופו של דבר להגיע גם לחירות כלכלית, או לפחות להגיע לשפע, שכולל סגירת כל החובות ולהיות עם פלוס חביב, כך שיתאפשר לחשוב ולהתעסק בדברים שמעבר לכסף, שיהיה מספיק כדי שמבחינה השרדותית (לפחות!) יעסיק פחות את התודעה.
האתר בכלל לא משקף את האיכות, אפשר להזמין מאמזון.
לא בטוח איזה אנשים נהייה, סך הכל כל אחד עם התכונות שלו אבל:
תהיה יכולת גבוהה מאוד להגשים משאלות שלנו ושל אחרים.
נהיה ברמת מודעות מאוד גבוהה, נדע לחשוב המון צעדים אחורה וקדימה.
גם אם ניכנס לצרות וחובות ענקיים מאוד ממהלכים שגויים נוכל לצאת מהם (עיינו ערך חובות ע"ס כמה ביליוני דולרים אצל דונלד טראמפ, יציאה מהם, והתעשרות עצומה מחדש)
ממש לא מזמן פתחתי דף להתבגר או לא להתבגר שמדבר על קץ הילדות , הקושי הגדול ביותר שלי זה להפסיק להשטות ולדבר בצורה רצינית.
אלא שנראה שבכל זאת אפשר להנות גם כש"רציניים", רצינות במובן הזה של: השגת מטרות, שמירה על המילים שיוצאות מהפה וכו'.
האנשים האיכותיים ביותר בעולם, מתמלאים תענוג לדעתי כשהם מגשימים את האש הפנימית שבוערת בתוכם. שזו שמחה שספק נובעת/לא נובעת מילדותיות.
השמחה יכולה לבוא מלממן מחקרים לפיתוח נוגדנים למחלות, בניית מחלקות שלמות לבתי חולים, עזרה לקדם אוכלוסיות חלשות.
אני בטוח שאני אהיה מאוד מאוד שמח אם אני אדע שהקמתי בית חולים איפשהו, במו ידי, מאוד יכול להיות שהרבה יותר מאשר מסיבה והשתכרות עם חברים.
בסך הכל אני חושב שמדובר על להגשים רצונות פנימיים יותר מעשיית הרבה כסף,
עשיית הרבה כסף יכולה לבוא יחד עם זה, אם זה הוגדר כמטרה אצלנו, לצאת מהמינוס משכנתא בוודאי,
ומעבר לזה, להיות בעלי השפעה רבה יותר לתרום לחיים לפי מה שלדעתנו נכון.
למשפחה הקרובה, לאנשים בכל העולם, לאקולוגיה וכו', במקום להיות כאלו שמדברים על עשייה של הרבה טוב,
אבל בסופו של דבר הרבה אפילו קמים כל יום בבוקר לעבודה רק כדי להיות מסוגלים לשלם לכל מי שמחויביים כלפיו: בעל הדירה, חברת חשמל, הבנק, הרשת הסלולרית וכו', ולא בדיוק מגשימים שאיפות אישיות עד כדי הדחקתם, והשכחה שלהם מהתודעה ע"י התעסקות כל הזמן בדברים שמשכיחים את אלו.
בדרך כלל אני חושב אנשים שחשוב להם לפעול ע"פ הרצונות שמניעים אותם, שואפים בסופו של דבר להגיע גם לחירות כלכלית, או לפחות להגיע לשפע, שכולל סגירת כל החובות ולהיות עם פלוס חביב, כך שיתאפשר לחשוב ולהתעסק בדברים שמעבר לכסף, שיהיה מספיק כדי שמבחינה השרדותית (לפחות!) יעסיק פחות את התודעה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
השפע הכלכלי הוא רק סממן של שפע כללי. בעיני אין דברים שהם מעבר לכסף מכיוון שאין דבר בעולם שהוא חשוב יותר או פחות מכסף. לכל אחד יש את הקטע שלו, כסף, אהבה, בריאות, הגשמה, אבל כולם הם פנים רבות של אותו עניין - שפע בחיים. היכולת להסכים שיהיה לי הרבה. היום ישבתי בבית קפה והמלצרית היתה אישה מבוגרת. למעשה, לא מלצרית אלא bus boy ועברה בי המחשבה, שלא מגיע לי לשבת ולאכול בבית קפה כשיש אנשים שצריכים לעבוד בבית קפה. זו מחשבה מטופשת, ומעט יהירה, אבל היא דוגמה לחוסר הסכמה לשפע. מצדי.
-
-
להגיע לחירות כלכלית 3
פשוט אלון, אתה מה זה חמוד בכתיבתך בדף הזה.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
להגיע לחירות כלכלית 3
נגה, תודה על התזכורת מאחד הדיסקים האהובים עלי...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
גם עלי. הוא מעורר השראה, לא רק בשירים אלא גם בעצם היותו יצירה אחת מושלמת - הוא עושה חשק לשאוף גבוה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
בעל מאה הוא בעל דעה
-
להגיע לחירות כלכלית 3
פשוט-אלון, במילים אחרות "לשנות את המציאות" לזהות הזדמנויות, לנצל הזדמנויות. האם קראת על "אפקט הפרפר"?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
חופשי לזהות הזדמנויות, לנצל הזדמנויות. למשל יש עניין של לא להתפדח מעצמך, לעשות מה שצריך כדי להיות תותח.
אם אתם מכירים, Bob Practor אחד תותחי העל (הופיע בין השאר ב"הסוד")
מעיד שלפני שהוא מופיע להרצאה, עומד לפני המראה ומתאמן מול המראה, גם עכשיו כשהוא מבוגר עם נסיון עצום בהרצאות מול התותחים הגדולים ביותר, ובכלל בן אדם על עם שם עצום, הכל הכל, עדיין הוא נשען על תרגיל שרבים זונחים בגלל פדיחה עצמית, אגו עצמי, או לא יודע מה, כי הוא יודע שלעשות את זה ובזכות זה, הרמה בהרצאה עולה, הבטחון האישי שלו בהרצאה עולה (לבוב פרקטור יש מושג מה זה, חוסר ביטחון עצמי בכלל? ).
להתגבר על "פדיחות" ו"אגו" בייחוד אם הם אלו חוסמים את ההתקדמות האישית, פשוט לעשות את זה וזהו !
ההבדל בין לא תותחי על לתותחי על:
לא תותחי על: מתבאסים לעשות פדיחה או להתנגש עם האגו, ולכן נמנעים מפעולות שמערבות את אלו, וכך הם נעצרים.
תותחי על: מתבאסים אם פדיחות או אגו מתגברים עליהם, ולכן מחפשים תמיד לנצח אותם, כך הם מתקדמים.
אם אתם מכירים, Bob Practor אחד תותחי העל (הופיע בין השאר ב"הסוד")
מעיד שלפני שהוא מופיע להרצאה, עומד לפני המראה ומתאמן מול המראה, גם עכשיו כשהוא מבוגר עם נסיון עצום בהרצאות מול התותחים הגדולים ביותר, ובכלל בן אדם על עם שם עצום, הכל הכל, עדיין הוא נשען על תרגיל שרבים זונחים בגלל פדיחה עצמית, אגו עצמי, או לא יודע מה, כי הוא יודע שלעשות את זה ובזכות זה, הרמה בהרצאה עולה, הבטחון האישי שלו בהרצאה עולה (לבוב פרקטור יש מושג מה זה, חוסר ביטחון עצמי בכלל? ).
להתגבר על "פדיחות" ו"אגו" בייחוד אם הם אלו חוסמים את ההתקדמות האישית, פשוט לעשות את זה וזהו !
ההבדל בין לא תותחי על לתותחי על:
לא תותחי על: מתבאסים לעשות פדיחה או להתנגש עם האגו, ולכן נמנעים מפעולות שמערבות את אלו, וכך הם נעצרים.
תותחי על: מתבאסים אם פדיחות או אגו מתגברים עליהם, ולכן מחפשים תמיד לנצח אותם, כך הם מתקדמים.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נקודה חשובה היא לדעתי :לעמוד מול הפחדים שלך...למרות הפדיחות וכשלונות...לעשות את מה שאתה צריך לעשות...לעשות ולא לדמין או להתפלסף מילולית. המעשים הם החשובים ולא התאוריאות האין סופיות.
להגיע לחירות כלכלית 3
ראיון עם קים קיוסאקי
אשתו של רוברט קיוסאקי ומחברת הספר "כך תהיי אשה עשירה".
אשתו של רוברט קיוסאקי ומחברת הספר "כך תהיי אשה עשירה".
-
להגיע לחירות כלכלית 3
באמת רציתי לקרוא את הספר הזה.
לבנק הדואר יש כרטיס ויזה, שאפשר לטעון בבנק הדואר ולשלם כמו כרטיס רגיל - לא צריך חשבון בנק, בשום מקום, אלא רק לטעון את הכרטיס. העניין היחידי זה שהוא מקבל רק עד 1000 שקלים. זה נראה לי שימושי לבני נוער או אנשים ש.. לא רוצים חשבון בנק.
לבנק הדואר יש כרטיס ויזה, שאפשר לטעון בבנק הדואר ולשלם כמו כרטיס רגיל - לא צריך חשבון בנק, בשום מקום, אלא רק לטעון את הכרטיס. העניין היחידי זה שהוא מקבל רק עד 1000 שקלים. זה נראה לי שימושי לבני נוער או אנשים ש.. לא רוצים חשבון בנק.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נכון או שרוצים להזמין משהו באינטרנט אבל יש על זה עמלה של 25 ש"ח אז אני עוד לא סגורה אםזה טוב או רע .
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
להגיע לחירות כלכלית 3
ומחברת הספר "כך תהיי אשה עשירה".
נשאלת השאלה אם העצות שלה מתאימות גם
ותשובתה הכנה: "תמיד הייתי מאוד עצמאית ועשיתי הרבה כסף, אבל אני מודה שאני לא יודעת אם הייתי הולכת בדרך הזו. כשהכרתי אותו לא ידעתי מה זה בכלל".
ועוד ציטוט מהכתבה: "חמש שנים אחרי נישואיה לרוברט, החלה קיוסאקי את קריירת ההשקעות שלה בנדל"ן, כשרכשה בית בן שלושה חדרים בפורטלנד, ארצות הברית"
ואם היא לא היתה נשואה לאיש מאוד מאוד עשיר, גם אז היה לה כסף לרכוש בית בן 3 חדרים? מעניין שמצוין במפורש שהיא עשתה זאת רק לאחר נישואיה לרוברט קיוסאקי.
"אישה שמעוניינת להיכנס לתחום ההשקעות צריכה שתהיה לה התשוקה לתזרים מזומנים", היא אומרת. "היא צריכה להיות סבלנית ובעלת ראייה לטווח הארוך. זו צריכה להיות אישה חזקה שיודעת להפסיד, כי זה חלק מהמשחק".
ושוב נשאלת השאלה: אם לא היתה נשואה לאיש עתיר ממון+היו לה ילדים, גם אז היא היתה יכולה להרשות לעצמה להפסיד כסף?
"קודם כל חשוב שתדעי שאת לא זקוקה להרבה כסף כדי לעשות כסף. הסכום ההתחלתי להשקעה יכול להיות גם 20 אלף דולר".
סליחה, אבל לפחות במושגים שלי 20 אלף דולר הוא סכום לא מבוטל. ומצד שני, נראה לי שזה סכום פשוט מגוכח כשמדובר בנדל"ן. מה אפשר לקנות עם זה? מרצפת?
מכל מקום, חלק מהעצות שנתנה בסוף דווקא נראו לי. ושמחה שהיא מרוצה בחייה. מאחלת לכולנו וגם לי הרבה שפע ושגשוג בכל המישורים.
נשאלת השאלה אם העצות שלה מתאימות גם
- לאישה שאינה נשואה למיליארדר שגם מומחה לנדל"ן
- לאימא לילדים\ות
ותשובתה הכנה: "תמיד הייתי מאוד עצמאית ועשיתי הרבה כסף, אבל אני מודה שאני לא יודעת אם הייתי הולכת בדרך הזו. כשהכרתי אותו לא ידעתי מה זה בכלל".
ועוד ציטוט מהכתבה: "חמש שנים אחרי נישואיה לרוברט, החלה קיוסאקי את קריירת ההשקעות שלה בנדל"ן, כשרכשה בית בן שלושה חדרים בפורטלנד, ארצות הברית"
ואם היא לא היתה נשואה לאיש מאוד מאוד עשיר, גם אז היה לה כסף לרכוש בית בן 3 חדרים? מעניין שמצוין במפורש שהיא עשתה זאת רק לאחר נישואיה לרוברט קיוסאקי.
"אישה שמעוניינת להיכנס לתחום ההשקעות צריכה שתהיה לה התשוקה לתזרים מזומנים", היא אומרת. "היא צריכה להיות סבלנית ובעלת ראייה לטווח הארוך. זו צריכה להיות אישה חזקה שיודעת להפסיד, כי זה חלק מהמשחק".
ושוב נשאלת השאלה: אם לא היתה נשואה לאיש עתיר ממון+היו לה ילדים, גם אז היא היתה יכולה להרשות לעצמה להפסיד כסף?
"קודם כל חשוב שתדעי שאת לא זקוקה להרבה כסף כדי לעשות כסף. הסכום ההתחלתי להשקעה יכול להיות גם 20 אלף דולר".
סליחה, אבל לפחות במושגים שלי 20 אלף דולר הוא סכום לא מבוטל. ומצד שני, נראה לי שזה סכום פשוט מגוכח כשמדובר בנדל"ן. מה אפשר לקנות עם זה? מרצפת?
מכל מקום, חלק מהעצות שנתנה בסוף דווקא נראו לי. ושמחה שהיא מרוצה בחייה. מאחלת לכולנו וגם לי הרבה שפע ושגשוג בכל המישורים.
להגיע לחירות כלכלית 3
נכון או שרוצים להזמין משהו באינטרנט אבל יש על זה עמלה של 25 ש"ח אז אני עוד לא סגורה אםזה טוב או רע .
עשרים וחמישה שקלים על כל הפקדה או חודשי? בכל כיוון זה נראה לי מוגזם. גם ההגבלה על 1000 שקלים היא מופרכת. אני מקווה שעוד כמה חודשים זה יתפוס בשאר הכרטיסים והעמלות ירדו או שהתנאים ישתנו.
הממ.. לי אורה, אני לא ביוגרפית של הזוג, אבל לפי הספרים של רוברט, הוא פשט את הרגל כשהם התחתנו, והם גרו במכונית. לקחו להם שבע או תשע שנים כדי לפרוש. וכשהוא אומר לפרוש, הוא התכוון שתיק ההשקעות שלהם כיסה על כל ההוצאות שלהם - לא מדובר על מליונים, אלא על כמה אלפים בודדים כל חודש.
אני מודה שאני לא יודעת אם הייתי הולכת בדרך הזו. כשהכרתי אותו לא ידעתי מה זה בכלל"
זה גם מה שאני אומרת על בנזוגי. על הרבה דברים שקשורים בו. והחיים אתו לקחו אותי לכיוונים חדשים וטובים יותר בעיני.
אבל לפחות במושגים שלי 20 אלף דולר הוא סכום לא מבוטל
גם במושגים שלי. ובכל זאת חסכנו רבע מהסכום הזה בשנה אחת ממשכורת אחת. לפי התהליך שמפורט לו במעלה הדף. וזה לא סכום מגוחך בנדל"ן כי לפי השיטה של רוברט, עם הסכום הזה את יכולה לקנות לך נכס עם משכנתא מהבנק, ולוודא שההכנסות שלך מהנכס, חודשית, עולות על ההוצאות שלך עליו. וזה העיקרון שלו, וזה עיקרון מאוד פשוט למי שהוא
סבלנית ובעלת ראייה לטווח הארוך.
זו דרך, והם הלכו בה. לכל אחד יש את הדרך שלו.
עשרים וחמישה שקלים על כל הפקדה או חודשי? בכל כיוון זה נראה לי מוגזם. גם ההגבלה על 1000 שקלים היא מופרכת. אני מקווה שעוד כמה חודשים זה יתפוס בשאר הכרטיסים והעמלות ירדו או שהתנאים ישתנו.
הממ.. לי אורה, אני לא ביוגרפית של הזוג, אבל לפי הספרים של רוברט, הוא פשט את הרגל כשהם התחתנו, והם גרו במכונית. לקחו להם שבע או תשע שנים כדי לפרוש. וכשהוא אומר לפרוש, הוא התכוון שתיק ההשקעות שלהם כיסה על כל ההוצאות שלהם - לא מדובר על מליונים, אלא על כמה אלפים בודדים כל חודש.
אני מודה שאני לא יודעת אם הייתי הולכת בדרך הזו. כשהכרתי אותו לא ידעתי מה זה בכלל"
זה גם מה שאני אומרת על בנזוגי. על הרבה דברים שקשורים בו. והחיים אתו לקחו אותי לכיוונים חדשים וטובים יותר בעיני.
אבל לפחות במושגים שלי 20 אלף דולר הוא סכום לא מבוטל
גם במושגים שלי. ובכל זאת חסכנו רבע מהסכום הזה בשנה אחת ממשכורת אחת. לפי התהליך שמפורט לו במעלה הדף. וזה לא סכום מגוחך בנדל"ן כי לפי השיטה של רוברט, עם הסכום הזה את יכולה לקנות לך נכס עם משכנתא מהבנק, ולוודא שההכנסות שלך מהנכס, חודשית, עולות על ההוצאות שלך עליו. וזה העיקרון שלו, וזה עיקרון מאוד פשוט למי שהוא
סבלנית ובעלת ראייה לטווח הארוך.
זו דרך, והם הלכו בה. לכל אחד יש את הדרך שלו.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לי אורה, העלת נקודה שממש מעניינת אותי. בא לכן לפתוח דיון על ילדים וכסף? האם אתן מחשבות כמה ילדים יהיו לכן לפי כמות הכסף שלכן? אני יודעת שזה חומר נפץ באתר, אבל בינכה וכה אני לא פוליטיקלי קורקט בבאופן (עיין ערך למה לקחתי הפסקה מבאופן) אבל אולי נדבר על זה קצת? אולי בדף חדש?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
בספר שלו הוא מזכיר לא פעם שבשביל לעשות הרבה כסף לא צריך הרבה כסף בהתחלה. הוא מדבר על השכלה פיננסית ועל לדעת לקרוא דוח רווח והפסד. השכלה פיננסית היא זו שגורמת לקצת כסף לצמוח להרבה כסף....אבל הדבר לא פשוט כמו שזה נראה ולפעמים אפשר להתבלבל, לכן מראש לוקחים בחשבון מספר טעויות.
להגיע לחירות כלכלית 3
בא לכן לפתוח דיון על ילדים וכסף? האם אתן מחשבות כמה ילדים יהיו לכן לפי כמות הכסף שלכן?
אני חושבת שיש כמה דפים
עם שמות כמו כמה כסף צריך ודומים (כדאי לחפש)
אני מחשבת את כמות הכסף שאצטרך לפי מספר הילדים שאני רוצה שיהיו לי. אם אני אצליח שיהיו לי כל הילדים שאני רוצה, אני אהיה מאוד שמחה ואם יהיה לי מספיק כסף כדי לתת להם את כל מה שאני רוצה, זה גם מאוד ישמח אותי
אבל אני לא באמת תולה את האחד בשני.
אני לא חושבת שצריך לעשות עשרות ילדים בלי אפשרות לפרנס אותם, אבל מצד שני אם יהיו לי 5 ילדים, ולא יהיה לכל אחד מהם מחשב, או בגדים חדשים כל שנה או אפילו חדר שינה פרטי, זה לא אסון לדעתי.
אני חושבת שיש כמה דפים
עם שמות כמו כמה כסף צריך ודומים (כדאי לחפש)
אני מחשבת את כמות הכסף שאצטרך לפי מספר הילדים שאני רוצה שיהיו לי. אם אני אצליח שיהיו לי כל הילדים שאני רוצה, אני אהיה מאוד שמחה ואם יהיה לי מספיק כסף כדי לתת להם את כל מה שאני רוצה, זה גם מאוד ישמח אותי
אבל אני לא באמת תולה את האחד בשני.
אני לא חושבת שצריך לעשות עשרות ילדים בלי אפשרות לפרנס אותם, אבל מצד שני אם יהיו לי 5 ילדים, ולא יהיה לכל אחד מהם מחשב, או בגדים חדשים כל שנה או אפילו חדר שינה פרטי, זה לא אסון לדעתי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ומה בנוגע לשווה הערך של כסף - זמן? הוא נכנס למשוואה? ולמה את מתכוונת ב אני מחשבת את כמות הכסף שאצטרך לפי מספר הילדים שאני רוצה שיהיו לי.? למשל, ג'יימס בונד דיברה על השכלה פיננסית, אבל קצת קשה לפתח אותה כשאין הרבה זמן.
בראיון עם קים קיוסאקי היא גם מדברת על ילדים, ואומרת שמי שיש לו ילדים מתחיל בנקודה פחות טובה (מבחינה פיננסית כמובן) מה אתן חושבות?
בראיון עם קים קיוסאקי היא גם מדברת על ילדים, ואומרת שמי שיש לו ילדים מתחיל בנקודה פחות טובה (מבחינה פיננסית כמובן) מה אתן חושבות?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
עמלה של 25 ש"ח אז אני עוד לא סגורה אםזה טוב או רע
בעצם פתאום נראהלי שהעמלה היא של 40 לא זוכרת
אין אפשרות לטעון את הכרטיס פשוט צריך לקנות חדש כשנגמר
(לפחות ככה אני הבנתי ) אבל בעצם זה אותו דבר
ויש גם כרטיס שהוא רק כספומט ואז העמלה אחרת
לא זוכרת אם יותר זולה או יקרה
בעצם פתאום נראהלי שהעמלה היא של 40 לא זוכרת
אין אפשרות לטעון את הכרטיס פשוט צריך לקנות חדש כשנגמר
לא זוכרת אם יותר זולה או יקרה
-
להגיע לחירות כלכלית 3
_אין אפשרות לטעון את הכרטיס פשוט צריך לקנות חדש כשנגמר
לא זוכרת אם יותר זולה או יקרה_
הממ.. נראה לי שאנחנו מדברות על כרטיסים שונים. הויזה שאני ראיתי היא ויזה לכל דבר. רק שמים בה כסף כל פעם.
לא זוכרת אם יותר זולה או יקרה_
הממ.. נראה לי שאנחנו מדברות על כרטיסים שונים. הויזה שאני ראיתי היא ויזה לכל דבר. רק שמים בה כסף כל פעם.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
איזה כיף שחזרתם!! חזרתי לתקציב אחרי חודשיים הפסקה ...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני ראיתי בדואר מודעה שאפשר לקבל כרטיס אשראי או כספומט בלי חשבון בנק פשוט נותנים להם את כל הכסף והם מכרטסים לך אותו
-
להגיע לחירות כלכלית 3
וזו ויזה שאפשר לקנות איתה באינטרנט אילה?
מזל טוב! איך היתה ההפסקה?
מזל טוב! איך היתה ההפסקה?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
וזו ויזה שאפשר לקנות איתה באינטרנט אילה?
כן
זאת השאלה הראשונה ששאלתי .
הפקידה הטיפשה אמרה לי כן זה גם מתנה מקסימה לתת לילד או לילדה
בטח היא באובר
נו שאני לא אתן לינק
https://www.cal-online.co.il/he-IL/cal/ ... lcome.aspx
כן
זאת השאלה הראשונה ששאלתי .
הפקידה הטיפשה אמרה לי כן זה גם מתנה מקסימה לתת לילד או לילדה
בטח היא באובר
נו שאני לא אתן לינק
https://www.cal-online.co.il/he-IL/cal/ ... lcome.aspx
להגיע לחירות כלכלית 3
ומה בנוגע לשווה הערך של כסף - זמן?
לא הבנתי מה הקשר בין השאלה הזאת לשאלה שאחריה?
אמרתי את מה שאמרתי קצת בבדיחות הדעת וגם כדי לנסות להגיד שלנסות להחליט "כמה ילדים אני יכולה לעשות אם יש לי הכנסה כזאת וכזאת" זו החלטה קצת הזויה לדעתי.
עדיף לבוא מהכיוון ההפוך:
אם יש יותר ילדים פשוט צריך להרוויח יותר כסף ==> לעבוד יותר קשה, ללמוד ולהתקדם בקריירה (ולשפר את יכולת ההשתכרות).
וזאת הכוונה - אם אני רוצה הרבה ילדים אני צריכה לוודא שיש לי יכולת להשתכר מספיק בשביל לפרנס אותם.
הרמיזה כאילו ילדים הם עול כלכלי ותו-לא היא באמת מקוממת. ילדים מביאים כל-כך הרבה עושר ושפע לחיים, וכן את רובו אי אפשר למדוד בכסף!
אנחנו צריכות להזהר ולא להסחף ולא להתבלבל - כסף זה לא הכל בחיים! זה נשמע שחוק, אבל זה באמת לא הכל.
יש דברים חשובים יותר, את חלקם אפשר להשיג בכסף וחלקם לא, כמו בריאות, זמן, אהבה, חברים, עניין, סיפוק, כבוד ועוד ועוד...
אפשר להצליח מאוד מבחינה כלכלית ועדיין להיות הורים להרבה ילדים, אם זה מה שרוצים (הרבה ילדים).
ולגבי שווה ערך. אני לא חושבת שכסף וזמן הם שווים, אפשר לקנות זמן בעזרת כסף ואפשר להרוויח כסף בעזרת זמן, (וגם באמצעים אחרים) אבל זה לא עושה אותם שווי ערך. זה גורם למערכת יחסים מאוד סבוכה בינהם, זה כן... ואולי זו אחת הבעיות של החברה המודרנית, האקסיומה הזאת כסף=זמן.
לא הבנתי מה הקשר בין השאלה הזאת לשאלה שאחריה?
אמרתי את מה שאמרתי קצת בבדיחות הדעת וגם כדי לנסות להגיד שלנסות להחליט "כמה ילדים אני יכולה לעשות אם יש לי הכנסה כזאת וכזאת" זו החלטה קצת הזויה לדעתי.
עדיף לבוא מהכיוון ההפוך:
אם יש יותר ילדים פשוט צריך להרוויח יותר כסף ==> לעבוד יותר קשה, ללמוד ולהתקדם בקריירה (ולשפר את יכולת ההשתכרות).
וזאת הכוונה - אם אני רוצה הרבה ילדים אני צריכה לוודא שיש לי יכולת להשתכר מספיק בשביל לפרנס אותם.
הרמיזה כאילו ילדים הם עול כלכלי ותו-לא היא באמת מקוממת. ילדים מביאים כל-כך הרבה עושר ושפע לחיים, וכן את רובו אי אפשר למדוד בכסף!
אנחנו צריכות להזהר ולא להסחף ולא להתבלבל - כסף זה לא הכל בחיים! זה נשמע שחוק, אבל זה באמת לא הכל.
יש דברים חשובים יותר, את חלקם אפשר להשיג בכסף וחלקם לא, כמו בריאות, זמן, אהבה, חברים, עניין, סיפוק, כבוד ועוד ועוד...
אפשר להצליח מאוד מבחינה כלכלית ועדיין להיות הורים להרבה ילדים, אם זה מה שרוצים (הרבה ילדים).
ולגבי שווה ערך. אני לא חושבת שכסף וזמן הם שווים, אפשר לקנות זמן בעזרת כסף ואפשר להרוויח כסף בעזרת זמן, (וגם באמצעים אחרים) אבל זה לא עושה אותם שווי ערך. זה גורם למערכת יחסים מאוד סבוכה בינהם, זה כן... ואולי זו אחת הבעיות של החברה המודרנית, האקסיומה הזאת כסף=זמן.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
_אם יש יותר ילדים פשוט צריך להרוויח יותר כסף ==> לעבוד יותר קשה, ללמוד ולהתקדם בקריירה (ולשפר את יכולת ההשתכרות).
וזאת הכוונה - אם אני רוצה הרבה ילדים אני צריכה לוודא שיש לי יכולת להשתכר מספיק בשביל לפרנס אותם._
לזה התכוונתי במשוואת הזמן והכסף. כדי לעבוד קשה יותר ולהתקדם בקריירה צריך זמן - אבל כל ילד נוסף מוריד את כמות הזמן. בהנחה שאדם מעוניין להשקיע זמן בילדיו - הוא זקוק לכמות מינימלית של כסף. אם הוא בוחר להביא עוד ילד לעולם הוא צריך להחליט מהיכן הוא מוריד את הזמן הדרוש לילד נוסף - מהכסף או מהילד הראשון. או מאשתו או ממעגל חבריו.
זה נכון - אם יש יותר ילדים כדאי להרוויח יותר כסף. אבל זהו מעין פרדוקס.
הרמיזה כאילו ילדים הם עול כלכלי ותו-לא היא באמת מקוממת.
תסתכלי שוב על מה שכתבתי. לא כך רמזתי. כעקרון אני לא מהרומזים.
אילה א, נזכרתי בעוד סיבה לא לקחת את הויזה הזאת - השביתות בדואר.
וזאת הכוונה - אם אני רוצה הרבה ילדים אני צריכה לוודא שיש לי יכולת להשתכר מספיק בשביל לפרנס אותם._
לזה התכוונתי במשוואת הזמן והכסף. כדי לעבוד קשה יותר ולהתקדם בקריירה צריך זמן - אבל כל ילד נוסף מוריד את כמות הזמן. בהנחה שאדם מעוניין להשקיע זמן בילדיו - הוא זקוק לכמות מינימלית של כסף. אם הוא בוחר להביא עוד ילד לעולם הוא צריך להחליט מהיכן הוא מוריד את הזמן הדרוש לילד נוסף - מהכסף או מהילד הראשון. או מאשתו או ממעגל חבריו.
זה נכון - אם יש יותר ילדים כדאי להרוויח יותר כסף. אבל זהו מעין פרדוקס.
הרמיזה כאילו ילדים הם עול כלכלי ותו-לא היא באמת מקוממת.
תסתכלי שוב על מה שכתבתי. לא כך רמזתי. כעקרון אני לא מהרומזים.
אילה א, נזכרתי בעוד סיבה לא לקחת את הויזה הזאת - השביתות בדואר.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הקמתי את העסק שלי כאם חד הורית לשני ילדים קטינים. 3 ו 9 באותה תקופה. אני חושבת שילדים מעקבים את הקצב...הייתי יכולה להגיע הרבה יותר רחוק אם כל הראש היה פנוי לעסק. זה לא שילדים הם עול כלכלי...זאת מציאות שיותר קשה להתקדם עם ילדים.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ואת חושבת על עוד ילדים?
אני מרגישה שכשנולד לי ילד לקחתי הפסקה של שנתיים מהחיים ולמרות שהתקדמתי במקצועי, עדיין היתה עצירה. ואז נכנסה התוכנית הכלכלית לתוקף, ואני ממש מתחרטת שלא הייתי בה לפני שהיו לי ילדים. לפי דעתי, כלכלת בית זה משהו שצריך להעביר לזוגות צעירים לפני החתונה (דיל: מיקווה והרצאת מזומנים ) אם הייתי מכירה את התוכנית הכלכלית קודם הייתי מחכה עם הילד.
אני רואה משפחות, אפילו לא מרובות ילדים, שהמצב בכלכלי הוא לא מזהיר ויש שם המון לחץ והמון כאב והמון האשמות ואני תוהה אם כדאי בכלל להביא ילדים למצב כזה. האם זה הוגן כלפי הילד. אלה המחשבות שלי.
אני מרגישה שכשנולד לי ילד לקחתי הפסקה של שנתיים מהחיים ולמרות שהתקדמתי במקצועי, עדיין היתה עצירה. ואז נכנסה התוכנית הכלכלית לתוקף, ואני ממש מתחרטת שלא הייתי בה לפני שהיו לי ילדים. לפי דעתי, כלכלת בית זה משהו שצריך להעביר לזוגות צעירים לפני החתונה (דיל: מיקווה והרצאת מזומנים ) אם הייתי מכירה את התוכנית הכלכלית קודם הייתי מחכה עם הילד.
אני רואה משפחות, אפילו לא מרובות ילדים, שהמצב בכלכלי הוא לא מזהיר ויש שם המון לחץ והמון כאב והמון האשמות ואני תוהה אם כדאי בכלל להביא ילדים למצב כזה. האם זה הוגן כלפי הילד. אלה המחשבות שלי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הרבה יותר קל לגדל ילדים בתור אדם עמיד מאשר אדם או משפחה ללא אמצעים. כסף הוא בריא גם להורים וגם לילדים.