להגיע לחירות כלכלית 1

אנונימי

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אנונימי »

פיצול הדף להגיע לחירות כלכלית למס' דפים קלים יותר

תקציב זה אנשים שאומרים לכסף שלהם מה לעשות במקום לתהות לאן הוא הלך

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .ג'ון מקסוול

לפי מלון אברהם אבן שושן תקציב זה סכום-כסף שהוקצב למטרה מסוימת. פרוט ההכנסות וההוצאות המשוערות של מוסד ממשלתי או פרטי במשך תקופה מסוימת... שנת תקציב - גבולות השנה שלפיהם נערך התקציב (בארצנו מ1 באפריל ועד 31 במרס) זה בממשלה, אבל אצלנו שנת 2007 מתקרבת ואני מאחלת לכולנו שבשנה הזאת הכסף יתנהג כמו סוס פרוע שאולף ביד חזקה ואוהבת ויקשיב לכל מילה שלנו ויבצע כל פקודה חיובית ונבונה. (גיימס בונד)

לכל מי שחדש בדף! נא לקרוא את עיקרי התוכנית ליציאה מחובות (הנה פה, בפיסקה הבאה) וכל שאלה תתקבל בברכה|L|

כבר לא פה

עיקרי התוכנית ליציאה מחובות ובניית בסיס לרווחה כלכלית ואפילו עושר

מבוססים על השיטה שפיתח דייב רמזי והם מוצגים בקצרה baby]באתר שלו steps 2867[/po].htmlc כך שאני בטוחה שאין פה בעיית זכויות יוצרים.

אני אתן את השלבים בקצרה, לפני כן חשוב לדעת: אין פה פתרונות קסם מהירים או סודות מיוחדים. כדי לחיות ברווחה צריך לבזבז פחות ממה שמרוויחים. נכון, זה נשמע פשוט ובנאלי אבל רוב העולם המערבי מבזבז הרבה יותר ממה שיש לו, הכל בחסות כרטיסי האשראי והבנקים שמעודדים אותנו ללוות מהם כסף, כיוון שהם מרוויחים מיליארדים בריבית. הלוואות, מסגרת אשראי ותשלומים בפלסטיק לא מאפשרים לנו מרווח נשימה או איכות חיים גבוהה יותר - הם מונעים מאתנו לחיות בגבולות התקציב ולהשקיע את כספנו בצורה שתאפשר לנו מאוחר יותר בחיים לחיות באיכות חיים גבוהה יותר ואף לפרוש צעירים מכפי שתכננו.

אז איך יוצאים מהחובות ובונים עתיד כלכלי יציב?
בספרו The total money makeover דייב רמזי מנפץ כמה מיתוסים בנוגע לשימוש בהלוואות, ליסינג וכרטיסי אשראי, מכריח את הקורא להסתכל במראה ולהבין שרק שינוי טוטאלי של דרך החיים ודפוסי התנהגות תוביל לרווחה כלכלית ומציג את השלבים הבאים:
  1. בניית קרן חירום של 1000$.
קרן החירום מונעת שימוש בהלוואה או כרטיס אשראי במקרה של חירום כמו טוטאל לוס של האוטו, הריון בלתי צפוי או מחלה. את הקרן צריך להחביא בתוכנית חיסכון כדי שלא נתפתה לפתוח אותה סתם כדי לקנות נעליים...
  1. שיטת כדור השלג לסגירת חובות.
למרות שמתמטית יתכן וזה לא נראה הגיוני, מטרת השיטה היא שבירת דפוסי התנהגות -
  • רושמים את החובות מהקטן לגדול (חוץ מהמשכנתא, שיש לה צעד משלה).
  • משלמים את המינימום על כל חוב כדי להישאר עדכניים כך שלא יהיה איזה חוב שיתפח לו בינתיים למשהו מפלצתי, וכל שקל מהתקציב (מה, לא כתבתי שחייבים לעבוד עם תקציב חודשי?) שלא הולך למחיה, ילך לסגירת החוב הכי קטן עד שישולם.
  • אחרי שהכי קטן שולם, התשלום החודשי שהקצבנו לחוב הזה + כל שקל נוסף נוסף שאפשר לגרד מוזרם לחוב השני הכי קטן.
  • אחרי שהשני שולם ניקח את כל הכסף שכל חודש היינו משלמים על החובות הכי קטנים ומזרימים לבא בתור + כל שקל עודף מהתקציב.
  • בכל פעם שכדור השלג מתגלגל הוא אוסף עוד שלג וגדל וגדל עד למפולת - חיסול החובות.
התהליך דורש עמידה בתקציב חודשי שמסוכם במשפחה כל חודש מחדש, הקרבה ועוצמה מכוונת למטרה. כמו כן חייבים להישבע לא ללוות שוב לעולם!
  1. בכסף שקודם היה מיועד לסגירת החובות - סיום קרן החירום והשלמתה ל-3 עד 6 חודשי הוצאות. זאת אומרת שקרן החירום שלנו צריכה להיות בגודל שיאפשר לנו לחיות ללא הכנסה 3- 6 חודשים. 3 לבית עם שתי משכורות, 6 לבית עם משכורת אחת או מחלות כרוניות.
למה קרן חירום? כי הזמן הכי גרוע ללוות כסף הוא כשהמצב רע. כדאי לשמור את קרן החירום במקום נזיל כמו חשבון בנק נפרד או קרן נאמנות. חשוב שקרן החירום לא תהיה עירבון לחשבון הבנק או לשום דבר אחר.
  1. עם הכסף העודף אחרי חיסול החוב וסגירת הקרן הגיע הזמן להשקיע בפרישה. פרישה כוונתה הנקודה בה הכסף שלך עובד קשה יותר ממך. השקע 15% מהכנסתך ברוטו בפרישה. קודם תשקיע במקום שנותן לך התאמה ממקום עבודתך (כמו קרן פנסיה) ולאחר מכן פזר השקעות בקרנות נאמנות או כלים שתפקידם השקעה לטווח ארוך.
  1. מימון לאוניברסיטה. כיוון שהספר מדבר על כלים לחיסכון בארה"ב, לא אפרט. שלב זה אופציונאלי, ומי שלא רוצה לחסוך לילדיו להשכלה גבוהה, שידלג.
  1. כסה את המשכנתא. כל שקל מעבר למחייה, פרישה ואוניברסיטה יוזרם לתשלומים נוספים על המשכנתא.
  1. כשהכסף שלך מרוויח יותר ממך, אתה רשמית עשיר. כשאתה יכול לחיות בנוחות על הכנסה מהשקעות אתה בטוח מבחינה פיננסית.
התוכנית אינה לרכי לבב. היא דורשת שינוי מוחלט של הרגלים ודפוסי חשיבה. היא דורשת מחויבות של שני בני הזוג, עמידה מול לחצים של משפחה וחברים ומול השטן הקטן שמזמזם לנו באוזן שהוא רוצה א'-ב'-ג'-ד' עכשיו!!!! מטרת התוכנית היא לחיות כמו אף אחד אחר, כדי שלאחר מכן נוכל לחיות כמו אף אחד אחר. אפשר לזלזל בה, לקרוא לפועלים לפיה קמצנים ומסכנים (הרי חייבים להנות קצת..) אבל היא עובדת בשביל אלפי אמריקאים, והרווח הוא לא רק כלכלי, הוא נפשי ומנטלי.

שאלות אישיות, נא לפנות לפורום בתפוז
שאלות כלליות, פה בדף.

נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

האם עיקרי התוכנית הולכים בשלבים לפי המספרים?
אשאל אחרת: יש לי כבר קרן חירום. האם מעכשיו כל סכום פנוי הולך קודם כל לכיסוי החובות? או שמותר לי לחסוך למטרות אחרות?
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מים_שקטים* »

מישהו יודע מהי הדרך הכי טובה ללמוד השקעה נכונה (השקעה של ה- 15%). האם הספרים מסדרת אבא עשיר אבא עני מסבירים או שיש ספר טוב ממנו או שכדאי ללמוד ואיפה?
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

הערות בטרם עריכה (כדי שמי שכבר קרא ישים לב)
  • החיים ודפוסי התנהגות תוביל לרווחה כלכלית ומציג את השלבים הבאים:
לפני שמתחילים את שבעת (7) השלבים צריך לעמוד מול המראה ולהתעמת עם מי שנמצא שם. להבין שאם נצליח לשלוט בה נצליח לשלוט בכסף שלנו. שגשוג כלכלי (ניצחון כמו ש-ד. רמזי קורא לזה) הוא תוצאה של 80% התנהגות ו-20% ידע מוקדם.

עוד שלב טרום שהוא מאוד מאוד חשוב - לתכנן תקציב! התקציב צריך להיות מאוזן לחלוטין מול ההכנסות - לכל שקל צריכה להיות כתובת ותוכנית. בסוף התקציב המאזן צריך להיות 0. אחרי שמתכננים תקציב, צריך כמובן גם לעמוד בו**. (טיפים וטריקים בהמשך למעוניינים).
אם לא תגידו לכסף שלכם לאן ללכת, הוא פשוט יעזוב!
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

"ילדים בני 4 עושים מה שנותן להם הרגשה נעימה, מבוגרים מתכננים תוכניות ועומדים בהן" (דייב רמזי)
עליזה*
הצטרפות: 09 ינואר 2006, 16:47

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי עליזה* »

אין לנו חובות בכלל, גם לא משכנתה. העבודה של בעלי מציעה לעובדים הלוואות מאוד נוחות, אנחנו יכולים ללוות כמה עשרות אלפי שקלים לכמה שנים, עם ריבית ממש מינימלית כי העבודה בעצם משלמת אותה ואנחנו משלמים רק פחות מ-2% על ההטבה, למס הכנסה. קיימת סיבה למה לא לקחת? אנחנו אחראים, לא נתפרע עם הסכום בבורסה, ולעומת זאת ללא ספק נוכל לייצר ממנו הכנסה סולידית מסוימת שתעלה על 2 אחוז, לא?
רוח_ערב*
הצטרפות: 31 יולי 2006, 11:12

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוח_ערב* »

עליזה- שאלה טובה לי אין תשובה..
אבל אני יכולה לספר לך מה אנחנו עשינו במקרה דומה אך שונה: עלתה אפשרות לסטודנטים ללוות מעיריית ירושלים סכום כסף (לגבי ריבית והצמדה לא זוכרת כבר אבל משהו די מינימלי) שצריך יהיה להחזיר אותו לעיריה רק בתום הלימודים ב-36 תשלומים, מה שהופך את זה לסכום מיניאטורי.
כאשר אם נשארים לגור בירושלים או לעבוד בה תאריך תחילת החזרה נדחה ונדחה ובאיזשהו שלב הופך למענק. אנחנו לקחנו אבל את התאריך של השנה פיספסנו אז יצא שלקחנו רק פעם אחת לא היינו צריכים את זה למשהו ספציפי פשוט התנאים טובים!
(אפשר היה ללוות 3 פעמים ואנחנו מתכננים גם להמשיך לעבוד בעיר)
כבר_לא_פה*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי כבר_לא_פה* »

_האם עיקרי התוכנית הולכים בשלבים לפי המספרים?
אשאל אחרת: יש לי כבר קרן חירום. האם מעכשיו כל סכום פנוי הולך קודם כל לכיסוי החובות? או שמותר לי לחסוך למטרות אחרות?_

הי נועה. זה אכן לפי המספרים והשלבים הם בסדר המיועד. אם את סיימת את שלב מס' 1 (קרן חירום של 1000$) ואת בשלב שני - כיסוי החובות, אז כן, כל כסף פנוי הולך קודם כל לכיסוי החובות. כל מטרה אחרת היא מותרות והשיטה הגיונית בכך שלפי שיטת כדור השלג כשתסיימי את כיסוי החובות, יהיה לך סכום כסף רציני כל חודש לחיסכון - הכסף שהיה מיועד לכיסוי החובות ייועד לחיסכון ויצירת הכנסה פסיבית. אם תחסכי למטרה אחרת בזמן שאת מכסה את החובות, הכל יילך לאט יותר - כיסוי החובות יהיה איטי יותר כי חלק מהכסף הולך למטרה אחרת, והמטרה האחרת גם היא תלך לאט יותר כי חלק מהכסף הולך לכיסוי החובות. האם את מדברת על חיסכון לקניית דירה? זה שלב 3.ב' (אחרי כיסוי החובות ומימון מלא של קרן החירום).
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אין לנו חובות בכלל, גם לא משכנתה. העבודה של בעלי מציעה לעובדים הלוואות מאוד נוחות, אנחנו יכולים ללוות כמה עשרות אלפי שקלים לכמה שנים, עם ריבית ממש מינימלית כי העבודה בעצם משלמת אותה ואנחנו משלמים רק פחות מ-2% על ההטבה, למס הכנסה. קיימת סיבה למה לא לקחת? אנחנו אחראים, לא נתפרע עם הסכום בבורסה ולעומת זאת ללא ספק נוכל לייצר ממנו הכנסה סולידית מסוימת שתעלה על 2 אחוז, לא?

עליזה - יכול להיות שאת צודקת. אתם בטוח אחראים ובטח תוכלו ליצור הכנסה סולידית. אבל אתם לא לוקחים בחשבון את "החיים". מה יקרה אם תלוו את הכסף וההשקעה ה"בטוחה" שהשקעתם בה תתברר כלא בטוחה בכלל? עובדי "משגב לדך" היו בטוחים שהפנסיה שלהם מובטחת והם עדיין עומדים מול בית החולים ומפגינים כדי לקבל אותה. מה עם המיסים? על כל הכנסה מהשקעה משלמים מיסים - האם אחרי המיסים עדיין ישאר לכם רווח אחרי קיזוז 2% על ההלוואה ועוד כל מיני עמלות או שיצא בסוף שעשיתם תעלול חשבונאי שעל הנייר הביא להפסד? או רווח פעוט? מה עם סתם מקרים בלתי צפויים שיגרמו לכם לאכול את הכסף כמו תאונת דרכים, הריון פתאומי או אמא שנכנסת לבית אבות וחייבת טיפול מיוחד? מה אם בתכם תחליט שהיא נורא רוצה לזכות במדליה אולימפית וזה ידרוש עשר שנות השקעה בחינוכה הספורטיבי?

מטרת התוכנית הכלכלית היא לא ללוות יותר כסף, נקודה. לשום מצב, משום סיבה. האם אתם יודעים הכל על כסף? האם ההשכלה הפיננסית שלכם מפותחת מספיק? או שאתם נותנים למישהו ש"מבין יותר" לשחק בכסף בשבילכם?
בקיצור - לא.
אם תקחו את התשלום החודשי שאתם משלמים על ההלוואה ותחסכו אותו כל חודש - בכל סוג חיסכון או השקעה שתבחרו - תרוויחו יותר, ובלי סיכון.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

ולעומת זאת ללא ספק נוכל לייצר ממנו הכנסה סולידית מסוימת שתעלה על 2 אחוז, לא?
אם תקבלו על פק"מ ריבית של 4% - זאת השקעה סולידית מאוד (אי אפשר להפסיד, כי זה לא משחק בבורסה), שעדיין מרוויחה לכם יותר מ-2%, גם בניכוי של מס הכנסה על הרווחים (15% מס על הרווח, נדמה לי).
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

מישהו יודע מה הדרך הכי טובה ללמוד השקעה נכונה (השקעה של ה- 15%). האם הספרים של אבא עשיר אבא עני מסבירים או שיש ספר טוב זאת או שכדאי ללמוד ואיפה?

מים שקטים, ספרי אבא עשיר אבא עני מדברים על השקעה אבל הם לא ספציפיים, הם מדברים על העיקרון אבל לא על המעשי (למרבה הצער). אני מתעניינת עכשיו בקורס ייעוץ השקעות ומחר יש לי פגישה עם האוניברסיטה הפתוחה, שזו דרך אחת. יש המון קורסים על שוק ההון ונדל"ן ובעצם על כל סוג השקעה שקיים, צריך רק לשלם וללכת. צריך לבחור טוב, מקום טוב שמלמד בלי פניות ושהמרצים בו הם אנשים שאכן עוסקים בהשקעות, לא אנשי אקדמיה במינוס. היתה כתבה על זה בעיתון סופשבוע האחרון במעריב או ידיעות. אם את הולכת לקורס כזה שתפי אותנו בבקשה.
גיימס_בונד*
הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי גיימס_בונד* »

ככל הזכור לי "אבא עשיר אבא עני" ממליץ מאוד על נדלן. הוא מדבר על אופציות בשוק ההון, אבל כאן לא כדאי להסתכן ללא נסיון. הוא יותר מתלהב מלהקים חברה ולהנפיק מניות, מאשר לקנות מניות של חברות אחרות. הוא מדבר על הצד שמוכר יותר מאשר על הצד שקונה.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

האם את מדברת על חיסכון לקניית דירה?

לא. האמת היא שאני רוצה להחליף מקרר. שלי בן 20 ומאד בלוי כבר ושבור. אני מתבלטת אם לא עדיף לקנות מקרר יד שנייה שיש באלף ש"ח. מצד שני, כדאי להשקיע במקרר טוב. מצד שלישי, המקרר שלי יכול להחזיק מעמד עוד כמה שנים.
וגם - מכונית... שלנו ישנה כבר ויש לה בעיות התנעה ובכלל. מצד שני, אנחנו נוסעים מעט מאד (הולכים ברגל לעבודה...). היא גם צפופה לנו כבר (3 מתבגרים ענקיים מאחורה) ונסיעות ארוכות הן די סיוט (אם כי גם הזדמנות להתחכככות).
אבל נראה לי שיש היגיון בעניין של לסגור חובות קודם כל.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

מצד שני, כדאי להשקיע במקרר טוב
מקרר זה לא השקעה.
אני ממשיכה בקומונה .
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

_לא. האמת היא שאני רוצה להחליף מקרר. שלי בן 20 ומאד בלוי כבר ושבור. אני מתבלטת אם לא עדיף לקנות מקרר יד שנייה שיש באלף ש"ח. מצד שני, כדאי להשקיע במקרר טוב. מצד שלישי, המקרר שלי יכול להחזיק מעמד עוד כמה שנים.
וגם - מכונית.... שלנו ישנה כבר ויש לה בעיות התנעה ובכלל. מצד שני, אנחנו נוסעים מעט מאד (הולכים ברגל לעבודה...). היא גם צפופה לנו כבר (3 מתבגרים ענקיים מאחורה) ונסיעות ארוכות הן די סיוט (אם כי גם הזדמנות להתחכככות).
אבל נראה לי שיש היגיון בעניין של לסגור חובות קודם כל._

נראה לי שמקרר יד שניה זה רעיון טוב, אחרי שמתגברים על חוסר הרצון ללכת לעשות את התחקיר על איזה מקרר ואיזו חנות. בעניין המכונית, אנחנו שמים 250 שקלים בצד כל חודש לתיקוני מכונית ולעתיד הרחוק להחליף אותה - תיקונים וטיפולים תמיד יש, אז כדאי לשים את הכסף הזה בצד כדי שאם משהו יקרה לא תאכלו את קרן החירום. וסתם כללית, אם אתם רוצים מקרר או מכונית חדשה, תטפלו יפה באלה שיש לכם ותברכו אותם שהם משרתים אתכם. זה עזר לנו כשחיפשנו דירה להשכור חדשה.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

מקרר הוא הוצאה וגם מכונית היא הוצאה...מה שמוציא כסף מכיסינו זה הוצאה, מה שמכניס כסף לכיסינו זה נכסים. עלינו לחשוב קודם כל לסגור התחייבויות ואחר כך לצבור נכסים. (במילים שלי לפי אבא עשיר אבא עני, לפי הזכרון) אולי לא מדויק באופן מוחלט.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

קודם כל לסגור התחיבויות
כן. כן. זה השיעור שלי. תמיד חייתי על חשבון העתיד. עכשיו אני משלמת את העבר הזה...
סוף השנה ואני הולכת לסגור או לצמצם מאד חוב אחד בשיטת כדור השלג... איזה כיף. אולי זה ייקח פחות משנתיים?
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

כל הכבוד לנועה. לא פעם נפלתי למלכודת כזאת. תחזיקי מעמד. לפעמים ההוצאה נראת לנו כהשקעה ולהיפך ההשקעה נראת כהוצאה. הגבול הוא דק והאמת היא בשניה יכול להתברר שמה שחשבנו להשקעה הפך להוצאה. אבל כבר מאוחר וצריך לשלם מחיר.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

איזה כיף. אולי זה ייקח פחות משנתיים?
מחזיקה לך את כל האצבעות, כולל אלה שברגליים
ארבל*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 09:34

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ארבל* »

בקשר לשכירת דירה: כשהייתי ילדה הייתה ילדה בשכבה שלי (שהיתה, בלי שום קשר, מלכת הכיתה) והוריה גרו בשכירות. אני זוכרת שאימי אמרה לי פעם שהם גרים בשכירות, וזה נשמע מפיה משהו ממש גרוע. רק היום, אחרי עשרות שנים, אני מבינה עד כמה היה מוטעה הזלזול הזה. הורי עברו 5 דירות בימי חייהם, כל פעם לדירה יותר גדולה, אבל חסכונות גדולים הם לא חסכו. אני מקווה שלפחות היום (אחרי שעברתי שתי דירות) אתחיל לקבל "שכל" בכל מה שקשור לניהול כסף, ואשתחרר מהדפוסים של הורי.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

קראתי את הכתבה, ומצאתי בעייתיות בדברי החוקרים.
אני לא קוראת לשיקולים הלא כלכליים "לא רציונאליים"!
מה, רק לשיקול כלכלי יש רציונאליות, ולשיקולים אחרים אין?
יתר על כן, הם בעצמם אמרו שלא קל להשוות כדאיות שכירה עם כדאיות רכישה, ושלא תמיד ניתן לדעת. אז איך אפשר לפסול את השיקול הכלכלי שמעדיף לשלם לדירה?
אפשר בהחלט לעשות תחשיב כלכלי גם לרכישת דירה.

העובדה שלא כלכלי לקנות דירה שהיא הרבה מעבר לאמצעיך, ולשלם את שווי הדירה פעמיים במשך 20 שנה - לא אומרת אוטומטית ששכירת דירה כלכלית יותר באותן 20 שנה. בייחוד שבארץ נדיר ביותר (יש בכלל?) שיש בכלל אפשרות לגור באותו בית שכור במשך 20 שנה.

וזה מביא אותי לשיקולים שעורבבו בכתבה יחד עם שיקולים "רגשיים":
יציבות - זה לא בהכרח שיקול רגשי. זה שיקול רציונלי לחלוטין, והוא רלבנטי ישירות לטבע האנושי. מה שאני אוהבת אצל כריסטופר אלכסנדר (בית משלך זה שהוא משקלל את זה כנתון. במציאות הישראלית, שכירות היא מצב ארעי. כל שנתיים-שלוש או חמש, השוכר נאלץ מסיבה שאינה תלויה בו לפנות את הדירה: הדירה נמכרה למישהו אחר, שרוצה לגור בה; הבית נבנה עבור ילד שלומד בחו"ל והילד הקדים במפתיע את שובו בכמה שנים; בעל הבית רוצה דיירים אחרים, שהוא מכיר; בעל הבית מעלה את המחיר מאוד, למחיר מסקאלה אחרת, ועוד. כל אלה דוגמאות שקרו לחברי ולקרובי באופן אישי. מי שהדירה בבעלותו, לא חייב לעבור אם אינו רוצה. מי ששוכר, נאלץ לעיתים קרובות לעבור שלא מרצונו.

תחושת שייכות לנכס, הרגשה טובה, שקט נפשי - אלה כינויים למציאות רציונאלית לגמרי: כשאתה השוכר, אתה לא יכול לעשות בבית שלך מה שאתה רוצה. תליית תמונות עוד מותרת, אבל אתה לא יכול לצבוע קיר בכתום או לעשות מזגן או להחליף כיור בלי אישור מבעל הבית, שלא תמיד רוצה לאשר.
בבית שלך, כל "השקעה" היא השקעה שווה. בבית שכור, גם אם אפשרי, ההשקעה בדרך כלל לא משתלמת. וכמה קשה לגרום לבעלי בתים להחליף חלון ישן ולא אטום, צנרת ישנה וחלודה (שכל שני וחמישי מתפוצצת במקום אחר, והרכוש שלך, השוכר, וימי העבודה שלך, הם שנפגעים), אמבטיה מגעילה.
בדירה שכורה, תמיד יש חרב מאיימת, שהבית "של מישהו אחר" ואתה "אחראי כלפיו". יש החשש הזה, שתצטרך לשלם אם תגרום נזק לבית. בבית שלך, אתה בשקט. אם גרמת נזק, זה שלך, ואתה תתקן. אתה לא תתבע את עצמך למשפט בגלל שבטעות נשפכה לך חומצה על הרצפה והרסה כמה מרצפות...
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

במקום בו אני גרה ,יש המון בתים למכירה מכונס נכסים. אנשים שילמו שנים את המשכנתא, אבל הריבית גדלה .לעיתים, אחרי שנים, הם צריכים להחזיר סכום גדול יותר ממה שלקחו בהתחלה. התשלום החודשי גם גדל בגלל הריבית והם לא יכולים לעמוד בו. הם נאלצים להחזיר את הבית לבנק אחרי ששנים שלמו לו את המשכנתה. אנשים ששוחחתי אתם אומרים לי שקניית בית עבורם היתה מלכודת. הם מתארים מצב שרחוק מאוד משקט נפשי. אין שום תחושה של שייכות לנכס, כאשר הנכס הוא של הבנק ולא שלהם. ורובץ עליהם חוב של כמה מאות אלפי שקלים הגדל כל הזמן ונותן להם תחושת עבדות לבנק.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

בשמת, תחושת שייכות לנכס, הרגשה טובה, שקט נפשי לא קשורים לנכס, הם קשורים לבן אדם. אני בעד שתקני בית משלך - אני בעד שתחסכי לקניית בית משלך במזומן ועד אז תגורי בשכירות. לי זה גם נשמע הגיוני לגור בשכירות עד גיל 40 בגלל שבעצם, מי יודע מה יהיה בעשר השנים הבאות? כשאתה צעיר והילדים צעירים קל יותר לעבור דירה בעקבות עבודה או בי"ס טוב יותר או בגלל שבנו קניון ליד הבית שלך וזה לא מתאים לך. אז למה להתחייב בשנות העשרים והשלושים לחייך לעול כלכלי אם את לא יודעת אם תשארי באותו מקום?
שייכות היא לא תלויית מקום - היא תלויית בנאדם.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני בעד שתחסכי לקניית בית משלך במזומן ועד אז תגורי בשכירות.
אני באופן אישי, בגלל האילוץ של העבודה של האיש, לא אוכל לחסוך אם נעבור לגור בשכירות.
השכירות + הנסיעות + הארנונה הגדולה יותר + הוצאות העברת הדירה יגרמו לנו להגדלת ההוצאות החודשיות בהרבה. לא יישאר גרוש לחיסכון.
אנחנו לא יכולים להשתמש בחסכונות, כי הם מיועדים לבניית הבית (שמתעכבת) והם גם לא יספיקו לבנייה, כך שאין לי שם עודפים.
קיוויתי להוסיף לחסכונות, אבל אם נעבור מכאן לגור בשכירות, אין צ'אנס.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

שוב לפי אבא עשיר... בית ,במיוחד עם משכנתא הוא לא השקעה, הוא התחייבות והוצאה.... אבל...איש איש ודרכו. רק אומר שראיתי הרבה חלומות מנופצים. ובית יפה הוא חלום נפוץ כל כך. כמעט ואין זוג שלא חולם את החלום הזה. לכן לבנקים למשכנתאות יש הרבה רווחים.
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילת* »

ג'ימס בונד,
אשמח לדעת היכן את גרה, אם זה בסדר מצידך לחשוף.
אנחנו מחפשים בית במחיר מציאה. מניחה שמכונס נכסים אולי זה אפשרי.

תודה ויום קסום.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לאילת שלום !! לפני שאפרט לך היכן אני גרה ,אומר לך שזה לא ממש נכון שמכונס נכסים הבית זול יותר. קודם כל כונס נכסים הוא עורך דין וזה אומר שכבר כדאי להזהר.דבר שני המחיר שהם מפרסמים הוא מחיר ראשוני , כמו במכירה פומבית- כל הנותן מחיר גבוה יותר, זוכה. זהו פרט שלא מפורסם בהודעה בדרך כלל. דבר נוסף ,בשביל להשתתף במכירה הפומבית הזאת צריך לשלם דמי השתתפות, שמעתי על סכומים יותר גדולים מי 1000 שקל, שלא תמיד מוחזרים אם לא זוכים במכירה. יותר נכון בכלל לא מוחזרים, .זה כמו טלויזיה שמתחילים למכור ב99 שקל ומגיעים ל15000 שקל במכירה הסופית. התהליך הוא לא פשוט וכדאי מאוד לפחות להכירו לפני שנכנסים לפעולה. בהצלחה...גימס בונד
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

כמו כל מקצוע, והשקעה היא כמו מקצוע שני, צריך ללמוד את הנושא. יש אנשים שעושים המון כסף מנכסים מכונס נכסים, אבל צריך להשקיע את הזמן ולשקלל סיכונים. אני בעד לפתח תחביבים וללמוד את הנושא.. תמיד אפשר למצוא דילים טובים. צריך רק להשקיע את הזמן.
רוח_ערב*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוח_ערב* »

תגידו מה אתן עושות עם עליית המחירים המטורפת של הירקות והפירות בשבוע האחרון?
על זה עיקר מזוננו וזה משבש לי את התקציב בטירוף, יש רעיונות? אולי דף מאכלים זולים ... :-)
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

היום סיימתי במפתיע לשלם חוב אחד מהחובות שאני משלמת בד"כ. הסתבר ש"סיימנו" את 2006 עם יתרה לא צפויה והחלטנו לסגור את החוב הזה. בשוטף, הוא תוכנן להיסגר בעוד שנה....
אני מרגישה חגיגה. איזה כיף זה לסגור חוב. איזה אוויר זה עושה. אני מקווה שמישהו כאן מבין או יכול להבין מה זה אומר. לפני שנתיים התחלתי לטפס על הר שרק נראה הולך ומתגבהה וחשבתי שאין בכלל סיכוי שיהיו לי אי פעם חיים נורמליים שיש בהם חופשות או הנאות.... עברו שנתיים ואני חיה וכולנו חיים ואפילו נופשים, כי זה בתקציב שלנו (באופן מוגבל) והחובות משולמים ולא נצברים חדשים!![
עכשיו מסתערים על החוב הבא ברשימה....
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני מרגישה חגיגה
ועוד איך! כל הכבוד! |יש| |בלונים|
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נועה!! בקצב הזה נקרא לדף לנועה כבר יש חירות כלכלית. איזה כיף. |L|

רוח ערב, מה עם לגדל בעצמך ירקות? או להצטרף לקואופרטיב?
רוח_ערב*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוח_ערב* »

ועוד איך! כל הכבוד!

מה עם לגדל בעצמך ירקות? או להצטרף לקואופרטיב? זה קצת בעייתי כשגרים בדירת שלושה חדרים פיצפונת בלי מרפסת ובלי אור כול העציצים שלנו כבר מתו מזמן.. בקיצור נצטרך להצתמצם עוד בתחומים אחרים, שאלה מצויינת מאיפה, אבל זה מה יש.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

יכול להיות שזה גם תנודתי או זמני (העלייה במחירים).
שפע*
הצטרפות: 04 ינואר 2007, 19:53

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי שפע* »

כל הכבוד לך נועה {@ , את מעוררת התפעלות והשראה!
רוח ערב, מה עם לגדל בגינת הבנין? אפשר גם לשתול עצי פרי, עוד רעיון הוא פשוט להנביט, מש, עדשים, קינואה.
שפע*
הצטרפות: 04 ינואר 2007, 19:53

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי שפע* »

בירושליים יש גם גינות קהילתיות.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

בעקרון לא כל המחירים עולים אלא רק של דברים שהגשם מקשה על גידולם אז העגבניות עלו 11 ש"ח השבוע אבל הבטטות רק 4 צריך לבחור את מה שזול כלומר ככה אני עושה .
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

צריך לבחור את מה שזול כלומר ככה אני עושה
זה מה שחשבתי להציע. אם יש ירקות יקרים ואחרים זולים, תראי אם את יכולה לקנות יותר מהזולים ופחות מהיקרים. גם אם זה אומר קצת פחות גיוון, אולי שבוע הבא ירקות אחרים יהיו זולים יותר. תלוי כמה זה קריטי, זו החלטה שלכם, אבל זה אפשרי.
אשה_לומדת*
הצטרפות: 30 יוני 2006, 23:02
דף אישי: הדף האישי של אשה_לומדת*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אשה_לומדת* »

שלום לכולם!

כל הכבוד לך נועה , את מעוררת התפעלות והשראה!

בעקבות קריאת ספר "אבא עשיר אבא עני" רוצה להתייעץ איך אפשר לקבל ידע פיננסי בנושא שוק ההון?
אשמח לקבל המלצות על קורס וגם על מומחה ליועץ השקעות אמין.
אשמח גם לתגובות ותובנות בנושא. {@
רוח_ערב*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוח_ערב* »

אבל הבטטות רק 4 צריך לבחור את מה שזול כלומר ככה אני עושה .
ברור זה גם מה שאני עושה לכן נוכל בשבת מרק כתום כי מצאתי בטטות וגזר ב-2.5 ש"ח אבל יש דברים שקשה לי לוותר עליהם כמו מלפפון ועגבניה אז זה כנראה יהיה בעיקר לילד. פשוט זה מבאס להסתובב בשוק ולראות את המחירים ואת פרצופי האנשים..
וזה עונתי, זמני שנה שעברה הבטטות הגיעו למחיר של 20 ש"ח או יותר אם אני לא טועה.
מה עם לגדל בגינת הבנין? בשכונה שלי זה לא משהו שממש קיים ובבניין שלי באופן ספציפי. אם היתה לנו גינה המחיר של הדירה היה עוד יותר גבוה..
הפיתרון הוא אולי גינה קהילתית, זה משהו שאני רוצה להצטרף אליו הרבה זמן אבל אין לא לי ולא לבנזוג זמן כרגע, זה יגיע בזמנו ובעיתו.
בינתיים רק רציתי לשחרר קיטור זהו, עבר לי אפשר להמשיך הלאה.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

איזה כיף זה לסגור חוב
כל הכבוד! שכולם ייסגרו ככה - במפתיע ולפני הזמן.

הצעד שאני עשיתי היום (מתבשל כבר שנים) - ביקשתי שינתקו את הכבלים.
לא "הקפאה" - את זה עשינו לפני שנה לחודש.
בעקבות עימות עם הילד הצלחתי לאסוף את האומץ ולהכריע.
עכשיו צריך לא לקבל "רגליים קרות" לפני שזה עובר לביצוע ממשי.
מעבר לחיסכון בכסף יש כאן יתרון חינוכי
ושחרור מגורם ממכר שמפריע לנו לעשות דברים.

אז, בהקפאה, זה פינה יותר זמן להיות ביחד.
אחד הדברים שהחלטתי להוסיף לחיינו: לחזור לקרוא יחד.
מאז שגדל והחל לקרוא בעצמו, אני הפסקתי להקריא, והוא לא קורא הרבה ביוזמתו.
חשבתי להנהיג 1/2 שעה עד שעה של קריאה יומית משותפת של ספרים מספרייתו

ההוצאה שתצטרך לקרות: רכישת רדיו
אלו שהיו נגמרו אט אט וחדשים הפסקתי לקנות....
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לנאווה שלום! כל הכבוד שהצלחת לעמוד מול בנך ולהכריע. האמת, זה לפעמים קשה יותר מי לעמוד מול מערכות. לדעתי חשןב שאנו נשתמש בשיחה עם ילדינו גם במושגים ומילים כמו תזרים מזומנים, תקציב, ניהול כספים, כיסוי התחיבויות וכדומה. עכשיו , כאשר אין כבלים זו הזדמנות לזמן איכות לדבר ולהסביר מה זה תקציב וגבולותיו
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה, לפני שנים כשהתנתקתי מהכבלים (בפעם הראשונה) חוויתי משבר גדול ואז שחרור ענק. משבר שהוביל לפריצת דרך. לצערי התמכרתי לפני שלוש שנים לרדיו, אבל גם מזה נגמלתי.. :-)
_בעקבות קריאת ספר "אבא עשיר אבא עני" רוצה להתייעץ איך אפשר לקבל ידע פיננסי בנושא שוק ההון?
אשמח גם לתגובות ותובנות בנושא_
אשה לומדת חזרה!!! יש!!!
ידע פיננסי בשוק ההון.. יש המון יועצים. את יכולה גם ללמוד בעצמך במט"י או באוניברסיטה הפתוחה או בהרבה מכללות. מה ספציפית את מחפשת? יועץ פיננסי באופן טבעי? ידע כללי או מישהו שישקיע עבורך?
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

שלום
גם אני כמו אישה לומדת מחפשת דרך ללמוד כיצד להשקיע כסף. עשינו צעד, מכרנו את הדירה, עומדים לכסות את המשכנתא והחובות שהצטברו, הולכים לשכירות בפרברים ורוצים להשקיע באופן סולידי את הבסיס שנשאר לנו ולישון בשקט. כך שיכסה את השכירות ויניב עוד כמה אחוזים בשנה לחסכון. אין לנו ידע פיננסי ונראה לי שלקחת קורסים באונ' זה מעולה , אבל אנו צריכים פתרון מיידי. אין לי מושג אם כדאי לפנות לבנקים או ליועצי השקעות חיצוניים (חברות ביטוח, בתי השקעות וכו'), מישהו שישקיע עבורי או אם יש דרך אחרת..... אשמח לקבל סיוע. תודה ושבת שלום
אשה_לומדת*

להגיע לחירות כלכלית 1

אשה לומדת חזרה!!! יש!!!

כבר לא פה תודה לך על התגובה החמה :-]
מרגיעון :הייתי מחבק אותך עכשיו, אבל אני רק מחשב.
כל הזמן קראתי פה ובדף בעיות.

מה ספציפית את מחפשת?

ידע כללי או מישהו שישקיע עבורך?
אנחנו מחפשים גם ידע כללי וגם מישהו אמין, כדי להתיעץ איתו בקשר לקנית דירה להשקעה .רוצים לבנות בסיס להבנת מושגים וכוחות בעולם הכסף.
אחרי שנסגור את המינוס ונגדיל הכנסות, מתכוונים לבנות הכנסה פאסיבית.

קראתי חלק מהדף

אבא עשיר אבא עני , אך אשמח להמלצות יותר ספציפיות על הקורסים ועל אנשי מקצוע אמינים.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

הצעד שאני עשיתי היום (מתבשל כבר שנים) - ביקשתי שינתקו את הכבלים.
כל הכבוד נאוה!!! אנחנו רק עם ערוץ 2 כבר הרבה זמן. רואים בעיקר די.וי.די בסוף שבוע.
השבוע הורידו כאן את מחירי הגלישה באינטרנט בשלושים שקל לחודש (360 לשנה...).
הנה פיתוי השבוע - אחרי שכיסנו את החוב ההוא, עדיין נשאר לנו כסף והדבר הנבון הוא לסגור או להתקדם בעוד חוב. אבל... אני מפנזטת על חופשה בקיץ, שבועיים ביוון או בחול כלשהו, במקום שאוכל להיות באמת בחופש. זו השנה האחרונה שאנחנו כולנו ביחד בקיץ. בשנה הבאה הגדול יהיה כבר בצבא. לא היינו בחול כבר ארבע או חמש שנים מטעמים כלכליים (הילדים דווקא היו עם הסבים). עוד שיקול לחופשה כזו הוא שגיליתי השנה שהעבודה שלי היא כל כך מפרכת ותובענית (בתוך הקהילה) שבשביל להיות באמת בחופש אני צריכה לצאת מכאן לאנשהו שאין בו אמצעי תקשורת מקובלים.
המון תירוצים לא? אשמח לשמוע עצות אם אני בכיוון. חוצמזה עד הקיץ עוד כל כך הרבה זמן לא?
לואיזה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי לואיזה* »

זו השנה האחרונה שאנחנו כולנו ביחד בקיץ. בשנה הבאה הגדול יהיה כבר בצבא.
אנחנו היינו באותו מצב והחלטנו לצאת יחד לטיול למרות ההוצאה הגדולה. אני ממליצה על כך בכך ליבי. זו חוויה שכולנו נזכור עוד שנים רבות. האינטנסיביות הזו, של שלושה שבועות יחד, היא מתנה.
למרות שהיתה לנו אפשרות להשתמש בחסכונות, בחרנו לקחת הלוואה ולהחזירה בהדרגה (סליחה, אני יודעת שזה מאוד לא מתאים לדף...) ובכל זאת, כל פעם שאני רואה את החיוב על ההלוואה אני מחייכת לעצמי בהנאה: היה שווה!
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

נועה אתם יכולים לנסוע לחופשה בישראל ולא לקחת איתכם אמצעי תקשורת מקובלים .להגיד לכולם שאתם בחופש לא חייבים לפרט ולהשאיר במשיבונים הודעה נכסענו לחופשה לא ניהיה זמיניםעד תאריך זה וזה .
אולי תצטרפו לפארק הירדן 2007
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

הצעד שאני עשיתי היום (מתבשל כבר שנים) - ביקשתי שינתקו את הכבלים. נהדר! אנחנו ניתקנו בספטמבר ורק דברים חיוביים יצאו מזה. (הוצאנו את הטלוויזיה בכלל, אבל אולי זה קיצוני לכם מדי) בכל מקרה - הכסף שנחסך מניתוק הכבלים ישאיר לך בהחלט מקום לרכוש רדיו טוב (חודש - גג חודשיים ואת מסודרת).

אחד הדברים שהחלטתי להוסיף לחיינו: לחזור לקרוא יחד. מבורך ! (נו, כבר שווה...) בהצלחה !!!
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

המון תירוצים לא? אשמח לשמוע עצות אם אני בכיוון. חוצמזה עד הקיץ עוד כל כך הרבה זמן לא? תשקלו כמה זה יעלה לכם מבחינה נפשית. אם תסעו לחופשה וכל דולר יזכיר לכם שיש לכם חובות, אז זה לא שווה את זה, ועדיף לחכות לסגירת החובות (זה עוד מעט!). אם אתם מסוגלים לסוע בלב מלא ושקט - סעו.
המלצה שלי- תזרימי היום את הכסף לחוב הבא כדי שלא תראי אותו יותר ותחשבי איך לבזבז אותו.
אני מבינה את הדילמה. גם אנחנו זקוקים לחופש ומחכים. זקוקים מאוד.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אשה לומדת, בקשר לאנשי מקצוע תשימי הודעה ב כיכר השוק. אישית אני לא מכירה כי אני עדיין לא שם (אנחנו עדיין בונים את קרן החירום). היום שמענו שוב באוטו את אבא עשיר אבא עני - הספר שמדבר על השקעות. הוא אומר שם בפירוש שאם אדם בור בנושא כלכלי, שיחכה בסבלנות עד שהוא ירכוש את ההשכלה הדרושה לו, ואין סיבה להיחפז. נראה לי, וזה אולי גם יתאים ל פלוני אלמוני, שצריך להחליט על סוג ההשקעה שרוצים ואז לחפש את הידע המתאים. בינתיים לתת לכסף לשכב בהשקעה "בטוחה" כמו פיקדון בבנק או קרן נאמנות סולידית וכשיגיע היום בו תרגישו שאתם מוכנים - תתיעצו עם מומחה ותשקיעו באפיקים המועדפים עליכם.
אבל אנו צריכים פתרון מיידי. אין לי מושג אם כדאי לפנות לבנקים או ליועצי השקעות חיצוניים (חברות ביטוח, בתי השקעות וכו'), מישהו שישקיע עבורי או אם יש דרך אחרת
יועצי ההשקעות בבנק וכל יועץ אחר אמורים להיות בלתי תלויים - לפי החוק. זה חשוב - החוק אומר שיועץ השקעות צריך להציע תוכנית שמתאימה ללקוח ולא לבנק או לגוף אחר. בפועל המצב מורכב יותר, כמו רופאים שמקבלים נסיעות לחו"ל מחברות תרופות, גם יועצי השקעות וביטוח מקבלים מתנות מגופים בעלי עניין ולכן צריך להקשיב להם וללכת הביתה, לחשוב, לבדוק, ולהחליט לאט. יש המון מידע באינטרנט על הכל, צריך להשקיע את הזמן. רוברט קיוסאקי (אבא עשיר) מדבר הרבה על השכלה פיננסית. קחו את הזמן לגדל אחת כזאת ואל תפסיקו. אנשים אחרים לעולם יהיה אכפת להם פחות על הכסף שלכם מכם. כמו שלגננת לעולם יהיה אכפת פחות מהילד שלכם מכם. אותו דבר.
בקיצור..... שוואיה שוואיה.@}
אשה_לומדת*

להגיע לחירות כלכלית 1

כבר לא פה, תודה על התשובה.
אישית אני לא מכירה כי אני עדיין לא שם (אנחנו עדיין בונים את קרן החירום).

גם אנחנו עוד לא שם, פשוט יש לנו אפשרות לקחת משכנתא של עולים עד שנת 2008 , לכן אנחנו רוצים לברר האם כדאי לנו לעשות את זה ולקנות דירה זולה להשקעה או שכדאי לוותר.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

רואים בעיקר די.וי.די בסוף שבוע

אין אפילו די.וי.די.
יש וידאו אבל... כל הסרטים הם בני הרבה שנים והילד גדל קצת...
נראה לי בריא לשחרר אותנו מהמסך.
היום שיחקנו קצת במשחק אותיות,
מחר מתוכנן לבשל יחד מרק.

מרגיעון הולם: קירבה ללא הקרבה :-D

הוצאנו את הטלוויזיה בכלל, אבל אולי זה קיצוני לכם מדי
תתפלאי, חשבתי על זה.
אחת ישנה - חשבתי למסור.
השנייה, דיי חדשה וגדולה חשבתי לתת להורים (הם גם קנו אותה כך שזה נראה הוגן)
אימא שלי סרבה למרות שהמכשיר שלהם דיי אנטיקה :-/
נראה....
בינתיים אני רוצה לבדוק אם אפשר לבטל את האגרה של רשות השידור ובאילו תנאים (חיסכון של עוד 400 ש"ח לשנה)
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה!!! את גדולה!
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

חיסכון של עוד 400 ש"ח לשנה.
עכשיו קיבלנו. 350 ש"ח בדיוק.
את לא זכאית להנחה?
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אני חוששת שהדרך היחידה להפטר מתשלום האגרה היא להוציא את הTV מהבית או לפחות לדווח שעשית זאת . נגיד להגיד שתרמת אותה .
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

יש לנו אפשרות לקחת משכנתא של עולים עד שנת 2008 , לכן אנחנו רוצים לברר האם כדאי לנו לעשות את זה ולקנות דירה זולה להשקעה או שכדאי לוותר.
אם..
יש לכם אפשרות לקחת משכנתא רק ל 15 שנה והתשלום החודשי יהיה פחות מרבע מההכנסות שלכם ואתם יודעים בודאות (עד כמה שזה ודאי) שזו הכנסה ולא התחייבות - תחשבו שוב, ושוב, ואז תחליטו.
אבל אם אתם לא מבינים בנדל"ן עדיין ואין לכם מספיק כסף אז תוותרו על זה. גם ככה עם התוכנית הכלכלית תוכלו לקנות דירה עוד כמה שנים כמעט ללא משכנתא, או ללא משכנתא בכלל. זה כמו חנות בגדים שאני מאוד אוהבת, אני עוברת לידה מדי פעם. יש הנחות פעם בכמה חודשים והם אפילו שולחים לי אסמס כשיש סוף עונה. ונורא בא לי ויש הנחה.. מה אני לא אקנה? זה בהנחה.. ;-) אבל זה סדר עדיפויות שכפתה עלי החנות כדי שאקנה. זה לא סדר העדיפויות שלי.

האם קניית דירה היא בסדר העדיפויות שלכם או שאתם מתפתים בגלל ההנחה?
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

עכשיו קיבלנו. 350 ש"ח בדיוק.
הגיע לך החצי הראשון :-/

מרגיעון מצחיק לסיטואציה: שיהיה לך יום מאושר!

שנה שעברה ה- 400 היה הנחה.
עקרונית - לא מגיע לי.
למעט מאוד אנשים מגיע

נאוה!!! את גדולה!
חחחח יותר ממה שאת חושבת ולא רק בגלל הטלביזיה :-D

תודה!

את יודעת, זה עוד לא קרה פיזית, רק הודעתי ומחכה שיבואו לנתק
וכבר קורים כאן דברים נפלאים של עשייה משותפת ושיחות
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית* »

נאוה, סכום אגרת הטלוויזיה הכולל ל 2007 הוא 350 ש"ח. הסתכלתי עכשיו על הטופס.
מי שרוצה יכול לשלם את החצי הראשון עד 31.1.07 ואת החצי השני בחודש יולי,
או לשלם את מלוא הסכום עד 28.2.07.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

ירד המחיר? במדינת ישראל????

אחרית הימים!

מרגיעון מבדח: הספק מבורך
אשה_לומדת*

להגיע לחירות כלכלית 1

כבר לא פה, תודה על התייחסות.

עוד פעם עולה לי המרגיעון - הייתי מחבק אותך עכשיו, אבל אני רק מחשב.:-)

האם קניית דירה היא בסדר העדיפויות שלכם או שאתם מתפתים בגלל ההנחה?

קניית הדירה היא בסדר העדיפויות שלנו, אך לא היינו חושבים על הקניה עכשיו, אם לא היתה הנחה. היינו דוחים את זה לשלב הרבה יותר מאוחר ויציב יותר בחיים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קניית הדירה היא בסדר העדיפויות שלנו, אך לא היינו חושבים על הקניה עכשיו, אם לא היתה הנחה. היינו דוחים את זה לשלב הרבה יותר מאוחר ויציב יותר בחיים. אז תחכו.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אני פלוני אלמונית (אחרי ניקוי המחשב).
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

_ירד המחיר? במדינת ישראל????
אחרית הימים!_
אכן כך. בשנה שעברה החצי היה מעל 250 ש"ח אם אני זוכרת נכון. מדהים!
ובאותו הקשר, אנחנו שוקלים לתרום את הטלויזיה שלנו להורים (שלו) היא סתם גורמת לריבים מיותרים בבית הזה. היה שיפור עצום כשהתנתקנו מהלווין, בטח יהיה עוד שיפור אם היא פשוט לא תהיה פה.
ובנושא הניתוק - נאווה, תתעקשי, כי ינסו לשכנע אותך להשאר, וינסו לפתות אותך בכל מיני מבצעים (האיש שכביכול בא לנתק הוא איש מכירות). אל תתפתי! שיצא עם הממיר מהבית שלך בפעם הראשונה שהוא בא. אותנו שכנעו להשאיר אותו אצלנו, שמא נתחרט (כאילו דא) ובסוף יצא שכמעט דרשו שנשלם עליו! כאלה חצופים. בקיצור, זהירות.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

ינסו לשכנע אותך להשאר.

אני מכירה אותם, וגם הייתי במקום של להתפתות.
בעבר ניסיתי הקפאה וזה לא היה מוצלח, אז עכשיו זה לא ילך...

צריכה עוד לברר אם כדאי לי לחזור לאינטרנט של בזק או להישאר עם הכבלים.
בכל מקרה, היא (משירות לקוחות.... כבר ניסתה לתת לי מבצעים, אין לה מה להציע :-D) אמרה שיחזרו אלי.
אם אני לא שומעת מהם עד שאני מתעוררת ביום שני - אתקשר שוב.

ולגבי המכשירים - מקווה להצליח לשכנע את אימא שלי כן לקחת.
אני לא רגילה שהמכשיר הזה עומד כבוי אפילו רגע - זה יפריע לי וכל הזמן יזכיר לבן שאין.
היינו כאן בלי טלביזיה או מחשב שבועיים.
השבוע הראשון היה כייפי, אח"כ יהונתן החל ללחוץ.
אין ספק שללא המכשירים יש לזה סיכוי גדול יותר להחזיק מעמד לאורך זמן.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

נאוה - תבקשי מהם פקס לשלוח להם בקשת התנתקות - כי זה עובד ככה: שבועיים מושכים אותך, כדי לראות אם התחרטת. אחר כך מסבירים לך שאת צריכה לשלוח פקס ואחר כך לוקח שבוע עד שחוזרים אלייך ועל 3 השבועות הללו את משלמת ! @#$%&&^%$%##@ ! אז תתקשרי מחר בבוקר ותבקשי את מספר הפקס להעביר את הבקשה. מעצבן ומרגיז ביותר!!!
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

האגרה על טלויזיה תרד כל שנה ב5 או 10 אחוז. אני לא זוכרת בדיוק, אבל קבלתי מכתב מאחראי על רשות השידור בלשכתו של משרד ראש הממשלה. פעלתי לביטולה המוחלט לנשים חד הוריות.(פירוט בדף אחר..העצמת ההתמודדות), בשלב זה מי שלא רוצה לשלם אגרה ,הכי טוב שיותר בכלל על טלביזיה.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

נאוה באותה הזדמנות כדאי לך לבדוק אופציה של לעבור לקו של הוט
בעצם לא רק לך לכולם
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה באותה הזדמנות כדאי לך לבדוק אופציה של לעבור לקו של הוט

יש לי! 3 :-0 (אל תשאלי למה 3, שוקלת לוותר על אחד אבל רק אם אחליט לחזור בכל זאת לקו אחד של בזק)
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

שלושה קוים לשני אנשים בואנה את חיה חיים מאוד בזבזנים בא לי להכנס לך הבייתה ולעשות לך סדר בבזבוז
לא לבטל אחד אלא שניים
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

תראו מה שחשבתי לעשות: מהחודש אני מוסיפה להוצאות השוטפות שלי, 3 סכומים: לחופשה בקיץ, למקרר ולמכונית חדשה. עוד לא החלטתי בדיוק מה יהיה הסכום לכל דבר. למכונית זה יהיה תקציב תיקונים מסויים+תקציב לחדשה. את הכסף הזה אני אוציא מהבנק ואשים במעטפות, כדי שהוא לא יהיה לי מול העיניים או למישהו אחר מול העיניים. מאחר ויש לי עודף בחשבון כרגע, אני מעריכה שחלק מהעודף הזה יתקזז עם הגדלת ההוצאות השוטפות שלי בנניח עוד 700 ש"ח לחודש. אבל אולי אני טועה וימשיך לזרום אלי שפע. בכל מקרה, מה שיהיה במעטפה בקיץ+תקציב ההבראה ששנינו מקבלים כשכירים יהיה תקציב החופשה שלנו. המקרר פשוט ייקנה כשהמעטפה תתמלא...
את החובות אמשיך לשלם כרגיל (עכשיו מתפנים עוד 500 ש"ח ועוד מעט עוד 350) ואם יהיה לי שוב עודף - שוב אקזז ואקצר תהליכים. החלטתי שמותר לי לחיות גם עכשיו.
אשמח לשמוע דיעות.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

החלטתי שמותר לי לחיות גם עכשיו. |Y| משהו שחשוב מאוד לזכור. לא סותר את הצורך בשיקול דעת וחיסכון לעתיד.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

_תראו מה שחשבתי לעשות: מהחודש אני מוסיפה להוצאות השוטפות שלי, 3 סכומים: לחופשה בקיץ, למקרר ולמכונית חדשה. עוד לא החלטתי בדיוק מה יהיה הסכום לכל דבר. למכונית זה יהיה תקציב תיקונים מסויים+תקציב לחדשה. את הכסף הזה אני אוציא מהבנק ואשים במעטפות, כדי שהוא לא יהיה לי מול העיניים או למישהו אחר מול העיניים. מאחר ויש לי עודף בחשבון כרגע, אני מעריכה שחלק מהעודף הזה יתקזז עם הגדלת ההוצאות השוטפות שלי בנניח עוד 700 ש"ח לחודש. אבל אולי אני טועה וימשיך לזרום אלי שפע. בכל מקרה, מה שיהיה במעטפה בקיץ+תקציב ההבראה ששנינו מקבלים כשכירים יהיה תקציב החופשה שלנו. המקרר פשוט ייקנה כשהמעטפה תתמלא...
את החובות אמשיך לשלם כרגיל (עכשיו מתפנים עוד 500 ש"ח ועוד מעט עוד 350) ואם יהיה לי שוב עודף - שוב אקזז ואקצר תהליכים. החלטתי שמותר לי לחיות גם עכשיו.
אשמח לשמוע דיעות._
נשמע לי סבבה נועה, כל עוד אלה לא הופכות להיות המטרות הגדולות שלך ואת זוכרת מה המטרה העיקרית (סגירת חובות). אולי כדאי לך למצוא דרך אחרת מאשר מזומן, כי אם את חוסכת כדאי שתצברי על זה ריבית. מנסיוני הפעוט, כשיצטבר מספיק כסף לחופשה או למקרר, תפתחו עיניים גדולות ותחליטו שאתם לא צריכים חופשה גדולה או מקרר ופשוט תזרימו את הכסף לסגירת חובות או הכנסה פאסיבית או חסכונות. עם החיסכון בא התאבון ולא מרגיש לי שאתם מסוג האנשים שרואים שקל ורצים לקנות שתי בזוקות (או שמחיר הבזוקות עלה?) ;-)
שאלה - למה ההוצאות השוטפות שלכם עולות? תשאירו אותן צנועות ותזרימו את העודף לסגירת חובות לא? אם את מתכוונת לקצת פינוקים אולי כדאי להעלות את רמת הפינוקים בהדרגה, נגיד 50 שקלים החודש, ולא ב 700. 700 נראה לי קפיצה גדולה מדי. או שיש לכם גדילה בהוצאות השוטפות בגלל החורף?
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

למה ההוצאות השוטפות שלכם עולות?
ההוצאות השוטפות שלנו לא עלו. מה שקורה הוא שאין לי בתקצוב ההוצאות השוטפות חיסכון למכונית או למקרר וגם לא לחופשה. אני פשוט לא תקצבתי את שלושת הדברים האלו בכלל. לכן, בעצם במשך השנתיים שאני לפי התוכנית הזו "חסכתי" לחובות ולא לצרכים האלו. מה שאני מבינה הוא שאני צריכה להקצות סכום מסויים לשלושת הדברים האלו אם אני רוצה להתכונן כמו שצריך לחיים. המקרר בן 15 ומאד מקולקל ושבור. הוא מחזיק מעמד, אבל אם לא אחסוך לחדש יגיע רגע שבו אצטרך את קרן החירום שלי. גם המכונית בת למעלה מעשר ואמנם אני לא מאד תלויה בה, אבל כשאני צריכה לנסוע אני צריכה מכונית תקינה. מתשיהו בעתיד הרחוק (5 שנים?) היא צריכה להיות מוחלפת וצריך להתכונן לזה. לגבי החופשה כבר הסברתי. אני אחשוב על זה עוד ואשמח לשמוע עוד דיעות.
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מים_שקטים* »

תקשורים שקיבלתי מקריון

אלו אחד הדפים שעזרו לי מאוד להפתח לנושא השפע. וגם הספר מפתחות לשפע של סאניה רומן.
דרך אגב בספר הם כותבים שמעבר לכך שצריך להבין את חוקי השפע כאנרגיה צריך גם להבין את החוקים שמתקיימים פה על כדור הארץ. לכן זה לא סותר מה שהדף הזה מלמד. מה שכן מה שעזר לי לסגור חובות במהירות הרבה יותר גדולה ממה שאני שיערתי או מישהו אחר (החוב הכי גדול זה המשכנתא) זה לא הבנת החוקים שיש פה אלא הבנה של איך משתמשים באנרגיה שאחד מהם הוא כסף וזה כמו שאמרתי על ידי הספר ועל ידי תקשורים שקיבלתי מקריון. שניתנו על ידי אלונה.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

מים שקטים זה באמת דף מצוין!
ונועה, נראה לי נכון מה שאת עושה, אנחנו חוסכים באותה צורה לביטוח רכב ודירה. לא הבנתי נכון מקודם. עכשיו אני מבינה. :-)
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אידה_ג* »

לאשה לומדת ,

_בעקבות קריאת ספר "אבא עשיר אבא עני" רוצה להתייעץ איך אפשר לקבל ידע פיננסי בנושא שוק ההון?
אשמח גם לתגובות ותובנות בנושא._

אתרים שמציעים ייעוץ לא תלוי, וגם קורסים, ונראים לי ברוח הדף הזה (לא התנסיתי בעצמי):
מועדון cashflow בישראל יבולים

אני החלטתי לאחרונה להשקיע כסף שיש לי מחדש, ארגנתי את הכספים, וישבתי עם יועצת השקעות בבנק שעשתה לי שאלון כדי לברר את רמת הסיכון שאני מעוניינת בו ואיך אני רוצה לחלק את ההשקעה - אם בכלל.
אספתי את כל הנתונים שאפשר ממנה, כולל מה העמלות, מה הנתונים ההיסטוריים לכל סוג של השקעה , וגם השתמשתי באינטואיציה, לא הלכתי ישר על מה שהיא ייעצה אלא חשבתי ובדקתי כמה שניתן. המסקנות שלי הן כאלה:
  1. הייעוץ בבנק לא ממש מקצועי - הייתה לי תחושה שהיועצת סיימה עכשיו קורס אבל בחיים לא השקיעה בעצמה.
  2. לי אישית חשוב לדעת במה אני משקיעה ולא רק מה הכי רווחי אלא גם איפה אני שמה את הכסף ובמה זה תומך, לדוגמא, החלטתי להשקיע בקרנות שמשקיעות בחברות המפתחות אנרגיה ירוקה, ובשום אופן לא אשקיע בחברות תרופות.
  3. בדיעבד נראה לי שכדאי להשקיע ביועץ מקצועי ובעל נסיון, להסתכל לטווח הארוך ולא הקצר, במיוחד עבור אלה שלא מחוברים כל יום לבורסה. זו גם העצה של רוברט קיואסקי בספרו למשקיעים מתחילים.
בהצלחה, אשמח לשמוע על ההחלטות.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אבל בחיים לא השקיעה בעצמה.
ברור היא עובדת בבנק מאיפ היש לה כסף להשקיע בעצמה?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אתמול חברה שאלה אותי על חברה אחרת - איך היא יכולה להיות מדריכת קורס הכנה ללידה בלי ללדת? ;-)
רוב המומחים מומחים בלי נסיון שטח.. ועדיין יש הרבה גניקולוגים שאין להם רחם או מומחי השקעות שלא משקיעים. לא מזמן ראיתי הרצאה של רוברט קיוסאקי והוא החליט לעשות מהפכה בחברה שלו שעושה הדרכות בסגנון "אבא עשיר אבא עני". הוא הבין שהחברה עומדת לפשוט את הרגל בגלל שהמרצים בה לא היו משקיעים! ולכן החליט שכל המדריכים יהיו בעלי נסיון שטח. אותו רוברט קיוסאקי גם אמר שהוא תולה הרבה תקוות בילדי החינוך הביתי כי ילדי החינוך הממוסד מקולקלים על ידי הממסד שמלמד אותם להיות שכירים, והוא מקווה שילדי החינוך הביתי יהיו עצמאיים יותר במחשבתם.
סטיתי מהנושא.. זכרתי שיש פה מישהי שאכן מתעסקת בהשקעות. אידה ג מתבקשת לשתף עוד @}.
בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

ילדי החינוך הממוסד מקולקלים על ידי הממסד שמלמד אותם להיות שכירים, והוא מקווה שילדי החינוך הביתי יהיו עצמאיים יותר במחשבתם
אכן מחקרים מארה"ב כבר מצאו שבוגרי חינוך ביתי ממעטים לבחור במקצועות של שכירים ומעדיפים עצמאות.
אשה_לומדת*

להגיע לחירות כלכלית 1

אידה ג, תודה על התייחסות.
אנחנו מתכוונים לבדוק בקשר ליועץ ב"יבולים", כשיהיו לי פרטים אכתוב פה.{@
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מעתיקה לכאן מודעה מכיכר השוק
למה לא? (08.01.2007 16:27):
מחפשים שותפים לסדנא בנושא מושגים בסיסיים בכלכלה, ניהול תיקי השקעות משפחתיים ושוק ההון.
אנחנו מרגישים שזה יכול לתת לנו הרבה כלים ולפתוח ערוצים חדשים להרוויח כסף.
נמאס לנו להנהן מול פקידי הבנק בלי באמת להבין על מה הם מדברים איתנו.
הסדנא תהיה בת שלושה מפגשים, שלוש שעות בכל פעם, מקסימום שלושה זוגות (אפשר עם תינוקות, אנחנו נביא את שלנו...), בשעות הבוקר באיזור המרכז.
המנחה- מישהי מקצועית, בעלת נסיון בתחומה, שמעבירה קורסים דומים במכללה.
מחיר סה"כ לכולם ביחד- 1500 ש"ח.

אפשר לפנות לצבי בטל' 052-3771299.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

אכן מחקרים מארה"ב כבר מצאו שבוגרי חינוך ביתי ממעטים לבחור במקצועות של שכירים ומעדיפים עצמאות.
השנים הכי גרועות שלי מבחינה כלכלית היו השנים ה"עצמאיות" שלי. שם הגיע הבלאגן לשיאו. הגבולות התערבבו, אף פעם לא ידעתי מה יש לי ומה אין לי ובעיקר מה שחשוב לי היה לבטא את עצמי, לעשות את מה שאני אוהבת, להיות עצמאית ויזמית. כסף לא היה בכלל שיקול.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נראית מענינת הסדנה. נראה לי שאפשר להציע דבר כזה ליום עיון באופן הבא.

נועה, אם היית עושה את זה היום איך היית משנה?
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לנועה. היו ויהיו לי הרבה בלגנים בשנים עצמאיות שלי. זה בגלל טעויות שאני עשיתי ועוד אעשה. כסף הוא הראשון בסדר עדיפויות כאשר פותחים עסק.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

מצחיק כסף הוא בראש סדק העדיפויות כל כך נכון וכל כך אפעם לא חשבתי על זה ככה.
לא תמיד אני לוקחת את הבסט פייד וורק לפעמים אני לוקחת את הלונג ראן או את מה שיותר מעניין לי או אנשים שיותר נעימים לי . כי אני מאמינה שכשאתה מאושר אתה מושך עושר עבודות שמתסכלות אותך לא יעשו טוב לעסק שלך (זה כשהעסק הוא אתה ואתה העסק) לפעמים עדיף לסרב למשהו כדי להביא משהו גדול יותר או מתאים יותר .
בקיצור כמו עם בחורים
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

מצחיק כסף הוא בראש סדק העדיפויות

באמת מצחיק :-D
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”