לגמור בחוץ
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לגמור בחוץ
אלכסנדרה, תודה. זה באמת נראה הרבה יותר אמין ומדויק.
רק המחיר יותר מכפול (כ- 470 ש"ח, ו- 530 כולל המשלוח). אחרת ייתכן שהייתי מזנקת על האפשרות כרגע.
מלבד זה, בערכת ה- ovulook הם אומרים שאפשר לזהות ביוץ 4 ימים לפני. ובערכה שאת הצעת, הם אומרים רק 2-3 ימים לפני. לא בטוחה שזה מספיק.
רק המחיר יותר מכפול (כ- 470 ש"ח, ו- 530 כולל המשלוח). אחרת ייתכן שהייתי מזנקת על האפשרות כרגע.
מלבד זה, בערכת ה- ovulook הם אומרים שאפשר לזהות ביוץ 4 ימים לפני. ובערכה שאת הצעת, הם אומרים רק 2-3 ימים לפני. לא בטוחה שזה מספיק.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
לגמור בחוץ
האם יש אמת בדבר שסיגריות וגלולות עלולות לגרום למוות?
לגמור בחוץ
dover]גלולות למניעת הריון מעלות את הסיכון לחלות במחלות לב בקרב נשים מעשנות בהשוואה ללא מעשנות news[/po]/news.asp?catID=1&linkA=dover&ID=823
צעירה נפטרה עקב שילוב בין גלולות וסיגריות
בלי קשר: סיגריות בפני עצמן זה לא בריא וגם גלולות בפני עצמן זה לא בריא.
רק בריאות
צעירה נפטרה עקב שילוב בין גלולות וסיגריות
בלי קשר: סיגריות בפני עצמן זה לא בריא וגם גלולות בפני עצמן זה לא בריא.
רק בריאות
-
- הצטרפות: 11 יולי 2006, 22:05
לגמור בחוץ
מה דעתכם על שיטת המשגל הנסוג כאמצעי מניעה בלעדי?
אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה. (מה גם שיש עוד מקומות שאפשר לגמור בהם חוץ מהנרתיק / באוויר)
_בנות, סקר קצר:
במה אתן משתמשות/השתמשתן בתקופות שונות, למה, ועד כמה הייתן מרוצות?_
היתה תקופה של קונדומים, התאים לזמן ולנסיבות. נמאס מהר, חצי מההנאה הולכת.
היתה שנה של גלולות. היה אחלה כל עוד היה. כשהפסקתי לקחת, נפתח בפניי עולם חדש ונשבעתי לעולם לא לקחת יותר.
מאז - משגל נסוג. טיפה מבאס. עדיף פי מיליון על האחרים שמניתי. את חום השחר לא ניסיתי.
אני מכירה באופן אישי אשה שהשילוב בין עישון לא כבד מאוד, גלולות וטיסה אחת ארוכה גרם לה לקריש דם מסכן חיים. מאז היא מזריקה קלקסן על בסיס יומי. ההריון שלה הוגדר כהריון בסיכון.
לא שווה.
אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה. (מה גם שיש עוד מקומות שאפשר לגמור בהם חוץ מהנרתיק / באוויר)
_בנות, סקר קצר:
במה אתן משתמשות/השתמשתן בתקופות שונות, למה, ועד כמה הייתן מרוצות?_
היתה תקופה של קונדומים, התאים לזמן ולנסיבות. נמאס מהר, חצי מההנאה הולכת.
היתה שנה של גלולות. היה אחלה כל עוד היה. כשהפסקתי לקחת, נפתח בפניי עולם חדש ונשבעתי לעולם לא לקחת יותר.
מאז - משגל נסוג. טיפה מבאס. עדיף פי מיליון על האחרים שמניתי. את חום השחר לא ניסיתי.
אני מכירה באופן אישי אשה שהשילוב בין עישון לא כבד מאוד, גלולות וטיסה אחת ארוכה גרם לה לקריש דם מסכן חיים. מאז היא מזריקה קלקסן על בסיס יומי. ההריון שלה הוגדר כהריון בסיכון.
לא שווה.
-
- הצטרפות: 21 יוני 2006, 08:18
- דף אישי: הדף האישי של אופיר_א*
לגמור בחוץ
כמה זמן אפשר עם משגל נסוג? כמה זמן יכול הגבר לסבול ואל תספרו לי שהגברים שלכם נהנים לגמור בחוץ שלא לדבר על הפחד להיכנס להריון. אחד הדברים שהכי כיף לאחר המשגל הוא להרגע זה בזרועות של זו ולא להחזיק את הזרע שזה עתה ניתז לכל עבר או להכין נייר טולט לרגע ההפגזה או למצוא את עצמי בדרך להתנקות או לעשות את זה רק במיטה אחרת אצטער שהזרע יגיע למקומות לא רצויים.
ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים. אם מדובר על תקופה, אני עוד יכול להבין אבל אם מדובר לכל החיים, אני חושב שזה לא הוגן.
ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים. אם מדובר על תקופה, אני עוד יכול להבין אבל אם מדובר לכל החיים, אני חושב שזה לא הוגן.
לגמור בחוץ
אופיר,
(זה בסדר אם אוסיף: חמודי?)
החיים לא הוגנים.
אתה יכול לעשות קשירת צינורית זרע.
שמעתי שפיתחו גם גלולה לגבר.
מתוך הצורך יכולה לעלות יצירתיות: אתה מוזמן לפתח משהו חדש ונוסף, שהגבר לוקח עליו אחריות.
לכל אמצעי מניעה יש מחיר. כמו גם לאי שימוש באמצעי מניעה.
(זה בסדר אם אוסיף: חמודי?)
החיים לא הוגנים.
אתה יכול לעשות קשירת צינורית זרע.
שמעתי שפיתחו גם גלולה לגבר.
מתוך הצורך יכולה לעלות יצירתיות: אתה מוזמן לפתח משהו חדש ונוסף, שהגבר לוקח עליו אחריות.
לכל אמצעי מניעה יש מחיר. כמו גם לאי שימוש באמצעי מניעה.
-
לגמור בחוץ
הי ליאת, קשירת צינורית זרע. לא ידעתי שיש דבר כזה וגלולה לגבר? ותודה שפתחת את עיני.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*
לגמור בחוץ
אופיר, אני קצרה בזמן כרגע, אז רק אוסיף על מה שליאת כתבה.
ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים
מסכימה איתך שעל האמצעי שהאישה משתמשת ההחלטה הסופית היא בידיה של האישה. בלבד.
אבל האם מדובר רק על עליה? האם אין לך מעורבות בכלל?
ואם יש הריון בלתי רצוי? רק אז תיכנס לתמונה? ואם אינך מעוניין בילד מאותה אישה (גם אם זו אישתך. מותר לך לא להיות מעוניין כרגע בילד) מה תעשה?
בקיצור, בטח שפחות מענג זיון עם גרב על ראש האבר, השאלה - איך זה לעומת תיק של תינוק לא רצוי על הראש.
<הלו, תרגיעו. אני בעד תינוקות>
ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים
מסכימה איתך שעל האמצעי שהאישה משתמשת ההחלטה הסופית היא בידיה של האישה. בלבד.
אבל האם מדובר רק על עליה? האם אין לך מעורבות בכלל?
ואם יש הריון בלתי רצוי? רק אז תיכנס לתמונה? ואם אינך מעוניין בילד מאותה אישה (גם אם זו אישתך. מותר לך לא להיות מעוניין כרגע בילד) מה תעשה?
בקיצור, בטח שפחות מענג זיון עם גרב על ראש האבר, השאלה - איך זה לעומת תיק של תינוק לא רצוי על הראש.
<הלו, תרגיעו. אני בעד תינוקות>
לגמור בחוץ
אופיר
אני לא לוקחת גלולות אני משתמשת בקונדום אני נשואה עם 2 ילדים ואין לי כל רצון בעוד ילד כרגע לפחות, אין סיכוי שאקח גלולות, הן גורמות לתופעות לוואי רבות ואני לא מוכנה לשבש את המערכת ההורמונלית שלי . המחזור שלי סדיר וכך אני רוצה שיישאר . גלולות מזיקות לבריאות...אם בעלי לא היה מוכן לשים קונדום אני יכולה לומר לך חד משמעית לא הייתי שוכבת איתו. אולי ההנאה לא אותה הנאה אבל לא מוכנה להרוס לעצמי את הבריאות בשביל אף גבר. וכן אני אוהבת את בעלי.
דנה
אני לא לוקחת גלולות אני משתמשת בקונדום אני נשואה עם 2 ילדים ואין לי כל רצון בעוד ילד כרגע לפחות, אין סיכוי שאקח גלולות, הן גורמות לתופעות לוואי רבות ואני לא מוכנה לשבש את המערכת ההורמונלית שלי . המחזור שלי סדיר וכך אני רוצה שיישאר . גלולות מזיקות לבריאות...אם בעלי לא היה מוכן לשים קונדום אני יכולה לומר לך חד משמעית לא הייתי שוכבת איתו. אולי ההנאה לא אותה הנאה אבל לא מוכנה להרוס לעצמי את הבריאות בשביל אף גבר. וכן אני אוהבת את בעלי.
דנה
לגמור בחוץ
דנה,
הימים בהן את פוריה הם לא יותר משבעה ימים בחודש. אז אפשר להזדיין בלי קונדום בשאר הימים, ובימים האלה עם או להיעזר באמצעים אחרים, או כמובן להזדיין רק בסבלנות (ז"א, לחכות עד תום הימים הפוריים ).
הימים בהן את פוריה הם לא יותר משבעה ימים בחודש. אז אפשר להזדיין בלי קונדום בשאר הימים, ובימים האלה עם או להיעזר באמצעים אחרים, או כמובן להזדיין רק בסבלנות (ז"א, לחכות עד תום הימים הפוריים ).
-
לגמור בחוץ
קראתי שקרו מקרים שניתוח קשירת צינורית הזרע השתבש ונגרמו נזקים בלתי הפיכים. מה עם דאפרגמה? מה אומרים הגברים שבחייכם? קונדום זה לא מענג. לקחת החלטה לפסול את האפשרות לכניסה להריון לפני גיל 45 אתן לא מוכנות. לאיים שלא לשכב עם הגברים זה גם לא פתרון. חייבים למצא את הנושא הזה. סליחה על הגישה אבל אני סבור שבמערכת זוגית אוהבת ותומכת הפתרון לבעייה צריך להיות מקובל על שני הצדדים ולא סוהר ואסיר. אל נא תכעסו על דבריי אלא השתדלו לחשוב עוד רגע לפני כתיבת התגובה.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2006, 00:27
לגמור בחוץ
סוהר ואסיר
על מה אתה מדבר???
על מה אתה מדבר???
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
לגמור בחוץ
אני סבור שבמערכת זוגית אוהבת ותומכת הפתרון לבעייה צריך להיות מקובל על שני הצדדים ולא סוהר ואסיר.
גם אני סבורה כך...
התלבטות קשה כל המניעת הריון הזאת.
גם אני סבורה כך...
התלבטות קשה כל המניעת הריון הזאת.
-
לגמור בחוץ
רוצה להוסיף פן נוסף ללגמור בחוץ. חברי מזה 4 חודשים מאהב נפלא אבל לא גומר בתוכי. בעיני כשגבר גומר בתוכי זו שיא האינטימיות והיופי. הוא יזיין אותי שעות. ינשק יחבק וכו' אבל כשירצה לגמור יצא ויגמור לעצמו ביד. איך אתם מפרשים את זה? כששאלתי אותו הוא אמר שזה תחום שאל לי להכנס אליו. שמותר לו מקומות משלו וזה אחד מהם. מעולם לא נתקלתי בדבר כזה ואני אשמח לתגובתכם.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 21:11
- דף אישי: הדף האישי של פריחה_והתחדשות*
לגמור בחוץ
נא תכעסו על דבריי אלא השתדלו לחשוב עוד רגע לפני כתיבת התגובה.
לא מכירה אף גבר שיהיה מוכן לשבש את מערכת הפריון שלו לכל חייו כפי שגורמות גלולות. בארץ, דיאפרגמה וספוגית אינן נפוצות. הן גם פחות בטוחות מגלולות או קונדום. מה רע בניתוח לקשירת צינורית הזרע? זהו ניתוח שמשכו 20 דקות ווהוא בטוח מאד. יחסית למה שעוברות נשים במהלך חיי הפריון שלהם , זה נשמע לי הקרבה קטנה ביותר.
ובכלל, נמאס לי מהקיום של גלולות. מכלי משחרר- פמיניסטי זה הפך לסוג של עונש וכלא.
נא תכעסו על דבריי אלא השתדלו לחשוב עוד רגע לפני כתיבת התגובה.
לא מכירה אף גבר שיהיה מוכן לשבש את מערכת הפריון שלו לכל חייו כפי שגורמות גלולות. בארץ, דיאפרגמה וספוגית אינן נפוצות. הן גם פחות בטוחות מגלולות או קונדום. מה רע בניתוח לקשירת צינורית הזרע? זהו ניתוח שמשכו 20 דקות ווהוא בטוח מאד. יחסית למה שעוברות נשים במהלך חיי הפריון שלהם , זה נשמע לי הקרבה קטנה ביותר.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
לגמור בחוץ
לא מכירה אף גבר שיהיה מוכן לשבש את מערכת הפריון שלו לכל חייו כפי שגורמות גלולות
ולמה ללכת כל כך רחוק? גלולת גורמות לדיכאון, בחילות, אי חשק למין, כאבים בשדיים, ואולי עוד כמה דברים נחמדים שאני כבר לא זוכרת (את הכל חוויתי על בשרי כשנסיתי לקחת גלולות, זה היה כבר די מזמן ומאז אין מצב שאגע באמצעי מניעה הורמונלי). יש גם סיכון מוגבר לסרטן השד ומי יודע איזה סיכונים שעוד לא גילו ויגלו רק עוד 10 או 20 או 50 שנה... מי שחושב שגלולה שמשפיעה על המערך ההורמונלי של הגוף זה אחלה ומצוין, שיקח בעצמו.
לגבי התקן- אישית אני לא מסוגלת לשאת את המחשבה שתהיה לי חתיכת נחושת בתוך הגוף. הרחם כואבת לי רק מלחשוב על זה.
אם מדובר לכל החיים, אני חושב שזה לא הוגן.
אתה חושב שלקחת גלולות כל החיים זה סביר???
זה שמישהו עלה על פטנט לשבש את מערכת הפריון הנשית (באופן שלעתים אינו הפיך), לא אומר שזה הפתרון האידאלי למניעת הריון.
ולמה ללכת כל כך רחוק? גלולת גורמות לדיכאון, בחילות, אי חשק למין, כאבים בשדיים, ואולי עוד כמה דברים נחמדים שאני כבר לא זוכרת (את הכל חוויתי על בשרי כשנסיתי לקחת גלולות, זה היה כבר די מזמן ומאז אין מצב שאגע באמצעי מניעה הורמונלי). יש גם סיכון מוגבר לסרטן השד ומי יודע איזה סיכונים שעוד לא גילו ויגלו רק עוד 10 או 20 או 50 שנה... מי שחושב שגלולה שמשפיעה על המערך ההורמונלי של הגוף זה אחלה ומצוין, שיקח בעצמו.
לגבי התקן- אישית אני לא מסוגלת לשאת את המחשבה שתהיה לי חתיכת נחושת בתוך הגוף. הרחם כואבת לי רק מלחשוב על זה.
אם מדובר לכל החיים, אני חושב שזה לא הוגן.
אתה חושב שלקחת גלולות כל החיים זה סביר???
זה שמישהו עלה על פטנט לשבש את מערכת הפריון הנשית (באופן שלעתים אינו הפיך), לא אומר שזה הפתרון האידאלי למניעת הריון.
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
לגמור בחוץ
גלולת גורמות לדיכאון, בחילות, אי חשק למין, כאבים בשדיים, ואולי עוד כמה דברים נחמדים שאני כבר לא זוכרת - סליחה, אורית, אני מסכימה איתך בגדול, אבל לא אצל כולם התגלו תופעות הלוואי האלה, וזה משהו שצריך לזכור. במקביל לסיכון המוגבר לסרטן השד, הוכח כי דווקא הסיכון לסרטן השחלות פוחת. ושוב, אני לא אומרת שאת לא צודקת, אני רק אומרת שהתמונה קצת יותר רחבה מזה.
צריך גם לזכור שהמון נשים לוקחות גלולות על מנת לסדר את המערך ההורמונלי של הגוף, ובלעדיהן הן סובלות ממגוון רחב של תופעות לוואי קשות ולא נעימות (כמו כאבי מחזור מוגברים, דימומים קשים במהלך הוסת או במהלך המחזור כולו, פצעי בגרות, שיעור יתר, מחזור לא סדיר). נכון שיש גם פתרונות אחרים, אבל יש נשים שעדיין בוחרות בפיתרון הזה, שהוא נכון עבורן.
אישית, אני לוקחת גלולות כבר 8 שנים. הגלולה משפיעה על המערך ההורמונלי שלי, אבל מבחינתי זו השפעה מבורכת - בתור מי שאת הוסתות שלה לפני הגלולות בילתה בבית, צמודה לבקבוק חם ובכאבים עזים לפחות 4 ימים בחודש, אני יכולה להגיד שאפילו רק מהבחינה הזאת - השיפור הוא עצום. אצלי אגב, לא הופיעה אף אחת מתופעות הלוואי שהזכרת.
צריך גם לזכור שהמון נשים לוקחות גלולות על מנת לסדר את המערך ההורמונלי של הגוף, ובלעדיהן הן סובלות ממגוון רחב של תופעות לוואי קשות ולא נעימות (כמו כאבי מחזור מוגברים, דימומים קשים במהלך הוסת או במהלך המחזור כולו, פצעי בגרות, שיעור יתר, מחזור לא סדיר). נכון שיש גם פתרונות אחרים, אבל יש נשים שעדיין בוחרות בפיתרון הזה, שהוא נכון עבורן.
אישית, אני לוקחת גלולות כבר 8 שנים. הגלולה משפיעה על המערך ההורמונלי שלי, אבל מבחינתי זו השפעה מבורכת - בתור מי שאת הוסתות שלה לפני הגלולות בילתה בבית, צמודה לבקבוק חם ובכאבים עזים לפחות 4 ימים בחודש, אני יכולה להגיד שאפילו רק מהבחינה הזאת - השיפור הוא עצום. אצלי אגב, לא הופיעה אף אחת מתופעות הלוואי שהזכרת.
-
לגמור בחוץ
רונצ'ה,
אני יודעת שתופעות הלוואי לא מופיעות אצל כל אשה, ואני לא קוראת לאף אשה שמסתדרת עם הגלולות וטוב לה אתן מכל סיבה שהיא להפסיק לקחת.
אני יוצאת נגד הקביעה שגלולות הן פתרון אידאלי לכל הצדדים, ואשה שמסרבת לקחת גלולות "לא הוגנת" כלפי בן זוגה.
יש סיבות טובות מאד להמנע מגלולות, ורציתי להדגיש אותן כי יש לי רושם שרוב האנשים- גברים בעיקר, שעבורם זה באמת תמיד פתרון מעולה - לא מודעים אליהן, או מתכחשים לקיומן.
אני יודעת שתופעות הלוואי לא מופיעות אצל כל אשה, ואני לא קוראת לאף אשה שמסתדרת עם הגלולות וטוב לה אתן מכל סיבה שהיא להפסיק לקחת.
אני יוצאת נגד הקביעה שגלולות הן פתרון אידאלי לכל הצדדים, ואשה שמסרבת לקחת גלולות "לא הוגנת" כלפי בן זוגה.
יש סיבות טובות מאד להמנע מגלולות, ורציתי להדגיש אותן כי יש לי רושם שרוב האנשים- גברים בעיקר, שעבורם זה באמת תמיד פתרון מעולה - לא מודעים אליהן, או מתכחשים לקיומן.
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_סלע*
לגמור בחוץ
שלום לכולם
אני ממליצה מאוד על הספר "מין וגורל" של ז'רמיין גריר בהוצאת זמורה ביתן(אני הזמנתי באינטרנט ב - bookme ב- 25 ש"ח בלבד )ויש בו פרק ארוך מפורט וממש מעניין על אמצעי מניעה במהלך הדורות. החסרון הוא שהספר יצא לאור ב- 1984 כך שהוא לא מעודכן בחידושים ובמחקרים חדשים. בצורה מאוד שטחית ולא הוגנת כלפי המקצועיות והפירוט של הספר אפשר לומר כי המחברת טוענת כתוצאה ממחקרים שבאירופה שיטת המשגל הנסוג היתה השיטה הפופולרית ביותר במשך דורות ובאמת היו שם משפחות אירופאיות ממוצעות (2-3) ילדים כתוצאה מכך ושהבעייה בשיטה שבגללה היא נפסלת על הסף היום וגם פה נאמר בצורה נחרצת שהיא לא עובדת היא כי צריך ללמוד לאט ובזהירות את השימוש בה והיופי בסופו של דבר הוא כי זו דווקא אחריות של הגבר (מאוד פמינסטי! הרבה יותר מלהכניס לעצמך הורמונים או גופים זרים שונים ומשונים). כמובן שקשה להסתמך על מאמרים ומחקרים ונראה שזו שיטה מאוד לא פשוטה לתפעול נכון. אני באופן אישי לא השתמשתי בה (גם כי לא טרחתי ללמוד את הנושאים האלה ברצינות עד לזמן האחרון).
הגלולות בכל אופן לא עשו לי שום תופעות לוואי והיו מאוד נוחות והן בעצם אמצעי המניעה היחידי שהשתמשנו בו במהלך החיים (חוץ מאיזה שלוש עם קונדום ששנינו לא אהבנו אותן). היתרונות הן הבטחון, הספונטניות והמגע הישיר ללא אמצעי טיווח והתעסקויות מסביב לאקט, החסרון הוא השפעה על המחזור הטבעי של הגוף לאחר לקיחת הגלולות.
דבר אחד שהיה חשוב לי להגיד לך א לכסנדרה הוא שאם את רוצה להנות משיטת הימים הבטוחים שיש לה הרבה יתרונות של מין ללא אמצעי תיווך וללא נזק לגוף האשה הוא שאת חייבת להשלים עם המחיר הממש סביר של הקפדה על הימים ואז לא תצטרכי לחיות בחרדות כל חודש. בעיקר בהתחשב בזה שהמחזור שלך מסודר ונוח זה לא דרישה גדולה מדי. אולי את בכל זאת רוצה להמשיך להתעסק בזה וללמוד את הנושא וזו הסיבה שאת יוצרת לעצמך מצבים שגורמים לך לחששות.
אני ממליצה מאוד על הספר "מין וגורל" של ז'רמיין גריר בהוצאת זמורה ביתן(אני הזמנתי באינטרנט ב - bookme ב- 25 ש"ח בלבד )ויש בו פרק ארוך מפורט וממש מעניין על אמצעי מניעה במהלך הדורות. החסרון הוא שהספר יצא לאור ב- 1984 כך שהוא לא מעודכן בחידושים ובמחקרים חדשים. בצורה מאוד שטחית ולא הוגנת כלפי המקצועיות והפירוט של הספר אפשר לומר כי המחברת טוענת כתוצאה ממחקרים שבאירופה שיטת המשגל הנסוג היתה השיטה הפופולרית ביותר במשך דורות ובאמת היו שם משפחות אירופאיות ממוצעות (2-3) ילדים כתוצאה מכך ושהבעייה בשיטה שבגללה היא נפסלת על הסף היום וגם פה נאמר בצורה נחרצת שהיא לא עובדת היא כי צריך ללמוד לאט ובזהירות את השימוש בה והיופי בסופו של דבר הוא כי זו דווקא אחריות של הגבר (מאוד פמינסטי! הרבה יותר מלהכניס לעצמך הורמונים או גופים זרים שונים ומשונים). כמובן שקשה להסתמך על מאמרים ומחקרים ונראה שזו שיטה מאוד לא פשוטה לתפעול נכון. אני באופן אישי לא השתמשתי בה (גם כי לא טרחתי ללמוד את הנושאים האלה ברצינות עד לזמן האחרון).
הגלולות בכל אופן לא עשו לי שום תופעות לוואי והיו מאוד נוחות והן בעצם אמצעי המניעה היחידי שהשתמשנו בו במהלך החיים (חוץ מאיזה שלוש עם קונדום ששנינו לא אהבנו אותן). היתרונות הן הבטחון, הספונטניות והמגע הישיר ללא אמצעי טיווח והתעסקויות מסביב לאקט, החסרון הוא השפעה על המחזור הטבעי של הגוף לאחר לקיחת הגלולות.
דבר אחד שהיה חשוב לי להגיד לך א לכסנדרה הוא שאם את רוצה להנות משיטת הימים הבטוחים שיש לה הרבה יתרונות של מין ללא אמצעי תיווך וללא נזק לגוף האשה הוא שאת חייבת להשלים עם המחיר הממש סביר של הקפדה על הימים ואז לא תצטרכי לחיות בחרדות כל חודש. בעיקר בהתחשב בזה שהמחזור שלך מסודר ונוח זה לא דרישה גדולה מדי. אולי את בכל זאת רוצה להמשיך להתעסק בזה וללמוד את הנושא וזו הסיבה שאת יוצרת לעצמך מצבים שגורמים לך לחששות.
-
לגמור בחוץ
חברי מזה 4 חודשים....
כשאני מנסה לחשוב על מערכות היחסים שהיו לי לפני החתונה. העניין של לגמור בפנים היה רק העניין של הביטחון. אף פעם לא אהבתי משגל עם קונדום. אני לא מצליח לחשוב על הנאה של לגמור בחוץ. בין הרגע שהגבר מרגיש שהוא עומד לגמור לגמירה עצמה חולפות בערך שתי שניות. צריך להיות מאוד מאומן ומיומן על מנת לספק את עצמך כשאתה גומר בחוץ. אנחנו לא סתם גומרים. הגמירה שלנו, הגברים מהירה מאוד אך חזקה מאוד. אין שום הרגשה שתשווה מלגמור בחוץ. עוד דבר שאנחנו מאוד אוהבים הגברים היא לנוח קצת לאחר הגמירה. החשק בד"כ צונח מטה והדבר היחיד שאני מסוגל לעשות הוא לשכב, לחבק או לנשק. בד"כ אני משתדל לגרום לזוגתי את ההנאה שהיא צריכה כי אני יודע שאחרי שאני גומר יהיה לי קשה לספק אותה.
הסיבה שסיפרתי לך כל זאת היא לנסות ולהמשיך לך כמה חשוב לנו רגע השיא, הרגע בו הזרע פורץ לו החוצה ולחשוב שאת הרגע הזה אסיים כשאני עם היד על אבר מיני, משתדל שלא ללכלך, מורידה לי כל פעם את החשק. אבל מה? אנחנו זכרים ומוכנים לשלם כמעט כל מחיר עבור מין ולכן אני שב ואומר שבמערכת יחסים טובה, ההחלטה על איך לגמור צריכה להיות מקובלת על שני הצדדים.
אני משוכנע שאם תסבירו לבני זוגכם את החששות של אמצעי המניעה, יהיה להם קל יותר להגיע אתכן להבנה והסכמה.
מה רע בניתוח לקשירת צינורית הזרע?
אין שום רע. גם ניתוח זה חייב להיות כתוצאה של שיחה בין בני הזוג. אם הם יחליטו ללכת על הפתרון הזה, יהיה זה רק כאשר יחליטו שהם סיימו להביא ילדים לעולם יחד. בשל סיבה זו, לרוב, ההצעה הזו נופלת אלא אם כן הגיעו בני הזוג לסביבות אמצע שנות הארבעים והחליטו שהם סיימו להביא ילדים לעולם.
לפי דעתי, חלק עיקרי של הבעיה היא שבישראל אין בכלל מודעות לכל הנושא של מניעת הריון ע"י הגבר. מאז ומתמיד כשהייתי בקשר מיני עם בחורה, ידעתי שעד לקשר המחייב, עליי לדאוג לקונדומים ולאחר זמן מה שעליה ליטול גלולות. אף פעם לא יצא לי לשוחח עם מישהי על כך. ישראל היא מדינה שתמיד ניסו להגביר בה את קצה הילודה ועל כן אף פעם לא יזמו שיחות בנושא. הדבר היחידי שנאמר בנושא הוא להגביר את השימוש בקונדומים וזה רק כדי שאנשים לא יחלו באיידס.
בהעדר מודעות בקרב הציבור, יש לנו את הדף הזה שבו אנחנו יכולים להחליף דעות ורעיונות בנושא. לאמור את האמת, לפני שקראתי בדף הזה, לא ידעתי שיש דבר כזה קשירת זרע. תשאלו מספר זהה של גברים ושל נשים על קשירת זרע ומעניין מה תהיה התשובה לגבי מי מכיר.
אני לגמרי יכול להבין אותך. קשה לי להאמין שהיה גבר אחד שהיה זוכר לקחת את הגלולות בצורב עקבית. כשהרופא ממליצה לי לקחת אנטיביוטיקה לעשרה ימים, אף פעם אני לא זוכר לקחת את כולם וכשמגיע התאריך בו אני אמור להפסיק עם התרופה, אני מגלה כמה כדורים שלא נבלעו...
חוץ מזה, לנשים יש הרבה יותר מודעות למה שכדור יכול לעשות להם בגוף וזה עוד סיבה שעוזרת לי להבין אתכן. אני רק מנסה להביא דבר אחד, עשו שההחלטה תהיה יחד. תנו לנו להבין את כל התמונה והחליטו איתנו. על תחליטו בשביל שנינו ו ליאת Skippy_, כן, אשמח אם תקראי לי חמודי.
רונ צ'ה, תודה על ההארה.
היתרונות הן הביטחון, הספונטניות והמגע הישיר ללא אמצעי טיווח והתעסקויות מסביב לאקט
נושאים חשובים שלא העלתי אותם עד כה. אצלי, תמיד המין הטוב ביותר שהיה, היה באופן ספונטאני. פתאום נפגשים, מתלטפים, ונותנים לטבע לעשות את שלו...
כשאני מנסה לחשוב על מערכות היחסים שהיו לי לפני החתונה. העניין של לגמור בפנים היה רק העניין של הביטחון. אף פעם לא אהבתי משגל עם קונדום. אני לא מצליח לחשוב על הנאה של לגמור בחוץ. בין הרגע שהגבר מרגיש שהוא עומד לגמור לגמירה עצמה חולפות בערך שתי שניות. צריך להיות מאוד מאומן ומיומן על מנת לספק את עצמך כשאתה גומר בחוץ. אנחנו לא סתם גומרים. הגמירה שלנו, הגברים מהירה מאוד אך חזקה מאוד. אין שום הרגשה שתשווה מלגמור בחוץ. עוד דבר שאנחנו מאוד אוהבים הגברים היא לנוח קצת לאחר הגמירה. החשק בד"כ צונח מטה והדבר היחיד שאני מסוגל לעשות הוא לשכב, לחבק או לנשק. בד"כ אני משתדל לגרום לזוגתי את ההנאה שהיא צריכה כי אני יודע שאחרי שאני גומר יהיה לי קשה לספק אותה.
הסיבה שסיפרתי לך כל זאת היא לנסות ולהמשיך לך כמה חשוב לנו רגע השיא, הרגע בו הזרע פורץ לו החוצה ולחשוב שאת הרגע הזה אסיים כשאני עם היד על אבר מיני, משתדל שלא ללכלך, מורידה לי כל פעם את החשק. אבל מה? אנחנו זכרים ומוכנים לשלם כמעט כל מחיר עבור מין ולכן אני שב ואומר שבמערכת יחסים טובה, ההחלטה על איך לגמור צריכה להיות מקובלת על שני הצדדים.
אני משוכנע שאם תסבירו לבני זוגכם את החששות של אמצעי המניעה, יהיה להם קל יותר להגיע אתכן להבנה והסכמה.
מה רע בניתוח לקשירת צינורית הזרע?
אין שום רע. גם ניתוח זה חייב להיות כתוצאה של שיחה בין בני הזוג. אם הם יחליטו ללכת על הפתרון הזה, יהיה זה רק כאשר יחליטו שהם סיימו להביא ילדים לעולם יחד. בשל סיבה זו, לרוב, ההצעה הזו נופלת אלא אם כן הגיעו בני הזוג לסביבות אמצע שנות הארבעים והחליטו שהם סיימו להביא ילדים לעולם.
לפי דעתי, חלק עיקרי של הבעיה היא שבישראל אין בכלל מודעות לכל הנושא של מניעת הריון ע"י הגבר. מאז ומתמיד כשהייתי בקשר מיני עם בחורה, ידעתי שעד לקשר המחייב, עליי לדאוג לקונדומים ולאחר זמן מה שעליה ליטול גלולות. אף פעם לא יצא לי לשוחח עם מישהי על כך. ישראל היא מדינה שתמיד ניסו להגביר בה את קצה הילודה ועל כן אף פעם לא יזמו שיחות בנושא. הדבר היחידי שנאמר בנושא הוא להגביר את השימוש בקונדומים וזה רק כדי שאנשים לא יחלו באיידס.
בהעדר מודעות בקרב הציבור, יש לנו את הדף הזה שבו אנחנו יכולים להחליף דעות ורעיונות בנושא. לאמור את האמת, לפני שקראתי בדף הזה, לא ידעתי שיש דבר כזה קשירת זרע. תשאלו מספר זהה של גברים ושל נשים על קשירת זרע ומעניין מה תהיה התשובה לגבי מי מכיר.
אני לגמרי יכול להבין אותך. קשה לי להאמין שהיה גבר אחד שהיה זוכר לקחת את הגלולות בצורב עקבית. כשהרופא ממליצה לי לקחת אנטיביוטיקה לעשרה ימים, אף פעם אני לא זוכר לקחת את כולם וכשמגיע התאריך בו אני אמור להפסיק עם התרופה, אני מגלה כמה כדורים שלא נבלעו...
חוץ מזה, לנשים יש הרבה יותר מודעות למה שכדור יכול לעשות להם בגוף וזה עוד סיבה שעוזרת לי להבין אתכן. אני רק מנסה להביא דבר אחד, עשו שההחלטה תהיה יחד. תנו לנו להבין את כל התמונה והחליטו איתנו. על תחליטו בשביל שנינו ו ליאת Skippy_, כן, אשמח אם תקראי לי חמודי.
רונ צ'ה, תודה על ההארה.
היתרונות הן הביטחון, הספונטניות והמגע הישיר ללא אמצעי טיווח והתעסקויות מסביב לאקט
נושאים חשובים שלא העלתי אותם עד כה. אצלי, תמיד המין הטוב ביותר שהיה, היה באופן ספונטאני. פתאום נפגשים, מתלטפים, ונותנים לטבע לעשות את שלו...
לגמור בחוץ
לפני כשנה, אחרי לא מעט שנים של "נוחות" עם גלולות, שכחתי לקחת שתי גלולות ברציפות. הדימום לא אחר להגיע. זה זעזע אותי. הבנתי (וזה לא שלא ידעתי קודם...), עד כמה אני מרעילה את הגוף שלי. מאז אותו דימום אני והגלולות, תודה לאל, כבר לא חברים.
מזה כשלושה חודשים אני לומדת באופן פרטי, יחד עם בן זוגי, את שיטת המודעות הנשית, או כמו שהיא מופיעה פה: תכנון הריון באופן טבעי (מהידע הנרכש אפשר לבחור האם לתכנן הריון או למנוע אותו), התרומה של הלימוד לחיי מקיפה רבדים שונים, הן הבחירה להפסיק עם אמצעי מניעה מרעילים (והגלולות מבחינתי הן רעל, אני גם מאמינה שלא מספרים לנו הכל אודותן), החיבור לגוף שלי, למחזוריות שבי, לנשיות שלי הוא יותר ממרגש, ועצם הלימוד המשותף יחד עם בן זוגי, כחוויה משותפת, באחריות משותפת של שנינו (זה נכון שאני עושה את הבדיקות, אבל הוא לוקח חלק בכל זה, לומד המון ידע שלא היה לא מושג, לוקח אחריות). הלימוד שאני עוברת הוא מסוג הדברים שאני מתפלא איך לא יותר אנשים יודעים עליו, איך לא כולם בוחרים בזה.
בשורה התחתונה, לכל המתחבטים - יש עוד אופציה. והיא לא בשמיים. מומלץ בהרבה אהבה!
מזה כשלושה חודשים אני לומדת באופן פרטי, יחד עם בן זוגי, את שיטת המודעות הנשית, או כמו שהיא מופיעה פה: תכנון הריון באופן טבעי (מהידע הנרכש אפשר לבחור האם לתכנן הריון או למנוע אותו), התרומה של הלימוד לחיי מקיפה רבדים שונים, הן הבחירה להפסיק עם אמצעי מניעה מרעילים (והגלולות מבחינתי הן רעל, אני גם מאמינה שלא מספרים לנו הכל אודותן), החיבור לגוף שלי, למחזוריות שבי, לנשיות שלי הוא יותר ממרגש, ועצם הלימוד המשותף יחד עם בן זוגי, כחוויה משותפת, באחריות משותפת של שנינו (זה נכון שאני עושה את הבדיקות, אבל הוא לוקח חלק בכל זה, לומד המון ידע שלא היה לא מושג, לוקח אחריות). הלימוד שאני עוברת הוא מסוג הדברים שאני מתפלא איך לא יותר אנשים יודעים עליו, איך לא כולם בוחרים בזה.
בשורה התחתונה, לכל המתחבטים - יש עוד אופציה. והיא לא בשמיים. מומלץ בהרבה אהבה!
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2005, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של א_לכסנדרה*
לגמור בחוץ
עכשיו שמתי לב שהדף קפץ לרשימת הדפים החמים , ובאתי לראות מה חדש
אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה
אפשר קצת פרוט?
עכשיו אנחנו נמנעים מחדירה בזמן הביוץ ובשבוע שקודם לו , או משתמשים בקונדומים. בשאר הזמן משפריצים בחוץ.
לאופיר א , אני מסכימה איתך שהשיטה לא מתאימה לכל זוג.
אבל, אני מבטיחה לך שהחבר שלי בהחלט לא סובל.
אצלנו, זה היה ככה (בחוץ) מהפעם הראשונה, ואולי זה מקל במידה מסוימת.
אחד הדברים שהכי כיף לאחר המשגל הוא להרגע זה בזרועות של זו ולא להחזיק את הזרע שזה עתה ניתז לכל עבר או להכין נייר טולט לרגע ההפגזה או למצוא את עצמי בדרך להתנקות או לעשות את זה רק במיטה אחרת אצטער שהזרע יגיע למקומות לא רצויים.
החיבוקים וההתרגעות מגיעים אחר-כך. והאמת אני לא מבינה מה הבעיה שנוזלי אהבתכם יכתימו את המיטה או אתכם? למה צריך את כל הלוגיסטיקה של נייר טואלט, להתנקות , ושאר הבלגן?
עוד משהו חשוב להצלחת השיטה, אני בוטחת בחבר שלי במאה אחוז, ועד שלא הגעתי לרמת הבטחון הזאת ביכולות שלו לצאת בזמן, לא הייתה חדירה.
אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה
אפשר קצת פרוט?
עכשיו אנחנו נמנעים מחדירה בזמן הביוץ ובשבוע שקודם לו , או משתמשים בקונדומים. בשאר הזמן משפריצים בחוץ.
לאופיר א , אני מסכימה איתך שהשיטה לא מתאימה לכל זוג.
אבל, אני מבטיחה לך שהחבר שלי בהחלט לא סובל.
אצלנו, זה היה ככה (בחוץ) מהפעם הראשונה, ואולי זה מקל במידה מסוימת.
אחד הדברים שהכי כיף לאחר המשגל הוא להרגע זה בזרועות של זו ולא להחזיק את הזרע שזה עתה ניתז לכל עבר או להכין נייר טולט לרגע ההפגזה או למצוא את עצמי בדרך להתנקות או לעשות את זה רק במיטה אחרת אצטער שהזרע יגיע למקומות לא רצויים.
החיבוקים וההתרגעות מגיעים אחר-כך. והאמת אני לא מבינה מה הבעיה שנוזלי אהבתכם יכתימו את המיטה או אתכם? למה צריך את כל הלוגיסטיקה של נייר טואלט, להתנקות , ושאר הבלגן?
עוד משהו חשוב להצלחת השיטה, אני בוטחת בחבר שלי במאה אחוז, ועד שלא הגעתי לרמת הבטחון הזאת ביכולות שלו לצאת בזמן, לא הייתה חדירה.
-
לגמור בחוץ
א לכסנדרה,
אני מזדהה מאוד ממש עם כל מה שכתבת.
_אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה
אפשר קצת פרוט?_
כמו שאמרה נעמה סלע, צריך ללמוד לאט ובזהירות את השימוש בה והיופי בסופו של דבר הוא כי זו דווקא אחריות של הגבר. בעלי השתמש בשיטה הזאת גם שנים לפני שהוא הכיר אותי (גם כן ב-100% הצלחה) והוא מאוד מיומן בזה. ז"א, להרגיש בדיוק מתי הוא עומד לגמור, לדעת להשהות את זה אם צריך (למשל, אם אני זאת שצריכה לקום ממנו ולא להיפך, ולוקח לי זמן כי לא שמעתי בפעם הראשונה שהוא אמר, למשל) וכו'. לגבי הפרשת זרע לפני הפליטה של הגמירה עצמה, מוזר לי מאוד מה שאומרים על זה. אני חושבת שאולי זה "מסוכן" רק כשיש צירוף של זרע בכושר בלתי רגיל וזריז במיוחד עם אשה פוריה בטירוף, ולשמחתי זה כנראה לא המצב אצלינו (לכן מלכתחילה אני מדברת עלינו ולא ממליצה לאחרים). חוץ מזה, יש כל מיני אופציות כמו - אחרי שהאשה מסופקת לגמרי ועל סף תשישות, לעבור למציצה ולגמור בפה (סליחה על הבוטות) או במגוון מקומות אחרים בגוף האשה (והמבין יבין) - כלומר זה לא שחור ולבן - בנרתיק / באוויר הקר.
אני מזדהה מאוד ממש עם כל מה שכתבת.
_אנחנו משתמשים בזה כבר שנים עם 100% הצלחה. צריך לדעת לעשות את זה
אפשר קצת פרוט?_
כמו שאמרה נעמה סלע, צריך ללמוד לאט ובזהירות את השימוש בה והיופי בסופו של דבר הוא כי זו דווקא אחריות של הגבר. בעלי השתמש בשיטה הזאת גם שנים לפני שהוא הכיר אותי (גם כן ב-100% הצלחה) והוא מאוד מיומן בזה. ז"א, להרגיש בדיוק מתי הוא עומד לגמור, לדעת להשהות את זה אם צריך (למשל, אם אני זאת שצריכה לקום ממנו ולא להיפך, ולוקח לי זמן כי לא שמעתי בפעם הראשונה שהוא אמר, למשל) וכו'. לגבי הפרשת זרע לפני הפליטה של הגמירה עצמה, מוזר לי מאוד מה שאומרים על זה. אני חושבת שאולי זה "מסוכן" רק כשיש צירוף של זרע בכושר בלתי רגיל וזריז במיוחד עם אשה פוריה בטירוף, ולשמחתי זה כנראה לא המצב אצלינו (לכן מלכתחילה אני מדברת עלינו ולא ממליצה לאחרים). חוץ מזה, יש כל מיני אופציות כמו - אחרי שהאשה מסופקת לגמרי ועל סף תשישות, לעבור למציצה ולגמור בפה (סליחה על הבוטות) או במגוון מקומות אחרים בגוף האשה (והמבין יבין) - כלומר זה לא שחור ולבן - בנרתיק / באוויר הקר.
-
לגמור בחוץ
מה עם דאפרגמה?
לא מומלץ בכלל, גורם לגידולים לא נחמדים בצוואר הרחם!!!
כנ"ל לגבי הקאפ, שהוזכר למעלה. באתר הרשמי של היצרנים בבריטניה, כתוב שהמפעל נסגר, בגלל שנמצא שאחוז הנשים שסובלות מסיבוכים בצוואר הרחם, בקרב משתמשות הקאפ, גבוהה אפילו יותר מאשר בקרב משתמשות הדיאפרגמה!
בסדנא של המודעות לפוריות, שהלכתי אליה הומלץ בחום על הקאפ, ולא נאמרה מילה על הסכנה הממשית והחמורה שיש בשימוש בו. לדעתי, זאת הטעיה חמורה! ראו הוזהרתן!
לא מומלץ בכלל, גורם לגידולים לא נחמדים בצוואר הרחם!!!
כנ"ל לגבי הקאפ, שהוזכר למעלה. באתר הרשמי של היצרנים בבריטניה, כתוב שהמפעל נסגר, בגלל שנמצא שאחוז הנשים שסובלות מסיבוכים בצוואר הרחם, בקרב משתמשות הקאפ, גבוהה אפילו יותר מאשר בקרב משתמשות הדיאפרגמה!
בסדנא של המודעות לפוריות, שהלכתי אליה הומלץ בחום על הקאפ, ולא נאמרה מילה על הסכנה הממשית והחמורה שיש בשימוש בו. לדעתי, זאת הטעיה חמורה! ראו הוזהרתן!
-
לגמור בחוץ
הייתי שמח אילו כל הגברים האלה שנהנים מלגמור בחוץ יעזו לכתוב כאן ולשתף אותי בחוויה. אני אשמח ללמוד ואולי ארד מהעץ שאני נמצא עליו. אפשר לרשום בעילום שם. אשמח גם לשמוע כל דעה אחרת של גברים. מענייו לי לדעת זאת מהגברים. עכשיו עולה לי רעיון. אעלה את הנושא הזה בדף של מעגל גברים וירטואלי ואקווה ששם יהיה נוח יותר לגברים להביע את עצמם.
תוש תודה על השיתוף. אני ואישתי ילדנו שלושה ילדים. אנחנו עדיין לא יודעים אם סיימנו ולכן לא אעשה מעשה שיגרום לנו שלא נוכל להביא ילד בעתיד. מצד שני אנו לא מעוניינים להביא ילד בזמן הקרוב ועד שזה יקרה אנחנו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר מלגמור בחוץ. זו בעצם הסיבה שאני כותב כאן.
אלכסנדרה היקרה,
כל עוד אנחנו עושים אהבה בחדר המיטות, אני עוד מקבל את הגישה שלך, אך אם זה נעשה מחוץ לחדר המיטות, אבוי לטלוויזיה ולרהיטים...חוץ מזה שבשל הבעיה שנוצרת בשל ההפגזה של לגמור בחוץ, רוב הפעמים של האקט נעשית בחדר וכידוע לך, אני הגברים, אוהבים שינויים, שלא לדבר על הספונטאניות.
פלונ לונ לונית?, תודה על השיתוף שלך. אני רוצה לספר לך שאני מאוד מיומן בלגמור בחוץ. בלי להתרברב, יכולתי לפתח שיטה או ללמד על כך גברים אחרים. אני גם יודע להחזיק, להשהות ולהעריך את הרגע. אך אני עושה זאת לא כי אני רוצה. נכון שהחיים אינם קלים ובעצם אני עדיין מחפש את התשובה איך עליי לנהוג ולהרגיש. בשל העובדה הזו, חשוב לי מאוד לשמוע גברים אחרים, במיוחד כאלה שגומרים בחוץ ועושים זאת מבחירה.
תוש תודה על השיתוף. אני ואישתי ילדנו שלושה ילדים. אנחנו עדיין לא יודעים אם סיימנו ולכן לא אעשה מעשה שיגרום לנו שלא נוכל להביא ילד בעתיד. מצד שני אנו לא מעוניינים להביא ילד בזמן הקרוב ועד שזה יקרה אנחנו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר מלגמור בחוץ. זו בעצם הסיבה שאני כותב כאן.
אלכסנדרה היקרה,
כל עוד אנחנו עושים אהבה בחדר המיטות, אני עוד מקבל את הגישה שלך, אך אם זה נעשה מחוץ לחדר המיטות, אבוי לטלוויזיה ולרהיטים...חוץ מזה שבשל הבעיה שנוצרת בשל ההפגזה של לגמור בחוץ, רוב הפעמים של האקט נעשית בחדר וכידוע לך, אני הגברים, אוהבים שינויים, שלא לדבר על הספונטאניות.
פלונ לונ לונית?, תודה על השיתוף שלך. אני רוצה לספר לך שאני מאוד מיומן בלגמור בחוץ. בלי להתרברב, יכולתי לפתח שיטה או ללמד על כך גברים אחרים. אני גם יודע להחזיק, להשהות ולהעריך את הרגע. אך אני עושה זאת לא כי אני רוצה. נכון שהחיים אינם קלים ובעצם אני עדיין מחפש את התשובה איך עליי לנהוג ולהרגיש. בשל העובדה הזו, חשוב לי מאוד לשמוע גברים אחרים, במיוחד כאלה שגומרים בחוץ ועושים זאת מבחירה.
לגמור בחוץ
תוש תודה? על השיתוף. אני ואישתי ילדנו שלושה ילדים. אנחנו עדיין לא יודעים אם סיימנו ולכן לא אעשה מעשה שיגרום לנו שלא נוכל להביא ילד בעתיד. מצד שני אנו לא מעוניינים להביא ילד בזמן הקרוב ועד שזה יקרה אנחנו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר מלגמור בחוץ
אופיר, רק לשם ההבהרה והדיוק, לימוד המודעות הנשית לא מונע לעשות ילדים בעתיד. נהפוך הוא!
אופיר, רק לשם ההבהרה והדיוק, לימוד המודעות הנשית לא מונע לעשות ילדים בעתיד. נהפוך הוא!
-
לגמור בחוץ
לגבי הפרשת זרע לפני הפליטה של הגמירה עצמה, מוזר לי מאוד מה שאומרים על זה. אני חושבת שאולי זה "מסוכן" רק כשיש צירוף של זרע בכושר בלתי רגיל וזריז במיוחד עם אשה פוריה בטירוף
מה מוזר? בטיפה אחת של נוזל זרע יש כמות אדירה של זרעונים (לא יודעת אם עשרות אלפים או מאות אלפים או מליונים, בכל אופן הרבה). צריך רק אחד כדי להפרות את הביצית. אם האחד הזה נזל החוצה כשקצה הפין עמוק בתוך הנרתיק, אין לו הרבה דרך לעשות, ואם במקרה יש שם ביצית מוכנה, אז הוא לא צריך להיות בכושר מי יודע מה כדי להגיע אליה ו...בינגו!
לגמור בחוץ זו דרך לדחות הריון, לא למנוע. כמובן שהסבירות להריון יורדת מאד כשיש כל כך מעט נוזל זרע שחודר לנרתיק (ואם זה גם רחוק מיום הביוץ, או שיש לאחד מבני הזוג איזושהי בעיית פוריות אז בכלל), אבל עדיין קיימת.
מה מוזר? בטיפה אחת של נוזל זרע יש כמות אדירה של זרעונים (לא יודעת אם עשרות אלפים או מאות אלפים או מליונים, בכל אופן הרבה). צריך רק אחד כדי להפרות את הביצית. אם האחד הזה נזל החוצה כשקצה הפין עמוק בתוך הנרתיק, אין לו הרבה דרך לעשות, ואם במקרה יש שם ביצית מוכנה, אז הוא לא צריך להיות בכושר מי יודע מה כדי להגיע אליה ו...בינגו!
לגמור בחוץ זו דרך לדחות הריון, לא למנוע. כמובן שהסבירות להריון יורדת מאד כשיש כל כך מעט נוזל זרע שחודר לנרתיק (ואם זה גם רחוק מיום הביוץ, או שיש לאחד מבני הזוג איזושהי בעיית פוריות אז בכלל), אבל עדיין קיימת.
-
לגמור בחוץ
יש עוד בעייה בלגמור בחוץ.
כמה שאני אהיה מיומן, תמיד יש את הפחד שאולי בכל זאת חדר לו איזה זרעון פנימה.
כמה פעמים קרה לכם/ן שהגיע יום המחזור, (ואני מדבר על כל אלה שבשיטת לגמור בחוץ), בקיצר, מגיע יום המחזור והוא מתעכב ביום או יומיים.
איזו הרגשה נוראית?
למה לכן את זה?
גם גבר שהרגיש שבזמן הגמירה, פיספס חצי שנייה, או ליתר דיוק, שבריר שנייה, אני בספק אם הוא ישתף את בת זוגו.
אח"כ יגיעו הפחדים שלו והמתח והצפייה עד יום קבלת המחזור.
אני מזמין אתכן לשאול את הגברים בחייכן על התחושה הזו.
כל גבר שגומר בחוץ חווה אותה.
מחיר כבד, מחיר הפחד.
כמה שאני אהיה מיומן, תמיד יש את הפחד שאולי בכל זאת חדר לו איזה זרעון פנימה.
כמה פעמים קרה לכם/ן שהגיע יום המחזור, (ואני מדבר על כל אלה שבשיטת לגמור בחוץ), בקיצר, מגיע יום המחזור והוא מתעכב ביום או יומיים.
איזו הרגשה נוראית?
למה לכן את זה?
גם גבר שהרגיש שבזמן הגמירה, פיספס חצי שנייה, או ליתר דיוק, שבריר שנייה, אני בספק אם הוא ישתף את בת זוגו.
אח"כ יגיעו הפחדים שלו והמתח והצפייה עד יום קבלת המחזור.
אני מזמין אתכן לשאול את הגברים בחייכן על התחושה הזו.
כל גבר שגומר בחוץ חווה אותה.
מחיר כבד, מחיר הפחד.
-
לגמור בחוץ
אופיר היקר,
המטרה של אמצעי מניעה היא לאפשר לנו להנות ממין.
אם אתה מרגיש ש"לגמור בחוץ" מבחינתך לא מקיים הגדרה זאת, לא צריך להתרגש ולא צריך שאף אחד יוריד אותך משום עץ.
אם אתה מרגיש שזה מפריע לספונטניות, לקרבה לאישה וכו' זה לגמרי לגיטימי.
אני מצטרפת לקודמותי וממליצה לך ולאישה שלך ללמוד את שיטת המודעות לפוריות.
פותר את בעיה של מגיע יום המחזור והוא מתעכב ביום או יומיים. המחזור לא מתעכב, מה שמתעכב זה הביוץ. בעזרת השיטה תדעו בדיוק מתי היה ביוץ, ולא תפחדו מאיחורים.
לדעתי, זה ידע שכל אישה וכל זוג צריכים לדעת, נותן כלי אדיר לדעת מה קורה בגוף.
בהצלחה, תעדכן אותנו בתובנות שלך.
המטרה של אמצעי מניעה היא לאפשר לנו להנות ממין.
אם אתה מרגיש ש"לגמור בחוץ" מבחינתך לא מקיים הגדרה זאת, לא צריך להתרגש ולא צריך שאף אחד יוריד אותך משום עץ.
אם אתה מרגיש שזה מפריע לספונטניות, לקרבה לאישה וכו' זה לגמרי לגיטימי.
אני מצטרפת לקודמותי וממליצה לך ולאישה שלך ללמוד את שיטת המודעות לפוריות.
פותר את בעיה של מגיע יום המחזור והוא מתעכב ביום או יומיים. המחזור לא מתעכב, מה שמתעכב זה הביוץ. בעזרת השיטה תדעו בדיוק מתי היה ביוץ, ולא תפחדו מאיחורים.
לדעתי, זה ידע שכל אישה וכל זוג צריכים לדעת, נותן כלי אדיר לדעת מה קורה בגוף.
בהצלחה, תעדכן אותנו בתובנות שלך.
-
לגמור בחוץ
איפה אוכל ללמוד על את שיטת המודעות לפוריות?
לגמור בחוץ
אפשר ללמוד בכל מיני דרכים ומקומות.
יש ספרים רבים בנושא, רק שכולם (ככל הידוע לי) באנגלית.
( אם הבנתי נכון, לא צריכה להיות לך בעיה עם זה.)
מיכל שונברון מלמדת את הנושא. לא יודעת אם מקובל שגברים ישתתפו בקורס. עולה סביב ה 800 ש"ח ואולי יותר.
ויש עוד שמלמדות ,שהוכשרו על ידי מיכל הנ"ל. למשל, ענת ארד.
וגם יש כאלה שלמלדות (או שילמדו בקרוב) שהכשירו את עצמן על ידי קריאה עצמית, ועל ידי ניסוי עצמי ועל ידי שימוש בידע מצטבר של חברות. (כמוני. אבל לא יודעת מתי בדיוק אתחיל עם זה)
יש ספרים רבים בנושא, רק שכולם (ככל הידוע לי) באנגלית.
( אם הבנתי נכון, לא צריכה להיות לך בעיה עם זה.)
מיכל שונברון מלמדת את הנושא. לא יודעת אם מקובל שגברים ישתתפו בקורס. עולה סביב ה 800 ש"ח ואולי יותר.
ויש עוד שמלמדות ,שהוכשרו על ידי מיכל הנ"ל. למשל, ענת ארד.
וגם יש כאלה שלמלדות (או שילמדו בקרוב) שהכשירו את עצמן על ידי קריאה עצמית, ועל ידי ניסוי עצמי ועל ידי שימוש בידע מצטבר של חברות. (כמוני. אבל לא יודעת מתי בדיוק אתחיל עם זה)
לגמור בחוץ
אני לומדת אצל ג'נט פרדו, שלימדה תקופה ארוכה יחד עם ענת וכיום מלמדת לבד. היא כמובן מוסמכת ללמד את זה. אישה מדהימה ומופלאה.
מספר הטלפון של ג'נט - 03-5291523
בהצלחה!
מספר הטלפון של ג'נט - 03-5291523
בהצלחה!
-
לגמור בחוץ
ואולי יותר פשוט ללכת לסדנא זוגית של טנטרה
לגמור בחוץ
נכון שלפני הביוץ קשה עד בלתי אפשרי לדעת מתי בטוח (תלוי באשה), אבל אחרי הביוץ - בטוח לגמרי.
אם את עושה מעקב טמפרטורה משולב בבדיקת הפרשות וכו', אז את יכולה להכיר די מהר (אחרי שלושה חודשים של מילוי טבלת מחזור) (הטבלה המחזורית P-: ) איזה טמפרטורות אופייניות לטרום-ביוץ אצלך, איזה טמפרטורות יכולות להופיע כל המחזור (כאלה שאי אפשר לדעת אם את לפני או אחרי), ואיזה טמפרטורות אופייניות במובהק לאחרי הביוץ.
גרף חום "רגיל" יכול להיראות ככה: בהתחלת המחזור טמפרטורות בטווח שבין 36.4 ל-36.6 (סליחה על הרישום המגוחך, לא יודעת איך לרשום פה מעלות צלסיוס), יום לפני הביוץ ירידה קלה, מהביוץ מתחילה עלייה, בימים ה"בטוחים" שאחרי הביוץ - טמפרטורות בטווח שבין 36.7-36.9. בגרף כזה, 36.6 ו-36.7 לא מובהקים. אי אפשר לסמוך עליהם בתור מסמנים. אבל אם כבר רואים 36.8 או 36.9 אז יודעים שעכשיו אחרי הביוץ.
הטווחים שנתתי לא בהכרח אופייניים לכל הנשים. זאת אופציה שכיחה אחת. כל אחת צריכה לעשות את הרישום והמעקב לעצמה, ולהסתמך על יותר ממאפיין אחד. אני רק אומרת שמי שמכירה את גופה כבר יכולה להיעזר בזה, וגם עם טווח ביטחון ע-נ-ק זה נותן לה לפחות שבוע לגמרי בטוח (השבוע שלפני הווסת). עם קצת מזל, אפילו שבועיים, אם הטמפרטורה הגבוהה המובהקת מופיעה מייד אחרי הביוץ.
נכון שלפני הביוץ קשה עד בלתי אפשרי לדעת מתי בטוח (תלוי באשה), אבל אחרי הביוץ - בטוח לגמרי.
אם את עושה מעקב טמפרטורה משולב בבדיקת הפרשות וכו', אז את יכולה להכיר די מהר (אחרי שלושה חודשים של מילוי טבלת מחזור) (הטבלה המחזורית P-: ) איזה טמפרטורות אופייניות לטרום-ביוץ אצלך, איזה טמפרטורות יכולות להופיע כל המחזור (כאלה שאי אפשר לדעת אם את לפני או אחרי), ואיזה טמפרטורות אופייניות במובהק לאחרי הביוץ.
גרף חום "רגיל" יכול להיראות ככה: בהתחלת המחזור טמפרטורות בטווח שבין 36.4 ל-36.6 (סליחה על הרישום המגוחך, לא יודעת איך לרשום פה מעלות צלסיוס), יום לפני הביוץ ירידה קלה, מהביוץ מתחילה עלייה, בימים ה"בטוחים" שאחרי הביוץ - טמפרטורות בטווח שבין 36.7-36.9. בגרף כזה, 36.6 ו-36.7 לא מובהקים. אי אפשר לסמוך עליהם בתור מסמנים. אבל אם כבר רואים 36.8 או 36.9 אז יודעים שעכשיו אחרי הביוץ.
הטווחים שנתתי לא בהכרח אופייניים לכל הנשים. זאת אופציה שכיחה אחת. כל אחת צריכה לעשות את הרישום והמעקב לעצמה, ולהסתמך על יותר ממאפיין אחד. אני רק אומרת שמי שמכירה את גופה כבר יכולה להיעזר בזה, וגם עם טווח ביטחון ע-נ-ק זה נותן לה לפחות שבוע לגמרי בטוח (השבוע שלפני הווסת). עם קצת מזל, אפילו שבועיים, אם הטמפרטורה הגבוהה המובהקת מופיעה מייד אחרי הביוץ.
לגמור בחוץ
קחו בחשבון שיש נשים שמבייצות יותר מפעם אחת בחודש .
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
לגמור בחוץ
פלוני אלמונית,
חברי מזה 4 חודשים...
איך אתם מפרשים את זה?
עולה לי בראש התעללות מינית בילדות.
אבל גם תחושת עצמאות וחופש מקסימים וחיוביים.
הוא אמר שזה תחום שאל לי להכנס אליו. שמותר לו מקומות משלו וזה אחד מהם
אז מותר לו
ומותר לו בעתיד לבחור אחרת.
@}
חברי מזה 4 חודשים...
איך אתם מפרשים את זה?
עולה לי בראש התעללות מינית בילדות.
אבל גם תחושת עצמאות וחופש מקסימים וחיוביים.
הוא אמר שזה תחום שאל לי להכנס אליו. שמותר לו מקומות משלו וזה אחד מהם
אז מותר לו
ומותר לו בעתיד לבחור אחרת.
@}
-
לגמור בחוץ
עכשיו אנחנו נמנעים מחדירה בזמן הביוץ ובשבוע שקודם לו
נשמע לי באסה! אני בכלל חרמנית רק בזמן הזה...
נשמע לי באסה! אני בכלל חרמנית רק בזמן הזה...
-
לגמור בחוץ
איך אפשר לחכות?
אפשר לשלב חדירה בימים בטוחים ומשגל נסוג בימים לא בטוחים.
האם אין סיכוי לטעיויות? אף פעם לא התמצאתי בחישובי הזמן האלה.
אפשר לשלב חדירה בימים בטוחים ומשגל נסוג בימים לא בטוחים.
האם אין סיכוי לטעיויות? אף פעם לא התמצאתי בחישובי הזמן האלה.
-
לגמור בחוץ
אופיר,
אני למדתי אצל ענת ארד ושירלי פבליק, אם תרצה אתן לך את הטל'.
ואולי יותר פשוט ללכת לסדנא זוגית של טנטרה , זה בנוסף, לא במקום.
לתוהה אחת,
אני משתמשת בשיטה כבר יותר משנה, ויודעת בדיוק מתי אני נכנסת לימים הפוריים, כך שאת לא צריכה ללמד אותי.
למרות זאת אנו מעדיפים להשתמש גם במשגל הנסוג כגיבוי.
אני למדתי אצל ענת ארד ושירלי פבליק, אם תרצה אתן לך את הטל'.
ואולי יותר פשוט ללכת לסדנא זוגית של טנטרה , זה בנוסף, לא במקום.
לתוהה אחת,
אני משתמשת בשיטה כבר יותר משנה, ויודעת בדיוק מתי אני נכנסת לימים הפוריים, כך שאת לא צריכה ללמד אותי.
-
לגמור בחוץ
לפלונלונית,
_עכשיו אנחנו נמנעים מחדירה בזמן הביוץ ובשבוע שקודם לו
נשמע לי באסה! אני בכלל חרמנית רק בזמן הזה_
גם אני, אבל אני לא מעיזה לסמוך רק על המשגל הנסוג , בזמן שאני יודעת שאני בשיא הביוץ או לפניו.
דווקא בתקופה הזאת אני רוצה אותו בפנים. , אז אם לא מתאפקים , שמים גומי.
עוד משהו אופיר, מה האישה חושבת על כל העסק?
_עכשיו אנחנו נמנעים מחדירה בזמן הביוץ ובשבוע שקודם לו
נשמע לי באסה! אני בכלל חרמנית רק בזמן הזה_
גם אני, אבל אני לא מעיזה לסמוך רק על המשגל הנסוג , בזמן שאני יודעת שאני בשיא הביוץ או לפניו.
דווקא בתקופה הזאת אני רוצה אותו בפנים. , אז אם לא מתאפקים , שמים גומי.
עוד משהו אופיר, מה האישה חושבת על כל העסק?
-
לגמור בחוץ
האישה קראה אתמול את כל הדף מתחילתו ועד סופו ורק יצאה מבולבלת מכל העניין.
מזמן אמרה לי לא לגבי הגלולות ועל התקן לא כל כך מעוניינת.
אני מעודד אותה לקרוא כאן.
מזמן אמרה לי לא לגבי הגלולות ועל התקן לא כל כך מעוניינת.
אני מעודד אותה לקרוא כאן.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
לגמור בחוץ
אופיר, בנזוגי ואני היינו לפני כמה שנים טובות בסדנא של healing tao בקיבוץ ענבר בצפון, שם למדנו בין השאר על כל נושא השהיית והעצמת האורגזמות.
זהו תחום מרתק המשלב עבודה אישית וזוגית ותהליכי מודעות. יש מקום לתרגול קבוע ואפשר גם לבחור שלא.
ממליצה בחום!
לא יודעת מי מלמד כיום, הנה קישור ל אתר של קיבוץ ענבר עם מידע בנושא
זהו תחום מרתק המשלב עבודה אישית וזוגית ותהליכי מודעות. יש מקום לתרגול קבוע ואפשר גם לבחור שלא.
ממליצה בחום!
לא יודעת מי מלמד כיום, הנה קישור ל אתר של קיבוץ ענבר עם מידע בנושא
לגמור בחוץ
לי מפריע שנשים בדף של לגמור בחוץ מספרות על הגברים שלהם שהם נהנים לגמור בחוץ
אופיר, רק בשבילך, בשביל האיזון - אני לא ממש התרשמתי ככה מהדף הזה. זה נשמע כמו "פתרון של אין ברירה".
הגבר שלי ממש לא נהנה לגמור בחוץ. וזה בלשון המעטה.
אלכסנדרה,
למה? למה צריך גיבוי בימים שממילא אין סיכוי להיכנס להריון? כיוון שאת אומרת שגם עשית את הסדנא, אז עוד יותר מעניין אותי להבין למה.
אופיר, רק בשבילך, בשביל האיזון - אני לא ממש התרשמתי ככה מהדף הזה. זה נשמע כמו "פתרון של אין ברירה".
הגבר שלי ממש לא נהנה לגמור בחוץ. וזה בלשון המעטה.
אלכסנדרה,
למה? למה צריך גיבוי בימים שממילא אין סיכוי להיכנס להריון? כיוון שאת אומרת שגם עשית את הסדנא, אז עוד יותר מעניין אותי להבין למה.
-
-
- הצטרפות: 30 מאי 2006, 04:12
- דף אישי: הדף האישי של לב_אדום*
לגמור בחוץ
בנזוגי ואני היינו לפני כמה שנים טובות בסדנא של healing tao בקיבוץ ענבר בצפון, שם למדנו בין השאר על כל נושא השהיית והעצמת האורגזמות.
אופיר, זוהי הסדנא שאני המלצתי לך שמתקיימת בקיבוץ ענבר. הטנטרה באה מהודו, והטאו זו המקבילה הסינית של הטנטרה. (יש שינויים קלים בין שתי השיטות).
הספרים של מנטאק צ'איה שמוזכרים בקישורים שנתנה ורד לב הם מצוינים (גם עליהם המלצתי לך). וקיבוץ ענבר מקושר אל מנטאק צ'יאה ומעביר את שיטתו. לא הייתי שם אבל הבנתי שהם טובים.
המאמר בקישור שנתנה ורד ממש מעניין.
טנטרה / טאו יכול להיות שיטה ממש טובה למניעת הריון (מלבד כל הדברים המופלאים שהיא מביאה לתוך קשר בתחום האהבה, המיניות והרוחניות).
אבל ! עד שמיומנים בזה - בתחילה יש חשש לפלוט בלי כוונה. (הבנתי ממך שבזה אתה שולט אז אין בעיה.) ועדיין - יש חשש מטיפות זרע שיוצאות ללא שליטת הגבר. (מה שקורה להרבה גברים עוד קודם הפליטה עצמה). נדמה לי שגם זה נעלם אחרי שמיומנים בשיטת הטאו-טנטרה.
לכן, כפי שהבנתי, בשלב הראשון של התרגול כן כדאי להשתמש באמצעי מניעה.
ושוב - אם מכירים את 'שיטת המודעות לפוריות' - אז אפשר להשתמש באמצעי המניעה רק בתקופה הפוריה. (ובכל אופן, לתרגל את הטנטרה בכל החודש - עם אמצעי מניעה או בלי, לפי הזמן בחודש).
אם אני הייתי מסכמת את המסקנות שלי מהדף הזה באופן כללי - מה הכי כדאי לעשות מבחינת מניעת הריון:
אופיר, אולי הסיכום שלי יעזור?
אם היא מבולבלת בקשר לאמצעי המניעה, אז כפי שציינתי בסדנת המודעות לפוריות יש הסבר מלא עליהם, כך שתוכלו לשקול ולבחור.
(כתבתי לך גם בדף שלך, אני עשיתי את הסדנא, אז יכולה לתת לך פרטים).
אופיר, זוהי הסדנא שאני המלצתי לך שמתקיימת בקיבוץ ענבר. הטנטרה באה מהודו, והטאו זו המקבילה הסינית של הטנטרה. (יש שינויים קלים בין שתי השיטות).
הספרים של מנטאק צ'איה שמוזכרים בקישורים שנתנה ורד לב הם מצוינים (גם עליהם המלצתי לך). וקיבוץ ענבר מקושר אל מנטאק צ'יאה ומעביר את שיטתו. לא הייתי שם אבל הבנתי שהם טובים.
המאמר בקישור שנתנה ורד ממש מעניין.
טנטרה / טאו יכול להיות שיטה ממש טובה למניעת הריון (מלבד כל הדברים המופלאים שהיא מביאה לתוך קשר בתחום האהבה, המיניות והרוחניות).
אבל ! עד שמיומנים בזה - בתחילה יש חשש לפלוט בלי כוונה. (הבנתי ממך שבזה אתה שולט אז אין בעיה.) ועדיין - יש חשש מטיפות זרע שיוצאות ללא שליטת הגבר. (מה שקורה להרבה גברים עוד קודם הפליטה עצמה). נדמה לי שגם זה נעלם אחרי שמיומנים בשיטת הטאו-טנטרה.
לכן, כפי שהבנתי, בשלב הראשון של התרגול כן כדאי להשתמש באמצעי מניעה.
ושוב - אם מכירים את 'שיטת המודעות לפוריות' - אז אפשר להשתמש באמצעי המניעה רק בתקופה הפוריה. (ובכל אופן, לתרגל את הטנטרה בכל החודש - עם אמצעי מניעה או בלי, לפי הזמן בחודש).
אם אני הייתי מסכמת את המסקנות שלי מהדף הזה באופן כללי - מה הכי כדאי לעשות מבחינת מניעת הריון:
- שיטת מודעות לפוריות: חלק מהחודש אפשר בלי אמצעי מניעה בכלל, וחלק מהחודש עם אמצעי מניעה שמקובלים על שני הצדדים (קונדום, דיאפרגמה + קוטלי זרע וכו'). (בסדנא של השיטה מסבירים גם על אמצעי המניעה, מה כדאי יותר מה כדאי פחות וכו').
- טאו/טנטרה. - ואז, שוב, כפי שכתבתי לעיל, בתקופה הראשונה כשעדיין לא שולטים לחלוטין או יש חשש מטיפות זרע מקדימות - אפשר לשלב עם שיטת המודעות לפוריות, ואז להשתמש באמצעי מניעה גם בזמן תרגול הטנטרה בתקופה הפוריה (ובשאר החודש בלי). ובשלב מאוחר יותר, כנראה שאפשר לוותר על אמצעי מניעה בכלל.
אם היא מבולבלת בקשר לאמצעי המניעה, אז כפי שציינתי בסדנת המודעות לפוריות יש הסבר מלא עליהם, כך שתוכלו לשקול ולבחור.
(כתבתי לך גם בדף שלך, אני עשיתי את הסדנא, אז יכולה לתת לך פרטים).
-
לגמור בחוץ
אחלה סיכום. תודה על ההשקעה.
העתקתי את מה שכתבת ושלחתי לה במייל.
בעוד כמה שבועות אנחנו עושים את הסדנא של אפקט הפרפר. לא שיש קשר בין שתי הסדנאות אבל כך דבר בעיתו.
יום נפלא והמון תודה,
אופיר א
אחלה סיכום. תודה על ההשקעה.
העתקתי את מה שכתבת ושלחתי לה במייל.
בעוד כמה שבועות אנחנו עושים את הסדנא של אפקט הפרפר. לא שיש קשר בין שתי הסדנאות אבל כך דבר בעיתו.
יום נפלא והמון תודה,
אופיר א
-
לגמור בחוץ
ל נעמה _בן צבי ,
אני ממליצה מאוד על הספר "מין וגורל" של ז'רמיין גריר בהוצאת זמורה ביתן , קראתי אותו לפני שלוש שנים, וממנו קיבלתי את הבטחון שמשגל נסוג הוא אופציה אפשרית.
מאוד ממליצה על הספר. מספר איך התפתח נושא המניעה , ומה האינטרסים שעומדים מאחורי זה. מאוד נהנתי לקרוא אותו.
לתוהה אחת,
_למרות זאת אנו מעדיפים להשתמש גם במשגל הנסוג כגיבוי.
למה? למה צריך גיבוי בימים שממילא אין סיכוי להיכנס להריון? כיוון שאת אומרת שגם עשית את הסדנא, אז עוד יותר מעניין אותי להבין למה._
שאלה מעניינת. בימים שלפני הביוץ לא תמיד יש בטחון של מאה אחוז, ובימים שאחרי אני כן בטוחה שאין אפשרות להריון, אבל "לגמור בחוץ" הפך כבר לחלק אינטגרלי ממעשה האהבה שלנו. אף פעם לא ניסינו "לגמור בפנים", אז זה לא כ"כ חסר לנו.
מקריאת הדף עולה התחושה שבזה שהוא לא פולט את זרעו לתוך הנרתיק שלי, אנחנו מונעים מעצמנו (או לפחות ממנו) איזשהו עונג עילאי. אני לא מסכימה לקביעה זו. להבנתי, אין דרך אחת נכונה ומספקת "לגמור". כל זמן שהכל נעשה מאהבה , התחשבות, תשוקה והנאה- כל הדרכים כשרות.
אני ממליצה מאוד על הספר "מין וגורל" של ז'רמיין גריר בהוצאת זמורה ביתן , קראתי אותו לפני שלוש שנים, וממנו קיבלתי את הבטחון שמשגל נסוג הוא אופציה אפשרית.
מאוד ממליצה על הספר. מספר איך התפתח נושא המניעה , ומה האינטרסים שעומדים מאחורי זה. מאוד נהנתי לקרוא אותו.
לתוהה אחת,
_למרות זאת אנו מעדיפים להשתמש גם במשגל הנסוג כגיבוי.
למה? למה צריך גיבוי בימים שממילא אין סיכוי להיכנס להריון? כיוון שאת אומרת שגם עשית את הסדנא, אז עוד יותר מעניין אותי להבין למה._
שאלה מעניינת. בימים שלפני הביוץ לא תמיד יש בטחון של מאה אחוז, ובימים שאחרי אני כן בטוחה שאין אפשרות להריון, אבל "לגמור בחוץ" הפך כבר לחלק אינטגרלי ממעשה האהבה שלנו. אף פעם לא ניסינו "לגמור בפנים", אז זה לא כ"כ חסר לנו.
מקריאת הדף עולה התחושה שבזה שהוא לא פולט את זרעו לתוך הנרתיק שלי, אנחנו מונעים מעצמנו (או לפחות ממנו) איזשהו עונג עילאי. אני לא מסכימה לקביעה זו. להבנתי, אין דרך אחת נכונה ומספקת "לגמור". כל זמן שהכל נעשה מאהבה , התחשבות, תשוקה והנאה- כל הדרכים כשרות.
לגמור בחוץ
סליחה על השאלה הגרפית, אבל אולי מישהו ידע:
בן זוגי חודר ללא קונדום ועוצר בזמן לצאת החוצה ולשים קונדום. בחדירה ללא קונדום הוא יבש לגמרי, בניגוד לבחור אחד או שניים שהייתי איתם בחיי שלפני השפיכה ה"רישמית" כבר היו משפריצים קצת.
בן זוגי חודר ללא קונדום ועוצר בזמן לצאת החוצה ולשים קונדום. בחדירה ללא קונדום הוא יבש לגמרי, בניגוד לבחור אחד או שניים שהייתי איתם בחיי שלפני השפיכה ה"רישמית" כבר היו משפריצים קצת.
- מקווה שהתיאור שלי מובן -
-
לגמור בחוץ
לפי התאור שלך נשמע לי בטוח
לגמור בחוץ
בטוח שאפשר או בטוח שאי אפשר ??
-
לגמור בחוץ
איך את יכולה להיות בטוחה שהוא יבש? עם כל ההפרשות שלך קשה להבחין עם יצא קצת נוזל מהפין.
לי היה קשה מאוד להודות שיצא לי משהו. הייתי משתדל יותר בפעם הבאה. הייתי יודע שאם אני מספר לך שיש לי חשש שיצא משהו היית נכנסת למיני היסטריה והלך הערב.
אני יודע להשהות הרבה זמן את השפיכה. אצל כל גבר זה אחרת. יש גברים שמחזיקים הרבה זמן ויש כאלה שגומרים תוך חצי דקה, (היתה לי תקופה כזו בחיים) ןלכן אני מציעה לך, היי זהירה, שימרי על עצמך.
לי היה קשה מאוד להודות שיצא לי משהו. הייתי משתדל יותר בפעם הבאה. הייתי יודע שאם אני מספר לך שיש לי חשש שיצא משהו היית נכנסת למיני היסטריה והלך הערב.
אני יודע להשהות הרבה זמן את השפיכה. אצל כל גבר זה אחרת. יש גברים שמחזיקים הרבה זמן ויש כאלה שגומרים תוך חצי דקה, (היתה לי תקופה כזו בחיים) ןלכן אני מציעה לך, היי זהירה, שימרי על עצמך.
-
לגמור בחוץ
הי,
רציתי לשאול אם יש דבר כזה זריקה לגבר שלוקחים פעם בחודש וזה מדכא את הזרע.
חבר אמר שהוא שמע על זה ורציתי לדעת אם זה קיים.
רציתי לשאול אם יש דבר כזה זריקה לגבר שלוקחים פעם בחודש וזה מדכא את הזרע.
חבר אמר שהוא שמע על זה ורציתי לדעת אם זה קיים.
-
לגמור בחוץ
לדנה,
לדעתי אי-אפשר להכנס להריון אם הוא יבש לגמרי.
אבל זאת דעתי, ואם את בוחרת להסתמך עליה זאת אחריותך.
לדעתי אי-אפשר להכנס להריון אם הוא יבש לגמרי.
אבל זאת דעתי, ואם את בוחרת להסתמך עליה זאת אחריותך.
-
לגמור בחוץ
דרך אגב, עוד לא מצאתי בשום מקום מהי כמות הזרע המינימלית שיכולה לחולל הריון.
זרעון אחד מפרה ביצית, אך זרעון אחד בשום אופן לא מספיק כדי להגיע לביצית (אלא אם זאת הפריית מבחנה). בשביל זה צריך זירמה בכמות מסוימת.
סביבת הנרתיק חומצית, ותפקיד הנוזל שלפני לנטרל חומציות זאת. לכן רוב הסיכויים שגם אם זרעונים נפלטים בנוזל שלפני, הם לא שורדים את הדרך בתוך הנרתיק כדי להגיע לביצית.
זרעון אחד מפרה ביצית, אך זרעון אחד בשום אופן לא מספיק כדי להגיע לביצית (אלא אם זאת הפריית מבחנה). בשביל זה צריך זירמה בכמות מסוימת.
סביבת הנרתיק חומצית, ותפקיד הנוזל שלפני לנטרל חומציות זאת. לכן רוב הסיכויים שגם אם זרעונים נפלטים בנוזל שלפני, הם לא שורדים את הדרך בתוך הנרתיק כדי להגיע לביצית.
לגמור בחוץ
זריקה לגבר שלוקחים פעם בחודש וזה מדכא את הזרע.
גם אני שמעתי על זה.
למיטב ידיעתי אין את זה בארץ.
גם אני שמעתי על זה.
למיטב ידיעתי אין את זה בארץ.
-
לגמור בחוץ
גם ספוגית אין כרגע בארץ.
אנחנו לא חייבים להגביל את עצמנו למה שיש ומה שאין.
אם יהיה מספיק ביקוש - יהיה מי שיביא וימכור.
אולי אפילו אופיר ישתמש בזה כמנוף אישי ואולי אפילו פיננסי.
כבר הציעו לו להשתמש ביצירתיות. הנה הזדמנות
אנחנו לא חייבים להגביל את עצמנו למה שיש ומה שאין.
אם יהיה מספיק ביקוש - יהיה מי שיביא וימכור.
אולי אפילו אופיר ישתמש בזה כמנוף אישי ואולי אפילו פיננסי.
כבר הציעו לו להשתמש ביצירתיות. הנה הזדמנות
-
-
לגמור בחוץ
איך אני מתקדם מפה?
משהו מכיר את השם של הזריקה הזו?
משהו מכיר את השם של הזריקה הזו?
לגמור בחוץ
יש לך התנגדות עקרונית לכובעונים?
יש סוג ממש מוצלח שנקרא אוואנטי.
בימים הפוריים, אפשר להשתמש בו. בימים הלא פוריים - לא צריך כלום.
לברר על הזריקה אפשר אולי על ידי חיפוש בגוגל, לא?
יש סוג ממש מוצלח שנקרא אוואנטי.
בימים הפוריים, אפשר להשתמש בו. בימים הלא פוריים - לא צריך כלום.
לברר על הזריקה אפשר אולי על ידי חיפוש בגוגל, לא?
-
לגמור בחוץ
אני ממש ללא נסיון בכל הנוגע לסוג של הקונדום שעליי לקנות. תמיד ידעתי שדורקס זה טוב.
תודה על ההמלצה. קראתי קצת באינטרנט. היו שאמרו עליו שהוא נורא יקר ונקרע מהר. תגובתך?
תודה על ההמלצה. קראתי קצת באינטרנט. היו שאמרו עליו שהוא נורא יקר ונקרע מהר. תגובתך?
-
לגמור בחוץ
גם ספוגית אין כרגע בארץ.
דווקא כן יש. ראיתי בניו-פארם, נדמה לי, איפה שקונדומים, באריזה מרובעת עם ורד אדום גדול.
אבל יקר , 3 ספוגיות חד-פעמיות עולות משהו כמו 50 ש"ח
דווקא כן יש. ראיתי בניו-פארם, נדמה לי, איפה שקונדומים, באריזה מרובעת עם ורד אדום גדול.
אבל יקר , 3 ספוגיות חד-פעמיות עולות משהו כמו 50 ש"ח
-
לגמור בחוץ
וואלה, ממש יקר.
למען האמת, כמה הקונדום הזה יותר מענג?
כשאני משתמש בקונדום הגמירה ממש על הפנים. בקול ענות חלשה. אין רטט, כלום.
אני לא שואל כמה עולה האוונטי אלא כמה ההפרש מדורקס רגיל. (אני לא בארץ ולא אוכל לברר לבד, אז אנא ממך).
למען האמת, כמה הקונדום הזה יותר מענג?
כשאני משתמש בקונדום הגמירה ממש על הפנים. בקול ענות חלשה. אין רטט, כלום.
אני לא שואל כמה עולה האוונטי אלא כמה ההפרש מדורקס רגיל. (אני לא בארץ ולא אוכל לברר לבד, אז אנא ממך).
-
לגמור בחוץ
ראו דף חדש שפתחתי: ריגושים מיניים
אשמח לשמוע מכם.
אשמח לשמוע מכם.
-
לגמור בחוץ
אף אחד עוד לא דיבר כאן על בעיה נוספת עם הקונדום: הוא קוטל זיקפה.
מה, אף אחד לא נתקל בזה?
יותר מדי פעמים הייתי במצב שלגבר הייתה זיקפה נהדרת במשך כל הזמן קודם לחדירה, אך ברגע שהוא שם את הקונדום ירדה לו הזיקפה. (לא גבר אחד).
(ואם מלכתחילה הזיקפה לא הייתה מאוד החלטית - אז שימת הקונדום קטלה אותה סופית.)
אוף כמה מבאס.
אז צריך להוריד את הקונדום, ולעשות את כל 'העבודה' מהתחלה. זה כבר לא ספונטני. זה כבר נהיה מייגע ומעצבן.
לפעמים זה עוזר לפעם הבאה ששמים את הקונדום והזיקפה נשארת.
לפעמים היא שוב נעלמת. וכן הלאה.
אני לא יודעת אם זה בגלל הזמן שעובר עד ששמים אותו, או שההתעסקות בזה מורידה ת'חשק, או ש- הרבה גברים אמרו שזה לוחץ להם.
אז בנוסף לכך שהקונדום מוריד בהרבה את התחושה גם לגבר וגם לאישה (לי בכל אופן), וגם בלתי ספונטני בעליל, הוא גם גורם להיעלמות הזיקפה בהרבה מקרים. לפחות מנסיוני.
אתם מכירים את המצב הזה?
מה, אף אחד לא נתקל בזה?
יותר מדי פעמים הייתי במצב שלגבר הייתה זיקפה נהדרת במשך כל הזמן קודם לחדירה, אך ברגע שהוא שם את הקונדום ירדה לו הזיקפה. (לא גבר אחד).
(ואם מלכתחילה הזיקפה לא הייתה מאוד החלטית - אז שימת הקונדום קטלה אותה סופית.)
אוף כמה מבאס.
אז צריך להוריד את הקונדום, ולעשות את כל 'העבודה' מהתחלה. זה כבר לא ספונטני. זה כבר נהיה מייגע ומעצבן.
לפעמים זה עוזר לפעם הבאה ששמים את הקונדום והזיקפה נשארת.
לפעמים היא שוב נעלמת. וכן הלאה.
אני לא יודעת אם זה בגלל הזמן שעובר עד ששמים אותו, או שההתעסקות בזה מורידה ת'חשק, או ש- הרבה גברים אמרו שזה לוחץ להם.
אז בנוסף לכך שהקונדום מוריד בהרבה את התחושה גם לגבר וגם לאישה (לי בכל אופן), וגם בלתי ספונטני בעליל, הוא גם גורם להיעלמות הזיקפה בהרבה מקרים. לפחות מנסיוני.
אתם מכירים את המצב הזה?
-
לגמור בחוץ
מכיר.
אם אני בכל זאת רוצה לגמור בפנים ואני מחליט לשלם את מחיר הקונדום, אני משתגל רגיל ולקראת הסוף חובש את הקונדום וגומר בפנים. כך אני יכול לשכב ברוגע לאחר המשגל.
מילה יפה לזיון , משגל.
אם אני בכל זאת רוצה לגמור בפנים ואני מחליט לשלם את מחיר הקונדום, אני משתגל רגיל ולקראת הסוף חובש את הקונדום וגומר בפנים. כך אני יכול לשכב ברוגע לאחר המשגל.
מילה יפה לזיון , משגל.
לגמור בחוץ
לא שאני מבינה כל כך גדולה בזה, אבל לאחרונה התחלתי ללמוד יותר את הנושא.
דברים חשובים שעלו בהקשר של שימוש בקונדום:
אחרי הגמירה
חושבת רבות על ענין הלא פיירויות שהעלית.
זה גם מעצבן אותי, גם חמוד שאתה ככה מבטא את זה, גם מאתגר אותי, גם נמצא איתי.
מה לעשות שסקס זו הדרך שלנו להתרבות, לייצר עוד מאיתנו?
אמנם אנחנו מנסים להתחכם לטבע, אבל השורה התחתונה היא שזה מה שזה עושה. ולכן בלי אמצעי מניעה, הכי כיף נעים ונכון.
דברים חשובים שעלו בהקשר של שימוש בקונדום:
אחרי הגמירה
- צריך לצאת ולהוריד. אם נשארים בפנים - הזרע עלול לצאת דרך המקום בו הוא מולבש, וזה יותר סיכוי לזרע להגיע לנרתיק.
- צריך להשאיר מספיק מקום בקצה, בשביל לקלוט את כל הזרע. מאותה סיבה.
- אתה לגמרי בטוח שהטיפה שיוצאת בהתחלה, לפני שגומרים, לא עלולה להפרות אתכם?
חושבת רבות על ענין הלא פיירויות שהעלית.
זה גם מעצבן אותי, גם חמוד שאתה ככה מבטא את זה, גם מאתגר אותי, גם נמצא איתי.
מה לעשות שסקס זו הדרך שלנו להתרבות, לייצר עוד מאיתנו?
אמנם אנחנו מנסים להתחכם לטבע, אבל השורה התחתונה היא שזה מה שזה עושה. ולכן בלי אמצעי מניעה, הכי כיף נעים ונכון.
-
-
לגמור בחוץ
הלא פיירויות שהעלית לא הבנתי
לגמור בחוץ
אופיר,
כתבת את זה ב 12.7.06:
_ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים. אם מדובר על תקופה, אני עוד יכול להבין אבל אם מדובר לכל החיים, אני חושב
שזה לא הוגן._
כתבת את זה ב 12.7.06:
_ההחלטה עם לקחת גלולות או כל אמצעי מניעה אחר נמצאת בידי הנשים. אם מדובר על תקופה, אני עוד יכול להבין אבל אם מדובר לכל החיים, אני חושב
שזה לא הוגן._
-
לגמור בחוץ
ברגע שהוא שם את הקונדום ירדה לו הזיקפה
אתם מכירים את המצב הזה?
כן. אם תשימי אַת אֵת הקונדום זה יהיה המשך ההתחלה. לרוב פותר את הבעיה אך מצריך אימון מצידך.
אתם מכירים את המצב הזה?
כן. אם תשימי אַת אֵת הקונדום זה יהיה המשך ההתחלה. לרוב פותר את הבעיה אך מצריך אימון מצידך.
-
לגמור בחוץ
ברור שאני שמה את הקונדום, אבל בכל זאת זה קורה. (לא תמיד, אבל קרה לי הרבה).
חלק אומרים שהקונדום לוחץ להם ולכן הזיקפה יורדת.
זה במיוחד מבאס אותי כשיש להם גודל נאה, ושעל כן הקונדום לא נוח להם. הזיקפה יורדת, ו... איזה בזבוז.
אני כמובן תמיד מאשימה את הקונדום, כדי שהם לא יתבאסו.
בכל אופן, שמעתי שיש קונדומים בגדלים שונים. אך תמיד מצאתי רק גודל אחד. ידוע לכם אם אפשר למצוא יותר גדול מהסטנדרטי?
חלק אומרים שהקונדום לוחץ להם ולכן הזיקפה יורדת.
זה במיוחד מבאס אותי כשיש להם גודל נאה, ושעל כן הקונדום לא נוח להם. הזיקפה יורדת, ו... איזה בזבוז.
אני כמובן תמיד מאשימה את הקונדום, כדי שהם לא יתבאסו.
בכל אופן, שמעתי שיש קונדומים בגדלים שונים. אך תמיד מצאתי רק גודל אחד. ידוע לכם אם אפשר למצוא יותר גדול מהסטנדרטי?
-
לגמור בחוץ
כשיש להם גודל נאה
מה זה גודל נאה? אף פעם לא ידעתי להגיד אם שלי גדול או לא. מה הממוצע בעינייך ומה מחשב גדול?
לי בד"כ אין בעיות זיקפה עם קונדום, מבעס אותי ההתעסקות איתו.
מה זה גודל נאה? אף פעם לא ידעתי להגיד אם שלי גדול או לא. מה הממוצע בעינייך ומה מחשב גדול?
לי בד"כ אין בעיות זיקפה עם קונדום, מבעס אותי ההתעסקות איתו.
-
לגמור בחוץ
האם למישהי יש טבלה חודשית של הימים הבטוחים שאפשר לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה?
אם יש גף שמסביר זאת, אשמח לקבל הפנייה.
מכל כך הרבה דיבורים ולמידה בנושא אני רוצה קצת תכלס בחיי.
תודה,
אופיר
אם יש גף שמסביר זאת, אשמח לקבל הפנייה.
תודה,
אופיר
-
- הצטרפות: 27 יולי 2006, 14:42
לגמור בחוץ
ה"טבלה" של המחזור החודשי היא מאוד אינדבדואלית, לכל אישה ולכל מחזור.
לא הייתי מציעה לך "להעתיק" מטבלאות אחרות.
צריך ללמוד ולהתנסות כמה חודשים לפני שאפשר לסמוך על זה. אחרת, בעיני, זה חסר אחריות ועלול להביא לתוצאות.
לא הייתי מציעה לך "להעתיק" מטבלאות אחרות.
צריך ללמוד ולהתנסות כמה חודשים לפני שאפשר לסמוך על זה. אחרת, בעיני, זה חסר אחריות ועלול להביא לתוצאות.
לגמור בחוץ
תגידו לי בבקשה, האם לגמור בחוץ באזור הנרתיק יכול להיות סיבה לכניסה להריון?
לגמור בחוץ
תגידו לי בבקשה, האם לגמור בחוץ באזור הנרתיק יכול להיות סיבה לכניסה להריון?
בפירוש כן.
בפירוש כן.
-
לגמור בחוץ
איך שהזמן עובר לו... בעניין הזה שום דבר לא השתנה אצלנו.
אתם מכירים את זה? אתם שואלים שאלה, מקבלים תשובה ואפילו מתפתח דיון.
חולפים להם חודשים וכאילו כלום.
איך שהזמן עובר לו... בעניין הזה שום דבר לא השתנה אצלנו.
אתם מכירים את זה? אתם שואלים שאלה, מקבלים תשובה ואפילו מתפתח דיון.
חולפים להם חודשים וכאילו כלום.
לגמור בחוץ
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לפי מה שאני רואה בתאריכים זה ממש ממזמן אבל אם יצא לך להיכנס לפה שוב ״ במיקרה״...
אז לא גלולות לא קונדום יש מדבקות מרובעות בצבע גוף שמדביקים אחת לכמה ימים באזורים על הגוף כמו בגב בכתף וכד׳
וזה ממש כמו גלולה 99% למניעת הריון..
מומלץ בחוםםםםםם
לפי מה שאני רואה בתאריכים זה ממש ממזמן אבל אם יצא לך להיכנס לפה שוב ״ במיקרה״...
אז לא גלולות לא קונדום יש מדבקות מרובעות בצבע גוף שמדביקים אחת לכמה ימים באזורים על הגוף כמו בגב בכתף וכד׳
וזה ממש כמו גלולה 99% למניעת הריון..
מומלץ בחוםםםםםם
לגמור בחוץ
במה זה שונה מגלולות ? הרי גם במדבקות יש חומר שחודר לגוף לא ?
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
לגמור בחוץ
דף לעריכה
(פעם, כשיהיה לי עודף זמן, הייתי רוצה ליצור תיוג של אמצעי מניעה. יש הרבה מידע באתר, אבל כולו זקוק לעריכה מסיבית)
(פעם, כשיהיה לי עודף זמן, הייתי רוצה ליצור תיוג של אמצעי מניעה. יש הרבה מידע באתר, אבל כולו זקוק לעריכה מסיבית)
-
לגמור בחוץ
או אולי תיוג רחב יותר, של מניעה ופוריות, בעצם.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2009, 10:43
לגמור בחוץ
פינת החשבון....
99% מניעת הריון זה אומר שבהנחה שמקיימים יחסי מין "רק" פעם בשבוע אז נכנסים להריון "רק" כל שנתיים.
99% מניעת הריון זה אומר שבהנחה שמקיימים יחסי מין "רק" פעם בשבוע אז נכנסים להריון "רק" כל שנתיים.
-
לגמור בחוץ
לא ממש. המספרים האלה לא מתייחסים לסיכון בכל פעם, אלא לסיכון על פני שנה. אפשר להירגע.
לגמור בחוץ
לא ממש. המספרים האלה לא מתייחסים לסיכון בכל פעם, אלא לסיכון על פני שנה. אפשר להירגע.
מה ז"א לסיכון על פני שנה ? איך הם יודעים כמה פעמים הזוגות מזדווגים ? וגם אם היו יודעים, איך זה אמור להרגיע שהרי זה בדיוק אותו סיכון.
מה ז"א לסיכון על פני שנה ? איך הם יודעים כמה פעמים הזוגות מזדווגים ? וגם אם היו יודעים, איך זה אמור להרגיע שהרי זה בדיוק אותו סיכון.
-
לגמור בחוץ
לא יודעים, אבל מראש לא מחשבים לפעם בודדת, אלא על פני שנה. כלומר, כשאומרים שלגמור בחוץ בטוח ב-96% בשימוש נכון (כן, גם אותי זה הפתיע) ו-73% בשימוש לא נכון, המשמעות היא שבמחקרים עקבו אחרי מספר גדול של זוגות שהשתמשו רק בשיטה הזו, ראיינו אותם כדי לחלק לקבוצת לפי שימוש מושלם או לא, וראו כמה נכנסו להריון במשך שנה.
כלומר, מתוך כל מאה זוגות שמשתמשים בלגמור בחוץ באופן מושלם, 4 נשים יכנסו להריון במשך שנה נתונה. מתוך כל מאה זוגות שמשתמשים בלגמור בחוץ באופן לא מושלם <במקרה הזה, כשהגבר לא מצליח לחזות באופן מושלם את פליטת הזרע>, 27 נשים יכנסו להריון במשך שנה.
לשם השוואה, בלי שימוש בכלום, עדיין רק כ-75 נשים מכל מאה יכנסו להריון. כך שאת הכל צריך להשוות להגנה של 25% בלי כלום, לא ל-0.
יותר ברור?
כלומר, מתוך כל מאה זוגות שמשתמשים בלגמור בחוץ באופן מושלם, 4 נשים יכנסו להריון במשך שנה נתונה. מתוך כל מאה זוגות שמשתמשים בלגמור בחוץ באופן לא מושלם <במקרה הזה, כשהגבר לא מצליח לחזות באופן מושלם את פליטת הזרע>, 27 נשים יכנסו להריון במשך שנה.
לשם השוואה, בלי שימוש בכלום, עדיין רק כ-75 נשים מכל מאה יכנסו להריון. כך שאת הכל צריך להשוות להגנה של 25% בלי כלום, לא ל-0.
יותר ברור?
-
לגמור בחוץ
סליחה, שכחתי לשים הפניה: http://www.plannedparenthood.org/health ... d-4218.htm
מהאתר המקיף ביותר שאני מכירה על אמצעי מניעה. מומלץ בחום.
מהאתר המקיף ביותר שאני מכירה על אמצעי מניעה. מומלץ בחום.
-
לגמור בחוץ
וגם אם היו יודעים, איך זה אמור להרגיע שהרי זה בדיוק אותו סיכון.
איך בדיוק?
איך בדיוק?
-
- הצטרפות: 28 דצמבר 2011, 07:13
לגמור בחוץ
ראשית, כדי לייצר סטטיסטיקה מוכרחים לדעת מספרים מדויקים (מספרים של מספרים ). שאם לא כן, היו יכולים להזדווג פעם אחת ולהסיק שזה מאה אחוז בטוח (או מאה אחוז לא בטוח). שנית, אם ידוע לנו למשל שהם מזדווגים פעם בשבוע והיעילות היא 99 אחוז, אז זה אומר שמבחינה סטטיסטית פעם בשנתיים יהיה הריון. לומר שמחשבים את זה על פני שנה, זה לא משנה כלום, זה פשוט התנסחות אחרת (ולא מספקת).