לגדול על תחליפי חלב
-
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 13:33
- דף אישי: הדף האישי של איימי_שפירא*
לגדול על תחליפי חלב
[...] ואני מודה לאלוהים שיש חברות פורמולה כי לא הצלחתי להיניק את איתמר ובזכותן הוא חי היום!
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
לגדול על תחליפי חלב
גם לפני המצאת הפורמולות תינוקות לא יונקים שרדו - נכון שהפורמולות יותר טובות ומוצלחות ממה שהיה קודם (לתינוקות לא יונקים).
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לגדול על תחליפי חלב
כרמית, מניין הנתונים שלך? תינוקות לא יונקים מתו במספרים גדולים, חלק קטן מהם שרד בנס (אני מזכירה לך שגם בימים אלה, בעולם השלישי מתים כל שנה יותר ממליון תינוקות מפורמולות). גם בהתחלת המאה העשרים, עם המצאת הפורמולות הראשונות, מתו רוב התינוקות מהתערובות. אם זכרוני אינו מטעני, נדמה לי שהפורמולות הראשונות שהצליחו להשאיר את רוב המשתמשים בהן בחיים נוצרו בשנות העשרים, אבל זה עדיין לא היה מספיק טוב. רק בשנות הארבעים או החמישים הם הגיעו לרמת בטיחות, שלפחות כלפי חוץ לא נראתה כפוגעת בתינוקות.
יש מחקרים היסטוריים לא מעטים על הנסיונות העצובים להחליף חלב אם. דווקא חלב פרה וחלב עז כמו שהם כנראה גרמו פחות למוות, אם כי גרמו כמובן לבריאות לקויה של התינוקות האלה.
יש מחקרים היסטוריים לא מעטים על הנסיונות העצובים להחליף חלב אם. דווקא חלב פרה וחלב עז כמו שהם כנראה גרמו פחות למוות, אם כי גרמו כמובן לבריאות לקויה של התינוקות האלה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
לגדול על תחליפי חלב
בשמת - אין לי מקורות מוסמכים, אבל עד כמה שאני יודעת, בטרם היות הפורמולות, תינוקות שלא ינקו מאמם, קיבלו חלב פרה/עז או שהיתה להם מינקת. טוב זה לא, אבל זה אפשר שרידה. תמותה בתינוקות היתה רבה בכל מקרה (גם אצל יונקים). אני לא יודעת אם מישהו ביצע בעבר סטטיסטיקה אם יונקים מתו פחות (למרות שזה הגיוני). אני לא טוענת שזה טוב, ובטוח שהפורמולות הן אופציה יותר טובה מחלב פרה, אבל זה לא שתינוק לא יונק היה גווע ברעב (אלא אם כן, לא ניתן היה להשיג חלב בכלל...). תינוקות גם החלו לאכול מזון מוצק בגיל מוקדם מאד, ולמרות החסרונות הרבים של זה, זה אפשר אספקה בסיסית של מזון גם במיעוט חלב.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
לגדול על תחליפי חלב
הבעיה היתה (ועדיין) בעולם השלישי כאשר אמהות עוד בבית החולים קיבלו דוגמיות של תמ"ל, שהספיקו לבית החולים או לכמה ימים בבית. חלבה של האם כבר יבש, ונשארו קצת דוגמיות תמ"ל, או קופסא. קרו כמה דברים: התחילו לדלל את התמ"ל, במקום 3 כפיות של תמ"ל ל 180cc מים, 1 כפית ==> התינוק רעב, ומתחיל מעגל של רעב ודילול הפורמולה היקרה שאין בנמצא לקנות. מעבר לכך, אין אמצעים לחטא את הבקבוקים ולהרתיח את המים. ניתן לחטוף זיהומים, ובטח תינוק שרק נולד ולא מוזן בחלב אם. ומעבר לכך, תינוקות יונקים צמודים לאמותיהם, כדי לקבל "שלוק" כשמעוניינים, והאכלה בבקבוק מביאה להרחקה של התינוק מאמו וחשיפה לדברים מזיקים ושאר רעות.
ההנקה היא הישרדות על כל משמעויותיה.
נכון שבארצנו המפותחת, ובשאר מדינות מפותחות, אין בעיה לתת תמ"ל, אמנם יקר יותר מהנקה, אבל זמין כלכלית וגיאוגרפית, ויש אפשרות להרתיח מים בקבוקים ושאר ציוד.
אבל הרבה מאוד תינוקות בעולם מתים מכיוון שהם לא יונקים. (גם מוות בעקבות מחלות בגין אי-הנקה)
ההנקה היא הישרדות על כל משמעויותיה.
נכון שבארצנו המפותחת, ובשאר מדינות מפותחות, אין בעיה לתת תמ"ל, אמנם יקר יותר מהנקה, אבל זמין כלכלית וגיאוגרפית, ויש אפשרות להרתיח מים בקבוקים ושאר ציוד.
אבל הרבה מאוד תינוקות בעולם מתים מכיוון שהם לא יונקים. (גם מוות בעקבות מחלות בגין אי-הנקה)
-
לגדול על תחליפי חלב
כרמית, את פשוט לא מכירה את המחקר. דווקא יש הרבה נתונים, במיוחד מהמאה ה-18 והלאה (שאז יש לנו כבר רישומים מאוד מדוייקים).
בעיקרון, תינוק לא יונק היה מת.
אצל מיניקות היה מת פי כמה מאשר אצל אמו (משהו כמו 50% תמותה לעומת פחות מ-10%).
לצערי, עקב הריוניותי, אין לי כוח להתחיל לפרט. אז אני מתנצלת מראש.
אם מתחשק לך, את יכולה לקרוא למשל את ספרה של אליזבת באדינטר, "וגם אהבה" שיצא ב-1985 בהוצאת "מעריב" בתרגום אביטל ענבר מצרפתית. זה קל, כי הספר בעברית. אבל הוא אזל וניתן להשגה רק בספריות.
שם יש קצת מידע מחקרי על הדברים שנתנו לתינוקות במקום חלב אם (כשהמינקת העדיפה להניק את התינוק שלה, ולתינוק הזר נתנה כל מיני תחליפים, שכמעט תמיד הרגו את התינוק - בדרך כלל בהתכווצויות מעיים קשות ובעינויים), נתונים מספריים על התמותה של תינוקות הגדלים אצל אמם ויונקים ממנה, לעומת תינוקות הנשלחים למינקת (יש נתונים מספריים מדוייקים כבר במאה ה-18, ואולי לפני), ועוד ועוד. וזו רק דוגמא קטנה למחקר. קטנה מאוד, אפילו, כי זה לא מוקד המחקר שלה, זה רק דרך אגב בשביל להגיע לנקודה אחרת.
ורק להוסיף לדבריה של שגית, גם בארצות המפותחות, וביניהן ישראל, עדיין מתים תינוקות מאי-הנקה. חלקם תינוקות בריאים שנולדו במועד, והסיבה היא שילשולים והתייבשות שמובילים - כן, גם בעולם המערבי - למוות. ולא מעטים מהם - פגים, שעקב הפיגור הגדול של מחלקות פגים רבות בבתי חולים מערביים, אינם זוכים לקבל חלב-אם בכלל, ועל אחת כמה וכמה אינם זוכים לקבל הנקה מהשד. בעיית הישרדות זו של הפגים (הכוללת גם פגים שכן שורדים, אך עם מומים, כגון עיוורון, שאפשר היה למנוע באמצעות ההנקה) מועלמת הואיל והתמותה מיוחסת באופן סתמי לסיכוני הפגות.
האם לא פה באתר זה סיפרה לנו אחת האמהות הטריות (סליחה ששכחתי מי!) על היחס המשפיל והמזלזל שזכתה לו ממנהל הפגיה בביה"ח תל השומר כשניסתה להעניק טיפול קנגורו לפג שלה?
האם ידעתם שבימים אלה ממש (מידע עדכני לשבוע שעבר) עדיין מסרבים בביה"ח בטבריה (פורייה? מוכרח להיות פוריה) לתת לפגים חלב-אם, וזה כולל לא רק פסיביות ואוזלת יד לגבי אמהות לפגים שאין להן כל ידע ומודעות - אלא גם סירוב עקשני קטגורי לתת חלב אם לפג של אמא ששואבת ומתחננת שייתנו את החלב שלה לפג שלה??? כי "הם לא חושבים שזה טוב/חשוב"??? (הם לא חושבים? בשביל זה הם אמורים להתעדכן במחקר ולדעת את המקצוע שלהם, לא? ודרך אגב, המחקר בנושא הוא נורא נורא חדש - רק מ-1979 או לפני זה...).
ואגב, זה שאין בעיה לתת פה תמ"ל ושנדיר מאוד שתינוק יהודי ישראלי ימות מאי הנקה (אם כי לא נדיר שמתגלה תינוק שאינו יכול לעכל דבר מלבד חלב אם, ואז צריך "לעמוד על הראש" כדי לשחזר את ההנקה או להשיג תרומות חלב אם מעשרות מתנדבות) - לא אומרת שהתמ"ל טוב לתינוקות, ושמעבר להישארות בחיים הוא לא פוגע בבריאותם, במידה קטנה או גדולה.
ואגב, לא סתם הדגשתי "תינוק יהודי ישראלי", כי מאז שבנגב התחילו הבדווים לזנוח את ההנקה לטובת הבקבוק, עלתה שם התחלואה ותמותת התינוקות פלאים.
ואצל הפלשתינאים, כמה מטרים מאיתנו פה בארץ הזאת, תינוק לא יונק - סיכויי ההישרדות שלו מאוד קלושים במצב שבו אפילו למבוגרים אין אוכל, מים יש אחת לכמה ימים, העוצר מונע קניית פורמולה בזמן, וכן הלאה.
בכל מצב של פליטים - לתינוקות לא יונקים פשוט אין סיכוי. ראו המלחמה בבוסניה (מדינה אירופית שנחתה למצב של מדינת עולם שלישי בבת אחת).
בעיקרון, תינוק לא יונק היה מת.
אצל מיניקות היה מת פי כמה מאשר אצל אמו (משהו כמו 50% תמותה לעומת פחות מ-10%).
לצערי, עקב הריוניותי, אין לי כוח להתחיל לפרט. אז אני מתנצלת מראש.
אם מתחשק לך, את יכולה לקרוא למשל את ספרה של אליזבת באדינטר, "וגם אהבה" שיצא ב-1985 בהוצאת "מעריב" בתרגום אביטל ענבר מצרפתית. זה קל, כי הספר בעברית. אבל הוא אזל וניתן להשגה רק בספריות.
שם יש קצת מידע מחקרי על הדברים שנתנו לתינוקות במקום חלב אם (כשהמינקת העדיפה להניק את התינוק שלה, ולתינוק הזר נתנה כל מיני תחליפים, שכמעט תמיד הרגו את התינוק - בדרך כלל בהתכווצויות מעיים קשות ובעינויים), נתונים מספריים על התמותה של תינוקות הגדלים אצל אמם ויונקים ממנה, לעומת תינוקות הנשלחים למינקת (יש נתונים מספריים מדוייקים כבר במאה ה-18, ואולי לפני), ועוד ועוד. וזו רק דוגמא קטנה למחקר. קטנה מאוד, אפילו, כי זה לא מוקד המחקר שלה, זה רק דרך אגב בשביל להגיע לנקודה אחרת.
ורק להוסיף לדבריה של שגית, גם בארצות המפותחות, וביניהן ישראל, עדיין מתים תינוקות מאי-הנקה. חלקם תינוקות בריאים שנולדו במועד, והסיבה היא שילשולים והתייבשות שמובילים - כן, גם בעולם המערבי - למוות. ולא מעטים מהם - פגים, שעקב הפיגור הגדול של מחלקות פגים רבות בבתי חולים מערביים, אינם זוכים לקבל חלב-אם בכלל, ועל אחת כמה וכמה אינם זוכים לקבל הנקה מהשד. בעיית הישרדות זו של הפגים (הכוללת גם פגים שכן שורדים, אך עם מומים, כגון עיוורון, שאפשר היה למנוע באמצעות ההנקה) מועלמת הואיל והתמותה מיוחסת באופן סתמי לסיכוני הפגות.
האם לא פה באתר זה סיפרה לנו אחת האמהות הטריות (סליחה ששכחתי מי!) על היחס המשפיל והמזלזל שזכתה לו ממנהל הפגיה בביה"ח תל השומר כשניסתה להעניק טיפול קנגורו לפג שלה?
האם ידעתם שבימים אלה ממש (מידע עדכני לשבוע שעבר) עדיין מסרבים בביה"ח בטבריה (פורייה? מוכרח להיות פוריה) לתת לפגים חלב-אם, וזה כולל לא רק פסיביות ואוזלת יד לגבי אמהות לפגים שאין להן כל ידע ומודעות - אלא גם סירוב עקשני קטגורי לתת חלב אם לפג של אמא ששואבת ומתחננת שייתנו את החלב שלה לפג שלה??? כי "הם לא חושבים שזה טוב/חשוב"??? (הם לא חושבים? בשביל זה הם אמורים להתעדכן במחקר ולדעת את המקצוע שלהם, לא? ודרך אגב, המחקר בנושא הוא נורא נורא חדש - רק מ-1979 או לפני זה...).
ואגב, זה שאין בעיה לתת פה תמ"ל ושנדיר מאוד שתינוק יהודי ישראלי ימות מאי הנקה (אם כי לא נדיר שמתגלה תינוק שאינו יכול לעכל דבר מלבד חלב אם, ואז צריך "לעמוד על הראש" כדי לשחזר את ההנקה או להשיג תרומות חלב אם מעשרות מתנדבות) - לא אומרת שהתמ"ל טוב לתינוקות, ושמעבר להישארות בחיים הוא לא פוגע בבריאותם, במידה קטנה או גדולה.
ואגב, לא סתם הדגשתי "תינוק יהודי ישראלי", כי מאז שבנגב התחילו הבדווים לזנוח את ההנקה לטובת הבקבוק, עלתה שם התחלואה ותמותת התינוקות פלאים.
ואצל הפלשתינאים, כמה מטרים מאיתנו פה בארץ הזאת, תינוק לא יונק - סיכויי ההישרדות שלו מאוד קלושים במצב שבו אפילו למבוגרים אין אוכל, מים יש אחת לכמה ימים, העוצר מונע קניית פורמולה בזמן, וכן הלאה.
בכל מצב של פליטים - לתינוקות לא יונקים פשוט אין סיכוי. ראו המלחמה בבוסניה (מדינה אירופית שנחתה למצב של מדינת עולם שלישי בבת אחת).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לגדול על תחליפי חלב
לינק לכתבה על תמ"ל לתינוקות משלשלים:
http://images.maariv.co.il/cache/ART303445.html
http://images.maariv.co.il/cache/ART303445.html
-
לגדול על תחליפי חלב
בלי אף מילה על "הדבר האמיתי" !
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25
לגדול על תחליפי חלב
אני גדלתי על חלב אם קנוי. מישהי ששאבה חלב בשבילי ,היתה שחקנית.
עד היום אני שואלת את אצמי האם הכשרון במשחק עבר עלי עם החלב שלה
.
ברוסיה התיחסו בחשדנות לפורמולות .
נשים שהיה להן הרבה חלב, או הרויחו על כך כסף ומכרו אותו , או תרמו את החלב לבתי היתומים.
ב האוהל האדום מתואר שבמקרה שלאמה לא היה חלב ,אז מישהי אחרת היתה לוקחת את התינוק ומניקה ביחד
עם התינוק שלה.
סתם, חומר למחשבה.
עד היום אני שואלת את אצמי האם הכשרון במשחק עבר עלי עם החלב שלה

ברוסיה התיחסו בחשדנות לפורמולות .
נשים שהיה להן הרבה חלב, או הרויחו על כך כסף ומכרו אותו , או תרמו את החלב לבתי היתומים.
ב האוהל האדום מתואר שבמקרה שלאמה לא היה חלב ,אז מישהי אחרת היתה לוקחת את התינוק ומניקה ביחד
עם התינוק שלה.
סתם, חומר למחשבה.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
לגדול על תחליפי חלב
עולה מרוסיה סיפרה שבמשפחתה היתה אשה שופעת חלב כל כך,שבימי עוני גדולים כשלא היה במה להאכיל את בעלי החיים בחצר,החזיקה בחיים את העגלה (נקבת העגל) של המשפחה על עודפי החלב שטיפטף מהשד השני כשהיתה מניקה.
-
לגדול על תחליפי חלב
ביררתי עם סבתא והיא אמרה לי שהיו אז חנויות של אוכל לתינוקות ונמכר שם חלב אם.
-
לגדול על תחליפי חלב
ולא הרבה שנים לפני כן אותן נשים היו פשוט מיניקות בשכר את התינוקות - ישירות מהיצרן (ית) לצרכן/ית (לצרחן...
).
למשל, אמא של אחד ממטפלי הסיניים (מבוכרה אולי? מברית המועצות לשעבר, בכל אופן) היתה מיניקה בשכר, והניקה כששה תינוקות בו-זמנית.

למשל, אמא של אחד ממטפלי הסיניים (מבוכרה אולי? מברית המועצות לשעבר, בכל אופן) היתה מיניקה בשכר, והניקה כששה תינוקות בו-זמנית.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
לגדול על תחליפי חלב
סבא של שביט (בן 95) שנולד בצ'כיה מספר שהוא גדל על ברכי המינקת, למשך תקופה של כמעט שנה. מעניין...
-
לגדול על תחליפי חלב
האם נראה לכן שאפשר לחולל את השינוי ולהחזיר את חלב אם למקום הראשון שמגיע לו?
אני מתכוונת במקום פורמולות חלב שאוב?
אני מתכוונת במקום פורמולות חלב שאוב?
-
לגדול על תחליפי חלב
אין לי תשובה, אבל היום יותר מודעים לדברים שעוברים בחלב אם, ובמדינות מודרניות לא יתנו חלב אם בלי שנבדק שלאם אין צהבת, איידס וכיוצא בזה דברים שעוברים בחלב ועלולים להזיק לתינוק זר (לתינוק שלה - יש שיקולים שונים).
-
- הצטרפות: 17 יוני 2002, 07:54
לגדול על תחליפי חלב
ומה אם הזבל שנמצא בפורמולות?
לגדול על תחליפי חלב
מבקשת להחיות את הדף, ומבקשת עזרה. הקטנה בת תשעה חודשים ויונקת בנוסף למוצקים. כמות החלב הולכת ופוחתת ואני מתקשה לשאוב במקום העבודה ומעונינת לצמצם את מס' ההנקות. רופא הילדים, המטפלות והבן זוג לוחצים לתת לה תחליף, אני מתעקשת, רבה וכלום לא עוזר. הם מבקשים הוכחה מדעית לנזק שבתחליפי חלב. בשמת, אולי לך יש הפניות למאמרים רבלנטים, או שתסבירי כאן למה תחליף זה לא טוב?? ומה אפשר לתת כנוזל/תוספת במקום תחליף?
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
לגדול על תחליפי חלב
יושי, לגבי תחליפים לתחליפים את יכולה לקרוא בדף תחליפי חלב טבעיים. אבל כדאי לבדוק קודם עד הסוף את עניין החלב שלך וכאן מקומן של יודעות דבר לעזור.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
לגדול על תחליפי חלב
יושי, פני ליועצת הנקה בהקדם!!
קראי גם כאן
אין מספיק חלב
קראתי ב"אני קלאודיוס" , הוא מספר שם על שיחה ששמע בין שתי שפחות. הן משוחחות על כך שאשה בעלת אמצעים בזמנן עדיף לה לא להתחתן, כדי לא להשתעבד למשפחת בעלה. ואם כן , ואם היא רוצה בילד, ניתן לתת אותו למינקת. הן משוחחות גם על רשלנות המינקת. חבר שחנו (בן 30) גדל אף הוא על ברכי מינקת. לעומת זאת כל המשפחה שלי שלי גדלו על חלב פרה. פרט לאבי שינק עד גיל שנה(היחיד בכל משפחתי המורחבת!) . דודתי האחות (שלא היניקה את ילדיה, אגב) מספרת שנהגו למהול אותו- 2/3 חלב ושליש מיים.
אחרי הלידה מיהרתי להירשם לסטודיו סי ושם פגשתי הרבה אימהות שכמוני רצו למהר ולחזור לגזרה(לא שזה עזר אגב, הזמן עשה את שלו.....). מעט מהן הניקו, ושמעתי מרבות מהן שרופא הילדים שלהן אמר להן ש"אין הבדל היום בין פורמולה וחלב אם".
זה מאד בלבל אותי: למי להקשיב?לקבוצת פאנטיות שמיניקות פעוטות שהולכים לבד?או לרופאים אקדמאים שאמונים על בריאות הציבור? בסוף הקשבתי לצו ליבי.
קראי גם כאן
אין מספיק חלב
קראתי ב"אני קלאודיוס" , הוא מספר שם על שיחה ששמע בין שתי שפחות. הן משוחחות על כך שאשה בעלת אמצעים בזמנן עדיף לה לא להתחתן, כדי לא להשתעבד למשפחת בעלה. ואם כן , ואם היא רוצה בילד, ניתן לתת אותו למינקת. הן משוחחות גם על רשלנות המינקת. חבר שחנו (בן 30) גדל אף הוא על ברכי מינקת. לעומת זאת כל המשפחה שלי שלי גדלו על חלב פרה. פרט לאבי שינק עד גיל שנה(היחיד בכל משפחתי המורחבת!) . דודתי האחות (שלא היניקה את ילדיה, אגב) מספרת שנהגו למהול אותו- 2/3 חלב ושליש מיים.
אחרי הלידה מיהרתי להירשם לסטודיו סי ושם פגשתי הרבה אימהות שכמוני רצו למהר ולחזור לגזרה(לא שזה עזר אגב, הזמן עשה את שלו.....). מעט מהן הניקו, ושמעתי מרבות מהן שרופא הילדים שלהן אמר להן ש"אין הבדל היום בין פורמולה וחלב אם".
זה מאד בלבל אותי: למי להקשיב?לקבוצת פאנטיות שמיניקות פעוטות שהולכים לבד?או לרופאים אקדמאים שאמונים על בריאות הציבור? בסוף הקשבתי לצו ליבי.
לגדול על תחליפי חלב
אני מקשיבה לצו ליבי, וקשה לי מאוד עם שאיבות בעבודה וצריך משהו לגן במקום תחליף. אחרי הביקור האחרון בטיפת חלב אני והבן זוג התחלנו לריב. עבורו רופא הוא אלוהים ואותי עיצבן מה שהרופא אמר. הקטנה בחודש האחרון לא גבהה ולא עלתה במשקל. מה עצתו של הפרופ' המלומד (שהיה מנהל מחלקת ילדים בבית חולים)? "להוסיף סוכר לדייסה שאת מכינה, לתת לה בלילה תחליף, כי בגלל ההנקה היא לא גדלה" ולקינוח"תתחילי לתת לה קורנפלור" וכל זה במבטא צרפתי כבד...תגידו לי, זה רופא זה???!!!~
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
לגדול על תחליפי חלב
אני מציעה לך שוב להיוועץ ביועצת הנקה ואולי לקחת איתך את הבעל לשם.
שאיבה היא קשה מאד בעבודה(מנסיון!!לא כקלישאה)
תקראי גם כאן
ההנקה וחזרה לעבודה
הגברת ייצור החלב
שאיבה היא קשה מאד בעבודה(מנסיון!!לא כקלישאה)
תקראי גם כאן
ההנקה וחזרה לעבודה
הגברת ייצור החלב
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
לגדול על תחליפי חלב
יושי, רופאים לא מבינים בתזונת תינוקות. מה תגידי על זה ששעתיים (!) אחרי הניתוח הקיסרי שעברתי, כשניסיתי להתייעץ איתו בנושא הנקה לאחר ניתוח, הרופא שלי אמר לי "לי יש שני בנים גדולים שגדלו יופי על תחליפים". אגב, הוא נחשב לאחד המומחים בתחומו (נשים) באזור מגורי.
אני מבינה את קריאתך למראי מקום מדעיים, לצערי אני לא מכירה כאלה אבל אני בטוחה שקריאתך תתקבל פה באתר ויהיה לה מענה. אבל, את צריכה לקחת בחשבון שאם בקרב מוחות עסקינן, אזיי על כל מאמר "בעד" שתביאי, יריב טוב לוויכוח יביא מאמר "נגד". לכן לא הייתי הולכת על זה כאסטרטגיה דומיננטית, אלא מנסה יותר לחזק את האינטואיציה שלך, את האמונה שאת יודעת טוב מכולם מה טוב לילדתך.
אני מבינה את קריאתך למראי מקום מדעיים, לצערי אני לא מכירה כאלה אבל אני בטוחה שקריאתך תתקבל פה באתר ויהיה לה מענה. אבל, את צריכה לקחת בחשבון שאם בקרב מוחות עסקינן, אזיי על כל מאמר "בעד" שתביאי, יריב טוב לוויכוח יביא מאמר "נגד". לכן לא הייתי הולכת על זה כאסטרטגיה דומיננטית, אלא מנסה יותר לחזק את האינטואיציה שלך, את האמונה שאת יודעת טוב מכולם מה טוב לילדתך.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
לגדול על תחליפי חלב
הם מבקשים הוכחה מדעית לנזק שבתחליפי חלב
שימי לב כמה זה מוזר - את צריכה להביא הוכחה שמשהו שמחליף את הדבר המקורי גורם נזק.
למה שלא תבקשי מהם הוכחה מדעית על כך שאין נזק בתחליפי חלב? הרי הם מבקשים ממך לתת לתינוק משהו מלאכותי, שכל הזמן מנסים לשפר אותו, שעלול להיות פגום סתם מתוך טעות, שהיום אומרים על האבקה שהיא הרבה יותר טובה מזו שהיתה לפני חמש שנים. ובעוד חמש שנים? מה יאמרו על האבקה של היום? ובעוד 20 שנה?
נטל ההוכחה עליהם, לא עליך.
הרי הם רוצים לתת משהו סינטטי, מעשה ידי אדם - צריך הוכחה חזקה שאין בזה נזק. מי בכלל יכול לומר מה ההפשעה של זה לטווח ארוך? הרי כל הזמן משנים את זה. היו מי שאמרו שמתן תמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות, מה שנקרא בפי הציבור תחליפים) הוא הנסיון הבילתי מבוקר הגדול בהיסטוריה. בודקים כמה חודשים שהתינוקות עולים במשקל, ואז מפרסמים את זה ומוכרים בחנויות. מי יודע מה זה עושה לטווח ארוך? היום יודעים רק שמה שהיה בעבר לא היה טוב - יותר מחלות לב, יותר השמנת יתר ועוד. ומי אמר שמשקל הוא המדד הטוב ביותר? זה רק הנוח ביותר. האם מישהו יודע לבדוק התפתחות מערכת העצבים? או מערכת החיסון? או מערכת העיכול? ועוד לטווח ארוך?
תמ"ל הו א תרופה, וכאשר מסיבה כלשהי תינוק קטן לא יכול לקבל חלב אם (ויש מיקרים כאלה, באופן מאד נדיר), טוב שיש את הדבר הזה. אבל כאשר תינוק כבר גדול, יונק באופן חלקי, ויכול לאכול מזונות נוספים - לא ברור לי מדוע זה נחוץ.
כל פעם שידרשו ממך הוכחה - תידרשי את הוכחה נגדית.
שימי לב כמה זה מוזר - את צריכה להביא הוכחה שמשהו שמחליף את הדבר המקורי גורם נזק.
למה שלא תבקשי מהם הוכחה מדעית על כך שאין נזק בתחליפי חלב? הרי הם מבקשים ממך לתת לתינוק משהו מלאכותי, שכל הזמן מנסים לשפר אותו, שעלול להיות פגום סתם מתוך טעות, שהיום אומרים על האבקה שהיא הרבה יותר טובה מזו שהיתה לפני חמש שנים. ובעוד חמש שנים? מה יאמרו על האבקה של היום? ובעוד 20 שנה?
נטל ההוכחה עליהם, לא עליך.
הרי הם רוצים לתת משהו סינטטי, מעשה ידי אדם - צריך הוכחה חזקה שאין בזה נזק. מי בכלל יכול לומר מה ההפשעה של זה לטווח ארוך? הרי כל הזמן משנים את זה. היו מי שאמרו שמתן תמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות, מה שנקרא בפי הציבור תחליפים) הוא הנסיון הבילתי מבוקר הגדול בהיסטוריה. בודקים כמה חודשים שהתינוקות עולים במשקל, ואז מפרסמים את זה ומוכרים בחנויות. מי יודע מה זה עושה לטווח ארוך? היום יודעים רק שמה שהיה בעבר לא היה טוב - יותר מחלות לב, יותר השמנת יתר ועוד. ומי אמר שמשקל הוא המדד הטוב ביותר? זה רק הנוח ביותר. האם מישהו יודע לבדוק התפתחות מערכת העצבים? או מערכת החיסון? או מערכת העיכול? ועוד לטווח ארוך?
תמ"ל הו א תרופה, וכאשר מסיבה כלשהי תינוק קטן לא יכול לקבל חלב אם (ויש מיקרים כאלה, באופן מאד נדיר), טוב שיש את הדבר הזה. אבל כאשר תינוק כבר גדול, יונק באופן חלקי, ויכול לאכול מזונות נוספים - לא ברור לי מדוע זה נחוץ.
כל פעם שידרשו ממך הוכחה - תידרשי את הוכחה נגדית.
-
- הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*
לגדול על תחליפי חלב
יושי, בתכל'ס אם את נותנת עכשיו תמ"ל יש סיכוי רב שתיפסק ההנקה, כי לתינוקת קל וזמין יותר לצרוך תמ"ל וכשזה בא על חשבון חלב-אם, הוא פשוט נגמר... את חייבת להחליט אם את רוצה להמשיך להניק "בכל מחיר" - אם את יכולה לצאת לחצי שעה מהעבודה - מה טוב. אם לא תשאבי. צרי איתי קשר, יש לי שתי משאבות חלב - ידנית וחשמלית. אולי אחת מהן תוכל לשמש אותך בעבודה.
-
לגדול על תחליפי חלב
אני חייבת להגיב על כל טרור ההנקה. ראשית אכן חלב אם הוא הטבעי והבריא ביותר - במידה והאם בריאה ואוכלת טוב ונכון(ולא מעשנת, שותה וכו') אבל לא צריך לקחת סטטיסטיקות ומחקרים שהוצאו מהקשרם- במדינות עולם שלישי ובמעמדות סוציו אקונומיים נמוכים אכן השימוש בתמ"ל הוא אסון, אבל זה בגלל תנאי היגינה ירודים וחוסר מודעות (לא יודעים להשתמש נכון ולא מקפידים על סטריליזציה) ולא בגלל התמ"ל עצמו! כיום האופנה היא לעודד הנקה וזה נחמד מאוד, אבל לא כל אחת יכולה/רוצה להניק ולדעתי מה שקורה הוא שמי שלא מיניקה סובלת מיסורי מצפון בגלל שמופעל עליה לחץ והיא מופצצת בהרבה מידע שחלקו הגדול מופרך ומוגזם ומשרת את המגמה הנוכחית לעודד הנקה בלי לקבל את התמונה הנכונה.
לתשומת לבכם- רק לפני כמה עשורים המגמה היתה לעודד שימוש בתמ"ל ואז מן הסתם פרסמו סטטיסטיקות ומחקרים אחרים!
אסור להיות קיצוני לשום כיוון וגם צריך לדעת איך לקרוא סטטיסטיקות- בתור אחת שעוסקת בזה אני יכולה לומר שהרוב המוחלט של האנשים לא יודעים דבר וחצי דבר על סיבה ותוצאה.
לתשומת לבכם- רק לפני כמה עשורים המגמה היתה לעודד שימוש בתמ"ל ואז מן הסתם פרסמו סטטיסטיקות ומחקרים אחרים!
אסור להיות קיצוני לשום כיוון וגם צריך לדעת איך לקרוא סטטיסטיקות- בתור אחת שעוסקת בזה אני יכולה לומר שהרוב המוחלט של האנשים לא יודעים דבר וחצי דבר על סיבה ותוצאה.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
לגדול על תחליפי חלב
כיום האופנה היא לעודד הנקה וזה נחמד מאוד
לא מדויק. במשך מליוני שנים תינוקות ניזונים באמצעות הנקה (בכלל, האדם הוא בן למשפחת ה יונקים, ולא בכדי).
אם כבר מדברים על אופנות, במהלך העשורים האחרונים התפשטה אופנת התחליפים.
שמי שלא מיניקה סובלת מיסורי מצפון בגלל שמופעל עליה לחץ והיא מופצצת בהרבה מידע שחלקו הגדול מופרך ומוגזם
פיצוץ מידע בעידן הנוכחי לא מאפיין רק את נושא ההנקה אלא כמעט כל נושא. אני חושבת שבסך הכל עודף מידע עדיף על חוסר מידע, אם קורא אותו אדם אינטליגנטי.
אגב, מיהם לדעתך אלו אותם משרתת ה המגמה הנוכחית לעודד הנקה ? קשה לי לחשוב על גופים כאלה. מאידך, קל לי מאוד לחשוב על גופים מסחריים אותם משרתת מגמה הפוכה.
לא מדויק. במשך מליוני שנים תינוקות ניזונים באמצעות הנקה (בכלל, האדם הוא בן למשפחת ה יונקים, ולא בכדי).
אם כבר מדברים על אופנות, במהלך העשורים האחרונים התפשטה אופנת התחליפים.
שמי שלא מיניקה סובלת מיסורי מצפון בגלל שמופעל עליה לחץ והיא מופצצת בהרבה מידע שחלקו הגדול מופרך ומוגזם
פיצוץ מידע בעידן הנוכחי לא מאפיין רק את נושא ההנקה אלא כמעט כל נושא. אני חושבת שבסך הכל עודף מידע עדיף על חוסר מידע, אם קורא אותו אדם אינטליגנטי.
אגב, מיהם לדעתך אלו אותם משרתת ה המגמה הנוכחית לעודד הנקה ? קשה לי לחשוב על גופים כאלה. מאידך, קל לי מאוד לחשוב על גופים מסחריים אותם משרתת מגמה הפוכה.
-
לגדול על תחליפי חלב
ואז מן הסתם פרסמו סטטיסטיקות ומחקרים אחרים!
לא.
העידוד לתמ"ל לא התבסס על שום מחקר, אלא על דברים חזקים יותר מכל מחקר:
למי היה אינטרס להחליף מוצר חינם במוצר שנמכר בכסף?
חלב אם הוא הטבעי והבריא ביותר - במידה והאם בריאה ואוכלת טוב ונכון (ולא מעשנת, שותה וכו')
פה יש פשוט טעויות עובדתיות. כדאי ללמוד את הנושא.
יש ספרים מרתקים על תולדות התמ"ל, איך בעצם המציאו אותו כתוצאה מהתהוות של עודפי חלב גדולים במאה ה-19, שגרמו לפיתוח אבקת החלב וחלב משומר. אחרי שמיצו כל שוק אפשרי לחלב באבקה ובקופסאות שימורים, התרחבו על ידי הצעתו כמזון לתינוקות. במשך כמה עשרות שנים זה הרג המון תינוקות (לא היה מותאם לתזונה אנושית) ולכן רופאים התחילו לרקוח כל מיני תרכובות על בסיס אבקת החלב הזולה, עד שבסוף הגיעו לאבקה שכבר כמעט לא הרגה תינוקות (הישרדות פשוטה, זה היה המדד לטיב האבקה התעשייתית לתינוקות), ומאז ממשיכים ומשכללים אותה כל שנה, ועדיין הורגים מיליוני תינוקות כל שנה. )-:
לא.
העידוד לתמ"ל לא התבסס על שום מחקר, אלא על דברים חזקים יותר מכל מחקר:
- הטענה שזה "מודרני" יותר להניק במוצר "שפותח מדעית" באופן "תעשייתי" (אלה היו מילות קסם בשנות הארבעים, החמישים והשישים, שבהן הופצו התמ"ל). לא היה צריך להוכיח כלום, עצם השימוש במושג "מודרני" כבר שיכנע. יחד עם הדבקת הכינויים "פרימיטיבי" ו"בהמי" להנקה.
- הטענה שזה נוח יותר לאמא (קל לתת את התינוק לטיפולה של מישהי אחרת, יותר פשוט וזול ממינקת).
למי היה אינטרס להחליף מוצר חינם במוצר שנמכר בכסף?
חלב אם הוא הטבעי והבריא ביותר - במידה והאם בריאה ואוכלת טוב ונכון (ולא מעשנת, שותה וכו')
פה יש פשוט טעויות עובדתיות. כדאי ללמוד את הנושא.
יש ספרים מרתקים על תולדות התמ"ל, איך בעצם המציאו אותו כתוצאה מהתהוות של עודפי חלב גדולים במאה ה-19, שגרמו לפיתוח אבקת החלב וחלב משומר. אחרי שמיצו כל שוק אפשרי לחלב באבקה ובקופסאות שימורים, התרחבו על ידי הצעתו כמזון לתינוקות. במשך כמה עשרות שנים זה הרג המון תינוקות (לא היה מותאם לתזונה אנושית) ולכן רופאים התחילו לרקוח כל מיני תרכובות על בסיס אבקת החלב הזולה, עד שבסוף הגיעו לאבקה שכבר כמעט לא הרגה תינוקות (הישרדות פשוטה, זה היה המדד לטיב האבקה התעשייתית לתינוקות), ומאז ממשיכים ומשכללים אותה כל שנה, ועדיין הורגים מיליוני תינוקות כל שנה. )-:
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
לגדול על תחליפי חלב
ועדיין הורגים מיליוני תינוקות כל שנה
מיליוני? באמת אלו המספרים?:-(
מיליוני? באמת אלו המספרים?:-(
-
-
- הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47
לגדול על תחליפי חלב
מוסיפה הערה לדף זה (שמיועדת רק לאמהות לא מיניקות מסיבות לגיטימיות - אז המיניקות המצליחות - תעצמו עיניים לרגע ותסגרו את החלון עם CTRL+F4):
במסגרת ניסיונותיי להזין את בתי באופן טבעי ככל שאפשר עם תמ"ל, גיליתי שאחת מחברות התמ"ל מייצרת אבקה אורגנית עם אישור בינלאומי על האורגניות. למרבה הצער החברה לא מייבאת את הפורמולה האורגנית לארץ. כנראה שזה לא רווחי להם (לא נתנו סיבה). אולי למישהי/מישהו יש רעיון איך להשיג זאת (לשכנעם לייבא/לייבא כקבוצה/להזמין דרך האינטרנט)?
<מצטערת על יוזמה כזאת כאן, אבל איפה עוד עוד יבינו למה חשוב לי שאם כבר הג'אנק הזה, אז לפחות למזער את הנזק?>
במסגרת ניסיונותיי להזין את בתי באופן טבעי ככל שאפשר עם תמ"ל, גיליתי שאחת מחברות התמ"ל מייצרת אבקה אורגנית עם אישור בינלאומי על האורגניות. למרבה הצער החברה לא מייבאת את הפורמולה האורגנית לארץ. כנראה שזה לא רווחי להם (לא נתנו סיבה). אולי למישהי/מישהו יש רעיון איך להשיג זאת (לשכנעם לייבא/לייבא כקבוצה/להזמין דרך האינטרנט)?
<מצטערת על יוזמה כזאת כאן, אבל איפה עוד עוד יבינו למה חשוב לי שאם כבר הג'אנק הזה, אז לפחות למזער את הנזק?>