לאיפה בורח הכסף

מנסה_לנהל_תקציב*
הצטרפות: 01 מאי 2008, 17:04

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי מנסה_לנהל_תקציב* »

שלום לכולם
אנחנו שני בני זוג שעובדים ומרויחים יותר מהממוצע ובכל זאת בקושי גומרים את החודש ואני מנסה להבין, מדוע?ואיך זה יכול להיות?
היינו איכשהו על קו הבסדר .
הלכתי היום לבנק כי חשבנו לקנות דירה ורציתי לברר לגבי משכנתא. מסתבר שממליצים משכנתא על שליש מהסכום שמרוויחים נטו. העניין הוא שאני לא מבינה איך אפשר להסתדר מהשאר.
יש לנו אוטו אחד. סלולרי אחד. אנחנו לא מנויים לכבלים או על עיתון, איך בורח כל הכסף הזה?
הוצאות גדולות:קניות בסופר(4 נפשות כ2000 שקל בחודש) , שכר דירה,אוטו, מתנות,חוגים, בגדים ....
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

שלום וברכה
יש פה עוד המון דפים בנושא שאני פשוט לא זוכרת את שמם
אבל: כשתשלם משכנתא לא תשלם שכ"ד- זו אותה הוצאה.. אפשר לדחות תחילת תשלומי המשכנתא
רונ_צ'ה*
הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

מסתבר שממליצים משכנתא על שליש מהסכום שמרוויחים קודם כל, חשוב לדייק: ממליצים על משכנתא עד סכום של שליש מההכנסות שלכם.
עכשיו, בתוך מכלול ההוצאות שלכם צריך לראות איפה הולך הכסף ואת זה אפשר לעשות רק באמצעות מעקב קפדני, לבחון טוב טוב כמה חודשים וממש לרשום כל כסף שיוצא ולמה.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי רוזמרין* »

מדור כסף עבודה בסעיף כסף, חיסכון תמצאי את השאלות והתשובות על כך:
פשטות מרצון
עצות לחיסכון בכל התחומים
להגיע לחירות כלכלית
ניהול הוצאות

ויש עוד, לא הכל ממויין לפי הכותרת. בהצלחה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני מכירה רבע, לא שליש.
איזה אחוז מההכנסה שלכם הולך לשכ"ד?
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

הכסף בורח? תופסים אותו :-)
יושבים ועושים רשימת כל ההכנסות ורשימת כל הוצאות, ורואים מתי הוא בא, מתי הוא יוצא ובאילו סכומים.
גמגום*
הצטרפות: 03 מאי 2008, 17:45

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי גמגום* »

וואי אנחנו מוציאים פחות מחמישית מההכנסות על שכ"ד ומאוד קשה להסתדר...
מנסה_לנהל_תקציב*

לאיפה בורח הכסף

עשינו רשימות הכנסות והוצאות, אבל הכל נראה הכרחי. 2000 שקל לחודש על מזון זה הרבה? לוותר על חוגים לילדים? לותר על התעמלות לי?
פשוט פעם חשבתי שאם אתה עובד ומרוויח אז מסתדרים וכרגע זה לא נראה כך.
מנסה_לנהל_תקציב*

לאיפה בורח הכסף

אגב גם על שכר דירה אנחנו משלמים אותו הדבר אבל זה תמיד נראה יותר זמני שכזה.... כעת זה ממש לקבל חותמת רשמית שבעשר שנים הבאות אני הולכת לשלם את זה.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי רוזמרין* »

ההמלצה היא בדרך כלל לא יותר מרבע ההכנסה נטו.
ועשר שנים זה כלום. אנחנו התחייבנו על 28 שנה (זה העונש לעניים שאין להם גרוש הון עצמי).
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הכסף נוזל, הוא לא בורח...
תראי כמה מושגי נזילות יש בכסף: תזרים מזומנים, כסף נזיל וגו'

צריך להתחיל בהחלטה:
אני/אנחנו מנהלים את חיינו ואת הכסף שלנו, ולא הפוך. no more

ניהול תקציב משמעו לא רק מעקב אחרי ההוצאות וההכנסות, אלה גם ובעיקר החלטה מודעת ומראש על מה וכמה מוציאים.
קביעת סדרי עדיפויות משפחתיות ואישיות.

|!|
אני מתה על השאלות האלה
לוותר על חוגים לילדים? לותר על התעמלות לי?
אם אין לך כסף לממן את זה, איזה ברירה יש לך?
מה את מחפשת? שנגיד לך שקשה לכולם? זה לא באמת נכון.
קשה לכל מי שלא מסוגל לעשות את המעשה הבוגר ולדחות סיפוקים...
אנחנו חיים באחת מ-30 המדינות העשירות בתבל, כדאי שנפסיק לקבור את הראש בחול ולרחם על עצמנו...

האמת, שיש לי תוכנית לקורס של 12 מפגשים שבו גם לומדים על הצדדים הטכניים של ניהול כלכלי נכון וגם עוברים בו תהליך שעוזר לעשות את השינוי התפיסתי הנדרש (שינוי שלא פשוט לעשות אותו)
משום מה, בארץ הזאת, אני לא מוצאת מספיק אנשים שבאמת מעוניינים בזה, אז אני לא מצליחה להוציא את זה לפועל (מעבר לסיבות הרוחניות)
רוב האנשים שהצעתי להם את זה התחמקו בכל מיני תרוצים והכחשות... (בדר"כ גם הפנו אלי איזה חבר טוב או קרובי משפחה "בצרות אמיתיות" שגם להם היו כמובן תרוצים)

ובגלל זה קצת נמאס לי לענות לאנשים באינטרנט, להסביר שוב ושוב מהתחלה, לתת את כל כולי רק כדי לגלות אח"כ שאנשים מצאו תרוצים למה לא ליישם גם את מה שהצעתי להם ואחרי שהאכלתי אותם בכפית. (לא באתר הזה, יש לי קומונה בתפוז)
מנסה, איתך הסליחה. אם את רוצה עזרה ספציפית, את מוזמנת לפנות במייל (יש בדף הבית).

בכל זאת, עצות מעשיות לגבי משכנתא (כללי אצבע)
לא לוקחים הלוואה על סכום גבוהה יותר ממחצית שוויו של הבית: ז"א המימון של הבנק/משפחה/חברים הוא עד 50% מערך הנכס.
משכנתא תמיד בריבית קבועה.
פריסת ההלוואה - עד 15 שנה ולא יותר!
להשתדל שההחזר החודשי לא יעלה על 25-30% מההכנסה השוטפת (1/3 זה כבר הרבה יותר מדי)

ועוד כלל שהבנתי לאחרונה עד כמה הוא חשוב: לעולם לא לעשות את ההתחייבות הזאת אם אין תוכנית טובה לחיסכון לפנסיה. כ"כ הרבה אנשים בארץ הזאת מגיעים לגיל פרישה עניים כי לא הצליחו לחסוך בגלל התשלומים על הבית.
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

_לא לוקחים הלוואה על סכום גבוהה יותר ממחצית שוויו של הבית: ז"א המימון של הבנק/משפחה/חברים הוא עד 50% מערך הנכס.
משכנתא תמיד בריבית קבועה.
פריסת ההלוואה - עד 15 שנה ולא יותר!
להשתדל שההחזר החודשי לא יעלה על 25-30% מההכנסה השוטפת (1/3 זה כבר הרבה יותר מדי)
ועוד כלל שהבנתי לאחרונה עד כמה הוא חשוב: לעולם לא לעשות את ההתחייבות הזאת אם אין תוכנית טובה לחיסכון לפנסיה. כ"כ הרבה אנשים בארץ הזאת מגיעים לגיל פרישה עניים כי לא הצליחו לחסוך בגלל התשלומים על הבית._

עשינו את כל החשבונות האלו והתברר לנו חד משמעית שכרגע משתלם לנו יותר לשכור ולחסוך כמה שניתן. העלות של הבית שאנו גרים בו, אילו היינו מחליטים לקנות אותו, היתה כפולה לפחות ממה שאנחנו משלמים כיום כשכר דירה, שכלולים בו גם מסי העיריה והתשלום לחברת הניהול שמתפעלת את הקומפלקס. חישבנו כמה היתה עולה לנו המשכנתא בסופו של יום - 30 שנה של תשלומי קרן, ריבית, מסים (שמבחינתנו הם כסף שנזרק ולא מושקע), וכל הוצאות התחזוקה הגדולות והקטנות - מתיקון ברז דולף ועד החלפת הגג או ההסקה המרכזית, שכרגע הן לא באחריותנו. השורה התחתונה היתה שאם נחסוך או נשקיע את הכסף שהיה הולך לריבית/מסים/שיפוצים נקבל מצבור די נאה בעוד שלושים שנה.
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

_http://money.galim.org.il/
אתר שמלמד איך להשתמש בכסף_
דיירת*
הצטרפות: 24 מרץ 2012, 22:50

לאיפה בורח הכסף

שליחה על ידי דיירת* »

אימייל שקיבלת ומעבירה הלאה (לא יכולתי למחוק ולשכוח :-(

"אם משהו כאן לא נכון, ספרו...
בושה וכלימה

לכאורה לחזירים ולגנבים אין בושות
לא מזמן הח"כ לכאורה הגנבים, העלו לעצמם גם את שכר המינימום אותו המסכנים הללו מרוויחים בזיעת אפיים.
המקום שלהם לכאורה זה לא בכנסת אלא בבית הסוהר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בהעדר תקציב הפסיקו ייצור המרכבה
אבל קנו 200 רכבים חדשים להחליף רכבים משנת 2011
לשרים למנכ"לים מנהלי מחלקות ויחידות במשרדי הממשלה
אלה שמקום מושבם בירושלים יקבלו רכב עד 2000 סמק
ואלה שגרים מחוץ לעיר יקבלו 2600 סמק
אז שלא יעבדו עליכם

ואיפה ארגון הצדק החברתי

חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך
לא לשכוח שחשוב לעבוד קשה
כדי שאנחנו נשלם מיסים
כדי שהם!!!! יוכלו לחגוג על רמה...

המשיכו והפיצו, שההודעה הזאת לא תרד מהאינטרנט!!!!
שחיתות חוצה מפלגות
מדינה עושקת יושביה להעביר הלאה
א. אנחנו משלמים המון מיסים:
• מס הכנסה - 45%
• מע"מ - 16%
• ביטוח לאומי - 6%
• מס בריאות - 5.5%
• בנוסף יש מיסי-עירייה ומיסים שונים -ארנונה, אגרת-ביוב, מס-רכישה (על בית) מס-קנייה מס-שבח מס על מכוניות, דלק, אגרת רדיו וטלוויזיה, סיגריות וכו'... ועוד שאר מיסים (על פיקדונות ורווחי-חסכונות, בורסה, מתנות, משחקי מזל, דמי הרשמה, ועוד ארוכה הרשימה)
למעשה בפועל נשארים לנו ביד כ-22% ממה שאנו מרוויחים (נשמע מדהים? תעשו חשבון...)
אתם תופסים? אנחנו עובדים ... ומישהו כל חודש, כל חודש לוקח לנו מעל 78% מהמשכורת...
מתאים לכם? אם לא - אל תתנו לנושא לרדת מסדר היום.
תחשבו כמה איכות-החיים יכלה להשתפר, אם רק היינו מקבלים עוד 15% מהכסף שלנו .....
ב. תחת הסעיף "קשר עם הציבור" ממש גונבים בלי בושה.
קודם כל האתר הפתוח לציבור: http://www.knesset.gov.il/Mk/heb/[po]mkexpenses list[/po].asp כ ד א י ל ה כ נ ס!!!
סך כל הסכומים שהוצאו על פי האתר הוא: -.7,733,992.96 ₪ , שבעה מיליון ש"ח ועוד קצת !!! העומד בראש הבזבזנים: משה גפני -.122,717.01 ₪
שימו לב לכמה מההוצאות של חברי-הכנסת שלנו, שעליהן אנחנו בעצם משלמים:
  1. ח"כ יולי אדלשטיין - קנה מחשב נייד במחיר פעוט של -.27,647 ₪ !!!! (במחיר כזה אפשר לקנות 4 מחשבים ניידים מעולים) ,אבל כנראה המסך של הנייד לא היה איכותי, כי לאחר חודשיים הוא קנה מסך למחשב ב -.4,189 ₪ (הוא קונה רק איכות). ח"כ אוהב להיות מקושר, ולכן שילם על ביפר -.4,559 ₪ ועל מרכזיה טלפונית -.3,172 ₪
  2. ח"כ ישראל אייכלר - אוהב ניירות, ולכן הוציא על הדפסות 15,000 ₪ . הוא גם פריק של גדג'טים, ולכן קנה שני פאלמים -1,865 ₪ ו- 1,640 ₪ .
  3. ח"כ משה גפני - פתח חוות-שרתים ,ולכן קנה ציוד-מחשבים ב -.86,031 ₪ ??? ואם כל זה לא הספיק, הוא גם קנה פקס + טלפון + מדפסת + דיסק בערך של -.5,299 ₪.
  4. ח"כ יצחק וקנין - לא אוהב לשטוף כלים, ולכן משלם על כל חודש -.46 ₪ על "שרות ניקוי כוסות". הח"כ מחשביסט ידוע, ולכן קנה פקס + מחשב + נייד +2 פאלם בסכום של -.22,855 ₪ אבל כמה חודשים לאחר מכן קנה שוב מחשב + מסך + מדפסת + סורק ב- -.8,246 ₪.
  5. ח"כ יורי שטרן - מארגן טיולים לחבר'ה, ולכן שילם על שרותי-הסעה -.6,816 ₪ וגם -.11,800 ₪ ו -.2,950 ₪, ואם תשימו לב, לח"כ כנראה אין רישיון, כי הוא כל הזמן נוסע במוניות. סע באוטובוס !!!
  6. ח"כ שלום שמחון - אוהב ללמוד על חשבון הציבור: לימוד שפות –.9,071 ₪ , גם הוא אוהב מחשבים וקנה מחשבים ומדפסות ב -.24,390 ₪
  7. ח"כ אברהם רביץ- גם כן אוהב לשחק סוליטר, ולכן קנה מחשב נייד + מדפסת + 2 פאלם + מצלמה בסכום מטורף של -.53,602 ₪ !!! וכן הוא קנה עוד מחשב ב-5,527 ₪.
  8. ח"כ קולט אביטל - קנתה פאלם ב -.1,374 ₪.
  9. ח"כ רוחמה אברהם - קנתה טלוויזיה ווידאו ב –.3,600 ₪ (מה הקשר לקשר עם הציבור ???) וגם מחשב וציוד –.11,515 ₪ (אחלה מחשב). המחשב לא כלל תוכנות, ולכן הוציאה עוד 1,169 ₪ על תוכנות למחשב.
ומהיום, הם מקבלים תוספת 1000 שקל לשכרם, בעוד אנו משלמים עוד חשמל, עוד מס על הדלק, עוד...עוד...עוד......
ואלה רק דגימות ..
אם ניתן לסכם, חברי-הכנסת שלנו אוהבים טכנולוגיה יקרה במיוחד, חלקם הקימו לעצמם אתרי-אינטרנט, חלקם קוראים עיתונים על חשבוננו, כולם מדפיסים כרטיסי-ביקור ונייר-מכתבים על חשבוננו, כמעט כולם שוכרים לשכות פרלמנטריות (משרדים). אנחנו משלמים להם על הטלפונים, המתנות, המודעות בעיתון, האירוח ועוד ועוד...
חלק נכבד מההוצאות כלל לא קשורות לקשר עם הציבור.
על פי החוק - חבר כנסת, שהפסיק לכהן, יכול להעביר את הציוד שקנה לח"כ אחר, או לתרום אותו, מעניין אם זה קורה במציאות.
מדוע הכנסת לא מספקת משרדים, מחשבים, אינטרנט, מדפסות, עיתונים ומזכירות לח"כ באופן מסודר ומוסדי ותחת פיקוח ולא נותנת לכל ח"כ יד חופשית להוציא את הכסף שלי ושלך על ציוד מוגזם ובמחירים מטורפים? אף גוף תקין לא מנוהל בצורה מחפירה כזו !!!
אנא העבירו לכל מי שאתם מכירים. וגם לעיתונאים ואנשי-תקשורת.
מהפכה חברתית ?? מרד אזרחי ?? אולי תלמדו מאוקראינה .. לצאת לרחובות !!!
לא לתת לנושא לדעוך!!!!
המשיכו והפיצו, שההודעה הזאת לא תרד מהאינטרנט!!!!
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”