כשרות פוייקה ושאר ירקות

אבא_של_יותם*
הודעות: 159
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי אבא_של_יותם* »

לאור שאלות שעלו לגבי הפוייקה בעניין כשרותו- האם מישהו יודע - הייתכן כי הפוייקה מכשיר עצמו מבלי דעת כיוון שהוא שרוי בתופת המדורה? האם זוהי "הגעלה" עצמית?
בנוסף, באופן אישי אשמח לקבל מתכונים לפוייקה.
מנסיוני, מה שלא זורקים פנימה, יוצא טעים...
טושו*
הודעות: 99
הצטרפות: 04 דצמבר 2002, 21:29

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי טושו* »

הי שי,
גם אנחנו נשמח למתכונים.
מנסיוננו, כל מה שניסינו לא יצא משהו.....
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

היי! אני רציתי לפתוח את הדף הזה!!!

בכל מקרה - אני מניח שאם בושל חזיר בפוייקה הוא לא מכשיר את עצמו באותו רגע. אולי צריך לשים אותו באש כשהוא ריק (אבל אז זה בעצם לא ממש שונה מכל כלי אחר, לא?). אני אברר...
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

ובכן:
כנראה שהפוייקה דורש ליבון חמור.
דהיינו: לוקחים ברנר (ברענער בלעז) ומחממים את הפוייקה עד שהוא מאדים.
(פוייקה זה ממתכת, נכון?)

עכשיו אפשר להמשיך עם המתכונים. (צלופח בצלופן ניסיתם?)
אבא_של_יותם*
הודעות: 159
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי אבא_של_יותם* »

ובכן- האם די בהשמתו של פויקה באש חזקה, ריק, כדי להכשירו?
ולמי יש מתכונים?
אני ממש זקוק למתכון לעוף וירקות בפוייקה!
לוטרה_מתפקרת*
הודעות: 4
הצטרפות: 02 יולי 2003, 00:31

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי לוטרה_מתפקרת* »

גורי קופים אורגניים אינם כשרים בפוייקה אלא אם כן הם מאדימים לפניו.
ומן הראוי שההלכה תתחיל להוות נר לרגלי האתר הזה תכף ומיד.
חבצלת*
הודעות: 645
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי חבצלת* »

סליחה אבל מה זה פוייקה?
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

אם הבנתי נכון - סיר גדול גדול ששמים אותו בתוך האש ממש עם כל מיני דברים בפנים ויוצא אוכל.
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

טוב. לא בדיוק מפורטת יותר. אבל עם ניסוח קצת פחות "אחת בלילה".
חבצלת*
הודעות: 645
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי חבצלת* »

השאלה היא ממה הסיר עשוי ולא מה גודלו.
אם הוא ממתכת מכשירים אות די בקלות עם קצת עבודה.
אם הוא מחרס העניין די עבוד.
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

הוא ממתכת. אני כמעט בטוח.
אבא של יותם!
בוא הנה ותבהיר את העניין אחת ולתמיד!
אבא_של_יותם*
הודעות: 159
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי אבא_של_יותם* »

האם הפוייקה מאדים?
האם הפוייקה צדק?
האם יש למישהו מתכון בשבילי? בבקשה?

<אש"י נואש!>
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

אש"י,

אולי כדאי לשנות את שם הדף ל מתכוני פוייקה.
מי ייכנס לדף על כשרות? (חוץ ממני ומחבצלת ושאר בני המיעוט שיש כאן)
כולם פה עוכרי ישראל - אבל לדף על אוכל הם ייכנסו!
תוספות_יוםטוב*
הודעות: 769
הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי תוספות_יוםטוב* »

טוב, נו. אני אעשה את זה בשבילך. ככה זה ייצא תקין פוליטית.
חבצלת*
הודעות: 645
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי חבצלת* »

סתם תפוחי אדמה עם מלח בפנים זה טעים. וכשר.
יוהאן_התמני*
הודעות: 8
הצטרפות: 23 יוני 2004, 20:04
דף אישי: הדף האישי של יוהאן_התמני*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי יוהאן_התמני* »

מתכון לג'חנון בפוייקה בבקשה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מתכון לפויקה הודי:
לבשל בגהי או בשמן הרבה תבלינים (כמון, כורכום,עלי דפנה,קארי, גרעיני חרדל, קינמון, וכו') להוסיף בצל, תפו"א ,גזר ולהוסיף קצת מים אחרי 15 דקות להוסיף בטטה ,שורש סלרי, כוסברה , פטרוזיליה וכו' להוסיף עוד קצת מים לבשל 10 דקות ולהוסיף קישואים אפונה ומיץ לימון לבשל 10 דקות ,להוסיף אורז או כל דגן אחר ומים לבשל עוד רבע שעה וזה מוכן וטעים....
שולה_נעמולה*
הודעות: 20
הצטרפות: 27 מרץ 2007, 11:42
דף אישי: הדף האישי של שולה_נעמולה*

כשרות פוייקה ושאר ירקות

שליחה על ידי שולה_נעמולה* »

בני מיעוטים יקרים, אני מקווה שזה יעזור...
הבאנו את הפויקה (למען הסר ספק: מברזל בלבד, של מנחם 'כאן הפויקה', אבא של ערן. זה בא מהבורים של דרום אפריקה והיום גם ביצור עצמי שלו בסין. סירים יפים מחומר, ז"א clay זה כבר משהו אחר) לרב שלנו לפני שני פסחים ולאחר דיון שקלה וטריה הוחלט כך:
מכיוון שהמגע עם גחלים הוא מבחוץ- אז בפנים יש בישול למעשה (ולא צליה או גריל) - לכן אחרי ניקוי כדבעי מספיקה הגעלה רגילה. עכשיו לכו תמצאו סיר בגודל מתאים... ואיזה גברתן שיכניס ת'פויקה פנימה.
לגבי הצד החיצוני - מגעילים כנ"ל, אבל את החיבורים של הידיות צריך ללבן עם ברנר באמת כמו שמישהו אמר פה למעלה.

שאלה שבאמת לא חשבנו עליה היא הענין הזה, שבסוף כל פוייקה אנחנו הופכים ושורפים באש כדי לפחם את כל השאריות ולהוציא אותן בקלות.
אולי אז המצב הוא שיש בישול בצליה, ואז כל הפויקה צריכה ליבון?

בתאבון, נעמה
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”