כשרות פוייקה ושאר ירקות
-
- הודעות: 159
- הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08
כשרות פוייקה ושאר ירקות
לאור שאלות שעלו לגבי הפוייקה בעניין כשרותו- האם מישהו יודע - הייתכן כי הפוייקה מכשיר עצמו מבלי דעת כיוון שהוא שרוי בתופת המדורה? האם זוהי "הגעלה" עצמית?
בנוסף, באופן אישי אשמח לקבל מתכונים לפוייקה.
מנסיוני, מה שלא זורקים פנימה, יוצא טעים...
בנוסף, באופן אישי אשמח לקבל מתכונים לפוייקה.
מנסיוני, מה שלא זורקים פנימה, יוצא טעים...
כשרות פוייקה ושאר ירקות
הי שי,
גם אנחנו נשמח למתכונים.
מנסיוננו, כל מה שניסינו לא יצא משהו.....
גם אנחנו נשמח למתכונים.
מנסיוננו, כל מה שניסינו לא יצא משהו.....
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
היי! אני רציתי לפתוח את הדף הזה!!!
בכל מקרה - אני מניח שאם בושל חזיר בפוייקה הוא לא מכשיר את עצמו באותו רגע. אולי צריך לשים אותו באש כשהוא ריק (אבל אז זה בעצם לא ממש שונה מכל כלי אחר, לא?). אני אברר...
בכל מקרה - אני מניח שאם בושל חזיר בפוייקה הוא לא מכשיר את עצמו באותו רגע. אולי צריך לשים אותו באש כשהוא ריק (אבל אז זה בעצם לא ממש שונה מכל כלי אחר, לא?). אני אברר...
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
ובכן:
כנראה שהפוייקה דורש ליבון חמור.
דהיינו: לוקחים ברנר (ברענער בלעז) ומחממים את הפוייקה עד שהוא מאדים.
(פוייקה זה ממתכת, נכון?)
עכשיו אפשר להמשיך עם המתכונים. (צלופח בצלופן ניסיתם?)
כנראה שהפוייקה דורש ליבון חמור.
דהיינו: לוקחים ברנר (ברענער בלעז) ומחממים את הפוייקה עד שהוא מאדים.
(פוייקה זה ממתכת, נכון?)
עכשיו אפשר להמשיך עם המתכונים. (צלופח בצלופן ניסיתם?)
-
- הודעות: 159
- הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08
כשרות פוייקה ושאר ירקות
ובכן- האם די בהשמתו של פויקה באש חזקה, ריק, כדי להכשירו?
ולמי יש מתכונים?
אני ממש זקוק למתכון לעוף וירקות בפוייקה!
ולמי יש מתכונים?
אני ממש זקוק למתכון לעוף וירקות בפוייקה!
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
האם מאדים הפוייקה?
-
- הודעות: 4
- הצטרפות: 02 יולי 2003, 00:31
כשרות פוייקה ושאר ירקות
גורי קופים אורגניים אינם כשרים בפוייקה אלא אם כן הם מאדימים לפניו.
ומן הראוי שההלכה תתחיל להוות נר לרגלי האתר הזה תכף ומיד.
ומן הראוי שההלכה תתחיל להוות נר לרגלי האתר הזה תכף ומיד.
כשרות פוייקה ושאר ירקות
סליחה אבל מה זה פוייקה?
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
אם הבנתי נכון - סיר גדול גדול ששמים אותו בתוך האש ממש עם כל מיני דברים בפנים ויוצא אוכל.
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
טוב. לא בדיוק מפורטת יותר. אבל עם ניסוח קצת פחות "אחת בלילה".
כשרות פוייקה ושאר ירקות
השאלה היא ממה הסיר עשוי ולא מה גודלו.
אם הוא ממתכת מכשירים אות די בקלות עם קצת עבודה.
אם הוא מחרס העניין די עבוד.
אם הוא ממתכת מכשירים אות די בקלות עם קצת עבודה.
אם הוא מחרס העניין די עבוד.
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
-
- הודעות: 159
- הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08
כשרות פוייקה ושאר ירקות
האם הפוייקה מאדים?
האם הפוייקה צדק?
האם יש למישהו מתכון בשבילי? בבקשה?
<אש"י נואש!>
האם הפוייקה צדק?
האם יש למישהו מתכון בשבילי? בבקשה?
<אש"י נואש!>
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
אש"י,
אולי כדאי לשנות את שם הדף ל מתכוני פוייקה.
מי ייכנס לדף על כשרות? (חוץ ממני ומחבצלת ושאר בני המיעוט שיש כאן)
כולם פה עוכרי ישראל - אבל לדף על אוכל הם ייכנסו!
אולי כדאי לשנות את שם הדף ל מתכוני פוייקה.
מי ייכנס לדף על כשרות? (חוץ ממני ומחבצלת ושאר בני המיעוט שיש כאן)
כולם פה עוכרי ישראל - אבל לדף על אוכל הם ייכנסו!
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
טוב, נו. אני אעשה את זה בשבילך. ככה זה ייצא תקין פוליטית.
-
- הודעות: 769
- הצטרפות: 02 מאי 2003, 01:24
- דף אישי: הדף האישי של תוספות_יוםטוב*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
מתכונים לפוייקה בבקשה.
בבקשה, אבא של.
בבקשה, אבא של.
כשרות פוייקה ושאר ירקות
סתם תפוחי אדמה עם מלח בפנים זה טעים. וכשר.
-
- הודעות: 8
- הצטרפות: 23 יוני 2004, 20:04
- דף אישי: הדף האישי של יוהאן_התמני*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
מתכון לג'חנון בפוייקה בבקשה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
מתכון לפויקה הודי:
לבשל בגהי או בשמן הרבה תבלינים (כמון, כורכום,עלי דפנה,קארי, גרעיני חרדל, קינמון, וכו') להוסיף בצל, תפו"א ,גזר ולהוסיף קצת מים אחרי 15 דקות להוסיף בטטה ,שורש סלרי, כוסברה , פטרוזיליה וכו' להוסיף עוד קצת מים לבשל 10 דקות ולהוסיף קישואים אפונה ומיץ לימון לבשל 10 דקות ,להוסיף אורז או כל דגן אחר ומים לבשל עוד רבע שעה וזה מוכן וטעים....
לבשל בגהי או בשמן הרבה תבלינים (כמון, כורכום,עלי דפנה,קארי, גרעיני חרדל, קינמון, וכו') להוסיף בצל, תפו"א ,גזר ולהוסיף קצת מים אחרי 15 דקות להוסיף בטטה ,שורש סלרי, כוסברה , פטרוזיליה וכו' להוסיף עוד קצת מים לבשל 10 דקות ולהוסיף קישואים אפונה ומיץ לימון לבשל 10 דקות ,להוסיף אורז או כל דגן אחר ומים לבשל עוד רבע שעה וזה מוכן וטעים....
-
- הודעות: 20
- הצטרפות: 27 מרץ 2007, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של שולה_נעמולה*
כשרות פוייקה ושאר ירקות
בני מיעוטים יקרים, אני מקווה שזה יעזור...
הבאנו את הפויקה (למען הסר ספק: מברזל בלבד, של מנחם 'כאן הפויקה', אבא של ערן. זה בא מהבורים של דרום אפריקה והיום גם ביצור עצמי שלו בסין. סירים יפים מחומר, ז"א clay זה כבר משהו אחר) לרב שלנו לפני שני פסחים ולאחר דיון שקלה וטריה הוחלט כך:
מכיוון שהמגע עם גחלים הוא מבחוץ- אז בפנים יש בישול למעשה (ולא צליה או גריל) - לכן אחרי ניקוי כדבעי מספיקה הגעלה רגילה. עכשיו לכו תמצאו סיר בגודל מתאים... ואיזה גברתן שיכניס ת'פויקה פנימה.
לגבי הצד החיצוני - מגעילים כנ"ל, אבל את החיבורים של הידיות צריך ללבן עם ברנר באמת כמו שמישהו אמר פה למעלה.
שאלה שבאמת לא חשבנו עליה היא הענין הזה, שבסוף כל פוייקה אנחנו הופכים ושורפים באש כדי לפחם את כל השאריות ולהוציא אותן בקלות.
אולי אז המצב הוא שיש בישול בצליה, ואז כל הפויקה צריכה ליבון?
בתאבון, נעמה
הבאנו את הפויקה (למען הסר ספק: מברזל בלבד, של מנחם 'כאן הפויקה', אבא של ערן. זה בא מהבורים של דרום אפריקה והיום גם ביצור עצמי שלו בסין. סירים יפים מחומר, ז"א clay זה כבר משהו אחר) לרב שלנו לפני שני פסחים ולאחר דיון שקלה וטריה הוחלט כך:
מכיוון שהמגע עם גחלים הוא מבחוץ- אז בפנים יש בישול למעשה (ולא צליה או גריל) - לכן אחרי ניקוי כדבעי מספיקה הגעלה רגילה. עכשיו לכו תמצאו סיר בגודל מתאים... ואיזה גברתן שיכניס ת'פויקה פנימה.
לגבי הצד החיצוני - מגעילים כנ"ל, אבל את החיבורים של הידיות צריך ללבן עם ברנר באמת כמו שמישהו אמר פה למעלה.
שאלה שבאמת לא חשבנו עליה היא הענין הזה, שבסוף כל פוייקה אנחנו הופכים ושורפים באש כדי לפחם את כל השאריות ולהוציא אותן בקלות.
אולי אז המצב הוא שיש בישול בצליה, ואז כל הפויקה צריכה ליבון?
בתאבון, נעמה