כובע קסמים דאנא

עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

כובע קסמים,כובע קסמים
מה שנותנים זה מה שמקבלים

magik hat, magik hat
what you giveis what you get
מילים שממשיכות להתנגן במוחי ,בהוויתי, מאז שמעתי לראשונה את הפזמון הזה בריינבו לפני.... שנים

מאז ילדותי, זוכרת עצמי כמי שחשה בוז לאנרגיית הכסף כפי שהתהוותה בעולמנו המודרני
מפנטזת כבר שנים על חיי קיימות של קהילה המבוססת על חליפין

תחילה התוודעתי לקהילת מחרוזת המיתולוגית שפעלה בירושלים רבתי
ואז,לפני 11 שנים, פתחתי את מחסן החליפין, הקח-תן שהייתי בטוחה שהוא פרי יצירתי עד שעם השנים נחשפתי לעוד שותפים לדרך במקומות אחרים
השבוע התוודעתי לעובדה שהקחתן הראשון שפתחתי במושב מטע ממשיך להתנהל בלעדיי כל השנים. איזה סיפוק. יש רגעי חסד בחיים...
חברות קיבלו השראה ממני ופתחו מחסן קחתן גם במכמנים וצוקים ובעוד מקומות . היום זו כבר מציאות שכיחה בכל מקום

היום אני במקום אחר
היום אני כמהה לממש התמרה של שפע חומרי,גשמי לאנרגיה רוחנית מייטיבה ומעצימה
היום אני כמהה לממש חיי קהילה המבוססת על חליפין של איכויות אנושיות,של נתינה וקבלה של יכולות,כוונות טובות,עשייה אקטיביסטית למען תיקון עולם
לא כי צריך,לא כי אקבל משהו בתמורה,אלא מתוך מניע פנימי עמוק,מתוך דחף אנושי שמודע,שמחובר להבנה שנתינה וקבלה אחד הם. הכל אחד...


לפני חודש היינו בשוק חליפין שמישהיא אקטיביסטית מהרדוף יזמה
היה כל כך כייף להחליף יצירה שלנו ביצירה של אחרים.
החלפתי תיק בד שרקמתי עליו תמורת נוזל כלים ונוזל כביסה שמישהיא הכינה עשוי אפר מדורה (מבושל במים)
  • החלפנו גלויות-ברכות שציירנו עליהן בחול צבעוני תמורת מאפים טעימים וקציצות חוביזה
  • בני החליף תמונה יפהיפיה שצילם תמורת שני שקיות בד מלאות אגוזי מקדמיה
בתי החליפה שרשרת חרוזים שהשחילה תמורת קשת שמישהיא הכינה
  • החלפתי מובייל מתרמילי עצים תמורת 4 כוסות מיץ פירות ירוק לכולנו
  • 3 כדורי ג'אנגלינג תמורת יצירה מבוץ וקש של קן, בתוכו ציפורים עשויות איצטרובל ונוצות אמיתיות
  • מגנטים לקישוט המקרר עם תמונות ציפורים תמורת בד רקום יפהיפה

והיום,עכשיו קראתי את הטכסט שמצ"ב אודות ה "דאנא"
אהבתי,אז מביאה כאן כהזמנה פתוחה לדיון
עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

מהי דאנא דאנא היא מילה עתיקה בשפת הפאלי, השפה בה נכתבו דברי הבודהא, ומשמעותה: נדיבות, רוחב לב, נתינה או מתנה.
היא מתקשרת באופן ישיר למילה הלטינית DONUM ודרכה למילה האנגלית DONATION (תרומה)

מאז ימיו של בודהא, לאז 2,500 שנה, הוצאה תורתו ללא תנאי לכל דורש. תורת הבודהא (הדהרמה) נחשבה, מאז ומעולם, כמשהו שאין לו מחיר, כך שהדאנא מהווה חלק מהותי ובלתי נפרד מן המסורת הבודהיסטית. לא היתה, ואין גם היום דרך לתמחר את תורת האמת, שכן היא בעלת ערך מעל ומעבר לכל מחיר.

הבודהה אמר כי הדאנא היא הראשונה מבין עשרת הפאראמיס (סגולות האופי) שיש לטפחן. פעולת הנתינה פותחת את ליבנו, מפחיתה לרגע את העיסוק בעצמנו ומדגישה את חשיבות רווחתם של אחרים, ולכן טמון בה רווח בל ישוער לנו הנותנים. המחווה הפשוטה של להציע פרח, לתת שירות, מחשבה או מילה חביבה, ארוחה פשוטה או עזרה כספית, מהווים למעשה צורה אמיתית וכנה של תרגול תורתו של הבודהא.

העובדה שאין כל עלות קבועה משאירה את האחריות בידי האדם להחליט איזה סכום של תמיכה מתאים לו/לה. כמו כן זה מבטיח שהלימוד וההוראה הם זמינים לאנשים מכל הרמות הכלכליות. הדאנה מזמינה כל אחד ואחת לפתח את יכולתם להיות נדיבים בהקשר שתומך ישירות בצמיחה שלו/שלה. כמו באסיה, לתמוך במורה שלך הוא לתמוך בעצמך ולעזור להפוך את הלימוד לזמין עבור אחרים.
לעיתים קרובות אנשים מבקשים קווים מנחים בנוגע לדאנא. הדהרמה היא דרך חיים ודרך של שחרור שהינה חסרת מחיר. כך, איך יכול אדם להיות מודרך? אין כל התחייבות לתת. כאשר המתנה של הדהרמה נחווית כיקרת ערך, ישנה הזדמנות של הדדיות להשתתף באופן נדיב בתמיכה במורים ובלימוד. אחד מהקוים המנחים הוא אולי "לתת עד אשר לבך מרגיש מלא, לעשות את המירב שביכולתך להחזיר את מה שניתן". בנוסף אדם יכול לחפש הנחייה על ידי כך שיתבונן בעלות הנקובה עבור אירועים או סדנאות דומים בתרבות שלנו..... ההחלטה של כמה לתת היא אישית באופן עמוק. אלה עם פחות אמצעים הם חופשיים לתרום פחות, ואלה עם אמצעים גדולים יותר יכולים להציע יותר, בהתאם לנטיית ליבם.

כאשר הבודהה דיבר על אורח חיים נכון (Right Livelihood), כחלק מדרך שמונת הנתיבים, שמטרתה להגיע לשחרור מסבל ולשלווה (נירוואנה), הוא התייחס לשלושה היבטים: דאנא, סילה, בהוונה (Dana, Sila, Bhavana) שפירושן בהתאמה: נדיבות, מוסר, תרגול להתפתחות מנטאלית.
הסדר אינו מקרי: הנדיבות קודמת למוסר ולהשגת החוכמה באמצעות תרגול מדיטציה.

אנו , אנשי המערב מעוניינים רק באותו היבט אחרון בסדר: התרגול שיוביל להשגת החוכמה והשלווה ולא תמיד נותנים דעתנו להיבטים הקודמים לו של הנדיבות והמוסר.

הכיצד יתכן שנדיבות קודמת לתובנה?

נדיבות פרושה נתינה, פתיחות והכרה בצורך לחיות בצוותא ובחיוניות של תרומה הדדית. נדיבות באה מתוך מקום שיש מספיק לכולם ולכן אם אני אתן לא ייגרע ממני ולהפך הנתינה תעצים אותי. הנתינה מתייחסת למגוון היבטים: ידע, אמפטיה, פרגון, זמן, כסף וכל דבר שעשוי לסייע לזולת מתוך המקום עפ"י חז"ל של "זה נהנה וזה אינו חסר". ללא נדיבות לא יתכנו יחסי אנוש בריאים ומצמיחים משום שהתחליף לנדיבות היא התחשבנות קטנונית המוליכה לכעס ואכזבה . בהתאמה ישנם מחקרים רבים בנושא המוח ותפקודו המראים שהאושר מותנה בהכרה שעשינו משהו משמעותי, וכן שעזרה לאחר מעצימה את העוזר אפילו יותר משמועילה לנזקק.

תלמידיו של הבודהה עד עצם היום הזה מצווים לתרגל נדיבות: למסור את הידע וניסיונם לכל דורש על פי בקשה ללא ציפייה לדבר. מאידך הנזיר הוא בבחינת נזקק: הוא תלוי בקהילה שסביבו שתדאג לתת לו מזון, הוא אינו רשאי לבשל לעצמו ולכן קיומו הפיסי מותנה במידה מסוימת בנדיבות חברי הקהילה האמורים לבצע מטלה זו בשמחה ולא מתוך כורח.

היכולת לקלוט חוכמה מותנית בהכרת המורה ודרכיו, לכן בקהילות שונות המקיימות נזירים בודהיסטיים כל חברי הקהילה שותפים לאחזקת הנזירים: יש כאלו שידם משגת והם תורמים כסף, יש המגיעים על מנת להכין ולהגיש את ארוחת הבוקר המוקדמת לנזירים, יש המגיעים להכנת והגשת ארוחת הצהרים המוקדמת שאחריה הנזיר אינו אוכל מוצק (חייב לסיים לא יאוחר מ-12 בצהרים). חברי קהילה אחרים מטפלים בניקיון, אחרים באים בזמנם החופשי לטפל בגינה ולתקן דברים כשצריך. באופן זה כל הקהילה שותפה לקשר עם הנזיר ולזכות (merit) שמקורה בנדיבות הזו.

אנו מזמינים את חברי העמותה והמתרגלים לגלות נדיבות: מי בכסף, מי בידע, מי בזמן או בכל דבר שתומך בפעילות שלנו ועשוי לקדם את מטרות העמותה והקמתו של המרכז אשר יאפשר לנזיר עופר להמשיך את נתינתו בארץ ולהמשיך ולחיות בינינו לטובת כל היצורים החשים
עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

עוד יוזמה שניסיתי פעם להמריא: בנק זמן



הרעיון המרכזי הוא כי " זמן שווה זמן" – כל אחד יכול לתרום זמן ולקבל זמן.
שעה של נתינה שווה שעה של קבלה.


מתוך האתר: www.bankhazman.org.il

(מומלץ להיכנס ולצפות בסרט! )

בנק הזמן- פרויקט קהילתי חדשני בו כל אחד יכול לתת ולכל אחד מגיע לקבל.
הרעיון בבסיס הפרויקט הוא ש"זמן שווה זמן". שעה של נתינה בתחום מסוים, מזכה את הנותן בשעה של קבלה בתחום אחר, אותו הוא בוחר ממאגר היכולות שנצברו בקהילה. בבנק הזמן הזמן של כולם שווה- כל אחד הוא גם נותן וגם מקבל. כל שירות מתומחר לפי משך הזמן הנדרש לספקו ולא לפי הערך שלו בשוק הכלכלי.
בנק הזמן מושתת על הרעיון בו אנשים "מפקידים" את זמנם בבנק ע"י מתן עזרה לאחרים בתחומים מגוונים ו"פודים" את זמנם כאשר הם צריכים שמשהו ייעשה למענם. בבנק אין "מתנדבים" אלא "תורמי זמן" ו"מקבלי זמן".ניתן לתרום בכל תחום שהוא, מעזרה בלימודים וייעוץ כלכלי ועד לעזרה בגינה. כל אדם יכול לבחור במה הוא רוצה לתרום ומה הוא רוצה לקבל, בזמן ובמקום הנוחים לו. בנק הזמן מניע יחסי גומלין בין התושבים בקהילה העוזרים והנעזרים בתחומי חיים שונים במסגרת שלאחד על אחד, ומתאם ביניהם. חברי הקהילה מתחברים לפרטים אחרים בקהילה וכך נוצרת שרשרת של נתינה וקבלה. שרשרת זו מהווה תשתית לבניית הקהילה.

והסבר רחב יותר:


הרעיון המונח ביסוד בנק הזמן הוא שאנשים "מפקידים" את זמנם בבנק על-ידי מתן עזרה לאחרים בתחומים מגוונים, ו"פודים" את זמנם כאשר הם רוצים שמשהו ייעשה למענם. בבנק אין "מתנדבים", אלא "נותני זמן" ו"מקבלי זמן". כל אחד יכול לתת וכל אחד יכול לקבל, כאשר המטבע המוחלף הוא "זמן".

בנק הזמן מתאים עצמו לנותן הזמן - אפשר לתרום בכל תחום שהוא, מעזרה בלימודים ומתן טיפולים אלטרנטיביים ועד לטיול עם הכלב. מגוון האפשרויות לנתינה ולקבלה הוא בלתי-מוגבל ומתבסס על כל היכולות המצויות בקהילה: עזרה לשכנה עם הקניות, הבאת תרופות לקשישים, חברה לאנשים בודדים, סיוע לימודי, חונכות, לימודי שפות, פיתוח קול, לימוד נגינה, ועוד... למשל, דני נותן זמן – מלמד את שולה אנגלית, ומקבל זמן מטלי– הנותנת טיפול בשיאצ'ו; עינת מבשלת לאדון כהן ומקבלת הדרכה במחשבים ממאיה, וכן הלאה.

כל אדם רשאי לבחור מה ברצונו לתת, מה ברצונו לקבל, מתי ואיפה, הכל לפי נוחותו ורצונו. המעורבים בחליפין יכולים להיות מכל קבוצות הגיל; הנתינה והקבלה מתרחשות בין פרטים בגילאים שונים ובין אנשים בעלי רקע חברתי ותרבותי שונה.

בנק הזמן מניע יחסי גומלין בין התושבים בקהילה העוזרים והנעזרים בתחומי חיים שונים במסגרת של אחד על אחד, ומתאם ביניהם. כל מי שנותן שעה יכול לקבל שעה בתמורה. כל שירות "מתומחר" לפי משך הזמן הנדרש לספקו ולא לפי הערך שלו בשוק הכלכלי.

המפקיד זמן לא חייב לקבל תמורה, ובוודאי לא מייד. הפקדת הזמן נשמרת לזכותו (כקרדיט) – עד אשר יזדקק לקבל שירות כלשהו בעתיד.

חברי הקהילה מתחברים לפרטים אחרים בקהילה וכך נוצרת בסופו של דבר רשת או שרשרת בין אנשים נותנים ומקבלים; רשת זו מהווה תשתית ליצירת קהילה.


ייצור משותף מבוסס על ארבעה ערכים מרכזיים:
• ההון האנושי הוא הנכס העיקרי של החברה; כל אחד יכול להיות נותן ותורם לחברה.
• יש להגדיר מחדש את המושג "עבודה", כך שיכלול כל פעילות שאינה מוגדרת היום במונחים של כלכלת השוק וכוללת, למשל, גידול ילדים, שימור המשפחה והשכונה, דאגה לחלשים וכדומה.
• הדדיות היא צורך אוניברסלי, לכן יש להפוך פעולות חד-צדדיות של נתינה לחליפין הדדיים – לא עוד "אני צריך אותך" אלא "אנחנו צריכים זה את זה".
• לאנשים יש צורך ברשת חברתית; רשת כזו מהווה הון חברתי והיא נוצרת על-ידי הדדיות, אמון והתגייסות ציבורית. כדי לטפח את הרשת החברתית יש להשקיע בה כל הזמן.

הספרות המקצועית מגדירה מספר יעדים חברתיים העומדים ביסוד בנק הזמן, שהעיקריים ביניהם:
• התחדשות קהילתית: על-ידי יצירת רשתות חברתיות, לכידות חברתית ובניית אמון הדדי שהם הבסיס לחיי קהילה (Seyfang , 2002).
• שיפור ההערכה העצמית של מקבל השירות והעצמתו באמצעות התנדבות הדדית: התפיסה היא שנתינה חד-כיוונית גורמת לתחושת תלות וחולשה, לעומת התנדבות הדדית, המעצימה את מקבל השירות על-ידי שינוי מעמדו ממקבל שירות למעמד של לקוח. בגישה זו, המסר המועבר לאוכלוסיות החלשות הוא שלכל אדם יש מה לתרום לאנשים אחרים ושתרומתו מוערכת בצורה שווה (Dentzer, 2000).
• עידוד מעורבותם של אנשים מקבוצות שמודרות חברתית: ללא בנק הזמן, קבוצות אלה לא היו מעורבות ביוזמות התנדבותיות קהילתיות (Seyfang, 2002).
• הגדרה מחדש של מושג ה"עבודה" על-ידי הכרה בתרומה של עבודה שבדרך כלל אינה מתוגמלת במסגרת כלכלת שוק, כגון, גידול ילדים והשקעה בפעילות בקהילה (Chan, 2001).

פיתוח הרעיון בארץ
המצב החברתי-כלכלי המאפיין את החברה הישראלית בשנים האחרונות היווה תמריץ לפיתוחו של הרעיון בארץ. הצמצום שחל בשירותים הניתנים על-ידי המגזר הממלכתי והציבורי יחד עם הירידה בכוחו של המעמד הבינוני הביאו לכך שגם אנשים שחשו יציבות כלכלית החלו להתמודד עם קושי במימון השירותים שלהם הם זקוקים. הרעיון המונח בבסיסו של בנק הזמן מאפשר להשתמש בזמן כתחליף לכסף; בכך מנצל בנק הזמן את היכולות האנושיות בקהילה ומחזק את החוסן החברתי והכלכלי של חבריה.

פיתוח הרעיון בירושלים תאם את המציאות החברתית המקומית. בעיר קיימת תשתית של פעילות קהילתית-חברתית רבת שנים ופריסה של מינהלים קהילתיים המבטאים את הערכים של דמוקרטיה משתפת, התנדבות ומעורבות חברתית. המודל שפותח בירושלים מבוסס על העקרונות העיקריים של התכנית בעולם, למעט העובדה שהתכנית בירושלים בנויה על בסיס שכונתי, כלומר על קירבה גיאוגרפית ולא על בסיס פונקציונלי, כלומר על-פי תחומי עיסוק, תפקידים או זהות מקצועית.

הערך המוסף של התכנית הוא בכך, שבנק הזמן מהווה לא רק "שוק" של חליפין קהילתי אלא תשתית לבנייתה של קהילה ולקיום יחסי גומלין חברתיים, שמחזקים את תחושת ההדדיות והסולידריות, שבין חברי הקהילה.



מהפך בהרגלי ההתנדבות המוכרים: אין מתנדבים, אלא תורמי זמן ומקבלי זמן; אין חזקים שנותנים וחלשים שמקבלים; נוצר שוויון בין הנותן למקבל.



מטרות

• פיתוח סולידריות חברתית-קהילתית: בנק הזמן מיועד ליצור רשת של עזרה ותמיכה הדדית בין פרטים, קבוצות וארגונים ולקרב בין חברי הקהילה על-ידי עזרה הדדית והרחבת מעגל המענים בקהילה, באמצעות ניצול ומיצוי של היכולות האנושיות שבה.

• עידוד פעולה עצמאית ואזרחית של פרטים לשיפור איכות החיים בקהילה באמצעות לקיחת אחריות לשינוי המצב החברתי והכלכלי בסביבתם.

• פיתוח כלכלה קהילתית: באמצעות משאבים הקיימים בקהילה (זמן של מבוגרים שפרשו, משאבי ידע, משאבים בתחום הזכויות האזרחיות, ציוד ביתי לא משומש, ועוד) ניתן לפתח פרויקטים קהילתיים, להגביר את הקשר הקהילתי, להגדיל את החוסן החברתי ולנצל בצורה כלכלית נכונה יותר את המשאבים הקיימים.
• העצמת חברי הקהילה: לנתינה יש ערך אנושי רב והיכולת לתת הופכת אנשים לבעלי תחושת ערך ושייכות. תפיסה זו חשובה תמיד, אך ביתר עוצמה בימים של משבר כלכלי, שכתוצאה ממנו אנשים שלא היו נזקקים בעבר הופכים לנזקקים בהווה, אך למרות זאת יכולים להרגיש בעלי ערך ביכולת הנתינה שלהם.
• הפחתת הסטיגמה של נזקקות בקרב אוכלוסיות מוחלשות ויצירת שוויון בין הנותן למקבל: כל אחד יכול לתת ולכל אחד מגיע לקבל. בדרך זו יש הימנעות ממעמד פטרוני בעת הנתינה ונוצר מצב חדש, שבו החזקים, הרגילים בנתינה, מקבלים מהזולת ואילו המוחלשים, הרגילים בקבלה, יכולים לתת מכוחם ומיכולותיהן השונות למען הקהילה. בכך מתחזקת התחושה של המסוגלות העצמית והביטחון העצמי.
• יצירת מניע חדש למעורבות חברתית התנדבותית: הרעיון החדשני של בנק הזמן משמש כזרז המושך אוכלוסייה של מפקידי זמן שעד עתה לא הייתה להם מעורבות חברתית. הרעיון שאפשר לתת וגם לקבל מקרב אנשים שהיו רחוקים מפעילות התנדבותית. בכך מעודדת התכנית פעולה עצמאית ואזרחית של פרטים לשיפור איכות החיים בקהילה, באמצעות לקיחת אחריות לשינוי המצב החברתי והכלכלי בסביבתם.



מישורי הפעילות
בנק הזמן פועל במקביל בשלושה מישורים: פרטים, ארגונים וקבוצות.

פרטים: הנעת יחסי גומלין בין תושבים בקהילה העוזרים ונעזרים בתחומי חיים שונים במסגרת של אחד על אחד, ותיאום ביניהם. חברי הקהילה מתחברים לפרטים אחרים בקהילה וכך נוצרת מסגרת או שרשרת של נתינה וקבלה.
ארגונים: יצירת קשר ותיאום שיתופי פעולה עם ארגונים אחרים הפועלים ברמה השכונתית וברמה העירונית. בנק הזמן מספק תורמי זמן לפעילות בארגונים, ובתמורה הארגונים מתחייבים לפעילות קהילתית ברמה ארגונית או פרטנית. הפרט מתחבר לארגון בקהילה כדי לספק שירות בתחום מסוים או לקבל שירות מהארגון. הארגון קולט את האדם, מלווה אותו, מספק לו הכשרה ועוקב אחר מהלך ההתנדבות. האדם צובר שעות בארגון ובתמורה על הארגון לספק שעות לקהילה.
קבוצות: ייזום פרויקטים קהילתיים המפעילים קבוצות עניין בנושאים שונים. הקבוצות פועלות על בסיס של נתינה וקבלה. כל פרט בקהילה יכול להתחבר לקבוצה כזו.
להלן מספר דוגמאות:
שילוב בין פרטים לארגונים: אסתר מעניקה טיפול פלדנקרייז לרותי; רותי מכינה תלמידים לקראת בגרות בלשון במסגרת פרויקט הכנה לבגרויות הפועל במינהל הקהילתי; התלמידים הלומדים במסגרת הפרויקט מתנדבים בתחומים שונים למען הקהילה.
שרשרת נתינה בין פרטים: טובה מסייעת לקשישה בשם אביבה; אביבה מלמדת את שרון, עולה חדשה, עברית; שרון מתרגלת אנגלית עם חנה.
שרשרת נתינה בין ארגונים: א', מטופל במועדון של בריאות הנפש, מכין במסגרת הטיפול עוגות ומעביר אותן לעמותה המחלקת מזון לנזקקים.
פעילות בקבוצות: מאיה מעניקה טיפול בתנועה לקבוצה של חמישה מחברי בנק הזמן. כל אחד מהחמישה נותן זמן למישהו אחר בקהילה, בתחום אחר. מיקי – נותנת עזרה בגינון, חווה - בישול ואפייה, ארז - הוראת מתמטיקה, שולה - טיפול ברייקי, אפרים - סיוע לקשישים.


פעיל: "אנשים 'נדלקים' על הרעיון… מוצא חן בעיניהם שהם תורמים אבל גם מקבלים תמורה, כי נמאס להרגיש 'פראייר' – מי שנותן כל הזמן ולא מקבל…רעיון החליפין נותן תחושה טובה לכולם…"
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

סליחה שלא קראתי את כל הפוסטים לעיל.
רק רציתי להגיד: אני לא אוהבת תשלום ב'כובע קסמים' או בתרומה.

גם אם נותן השירות אומר שאפשר לתת 'כמה שרוצים' - לרוב כן מסתתרת איזה ציפייה לסכום מסוים,
ואני מהצד השני צריכה לנסות לנחש למה הוא מצפה.
ואז לפעמים כדי שלא ייצא שנתתי פחות מדי - אני נותנת יותר ממה שהייתי משלמת במצב רגיל.
או בגלל ש'לא נעים לי' - אני בסופו של דבר נותנת יותר ממה שאני באמ-ת רוצה לתת (למרות שזה אמור בעצם להיות על בסיס 'רצון' ו'שמחה' :-P).
לא משנה כמה אני נותנת, מעט או הרבה - אני תמיד מרגישה מחורבן עם זה.

(זה מזכיר לי את הודו. אמרו לי לפני שנסעתי - אם הודי אומר לך 'תשלמי כמה שאת רוצה' - בחיים אל תסכימי ותתעקשי שיגיד סכום מדויק. מאחורי ה'תשלמי כמה שאת רוצה' הזה מסתתרת ציפייה מאוד מדויקת, וזאת יכולה להיות נפילה גדולה).

בקיצור, מעדיפה שיגידו לי סכום מדויק.
ארצה - אקח.
לא ארצה - לא אקח.
(או שייווצר משא ומתן שבסופו אם יתאים לי אז אקח).
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

זה כמובן לא סותר הרבה דברים יפים שנכתבו לעיל, שוקי חליפין, בנק הזמן וכו' - שכולם רעיונות נהדרים...
עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

כל אחד נדרש לקחת אחריות על הציפיות שלו והבחירות שלו
אף אחד אחר לא אחראי על כך שאת בוחרת לתת יותר מכפי שאת רוצה. זו בחירה שלך, קחי עליה אחריות.
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

_רק רציתי להגיד: אני לא אוהבת תשלום ב'כובע קסמים' או בתרומה.
גם אם נותן השירות אומר שאפשר לתת 'כמה שרוצים' - לרוב כן מסתתרת איזה ציפייה לסכום מסוים,
ואני מהצד השני צריכה לנסות לנחש למה הוא מצפה._
פיספוס גדול של המהות של הדאנא.
בודהיזם הוא תרגול רוחני, שחרור מכבלים בדרכים שונות.
דאנא - עוסק בנדיבות. אדם מתרגל תהליך רוחני בנושא נתינה, זו ההזדמנות לצמוח.
לצמוח בנתינה זה גם להבין את היחס שלך לחומר ולכל דבר קיים. הבודהיזם אומר - הכל ארעי, ומה הנטיה שלנו? להיצמד ולהידבק, לאחוז ולא לשחרר.
הבודהיזם מציע לתרגל נדיבות. קודם כל לתת, בלי צפיה לקבל משהו מיידי בתמורה
הנדיבות הגבוהה ביותר היא זו שבאה עם תבונה - לפני, בזמן ואחרי המעשה.
דוגמא אחת של נתינה נבונה: נתינה עם הבנה ברורה שבהתאם לחוק הקרמתי של סיבה ותוצאה, מעשה הנדיבות ייתן פירות בעתיד.
התבונה היא קודם כל של צד הנותן.

לצמוח בנתינה זה לתת בשמחה, מתוך תחושת חופש או שחרור
לצמוח בנתינה זה לאהוב - לשמוח עם מה שיש לי לתת, ואם אני בצד המקבל - לשמוח במה שקיבלתי ולהגיד תודה בדרכים שונות.
לצמוח בנדיבות זה לשחרר את המקבל ולא לנסות לקשור אותו בדרך ההתחייבות
לצמוך בנדיבות זה ללמוד להעריך כל פעולה שנעשית, אם לטובתי, ואם לטובתו של השני, אם יש לה תוצאה מיידית או התוצאה אינה ידועה.

לצמוח בנתינה זה להעריך נתינה של אחר באהבה, ולתת להערכה הזו תוקף - תמורה כלשהי, בהתאם ליכולת ולהבנה
טמון בה רווח בל ישוער לנו הנותנים
כולנו נמצאים בנתינה. בכל רגע.
אם נסתכל כך על החיים נבין כמה אנו מקבלים .
ברגע שאת מבקשת ממני משהו את מעניקה לי את הזכות להעניק.

דאנא זו תמיכה בדרך הנתינה, זה להמשיך את הזרימה והקיום של הנתינה.
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

כובע קסמים דאנא

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

לא משנה כמה אני נותנת, מעט או הרבה - אני תמיד מרגישה מחורבן עם זה.
כי את כנראה חיה בחיפוש אחר אישורים מבחוץ. טובה-לא טובה, בסדר-לא בסדר, יאהבו אותי? ומה שהכי מניע זה הפחד מדחיה!
אני אתן - ומה תהיה התגובה לכך?

אולי את גם מתחשבנת עם קבלה..
האם נתנו לי מכל הלב? האם נתנו לי כל מה שיכלו? אולי יתנו לי יותר - זה אומר שאני שווה יותר?

אני כבר שנים לא נותנת הרבה מתנות, ימי הולדת, למשל, לא לכל חברה או בן משפחה אני נותנת מתנה, ואם כן, אני משתדלת מאוד שזה יבוא מתוך רצון כנה ואמיתי לתת, ולא כי צריך.
חגים - קלאסי אצלי, אני לא מוכנה לפעול על אוטומט, רק כי נהוג או צריך. לרוב לא נותנת רק בגלל הנוהג המטופש הזה שכולם פועלים בו על אוטומט.
עכשיו הבת שלי מתעוררת ומבינה שיש מתנות בחגים והשנה, לראשונה, ביקשה מתנה לחג.
יש חברות שאני כבר כמה שנים לא נותנת להן מתנה ביומהולדת, ויש כאלו שכן. אין זה מוריד מעומק החברות בנינו. לאורך הקשר והחברות אני נותנת דברים שבאים מהלב (זה לא תמיד חומרי) ולעיתים מתנות ממש קטנות במחיר. זה מאוד משתנה, וטוב שכך.

יש מי שאין להם מספיק לעצמם ובכל זאת מרגישים צורך לתת מתנות, בעיני זה פוגע בקשר, בשני הצדדים.
הצד המקבל מרגיש לא נוח לקבל כאשר יודע שהנותן בחוסר, זה גם יוצר תחושת מחוייבות גדולה להחזיר בדרך כלשהי.
הצד הנותן עושה מאמץ, והנתינה הינה ממקום של חובה, גם אם שם אהבה...
נתינה כזו תמיד יוצרת צפיה ויחסים על בסיס לא נקי. מתחשבן.
מתחשבן - בבסיס יושב הצורך בהערכה ואהבה מבחוץ. צפייה. כל הזמן מחכה לאישור ומפחדת מדחיה.

מי שחסר לו אהבה מבחוץ או כסף מתחשבן.
כסף זה עניין אחר. טוב להיות במודעות לכמה אני יכולה להוציא, ועל מה אני בוחרת להוציא - סוג של התחשבנות, אבל פנימית.
לא על כל דבר קל לי לשלם בכסף, מה לעשות שרוב הדברים עולים כסף :-)
מאז שאני אמא אני עובדת הרבה פחות ולא קל לי להוציא כסף. יש דברים שאני ממש שונאת לשלם עבורם (אין לי ברירה, מחייבים אותי, זה החוק), ויש דברים שאני מסכימה שאני צריכה אותם, שם קל לי (נפשית) לשלם, גם כשקשה.
כשאני מזהה תשלום באהבה ומתוך הערכה גדולה למה שאני מקבלת זה אושר גדול בשבילי. זה קורה יותר ויותר, לשמחתי.

כשאני מציעה ריפוי על בסיס דאנא זה מגיע מתוך המקום שמבקש לתת. לתת ללא צפיה מוגדרת מראש לתמורה
אני מראש מבינה ובוחרת לתת באהבה גדולה, יש בי צורך ורצון אמיתי לתת.
אני מבינה שהנתינה שלי יכולה להשפיע במובנים רבים, שלרוב אינם ידועים מראש, ולכן מנסה לשחרר ציפיות לתוצאות/תמורות
כשאני בוחרת להציע ריפוי בדאנא יש בי צורך ורצון לא לחייב את השני להעריך את הנתינה שלי דווקא בכסף או דווקא בסכום מסויים.
חשוב לי שהאדם יקיים עם עצמו תהליך שמזהה את התמורה שבו (מה קיבל?) ולאחר שיזהה יפעל על פי צו ליבו, על פי יכולתו להעריך את שקיבל ולהעריך את שניתן.
הדאנא היא ההזדמנות לתת לשני להיות גם כן בנתינה, מהסיבה שנתינה שמגיעה בלב פתוח ורצון כנה להעניק יש בה תמורה אישית גדולה, ומהסיבה שנתינה שאין לה "מספיק ביקוש" או הכרה ערכית היא נתינה לחינם, גם אם היתה לה השפעה כלשהי, חסר לה תוקף.
מראש אני נותנת מתוך רצון עז להשפיע, להזיז, לרפא. אלו תמורות משמעותיות, כדי שיתקיימו הן זקוקות לתוקף כלשהו מהצד השני.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”