כואב לי בהתנתקות

נקניק_אדום*
הצטרפות: 24 דצמבר 2005, 21:31
דף אישי: הדף האישי של נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי נקניק_אדום* »

שלומות לכולכם,
על אף שנואשתי מאמור, ואמרתי נואש מהתפלשות בשדות סמול-טוק טובעניים, עם שמאל-טוק תובעניים - אני חש אמביוולנטי כשאני רואה ב - YNET (שידוע כאתר שמאל-מרכז) את תמונת אבו-מאזן (שחוטא לשמו, ואינו מהווה גורם מאזן כלל ועיקר), ובקטנצ'יק חמאסטן.
והתחושות המנוגדות האלה בי, הניעו אותי לפתיחת הדף הזה. כי מצד אחד אני שונא להגיד אמרתי לכם שאמרתי לכם, ומצד שני:--איחסה מגה על כל שותי הקפה בבילעין בימות שישי.
איפה אתם כשצריך אתכם? מדוע דף סטייל השואה והפלסטינים מול עצמם לא נפתח?
האם ההומניות הינה שם קוד שמאפשר קבלה לחוגי אליטיזם איזוטרייים בערבות גוש דן ותו לא?האם אין ערך מוסף להומניות הזו מלבד טוקבקים, והתפקדות למפלגה כמה שיותר באדר מיינהופית? האם השתלטות החמאס על רצועת עזה לא מהווה אירוע מכונן במדינה הפלסטינית המשמשת ובאה עלינו?

האם חוסר האכפתיות הזה הינו מגמה מתמשכת של קריסת השמאל על שלל תיאוריותיו? האם בחירת ברק שברח מכל מקום אפשרי, והפקיר את מדחת יוסוף מהווה את הסמן הימני? האם בחירה בפרס שהגה, יזם, תכנן, מיסד, דחף ושאף לנשיא מדינת ישראל התשיעי מהווה את אקורד הסיום להיפוקרטיות השמאלנית? להומניזם הסלקטיבי?

-- לפחות תשתו קפה בבזל. יופי של מאפה ערמונים יש בקפה הזה.ככה גם תצליחו להישאר בצד 'הנכון' של המפה הפוליטית, וגם ליהנות משיק א-לה-לוצרן בואכה ברן.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

תראה-
זה לא שהם לא קוראים. הם קוראים. אבל לא מגיבים. וכמו שאמרת - הם לא קוראים את מה שלא נעים להם, מדחיקים את מה שלא מתאים להם.
אני לא אומר שחבל שלא, אני למעשה טוען שטוב שלא. משום שככל שאתה ממעט לשמוע את דעתם של אחרים, ובטוח בצדקתך עד לאין סוף, אתה הופך לפחות ופחות רלוונטי. ומי שלא רלוונטי לדיון, כנראה לא צריך לקחת בו חלק בשום צורה שהיא.

גועל נפש של אנשים יש בעם שלי - אני לא כ"כ מסכים לזה. משתי סיבות:
  1. מאז ומעולם היו ערב-רב, ומתיוונים, וצדוקים עבור דרך שבתאי צבי ובן-גוריון, וכלה במתרפס חסר חוט השדרה האולטומטיבי דהיום - אולמרט וחבר מרעיו. מטבע הדברים, בכל מקום שבו גרים אנשים, יש בית שימוש. אבל לא כל מה שבאיזור השירותים הוא חרא (ותסלח לי על חוסר הממלכתיות).
  2. עד כמה שידוע לי - כל זמן שאנחנו כעם היינו מאוחדים, גם אם לא הלכנו בדרך ה', עדיין הובסו אוייבנו מפנים ומחוץ. ולמה? משום שישראל כוחו באחדות. ראה את מקרה אחאב. הבנאדם היה ערס פרהיסטורי מצוי. בליין וחפרן יערות ידוע. שוכב עם כוכבות פורנו תקופתיות על ימין ושמאל, וביד השניה מכסח ליבוסים ת'צורה. וכל הסיפור הזה מצליח לו מכיוון שהוא שומר על אחדות העם.
אני לא מעוניין להסביר בדף הזה לשום שמאלני מצוי או לא, למה הוא טועה. בנאדם שחי בתוך מדמנה מתרגל לריח, ולא יודע שזו מדמנה. גם אם אסביר לו את זה עוד מאות שנים. זה איזשהו נסיון להסב את תשומת הלב משלל הדברים הנחמדים שאנחנו לוקחים בהם חלק כאן באתר ובקהילה למשהו שקורה לנו מעבר לגדר, ושהחלטות שנפלו אצלנו בבית גרמו לו. זה נושא שאם אנחנו לא נצעק המלך הוא עירום, אף אחד לא אחר לא יצעק.

המלך הוא עירום

צעקתי.

שמעתם?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עוד מישהו מעוניין לפתוח דף כדי לספר לי מי אני, מה אני חושבת, מה מטריד אותי, האם אני רלבנטית או לא, מה חוזק הנפש שלי, ובכלל בכלל לא להכליל ולא לתייג ולא לשפוט ולהיות הכי בסדר בעולם?
ראיינתם את כל השמאלנים שאתם יכולים בכאלה תוקף וחגיגיות לקבוע את הקביעות האינפנטיליות האלה? (או, אלא שאני מתכוונת לשניכם, לא ל{{}}כל הימנים.)
נובמת.
בלשון הכי עדינה: צאו לעצמכם מהתחת.
ולא יזיקו לנפש המיוסרת והטהורה שלכם איזה כוס קפה עם מאפה ערמונים.

בקיצור, מאז הגירוש אני מסתכל על השמאלנים "אוהבי האדם" והרגישים לנושאי חברה ומבין יותר טוב את העם הגרמני.
Godwin's]חוק גודווין Law[/po]
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

פלונית אלמונית - כמה אופייני לך להסתתר מאחורי שם בלתי נראה שכזה, ולזרוק בנו רפש טינאייג'רי נבוב.

וכן - ריאיינתי את כל השמאלנים.
איך? פשוט.
שטיפת מוח תקשורתית בלתי פוסקת מאז הסכמי אוסלו הנלוזים (ובעצם, מאז שהעיתונאים גילו שהתרפסות, ואי-עמידה על עקרונות כלשהן למעט עקרון אי העמידה על עקרונות מהווים את השמירה על הדמוקרטיה.... כמה מגוחך), מהווה את so call דעת הקהל. אומנם הקהל הזה מורכב כולו מ - 1500 איש שכולם עובדים באותו מקצוע, אבל למה לבלבל את העובדות עם סמנטיקה מתחכמת?

אמרתי בדפים אחרים - מה שטוב בשמאל הוא שהשמאל קליט, נוח, זה להמונים. קל להתחבר לזה, קל למכור את זה, קל לעשות את זה. מי שמנסה לנבא שחורות כמו ביבי או בוגי זוכה לקיתונות של בוז ולעג. מי שמנסה ליצור באנשים באתר הזה את ההבנה שעוד לא מאוחר אבל אולי כדאי לעשות משו, זוכה לחטוף דפים סטייל השואה ואנחנו מול הפלשתינאים (אגב חוק גודווין, בדף ההוא אפ'חד לא הזכיר חוק כזה או אחר, כולם ניסו להראות כמה הם כל כך הומניים, וכל כך סובלניים, עד שמהבלילה הזו יצאה הרשעות במלוא מערומיה. מוזמנים לקרוא).
זה כמו שאמר עמנואל: מדחיקים את מה שלא מתאים להם כולם מנסים להרים את חתיכת החרא הזו מהצד הנקי שלה. השמאל הבין שלא יצליח, אז הוא פשוט עוזב את זה.הוא לא מתמודד, הוא חלש נפשית. פשוט מתחנן להשפלות חדשות לבקרים. וככל שההשפלה פומבית ובומבסטית יותר הרי זה משובח.

לסיכום, אף אחד לא מתיימר לספר לך מי את. את כל השאלות בפיסקה הראשונה שלך את צריכה לשאול את עצמך. כמו כולנו אני מניח.

שבת שלום למפוני גוש קטיף, שכבר שנתיים גרים בחורים לא מהעולם הזה.

נ.ב - אני מקווה שעוד שנתיים אני לא אדבר כאן על מפוני שיחח-מוניס.
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

כאב ההתנתקות גדול מנשוא,
אולם לכתוב כאן באתר -זה טעון...
קל וחומר שמצטרף לדיון עמנואל שנוקט בסגנון משמיץ ופוגעני,סליחה עמנואל,אני בטוחה שהדברים שאתה כותב נכתבים ממקום של כאב ורצון להראות את הצדק,אבל הדרך שלך לוקחת את הדברים למקום אחר לגמרי.
אם אני כותבת,אני צריכה לחשוב גם על מי שקורא בצד השני,אני לא כותבת כאן לעצמי(בשביל זה יש מחברת)
וכדי שהדברים ישמעו חשוב מאוד איך להשמיע,מה שאתה עושה מרחיק,לגמרי.

לפני שבועיים חגגנו בישוב שלי מסיבת כלות לשתי אחיות מגורשות מהישוב נצר חזני,הן תינשאנה בע"ה בהפרש של חודש הקיץ.
במשך חודש ויותר הנשים בישוב אספו למענן מתנות חתונה,וכשהן באו קיבלנו אותן בהמון אהבה,עטפנו אותן בשירה,בחיבוק גדול,
מזדהות עם מה שהן עברו ועדיין עוברות במחנה הפליטים שהקימו למען משפחתן.
משפחות שפעם התפרנסו בכבוד והיום לא מוצאות פרנסה,מקום.לא מוצאות את כל מה שנלקח מהן,
אבל עדיין,למרות הכאב הגדול,ממשיכות להקים בתים חדשים,להיבנות באהבה.

בימי ההתנתקות,ישבתי כאן מול המחשב,צופה בתמונות הקשות מהגירוש ,דומעת בלי יכולת להבין,
איך..? למה...?
והיום אנחנו רואים מה קיבלנו ב"זכות"ההתנתקות, קסאמים בשדרות,
ג'ונגל בעזה.הם נילחמים בינהם,יורים מתוך בתי חולים,לא חסים על חיי אדם.

אח"כ באים אלינו ואומרים שאנחנו לא הומנים...

כואב.
אחת_שיודעת*
הצטרפות: 15 יוני 2007, 18:59

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אחת_שיודעת* »

נו, פלונית, מה נסגר אתך, את לא רואה שעימנוא ל עבר טראומה קשה ביותר ותוך כך הוא בהחלט יכול להעיד על מידת כשירותם הנפשית של כל הסמאלנים? it takes one to know one, אה עימנוא ל?

ויותר מזה, בואי אני אראה לך למה כדאי להתעלם לפעמים מגודווין. יש דוגמאות היסטוריות רלוונטיות, בטח שיש. למה להתעלם?

למשל, אני מנסה להיזכר עכשיו במנהיג אמיתי, איש חזק, שלא הסכים לוותר על אף שעל, אף שעל מהאדמה שהגיעה לבני עמו! ולא משנה מה אמרו האומות האחרות שכבשו את האדמות האלה לפני מאות שנים, אלה שימותו ברעב מצדו אם הם לא חלק מהעם שלו. כך יאה להם, לכובשים. אני לא מצליחה להיזכר בשם שלו, בטח תיכף יעלה לי.
בקיצור, האיש הזה, גם הוא זיהה את החולי הנפשי הברור של אויביו מבית. כל הסמאלנים (אני חושבת שאז קראו להם קומוניסטים, אבל סמאלנים הם סמאלנים), האיש הרחום הזה, שההשגחה האלוהית שלחה למדינה שלו, הוא הבין שהם חולי נפש אז הוא שלח אותם למין מוסדות כאלה, ששם הם יוכלו להבריא ולתרום ולחזק את החברה הכללית, שמחלת הנפש שלהם העמידה בסכנה שכזאת, הם והפייסנות שלהם והוויתורים שלהם לאנשים המסוכנים והכובשים האיומים שכבשו פעם מזמן אדמות מ... שכחתי את שם האומה המאוחדת והמפוארת, הנבדלת מכל אומות העולם בגזעה המיוחד. עכשיו, תני לי לספר לך, פלונית חביבתי - לאיש הזה, זה ממש הצליח. הוא מיגר ביד חזקה את חולי הנפש של ארצו, אבל אני מתכוונת למיגר ביד חזקה. חלקם במוסדות שיקומיים כמו מחנות קיץ, סליחה ריכוז, וחלקם בתכנית T4. את מבינה את הכוונה שלי? במידת הרחמים הראויה. וזה מאד עזר למדינה שלו. מאד.

עימנוא ל וחבר מרעיו הדאובים,
אם לא הייתם כזאת חבורה של בהמות גסות שרואות רק את עצמן ולא את אף אחד אחר, גם לא ממטר, אולי היה אפשר להשתתף בכאבכם, שבמידה רבה יש לו הצדקה. אבל הניצול הציני שלכם את השבר שחווים עכשיו הפלשתינאים על מנת לקדם את החזון הגזעני של עצמכם תוך האשמת כל מי שדעתו אינה כדעתכם בבעיה נפשית הוא דוחה. למקרה שלא שמתם לב, זה לא מקדם שום דיון ביניכם ובין אף אחד אחר.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי יעלי_לה »

ציפציף, אני מזדהה עם מה שכתבת, וגם מוסיפה כמה מחשבות...

ההתנתקות כואבת למפונים. כואבת לתושבי שדרות. מהימים האחרונים גם יותר ויותר כואבת לאזרחים הפלסטינים שרק רוצים לחיות בשקט (כמוני, כמוך). כואבת לכולם. כמה זה עצוב...
גורם לי לחשוב על מאורעות בהיסטוריה בצורה קצת פילוסופית, ובכלל על חוקיות החיים, זורקים אבן למים ונרצה או לא - נוצרים גלים, ולא תמיד אפשר לדעת למה הם יגרמו.

ויחד עם הכל אני מאמינה, שזה ממש ממש לטובה. מהמקום הפרטי שלי אני מאמינה שיש איזו תכלית לכל הסיפור הזה יש יהודים ישראלים פלסטינים - - -
והיום אפשר לומר ש"נפל דבר" - -
וזה טוב כי זה בעצם מקדם לְמה שלא תהיה התכלית.

לא מחפשת הסכמה, רק מקווה שאני מובנת, בטח יהיה מי שינסה להתווכח אתי אז רוצה לציין מראש שאני לא אשתתף בויכוח, מודה מראש שאין לי פה טיעון רציונלי או אפילו מוצלח, רק שיתוף ברגשות...
כי אע"פ ש כואב לי בהתנתקות אני אוהבת למצוא משהו טוב לחשוב עליו.
שבת שלום.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אכן הקב"ה שלים במחיר קשה למפוני ההתנקות. שנה ומשהו מאז והם עדיין תקועים בבתי הנופש במימון המדינה, עוד לא מצאו עבודה, מסתובבים ברחובות הערים ולא מבינים איך אפשר לחיות כשהמדינה לא מסבסדת משכורת מלאה ועוד לוקחת מסים מהמשכורת שהיא לא משלמת.
אין אין צדק בעולם וכואב לראות את העונש שהם מקבלים מהקב"ה ישתבח.

וברצינות:
בדיוק מקודם דיברנו במכונית שהכתובת היתה על הקיר. ההתנתקות - זו ללא הסכם יצרה את מה שצפוי היה שתיצור- גטו כאוטי שבתוכו תיווצר מדינה איסלמית קיצונית. ככה זה עובד, הדת משתלטת במקומות שאין תקווה מבני אדם.
אני לא חושב שמניעת ההתנתקות היתה יוצרת מצב שונה, מצב שונה היה נוצר רק עם הסכם שלום.

עמנואל, אם אתה רוצה שמישהו ייתיחס לדבריך ולא לקבל טיפול של טרול, באמת כדאי שתרד מסגנון הכתיבה שלך שמעיד יותר מכל עליך מאשר על מושאי כתיבתך. אם אתה מעוניין בדיון, אז יופי. אם במונולוגים חינוכיים בנוסח גבלס, אז אני בטוח שבוואינט ישמחו אפילו לשלם לך משכורת על זה. פה, ספק אם מישהו יכנס לקרוא.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

כמה תגובות:
  1. ל אחת שיודעת? - לא כל תוכן מילולי שנשמע נכון/מתחרז/משתלב הוא בהכרח נכון. לומר הניצול הציני שלכם את השבר שחווים עכשיו הפלשתינאים על מנת לקדם את החזון הגזעני של עצמכם, הוא במקרה הטוב בורות, במקרה הפחות טוב עיוורון טוטאלי.
אף אחד לא מנצל שום משבר של אף אחד ע"מ לקדם דעה זו או אחרת. אמר ביבי, אמר בוגי, והרבי אמר - ההתנתקות תתפוצץ לנו בפנים. לקחת את מה שמתנחלי ערב ברצועת עזה חווים כרגע, ולבלול אותו בדייסה של מה שנדמה לך כנכון - הופך להיות ניצול ציני שלנו. הוא שאמרתי - זה קליט ולעיס ולהמונים, אז למה שלא נמכור את זה גם כאן?
  1. יעלי לה : בתגובה ל: אני מאמינה, שזה ממש ממש לטובה. מהמקום הפרטי שלי אני מאמינה שיש איזו תכלית לכל הסיפור הזה יש יהודים ישראלים פלסטינים - שנים אנחנו מנסים לומר, לפמפם לדרוש לקוות ולהיחנק בתוך המיץ של עצמנו: יש לנו מושג מסוים בקשר לאותה תכלית מדוברת. כל אחד צריך לבוא מהמקום הפרטי שלו, עם האלוהים שלו, ולהבין שכדי לבנות בית דרושים לא רק ארבע קירות גג וחולבת. דרושות גם תשתיות (אקולוגיות או לא).דרושה הבנה בין השכן שלך לבניין, וההוא ממול, וברמת המדינה, של מדינות האיזור.
אם תדמי את מדינות האיזור לשכן שלך, יוצא שאת גרה ליד טרחן נודניק שכל היום חותך לך את הצמיגים של הרכב, גונב לך תרנגולות מהחצר, שורף לך את תיבת הדואר וכל זה כדי שהחזון שלו להעיף אותך מהשכונה יתממש במהירות האפשרית.
כל השאר דמגוגיה של כתבלבים שמוצאים בדרך יצירתית כל פעם מחדש איך לשמר את מקור הפרנסה שלהם ע"ח כולנו. וזה, באיזשו מקום מאפיין קפיטליסטי די עצוב של הדור שלנו. ה - 18 משפחות (לבריאות שיהיה) שולטות בכולן, עבודה בתנאי עבדות יש לרוב, הכלבים נובחים והשיירה עוברת. כולם חיים את ההווה ולא מרימים את האף היהודי הענק שלהם מילימטר לעתיד.
האם מישהו ישב פעם ברצינות עם עצמו, ושאל: וואלה - ניתן להם את ירושלים, כל יהודה ושומרון - שלהם לעד. הגולן וחוות שבעא, עלינו. מה אחר כך? האשכרה יבוא שלום?
אם יבוא שלום, זה יהיה תימני שמח משוק הכרמל. זה הכי שלום שנקבל.
  1. אל דנטה: ככה זה עובד, הדת משתלטת במקומות שאין תקווה מבני אדם. - אני בטוח שיש למה שכתבת סימוכין היסטורי, אבל במקרה דנן אני מנסה למצוא את הקשר לדת ולא מצליח מכמה סיבות:
  • המילציות החמושות בעזה מורכבות מלא מעט אסירים עם עבר פלילי.
  • הדת היא השופר לאלוהות כמו שכל דת איפיינה את זה. מטבע הדברים, אני לא מכיר דת שקוראת לטבח ללא אבחנה, לאינוס, רצח והשפלה של בני אדם. הדתות שלי יצא לפגוש מנסות לייצר מציאות של חיי קהילה שיתופיים תוך כבוד הדדי, סובלנות, צדקה, וכל מה שקשור בעצם לטוב. זה לא המקרה בעזה אגב, אבל זה המקרה בלבנון. שם אגב ניתן לראות באופן ברור קצת יותר שהשנאה שלהם כלפינו נובעת פחות מהדת ויותר משנאת יהודים גרידא.
ובכנות אל דנטה: הביאו עליך מצרים פלישתים רומאים יוונים גרגשים יבוסים, הביאו עליך את גירוש ספרד, פרעות קישינב מאורעות תרפ"ט, הביאו עליך את השואה, מלחמת השחרור,
משפט הרופאים, שאר מלחמות ישראל, אינתיפאדות, מלחמת לבנון - ובין כל אלה - רציחות ופרעות שנכתבו על דפי ההיסטוריה ושלא. את כל הרוע הזה הביאו עליך כיהודי, ואתה עדיין בטוח שהאלה בצד השני באמת רוצים לתת לך קהווה עם כנאפה ולומר לך: בוא אחשלנו, בוא, שנשחט לך גם כבש, או גמל? אתה אולי רוצה פה את נבילה בתמורה למזדה 3 שלך?
כי אני באמת מנסה להבין איזו בעיטה נוספת אנחנו צריכים לחטוף בראש כדי להבין שבהתנהלות הזו, אנחנו פה באופן טבעי וזמני.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אילה_א* »

חייבת לשאול משהו
איפה למדתם לדבר\ לכתוב ככה?
מה זה צריך להיות?
איחסה מגה

בעלובי נפש,

אנשים אכזרים עם נפש חלושה

טפו!....טפו!!....טפו!!! גועל נפש של אנשים יש בעם שלי

במתרפס חסר חוט השדרה

צאו לעצמכם מהתחת

ארור יהיה כל מי שתמך בגירוש!! הנקמה תבוא מהשמיים!

רוב העם הזה שרוי במחלת נפש קולקטיבית.

פשוט מתחנן להשפלות חדשות לבקרים

כולם מנסים להרים את חתיכת החרא הזו מהצד הנקי שלה

חבורה של בהמות גסות שרואות רק את עצמן ולא את אף אחד אחר

כתבלבים

אני לא יודעת איך לכתוב את זה בעדינות אבל נראהלי שצריך לרחוץ את כל מי שהביטויים האלה יצאו ממקלדתו באקונומיקה ולשפשף חזק
וזה לא קשור למה דעתו
לא מתבטאים כך, פשוט לא !!!!
לא משנה מה הנושא לא משנה ,מה הסיבה יש דברים שלא עושים . ואחד מהם זה לכתוב מילים וצירופי מילים שכאלה .
אנשים באים לקרוא באתר הזה כי הם רוצים להעביר לעצמם זמן איכות- אם אין באפשרותכם לא לחרב אותו עם היתבטאויות מהסוג הזה אנא מכם קחו את עצמכם לאיזה חמארה שתו כוס עראק ונבלו פיכם ככל שיעלה בידיכם .
אולם אם אתם מחליטים לכתוב כאן באתר אנא מכם שימו לב ודגש למה שנפלט לכם מהמקלדת וודאו שלא יהיה מסוג הדברים שצריך לנגב עם נייר ולהוריד את מים אחרי כן .(אין לנו מערכת לסינון מים אפורים-פה באתר - הכל נשאר)

בברכת שבת שלום ויאלה ביי
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

אה... תראי גברת פופינס -
הדף הזה הוא דף וכחני. והוא כזה אולי מהסוג הקיצוני ביותר. כלומר, אנשים משני הצדדים באים עם כאב גדול לנושא הזה,ועם חוויות/התנסויות אישיות, ואך טבעי שייצאו כאן אמוציות (וזה לא אומר שמותר לקלל כאן, אלא שתרבות הדיון בדף זה שונה).
בבואנו לטפל בסוגיה זו, באופן הכי טבעי שניתן אנחנו (ואני מייצג את עצמי, אנוכי ואני) לא מתייחסים אליה בסטריליות מהמסך בסלון ביתנו בו מרצדים גדי ויונית מאופרים למשעי. ומטבע הדברים ישתחררו כאן.. איכלומר, פניני לשון מהזן הנמוך.

|יד1|
רוזה_לי*
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי רוזה_לי* »

טוב, אז הזף הוא דף וכחני. נקניק, אני מניחה שאתה הייתה רוצה לראות אותה משתכנעת, נכון? אז יש דרכים יותר עדינות לעשות את זה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אילה_א* »

פניני לשון מהזן הנמוך
נמוך זה מה זה גבוה לאומת מה שקורא כאן . לא ידעתי שקיימים בעולם אנשים יודעי קרוא וכתוב שיכולים להתבטא בשפה כזאת .
אין לי מה להשתכנע כי איני צד בעניין ואף אחד מהצדדים לא מדבר יפה לפי מיטב הבנתי.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

אני אהיה טיפש גדול מאוד אם אניא אאמין לרגע שהיא תשתכנע ממה שאני אומר. המטרה היא לא לשכנע, אלא לפתוח אפיקים חדשים של דיון. יש מי שהדיון הזה נוגע בחייו באופן יומיומי, שעתי ודקתי, והוא מגיב בצורה הזו.
אם הייתי זורק אותך מהבית ושנתיים נותן לך לגור בקרוואן (ואני לא מכיר אותך, ולא יודע את מבינה את המשמעות של לגדל ילדים בקרוואן), אני בטוח שחרצובות לשונך היו נפתחות.
אני מקבל את זה בהבנה, עד לגבול מסוים כמובן.
אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

עמנואל, אתה גדול!!

>יאללה, תחזור לשם המקורי שלך (בורא ט) ומספיק עם השטויות<
אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

סמויים וגלויים
ענק!! :-)
אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

הם יצטרכו לזחול על גחונם דרך ארוכה ולבקש סליחה כל הזמן, עד שאסכים שהם יתקרבו אלי!
די מספיק בן אדם, אתה הורג אותי פה :-) :-) :-) גדול....
אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

נקניק אדום, אתה גבר מניק? האייקון הזה מעט מבלבל...
אשמח אם תוכל לפרט מעט בדף גברים מניקים.
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

נו...כמו שתארתי לעצמי,
הדף יתפתח באופן מתלהם.
יאללה,תוציאו את הרובים מהקופסאות וצאו לדו קרב.

_כאב ההתנתקות גדול מנשוא,
אולם לכתוב כאן באתר -זה טעון..._

לא התכוונתי לטעון את הנשק...

תשתו כוס מים,
שלום! - עוברת לדפים אחרים.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי יעלי_לה »

אשמח אם תוכל לפרט מעט בדף גברים מניקים?.
אתה מתכוון, כמובן, ל{{}}חלב אב
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

בקשר להנקה -
כשהייתי בבריכת שחיה בתאילנד לפני כמה שנים, איזה שייך סעודי רצה לקנות את הבריכה כי הוא היה בטוח שאני כתם נפט. התינוקת שנולדה לנו לפני שבוע וקצת פשוט פתחה את פיה ואמרה: אבא, חלאס עם הדואליות הזו. תתקבע על משהו ותחיה אותו.

תראו, אנחנו יכולים להסיט את הדיון לאיכות הפטמות שלי, ללשון התגרים של עמנואל, או לירידת מכירות הג'ינג'ר בסיני (לא באמת ג'ינג'ר).

בואו ננסה למקד את הדיון למשהו קצת יותר ענייני.
אני מנסה להבין איך ובאיזה נתונים בנאדם שיורקים עליו, ושוטפים אותו במי-שלחין אלפי שנים מתעקש לקרוא לעסק הזה נופת-צופים, ולהיות בטוח שעוד רגע הוא מעמיס את שלגיה ושבעת גמדיו, ויוצאים ללבנה בדמשק?

אל דנטה לא ענית לי. מהיכן נובעת האופטימיות הזו, שגובלת בפלילים ממש? למה לא פשוט קודם כל לדואג לאחורינו ליטרלי, ואחרי זה, אם יישאר זמן, וסיימנו עם המינוח שכונות מצוקה, נתפנה למסיק זיתים בנור-א-שמס?
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

מעמדה יוצא הדופן של ישראל
מאת אריק הופר

לוס אנג'לס טיימס, 26.5.68

היהודים הם עם יוצא דופן: מה שמותר לאומות אחרות אסור על היהודים.

אומות אחרות מגרשות מאות, אפילו מיליוני אנשים, ואין בעיית פליטים. רוסיה עשתה זאת, פולין וצ'כוסלובקיה עשו זאת, תורכיה זרקה מיליון יוונים, ואלג'יריה – מיליון צרפתים. אינדונזיה זרקה השד-יודע-כמה סינים – ואיש לא מדבר על פליטים. אבל במקרה של ישראל, הערבים העקורים נעשו לפליטים נצחיים.

כולם מתעקשים שישראל חייבת לקבל חזרה כל ערבי וערבי. ארנולד טוינבי מודיע, שגירוש הערבים הוא אסון גדול יותר ממה שעשו הנאצים. מדינות אחרות, כשהן מנצחות בשדה הקרב, הן מכתיבות את תנאי השלום. אבל כשישראל מנצחת היא חייבת להתחנן כדי לזכות בשלום.

כל אחד מצפה מהיהודים להיות הנוצרים האמיתיים היחידים בעולם הזה. מדינות אחרות כשהן מובסות שורדות ומשתקמות, אבל אם ישראל תובס היא תוחרב. אילו נאסר ניצח ביוני האחרון [1967] הוא היה מוחה את ישראל מהמפה, ואיש לא היה נוקף אצבע להציל את היהודים. אין מחויבות אחת ליהודים מצד ממשלה כלשהי, ששווה את הנייר שעליו היא כתובה.

בכל העולם זועקים וזועמים כשאנשים מתים בוייטנאם או כששני שחורים נהרגים ברודזיה. אבל כשהיטלר טבח ביהודים איש לא מחה נגדו. השוודים, שמוכנים עכשיו לבטל את היחסים הדיפלומטיים עם אמריקה בגלל מה שאנו עושים בוייטנאם, לא השמיעו ציוץ כשהיטלר רצח יהודים. הם שלחו להיטלר מחצבי ברזל וכדורים מיסביים, ונתנו שי רותי ם לרכבות החיילים שלו בדרך לנורבגיה.

היהודים הם לבד בעולם. אם ישראל תשרוד זה יהיה אך ורק בזכות מאמצים יהודיים. ומשאבים יהודיים. אבל ברגע זה ישראל היא בן הברית היחיד המהימן וללא תנאי. אנחנו יכולים לסמוך על ישראל יותר מאשר ישראל יכולה לסמוך עלינו. ואתה צריך רק לדמיין מה היה קורה בקיץ האחרון [1967] אילו הערבים ותומכיהם הרוסים ניצחו במלחמה, כדי להבין כמה הישרדותה של ישראל חיונית לאמריקה ולמערב בכלל.

יש לי תחושה שלא עוזבת אותי; מה שיקרה לישראל יקרה לכולנו. אם ישראל תיספה השואה תהיה עלינו [או אולי: ''דמיהם יהיו בראשנו''].
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

I agree with imanuel!
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

שרה -
להסכים עם עמנואל זה יופי. גם אני מסכים איתו, בהסתייגות מסוימת.
תפרטי. זה בדיוק המקום לעשות את זה.
שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

people have every right to be angry when they are thrown of their homes. No matter how you put it, these people were thrown out, never given alternatives (and even with alternatives its still dead wrong!) so a government and a state who does is is NOT my state.
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

יחזרו לאלתר אנשי אטלנטיס מהמצולות!
שיביאו לנו טכנולוגיות עתיקות שהמדע הנוכחי עוד לא מצא!
הכופרים בני XENU מלך הגלקסיה מחפשים אותו בהרי הגעש יש לעצור את הפושעים לפני שהוא יימצא וישתלט על המעבורת!!!
אנשי הלוויתן הודיעו בספרם הקדוש Birenboooom "מי שימצא את XENU מלך הגלקסיה ראשון, ינתן לו פרס על סך 1000000000 זהובים!!"
החיפוש החל!!! אני קורא לכל תושבי כוכב הלכת חסרי החוט השדרה, צאו ועצרו אותם!!!!
הזהרת מנהיגי המורדים התלת-צדדיים לתושבי כוכב הלכת: זה הזמן לפעול!
שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

עמנוא ל
I fixed your English grammar. The reason I write in English is because I don't have hebrew in my keyboard. Hopefully soon it will be fixed as I hate to type in English in this site!
י*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי י* »

עמנואל, נו באמת, מה הסרט הזה מראה בדיוק? רוב ה"שוטים" שם הם בני פחות מ-5 שניות, ואלה שמגיעים ל-6 שניות דווקא מראים מפנים ומפונים עצובים יחד. בחיים לא נתקלתי בעריכה כל-כך מגמתית - ועוד גרועה.
אל תעשה מעצמך יותר מפגר ממה שאתה נתפס כאן גם ככה.
י*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי י* »

טוב, אתה מתעקש לעשות מעצמך מפגר בכוח.
למה הסקת שתמכתי בשרון? או בהתנתקות? לידיעתך הייתי ממש אבל ממש נגד ההתנתקות, ובטח נגד שרון.
מה שלא מקובל עלי זה שאתה קורא לחיילים המפנים פושעים רשעים ועוד כל מיני שמות גנאי - למה? הרי פה מדובר באנשים! יהודים! שרובם התגייסו כדי לשמור על העם היהודי, וגם אם המעשים שלהם לא נראים לך, זה לא אומר שהם עשו אותם מתוך רוע לב. לי דווקא זכורות תמונות של חיילים בוכים ומתחבקים עם המפונים. אז אתה טוען שהם שמחו - ומביא את הבדיחה הגרועה הזאת כהוכחה? זה לא שה"פריימים" כלשונך או המוזיקה לא מצאו חן בעיניי, הם פשוט לא הראו את מה שאתה טוען שהם מראים. וגם אם אפשר איכשהו להסיק את זה, זה ממש קלוש ונשען אך ורק על עריכה מגמתית. רוב גילויי השמחה צולמו לפני ההתנקתות והופיעו בסרט מחוץ להקשרם (מן הסתם רוב ההקשרים היו דאחקות בין חבר'ה בני 18-19 בשיא החום בזמן של תרגולים מיוזעים עם הרבה התחככויות גופניות).

אתה עוד מוסיף וקורא לי אטום לב ורע לב שכמוך. למה? דעתי על הקישור המגוחך שהבאת לא מצביעה על יחסי אל המגורשים. לבי אתם.
(מן הראוי היה שתתנצל, אבל אני לא מצפה לזה ממך. היה שלום).
שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

Again I agree to every word! 'yishar ko'ach for your courage to speak up
פלוני_אלמונית*

כואב לי בהתנתקות

העובדה המצערת ביותר היא שעל אף כל הסימנים המקדימים,הפצמרים, אנשי השמאל הנאורים ש"חזרו בתשובה" והבינו (סוף סוף) את טעות פשעי אוסלו, עדיין לא השכלנו לפקוח את עיני העוורים שמסתמכים על מקל השלום, אף שהונף כנגדם, אך מלמעלה מבצעים את העבודה עבורינו וכל המרבה במלחמת אחים פלסטינית הרי זה משובח. גם שחיבבאללה בפעם השניה יפתחו עלינו במלחמה והחמאס מהדרום וסוריה תצטרף לחגיגה ותאמינו לי גם אז עובת אלו לא יפקחו עיני העוורים ועל זה נותר רק להתפלל ולבקש"ברוך אתה ה'....פקח עיני עוורים.
we want
משיח now!
אל_דנטה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אגב חברים. אם כואב לכם בהתנתקות, אולי שווה לקחת אקמול?
שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

אגב חברים. אם כואב לכם בהתנתקות, אולי שווה לקחת אקמול?
I will throw you out of your house to the street, and fire you from your job then I will ask you to take painkiller
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

אגב חברים. אם כואב לכם בהתנתקות, אולי שווה לקחת אקמול? - לא לוקחים כדורים לא קונבנציונלים. רק 5.56.
כואב לנו בהתנתקות זו אמירה שמשקפת לא את רגשות הימין בלבד, אלא את רגשות הציבור הישראלי כולו. ואני לא מדבר כאן על תחושות אלא על משהו שניתן לאומד אותו מספרית.
אם מדובר על כמות המובטלים, אם מדובר על הנזק לענף החקלאות, אם מדובר באפקט ההרתעה של ישראל או בחיזוק ובנית תשתיות הטרור (כולל הנוסחה - תהיה אלים = תרוויח), וגם אם מדובר על הנהיה באופן עיוור אחרי מושג ערטילאי כמו שלום - בכל אלה, היושבים בציון, מגוש דן ועד אילת, ערבים יהודים נוצרים ושאר ירקות אינם מרוויחים מאומה.
שרה_ק*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

Its amazing that everyone knows it was a big mistake to throw out jewish people and yet, the people are supporting it happened. Are the people hypnotized or zombified? Its so easy to believe in conspiracy in these nightmarish days!
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

איזה צחוקים אל דנטה, נקרעתי פה מההתלהמות של עמנוא ל.

נפלתי מהקשקושים של שאר הפשיסטים הימניים.

ענק!!

די מספיק בן אדם, אתה הורג אותי פה גדול....

הכי יפה פה, זה שבאשקלון חוטפים גראדים, ושדרות היא מזמן עיר רפאים.
ועוד הכי יפה פה2, זה שכל שלוש דקות בערך מתגלית עוד מעבדה לייצור טילים באיזור קלקיליה. מה שאומר שכל המושבים בשרון בערך+גוש דן וחדרה יהיו מכוסים.
וזה, איכלומר - קורע. קורע אותי מצחוק.
אני נשפך פה מצחוק, נופל על הרצפה ומחזיק את הבטן. הבאתי לי דלי מהמקלחת שיהיה צמוד אליי למקרה שאני אקיא מרוב צחוק.
ל - ממ, גאון התקשורת, לרון ג לוחם הצדק, ליוסי ביילין, יואל מהרשק, ולכל שאר ההוזים והחוסים תחת כנפי האין אונים והאונות - תרשו לי לעשות שימוש ציני ברגשותיהם ובסבלם של הערבים על מנת לקדם את חזוני (הגזעני או לא, אין למילה הזו רלוונטיות כשהיא באה מכם. חיללתם אותה, בדיוק כמו את המילה כיבוש. הקזתם את דמי המילים האלה עד גועל):
  • אמרנו לכם, אמרנו לכם שאתם צבועים. אמרנו לכם שיירו עלינו, ועל כולנו, ויזרקו אותנו לים. אמרנו לכם שהמלך הוא עירום. צעקנו לכם די, חדלי אישים שכמותכם.
ייללנו לתוך הלילה. הבאנו גושפנקאות לחמאסטן. הראינו מדוע כן כדאי להישאר שם. מדוע קל יותר ועדיף יותר לחצות את הרצועה לשלוש, מאשר לא לדעת מה עלה בגורלו של גלעד שליט. ניסינו לגרום לכם להבין מה שמירה על אינטרסים לאומיים טומנת בחובה, הבהרנו לכם חזור והבהר שאתם בתור שכנים לא הייתם מעיזים להתנהג ככה, וידעתם לומר לנו, ששכן שמתנהג בצורה כזו שווה תביעה משפטית במקרה הטוב, והתנכלות סמויה במקרה הפחות טוב.

אבל אתם, בשובע, בחזירות בשאננות, בהתנתקות המגלומנית שלכם בחרתם בדרך הישר.
הישר לגיהינום. אטמתם את אוזניכם בשעוות עצלנים, כיסיתם את עיניכם בניירות זפת. התעלמתם במישרין, ביודעין בצוננין וברותחין מכל סממן, מכל סימן מכל תו תג אות ויוד שקשורים לשואה הממשמשת ובאה.
וכן, שואה היא בהחלט מילה מתאימה כאן. שחיטת יהודים ע"י טילים או ע"י כיתת יורים - בעיני ובעיני הנשחטים זה היינו הך.
ירי מכוון לתוך ריכוזי אוכלוסיה, זו שואה ערבית.

והנה אני אומר שוב - זו רק ההתחלה. אנחנו נקבל בראש זה מילא. אבל הילדים שלנו יאכלו כל כך הרבה פירות באושים שהשארנו להם כאן. שלא יהיה מנוס, אלא לתת לערבים את כל השטח. כדי שיוכלו לחיות כאן בשלום עם עצמם.
זוהי תחילת הסוף.
אם לא נתעורר בקרוב (מיד אחרי הלגלוג התורני של אל דנטה כמובן), נמצא את עצמנו שוברים שיא שחיה עולמי לעם אורגני.
עדיין, עדיין יש לנו את הכח למנוע את זה.
ואיכשהו אני מתחיל להבין, שאולי בעצם זה מה שרוצים האנשים שהזכרתי את שמותיהם לעיל. אולי שלטון ערבי טוב משלטון יהודי. כי בתווך אין, ושאפו על החלום אבל הוא אינפנטילי.*

כמו שאמרתי - הכי שלום שנקבל זה תימני משוק הכרמל.
נפגש בשרתון. תביאו מצופים ובגד ים מלא.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

מצטער, אני לא יודע ממה את מעודד.
לא שאני באיזה דכאון סופני, אבל אני חי בתחושה שעם שלם, הולך בשיא הטמטום אחרי ההבל.
'ויילכו אחר ההבל ויהבלו' (החכם באדם). רוצים בית - קחו משכנתא.
רוצים עוד אוכל - קחו עגלת סופר.
רוצים עוד כסף - קחו הלוואה בתנאים משופרים (לפני האותיות הקטנות).
רוצים שקט - וותרו על המדינה.
אמריקה.
הכל זמין אם רק תרצו עוד.

נמאס לי ממלחכי פנכה ויושבי קרנות, מכל מיני א-לה-דמגוגים-שמאטע שבאים לעשות לי סדר רעיוני חדש וללמד אותי על כמה טוב לי בתוך תחומי הקו הירוק.
נמאס לי מחוסר עמוד השדרה הלאומי הזה. איך שרוני דניאל מכניס אותנו לאלרט - אנחנו בעזה. ומיד שהחמאס צועק חמאס, אנחנו בעוטף עזה.
ילד אחד בלי יד, שווה מבצע של יומיים ו - 120 הרוגים אצלם ועוד שניים אצלנו.
מה זה פה, שוק?

אין פה ריבונות, יש פה ריבונות? ריבונו של עולם, מה קורה לעזאזל ביצירה הארכיטקטונית המוזרה בגבעת רם?
מה הם רואים משם שאני לא חווה מפה?

דיבורים על מנהיג ושלטון תמיד נשמעים טובים כשאנחנו במצוקה. טובים בערך כמו העגלה הגדולה ליותר קניות.
רוצים יציבות? (בטח) - תחפשו מנהיג.
זה לא שם. זה חוסר שלעולם לא נמצא בו מנוחה. זה משהו בתרבות הארגונית שלנו כעם.

לא רוצה עוד מנהיג ממפלגה קקמייקה כלשהי שיתן לי מצד אחד ויקח את כל עמלי מצד שני.
אנחנו כנראה צריכים דיקטטור. אחד שישבור לנו את העצמות העממיות שלנו. שילמד אותנו תרבות ארגונית דרך הרגליים ויחזיר אותנו לקרקע.
ואז, אחרי תקופה, שבה יהיה לנו כל כך מגעיל, אולי, אולי נלמד להעריך את מה שהיה לנו.
כי עוד יום ועוד יום במצב הנוכחי, זה נזק בלתי הפיך.
פלוני_אלמונית*

כואב לי בהתנתקות

1. מה יש פה לנתח? הערבים רוצים לזרוק אותנו מפה, השמאלנים גם כן. אין מה לנתח. זה או אנחנו או הם. הכי פשוט שיש. איכשו לא נראה לי שאני אפילו באלפית הדרך לפתרון.
  2. צודק, אינלי מושג על מה חשבתי. אולי על דרכי נועם, ונתיבותיה שדרות ושלום שלום.
  3. יש דיקטטורים מאוד ספציפיים, שההיסטוריה סיפקה לנו כעם, ולשאר אומות העולם במהלך השנים. הנקודה העיקרית כאן, היא שהם בעצם עצבו את פני האנושות. הם היו האופרטיבים ביותר.
מד שני, כמו שהאנושות נראית היום, הם לא עשו עבודה משו.

תנחומיי למשפחות הנרצחים במרכז הרב.
ה' יקום דמם. מקווה שיהיה מי שיסייע.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

הודעה קודמת היתה שלי כמובן.
אהבה_טהורה*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

שלום אני מאוד שמאלנית, אני מאמינה שכל בני האדם אחים במשפחת האנושות, אני חושבת שהדרך שבה הממשלה פעלה בהתנתקות היא פשע, לא עושים מבצע כזה על רגל אחת, מבצע שכזה מצריך תכנונים לפרטים הקטנים ומציאת פתרונות הולמים לאנשים הנאלצים לעזוב את ביתם, הבנתי שהמפונים חיו וחיים עדיין בשכונות זמניות, מצבם הכלכלי מחפיר ומשפחות נהרסות מלחץ ומצוקה, זה כל כך עצוב וכל כך כואב, ההתנתקות היתה צריכה להפרס על כמה שנים, כל פעם לפנות ישוב אחד ולדאוג לכל צרכיו [בתים, חינוך משקים, רכוש, כלכלה] ורק אז לעבור לישוב אחר, הוציאו אנשים מבתיהם אל תוך כאוס בלי עתיד ברור,זה מזעזע, אם משהו יודע משהו על תנאי החיים של המפונים כיום אנא ספרו.
פלוני_אלמונית*

כואב לי בהתנתקות

אהבה טהורה אני מאד ימנית וגם אני מאמינה שכל בני האדם אחים במשפחת האנושות- אותו אחד ברא את כולנו ואוהב את כולנו. הבעיה היא שלא כולם חושבים כך (מחבלים, למשל)... לרב הימנים שאני מכירה אין בעיה עם ערבים מפני שהם ערבים אלא מפני שחלקם הניכר שואפים להשמיד אותנו. בכל אופן השאיפה של רב הימנים שאני מכירה זה שלום כלל עולמי- השאלה היא רק מה יחסנו לרשעים, מה עושים אתם.
חידדת את השאלה בצורה יפה- השאלה היא לא רק " האם הפינוי היה נכון מבחינה מדינית" אלא גם "האם באמת היה צורך להרוס כ"כ הרבה אנשים, משפחות בדרך למימוש התוכנית"
אני מאד מעריכה את הדאגה שלך למגורשים, זה באמת מאד חסר לרובם- שאנשים יראו שאכפת להם, שיתנו להם תחושה שהם חלק מהעם. הרבה מהם גורשו בתחושה קשה שיש כאן שני עמים. חשוב להשמיע קול כמו זה שלך.
יש לי קשר די רציף עם כמה משפחות מגוש קטיף (גם אני גרתי שם במשך שנה אבל הרבה לפני הגירוש) והם נחשבים במצב "טוב". משפחה אחת עם אחד עשר ילדים (אז שניים היו נשואים וכל השאר עדיין גרו בבית) שוכנה אחרי הרבה סחבת בקרווילה בעין צורים עם שלושה חדרי שינה- לילדים פשוט לא היה איפה לישון שם והם נאלצו לקנות מכספם קרוון נוסף ולהצמיד אותו לקרווילה כדי שיהיה איפה לישון. איכות המבנה ירודה מאד- כמו לגור בבית מקרטון. המקום נראה מוזנח ועצוב- המשפחה הזאת הייתה מאד מושרשת בביתה בנווה דקלים- היה להם בית מקסים, עם הרבה עבודות אומנות של האמא והבנות והרבה מגע אוהב, גינה מושקעת מאד. היום הם תלושים... הם לא יכלו לסבול את ההזנחה והבית מבפנים נראה מקסים (עד כמה שזה אפשרי בתנאים הפיזיים הגרועים), הם גם שתלו עצים- בחביות, כדי שיוכלו לקחת אותם לבית הקבע שאמור להבנות מתישהו... הילדים הופרדו מחבריהם, מבית ספרם האהוב. שני ההורים עבדו באשקלון גם לפני הגירוש אז לפחות עבודה יש להם- מצבם באמת טוב יחסית ובכל זאת האוירה בבית (גם שנתיים אחרי) היא אוירה של אבל. הם חשים נבגדים על ידי המדינה והעם. עם כל קושי הם נאלצים להתמודד לבד- אין להם למי לפנות.
אני מכירה משפחה נוספת שעם כמה משפחות בודדות נוספות הצטרפה לישוב קיים בדרום. שני בני הזוג איבדו את עבודתם. האב התקשה מאד במציאת עבודה חדשה, כיום הוא עובד אבל לא איפה שהיה רוצה להיות. יש להם בית קטן יחסית (8 ילדים), הם איבדו קשר עם חלק מהחברים, הילדים איבדו קשר עם חברים. אם המשפחה מכרה מאד קרובה שלי- אשה עליזה ונעימה ביותר, כיום היא בעיקר מרירה. גם הם מרגישים תלושים במקומם החדש.
רובם המוחלט של המגורשים לא מתגוררים עדיין בבתי קבע.
יש גרעינים של קהילות מגוש קטיף שהקפידו לא להתפזר- אם לא חיית בקהילה, אתה לא יכול לתאר לעצמך מה זה קהילה תומכת- זה סוג של שבט עם המון עוצמה. הם קיבלו אישורים לבניית קבע בחבל לכיש, אבל מה- יש בעיה: אירגוני הירוקים לא מוכנים שהם יפגעו באיכות הסביבה (הישובים היו אמורים להבנות בשיטות אקולוגיות) כי כל בניה הרי פוגעת בסביבה- הם אומרים שהפתרון היחיד שבא בחשבון מבחינתם זה הצטרפות לישובים קיימים ופיזור של המגורשים... עד היום הם נלחמים בבתי משפט.
בעקבות פיזור הקהילות, האנשים החלשים יותר מבחינה כלכלית או חוסן נפשי פשוט התפרקו לגמרי- גירושין, קריסה כלכלית , מחלות סופניות ומה לא- בשבילם הקהילה הייתה העוגן ומישהו תלש להם אותו.
רב המגורשים עדיין לא קיבלו את הפיצואים שמגיעים להם, לרובם גם אם יקבלו- זה לא יכסה את הנזק שנגרם (ואני לא מדברת על עוגמת הנפש).
בקיצור- המצב עצוב. רב אנשי הגוש הם לא אנשים מהסוג שיהיה מוכן לחיות מתרומות- רובם אנשי מעשה שרגילים לפרנס את משפחותיהם בכבוד לכן הנזק הנפשי שנגרם להם מהפיכתם לנתמכים הוא נזק בל יתוקן.
כיום אין כ"כ במה לעזור, חוץ מלתמוך, לאהוב, לתרום למי שצריך ולעזור להם להגיע לבניית יישובי קבע.
זהר_ניצן*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:43
דף אישי: הדף האישי של זהר_ניצן*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי זהר_ניצן* »

so long, my freinds, save your heart, mind & mentality clear from hatred - its allways self hatred
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

לאהבה טהורה -
במילים פשוטות - חרבנו עליהם. האכילו את כל העם עד כמה זה טוב וכו', ועכשיו אף אחד לא מתמודד עם התוצאות. לא של המשפחות ההרוסות מגוש קטיף, ולא עם תוצאות הקסאמים.
מציע לך להפנות את אהבתך למקום בו היא תוכל לצמוח ולפרוח, ולא למקום בו תקמול. מנהיגי המדינה והשמאלנים שבהם בפרט פשוט יורקים עלינו. כמו שאמר אחד מקודמיהם בתפקיד (בן גוריון), אנחנו פשוט אבק אדם בשבילם. קליפת השום. וכשאני אומר עלינו- אני מתכוון גם אלייך.
בא מחבל ושוחט שמונה ילדים בבית כנסת, וצה"ל לא מגיב. הממשלה מדברת על המשך המו"מ - פה אתה מיד יודע שפשוט יש דברים אחרים שמעניינים את הממשלה. וזה לא אתה. מנקודת מבט שמאלנית - אתה משלם מיסים, הולך לצבא (אני מקווה), עושה את חובותיך למדינה מעל ומעבר, שוחטים אותך בבית שלך, בבית הקדוש שלך, ועל הממשלה נפלה תרדמת. גבעת רם בקומה. הלם ואלם. בוקה ומבולקה. שום תגובה, לא צבאית ולא תקשורתית למעט פליטת פה אומללה על המשך המו"מ.
איזה ביזיון, איזה בושה.
אם חלילה וחס היה נופל פגז, או טיל כלשהו בתוך מסגד והורג שמונה, יש לך ספק סביר לגבי מה שהיה קורה?
אור_הירח*
הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אור_הירח*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אור_הירח* »

אני שמלאנית, קיצונית מאוד (מרץ מתונים מדי בשבילי), וכואב לי מאוד בהתנתקות. מתפלאים? כואב לי שלא דאגו כלל לאנשים, שלא הקימו ישובים חלופיים, עם מקומות עבודה, שאין ליווי הולם, שהכל נעשה בצורה שלומילאלית וחפ לפית כזו (לא מדברת על הפינוי עצמו, אלא על ההכוונה אח"כ). לדעתי, כל מי ששמאלני אמיתי, הווה אומר אדם הומני שרגיש למצוקות של אחרים- כואב לו בהתנתקות. כואב לי שישנה תחושה כאילו כל אחד דואג למחנה שלו- שמאל או ימין. אני אישית- דעתי נחרצת לגבי פינוי (נסיגה לגבולות 67), ונחרצת לא פחות לגבי איך זה צריך להעשות (הקמת ישובים חדשים בתוך גבולות הקו הירוק, מתן מענים מקצועים ואחרים, הזרמת כספים רבים על מנת למזער את הפגיעה, הכרה בעובדה שלגבי אנשים אלו זו עקירה המהווה טראומה אמיתית).
אבחנה_מעניינת*
הצטרפות: 08 מרץ 2008, 08:50

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אבחנה_מעניינת* »

אדיר כהן / האהבה והתקווה - החינוך בחברה שפויה, עמוד 13

"אחת האבחנות בתורת 'פרום' - הביופיליה מול הנקרופליה.
הוא רואה את אחת הבעיות היסודיות ביותר של חיינו בניגוד בין אהבת החיים לאהבת המוות, לא כשתי מגמות ביולוגיות מקבילות, אלא כחלופות: הביופיליה כאהבת החיים הנורמאלית מבחינה ביולוגית, והנקרופיליה כעיוותה הפאתולוגי, השנאה לחיים והקירבה אל המוות.
'פרום' חרד מפני התגברות הנקרופיליה בעיקר בעתות משבר ותמורות, כמו הדורות האחרונים.
יכולים בני-אדם להיתפס להשפעת הסיסמאות והאידיאלוגיות של הנקרופילם, המסתירות והמתרצות, כמובן את המטרה האמיתית - מטרת ההרס.
חובבי המוות מדברים בשם הכבוד, הסדר, הרכוש, העבר, הלאום ,הזכרונות המשותפים, המולדת ולפעמים גם בשם העתיד והחזון הלאומי."

ויפרש כל צד את הדברים - לשימושו.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

ל - אבחנה מעניינת: אבחנתך מעניינצ רק את מי שרוצה לדעת איזה אנשים "ניטרלים" מספקים לנו איזשהם דיעות "ניטרליות" ומביאה אותן לשיפוטנו.

מתוך הדף ברית שלום בויקיפדיה.
שימו לב במיוחד %D7%90%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%98[/u]%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F]לעקיבא ארנסט סימון שמוזכר כתומך ומייסד של ברית שלום.
ברית שלום היא תנועת השלום הראשונה. דהיינו - שמאלני אבותיהם של השמאלנים.
בדף של עקיבא ארנסט סימון מוזכר גם פרופ' אדיר כהן לעיל. שכמובן מכהן כחבר סגל באוניברסיטת חיפה.
אוניברסיטת חיפה למי שלא מכיר, חוגגת ימים כמו הנכבה, ודגלי חיזבאללה מונפים שם בפחות או יותר אין מפריע (יש סימכון למה שאני כותב כאן. חיפוש מה בגוגל יביא אתכם לארץ המובטחת).

אז לכתוב - ויפרש כל צד את הדברים - לשימושו. - זו צביעות. בטח לא כשמדובר בלאום וכיו"ב.
עשי את כמו דר. פפה המהולל ורדי לנו מהארץ ויפה שעה אחת קודם.

לאור הירח:
הקסאמים זה בסדר? המצוקהשל אחייך הערבים בעזה הסתיימה? בא שלום לעם ולציון גואל? מה זה הקשקוש הזה על הומניות ואנושיות? האם בנחלתך הפרטית מדובר? האם לאנשים עם דיעות מוצקות בכל הקשור לשייכותם לארץ אין אג'נדה הונמית?

אני אישית- דעתי נחרצת לגבי פינוי (נסיגה לגבולות 67), ונחרצת לא פחות לגבי איך זה צריך להעשות - אמירה גבלסית משהו. מן רצון עז לפנות שטח מחיה לגזע הערבי. נשמע לי מוכר מימים אפלים.
אולי תקדמי את רעיון פינוי הישובים שלך, הצטרפי לאבחנה מעניינת ולדר. פפה ותהגרי מכאן? בעיותיהן של מוסלמי בריטניה או אירופה בכלל לא מטרידות אותך במקרה?
אבחנה_מעניינת*

כואב לי בהתנתקות

נקניק,
זה היה צפוי.
_יכולים בני-אדם להיתפס להשפעת הסיסמאות והאידיאלוגיות של הנקרופילם, המסתירות והמתרצות, כמובן את המטרה האמיתית - מטרת ההרס.
חובבי המוות מדברים בשם הכבוד, הסדר, הרכוש, העבר, הלאום ,הזכרונות המשותפים, המולדת ולפעמים גם בשם העתיד והחזון הלאומי."_

בוא נהרוס משהו, מה אתה אומר? למה לבנות, מה יצא מחיים טובים? הכי טוב זה להשמיד, קודם את הערבים ואחר כך את כל השמאלנים חלושי הנפש.
תתבגר, קשקשן.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

בחיי שאני מנסה, אבל עם החומר שאת/ה מביאים, ועם כללי המשחק האינפנטילים האלה קשה לי.
אולי צריך לשנות את כללי המשחק. ולפעול בדרכים המקובלות אצל שאר עמי העולם במקרים כגון דא.

ואם כבר רוע - הוא שאמרתי. מדובר בצביעות גרידא. משום שהאמירה הזו באה לשקף משהו טוב שהוא בעצם רוע במלוא טהרתו.
אהבה_טהורה*

כואב לי בהתנתקות

פלונית אלמונית מה שכתבת לי כל כך עצוב וכואב ואני מקווה שחושפים את האמת הכואבת הזאת בטלוויזיה [אין לי ואני לא יודעת אם כן] אני חושבת שצריך לעשות הרבה רעש כדי שתמיכה אמיתית תשלח למפונים מהממשלה, כדי לעצור את הנזק שכבר נגרם שלא ימשיך לגדול ולגדול.
עמנואל לא הצלחתי לקרוא מעבר למשפט הראשון שלך כי נעלבתי ממנו, אני מבינה שאתה משתולל מכאב עמוק ואני לא מסוגלת להכיל את זה כשזה מופנה נגדי @}
בכל מקרה המשפט
אני מאוד שמאלנית, כנראה מטעה, חוץ מפעם אחת אף פעם לא השתתפתי בבחירות, אני לא מרגישה שיש מישהו שם שמייצג אותי ואני מנותקת מטלוויזיה וחדשות, אני לא מסוגלת להתמודד עם כל האלימות והפחד שהמכשיר הזה מציף בו, יש לי חברים ישראלים וחברים פלסטינאים אין בינהם הבדל כולם חולמים כבר על שלום וחיים של כבוד, בקשר למחבליםאולי אתה צריך להתייחס אליהם כעם בפני עצמו כי אין קשר בין חברי הפלסטינים בעלי המשפחות, העובדים והחולמים על עתיד טוב לילדיהם לבין מיעוט של פושעים.
בכל מקרה אני חוששת שאחרי דברי אלה אתה עלול רק לכעוס ולהשמיץ אותי יותר, מה שאני מנסה להגיד לך זה שפוליטיקה, זה לא בשבילי, זה מסובך מידי ומשלה מידי, אני מאמינה בקשרים אמיתיים וישירים בין בני אדם ואולי משם תבוא הגאולה?
אהבה_טהורה*

כואב לי בהתנתקות

ועוד דבר חשבתי שזה מעין דף תמיכה במפונים, אבל מכיוון שזה דף פוליטי=דף מלחמה ולא דף תמיכה, אני לא מוצאת את מקומי פה.
אבחנה_מעניינת*

כואב לי בהתנתקות

ועוד דבר חשבתי שזה מעין דף תמיכה במפונים, אבל מכיוון שזה דף פוליטי=דף מלחמה ולא דף תמיכה, אני לא מוצאת את מקומי פה.

עמנואל, נקניק וחבר הימנים "השפויים" לוקים בתסמונת הטירוף הפוליטי.
כל מה שיכול לחזק את השנאה, את הפילוג, את כל מה שהוא פנימי, בתוך העם - הם מביאים בלי כל קשר לנושא.

שימי לב איך מיד עולים כל מיני סיפורים מהעבר. איך כתב אליקים העצני - אמרנו לכם. באמת. חוכמה גדולה להגיד שאם נצא מעזה יפלו טילים.
והגאון עמנאול מביא את דברי רבין מי יודע ממתי, ללא כל קשר לכלום, כהוכחה לצדקתו.

את מבינה? הם בעיקר קשקשנים, עמנואל הוא הילד הרע שנהנה להכפיש ולקלל כל חלקה טובה.

רק מה? הם לבד. ראי איך המסוכסך עם עצמו מכריז על נקמת האל, על כך שלא יסלח למי שלא מסכים איתו.
בז'רגון הטיפולי, זה משהו כמו תסמונת טורט. אומרים לו פוליטיקה, והקללות מיד עפות מפיו ועיניו בורקות במבט זועם.

בסך הכל זה לא באמת מעניין אותם, מה קורה עם המפונים מה שמעניין אותם זה שאפשר להשתמש במפונים על מנת לנהוג באלימות.

כל טענותיהם - מגלות את הטקטיקה שלהם.

החיילים העומדים במחסום ומשפילים ערבים סתם, מייצגים את העם הכבוש.

בקיצור - עמנואל, נקניק אדום וחבורת המטורפים הם מוסלמים לעילא ולעילא.
את היהדות זנחו כבר מזמן.

מוחמד - הוא נביאם, והם חושבים כמו מוסלמים, מתנהגים כמו מוסלמים - כמובן שלא כל המוסלמים כל כך קיצוניים כמו הימין המטורף.

הנה, אני אשתמש בטקטיקה שלהם:
עמנואל, נקניק, לא יסולח לכם על הפיצול שאתם גורמים בעם, על הכפשת כל המערכות, על דמגוגיה זולה, ועל שנאת חינם.
יבוא היום בו יבואו אתכם חשבון.

אותה מערכת משפטית שהיא שמאלנית לדבריכם, תצליח לאגוף גם את טירופכם, הנקרופיליות שלכם, תכניס אתכם אל מאחורי סורג ובריח להרבה שנים.
שם תוכלו להמשיך לשנוא את עצמכם ואת אחיכם היהודים והפלשתינאים.

רק שתדע מר עמנואל הקשקשן - האתר הזה - שייך לשמאלנים ולך אין מה לעשות בקשר לכך. חלושי הנפש - הם שמאפשרים לך מתוך חולשתם - להיות כאן מראש. אם הם היו כמוך, כבר מזמן היית חסום.
אתה יכול לפתוח אתר משלך ולראות כמה יכנסו אליו.

אני קוראת לבעלי האתר לעשות כל מה שניתן על מנת לסלק את עמנואל מהאתר.
גם נקניק אדום.

כמו שצריך להגן על הדמוקרטיה מפני מטורפי האידיאולוגיה הימנית הלא שפויה, ככה צריך להגן גם על האתר.

ולכל יפי הנפש שמחזיקים מ"תרומתו" של עמנואל.
תרומתו היא פשוטה, כמו הילד בגן שמרביץ לכולם. ילד רע עמנואל, ילד רע.

דגי רקק, שאין להם כל השפעה באמת.
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

אבחנה מעניינת?, אני בעד שעמנואל יישאר. עמנואל נשאר.
אבחנה_מעניינת*

כואב לי בהתנתקות

אני בעד שעמנואל יישאר. עמנואל נשאר.
אה, אז זאת את שקובעת.
לא ידעתי.
תמשיכי לגבות את הטרור הימני בשם חופש הביטוי.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

האבחנה שלך ממש לא מעניינת. למעשה היא לא עניינה מעולם.
היה צריך לגרד קמעא מאבחנתך המעניינת את השכבה העליונה כדי לגלות את הנחש ששוכן מתחת, ומתיימר לתת פה אבחנה אלק מאוזנת.

אני משער שאת דג לוויתני שמן וגדול מאוד שהשפעתו בתקשורת ועל דעת הקהל העולמית לא תסולא בפז, ומשכך את נמצאת במקום לקבוע מי אנו ומי פועלנו ומהם חיינו. זאת ועוד, לקבוע שנקרופיליות היא מנת חלקנו -

גברת אבחנה בלתי מעניינת, השנאה היא נחלתך האישית בלבד. הארס המפעפע מהשורות שכתבת רק מחזק את שדיברנו עליו - כל המרחם על אכזרים, סופו להתאכזר לרחמנים. הפטרוניות והאבחנות הפסיכולוגיות שלך בשקל הופכים אותך לבדיוק ההפך ממה שרצית.
פאתטיקה בעיצומה. זה כאילו שמעת מהפסיכולוג שלך, או מפרופ' אדיר כהן המהולל את האבחנות המעניינות הללו, ובאת ליישמן הלכה למעשה בדיון פוליטי.

ד.א - אני לפחות מזדהה, יש לי דף בית. כנ"K גם לגבי עמנוא ל. אותך אף אחד לא מכיר. ועושה רושם שגם לא יכיר. משום שאת, פוחדת (כמעט כרגיל) מלעמוד מאחורי דיעותייך הנבובות.

לאהבה טהורה:
אף פעם לא השתתפתי בבחירות, אני לא מרגישה שיש מישהו שם שמייצג אותי ואני מנותקת מטלוויזיה וחדשות, אני לא מסוגלת להתמודד עם כל האלימות והפחד
איך את מצפה שאגיב לזה? את אפילו לא יודעת אם את שמאלנית או לא. לא היה סיפק בידך לגבש דיעה ואין לך דיעה כי אין לך מספיק מידע. ואם כך, מדוע לתפוס צד מבלי לבדוק דברים באובייקטיביות המינימלית? כי זה אופנתיולעיס? כי זה וכר ובמעגלים חברתיים קרובים אלייך זה מקובל?
האם זה נכון? לא. האם זה צודק? בטח שלא! עשי טובה, מאחר ודיונים אלה לוקים באמוציונליות יתר, קחי את עצמך לויקיפדיה הקרובה למקום מגורייך או לגוגל השכונתי ועייני קצת בנבכי הביצה המקומית.

אבחנה מעניינת?, אני בעד שעמנואל יישאר. עמנואל נשאר. הוא יישאר. אני בקשר איתו בהוט ספוט רוחני. גולשים ביחד על חשבון רוחב הפס הנפשי של אבחנה מעניינת. צר משהו, אבל עם זה נילחם.

לסיום, הנה אבחנה מלומדת משו על שנאת השמאל
אהבה_טהורה*

כואב לי בהתנתקות

לא היה סיפק בידך לגבש דיעה ואין לך דיעה כי אין לך מספיק מידע
דעתי היא שאף אחד לא מתקרב בממשלה לייצג את אמונתי, אני מאמינה שאי אפשר לעשות שלום מתוך פחד והסכמים אלא רק מתוך הכרה והתקרבות, אז אולי זה לא שמאלני, אולי פשוט אין לזה שם וגם הכאילו דמוקרטיה הזאת, הייתי רוצה שהעם יהיה הרשות המחוקקת והממשלה הרשות המבצעת יותר הגיוני שמאה ומשהו אנשים יבצעו את מה שמיליונים בוחרים ולא ההפך, בעידן של טכנולוגיה כל כך מפותחת אפשר לעשות את זה.
אהבה_טהורה*

כואב לי בהתנתקות

כל עוד יש ממשלה שמחוקקת ומבצעת היא לא באמת מייצגת אף אחד, התחושה שלי היא שבמילא כל עוד המצב הוא כזה אין טעם בפוליטיקה.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

אבחנה - די עם העריכות.
זה מוציא לך שם רע עוד יותר ממה שהיה נדמה שיכול היה להיות.
אבחנה_מענינת*
הצטרפות: 10 מרץ 2008, 09:15

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי אבחנה_מענינת* »

נקניק,
אם אתה רוצה, אתה יכול לדאוג גם לשם שלי.
יש לך עוד תובנות מעניינות לגבי?
משהו לגבי מצבי הנפשי, אבחנה פסיכולוגית או רפואית?

תשפוך נקניק, תשפוך את השנאה. תתנקה.
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

מצטער, אני לא אדרדר לברוטאליות דיונית מהסוג הזה.
אם יש עובדה עניינית שקשורה לדיון הזה, את מוזמנת לשתף אותנו בה.

לאהבה טהורה - אמונתך מקובלת עליי. ובטח על כל אחד אחר במישור האישי. כשמדברים על מדינות, ומעורבים פה אינטרסים כלכליים המצב הוא שונה. פחד, או הכרה, והתקרבות לא רלוונטים בכלל.
זה שפרס נישק את עראפת מול המצלמות, לא הפך אותם בדיוק לידידי נפש. למעשה פרס בשלב מסוים הצטרף לדיעה הגורסת כי עראפת אינו פרטנר לשלום.

חשבת על זה פעם שעושים לנו פיגועים, הורגים בנו ורוצחים בנו ללא הרף, ואף אחד בשום עיתון נחשב או אתר אינטרנט מרכזי לא מכנה למשל את החמאס אויב?
את מבינה באיזו הכחשה חי העם ההזוי הזה?
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

חשבת על זה פעם שעושים לנו פיגועים, הורגים בנו ורוצחים בנו ללא הרף, ואף אחד בשום עיתון נחשב או אתר אינטרנט מרכזי לא מכנה למשל את החמאס אויב?
זה כלום, ראבק, אלו תמונות מבית המחבל וסוכות האבלים!
http://www.ynet.co.il/PicServer2/020120 ... [po]MLO021 wa[/po].jpg
http://www.ynet.co.il/PicServer2/020120 ... [po]MLO022 wa[/po].jpg
דגלי חיזבאללה וחמאס מתנוססים בבית הרוצח, ובסוכת האבלים, בישראל! בירושלים!

מילון: חמאס , חיזבאללה
לופט_גשפט*
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 10:43

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי לופט_גשפט* »

עמנואל:
מעטים חשבו על ההבדל בין ישראלים ליהודים ומה זה אומר לגביהם.

אני חושב שעניתי לך על העניין הזה, ההבדל בין יהודי לישראלי, בדף שלך. וככל שאני חושב יותר על ההבדל הזה, אני פחות מבין, מה זה יהודי, ומה זה ישראלי. אתה מדבר על להרגיש יהודי . אני לא מכיר את הרגש הזה. אני יודע מה זה להרגיש שמחה או כעס, תקווה או יאוש, אך מה זה להרגיש יהודי? האם זה דומה ללהרגיש אשכנזי, או דור שלישי לניצולי שואה, או תושב ת"א, בן מעמד הביניים...? אני לא מצליח להרגיש את היהדות שבי. איפה היא נמצאת? איך היא נראית?
נקניק_אדום*

כואב לי בהתנתקות

לופט גשפט -
יהודי, הוא מי שמבין שאין לו ארץ אחרת. אין לו לאן ללכת, ולא רק מכוח חוסר הברירה. אלא בעיקר מכוח הברירה, המורשת והציווי.
באנגליה, מועדון כדורגל בן מאה שנים נחשב למסורתי, למועדון חזק, עשיר ויציב בדרך כלל.
כאן מדובר במסורת שהיא מאז בריאת העולם לפי שיטת מי שתרצה. אנחנו העם העתיק בעולם. יש תיעוד לגבינו בכל מיני מקומות, שכשדיברו אז על ערבים התכוונו לחלק החשוך ביממה.
מי ידע שכעבור כמה אלפי שנים זו תהיה התקופה החשוכה גם בהיסטוריה היהודית.
ובכל מקרה - עיינתי קצת בדפבית שלך. וגם מהשם שלך קצת קשה לפספס את השורשיות שאתה כה מטפח. למה? למה אנחנו רוצים שיזכרו אותנו? למה אנחנו משמרים מנהגים, שפות, חגים וגובולות? מה טוב בקבעון הארכאי הזה? למה לא לחיות בלי גבולות, בלי עול, בלי יהודים נוצרים ועמיאת.
נסה לענות על השאלות האלה לעצמך, ואני משער שתמצא את התשובה ממש מתחת לאף היהודי שלך.

אני לא מצליח להרגיש את היהדות שבי. איפה היא נמצאת? איך היא נראית? - לא מכיר מישהו שכן מצליח באופן מלאכותי. תנסה לחיות כמה דקות באורח חיים יהודי. אתה לא חייב לשים שטריימל ולהתנועע כמו לוניטק, פשוט תנסה. אני אשאיר לך את האיך.
לופט_גשפט*
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 10:43

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי לופט_גשפט* »

תודה על התשובה העניינית, לוקח זמן לעיבוד.
מה_עושים*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2006, 04:42

כואב לי בהתנתקות

שליחה על ידי מה_עושים* »

אוקיי. אני מבינה מה אתם אומרים אבל אני לא מבינה מה אתם מציעים?
מה כן לעשות? איך כן להתנהל? לא מבינה.
לכבוש את עזה מחדש?
לגרש את הערבים?
מה המדינה צריכה לעשות? איך צריך לעשות את זה? באמת לא מבינה....
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”