יצירת קהילות

האזרח_דרור*
הצטרפות: 03 מרץ 2003, 18:49
דף אישי: הדף האישי של האזרח_דרור*

יצירת קהילות

שליחה על ידי האזרח_דרור* »

בעקבות הדיון שהתפתח בדף קהילה לא וירטואלית עלה לי מחדש רעיון ישן שלי: להצמיח קהילות מלמטה.
לצורך הדיון כאן קהילה היא:
  • קבוצת אנשים לא גדולה מידי - עד 500 איש (בכל הגילאים). אם יהיו גדולים מידי לא יכירו זה את זה באופן אישי.
  • שיש להם ערכים משותפים - תרבות משותפת במקרה הטוב ביותר. ערך אחד יכול להיות מקור לקהילה - כמו חינוך ביתי או אקולוגיה או סוצילזים , אבל הדבר מוצלח יותר (?) כשלכלל האנשים בקהילה יש ראיה פילוסופית דומה - כלומר תרבות דומה.
  • שיש להם קירבה גאוגרפית זה לזה (רצוי במרחק הליכה קצר)
  • ורצוי שתהיה להם מערכת כלכלית ו\ או פוליטית ו\או תרבותית ו\ או תקשורתית שקושרת אותם ומאחדת אותם (לדוגמא אסיפה כללית, עיתון שכונתי, גמ"ח, קהילת מחרוזת, בית כנסת, ערבות הדדית, קופה משותפת ועוד).
מי שחולק על ההגדרה הצרה הזו של קהילה או מחפש נימוקים, אני מציע שיפתח דף נפרד לזה (ויערוך עם קישור בהתאם , כדי לדסקס על זה).

חלק מהאנשים מחפשים להקים קהילה שלמה, שתהיה בול בראש שלהם. לדוגמא צבעון , או נווה ים, ועוד יוזמותל בעבר ובהווה להקים קהילות במקום גאוגרפי חדש.

אני מציע משהו אחר. אני חושב שיהיה נחמד מאוד להרבה מאיתנו להכיר אנשים שחושבים דומה להם (כלומר יש להם ערכים תרבותיים משותפים להם) באזור גאוגרפי קרוב, ולנסות להקים קהילה רופפת. לא צריך לעבור מקום, ואפשר להיות מעורבים יותר (להקים פרוייקט משותף) או פחות (להפגש מידי פעם ולפצח גרעינים על המרפסת).

קהילות כאלו מורכבות יש להן לפחות 2 מימדים.
האחד הוא גאוגרפי
השני הוא תרבותי (וכמובן שיש גם מרכיב של התאמה אישית - כימיה).

הנה דוגמא לקהילה רופפת:
אנשים באזור זכרון יעקב שקרובים ל: לידה טבעית, חינוך מהבית וטבעונות.

אז לכל האנשים שרוצים קהילות - אני מתחיל כאן רשימה של מקומות גאוגרפיים עם קהילות שיכולות לקום בהם. אופי הקהילות יכול להקבע על ידי האנשים באותו אזור, כולם מוזמנים להרחיב או לשנות את החלוקה השרירותית להלן:
קהילות בצפון הארץ
קהילות בחיפה
קהילות במרכז הארץ
קהילות בירושלים
קהילות בתל אביב
קהילות בבאר שבע
קהילות בדרום

כמובן שאם אנשים ירצו להיות בקשר הם פשוט צריכים להוסיף את שמם לרשימה של אותה קהילה וליצור קשר עם שאר האנשים באזור. אם יש להם ערכים משותפים רבים וכימיה, הם יכולים להיות בקשר ולחזק את הקהילה. אם לא, הם יכולים לנסות להקים קהילה אחרת באותו אזור עם ערכים שיותר מתאימים להם, כך באותו אזור (תל אביב) יכולות להיות קהילה אנרכיסטית וטבעונית לצד קהילה ירוקה סוצליסטית שדוגלת בהנקה.
בהצלחה לכולם
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

יצירת קהילות

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

האזרח דרור, מצטערת שהקריאה שלך נותרה ללא מענה. לפני חצי שנה הייתי עטה על הדף הזה בהתלהבות, אלא שעברתי מאז כל מיני דברים בתחום.
האזור שאנחנו משתייכים אליו אינו מצוין ברשימה שלך: בין עמק יזרעאל לפרדס-חנה. אז הנה אני נרשמת.(למרות שאנחנו בעצם מחכים לראות מה מתפתח בנווה ים).

חמש מאות איש זה המון בשביל "להתחיל מלמטה".
יש משהו נורא נכון באיך שעובדים על נווה ים (100 משפחות כרגע) מבחינת הגיבוש החברתי והרעיוני - אנשים מצטרפים "מלמטה" בשיטת חבר מביא חבר, אבל יש הנהגה מאד ברורה של המארגנים שגם מקדישים לכך את חייהם בשלב זה. יש פגישות חברתיות - פיקניקים וסופי שבוע ויש קבוצות עבודה בנושאים שונים שנפגשות בקביעות.
אם נווה-ים יצליח זה יהיה אות וסימן להמון קהילות קטנות להתחיל לצמוח, כי אנשים יתחילו להאמין שזה אפשרי.
האזרח_דרור*

יצירת קהילות

לענת - אני לא רוצה להוסיף את האזור שלך בעצמי אלא מבקש ממך לערוך את הדף ולהוסיף את האזור שאת חושבת שהוא מתאים. אני לא רוצה שהדף הזה ישאר ריק.

לאלו שחושבים שזה כמו הרשימה הצהובה - לפי דעתי מדובר במשהו אחר לגמרי.
הרשימה הצהובה סובבת סביב נושא אחד - חינוך בבית. עם כל הכבוד לאנשי האתר ולקהילת באופן טבעי: האם חינוך בבית היא תמצית כל הוויה שלכם? האם בכך מתחילים ומסתיימים כל הנושאים ? אני מציע משהו אחר - פתיחה של הערכים סביבם אפשר לגבש קהילות - כמו נושאים ירוקים, פרמקצ'ר, צדק חברתי, יהדות, בודהיזם, אנרכיזם, סוצליזם ומה שתרצו: זה תלוי רק בכם.

זוגתי לדוגמא, נרתעת מהרעיון של חינוך ביתי, לא שידברנו על זה רבות, אבל היא חוששת שהילד יחיה מבודד מחברתם של ילדים אחרים. כעת, ללא קשר לשאלה האם עמדתה צודקת או לא, מבוססת או לא, אני די בטוח שהיא (ואני ועוד הרבה אחרים) היו יכולים למצוא הרבה נושאים אחרים שבהם היו רואים עין בעין עם אנשים מקהילת באופן טבעי. כך לדוגמא אני בטוח שבנושאי יהדות ודת אני חלוק על בני הזוג עם הנטיה לכיוון חב"ד שאני מכיר מהצפון, אבל בהרבה מאוד נושאים אחרים אני חושב שנבין אלו את אלו הרבה יותר מאשר 95% מהשכנים שלי.

בנוגע לישובים חדשים. בארץ יש בעיה של פרבור. אי אפשר כרגע שכל אחד יעשה לעצמו ישוב חדש - כי מהר מאוד תיגמר הקרקע. מעבר לזה, כולנו רואים את הבעיות שיש בישוב כזה, כמה חבלי לידה יש, כמה חששות, וכמה תלות יש בגורמים אחרים כמו מחלה של מישהו, מעבר עבודה וכו' וכו'.

הרעיון שלי הוא לחבר אנשים שיכולים להנות זה מחברותה או עזרה הדדית, בלי שהם צריכים לעקור. אין מחויבות דווקא לאיזו קהילה מגובשת שתיווצר בין לילה אלא בעזרה לתהליך של חיבור אנשים עם דעות דומות, ומקום גאוגרפי קרוב שבהמשך יוכלו לעשות מעשים גדולים יותר - בהתאם לרצונם.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

יצירת קהילות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

נדמה לי שעדיין יש דף קשר של באופן, בדיוק למטרה כזאת. אפשר לברר אצל רני וחדוה כשר.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

יצירת קהילות

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אם כך בעצם מדובר על פרוייקט הכר את שכניך? (אני מחבבת את הרעיון הזה על פני נדודים,חיפוש והקמת יש מאין.)
אולי עדיף להתחיל בקטן, לא רעיונות גדולים כמו שמירה על הסביבה וכאלה. סתם, לאתר באיזור מגוריך את כל האנשים שאוהבים לשתות משקה חם (קפה, תה צמחים, וויסקי מחומם עם מקל ציפורן), אחר הצהריים על הדשא הציבורי. ולהמשיך משם.
(זה סתם הגיג שלצערי לא מקדם את הדף או הרעיון ובטח לא מתכוון להפריע לו. פשוט נראה שהצורך הבסיסי והפשוט והלא יומרני להיות ביחד מחפש תירוצים ושמות גדולים, כדי להתבטא. אנשים חיים קרוב מאד אחד לשני, בכל מקום כמעט. וקשה להם לקיים קהילה. למה זה? כי אחד אוהב הנקה והשני אוהב אנרכיזם? מה יש לנו?)
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

יצירת קהילות

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

זה פונקציה של שני דברים: האחד - כימיה, והשני - הכרויות וחברויות זקוקות לזמן ולדבק. באופן הוא דבק חלקי אך לא מספיק. במקומות צפופים כמו גוש דן - כמות האנשים, הקרבה הפיזית והקלות בה ניתן להתנייד - עוזרות.
אני הרבה פעמים קצרת רוח. מצפה שחברויות נפלאות יקרו בחמש דקות ורק לעיתים רחוקות נזכרת כמה זמן לקח לחברויות הקיימות שלי להיווצר.
הרבה פעמים אני נפגשת עם אנשים שהרעיונות הבסיסיים שלהם דומים לשלי - אפילו אנשי באופן, ובמציאות חסר איזה דבק או כימיה - (קל לבלבל בין השניים) כדי שיווצר קשר בן קיימא.
למשל: פגשתי מישהי מבאופן לראשונה במפגש של רמת הנדיב, אחרי פגישות וירטואליות רבות. למרות הסימפטיה הבסיסית, לא הרגשתי שאנחנו חברות. אחר כך פגשתי אותה במקרה באיזו סדנא, וזה קרב אותי אליה בתחושה הרבה יותר.
האזרח_דרור*

יצירת קהילות

אני לא חושב שבתוך קהילה כולם ימותו אחד על השני, (ע"ע כימיה). מצד שני אפשר גם להיות חבר טוב של מישהו גם אם אתם מתרבות שונה מאוד, ויש לכם דעות מנוגדות על נושאים רבים.

אבל - בתוך קבוצה של אנשים שיש להם פילוסופיה (תרבות) דומה לשלך, תוכל למצוא חברים שהקשר איתם יהיה משמעותי בהרבה מקשרים עם אנשים אחרים. פשוט בגלל שאם אתם משדרים על אותו גל (או יש לכם כימיה), אז הקשר בינכם והדברים שאתם יכולים לעשות הרבה יותר משמעותי.

תוכלו לדוגמא לעשות מוסדות של עזרה הדדית, היות ויש לכם צרכים דומים, כל אחד מכם יהיה מוכן לתרום מעט, כדי לעזור למלא את המשימה שדרושה כדי להקים ולקיים את המוסד שיעזור לכולם ביחד.

הנקה ואנרכיזם הם ממש לא אותו דבר. הנקה היא דבר אישי, שצריך קצת תמיכה מבן הזוג ומהסביבה הקרובה. אנרכיזם לעומת זאת היא דבר שאינו אישי, אלא קהילתי, קבוצתי ואולי גם מדינתי. אני לא יכול לחיות בחברה אנריכסטית בלי שעוד איזה 5000 איש גם כן יחליטו החלטה דומה, ויהיו בקשר אחד עם השני - עוד דוגמאות - קהילות מחרוזת, בנק של ערבות הדדית, ביטוח הדדי, ייצור אנרגיה קהילתי, שמירה על סביבה ירוקה, תחבורה שלא על בסיס מכונית ועוד - כל אלו דורשים שיתוף פעולה בין מספר של אנשים.
-*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 23:40
דף אישי: הדף האישי של -*

יצירת קהילות

שליחה על ידי -* »

הנקה היא דבר אישי כמו שלשתות מים זה דבר אישי. מה צריך? רק קצת תמיכה מבן הזוג והסביבה הקרובה.
יפעת_גת*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2001, 12:42
דף אישי: הדף האישי של יפעת_גת*

יצירת קהילות

שליחה על ידי יפעת_גת* »

הנה יש לי הצעה: חבורת זמר!
לא שאני יודעת לשיר אבל חזרתי ממפגש של החבורת זמר אצלנו ביישוב וזה נראה לי בול המודל שאתה מתאר.
בענין הדבק אני מסכימה, עד שלא שטים יחד בסירה, מקימים מאהל, או חוגגים חג , קשה לחוש את הקשר הקהילתי הזה שהוא לא חברות, אולי - שייכות.
והאמת עכשיו שאני חיה במקום שיש בו אסטרטגיות כאלה , אני מודה, אחרי ת"א (אדם לאדם זאב) זה בהחלט נעים וחיובי.
יעלסי*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 13:03

יצירת קהילות

שליחה על ידי יעלסי* »

שלום,
אני לא קוראת קבועה באתר אבל לפעמים אני עושה חיפושים בגוגל ונוחתת כאן... :-)
אני מעוניינת להקים קהילה קטנה, או פשוט למצוא שותפים לחיות איתם, באיזור חיפה. בבית עם גינה, ומקום לעשות דברים יצירתיים (לרקוד, לעשות טאי-צ'י, לעסוק באמנות). אני מחפשת אנשים שזה מעניין אותם. אם ישנם יישובים קיימים או מקומות קיימים שהיה אפשר להצטרף אליהם, הייתי מאד שמחה, אבל אני לא מכירה כאלה, ולכן חשבתי אולי לנסות ליזום משהו ממה שחסר לי בחיים הנוכחיים בעצמי.
אפשר לכתוב אלי גם ישירות ל-[email protected]
תודה!
שלום_א*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 07:04

יצירת קהילות

שליחה על ידי שלום_א* »

בס"ד
שלום לכולם,
בעניין יצירת קהילה חקלאיתאורגנית יהודית
מצאתי את האתר הדף הזה הלילה ואני מאחל שכל אחד ואחד ימצא את מה שליבו חפץ. קורת גג פרנסה בשפע והמון המון טבע.
אני מחפש את מה שכולם כבר ציינו למעלה אבל חשוב לנו גם להיות מחוברים לבורא ומצוותיו, ולכן מחפשים שהמקום יהיה מחובר ל"מקום". אני מבחין שהשאיפה לחיות בטבע יכולה לעורר דילמות, כך שצריך איזה איזון בין השקט/שלווה/ והצרכים והרצונות הקהילתיים שהם המציאות, שלא לדבר על פרנסה. חוץ מחינוך,עלינו לשקול למי אפשר להשתייך ולהיות מעורב.ישוב הארץ והתחברות לאדמה, קיום מצוות התלויות בארץ בשלמותם ושמירה על אורח חיים אקולוגי ובטוח זה הרבה, ואני לא רוצה להתפשר. למי שזה מדבר אליו יכול/יכולה/יכולים/יכולות לתקשר אתי באי מייל. בהצלחה ותודה.
[email protected]
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

יצירת קהילות

שליחה על ידי תמי* »

רותם - ישוב מעורב פרטים בadama.net
פורום קהילות.
מיכל_ויטל*
הצטרפות: 13 נובמבר 2004, 00:15
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ויטל*

יצירת קהילות

שליחה על ידי מיכל_ויטל* »

מוזמנים לבקר בדף
מתחם מגורים אקולוגי משותף
לחשיבה מעשית משותפת על יצירת קהילונת קטנה בתוך הקהילה הפרדס-חנאית הגדולה והמאד נעימה.
בברכה
מיכל
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

יצירת קהילות

שליחה על ידי סיגל* »

אני מעונינת להזמין משפחות ואנשים בכלל ליצו ר קהילה ללא הגדרה סגורה מידי באזור עמק חרוד. פרטים נוספים בדף הבית שלי: סיגל נ
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

יצירת קהילות

שליחה על ידי אפרת* »

הי, אפשר להעיר? מחפשים קהילה חדשה, באזור המרכז או הדרום. שרוצה לחוות שיתוף, עזרה, שכנות טובה, וחינוף מעולה לילדים. מעוניינים?
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

יצירת קהילות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אשמח להחיות את הדף.
(עוד לא ישנתי הלילה, אז לא אכתוב עכשיו.. אבל הנה תזכורת לעצמי)
עפרה_שחר*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

יצירת קהילות

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

אם זה באיזור פרדס- חנה אני בעיניין.
מתחדשת*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 01:54

יצירת קהילות

שליחה על ידי מתחדשת* »

אורי יורמן, אשמח אם תחיה את הדף
יצירת קהילה (אבל בסדר גודל הרבה יותר קטן ממש שהוצע) זה דבר שמאוד מעניין לי.
אני כרגע גרה באיזור ר"ג-גבעתיים, יש שם אוכלוסיה של רווקים/ות בגילאי 30-40 פלוס, שאולי מחפשים קשר חברתי (אני לא מתכוונת בעיקר להכרויות זוגיות).
זה המכנה המשותף הגיאוגרפי/גילאי. מה עם מכנה משותף תרבותי? זה משהו שאשמח לדסקס כאן. אישית אני מאוד מתעניינת בנושאים רוחניים, ובמקביל גם בנושאים נהנתניים ואמנותיים. אין סתירה בין השניים.
אשמח להמשך דיון.
בלוג_שלישי_של_מתחדשת*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2010, 15:44

יצירת קהילות

שליחה על ידי בלוג_שלישי_של_מתחדשת* »

שלום לך,
הניק מתחדשת תפוס. אודה לך אם תבחרי בניק אחר.
@}
מתחדשת*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 01:54

יצירת קהילות

שליחה על ידי מתחדשת* »

היי.
לא היה כתוב לי שהניק תפוס, אבל כיוון שהוא משמש אותי רק בדף הזה, שאליו התוודעתי לראשונה רק היום, אחליף בשמחה אם וכאשר יתעורר דיון בנושא שהעליתי. בינתיים סליחה על אי הנוחות, אם גרמתי לך, אפשרות שדי מוזרה לי, חייבת להודות.
מילי*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 22:25

יצירת קהילות

שליחה על ידי מילי* »

אופס, יצא בכל זאת שהגבתי כ"מתחדשת". הנה החדש (:
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

יצירת קהילות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קהילה לא וירטואלית היא דבר שיכול לתפוס הרבה צורות.

_אני כרגע גרה באיזור ר"ג-גבעתיים, יש שם אוכלוסיה של רווקים/ות בגילאי 30-40 פלוס, שאולי מחפשים קשר חברתי (אני לא מתכוונת בעיקר להכרויות זוגיות).
זה המכנה המשותף הגיאוגרפי/גילאי. מה עם מכנה משותף תרבותי? זה משהו שאשמח לדסקס כאן. אישית אני מאוד מתעניינת בנושאים רוחניים, ובמקביל גם בנושאים נהנתניים ואמנותיים. אין סתירה בין השניים._

אם נניח, אם ושתי חברות תתחילו ליצור מפגש שקורה פעם בשבועיים סביב נושא מסויים שתבחרו - זה יכול להיות הקרנה של סרט על הגג של מישהי או בפארק/ברחוב, זה יכול להיות סביב ארוחת ערב. אפשר שירה בציבור או סדנה כיפית כלשהי. אפשר לשחק משחקים. יש מלא רעיונות. פשוט תבחרי משהו ותרוצי איתו.
דוגמאות שפגשתי:
אורי מילמן למשל מארגן קבוצה בשם הבישוליאדה שנפגשים פעם ב (שבועיים? חודש?) באיזור גני יהושע ולומדים משהו מגניב שקשור לאוכל צמחוני. כל פעם נושא אחר.
כוכי (ידידה שלי מאיזור המרכז) מארגנת מפגשים של סופי שבוע שלמים, בהם מטפלים מכל הסוגים נפגשים, מדסקסים, מכירים, יוצרים שותפויות, וגם מעבירים סדנאות כאלה ואחרות.
בקרית טבעון יש קואופרטיב אורגני ענק בשם השיתופיה, שמכיל איזה 90 חברים אם אני זוכר נכון.
לפני שנתיים בערך עברתי בירושלים, ובמקרה באותו ערב היתה ברחוב המדרגות בשכונת נחלאות הקרנה של סרט. סתם שני שכנים נחמדים הקרינו סרטים פעם בשבוע או משהו. מהצד זה היה נראה שכמה וכמה מהם הכירו דרך המפגשים ונוצרו חברויות.
סביב גינות קהילתיות וקואופרטיבים, נראה שנוצרות הכרויות מעניינות של אנשים באופניסטים בדרכם. למשל בירושלים ובתל אביב.
בפרדס חנה היה פעם מיני פסטיבל של פעם בחודש בשם "שיק שוק". לא יודע אם הוא עדיין היה קיים. הרושם שקיבלתי היה שבערך כל העיר יודעת עליו, ואנשים היו באים אפילו מרחוק.

אחרי שכבר יש רשת של הכרויות - שנוצרה בדרך כזו או אחרת (כמו בדוגמאות שהצגתי) - אפשר להשתמש בה לכל מני צרכים. ליצור רשימת תפוצה לצרכי שיתוף (טרמפים/חפצים/וכו'), חיפוש וכו'. לארגן עוד סוגים של מפגשים. לחפש הורים לילדים בגיל ילדיכם. ועוד.
מילי*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 22:25

יצירת קהילות

שליחה על ידי מילי* »

היי אורי.
הרעיונות והדוגמאות שהעלית מאוד יפים. הן עוררו אותי להעמיק בתוכי ולסער מוחות עם עצמי.
המטרה שלי היא יותר מפגש עם אנשים שרוצים "להתעורר". מחפשי חופש ואמת. המכנה המשותף הוא אידיאולוגי.
והאמת היא שיש לי רעיונות בקנה, אני דוגרת עליהם שנים. אני צריכה עוד לכוונן ולדייק את הרעיון. לעשות לו fine tuning
יותר מכל אני צריכה את ה- פּוּש ולמצוא שותפים לדרך.
אולי פשוט אפרסם באיזו קהילה רלוונטית הודעה שאני מתחילה קבוצה כזו באיזור מגורי.
תודה רבה על תשובתך המפורטת! אני מאוד מעריכה את זה.
משתוקק_לחיי_קהילה*
הצטרפות: 22 מאי 2012, 18:20

יצירת קהילות

שליחה על ידי משתוקק_לחיי_קהילה* »

שלום לכולם, איזה תקופה יפה
תקופה שבה האור סוף סוף נהייה מוכן להתגשמות
הייתי שמח אם תיווצר קהילה של "אנשי האור" איזהשהי קהילה שתוכלל לתת דוגמה "איך אפשר לחיות בהרמוניה, ברגש, בשמחה, בשפע! וביצירה מרגע לרגע"
אם למישהו יש רעיון איפה ואיך אפשר להקים משהו כזה שידבר איתי בבקשה... אני מכיר המון אנשים "טהורים" שרק מחפשים מקום שיוכלו לחיות בו עם שכינהם
שיוכלו לתמוך אחד בשני ולהגשים את עצמם. שתיפול עליכם השלווה ושהאור שבכם ימצא ויתגלה
יואל.
[email protected]
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

יצירת קהילות

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

היי ,גמני מחפשת יישוב קהילתי קטן רצוי אקולוגי ידידותי לסביבה ולאדם ! עם אנשי אור וחושך נטול פאנטים עד כמה שרק ניתן עם צעירים וגדולים יותר בגילם(איכשהו שיהיה סוג של איזון )שמעוניינים בהתכונוות לחלוק ברכה ושפע או בקיצור את מה שיש לחיים להציע .יחד
קהילה_של_איש_אחד*
הצטרפות: 06 מרץ 2014, 23:18

יצירת קהילות

שליחה על ידי קהילה_של_איש_אחד* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי,
התרגשתי לקרוא את הרעיון והתגובות לו. הגעתי לדף מחיפוש שערכתי בגוגל על קהילות רווקים ורווקות בארץ. הערב לאחר אירוע חתונה שנכחתי חשבתי לעצמי כמה הייתי רוצ קהילה של אנשים דומים לי וכמה אני מתקשה מאחר ואינני בזוגיות. אולי זה נשמע קצת מחשבה מגבילה שלי, שיוצאת מציאות מוגבלת. אשמח לשמוע תגובות מרחיבות אופקים ולא שיפוטיות בבקשה. עינת
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

יצירת קהילות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום עינת, אני כותבת לך מתוך נסיון ארוך ארוך ארוך של רווקות, שכבר נמצא מאחורי.
נראה לי שכרווקה לא חיפשתי בהכרח קהילת רווקים. להפך, קצת פחדתי שאם יהיו לי יותר מדי חברים/ות רווקים/ות סביבי זה ידבק בי וגם אני לא אצא ממעגל הרווקות, אז התרחקתי. הקהילה שהייתי זקוקה לה היתה קהילה שמקבלת כל אחד במקום שבו הוא נמצא, אנשים שאפשר לדבר איתם על כל מני נושאים שלא קשורים רק לגידול ילדים, שלא מבקרים אותי על רווקותי, שמכבדים אותי כפי שאני, קהילה שאהיה בה גם כרווקה וגם אחרי שאמצא בנזוג.

דוגמא לקהילה כזו, כמו שכתבו כאן לפני, היא הגינה הקהילתית במוזיאון הטבע בירושלים, ישנם שם אנשים מאוד מגוונים: בעלי משפחה ומחפשי משפחה, צעירים ומבוגרים, ישראלים ועולים חדשים - וכולם שייכים לקהילת המטפחים את הגינה. אני כבר כמה זמן לא מגיעה לשם, אבל יודעת שזה מקום שמאפשר להכיר, להשתייך, לאו דוקא למצוא בנזוג.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”