לצורך הדיון כאן קהילה היא:
- קבוצת אנשים לא גדולה מידי - עד 500 איש (בכל הגילאים). אם יהיו גדולים מידי לא יכירו זה את זה באופן אישי.
- שיש להם ערכים משותפים - תרבות משותפת במקרה הטוב ביותר. ערך אחד יכול להיות מקור לקהילה - כמו חינוך ביתי או אקולוגיה או סוצילזים , אבל הדבר מוצלח יותר (?) כשלכלל האנשים בקהילה יש ראיה פילוסופית דומה - כלומר תרבות דומה.
- שיש להם קירבה גאוגרפית זה לזה (רצוי במרחק הליכה קצר)
- ורצוי שתהיה להם מערכת כלכלית ו\ או פוליטית ו\או תרבותית ו\ או תקשורתית שקושרת אותם ומאחדת אותם (לדוגמא אסיפה כללית, עיתון שכונתי, גמ"ח, קהילת מחרוזת, בית כנסת, ערבות הדדית, קופה משותפת ועוד).
חלק מהאנשים מחפשים להקים קהילה שלמה, שתהיה בול בראש שלהם. לדוגמא צבעון , או נווה ים, ועוד יוזמותל בעבר ובהווה להקים קהילות במקום גאוגרפי חדש.
אני מציע משהו אחר. אני חושב שיהיה נחמד מאוד להרבה מאיתנו להכיר אנשים שחושבים דומה להם (כלומר יש להם ערכים תרבותיים משותפים להם) באזור גאוגרפי קרוב, ולנסות להקים קהילה רופפת. לא צריך לעבור מקום, ואפשר להיות מעורבים יותר (להקים פרוייקט משותף) או פחות (להפגש מידי פעם ולפצח גרעינים על המרפסת).
קהילות כאלו מורכבות יש להן לפחות 2 מימדים.
האחד הוא גאוגרפי
השני הוא תרבותי (וכמובן שיש גם מרכיב של התאמה אישית - כימיה).
הנה דוגמא לקהילה רופפת:
אנשים באזור זכרון יעקב שקרובים ל: לידה טבעית, חינוך מהבית וטבעונות.
אז לכל האנשים שרוצים קהילות - אני מתחיל כאן רשימה של מקומות גאוגרפיים עם קהילות שיכולות לקום בהם. אופי הקהילות יכול להקבע על ידי האנשים באותו אזור, כולם מוזמנים להרחיב או לשנות את החלוקה השרירותית להלן:
קהילות בצפון הארץ
קהילות בחיפה
קהילות במרכז הארץ
קהילות בירושלים
קהילות בתל אביב
קהילות בבאר שבע
קהילות בדרום
כמובן שאם אנשים ירצו להיות בקשר הם פשוט צריכים להוסיף את שמם לרשימה של אותה קהילה וליצור קשר עם שאר האנשים באזור. אם יש להם ערכים משותפים רבים וכימיה, הם יכולים להיות בקשר ולחזק את הקהילה. אם לא, הם יכולים לנסות להקים קהילה אחרת באותו אזור עם ערכים שיותר מתאימים להם, כך באותו אזור (תל אביב) יכולות להיות קהילה אנרכיסטית וטבעונית לצד קהילה ירוקה סוצליסטית שדוגלת בהנקה.
בהצלחה לכולם