אבל כפי שכתבתי בהתחלה, נחכה לאום שלום שמתמחה ביוגה נשית. בטח יהיו לה הסברים יותר מוצלחים....
הגעתי ! תודה
מי מה יקרה על הפרגון.
כולכן כתבתן מאוד יפה ואני מאוד מתחברת בעיקר למה שכתבה
הגבירה בחום :
_מבחינתי יוגה היא יוגה. תמיד היתה ותמיד תהיה. העקרונות והמטרות שעומדות מאחוריה הן אותן המטרות, כשאחת מהן היא שהתרגול באשר הוא אמור להיות מותאם לאדם המתרגל אותו. בין אם המתרגל הוא אישה הרה, או אדם הסובל מפריצת דיסק, אישה עם בעיות גיל המעבר וכ'.
בגלל שבמהלך החיים הגוף שלנו ואנחנו בכלל משתנים ועוברים תקופות ומצבים שונים, גם תרגול היוגה שלנו משתנה איתנו ומתאים את עצמו למצבנו._
היוגה בבסיסה הועברה בעיקר ע"י מורים גברים, מן הסתם היו גם יוגיניות אבל כמו שנשים יהודיות לומדות כתבי קודש במסגרות לנשים בלבד ואף פעם לא מלמדות גברים כך גם כאן, התרגול הרוחני נחשב נחלתם של גברים (לא חוכמה אנחנו במילא במדרגה רוחנית גבוהה יותר (-;) ותרגול נשי התקיים בסתר.
כשמתרגלת יוגה הגיע למורה לשאול לגבי תרגול בימי ווסת או בזמן הריון היא שמעה בעיקר איסורים, ולא רק במערב, כך למשל שילה ראג' שהזכירה
מי מה מתארת את תחילת דרכה במה שנקרא יוגה נשית.
דברים רבים בתוך תרגול יוגה לא מתאימים לאישה בכל הימים ויש דברים שלא מתאימים לעולם (כך אומרים על מאיוראסנה למשל).
דבר שמורים גברים לא יכולים ברובם להבין על השינויים שעוברים על האישה הוא השינויים
האנרגטיים שהיא חווה, חלק גדול מתרגול היוגה מטרתו להתמיר אנרגיה כלפי מעלה, במעלה הסושומנא נדי (ערוץ האנרגיה המרכזי של הגוף) בעוד האישה במרבית חייה נמצאת במצב שבו האנרגיה מכוונת מטה, לא רק בימי ווסת, למעשה כבר אחרי הביוץ, במידה שלא התקיימה הפריה, מתחילה ההתכווננות של הגוף, מטה, להתרוקנות.
עוד דבר שאני רוצה להדגיש, כך לפי הדרך שאני רואה וחווה את הדברים:
זה נכון שיש הרבה איסורים אבל בעיני הרבה פעמים האיסורים הגורפים מפספסים את המהות, לדוגמא: לא מספיק לומר שלא מתאים לתרגל תנוחות הפוכות בווסת, צריך להבין את המצב הפיסי, ההורמונלי והאנרגטי שאישה נמצאת בו בימים הללו ולדעת שצריך "להוריד הילוך" גם באופי התרגול וגם במהלך היום בכלל.
לעומת זאת איסור גורף לתרגול תנוחות הפוכות בהריון הוא לא בהכרח מתאים, כמו שכתבה הגבירה, מתרגלת ותיקה שמכירה את הגוף שלה ויודעת לחוש את השינויים ולהתאים את התרגול תוכל לתרגל גם עמידת ידיים עד שלב מאוד מתקדם- היא רק צריכה לשאול עצמה חזור ושאול (מה שבעיני כל מתרגל צריך לעשות תמיד) למה היא מתרגלת תנוחה זו ולא למשל תנועות מעגליות בעמידת שש או סופטאבדאקונאסנה שיתנו לה הרבה יותר למהלך ההריון, יעזרו ללידה ולשיקום הגוף לאחריה.
וכאן מגיעה סוף סוף הפואנטה שלי:
- תרגול היוגה נותן כלים מדהימים לאישה להכיר את גופה ולהיות מודעת לשינויים התדירים שהוא עובר ובהתאם הנפש והגוף האנרגטי.
כשהאישה לומדת להכיר את המחזוריות שלה ולומדת לכבד את גופה תרגול היוגה שלה יהיה מתאים לה הרבה יותר והיא תפיק ממנו הרבה יותר.*