השאלות
א) האם ניתן והאם מומלץ לתרגל יוגה בהריון?
ב) האם למי שלא תרגלה קודם?
ג) אם כן האם כל התנוחות מותרות?
ד) מאיזה שלב של ההריון ניתן לתרגל יוגה?
ה)איזה סוגי יוגה אפשר לעשות בהריון?
התשובות
- בסה"כ מומלץ לתרגל בהריון, גם למי שלא תרגלה קודם. יש שהתחילו בשבוע 15, 28, 37,
משתתפות אחרות ציינו שהתרגול גרם להן סחרחורת / בחילות בהתחלה. ונענו שזה קורה לפעמים כשמתחילים לתרגל, גם ללא הריון.
מנסיוני אחרי 7 שנות תרגול יוגה, תחושות כאלו אופייניות למתרגלים מתחילים גם ללא קשר להריון. גם אני, כשעברתי לתרגל משיטה אחת לשיטה אחרת, לפני מספר שנים, הרגשתי אותן תחושות בדיוק. למה מרגישים כך? היוגה עובדת עמוק מאוד על הגוף (למשל, על הבלוטות השונות, מרכזי אנרגיה) , ולא רק על השרירים והסיבולת כמו בפעילות גופנית רגילה. לכן, ההמלצה לכל מתרגלי היוגה, ולמתחילים בפרט, ולנשים בהריון בפרט ובפרט להיות מאוד קשובים לגוף.
לעשות רק מה שנעים ונוח, להרפות, לנוח כשצריך. הנחיה זו אינה פשוטה כלל ועיקר, לנו, אנשי המערב. החינוך שקיבלנו מורה לנו להתאמץ על קצה יכולתינו, תמיד לעשות קצת יותר ממה שאנחנו חושבים שאנחנו יכולים לעשות. קשה לנו לותר, ולעשות קצת פחות ממה שאנחנו יכולים. בשבילי, "לעשות פחות" הוא אחד השיעורים החשובים שאני לומדת ביוגה (שיעור שרלוונטי עבורי גם מחוץ למזרן היוגה). (מרב)
כדאי לתרגל בקבוצה של נשים הרות, כך שהתרגילים והקצב,מתאימים להריון, לומדים תרגילים שעוזרים בלידה
(יתרון נוסף הוא שמכירים הריוניות נוספות שגרות לידך).
חשוב! שהמורה תדע שאת בהריון.
להתאים את התנוחות להריון ולשלב ההריון בו את נמצאת.
אסאנות מומלצות בהריון
יש חשיבות לתכיפות התרגול עבור אישה בהריון. גוף הריוני שאינו מתורגל ביוגה עוד מלפני ההריון(תרגול קבוע. לא פעם ב...)עלול להגיב בצורה לא טובה לתרגול פתאומי(כי הלא היוגה פועלת על מערכות הגוף ובעיקר המערכת החיסונית בצורה חזקה ביותר). בעצם,כמו עם כל פעילות גופנית. מעבר לכך,בתור מישהי שמתרגלת כבר שנים ובעיקר בבית-יש כן חשיבות רבה לליווי של מורה מנוסה שמתקן/ת ומנחה. הרבה פעמים אנחנו מתרגלים בבית וקצת שוכחים כמה נקודות שכן חשובות.
לקראת חודש שביעי-שמיני מתחילים להתמקד יותר באסנות ישיבה שפותחות ומקלות על האגן ועצמות החיק(כולל כריעה ועמידה על ארבע). אסנות יוגה רגילות חייבים לתרגל בצורה אחרת שמותאמת להריון. את חלקן ממירים לאסנות עמידה.ושוב,הכל בתנאי שתירגלת גם לפני הכניסה להריון ולאורכו ברציפות.
בקיצור, אני ממליצה לך להצטרף לקבוצה מסודרת וזה לא משנה שאת כבר בחודש שביעי. והמשך הריון קל ונעים. (בת ההרים)
בספר "לידה פעילה שיצא לאור לאחרונה יש פרק ארוך המיוחד לתרגילי יוגה להיריון. התרגילים מבוססים על יוגה בגישה שפיתחה המחברת ג'נט בלאסקאס, כולל השפעות של שיטת אלכסנדר. הפרק מפורט מאוד וכולל תמונות רבות, כמו גם עצות שונות, "הזהרות" מאילו תנוחות/תנועות כדאי להימנע ומתי, וכו' - מתאים למי שרוצה לתרגל עצמאית או אולי גם במשולב עם קורס. (אורית מאלטרנטיבות - ההוצל"א)
לא היתה הסכמה אם מותר או אסור
תרגול בשליש הראשון של ההריון (אם מותר בכלל)
לרקפת ברגר המליצו להתחיל רק אחרי שבוע 15 גם יוגה וגם טאי-צ'י, אלא אם התאמנת באופן קבוע לפני כן.
דיון לגבי: תנוחות הפוכות, ותנוחות פיתול לא מומלצות בשליש הראשון, אם כי בת ההרים שתירגלה גם לפני ההריון כתבה: דווקא אני מתרגלת הרבה שנים ותרגלתי גם בהריון עמידת כתפיים-הרבה וזה היה אחלה. כמובן שבלי המחרשה והקשת. גם עמידת ראש עם גיבוי מהמורה. למיטב ידיעתי אין מניעה מתנוחות הפוכות בהריון תקין. בזמן ווסת-יש.
לכך נענתה ע"י wall paper
try to avoid as much inverted poses. i was doing easily shoulder stands, and then at week 37 i felt a strong movement in my belly- my daughter got stuck in a horizontal position, something pretty rare,in avery entangled postion. i ended up having a horrible cesearean
lafterwards i checked with many teachers, which strongly
mentioned not to do any inverted positions
וסוכם: שיש אסכולות/מורים שמתירות הפוכות בהריון ויש שממליצות לא. ולכן אין תשובה חד משמעית וברורה. זה מחזיר אותנו לעיצה החשובה להקשיב לעצמך!
מה אסור
יש הסכמה (או לא לפחות לא אמרו פה אחרת) שלא לעשות תנוחות על הבטן, (או להתאמץ בהן פחות) להמנע מחלק מתרגילי הנשימה (קאפלאבאטי, עצירות נשימה)
תשומת |לב| לגבי תירגול לחיצות נשאלה שאלה לגבי שבוע 37 תשובתה של שרה לה " לא לא לא לא לא לא לא...................
לא לתרגל ולא לחשוב על לתרגל ולא ללחוץ ולא לתרגל ללחוץ. יותר מיותר מזה לא יכול להיות, יותר מזיק מזה קשה להיות. רצפת האגן שלך תודה לך אם תתרגלי כיווצים, כלומר, כיווצי קגל. מה שכן אפשר לתרגל זה שיטת פאולה. זה כן" .
יש פירוט של הזרמים העיקריים(בארץ) בהאתה יוגה בדף יוגה לכל ; מישהי שמגיעה ליוגה פעם ראשונה בתקופת ההריון,כדאי שתתחבר לתרגול רך יותר.בסגנון שיבננדה או ויניאסה.הגורם הכי חשוב לדעתי הוא המורה. אם יש מורה טוב ליוגה הוא הופך,למעשה,למעין מדריך רוחני כי הוא לוקח אותנו למסע פנימי עמוק באמצעות היוגה. היו לי מורים ששמו דגש על הגוף וזה היה נחמד לתרגל איתם אבל זה נשאר ברמת ה"עשיתי,הפעלתי" וכו'. המורה האחרונה שלי היא אישיות מופלאה שלוקחת אותי למסעות עמוקים עם הרבה דמיון מודרך ואור. התרגול יחד איתה הופך למשהו שהוא הרבה מעבר לתנוחות ונשימות. כל שיעור(כמעט) הוא מסע תגליות של הנפש שלי.
(בת ההרים)
אתרים; _להנאת הצופים בבית אתר עם פוזות
ומילון בעברית"http://www.yoga-studio.co.il/Dictionaries.html"
והנה מחרשה
(באדיבות מונו נוקי)
ארגון מורי היוגה בישראל . מידע על מורים וקבוצות ברחבי הארץ.
__
מורים לפי איזורים בארץ (אם פורסם האיזור), שימו לב זה ערבוב של המלצות ופירסום עצמי:
ירושלים
- בפורום של תפוז ראיתי המלצה על אדי בכור (במאי 2002) , יש לו סטודיו ברח' הילדסהיימר במושבה הגרמנית, ואפשר לשאול אותו אם הוא מכיר מסגרת עם יוגה להריוניות.
- שעורי יוגה לנשים בהריון מתקיימים במרכז שיבננדה ליוגה ברח' ראובן 3 ,בקעה ירושלים טל' 02-6714854 (תמר 01/05)
- 25.08.2004 מיכל אושר מורה ליוגה (וגם בהריון) שגרה באיזור ים המלח ומאד רוצה לפתוח קבוצה לנשים בהריון בירושלים,אם יש מישהי שמעוניינת ויכולה לתת כוון-למשל לארגן כמה בנות בתור התחלה ו/או מקום מתאים- זה יהיה יופי- 053-854633 02-9945147
- 08.2004 רות לירן, שיעורי יוגה לנשים בהריון 050-8441659
- 12.2004 : חוגי יוגה להריון (ויוגה רגילה) עברו מראשון לציון ל נס-ציונה במרכז חדש נעים ומרווח,עם מורה ותיקה ומנוסה. 054-5394748
- 2004 ביום רביעי הקרוב תפתח קבוצת תרגול בלימוד אישי ובאוירה אינטימית- לפרטים רינה0528778291
- 4.2009 לירושלמיות - אני ממליצה בחם על שיעורי היוגה לנשים בהריון במרכז "פרפרים בבטן" במושבה הגרמנית. דולה מקסימה בשם רחל קימה מעבירה שם את השיעורים באוירה נפלאה ואינטימית. אני מתאמנת שם חודשיים וממש מרוצה.http://www.dulot.co.il/parparim/show.asp?art=7&t=l
איזור השרון
- 09.2003 המלצה- באיזור השרון, אני מאוד ממליצה על המורות שלי. הן מעבירות שיעור מיוחד לנשים בהריון בימי שישי בבוקר.
אן-קתרין, איינגאר יוגה 058-407069 09-7464911 ברעננה(המליצה עפרה ק.)
- 02.2004
חוץ מזה בקיץ שעבר היה פעם בשבוע טאי צ'י למתחילים בחוף קיסריה (חינם) אני הייתי בהריון וחברה שלי עם תינוק בן חודש וחצי במנשא. כיף אמיתי. (מאמאבל)
- 02.2004 יש קבוצה טובה במרכז "אמא אדמה" בהוד השרון בימי שישי ב-8.30 בבוקר המורה- רונית פרז. יודעת מה היא עושה וזו חוויה נעימה ביותר וגם בריאה. תגיעי דרך גוגל.
מרכז
- 05.204 ההמלצה היא על מכון שנקרא יוגה now מול בניין היכל התרבות בת"א , המורות שם הן ציפי וננסי ואני נהניתי עם היוגה בהיריון שעשיתי אצלן. לא היו לי שום כאבי גב ושום מצוקות גופניות , אם תרצי פרטים נוספים תשמיעי קול. (מרגנית)
- 10.2004 יוגה לנשים בהריון בסטודיו ליוגה ושיאצו מול אונ' בר-אילן 03-5329127 (אפרסקים)
- בגבעתיים - יוגה לנשים הרות החל מיום ששי ה04.15.10
ינואר 2005 )נפתחת קבוצה חדשה לנשים בהריון,בימי ששי, בגבעתיים. במקום מתקיימת כבר קבוצה לנשים בהריון במהלך השבוע וכן שיעורים רגילים .
מוזמנים לבוא ולהתרשם.להתראות נועם.www.ima-adama.co.il/yoga
לאחר שהות והדרכת יוגה ופילאטיס בקנדה, מלמד אשטאנגה והאתה יוגה, מאיזור הקריות , כמו כן מלמד יוגה לנשים בהריון, אפשר לפנות לפרטים ל דייויד 0523-694973
יש מורה מדהימה ליוגה, אחת הטובות בשיטת איינגר, גם להריון. גם לדתיות בהפרדה- היא חוזרת בתשובה אני מאוד ממליצה
יולה: 054-0821429(המלצה של עפרה ק.)
- 11.2004 נשים לאחר שלושה חודשים בתקופת ההריון , במידה והינכם מעונינות בתירגול יוגה , מוזמנות ליצור קשר ל דייויד 0523-694973
שיעורי יוגה לנשים הרות ביום שישי 8:30 עד 10:00 . בבית של שרהלה, מורה ליוגה ומיילדת-בית.
עכו - יוגה לנשים בהריון בסטודיו של מורן- "אוהליוגה". http://www.isyoga.co.il/sites/moranbop/index.php?sid=1
חיפה- יוגה מיוחדת להריוניות וקורס הכנה ללידה לזוגות, ברוח היוגה. שיעורים באווירה נעימה ופתוחה, קבוצות קטנות ויחס אישי. השיעורים בסטודיו יוגיני, שבמוריה 60, צומת כרמליה, בהדרכת דפני (ירוק ה), מורה ליוגה לנשים, יוגה להריון, ויוגה לאמהות ותינוקות.
אילת -אצל אליסון,עושה יוגה והכנה ללידה פעילה,ברוח גנט בלאסקאס(מלווה גם לידות מים ביוספטל)ימי שלישי בבוקר
052-8351182
המלצות נוספות -וספציפיות, יהיה יותר קל למצוא באתרים כמו אמנות הלידה או פורומי ההריון השונים, כי יש שם יותר אנשים
תרמו: חבצלת, אסנת ש, איילת השחר, מיץ פטל, אורית טבעי, רחל ש, מתנת פיוס, יונת שרון, בת ההרים, מרב ברויאר, מאמאבל,אם פי 3, מרגנית, שמש, אני, אפרסקים, wall paper,
Pלונית אחרת