טכניקת אלכסנדר

חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

ענת גיגר , האמת שאני פותחת את הדף הזה כי לא מצליח לנו באימייל... :-)
רציתי לשאול אם השיטה עוזרת בכאבי גב כרוניים (בניגוד לכאבי גב כתוצאה מהריון, תאונה וכו') ומה מבדיל אותה משיטות אחרות כמו, לדוגמא, פלדנקרייז, שאמורה אף היא לטפל בבעיות גב.
אז אם בא לך, אשמח לשמוע. ואם לא, זה גם בסדר...
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

השיטה בהחלט עוזרת לכאבי גב כרוניים וגם לבעיות במפרקים, בעיות נשימה, מיגרנות ועוד. מניסיוני האישי אני יכולה להעיד שהיא תורמת גם לשיפור
ההרגשה הכללית, מאפשרת תחושת קלות בתנועה ומעוררת זרימה פנימית בגוף.
אלכסנדר עצמו נולד באוסטרליה (בטסמניה) בסוף המאה שעברה. הוא היה שחקן שסבל מצרידות כרונית ושום טיפול לא עזר לו. הדבר היחיד שעזר לו היה ההימנעות מדיבור ושירה, וברגע שהיה חוזר לכך, הבעיות היו חוזרות. אז הוא הבין שהבעיות טמונות באופן שבו הוא עושה את מה שהוא עושה, והוא החליט לחקור זאת בעצמו. הוא התבונן בעצמו במראה בשעה שדיקלם או דיבר וגילה שהוא מושך את הראש לאחור, מרים את הכתפיים ומכווץ את הצוואר ואת הגרון. כך התחיל התהליך של העבודה שלו על עצמו ובו הוא ניסה להשהות את התגובה המורגלת הזאת ובפסק הזמן הזה לכוון את עצמו מחדש ולאפשר "לצוואר להיות חופשי, לראש להוביל לפנים ולמעלה ולגב מתארך ומתרחב". הוא התאמן ממושכות על ה"תרגול" הזה בהשהיה ובכוונון מחדש עד שבעיות הנשימה והגרון שלו נעלמו. אז הוא הבין שיש בידיו כלי רב ערך והוא נסע לאנגליה והתחיל להעביר את הניסיון שלו לאחרים.
וזו בעצם התורה כולה. להבחין שאנחנו פועלים בדרך מורגלת שהיא על בסיס של התקצרות והתכווצות (ומפליא לראות שכמעט אצל כולם מדובר באותו דפוס, רק הביטויים שלו משתנים, לאחד זה גורם כאב גב ולשני אסתמה). להשהות רגע בין הגירוי לתגובה וברגע הזה לנסות לכוון את עצמנו מחדש, להתארך ולהתרחב.
חשוב לציין שלא מדובר בהרפיה, כי הכוונה היא לא להשתחרר ממתחים, אלא לפעול ברמת המתח הדרושה לביצוע הפעולה, ולא במתח עודף, כפי שרובנו פועלים רוב הזמן (שימי לב באיזו קלות ילד קם מישיבה, מתכופף או מרים חפץ כבד, בלי להתאמץ בעורף ובפנים, ואנחנו התרגלנו שכל פעולה דורשת מאמץ בצוואר, בעורף, בפנים). כמו כן, השיטה מיושמת בכל פעולה שהאדם עושה, קימה, הליכה, נשיאת משא, שטיפת כלים וכו' ולא מייחדים לה זמן בנפרד, זמן הרפיה כמו בשיטות אחרות.
אלכסנדא דיבר על האדם כאורגניזם שלם, גןף-נפש. לכן הוא מדבר על התפקוד של האורגניזם כולו ולא על תפקוד הגוף בלבד. השיטה עוזרת מאוד מאוד מבחינה מנטלית: התמודדות עם לחצים, עם דפוסי התנהגות קבועים. קשה יותר לראות את זה, אז בד"כ מדברים על זה פחות.
איך זה עובד? מפגשים של אחד על אחד. מורה ותלמיד. המורה מניח ידיים על התלמיד ומנחה אותו בתהליך. לפעמים שוכבים על שולחן טיפול והמורה מניע את גוף התלמיד ולפעמים יושבים על כיסא, קמים ומתיישבים, הולכים בחדר. בכל הפעולות האלה המורה מנחה את התלמיד בהשהיה ובכיוונים תוך כדי שהמורה עובד על עצמו.
הטכניקה עזרה לאנשים עם בעיות שונות וחלקן קשות מאוד וכרוניות. אני מכירה מישהי שעברה ניתוחים בגלל פריצות דיסק חוזרות וסבלה מכאבים קשים כל חייה ומאז הכאבים נעלמו. יש סיפורים על אנשים עם מחלות פרקים, אסתמה ועוד ועוד. וגם בלי בעיות קשות אפשר להרוויח. לעשות דברים יותר בקלות.
בניגוד לפלדנקרייז, זו לא התעמלות. יותר מדובר באלכסנדר על ההמינעות מפעולה מיותרת, ופחות על תרגילים שצריך לעשות. אני חושבת שכאן יש משהו שדומה בעיקרון לדברים אחרים באתר הזה. העיקרון של עשה פחות- קלקל פחות. המשותף ביניהם: מחשבה על התנועה, או מודעות לתנועה וניסיון להפוך את התנועה היומיומית לקלה ונעימה יותר.

אני רק אציין שאני עדיין לא מורה לאלכסנדר (בתהליך לימודים) והדברים מובאים פה בשמי בלבד!

באתר של ארגון המורים לטכניקת אלכסנדר אפשר לקרוא עוד מידע ויש גם רשימת מורים.
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי דנה* »

תיקון קל לגבי שיטת פלדנקרייז, כפי שאני מבינה אותה לאחר 4 שנות לימודים בקורס להכשרת מורים:
פלדנקרייז היא שיטה לשכלול היכולת, המביאה לתהליך של לימוד ופיתוח מודעות באמצעות תנועה.
השיטה נלמדת בשני אופנים:
  1. שיעורי מודעות דרך תנועה - שיעורים קבוצתיים בהם המורה נותן הוראות לתנועה, וכל תלמיד מתנועע לפי הקצב שלו והיכולת שלו. שיעורים אלו דומים לשיעורי התעמלות בכך שיש מורה שאומר, ויש תלמידים שעושים, והכל קורה בתנועה. אך להבדיל משיעור התעמלות רגיל, הדגש בשיטה אינו על ביצוע התרגיל, או השגת מטרה של גמישות, כח, חיטוב וכדומה, אלא על אופן הביצוע. הדרך חשובה יותר מהמטרה. כלומר אם ההוראה היא להרים את הרגל למעלה, הפוקוס הוא על איך מרימים, איך נושמים, איפה מתאמצים, מה מתוך המאמצים הכרחי ומה מיותר, מה קורה במקומות אחרים בגוף ועוד ועוד דברים מעניינים, מרתקים המאפשרים מרחב ללמוד ולהתפתח. למרבה הפלא, כשעושים את התנועות באופן הזה בדרך כלל מרגישים אחר כך יותר גמישים, קלי תנועה, ארוכים, משוחררים ועוד כל מיני תחושות המשתנות כמובן מאדם לאדם.
  2. שיעורים אישיים דרך מגע (השם הרשמי של זה מפוצץ למדי: אינטגרציה פונקציונלית) - בשיעורים אלו עובד המורה עם התלמיד באופן אישי, ובמקום להנחות את התנועה באופן מילולי, הוא מנחה אותו דרך מגע. כלומר, המורה מניע את התלמיד בתנועות עדינות ביותר, כאשר הרעיון הוא כמו בשיעורים הקבוצתיים - להביא אזורים שונים בגוף, וחלקים שונים של התנועה לרמת מודעות גבוהה יותר אצל התלמיד, ומעצם כך מתרחשת אותה אינטגרציה פונקציונלית - ההתארגנות הכללית של הגוף סביב איזושהי פעולה (תנועה).
גם כאן התחושות בסוף השיעור דומות לאלו של השיעורים הקבוצתיים, והאופציה הזו מתאימה לאנשים שיש להם קושי בתפקוד שאינו מאפשר שיעור קבוצתי, או לאנשים הרוצים לשפר עניין ספציפי. אגב, השיטה מתאימה לא רק לסובלים ולכואבים, אלא גם לכל מי שרוצה לשפר את יכולתו והרגשתו באשר היא. למשל: רקדנים הרוצים לשכלל יכולת מסוימת, אדם שעבודתו כרוכה בתנוחה/תנועה מאד מסוימת והוא רוצה להרחיב את אפשרויות התנועה שלו, ועוד.

כפי שאני מבינה, ההבדל בין שיטת אלכסנדר לשיטת פלדנקרייז הוא שבראשונה קיים איזשהוא מודל של גוף אידאלי ותנועה אידאלית, בעוד שבשניה אין כל מודל או כל אידיאל צורני, אלא מוצאים בכל אדם את מה שנוח, שקל, שנעים לעשות, ועם זה עובדים, ואת זה משכללים. במקום לעבוד עם ה"צד החולה", עובדים עם ה"צד הבריא", ושוב למרבה הפלא, גם ה"צד החולה" משתפר ונהנה מכך. מנסיוני, וכפי שאפשר להבין בין השורות, השיטה אינה מתחילה ונגמרת בעולם התנועה והחומר, אלא מחלחלת הלאה לעולם הנפש, הרגש, ומתבטאת בחיי היומיום.

אין להבין מכל האמור לעיל שאני פוסלת או מזלזלת בשיטת אלכסנדר - כבודה במקומה מונח. ד"ר פלדנקרייז עצמו היה תלמיד של אלכסנדר, ושאב ממנו השראה לשיטתו. כמו בהרבה שיטות אחרות, כולם רוצים להגיע לאותו מקום, רק הדרך לשם היא שונה, וכל אדם צריך לבחור לו את מה שמתאים לו ביותר, על סמך התנסותו האישית בכל אחת מן השיטות.
ענת_גיגר*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

כפי שאני מבינה, ההבדל בין שיטת אלכסנדר לשיטת פלדנקרייז הוא שבראשונה קיים איזשהוא מודל של גוף אידאלי ותנועה אידאלית, בעוד שבשניה אין כל מודל או כל אידיאל צורני

זה לא מדויק. גם באלכסנדר לא מדובר על אידיאל צורני, אלא בשיפור השימוש של האדם העצמו, בשיפור הזרימה הפנימית. לרוב זה מתבטא גם כלפי חוץ: האדם תמיר יותר, התנועות שלו קלות יותר, הנשימה קלה יותר. אבל לא מדברים במונחים של "אידיאל". מנסים לבדוק מה אני עושה שמפריע לי לביצוע הפעולה בדרך הקלה ביותר, לעכב אותו ולבצע את הפעולה על בסיס של זרימה ולא של מאמץ-יתר.
ואני מסכימה עם דנה שלכל אחד יש דרך שמתאימה לו, וצריך לחפש את השיטה המתאימה וגם את המורה המתאים.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי יעלי_לה »

מישהו יכול להמליץ על מטפל בשיטה בתל אביב?
מישהי שלימדה אותי לפני 10 שנים, אני מנחשת שזה עדיין רלוונטי: ורד מיכאלי-פז, אשה מקסימה ומורה נהדרת. אין לי טלפון שלה, אבל תחפשי בספר טלפונים.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי פלונית* »

מכירה בירושלים מורה לאלכסנדר במחירים זולים במיוחד. 60 ש"ח למפגש פרטני. מתחילה איתה בשבוע הבא ואז אוכל גם לומר אם גם יעילה
רויטל*
הצטרפות: 24 פברואר 2003, 13:10

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי רויטל* »

אז ככה, זו אני הפלונית שהמליצה על מורה זולה מירושלים.
התחלנו - והיא פשוט נ-ה-ד-ר-ת.
יש לה מגע נעים ומרגיע, תובנות מדהימות והיא מקצועית ביותר.
אני אחרי ארבעה שיעורים ומרגישה שיפור מדהים. ממליצה ביותר
העניין הוא שהיא מטפלת רק בנשים (היא חרדית), וצריך להגיע אליה בצניעות.

מי שמעוניין יכול לפנות אלי ואקשר ביניכם [email protected]
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי יעלי_לה »

מחפשת מורה (אשה) באזור פרדס חנה-זכרון
סיגלית צפריר, בפרדס-חנה. מורה נפלאה! היא מופיעה במדריך הטלפונים.
ענת_גיגר*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

רשימת המורים לטכניקת אלכסנדר
אני ממליצה על ג'וד ונקרט מנס ציונה.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ברעננה למדתי אצל שבע קרני (פרטים ברשימת המורים ש{{}}ענת גיגר קישרה אליה) לפני כמה שנים טובות. הפסקתי בעיקר כי עברתי לתל אביב. מדובר באישה חדת אבחנה ובעלת רקע טיפולי עשיר. הבעיה העיקרית איתה, לטעמי, היא שהיא עסוקה מאוד.

בתל אביב למדתי אצל יעל מרזל. מקצועית, מאוד מנוסה (נראה לי קרוב ל30 שנה נסיון, אבל לא זוכר את המספר המדויק), מסורה באופן מדהים, ומשקיעה הרבה מעבר למינימום הנדרש. נכון לפעם האחרונה שבדקתי, היא גם צנועה במחיר.
מורים ברמת הנסיון שלה פותחים בתי ספר להוראה או מלמדים שיעורים של 40 דקות במחירים גבוהים (ובצדק), והיא לוקחת מחיר צנוע על שיעורים ארוכים יותר.
הסיבה היחידה שהפסקתי את הלמידה אצל יעל, היא כי הרגשתי שאני לא משקיע מספיק ולא מיישם את השיטה ביום-יום, ולכן חבל על הזמן והכסף שלי.
מדובר בשיטה שעובדת רק אם באמת מיישמים אותה ביום יום.
אנבל_לי*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 18:48
דף אישי: הדף האישי של אנבל_לי*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי אנבל_לי* »

אני לומדת אצל גלי אדמוב בשדה ורבורג, הגעתי אליה לפני כשנה ובחודשים האחרונים אני מגיעה לתזכורת, אחרי שלחתי את אבא שלי ואמא שלי מחכה בתור.
התהליך שעברתי אצלה חולל אצלי שינוי מהותי אצלי, השיעורים שלה מרתקים והרגישות שלה מדהימה,
ממליצה בחום ובאהבה גדולה, אפשר להתקשר אלי ואמסור את הטלפון שלה 0505947564
אבודה_ומחפשת*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2010, 23:49

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי אבודה_ומחפשת* »

עברתי טיפול בשטית אלכסנדר, די אינטנסיבי יחד עם כירופרקט ודיקור לפני כשנתיים, ואז חשרתי לפגישות חיזוק כשהאחרונה היתה לפני שנה בערך.
מאוד נהנתי מהטיפול והמטפלת שהיתה נעימה ומיוחדת מאוד, בל מכל מיני סיבות לא יצא לי לחזור מאז לטיפולים והיא עזבה.
יש לי בעיות יציבה כרוניות ואני מרגישה שאני לא מצליחה ליישם את מה שלמדתי לאורך זמן אחרי הטיפול, עכשיו כשיצאתי מהתקופה של טיפולים אינטנסיביים, ומאבדת את המודעות שהוא נותן לי.
האם למישהו יש ניסיון עם איך לשמר את מה שמקבלים בתקופת הטיפולים ללא פגישות תיחזוק קבועות כל חודש או חודשיים?
מני_לוי*
הצטרפות: 03 דצמבר 2010, 06:35

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי מני_לוי* »

האם למישהו יש ניסיון עם איך לשמר את מה שמקבלים בתקופת הטיפולים ללא פגישות תיחזוק קבועות כל חודש או חודשיים?

אני ממליץ להתייחס למפגשים עם מורה לשיטת אלכסנדר כשיעור במקום להתייחס אליהם כטיפול, אז נפתחת האפשרות ללמוד ולשמר את מה שמקבלים.
באופן יותר פרקטי כמו שכתב אורי יורמן למעלה השיטה יעילה במיוחד אם מיישמים אותה ביום יום, במילים אחרות להתאמן בבית (ובכל מקום אחר) על מה שנלמד בשיעור. זה נכון לגבי כל שיטה חווייתית וגם לשיטת אלכסנדר. כל מי שלמד לנגן על כלי נגינה למשל יודע שלא מספיק להגיע לשיעור אלא חייבים להמשיך להתאמן מחוץ למסגרת השיעור כדי לשמר את הנלמד וכדי להתפתח. בדימוי, בשיטת אלכסנדר כלי הנגינה הוא עצמנו.

אלכסנדר עצמו הגיע לפיתוח השיטה אחרי אכזבה מ"טיפולים" ומתוך הבנה ש"אם אין אני לי מי לי". מה שהיה נכון עבורו לפני יותר ממאה שנה נכון גם היום - אם לא תלמדי לעזור לעצמך תצטרכי להמשיך להגיע למישהו ש"יטפל" בך.

http://menylevy.com
נאוה*
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי נאוה* »

האם מתאים לטפל בילד בן 11 בטכניקת אלכסנדר? ( בריא, בעיית צרידות )
כן.

בעלי טיפל כבר גם בפעוט בן 3 שסבל מבעיות קשות אחרות.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם אני ממליצה על גלי אדמוב בשדה ורבורג (קרוב לכפר סבא ורעננה)
יש לה ניסיון רב , יכולת קריאה מדויקת של הגוף ,הבנה עמוקה של מה שהוא צריך בכדי להבריא ואת היכולת ללמד איך לאפשר לזה לקרות.
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

ההמלצה הקבועה שלי (מניסיון אישי מוצלח מאד) ג'וד ונקרט בנס ציונה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש את אור נהדר בתל אביב. ויש בעיה עם חניה.אפשר לקבל נייד אצלי 0507576330
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

טכניקת אלכסנדר

שליחה על ידי יעל* »

מחפשת מטפלת באיזור ירושלים. מי מכיר?
שליחת תגובה