טיפים להמנעות מסרטן מזיהום סביבתי
cancer]טיפים להמנעות מסרטן prevention tips[/po]?utm source=toxresend&utm medium=email&utm content=first-link&utm campaign=hht
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
נראה לי מספיק חשוב לפתוח דף חדש, האמת שחשכו עיני כי המורכבות של הסעיפים גורמת לזה להראות בלתי אפשרי,
אבל אמרתי לעצמי לקרא שוב בשקט וגיליתי שחלק לא קטן אני גם ככה יכולה לסמן לעצמי בוי...שאני פחות או יותר מודעת ועושה.
אז אשמח לשמוע עוד טיפים ואיך משלבי אותם באורח החיים בארצנו:-)
אבל אמרתי לעצמי לקרא שוב בשקט וגיליתי שחלק לא קטן אני גם ככה יכולה לסמן לעצמי בוי...שאני פחות או יותר מודעת ועושה.
אז אשמח לשמוע עוד טיפים ואיך משלבי אותם באורח החיים בארצנו:-)
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מה שבאמת מעניין שם זה קישור ל{{}}רשימת המזונות המרוססים ביותר והנקיים ביותר (ראו גם פירות פחות מרוססים).
לפי הרשימה שם מה שבעייתי: סלרי, אפרסק, תות שדה, תפוחי עץ, אוכמניות, נקטרינות, פלפל אדום, תרד, קייל, דובדבנים, תפוחי אדמה, ענבים.
הדברים שהם בסדר: בצל, אבוקדו, תירס, אננס, מנגו, אפונת גינה, אספרגוס, קיוי, כרוב, חצילים, מלון, אבטיח, אשכולית, בטטה.
בעייתי זה אומר שאם הוא לא מוצא אותם אורגניים הוא לא אוכל אותם.
לפי הרשימה שם מה שבעייתי: סלרי, אפרסק, תות שדה, תפוחי עץ, אוכמניות, נקטרינות, פלפל אדום, תרד, קייל, דובדבנים, תפוחי אדמה, ענבים.
הדברים שהם בסדר: בצל, אבוקדו, תירס, אננס, מנגו, אפונת גינה, אספרגוס, קיוי, כרוב, חצילים, מלון, אבטיח, אשכולית, בטטה.
בעייתי זה אומר שאם הוא לא מוצא אותם אורגניים הוא לא אוכל אותם.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
הריסוס מסרטן?
-
(לא נכנסתי לקישור עדיין...)
אולי פשוט תכתבו כאן כל מה שידוע לכם כמסרטן?
אני למשל שמעתי על:
(אלומיניום למשל אני יודעת שלא בריא. אבל אני לא בטוחה שנאמר בהקשר לסרטן. נדמה לי שיוצר בעיות אחרות...?
ומה עם SLS שבשמפואים שידוע כלא בריא? מסרטן?)
אני למשל שמעתי על:
- טפלון
- מים בבקבוקי פלסטיק
- קרינה סלולרית (וגם ממכשירי חשמל?)
- שהייה ממושכת בשמש
- דיוקסין (שקיים למשל בטמפונים)
(אלומיניום למשל אני יודעת שלא בריא. אבל אני לא בטוחה שנאמר בהקשר לסרטן. נדמה לי שיוצר בעיות אחרות...?
ומה עם SLS שבשמפואים שידוע כלא בריא? מסרטן?)
-
אה, ועכשיו נכנסתי לקישור וראיתי שהוא באנגלית.
אני יודעת לקרוא אנגלית אבל יש בזה משהו שמרתיע אותי מראש.
אולי מישהו מוכן כאן לתת תרגום, או סיכום של הנאמר שם?
אני יודעת לקרוא אנגלית אבל יש בזה משהו שמרתיע אותי מראש.
אולי מישהו מוכן כאן לתת תרגום, או סיכום של הנאמר שם?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
D-:
לא יודעת איכשהו הצלחת להצחיק אותי. אני חושבת שאין משהו היום שלא מקושר לסרטן. אולי אני קצת מגזימה אבל לצערי - רק קצת.
D-:
לא יודעת איכשהו הצלחת להצחיק אותי. אני חושבת שאין משהו היום שלא מקושר לסרטן. אולי אני קצת מגזימה אבל לצערי - רק קצת.
-
אני חושבת שאין משהו היום שלא מקושר לסרטן.
מה זאת אומרת?
ברור לי שיש המו-ן דברים שמקושרים לסרטן, אבל הרי לא ייתכן שהכול, כי יצורים אמורים הרי לחיות איכשהו על הכדור הזה, לא?
טוב,
אז מה למשל הדברים העיקריים שאת יודעת?
מה זאת אומרת?
ברור לי שיש המו-ן דברים שמקושרים לסרטן, אבל הרי לא ייתכן שהכול, כי יצורים אמורים הרי לחיות איכשהו על הכדור הזה, לא?
טוב,
אז מה למשל הדברים העיקריים שאת יודעת?
-
- הצטרפות: 10 מאי 2010, 23:18
- דף אישי: הדף האישי של יעלת_החן*
לפי מה ששמעתי מחוקר סרטן, SLS גם מסרטן...
הוא אומר שבעיקר כדאי להימנע לשים סבון/ שמפו שמכיל SLS על תינוקות וילדים!
הוא אומר שבעיקר כדאי להימנע לשים סבון/ שמפו שמכיל SLS על תינוקות וילדים!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מה, אבל יש מדור אקולוגיה ובו תת מדור "שמירה על הגוף" וכמעט כל כותרות הדפים בו רלוונטיות. ויש גם מדור מודעות קרינה
מה, אבל יש מדור אקולוגיה ובו תת מדור "שמירה על הגוף" וכמעט כל כותרות הדפים בו רלוונטיות. ויש גם מדור מודעות קרינה
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
<תגובה מ-אהבת עולם:>
אבל יש מדור אקולוגיה ובו תת מדור "שמירה על הגוף" וכמעט כל כותרות הדפים בו רלוונטיות
כן, אבל קודם כל, מה שכתוב שם אלו כל מיני חומרים לא בריאים - ולא בדיוק ברור אם יש להם קשר לסרטן.
למשל, גלולות.
לא כל דבר שהוא לא בריא הוא מסרטן.
שנית, הרשימה שם ממש לא מקיפה, וגם מכילה כל מיני דברים לא קשורים (כמו פינת אופניים).
שלישית, המידע מפוזר בדפים שונים, בד"כ כל דף על חומר אחר.
ואולי טוב באמת שיהיה דף שמרכז רשימה של כל החומרים המסרטנים הידועים.
אז אם כבר, נזכרתי בעוד כמה שכמובן ידועים כמסרטנים:
האם אלומיניום מסרטן?
האם פלואוריד מסרטן?
האם כספית בסתימות מסרטנת?
אבל יש מדור אקולוגיה ובו תת מדור "שמירה על הגוף" וכמעט כל כותרות הדפים בו רלוונטיות
כן, אבל קודם כל, מה שכתוב שם אלו כל מיני חומרים לא בריאים - ולא בדיוק ברור אם יש להם קשר לסרטן.
למשל, גלולות.
שנית, הרשימה שם ממש לא מקיפה, וגם מכילה כל מיני דברים לא קשורים (כמו פינת אופניים).
שלישית, המידע מפוזר בדפים שונים, בד"כ כל דף על חומר אחר.
ואולי טוב באמת שיהיה דף שמרכז רשימה של כל החומרים המסרטנים הידועים.
אז אם כבר, נזכרתי בעוד כמה שכמובן ידועים כמסרטנים:
- עישון
- זיהום אוויר (זה באמת מידע שלצערנו לרבים מאתנו אין הרבה מה לעשות איתו)
- דאודורנט רגיל (לא יודעת אם זה בגלל האלומיניום, או בגלל שחוסם את בלוטות הלימפה שמתחת לבית השחי, או שניהם...?)
האם אלומיניום מסרטן?
האם פלואוריד מסרטן?
האם כספית בסתימות מסרטנת?
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
ומה עם מונוסודיום גלוטומט?
-
האם זה חשוב לך דווקא להימנע מדברים שמסרטנים, ולא מדברים שגורמים לבעיות אחרות?
סרטן הוא אמנם מגיפה נוראית ומחלה נוראית שסבל גדול בצידה לחולה ולסובבים אותו, אבל יש מספיק מחלות אחרות שלא כדאי לחלות בהן.
האם זה חשוב לך דווקא להימנע מדברים שמסרטנים, ולא מדברים שגורמים לבעיות אחרות?
סרטן הוא אמנם מגיפה נוראית ומחלה נוראית שסבל גדול בצידה לחולה ולסובבים אותו, אבל יש מספיק מחלות אחרות שלא כדאי לחלות בהן.
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
- דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*
סרטן זה לא רק ריסוסים וכולרע . סרטן זה לכלות את הגוף מבפנים עם מועקה קשה שאין לה פתח לצאת החוצה . כאב שלא יוצא החוצה ונשמר בבטן הוא מצע שכיח לסרטן.
אני אומרת - טוב עגבניה מרוססת מאשר יגון שאין לו מזור!
אני אומרת - טוב עגבניה מרוססת מאשר יגון שאין לו מזור!
-
תרשו לי לחזור רגע לרשימות הירקות, עם כל הכבוד לאספרגוס ולאוכמניות,
מה שחסר לי מאד זה הדברים היום-יומיים שאנחנו משתמשים בהם...עגבניה, מלפפון...אותם לא סיווגו ומעניין אותי למה, האם זה בגלל שלאמריקאים זה פחות בסיסי או בגלל שהם לא מסוכנים באופן מיוחד ולא בטוחים לגמרי:-]
אשמח לתובנות ממישהו שמבין בירקות
>האמת,זה קצת מצחיק כי אבא שלי חקלאי אורגני, אבל קשה לי להאמין שהוא יסכים להתיחס לירקות המרוססים כאל מסוכנים אחרי שהוא ריסס אותם ואת עצמו באופן כל כך יסודי כל השנים לפני שהוא עבר לאורגני מסיבות כלכליות...<
מה שחסר לי מאד זה הדברים היום-יומיים שאנחנו משתמשים בהם...עגבניה, מלפפון...אותם לא סיווגו ומעניין אותי למה, האם זה בגלל שלאמריקאים זה פחות בסיסי או בגלל שהם לא מסוכנים באופן מיוחד ולא בטוחים לגמרי:-]
אשמח לתובנות ממישהו שמבין בירקות
>האמת,זה קצת מצחיק כי אבא שלי חקלאי אורגני, אבל קשה לי להאמין שהוא יסכים להתיחס לירקות המרוססים כאל מסוכנים אחרי שהוא ריסס אותם ואת עצמו באופן כל כך יסודי כל השנים לפני שהוא עבר לאורגני מסיבות כלכליות...<
-
אני אמשיך קצת בתרגום כי הירקות הם לא הדבר היחידי
הם מדברים קודם כל על המים - במים יכולות להיות מתכות כמו ארסניק וכרומיום שמסרטנות
הם מציעים לסנן את המים בפילטר פחם או אפילו קנקן עם פלטר (כמו בריטה אם הבנתי נכון)
ואם ידוע שיש זיהום במים רצוי אוסמוזה הפוכה
הם מדברים קודם כל על המים - במים יכולות להיות מתכות כמו ארסניק וכרומיום שמסרטנות
הם מציעים לסנן את המים בפילטר פחם או אפילו קנקן עם פלטר (כמו בריטה אם הבנתי נכון)
ואם ידוע שיש זיהום במים רצוי אוסמוזה הפוכה
-
הסעיף הבא מדבר על דקים ומתקני משחקים מעץ שעלולים להיות מטופלים בחומרים נגד שרפה שמכילים ארסניק ויכולים לעבור דרך מגע ידיים.
הם ממליצים לאטום את העץ, מדובר בעיקר במתקנים שנבנו לפני 2005 (כנראה משהו השתנה בתקנים לאחר מכן).
אני שואלת את עצמי לגבי המתקנים שאנחנו מבלים בהם בפארק הירקון... צריך לבדוק...
הם ממליצים לאטום את העץ, מדובר בעיקר במתקנים שנבנו לפני 2005 (כנראה משהו השתנה בתקנים לאחר מכן).
אני שואלת את עצמי לגבי המתקנים שאנחנו מבלים בהם בפארק הירקון... צריך לבדוק...
-
טוב הסעיף הבא, אני ממשיכה, מדבר על EWG]חומרים דוחי כתמים או דוחי שומן, הנקראים perfluorochemicals pfcguide[/po].pdf
כאשר גם טפלון שייך למשפחה.
החומרים האלה נמצאים בבגדים דוחי מים,בכלי מטבח מצוים טפלון וציפויים אחרים שמונעים הידבקות, באריזות של מזון מהיר, בחלק הפנימי של אריזות של מזון לבעלי חיים ופופקורן למיקרוגל ובכלים חד פעמיים.
כאשר גם טפלון שייך למשפחה.
החומרים האלה נמצאים בבגדים דוחי מים,בכלי מטבח מצוים טפלון וציפויים אחרים שמונעים הידבקות, באריזות של מזון מהיר, בחלק הפנימי של אריזות של מזון לבעלי חיים ופופקורן למיקרוגל ובכלים חד פעמיים.
-
הסעיף הבא מדבר על חשיפה לשמש, ומספק קישור ל רשימת קרמים נגד קרינה הבטוחים יותר ופחות לשימוש
-
הסעיף הבא הטריד אותי מאד בשל אהבתי העזה לחמאה וגבינות קשות...
הוא מדבר על כך ששומן בעלי חיים ומוצרי חלב (מן הסתם) מכיל דיוקסינים וPCB (polychlorinated byphenyl)
שעליהם נכתב בבבילון (נדמה לי שמתוך ויקיפדיה):
ביפנילים עתירי כלור (PCBs) המבנה הכימי של ביפנילים עתירי כלור (PCBs) כולל שתי טבעות פניליות מחוברות ביניהן בקשר שבין הפחמנים בעמדות (Positions) 1 של הטבעת הימנית ו – 1' של הטבעת השמאלית. אל כל אחת משאר העמדות (2-6, 2'-6') יכול להתחבר אטום של כלור. באופן תאורטי קיימים 209 איזומרים של PCBs לפי השילובים האפשריים של מיצוב אטומי הכלור בעמדות השונות.
השימוש ב – PCBs החל לראשונה בשנות השישים כחומרים בתעשיית הפלסטיק. עד מהרה התגלה שלביפנילים-עתיר-הכלור התכונות הנדרשות לשמש כנוזלי-קירור במערכות עתירות חום, ובעיקר בתחנות-כח חשמליות בצינון שנאים (Transformers) וקבלים (Capacitors). בשנת 1966 גילה החוקר השבדי Jensen ריכוזים גבוהים של PCBs ברקמות של בעלי-החיים בקוטב הצפוני. בשנת 1968 אירע אסון תזונתי ביפן מחשיפה לאורז שהוכן בשמן שזוהם ב – PCBs שזלג לשמן הבישול ממערכת החלפת-חום (Heat Exchanger) של מפעל-המזון. עד מהרה יפנים רבים פנו לקבלת עזרה רפואית בשל הופעת נגעים "דמויי-אקנה" על פני העור בפניהם. הנגעים היו רבים ביותר, גדולים וצפופים יותר ממה שנהוג לראות במתבגרים הסובלים מ"פצעי-בגרות" (Acne) ולא נעלמו. המחלה זכתה ביפן בשם "מחלת יושו" (Yushu) ובשם המדעי "כלוראקנה" (Chloracne) להדגיש את המקור להופעת הנגעים: הכלור שב - PCBs. הסתבר שהצטברות ה - PCBs בחולים התרחשה גם בכבד ובעצבים ההיקפיים וגרמה להפרעות פתולוגיות מגבילות ומציקות הן במבוגרים והן בילודים שזה עתה נולדו. בניסיונות בתרנגולות התגלתה הפרעה בהטלת הביצים עד כדי הפסקתה. בשנים 1983-4 אירע אסון אקולוגי בחופי האוקיינוס האטלנטי בסמוך לשפך הנהר סנט. לורנס (St. Laurence) בקנדה: כמה עשרות לווייתנים מסוג "בלוגה" (Beluga Whales) עלו על החוף ומתו במה שנחשד באותם ימים כ"התאבדות קולקטיבית" של ענקי הים. בדיקות פתולוגיות של נתיחה שלאחר המוות הצביעו, בין השאר, על ריכוז גבוה של PCBs ברקמותיהם של הלווייתנים. הם סבלו ממחלות סרטניות, הפרעות אנדוקריניות שהתבטאו באי-יכולת של הנקבות להרות, בהפלות מוקדמות ובאי-יכולת של הנקבות להניק. במחקר באגם מישיגן בארצות הברית נמדדו הריכוזים של PCBs בפלנקטון בסמוך לקרקעית, ברקמות של דגי-החתול (Cat Fish) במים הרדודים וברקמות של השחפים שניזונו מהם. הוכח שה – PCBs מצטברים ברקמות וריכוזיהם עולים בשרשרת המזון, תופעות המוכרות לנו כבר במונחים המדעיים: Bio-accumulation ו – Bio-magnification. ידוע כיום ש - PCBs מתפזרים בטבע הן על פני טיפות-מים באוויר והן במי האוקיינוסים.
טוב קיצרתי טיפה, זה מספיק מפחיד גם ככה...
אז הפסקנו לאכול חמאה, גבינות ובשר לא אורגניים, כך שלמעשה הפסקנו כמעט בכלל
הוא מדבר על כך ששומן בעלי חיים ומוצרי חלב (מן הסתם) מכיל דיוקסינים וPCB (polychlorinated byphenyl)
שעליהם נכתב בבבילון (נדמה לי שמתוך ויקיפדיה):
ביפנילים עתירי כלור (PCBs) המבנה הכימי של ביפנילים עתירי כלור (PCBs) כולל שתי טבעות פניליות מחוברות ביניהן בקשר שבין הפחמנים בעמדות (Positions) 1 של הטבעת הימנית ו – 1' של הטבעת השמאלית. אל כל אחת משאר העמדות (2-6, 2'-6') יכול להתחבר אטום של כלור. באופן תאורטי קיימים 209 איזומרים של PCBs לפי השילובים האפשריים של מיצוב אטומי הכלור בעמדות השונות.
השימוש ב – PCBs החל לראשונה בשנות השישים כחומרים בתעשיית הפלסטיק. עד מהרה התגלה שלביפנילים-עתיר-הכלור התכונות הנדרשות לשמש כנוזלי-קירור במערכות עתירות חום, ובעיקר בתחנות-כח חשמליות בצינון שנאים (Transformers) וקבלים (Capacitors). בשנת 1966 גילה החוקר השבדי Jensen ריכוזים גבוהים של PCBs ברקמות של בעלי-החיים בקוטב הצפוני. בשנת 1968 אירע אסון תזונתי ביפן מחשיפה לאורז שהוכן בשמן שזוהם ב – PCBs שזלג לשמן הבישול ממערכת החלפת-חום (Heat Exchanger) של מפעל-המזון. עד מהרה יפנים רבים פנו לקבלת עזרה רפואית בשל הופעת נגעים "דמויי-אקנה" על פני העור בפניהם. הנגעים היו רבים ביותר, גדולים וצפופים יותר ממה שנהוג לראות במתבגרים הסובלים מ"פצעי-בגרות" (Acne) ולא נעלמו. המחלה זכתה ביפן בשם "מחלת יושו" (Yushu) ובשם המדעי "כלוראקנה" (Chloracne) להדגיש את המקור להופעת הנגעים: הכלור שב - PCBs. הסתבר שהצטברות ה - PCBs בחולים התרחשה גם בכבד ובעצבים ההיקפיים וגרמה להפרעות פתולוגיות מגבילות ומציקות הן במבוגרים והן בילודים שזה עתה נולדו. בניסיונות בתרנגולות התגלתה הפרעה בהטלת הביצים עד כדי הפסקתה. בשנים 1983-4 אירע אסון אקולוגי בחופי האוקיינוס האטלנטי בסמוך לשפך הנהר סנט. לורנס (St. Laurence) בקנדה: כמה עשרות לווייתנים מסוג "בלוגה" (Beluga Whales) עלו על החוף ומתו במה שנחשד באותם ימים כ"התאבדות קולקטיבית" של ענקי הים. בדיקות פתולוגיות של נתיחה שלאחר המוות הצביעו, בין השאר, על ריכוז גבוה של PCBs ברקמותיהם של הלווייתנים. הם סבלו ממחלות סרטניות, הפרעות אנדוקריניות שהתבטאו באי-יכולת של הנקבות להרות, בהפלות מוקדמות ובאי-יכולת של הנקבות להניק. במחקר באגם מישיגן בארצות הברית נמדדו הריכוזים של PCBs בפלנקטון בסמוך לקרקעית, ברקמות של דגי-החתול (Cat Fish) במים הרדודים וברקמות של השחפים שניזונו מהם. הוכח שה – PCBs מצטברים ברקמות וריכוזיהם עולים בשרשרת המזון, תופעות המוכרות לנו כבר במונחים המדעיים: Bio-accumulation ו – Bio-magnification. ידוע כיום ש - PCBs מתפזרים בטבע הן על פני טיפות-מים באוויר והן במי האוקיינוסים.
טוב קיצרתי טיפה, זה מספיק מפחיד גם ככה...
אז הפסקנו לאכול חמאה, גבינות ובשר לא אורגניים, כך שלמעשה הפסקנו כמעט בכלל

-
הטיפ הבא מדבר על המנעות מחשיפה לביספינול איי
-
הטיפ האחרון מדבר על קריאת ההזהרות, מסתבר שבקליפורניה יש חוק שמחייב לציין כאשר המוצר מכיל חומר שידוע כמסרטן.
דוגמא אחת הידועה לי היא הדבק הפופולרי E6000 עליו מצויין מאחור במפורש שמכיל חומר מסרטן.
נראה לי שבארץ אין הרבה סיכוי שזה יקרה בקרוב (שיציינו על אריזות כאלה דברים) אם כן חצי ממדפי החטיפים בסופר יתרוקנו....
דוגמא אחת הידועה לי היא הדבק הפופולרי E6000 עליו מצויין מאחור במפורש שמכיל חומר מסרטן.
נראה לי שבארץ אין הרבה סיכוי שזה יקרה בקרוב (שיציינו על אריזות כאלה דברים) אם כן חצי ממדפי החטיפים בסופר יתרוקנו....
-
וואי, יסמין,
תודה על הפירוט.
את עושה בכך שירות חשוב.
בכלי מטבח מצוים טפלון וציפויים אחרים שמונעים הידבקות.
האם את יודעת אם מדובר גם במחבת קרמי?
לא ממש הבנתי את הקטע הזה. היה לי קשה לעקוב.
זה חומר שנמצא באופן טבעי בשומן בעלי חיים? או שהגיע לשם בגלל זיהומים מעשה ידי אדם?
ובעצם תכל'ס, איזה דברים שמכילים את החומר הזה קיימים ביומיום שלנו? ממה צריך לדעת להיזהר במיוחד?
תודה על הפירוט.
את עושה בכך שירות חשוב.
בכלי מטבח מצוים טפלון וציפויים אחרים שמונעים הידבקות.
האם את יודעת אם מדובר גם במחבת קרמי?
לא ממש הבנתי את הקטע הזה. היה לי קשה לעקוב.
זה חומר שנמצא באופן טבעי בשומן בעלי חיים? או שהגיע לשם בגלל זיהומים מעשה ידי אדם?
ובעצם תכל'ס, איזה דברים שמכילים את החומר הזה קיימים ביומיום שלנו? ממה צריך לדעת להיזהר במיוחד?
-
מה שחסר לי מאד זה הדברים היום-יומיים שאנחנו משתמשים בהם...עגבניה, מלפפון...אותם לא סיווגו ומעניין אותי למה, האם זה בגלל שלאמריקאים זה פחות בסיסי או בגלל שהם לא מסוכנים באופן מיוחד ולא בטוחים לגמרי
הרשימה שנתנו שם היא של המזונות (הלא אורגניים) המרוססים ביותר והבטוחים ביותר. כנראה שעגבניה ומלפפון הם איפשהו באמצע.
זה הכל תלוי בנו. אם נפעיל לחץ - זה יקרה. וזה לא חלום. יש לא מעט דברים שהשתנו בארץ בגלל לחץ ציבורי. דוגמאות אפשר לראות פה
הרשימה שנתנו שם היא של המזונות (הלא אורגניים) המרוססים ביותר והבטוחים ביותר. כנראה שעגבניה ומלפפון הם איפשהו באמצע.
זה הכל תלוי בנו. אם נפעיל לחץ - זה יקרה. וזה לא חלום. יש לא מעט דברים שהשתנו בארץ בגלל לחץ ציבורי. דוגמאות אפשר לראות פה
-
אה, ועוד משהו: אם יצטרכו לציין על האריזות איזה חומרים מסרטנים יש בפנים, המדפים לא יתרוקנו. המוצרים פשוט יהפכו לבריאים יותר, והמדפים יישארו מלאים, במוצרים בריאים יותר. כבר היום אפשר לראות שהמוצרים השונים מכילים הרבה פחות צבעי מאכל מלאכותיים, חומרים משמרים, שומני טראנס, נתרן, וכו' וזה רק בגלל שהציבור מראה עניין במזון בריא יותר.
נראה לי שזה דף חשוב שמספק מידע בצורה נקודתית ומעניינת.
אני גם רואה יתרון בקיבוץ המידע הנ"ל בדף אחד נגיש, מאשר לפזרו בדפים רבים אחרים.
לדעתי זהו אינו דף למחיקה, אולי דף להחייאה...
אני גם רואה יתרון בקיבוץ המידע הנ"ל בדף אחד נגיש, מאשר לפזרו בדפים רבים אחרים.
לדעתי זהו אינו דף למחיקה, אולי דף להחייאה...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מדברים הרבה גם על המים עם פלואור.
צריכת סוכר, שזה בעצם המזון של הגידולים.
אספרטיים, שמעתי שידוע כגורם לסרטן המוח.
שימוש בכלי אלומיניום.
סתימות של כספית.
מניעה טבעית לסרטן
צריכת סוכר, שזה בעצם המזון של הגידולים.
אספרטיים, שמעתי שידוע כגורם לסרטן המוח.
שימוש בכלי אלומיניום.
סתימות של כספית.
מניעה טבעית לסרטן
-
- הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 12:26
למי שמחפש עוד מידע על ההשפעות של זיהומים סביבתיים על הבריאות שלנו (למשל הקשר בין זיהום אויר לאסתמה, או חומרי הדברה ופרקינסון)
יש הרבה מידע במרכז הידע של www.ehf.org.il "הקרן לבריאות וסביבה"
יש הרבה מידע במרכז הידע של www.ehf.org.il "הקרן לבריאות וסביבה"
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
דווקא רוב חומרי ההדברה לא מסרטנים ורובם גם מספיקים להתנדף עד שהפירות מגיעים לחנות. עדיף אורגני, אבל אם אין - לא להימנע מקניית פירות וירקות.
הבעייה היא דווקא במים - הכלור הוא אחד הרדיקלים החופשיים הבעייתיים ביותר והוא חומר מסרטן. (וכמובן שגם הפלואורידים - במקומות שבהם מפלירים).
לגוף יש מלאי של נוגדי חימצון שמקורם בפירות ובירקות שאנחנו אוכלים, אבל הם "מתבזבזים" על תיקון הנזקים שנגרמים מהחמצן שאנחנו נושמים (כן, גם הוא רדיקל חופשי שיכול לגרום למוטציות בתאים, כולל סרטן...) ואין לנו מלאי מספיק גדול בשביל לנטרל גם את החומרים שנמצאים במים. לכן נוצרים תאים סרטניים ומערכת החיסון נאלצת לעבוד שעות נוספות בשביל להרוג אותם עוד כשהם קטנים.
אני ממלאת מים ישירות מהמעיין של הקיבוץ, אבל למי שאין מעיין בחינם, יש בעייה. המסננים הביתיים לא מסננים את הפלואורידים, רק את הכלור, וקנקלי המים המינרליים פולטים רעלים אם הבקבוק עמד בשמש והתחמם... חברי הכנסת שחתמו נגד ההפלרה בסוף הצביעו בעד המשך ההפלרה בגלל משמעת קואליציונית והשאירו 99.9999% מהתושבים בלי פיתרון. (חוץ ממי שיש לו מעיין פרטי...)
בעצם כרגע הפיתרון היחידי הוא רק לחזק את מערכת החיסון כדי שתמשיך להרוג את התאיים הסרטניים. אי אפשר להימנע מהחומרים הרעילים עצמם, כשהמדינה מוסיפה אותם למים שלנו באמצעות כספי המיסים שלנו.
הבעייה היא דווקא במים - הכלור הוא אחד הרדיקלים החופשיים הבעייתיים ביותר והוא חומר מסרטן. (וכמובן שגם הפלואורידים - במקומות שבהם מפלירים).
לגוף יש מלאי של נוגדי חימצון שמקורם בפירות ובירקות שאנחנו אוכלים, אבל הם "מתבזבזים" על תיקון הנזקים שנגרמים מהחמצן שאנחנו נושמים (כן, גם הוא רדיקל חופשי שיכול לגרום למוטציות בתאים, כולל סרטן...) ואין לנו מלאי מספיק גדול בשביל לנטרל גם את החומרים שנמצאים במים. לכן נוצרים תאים סרטניים ומערכת החיסון נאלצת לעבוד שעות נוספות בשביל להרוג אותם עוד כשהם קטנים.
אני ממלאת מים ישירות מהמעיין של הקיבוץ, אבל למי שאין מעיין בחינם, יש בעייה. המסננים הביתיים לא מסננים את הפלואורידים, רק את הכלור, וקנקלי המים המינרליים פולטים רעלים אם הבקבוק עמד בשמש והתחמם... חברי הכנסת שחתמו נגד ההפלרה בסוף הצביעו בעד המשך ההפלרה בגלל משמעת קואליציונית והשאירו 99.9999% מהתושבים בלי פיתרון. (חוץ ממי שיש לו מעיין פרטי...)
בעצם כרגע הפיתרון היחידי הוא רק לחזק את מערכת החיסון כדי שתמשיך להרוג את התאיים הסרטניים. אי אפשר להימנע מהחומרים הרעילים עצמם, כשהמדינה מוסיפה אותם למים שלנו באמצעות כספי המיסים שלנו.
-
- הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 17:27
- דף אישי: הדף האישי של יוקה_השחרחורת*
אי אפשר להימנע מהחומרים הרעילים עצמם
ניבה - ידוע לי כי מערכת סינון מים בשיטת האוסמוזה ההפוכה אמורה לסנן פלואור וכלור.
ניבה - ידוע לי כי מערכת סינון מים בשיטת האוסמוזה ההפוכה אמורה לסנן פלואור וכלור.
וקנקלי המים המינרליים פולטים רעלים אם הבקבוק עמד בשמש והתחמם...
האם הקנקנים הגדולים של מי עדן בר פחות חשופים לשמש? ומה לגבי תמי 4?
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
זה כל כך מזעזע ומעצבן מה שקרה עם ההצבעה לגבי ההפלרה. אני ממש לא יודעת מה לעשות לגבי המים.
שמעתי שמים חיים (יש של גרנדר ועוד כל מיני סוגים) אמורים לנטרל את ההשפעה של הכלור והפלואור על הגוף. מישהו יודע משהו לגבי זה?
הנה מאמר על השפעת הכלור על מחלות לב
זה כל כך מזעזע ומעצבן מה שקרה עם ההצבעה לגבי ההפלרה. אני ממש לא יודעת מה לעשות לגבי המים.
שמעתי שמים חיים (יש של גרנדר ועוד כל מיני סוגים) אמורים לנטרל את ההשפעה של הכלור והפלואור על הגוף. מישהו יודע משהו לגבי זה?
-
נכון, לא התייחסתי לזה כי זאת שיטה מאד בזבזנית. אבל אם המדינה מכריחה אותנו לבזבז מים, אז טוב...
נכון, לא התייחסתי לזה כי זאת שיטה מאד בזבזנית. אבל אם המדינה מכריחה אותנו לבזבז מים, אז טוב...
-
תמי 4 מסננים רק כלור. הם היו יכולים לסנן גם פלואורידים, אבל זה לא חוקי במדינת ישראל ולכן אסור להם לייצר את המערכות לסינון הפלואורידים. פשוט לא יאמן!
נראה לי אינטואיטיבית שמיכלי הפלסטיק הגדולים של מי עדן בר פחות מושפעים מחשיפה לשמש ויותר בטיחותיים. אבל אין לי הוכחה לזה. בכל מקרה, אם לא היה לי מעיין ליד הבית, כניראה שזה היה הפיתרון שהייתי בוחרת בו. וגם מחזירים את הבקבוקים הריקים לשימוש חוזר...
תמי 4 מסננים רק כלור. הם היו יכולים לסנן גם פלואורידים, אבל זה לא חוקי במדינת ישראל ולכן אסור להם לייצר את המערכות לסינון הפלואורידים. פשוט לא יאמן!
נראה לי אינטואיטיבית שמיכלי הפלסטיק הגדולים של מי עדן בר פחות מושפעים מחשיפה לשמש ויותר בטיחותיים. אבל אין לי הוכחה לזה. בכל מקרה, אם לא היה לי מעיין ליד הבית, כניראה שזה היה הפיתרון שהייתי בוחרת בו. וגם מחזירים את הבקבוקים הריקים לשימוש חוזר...
-
זה באמת הגיוני. נוגדי החימצון צריכים לנטרל את הכלור במקום לנטרל את "הכולסטרול הרע" שהתחמצן. לכן הכולסטרול ממשיך להתחמצן עד שהוא סותם את כלי הדם וגורם למחלות לב.
זה באמת הגיוני. נוגדי החימצון צריכים לנטרל את הכלור במקום לנטרל את "הכולסטרול הרע" שהתחמצן. לכן הכולסטרול ממשיך להתחמצן עד שהוא סותם את כלי הדם וגורם למחלות לב.