טיפים לבישול בריא

מא_צ'י*
הודעות: 293
הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי מא_צ'י* »

עוד שבוע צ'י, האיש והטבח, טס לשבוע בספריות אנגליה <אליס פני מקום>.
הפפאיה הקטנה ואני (מא) -- שחוזרות כל יום לארוחת צהרים בריאה, טעימה ובעיקר - מוכנה -- לא יודעות את נפשנו.

אז צום של שבוע הוא דבר מעולה ובריא, אבל לא כל-כך למניקות וליונקים, כך יוצא שאני מחפשת עצות לבישול בריא ופשוט.
כבר קיבלתי כמה מהבשלן יחד עם רשימה של מתכונים אפשריים לכל יום בשבוע ולוח תורנויות משפחתי אבל כל עצה מאמהות מנוסות שתעזור לצמצם את כמויות הפיח שהוא ימצא על הקירות והתקרה כשהוא יחזור תוך שמירה על ערך תזונתי גבוה של המזון תתקבל בברכה ובשמחה.

עוד משהו- עצות טובות עשויות להופיע בטור שלנו בוויינט (ראו הוזהרתן.... :-) )
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

הכי טוב , לדעתי, ללכת על שבוע טבעונאי..
ירקות ופירות חיים, קצת שקדים ואגוזים וטחינה ואתם מסודרים..

>האם יש דבר כזה בישול בריא?<

שבוע טוב לכם. {@
מא*
הודעות: 13
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 05:24

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי מא* »

אני לא יכולה לאכול שקדים ואגוזים וטחינה (אבנים בכיס המרה)
והפפאיה היא בת 10 חודשים ויש לה שתי שיניים.

>האם יש דבר כזה בישול בריא?<
זה ענין של השקפה.
רוב התזונה שלנו טבעונית וחיה בכל מקרה. כך או כך גם את הסלטים צ'י מכין. הוא גם מנקה את המג'ימיקס אחרי טחינות קשות במיוחד ואין לנו מכונת מיצים.
אני לא רואה את עצמי מכינה קראסטים ורטבים למנות רואו-פודיסטיות, כמו שאני לא רואה את עצמי מעמידה אורז בלי לשרוף אותו. אני גם מתבאסת מהמחשבה של לאכול שבוע שלם של סלט חתוך גס ומתובל במעט שמן זית ולימון, זאת המנה הרואו-פודיסטית היחידה שאני חושבת על עצמי כמסוגלת להכין.
רעיונות ספיציפיים אולי ישנו את דעתי.
בכל מקרה אשמח גם לעיצות של בישול.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי with_passion* »

טיפ לבישול וזה בא מטבעונאי אז זה ממש שווה... קופסא חמה או קופסת קש, באנגלית haybox או hotbox ולא רק שלא תשרפי כלום עוד לעולם... אלא גם תחסכי באנרגיה ומים והכל יהיה יותר טעים ובריא. קופסא חמה זה קונצפט מאד מאד פשוט.. זה פשוט קופסא מבודדת. הכי פשוט זה לקחת צידנית גדולה (ישנה) ושמיכת צמר צבאית. תוודאי שיש לך סיר (או שני סירים) שאפשר לשים בתוך השמיכה בתוך הצידנית ולסגור לגמרי. עכשיו ככה - כמעט כל מה שמבשלים בסיר - אורז, עדשים, תבשילים, שועית, חומוס.. לשים עם כ-20% פחות מים (לדוגמה 2 כוסות אורז ו-3 וחצי כוסות מים) להביא לרתיחה ולשים בקופסא. ואז לחכות - המזון יתבשל בצורה מושלמת (בישול איטי בריא יותר), בחיים לא ישרף, וישאר חם במהלך היום ל-כל הארוחות. אורז לוקח בערך שעתיים. אפשר לבדוק - אבל לא להשאיר פתוח יותר מדי זמן. הארגון המדברי sunseed trust אותו ביקרנו במסעותינו הביא כל מיני רעיוניות לטנזנייה והקופסא החמה הוא הפטנט המצליח ביותר שם. אם רוצים באמת משהו טבעי אז בונים את זה מקש יש הרבה מידע על הרשת - הנה תמונות:

תמונה
תמונה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני לא זוכרת איפה, יש כמה דפים עם עצות כמו -
לשהת עם הילד על הרצפה כשחותכים את הירקות ובאופן כללי לנסות לשתף אותם בחווית הבישול וכך אפשר להחזיק יותר זמן במטבח.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

כדאי להכין תבשיל אחד חם ולא מסובך ולהוסיף לידו סלט או ירקות. הצעות:
  • תפו"א+בטטות/דלורית+קישואים חתוכים, עם קצת תבלינים ושמן זית בתנור, להוסיף ליד סלט.
  • מרק כתום (דלעת+דלורית+גזר+עדשים אדומים) + טוסט עם גבינה וירקות חתוכים.
  • פסטה ברוטב עגבניות (מאדים בצל ומוסיפים עגבניות בשלות חתוכות ורסק עגבניות, קצת תבלינים) וסלק מירקות ירוקים.
אני בכיוון?

שיהיה בתיאבון.
קרן_קיימת*
הודעות: 171
הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי קרן_קיימת* »

ירקות מאודים זה פשוט ומהיר להכנה וכמובן אכיל בכל גיל, ממליצה לשים את כל ירקות השורש החורפיים. בתיאבון.
מא*
הודעות: 13
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 05:24

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי מא* »

רציתי לדווח שהכנו אתמול מרק במעיל דובון.
הרתחנו את המים עם הירקות (חתוכים גס מאוד) ודוחן ואחרי ההרתחה הסיר עבר אחר כבוד לשולחן ונעטף במעיל דובון.
עבד מ-ע-ו-ל-ה!!
רעיון גדול לחיסכון באנרגית חימום.
|Y|
חוה_ש*
הודעות: 464
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי חוה_ש* »

ירקות שורש אפויים במלח
  1. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
  2. פורסים שכבה נדיבה של מלח גס על תבנית שטוחה
  3. שוטפים ירקות שורש שלמים עם קליפתם ומנגבים קלות (סלק, בטטה, קולרבי) רצוי שיהיו קטנים וצעירים
  4. מכניסים לתנור לשעתיים בערך (בטטות קצת פחות, קולרבי קצת יותר - תלוי בגודל)
  5. כדי לבדוק שמוכן - נועצים מזלג או קיסם
המלח סופח את הנוזלים והירקות מתבשלים במיץ של עצמם. טעים ופשוט
בתיאבון
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

נשמע נהדר, אבל אני הייתי מגבילה לירקות שלא אוכלים טריים. קולרבי כל כך טעים ומתוק כירק חי - חבל להרוג אותו שעתיים בתנור.
חוה_ש*
הודעות: 464
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי חוה_ש* »

קולרבי כל כך טעים ומתוק כירק חי
נכון, אבל אם מתחשק לגוון לפעמים הוא גם ממש טעים ככה. :-)
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי שרון* »

שאלה לגבי הסיר החם והדובון - לא נשרף/נמס/נדבק החלק הפנימי של הדובון?
(בהנחה שאת לא מדברת על דובון התינוק של דב ודובה ;-))
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

לא עדיף להחיות את הדף או לאחד אותו עם משהו מתאים?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

שאלה לגבי הסיר החם והדובון - לא נשרף/נמס/נדבק החלק הפנימי של הדובון?
לא נשרף.
עובד מצוין.
כבר אין רתיחה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לבישול בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קישוא חי, בת 37 תגלית חדשה, בריאה ומשמחת ממליצה בחום
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”