טיפול בקנדידה

הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

נכנסתי לאתר, לא נראה לי שאעשה את הבדיקה.
כבר יומיים בתוך דיאטה שלב 2 (שניצן הביאה את הקישור אליה) והגוף יותר אוהב ככה.
בלי גלוטן, בלי האבסה, הרבה ירקות.
קנדידה או לא, נראה לי שההימנעות הזו מכל המתועשים והריקים ממש נהדרת לגוף.
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שואלת* »

למישהו יש נסיון עם ה"קנדיד אמזון"? זוהי פורמולה בטינקטורה שמיוצרת ע"י חב' אלכימיסט.
דנית*
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 15:53

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי דנית* »

שלום לכולן,

אני חדשה פה בפורום, והוא בא לי ממש בזמן כי אני מבינה שאני ממש לא לבד.

אני מטופלת כ-3 שבועות אצל נטורופת (דרך כללית רפואה משלימה), יש שיפור בסימפטומים כמו הפרשות מהנרתיק ועייפות אבל הגזים והנפיחות משגעים אותי עדיין, אמנם הרבה פחות מלפני הטיפול, אבל עדיין!

רציתי להתייעץ לגבי הדיאטה שניתנה לי:

בבוקר - סלט: מלפפון, חסה, עלי תרד, גזר ולימון + 2 פרוסות לחם שיפון ללא שמרים וללא סוכר + בייצים/טונה/סרדינים/גבינות צאן בלבד
ביניים - יוגורט אקטיביה 3%
צהריים - בשר (בקר/הודו/דג) לא עוף + ירקות בצורת סלט/מרק/מבושלים + אורז לבן בסמטי/קינואה/גרגירי קוואקר
ביניים - תפוח עץ ירוק/אגס
ערב - כמו בוקר

תוספי תזונה: GSE + שמן אורגנו + קלינטוקס + שמן אלספה + BIO25 שזה החיידקים הפרוביוטיים.

מישהי קיבלה תפריט דומה? תוך כמה זמן חל שיפור ניכר במצב?

בנוסף, אומנם יש ירידה בחשק למתוק אבל לפעמים, ובעיקר בסופי שבוע, אני הופכת להיות עצבנית כי כמה וכמה (כמובן שגם במהלך השבוע העצבים לא פוסחים עלי), התחלתי לבכות גם בימים האחרונים מיאוש וסתם מדיכאון, אני מרגישה שאני מענה את כולם סביבי כי אני לא מוכנה ללכת למסעדות, ובארוחות שישי/שבת אני מבקשת שיכינו לי משהו שאני יכולה לאכול. אמא שלי שואלת אותי כל הזמן כמה זמן אני אצטרך להמשיך עם הדיאטה הזו ושלא לדבר על כך שרזיתי כבר קצת ואני רזה, אני חוששת להגיע לתת משקל, למרות שהאוכל שאני אוכלת הוא בריא.

HELP!!!
yael_o*
הצטרפות: 23 מרץ 2009, 01:52

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי yael_o* »

משהו מעניין - באתר תזונא הם הפנו לבלוג של בחורה בתזונה טבעונית חיה שכותבת שהגורם לחוסר איזון קנדידה זה שילוב של צריכת שומנים גבוהה עם סוכר, והפחתת סוכר זה לא מה שיפתור לבד את הבעיה. הטענה שלה זה שעודף שומנים בדם מפריע לפעילות האינסולין וכך נוצר עודף סוכר שהקנדידה צורכת ע"י התרבות כדי למנוע ממנו להשאר הרבה זמן בדם. (תחת הכותרת What Causes Too Much Candida?)
עברנו_את_פרעה_נעבור_גם_את*
הצטרפות: 31 ינואר 2010, 00:20

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי עברנו_את_פרעה_נעבור_גם_את* »

היי לכולכן...אתמול גיליתי שיש לי כנראה קנדידה ..לא האמנתי, נבהלתי מאוד. אני לא ממש מוכנה לכזה שינוי בתפריט שלי

שרובו פחממות כמובן, שזו אנרגיה זמינה, מהירה, בדיוק מה שאני צריכה..נכנסתי לאתר וקראתי מה שכתבתן...איזה פחד!!!
אני מצטערת שאתן ככה סובלות כבר הרבה זמן והלואי ותבריאו מהר מהר מהר..
עליתי על זה, כי אני סובלת מפטריה בנרתיק מידי פעם..תמיד אני לוקחת אגיסטן כבר לא טורחת ללכת לרופאת נשים, כי אני יודעת שזה פטריה
אבל הפעם היא לא עברה והחריפה..יש לי כמעט את כל הסימפטומים שמסייעים לגילוי הקנדידה...אני מתה מפחד!
האם עגבניות אסורות? וטופו? מה עם רסק עגבניות?
אני רעבה! לא רצה לרדת במשקל לקח לי הרבה זמן לעלות במשקל..
קראתי שיש בנות שלקחו תוספי מזון וזה עבר להן מהר, איך?
שמישהו יאמר לי משהו טוב..ב ב ק ש ה!
דנית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי דנית* »

הי "עברנו את פרעה נעבור גם את זה" :)

לגבי תוספי מזון רשמתי מה אני לוקחת: GSE + שמן אורגנו + קלינטוקס + שמן אלספה + BIO25 שזה החיידקים הפרוביוטיים אבל את צריכה לקבל ייעוץ ממישהו שמבין כמו נטורופת, כי לכל מטופלת מתאימים תוספים משלה.

לגבי התזונה, אין ספק שזה לא קל, אפילו לפעמים קשה (במיוחד בארוחות שישי-שבת) אבל זה שווה את כל הסבל. אמנם התופעות לא לגמרי חלפו אצלי, ואני עדיין סובלת מגזים בעיקר, אבל אני מודעת לכך שמדובר גם בתגובה פיזית למצב נפשי וצריך יותר מתזונה כדי להבריא.

אני גיליתי את הפורום הזה והוא ממש עוזר לי ומחזק אותי לדעת שאני לא לבד.

חוץ מזה שזה לא בריא להסתובב עם קנדידה ככה ולתת לה את מה שהיא צריכה כי יש לכך השלכות רפואיות נוספות.

תהי חזקה, השבועיים שלושה הכי קשים מבחינת שמירה על תזונה, יכול להיות שגם תהי יותר עצבנית. אני מוציאה את זה באימונים מפרכים בחדר כושר וזה עוזר מאוד.

שיהיה לך המון בהצלחה :)
בהריון_עם_קנדידה*
הצטרפות: 04 פברואר 2010, 22:28

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בהריון_עם_קנדידה* »

קנדידה בהריון !!
לא יכולה לעשות שינוי תזונתי דרסטי כי גם ככה לא אוכלת כרגיל ויש לי קרייבינגים מטורפים דווקא לפחממות ומתוקים. פשוט לא מסוגלת להתמודד עם זה כרגע.
מה כן יעבוד ? והכל מותר בהריון ?? אגיסטן ? שמן עץ התה ??
הדף הזה כ"כ ארוך ואני כ"כ סובלת ...
איך עוצרים את הגירודים הבלתי נסבלים האלה ???

הצילו !!
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חוט_השני* »

אצלי מה שעבד היה 12נרות של הומגליל (קלנדולה ועץ התה) פרוביוטיקה של ביו קר (גם בבליעה וגם בנרתיק)
ובעיקר,
לצערי אין מנוס,
תזונה
הורדתי לגמרי סוכרים עמילנים ופירות חוץ מתפוח ירוק ואשכולית.
לפחות לתקופה. אח"כ יותר פירות ולפעמים אורז, קינואה...
בהריון קודם דחפתי נרות מכל הסוגים מכל הכיוונים ולא עזר כלום. חזר אחרי יומיים.
הפעם הרגשתי שאין סיכוי שאהיה מוכנה לעבור את הסיוט הזה שוב והלכתי על התזונה הכי קיצונית. שווה את זה כל כך!!!
בהצלחה{@
בהריון_עם_קנדידה*
הצטרפות: 04 פברואר 2010, 22:28

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בהריון_עם_קנדידה* »

תודה,
יש את הנרות בבתי מרקחת או רק בתי טבע ??
(כמובן הולכת לנסות)
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יש לי קרייבינגים מטורפים דווקא לפחממות ומתוקים.
עצרי את המעגל הזה עכשיו, זה רק יחמיר את הקרייבינג וגם את הבחילות אם את בשלב הזה.
גמילה ביתית ממתוקים להשראה ולתמיכה...
דנית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי דנית* »

הי,
הייתי אצל הנטורופת שלי אתמול והתחננתי שייתן לי לאכול משהו מתוק (חטאתי פעם אחת עם סוכר וזה התנקם בי ברמות כואבות...).
הוא המליץ לי על סירופ שהוא כמו דבש, אבל אורגני ומופק מקקטוס האגבה (AGAVE).
קניתי אותו היום בעדן טבע מרקט וזה ממש טעים, נראה כמו דבש, יש לזה טעם של דבש אבל הערך הגליקמי שלו הרבה יותר נמוך (והמחיר ממש סביר - כ-20 ש"ח לבקבוק די גדול).
פשוט מרחתי על צנים וזה היה מעולה!
אפשר גם לטפטף קצת מעל יוגורט עם פלח תפוח ירוק בפנים וקצת קוואקר מעל או להכין איתו עוגיות קוואקר... פשוט תענוג!
מומלץ בחום :)
דנית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי דנית* »

לא האמנתי שהיום הזה יגיע!!!
אחרי חודש וחצי, אולי אפילו כמעט חודשיים, סוף סוף אני לא סובלת מגזים ונפיחות ללא הפסקה.
אל תתייאשו מהדיאטה הנוקשה, לאט לאט זה יהפוך ממש לאורח חיים וההרגשה שווה את הסבל בהתחלה.
בהצלחה לכולן!
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי יעל* »

הי בנות יקרות,
אני סובלת כבר כמה חודשים מהפטריה וכל הזמן אומרת לעצמי הנה היא חולפת אבל היא עדיין איתי. הפטריה הזו הפכה לחלק מחיי ולאחרונה החלטתי להסתכל עליה ולמה היא בכלל הגיעה אליי ועוד דווקא בשנה שמצאתי את אהבת חיי ואת הבחור שהפך גם לבעלי, אז למה דווקא עכשיו? התשובות לא איחרו לבוא והגעתי עם עצמי למסקנה שזה קשור הרבה באינטימיות ואולי גם בפעם שלי מאינטימיות, שלא דווקא קשור במין אלא בכל הדברים הקרובים שביננו, כמו שיתוף מלא, כמו הכנסה של מישהו למשפחה שלי, לכאב שלי, לקשיים שלי, לדברים שרק אנשים קרובים מאוד שלי מכירים ועכשיו גם משיהו שישן איתי במיטה כל הזמן וגם אוהב וגם מאהב, הפטריה הזו הגיע בתקופה הכי טובה בחיי! ואני שאלתי את עצמי כל כך הרבה למה דווקא עכשיו? למה לא עם כל הסטוצים והקשרים האחרים? התשובה שלי לכך היא שאצלי זה קשור למקום האינטימי, לעצמי, למקום שלי להנות עד הסוף לדעת שהדברים "מגיעים" לי, מגיע לי להיות מאושרת ומחובקת ונאהבת כי פשוט מגיע לי! חיכיתי לזה (בת 32) וזה הגיע והגיע הכי טוב ואני נבהלתי מכך ועצרתי את זה עם הפטריה, זה התרגום שלי לכל הבעייה. הרגשתי שיותר מדי טוב לי... ולא מגיע לי. כעת אני מדברת עם מישהי לגבי ההרגשות הללו ומגלה הרבה תובנות מדהימות ומביאה אותן לתוך חיי, הפטריה מאוד מציקה לי וגם סקס ממש אין, אבל איכשהו היא מראה לי דברים לגבי ושוברת לי דפוסים ישנים שלי לגבי עצמי ודברים שהיו נכונים ליעל הילדה עכשיו אני כבר גדולה, נאהבת, אוהבת ומעריכה את עצמי והפטריה הזו בהפוך על הפוך לוקחת אותי למקום חדש, אחר ועוצמתי בחיי, זה מוזר נכון שהייתי רוצה שתעלם (וכעת התחלתי את דיטאת הקנדידה המתוארת כאן)
והיא כבר מתחילה להשפיע, אבל בכל זאת קרו דברים טובים בעקבותיה, כמו הסתכלות על דפוסים שהיו קיימים אצלי פעם וכעת נותר להגיד להם שלום ולהפרד כידידים.
אז למי שכן יש את הפטריה, נכון זה הכי מסתכל בעולם! אני מודה! אבל תקחו את הזמן הזה להסתכלות פנימה, המקום האינטימי הזה, אולי הכי אינטימי בגוף שלכם מצביע על משהו וראו את הבעיה הזו והפכו אותה לאתגר, לעצירה וחקירה פנימית שיש לעצור, להסתכל, לצלול פנימה, גם אם זה מפחיד, מאיים, כואב, מבטיחה לכם הרבה תובנות, וגם כמובן ליווי, תזונא טובה וכל השאר,

חג חירות שמח! על כל המשתמע מכך,

באהבה יעל!
השואלת*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2004, 14:49

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי השואלת* »

שלום לכולם,
מישהי יכולה לעזור לי בתרופה טבעית/ מטפלת לפטריה בוואגינה בהיריון?
אני פשוט לא רוצה להשתשמש בתרופות הקונבנציונאליות..
תודה
טאו_להורות*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי טאו_להורות* »

1. להימנע מסוכר לבן , קמח לבן , אורז לבן משקאות ממותקים
  2. לשנות את חומציות הנרתיק בעזרת יוגורט , נרות אצידופולוס בלילה או שטיפה פנימית עם תמצית חמוציות מדוללת כפית לכוס מים פעם ביום במשך שבוע, אחרי שבוע לשטוף רק פעמיים בשבוע, שום מקולף עטוף בגזה סטירילית טבול בשמן זית בנרתיק למשך הלילה.
  3. תמצית זרעי אשכולית בשתיה ,אכילת שום , בצל
  4. לקנות תחתונים חדשים ולחטא אותם במיקרו ל3 דק'
המידע נאסף מהכרך השלילשי של אן פריי
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

בבית מרקחת הומגליל בבן יהודה 80 בתל אביב מוכרים אובלים מיוחדים לנשים בהריון
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

עד כמה שידוע לי שמן עץ התה אמור לעזור.
יש אומרים לטפטף כמה טיפות על טמפון ולשים.
אני חושבת שאפשר פשוט למרוח בפנים עם האצבע.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שמן עץ התה הכן עוזר מניסיון- אך *בזהירות!
יש צטרך לדלל במים*
אני שמתי 2-3 טיפות על צמר גפן ואז הרטבתי במים ועם הצמר גפן ניקיתי את שפתי הפוט מבחוץ. לא נראה לי טוב להכניס לנרתיק במיוחד לא בהריון
מעבר לזה במידה ויש הפרשות כדי להחליף תחתונים בתירות גבוהה או להשתמש בתחתוניות מפני שאחת הסיבות להיווצרות פטריה היא סביבה לחה/רטובה
בהצלחה
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

שמן עץ התה לא בהריון בשום אופן, זה שמן מאד חזק ולא מומלץ לשימוש בהריון.
אני מציעה לקחת פרוביוטיקה חזקה (יש של נטורלייף, לי היא עוזרת), ורק אחרי יעוץ עם הרוקח לגבי שימוש בהריון.
רוקדת_לאור_ירח*

טיפול בקנדידה

אני לא אוהבת את הדף הזה.
אני לא אוהבת כי יעל צודקת.
הרעיון הוא פחות דיאטה קיצונית ויותר התבוננות ועבודה פנימה. לא שלאכול ג'אנק פוד זו המלצה שלי, ממש לא. יחד עם זאת אני לא אוהבת את המסר בדף הזה שהדרך היחידה לטפל בקנדידה היא דיאטה קיצונית.
לפני כשנתיים הגעתי לטיפול (אחרי כמה טיפולים כלליים יותר) אצל בן זוגה של אחותי (לא, זו לא פרסומת, , בהמשך תבינו למה לא) ואמרתי שהפעם יטפל לי באנמיה. הוא בדק ואמר שזה בגלל הקנדידה, וטיפל בזה. בטיפול נוסף אמרתי לו שנראה לי שנשאר לי עוד מזה בגוף, הוא בדק וטיפל.
נעלמה לי הקנדידה, נעלמו הגירודים, התחזקתי ולא הרגשתי אנמיה (לא הלכתי לבדיקות אבל אני יודעת כשיש כי אני נחלשת) . נעלמו לשנה שלמה. לא דיאטה ולא בטיח.
אחרי שנה כשגירד לי שוב, חזרתי אליו. הפעם עלו גם דפוסים רגשיים, שגם בהם טיפלנו. שוב טיפול או שניים, שוב נעלם לחצי שנה לפחות. ואחר כך עוד פעם כזו. לפני כמה חודשים לקחתי אנטיביוטיקה מה שקורה פעם-פעמיים בעשור, והתחלתי להרגיש את הגירודים האיומים האלה, היה מצב שטיפסתי על הקירות מרוב גירודים. אבל מכל מיני סיבות הוא לא מטפל וגם אז היה כבר זמן שהייתי המטופלת היחידה שלו וככה הגעתי לדף הזה שרק הרגיז אותי.
הרי בעצם הדף אומר שרק דיאטה היא הפיתרון.
ובכן, התחלתי בדיאטה אבל מכיון שכל כך סבלתי גם הלכתי וקניתי פרוביוטיקה. תוך יומיים הרגשתי הרבה יותר טוב.
נראה לי יותר חשוב פרוביוטיקה מדיאטה, האמת.
אני לא בעד לאכול בורקסים כל היום. אבל מה עם מי שכמוני לא שותה קפה, חווה קרייבינג לחסה והפרי המועדף עליה זה תפוח חמוץ? וגם לא רוצה לרדת במשקל.
ובכלל, אני מאד בע תזונה אבל חושבת שתזונה בלי עבודת התבוננות וניקוי דפוסים פיזיים ורגשיים (למי שיש ספק- זה מה שעשיתי בטיפולים שלו) התזונה בלבד לא תפתור הרבה בעייני.
אצלי הגירודים בחלקם החמירו כשעשיתי ניקוי לכבד לכבוד האביב. היו עוד תופעות אבל כאן זה היה כאילו הניקוי בכלל לא הזיז לה ורק עזר לה להרים את ראשה המכוער.
אני בעד בריאות, בעד מזון בריא, נגד הקנדידה וחושבת שחוץ מדיאטה אפשר להיפטר ממנה בדרכים פחות מתסכלות.
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

לגבי פטרייה בנרתיק
אמבטיות קלנדולה, ניתן לקנות את צמח הקלנדולה בחנויות טבע למלא אמבטיה ולפזר מהצמח.
לי זה עזר
gagaga*
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 18:23

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי gagaga* »

הכי פשוט והכי יעיל: להספיג טמפון ביוגורט BIO ולהשאיר כמה שעות...
גם מרגיע במיידי וגם מרפא.
ניצן*
הצטרפות: 04 נובמבר 2003, 18:26

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן* »

לשואלת על פטריה ווגינלית בהריון -
לי מאד עזרה שטיפה (חיצונית אמנם אבל הועילה פלאים) של הנרתיק עם סודה לשתיה..כפית סודה לשתיה על כוס מים בערך...להמיס ולערבב טוב טוב...לנסות בהתחלה כמות קטנה כי זה יכול לצרוב מעט ולדלל ביותר מים אם יש צורך - כל יום במהלך המקלחת - לאחר כמה ימים נפתרה הבעיה...
מקווה שיעזור לך
הריון נעים ולידה טובה
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

מעבירה לכאן תשובות לשאלה על טיפול בפטריה בנרתיק מככר השוק.
בטח יש כאן עצות שכבר נכתבו, (אבל לא היה לי כוח לעבור על כל הדף :-P)....
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

יש לי שאלה: מה הקשר בין דלקות חוזרות בדרכי השתן לבין קנדידה? האם העובדה שהאנט' שלוקחים לרוב כשיש דלקת, מפרה את האיזון החיידקי בגוף ומאפשרת לקנדידה לשגשג, או משהו אחר?
רוקדת_לאור_ירח*

טיפול בקנדידה

ראשית כן, כשלוקחים אנטיביוטיקה האיזון מופר ואז הקנדידה משגשגת.
מלבד זה הקנדידה משגשגת במצבי חוסר איזון ולכן כשהגוף חלש היא מרימה ראש.
עוד דבר הוא שיש לנו חולשות, פיזיות, רגשיות ואנרגטיות באיזורים מסויימים. אין ספק שחולשה באיזור היא חולשה באופן כללי.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

רוקדת, תודה. לא הבנתי את המשפט האחרון.
יעל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי יעל* »

מה עם סקס תוך כדי? :)
פלמונית*
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:46

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלמונית* »

תעשו טובה, לפני שאתן מתחילות את הדיאטה האימתנית ומוציאות אלפי שקלים על מטפלים אלטרנטיבים ומרקחותיהם (הכל מנסיון) לכו לרופא/ת נשים שמתמחה בזיהומים בנרתיק (לא גניקולוג רגיל, אלא כזה שזו ההתמחות שלו) ותתחילו לגלות מה באמת יש לכן.
הרבה פעמים זו בכלל לא קנדידה, אלא סוג של אלרגיה. הרבה פעמים זה בכלל וולודניה שזו תופעה לא כיפית בעליל אבל הטיפול אליה שונה. השינוי התזונתי הוא מבורך אבל הוא לא טיפול לאבחנה מדויקת.
ג'יין_דו*
הצטרפות: 11 אפריל 2010, 13:00

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ג'יין_דו* »

פלמונית, אפשר פרטים? נניח, מי הגיניקולוג המומחה שמצאת בסוף, ומהיכן הוא בארץ?
רוקדת_לאור_ירח*

טיפול בקנדידה

לא הבנתי את המשפט האחרון.

אין ספק שחולשה באיזור היא חולשה באופן כללי.
כלומר שיש קשר בין דלקת בדרכי השתן ופטריה בנרתיק במובן הזה שיכולה להיות לנו חולשה באגן, למשל. הרפואה המערבית נוטה להפריד בין איברים ופונקציות בגוף אבל רפואה אלטרנטיבית תראה את האיזור כאיזור חלש, בלי להפריד אם מדובר באיברי השתן או אברי המין ובסך הכל הם מספיק קרובים כדי שישפיעו אלה על אלה.
פלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלמונית* »

פלמונית, אפשר פרטים? נניח, מי הגיניקולוג המומחה שמצאת בסוף, ומהיכן הוא בארץ?

אני הלכתי בסוף (אחרי שמונה חודשים קשים) לד"ר אחינועם לב שגיא שמקבלת בעיקר באיזור מודיעין. (היא מקבלת פרטי ודרך מאוחדת.) אני מניחה שיש עוד מסוגה. ההתמחות שלה היא ספציפית לזיהומים באיזור הנרתיק והיא בהחלט יודעת מה היא עושה.
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

כבר כמה שבועות בלי סוכר ושמרים. אבל פתאום יש לי חשק עז לקולה עד כדי כך שאני מוכנה לשתות אפילו דיאט. מישהי יודעת אם אספרטיים וכל החולירות האלה זה בסדר ?
אילנית*
הצטרפות: 04 נובמבר 2002, 00:25

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אילנית* »

שלום לכולם! אני מחפשת נטורופת טוב מאיזור חיפה-קריות. אני סובלת הרבה שנים מקנדידה מערכתית ולא מצליחה להטפתר ממנה. סוף-סוף הגעתי להחלטה שאני צריכה לפנות לנוטורופת, אבל אני לא מכירה אף אחד בתחום הזה.

תודה מראש.
תוהה*
הצטרפות: 19 דצמבר 2001, 17:24

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תוהה* »

כבר חודש וחצי כמעט בדיאטה מוקפדת מאוד ללא ליווי נטרופתי... מוזר, אבל דווקא מאז התחלתי את הדיאטה הסימפטומים רק התגברו, יש ימים מעטים מאוד שהסימפטומים נעלמים כמעט לחלוטין, אבל מעט זמן אחרי הם שוב חוזרים ומתגברים.
לפני תחילת הדיאטה סבלתי מסימפטומים של צריבה באיזור הנרתיק עם אבחנה גניקולוגית של פטריה, אך מתחילת הדיאטה הסימפטומים כיום הם: תחושת אי נעימות בכל יציאה, יציאות מרובות, צריבה חזקה יותר בנרתיק, גירוי וגירוד, תחושת נפיחות בבטן והרבה גזים (מה שכמעט לא היה), תחושות של כאב שרירים, נפילות חולשה מדי פעם. חייבת לאמר שאני רגועה מאוד בתקופה הזו, סה"כ טוב לי בחיים, הדיאטה לא קשה לי למרות שאני עוקבת ומקפידה מאוד ואפילו לא נוגעת בשום דבר מתוק או תחליף למתוק וכן לא נוגעת בלחמים, בורקסים וכד'. אוכלת 2 פרוסות לחם שיפון של לחם ארז (לחם רוסי ללא שמרים) מקסימום ביום, הרבה ירקות, מרק ירקות ללא מונסדיום גלוטומט, שותה מיץ גזר וסלק מדי פעם, 2 יוגורט ביו בכל יום עם מעט שיבולת שועל. הסיבה שלא הולכת לנטרופת היא כי אני מטופלת אצל הומאופט קלאסי וזה לא משתלב עם טיפול נוסף..
האם הדיאטה לא אמורה לגרום לכך שהפטריה תחנק מרוב רעב ותעלם אחרי תקופה כזו?
אני יודעת שלא משנה מה אני אמשיך את הדיאטה חצי שנה לפחות, כי מבחינת ההגיון אין מצב שהפטריה יכולה להמשיך להתקיים ללא מזון, ומתישהו זה יקרה... אשמח לנקודת אור ולעידוד כלשהו... תודה
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

לא לשתות דיאט קולה. כל תחליפי הסוכר מומלץ להימנע מאחר והקנדידה לא מבדילה בין מתוק סוכר או מתוק וממתיק מלאכותי. תהיי חזקה והחשק יעבור. אני בדיאטה הזו חודש ובשבועות הראשונים כמעט טיפסתי על הקירות במחשבה על עוגת שוקולד ועכשיו המחשבה עוברת מהר כפי שהיא מגיעה. בהצלחה!

לתוהה - כדאי לקחת תוספים כפי שהבנות רשמו מעלה. כדאי להמעיט במיץ גזר מכיוון וזה מאוד מתוק. דגש על אצידופולוס (מומלץ ג'רו דופילוס) ותוסף לחיזוק הכבד, מערכת החיסון. בהצלחה
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אום_שלום* »

יכול להיות שההחמרה במצב קשורה בטיפול ההומאופטי.
זה שכיח מאוד בטיפול שקודם כל הסימפטומים מתגברים ואח"כ לאט לאט עוזבים.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

אצלי עזר אחרי שנים של ניסיונות
דיאטה מאוזנת כוללת שתית מיץ טבעי כל יום כגון גזר וסלק
הרבה חסה ושום לפחות אחד ביום
מוצר בשם גסטרו 1 של דר' נאוה בויום מעולה מעולה ומחיר שפוי 129 ש"ח מספיק לדיי זמן אני רכשתי 2 בינתיים ניתן לרכוש אותו בינתיים באור בטבע www.orbateva.com
ומים מים מים
לצערי אני סובלת מתסמונת של כאב כרוני וחולשה ומעי רגיז חשה הקלה במעיים שמקלה על החולשה בנות שווה להתמיד סבלנות וסובלנות בהצלחה
שרית*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2003, 20:18

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שרית* »

האם מותר חלב אורז אורגני בדיאטה של הקנדידה?
פלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלמונית* »

האם מותר חלב אורז אורגני בדיאטה של הקנדידה?

לפי מיטב ידיעתי - בהחלט. הנטורופת שהיה לי כשעשיתי את הדיאטה המליץ על חלב אורז או חלב שקדים.
תוהה*
הצטרפות: 19 דצמבר 2001, 17:24

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תוהה* »

כעת נראה שבאמת הסבלנות משתלמת... אני כבר חודשיים בדיאטה. מצבי טוב יותר מזה הרבה זמן (כמעט שנה). לכן, לכל מי שסובלת - רק להמשיך ולהתמיד, כל אחת עוברת את התהליך בדרכה שלה (כך מסתבר), אין חוקים. גם אם אין שיפור לאחר החודש הראשון או לאחר החודשיים הראשונים ואפילו אם יש החמרה, צריך להתמיד. כי הפטריה זקוקה לאוכל כדי לשרוד ובסופו של דבר, עם הרבה כוח רצון, אפשר להתגבר עליה. כמו שאמרתי, מצבי טוב יותר, עדיין לא התגברתי עליה לחלוטין אבל רואים שינויים לטובה. וגם אם שוב תחזור המתקפה, אני אתמיד עד שאנצח. כי זו הדרך מסתבר. אני לא יודעת לגבי נטורופתים, אני מעריכה שזה עוזר. אני אישית עוברת את התהליך באופן עצמאי, ללא תוספים, פשוט אוכלת דנונה בכמויות. עצם השינוי התזונתי הדרסטי מן הסתם עושה את שלו.
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אור* »

האם מותר לאכול בדיאטה של הקנדידה פאסטה מקמח מלא?
פלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלמונית* »

האם מותר לאכול בדיאטה של הקנדידה פאסטה מקמח מלא?

לא. (אני מתבססת על הדיאטה שאני עשיתי ועדיין די עושה. דיאטה שנתן נטורופת. אבל, לכל אחת יש את הרגישות שלה.)
אבל יש יופי של אטריות מכוסמת ומאורז מלא.
אופיזז*
הצטרפות: 15 יוני 2010, 15:45

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

שלום לכל המתכתבים והמתכתבות. קראתי את כל מה שנכתב כאן מההתחלה ועד הסוף. חלק גדול מהמידע נכון ועוזר אבל הצלחתי לאחר חיפושים בלתי נלאים להגיע לזוג מקנדה - הבעל רופא והאישה שבעצמה סבלה במשך שנים רבות מאד מקנדידה ללא כל פתרון מרפואה קונבנציונלית, החליטו שניהם לפתוח במחקר מקיף ביותר על מקור הבעייה והפיתרון לקנדידה.
לצורך קבלת המידע שילמתי כ- 50 דולר אולם חשבתי שבאמת אקבל את כל התשובות הנכונות כדי למגר אחת ולתמיד את הבעייה הנוראית הזו ששמה קנדידה. לא שיערתי כלל כי כל כך הרבה אנשים בעולם סובלים מקנדידה ונאבקים מאבק על חייהם הלכה למעשה למי שהקנדידה כבר פגעה במערכות פנימיות.
אני בשמחה רבה אשתף את כל מי שירצה במחקר המקיף הזה ואנסה אפילו להעתיק חלקים ממנו לכאן. המסמך הוא בן 84 עמודים למי שירצה לקרוא את כולו יוכל לשלוח לי אי מייל ואשמח להעביר את הקובץ. הקובץ המקורי הוא בפורמט PDF אך נעול עם סיסמא. העברתי אותו לקובץ וורד.
פרטים נוספים ורבים יש בלינק לאתר של הזוג שערך את המחקר: (למי שקורא ומבין טוב אנגלית)

http://www.dealingwithyeast.com/natural ... review.php
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

OFIZAZ שטרודל YAHOO נקודה COM זו כתובת המייל שלי
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

אני בחרתי להעתיק לכאן קודם כל את ההוראות מה אסור לאכול:
Foods to Avoid
SUGAR, SUGAR, and SUGAR!
Yeast loves sugar. You probably love sugar. “Friendly” bacteria and your immune system do not. Avoid sweets, cakes, cookies, pastries, and junk food (potato chips, sweetened drinks, and doughnuts). Do not be fooled by “natural sugars” such as fructose, sucrose, raw sugar, organic sugar, honey, or molasses. Sugar is sugar. A taste treat these things may be, but they provide no nutritional benefit to you. What they do most successfully is feed the Candida albicans overgrowth.

Avoid all forms of sugar and foods which contain them, such as:
Molasses and sugar syrups
_ Milk sugar (lactose) from milk products (yogurt, cheese, cream, milk)
_ Honey
_ Maple syrup
_ Sugar substitutes
_ Some canned food
_ Bakery goods (cake, candy, cookies, muffins, pies)
_ Alcoholic drinks
_ Fruit sugar from grapes, melons and other high sugar foods
_ Fruit juices and some vegetable juices

Fruit, Fruit Juices and Dried Fruit
You might get conflicting advice on the connection between fruit sugars and yeast. If your yeast problem is mild to moderate, it may be okay to eat one or two pieces of fruit a day. If your problem is severe, avoid fruit entirely because it is high in fruit sugar (fructose), and molds.
Bakers Yeast and Fermented Foods
Cut out bread, pizza, cakes, yeast spreads (such as Marmite), all malted products. Avoid pastries, buns, rolls, biscuits, crackers, soy sauce (an alternative is naturally fermented wheat-free tamari), mushrooms, stuffing mixes and anything breaded (chicken fingers, fish sticks, etc.). Don’t eat any nutritional supplement not labeled as yeast-free. Avoid miso, tempeh, nuts not in their shell (avoid peanuts altogether), smoked meats and processed meats, foods containing MSG (mono sodium glutamate) and cider.
Dairy Products
Milk contains lactose, which your body treats as a sugar. Cut out anything made from milk – ice cream, all forms of cheese (with the exception of soft goat’s cheese and non diary soy cheese), milk shakes, yogurt.
Alcohol
All alcohol lowers the immunity of your body system. Beer is especially bad because it is made primarily with yeast and has sugar. Wine is also fermented using yeast, and it may be high in sugar.

Refined Carbohydrates
Avoid white flour, white rice, and pasta (check the label for modified starch). The sugars in refined carbohydrates are fast acting, and they can cause sugar cravings. And there you go, feeding the Candida albicans overgrowth again instead of your own immune system.
Nicotine and Other Stimulants
Tobacco contains fungal residues, and it also robs the body of the oxygen which body cells require to fight the infection. Coffee and tea (even decaffeinated) have a negative effect on your adrenal glands. They put a strain on your immune system during a time when you want to give it all the support you can.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

ועכשיו מה כן מותר לאכול - ואם תקפידו אבל בדיוק תצליחו למגר את הקנדידה, כפי שהבחורה הזו שרה הצליחה:

OK, What Can I Eat?
Yeast-free Breads
Such as Russian rye bread or sprouted sourdough rye. You can also make your own bread using spelt flour.
Gluten-free Products
Gluten is found in wheat, oats, and barley, and partially in rye. Alternatives include rice, millet, and corn. Look for these grain alternatives. As gluten intolerance is becoming widely recognized, gluten-free products are becoming increasingly available in grocery stores.
Non-animal Protein
It is best to cut out animal meat entirely if you can but if you must eat it, it is best to buy organic meat. Make sure it is labeled organic. If it isn’t, it is not organic. Non-organic meat is highly contaminated with residues of hormones and antibiotics. Of non-organically raised meat, wild game and lamb are the safest. Chicken is the most contaminated meat. Tasty meat alternatives exist, including TVP (textured vegetable protein) and soy-based “meat” products.
Whole Grains
Healthy alternatives include millet, brown rice, quinoa (pronounced “keenwa”) and buckwheat (which is not a wheat, despite its name).

Alternatives to Milk
Organic soymilk is a healthy alternative, which is high in protein. Another milk substitute is rice milk.
Fresh, Organic Vegetables
Raw or steamed vegetables are the best. Avoid mushrooms. Potatoes may be a problem because of molds and starch.
Beans
Beans are a good source of protein. If they are difficult to digest, soak them in water for two days. Try lentils or green split peas. Make sure if you buy canned beans that there is no added sugar.
Fish
If you do find it hard to go without meat, choose fish. Trout, herring, tuna, mackerel, sardines and salmon are high in protein and are a good source of essential fatty acids.
Drink water
At least 1 ½ quarts or liters a day
Flaxseed Oil (Linseed Oil)
Usually found in the refrigerator at grocery or health stores, it should be sold in an opaque bottle. Store it in a cool, dark place and consume it (preferably) within 3 weeks. It can be added to cold or hot food or used anywhere you would use olive oil, except for when cooking with high temperatures as high heat destroys some of the healthy fats in flaxseed oil. It is the best source of Linoleic acid, an Omega 3 essential fatty acid. You can also use organically grown seeds or flaxseed capsules instead.
Garlic
Garlic is an antifungal and a decongestant. It also helps increase our vitamin absorption and helps eliminate toxins from our body. Garlic is a perfect anti-yeast medicine. Try to eat it raw. If you can’t stand the taste, use small cloves or cut smaller pieces and swallow them whole. Don’t use odourless or heat treated garlic. The active ingredient, allicin gives garlic its odour. Allicin is destroyed by heat.
Olive Oil
Buy only extra virgin, cold pressed olive oil. ‘Cold pressed’ means that no heat was used in the pressing process. Heat destroys valuable acids. Olive oil contains oleic acid that helps prevent the transition to the mold form.

Other Helpful Foods
_ Cayenne, coriander, turmeric, ginger and cumin
_ Ghee (clarified butter with water and solids removed)
_ Lemons and limes
_ Onions
_ Daikon (large white radish)
_ Seeds (pumpkin, sunflower, sesame)
_ Apple cider vinegar
_ Almonds
_ Fresh water
_ Seaweed
_ Vegetables high in vitamin C – broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower.
_ Aloe Vera juice
_ Grapefruit seed extract

Take lactobacillus acidophilus capsules, powder or liquid. Liquid or powder: 2 tbsp., 1-2 times a day Capsules: 2 capsules, 1-2 times a day
Take acidophilus to prevent future yeast infections.
_ Drink 8 oz. unsweetened cranberry juice a day. DO NOT buy Ocean Spray or any other sweetened cranberry juice. It must be unsweetened, preferably organic, cranberry juice. Look for it in health food stores. Alternatively, you can take concentrated cranberry capsules (vegetarian). Take 1 every 6-12 hour (the equivalent to sixteen 8 oz. glasses of juice and very effective).
_ Drink 3 cups a day of the following tea between meals or half an hour before you eat. To enhance the flavour, add unsweetened cranberry juice. Use organic herbs whenever possible.

¼ tbsp. goldenseal root 2 tbsp. sage 2 tbsp. mullein 2 tbsp. raspberry leaf
Add the herbs to one quart of cold water and bring to a boil over low heat with the pot covered. Remove pot from stove as soon as it simmers and let it steep for 20 minutes. Strain and keep the unused portion of tea in the fridge.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

היא מאד מזהירה משימוש בכל מיני עצות לא אחראיות בכל מיני אתרי אינטרנט ושחלקן עלולות לגרום נזק בריאותי. כושר התמדה והקפדה על מה שמכניסים לפה מאד משמעותי וכל מה שהיא מייעצת מתבסס על דיאטה קפדנית ותו לא. אין הוקוס פוקוס ומעשי קסם. אם לא אוכלים את מה שאסור בתוך כמה שבועות יש שיפור.
אני בשבוע השלישי של הדיאטה הזו ויכולה להעיד שיש שיפור למרות שהדרך עוד ארוכה. הדיאטה הזו לא מיועדת להורדה במשקל. היא מיועדת כדי להרעיב את הקנדידה בכך שלא יהיה לה מה לאכול ואז היא מתמגרת (תוך מאבק עיקש).
כפי שרבים וטובים כתבו כאן הרבה לפניי, לכולנו יש שמרים במעיים וכאשר האיזון מופר מול החיידקים הטובים של המעיים כאשר לוקחים אנטיביוטיקה או נמצאים במתח גדול, ועוד סיבות שמפורטות במחקר, כמות השמרים שבדרך כלל נשלטת על ידי החיידקים הטובים, מתחילים להתרבות ללא שליטה ואז מתחיל להיגרם הנזק. זו פחות או יותר התורה על רגל אחת.
כדי להחזיר לגוף את כמות החיידקים הטובים שנהרסה ושהשמרים יחזרו אף הם לכמות נורמה, יש צורך להיאבק בשמרים (קנדידה) על ידי הרעבה מוחלטת. משמעות ההרעבה היא לא לספק לה מאכלים שמכילים סוכר, קמח וכדו'. מותר לאכול פרי רק תפוח או אגס ומיני דגנים מלאים לפי הרשימה שצירפתי קודם באנגלית.
בהצלחה לכולם ואשמח אם המחקר יעזור לכם. (הקרדיט כמובן לא עליי אלא על הזוג שערך את המחקר - אני רק העתקתי בשבילכם).
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

אני סובלת מקנדידה שנים. עשיתי בדיקת צואה שהראתה לי שיש לי רמה 4...
ניסתי דיאטה חריפה 9 חודשים
gse
אורגנול
טנקטורות שונות ומשונות של דניאלה שפי ושזה לא עזר אז של נטורופתים שונים.
ניקוי כבד בטנקטורה ובכדורים
כמובן פרויביוטיקה של כל מיני חברות בכל מיני סכומים מטורפים

לא עזר!

הלכתי לד"ר אחינועם לב שגיא היקרה ביותר שנתנה לי פולקנול לחצי שנה (כל שבוע פעם אחת)
עבר לי
קיבלתי אנטיביוטיקה לדרכי השתן
עדיין ללא קנדידה
עברה שנה וחצי מאז תחילת הטיפול עם ד"ר שגיא
בשלושה חודשים האחרונים לא לוקחת פרוביוטיקה קבוע + אוכל בריא ומאוזן אך אם שטויות מדי פעם.
ואתמול לראשונה חזרה לי הפטרייה הנחמדה לנרתיק
כיף כיף כיף

מה אתן אומרות ?
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי איילת* »

ל-אופיזז תודה על השירות הנדיב הזה.
חזרה_לקנדידה*
הצטרפות: 14 מרץ 2008, 12:00

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חזרה_לקנדידה* »

מה עדיף בדיקת דם או בדיקת צואה ?
בכל מקום כתוב משהו אחר.
מצ"ב לינק
http://candida.org.il/%D7%A7%D7%A0%D7%9 ... 7%93%D7%9D
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

http://hubpages.com/hub/The-Candida-Diet-Part-II
עוד אתר שנותן רשימת מה מותר לאכול - לעשות השוואה מול המחקר שהעתקתי לכאן אתמול....שהוא מקפיד יותר והנכון ביותר לדעתי.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

בנות....תתעודדו. היום אני בדיוק חודש לאחר תחילת הדיאטה הקפדנית על פי המחקר שהעתקתי כאן למעלה לפני כמה ימים. ואני אכן מקפידה. שיפור עצום.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אופיזז, האם יש מצב שאת מתרגמת לנו את עיקרי הדברים ועושה מצווה גדולה? (מצוות זה ה-דבר למלחמה בקנדידה...)
פלוני_אלמונית_אחרת*
הצטרפות: 14 אפריל 2006, 18:22

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_אחרת* »

סבלתי מגרד ואי נוחות בנרתיק והלכתי לרופא שאמר שזו קנדידה. האם אני צריכה להיות מודאגת שמא זו "קנדידה מערכתית"? כי שאר הסימנים לא מופיעים אצלי.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

היי מיכל - ראיתי את ההודעה מאד מאוחר הלילה כך שאשתדל לתרגם את העיקר חלקית והמשך בימים הקרובים - בגדול מאד פשוט - שום דבר שמכיל סוכר דבש ותחליפי סוכר - הממתיק היחיד הוא טיפות סטיוויה. מותר את רוב הקיטניות אורז מלא, קינואה שעועית לבנה, ירוקה, ירקות ללא הגבלה, לא דברי חלב בכלל, אם כבר רק גבינת עז. שום טרי הוא נפלא להילחם בקנדידה אם אפשר טרי מה טוב אם לא אז לבלוע חצי שן כל פעם עם מים כמו שלוקחים כדור...פטרוזיליה אחריי זה מפיגה את ריח השום אם רוצים. מרקי ירקות, דגים אפשר בכל צורה רצוי בתנור עם לימון ושום. לחם ללא שמרים וללא סוכר כמובן. אני מחפשת מרשם להכין לבד אבל לא מצאתי משהו שיהיה מספיק טעים למתכון ביתי. יש לחם של ד"ר מארק שהוא לא זול, או לחם שאור ללא שמרים וללא סוכר של מאפיית "לחם הארץ". אני מצאתי במגה בעיר עולה כ- 17 וחצי שקל ולדעתי יוצא פחות מאשר בחנויות טבע ששודדות לאור יום. כדאי לקחת גם חיידקים פרו ביוטיק. אני עדיין מחפשת במחיר שפוי כי ממני ביקשו בחנות לדברים אורגניים 220 ש"ח במחיר "מבצע" כמות שמספיקה לחודש. לדעתי לא צריך להיסחף. אני ממשיכה לחפש בעוד מקומות. אני מסתדרת מצויין כבר חודש עם סלטים שאני מכינה מקינואה בתוספת גרעיני חמניה ודלעת (לא קלויים אלא טבעיים) מוסיפה קצת חמוציות ללא סוכר שניתן למצוא אפילו בדוכן הפיצוחים של שוק רמלה או בכל חנות תבלינים בשוק (צריך רק לבקש ללא סוכר). את הקינואה אני מבשלת כמו פסטה במים בישול 10 דקות לכבות אש ולהמתין 12 דקות ואז במסננת לשטוף את הקינואה. אני מכינה גם אורז מלא ביחד עם מאש (כמו אפונה קטנה מאד) רק שאת זה צריך לבשל קצת יותר זמן מאשר אורז רגיל וגם כמות המים לפחות 2 כוסות מים לכל כוס אורז. (אפשר גם להוסיף מים לקראת הסוף אם רואים שחסר)
פרי מותר רק תפוח או אגס ולא שום דבר אחר. הכנתי מרק נהדר מירקות ועדשים ירוקות וגריסי פנינה אותם משרים כמה שעות לפני. לטגן בצל, להוסיף שום, אחר כך גזר קוביות, כמה רצועות של כרוב חתוך, כוסברה, פטרוזיליה ולבשל כשעתיים. יוצא מעדן. כל החודש מאז שהתחלתי את הדיאטה לא הייתי רעבה בכלל, להיפך. בין ארוחות אפשר בכיף לנשנש שקדים (כמובן לא קלויים אלא טבעי) אגוזי קשיו, אגוז ברזיל (אחד ליום). יש תחליף לקפה של חברת גרין פילד, משקה שעורה נמס אורגני ללא קפאין וכששותים אותו אחריי כמה ימים ללא קפה נורמלי , הטעם כאילו זכית במיליון דולר - הוא גם לא זול, 18 ש"ח לצינצנת אבל ממש אין צורך בכפית גדושה כי יש לו טעם די חזק. אפשר כמובן להמתיק עם 3 טיפות סטיוויה וניתן לשתות את זה ללא חלב, או מי שמוכרחה אפשר לשים חלב אורז 18 ש"ח ליטר חלב כזה. דייסת שיבולת שועל היא מצויינת לתחושת שובע רק לבשל אותה כ- 10 דקות על בסיס מים ולא חלב. יש כזו איסטנט של חברת קוואקר. בריא וטעים ומשביע. אני גם מכינה סלט מטונה ותירס כמובן בלי מיונז, מוסיפה ביצה קשה ומלפפון טרי ואפשר גם מלפפון חמוץ אבל רק במלח ולא בחומץ.
בעיקרון אסור לגעת בחומץ - החומץ היחיד שמותר ואף מאד מומלץ הוא חומץ תפוחים - גם הוא נלחם בקנדידה.
אפשר גם אפשר להצליח לעמוד בדיאטה הזו למרות שהיא לא קלה, אבל חייבים להתמיד
הזוג שעשה את המחקר המקיף הזה ובמיוחד האישה שבעצמה סבלה שנים רבות מאד מקנדידה ועברה את כל הרופאים שאף אחד מהם לא עזר לה...(גם רופא המשפחה שלי הרים גבה וביטל בזילזול את הקנדידה והדיאטה הזו) עיקר הנושא שאשה זו טוענת הוא כי ניתן לרפא לחלוטין את הכמות העודפת של הקנדידה אם מקפידים על הדיאטה מבלי לחרוג ולתת "הנחות". היא גם טוענת כי את כל זה ניתן לעשות על ידי אכילה נכונה ואין צורך להוציא הון עתק (שגם האוכל בעצמו כבר לא זול) על תכשירים שונים ומשונים. הטיפול נמשך לפחות 6 שבועות במקרים מסויימים וכל אחת תוכל להרגיש על עצמה איך היא מרגישה אחריי 6 שבועות של דיאטה ואם ניתן להתחיל להחזיר בהדרגה מאכלים מסויימים לתפריט. גם לי ניסו השבוע למכור בחנות אורגנית כל מיני דברים שאני יודעת מתוך המחקר המקיף כי אין צורך. חוץ מחיידקים פרוביוטיים שאותם כפי שציינתי למעלה אני מחפשת במחיר שפוי יותר.
אני מבשלת את הכל בשמן זית מכבישה קרה בלבד. לא צריך לשים הרבה אם מבשלים בסיר טפלון. אם חייבים עוף או בשר כאן באמת רצוי אורגני (ואפשר להסתדר לחלוטין ללא עוף או בשר) כי לא רק בארץ העופות / פרות מקבלות המון אנטיביוטיקה, וזה בעצם מה שהורג את החיידקים הטובים שבמעיים וכשהם מתים אז הקנדידה מתרבה ופורחת.
כבר חודש לא אכלתי עוף או בשר, אבל אפשר קציצות ירקות קפואים מהסופרמרקט רק לוודא שאין ציפוי פירורי לחם או רוטב מתוק. קציצות מסויה או שניצל סויה ללא ציפוי פירורי לחם. וכמובן דגים אפשר ללא כל הגבלה - טונה סרדינים מקרלים הרינג. אני מכינה חצי דג קפוא עם הרבה שום וכמה פרוסות לימון וקצת שמן זית, מלח פלפל, עוטפת בנייר פרגמנט ואת כל זה בתוך רדיד אלומניום ויאללה לתנור לעשרים דקות בערך. יוצא מעדן וביחד עם סלט ארוחה מושלמת.

תפוחי אדמה או בטטה כדאי לצמצם למינימום, אולי פעם פעמיים בשבוע.
לשתות המון מים. בלי חשבון מה שנקרא כי זה מה שעוזר לנקות את הקנדידה מהמערכת ובמיוחד מהכבד.
מומלץ לשתות תה שן ארי כ- 12 ש"ח לאריזה קטנה של 25 שקיות תה ניתן להמתיק עם סטיוויה, שן ארי מנקה את הכבד מרעלים ומהעומס שנוצר כאשר מרעיבים את הקנדידה "והפגרים" שלה צריכים לצאת החוצה.
יש מצבים בהם מרגישים פתאום יותר רע - לא לדאוג זה חלק מהמלחמה בקנדידה וסימן טוב לכך שהדיאטה מתחילה להשפיע לטובה. כפי שרבים וטובים כתבו כאן באתר, הקנדידה מתה קשה מאד ומפעילה כל מניפולציה אפשרית כדי שמטופל יישבר ויפסיק את הדיאטה.
אנחנו קצת יותר חכמים ממנה ובראש ובראשונה באמת רוצים להיות בריאים. אז קדימה בנות, זה אפשרי לביצוע ולא להישבר.
מקווה שעזרתי.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

הערה לתפוחי אדמה / בטטה - רק מבושלים בקליפה שלהם - אני מבשלת במיקרו בערך 7 דקות עם הקליפה כמובן.
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אופיזז את מתוקת-על. תודה רבה.
את חושבת שאסור קפה? הנטורופת שהיה לי כשעשיתי דיאטה כזו הרשה לי קפה עם חלב סויה, אבל היום אני מתחילה לפקפק בזה.

רציתי להמליץ לך גם להנביט את המאש ולהוסיף לסלט, זה משהו.
אה! ויש גארו-דופוליס ביהודה מכבי ב-135 ש"ח. אריזה של 60. אם את קונה שתי חבילות זה יוצא זול יותר.
ולזומר - על פרישמן, יש לחם שיפון מעולה (!) אבל מאוד יקר. 20 ש"ח. אבל הוא טוב. יש גם להרדוף או לאדמה קרקרים מאוד טובים של שיפון או כוסמין. מומלצים ביותר לזמני מצוקה.

תודה אופיזז, האופטימיות שלך מעוררת השראה.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

היי מיכל...בכיף. אפרופו קרקר כוסמין, היום פתחתי את החבילה שקניתי רק ביום שישי....כבר עדיף לאכול נסורת. פריכיות אורז טבעי מלא הרבה יותר טעים ואל תשתי קפה כי הוא מעורר במוח משהו שהופך לסוכרים ולכן אסור, כנ"ל תה רגיל. אני לא מסתובבת בתל אביב אבל גם בסופר רגיל לפעמים (כמו במקרה מגה בעיר בקדימה) מצאתי גם עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר ומקמח מלא וללא כל תוספות מלאכותיות אחרות, של מאפיית האחים - עדן עוגיות ללא סוכר כך השם שמופיע על האריזה ובהחלט אכיל. אריזה של חצי קילו 21 ש"ח.
חלב סויה בהחלט מותר וחלב אורז גם. יש גם חלב שקדים אבל כל אלו עולים לא מעט, בסביבות 18 שקל ואף יותר במקומות מסויימים. נסי קודם כל בסופר ורק אחר כך בחנות טבע כי הם יותר יקרים ברוב המקרים. צנוניות גם נהדר להוסיף לסלט גדול ומעל הכל שמן זית גרעיני חמניה דלעת וגבינת עיזים פטה או דומה. אני משתדלת כל יום לעשות טחינה בעצמי, כל כך קל ופשוט מזה אין, ואז אפשר לחגוג עם הרבה שום שאנחנו כל כך חייבות. קפסולות לחיידקי פרוביוטיקה אנסה לחפש בבית מרקחת, סופר פארם או טבע מרקט באיזור התעשייה הדרומי בנתניה. עדיין לא הייתי שם למעשה.
האופטימיות שלי נובעת מכך שאני רואה בשטח תוצאות שלא ניתן להתווכח איתן אחרת אולי גם אני הייתי מתייאשת. יש כאלו שאצלן התהליך יכול להיות איטי יותר כי זה תלוי בכל גוף והתגובות שלו אבל כמו שכבר אמרתי, אם באמת מקפידים לא לגעת במה שאסור, אין כל סיבה בעולם שזה לא יצליח. נכון שאי אפשר לצאת לאכול בשום מקום, ונכון שקשה להיסחב לעבודה עם האוכל, אבל צריך לזכור שזה לתקופה מוגבלת כזו או אחרת והתוצאה הסופית היא היא העיקר.
טלולה*
הצטרפות: 28 יוני 2004, 01:00

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי טלולה* »

אוף גיליתי היום שיש לי קנדידה מה עושים איך מתחילים..ממש מייאש!!
חזרה_לקנדידה*

טיפול בקנדידה

למישהי יש ניסיון עם טיפול בהומאופטיה בקשר לקנדידה ?
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

למישהי יש ניסיון עם טיפול בהומאופטיה בקשר לקנדידה ?

יש לי נסיון לא טוב. זה לא עזר במיוחד...
חזרה_לקנדידה*

טיפול בקנדידה

למיכל-בז- את יכולה לפרט בבקשה ?
פלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלמונית* »

בשמחה:
בתחילת הקנדידה שלי הלכתי להומאופאת. הוא נתו לי רמדי אחד לחודש שלא עזר כלל וכלל. לאחר מכן הוא נתן לי עוד רמדי שגם לא עזר. (רמדי = התרכובת ההומאופטית...)
בשלב הזה התייאשתי ממנו מאחר וכל פגישה עלתה לי ה-מון כסף ומאוד הרגיז אותי שלמרות שזה לא עובד, הוא ממשיך לבקש כסף על כל פגישה.

הסיפור שלי עם הקנדידה הוא ארוך וכואב ועדיין לא הגיע לסופו. אני לא כותבת כי אני לא רוצה לרפות את ידיה של אף אחת. מה שכן אני מייעצת בחום הוא להיות בטוחה שאכן זה מה שיש לך ולא להסתפק ברופאים אלטרנטיבים בשביל זה. יש רופאים שמומחים לזיהומים בנרתיק, שווה לדבר איתם ולפחות לדעת בוודאות מה יש לך. אני יודעת שלי זה עזר מאוד.
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

וההודעה למעלה היא שלי. סליחה.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי א* »

בקשר לפרוביוטיקה, ראיתי שיש מוצר של סופהרב, שבו כל קפסולה מכילה 25 מיליארד חיידקים, שזה המון. בדר"כ יש הנחה של 25% על המוצרים האלה, ואז אפשר לקנות אותו ב- 100 ש"ח בערך. 30 קפסולות.
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

איפה ראית את הקפסולות של פרוביוטיקה? בסופרפארם, בחנות טבע?
השבוע אני סוגרת 6 שבועות של הדיאטה.....בנות זה עובד. מי שלא ראתה שתחפש קצת יותר למעלה את מה מותר ומה אסור לאכול. השארתי פירוט רב. בהצלחה
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

שכחתי לעדכן...למרות שהדיאטה הזו היא לא דיאטת הרזייה, אבל כאשר הגוף מתחיל להתנקות מהרעלים והקנדידה מתחילים לרדת במשקל. ירדתי בזמן הזה 5 קילו ונראה שזה לא הסוף. המוזר הוא שאני עכשיו אוכלת יותר מאשר אכלתי קודם וזה מוכיח שהתזה הזו נכונה. שכאשר הגוף מלא רעלים לא ניתן לרדת במשקל גם אם כמעט לא אוכלים. שישה שבועות שאני אוכלת רק מה שמותר, גיליתי שדוחן הוא ממש לא רע אם קודם מבשלים כוס דוחן בכמעט שלוש כוסות מים, במחבת לחוד מטגנים בצל עם שמן זית. מזהיב קצת מוסיפים שום שתי שיניים או יותר קצוצות מעוכות, מלח פלפל עשבי תיבול מה שבא, אני הוספתי זעתר ופטרוזיליה ואפילו חמוציות ללא סוכר כמובן בסוף קצת מיץ לימון ויצא פצצה.
קינואה מאד קל להכין, וכנ"ל אורז מלא, יש למעלה הסבר שכבר נתתי. עד עכשיו לא נגעתי בבשר או עוף, לקפה יש תחליף ותה צמחים מותר כל מיני טעמים, יש תה בטעם תפוח עץ. לא רע בכלל. אולי שכחתי בפעמים הקודמות לציין, אבל לקנות חומץ תפוחים (ואך ורק חומץ תפוחים)! אסור חומץ אחר ואפשר לשתות כפית כל יום כמו ששותים סירופ לשיעול למי שלא יאהב את הטעם. מסתבר שהחומץ הזה מצויין במלחמה נגד הקנדידה.
לא היה יום שהרגשתי רעבה כי השילוב של אורז מלא, קינואה כסלט קר עם חמוציות ירק קצוץ ואפילו קצת נענע, ולקט ירקות מאודים במיקרו עם שום שמן זית לימון מלח פלפל מהווה ארוחה משביעה.
כשבא משהו באמצע אז יוגורט ביו עם גרנולה ללא סוכר ולא קלויה, יש כזה בלי פירות מיובשים של חברת אפק טבעי קופסת פלסטיק מכילה 500 גר' ועולה 25 ש"ח
מי שעדיין לא ראתה יש הסבר מאד מפורט מה מותר ומה אסור שכתבתי לפני כשבועיים. תגלגלו קצת למעלה ותמצאו. תקפידו לאכול רק מה שמותר ותראו תוצאות. כל אחת לפי הזמן שדרוש לה אבל בסוף זה עובד. אצלי הפיטרייה התמקדה במיוחד באוזניים שלפעמים הרגשתי שאני מאבדת שפיות. היום אחריי שישה שבועות אני כמעט כבר לא מרגישה גירוד. מינימום זמן לעשות את הדיאטה הזו זה שישה שבועות ולא פחות, אני אמשיך עוד קצת כדי לוודא שהקנדידה נעלמה או יותר נכון חזרה למינון הנכון.
ורוניק*
הצטרפות: 02 יולי 2010, 18:13

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ורוניק* »

היי לכולן , ממש בא לי לעשות חיבוק קבוצתי.
עכשיו אני מבינה את המשפט: ברוך שלא עשני אישה".
אני גיליתי שיש לי קנדידה לבד מחיפוש באינטרנט אחרי שהכרתי מישהו חדש לפני חודשיים וכבר פעמיים יש לי פטרייה בנרתיק.
עומדת להתחיל טיפול נטורופתי אבל מרגישה כבר מיואשת לפני מה שכתוב זה הולך להיות סיוט שלא ברא השטן
רציתי לשאול מישהי האם טיפלתן במשהו גם בבן- זוג? משחה או קרם כלשהו אולי כדורים??
דבר שני כמו שמישהי אמרה בביופימייל של אלטמן יש קמח תפ"וא- אז מה הקטע? מהעושים? ומה שתיתם חוץ ממים( עושים לי בחילה)...
אשמח לתגובה ולייעוץ למישהי מתחילה שכבר מדוכאת..
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

מה שצריך הוא דיאטת קנדידה ולא "טיפול נטורפתי". יש רשימה מדוייקת מה מותר ומה אסור לאכול (אם תדפדפי קצת למעלה תמצאי מה שרשמתי לפני פחות מחודש) אפשר ורצוי תה שן ארי לניקוי הכבד, רצוי כפית ביום של חומץ תפוחים בלבד ולא שום חומץ אחר, ואפשר לקנות קפסולות של פרוביוטיקה כדי להחזיר לנורמה את כמות החיידקים הטובים שבמעיים שנהרסו כתוצאה מלקיחת אנטיביוטיקה או גלולות או אפילו ממתח נפשי. כאשר החיידקים הטובים נפגעים אז כמות חיידקי השמר שחיים קבוע במעיים יוצאים מכלל שליטה ומתרבים ואז הם הופכים לפטרייה קנדידה אלביקנס בדרך כלל. בגדול מטרת הדיאטה הזו היא ל"הרעיב" את הפטריה, וכאשר לא יהיה לה ממה להתקיים היא גוועת ואז חוזרת לכמות הנורמלית הלא מזיקה. להרעיב משמעו לא לאכול שום דבר עם סוכר גם לא פירות, לא קפה ולא תה לא חלב ולא דברי חלב אלא רק גבינת עיזים, לא אלכוהול ולא שוקולד, לא קמח רגיל ולא אורז לבן וגם לא בשר או עוף כי יש בהם הרבה אנטיביוטיקה והורמונים.
מותר דגנים כמו קינואה דוחן אורז מלא שיבולת שועל שעועית לבנה ירקות טריים או מאודים, מים כמובן בכמות של לפחות שני ליטר ביום, אפשר להוסיף למים לימון טרי ללא סוכר כמובן למי שיותר טעים לה ככה . לחם ללא שמרים וללא סוכר, יש של ד"ר מארק או לחם שאור ללא שמרים בשופסל דיל יש להם במחלקת האפייה והם אופים במקום, או מקבלים שלוש פעמים בשבוע של לחם הארץ. כמעט לכל דבר כגון קינואה או דוחן ניתן להוסיף חמוציות ללא סוכר גרעיני חמניה ודלעת לימון כוסברה פטרוזיליה. יש מספיק מה לאכול למרות הטירחה של להכין במיוחד רק לעצמך. יש במגה עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר אם רוצים "להתפנק" או עוגיות שומשום גם הן ללא סוכר. להכין הרבה טחינה לבד בבית. גם בריא גם טעים. ושוב כדי לעודד אתכן - הדיאטה עובדת כך שלא להתייאש. מינימום זמן לדיאטה הוא שישה שבועות, ואם עדיין חלק מהסימפטומים קיימים אז פשוט להמשיך עוד עד שמרגישים ממש שינוי. אז אפשר להתחיל להחזיר בהדרגה כמה דברים לתפריט ולעקוב אם אין החמרה שוב. לפעמים יש צורך להמשיך בדיאטה חצי שנה וזה תלוי איך כל אחת מגיבה לדיאטה וכמה מהר הגוף מתנקה מרעלים. בכל מקרה חייבים לפחות 6 שבועות.
גם גברים סובלים מקנדידה. תעשו את הדיאטה ביחד.
חזרה_לקנדידה*

טיפול בקנדידה

עשיתי את הדיאטת קנדידה + צמחי מרפא+ פרוביוטיקה וכו' וכו'
והקנדידה נשארה
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_עשיתי את הדיאטת קנדידה + צמחי מרפא+ פרוביוטיקה וכו' וכו'
והקנדידה נשארה_

ואת בטוחה במאה אחוז שזו אכן קנדידה?
חזרה_לקנדידה*

טיפול בקנדידה

כן זו קנדידה
עשיתי בדיקת צואה...
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

היי לכולן. סיימתי כבר 7 שבועות של הדיאטה ויש שיפור אדיר שקשה להאמין. תקפידו גם אתן על מה מותר ומה אסור לאכול וגם אתן תגיעו לאותן תוצאות. בהצלחה. בקרוב אתחיל להוסיף לתפריט דברים שעד עכשיו לא אכלתי ונראה איך זה מתגלגל.........
חזרה_לקנדידה*

טיפול בקנדידה

היי! מישהי שמעה על הפטרייה היוגית\טיבטית והאם היא עוזרת במקרה של קנדידה ?
אופיזז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אופיזז* »

אוקיי....... 8 וחצי שבועות מאז שהתחלתי את הדיאטה הקפדנית הזו ואכן נראה כי זה הצליח. אני חוזרת לאכול לאט דברים שעד עכשיו היה אסור ונראה מה קורה
כפי שציינתי בתכתובות למעלה כי אין צורך לקנות תוספים שונים ומשונים על פי המלצת נטורפתים למינהם. עיקר הדיאטה הוא לא לאכול מה שאסור וזהו. מי שידפדף למעלה יראה מה מותר ומה אסור ממה שהעתקתי ותרגמתי מהמחקר המקיף על הנושא. בהצלחה
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

בנות, שאלה דחופה!

עד מלפני שנה הקנדידה הייתה מופיעה פעם בכמה זמן, והולכת לדרכה אחרי זמן קצר...

בשנה האחרונה קרה משהו, והקנדידה כל הזמן כאן. לפעמים יותר, לפעמים פחות...

אגיסטן לא ממש עזר, הרופאה נתנה כדורים חזקים שאני לא רוצה לקחת...

עם דיטה, לצערי, קשה לי, למרות שאני מבינה שאין ברירה ואצטרך להתחיל להקפיד.

השאלה הבאה - בימים האחרונים הקנדידה קצת משתוללת, ואתמול במהלך יחסי מין שמנו לב שיש קצת דם. לא נוזל כמו בזמן המחזור, אלא קצת דם.
היום בבוקר כשניגבתי (סליחה על הפירוט) ראיתי שיש מריחות חלשות של דם.

אני בלחץ!!! :( האם זה סימן למשהו לא טוב?

וגם - האם הבן זוג שלי יכול להידבק מהקנדידה? ומה עושים במקרה כזה?
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

סביר שהדם לא קשור לקנדידה.
אבל לכי לרופאה, לפחות תאבחני מה יש לך.

אני לא הייתי מפחדת מפלוקנזול (אם זה הכדור שהרופאה נתנה לך) הוא יכול להקל ולפחות אם הוא עוזר, אפשר להניח שבאמת יש לך קנדידה.

תחפשי רופאה טובה ותתחילי לאבחן מה באמת יש לך.
פלונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

שתי רופאות כבר אמרו לי שזו קנדידה.

אם זה נראה, מרגיש ומריח כמו קנדידה - סביר שזו קנדידה :) למרות שאין הרבה גירודים.

בכל אופן, אני אלך לרופאה, כמובן.

פשוט רציתי לשתף, ו...סתם, מבאס כל זה.
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_שתי רופאות כבר אמרו לי שזו קנדידה.

אם זה נראה, מרגיש ומריח כמו קנדידה - סביר שזו קנדידה :) למרות שאין הרבה גירודים.

בכל אופן, אני אלך לרופאה, כמובן.

פשוט רציתי לשתף, ו...סתם, מבאס כל זה._

נורא מבאס.
פשוט, אני גם נזרקתי מרופא לרופא באבחנה של קנדידה. וזה לא היה רק קנדידה, לצערי.
למען האמת קנדידה הייתה הבעיה האחרונה בכל הבלאגן הזה שהלך שם.

אבל לא מגרד? אז מה קנדידאי בזה?
אני לא מבינה. הן לקחו לך תרבית ובדקו במעבדה שזו אכן קנדידה?

(אני חופרת? פשוט כבר נתקלתי בכ"כ הרבה רופאים גרועים שכשלא ידעו מה יש לי, פשוט זרקו קנדידה והחליטו ללכת על זה.)

בכל מקרה, הדבר שתמיד-תמיד עזר לי, עוד בהתחלה, זה לא לאכול סוכר. אפילו לשבוע.
פלונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

סתם, אני פתאום מתחילה לפחד שזה משהו לא טוב :(

זה כמעט לא מגרד, אבל זה נראה (הפרשות חזקות כאלה, לפעמים קצת כמו יוגורט...סליחה....) ומריח (לא רע, פשוט ריח חזק).

עם אגיסטן זה עזר לשבוע-שבועיים וחזר.

כששמרתי על דיאטה, זה הופחת.

ככה...
גזר*
הצטרפות: 31 יולי 2010, 23:19

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי גזר* »

קראתי את הדף ולא הבנתי משהו
אם הפטריה היא תמיד בגוף ויוצאת במצבים של סטרס נפשי/ תזונתי אז איך היא מדבקת?

איך מבדילים בין קנדידה לפטריות אחרות? לבת שלי בת שנה וחצי יש פטריה בין שפתי הפות, ניתן לראות אותה, אין הפרשות. וכשנוגעים זה כואב לה. איך אני יודעת מה זה ואיך לטפל?
יכול להיות שהיא נדבקה ממני? באמבטיה משותפת? מצעים? הנקה? (אני לא רואה משהו על הפטמות אבל גם מרגישה פטריה בנרתיק ובפי הטבעת)
אשמח לכל עזרה....
הא_ודא*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2010, 11:27

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי הא_ודא* »

התחלתי את הדיאטה מתוך יאוש ממש לפני 3 חודשים. החזקתי מעמד חודש ממש בלי בעיה עד שמשהי בעבודה זרקה איזה משפט ממש לא יפה שפשוט גרם לי לזרקו את הכל הפח.
למרות הנפילה החזקה, אני עדיין שומרת על הרבה דברים. כמה קל החיים בלי קפה! אני אולכת כל כך הרבה יותר ירקות היום, ומים, מי היה מאמין שאשתה כל כך הרבה. הרגלי האכילה שלי פשוט השתנו לטובה.
אני אוכלת דברים מתוקים פה ושם, אבל משתדלת תמיד שזה ממותק בסוכר חום, דבש או תחליף סוכר אחר. יוגורטים ממש לעיתים רחוקות, ובגבינה אני כבר בכלל לא נוגעת. שמרים-מחוץ לתפריט.
הכי חשוב זה שהקנדידה לא חזרה.
הייתי משתמשת במגני תחתון, היו לי הרבה הפרשות. קודם כל לפני שנה החלפתי למגני תחתון רב פעמיים עשויים מבד, פי אלף יותר טוב מכל דבר אחר, ובכלל, מאז תחילת הדיאטה אין כמעט בכלל הפרשות.
אני מרגישה טוב באופן כללי, תמיד יש לי רגשי אשם ששברתי ונכנעתי לשוקולד ולסביבה, אך אני יודעת שזה עזר, ושאם אצטרך-זה הדרך היחדי להיפטר מזה!
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

כבר 6 שנים יש לי מה שנקרא מעי רגיז. זה התחיל פחות משנה אחרי שסיימתי טיפול של כמעט שנתיים (!) במינוצין, אנטיביוטיקה נגד אקנה. סמפטומים שאני סובלת מהם כבר חודשים ארוכים - הפרעות שינה (בא והולך), עייפות, עיכול לקוי וגזים, צורך בסוכר ופחמימות וחוסר איזון ואגינלי (לא הלכתי לאבחון גניקולוגי. יש הפרשות רבות אבל הן לא מתאימות לתיאורי הקנדידה שכאן). נשמע כמו קנדידה לגמרי. התחלתי דיאטת קנדידה על פי הכתוב מעלה - הורדתי חיטה, שמרים ואלכוהול. אני אוכלת תפוח ירוק אחד ביום וגם הוא בתוך שייק ירוק (וזה הסוכר שלי), מוצרי חלב הורדתי כמעט לגמרי חוץ מטיפה חלב בכוס קפה אחת ביום וגם זה יילך בקרוב, אגוזים, שקדים, גרעינים למיניהם, פרוביוטיקה וברזל (יש לי אנמיה קלה). מצב העיכול שלי החמיר אבל אני מייחסת את זה למשבר ריפוי. אני אוכלת הרבה ירקות, נבטים, קטניות, קינואה, דוחן ואורז מלא, קרקרי כוסמין, טחינה בשפע והרבה מים. אבל מה שחשוד הוא שאין לי כמעט קרייבינגס בכלל ואני עדיין לגמרי בהתחלה... הצורך במתוקים נעלם כמעט מיד וגם במאפים. יכול להיות שזו לא קנדידה? אולי סתם גוף עייף ומערכת חיסונית ירודה? אשמח לעבור אבחון מקצועי. למישהי יש שם של מכון אמין? אם זו קנדידה, אקפיד עד הסוף. אם זו לא, אשמח להסתיר את הפטרוזיליה והתרד בשייק הירוק שלי במנגו או בננה נניח. התפוח המסכן לא נותן הרבה... :)
מיכל_בז*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אולי נטורופטית טובה?

אני מאוד אוהבת ומאמינה בנטורופטית שלי. היא מקבלת בפרדס חנה. אסתר ארד.
היא מאוד נדיבה וחכמה ובעלת נסיון רב.
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שלום לכולן
רציתי לשאול מאיזו סיבה יש פה המלצה להימנע מחיטה (גם מלאה)?
כי ראיתי שאורז מלא ודגנים אחרים הם בסדר (לפי הממצליצות בדף זה)
תודה...
יעל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי יעל* »

התחלתי השבוע דיאטת קנדידה וממש התבאסתי שאני לא אוכל לאפות בזמן הקרוב, אז החלטתי לנסות להמיר את המתכונים שלי למתכונים שמתאימים לדיאטת קנדידה.
התחלתי ממאפינס בריאות:

מאפינס תפוחי עץ ושיבולת שועל.
לתבנית של 6 מאפינס.
מצרכים:
כוס קמח מלא
כוס שיבולת שועל מלאה
2 ביצים
גביע יוגורט עזים
1/3 כוס שמן
1/2-3/4 כוס מים
ממתיק סטיביה- 1-2 כפיות
1-2 תפוחי עץ
אגוזים/שקדים
תבלינים

מערבבים את כל החומרים וממתיקים בסטיביה לפי הטעם. אני שמתי 2 כפיות. מתבלים כמו שאוהבים- הרבה קינמון, אפשר גם ג'ינג'ר ווניל. מוסיפים קוביות תפוחים ואגוזים קצוצים.
אופים 20 דקות בחום בינוני גבוה עד שהמאפינס שחומים.
ענ_בל*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ענ_בל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענ_בל* »

שמחה בשבילך את יכולה להכין דברים עם קמח מלא ועם יוגורט. עוד לא החזרתי את זה לתפריט, מקווה שבקרוב. אז אוכל לנסות את המתכון שלך.
בהצלחה בפינוי הקנדידה.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה קונבנציונלית”