טיפול בקנדידה

לומיאדה*
הצטרפות: 12 מאי 2008, 15:19

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

ובעבר לא הופיעו כאבים? אני מרגישה לרוב בילבול בחוסר היכולת שלי להפריד בין כאבים שנובעים מקנדיה / פטריה שלא חלפה לגמרי / חיידק בדרך.... לבין כאבים שנובעים ממקור נפשי. לי כרגע באמת קשה לדמיין שאמצא איזושהי תרופת פלא לקנדידה ולשאר הטפילים האחרים שבאים והולכים. אני הייתי באמת נאמנה מאד לדיאטה בצורה החריפה ביותר אך הדברים חזרו שוב , ושוב עשיתי דיאטה, כולל כל התוספים, ושוב חזר. אני חושבת שיש משהו עמוק יותר ש"יושב" לי שם והוא לא רק פטריה אלא איזשהו כאב שלי לגבי כל עניין המיניות. האם גם את מרגישה כך? אני גם מרגישה שכל עניין הקנדידה הוא בערפל, האבחון אינו חד משמעי, הדיאטות הניתנות שונות מאד זו מזו, הדברים לא עוברים. זה קשה מאד מבחינה נפשית להרגיש שאף אחד לא באמת יכול לעזור לך או לפחות להגיד לך באמת מה יש לך שם. אני לאט לאט נאלצת לקבל את העובדה שתמיד היו לי בעיות רגשיות עם מיניות, ולכן אני לא מתפלאת שיש לי כאן בעיות כלשהן, בין אם זו קנדידה או כאב הנובע ממקור אחר.
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת* »

אני סובלת כבר 8 שנים מקנדידה ועברתי המון טיפולים אלטרנטיביים מלווים בדיאטות און אנד אוף, כפי שאת מספרת. תמיד היה שיפור, אבל לא נעלם לגמרי. מדובר בהפרשות, גרד, אדמומית שנעים על טווח שבין להרגיש כמה פעמים ביום, לבין גירוד מטורף וכואב. כעת אני מטופלת אצל נטורופת ואני בדיאטה כבר שבעה חודשים, ונדמה לי שהפעם יש שינוי משמעותי. מקווה שזה הסוף. אני חושבת שחשוב ללוות את הדיאטה בתהליך של טיפול - כדי לנקות את הכבד ולחזק את המערכת החיסונית, כי מדובר בחולשה שלה.
לגבי יחסי המין אני לא יודעת מניסיוני, כי דווקא שם לא הפריע לי (חוץ מבהתפרצויות הקשות של הקנדידה). ממליצה לחפש טיפול שיכול לתת מענה גם לצדדים רגשיים, אולי אייפק, או גרינברג או עוד המון דברים אחרים.
לומיאדה, לדעתי, אם אין לך משהו רציני שדורש התערבות רפואית, זה פחות משנה אם זה קנדידה או משהו אחר. מנקודת מבט הוליסטית יש שם חוסר איזון שיש לטפל בו - במישור נפשי וגופני, ושווה לחפש מטפל טוב (או מטפלת טובה).
s.n*
הצטרפות: 12 מאי 2008, 01:14

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי s.n* »

לומיאדה,בעבר הכל היה רגיל וללא כאבים,אני גם מאמינה שהרבה מזה זה נפשי ,אבל באמת שאני לא מרגישה שיש לי בעיות בעניין,אבל שוב אולי זה משהו שאני לא מודעת אליו.אני לא רוצה להשלים עם זה מה שכמעט קרה השבוע ונכנסתי לדכאונות ש"קיבלתי"את זה שזה בחיים לא יעבור וזה המצב שלי.(וגם לא את צריכה לקבל את זה).אני מבינה מאוד את העניין שלא בטוחים כבר לגבי הכאבים,אצלי בעיקר כבר יש רתיעה מכל העניין שיהיו כאבים ועוד פעם להווכח שזה לא עבר ,בקיצור עיסוק תמידי במוח האם הקנדידה שם או לא שם?מה שכנראה לא תורם לנושא,אז אולי באמת צריך טיפול נפשי\רוגע,והמון לדבר עם מישהו שמבין בעניין...
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חגית* »

יש מישהו שיכול לענות לי על שאלתי למעלה?
אודה לכם מאד.
ענת*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת* »

חגית, לא יודעת במה מדובר.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

גם אני לא, אבל יש התייחסות לזה כמה פעמים במהלך הדף
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

אני סבלתי מקנדידה במשך כמה חודשים, וכבר שנה שאני לא סובלת מזה. הקנדידה אצלי התחילה מזה שלקחתי אנטיביוטיקה ופוסטינור (גלולת היום שאחרי) שגרמו לגוף שלי לצאת מאיזון. אבל ברור לי שהיה שם גם מימד רגשי. הקנדידה גרמה לי להתחיל להתמודד עם פגיעות מיניות שחוויתי, ולהעלות הרבה חששות ופחדים שלי בנוגע למין. כמישהי שהייתה מאד פעילה מינית, הקנדידה הכריחה אותי לקחת הפסקה, לא לקיים יחסי מין במשך כמה חודשים, ולהתחיל לטפל בפגיעות הישנות שחוויתי.
באותו זמן חברה נוספת שלי עברה תהליך דומה. הקנדידה הייתה דרך של הגוף להגן עליה מפני עצמה. הפטריה הכריחה אותה לא לקיים יחסי מין לפני שהיא תטפל בעצמה ותתמודד עם פגיעות מיניות שהיא חוותה.
מכיוון שרוב הנשים, אם לא כולן, סבלו מפגיעה מינית כלשהי, אני מניחה שהסיפור הזה לא ייחודי רק לנו. פגיעה מינית יכולה להיות בוטה כמו במקרה של אונס ותקיפה מינית, אבל גם חשיפה לפורנוגרפיה היא פגיעה מינית שאנחנו צריכות להשתחרר ממנה.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

מיכל, האם תוכלי לפרט יותר על התהליך הנפשי שעברת? האם הוא היה מלווה בהנחיה של אדם חיצוני , או שמא הבנות שהגעת אליהן עם עצמך? האם באופן לא מודע או תוך חיפוש מודע? מה השתנה אצלך מבחינת הקשרים נפשיים חדשים שיצרת בנושא? אשמח אם תוכלי לשתף ולו רק במקצת, זה יכול מאד לעזור.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

יש לי שאלה לכולן: מי מבין הקנדידיות בדף זה משתמשות בשיטה הטבעית למניעת הריון / כניסה להריון?
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיגל* »

שלום, לאחרונה גילו אצלי שחלות פוליציסטיות, דבר שעלול לעכב כניסה להריון. רופאת הנשים ביקשה ממני לעבור לדיאטה דלת פחממות, שזה למעשה גם הטיפול בקנדידה. האם יש קשר בין הדברים והאם יש למישהו תפריט לדיאטה דלת פחממות?
ענת*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת* »

סיגל, אין לי מושג. ותפריט כזה קל למצוא באינטרנט. אם תרצי הכוונה ותמיכה פני לנטורופט.

לומיאדה, אני משתמשת בה באופן חלקי בלבד (כלומר, לא נסמכת עליה לגמרי).
הפרשות הקנדידה מבלבלות את הזיהוי של ההפרשות הרגילות, אבל ההפרשה של הביוץ לא דומה בכלל להפרשות של הקנדידה אז קל יחסית להבחין ולדעת מתי היה הביוץ. הימים שבין הביוץ (לא ממש יום אחר כך אלא יומיים שלושה) עד למחזור הם הימים הבטוחים. אבל כדי לזהות מתי בדיוק הביוץ אצלך את צריכה לעקוב אחרי ההפרשות שלך במשך כמה חודשים ולדעת בוודאות שאת מזהה את ההבדלים.
ההפרשה של הביוץ הרבה יותר נוזלית, שקופה, דומה לחלבון של ביצה ובכמויות הרבה יותר גדולות. תחושה של הרטבה. ההפרשות של הקנדידה לבנות וסמיכות יותר.
לפי השיטה הטבעית גם מודדים חום, וגם מרגישים את צוואר הרחם. אני לא מתמידה בדברים האלה, ולכן משתמשת גם באמצעי נוסף (דיאפרגמה).
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

האם מותר לאכול לחם כוסמין?

האם מותר לאכול לחם שיפון שהוכנס אליו שאור (מחמצת שאור טבעית)?
אם לא, כיצד ניתן להכין לחם שיפון בבית?

בבקשה כתבו לי כי אני אובדת עצות - תודה.
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

מותר לאכול כוסמין ומורתר לאכול שיפון. מותר לאכול לחם ממחמצת טבעית - שאור. הדרך להכין בבית כרוכה בהכנה של מחמצת. אם את רוצה ללמוד - פני ל עדינה ניפו. היא ספצית בזה.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

תודה רבה. אני יודעת איך מכינים רק לא מצאתי מידע האם מותר גם למי שסובל מקנדידה. לפי מה שכתבת אני מבינה שגם לחם כוסמין זה בסדר. אם כן מדוע זה לא כתוב בשום מקום בדף זה?
ענת_גיגר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

לא יודעת למה לא כתוב. בהחלט מותר. זה פשוט יקר יחסית.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

זה לא יקר אם מכינים בבית.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

ועוד שאלה חשובה: האם מישהו/י מצא/ה תחליף לחמאה? לצורך הכנת עוגות ללא סוכר (על בסיס תחינה בבלנדר של תפוחים ירוקים). תודה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום לכולם
משהו שמע על מרפא ומזור של יעקב אדלר?
האם זה אמין?
קיבלתי טיפות מצמחי מרפא משם אבל אני חוששת לשתות אותם האם מישהו מכיר את זה??
מה לעשות עם הקנדידה הזאת??
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

יש לי רעיון / הצעה:
חשבתי שיהיה נחמד, מועיל, משעשע, תורם וכד' לעשות מפגש של כל הבנות (וכמובן גם בנים אם ישנם...) הסובלות מקנדידה זמן רב ומרגישות סוג של ייאוש, יחד עם כאלו שעברו את התקופה הזאת (שאצלי אגב נמשכת כמה שנים. אבוי!) וליצור לעצמנו אולי מתוך מפגש כזה קבוצת שאלת שאלות משותפת, או החלפת מחשבות, או פשוט תמיכה נעימה וחברותית. מה דעתכן? לדעתי מפגש כזה יכול להביא להרבה שמחה, ובתקווה גם להבנות חשובות. מחכה לתגובתכן.
סיון*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 21:28

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיון* »

אני מכורה למסטיקים, זה נותן לי תחושה טובה שאין לי ריח מהפה, ובכלל עוזר לי להעביר את הזמן בין הארוחות
ועכשיו כשאני מתכננת להתחיל בדיאטת הקנדידה אני מעוניינת לדעת אם אוכל להמשיך ללעוס ( הם ללא סוכר כמובן), או שלמישהי יש רעיון אחר כנגד ריח פה
אני לא חושבת שבלעדיהם אוכל לצלוח את הידאטה הזו, והאם שווה בכלל לנסות לעשות אותה עם המסטיקים?????????
אנטיקנדידה*
הצטרפות: 26 יולי 2008, 16:57

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אנטיקנדידה* »

לסיוון
הייתי אצל מישהי שמבינה בזה , היא לא מנעה שימוש במסטיק ללא סוכר
אך מצד שני כן מנעה מתוקים , אלכהול , פחממות , לחם וכו
מסטיק ללא סוכר בהחלט מותר
סיון*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיון* »

אנטיקנדידה
וואלה , תודה רבה לך על תגובתך המהירה
והמתאימה לי כל כך
אנטיקנדידה*
הצטרפות: 26 יולי 2008, 16:57

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אנטיקנדידה* »

סיוון בכיף ובהצלחה
תכנסו ללינק הזה
http://www.solgar.co.il/woman/candida.html#l
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

זה לא בדיוק נכון... כמו שאסור סוכר אסור גם תחליפי סוכר מלאכותיים. יכול להיות שכיוון שכל דיאטה מותאמת ספציפית למטופל אז יש כאלה שמותר להם, אבל בגדול כל מה שיש בו תחליפי סוכר כימיים גם כן אסור
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

המעבר שלי לתזונא חיסלה לחלוטין את הקנדידה !!!!
תוך שלושה שבועות !!!!
ואני סובלתי ממנה שנים.
פלא פלאים.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

מיץ פטל, איזה כיף לשמוע! אחרי כמה זמן? כלומר כמה זמן מהמעבר לתזונא ועד ההבראה? והאם באמת את שומרת על תזונא כל הזמן או שמרשה מידי פעם חריגות כיפיות? תודה
שיר_שיר*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 23:32

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר_שיר* »

אני ממש בתחילת הריון (שבוע 4) והתחלתי לסבול מגירודים (אני מניחה שזו קנדידה). באיזה חומרים טבעים מומלץ להשתמש להקלה מיידית?
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אני כמעט ב 100% תזונא למעט טעימות קטנות ויום שלם של "התפרעות" (היינו בפסטיבל כרמיאל).
אז כן תוך שלושה שבועות אפילו פחות בעצם נעלמה לה הגברת.
וזה ממש מדהים כי לא ציפיתי לכך. אה וגם בונוס - ההפרשות נעלמו (למעט של הביוץ). נפרדתי לשלום מכל התחתוניות גם אלו הרב פעמיות. וממש תענוג. ל"צרכים" שלי יש ריחות מאוד עדינים וכך גם לזיעה.
ואפרופו חריגות ביום שבו טעמתי מעט (!!)יוגורט עיזים וגבינת עיזים חזרו הפרשות לבנות. מובן שלמחרת חזרתי לתזונא מוקפדת וזה עבר.
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

שיר - להקלה מיידית, שמן עץ התה, ג'ל עץ התה. להרגעת האיזור אפשר להכין תה מחליטת קמומיל, לטבול בד ולשים על המקום כמה פעמים ביום. אני אוהבת בטמפרטורה חמה. יש כאלו שמשתמשות ביוגורט להרגעה. צריך לבדוק לגבי הריון, תחפשי במעלה הדף.
סיון*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיון* »

מוזר - קניתי פרוביוטיק פמינה
וזה מכיל קמח תפוחי אדמה
שאסור על פי דיאטת הקנדידה עד כמה שהבנתי
אין פה סתירה?
יש מישהי שהמליצו לה על דיאטה ללאתפוחי אדמה וגם על פרוביוטיק פמינה במקביל?????????????
לומיאדה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לומיאדה* »

שלום לכולם :)
יש לי עוד שתי שאלות חשובות
אני מחפשת מתכונים להכין לבד לחם בביתי הקט ואני לא יודעת לענות על שתי שאלות שיכולות לקדם את העניינים...:
האם מותר סודה לשתייה?
האם מותר אבקת אפייה?
אודה מאד לכל תשובה / הפנייה / הארה

יום מצויין לכולם וכן יירבו אפיות הלחם הביתיות
סיון*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיון* »

אוקי רציתי לספר שניסיתי את כל האופציות המוצעות כאן, כולל דיאטה מוקפדת מאוד , פרוביוטיקה, חמוציות, ג'ל עץ התה, אבל הקנדידה פשוט לא מרפה
לעומת זאת שמתי לב שכשהייתי בחופ באילת לפני כשבועיים - שם הרשתי להצמי לאכול הכל ולשתות הכל כולל אלכוהול, וכל הדברים שאסור
לא סבלתי מהקנדידה בכלל
אני מנסה לחשוב האם זה קשור ללחות - שאין שם?
האם זה קשור לזה שהייתי בחופש ולא הייתי בלחץ?
כי מאז שחזרתי למרכז ללחות ולעבודהולדיאטה החריפה- הקנדידה שוב חזרה
אז מה? מה קורה פה לפי דעתכן
סיון*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיון* »

סליחה על טעויות הכתיב בהודעה הקודמת מדובר על חופש באילת
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שני* »

היי, רציתי לדעת האם זה הגיוני שהקנדידה חזרה לאחר חודש של דיאטה קפדנית והאם עדיף להשתמש באגיסטנים למיניהם או בתכשירים של עץ התה? בנוסף לכך, האם זה בסדר אם אני אוכלת תפוח ירוק פעם בשבוע?
תודה
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

שלום,
אני כבר נמצאת בסוף החודש הראשון של הדיאטה הקטלנית הזו, ובאמת הקפדתי על כל דבר קטן. שלשום לא התאפקתי יותר ושתיתי הפוך קטן, לאחר כמה דקות התחלתי להרגיש חולשה, טשטוש ושאני על סף עילפון.. האם ייתכן שהשפעת הקפאין או החלב שלא שתיתי במשך כחודש כה חזקה?
תודה על ההקשבה.... :)
חדשה_בעסק*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 14:12

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חדשה_בעסק* »

היי לכולם אתמול הצטרפתי לאלו הסובלים מקנדידה, אצלי היא לא מתבטאת בוגינה אלא רב מערכתית, קיבלתי מנטורפט, תמצית באק אנטי בקטריליות, נוני לויטמינים וקולון פידוס שזה פרוביוטיקה+ תזונה מיוחדת האם מישהו מכן שמע על המוצרים הללו? האם יש לכם איזשהי ידיעההאם המוצרים האלה טובים או לא?
והאם יש משהו שניתן להוסיף על מנת לעזור
תודה מראש לכולכם
ענת_ג*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_ג* »

חדשה - לא מכירה, בהצלחה.

אני ותיקה בתחום - סובלת מקנדידה שמונה שנים!
כרגע אני בטיפול הומיאופטי, במקביל לדיאטה לייט. יעני - פירות במידה, ומרשה לעצמי זיופים. בשום אופן לא סוכר וקמח לבן. ככה אני אוכלת כבר כמעט שנה וחצי. מניסיוני גם בתקופות שהקפדתי יותר הקנדידה לא נעלמה. אז אני לא מזמינה אותה לגדול, אבל גם רוצה לאכול אוכל שמשמח אותי ולא להמשיך לרדת במשקל (מה שנהיה כבר קצת קיצוני - הייתי 47 ק"ג, עכשיו 52, המשקל הקבוע שלי מתמיד)
בקיצור, אחרי שניסיתי מיליון דברים, דיאטה חריפה, תמציות נטורופטיות (8 חודשים טיפול!), דיקור סיני (חצי שנה!) אייפק, ועוד. וכמובן שבלעתיאסידופילוס והזלפתי עץ התה וכל זה - כלום לא עזר ממש.
ועכשיו, אחרי כמה חודשי טיפול הומיאופטי - יש שינוי.
תמיד הרגשתי אותה כל יום חריף בבוקר ובערב, עכשיו ממש לרגע ובעוצמה נמוכה יותר. עדיין, אם זייפתי יותר מדי באוכל, היא שוב תעלה. אני מאחלת לי שמגמת השיפור תמשיך ואני אוכל לדווח לכן בעוד כמה חודשים בעזרת השם, שנגמלתי ממנה לגמרי.
תחזיקו לי אצבעות.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

בהצלחה...
מה הכוונה הרגשתי אותה בבוקר ובערב אני לא יודעת אם יש לי או לא. אני בהריון בעיקר בבוקר שאני קמה מהמיטה יש לי כאב באזור המפשעה, לחץ. אין גירודים אבל הרבה הפרשות נראה לי מעבר לבגלל ההריון,כשאני לא מספיק מקפדה על התזונה יש יותר הפרשות. אני משתדלת להקפיד אך לא בקיצוניות. איך יודעים אם זה זה. בנוסף כשהנקתי לפני כשנה היו לי מספר פעמים פטריות בפטמות. ויש לי משהו מתחת לשתי ציפורניים ברגליים שמישהי אמרה לי שזה פטריה) אני לא בטוחה בזה)
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אפרת_מ* »

מניסיוני 2-3 אקטימלים ביום (עד שנגמר) עם הילינג ממוקד - וזה עבר.

בניגוד למה שענת כותבת בתחילת הדף, מהניסיון שלי זה קשור בעיקר לחוסר איזון הורמונלי ממקור חיצוני (גלולות או פעם אחת גלולת יום אחרי - אחרי יומיים פשוט עשיתי את מה שהומלץ בשורה הראשונה וזה עבר, ולפני שנים לא סבלתי ממנה). אני יודעת שקנדידה באופן כללי קשור לחוסר איזון הורמונלי, אצלי הוא הגיע רק ממקורות חיצוניים :-)

מצד שני לא משתייכת לזן הכרוני.......
ענת_ג*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_ג* »

פלונית,
אם יש לך כאב באזור השלפוחית, ייתכן שיש לך דלקת בדרכי השתן. זה שכיח מאוד בהריון. האם יש לך תחושה של צריבה או של התכווצות בזמן ההשתנה? כאבי בטן? אם כן, שתי הרבה מיץ חמוציות, חליטת פטרוזיליה ובכלל - הרבה נוזלים. ואם זה לא עובר, לכי לרופא.
זה לא נשמע כמו פטריה, האמת.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

יש לי שאלה תיאורטית על (דיאטת) קנדידה -
נניח שיש לי קנדידה.
ונניח שאני עושה את הדיאטה האכזרית הזאת, והקנדידה מתפנה, ואני מצליחה להתגבר על התקופה שהיא מתה ומרעילה אותי, וזהו. אין קנדידה.
מה עכשיו?
בהנחה שאני חוזרת לתזונה דומה לקודמת,
מה ימנע ממנה לחזור?

לא עדיף לטפל בדבר שהביא את הקנדידה מתכלחילה? (דפוס רגשי?)
לנה*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 00:38

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי לנה* »

נראה לי שהקנדידה גם מתפרצת עקב חולשה של המערכת החיסונית, ואם מטפלים בו"ז בשניהם היא לא תחזור (אפילו לואיז היי מתה מהסרטן...)
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תבשיל, למה טיפול גופני סותר טיפול רגשי? בעיניי הם משלימים זה את זה ומאפשרים זה את זה.
אני לא מקבלת שדפוס רגשי הוא תמיד מקור הבעיה. היחסים בין בעיות רגשיות לקנדידה אינם בהכרח יחסים של סיבה-מסובב לכיוון הזה, או בכלל.
הסבר: לדעתי הסבר סביר לא פחות ואף יותר הוא שהקנדידה גורמת לבעיות רגשיות ולא להפך, ואפילו שמה שגרם לבעיות רגשיות גרם במקביל גם לקנדידה. (למשל: הרעלת כספית).

לגבי הדייאטה - הדייאטה נגד קנדידה היא דייאטה מלאה ומאוזנת שלא חסר בה שום דבר חיוני.
התשובה היא - לא חוזרים אף פעם לתזונה דומה לקודמת. כן אפשר בזהירות ובהדרגה להעלות את כמות הפחמימות, ולהקפיד שהן יהיו פחמימות פשוטות ועתירות סיבים.
זו לא דייאטה לתקופה מוגבלת, זה אורח חיים. והעניין הוא שאם מחליטים ומתרגלים גם לא מתגעגעים לאוחר החיים הקודם.

נראה לי שהקנדידה גם מתפרצת עקב חולשה של המערכת החיסונית, ואם מטפלים בו"ז בשניהם היא לא תחזור (אפילו לואיז היי מתה מהסרטן...)
מסכימה חלקית. שוב - ייתכן גם שהקנדידה מחלישה את מערכת החיסון (היא מפרישה רעלנים וגורמת לניקוב המעי ולאבדן נוטריינטים חיוניים), וייתכן גם שמה שגרם להיחלשות מערכת החיסון גרם גם לקנדידה (שוב למשל הרעלת כספית), כך שמדובר כאן ביחסי קורלציה ולא סיבה-תוצאה.
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

וזהו. אין קנדידה.
אין דבר כזה. יש קנדידה תמיד. זה עניין של איזונים.

בעיניי המצב הרגשי הוא פועל יוצא של המצב הגופני ולא בהכרח ההיפך. בקשר לקנדידה זה ככה בענק.

_בהנחה שאני חוזרת לתזונה דומה לקודמת,
מה ימנע ממנה לחזור?_
שום דבר. אולי משהו ממש לא בסדר ומוציא מאיזון בתזונה הקודמת?
<ניצן אמ>
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הסבר: לדעתי הסבר סביר לא פחות ואף יותר הוא שהקנדידה גורמת לבעיות רגשיות ולא להפך, ואפילו שמה שגרם לבעיות רגשיות גרם במקביל גם לקנדידה
גם לדעתי. למשל, חולשה פיזית (שהסינים קוראים לה "חולשת הטחול" למשל, אחת מהאפשרויות) שגורמת למשיכה למתוק, והמשיכה למתוק מחוללת ספירלה מעמיקה של מתוק וקנדידה. וכתוצאה מזה, השפעות רגשיות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

(אפילו לואיז היי מתה מהסרטן...)

Louise]לואיז היי Hay[/po] עדיין חיה!
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הערות לפתיחה -

_מה לא לאכול
מדובר בערבוב של דיאטה שלב I ושלב II. בשלב III צריך להיות הרבה יותר מחמירים מזה. אני מפרטת בפנים
  • כל מה שמכיל שמרים (גם בירה, למשל).
מזון המכיל סוכר, כולל תחליפים כמו סוכרזית ודומיו, וגם דבש. סוכרוז*
לחם ודברי מאפה כל הדגנים בכל צורה הם פחמימות שמזינות פטריות*
גבינה וחלב כל מוצרי חלב - לקטוז הוא סוכר*
פירות יבשים, מיצי פירות, פירות המכילים הרבה סוכר. פרוקטוז* פירות שכן מותר לאכול: אגס, תפוח, פירות גרגריים (פירות יער) ומלון.
פטריות למיטב ידיעתי מעולם לא הוכח*
חומץ מזונות מותססים באופן כללי.*
  • אלכוהול
  • קפאין וסיגריות (סמים מעוררים שמשחררים סוכר במוח)
מה כן לאכול

מזונות המכילים חיידקים פרוביוטיים, כגון אצידופילוס ויוגורטים. או ויטמינים של סולגר, Advanced 40+ Acidophilus. אין פרוביוטיקה במוצרי החלב. הם מתים בחום הפיסטור.*
  • מומלץ לאכול כמה שיותר אוכל אורגני - נטול ריסוסים וכימיקלים
  • במקום סוכר – סטיוויה או מולסה (של מורגה-שאין בה גפרית – זה נראה כמו דבש ואפשר להשיג בחנויות טבע ומאוד טעים).
מתוקים אחרים שמותר: שקדיה, מלון, תפוח. בדיאטה שלב III צריך להזהר גם מתפוחים ומלונים*
לשים שתי טיפות שמן אורגנו באוכל אנטיביוטיקה, יכולה לפגוע גם באוכלוסיית החיידקים הטובים.*
לשתות תמצית המופקת מגלעיני אשכולית כנ"ל. פוגע גם בפרוביוטיקה*
אורז בשמתי מלא אורגני, וגריסי פנינה אורגניים לא בשלב III*
  • תה מענף רוזמרין מושרה חצי שעה במים רתוחים_
מוסיפה - מומלץ לצרוך קוקוס חי בשביל החומצה הקפרילית. אפשר גם שמן קוקוס.
יש שלושה נתיבי פעולה קריטיים בגישה תזונתית -
  1. להפסיק להזין את אוכלוסיית הפטריות - כלומר לא לתת את שפע הסוכרים ולשמור על תזונה כדלעיל.
  2. לחזק את אוכלוסיית החיידקים הטובים - מוצרים פרוביוטיים חיים בכמויות גדולות על בטן ריקה. כבר אין להשיג VSL3 בארץ, אבל יש מוצר חי אחר שאני צריכה להזכר ולברר את שמו ואת המפיץ שלו.
  3. לפגוע בצורה סלקטיבית באוכלוסיית הפטריות בלבד ולא בכל פלורת המעי - מומלצת חומצה קפרילית בתוסף או מקוקוס. פחות מומלצים אורגנול וGSE אבל גם הם עושים חלק מהעבודה.
לנשים בהריון או מניקות, רצוי לא להשתמש בתוסף קפרילית כי זה מעמיס מאד על הכבד (מלא גופות של פטריות) ועובר בהנקה ואל התינוק. זה אומר שהתהליכים יקחו יותר זמן (()) לאחרות שכן לוקחות, לשמור על הכבד (לאכול גדילנים או קומפלקס ניקוי כתוסף)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי במבי_ק* »

אנחנו עושים דיאטת קנדידה (כלומר - גירוש וחיסול) לבת העוד-מעט-7 שלנו. סיפרנו לה על האפשרות, והיא נרתמה ברצון ומאוד בעניין ואחראית (ראיתם במקרה ילדה הולכת לחברים עם שקית שעועית ירוקה? זאת היא).. כחלק מהדיאטה אנחנו מבקשים לחזק עם פרו-ביוטיקה. יש לנו כדורים ייעודיים לילדים. אתמול היא אמרה לי שהם מתוקים, כלומר שיש בהם המתקה, ולכן היא לא בטוחה שכדאי לקחת אותם. מה דעתכם?
מיואשת*
הצטרפות: 20 ינואר 2002, 15:18

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיואשת* »

נמאס לי.....כבר יותר מחצי שנה על דיאטה מחמירה, ואני טבעונית בנוסף, אני אוכלת כמה פריכיות ביום, קצת קטניות, ירקות ונבטים וקצת אגוזים וטחינה.
הורדתי כבר 5 קילו, וגם ככה הייתי בתת משקל..החזקתי מעמד בלי מחלות כל הזמן הזה ועכשו המערכת החיסונית שלי פישלה ונפלו עליי פפילומה[ניתוח בקרוב להסרת יבלות באיבן המין], כל מני פצעים בכל הגוף, חשש להליקובקטר פילורי, חוסר מטורף בבי12 [הטבליות היו עם סוכר, ואני אפילו לא הרחתי סוכר בזמן הדיאטה..], כשהייתי עובדת הייתי סובלת מהיפוגליקמיה כי פשוט לא עזר כמה שאכלתי הוצאתי המון אנרגיה,

נהיה לי פחד מטורף מאוכל, אני כבר מעדיפה לאכול סלט כל היום ולהמנע גם מהקצת פחמימות מורכבות שאני אוכלת,וגם זה מגעיל אותי ועושה לי כאבי בטן...
כלום לא עוזר-כל היום אני רק מזליפה שמן עץ התה ובולעת פרוביוטיקה.
נשבר לי ונמאס לי. לפני יומיים לקחתי פלוקנול, ואתמול עוד אחד כי זה חזר [קיבלתי טיפול של שלושה כדורים עם אפשרות להפסיק מתי שבא לי].

הדופק שלי לא מסודר, ומאוד גבוה לעיתים, קשה לי לזוז, כאבים בכל הגוף, קשיי נשימה, אני מתה מפחד, פספסתי היום בדיקה אצל הרופא, כי ישנתי כי אני מדוכאת, אני רק רוצה להיות בריאה...
שלא לדבר שהפפילומה הזה מדבק ואני לא יוכל לשכב עם אף אחד יותר בחיים :-(
מה עשיתי שהצרה הזאת מגיעה לי??
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

דבר ראשון חיבוק,
אני בטוחה שניתן לצאת מהמצב הזה, סבלנות ואמונה בכך שזה אפשרי תעזור לך.
האם אפשר לשאול איך אבחנו אצלך קנדידה? ומי מלווה אותך בתהליך של הדיאטה המחמירה הזו?
האם את עוברת תהליך של טיפול רגשי במקביל?
אני שאולת לפני שאני נותנת עצות כדי לחשוב מה לענות.

ולגבי השאלה מה עשיתי שהצרה הזו מגיע לי? האם השאלה הזו היא שאלה שתעזור לך לצאת מזה? אולי עדיף להתמקד בשאלות אחרות, לא במא שהיה אלא במה שאפשר לעשות כדי להשתקם?
אולי_קנדידאית*
הצטרפות: 07 מאי 2009, 23:48

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אולי_קנדידאית* »

יש לי הפרשות מוזרות בצורת גבינת קוטג' שכזאת (אבל ה"חתיכות" הרבה יותר קטנות ולא עגולות כמו קוטג'). בצבע לבן. וכמובן מגרד.
האם זה מתאים לקנדידה ?
ענת_גיגר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

מיואשת ((-))

ולקנדידאית, נשמע אופייני לקנדידה.
ליטל_ביטון*
הצטרפות: 16 מאי 2009, 10:48

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ליטל_ביטון* »

שלום לכולן, קודם כל אני רוצה להודות על האתר הזהמפני שאני מטופלתץ כבר 4 שנים ברפואה קונבנציונאלית, וכמו שאתן כבר יודעות אין שיפור אמיתי הפטרייה הולכת ואחרי דקה חוזרת, בהתאם לעצתכם הלכתי לנטרופת ושם קיבלתי את הסירופ לבליעה וטבליות וגינאליות.... הטבליות עשו לי בלאגן גדול והחזירו את הפטרייה .....והסירופ עוד נראה אם באמת יעזור (אני כבר מתחילה להאמין שאין פיתרון אמיתי)...... מנסיונכם כמה זמן לוקח לפטרייה להעלם, האם אתן יודעות אם יש קשר לצמחונות ולפטרייה והאם לאחר שהפטריה נעלמת ניתן לאכול נורמאלי סוף סוף (משהוא מתוק פה ושם) או שלנצח נגזרנו לא לאכול סוכר אשמח אם תענו לי בתודה רבה ליטל
הילה_של_הקריסטלים*
הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 10:10
דף אישי: הדף האישי של הילה_של_הקריסטלים*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי הילה_של_הקריסטלים* »

תנסו את המרכז לקנדידה www.candida-israel.com
אני עובדת שם כבר שנה ובינתיים כל הבחורות (גם הגברים )שהיו אצלנו עם קנדידה בין אם במעיים או וגינלית (לנשים) חלה להן הטבה משמעותית או שינוי אדיר בגוף.
מניסיוני זה לא מספיק לשנות רק תזונה, חייב לשתות את הGSE המר כעת גם אני חווה תקופה כזו, אני גם לוקחת את הפורמולה 7 שזה גם כדורים טבעיים משהו מקליפת אגוז מלך שחור שגם מדכאים את הרצון למתוק( כך הרי הקנדידה מאכילה את עצמה)
לרוב אי אפשר להימנע משטיפת המעיים על מנת להיפטר מקנדידה, מה שקורה בקולוניק זה שברגע שמוחדרים מים לתוך המעי הם משנים את החומציות וכך לקנדידה יותר קשה לשרוד, מה גם שהיא נשטפת החוצה בטיפול.
בעקרון כשיש כבר קנדידה צריך איכשהוא לסלק אותה בעיקר למי שסובלת מזה כרוני, כי רק לשנות תזונה אמנם יחליש אותה אך לא ינקה אותה החוצה, לכן מומלץ השטיפת מעיים, ולא זה לא פוגע בתפקוד המעיים זה לא קורע אותם, אנחנו צוות של מטפלות שעברו הסמכה אצל מי שמנהל המרכז.
אני עובדת שם בשני ורביעי.
בכל אופן זה הכי ידידותי למעיים - נכנסים מים, יוצאת פסולת, באמת טיפול נפלא לקנדידה ועוד.
MAZI*
הצטרפות: 19 מאי 2009, 18:00

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי MAZI* »

שלום לכן בנות
גם אני בצרה הזו שנקראת קנדידה כבר כמעט שלושה חודשים. לא ייאמן כבר השלתי 9 קילוגרם ממשקלי וכל הזמן השתדלתי להקפיד הייתה לי מטרה אחת ברורה לנצח אותה. אני עדיין ממשיכה אבל רציתי לדעת אם גם אתן מרגישות ירידה דרסטית בחשק המיני משהו שבחיים לא היה לי. אני כבר רוצה לדעת שהכל בסדר איתי ולחזור למסלול חיים תקין.
הדיאטה נורא קשה וכבר נגמלתי כמעט מהכול. אני מקווה שזה לא נפגם ושהחשק יחזור.
אם מישהי מרגישה כמוני אשמח לשיתוף.
אי_שם*
הצטרפות: 27 יולי 2007, 10:09

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אי_שם* »

לא ייאמן. פורום על קנדידה. ניסיתי לקרוא הכל, אבל בכל זאת, הודעות משנת 2005! סחטיין! בכל אופן, אני חיה בחו"ל, שני הריונות סבלתי נורא מפטריה וגינלית, אחרי הלידה השניה- זה נעלם ולא חזר כל תקופת ההנקה- הנקתי שנה ו-8 חודשים. איך שהפסקתי- הפטריה חזרה והטריפה אותי לחלוטין.... במקביל מצבי הבריאותי נתן כל מני נורות אזהרה- אסטמה מתמשכת ומוזרה (כל לילה צורך במשאף), פתאום צצה אפטה בפה, חולשה, עצבים.... ואז בוקר אחד קמתי וראיתי את הלשון שלי לבנה וקרועה ומשהו בתוכי אמר לי "קנדידה". כבר שמעתי זאת הרבה מחברים סביבי ובאותו יום פשוט החלטתי לקחת את עצמי בידיים. אני כולה שבוע בדיאטה....אשמח לדעת אם מותר יוגורט עיזים וכבשים. בכל אופן, בשבוע הבא יש לי פגישה עם נטורופטית. אז בטח אבקר פה מדי פעם לקרוא, לקבל מידע, תמיכה, וגם לתת אם אוכל כמובן. דרך אגב- סתם לידע כללי, יש פה מנהלות פורום? תודה ואהבה.
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

נראה לי שהקנדידה הזו היא איזו מבחן סיבולת מאלוהים. בחיי, אני חושבת להתחיל לישון עם תהילים מתחת לכרית.
לא מספיק שכשיש אותה מרגישים חרא, לא מספיק שכבר יותר מחודש לא שכבתי עם החבר (הטרי) שלי, לא מספיק מה שההיעדר סקס עושה לזוגיות החדשה הזו, גם הדיאטה המחרבנת הזו מוצצת לי את כל שמחת החיים שבקושי נותרה לי.
כלומר, אם לא אוכלים סוכר ופחמימות ולא עושים סקס, ממה לעזאזל אמור להגיע סרטונין לגוף?

והיאוש הגדול מכולם, הוא הספק. יש פה מישהי שזה באמת-באמת-באמת עזר לה? אני לא מצליחה להתחמק מהתחושה שהקנדידה הזו היא מין כוח טבע לא מוסבר שבא והולך לו מתי שבא לו. ואנחנו, האומללות, נפגעות הקנדידה, מוכרות את נשמתנו (והוננו) למיני רופאי אלילים ותכשיריהם היקרים להחריד.
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

לאי שם בוודאי שמותר מוצרי חלב עיזים אפילו רצוי וזה התחליף למוצרי חלב שאסור לנו בשום אופן לצרוך בדיאטה.
למיכל גם אני נמצאת בדיוק באותו מצב שלך. גם אני בקשר חדש כבר חודשיים ואפשר לספור אולי פעמיים שעשינו זאת. זה מתסכל ואני מבואסת. אבל יש לי ולך מטרה אחת לנצח את ה"כלבה" שהחליטה להתנחל אצלנו אצלי בכל אופן כבר 10 שנים טובות.
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

מעניין אם אפשר לעורר את הפורום הזה לחיים. אני קוראת בקנאה שנתיים אחורה, אז הפורום היה שוקק והנשים מלאות עצות טובות ותמיכה הדדית. האם פסו הסובלות מקנדידה מן העולם? איך? אפשר גם?

אני כבר בסוף השבוע השלישי של הטיפול שלי ופייר, המצב די חרבנה. הדבר היחיד שעוזר לי לפעמים, מקומית, הוא עץ התה, בג'ל ובשמן. חוץ מזה, אני לא אוכלת שום דבר טעים, לוקחת יותר תוספי תזונה משאני מצליחה לזכור ומשלבת את כל זה עם טיפול הומאופטי. אני חוששת שהקנדידה שלי מזן עמיד במיוחד, או שהיא פשוט עושה חיים משוגעים בוגינה שלי. והיי! פעם אני עשיתי חיים משוגעים בוגינה שלי, זה ממש לא הוגן.

אני מיואשת. אני רק רוצה להרגיש טוב יותר. מגרד לי, צורב לי, דביק לי. עוצו עצה בנות, על מה עוד לא חשבתי?

(חשבתי על: אסידופוליס, חומצה קפרילית, גרעיני אשכוליות, שמן עץ התה בכל פורמט, שטיפות של סודה לשתיה, אמבטיות, טמפון עם יוגורט, נרות פרוביוטיקים.)
נכנסת_למערכה*
הצטרפות: 13 יוני 2009, 17:31

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נכנסת_למערכה* »

גם אני הולכת בכיוון של קנדידה. אבל חשבתי שרצוי קודם לשלול דברים אחרים.
עדיין קופות החולים לא עושות בדיקות לקנדידה?
איפה המעבדה המהימנה ביותר לקנדידה (ואחרים)?
האם יש רופא נשים מומלץ באזור רמת-גן, גבעתיים, בני-ברק?
בנתיים סובלת,אבל בדברים כאלו אני חושבת שהאיבחון + איש המקצוע הנכון הם השילוב המנצח לפתרון (ואני כמובן!!!)
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

לפני כחודש וחצי התחלתי לטפל בקנדידה על סמך מידע שליקטתי באינטרנט בכלל ובפורום הזה במיוחד, אז קודם כל תודה לכל הכותבות והכותבים.

באופן אישי, החלטתי להתחיל עם תוספי התזונה של BioCare. התוספים עושים בסה"כ רושם טוב, אבל שימו לב שאפשר להזמין את המוצרים ישירות מאתר היצרן ולחסוך לפחות חצי מהעלויות. היכנסו לאתר ורישמו "candida" בתיבת החיפוש ע"מ לקבל את רוב המוצרים הרלוונטים. מוצרים רלוונטים נוספים: REPLETE INTENSIVE OREGANO COMPLEX HEPAGUARD FORTE ו- HCL & PEPSIN מבחינת המכס, התקנות הן שמותר לייבא בכמות שמספיקה לעד 3 חודשים (עפ"י הוראות השימוש של היצרן), ואם מייבאים כל פעם במחיר הנמוך מ- $ 50 (כולל מחיר ההובלה), אז יש פטור ממכס (30% לתוספי מזון).

בהצלחה!
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

שטיפות של סודה לשתיה,
למיכל: זה רעיון גרוע לדעתי, נסי במקום זה שטיפות של חומץ (רצוי תפוחים, אם אפשר אורגני) מדולל היטב במים. למיטב זכרוני, בדף סודה לשתייה הדיאודורנט הגואל כתבו כמה נשים שלפעמים יש להן התפרצות של פטרייה בבית השחי לאחר שימוש ממושך בסודה לשתייה כדיאודורנט. לפיכך לא הייתי משתמשת בו בתור תרופה לקנדידה, שהיא פטרייה.
חוץ מזה מעולם לא עשיתי את דיאטת הקנדידה (וה' עדי שהייתי צריכה) אבל נדמה לי שהבנות פה למעלה כתבו שלפעמים המצב מחמיר בהתחלה - כשמרעיבים את הפטרייה היא משתוללת או משהו כזה. כנראה שצריך להתמידבדיאטה.
וגם, לא נראה לי שבתחושת מסכנוּת נוסח אני לא אוכלת שום דבר טעים אפשר לנצח את הקנדידה (אני מכירה את תחושת המסכנות הזאת ולכן מוותרת מראש על הדיאטה, שהיא כנראה התרופה האמיתית).
המשפטים של לואיז היי לטיפול בקנדידה: @} "אני מעניקה לעצמי רשות להיות כל אשר אני יכולה להיות, ואני ראויה לטוב ביותר בחיים. אני אוהבת ומעריכה את עצמי ואת הזולת." @}

בהצלחה לכולנו!
מנוסה*
הצטרפות: 20 אפריל 2005, 16:55

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מנוסה* »

בנות קנדידה חיה ורוצה חומץ כמו שהיא רוצה סוכר , אז שטיפה בחומץ זה רעיון רע מאוד ,סודה לשתיה מומלץ
מנוסה*
הצטרפות: 20 אפריל 2005, 16:55

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מנוסה* »

בנות , אני מבינה את היאוש גם אני בסרט הזה כבר המון שנים רק שהפעם אני לא מוותרת
ראשית חשוב לא להתייאש ולא להיכנס לסחרור שהולכים לכול מקום ומנסים הכול כפי שעשיתי
אני סובלת המון מדלקות ופטריות בנרתיק , בתקופה האחרונה הפנו אותי לרופאה שכול ההתמחות שלה זה פטריות
ואני שאלתי את עצמי מה כבר עוד רופאה יכולה לעזור איפה לא הייתי ואיפה לא הלכתי והופתעתי בגדול!
ד"ר אחינועם לב שגיא מדהימההההה לא יקרה בכלל ואפילו עובדת בהדסה הר הצופים
מלווה אותי בדרך הלא קלה הזאת בנעימות וברוגע והכי חשוב היא לא חושבת כמו כול הרופאים
היא הולכת לכיוונים אחרים , לדוג' אלרגיות ועוד פתרונות שאני שואלת את עצמי איפה היא הייתה כול השנים שסבלתי?
בנות לכולם יש קנדידה בגוף לכול האנשים נכון במינון שונה אבל צריך להיזהר מהתעשייה הזאת
היום לוקחים המון כסף על שטויות ,בהצלחה לכולם
הלוחמת_בפטריה*
הצטרפות: 08 יולי 2009, 22:20

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי הלוחמת_בפטריה* »

אני לוחמת בקנדידה כבר יותר מחצי שנה באמצעות תזונה וכל פעם היא נעלמת ואז מרימה ראש שוב, ממש לא יאומן.
למנוסה - תהיתי איזה סוג של פתרונות היא מציעה? מה הלך המחשבה שלה? (מה עוד לא בחנתי?)
לצפריר שפרון - מה זה חותם מרפא שאתה מדבר עליו פה בפורום? אני, דרך אגב, מהסוג הראשון של הקנדידה.
די מדכא איך לכולן כאן זה חוזר כל הזמן...
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לי זה חזר אחרי יותר משש שנים נקיות לגמרי בעקבות אנטיביוטיקה הישר לוריד.
אני לא רואה סיבה שזה יחזור בהנתן תזונה בריאה מתאימה.
בעילום_זמני*
הצטרפות: 08 יולי 2009, 22:30

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בעילום_זמני* »

לוחמת יקרה
קשה לי להאמין שצפריר אי פעם יראה את שאלתך
חפשי תשובה ב - צפריר שפרון
אני מניחה ששם יש את שחיפשת
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

ובכן, ובכן.
כבר עבר חודש וחצי מאז שהתחלתי טיפול רשמי אצל נטורופת ולפחות חודשיימאז שהתחלתי דיאטה עצמאית והמצב קצת משתפר. יש לי פחות גרד, ההפרשה פחות צמיגית ונראה שאני בכיוון הנכון. יש לי כמה תובנות/ עצות שאני אשמח לשתף אתכן שהרי נאמר, מי שמצילה נפש אחת מקנדידה כאילו עזרה לתופעת הגרד הבינלאומי להפסק:
  1. אל תטפלו בעצמכן. זה גם בזבוז זמן וגם מייאש. קחו לכן נטורופת/ית טוב/ה, כזה ששמעתן עליו טובות וצאו לדרך. מכיוון שניסיתי לבד אני יודעת שיש הבדל עצום בין ללכת בדרך הלא קלה הזו לבד לבין ללכת בה עם איש מקצוע שבאמת יודע מה הוא עושה.
  2. תדאגו לאוכל שלכן. אין מה לעשות, כשהאוכל מדכא, הנפש מדוכאת. ריכשו פוד פרוססור, תתעדכנו במתכונים. תדאגו שהבית יהיה מלא תמיד בירקות מפתים. אל תתקמצנו על עצמכן בכלום. תחקרו לראות במה עוד אפשר לגוון ולעניין. אני חייבת להגיד שמלבד כמה כמיהויות קטנות אני מאוד נהנית מהאוכל שלי. אני מרגישה יופי ונראית יופי.
  3. אל תתיאשו. יש כל כך הרבה דברים שהקנדידה יכולה ללמד אתכן ואני לא מדברת על כל מה שאדמו"רית לואיז ל. היי אומרת. היא יכולה ללמד סבלנות ויכולה ללמד הסתכלות אחרת והתמודדות. אני לא חסידה גדולה של תובנות גוף-נפש נמהרות, הרבה פעמים הן נראות לי חסרות אחריות וכמעט שרלטניות, אבל אם הקנדידה מאפשרת משהו, הרי שהיא מאפשרת איזשהו פסק זמן מהתמודדות עם החיים השוטפים ואם אפשר לנצל אותו לקצת חקירה עצמית, למה לא?
  4. תמצית זרעי אשכוליות. לי היא עזרה פלאים.
  5. יש עוד דברים בחיים מלבד הקנדידה. אפשר לטפל בה בלי לתת לשחור הזה לדכא את הנשמה. כשאי למסגר אותה. אני יודעת עד כמה זה מדכא ו"אוכל" את היום ואת המחשבות, אבל היא לא הדבר היחיד שקיים. את לא המחלות שלך וגם לא מה שאת מכניסה לפה, את הרבה יותר מזה.
  6. שמן עץ התה, בעיקר הג'ל. כי הקלה זמנית היא לא מילה גסה.
  7. אל תתביישו לבקש עזרה, האהובים שלכן ישמחו להגיש אותה.
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

הלוואי שמישהי תענה לי על זה...

הקנדידה נרגעת. באמת. יש ימים שאני מרגישה אותה רק בבוקר ובערב. יש ימים שהיא עדיין מציקה כל היום, הנבלה, אבל הם הולכים ופוחתים.אנחנו עדיין לא שוכבים, אבל בהחלט בדרך. (טפו,טפו,טפו)
אבל באופן מוזר, דווקא החשק המיני שלי התחרבש לגמרי. לא בא לי ב-כלל. קשה לי עם מגע מיני וכשאני מנסה בכל זאת להיות איתו רק מתוך אהבה, אני מוצאת את עצמי כועסת ונעלבת. אני ממש לא יכולה לסבול מגע בפטמות או באיבר המין.
אני יודעת שקשה לו עם זה שאני לא מינית, כך שאני מרגישה סטרס אמיתי להיות מרוגשת בשבילו. אני ממש מתוחה. מרגישה איך הצוואר שלי מתקשה והגוף שלי נמתח בתוך המגע שאני הכי אוהבת בעולם.

אני לא יודעת מה לעשות. עם עצמי אני עוד יכולה לחוש סוג של חשק, כי אני לא רוצה מעצמי כלום. אבל איתו אני נהיית מתוחה, מתחיל לגרד לי. לפני הקנדידה היו לנו באמת חיי מין מדהימים, לעזאזל.
פלונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

טיפול בגבר -

אם מקיימים יחסי מין בזמן שיש קנדידה, אז הבנתי שיש סיכוי שהגבר ידבק (אגב, גם אם מקיימים עם קונדום?). אפשר אפשר לטפל בגבר?

בעלון של משחת אגיסטן כתוב למרוח סביב איבר מינו של הגבר...מישהי יודעת על זה? או על דרך אחרת?

תודה!
פלונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית* »

טיפול בגבר?
חובקת_הפטריות*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2009, 11:59

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חובקת_הפטריות* »

קראתי כמעט כל מה שנרשם כאן, בהחלט מרשים ואני הולכת לנסות כמה מהדברים. אבל יש לי כמה דברים להוסיף ולחדד.

חשוב להדגיש שוב שהקנדידה היא תושבת קבע במעי בגס ואי אפשר להיפטר ממנה. הידיעה הזו הקלה עלי והפסקתי להתייאש אחרי ששנים ארוכות הפטריה "לא נעלמת".
אצל נשים, כידוע, מרחק האנוס מהוגינה ממש קצר וכשהפטריה מגיעה לוגינה זה כבר משהו אחר... אני אישית כרגע סובלת שוב כנראה בגלל קיום יחסי מין לא הגייניים במיוחד.
אני מציעה להקפיד על הגיינה, החל מהבסיסית ביותר של לנגב מכוון קדימה לאחור (וגינה לאנוס ולא הפוך) ולחנך גם הילדים לזה (במיוחד ילדות).
כמו כן אחרי קיום יחסי מין, אמנם שובר את האינטימיות, אבל לטרוח לקום ולשטוף או שיטה אחרת שהועברה אלי היא להשפריץ בושם (מכיל אלכוהול...) על מגבון לח ולנגב. בהתחלה זה ישרוף.

בנוגע לחמוציות, שימו לב שאתן לא אוכלות את הממותקות שמוכרים במשקל בסופר. אני הייתי טוחנת אותם עד שקלטתי שזה פשוט רעעע, אבל לצערי הלא ממותקות מאוד יקרות.
ועוד תופעה ששמתי לב אליה היא גרד בנרתיק אחרי שתיה של מיץ חמוציות של ocean.
כנראה כל עניין החמוציות רלוונטי רק לדלקת בדרכי השתן כי אז באמת חשוב להוריד את החומציות.

חשוב חשוב חשוב, בשר עוף וגם בשר בקר לא מפוצצים באנטביוטיקה!! בתור וטרינרית, אני מבטיחה לכן שהבשר עובר בדיקות קפדניות וגם במידה וניתנת אנטביוטיקה יש מה שנקרא withdrawal time, שהוא זמן המתנה מחייב לפני שחיטה ע"מ להגיע לרמות אפסיות או חסרות השפעה בבשר. רק אכילה בכמויות היסטריות יכולה, אולי, להביא לרמה אפקטיבית של התרופה אצלנו בגוף.
הדיאטה קשה ויקרה גם כך, אז לפחות אפשר לחסוך ולא לקנות בשר אורגני...

בנוגע למזון, בסלט בעבר נאמר לי להימנע מחסה, לא זוכרת מדוע אבל אם אתן אוכלות הרבה מזה בסלט אולי כדאי לברר.
ושום - כדאי הרבה יותר משן שום פה ושם! אכילה של מספר שיני שום (אני אפילו אוכלת חצי ראש) והרבה הרבה מים וטישו לדמעות הצליחו כמה פעמים איפה שאגיסטן לא... כמובן תתרחקו מהקרובים אליכם כדי שירצו להישאר קרובים אליכם בעתיד. את בעלי אני מזהירה לפני....

אני הרבה פעמים סבלתי במקביל גם בדלקת דרכי השתן ואז לקיחת אנטיביוטיקה מעוררת עוד יותר את הפטרייה - תבקשו מהרופא/ה תרופה על בסיס סולפה (שאיננה אנטיביוטיקה) לטיפול בדלקת.

ג'ל עץ התה - אני אנסה את זה, אבל פתרון חסכוני, נקי ומהיר במיוחד אם אתן מעוניינות רק להרגיע את הגרד, הוא שוב אותו מגבון לח עם שפריץ בושם - בהתחלה שורף אבל עובד פלאים!!

ולא לכולן יש את הזמן או הכח אבל אני ממליצה בחום לעסוק בפעילות גופנית, כלשהי, לא זוכרת איפה קראתי אבל מצאו שהיא מדכאת את הפטרייה. אני מניחה שזה בגלל שמערכת החיסון מתחזקת והכי חשוב משחררת אנדורפינים שעושים טוב על הנשמה!!

הלוואי והצלחתי לעזור או לעודד!
ואשמח לתגובות
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

חובקת, קודם כל, תודה.
נשמעת לי מפחידה העצה שלך עם הטישו והבושם. האיזור גם ככה כה רגיש אחרי כ"כ הרבה זמן עם קנדידה.
חסה נראית לי סבבה לגמרי, אבל אני אברר.

אני חייבת לשאול את כולכן, איך אתן מצליחות לקיים ככה יחסי מין? בשבילי זה סבל טהור. אני מעדיפה כבר להתנזר.
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

אחרי נסיון נואש בטיפול עם אמפולות אסידופוליס, ג'ל עץ התה וכמוסות אסידופוליס, רכז זרעי אשכוליות (יקר ולא הזיז לא כשטיפה ואגינלית ולא בשתייה).
הציעו לי בחנות "אניס" כמוסות שמן אורגנו של "סולגאר" (נשמע ממש כמו פרסומת, סליחה).
באתי לקנותת חומצה קפרילית ולא היה אז הציעו לי לנסות.
תוך יומיים עברה הקנדידה בנרתיק כמעט לגמרי! כמו נס. אמרו לי שזה בגדול אנטי פטרייתי.

לבת שלי היה גם. כשהייתה בת שנה + הרופאה אמרה שלא יכול להיות. אבל זה לא היה תולעים והקטנה כל הזמן גירדה והחזיקה ואמרה אי אי...
ככה כמה חודשים!
אחרי כשבוע טיפול באבקתאסידופוליס פשוט נגמר. אח"כ נתתי לה כל שלושה ימים והורדתי בהדרגה.

ך אתן מצליחות לקיים ככה יחסי מין? בשבילי זה סבל טהור. אני מעדיפה כבר להתנזר.
לפי מה שידוע לי זה מדבק וככה מעבירים בני הזוג אחד לשני בלופ. צריך להפטר מיזה קודם. אני לחלוטין מתנזרת.
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

אני מתחילה לחשוב שיש יותר מסוג אחד של קנדידה. כלומר, אני יודעת שיש יותר מסוג אחד, אבל מכיוון שאני לא מבינה בזה דבר... רק מנסיוני אני מדברת.
ה-GSP עשה פלאים, האורגנו לא עזר בכלל. ובכלל, כל כך הרבה עצות עזרו לי ולא עזרו לאחרות ולהיפך. אולי אם מישהו אי פעם יחקור את כל העניין ברצינות (כן, ממרירותי אני מדברת), יצליחו להבחין בין שני הסוגים האלה מבחינת טיפול.

קוראים לי מיכל ואני סובלת כבר שישה חודשים. יש ימים שאני רוצה לירות לעצמי בראש או לפחות להחליף את הנרתיק שלי. יש ימים שאני מנסה להבין מה הקנדידה הזו אומרת לי. יש ימים שאני קונה שוב אגיסטן, רק בשביל ההקלה. זה אפילו לא לגמרי מקל, אבל... אני נואשת.
אני בטיפול נטורופאתי צמוד ומזור אין. אני לא מבינה עוד כמה זמן אפשר להסתובב עם פטריה כזו. עוד כמה חודשים? עוד כמה שנים?
אין לי חיי מין. לא ממש. אין לי גם חשק. הגוף שלי עצבני מאוד רוב הזמן. אני לא יודעת מה לעשות. מה עוד אפשר לעשות???

הדף הזה הוא די דף מת. חבל. אני יודעת שאני לא הסובלת היחידה. כתבתי גם למעלה, אני כותבת שוב, אולי נעורר אותו? אני זקוקה לעזרה, לתמיכה, להבנה ואני גם מסוגלת לתת. בחיי.
מיה*
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיה* »

למיכל
רוצה לספר לך שסבלתי מקנדידה חמורה שתקפה במעיים. חיי נהרסו בתקופת המחלה, התמזל מזלי והגעתי לבחור שמטפל ברפואה סינית ומתמחה בגסטרו. טופלתי על ידו משך חצי שנה, הטיפול כלל דיאטה אדוקה ששמרתי עליה בקפידה רבה, טיפול מקביל בתערובת צמחי מרפא סיניים שהוא רקח במיוחד עבורי בהתאם להתקדמות הטיפול ולקיחת תוספים: ג'ארו דופילוס, אורגנול ו GSE, וכלורלה. הכל במקביל. ובסופו של תהליך אני ניצחתי את הקנדידה!!!! זה אפשרי, זה קורה, זה קרה לי לא מזמן וחשוב לי להגיד לך- אם את "בטיפול נטורפטי צמוד ומזור אין" אולי כדאי לחשוב על להחליף את שיטת הטיפול ואו את המטפל. כי אני הוכחתי זאת: אפשר לצאת מהקנדידה. לא בטוח שהיא לא תחזור, אבל לפחות כרגע אני נקייה והשמש שוב זוהרת עבורי בבוקר.
מיכל ליבי איתך ואני כותבת אליך: אל תתייאשי, חפשי טיפול אחר שאולי יתאים לך יותר, כי אפשר לנצח את הקנדידה!!!
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

אני עדיין לא מבינה איך יודעים בוודאות שיש קנדידה, וגם איך יודעים בוודאות שהיא עברה, כלומר ש"ניצחנו" את הקנדידה. אני יודעת שהיא תמיד נמצאת בגוף והמינוח "עברה" אינו ממש מדוייק, אבל כוונתי היא איך מאבחנים באמת את הקנדידה (ולא על סמך תסמינים) וכן איך יודעים שהמצב חזר לנורמאלי.
מיה*
הצטרפות: 09 ינואר 2003, 16:07

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיה* »

מיה, האם תוכלי להשאיר לי את השם שלו?
למרות שאני מטופלת בכל מה שציינת למעלה. אני יכולה לשאול כמה זמן לקח לך?

תודה רבה על העידוד... בא לי בול בזמן.
ג'ולי_ודניאל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 07:56

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ג'ולי_ודניאל* »

מיכל שלום, אני כותבת כבר כמה זמן ומספרת על מיץ מונה וי, אני כמעט בטוחה שהמיץ יכול לעזור לך מאוד. שמעתי על מישהי עם משהו דומה למה שאת מספרת .ועבר לה.. אני חושבת ששווה לך לנסות..אשמח לעזור.
שולמית_ניסימוב*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 08:45

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שולמית_ניסימוב* »

יום טוב ונפלא לכל הקוראות. החיים מלאי עניינים וקשיים. הא? למזלנו גם מלאי חיים ושמחות. כמו שכבר נאמר, הקנדידה חיה אצל כולנו כדיירת קבע בגוף. לעיתים יש משהו שמעיר אותה לחיים תוססים יותר ומי שמחזיק אותה בגוף כשזה קורה, ממש סובל מזה. מה שחשוב הוא להכיר את המנגנון שמפעיל אותה, כדי להמנע מההתעוררות המאסיבית שלה. זה חשוב הרבה יותר מלהשתיק אותה. חשבו שאדם סובל מפצע על היד שנוצר לו מטפטוף יומיומי של רעל על היד. אז אם נשים כל יום משחה זה יעבור? או האם נפסיק קודם כל לטפטף את הרעל? כמובן שצריך גם וגם ובכל מקרה את שלב הפסקת טיפטוף הרעל עדיף קודם כל להפסיק.
יש לי המלצה שאולי יכולה לתת את הכלי לזיהוי של מה "הרעל" המטפטף על הפצע.

ההנחה הבסיסית בכל כאב (לתפיסתי): הבעייה\מחלה שנוצרת, מאפשרת חיים לרגשות ולאמונות שלא קבלו התייחסות בעבר. הכאב הזה, שלא קבל התייחסות, יוצר בעייה שתעורר את הרגשות האלו.
הבעייה היא אך ורק הפתרון שהרגשות מהעבר מצאו או נאלצו ליצור.

אז מה עושים? רושמים על דף את כל הרגשות שנחווים בזמן הבעייה. את כל האמונות שיושבות שם. למשל: תסכול, פחד, דחייה....אלו הן רגשות ואמונות כמו: גברים לא מבינים נשים כשהן סובלות, מה שהם רוצים זה מין או גברים בוגדים בגלל שאשה לא מאפשרת להם מספיק מין או אם יש לי בעייה סימן שמשהו לא בסדר ועוד ועוד ועוד אפשרויות. את כל האמונות והמסקנות שיש לנו מהסיטואציה ואת כל הרגשות שאנחנו מרגישים בתקופת "הבעייה". מה שמקבלים בסוף זה על מה ועם מה לעבוד כדי שהגוף יניח לנו. הגוף בסך הכל מקבל על עצמו את חלוקת הנטל, בינו לבין הנפש. כמחלקת הנפש לא יכולה להתעסק עם רגש שעולה (מסיבות מובנות לגמרי) היא מעבירה אחריות למחלקת הגוף.
אז כשיהיה טיפול במחלקת הנפש והמנאטל הגוף ירפה.
הבעייה היא תמיד פתרון למשהו. לא סתם הבעיות עקשניות.

אחד הדברים שמחזקים אותנו נפשית וזה משחרר את הגוף לרוב, זה לקיחה של ויטמין סי ואנטיאוקסידנטים. הרבה וכמה שיותר. מערכת חיסונית חלשה היא מערכת התגוננות נפשית ומנטאלית חלשה. חיזוק היכולת החיסונית מחזק את יכולות ההתמודדות עם מה שיש בחיים הנפלאים והמורכבים האלו.

ג'ולי הזכירה איזה מיץ עשיר באנטיאוקסידנט, אני יכולה להציע עזרה בשימוש בטכניקה מעניינת - eft או אם אתן מכירות מישהו סביבכם, מקצועי, אז זה נפלא כמובן.

בהצלחה בשינוי הפתרונות של נפשכן וגופכן לפתרונות נעימים יותר.

שולמית
ארץ_נהדרת*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

האם מותר בהנקה לעשות את דיאטת הקנדידה?
זהר*
הצטרפות: 14 פברואר 2002, 12:36

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי זהר* »

המטפל שלי (דיקור סיני) מטפל בשיטה שונה יעילה וממוקדת שנותנת תוצאות הרבה יותר מהר,הוא סיפר לי שטיפל בהרבה מקרים של קנדידה ושהבנות החלימו.
לדעתי הוא מעולה אם לא הכי טוב בארץ,ואפילו אבא שלי הסקפטי שמעולם לא האמין ברפואה אלטרנטיבית,ראה איך הטיפול משפיע עלי לטובה
בזמן כ"כ קצר,והתחיל ללכת אליו גם.
זה האתר שלו
הוא מטפל בת"א ואשקלון
בהצלחה @}
אורי_ה*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של אורי_ה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אורי_ה* »

ארץ נהדרת,
אני שמרתי על תזונה מתאימה לקנדידה פעילה בהנקה מלאה עם תינוק בן יומו ועד מעבר לגיל שנה.
הבחור ביריון בלי עין הרע.
הקפידי מאוד לאכול מאוזן ולהשלים חסרים, אבל מלבד זאת, אני לא ראיתי מניעה.
גם לא המטפלת שלי ברפואה סינית ופרחי באך, או יועצות ההנקה שנועצתי בהן.
מיכל*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

אני רוצה להמליץ על ד"ר אחינועם לב שגיא.
היא יסודית מאוד ולא מבטלת שום אפשרות לפני שהיא בודקת אותה. אני כרגע בתהליכים אצלה ועדיין אינני אשת בשורות, אבל לראשונה מזה הרבה זמן אני מרגישה שאני בידיים טובות.
אם אתן סובלות מתסמינים דומים לשלי: גרד "לא עמוק" (יענו באיזור של השפתיים) ובעיית פיפי מטורפת, יכול להיות שבכלל אין לכן פטריה וגינאלית. (כמו שאני הופתעתי לגלות...)

לפני שאתן מתחילות כל דבר, כל שינוי תזונה, כל תוסף, תנסו לראות אם אין לכן אלרגיה במגע. תחתוניות, סבון גוף, תחתונים שהם לא לבנים ולא 100% כותנה. יכול להיות שההקלה הגדולה נמצאת בכלל שם.
אני לא מבטלת את החשיבות של תזונה, אני יודעת שלי היא עשתה רק טוב. אבל יכול להיות שלפניה יש עוד אופציות.

ובקשר לבעיות שתן, היא אמרה שמדהים לראות כמה נשים בקבוצת הגיל שלי (30) סובלות מחולשה של רצפת האגן. נשלחתי לפיזיותרפיה ואני אדווח כשיהיה על מה. (הלוואי! הלוואי!)

מוקדם בבוקר וקשה לי להתבטא אבל מה שאני בעיקר רוצה להגיד הוא: אל תוותרו. לא משנה מה, אל תוותרו. אני יודעת שזו לא אופציה לוותר על הטיפול כי זה כל כך מציק הדבר הזה, אבל גם ברובד העמוק יותר, אל תוותרו.

לא סתם אנחנו סובלות. מזניחים אותנו. הרפואה המערבית מזניחה נשים בצורה מחפירה כמעט. כולנו היינו אצל גניקולוגים גסי רוח ורשלנים וכולנו יודעות על מה אני מדברת. ד"ר לב שגיא טוענת שאנחנו בדרך למהפכה, חי אלוהים כמה שאני מקווה. ועד שהמהפכה הזו תגיע, תעשו לי טובה, אל תפנימו את המסר. אל תזניחו גם אתן את עצמכן.
עין_לעין*
הצטרפות: 14 נובמבר 2009, 09:03

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי עין_לעין* »

יש לי תופעות המצביעות על הקנדידה ובנוסף יובש וגרד פטרייתי בעניים,האם יכול להיות שהגרד בעין הוא אחד מתסמיניה הנהדרים של הקנדידה?
טלטול*
הצטרפות: 21 מאי 2005, 13:32

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי טלטול* »

האם יש איזושהי מניעה לאכול אצות כשיש קנדידה? או שאולי זה אפילו טוב? כמובן בשילוב בתוך התפריט ללא קמח שמרים וכו'

תודה על התשובה!
פלונית_מתפטרת*
הצטרפות: 14 דצמבר 2009, 15:12

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית_מתפטרת* »

לאחר שבועיים של גירוד, צריבה, וכאב בקיום יחסים, אבחנו אצלי היום fungus, (אני בחו"ל- אין מחלות בעברית, וגם בקושי באנגלית) בקיצור נשמע לי פטריה.
שאלתי היא: האם כל פטריה היא קנדידה?
או במילים אחרות: אחרי שאני רואה את הדף הזה שנים במה חדש - אאלץ סוף סוף לקרוא אותו?
הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

קראתי את הדף בעיון.
ראיתי שיש להימנע גם מגלולות למניעת הריון והורמונים למיניהם.
מה קורה בזמן טיפולי פוריות? האם ניתן להיכנס לדיאטה הזו או שההורמונים שניתנים במסגרת הטיפולים יהרסו הכל?
פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

ממליצה לכן להכנס לאתר co.il.1818 (שמשום מה לא מופיע כמו קישור) לקבלת הרבה מידע על קנדידה, וגם בדיקות מעבדה שמבוצעות בארץ לזיהוי.
גלי_לבנדר*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

פלונית מתפטרת?
לא נראה לי שכל פטריה היא קנדידה,
אבל אני מניחה שהן כולן מגיבות לאותם הדברים

אז אולי בכלזאת שווה לקרוא..
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה קונבנציונלית”