טיפול בקנדידה

רונה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי רונה* »

עוזר ממש:
בכוס מים רותחים, לשים ענף רוזמרין ל 30 דקות. לסנן את המים ולשתות.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

טיפים להתגברות על הצורך במתוק:
למי שרגיל לשתות משקאות חמים עם סוכר - לטעום מהתה או הקפה לפני ששמים סוכר - אח"כ אפשר להסתפק בהרבה פחות מתוק.
למי שרגיל לאכול משהו מתוק מדי פעם - עוגיות ממותקות בעדינות רבה (ממליצה במיוחד על "עוגיות גרנולה" של "מיני מזונות". ללא שמרים וללא תוספת סוכר - יש בבתי טבע). אחת או שתיים מדי פעם לא יכולות ממש להזיק.
חוצמזה את הדיאטה אפשר למתן באופן הדרגתי אם חל שיפור בסימפטומים.
שלושה שבועות זה די הרבה זמן. אצלי הסימפטומים היו מתחילים להחלש אחרי יומיים-שלושה של דיאטה חריפה (שהייתי עושה לפי החוברת על הקנדידה).

יפעת - אני נעזרתי גם בטיפול במכשיר ביקום. ( איבחון וטיפול בביקום ) עזר מאד גם ביצירת מוטיבציה לדיאטה.

טל הסובלת - הסימפטומים של החלמה מקנדידה עשויים להיות כאלו של גמילה מסמים או מאלכוהול. עצבנות מאד נפוצה בגמילה הזו ויכולות להיות ריאקציות שונות בגוף.

ממליצה מאד לכל הסובלים והסובלות - לקרוא את הספרון בנושא הקנדידה (הוצאת חותם הזהב, להשיג בבתי טבע, בתי מרקחת, פעם היה גם בסופרפארם, לא יודעת אם עוד יש).
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

לא. אבל כל הפטריות אוהבות סוכר, וכל הפטריות עשויות מכך שאנחנו נותנים כוח גדול מדי לאחרים בחיינו. (ראי לואיז היי )
שבדית_אחת_קטנה*
הצטרפות: 15 אפריל 2005, 00:49

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שבדית_אחת_קטנה* »

לכל מי שחייב מתוק- אפשר סטיביה.
וזה ממש בסדר. ביוגורט ביו או עם תה צמחים- פותר את בעייה ה'קינוח'...
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

לכל מי שחייב מתוק- אפשר סטיביה.
צומחת לי סטיביה בעדנית שבחלון ועדיין לא הצלחתצי להבין איך אני מעבירה אותה מהמצב הזה, אללי לתה / לעוגה וכו'...
רוית*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2002, 00:31

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי רוית* »

הי.
מה הסימפטומים לקנדידה בעיניים? איך אפשר לדעת אם הגירודים וההפרשות נובעים מקנידה או ממשהו אחר (רופא עיניים לא ידע לאמר לי). יש דרך להרגיע עיניים מגורות ? אני נמנעת מלחם שמרים וסוכרים לחלוטין, אבל נוטלת אנטיביוטיקה בלית ברירה ומשתגעת מגרודים , נפיחות והמון מוגלה.
תודה
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לתוך חצי כוס מים להוסיף כף של חומץ תפוחים וחמש טיפות של שמן עץ התה, לטבול צמר גפן ולנגב את האזור המגרד

גם בפטמה?
אפשר אחרי ההנקה?
צריך לשטוף לפני ההנקה הבאה?

צומחת לי סטיביה בעדנית שבחלון ועדיין לא הצלחתצי להבין איך אני מעבירה אותה מהמצב הזה, אללי לתה / לעוגה וכו'
לא מתוך נסיון אלא מעדויות של אחרים:
טרי אפשר פשוט לחלוט עם התה.
מכרה שלי מיבשת את הצמח (ולוקחת בתיק לשימוש מחוץ לבית) ופשוט מוסיפה אותו לתה ככה.

אני מניחה שצמח יבש אפשר לטחון לאבקה ולהוסיף לעוגה וכד' - אבל זה פותר את עניין המתיקות. לסוכר יש תפקידים נוספים באוכל (צבע, מרקם וכו').
אפשר למצוא מתכונים דיאבטים ולנסות להחליף את הממתיק המלאכותי בסטיסיה מיובשת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי. אני בחור בן 24 ונראה לי שאני סובל מקנדידה (לפי מה ששמעתי).
רציתי לדעת מהם הסימפטומים אצל הגברים , כי מה לעשות - אין לנו נרתיק . . . ורוב הפורום כאן מתייחס לזה...
בכל מקרה , אשמח לדעת עוד ...
נונה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2004, 21:37

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נונה* »

בזמן דיאטת הניקוי מישהו יודע האם מותר לאכול בשר בקר ופופקורן בהכנה ביתית- רק עם מעט שמן???
נילי_לי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2003, 07:24
דף אישי: הדף האישי של נילי_לי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נילי_לי* »

בשר בקר מותר לאכול , למרות שיש בעיה עם האנטיביוטיקה וההורמונים שהבשר מכיל .
פופקורן - לפי דעתי אסור .
בילי*
הצטרפות: 24 דצמבר 2004, 13:00

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי בילי* »

ישלי הפרשות מהנרתיק בריח מוזר שממש דומה לאצטון, האם מישהי שמעה ,חוותה משהו כזה? באופן אישי הבנתי שהרפואה הקונונוונציונלית לא מבינה חצי דבר בנושא זה. האם יש למישהו רעיון או כיוון למה זה קשור? האם זה סימפטום של קנדידה? מה עושים
נילי_לי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2003, 07:24
דף אישי: הדף האישי של נילי_לי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נילי_לי* »

המלצה בנאלית , גשי לרופא .
הם מומחים בתאורי הפרשות , ריחות , צבעים וכדומה . ואף אינם נרתעים מכך .
לאחר הדיאגנוזה פני לרפואה המשלימה לשינוי תזונתי במידה ואכן זו הבעיה .
עץ_או_פאלי*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 10:24

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי עץ_או_פאלי* »

האם אתן חולות הקנדידה מרגישות כמוני, לחץ תמידי באיזור הבטן התחתונה, חוסר שקט, חוסר מנוחה, הגוף בקריז תמידי, ומעיים כואבות ונפוחות עד כדי שאני מחליקה את ידי על הבטן אני מרגישה את המעיים בולטות וכמובן לא לשכוח את הגזים כל היום כמו תותח?????????
פשוט_אני*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 13:32
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אני*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פשוט_אני* »

_להשחיל טמפון טבול ביוגורט שעליו מפזרים גם קצת אבקת אצידופילוס (מפרקים קפסולה). לא מתאים להריוניות!

לתוך חצי כוס מים להוסיף כף של חומץ תפוחים וחמש טיפות של שמן עץ התה, לטבול צמר גפן ולנגב את האזור המגרד. אם אין הריון אפשר ממש לעשות עם זה שטיפה פנימית (עם מזרק), אבל זה לא מומלץ בזמן הריון. החומץ לא מרפא אבל מקל על תחושת הגירוי._

למה העצות הללו אינן מומלצות בזמן הריון?
המיילדת שלי המליצה על היוגורט (אבל לא הזכירה אבקת אצידופילוס), ושטיפה פנימית עם חליטת קלנדולה. מישהי השתמשה בשיטות הללו?
ושאלה נוספת - מה קורה אם לא מטפלים? (אני מתכוונת לטיפול החיצוני בפטריה, ולא לטיפול היסודי בקנדידה).
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אלמונית* »

מה קורה אם לא מטפלים?
אז מאוד סובלים.
פשוט_אני*
הצטרפות: 28 יולי 2004, 13:32
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אני*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פשוט_אני* »

זהו, שאני לא סובלת. אני בכלל לא מרגישה אותה. האם המצב בהכרח יחמיר, אם לא אטפל? האם זה ישפיע באיזשהו אופן על הלידה או ההתאוששות ממנה? (אני אמורה ללדת ממש כל רגע, בע"ה)
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שירה* »

הסימנים האופייניים :
  1. רעב מתמשך לאורך רוב שעות היום ורצון לאכילת מזון ובפרט מתוק
  2. חוסר אנרגייה ועייפות מתמשכת
  3. גזים עצירות כאבי בטן .
  4. שבירת צפורניים ,ונשירת שיער.
  5. אף סתום,נזלת כרונית,ליחה.
המתעניינת*
הצטרפות: 18 יוני 2005, 23:47

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי המתעניינת* »

מדוע אף אחד לא עונה על השאלה: איך באה לידי ביטוי הפטריה אצל הגברים? האם צריך להמנע מקיום יחסי מין? מה עושים?
סאן_שיין*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 17:46
דף אישי: הדף האישי של סאן_שיין*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סאן_שיין* »

איך מאבחנים קנדידה? יש בדיקות מסויימות? איפה עושים אותן? מה אומרת הרפואה הקונבנציונאלית על זה? תודה
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ליאת* »

שלום
לא יודעת אם זה המקום אבל אני זקוקה למן עצה נפשית-נשית
פגשתי מישהו חדש... חמוד...
  1. נורא לא נעים לי לספר לו על הקנדידה - איך מספרים דבר כזה? מביך...
  2. לא ממש ברור לי אם בכלל אפשר לקיים יחסי מין-השפתיים שלי נפוחות ואני נהנית מהגירוי אבל האם אין סכנה שאדביק אותו?
אודה לכל אחת שתוכל לתרום איזה טיפ מנסיונה האישי עם בן זוגה
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ענת* »

לטיפול: כף חומץ על כוס מים בכל ארוחה
אקטימל מצויין לשתייה , אפשר לטבול טמפון באקטימל במקום ביוגורט ולפזר אבקת קפסולה של אצדופילוס
יין אדום יבש- כוס ביום. (יין טוב...)
לרחוץ בבריכות שחיה- הכלור במים הוא חומר חיטוי מצויין (אם יש גירויים חיצוניים) ליבש את המקום היטב בין רחצה לרחצה
קפסולות L-LYSINE של סולגאר
אילנה*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אילנה* »

שלום.
אני כבר שבוע סובלת מפטרייה באבר מיני.
הייתי בביה"ח כ-3 פעמים ולא נמצאה תשובה לבעייתי.
כל תרופה לא ממש עוזרת והמצב מחמיר. הייתי רוצה לקבל המלצה על תרופה הומיאופטית או צמחית מן המצוי.
אשמח לקבל עזרה.
נלי*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2004, 11:30

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נלי* »

שלום,
תוסף תזונה אותו אני צורכת מזה 7 שנים. מסייע לגוף להתנקות מהרעלנים, ומביא את הגוף למצב של שדרוג מערכת הריפוי הטבעית שלו.המוצר הוא משקה טעים מורכב מצמחי מרפא. הבסיס הוא מים ולא אלכוהול. עזר לי להשתקם לאחר תאונת דרכים . יש עדות טובה גם לגבי הקנדידה. אשמח לשתף את המעוניינים. [email protected] .
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני* »

לפי כל התיאורים שקראתי כאן ובאתרים שהומלצו כאן, נראה לי שאכן גם אני סובלת מקנדידה.
אני אנסה להתחיל בדיאטה מחר (תמיד מחר, לא?), אבל יש לי מספר שאלות:
  • לגבי האבחון על ידי בדיקות קונוונציונאליות - האם בדיקת צואה יכולה לאבחן? ומה לומר - לבדוק אם יש קנדידה?
האם משטח צוואר הרחם יכול לאבחן?
  • לגבי תוספי מזון - מה הכי מומלץ? קצת התבלבלתי מכל העיצות...
תודה לכולכם על האינפורמציה, נדמה לי שסוף סוף התחוור לי למה אני מרגישה כל כך רע.
ערב טוב ומחכה לתשובותיכם
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

האם אפשר להדביק תינוק בקנדידה?
אני מתכוונת להופעה של הפטרייה בנרתיק. אנחנו עושים אמבטיה ביחד ולכן אני מוטרדת.

תודה
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אורית* »

שלום רב,

יש לי קנדידה בנרתיק (בת 25). החלתי טיפול: הורדת סוכרים ופחממות, מוצרי חלב ושמרים ואכילת מוצרי סויה, ירקות ולחם של דר' מרק
יחד עם זאת, קיבלתי מהמטפל שלי תמיסה הנקראת GSE - Grapefruit Seed Extract - שזה תמצית של זרעי אשכוליות שמוהלים במים ושותים 15 טיפות פעמיים ביום.

שאלותיי:
  1. אני חוששת שמא יהיה לי עודף אסטרוגן - האם לעודף אסטרוגן יש תופעות לוואי שאני לא יודעת עליהן?
  2. שיניי התחתונות הפכו את צבעם לצהוב חום - נאמר לי כי זה נגרם כנראה מתמצית האשכוליות, וזה יעבור ברגע שאפסיק. האם ידועה לך התופעה הזו - והאם זה נכון?
מה דעתך.

אודה לתשובתך,
אורית
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אילת* »

האם מיהשי/ו יכול/ה לשתף במתכונים "מגרים" בזמן דיאטת קנדידה ? ב ב ק ש ה ?
דבר נוסף שגיליתי - ג'ל וגינלי העשוי משמן עץ התה - שורף בפעם ה-1 ששמים אבל עושה פלאים.
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סיגל* »

ממליצה על טיפול בשתיית ג'ל אלוורה. אם מישהו מעוניין ביותר פרטים 0528695244
סלע*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2005, 14:31

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי סלע* »

קיבלתי 2 "תיזות" שונות לתפריט קנדידה: הראשון כולל חיטה מלאה (בלחם שאור, קוסקוס או פסטה מחיטה מלאה . . .) והשני בלי חיטה ובנוסף אוסר על הירקות הסולניים (בנוסף לתירס שידוע כמזיק גם על החציל+ פלפלים + עגבניות)

מה נכון ? - אולי זה קשור לרמות שונות ?

מי יודע , מי יידע ? מי יפתור את החידה ?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני סובלת מקאנדידה מערכתית, בהריון היא מאוד החריפה וחודש אחרי הלידה נאלצתי לקחת אנטיביוטיקה שממש העלתה את הפטרייה למחוזות חדשים. הבן שלי כבר בן 6 חודשים הוא יונק בלבד האם מישהו יודע איזו השפעה יכולה להיות לתינוק דרך החלב אם? שינה? ציפורניים? מפשעה?
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כמי שסבלה מקנדידה קשה שפגעה בכל הגוף לאחר טיפול אנטיביוטי בדלקת בדרכי השתן, לקח לי יותר משישה חודשים להתאושש.
הטיפול הקונבנציונלי היה כתמיד סימפטומטי ומקומי ומצאתי את עצמי במיון נשים מדי כמה שבועות.
בניגוד לתכשירים נגד פטריות הדיאטה פשוט עובדת. רצוי לשלב אותה עם פרוביוטיקה, אבל מדובר באחריות ובשינוי דרך החיים ודרך החשיבה.
לי מאד עזר תמיד לחשוב שלא לי יש את הצורך שלא ניתן לכיבוש במתוקים, (או בפיצה, בירה, המבורגר...) אלא לפטריה המרושעת הזאת ששוכנת בי ושעכשיו אני עסוקה עד מאד בלהרעיב אותה, אז היא לא תקבל את מבוקשה כל כך בקלות... :-)
במאמר מוסגר, לדיאטה הזו (לא בצורתה החריפה) יש יתרונות בריאותיים רבים, אז אולי כדאי לשקול לסגל אותה לעצמכם באופן כללי, לחיים טובים יותר.

בדף הזה ניתן לערוך אבחון עצמי כדי להבין את חומרת המצב האישי ולהתאים את הדיאטה.

בדף הזה ניתן למצוא שלושה שלבים של דיאטת קנדידה, בהתאם לחומרת המצב והיקפו.

בדף הזה של סולגאר אפשר לקבל מידע מעט יותר מקיף על הבעיה ואיך ניתן להשתמש בתכשירים שלהם כדי לפתור אותה. יש לקחת בחשבון שמדובר באתר מסחרי. אני באופן אישי השתמשתי ב Multi Billion Dophilus או ב Advanced בשילוב עם חומצה קפרילית.
אני רוצה לסייג ולומר שאת הדפים האלה מצאתי בעצמי ונעזרתי בהם לאורך שלוש השנים האחרונות וראיתי שיפור ניכר, אני לא מומחית לדבר, אולי פרט לבריאות שלי עצמי :-)
הצלחה.
אלונה_בלונה*
הצטרפות: 03 נובמבר 2005, 22:16

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אלונה_בלונה* »

אחרי שקראתי כאן את כל התגובות שכתבתם ניסיתי לארגן לי תפריט לחיסול הקנדידה על הלשון.
לאהצלחתי להבין בסופו של דבר מה לגבי פירות הדר (תפוזים וקלמנטינות בעיקר).
ומה לגבי יוגורט BIO?
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

האם מישהו שמע על הפטריה שמייצרת יוגורט תוך 24 שעות?
אומרים שזה מלא אסידופילוס ועזר לאנשים בהרבה בעיות בריאות שונות.
אני מנסה למצוא מידע על הפטריה הזו. אשמח אם מישהו יכול לעזור.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האם מישהו שמע על הפטריה שמייצרת יוגורט? תוך 24 שעות?
יוגורט נוצר מתרבית של חיידקים פרוביוטיים ובזה כוחו הבריאותי. כל מה שצריך כדי להכין יוגורט (עשיתי את זה בעצמי בבית) זה באמת 24 שעות, חלב ו... כף יוגורט.
זהו ה"סטארטר" שבתנאים הנכונים של טמפרטורה וחשיכה יגרום לתרבית לגדול.

הנה מתכון מאד מוצלח של מישהי שממש אוהבת להכין מוצרי חלב בעצמה בחווה שלה.
הצלחה.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_לאהצלחתי להבין בסופו של דבר מה לגבי פירות הדר (תפוזים וקלמנטינות בעיקר).
ומה לגבי יוגורט BIO?_

בפירות בכלל ובפירות הדר בפרט יש הרבה סוכר טבעי, ולכן הם פחות מומלצים מכיוון שסוכרים הם המזון המועדף על הקנדידה.
יש פה למעלה טענה שחומציות רק מעבירה את הקנדידה לשלב הרדום, אין לי מושג אם זה נכון, אבל אם כן, אז על אחת כמה וכמה עדיף לא להשתמש בהם.
יוגורט ביו יעזור בשיקום האוכלוסיה הטבעית של החיידקים הפרוביוטיים, אבל אם האיזון הופר ואוכלוסיית החיידקים הטובים מדולדלת מאד, מאד קשה לשקם אותה רק בדרך זו.
אישית שילבתי עם תוספי תזונה ודיאטה שממעיטה בצריכת סוכרים (פירות, חלב בקר ועוד) וממעיטה בצריכת חומרים מותססים ותוספים לא טבעיים (אלכוהול, שמרים, תחליפים, מוצרי דיאט ועוד)
אלונה_בלונה*

טיפול בקנדידה

מה דעתך על יום דיאטה כמו שנהגתי בו היום ...
מיץ לימון בבוקר. אקטימל ויוגורט, קינואה עם קישוא עשבי תיבול בצל ושום(מטוגנים בשמן זית) תפוחים ועוד מיץ לימון ועוד יוגורט ואבוקדו גם.
ניסיתי כבר לא מעט דרכים להפטר מהפטריה והיא בשלה אולי תזונה היא אכן התשובה.
אגב אולי יש למשהו מתכון ל"לחם" או מאפה שיבוא במקומו כי במקומותיי אין לחמים משיפון או שאינם מקמח לבן :-)
מירב_שרמן*
הצטרפות: 13 יולי 2004, 22:55
דף אישי: הדף האישי של מירב_שרמן*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מירב_שרמן* »

הרומן שלי עם הפטריה הוגינאלית...
שנים סבלתי מהפטריה, הייתי מכורה לאגיסטן. גם כשהרופא הקונבנציונאלי שלי הרים גבה על כמות המרשמים שהוא מוציא לי- לא ראיתי ממטר, כשזה מציק, זה מציק.
לפני שנתיים, מסיבות אחרות, הפסקתי להשתמש בטמפונים, אחרי שנים של.
הפטריה נעלמה. לא חזרה מאז. אחרי בערך חצי שנה נטולת טמפונים, אמרתי לבעלי שיש לי הרגשה שיש קשר בין היעלמותה של הקנדידה להפסקת השימוש בטמפונים.
הוא הציע הצעה "מחקרית" לבדיקת הקשר..."את יודעת מה?" הוא אמר, "תנסי לחזור לטמפונים, ותראי אם הפטריה תחזור"...כשהוא אמר את זה, ניסיתי לדמיין אותי מכניסה טמפון לגוף וישר הרגשתי את התחושה של הפטריה, בדיוק כמו שאם פעם טעמתי משהו לא טוב, אז לפעמים רק המחשבה עליו, יכולה להחזיר בדיוק את אותה תחושת "פיכסה" לגוף.
ואז חשבתי לי, יאאלללה, איך, איך הגוף צעק ואותת לי בכל דרך אפשרית- "תוציאי את הטמפון, הוא לא טוב לי" , ואני יוק, לא הבנתי כלום, רק עוד ועוד אגיסטן...
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אגב אולי יש למשהו מתכון ל"לחם" או מאפה שיבוא במקומו כי במקומותיי אין לחמים משיפון או שאינם מקמח לבן
אם תוכלי למצוא לחמים של הרדוף ממחמצת ולא משמרים זכית. ניתן למצוא ברב הרשתות הגדולות. אני את הלחם שלי אופה בבית באופה לחם. את יכולה להשתמש במתכון רגיל ולהחליף את הקמח הלבן בקמח מלא אורגני או בשילובים עם קמח שיפון, קמח כוסמין וקמח סויה. רצוי להמעיט בשמרים ולהרבות בגרעינים. וככלל להמעיט בלחם. אם את רוצה משהו יותר ספציפי, אני מוכנה לחפש. הסוד הוא ביכולת להחליף מרכיבים בעייתיים.

מה דעתך על יום דיאטה כמו שנהגתי בו היום ...
דעתי? נשמע יופי.. :-) בתלות בחומרת המצב הייתי שוקלת להפחית בתפוחים (פרוקטוז) ובקינואה (שהיא נפלאה, אבל עדיין דגן עם כמעט 70% פחמימה) ולהגדיל תבשילים על בסיס ירקות לא מתוקים, סלטים, חלבונים ומוצרי חלב עזים או כבשים. ביצים אורגניות זה נהדר, גם עוף אורגני, יש נודלס אורז מקמח מלא שאפשר לעשות איתם מוקפצים נפלאים והקנדידה מורעבת ועוברת. לכל דבר יש תחליף אם יש יצירתיות מספקת.
אלונה_בלונה*

טיפול בקנדידה

המון תודה עזרת לי מאוד באירגון התפריט:-)
@}
מתוקית*
הצטרפות: 01 ינואר 2006, 12:23

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מתוקית* »

רציתי לדעת עם מישהו מכיר רופאים או מרפאות שמטפלים במחלה הזו באזור פ"ת זה דחוף
לפי הסימנים אני בטוחה שזאת המחלה שיש לי . אנה עיזרו לי לטפל בה בהקדם
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מתוקית,
כפי שכתוב למעלה, ברפואה הקונבנציונלית רופא יכול לרשום אגיסטן בנרות או במשחה, או פולידין בנרות או סבון.
כל רופא נשים ישמח לטפל בך באופן הזה. אם את מחפשת משהו אחר שמטפל במקור הבעיה ולא בתסמינים שלה, אז יש שפע עצות למעלה.
באופן אישי לו הייתי הולכת לטיפול אלטרנטיבי לטפל בבעיה הזו ספציפית, הייתי הולכת לנטורופת. אבל זו רק אני.
multipage]רשימה כוללת של נטורופתים בדפי זהב startIndex[/po]=0&page=Business-Results&previousPage=Business-Category
כמו כן, עשיתי חיפוש פה באתר ויש המלצה חוזרת על אחד עופר רז מכפ"ס. לא יודעת מי זה, אבל אולי שווה להתעניין יותר.
מקווה שעזרתי.
שיר*
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

ענת וכל מי שיודעת, כתבת כאן קודם שאפשר יין אדום בזמן קנדידה,האם זה וודאי? כתוב בפרוש לא אלכוהול כנראה בגלל הסוכר הגבוה,
מאוד אוהבת יין וזקוקה לו במיוחד לפני המחזור, אשמח אם יש יודע ויש מבין בעינין.
תודה מראש,
שיר
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

ועוד כמה ברורים,למה בעצם לא סוכרזית? ומה הוחלט בסוף לגבי מולסה ,מותר או אסור? מה עם דלורית? (הירק) וגרנולה מותר? הרי גם זה חיטה.
תודה,שיר.
אגב אני פשוט מאבדת את שפיותי עם הדיאטה הזאת.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

שיר, מידת ההקפדה היא פונקציה ישירה של הקנדידה הפרטית שלך.

אם היא מגיבה טוב ומהר לטיפול - אחלה! את יכולה להקל מעט.
אם יש לה אחיזה חזקה בגופך, כל סטייה הכי קטנה תביא לפריחתה.

אין חוקים חד משמעיים, כל מטפל יש לו את מידת ההקפדה שלו,

אני חושבת שזה צריך להיות מותאם למטופל.

יין - אני ממש לו ממליצה

מולסה, גרנולה - לא ממש....

דלורית אפשר - שימי לב איך הקנדידה מגיבה.

מעבר לדיאטה צריך המון תוספי מזון - את לוקחת?
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שיר, מנסיון אישי, החולשה היא זמנית. ויש לי גורם מוטיבציה אדיר בשבילך: כשמשתחררים מהסימפטומים הקשים משתפרים עד מאד הימים שלפני המחזור. כשאני מותקפת יש לי PMS מזעזע, וכאבי מחזור שלא עלינו. וכשאני מטופלת, (אני לא רוצה ליצור תקוות שווא, זה לא שהציפורים מצייצות והשמש זורחת, אבל) מצב הPMS וכאבי המחזור משתפר עשרות מונים.
נשמע כאילו שאת עושה את הדברים הנכונים. הרבה הצלחה!
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי נאוה, תודה על מה שכתבת. אני מרגישה שאני עוברת משהו נורא קשה כתוצאה מהדיאטה הזאת, חוסר אנרגיה משווע, פשוט אין לי כח לכלום ורוצה
רק לישון. אני לוקחת אסידופיליס ביליון של סולגאר, b6 וb12 פסיליום וgse תמצית זרעי אשכוליות.כמו כן אני עושה חוקנים כל כמה ימים ושטיפות עם gse ו אסידופיליס. אני צריכה גם משהו לכבד ולמערכת החיסונית
כמו שכתבתי לך בדף שלך (נדמה לי) אשמח אם תמליצי לי ותספרי לי בנוסף אם נראה לך שיש עוד צורך להיפגש עם נטורופת או שזה מספיק בנתיים.

לגבי הסוכרזית פשוט עיניין אותי אם הגוף מזהה אותה כסוכר והיא תורמת לקנדידה. בנתיים אני גם משתמשת בסטיוויה ומידי פעם קפה נטול קפאין עם חלב סויה וסוכרזית. קראתי גם בדף שמישהי הפנתה אליו כאן שאסור טופו, זה נכון??? האמת שלא תארתי לי שזה יהיה כל כך קשה אבל הגוף כאילו חלש מאוד וחסר אנרגיה לחלוטין. כמו גם מצבי הרוח שלי, רגישות עצבנות וכעס, אני גם לפני מחזור אז השילוב בין השניים פשוט משגע אותי. מודעות עוזרת לי והמחשבה שאולי עוד שבוע אני ארגיש יותר טוב, גם. בנתיים בחלומות אני אוכלת בורקס:)
תודה על שאת כאן:)
שיר.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יש לסולגאר (למרות שקשה למצוא) מה שנקרא "Herbal Detox" תערובת צמחים לניקוי הכבד. פעם היה בכל בית מרקחת, היום מאד קשה למצוא. זה בעיקר פותר את הסימפטומים של השבועות הראשונים של ההתנקות (חולשה, תחושת "מורעלות" ועוד)
בקשר לממתיקים מלאכותיים, אני מתייחסת אליהם כמו אל כל דבר מלאכותי כשאני בדיאטה הזו: לא בבית ספרנו. עם חלוף הזמן את תגלי את המתיקות הטבעית של דברים. זו הרגשה מרתקת לעניות דעתי.
חלומות הבורקס מוכרים לי להפליא, אם זה עוזר, חשבי שהפטריות הן שזועקות לבורקס. הן מרמות אותך עכשיו וגורמות לך להרגיש שאת רוצה את הבורקס כשבעצם זה הן. המנוולות הקטנות! :-) גם זה עובר!

אבל כמו שנאווה כתבה, זה הכל מאד אישי, אז לא כל מה שעוזר לאחד עוזר לאחר. מקווה שתרגישי הרבה יותר טוב במהרה!
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי ניצן:)
קודם כל תודה רבה, שמעתי גם על הhrebal של סולגאר ,מה שכן היום המליצה לי סוכנת של סולגאר דווקא על הגדילן המצוי. אמרה שהוא פחות אגרסיבי.
באשר לדיאטות, החיים והמתיקות הטבעית, אני ממש לא מתכוונת לדבוק בדיאטה הזו לתמיד, מעבר לזה שהיא לא אנושית בעליל, אני נגד קיפוח בכל מה שקשור לאוכל ולדעתי גם כמה ביסים מעוגת שוקולד לדוגמא עדיפים על לא בכלל והרגשה של נמנעות והדחקה. החיים הם פה כדיי שנהנה מהם, כמובן הכל במידה.
מעבר לזה שאני בולגריה יווניה ובורקס זה סוג של מסורת משפחתית אצלנו.:) אני גם חייבת לציין שמאז שהפסקתי להתעסק באוכל ולנסות דיאטות שונות (מאחרי הצבא ועד נניח גיל 25) רזיתי. חזרתי לאכול הכל מהכל כמובן בלי הגזמה אבל אפילו לא הייתי צריכה להזכיר לעצמי. אני מאז באותו משקל מאוזן ובריא. החזרה עכשיו לדיאטות לא מרגישה לי נוח, אבל אני בהחלט מוכנה לעבור פרק זמן של ניקוי ואיזון, בקשר לסוכרזית בגדול אני מסכימה איתך, אבל כרגע אין לי הרבה ברירה מלבד מידי פעם לקחת אותה כתחליף. אגב, רציתי לשאול אותך אם שמעת על כמוסות הקולורקס והאם הן באמת עובדות? כמוהן מציעים גם חומצה קפרילית של סולגאר או מיי כסף,שניהם הורגים פטריות אך מלווים לפי מה שאמרו לי בתחושה רעה כללית במהלך הטיפול.
חן חן על ההתיחסות המשעשעת:)
ותודה על התמיכה,
ביי בנתיים,
שיר.
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

שיר,
ברור שתמיד עדיף טיפול ומעקב ע"י איש מקצוע.
מעבר לזה,
טיפול בקנדידה נחשב לטיפול קשה פיזית ורגשית
הדיאטה הלא שפוייה, התגובות הקשות של הקנדידה - היא מתה קשהההההה!!!!
והעובדה, שאם יש לנו קנדידה בגוף, היא בודאי כבר נמצאת בחיינו.
בטיפול קנדידה עמוק ונכון, האדם מאתר ומטפל גם באנשים ובמצבים שהם קנדידה בחייו/ה.

לדעתי האישית - חיוני שתהיה לך תמיכה אישית.
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

קנדידה היא בעיה שמספרת שהגבולות שלך נפרצו - "נכנסו לך מתחת לעור"
קנדידה פורחת בקלות ומתה קשה.
מלבד הרעלים שהיא משחררת כשהיא חיה,
במותה היא משחררת הרבה יותר ומפעילה כל מניפולציה אפשרית כדי שתאכילי אותה.
זהו מאבק אמיתי על חייך - אם אציג את זה בצורה בוטה.
כשאני מדברת על 'להוציא את הקנדידה מהחיים' אני מדברת על משהו מאוד אישי ויומיומי.
זה יכול להיות אדם שמצליח לחדור את ההגנות שלך,
זה יכול להיות בלאגן כזה או אחר בבית וכדומה.
זה יכול להיות דברים לא פתורים שמהווים מקור לאיבוד אנרגיה - פתח פרוץ דרכו יכולים להיכנס גורמים לא רצויים...

בכל מקרה, אנחנו לא משנים אנשים ומצבים אלא רק את מקומם בחיינו.
כלומר: את ההתייחסות שלנו אליהם, את מידת החיכוך איתם - אנחנו מטפלים בגבולות שלנו.

טיפול קנדידה טוב ונכון - מזעזע את חיינו בכל מיני רמות.
כמובן שאנשים רגישים יותר - שחווים את הקנדידה אנרגטית עוברים את זה קשה יותר,
אבל גם ברמה הפיזית זהו טיפול קשה.

תמיכה אישית לא חייבת להיות פסיכולוגית בהכרח.
זה יכול להיות טיפול רפלקסולוגי או עיסוי או שיאצו - פעם/פעמיים בשבוע לפי מידת רגישותך,
זה יכול להיות ליווי תזונתי אם זו רמת הקושי העיקרית,
זה יכול להיות דיקור שיסייע בניקוי הרעלים.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי שיר, רק לסבר את האוזן, כשאני אומרת "דיאטה" אני ממש לא מתכוונת לדיאטת הרזיה, אלא לשינוי ההרכב התזונתי של מה שמכניסים לגוף. זה יכול אפילו לגרום להשמנה העיקר שזה משפר את הבריאות. כפי שיכולת להבין מהאופן שבו התנסחתי, אני בהחלט לא חיה חיים נזיריים: "כש אני בדיאטה הזו", זה בדרך כלל תגובה למצב בריאותי קשה.
הנקודה שהעלית על שמירה על משקל ודיאטות היא חשובה למראה החיצוני שלך ולהערכה העצמית שלך, וגם לבריאות שלך, אבל אסור לשכוח שגם ההרכב של המזון שלך חשוב ולא רק כמה קלוריות יש בו או מה גודל המנות שאת אוכלת.
אני לא חושבת שהדיאטה על כל שלביה היא לא אנושית. השלב האגרסיבי הוא ללא ספק קשה. ואם תקראי את האותיות הקטנות, כתוב שם במפורש שאסור להיות יותר מדי פדאנטים כי בסוף מוותרים לחלוטין.

את קולורקס ניסיתי, זה עשה לי כל כך רע, והגבתי אליהן באלרגיה אז הפסקתי לקחת. הן נורא יקרות, ואני מכירה אנשים שנשבעים בהן, אז כמו שנאמר פה שוב ושוב, זה אינדיבידואלי. אבל אם את מנסה למצוא תרופת פלא שתאפשר לך לחזור לגמרי לסורך בהמשך, אז את חייבת לדעת שאין.
כשהייתי בטיפול קונבנציונאלי ממושך, אחרי הרבה נרות אגיסטן בסוף קיבלתי תרופה אנטי פטרייתית רחבת היקף שמחסלת את אוכלוסיית הפטריות בגוף. נשמע אידיאלי נכון? מכה אחת ניצחת לקנדידה ולכל עוזריה :-) אני לא רוצה להגיד לך תוך כמה זמן כל הסיפטומים חזרו, ובגדול, וכמה סיפטומים הרבה יותר גרועים נוספו. כל זה כי לא הבנתי את מהות הבעיה שלי, המשכתי לאכול ולשתות כמקודם ולא חיזקתי את אוכלוסיית החיידקים הטובים המדולדלת שלי. בהמשך דווקא כן השתמשתי בחומצה קפרילית שעשתה את העבודה בלי כל חוסר הנוחות של קולורקס. אבל שוב: אינדיבידואלי.

מעבר לכל זה, אני חותמת על הרבה ממה שנאוה אמרה. זה לא צחוק. זה רציני.
_במותה היא משחררת הרבה יותר ומפעילה כל מניפולציה אפשרית כדי שתאכילי אותה.
זהו מאבק אמיתי על חייך - אם אציג את זה בצורה בוטה._
אז חשבי שוב, את רוצה בורקס? או שאולי הפטריה? ואמא שלי עושה מאפרום ומרק קובה עירקית, את לא יודעת מה זה להגיד לא לאמא עירקית... :-)
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי ניצן,
אני לחלוטין מסכימה ולגמרי לא התכוונתי לחזור לסורי, בהחלט הולכת על שינוי הרגלי תזונה כמו שאמרת,אני מאמינה מאוד באוכל אורגני וזה אכן קשה ומגביל לאכול בחוץ עם חברים באיזה מקום כשאת יודעת איזה כימיקלים רצים שם באוכל. אבל אני מקווה שייפתחו יותר מסעדות אורגניות בתל אביב עם המודעות העולה.
לא מאמינה גדולה בקונבנציה על כל גווניה:) ביום שישי אני שבועיים בדיאטה, ולאט לאט מרגישה גם יותר טוב.
האמת שהדבר היחידי שאני מרגישה שחסר לי זה איזו פרוסת לחם מחיטה מלאה, את יודעת גם בשביל פעולות מעיים סדירות. יש לך משהו תחליפי להמליץ?
את חושבת שמותר לאכול oat meal עם קצת חלב אורז? זה ללא שמרים כמובן רק החיטה עצמה בצורה האורגנית.
כרגע עם החביתות ,הירקות והאורז אני קצת "נתקעת""..:)
בכל מקרה הרבה תודה על התמיכה זה בהחלט נותן המון:)

נאוה,

גבולות פרוצים ובעיות של גבולות כבר הוכרזו כבעיה קרמתית של ארץ ישראל. את בטח מרגישה את זה כמו כל אחד אחר במדינה, מאוד קשה פה לשמור על הגבולות שלנו והם בבחינה מתמדת כל הזמן. גם הגבולות שלי כמובן נבחנים שוב ושוב, לפעמים אני יותר מצליחה לפעמים פחות. קשה לחיות פה בסביבה חברתית ומשפחתית "חונקת". יש גבולות מאוד חזקים שהעמדתי ואני משלמת עליהם אבל אין מחיר לחופש, מודעת מאוד למה שאמרת ולנושאים אלה בחיי ואני בעבודה מתמדת עליהם. בעצם אם תרצי אפשר ממש להגדיר את חיי כחיפוש אחרי החופש, חופש אמיתי. בשבילי גם להסתובב בתל אביב מרגיש חנוק, קיבוץ תל אביב מורחב אני קוראת לה. המבטים והשאלות החודרניים שנראים לתיירים כמו חמימות ואינטימיות , אותי מרתיעים. אני בהחלט מנסה למצוא פתרונות, הן ברמה היומיומית והן בפתרונות ארוכים וקבועים יותר, כמו מעבר מגורים וכו.
:)תודה על ההתיחסות, בהחלט גורם לי לחשוב ולחשוב שוב. אשמח לשמוע גם את מחשבותיך.
אגב , הוספתי לתוספים וויטמין c ,ואת המגנזיום שהמלצת, נראה לי בגדול שאני צריכה להתמקד דווקא על מערכת העיכול, כלומר ספיגה מקסימלית של חומרים טובים ויציאות רגילות. בשביל זה צריך סיבים, בנתיים הפסיליום לא ממש עובד, אולי oat meal? מותר? יכול להיות שהטופו קצת "עוצר"?
שיר.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם יש לי משהו תחליפי! ודאי! :-)

אישי היקר אוכל מדי בוקר מן גועל נפש מרוכז שכולל שיבולת שועל (oatmeal right?), גרעיני פשתן כתושים וצימוקים בשביל הטעם (מעט מאד, ומאיזה סוג אורגני בלי גופרית וציאניד ;-))עם חלב סויה נטול סוכר. רק ה מחשבה על זה עושה לי צמרמורות בכל הגוף אבל הוא נשבע בזה, זה סידר לו את החיים (וגם לנו. עד שהוא התחיל עם זה היתה לי מערכת יחסים עם דלת של שירותים LOL)
בכולופן, גרעיני פשתן, גרעיני פשתן וגרעיני פשתן. מעבר לזה שהם טעימים, מכילים ALA בכמויות נפלאות (חומצת שומן שחיונית לתחזוקת המח) אם טוחנים אותם קלות או כותשים אז גם מקבלים מקליפת הגרעין סיבים שעוזרים מאד בכל פעולות המעיים. (אם לא תטחני הם יצאו כמו שהם נכנסו)
<בחיי שצריך לפתוח פה דף של מתכוני קנדידה רבי השראה>
אחד הדברים שאני נורא אוהבת לעשות זה לערבב גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, גרעיני פשתן ופטרוזיליה מיובשת (יש גם מוצר מדף כזה אבל הוא יקר יחסית) ולערבב היטב. את התערובת הזאת אני שמה בכמויות בסלט, ביוגורט, בלחמים שאני אופה בעצמי, ועוד.

אם את בעניין אז מומלצת בחום המסעדה האורגנית הנפלאה במשק ברזילי, הוד השרון.
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי ניצן:)
חן חן על המתכונים הנהדרים.. היתה לי תחושה לגבי השיבולת שועל:) אני מבינה מזה שמותר לי עכשיו? נשמע טעים דווקא. על נפלאות הפישתן כבר שמעתי רבות ובכל זאת, התערובת שאת מכינה נשמעת נהדרת, בהחלט אנסה בהקדם,תודה!!!
רעיון מעולה לפתוח דף מתכונים באמת..
שמעתי על משק ברזילי ובהחלט צריכה לקפוץ..
אגב,את עוסקת בתחום באיזו צורה ? אשמח לדעת יותר על עם מי אני מקשקשת פה:) אם בא לך לשתף כמובן..
ביי בנתיים,
שיר.
ניצן_אמ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי שיר,
בקשר לשיבולת שועל, זה מאד תלוי מה קונים, חשוב להסתכל על התוויות של המוצרים השונים. יש כאלה שמאד עשירים בפחמימה, מולבנים, או שמוסיפים להם סוכר וחומרי טעם, ואז זה לא רעיון טוב לצרוך אותם בכמות גדולה (כן, זה יכול לנוע בין 50-70 גרם למאה גרם ממה שאני ראיתי) בכל מקרה השיבולת עשירה בסיבים. בעקרון אישי קונה את המוצר האורגני של הרדוף

אמרי לי איך יצאה התערובת, היא באמת מאד מומלצת.

כמו שכתבתי פה חזור וכתוב למעלה, אין לי הכשרה תזונתית. אמא שלי למדה לימודי תזונה ועסקה בהוראה הרבה שנים, אז יש לי ידע מהבית, כל השאר זה הרבה עניין אישי, וניסוי וטעיה שאני מדגישה שרלבנטיים לי ולדומיי, לא בהכרח לחיים ליקום ולכל השאר. באופן כללי אני מהנדסת תוכנה כבר יותר מדי שנים ועכשיו עוברת ללימודי פסיכולוגיה ותזונה :-)
גב.קנדידה*
הצטרפות: 29 ינואר 2006, 13:52

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי גב.קנדידה* »

שלום לכולם ולקנדידות שלהם/ן...
אז גם אני בעניין הדיאטה והקנדידה בנרתיק. כבר חודש שאני בדיאטה ומאוד מאוד מקפידה עליה והנה לחרדתי קיבלתי שוב את ההפרשה הקנדידתית ומאחר שהפעם מנעתי ממנה אגיסטן אני מרגישה שהיא מתפשטת לעבר הרקטום... הצילו!!! הייתי הבוקר אצל הגניקולוג וכמובן שהוא נתן לי אגיסטן ואני ממש ממש מתלבטת אם לקחת את זה או לחכות. נראה לכם שזה יעבור רק עם הדיאטה ובלי אגיסטן?? יש איזו סכנה אם אחכה ולא אשתמש באגיסטן? לגבי השימוש בחומץ - מישהי כאן אמרה שממש לא כדאי להשתמש בזה כי זה רק מרדים את הפטרייה, יש למישהו עוד דיעה בנושא? בהצלחה לכולנו...
מסכנונת*
הצטרפות: 27 ינואר 2006, 11:19

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מסכנונת* »

נאם קנדידה יכולה לגרום ללחץ על שלפוחית השתן ולכאבים בבטן תחתונה. בתור תסמינים יחידים? וגם...יש איזה אבחון יותר מדעי ומוכח מלבד השאלון שבודק התאמה לקנדידה? בדיקה למשל. האם יש בדיקות מעבדה בקופת חולים שמזהות קנדידה בעיקר אם לא ברור המיקום שלה? תודה
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

כשמטפלים בקנדידה, יש לאורך הטיפול התפרצויות.

אם נתייחס אליה בהאנשה,
הקנדידה מפעילה מניפולציות כדי לשכנע אותך להאכיל אותה.
אחד הרגשות השכיחים לאורך התהליך הוא יאוש מבחינת הריפוי.

החזיקי מעמד והמשיכי להרוג אותה.
האם את לוקחת תוספי מזון?
חן_נושי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חן_נושי* »

גב' קנדידה
מה שעזר באופן סופי וסופני אצלי זה חד משמעית התזונה. רק מה, צריך להתמיד... זה לקח משהו כמו 3 חודשים. קראתי כאן איפושהו משהו שעזר לי: כל פעם שבא לי משהו מתוק אמרתי לעצמי שזה הקנדידה רוצה את זה ולא אני, אני לא אתן לה את זה! נשמע קצת מופרע אבל לי זה עזר....

בנוסף לזה, שמן עץ התה עוזר גם. נראה לי הכי נכון להתייעץ עם נטורופת/ית ולקבל הנחיות מדויקות לגבי התזונה ולגבי הטיפול. יש לי המלצות אם את מעוניינת.

בהצלחה.
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

יש מוצרים "מתוקים" באופן מלאכותי כמובן, בחנויות הטבע. אין בהם סוכרים ומידה מאוד נמוכה של פחמימות. נכון ששום דבר תחליפי מלאכותי הוא לא כל כך בריא ,אבל זה סוג של פיתרון לא רע אם פתאום יש חשק..אפשר גם לאכול תפוח או אגס. מעניין באמת לעלות את עיניין הממתיקים המלאכותיים לדיון כאן, מה אתן חושבות על זה? ביליתי את היומיים האחרונים באתרי סכרת בינלאומיים, כעיקרון הם בטוחים לשימוש ונבדקו על ידי הfda האמריקאי שהוא נטול אינטרסים כלכליים וקפדן אמיתי. לעומת זאת יש דעות חלוקות מצד הנטורופתים והמטפלים הטבעיים. האם יש מחקרים וודאיים בנושא? לפי מה שהבנתי הקנדידה מתפרצת כאשר התזונה לא מאוזנת, כלומר צריכת הפחמימות ,שמתורגמת על ידי הגוף לסוכר, גבוהה. לכן בעצם הדגש הוא על הקפדה של פחמימות טבעיות שיש בירקות ולהמעיט בדגנים למינהם,פירות וכמובן סוכרים טהורים. כל אוכל מעלה את רמת הסוכר בדם אך פחמימות וסוכרים מעלים יותר, זה הכל. הקנדידה נקראת פטרית השמרים,וקודם כל רצוי להעלים את השמרים מהדיאטה. אני כבר שבועיים בערך על הדיאטה ועדיין לא מרגישה שינוי דרסטי מאוד. אבל נדבר אחרי חודש חודשיים ואז נראה:) אני תיקווה כי אכן אמצא את עצמי במקום חופשי מקנדידה. באשר לבדיקות יש מעבדה בחיפה של דניאלה שפי ואחת בפתח תקווה. לפי מה שהבנתי אם יש לך קנדידה בנרתיק היא הגיעה מהמעיים, זה בעצם המקור שלה. יכול להיות שיש גם בקופות החולים, אין לי מושג- שווה לבדוק.
הרבה בהצלחה,
שיר.
גב.קנדידה*

טיפול בקנדידה

תודה על התמיכה! הריני לבשר שהמצב נרגע מאוד וזה בלי אגיסטן!! אכן נראה לי שהתזונה פה היא המפתח לכל וגם לאחר קצת יותר מחודש קצת קשה כשבמקרר שוכבים להם כדורי שוקולד מפתים ששייכים לאנשים אחרים... כשהפיתוי קשה, גם אני נוהגת "לנזוף" בקנדידה ודווקא להרעיב אותה או פשוט טורחת להזכיר לעצמי את ימי הסבל מהגירוד וההפרשה הלא נעימה... והחשק למתוק די עובר... אני מאוד אשמח לקבל המלצה על נטורופתית!!! אני לוקחת גם פרוביוטיק פמינה וקרנבריס מעושר בויטמין C, יש צורך בעוד תוספים?מעניינת סוגיית הממתיקים המלאכותיים - נראה לי שזה לא כ"כ "קביל" בענייני קנדידה... אסיים באיחולי אל ייאוש!
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

את צריכה לקחת משהו להרוג את הפטריה,אני אגב לאמתחברת לשיטת הנזיפות, הקנדידה שם מסיבה מסוימת ויש לה מה להגיד,כדאי לדבר איתה במקום לשנוא אותה. אני לוקחת gse שזה תמצית זרעי אשכוליות,מיוחד לקנדידה. יש גם חומצה קפרילית ומיי כסף, כולם בחנויות הטבע.
להקפיד על פעולות מעיים תקינות,(עצירות גם סיבה לקנדידה) אני עושה חוקנים ושטיפות בנרתיק עם אסידופיליס בשני המקומות. אני לוקחת גם פסיליום, סיבים תזונתיים,בנתיים זה לא ממש עוזר לי ,בימים הקרובים אברר על משהו טבעי ליציאות ואודיע פה.הגוף נראה לי עוד לא התרגל לחוסר בסיבים, לפני הדיאטה אכלתי חטיפי גרנולה בריאים שעזרו,ומידי פעם חיטה מלאה. עכשיו שאי אפשר הכל קצת תקוע.בכל מקרה, מקווה לפתור את זה בקרוב.
בהצלחה לנו,
שיר.
חן_נושי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי חן_נושי* »

גב קנדידה
אני לא יודעת מאיזה אזור את בארץ. מי שעזרה לי בעניין נמצאת בפרדס-חנה, ואת מס' הטלפון שלה תוכלי למצוא אצלי בדפבית.
גב.קנדידה*

טיפול בקנדידה

שיר -
גם לי בהתחלה היו עצירויות מהדיאטה אבל עכשיו זה ממש עבר! אז אל ייאוש!! תאכלי פשתן בתוך סלט ירקות, זה אמור לזרז את העניינים! לגבי הנזיפות - את צודקת, לרוב אני מנסה בדרכים טובות ולהקשיב למה שהיא מנסה לומר לי אבל לפעמים זה לא הולך...
חן נושי - תודה, אני אסתכל. בכל אופן - אני מת"א.
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

אגב, מישהו יודע אם מותר מיץ נוני כשיש קנדידה? הבנתי שזה גם טוב לעצירות.
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

מותר ויעיל.
הנוני מכיל כמות מזערית של חומצה קפרילית.
הנוני עובד על הכבד - מחזק אותו ומעודד פינוי רעלים
הנוני משקם לאורך זמן את הרקמה שנפגעת כשהקנדידה נעשית אלימה.
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי נאווה,
אמא שלי שותה אותו באופן קבוע ומאמינה בו מאוד, אך ראיתי שכתוב במרכיבים שהוא מכיל פרוקטוז ומיץ פירות ולכן השאלה לגבי הקנדידה, מה את אומרת?
אגב רציתי בהזדמנות זו לשאול אותך, הבנתי שמותר לאכול גם מלון, האם זה נכון? ומה לגבי פאפיה שטובה לאנזימי העיכול ,מותר?
אשמח לדעת,
תודה מראש,
שיר.
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

אוף!!! ביום שישי אני על הדיאטה שלושה שבועות והיום שוב הרגשתי צריבה, עשיתי שטיפה של הנרתיק כל הזמן נראה שיוצא משם משהו אחר (סליחה על הגרפיות) ..אין לי מושג מה אני עושה לא בסדר, או אם אני עושה משהו לא בסדר..זה נראה לי מוזר. כמה זמן צריך לחכות לפני שרואים שיפור?
יכול להיות שזה יהיה זמן טוב להתחיל עם החומצה הקפרילית עכשיו? אני לא אומרת נואש אבל בכל זאת מוזר לי שזה לא עובר.
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

חומצה קפרילית
כדורי שום
FOS
חומצה הידרוכלורית (HCl)
ואצידופולוס.

שיר, אולי תשקלי לעבוד עם מטפל/ת הוליסטי/ת או עם תזונאי/ת

אולי צריך יותר מאשר טיפול תזונתי?

קנדידה זו לא רק הפטרייה.

יש אנשים שהם קנדידה בחייך,
יש חפצים שהם קנדידה בחייך,
ויש גם מצבים כאלו.

אולי צריך להתחיל שם....

פירות הם עקרונית NO-NO רציני.

עם זאת, היו לי מטופלות שלקחו נוני מסיבות אחרות, והופתעו לגלות הקלה בקנדידה ובמחזור החודשי.
מעבר לדברים שכתבתי למעלה....
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

לגבי פטריה בנרתיק שמעתי מנסיון של מחברות שמומלץ להפסיק להשתמש בתחבושות חד פעמיות ובטמפונים ולעבור לשטוף את האזור רק עם מים ללא שום סוג של סבון. האם ניסית?
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי נאווה,
תודה על האינפורמציה,
בקשר לפן הנפשי אני בטוחה שאת צודקת ואלה דברים שגם ככה בעבודה אצלי. אני תמיד אשמח לקבל המלצה על מטפל שנראה לך מתאים.
בקשר לנוני עדיין לא הבנתי את התשובה:) הוא מכיל פרוקטוז ואת אומרת על פירות לא.
מיכל_גבקנדידה*
הצטרפות: 05 פברואר 2006, 17:21

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל_גבקנדידה* »

אז זהו! החלטתי שאני לא אתן לגב. הקנדידה להשתלט עליי ומהיום אני חוזרת לשמי המקורי... כן, אני יודעת שזה נשמע קצת כמו פיצול אישיות אבל החלטתי להקטין את הגברת...
תודה לשיר שפתחה את דף המתכונים, מקווה שלא אשאר שם בודדה בין מתכוניי, אשמח מאוד להתרענן ממתכונים חדשים אז בבקשה תכתבו. ביי בנתיים ומפעם הבאה - רק מיכל!
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי דינה* »

שיר היקרה,בתור מישהי שהיתה לה התקפת קנדידה וגינלית רצינית (פעם 1 בחיים-סיוט נוראי)אני מציעה לך כמובן לבדוק את העניין בקופ"ח ולעשות הרבה בדיקות ואז כשתדעי במה מדובר כדאי לך לפנות להומיאופתיה,הדבר שהציל אותי ,בהצלחה...
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

היי דינה:) בתור הידרותרפיסטית של המעי ומי שמאמינה לחלוטין בתכניות לטיהור רעלים שעוד אכתוב עליהן יותר בהמשך אני יודעת שפלורה תקינה של המעי ותזונה נכונה הן שיקוי הפלא להרבה תחלואים. הגוף מאותת שכנראה זהו זמן לניקוי ואכן מזמן לא עשיתי אז הגיע הזמן:) אני כרגע חוקרת לראות אם אכן קנדידת הנרתיק זהה לקנדידת המעי, המאמרים אומרים שכן אך הגניקולוגים חלוקים.(לדוגמא יכולתה של הקנדידה לעבור במגע מיני) לעומת זאת מנסיונות רבים דווח ניצחון על הקנדידה דרך התמקדות במעי ותזונה. בכל מקרה כמו שאמרת רצוי לאבחן שאכן מדובר בפטריה הנל ולא במשהו אחר.
אגב, האם טיפלת גם על ידי התרופות הווגינליות הקונבנציונליות למינהן?
אני תמיד אשמח לקבל ממך את פרטי המטפל שלך,טוב שיהיה בהישג יד:)
תודה:)
שיר*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר* »

אפשר ומומלץ להתחיל בתרפית חוקנים ושטיפות מעיים עמוקות בתוספים שונים איתם ניתן להקל על תסמיני הניקוי התזונתי,להרוג את הקנדידה ולחדש את ייצור החידקים הבריאים. כמו כן המעי מתאמן בפריסטלטיקה ואנו עוזרים לגוף לסלק רעלים שהיצטברו במערכת ורעלים שנידבקו אל דפנות המעי ומונעים בין השאר ספיגה של וויטמנים ומינרלים חיוניים.
יש כל מיני תוספים כמו שום ,קפה,חימר כולם מתווספים למי השטיפה ולכל אחד סגולות ריפוי ותמיכה אחרות.
מובטח שיפור עצום!!! נסו ותיווכחו:)
לעוד הסברים אפשר לפנות אלי,
בקרוב אפתח כאן דף שמסביר על התהליך יותר.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי מיכל* »

אולי מישהי יודעת אם שחייה בבריכה יכולה לגרום להתפרצות של קנדידה?
אמא_מפוטרת*
הצטרפות: 09 מרץ 2006, 17:37

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אמא_מפוטרת* »

שלום ותודה לכולם על שפע העצות הטובות
אני מוסיפה עצה משלי:
יש חוברת על טיפול בקנדידה שכתבה אסתר אלעזר. מומלץ ביותר. בעיקר מדובר שם על תזונה. אם מקפידים על מה שכתוב, תוך שבועיים יש שיפור ותוך חודש ניתן להחלים. העניין הוא שצריך להמשיך ולשמור גם אחר כך, לא יותר מידי מתוק ולא יותר מידי קמחים.
אגב הקנדידה מתעבת במיוחד שום וצנון לסוגיו - אז בתיאבון.
את החוברת ניתן לרכוש טלפונית אצל אסתר 6821789-04
היא גם כתבה ספר טוב על מקרוביוטיקה עם המון מתכונים בריאים. מומלץ למתעניינים בתזונה בריאה ומאוזנת.
שיר_נ*
הצטרפות: 17 פברואר 2006, 12:35
דף אישי: הדף האישי של שיר_נ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר_נ* »

בזמן האחרון המליצו לי על תוספי התזונה של bio care גם בעדיפות על סולגאר, רציתי לשאול אם מישהי או מישהו מכירים את המוצרים והאם הם באמת טובים משמעותית גם מסולגאר. חשוב לציין שהם גם משמעותית יקרים יותר (בערך 100 שח יותר לכל מוצר) ,החברה באורגניק אינדיה החנות נשבעים בהם,
למישהו יש מושג לפני שאני פושטת רגל?:-) דוגמא למחיר ל90 קפסולות של חומצה קפרילית :250 שח הם כמובן ממליצים על זה יחד עם עוד תוסף 300 שח שכולל שמן אורגנוזרעי ענבים ועוד כל מיני.. אשמח לשמוע תגובות.
אף אחת בנתיים לא סיפרה כאן על קולורקס, אולי כדאי לשתף בחוויות למי שבחרה בשיטת טיפול הזו לעומת הקפרילית.
:-)
אלכסנדרה*
הצטרפות: 25 דצמבר 2003, 16:17

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי אלכסנדרה* »

משהו הצליח לנצח את הקנדידה????
אני סובלת מקנדידה על הלשון מזה זמן מה.
ניסיתי כדורים (לא זוכרתצ איזה- הם היו חומים:-D) , שפשפתי לימון על הפטריה , טפטפתי שמן עץ התה על הלשון, שתיתי אשכוליות, הפסקתי פחממות, בקיצור ניסיתי מכל וכל
והקנדידה בשלה ואת מעונה על לשוני קבעה:-(
מה עושים?? הצילו!!
אשמח לשמוע מבעלי נסיון איך נפטרים מהדבר האיום הזה על הלשון?!
נאוה_פרנס*

טיפול בקנדידה

תנסי לגלות מי או מה "נכנסים לך מתחת לעור".
נקי את הקנדידה של חייך ותוכלי לגרשה מגופך.
זירקי מה שמיותר, טפלי ב "עניינים פתוחים", סדרי עניינים לא פתורים - בעיקר בכסף וביחסים.

יש קשר...
שיר_נ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר_נ* »

לא יודעת בקשר ללשון אבל הfos של ביו קר, עשה את העבודה בשבילי יוצא מן הכלל.
שינוי תזונתי גורר שינויים נוספים מנטלים ובסדרי עדיפויות בחיים, אם מתמסרים לשינוי הוא קורה:-)
בהצלחה.
שיר_נ*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שיר_נ* »

captain`s log:
עברו שלושה חודשים בערך ואכן רבים השינויים. חלקם עדיין קורים.
בעיקר מרגישה שניתנה לי ההזדמנות להתחבר לעצמי ממקומות ואל מקומות חדשים .
גם לכעס גם לעצב, ניקוי מבחינת סדרי עדיפויות , שאלות של זהות והגדרות עצמיות וגם ברורים פסיכולוגיים עם עצמי.
יש ספר מרתק על קשירת הרגשות למעי- הלב האמיתי שלנו.
ועוד תכנית שיצא לי לראות בערוץ שמונה שמדברת לפעמים על הרצון שלנו להיות חולים כי הסבל הנפשי קשה מידי או על רצון להרגיש חיים ועסוקים עם איזה פרויקט.
אני מאמינה שהדרך שלנו בחיים היא לכיוון של הבנת המקור,האמת של כל דבר ודבר.
האמת שלי היום מרה משהו אך בהחלט מרגישה אמיתית, מקווה שגם תגדל ממנה שמחה אמיתית ושלא אברח שוב לפנטזיות או הבריחות הלכאורה נהנתניות.
היום כבר קשה לי שלא לראות את האמת באנשים ובמצבים שעומדים מולי. יש לי הרבה שאלות ומעט יותר תשובות,
הרבה תהיות ופחות מסקנות גורפות. יש סיפור כזה בספר:" איך להיכשל בהצלחה" שאומר כשיש לכם שאלות התשובות כבר יגיעו.
אני ממתינה ושואלת. טוב לי על החיבור הזה לעצמי, גם אם הוא קשה ומר כרגע ומוציא ממני עייפות של מליון שנה, אני בסדר עם מה שקורה, גם אם וויתרתי על הרבה דברים מסביב, יש לי את עצמי. זה כנראה הכי חשוב כרגע.
שולחת לכן אהבה וחיבוק.
שיר.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

השני סנט שלי - בקשר לקנדידה במעיים:
  1. לצמצם פחמימות בכלל, גם מלאות ואורגניות. כל הדגנים מכילים פחמימות והרבה. מולסה נראית לי ממש רעל.
  2. חשוב מאוד, ולא ראיתי שהוזכר כאן: אנזימים!!! ראו כאן
  3. חומרים טבעיים נוגדי פטריות כמו שמן MCT, חומצה קפרילית, תמצית גלעיני אשכוליות, UVA URSI, שמן אורגנו, שמן עלה זית, גולדנסיל - עדיף לתת ברוטציה כדי שהקנדידה לא תפתח עמידות, דהיינו כל יום משהו אחר. יש רופאים שנותנים "פצצת מימן" למעיים מכמה תרופות ביחד (נוגדי פטריות + אנטיביוטיקה) כדי להרוג כל מה שיש שם, כולל החיידקים הטובים. אחר כך משחזרים את הטובים בעזרת פרוביוטיקה ו-CULTURED FOOD כמו יוגורט תוצרת בית או ירקות מוחמצים נכון, ועושים רוטציה של חומרים טבעיים כדי לשמור על ההישגים. [הערה: חומצה קפרילית זה גם יקר וגם הטעם מגעיל. שמן MCT מכיל ברובו חומצה קפרילית, אבל אינו יקר ואינו מגעיל (הוא חסר טעם). בקבוק של MCT מקוקוס של חברה איכותית, שמספיק להמון זמן, עולה פחות מ-20$].
  4. לגבי פרוביוטיקה - הניסיון שלי מראה שהכי חשוב זה הכמות, כמובן מחברה איכותית. כמות אפקטיבית מתחילה בעשרות ביליוני חיידקים, למשל כמו ב-VSL3 (שניתן לקבל במירשם מרופא). לא להתבייש להעלות את הכמות עד שרואים תוצאות - הדבר הכי גרוע שיכול לקרות מעודף פרוביוטיקה זו עצירות. הפרוביוטיקה של סולגר, מניסיוננו בפורום, אינה מומלצת.
  5. PRIMAL DEFENSE של GARDEN OF LIFE עבד אצלנו מצויין. זו תערובת ייחודית של אנזימים ופרוביוטיקה עם צבע וטעם של אדמה (תרגום: איכס), אממה - עובד.
  6. דייאטת SCD - ראו כאן
(יש 8 המשכים).
  1. להביא בחשבון שכשהטיפול עובד יש DIE OFF שכתבו עליו כאן - הפטריות מתות ומשחררות במותן רעלנים. לכן תיתכן נסיגה במצב לפני שתהייה הקלה, שיכולה להימשך כשבועיים (בדרך כלל פחות). אם היא נמשכת יותר מזה- זה כבר לא DIE OFF.
  2. הרבה פעמים קנדידה היא אחד הסימפטומים לבעיה רב מערכתית (גופנית, לגירסתי). צריך תמיד לבדוק במקביל את הבעיות האלה ולטפל גם בהן, אחרת המלחמה בקנדידה לא יכולה להצליח.
  3. בדיקה אמינה לקנדידה: לא בבית החולים אלישע, ולדעתי גם לא במטמטריקס. רק ב-DDI בארה"ב - לבדיקה קוראים CDSA - comprehensive stool diagnostic analysis: הבעיה - (1) יקר מאוד - כ-450$ (2) למיטב ידיעתי צריך רופא/תזונאית וכו' שישלחו את הבדיקה.
בכל אופן גם הבדיקה של DDI אינה חזות הכול. הבדיקה בודקת פלורה במעיים ומה עובד על חידקים ופטריות, כולל תרופות וחומרים טבעיים - אבל היא עלולה לפספס דברים שיש, וגם לא תמיד מה שעובד על הקנדידה במעבדה, עובד בבית :( (מניסיון) .
  1. אתר מומלץ:
www.bodyecologydiet.com
ד"ר ברדסטריט שאיתו אנחנו עובדים ממליץ על הסטרטר שלהם.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי שרה_ק* »

טיפול לקנדידה עקשנית במיוחד: מכשיר טנס שאפשר לכוון אותו על זרם מתמשך (לא פולסים או דפיקות) רמת החוזק צריכה להיות לפחות 2. לחבר את האלקטרודות על שורשרי כפות הידיים במקום שסוגרים את הצמיד או את השעון. לדאוג שיהיה את 2 הצבעים של האלקטרודות בכל כף יד. ושהאלקטרודות יהיו בהצלבה כך שבכל יד יהיה אלקרטרודה של שני הצדדים ימין ושמאל..
כמה דקות כל יום במשך חודש בדרך כלל יספיקו. בשביל שהטיפול יהיה יעיל עוד יותר לקנות שמיכת חירום מציוד מחנאות. זאת שמיכה שמכילה תוך מאלומיניום. להתעטף בשמיכה בכל הגוף כולל הראש. לכסות את הידיים במגבת שלא יגעו בשמיכה. וגם לדאוג שהידיים לא יגעו אחת בשניה (או שזה יגרום להלם חשמלי) ואז לכוון את הטנס ל3 דקות.

לקחת תוסף מזון של alpha lipoic acid שמסלק מתכות מהגוף. הקנדידה נמשכת לגוף בגלל עומס המתכות בגוף. לקחת מזה 200 מ"ג אם הסמפטומים לא חזקים, אבל אם זה מקרה חמור, לקחת 3 כדורים ביום שזה 600 מ"ג ביום.
אם אין סתימות בפה, להתמיד עם הכדורים חודשיים.
אם יש סתימות בפה להתמיד עם זה לכל החיים. כאשר הסמפטומים עוברים אפשר להסתפק ב200 מ"ג. (ולהוריד מהמינון של 600 מ"ג)
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_לקחת תוסף מזון של alpha lipoic acid שמסלק מתכות מהגוף. הקנדידה נמשכת לגוף בגלל עומס המתכות בגוף. לקחת מזה 200 מ"ג אם הסמפטומים לא חזקים, אבל אם זה מקרה חמור, לקחת 3 כדורים ביום שזה 600 מ"ג ביום.
אם אין סתימות בפה, להתמיד עם הכדורים חודשיים.
אם יש סתימות בפה להתמיד עם זה לכל החיים. כאשר הסמפטומים עוברים אפשר להסתפק ב200 מ"ג. (ולהוריד מהמינון של 600 מ"ג)_

אני מבקשת: PLEASE DON'T TRY THIS AT HOME!!!!!!!

זה נכון שקנדידה עלולה להיות קשורה להרעלת מתכות, בעיקר כספית.
אבל
התהליך המתואר לעיל הוא קילציה לכל דבר ועניין.
קילציה היא תהליך שבו נוטלים תרופה הנצמדת (קילציה מלשון CLAW) לכספית ומתכות אחרות, הופכת אותן למסיסות במים ועל ידי כך ניתנות להפרשה מהגוף (בשתן בצואה ובזעה).
קילציה היא תהליך רציני ומורכב בעל תופעות לוואי גם כאשר עושים אותו נכון, ובעל סיכון אמיתי כשעושים אותו לא נכון.
ולכן:
לא עושים קילציה בלי רופא מנוסה ומבין.

חומצה ליפואית היא חומר טבעי שעושה קילציה לכספית, בדיוק כמו התרופות המיועדות לכך. המינון של החומצה הליפואית נקבע על פי משקל החולה. תדירות הלקיחה על פי אנדי קטלר היא כל 4 שעות, כולל בלילה, כדי לקיים רמה אחידה של הכספית בדם (יש החולקים על דעתו בנושא התדירות, אני אישית מצאתי שזו הדרך ההגיונית והבטוחה ביותר).

קילציה מסוכנת אפילו יותר עם חומצה ליפואית מאשר עם תרופות כמו DMSA או DMPS, כי חומצה ליפואית נחשבת כחוצה את גבול הדם-מוח.
לכן, נהוג (ואנדי קטלר ממליץ) להתחיל קילציה עם תרופות כמו DMSA ו-DMPS שאינן חוצות את גבול הדם מוח. לאחר כמה חודשים של כמה "סיבובים" של קילציה על תרופות, כאשר במקביל עושים בדיקות ורואים שרמת המתכות יורדת משמעותית, אז ורק אז מוסיפים את החומצה הליפואית.
כאשר לא עושים זאת בצורה הנ"ל, יש חשש שהחומצה הליפואית תנייד מתכות לתוך המוח.

לא עושים קילציה יום יום, לא במשך חודשיים ובוודאי שלא כל החיים.
ראשית, זהו תהליך שקשה לגוף.
שנית, לחומרים העושים קילציה יש נטייה לעשות קילציה גם למינרלים חיוניים. לכן קילציה אחראית נעשית במשך כמה ימים פעם בשבוע, או שבועיים, או חודש, כאשר ביתר הזמן מקפידים לקחת מינרלים כדי להשלים את החוסרים.

אני אישית לא ממליצה על הצירוף של DMSA עם חומצה ליפואית כי הוא גורם להתפרצות של קנדידה (מניסיון כואב שלנו ושל אחרים). אבל גם חומצה ליפואית לבדה עלולה לגרום להתפרצות כזו.

בשום פנים ואופן לא עושים קילציה כשיש סתימות אמלגם בפה!!!!!! זה עושה יותר נזק מתועלת!!!!!
עדיף בהרבה להוציא את הסתימות אצל רופא שיניים העובד לפי פרוטוקול מוקפד (ראו בעמודים המוזכרים להלן), ובמקביל (הכרחי) להתחיל קילציה כיוון שהוצאת הסתימות כשלעצמה משחררת כספית לתוך הגוף. אם בוחרים לא להוציא את הסתימות - אין לעשות קילציה בשום צורה.

כמה זמן לוקחת קילציה?
קילציה לא לוקחת חודשיים.
קילציה אחראית (במינונים נמוכים, בתדירות גבוהה, שלושה ימים בשבוע או במרווחים גדולים יותר) לוקחת בממוצע כשנה-שנתיים. בהחלט ניתן לעתים לראות שיפור בתוך כמה חודשים. אבל חודשיים זה בדרך כלל הזמן שבו המתכות מתחילות באמת לצאת. לעתים קרובות זה הזמן שבו תופעות הלוואי הן בשיאן. להפסיק בשלב הזה זו טעות שעלולה להזיק מאוד.

ראו גם:
הרעלת כספית
באופן טבעי ככת
ניקוי מתכות מהגוף
כספית בחומרים דנטלים
סתימות כסף וסתימות שורש
ובדף הבית שלי.
יעל_אחרי_שנתיים*
הצטרפות: 19 יולי 2006, 23:48

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי יעל_אחרי_שנתיים* »

קנדידיות יקרות, חזרתי!...
כל שנה אותו סיפור, כמו שעון. דיאטה, לא דיאטה. אני חוטפת קנדידה בנרתיק כל קיץ.
ובד"כ נופלת ישר לבור עמוק של הערכת חיי מחדש וכל היתר
והפעם, התחלתי כועסת נורא- שוב?? שוב????
איך זה תופס אותי בהפתעה כל פעם!
הרי בשנים האחרונות שיניתי את חיי מקצה לקצה כל שנה
הייתי במערכת יחסים גוססת- חטפתי
הייתי במערכת יחסים כואבת, לוהטת- חטפתי...
עכשיו אני במערכת יחסים חמה ומקבלת- חטפתי גם חטפתי!
קראתי את כל הדף, מהתחלה, ראיתי דברים שכתבתי לפני שנתיים. בהתלהבות מהדיאטה.. מכינה יוגורט...
נורא כעסתי. האופטימיות הזאת עם הדיאטה.
חשבתי שזו בדיחה, שאם שיניתי את החיים שלי כל כך, אפילו עזבתי את הארץ (עכשיו אני לא בארץ) והקנדידה חוזרת, אז זו בדיחה לדבר על טיפול ושינוי..
אבל אז קראתי עוד.. וחשבתי עוד...
ומה שנאווה כתבה בעצם היה הכי חזק, כלומר בשבילי זה אמר
שבעצם אני לא יכולה לברוח מעצמי...
אבל מה אני אעשה עם זה?
אכן, יכול להיות שהכל, קיבינימט, נכנס לי מתחת לעור!
וזה קשה רגשית, גם בלי הדיאטה
זה משנה את ההתנהגות שלי, את המצב רוח, בלי סיבה נראית לעין... ואנשים מרגישים את זה. לא לכולם אני יכולה להגיד שמטריפה אותי פטריה וגינלית...
בעצם רק נכנסתי כדי לראות אם מישהו כתב משהו על משחת קלנדולה 10 אחוז של וולדה, אבל יצא לי מין השתפכות...
אז אםם.. מישהו יודע אם המשחה הנ"ל יכולה לעזור?
כי חוצמיזה כל מה שיש לי זה תכשירים אנטי פטריתיים רפואיים ביותר ומאד לא טבעיים, שאריות מהקיץ שעבר כמובן...
יעל_אחרי_שנתיים*

טיפול בקנדידה

אני חייבת להמליץ למי שעוד לא ניסתה ארומתרפיה שתלך על זה. ואו זה כל כך עוזר שזה מדהים. הסברים טובים יש בדף ארומתרפיה ושמנים
משהי_לשיר_נ*
הצטרפות: 23 יולי 2006, 01:14

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי משהי_לשיר_נ* »

אשמח אם תספרי עוד על FOS
האם הקנדידה היתה במצב מתקדם (שלי מרוחה לה להנאתה על הלשון כולו וחייה לה שם באושר כשנתיים איככככככככ)
האם היא נעלמה לך כלא היתה?
אשמח לשמוע פרטים
משהי
משהי_לשיר_נ*
הצטרפות: 23 יולי 2006, 01:14

טיפול בקנדידה

שליחה על ידי משהי_לשיר_נ* »

ובנתיים עד ששיר תהיה כאן לענות לי...
יש משהי/ו שהיה לה/ו גנדידה על הלשון והיא מוגרה?
יעל_אחרי_שנתיים*

טיפול בקנדידה

היתה לי בילדותי והיא הוחלפה בקנדידה וגינלית בבגרותי... יותר שווה בלשון!
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה קונבנציונלית”