טיפול בפיגמנטציה
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
- דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*
טיפול בפיגמנטציה
בעיה שמציקה לי ואולי מפה יבוא רעיון לטיפול. בגיל 28 הפסקתי לקחת גלולות אחרי שימוש של שנתיים בלבד. לצערי גם השימוש הזה (שהיה הראשון והאחרון בחיי) הותיר את אותותיו.
נוצרה לי פגמנטציה באזור המצח בעקבות השימוש בגלולות. היה נראה לי שזה קצת השתפר אחרי שהפסקתי להשתמש בהן אך בשנה האחרונה אני שמה לב שזה התפשט דווקא - עכשיו גם לאזור השפם, במצח הפך ליותר בולט ועוד אזורים בפנים. זה נורא נורא מבאס אותי.
אני בת 32. הייתי אצל רופאי עור קונבנציונלים, אחד רקח לי איזו משחה אבל אני לא נלהבת להשתמש בה. קראתי איפשהו שמשחות כאלה עשויות להגביר דווקא רגישות לעור השמש וחוצמזה אני תוהה אם יש משחות או דרכים אחרות טבעיות לטיפול בבעיה. אני משתדלת להקפיד לא לצאת מהבית ללא כובע ומשקפי שמש כדי לא להחמיר את המצב. מכירה מישהי שזה קרה לה אחרי ההריון ומאז היא הולכת עם מייקאפ לכל מקום. לא מתאים לי להתנהל כך, אבל מצד שני זה ממש מפריע לי.
נוצרה לי פגמנטציה באזור המצח בעקבות השימוש בגלולות. היה נראה לי שזה קצת השתפר אחרי שהפסקתי להשתמש בהן אך בשנה האחרונה אני שמה לב שזה התפשט דווקא - עכשיו גם לאזור השפם, במצח הפך ליותר בולט ועוד אזורים בפנים. זה נורא נורא מבאס אותי.
אני בת 32. הייתי אצל רופאי עור קונבנציונלים, אחד רקח לי איזו משחה אבל אני לא נלהבת להשתמש בה. קראתי איפשהו שמשחות כאלה עשויות להגביר דווקא רגישות לעור השמש וחוצמזה אני תוהה אם יש משחות או דרכים אחרות טבעיות לטיפול בבעיה. אני משתדלת להקפיד לא לצאת מהבית ללא כובע ומשקפי שמש כדי לא להחמיר את המצב. מכירה מישהי שזה קרה לה אחרי ההריון ומאז היא הולכת עם מייקאפ לכל מקום. לא מתאים לי להתנהל כך, אבל מצד שני זה ממש מפריע לי.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
טיפול בפיגמנטציה
איך זה נראה?
איך זה נראה אחרי חשיפה לשמש/שיזוף?
כי לפעמים מדובר בסוג של פטריה.
איך זה נראה אחרי חשיפה לשמש/שיזוף?
כי לפעמים מדובר בסוג של פטריה.
טיפול בפיגמנטציה
גם לי יש את אותה הבעיה. לפי מה שהבנתי אין מה לעשות, זה עניין של נטיה של העור. קוסמטיקאית רפואית אמרה לי שאין בכלל מה לנסות לטפל בזה עד אחרי שאסיים עם כל הלידות וההנקות, כיוון שבכל הריון ההורמונים גורמים לפגמנטציה לחזור. אח"כ יש כמה דרכים לטפל- החל ממשחות של ויטמין A (שאסורות בהריון) ועד לפילינג עדין. מה שנכון הוא שבזמן הטיפול העור הרבה יותר רגיש לשמש ואם נחשפים הבעיה מחמירה. דבר נוסף שידוע לי שאסור לעשות בעור עם פגמנטציה זה פילינג גרגרים (כזה שעושים לבד בבית- עם כל מיני סבונים או קרמים שמכילים גרגרים ו"משייפים" את העור), זה בגלל שהפעולה הזאת גורמת לזליגה של המלנין (הצבען של העור) לשכבות תחתונות יותר ואז הוא הופך לקבוע.
בקיצור, הפתרון היחידי (לא התערבותי) הוא לא לקחת גלולות, ולהזהר מאד מהשמש![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
בקיצור, הפתרון היחידי (לא התערבותי) הוא לא לקחת גלולות, ולהזהר מאד מהשמש
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
-
טיפול בפיגמנטציה
איך זה נראה? מן כתמי כהים מפושטים.. בשפם יש לי באופן סימטרי מן שני כתמים קטנים. על אף והלחיים יש גם מן אזורים כהים יותר ועל המצח זה הכי גרוע - מן כתם מתפשט מעל הגבות ומעל האף כשבאמצע יש נקודה שנותרה בהירה (לא יודעת אם זה נוצר כתוצאה משימוש שכן עשיתי תקופה קצרה להבהרה של הכתמים או משהו אחר). הייתי בצליחת הכנרת לפני שבועיים ולמרות שנמרחתי (טוב, הייתי שלוש שעות במים) היה לי ברור שיצאתי שהכתמים הרבה יותר בולטים. עוד לא ילדתי. זה אומר שזה עוד יהיה יותר גרוע? אחרי הלידות,עוד 10 שנים אוכל לטפל במראה החיצוני שלי? ..
-
טיפול בפיגמנטציה
עוד משהו - כתמים על השפם נוספו בחצי שנה האחרונה. אני לא לוקחת גלולות כבר 4 שנים כאמור ולא נראה לי שעשיתי איזשהו שינוי לאחרונה שהיה אמור להשפיע עלי הורמונלית. עניין של גיל?
טיפול בפיגמנטציה
גם לי יש כתמים כאלו במצח ובשפם. זה התחיל בהריון הראשון. עכשיו אני בהריון שני ומאד חוששת שזה יתגבר. הייתי אצל רופאת עור שאמרה שאפשר לטפל בזה במשחות אבל רק בחורף כי יש פחות שמש. (אסור להחשף לשמש בזמן השימוש במשחות). חשבתי לעצמי שזה מאד בעיתי כי בחורף הישראלי יש המון שמש ואי אפשר לגמרי להמנע מחשיפה. בכל מקרה הרופאה גם אמרה לי שזה שהכתמים צצו לי בהריון הראשון לא אומר כלום על מה שיקרה בהריון השני. יכול להיות שבשני לא יצוצו עוד כתמים. נקווה... אז אני שוקלת אולי בחורף, אחרי הלידה, ללכת שוב אל הרופאה ולהתחיל את הטיפול במשחות הללו. בנתיים אני משתמשת לעיתים (ובעיקר כשרוצה להראות טוב) במייק אפ שיש לו גם מקדם הגנה מהשמש. מבאס... אשמח לשמוע מכאלו שהתנסו במשחות. הבנתי שגם אם הן עוזרות זה בכל מקרה יכול לחזור אח"כ.
-
טיפול בפיגמנטציה
תודה למגיבות, אפילו שהתגובות לא ממש מעודדות...
-
טיפול בפיגמנטציה
מה עם שינויים שקשורים לתזונה או משהו טבעי שאפשר להשתמש בו?
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
טיפול בפיגמנטציה
היה לי ברור שיצאתי שהכתמים הרבה יותר בולטים
יותר כהים מהעור או יותר בהירים?
כי באמת יש פטריה שנקראת ורסיקולורה וגורמת לתופעה כזאת. שווה לבדוק.
בשני המקרים אגב יש טיפול ארומתרפי.
יותר כהים מהעור או יותר בהירים?
כי באמת יש פטריה שנקראת ורסיקולורה וגורמת לתופעה כזאת. שווה לבדוק.
בשני המקרים אגב יש טיפול ארומתרפי.
-
טיפול בפיגמנטציה
מיכל,
הם יותר כהים. תודה על המידע. אבדוק את הנושא של הפטריה. אני מטופלת אצל מטפל ברפואה סינית שמתמחה בעור (עבור כל מיני בעיות - בין היתר פטריה באוזן - אולי קשור?). הוא נתן לי איזה קרם לחות שכרגע מרגיש שעוזר כמו כוסות רוח למת (כלומר, לא עוזר.). אשאל אותו שוב.
הם יותר כהים. תודה על המידע. אבדוק את הנושא של הפטריה. אני מטופלת אצל מטפל ברפואה סינית שמתמחה בעור (עבור כל מיני בעיות - בין היתר פטריה באוזן - אולי קשור?). הוא נתן לי איזה קרם לחות שכרגע מרגיש שעוזר כמו כוסות רוח למת (כלומר, לא עוזר.). אשאל אותו שוב.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2014, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של דרדרית_בין_החוחים*
טיפול בפיגמנטציה
יש ל"פוראבר" משהו על בסיס אלוורה, אמור להיות טבעי ברובו. לא בטוחה שלגמרי.
טרם נוסה על ידי אבל שמעתי שעובד ומתכוונת לנסות.
אדווח אם אזכור...
טרם נוסה על ידי אבל שמעתי שעובד ומתכוונת לנסות.
אדווח אם אזכור...
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
טיפול בפיגמנטציה
פרסומות -- לא באתר הזה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טיפול בפיגמנטציה
היי השימוש בתרכובת גליקמן עוזרת? נגד כתמי שמש?
טיפול בפיגמנטציה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
גם לי יש פיגמנטציה באיזור השפם, זה נראה כאילו יש לי מלא שיערות.
לגבי הטיפול שרשום כאן:
טיפול טבעי בקרם ליום לפיגמנטציה
שמן ורדים 2 טיפות
שמן גרניום 3 טיפות
שמן מליסה 4 טיפות
שמן רוזווד 5 טיפות
את הכל לערבב ב- 50 מ"ל קרם
מאיפה קונים את השמנים האלו?
שמים את הכול בתוך קרם יום רגיל? שימוש יומיומי?
האם זה גם מתאים לטיפול בסימני מתיחה?
גם לי יש פיגמנטציה באיזור השפם, זה נראה כאילו יש לי מלא שיערות.
לגבי הטיפול שרשום כאן:
טיפול טבעי בקרם ליום לפיגמנטציה
שמן ורדים 2 טיפות
שמן גרניום 3 טיפות
שמן מליסה 4 טיפות
שמן רוזווד 5 טיפות
את הכל לערבב ב- 50 מ"ל קרם
מאיפה קונים את השמנים האלו?
שמים את הכול בתוך קרם יום רגיל? שימוש יומיומי?
האם זה גם מתאים לטיפול בסימני מתיחה?