טיפול בכוויות

אנונימי

טיפול בכוויות

שליחה על ידי אנונימי »

המלצות לטיפול בכוויות שמש, מהדף טיפול בכוויות שמש שנמחק:

ע ע ע ממליצה מאוד על אלוורה, רצוי ג'ל אלוורה טהור ישירות מעלה של הצמח, חתוך לאורך.
  • הנטורופתית ענבל נתן בר ממליצה על שמן אתרי לבנדר ישירות על הכוויה, וממליצה להמשיך למרוח לפי הצורך (כש'מרגישים' את הכוויה). משכך את הכאב, מחטא, והכי חשוב עוזר לריפוי של הכוויה עד לרמה ש- כאילו לא הייתה כוויה. גם ביצה חיה על הכוויה עובדת לדבריה אם כי יותר מסריחה. מדגישה לקרר את הכוויה במים פושרים ולא לשים מים קרים (אפילו מי ברז קרים ממש לא מתאימים) או קרח, כי הבדלי הטמפרטורות גורמים לעור לטראומה גדולה יותר.
  • פלוני אלמונית ממליץ למרוח על מקום הכוויה יוגורט צונן. הטיפול הטוב והיעיל ביותר. ההקלה כמעט מיידית.
  • ציל צול מספרת כי קיבלתה המלצה במייל למרוח את הלבן של הביצה. הרעיון - יש בו המון קולגן. זה מרגיע וגם גורם לכך שלא יישארו סימנים. לא ניסיתי בעצמי אבל נראה לי שלא יזיק לנסות. רפואה שלמה.
  • אנונונונימית טוענת כי על כויות קשות דרגה אחת, להקלה מיידית: וולטרן
  • אפ רוח מייצרת משחות טיפולית מצמחי מרפא חמאות ושמנים, אחד המוצרים האפקטיביים במיוחד היא משחת לבנדר
או בשמה העממי "משחת פלא". היא באמת עושה פלאים לעור, לכוויות, פצעים , עקיצות, וכויות שמש.
למשפחות עם ילדים זה עזרה ראשונה בסיסית וחיונית. אפשר לפנות אלי בדף בית או במייל efratal6 בג'י מייל.
ברקת_לוין*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2001, 03:09

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ברקת_לוין* »

אני זקוקה לעצה מהירה
לפני יומיים הפגנתי כישרון וירטואוזי והצלחתי לשפוך על עצמי צלחת מרק רותח. יש לי כוויות דרגה שניה באזור שבין הצוואר והחזה. אני חוששת מצלקות כי זה אזור חשוף. ולא מתחשק לי ללבוש "גולף" בקיץ.
האם יש משהו שאפשר לעשות?
יפעת_פיירמן*
הצטרפות: 14 ספטמבר 2001, 14:09
דף אישי: הדף האישי של יפעת_פיירמן*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יפעת_פיירמן* »

ברקת שלום.
חברה שלי מרחה קרם רסקיו (פרחי באך) על כוויה וסיפרה שזה חולל פלאים. ההחלמה של המקום היתה מהירה ולא נשארה צלקת.
אני חושבת שכדאי לך לברר גם בקשר לשמן לבנדר (איכותי!). אני יודעת שהוא טוב לפצעים וחתכים אבל לא יודעת בקשר לכוויות.
בהצלחה והחלמה מהירה.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

שמן לבנדר מעולה לכוויות
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי בשמת_א* »

ברקת שלום,
אוי, זה בטח היה נורא.
אני מצילה כוויות במריחה של המון אלו-וורה מייד אחרי שזה קורה ואחרי השטיפה במים קרים רבים. אבל אחרי יומיים אני לא בטוחה. בכל זאת ייתכן שגם בשלב הזה האלוא-וורה תעזור. מעניין מה אחרים יודעים על זה. אגב, אני משתמשת באלוא-וורה טהורה שקניתי בחנות טבע.
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי עוף_החול* »

נשרף לי הגב. (זה בגלל שנתתי שישכנעו אותי שיום אחד בלונה גל זה לא סוף העולם)
זו חוויה שלא חויתי לפחות 15 שנים וחוץ מאשר לנסות לגרד (אני לא מגיעה לשם) ולהתלונן במרץ אין לי שום רעיון יעיל.
אולי למישהו יש רעיונות יותר טובים שיפסיקו את הגירוד הזה?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אלו-וורה. שוב ושוב ושוב. (עדיף מיד מההתחלה, אבל זה עוזר גם בשלב הגירוד)
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי עירית_ל* »

ולדאוג שבמשך כמה שעות שכבת האלו-וורה לא תתייבש. כל הזמן לתחזק ולחדש.
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

טיפול בכוויות

שליחה על ידי אני* »

למרוח לבן או אשל על הגב.
זה גם מצנן וגם מרגיע את העור.
רק שלא כל כך אפשר לצאת כך מהבית.
ארני*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 13:07

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ארני* »

לפני חודש היינו בכנרת ושרפתי את היד מסיר רותח , מישהו אמר לי למרוח משחת שיניים זה עוזר כמו נס.
כדאי שמישהו ימרח לך כי בעצם את לא יכולה להגיע...
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

טיפול בכוויות

שליחה על ידי דנה* »

נכוותי ממגהץ בזרוע, מישהו יודע מהי השיטה הכי מהירה להפטר מכוויות וכמה זמן לוקח לכוויה להעלם?
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי עדי_ל* »

אני נכווית לעיתים קרובות מהמבער שעובדת איתו, ויש לי שמן לוונדר על שולחן העבודה.
ברגע שנכווית, מורחת ממנו כמה טיפות ועליהן מצמידה קרחון.
בהמשך-מקפידה למרוח את המקום בלוונדר, לי זה עזר מאוד לשקם כווייה לא נעימה בכף היד.
כמה זמן? תלוי בחומרת הכווייה.
ab*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2005, 22:06

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ab* »

במקום - לסחוט לימון על הכוויה !!
נשמע לא טוב אבל עובד נהדר
אנחנו משקים תעציצים ברסקיו אבל על כוויות - רק לימון
מיכלונת_פה*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

לפני שנה נכוותי ממים רותחים - ישר טפטפתי רסקיו, אח"כ גם אלוורה, כמה שעות כל פעם רסקיו ואלוורה וקרח ושוב רסקיו ועדיין כאבי אימים ושומדבר לא ממש מרגיע... עד שחבר שלי דאז הכין לי מתכון פלא מ"תרופות סבתא" (הספר): מיץ כרוב + חלמון ביצה!!! עבד פלאים!!! סוף סוף נרגע הכאב ותוך כמה ימים (?) נרפאה לי לגמרי הכוויה בלי להשאיר זכר!!! (אולי גם בזכות הרסקיו שטפטפתי על ההתחלה...)
מנסה_לעזור*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי מנסה_לעזור* »

אסור לשים כלום חוץ ממים ומשחות מתאימות. תרופות סבתא, שלעיתים טובות מכל דבר אחר, עלולות במקרה של כוויה לגרום לזיהום וצלקות.
משחה מעולה לכוויות (ופצעים בכלל,): vita merfen. משחה שויצרית שאינה מצריכה מרשם רופא ועל כן אינה מכילה קורטיזונים וכד'. דומה ל'סביעור' אך יעילה הרבה יותר.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני מחשפת מישהו שיכול לייעץ לנו בנושא של כוויות בין דרגה שניה לשלישית (לא מצליחה שלא לרתוח על האדם שהחליט להטמין את פחמיו הלוהטים מתחת לערימת חול בחורשת טל בלי לוודא שהם אכן כבויים וצוננים...) הקטן כבר שלושה שבועות אחרי והאזור לא מחלים כמצופה. למיטב ידיעתי, כיוון שהכל עוד פתוח שם, אסור למרוח שמנים או שומדבר בסגנון. הוא נחבש פעמיים ביום עם סילברול והכירורג הפלסטי אמר שהשבוע נצטרך להכריע לגבי השתלת עור...
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אוי אלוהים !איזו זוועה!
קראתי את ההודעה שלך רסיסים וממש אפשר להבין שפשוט עברתם חויה איומה.בטח באתם לעשות פיקניק ויום כייף..והובהלתם לבית חולים.

אני לא מומחית גדולה בכויות ,הבעיה עם כויות זה שהן עלולות להזדהם.זה מה שחשוב מאוד למנוע.
העור מהווה שכבה של הגנה מפני פאתוגנים ,ומאחר שהוא נשרף ונשרפו כל השכבות שלו =דרגה 3 ,הרקמות חשופות ואין דבר חביב יותר על כל מני החידקים ולו הבאנליים והמצויים בכל מקום מאשר להתחיל להתישב בגן עדן שכזה.
לכן מה ששמים על כויות חייב להיות סטרילי.
חשוב מאוד לדעתי להתיעץ עם הרופא שמטפל בכם כדי שהוא לא יכנס לויברציות רעות ויחשוב שעכשיו בגלל שניסיתם חומר חדש הוא יצטרך להטרות את הכויה =לחתוך בבשר עד למקום שאין בו חידקים(נורא כמו שזה נשמע).כירורגים לא רוצים סתם עבודה וסתם סיבוכים.גם אתם לא.
תנסו להתיעץ עם הרופא/אחות מומחית בפצעים (אפשר לברר בכל בית חולים יש אחות כזו וגם במרפאות הגדולות של קופ"ח ושיקום),אם יש מצב לשים ג'ל .אולי עדין קיים התכשיר של קונווטק,או שמיבאים עכשיו של חברה אחרת .
בכל מקרה שווה להגיע עם אחות פצעים למפגש ,אפילו עם הרופא.יש המון פטנטים חדשים והן מאוד מעודכנות ,הן גם נלהבות מאוד מהעבודה הזו ויכולות להקדיש הרבה תשומת לב.
יש מוצרים על בסיס אצות שהם מאוד נעימים , קלים לשימוש וממש מרפאים.אבל חשוב מאוד שהרופא יסכים לזה,כי באמת זה מורכב ועלול להסתבך.

אני לא יודעת אם אמרו לך , אבל כויה דרגה 3 זה עסק להמון זמן, תשאלי את הכירורג /האחות מה הצפי שלו, מה תהליך השיקום .

אולי זה עלול להיות מאוד לא מתחבר בשבילך ואפילו מעצבן. אני רוצה להתיחס לגורם לכויה.הרשלנות של מישהו אחר.
כתבת שאת

לא מצליחה שלא לרתוח על האדם שהחליט להטמין את פחמיו הלוהטים מתחת לערימת חול בחורשת טל בלי לוודא שהם אכן כבויים וצוננים..

הבן אדם לא יודע שזו ממש שיטת בישול לשים גחלים בחול.הם שומרים על טמפרטורה גבוהה המון זמן והקדירה שנקברת איתם ביחד יוצאת נהדרת.פשוט בורות,לדעתי.

אולי העבודה של בירון קיטי מתאימה לך ,
אולי תיקשור ,
אולי לואיז הי וספרי גוף נפש נוספים?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

תודה אילה.
זה בסדר, אני לא יותר מדי עסוקה בקטע של האיש ההוא. אני לא חושבת שהוא בישל קדרה אלא פשוט טמן שם את הפחמים בתום לב אחרי שסיים למנגל. כבר כשזה קרה, וקטע את חופשתנו הנהדרת באיבה, אמרתי לילדים היותר גדולים שהיו נורא מאוכזבים, שאני יודעת שקשה לנו לראות את זה ככה עכשיו, אבל כנראה שזה רק לטובה...

מה זה אחות פצעים ?? בינתיים הוא חבוש ובהתחלה כשהיה חשד קל לזיהום הוא מייד טופל במשפחה אנטיביוטית והכוויה נראית הרבה יותר טוב...
קראתי באינטרנט על פרופ' משה שטרנפלד שנכווה בעצמו כוויות כאלה שאפילו הרגו אותו והוא עבר שתי החייאות. הוא טיפל בעצמו באמצעות "לייזר רך". מישהו שמע על הדבר הזה ?
הוא מוכן לקבל אותנו במרפאה שלו (היה רופא בבית חולים וכיום מטפל ברפואה סינית).
הכוויה של גלעד הוגדרה כדרגה שניה אבל לפי התייחסות הרופא אנחנו תוהים האם זה כבר גובל בדרגה שלישית (כואב לו אבל הוא כבר לא צורח בכל החלפה ולכן לא ברור האם נפגעו גם קצות העצב..).

אפרופו העבודה של ביירון קייטי וכו' - ממש לפני החופשה החלטתי שכשחוזרים ממני אני מנסה גמילת לילה... ועכשיו, לא גמילה ולא נעליים. ההנקה התגלתה שוב, עבורו, כמשכך הכאבים האולטמטיבי. הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לקבל שומדבר אחר (מוכר כבר גם ממחלות חום ואחרות שלו...).

קבענו גם עם פרופ' שטרנפלד וגם חוו"ד נוספת בהדסה עין כרם.
האמת, אני מעיזה לכתוב שנשמח כמובן לכל מי שמוכן להשחיל תפילה קטנה להחלמה שלו יחד כם על שאר הפצועים והחולים...
יפנית*
הצטרפות: 10 דצמבר 2006, 16:50

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יפנית* »

הבת שלי הכניסה יד לתנור גז (האצבע נתקעה שם עד שחילצתי אותה) ויש לה 2 כוויות על האצבע המורה.
היא בת שנה ועדיין זוחלת.
שמתי מים קרים ואלו-ורה אבל נראה שיש זהום.
לא רציתי לחבוש כי חשבתי שעדיף שיתאוורר.
רציתי לשמוע עצות מה לעשות?כן לחבוש?
איך לטפל בזהום?
יפנית*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יפנית* »

מישהו???
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לכוויות לא קשות מדיי אין כמו ויטמין E (ממקור טבעי).
עובד כמו קסם. מורחים מייד וההחלמה מהירה. יותר מאשר בעזרת כל דבר אחר שניסיתי.
יפנית, אני לא מומחית בכלום, ולא יודעת מה הייתי עושה במקומך. אולי אם היא זוחלת ומשפשפת כך את האצבע או מתעסקת אתה בצורה אחרת, הייתי חובשת.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

יפנית, שמן לבנדר במריחה ישירה ללא דילול יכול להקל מאוד, לחטא ולהאיץ ריפוי. עם זאת לא הייתי מוותרת על בדיקה אצל רופא המשפחה.
יפנית*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יפנית* »

תודה.
המשכנו לנקות במשך כל היום. ירדה הקליפה כמה פעמים.
היום הלכנו לרופא והוא אמר שאין זיהום ושעדיף לחבוש עד כמה שניתן (היא מורידה מיד).
אמר לבחון אם מתפתח זיהום בשבוע הקרוב. האדמומיות אמורה לרדת והקליפה אמורה להעשות דקה יותר.
בנתיים זה נראה שחור ומלוכלך עם סיבים שהיא מלקטת. היא לפעמים מכניסה אצבע לפה (כמו חתולה המחטאה את פצעיה).
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

מצטרפת להמלצה על לבנדר. החלמה מהירה@}
איילת_חן*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי איילת_חן* »

מהנסיון שלנו ען כוויה לא נחמדה על האצבע לבת פחות משנה
ממליצה על קומבדורון של וולדה ולחבוש מעליו עד שמחלים
(יש בסופרפארם)
עורבני_מצוי*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי עורבני_מצוי* »

כאחד שחווה כוויה מאוד רצינית (דרגה ג), אחרי שנישפך לי בנזין על כל הרגל ונידלקתי (תרתי משמע)...רק אלו-ורה. היום בלי צלקות, השערות צמחו מחדש. לקחת כמה עלים בריאים של הקקטוס ולסחוט אותם, לשמור את המיץ במקרר, ולימרוח שלוש פעמם ביום, בהתחלה, עד שצומח העור, לחבוש סטרילי. לא ניתקלתי בשום משחה שעשתה את מה שאלו-ורה עושה...
עורבני_מצוי*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי עורבני_מצוי* »

אילת
סליחה שאני חוזר רק עכשיו, הייתי בחופשה בסיני ללא מחשב.
תשאירי דרך התקשרות ואשמח לענות על כל שאלה. אני אחרי הטיפול בבית חולים (חבשו עם משחה לבנה ומסריחה), עברתי דרך חבר רופא שסחט שיח אלוורה בשבילי, וכמו שכתוב למעלה, ככה עשיתי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יפנית
שמי אריאלה נכוותי לפני חודש בכוחה בדרגה גבוהה לזיהום שמתי משחה מרופא סינטומיצין ולצלקת פרח שקוראים לו גרניום לארתיח אתו ולשים כל יום זה עוזר מאוד הוא מקלף את העור רק 20 דקות לניח
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

נכוותם גם אני שמתי כל יום צמח שקוראים לו גרניום תכלו להשיג אתו במשתלה כל יום לשים אותו להתיח אותו לניח אותו פשוט 20 דקות לא משאיר צלקותבכלל אני מקווה שלא תצרכו לעבור השתלה אבל על יום לוקח זמן אבל הוא מחדש את התאים וגם לשים וזלין עים דבש פשוט לשמור שהמקום לא יהיה יבש זה חשוב ולזהום לשתמש עים באפין אוסינטומיצין או עזרקין אדום לזיהום בלבד אלוורה זה טוב שאין זיהום הוא מעלים את אדדמיות ואז העור פשוט מרפא לבד כמובן לשמור שהמקום יהיה רטוב לא לחשף לשמש במשך חודשים רצפות לשים קרם הגנה הכי גבוהה תזהרו ברגע שנחספים לשמש יש צלקות זה טוב שישגרודים זה אומר שאתם מבראים שזה מחדש את העור אני חקרתי הרבה מאוד כי נכוותי בבלון גז ברמה גבוהה מאוד אני מקווה שיכולתי לעזור מנסיוני זה עבד אני בחורה מאוד יפה וכול הפנים שלי נכוותי היום אני שוב שמחה תודה להם ממני אריאלה
סינית*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2006, 22:07

טיפול בכוויות

שליחה על ידי סינית* »

אתמול הלכתי לים וכולי נשרפתי בכתפיים מהשמש.
תוכלו לעזור לי ואמרו לי שיגורט עוזר אכן כך?
ואמרו לי שגם מרכך עוזר האמנם?
אלונית*
הצטרפות: 27 יוני 2012, 14:14

טיפול בכוויות

שליחה על ידי אלונית* »

אפשר לשים אלוורה
דדה_שם_חסוי*
הצטרפות: 01 יולי 2012, 13:37

טיפול בכוויות

שליחה על ידי דדה_שם_חסוי* »

נשרפתי מהשמש שהייתי בים והכתפיים של שורפות שמתי קרם הגנה אך שכחתי לשים הכתפיים מצפה לתשובה.
אין לי אלוורה וזמינה ואין לי זמן אני בסך הכל בת 12 אפשר עזרה תודה .
ממני דדה (שם חסוי)
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

יוגורט קר מאד מקל על כוויות שמש.
חומץ עוזר פלאים אם מורחים ישר אחרי שמקבלים כוויה ממקור אש או מנוזלים רותחים.
עוד דבר פחות טבעי - יש משחה מיוחדת שנקראת סילברול שמיועדת לכויות ולי עזרה מאד (להשג בבתי המרקחת)
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

נכוויתי משעווה בפנים מה עושים?
ענבל_נתן_בר*

טיפול בכוויות

שמן אתרי לבנדר נקי, כמה פעמים ביום (לא בעיניים)
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

הבת שלי ניכוותה לפני חודש בפנים ממרק חם אין זיהום בפנים אבל יש כתם אדום גדול בלחי מה למרוח? היא בת שנתים ושמונה
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

נכוותי לפני חודשיים מאדים חמים. עד אמצע הלילה קררתי בלי הפסקה את היד עם מים קרים (מהמקרר! מהברז זה לא הרגיע את הכאב).
אחרי כמה שעות של קירור, הכאבים נרגעו ואז התחלתי למרוח את הקרמים הטבעים שאני מכינה, במשך כמה שבועות, כמה פעמים ביום, עד שזה הבריא.

בהתחלה שמתי כמות גדולה של קרם על התחבושת, וכשלא הייתי צריכה יותר תחבושות - מרחתי כמות רגילה של קרם ישירות על הכוויה. מרחתי בכל פעם קרם אחר, אז אני לא יודעת אם אחד מהקרמים שלי יותר יעיל מהאחרים. בשורה התחתונה - אחרי כמה שבועות לא נשארה שום צלקת.
ניבה_שקד*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

בתהליך ההחלמה היה מצב שהעור התחלף ובשלב הזה טיפטפתי שמן לבנדר אתרי, למניעת זיהום, כמו שמטפטפים על פצע פתוח.
מ_דווחת*
הצטרפות: 23 נובמבר 2011, 11:45

טיפול בכוויות

שליחה על ידי מ_דווחת* »

פיפי על כוויות
ממש מעלים כוויות, שווה לנסות
אפשר לייצר קצת על טישו ולהניח את הטישו על הכוויה לדקה-שתיים
לשטוף וזהו
יודעת שזה נשמע הזוי, אבל זה עובד
וגם יש לזה הגיון הומיאופטי.
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

לפני יומיים מרחתי על הפנים משחה נקודתית לפצעונים, ואולי מרחתי קצת יותר מדי. .ונהיה לי כמו כוויה מה אתם מציעים? זה ממש מזעזע אשמח להצעות
ניבה_שקד*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

חמאת שיאה אורגנית. זה מרפא כל כוויה / צריבה / אדמומיות בעור.
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

כיצד מטפלים בכוויה מאדים חמים?
מקשיבה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 17:50

טיפול בכוויות

שליחה על ידי מקשיבה* »

לא רופאה, אבל ממה שידוע לי בעיקרון הטיפול הראשוני בכוויה הוא להזרים מים קרים (לא קפואים) על המקום במשך כמה זמן שאפשר (רבע שעה או יותר). אני חושבת שאם הכוויה לא מאוד רצינית (עור אדום) אפשר למרוח אחר כך אלו וורה. אבל הכי חשוב מים קרים זורמים, וחלילה לא להניח קרח על המקום. מדברת מניסיון של כוויה רצינית ביד שזו הייתה ההנחייה והטיפול הראשוני (מים קרים זורמים, לא קרח, לא למרוח כלום מבלי שבעל מקצוע ראה).
ג'יס_בכיס*
הצטרפות: 22 אפריל 2012, 20:57
דף אישי: הדף האישי של ג'יס_בכיס*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי ג'יס_בכיס* »

קיבלתי פעם עצה מהומאופת, שנוסתה מאז פעמים רבות בהצלחה עצומה עם כוויות קלות:
מים קרים למעשה פוגעים בהסתגלות התאים למכת החום שקיבלו. מה שעוזר להם הוא דווקא חום קל. ולכן מיד (מ-י-ד!!) עם הווצרות הכוויה לקרב את הכוויה עצמה בעדינות למקור החום ממנו התקבלה. לא קיבלתי בזמנו הוראות איך וכמה, אבל מנסיוני לקרב עד שמרגישים את החום אבל מבלי שהוא גורם לאי נוחות. להישאר כחצי דקה או יותר, תלוי בעוצמת הכוויה. באופן כזה התאים מתסגלים ומפעילים את מנגנוני ההגנה שלהם, ולא נוצרת שלפוחית. מנסיוני זה עובד במאה אחוז ממקרי הכוויות הקלות, וכבר אחרי זמן קצר אין אפילו רגישות במקום.

למעשה, זה כל כך מוצלח, שפעם בתי הגדולה קיבלה מכה מהשולחן, והקטנה מיד יעצה לה: "תקרבי את הרגל לשולחן!"...

וברגע שכבר נוצרה כוויה כי לא הכרת את הפטנט ההומאופתי- למרוח שמן היפריקום.
דרדרית_בין_החוחים*
הצטרפות: 24 מאי 2014, 22:41
דף אישי: הדף האישי של דרדרית_בין_החוחים*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי דרדרית_בין_החוחים* »

לכוויות חמורות- חשוב לדעת.
לבתנו היתה כוויה קשה על שטח נרחב, והרופא רצה לשלוח אותנו לבית חולים. שמעתי שהטיפול בבית חולים הוא מכאיב בצורה שקשה לדמיין. אנשים סיפרו לי שברחו מאשפוזים. אנחנו הלכנו לד"ר ליפו בירושלים והכוויה עברה ב"ה כמעט לא נשארה צלקת!
חיה גרין (גם בירושלים אבל נראה לי שיש מטפלים בשיטתה במקומות נוספים) טיפלה בבן של חברה בהצלחה. במקרה שלהם המצב היה יותר חמור ובהתחלה הם היו חייבים להיות בבית חולים (בהתייעצות עם רופאה בעלת גישה מאוד טבעית) אבל ברגע שיכלו להשתחרר עשו זאת.
לא ידוע לי לגבי טבעיות המשחות של שני המטפלים- אבל אין ספק שזה עדיף לאין ערוך מאשפוז בבית חולים.
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

רעיון שקיבלנו ועבד מאז ממש טוב:
לשים על הכוויה חלבון טרי של ביצה
אפשר גם בכמה שכבות
זה ממש מעלים את הכוויה היטב
כל טוב
מציפורי
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אלוורה בעציץ במרפסת גם מושך ציפורים ופרפרים
ומהג'ל לסחוט על הדרעקים ( פצעים כוויות וכיו''צ )
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אפשר אפילו בעציץ רחב קטן על אדן החלון במקלחת .
צמח פושטי שקשה מאוד להרוג ועם צניעותו כאמור אפילו מושך בעלי חיים.
אפשר ללמוד ממנו
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

שרפו אותי במועדון עם סיגריה בפנים הכווויה לא גדולה אבל זה בפנים כל דבר בולט ואני מפחדת שישאיר צלקת מה עושים?!?!?
ענבל_נתן_בר*

טיפול בכוויות

שמן אתרי לבנדר ישירות על הכוויה. אפשר לקנות בסופר פארם או בחנויות טבע. אם זו כוויה עמוקה ועלולה להשאיר צלקת, יש את השמן הזה שאני רוקחת שמונע צלקות לאחר כוויה
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יעל* »

היי, לפני שבוע נכוותי מאדים של קוסקוס. עדיין שורף לי מה אני עושה??
ענבל_נתן_בר*

טיפול בכוויות

שימי שמן לבנדר אתרי נקי על האיזור (כל עוד זה לא בריריות- עיניים/שפתיים/איבר מין). קני את האיכותיים (פרימוורה/ עומר הגליל/מדווז). בכל פעם ששורף לך. אם יש צלקת זה כבר סיפור אחר.
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

היי,לפני שלושה ימים קיבלתי כוויה ביד בזרוע מתנור חם.יש לי כאבים רבים וסימן עם אדמומיות והפצע עדיין פתוח.ברצוני לדעת מה הכי טוב לעשות על מנת שלא תיהיה לי צלקת ולהפחית כאבים.תודה.
סנונית_הסיפורים*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי סנונית_הסיפורים* »

לבן של ביצה טריה למרוח בשכבות כמה פעמים על הכוויה רצוי סמוך ככל האפשר להיווצרותה
זה פשוט פלא
רות*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 19:02

טיפול בכוויות

שליחה על ידי רות* »

היי
נכוותי לפני כשבוע מהטוסטר אובן, על גב היד. שטפתי את האזור במים קרים וזהו. לא ידעתי שכדאי לי לשים אלוורה או משחות אחרות. היה גלד ואדמומיות מסביב. הגלד הצטמטם מאז. ושמתי אתמול אלוורה והיום שמן לבנדר. יש עדיין אדמומיות גדולה והאזור טיפה טיפה מוגבהה מעל שאר השטח, אבל לא בהרבה בכלל... האם אני צריכה לחשוש מצלקת? והאם האדמומיות תעבור בקרוב? אין לי כסף למשחה נגד הצטלקות אז אני שמה מדי פעם שמן אתרי לבנדר
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

ניסיתי לעשות שעווה בעצמי ומעוותי מהשעווה מה אפשר לעשות? איך להרגיע?
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

אני חייבת עזרה דחוף הלכתי לים היום ונשרפתי בכל בגוף (במיוחד בפנים) תוך כמה זמן זה יעבור לי ומה אני יכולה למרוח כדי שזה יעבור כמה שיותר מהר
תודה לעוזרים
דניאל*
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

טיפול בכוויות

שליחה על ידי דניאל* »

שלום עשיתי לעצמי שעווה בשפם וכניראה זה היה מהיר וחם .. בהץחלה לא הרגשתי כלום וישר אלרי זה שמתי מיקאף.. אחרי איזה עשרים דות אני מרגישה ששורף לי ומרגישה שמתקלף לי העור .. קמתי בבוקר עם שתי כוויות .. נורא נורא שורף ..שמתי הלווארה ועדיין שורף מאוד וכואב .. מה עושים ?
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

לפני כיומיים נכויתי מאדים של מים חמים לא עשיתי שום טיפול וכעת התקלף לי העור יש לי כאב ואודם מה עושים
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

היי שמתי משחת שיניים על פצע בגרות אמרו לי שזה יוריד אותו אבל זה עשה לי כוויה וסימן מה לשים כדי שזה יעלם?? דחוףף
לא_משנה_העיקר_תעזרו*
הצטרפות: 07 מאי 2016, 21:58

טיפול בכוויות

שליחה על ידי לא_משנה_העיקר_תעזרו* »

היי בחופש נישרפתי והתחיל להיתקלף לי קצת מעל הברך אז קילפתי בעצמי ועכשו שורף לי כשאני מותחת את העורר מה אפשר לעשות/לשים?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

טיפול בכוויות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ללכת למיון.
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

כוויה יחסית קלה (כזו שנכווים משמן שקופץ או נגיעה בסיר רותח)
למצוץ את הכוויה- מאוד עוזר להרגיע ומרפא לאט לאט. כנראה ברוק יש חומרים
וגם שמן קוקוס עזר לי
תות*
הצטרפות: 13 מאי 2005, 03:20

טיפול בכוויות

שליחה על ידי תות* »

ני צריחה עזרה:עשיתי לעצמי שעווה בשפם ועשיתי כמה פעמים באותו מקום ויצא לי העור בחלק מהאזורים של השפם ואז זה נהיה כמו צלקת ואחרי כמה ימים פצע וקילפתי אותו והוא היה אדום ועכשיו יש לי כתמים שחורים/חומים כאלה מה לעשות?? אני אשמח עם תעני לי😄
תות*
הצטרפות: 13 מאי 2005, 03:20

טיפול בכוויות

שליחה על ידי תות* »

בבקשה תענו כי אני ממש מיתביישת שיראו לי את זה
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

שלום לכל מי שרואה את מה שכתב,י פה!!!
תקשיבו אני עושה לייזר כבר טיפול 5,
אחרי טיפול חמישי חודשיים לאחר מכן יצאתי עים המשפחה לנופש ומי כמוכם יודע שלצאת לנופש ולא לכנס לבריכה זה לא נופש בשבילי,
בקיצר השתזפתי וניהיה לי נקודות אדומות קטנות קטנות בידיים מה זה ???
למישהי זה קרה??
ניראה לכם שזה מהלייזר??
זה היה נראה בהתחלה כמו כוויות כאילו...
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

שלום ניקיתי שפם בשעווה מיוחדת לנערות שמחממים אותה על ידי כפות הידים רבע שעה לאחר מכן הרגשתי שהכל בוער ושורף מרחתי קרם שמתי שפתון על המקום זה הרגיע מעט אבל יום אחרי הופיע לי כוויה אדמומיות ושלפוחית מה ניתן לעשות זה גם שורף
רן_רחמים*
הצטרפות: 04 ינואר 2017, 02:31

טיפול בכוויות

שליחה על ידי רן_רחמים* »

שלום לכולם בקשר לכוויות אפשר לפנות למשפחת שולמן ברכסים הכל נעלם כלא היה אם מטפלים בסמוך לכוויה
רן_רחמים*
הצטרפות: 04 ינואר 2017, 02:31

טיפול בכוויות

שליחה על ידי רן_רחמים* »

ולמי שנשאר סמנים מהכוויות טוב ללעוס שעורים טריות והיכן שנתערבב עם הרוק למרוח ככה יום יום
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

יש לי סימן שנגרם מכויה מאפלציה כבר שנה מה לעשות שלא ישאר הסימן?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

דווקא מידע לא רע, עם סיכום יפה בהתחלה.
רק תוהה איך אף אחד לא הזכיר דבש?
קור_את*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
דף אישי: הדף האישי של קור_את*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי קור_את* »

לא למחיקה. דף מצוין. אפשר למחוק את הסוף. רוב הדף באופני לגמרי.
קור_את*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי קור_את* »

רק תוהה איך אף אחד לא הזכיר דבש?

זה עוזר ומעלים את הכוויה?
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יעלי* »

כתבו פה על חלבון ביצה
אני רוצה להצטרף להמלצה
זה ממש כמו קסם
למרוח על הכוויה ולתת לזה להיקרש
קור_את*

טיפול בכוויות

שליחה על ידי קור_את* »

למרוח על הכוויה ולתת לזה להיקרש

וזה גם מונע את הצלקת, כמו אלוורה?
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

טיפול בכוויות

שליחה על ידי יעלי* »

כן
פלוני_אלמונית*

טיפול בכוויות

האם לישון עם אלוורה מרוחה על הרגלים זה כדאי?
או שלשטוף את הרגלים?
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”