טאו להורות
-
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
טאו להורות
חזרתי עכשיו מטיול בנחל . הפריחה חוגגת , הריחות משכרים והשקט נפלא.
עלה בדעתי רעיון להציע לנשים שיש להם חשק לטייל ולדבר תוך הליכה, ללקט ולספר על הורות, לידות הנקות וכל מיני.
אני בדרך כלל מטיילת באזור נחל כזיב , המונפורט בשעות הבוקר . מי שבא לה להצטרף ספונטנית 054-4795241
עלה בדעתי רעיון להציע לנשים שיש להם חשק לטייל ולדבר תוך הליכה, ללקט ולספר על הורות, לידות הנקות וכל מיני.
אני בדרך כלל מטיילת באזור נחל כזיב , המונפורט בשעות הבוקר . מי שבא לה להצטרף ספונטנית 054-4795241
-
טאו להורות
קראתי זה עתה את ספור הלידה של טרה רוסה.
ואהבתי
סבלנות וכבוד לתהליך ולבריאה
ההריון המתמשך לתוך העשירי הוא ככל כך נפוץ בימינו, שהגיע הזמן שנבין שאנחנו מתיחסים לסטסטיקה של 9 ירחי לידה מתקופת התנ"ך .
שינינו את אורח החיים , את אורך היום(חשמל) וכמעט אנו לא מודעות יותר למחזור הירח ,אבל אנחנו מצפות מהגוף שלנו לזכור את הספירה העתיקה הזו.
רובנו מנהלות חיים במחזור מוארך ולא הולכות לישון בשקיעה וקמות בזריחה.
רבות משתמשות במשך שנים בגלולות ל"סידור המחזור" ולמניעת הריון.
אנחנו אוכלות מזון עתיר הורמונים
ורגילות להיעזר באחרים או בחשמל כמעט בכל המטלות בבית ומחוצה לו.
צריך לזכור שלתינוק אין שעון בבטן והוא לא קרא את הסטיסטיקות .
אני ילדתי שתיים מילדי בעזרת זירוז ואני כלל לא מתפלאה . זה התאים למצב ולמקום בו הייתי זוגית, רגשית....
אני ממליצה לכולנו לחזור ולהסתכל על הירח .
ואהבתי
סבלנות וכבוד לתהליך ולבריאה
ההריון המתמשך לתוך העשירי הוא ככל כך נפוץ בימינו, שהגיע הזמן שנבין שאנחנו מתיחסים לסטסטיקה של 9 ירחי לידה מתקופת התנ"ך .
שינינו את אורח החיים , את אורך היום(חשמל) וכמעט אנו לא מודעות יותר למחזור הירח ,אבל אנחנו מצפות מהגוף שלנו לזכור את הספירה העתיקה הזו.
רובנו מנהלות חיים במחזור מוארך ולא הולכות לישון בשקיעה וקמות בזריחה.
רבות משתמשות במשך שנים בגלולות ל"סידור המחזור" ולמניעת הריון.
אנחנו אוכלות מזון עתיר הורמונים
ורגילות להיעזר באחרים או בחשמל כמעט בכל המטלות בבית ומחוצה לו.
צריך לזכור שלתינוק אין שעון בבטן והוא לא קרא את הסטיסטיקות .
אני ילדתי שתיים מילדי בעזרת זירוז ואני כלל לא מתפלאה . זה התאים למצב ולמקום בו הייתי זוגית, רגשית....
אני ממליצה לכולנו לחזור ולהסתכל על הירח .
-
טאו להורות
רופא נכבד שעוסק במיילדות כתב מאמר על לידות בית ועל " כוהנות לידת הבית" בעיתון הארץ.
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0
מעניין שהוא עדיין לא מבחין בין התפנקות ,לצורך בסיסי של נשים ללדת את ילדם בתנאים מתאימים ללידה:
פרטיות ,אנטימיות, שקט ,התכנסות , התבוננות פנימית והכרות מוקדמת עם המטפלים המלווים את התהליך.
השם המזלזל שהוא אף הצמיד לנו למיילדות מבטא רגשות אמביוולנטיים משהו בין מכשפות לקדושות .
למרות שהוא טוען שאין גישה מתנשאת ופטריאכלית כל המאמר שזורה בו כחוט השני גישה זו.
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0
מעניין שהוא עדיין לא מבחין בין התפנקות ,לצורך בסיסי של נשים ללדת את ילדם בתנאים מתאימים ללידה:
פרטיות ,אנטימיות, שקט ,התכנסות , התבוננות פנימית והכרות מוקדמת עם המטפלים המלווים את התהליך.
השם המזלזל שהוא אף הצמיד לנו למיילדות מבטא רגשות אמביוולנטיים משהו בין מכשפות לקדושות .
למרות שהוא טוען שאין גישה מתנשאת ופטריאכלית כל המאמר שזורה בו כחוט השני גישה זו.
-
טאו להורות
הלוואי והיה קורה את סיפור הלידה של קלמ נטינה אולי היה מבין יותר .
-
טאו להורות
התכוונתי ללידת -בית-בלילה-חורפי.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*
טאו להורות
תודה על הדברים שכתבת אצלי, על ההזדהות והתמיכה,
ונעים להכיר (-:
ונעים להכיר (-:
-
טאו להורות
לגבירה בחום ולסוסת _פרא
נעים מאוד
כן, אני נהנת כבר זמן מה מהאתר . סיפורי הלידה שלכן מעשירים ומלמדים מכל ספרי הלימוד במיילדות שהכרתי .
מעניינים אותי גם תחומים אחרים. טיולים , ליקוטים צפרות ומזון אורגני.
חזרתי זה עתה מסיור במחציבת השרקרקים בעין גב טיול מודרך עם ליאור כסלו .מומלץ מאוד.
נעים מאוד
כן, אני נהנת כבר זמן מה מהאתר . סיפורי הלידה שלכן מעשירים ומלמדים מכל ספרי הלימוד במיילדות שהכרתי .
מעניינים אותי גם תחומים אחרים. טיולים , ליקוטים צפרות ומזון אורגני.
חזרתי זה עתה מסיור במחציבת השרקרקים בעין גב טיול מודרך עם ליאור כסלו .מומלץ מאוד.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
טאו להורות
ראיתי שכתבת
מנהל הסיעוד ניכס לעצמו את מקצוע המיילדות, שעד לפני שנים ספורות היה מקצוע עצמאי ברישיון. מנהל הסיעוד יוזם תהליך של ביטול רשיון המיילדות והגדרת המקצוע כקורס על בסיסי בסעוד.
המצב הזה כבר קיים שנים בארץ (לפחות בעשרים השנה האחרונות). קורס מיילדות הוא קורס על-בסיסי בסיעוד, ויכולות להתקבל אליו רק אחיות מוסמכות בעלות ניסיון של לפחות שנה.
דוקא עכשיו מתחילה מגמה הפוכה: בשנה הבאה יפתח בתל-השומר קורס הסבת אקדמאיות ישירות למיילדות, הכולל גם הכשרה כאחות מוסמכת, אך ללא צורך בשנת העבודה.
כלומר המיילדות בישראל תהפכנה בעתיד לאחיות חדר לידה ואחריותן תוגבל עוד יותר והרופאים "ינהלו את הלידה".
זה המצב היום. חדר הלידה הוא חלק מבית החולים (גם החדרים ה"ביתיים" והכאילו "מרכזי לידה"), ואחריות הרופאים חלה עליו כמו על כל חדר אחר במוסד. החופש שיש למיילדות בחדר הלידה הוא בדיוק החופש שהרופאים נותנים להן.
מנהל הסיעוד ניכס לעצמו את מקצוע המיילדות, שעד לפני שנים ספורות היה מקצוע עצמאי ברישיון. מנהל הסיעוד יוזם תהליך של ביטול רשיון המיילדות והגדרת המקצוע כקורס על בסיסי בסעוד.
המצב הזה כבר קיים שנים בארץ (לפחות בעשרים השנה האחרונות). קורס מיילדות הוא קורס על-בסיסי בסיעוד, ויכולות להתקבל אליו רק אחיות מוסמכות בעלות ניסיון של לפחות שנה.
דוקא עכשיו מתחילה מגמה הפוכה: בשנה הבאה יפתח בתל-השומר קורס הסבת אקדמאיות ישירות למיילדות, הכולל גם הכשרה כאחות מוסמכת, אך ללא צורך בשנת העבודה.
כלומר המיילדות בישראל תהפכנה בעתיד לאחיות חדר לידה ואחריותן תוגבל עוד יותר והרופאים "ינהלו את הלידה".
זה המצב היום. חדר הלידה הוא חלק מבית החולים (גם החדרים ה"ביתיים" והכאילו "מרכזי לידה"), ואחריות הרופאים חלה עליו כמו על כל חדר אחר במוסד. החופש שיש למיילדות בחדר הלידה הוא בדיוק החופש שהרופאים נותנים להן.
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
טאו להורות
בהמשך למה שכתבת בדף רופאים גניקולוגים החוצה.
אני אחות, ואני מתכוונת ללכת לכיוון של על בסיסי במיילדות.
אני גם בחודש שמיני, ומתכננת לידת בית ונושא מענק הלידה ודמי הלידה הוא נושא שכבר רציתי לעשות איתו משהו (בעידודה של המיילדת שלי).
בקיצור, למרות שאני לא בשיא הכושר עכשיו, אני אשמח להצטרף לפעילות בנושא ולשמוע איך אפשר לתרום ולעזור.
יש לי דפבית פה, או במייל ronilazar בג'ימייל.
אני אחות, ואני מתכוונת ללכת לכיוון של על בסיסי במיילדות.
אני גם בחודש שמיני, ומתכננת לידת בית ונושא מענק הלידה ודמי הלידה הוא נושא שכבר רציתי לעשות איתו משהו (בעידודה של המיילדת שלי).
בקיצור, למרות שאני לא בשיא הכושר עכשיו, אני אשמח להצטרף לפעילות בנושא ולשמוע איך אפשר לתרום ולעזור.
יש לי דפבית פה, או במייל ronilazar בג'ימייל.
-
טאו להורות
בר עדש המצב החמיר בעקבות הצעה שנשלחה מראש מנהל הסעוד למנכ"ל משרד הבריאות בו היא המליצה לבטל לחלוטין את הרישיון למילדות.
כמובן שמיילדות הבית לא תוכלנה להמשיך לעסוק בילוד ולא להשיג ביטוח מקצועי .
המיילדות בבתי החולים אמנם עוברת תהליך בו הרופאים אחראיים על הלידות,אבל אני צופה תוך זמן קצר מצב בו הרופאים יילדו גם לידות בהריון תקין על פי הדגם האמריקאי.
חשוב שיולדות יביעו את מחאתן ,יצביעו ברגליים ויבחרו בתי חולים המאפשרים ליולדת את העדפות שלה.
לצערי , יש נשים רבות בארץ שמעדיפות שהפרופסור יילד אותן או ינתח אותן , במידה והן תשלמינה עבור השירות הפרטי לי אין בעיה עם זה.
לעומת זאת יש נשים שמעדיפות שהמיילדת תיילד אותן ושהן תקבלנה יחס אישי 1:1 ועל כך עלהן לשלם.
כמובן שמיילדות הבית לא תוכלנה להמשיך לעסוק בילוד ולא להשיג ביטוח מקצועי .
המיילדות בבתי החולים אמנם עוברת תהליך בו הרופאים אחראיים על הלידות,אבל אני צופה תוך זמן קצר מצב בו הרופאים יילדו גם לידות בהריון תקין על פי הדגם האמריקאי.
חשוב שיולדות יביעו את מחאתן ,יצביעו ברגליים ויבחרו בתי חולים המאפשרים ליולדת את העדפות שלה.
לצערי , יש נשים רבות בארץ שמעדיפות שהפרופסור יילד אותן או ינתח אותן , במידה והן תשלמינה עבור השירות הפרטי לי אין בעיה עם זה.
לעומת זאת יש נשים שמעדיפות שהמיילדת תיילד אותן ושהן תקבלנה יחס אישי 1:1 ועל כך עלהן לשלם.
-
טאו להורות
רונ צ'ה שמחה להכיר
לצערי, רוב הנשים הפעילות בנושא קידום הטיפול ביולדת, עוברות לנושאים אחרים שמעסיקים אותן לאחר הלידה.
ההריון הוא רק 9 חודשים ובסיומו אנחנו עוברות לפאזה אחרת , עם ההתמודדיות מול מערכת החינוך ( או האי חינוך), חזרה לעבודה כאמא מניקה וכו'
לכן אני מנסה להגיע לנשות מקצוע או לבעליהן , שירתמו להנעת תהליך ויובילו לשינוי.
לגבי הקורס העל בסיסי במיילדות רציתי לציין שאת מה שאני עושה היום למדתי מיולדות , ממילדות, פיזוטרפיסטיות ,מורים ליוגה וממטפלים הוליסטיים ופחות מרופאים .
לצערי, רוב הנשים הפעילות בנושא קידום הטיפול ביולדת, עוברות לנושאים אחרים שמעסיקים אותן לאחר הלידה.
ההריון הוא רק 9 חודשים ובסיומו אנחנו עוברות לפאזה אחרת , עם ההתמודדיות מול מערכת החינוך ( או האי חינוך), חזרה לעבודה כאמא מניקה וכו'
לכן אני מנסה להגיע לנשות מקצוע או לבעליהן , שירתמו להנעת תהליך ויובילו לשינוי.
לגבי הקורס העל בסיסי במיילדות רציתי לציין שאת מה שאני עושה היום למדתי מיולדות , ממילדות, פיזוטרפיסטיות ,מורים ליוגה וממטפלים הוליסטיים ופחות מרופאים .
-
טאו להורות
תודה על האיחולים:-)
האמת היא, שלסיעוד הגעתי מתוך ליווי של לידה (של POOH והתוספות), ואני כבר למעלה משנתיים וחצי, במקביל ללימודים, מרגישה המון תסכול מהמערך הרפואי ולכן אני גם מניחה שהרצון שלי להיות מעורבת לא יחלוף בכזאת קלות....
אני צפויה ללדת בראשית יוני, ואני מניחה שאהיה בבית בחודשים שלאחר מכן. אני באמת אשמח לתרום מה שאפשר במסגרת הזאת:-)
האמת היא, שלסיעוד הגעתי מתוך ליווי של לידה (של POOH והתוספות), ואני כבר למעלה משנתיים וחצי, במקביל ללימודים, מרגישה המון תסכול מהמערך הרפואי ולכן אני גם מניחה שהרצון שלי להיות מעורבת לא יחלוף בכזאת קלות....
אני צפויה ללדת בראשית יוני, ואני מניחה שאהיה בבית בחודשים שלאחר מכן. אני באמת אשמח לתרום מה שאפשר במסגרת הזאת:-)
-
טאו להורות
רונ צה חג שמח
זה חג של עצמאות של המדינה . אתמול בטקס שמעתי מילים כמו נחישות, אומץ הצמדות לערכים ועלו בי מחשבות על עצמאות מקצועית .
אנחנו צריכות למצוא לנו מנהיגות . בין מיילדות הבית יש מיילדות מדהימות שהיו יכולות להביא לשינוי ולהנהיג את כלל המיילדות , אבל לצערי רוב המיילדות בבתי חולים לא מכירות בסכנה וציבור היולדות לא מבין לאן אנחנו מובלות.
לדעתי ,עצמאות מקצועית מתחילה בחינוך כפרופסיה עצמאית.
בנתיים את עושה לביתך וכך נכון . בהצלחה .
אני מקווה שיתאפשר לך ללדת בבית .
כל- טוב
זה חג של עצמאות של המדינה . אתמול בטקס שמעתי מילים כמו נחישות, אומץ הצמדות לערכים ועלו בי מחשבות על עצמאות מקצועית .
אנחנו צריכות למצוא לנו מנהיגות . בין מיילדות הבית יש מיילדות מדהימות שהיו יכולות להביא לשינוי ולהנהיג את כלל המיילדות , אבל לצערי רוב המיילדות בבתי חולים לא מכירות בסכנה וציבור היולדות לא מבין לאן אנחנו מובלות.
לדעתי ,עצמאות מקצועית מתחילה בחינוך כפרופסיה עצמאית.
בנתיים את עושה לביתך וכך נכון . בהצלחה .
אני מקווה שיתאפשר לך ללדת בבית .
כל- טוב
-
-
טאו להורות
התחלתי לעבוד בתינוקיה של בית חולים בחצי משרה ואני ממשיכה לשלב את המילדות והטיפולים ההולסטיים בין המשמרות.
למזלי הצוות הוא חביב ותומך והם ישתדלו לעזור לי בהחלפות במידת הצורך.
הרגשתי ,שיש לי צורך להרחיב את הידע בטפול בילוד הבריא ונראה שבתינוקיה יש שדה קליני מצויין ללמוד ותרגול יעוץ הנקה,הדרכה לביות ועידוד למגע עיסוי תינוקות.
בנתיים אני פוגשת בעיקר יולדות ששמחות לדחוף את הילד לתינוקיה , שמבקשות בקבוק תחליפי חלב כי הם עייפות ולא "יכולות להניק"
שליש מהמחלקה הם ילודים שעברו לידה בניתוח קסרי והאמהות מוגבלות בתנועה ומתקשות לטפל בהם.
רוב התינוקות מבלות את הלילה בתינוקיה , למרות שזו מחלקה שמעודדת הנקה וביות מלא.
ממש אתגר אמיתי להביא לשינוי....
בנתיים עד שאלמד את העבודה ,אני רוצה להודיע שרוב ימי שישי אני לא פנויה בבוקר .
אשמח לפגוש אתכן ביום אחר לאחר שנתאם 054-4795241
למזלי הצוות הוא חביב ותומך והם ישתדלו לעזור לי בהחלפות במידת הצורך.
הרגשתי ,שיש לי צורך להרחיב את הידע בטפול בילוד הבריא ונראה שבתינוקיה יש שדה קליני מצויין ללמוד ותרגול יעוץ הנקה,הדרכה לביות ועידוד למגע עיסוי תינוקות.
בנתיים אני פוגשת בעיקר יולדות ששמחות לדחוף את הילד לתינוקיה , שמבקשות בקבוק תחליפי חלב כי הם עייפות ולא "יכולות להניק"
שליש מהמחלקה הם ילודים שעברו לידה בניתוח קסרי והאמהות מוגבלות בתנועה ומתקשות לטפל בהם.
רוב התינוקות מבלות את הלילה בתינוקיה , למרות שזו מחלקה שמעודדת הנקה וביות מלא.
ממש אתגר אמיתי להביא לשינוי....
בנתיים עד שאלמד את העבודה ,אני רוצה להודיע שרוב ימי שישי אני לא פנויה בבוקר .
אשמח לפגוש אתכן ביום אחר לאחר שנתאם 054-4795241
-
טאו להורות
תודה לכם אנשים טובים על ההצעות וההזמנות ששלחתם!!!!!
.חזרתי עכשיו מהנחל ולפני שהחוויות יתערבבו החלטתי לספר לכן,
הסדנה בנושא לידות מים בבית או בבית החולים הייתה מעולה.
זה היה מפגש פורה של מיילדות מכל הארץ מבתי חולים , מילדות בצימרים, או בבית היולדת, עם ברברה הרפר ודיאנה גרלנד.
ברברה ילדה בעצמה בלידות מים והיא פעילה בינלאומית לעידוד לידות מים . היא מיילדת מארה"ב בעיקר במדינות המזרח הרחוק ואוסטרלייה. מנהלת אתר waterbirth.org /
דיאנה היא מלמדת באונברסיטאות שונות בבריטניה ועובדת בבית חולים בו לידות מים הן הנורמה 85% מכלל הלידות .
היא אחראית לעריכת נייר עמדה וקווים מנחים לטפול ביולדת ובילוד בלידת מים בבריטניה.
שתי הגברות המקצועיות הללו הציגו מחקרים ,סטסטיקות מרשימות וסרטים להמחשה. הן לימדו ונתנו לנו כלים והנחיות איך להתמודד עם סיבוכים תוך כדי תהליך הלידה ואיך למנעם.
אורלי פאר מיילדת מליס אירגנה את הסדנה, כמובן ,בשיתוף ארגון המיילדות ,אף הובילה לשינוי בהנחיות משרד הבריאות לגבי לידות מים בבתי החולים.
היא לימדה אותנו בברכת בן שמן ווטסו לנשים בהריון, על קצה המזלג
ושמעון (סליחה לא זוכרת שם משפחה) לימד אותנו על הצללה ושחיית תינוקות מהשבוע הראשון לחיים ויתרונותיה.
בערב גם צפיתי בסרט חדש עם שם מאוד דרמתי "Orgasmic Birth "/ עם מעגל נשים הרות , דולות ורופא מזדהה יחיד בדורו (ד"ר קרלוס),בגאיה של רונית קופליס.
רונית הסכימה לארח אותי ואת ברברה ואפשרה לי להכיר את ברברה הכרות אישית יותר ואת בני משפחתהשלה מה שהיה חוויה בפני עצמה.
מכאן ניתן לומר שיש מיילדות בישראל, שיודעות מה הן היתרונות של לידה במים לאם ולילוד ומדוע לידה במים נעימה יותר לאם ולילוד.
יודעות למי לידת מים לא מתאימה ולמי היא מומלצת.
איך לילד במים
ומה הם הקווים המנחים לטפול בסבוכים
יש מיילדות מנוסות בישראל שיכולות להנחות וללמד בבתי החולים
כל שצריך כעת הוא ביקוש מצידכן.
.
.חזרתי עכשיו מהנחל ולפני שהחוויות יתערבבו החלטתי לספר לכן,
הסדנה בנושא לידות מים בבית או בבית החולים הייתה מעולה.
זה היה מפגש פורה של מיילדות מכל הארץ מבתי חולים , מילדות בצימרים, או בבית היולדת, עם ברברה הרפר ודיאנה גרלנד.
ברברה ילדה בעצמה בלידות מים והיא פעילה בינלאומית לעידוד לידות מים . היא מיילדת מארה"ב בעיקר במדינות המזרח הרחוק ואוסטרלייה. מנהלת אתר waterbirth.org /
דיאנה היא מלמדת באונברסיטאות שונות בבריטניה ועובדת בבית חולים בו לידות מים הן הנורמה 85% מכלל הלידות .
היא אחראית לעריכת נייר עמדה וקווים מנחים לטפול ביולדת ובילוד בלידת מים בבריטניה.
שתי הגברות המקצועיות הללו הציגו מחקרים ,סטסטיקות מרשימות וסרטים להמחשה. הן לימדו ונתנו לנו כלים והנחיות איך להתמודד עם סיבוכים תוך כדי תהליך הלידה ואיך למנעם.
אורלי פאר מיילדת מליס אירגנה את הסדנה, כמובן ,בשיתוף ארגון המיילדות ,אף הובילה לשינוי בהנחיות משרד הבריאות לגבי לידות מים בבתי החולים.
היא לימדה אותנו בברכת בן שמן ווטסו לנשים בהריון, על קצה המזלג
ושמעון (סליחה לא זוכרת שם משפחה) לימד אותנו על הצללה ושחיית תינוקות מהשבוע הראשון לחיים ויתרונותיה.
בערב גם צפיתי בסרט חדש עם שם מאוד דרמתי "Orgasmic Birth "/ עם מעגל נשים הרות , דולות ורופא מזדהה יחיד בדורו (ד"ר קרלוס),בגאיה של רונית קופליס.
רונית הסכימה לארח אותי ואת ברברה ואפשרה לי להכיר את ברברה הכרות אישית יותר ואת בני משפחתהשלה מה שהיה חוויה בפני עצמה.
מכאן ניתן לומר שיש מיילדות בישראל, שיודעות מה הן היתרונות של לידה במים לאם ולילוד ומדוע לידה במים נעימה יותר לאם ולילוד.
יודעות למי לידת מים לא מתאימה ולמי היא מומלצת.
איך לילד במים
ומה הם הקווים המנחים לטפול בסבוכים
יש מיילדות מנוסות בישראל שיכולות להנחות וללמד בבתי החולים
כל שצריך כעת הוא ביקוש מצידכן.
.
-
טאו להורות
משמרת לילה אני ביבי סיטר על שש תינוקות .רוחצת שוקלת מאכילה וסתם מחבקת.
מדהים לראות , שהתינוקות הישנים, לא קיבלו עודף תחליפי חלב והמתלוננים מלאי גרפסים ופולטים ללא הרף רוב הבכי הוא סביב כאבי בטן
שבחיבוק והרמה מהאקווריןם אפשר להקל עליהם.
בלילה התינוקיה מוארת , מדברים ועושים רעש כרגיל והתינוקות שקטים ולא מתלוננים.
אבל אלא שהתחילו את הלילה בבכי לא מוצאים מנוחה
רוב התינוקות בתינוקיה, למרות שהמדיניות היא לעודד ביות מלא והנקה.
אני עדיין לא מבינה למה.
מדהים לראות , שהתינוקות הישנים, לא קיבלו עודף תחליפי חלב והמתלוננים מלאי גרפסים ופולטים ללא הרף רוב הבכי הוא סביב כאבי בטן
שבחיבוק והרמה מהאקווריןם אפשר להקל עליהם.
בלילה התינוקיה מוארת , מדברים ועושים רעש כרגיל והתינוקות שקטים ולא מתלוננים.
אבל אלא שהתחילו את הלילה בבכי לא מוצאים מנוחה
רוב התינוקות בתינוקיה, למרות שהמדיניות היא לעודד ביות מלא והנקה.
אני עדיין לא מבינה למה.
-
טאו להורות
עבדתי ערב בהתחלה ביקשתי ל"צאת לסיבוב" . עושים מעקב על האמהות והילודים שנמצאים מחוץ לתינוקיה.
עברתי מאם לאם ובררתי איך היא מרגישה ? מה אם התינוק ? ואיך הם מסתדרים יחד. הדרכתי לההנקה.
דברים פשוטים כמו שצריך שקט, אור עמום , פרטיות ,מגע עור לעור ועין לעין עלמנת שהחלב יזרום.
כאילו שגליתי להן את אמריקה. רוב הנשים פשוט לא ידעו וחשבו שאצלהן יש בעיה."אין לי חלב."
כשחזרתי כעסו אלי שהייתי יותר מדי זמן ושלא רשמתי בספר את מי הדרכתי.
"מה שלא כתבת וחתמת כאילו לא עשית"
עברתי מאם לאם ובררתי איך היא מרגישה ? מה אם התינוק ? ואיך הם מסתדרים יחד. הדרכתי לההנקה.
דברים פשוטים כמו שצריך שקט, אור עמום , פרטיות ,מגע עור לעור ועין לעין עלמנת שהחלב יזרום.
כאילו שגליתי להן את אמריקה. רוב הנשים פשוט לא ידעו וחשבו שאצלהן יש בעיה."אין לי חלב."
כשחזרתי כעסו אלי שהייתי יותר מדי זמן ושלא רשמתי בספר את מי הדרכתי.
"מה שלא כתבת וחתמת כאילו לא עשית"
-
טאו להורות
היי טאו,
תודה:-)
בנתיים הצירים שהיו נעלמו, אבל אני יודעת שהם יחזרו מתישהו, כשיתאים להם....
לא נבדקת יותר בכלל (כלומר, כן US ומוניטור, אם הרופא שלי מבקש, אבל לא בדיקות וגינליות), מבלה המון זמן במקלחת (נורא נעים לי שם) ו... מחכה:-)
"מה שלא כתבת וחתמת כאילו לא עשית" - אחד המשפטים השנואים עלי בבית ספר לסיעוד:-(, כל כך הרבה נעשה שאי אפשר לכתוב במילים....
בנתיים הצירים שהיו נעלמו, אבל אני יודעת שהם יחזרו מתישהו, כשיתאים להם....
לא נבדקת יותר בכלל (כלומר, כן US ומוניטור, אם הרופא שלי מבקש, אבל לא בדיקות וגינליות), מבלה המון זמן במקלחת (נורא נעים לי שם) ו... מחכה:-)
"מה שלא כתבת וחתמת כאילו לא עשית" - אחד המשפטים השנואים עלי בבית ספר לסיעוד:-(, כל כך הרבה נעשה שאי אפשר לכתוב במילים....
-
טאו להורות
US ומוניטור, אם הרופא שלי מבקש
לאחר שבוע 40 בהנחה שלתינוק יש שעון בבטן והוא יודע את התאריך ,יש הגיון מסוים לבצע מוניטור שמטרתו הערכת חיוניותו של העובר .
מול תנועה וקצת לאחריה אנחנו מצפים לעליה קלה בקצב הדופק ושינוי בין פעימה אחת לשניה . כשיש צירים לא סדירים אנחנו בודקים אם חל שינוי בקצב בעקבות הציר.
אין משמעות לירידה חד פעמית מול ציר.
הבעיה היא ,שיתכן והרופא ימליץ על חזרה על המוניטור כדי להיות בטוח, שהוא תקין.
אז את שוכבת זמן ממושך על הגב ובעקבות כך מורידה את לחץ הדם ואז מופיעה ירידה נוספת ,שעלולה להוביל לבדיקה בה מאתגרים את העובר.
OCT בעזרת פיטוצין גורמים לגירוי מלאכותי של צירים , לאחר 3 צירים ב10- דקות ,אפשר להתרשם איך העובר מגיב.
הבעיה, שמבצעים את הבדיקה בדרך כלל בחדר לידה ואם כבר נותנים פיטוצין אז גם ממשיכים להשראת הלידה למשך 6 שעות .
אם עד אז ,דופק העובר נרשם במוניטור כראקטיבי ואין שינוי בצוואר הרחם מפסיקים את הפיטוצין ומחכים לראות איך הגוף מגיב.
כמובן ,שהגוף שלך בשוק ולא יודע מאיפה הגיע לו החיקוי הזה , במידה ואין די קולטנים על הצוואר לא יהיה שינוי משמעותי
ומאחר ואת כבר מאושפזת ושוכבת עם הכותנת המגוחכת וכבר כל החבר'ה יודעים שאת בבית חולים ( החותנת הוזמנה לעשות ביבי סיטר לגדולים),
יתכן שכשיציעו לך למחרת זירוז נוסף את תלכי על זה. חבל........
לגבי הUS בהנחה, שהיית במעקב במשך ההריון ואת בריאה והעובר עד כה נראה נחמד,כדאי לברר מה הוא מחפש:
לעניות דעתי הערכת כמות המים ככלי להערכת מצב הילוד , שנויה במחלוקת ולא מדויקת ברוב המקרים.
לקראת הלידה אמורים להיות שנויים בתפקוד השיליה ובשל כך אנחנו יולדות.
הערכת המשקל העובר אי דיוק של 10% וטעות מחשב מובילה ל 25% נתוחים קסריים .
כלומר עובר במשקל 4 ק"ג יכול להיות 3600 - 4400 גר' ואין התיחסות לגודל האשה , גמישותה, מבנה האגן שלה, האופן בו היא מתכוונת ללדת ובאיזו תנוחה, משקל הילדים הקודמים וכו,
בקיצור כבדהו וחשדהו ,
המלצותיי
אין סיבה לשכב על הגב בכל אחת מהבדיקות
לא להחליף לבגדים של בית חולים אם לא רוצים להישאב לנוהלים המקובלים
ולשאול כל הזמן .
לשם מה?
מה אתה מחפש ?
ומה אתה מצפה למצוא?
איך?
איפה?
במה זה כרוך ומה הסיכונים ?
( בהתיחסות דומה לרופאה או רופא )
לאחר שבוע 40 בהנחה שלתינוק יש שעון בבטן והוא יודע את התאריך ,יש הגיון מסוים לבצע מוניטור שמטרתו הערכת חיוניותו של העובר .
מול תנועה וקצת לאחריה אנחנו מצפים לעליה קלה בקצב הדופק ושינוי בין פעימה אחת לשניה . כשיש צירים לא סדירים אנחנו בודקים אם חל שינוי בקצב בעקבות הציר.
אין משמעות לירידה חד פעמית מול ציר.
הבעיה היא ,שיתכן והרופא ימליץ על חזרה על המוניטור כדי להיות בטוח, שהוא תקין.
אז את שוכבת זמן ממושך על הגב ובעקבות כך מורידה את לחץ הדם ואז מופיעה ירידה נוספת ,שעלולה להוביל לבדיקה בה מאתגרים את העובר.
OCT בעזרת פיטוצין גורמים לגירוי מלאכותי של צירים , לאחר 3 צירים ב10- דקות ,אפשר להתרשם איך העובר מגיב.
הבעיה, שמבצעים את הבדיקה בדרך כלל בחדר לידה ואם כבר נותנים פיטוצין אז גם ממשיכים להשראת הלידה למשך 6 שעות .
אם עד אז ,דופק העובר נרשם במוניטור כראקטיבי ואין שינוי בצוואר הרחם מפסיקים את הפיטוצין ומחכים לראות איך הגוף מגיב.
כמובן ,שהגוף שלך בשוק ולא יודע מאיפה הגיע לו החיקוי הזה , במידה ואין די קולטנים על הצוואר לא יהיה שינוי משמעותי
ומאחר ואת כבר מאושפזת ושוכבת עם הכותנת המגוחכת וכבר כל החבר'ה יודעים שאת בבית חולים ( החותנת הוזמנה לעשות ביבי סיטר לגדולים),
יתכן שכשיציעו לך למחרת זירוז נוסף את תלכי על זה. חבל........
לגבי הUS בהנחה, שהיית במעקב במשך ההריון ואת בריאה והעובר עד כה נראה נחמד,כדאי לברר מה הוא מחפש:
לעניות דעתי הערכת כמות המים ככלי להערכת מצב הילוד , שנויה במחלוקת ולא מדויקת ברוב המקרים.
לקראת הלידה אמורים להיות שנויים בתפקוד השיליה ובשל כך אנחנו יולדות.
הערכת המשקל העובר אי דיוק של 10% וטעות מחשב מובילה ל 25% נתוחים קסריים .
כלומר עובר במשקל 4 ק"ג יכול להיות 3600 - 4400 גר' ואין התיחסות לגודל האשה , גמישותה, מבנה האגן שלה, האופן בו היא מתכוונת ללדת ובאיזו תנוחה, משקל הילדים הקודמים וכו,
בקיצור כבדהו וחשדהו ,
המלצותיי
אין סיבה לשכב על הגב בכל אחת מהבדיקות
לא להחליף לבגדים של בית חולים אם לא רוצים להישאב לנוהלים המקובלים
ולשאול כל הזמן .
לשם מה?
מה אתה מחפש ?
ומה אתה מצפה למצוא?
איך?
איפה?
במה זה כרוך ומה הסיכונים ?
( בהתיחסות דומה לרופאה או רופא )
טאו להורות
תודה רבה על הסיפור האישי...
מותר לשאול איפה את עובדת?
את אחות בתינוקיה נכון? או שגם מיילדת?
האמת שעם הזמן הדברים מתחילים לשקוע אני אפילו מתחילה פחות לרצות להסיר את ההריון, כנראה התחלה של קבלה.
עשיתי עוד סרולוגיה כעבור שבוע בערך ויצא שהIGM זהה....
בקיצור ממש לא ברור. אני מחכה עכשיו עוד שבועיים ואעשה שוב בתקווה שלא ירד....
היה לי IGM חיובי לפני ההריון כך שאם יש הדבקה זה reinfection והסיכויים שיעבור לעובר קטנים .
מותר לשאול איפה את עובדת?
את אחות בתינוקיה נכון? או שגם מיילדת?
האמת שעם הזמן הדברים מתחילים לשקוע אני אפילו מתחילה פחות לרצות להסיר את ההריון, כנראה התחלה של קבלה.
עשיתי עוד סרולוגיה כעבור שבוע בערך ויצא שהIGM זהה....
בקיצור ממש לא ברור. אני מחכה עכשיו עוד שבועיים ואעשה שוב בתקווה שלא ירד....
היה לי IGM חיובי לפני ההריון כך שאם יש הדבקה זה reinfection והסיכויים שיעבור לעובר קטנים .
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
- דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*
טאו להורות
הי טאו
אנחנו מכירות? נראה לי שאנחנו אפילו שכנות, ועכשיו אחרי שקראתי קצת אותך, אני עוד יותר סקרנית
אז בטח, אשמח לפגוש אותך בכנס בירושלים או בכלל
אני בד"כ בטלפון 050-8276659
אילה
אנחנו מכירות? נראה לי שאנחנו אפילו שכנות, ועכשיו אחרי שקראתי קצת אותך, אני עוד יותר סקרנית
אז בטח, אשמח לפגוש אותך בכנס בירושלים או בכלל
אני בד"כ בטלפון 050-8276659
אילה
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
- דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*
טאו להורות
אפשר בטח להעביר את הראיון הלאה ולפרסם אותו בכל מקום שיסכימו לו
אם זה מעניין את אותה כתבת של לאישה אשמח לפגוש אותה אחרי הראיון ולעזור בהעברת האינפורמציה, או לחילופין אם זה מעניין אותה והיא מוכנה - שתיסע לסקר את הכנס, הכניסה חינם לעיתונאים - היא רק צריכה להתקשר לימקא ולדבר עם דפנה ויסדרו לה תג. יש זמן לשאלות בסוף היום לכולם ואם היא תרצה ראיון אישי ותבקש אולי יתנו לה גם את זה
אם זה מעניין את אותה כתבת של לאישה אשמח לפגוש אותה אחרי הראיון ולעזור בהעברת האינפורמציה, או לחילופין אם זה מעניין אותה והיא מוכנה - שתיסע לסקר את הכנס, הכניסה חינם לעיתונאים - היא רק צריכה להתקשר לימקא ולדבר עם דפנה ויסדרו לה תג. יש זמן לשאלות בסוף היום לכולם ואם היא תרצה ראיון אישי ותבקש אולי יתנו לה גם את זה
-
טאו להורות
היי טאו, הייתי שמחה לשמוע את דעתך:
אתמול הגעתי למיון יולדות ליס למעקב הריון. נתקלתי במתמחה מהסוג שלא מוצלח להתקל בו - כזה, שהמשפט הראשון שלו היה "הריון עודף אחרי שבוע 41 זה סכנה, את יודעת שהתינוקת שלך יכולה למות ברחם ואת לא תדעי?". אז כמובן שאני לא לוקחת את זה באופן כל כך מילולי, אבל במקום מסויים אני יודעת שהוא צודק לגבי ההחמרה בסטטיסטיקות.
אתמול, לפי וסת אחרונה, הייתי ב - 41+5, לפי גילאי ההריון באולטרסאונד הייתי רק 40+6. המתמחה טען שמכיוון שהפער קטן משבוע, מתעלמים ממנו ומחשבים לפי וסת אחרונה. מצד שני, נכנס לחדר ד"ר מיקי שנהב, ואמר שמבחינתו כן אפשר להתייחס ל - 40+6, ולהמשיך מעקב...
בקיצור, למרות שבסופו של דבר רופא בכיר הלך לשיטתי, אני לא שקטה......
אתמול הגעתי למיון יולדות ליס למעקב הריון. נתקלתי במתמחה מהסוג שלא מוצלח להתקל בו - כזה, שהמשפט הראשון שלו היה "הריון עודף אחרי שבוע 41 זה סכנה, את יודעת שהתינוקת שלך יכולה למות ברחם ואת לא תדעי?". אז כמובן שאני לא לוקחת את זה באופן כל כך מילולי, אבל במקום מסויים אני יודעת שהוא צודק לגבי ההחמרה בסטטיסטיקות.
אתמול, לפי וסת אחרונה, הייתי ב - 41+5, לפי גילאי ההריון באולטרסאונד הייתי רק 40+6. המתמחה טען שמכיוון שהפער קטן משבוע, מתעלמים ממנו ומחשבים לפי וסת אחרונה. מצד שני, נכנס לחדר ד"ר מיקי שנהב, ואמר שמבחינתו כן אפשר להתייחס ל - 40+6, ולהמשיך מעקב...
בקיצור, למרות שבסופו של דבר רופא בכיר הלך לשיטתי, אני לא שקטה......
-
טאו להורות
רונ- צ'ה הי
מה לעשות ?בדרך כלל אנחנו מתקשות להיות שלימות עם ההחלטות שלנו ונורא קשה לנו להתחבר עם מה אנחנו באמת מרגישות וללכת על זה
תנסי להרגיש מה דעתו\ה של עוברך, נראה לך שהיא התעייפה?
מה את מרגישה? וכמה הערכים והמספרים שסובבים אותך באמת מענינים אותך?
לדעתי עם רופא בכיר העריך לאחר בדיקה שאת בסדר וההריון בסדר , אז זה בסדר .
לגבי הסטיסטיקות לדעתי : תשע ירחי לידה שנכתב עליהם בתורה,הכוונה באמת לפי הירח ( תאריך עברי מההפריה) אבל אנחנו שינינו את אורח חיינו לגמרי מאז.
אנחנו חיים על פי השעון ובעזרת החשמל.
רובנו לא הולכים לישון בשקיעת החמה ולא מתעוררים בצאתה, דבר שמשבש את המחזורים שלנו .
אנחנו אוכלים המון הורמונים במכוון או שלא במכוון , והאיזון ההורמונלי של קוקטייל ההורמונים מופר.
כמובן שאנחנו גם לחוצות יותר( מי מסתכל על הירח והכוכבים בימינו? )ולכן רמת הסטרואידים והאדרנלין שלנו בדרך כלל לא מאוזנת
אז מה , דווקא לקראת הלידה פתאום הגוף שלנו חייב להגיב בזמן על פי דרישות ההנהלה?
המלצה- שאנטי , שאנטי
פולה ,פולה
שווי, שווי
TAKE IT EAZY
לאט, לאט
שאיפה , נשיפה..........
חיבוק
מה לעשות ?בדרך כלל אנחנו מתקשות להיות שלימות עם ההחלטות שלנו ונורא קשה לנו להתחבר עם מה אנחנו באמת מרגישות וללכת על זה
תנסי להרגיש מה דעתו\ה של עוברך, נראה לך שהיא התעייפה?
מה את מרגישה? וכמה הערכים והמספרים שסובבים אותך באמת מענינים אותך?
לדעתי עם רופא בכיר העריך לאחר בדיקה שאת בסדר וההריון בסדר , אז זה בסדר .
לגבי הסטיסטיקות לדעתי : תשע ירחי לידה שנכתב עליהם בתורה,הכוונה באמת לפי הירח ( תאריך עברי מההפריה) אבל אנחנו שינינו את אורח חיינו לגמרי מאז.
אנחנו חיים על פי השעון ובעזרת החשמל.
רובנו לא הולכים לישון בשקיעת החמה ולא מתעוררים בצאתה, דבר שמשבש את המחזורים שלנו .
אנחנו אוכלים המון הורמונים במכוון או שלא במכוון , והאיזון ההורמונלי של קוקטייל ההורמונים מופר.
כמובן שאנחנו גם לחוצות יותר( מי מסתכל על הירח והכוכבים בימינו? )ולכן רמת הסטרואידים והאדרנלין שלנו בדרך כלל לא מאוזנת
אז מה , דווקא לקראת הלידה פתאום הגוף שלנו חייב להגיב בזמן על פי דרישות ההנהלה?
המלצה- שאנטי , שאנטי
פולה ,פולה
שווי, שווי
TAKE IT EAZY
לאט, לאט
שאיפה , נשיפה..........
חיבוק
-
טאו להורות
הריון יקר
יופי,מה לעשות ,ככל שעושים יותר בדיקות צריכים גם להבין שהתוצאות לא תמיד חד משמעיות .
בהצלחה
אני מיילדת מנוסה ומטפלת בשיאצו. הרבה שנים עבדתי בבית חולים ורק לאחרונה התחלתי לילד בלידות בית וב"זולת הלידה" שלי .
חזרתי לעבוד בבית החולים בחצי משרה בתינוקיה , כי היה לי חסך בקטע של הטפול בילוד, אחרי השעתיים שהוא בחדר לידה.
אני מאמינה במיילדות הוליסטית מתמשכת גם לאחר הלידה. לפחות על פי הרשיון אני אמורה לטפל ביולדת ובתינוק עד גיל שישה שבועות
לצערי ,שכחתי את החלק הזה ובנתיים יש גם המון ידע חדש , שכדאי ללמוד
אז בינתיים אני מנסה לשלב למרות שיצא חוזר מנכ"ל לפני שבועיים שלא מתיר למיילדות בית לעבוד בשירות המדינה!!!!
עוד משוכה , שאצטרך לעבור.
יופי,מה לעשות ,ככל שעושים יותר בדיקות צריכים גם להבין שהתוצאות לא תמיד חד משמעיות .
בהצלחה
אני מיילדת מנוסה ומטפלת בשיאצו. הרבה שנים עבדתי בבית חולים ורק לאחרונה התחלתי לילד בלידות בית וב"זולת הלידה" שלי .
חזרתי לעבוד בבית החולים בחצי משרה בתינוקיה , כי היה לי חסך בקטע של הטפול בילוד, אחרי השעתיים שהוא בחדר לידה.
אני מאמינה במיילדות הוליסטית מתמשכת גם לאחר הלידה. לפחות על פי הרשיון אני אמורה לטפל ביולדת ובתינוק עד גיל שישה שבועות
לצערי ,שכחתי את החלק הזה ובנתיים יש גם המון ידע חדש , שכדאי ללמוד
אז בינתיים אני מנסה לשלב למרות שיצא חוזר מנכ"ל לפני שבועיים שלא מתיר למיילדות בית לעבוד בשירות המדינה!!!!
עוד משוכה , שאצטרך לעבור.
-
טאו להורות
היי טאו,
תודה:-).
אני לא חושבת שלעוברית שלי נמאס, אני חושבת שרק לאמא שלה נמאס. היא מרגישה מעולה שם בפנים, אבל אני מודה שחוסר השקט שלי הולך וגדל, ואני לא בטוחה כמה זה מוצלח בתור אוירת "סביב לידה"....
אני צריכה עוד לחשוב על זה.
תודה.
תודה:-).
אני לא חושבת שלעוברית שלי נמאס, אני חושבת שרק לאמא שלה נמאס. היא מרגישה מעולה שם בפנים, אבל אני מודה שחוסר השקט שלי הולך וגדל, ואני לא בטוחה כמה זה מוצלח בתור אוירת "סביב לידה"....
אני צריכה עוד לחשוב על זה.
תודה.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2008, 18:45
- דף אישי: הדף האישי של ה_ברבורה*
טאו להורות
אני עוקבת אחריך כבר כמה ימים טובים,
על מה שאת קוראת- הרבה סיפורי לידה
על מה שאת כותבת- המון חיוביות וזרימה.
העצמה ליולדות ובכלל מין דיבור מלטף כזה.
את מתוקה ומקסימה בעיניי.
איזה כיף .
על מה שאת קוראת- הרבה סיפורי לידה
על מה שאת כותבת- המון חיוביות וזרימה.
העצמה ליולדות ובכלל מין דיבור מלטף כזה.
את מתוקה ומקסימה בעיניי.
איזה כיף .
-
טאו להורות
יש לי הצעה תחליפית לאפי נו , אני רוצה לבדוק מה דעתכן ואם תהיינה נשים שיסכימו לעשות איתי מחקר על הנושא.
לדעתי חסרונות המכשיר:
א.האפי נו מבוסס על לחץ אוויר ואני לא חושבת שהוא דומה ללחץ של שק מי השפיר או ראש הילוד.
ב. שימוש חוזר תוך סיכון החדרת זיהומים לנרתיק עם יכולת חיטוי ירודה.
ב. מחיר שערוריתי
אז, במקום אני מציעה לקנות בלונים צבעוניים ( 50 בשקית- 12 - 8 ש"ח),מזרק 50 CC עם פתח רחב , אלה שמזריקים איתם ריבה לסופגניות.
לבחור בלון בצבע המתאים לך היום, כחול , צהוב , ירוק או אדום. לרחוץ אותו היטב במים חמים, סבון ומי שרוצה אפילו אפשר לשים במים רותחים לכמה דקות או בתה קממיל
למלא את המזרק במים פושרים. לבחור לך מקום אינטימי שירותים , אמבטיה או במיטה ( כדאי בהתחלה להניח יריעת ניילון מתחת במידה ותהיה דליפת מים תוך כדי המילוי )
להכניס את הבלון לפתח הנרתיק ( לא עמוק) ולמלא במזרק אחד ולהרגיש מה זה עושה. לתרגל קיגל שאיפה נשיפה ולראות מה קורה
אפשר להוסיף מים לבלון עד שמרגישים לחץ ואי נוחות .
בפעם הבאה אפשר לבדוק אם יש מקום לעוד מזרק. כאשר אתן מגיעות לניפוח בלון בגודל ראש התינוק ( קוטר 9 ס"מ , 10-12מזרקים)מספיק.
מובן שבכל פעם בלון חדש.
מי שמרגישה בטוחה עם זה ורוצה לחסוך בזמן מילוי , יכולה למלא ישירות מהברז בעזרת צינור ומתאם מתאים , אבל אז לא ניתן למדוד את כמות המים.
מי שלא רוצה לזרוק את הבלון, אפשר לשטוף ולמחזר בשביל :
א.לנפח מיד ולמלא את חדר השינה שלכם בבלונים לקראת הלידה.
ב. ימי הולדת
מה דעתכן מוכנות לנסות?
אשמח לקבל תגובות
למעדיפות לא דרך " באופן "
054-4795241
לדעתי חסרונות המכשיר:
א.האפי נו מבוסס על לחץ אוויר ואני לא חושבת שהוא דומה ללחץ של שק מי השפיר או ראש הילוד.
ב. שימוש חוזר תוך סיכון החדרת זיהומים לנרתיק עם יכולת חיטוי ירודה.
ב. מחיר שערוריתי
אז, במקום אני מציעה לקנות בלונים צבעוניים ( 50 בשקית- 12 - 8 ש"ח),מזרק 50 CC עם פתח רחב , אלה שמזריקים איתם ריבה לסופגניות.
לבחור בלון בצבע המתאים לך היום, כחול , צהוב , ירוק או אדום. לרחוץ אותו היטב במים חמים, סבון ומי שרוצה אפילו אפשר לשים במים רותחים לכמה דקות או בתה קממיל
למלא את המזרק במים פושרים. לבחור לך מקום אינטימי שירותים , אמבטיה או במיטה ( כדאי בהתחלה להניח יריעת ניילון מתחת במידה ותהיה דליפת מים תוך כדי המילוי )
להכניס את הבלון לפתח הנרתיק ( לא עמוק) ולמלא במזרק אחד ולהרגיש מה זה עושה. לתרגל קיגל שאיפה נשיפה ולראות מה קורה
אפשר להוסיף מים לבלון עד שמרגישים לחץ ואי נוחות .
בפעם הבאה אפשר לבדוק אם יש מקום לעוד מזרק. כאשר אתן מגיעות לניפוח בלון בגודל ראש התינוק ( קוטר 9 ס"מ , 10-12מזרקים)מספיק.
מובן שבכל פעם בלון חדש.
מי שמרגישה בטוחה עם זה ורוצה לחסוך בזמן מילוי , יכולה למלא ישירות מהברז בעזרת צינור ומתאם מתאים , אבל אז לא ניתן למדוד את כמות המים.
מי שלא רוצה לזרוק את הבלון, אפשר לשטוף ולמחזר בשביל :
א.לנפח מיד ולמלא את חדר השינה שלכם בבלונים לקראת הלידה.
ב. ימי הולדת
מה דעתכן מוכנות לנסות?
אשמח לקבל תגובות
למעדיפות לא דרך " באופן "
054-4795241
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טאו להורות
ומי שרוצה אפילו אפשר לשים במים רותחים לכמה דקות
זהירות עם זה - לא בטוח שבלון מחנות הצעצועים, גומי הכי פשוט צבוע בצבע הכי פשוט, יעמוד בהשריה במים רותחים בלי להיסדק או להפוך רעיל.
זהירות עם זה - לא בטוח שבלון מחנות הצעצועים, גומי הכי פשוט צבוע בצבע הכי פשוט, יעמוד בהשריה במים רותחים בלי להיסדק או להפוך רעיל.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2008, 18:45
- דף אישי: הדף האישי של ה_ברבורה*
טאו להורות
להעתיק ולצטט אותי מתוך סיפורי לידה את מתכוונת?
בכל מקרה את יכולה לצטט מה שנראה לך רלוונטי.
בכל מקרה את יכולה לצטט מה שנראה לך רלוונטי.
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
טאו להורות
המון המון המון תודה!
על הליווי, על המסירות, על המקצועיות, על הפתיחות. על היכולת לזהות את הצרכים האמתיים. על הנכונות והרצון להיות שם בשבילי.
נו, עכשיו את מזהה?
מחכים לך מחר אצלנו, אני והקטנצ'יק. לא הצלחתי לקבוע איתך בטלפון.
על הליווי, על המסירות, על המקצועיות, על הפתיחות. על היכולת לזהות את הצרכים האמתיים. על הנכונות והרצון להיות שם בשבילי.
נו, עכשיו את מזהה?
מחכים לך מחר אצלנו, אני והקטנצ'יק. לא הצלחתי לקבוע איתך בטלפון.
-
טאו להורות
אינה מיי גסקין!!!!
היה לי מפגש מלמד ומעציםעם המיילדת המדהימה הזו.
שני ספרים שהיא כתבה סללו את הדרך למיילדות ביתית. Spiritual Midwifery ו - Ina May Gaskin Guide to childbirth
היושרה המקצועית , האומץ והנחישות לתת ליולדות את הטפול המיטבי שהן בוחרות.
הענווה והנכונות ללמד אותנו על מנת לשפר את הטפול בנשים של המזרח התיכון .
נפגשנו איתה מילדות הבית ולאחר מכן הייתה פגישה נוספת יחד עם מילדות פלשתיניות מבית החולים ממזרח ירושליים.
היא ניסתה ללמוד ולהבין את הקשיים שלנו כמיילדות ואת השירות שאנחנו יכולות לתת בתנאים הקיימים.
נשים כמו אינה מיי מעצימות אותי ומחזקות את הדרך שבו נשים בוחרות ללדת באופן טבעי.
היה לי מפגש מלמד ומעציםעם המיילדת המדהימה הזו.
שני ספרים שהיא כתבה סללו את הדרך למיילדות ביתית. Spiritual Midwifery ו - Ina May Gaskin Guide to childbirth
היושרה המקצועית , האומץ והנחישות לתת ליולדות את הטפול המיטבי שהן בוחרות.
הענווה והנכונות ללמד אותנו על מנת לשפר את הטפול בנשים של המזרח התיכון .
נפגשנו איתה מילדות הבית ולאחר מכן הייתה פגישה נוספת יחד עם מילדות פלשתיניות מבית החולים ממזרח ירושליים.
היא ניסתה ללמוד ולהבין את הקשיים שלנו כמיילדות ואת השירות שאנחנו יכולות לתת בתנאים הקיימים.
נשים כמו אינה מיי מעצימות אותי ומחזקות את הדרך שבו נשים בוחרות ללדת באופן טבעי.
-
טאו להורות
סיפור אמיתי
נכנסת יולדת לתינוקיה ב 6 בבוקר ושואלת: מותר לי להניק את התינוקת שלי?
אני עונה בשמחה . אחות אחרת ניגשת ומקרבת אליה את עגלת התינוקת ותוך כדי כך מספרת לה , שהיא האכילה אותה ב5:30 .
היולדת מסתובבת ונראה שהיא מתכוונת לעזוב. האחות מציעה לה " בואי את יכולה לקחת אותה , שתהיה לידך גם כשהיא ישנה."
היולדת אומרת: " לא , אני אחזור לקחת אותה אחרי ארוחת הבוקר " ( בין 8-9 ) האחות מסבירה שאפשר גם לקחת את התינוקת לחדר האוכל .
לאחר משא ומתן היולדת הסכימה לקחת את התינוקת .
ב 6:45 היא חוזרת עם תינוקת צורחת בידים והיא לחוצה . קחו אותה! אני לא יודעת מה לעשות איתה !
היא עדיין לא צריכה לאיכול!!!
שאלתי האם ניסית לחבק אותה ?, להחזיק אותה עור לעור על החזה , שתשמע את הלב והנשימה שלך?
תשובת היולדת: "לא, אין לי חלב!!!
לא אין לי מוצץ ..... בעלי יגיע יותר מאוחר...."
איך זה שאיבדנו את ההגיון הפשוט? שצריך להסביר דברים כל כך פשוטים, שהתינוקת מפחדת ומבוהלת ,ורוצה רק בטחון, אהבה ופטמה בפה.
נכנסת יולדת לתינוקיה ב 6 בבוקר ושואלת: מותר לי להניק את התינוקת שלי?
אני עונה בשמחה . אחות אחרת ניגשת ומקרבת אליה את עגלת התינוקת ותוך כדי כך מספרת לה , שהיא האכילה אותה ב5:30 .
היולדת מסתובבת ונראה שהיא מתכוונת לעזוב. האחות מציעה לה " בואי את יכולה לקחת אותה , שתהיה לידך גם כשהיא ישנה."
היולדת אומרת: " לא , אני אחזור לקחת אותה אחרי ארוחת הבוקר " ( בין 8-9 ) האחות מסבירה שאפשר גם לקחת את התינוקת לחדר האוכל .
לאחר משא ומתן היולדת הסכימה לקחת את התינוקת .
ב 6:45 היא חוזרת עם תינוקת צורחת בידים והיא לחוצה . קחו אותה! אני לא יודעת מה לעשות איתה !
היא עדיין לא צריכה לאיכול!!!
שאלתי האם ניסית לחבק אותה ?, להחזיק אותה עור לעור על החזה , שתשמע את הלב והנשימה שלך?
תשובת היולדת: "לא, אין לי חלב!!!
לא אין לי מוצץ ..... בעלי יגיע יותר מאוחר...."
איך זה שאיבדנו את ההגיון הפשוט? שצריך להסביר דברים כל כך פשוטים, שהתינוקת מפחדת ומבוהלת ,ורוצה רק בטחון, אהבה ופטמה בפה.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
- דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*
טאו להורות
זה כלכך משמח אותי שאת, עם העוצמה שקורנת פה ממילותייך, נמצאת במעוז הכפור והנפרדות שם בתינוקיה על מנת לחמם ולאחות.
מאוד מעניינות חוויותייך, אשמח להמשיך לקרוא
מאוד מעניינות חוויותייך, אשמח להמשיך לקרוא
-
טאו להורות
הי!
תודה!
בלהיות הורים יש גם המון אהבה והנאה. ויש גם הרבה כאב....
מה שלומך?
תודה!
בלהיות הורים יש גם המון אהבה והנאה. ויש גם הרבה כאב....
מה שלומך?
-
- הצטרפות: 08 יוני 2006, 12:59
- דף אישי: הדף האישי של אורי_קורי*
טאו להורות
בקשר לאמפולה של ויטמין K, כבר השגנו, רב תודות על הנכונות לעזור @}
-
טאו להורות
עוד סיפור מוזר
אמא בפעם השניה 12 שעות לאחר לידה ספונטנית, אני עוזרת לה להוציא את התינוק מהתינוקיה לחדר.
היא מבקשת בקבוק תחליף חלב ואני שואלת בתמימות ,למה?
תשובתה :"אין לי עצבים בשביל זה, גם את הילד הראשון לא הינקתי"
מה דעתכן?
כדאי להמשיך להסביר? או לכבד את העדפותיה?
אמא בפעם השניה 12 שעות לאחר לידה ספונטנית, אני עוזרת לה להוציא את התינוק מהתינוקיה לחדר.
היא מבקשת בקבוק תחליף חלב ואני שואלת בתמימות ,למה?
תשובתה :"אין לי עצבים בשביל זה, גם את הילד הראשון לא הינקתי"
מה דעתכן?
כדאי להמשיך להסביר? או לכבד את העדפותיה?
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2007, 21:14
- דף אישי: הדף האישי של ללי_באדולינה*
טאו להורות
שלום לך
תודה על הארתך- אמא...אמא...אמא.מים
שבזכותה גם קראתי אותך קצת.
נפגשנו אצל רונית בהקרנת הסרט- אני הדולה בהריון (מתקדם..)
נעמת לי,תודה
תודה על הארתך- אמא...אמא...אמא.מים
שבזכותה גם קראתי אותך קצת.
נפגשנו אצל רונית בהקרנת הסרט- אני הדולה בהריון (מתקדם..)
נעמת לי,תודה
-
טאו להורות
_מה דעתכן?
כדאי להמשיך להסביר? או לכבד את העדפותיה?_
אני הייתי פותחת את זה לשיחה. הייתי שואלת שאלה פתוחה, למשל : "את רוצה לספר לי למה?" או "אולי את רוצה לנסות הפעם, אשמח לעזור לך?"
אם היא היתה מעלה קושי ספיציפי הייתי שואלת אותה האם היא רוצה עזרה ממני ע"מ לפתור אותו. אם היא היתה אומרת לי "עזבי, אין לי עצבים וזהו". הייתי עוזבת.
בכל מקרה לא הייתי מסבירה לפני שהייתי מברר שיש הקשבה. אחרת זה רק מעיק על השומעת.
כדאי להמשיך להסביר? או לכבד את העדפותיה?_
אני הייתי פותחת את זה לשיחה. הייתי שואלת שאלה פתוחה, למשל : "את רוצה לספר לי למה?" או "אולי את רוצה לנסות הפעם, אשמח לעזור לך?"
אם היא היתה מעלה קושי ספיציפי הייתי שואלת אותה האם היא רוצה עזרה ממני ע"מ לפתור אותו. אם היא היתה אומרת לי "עזבי, אין לי עצבים וזהו". הייתי עוזבת.
בכל מקרה לא הייתי מסבירה לפני שהייתי מברר שיש הקשבה. אחרת זה רק מעיק על השומעת.
-
טאו להורות
כל הכבוד לך על עצם ההתלבטות בשאלות האלה. מאוד לא מובן מאליו!
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:34
- דף אישי: הדף האישי של ענ_בר*
טאו להורות
עדכון קקי:
סיני התחיל לעשות קקי באופו סדיר למדי, קצת אחרי שהתייעצתי פה, מבלי שינוי ניכר בתזונה שלי.
לאחרונה הוא התחיל לחרבן במרץ רב, יחסית לעצמו (פעמיים - שלוש ביום), מיד לאחר שהתחיל למצוץ אצבע!
זה כנראה עובד:))
סיני התחיל לעשות קקי באופו סדיר למדי, קצת אחרי שהתייעצתי פה, מבלי שינוי ניכר בתזונה שלי.
לאחרונה הוא התחיל לחרבן במרץ רב, יחסית לעצמו (פעמיים - שלוש ביום), מיד לאחר שהתחיל למצוץ אצבע!
זה כנראה עובד:))
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2003, 23:03
- דף אישי: הדף האישי של רונית_סלע*
טאו להורות
תודה על התגובה @}
את יכולה לפרסם את הסיפור, רק נראה לי שכדאי לשנות את שם המיילדת, אני לא בטוחה שהיא מעוניינת בחשיפה (נכון שגם כאן זה די חשוף, ובאמת התלבטתי לגבי זה, אבל בטח ובטח אם זה ממשיך להתגלגל הלאה).
על איזה אתר מדובר?
את יכולה לפרסם את הסיפור, רק נראה לי שכדאי לשנות את שם המיילדת, אני לא בטוחה שהיא מעוניינת בחשיפה (נכון שגם כאן זה די חשוף, ובאמת התלבטתי לגבי זה, אבל בטח ובטח אם זה ממשיך להתגלגל הלאה).
על איזה אתר מדובר?
-
טאו להורות
אתר המיילדות שייך לארגון המילדות בישראל ויש בו מקום לסיפורים.
חשבתי שהסיפור שלך יאיר את הפן הרגשי של העובר .
אתמול הייתי בכנס פסיכולוגיה פרי\ פרה נטלית , שעסק בתחושות וברגשות של עוברים. הוצגו עבודות של רופאים וחוקרים , של פיזו\ פסיכו טרפיסטים של הגיל הרך ועוד' היה אוסף מגוון של תחומים
שהציגו את היכולת של העובר משבוע ה9- לחייו להרגיש, לחוש , להריח, לטעום , לשמוע , לזכור , ללמוד ולהפנים את הסביבה שלו.
ד"ר דגני מומחה לUS הציג עבודה שלו על הדמיית תאומים ויחסי הגומלים בינהם. הוא בדק את יכולת ניבוי מזג( טמפרמנט) התאום ביחס לתנועות שלו ברחםלעומת תאום שני.
ד"ר וינטראוב דיבר על היכולת שלנו להעריך מתי הנפש מתפתחת . והאם צריך מוח מושלם על מנת שנתיחס לעובר כאל אישיות מלאה. נגעו גם בקיצור בבעיות אתיות הקשורות ביכולת הטכנית שלנו לחדור לרחם ולהכאיב לעובר או אפילו להמיתו .
המחקר רק בחיתוליו .לדעתי , חשוב שאמהות כמוך, שבטוחות אינטואטיבית שהעובר שלכן הוא אישיות מלאה טרם היוולדו, יעבירו את המסר הזה לצבור.
חשבתי שהסיפור שלך יאיר את הפן הרגשי של העובר .
אתמול הייתי בכנס פסיכולוגיה פרי\ פרה נטלית , שעסק בתחושות וברגשות של עוברים. הוצגו עבודות של רופאים וחוקרים , של פיזו\ פסיכו טרפיסטים של הגיל הרך ועוד' היה אוסף מגוון של תחומים
שהציגו את היכולת של העובר משבוע ה9- לחייו להרגיש, לחוש , להריח, לטעום , לשמוע , לזכור , ללמוד ולהפנים את הסביבה שלו.
ד"ר דגני מומחה לUS הציג עבודה שלו על הדמיית תאומים ויחסי הגומלים בינהם. הוא בדק את יכולת ניבוי מזג( טמפרמנט) התאום ביחס לתנועות שלו ברחםלעומת תאום שני.
ד"ר וינטראוב דיבר על היכולת שלנו להעריך מתי הנפש מתפתחת . והאם צריך מוח מושלם על מנת שנתיחס לעובר כאל אישיות מלאה. נגעו גם בקיצור בבעיות אתיות הקשורות ביכולת הטכנית שלנו לחדור לרחם ולהכאיב לעובר או אפילו להמיתו .
המחקר רק בחיתוליו .לדעתי , חשוב שאמהות כמוך, שבטוחות אינטואטיבית שהעובר שלכן הוא אישיות מלאה טרם היוולדו, יעבירו את המסר הזה לצבור.
-
- הצטרפות: 23 יוני 2007, 15:05
טאו להורות
מהו גיל היולדת המבוגר ביותר שיילדת??? מה קורה היום מבחינת גילי הלידה???
טאו להורות
שלום נעמי. כשמך - כן את
אשמח אם תספרי על המפגשים עם איינה מיי. תודה.
(וד"א, אורלי פאר מהסדנא של לידות מים היא "משלנו" {תה"ש} ולא מליס;-))
אשמח אם תספרי על המפגשים עם איינה מיי. תודה.
(וד"א, אורלי פאר מהסדנא של לידות מים היא "משלנו" {תה"ש} ולא מליס;-))
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
- דף אישי: הדף האישי של או_רורה*
טאו להורות
היי, נעמי.
אני בהריון שני. אפשר קצת להתייעץ כאן איתך?
אני בהריון שני. אפשר קצת להתייעץ כאן איתך?
-
טאו להורות
או רורה בכף ..אם אוכל לענות.
ג'ימס _בונד יואללה מאיפה לקחת את השם? מדליק.
היולדת המבוגרת ביותר שעזרתי בלידתה ( תאומים בניתוח) הייתה בת 56 אם אינני טועה.
בלידה טבעית, יילדתי פעם סבתא שילדה בו זמנית עם הבת שלה , היא הייתה בת 42 והבת שלה בת 20 בערך . תינוקות בריאים והכל בסדר.
בימינו האפשריות פתוחות לנשים גם לאחר גיל הבלות . עם הכנה הורמונלית וIVF . הבעיה היא יותר מוסרית לגבי זכות הילוד להיוולד להורים צעירים, אבל זה נושא אחר.
האפשרות לבדוק את הסיכויים ללדת ילד בריא , בדיקת סיסי שיליה ומי שפיר ,מאפשרות גם להרבה נשים שרוצות להרות וללדת בגיל 40+ ,בחירה.
אני לא יודעת אחוזים אבל ,ההתרשמות שלי היא ,שיש עליה משמעותית של יולדות מבוגרות גם בלידה ראשונה.
אינה מי ... ביום אחר
ג'ימס _בונד יואללה מאיפה לקחת את השם? מדליק.
היולדת המבוגרת ביותר שעזרתי בלידתה ( תאומים בניתוח) הייתה בת 56 אם אינני טועה.
בלידה טבעית, יילדתי פעם סבתא שילדה בו זמנית עם הבת שלה , היא הייתה בת 42 והבת שלה בת 20 בערך . תינוקות בריאים והכל בסדר.
בימינו האפשריות פתוחות לנשים גם לאחר גיל הבלות . עם הכנה הורמונלית וIVF . הבעיה היא יותר מוסרית לגבי זכות הילוד להיוולד להורים צעירים, אבל זה נושא אחר.
האפשרות לבדוק את הסיכויים ללדת ילד בריא , בדיקת סיסי שיליה ומי שפיר ,מאפשרות גם להרבה נשים שרוצות להרות וללדת בגיל 40+ ,בחירה.
אני לא יודעת אחוזים אבל ,ההתרשמות שלי היא ,שיש עליה משמעותית של יולדות מבוגרות גם בלידה ראשונה.
אינה מי ... ביום אחר
-
טאו להורות
אני בתחילתו של הריון שני. יש לי תינוק בן שנה וחודשיים שנולד בניתוח קיסרי שלווה בזיהום איום ונורא.
התחלתי ליווי הריון פרטי ותומך עם רופא מקסים בשם קרלוס רוזנברג, ובכוונתי ללדת במרכז הלידה של אילן הלוי.
מה שכן, אני תוהה- אילן הלוי מספק שירות בשליש האחרון של ההריון - הכנה ללידה אצלו במרכז.
האם זה מספיק? קרלוס לא מיילד בבית, רק בבית חולים ואני פוחדת מזה פחד מוות, ככה שלא אלד איתו.
אבל, נראה לי שיש חשיבות לליווי כל ההריון, לא? חשבתי לקחת גם מיילדת, שתהיה לי נוכחות נשית בלידה פרט לדולה, ושתהיה גם מקצועית ותוכל לבדוק פתיחה וכדומה.
האם אמצא אחת כזו שתגיע למרכז לידה לא לה?
ולשתף פעולה עם הרופא?
מה דעתך?
תודה.
התחלתי ליווי הריון פרטי ותומך עם רופא מקסים בשם קרלוס רוזנברג, ובכוונתי ללדת במרכז הלידה של אילן הלוי.
מה שכן, אני תוהה- אילן הלוי מספק שירות בשליש האחרון של ההריון - הכנה ללידה אצלו במרכז.
האם זה מספיק? קרלוס לא מיילד בבית, רק בבית חולים ואני פוחדת מזה פחד מוות, ככה שלא אלד איתו.
אבל, נראה לי שיש חשיבות לליווי כל ההריון, לא? חשבתי לקחת גם מיילדת, שתהיה לי נוכחות נשית בלידה פרט לדולה, ושתהיה גם מקצועית ותוכל לבדוק פתיחה וכדומה.
האם אמצא אחת כזו שתגיע למרכז לידה לא לה?
ולשתף פעולה עם הרופא?
מה דעתך?
תודה.
-
טאו להורות
את ד"ר קרלוס אני מכירה ושמחה שהוא מלווה אותך , אינני יודעת איך הוא מיילד . את ד"ר אילן הלוי ראיתי אבל אני לא מכירה אותו.
לגבי היותם גברים ורופאים אני לא רואה בעיה כל זמן שהם מבינים שהם נותני השירות.
לדעתי הדולות בג'והרה הן מיומנות בטכניקות תמיכה. לא יודעת מספיק על הידע שלהם בטפול בילוד ויעוץ הנקה.
מי ימשיך לטפל בך במשכב הלידה?
לגבי המיילדות במרכז הארץ- כולן לדעתי בעד שיתוף פעולה לטובת היולדת והילוד, ולכן פשוט כדאי לשאול.
השאלה א. אם את רוצה כל כך הרבה מטפלים ב. האם ד"ר אילן יסכים לשיתוף פעולה עם מיילדת.
על פי ההנחיות האחרונות של משרד הבריאות , למיילדות אסור לקבל VBAC והפתרון שלך נראה לי מצויין.
דרך אגב, אני לא יודעת אם ההנחיה הזו לא מתייחסת גם לרופא בעצם.
בכל אופן אמה"י מעודד שיתוף פעולה וקשוב לבעייה של יולדות כמוך.
לגבי היותם גברים ורופאים אני לא רואה בעיה כל זמן שהם מבינים שהם נותני השירות.
לדעתי הדולות בג'והרה הן מיומנות בטכניקות תמיכה. לא יודעת מספיק על הידע שלהם בטפול בילוד ויעוץ הנקה.
מי ימשיך לטפל בך במשכב הלידה?
לגבי המיילדות במרכז הארץ- כולן לדעתי בעד שיתוף פעולה לטובת היולדת והילוד, ולכן פשוט כדאי לשאול.
השאלה א. אם את רוצה כל כך הרבה מטפלים ב. האם ד"ר אילן יסכים לשיתוף פעולה עם מיילדת.
על פי ההנחיות האחרונות של משרד הבריאות , למיילדות אסור לקבל VBAC והפתרון שלך נראה לי מצויין.
דרך אגב, אני לא יודעת אם ההנחיה הזו לא מתייחסת גם לרופא בעצם.
בכל אופן אמה"י מעודד שיתוף פעולה וקשוב לבעייה של יולדות כמוך.
-
טאו להורות
אינה מיי גסקין , מיילדת אוטו דידקטית ,למדה לבדה בכורך הנסיבות ובאמונה פשוטה ביכולת של האישה ללדת.
הספור המדהים שלה מתחיל בתקופת ילדי הפרחים בארה"ב. חבורת היפים צעירים ותמימים מצפון מזרח ארה"ב ,שהתארגנו לקהילה שהחלה בשיטוט ברחבי ארה"ב בשיירת אוטובוסים.
רובם סיימו קולג'ים במקצועות הומניים ובחרו להתרחק ממוסדות המדינה ולחזור לחיים יצירתיים בטבע.
הם היו זוגות צעירים עניים , ללא ביטוח רפואי . לא התאפשר להם ללדת בבית חולים בהשגחת רופאים פרטיים לכן העדיפו ללדת בדרך באמונה , שיהיה בסדר.
אינה מיי הוקסמה מחווית הלידה הראשונה שהיא תמכה במקרה , באוטובוס באחד ממגרשי החניה . היא חיפשה ספרי לימוד ברפואת נשים ולמדה מניסיונה לתמוך באישה בלידה. לפי תיאוריה הציוריים,
בעיקר בתהליך ניסוי וטעייה ובזכות ראש פתוח ונכונות אמיתית לעזור ליולדת , היא פיתחה טכניקות חדשות . היא למדה מהיולדות בבוליביה תנוחות לידה חדשות וייבאה אותם לארה"ב.
היא שיתפה בצוות המיילדות שלה נשים עם ניסיון אישי טוב וליוותה ועקבה אחרי הנשים בהריון , שחיו ב"חווה" שהם הקימו בטנסי.
התמזל מזלה והרופא מהעיירה הסמוכה ל"חווה " שבה הם התמקמו, תמך בה וגם הסכים ללמד אותה.
נשים " באופניות" גילו אותה, והעדיפו ללדת בסביבה התומכת שהיא בנתה, במרכז לידה שלה.
ה"חווה " עסק בפירסום ספריה ( היא כתבה ספר שנדפס ב"חווה" , על ידי חברים שהתענינו בהקמת הוצאת ספרים )והרופא שליווה אותה גם הסכים לפרסם את הסטיסטיקה המרשימה שלה ויותר מזה היה צנוע והסכים לתת שם של "מיילדת" לנוהל חילוץ פרע כתפיים על שמה .
ממנה למדתי את החסרון בלימודים פורמליים , שאינם מבוססים על עובדות מוכחות אלה על שימור נוהלים ואתיקות . במשך שנים למדנו מיילדות מרופאים ורק בשנים האחרונות התחלנו להבין שהמורההאמיתית היא האישה היולדת.
אינה מיי לא הייתה עסוקה בשמירת מקומה במוסד הרפואי. היא התפנתה להתבונן בצרכיה של היולדת והילוד וניסתה לפתור לבדה את הבעיות ובזה גדולתה.
הספור המדהים שלה מתחיל בתקופת ילדי הפרחים בארה"ב. חבורת היפים צעירים ותמימים מצפון מזרח ארה"ב ,שהתארגנו לקהילה שהחלה בשיטוט ברחבי ארה"ב בשיירת אוטובוסים.
רובם סיימו קולג'ים במקצועות הומניים ובחרו להתרחק ממוסדות המדינה ולחזור לחיים יצירתיים בטבע.
הם היו זוגות צעירים עניים , ללא ביטוח רפואי . לא התאפשר להם ללדת בבית חולים בהשגחת רופאים פרטיים לכן העדיפו ללדת בדרך באמונה , שיהיה בסדר.
אינה מיי הוקסמה מחווית הלידה הראשונה שהיא תמכה במקרה , באוטובוס באחד ממגרשי החניה . היא חיפשה ספרי לימוד ברפואת נשים ולמדה מניסיונה לתמוך באישה בלידה. לפי תיאוריה הציוריים,
בעיקר בתהליך ניסוי וטעייה ובזכות ראש פתוח ונכונות אמיתית לעזור ליולדת , היא פיתחה טכניקות חדשות . היא למדה מהיולדות בבוליביה תנוחות לידה חדשות וייבאה אותם לארה"ב.
היא שיתפה בצוות המיילדות שלה נשים עם ניסיון אישי טוב וליוותה ועקבה אחרי הנשים בהריון , שחיו ב"חווה" שהם הקימו בטנסי.
התמזל מזלה והרופא מהעיירה הסמוכה ל"חווה " שבה הם התמקמו, תמך בה וגם הסכים ללמד אותה.
נשים " באופניות" גילו אותה, והעדיפו ללדת בסביבה התומכת שהיא בנתה, במרכז לידה שלה.
ה"חווה " עסק בפירסום ספריה ( היא כתבה ספר שנדפס ב"חווה" , על ידי חברים שהתענינו בהקמת הוצאת ספרים )והרופא שליווה אותה גם הסכים לפרסם את הסטיסטיקה המרשימה שלה ויותר מזה היה צנוע והסכים לתת שם של "מיילדת" לנוהל חילוץ פרע כתפיים על שמה .
ממנה למדתי את החסרון בלימודים פורמליים , שאינם מבוססים על עובדות מוכחות אלה על שימור נוהלים ואתיקות . במשך שנים למדנו מיילדות מרופאים ורק בשנים האחרונות התחלנו להבין שהמורההאמיתית היא האישה היולדת.
אינה מיי לא הייתה עסוקה בשמירת מקומה במוסד הרפואי. היא התפנתה להתבונן בצרכיה של היולדת והילוד וניסתה לפתור לבדה את הבעיות ובזה גדולתה.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
טאו להורות
הי,
למה (לאיזו מטרה?) את מחפשת באופנים ערבים? אני יכולה לנסות למצוא לך.
למה (לאיזו מטרה?) את מחפשת באופנים ערבים? אני יכולה לנסות למצוא לך.
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_סלע*
טאו להורות
יופי, בשמחה אזמין אותך לאחת הפגישות.
-
טאו להורות
יש לה חברה שהיא עובדת סוציאלית, אולי היא תתעניין ואולי היא מכירה נשים אחרות שיתעניינו. גם אם לא באופניות (איך מגדירים את זה בכלל?), עדיף מאשר המצב היום, לא?
איך להציג אותך? מיילדת שמארגנת מפגשים בנושא הריון ולידה?
רציתי לספר לה גם על הקורס דולות. את קשורה לזה? הרצון שיבואו נשים ערביות בא ממי שמעביר את הקורס או שזו יוזמה שלך שלא קשורה למארגנים?
בעקבות הפנייה שלך, התחלתי לחשוב על נשים שאני מכירה, ואני מכירה מישהי שממש מתאימה להיות מדריכת הכנה ללידה. פלפלית ומצחיקה כזאת. אבל היא דיי ענייה ולא נראה לי שיש לה כסף לקורס, למרות שזו יכולה להיות אפשרות פרנסה חדשה. אני גם שואלת את עצמי אם היא תצליח להסתדר בקורס שמועבר בעברית. אולי צריך ליזום קורס בערבית? אולי דרך עמותה כלשהי?
איך להציג אותך? מיילדת שמארגנת מפגשים בנושא הריון ולידה?
רציתי לספר לה גם על הקורס דולות. את קשורה לזה? הרצון שיבואו נשים ערביות בא ממי שמעביר את הקורס או שזו יוזמה שלך שלא קשורה למארגנים?
בעקבות הפנייה שלך, התחלתי לחשוב על נשים שאני מכירה, ואני מכירה מישהי שממש מתאימה להיות מדריכת הכנה ללידה. פלפלית ומצחיקה כזאת. אבל היא דיי ענייה ולא נראה לי שיש לה כסף לקורס, למרות שזו יכולה להיות אפשרות פרנסה חדשה. אני גם שואלת את עצמי אם היא תצליח להסתדר בקורס שמועבר בעברית. אולי צריך ליזום קורס בערבית? אולי דרך עמותה כלשהי?
טאו להורות
שלום, אני נדחפת (בחן ) אשמח להעביר לך במייל שמות וטלפונים של נשים ערביות ודרוזיות . אנא כתבי לי את המייל שלך בדפבית שלי.
-
טאו להורות
היי טרה
מזמן כבר חשבתי , שהנשים הערביות ברובן הגדול לא עושות קורסים להכנה ללידה וסובלות במיוחד מהלם תרבותי בכניסה לחדר הלידה.
אוכלוסית היולדות הערבית שאני נפגשתי איתה ,ברובה לא משכילה ונשלטת בידי הבעל ואימו - חמתה .
מה שחשבתי זה מפגשים של מעגלי נשים באירוח ביתי , שהעלות לא תהיה גבוהה.
אני מתנדבת להדריך ולהרצות . מחפשת נשים שמוכנות לארגן בקהילה הערבית .
במידה והקבוצה תהיה ברובה דוברות ערבית אני יכולה לגייס בקלות מיילדות דוברות ערבית.
את קורס הדולות שיפתח במכללת הגליל המערבי אני מרכזת ומרצה והוא משתלב עם לימודים במגמות הרפואה המשלימה.
אני חושבת שחינוך ללידה והורות נחוץ למגזר הערבי לשם העצמת האישה ועל מנת לשפר את הסיכויים להיוולד בלידהעדינה גם לתינוקות הערביים.
פניתי לעמותה יד ביד , אבל הם טרם חזרו אלי.אולי את מכירה מישהו?
מזמן כבר חשבתי , שהנשים הערביות ברובן הגדול לא עושות קורסים להכנה ללידה וסובלות במיוחד מהלם תרבותי בכניסה לחדר הלידה.
אוכלוסית היולדות הערבית שאני נפגשתי איתה ,ברובה לא משכילה ונשלטת בידי הבעל ואימו - חמתה .
מה שחשבתי זה מפגשים של מעגלי נשים באירוח ביתי , שהעלות לא תהיה גבוהה.
אני מתנדבת להדריך ולהרצות . מחפשת נשים שמוכנות לארגן בקהילה הערבית .
במידה והקבוצה תהיה ברובה דוברות ערבית אני יכולה לגייס בקלות מיילדות דוברות ערבית.
את קורס הדולות שיפתח במכללת הגליל המערבי אני מרכזת ומרצה והוא משתלב עם לימודים במגמות הרפואה המשלימה.
אני חושבת שחינוך ללידה והורות נחוץ למגזר הערבי לשם העצמת האישה ועל מנת לשפר את הסיכויים להיוולד בלידהעדינה גם לתינוקות הערביים.
פניתי לעמותה יד ביד , אבל הם טרם חזרו אלי.אולי את מכירה מישהו?
-
טאו להורות
תודה, אני אדבר איתה מחר.
את רוצה לתת לי את הטלפון שלך, אם חברתי תהיה מעוניינת לארגן מפגשים היא תוכל ליצור איתך קשר?
את רוצה לתת לי את הטלפון שלך, אם חברתי תהיה מעוניינת לארגן מפגשים היא תוכל ליצור איתך קשר?
-
טאו להורות
התנועה נשים קוראות ללדת מתעוררת ,בשל דיון בוועדה לקידום האישה בכנסת שעל סדר יומה חופש בחירה בלידה ב 29.7.2008
יש לנו שבועיים להתארגן על מנת להוביל לשינוי.
אני פונה לכל מי שמאמינה שזכותה לבחור ולהחליט למי דמי האשפוז ללידה יופנו.
לנשים שמבינות שעד כה דמי האשפוז הועברו לבית החולים ישירות מבטוח הלאומי וההנהלה בחרה להשתמש בתקציב לא רק לאגף היולדות ,היונקיםוהפגים , אלה לטפול בכלל החולים.
אנא, שילחו פקסים או מכתבים והביעו את עמדתכן או פשוט בואו לדיון. יש להודיע מראש
רצוי בראש טוב, נכונות להקשיב ולהביע את טענותינו בצורה נעימה ומסודרת.
02-6408704
פקס' 02-6408946
[email protected]
יש לנו שבועיים להתארגן על מנת להוביל לשינוי.
אני פונה לכל מי שמאמינה שזכותה לבחור ולהחליט למי דמי האשפוז ללידה יופנו.
לנשים שמבינות שעד כה דמי האשפוז הועברו לבית החולים ישירות מבטוח הלאומי וההנהלה בחרה להשתמש בתקציב לא רק לאגף היולדות ,היונקיםוהפגים , אלה לטפול בכלל החולים.
אנא, שילחו פקסים או מכתבים והביעו את עמדתכן או פשוט בואו לדיון. יש להודיע מראש
רצוי בראש טוב, נכונות להקשיב ולהביע את טענותינו בצורה נעימה ומסודרת.
02-6408704
פקס' 02-6408946
[email protected]
-
טאו להורות
בבוקר ירדתי למבצר , תרגלתי צ'י קונג ועליתי דרך היער הביתה. היתה לי מתוכננת פגישה אחה"צ בת"א בעזריאלי , נסעתי ברכבת טעונה בילדים צעקניים שחזרו מפסטיבל קוקהקולה , בעזריאלי עוד שוק תרבותי ,ישבנו באמצע ההמולה של הקונים והאוכלים וניסינו לחשוב איך להביא לשינוי. ואז חזרתי שוב ברכבת עמוסה במבוגרים עייפים משועממים .
טוב לצאת החוצה מהבועה שלי כדי לראות כמה טוב לי בפנים
טוב לצאת החוצה מהבועה שלי כדי לראות כמה טוב לי בפנים
-
- הצטרפות: 25 יולי 2008, 03:12
טאו להורות
Hi
I live in New Zealand and had a home birth here
I read on Tamarush roush page that you are looking for statistics and regulations about homebirth in NZ and around the world. I will try and get some info for you.
I don't have a computer very often at home so it might take som time but I'll try and get some links for you.
you can E-mail me at danyaf%yahoo.com
or at my home page in beofen )I can read the Hebrew but can'y write in Hebrew)
All the best
Danya
I live in New Zealand and had a home birth here
I read on Tamarush roush page that you are looking for statistics and regulations about homebirth in NZ and around the world. I will try and get some info for you.
I don't have a computer very often at home so it might take som time but I'll try and get some links for you.
you can E-mail me at danyaf%yahoo.com
or at my home page in beofen )I can read the Hebrew but can'y write in Hebrew)
All the best
Danya
-
טאו להורות
Hi Danya
Thank you for offering your halp
we are looking for the way the system is working'
paymant ,birth documant and registretion.
Ofcors, I would be happy to read your birth story
Shalom
Tau
sorry for the speling mistake I am dislectic
Thank you for offering your halp
we are looking for the way the system is working'
paymant ,birth documant and registretion.
Ofcors, I would be happy to read your birth story
Shalom
Tau
sorry for the speling mistake I am dislectic
טאו להורות
הי
ביקשתי מאפת להתקשר אלייך שוב (אפת - כמו אפרת בלי הריש).
בהצלחה
מיכל
ביקשתי מאפת להתקשר אלייך שוב (אפת - כמו אפרת בלי הריש).
בהצלחה
מיכל
-
טאו להורות
חזרתי מהדיון על חופש הבחירה בלידה בוועדה לקידום מעמד האישה מבולבלת . שוב עסקו בסוגיות שטופלו בעבר לגבי הזכות לבחור לידת בית היו"ר נשמעה לי מצדדת אבל רוב הדוברים שהיא אפשרה להם לדבר , היו בעד עידוד היולדות ללדת בבתי חולים. ההסברים של הדוברת של ביטוח לאומי לא נשמעו מבוססים על ידע והבנה של הכתוב בחוק.
לדעתי כולם הסכימו שאין להתנות את מענק הלידה באשפוז ואין להחלטה של 12 שעות אשפוז כל בסיס ענייני.
לגבי השליטה של היולדת על דמי האשפוז , היה ביטוי לעמדות הרופאים ודוברי משרד הבריאות ולא נראה לי שהצלחנו למסור את המסר שרצינו בשל המנעות ממתן רשות דיבור ליולדות .
רוב הדוברים היו גברים וחבל....
מה שחשוב שהאחות הראשית במשרד הבריאות טענה שבוטל האיום על רישוי המיילדות בישראל. לדבריה משרד הבריאות הסיר את ההמלצה לבטל את רישיון המיילדת ועל כך נברך
לדעתי כולם הסכימו שאין להתנות את מענק הלידה באשפוז ואין להחלטה של 12 שעות אשפוז כל בסיס ענייני.
לגבי השליטה של היולדת על דמי האשפוז , היה ביטוי לעמדות הרופאים ודוברי משרד הבריאות ולא נראה לי שהצלחנו למסור את המסר שרצינו בשל המנעות ממתן רשות דיבור ליולדות .
רוב הדוברים היו גברים וחבל....
מה שחשוב שהאחות הראשית במשרד הבריאות טענה שבוטל האיום על רישוי המיילדות בישראל. לדבריה משרד הבריאות הסיר את ההמלצה לבטל את רישיון המיילדת ועל כך נברך
טאו להורות
לא קומפוסטר, מין המצאה לשלב ביניים בין הצלחת לקומפוסטר. נתתי לינק לאיך שזה נראה בדיוק.
אם זה עדיין מעניין אותך, אשמח לתת (להחליף בעד אחד הפינוקים)
אם זה עדיין מעניין אותך, אשמח לתת (להחליף בעד אחד הפינוקים)
טאו להורות
נקרא לי לא ברור עם ההתחכמויות שלי....מין פח זבל למטבח שמתאים לזבל אורגני
-
טאו להורות
תודה זה יהיה נפלא. אני אבדוק עלויות ואחזור אליך.
טאו להורות
קרסוליים נפוחים בהריון-
סוף שישי- זה נורמלי?
ממה נגרם?
איך מקלים?
תודה
סוף שישי- זה נורמלי?
ממה נגרם?
איך מקלים?
תודה
-
טאו להורות
קרסוליים נפוחים בהריון-
זה נורמלי במינון סביר, אבל יכול להצביע על תסמונת לחץ הדם בהריון ,עם זה מלווה בעוד סימפטומים.
כדאי להיבדק על מנת לשלול את האפשרות הזו .
יכול להיגרם מעומס יתר על תפקוד הכליות וחוסר איזון במשק הנוזלים בגוף.
תזונה יכולה להשפיע, עבודה מאומצת , חוסר שינה או עבודה במשמרות , או ההפך חוסר תנועה מספקת .
אחרי שהתיעצת עםרופא או אחות טיפת החלב והם מעריכים שאת בריאה.
אפשר לבדוק אפשרות אלטרנטיביות להקל.
שיפור התזונה . מזון טרי , לא מעובד,לא מומלח זרעים גרעינים, קיטניות , ירקות ופירות ביצים דגים ופחות מוצרי חלב פרה , בשר , סוכר קמח לבן ומרגרינה
פעילות גופנית מודעת כמו יוגה , פלדנקרייז , שחיה בים
טיפולים כמו ניקוז לימפתי, עיסוי, שיאצו, הידרוטרפיה, נטורופטיה.
אפשר לעשות המון, השאלה אם את מוכנה לעשות שינוי ולטפל בעצמך ?
רוב הטיפולים מחייבים לקיחת אחריות ונכונות להשקיע זמן וכסף בשביל עצמך.
זה נורמלי במינון סביר, אבל יכול להצביע על תסמונת לחץ הדם בהריון ,עם זה מלווה בעוד סימפטומים.
כדאי להיבדק על מנת לשלול את האפשרות הזו .
יכול להיגרם מעומס יתר על תפקוד הכליות וחוסר איזון במשק הנוזלים בגוף.
תזונה יכולה להשפיע, עבודה מאומצת , חוסר שינה או עבודה במשמרות , או ההפך חוסר תנועה מספקת .
אחרי שהתיעצת עםרופא או אחות טיפת החלב והם מעריכים שאת בריאה.
אפשר לבדוק אפשרות אלטרנטיביות להקל.
שיפור התזונה . מזון טרי , לא מעובד,לא מומלח זרעים גרעינים, קיטניות , ירקות ופירות ביצים דגים ופחות מוצרי חלב פרה , בשר , סוכר קמח לבן ומרגרינה
פעילות גופנית מודעת כמו יוגה , פלדנקרייז , שחיה בים
טיפולים כמו ניקוז לימפתי, עיסוי, שיאצו, הידרוטרפיה, נטורופטיה.
אפשר לעשות המון, השאלה אם את מוכנה לעשות שינוי ולטפל בעצמך ?
רוב הטיפולים מחייבים לקיחת אחריות ונכונות להשקיע זמן וכסף בשביל עצמך.
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2007, 23:11
- דף אישי: הדף האישי של הריונית_אלמונית*
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
טאו להורות
היי טאו
אני נורא מצטערת... שלא יכולתי לחזור אלייך עם כל התשובות לשאלותייך (על איך ענייני המיילדות מתנהלים באוסטרליה). פשוט עם התינוק שלי לפעמים אין לי זמן אינטרנט במשך ימים שלמים. האם את עדיין רוצה לשמוע את הדברים, לשימוש בדיונים עתידיים?
<רשמתי לך המון, ונמחק... אשתדל לשחזר ולכתוב שוב>
תמר
אני נורא מצטערת... שלא יכולתי לחזור אלייך עם כל התשובות לשאלותייך (על איך ענייני המיילדות מתנהלים באוסטרליה). פשוט עם התינוק שלי לפעמים אין לי זמן אינטרנט במשך ימים שלמים. האם את עדיין רוצה לשמוע את הדברים, לשימוש בדיונים עתידיים?
<רשמתי לך המון, ונמחק... אשתדל לשחזר ולכתוב שוב>
תמר
-
טאו להורות
את השבוע האחרון ביליתי בעזרה לחדר הלידה באילת. פגשתי בית חולים ביתי כמו של פעם, מיילדות עצמאיות אבל מאוד עייפות.
העומס בעבודה והדרישה לספק שירות מגוון, (מיון נשים ,מרפאת פוריות, יעוץ גנטי , מעקב הריו בסיכון ומיילדות) על ידי צוות מאוד מצומצם מקשה על התפקוד.
רוב היולדות שפגשתי לא הכינו את עצמן ללידה והעדיפו ש"יילדו אותן".
לדברי המרדים הביקוש לאפידורל עומד נכון להיום על 70% .
מקווה לחזור לאילת גם בעתיד
העומס בעבודה והדרישה לספק שירות מגוון, (מיון נשים ,מרפאת פוריות, יעוץ גנטי , מעקב הריו בסיכון ומיילדות) על ידי צוות מאוד מצומצם מקשה על התפקוד.
רוב היולדות שפגשתי לא הכינו את עצמן ללידה והעדיפו ש"יילדו אותן".
לדברי המרדים הביקוש לאפידורל עומד נכון להיום על 70% .
מקווה לחזור לאילת גם בעתיד
-
טאו להורות
נעמי,
את מתלווה ללידות במרכזי לידה?
את מתלווה ללידות במרכזי לידה?
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
-
טאו להורות
לא, אני "מיילדת גאה" שמאמינה שמתפקידי המילדת הוא ללוות את היולדת בלידה. לאחרונה השתחררתי ויצאתי לחירות מהמוסד המוכלל שבו רוב הנשים יולדות ורוב המילדות עובדות. אני מעדיפה לילד נשים שבוחרות לידה והורות מודעת, אני מעדיפה להכיר את היולדות כמה חודשים לפני הלידה , להתכונן ,לתכנן ביחד בגישה הוליסטית ולהמשיך ללוות את היולדת והתינוק גם במשכב הלידה.
אני אשמח ללוות וליילד יולדות היכן שהן יולדות, בבית, אצלי בכברי או יולדות בהריון בסיכון שמתכוונות ללדת במרכז לידה או בבית חולים.
באילת אני עובדת כמיילדת מחליפה ,עלמנת לעזור לצוות המצומצם שם מתי שהם צריכים. אני מתכוונת לחזור לשם גם בחודש הבא לשבוע .
במידה ויש אילתיות ,שרוצות להיפגש לשוחח על הריון ולידה, או קורס הכנה מזורז או טיפול שיאצו אני בין המשמרות פנויה ואשמח להכיר אתכן.
אני אשמח ללוות וליילד יולדות היכן שהן יולדות, בבית, אצלי בכברי או יולדות בהריון בסיכון שמתכוונות ללדת במרכז לידה או בבית חולים.
באילת אני עובדת כמיילדת מחליפה ,עלמנת לעזור לצוות המצומצם שם מתי שהם צריכים. אני מתכוונת לחזור לשם גם בחודש הבא לשבוע .
במידה ויש אילתיות ,שרוצות להיפגש לשוחח על הריון ולידה, או קורס הכנה מזורז או טיפול שיאצו אני בין המשמרות פנויה ואשמח להכיר אתכן.
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
טאו להורות
כמה חבל שלא היכרנו כשהיה לי רלוונטי.
כל כך פינטזתי על מיילדת שתעטוף אותי ותעודד אותי ותזרום איתי, אם כי הבנזוג שלי אומר שבגלל שהמיילדת שהיתה במשמרת אז היתה כה נוראית, זכינו ללדת לבד בלעדיה (היא הגיעה בחצי דקה האחרונה בערך). כנראה שכך אמור היה להיות.
היינו נפגשות בשמחה, רק אני לא אילתית (מהערבה) ולא נמצאת בעיר באופן שוטף.
אולי באחת הפעמים הבאות ?!
הדברים שאת כותבת ממש מחממים את הלב.
כייף לנשים שהתמזלו ללדת איתך.
כל כך פינטזתי על מיילדת שתעטוף אותי ותעודד אותי ותזרום איתי, אם כי הבנזוג שלי אומר שבגלל שהמיילדת שהיתה במשמרת אז היתה כה נוראית, זכינו ללדת לבד בלעדיה (היא הגיעה בחצי דקה האחרונה בערך). כנראה שכך אמור היה להיות.
היינו נפגשות בשמחה, רק אני לא אילתית (מהערבה) ולא נמצאת בעיר באופן שוטף.
אולי באחת הפעמים הבאות ?!
הדברים שאת כותבת ממש מחממים את הלב.
כייף לנשים שהתמזלו ללדת איתך.
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
טאו להורות
וואי,קראתי את דברייך ונחמץ לי ליבי
כמה חיפשתי וחיפשתי מיילדת שתסכים ליילד אותי בבית
אני גרה בבאר אורה (15 דקות צפונית לאילת)
איזה פספוס... לא העלייתי בדעתי שיש מישהיא שתוכל ליילד אותי שלא גרה באזור
איזו החמצה...
כמה חיפשתי וחיפשתי מיילדת שתסכים ליילד אותי בבית
אני גרה בבאר אורה (15 דקות צפונית לאילת)
איזה פספוס... לא העלייתי בדעתי שיש מישהיא שתוכל ליילד אותי שלא גרה באזור
איזו החמצה...
-
טאו להורות
איזה כיף לשמוע.....
מה כולל טיפול במשכב הלידה?
אגב, ספר מדהים שאני קוראת עכשיו: "רואות את הנולד" על הסטוריה של מיילדות ויילוד. מדהים.
מה כולל טיפול במשכב הלידה?
אגב, ספר מדהים שאני קוראת עכשיו: "רואות את הנולד" על הסטוריה של מיילדות ויילוד. מדהים.
-
טאו להורות
טיפול במשכב הלידה עונה לצרכים של היולדת בדרך כלל לפחות שתי פגישות, שבהם אני מבקרת את האם והתינוק.
יחד אנחנו משוחחות על חווית הלידה, מעבדות את סיפור הלידה .
יחד מנסות לענות לשאלות בענין הנקה, טפול בשדיים טפול בפות . אני מציעה גם טפול בשיאצו והדרכה לתרגול שרירי רצפת האגן.
יחד אנחנו משוחחות על חווית הלידה, מעבדות את סיפור הלידה .
יחד מנסות לענות לשאלות בענין הנקה, טפול בשדיים טפול בפות . אני מציעה גם טפול בשיאצו והדרכה לתרגול שרירי רצפת האגן.
-
טאו להורות
שנה טובה
שנת שלום, בריאות וחופש
בתקווה שגלעד שליט יחזור הבייתה
שנת , שפע ,פוריות ולידות טובות ועדינות
שנת שלום, בריאות וחופש
בתקווה שגלעד שליט יחזור הבייתה
שנת , שפע ,פוריות ולידות טובות ועדינות
-
-
טאו להורות
אני מבקשת את סליחתכם חברות יקרות שלי ,שלא הצלחתי למצוא בנפשי את החמלה והכוח לעזור לכן בעיתות קושי , מחלה ומשבר.
אני מבקשת את הסליחה מכל אחת שפגעתי בה , שהתעלמתי ממנה או לא הצלחתי להכיל את קשיה ויגונה.
אני מבקשת את סליחתה של אביבה שליט , שכנתי היקרה שלא יכולתי למצוא בי את הכוח לעזור לה .
אני מבקשת את סליחתה של דו... שפחדיי מונעים ממני לחמול ולאהוב אותה.
אני מבקשת גם סליחה מטו..... שפשוט התעצלתי ולא הייתי בשבילה כשהצטרכה אותי.
סליחה אני מבקשת גם מאלה שכעסתי עליהם כל כך שגידפתי אותם במחשבותי.
סליחה אני מבקשת מחברותי ,שקינאתי בהם ובהצלחתן.
סולחת אני לכל אלה ,שפגעו בי בכוונה או שלא בכוונה.
מודה אני להם,שלא אפשרו לי להמשיך בשגרת חיי, שלימדו אותי את השעור ,שלימדו אותי לקחת אחריות על חיי.
מודה אני לחברים באתר ,שמאפשרים לי לבקש את סליחתן של הנשים ובני זוגן ,היולדות והתינוקות שבשל יוהרתי, טיפשותי חמדנותי, והאדישות ושלי,
מנעתי מהם את זכותן לבחור את הטפול ואת המטפלים המתאימים להן.
אני מבקשת את הסליחה מכל אחת שפגעתי בה , שהתעלמתי ממנה או לא הצלחתי להכיל את קשיה ויגונה.
אני מבקשת את סליחתה של אביבה שליט , שכנתי היקרה שלא יכולתי למצוא בי את הכוח לעזור לה .
אני מבקשת את סליחתה של דו... שפחדיי מונעים ממני לחמול ולאהוב אותה.
אני מבקשת גם סליחה מטו..... שפשוט התעצלתי ולא הייתי בשבילה כשהצטרכה אותי.
סליחה אני מבקשת גם מאלה שכעסתי עליהם כל כך שגידפתי אותם במחשבותי.
סליחה אני מבקשת מחברותי ,שקינאתי בהם ובהצלחתן.
סולחת אני לכל אלה ,שפגעו בי בכוונה או שלא בכוונה.
מודה אני להם,שלא אפשרו לי להמשיך בשגרת חיי, שלימדו אותי את השעור ,שלימדו אותי לקחת אחריות על חיי.
מודה אני לחברים באתר ,שמאפשרים לי לבקש את סליחתן של הנשים ובני זוגן ,היולדות והתינוקות שבשל יוהרתי, טיפשותי חמדנותי, והאדישות ושלי,
מנעתי מהם את זכותן לבחור את הטפול ואת המטפלים המתאימים להן.
-
טאו להורות
הגשם הביא איתו סתווניות ורודות ופתל בשל בנחל. היום פגשתי אנשים וילדים יפים שטילו בנחל וכבדו אותו .
אישי חולה כבר שבוע עם חום גבוה ואנחות רבות . קשה לראות אותו סובל התחלתי לתת לו לשתות swedich bitter
אשמח לשמוע מנסיונכם .
מחלת חום גבוה ממושכת ללא שינויים כלשהם בספירת הדם, האם התמצית הועילה ובאיזה מינון כדאי להמשיך?
אישי חולה כבר שבוע עם חום גבוה ואנחות רבות . קשה לראות אותו סובל התחלתי לתת לו לשתות swedich bitter
אשמח לשמוע מנסיונכם .
מחלת חום גבוה ממושכת ללא שינויים כלשהם בספירת הדם, האם התמצית הועילה ובאיזה מינון כדאי להמשיך?
-
- הצטרפות: 03 נובמבר 2008, 13:37
טאו להורות
מבקשת עוד פרטים בדף המלצות מטפלים אלטרנטיביים
תודה
תודה
-
טאו להורות
כתובת עדכנית
מיכל בונשטיין רח' ויתקין 17 רמה"ש 47263 03-5494475 0544700178 [email protected]
מיכל בונשטיין רח' ויתקין 17 רמה"ש 47263 03-5494475 0544700178 [email protected]
טאו להורות
לטאו להורות,
קראתי מה שכתבת כאן וב"מידע אילתי". אני גרה בערבה, אני בחודש חמישי להריון, והייתי שמחה מאד להיפגש איתך ולדבר על לידה. איך אפשר להיות איתך בקשר? האם את נמצאת באילת לתקופות ויכולה ליילד בבית?? להשתמע ותודה
קראתי מה שכתבת כאן וב"מידע אילתי". אני גרה בערבה, אני בחודש חמישי להריון, והייתי שמחה מאד להיפגש איתך ולדבר על לידה. איך אפשר להיות איתך בקשר? האם את נמצאת באילת לתקופות ויכולה ליילד בבית?? להשתמע ותודה
-
טאו להורות
ללי היי
תתקשרי אלי בתחילת דצמבר ונקבע פגישה
להת'
054-4795241
תתקשרי אלי בתחילת דצמבר ונקבע פגישה
להת'
054-4795241
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
טאו להורות
קראתי כאן על ההצעה שלך להחליף את האפינו בבלונים, האם היו נסיניות שניסו זאת והיו איתך בקשר? האם הן הצליחו לעבור את הלידה ללא קרעים? אשמח לקבל תובנות חדשות שלך לגבי ההצעה הזו כדי לשקול אם לנסות את זה.
-
טאו להורות
היי מיכלול ה
הרעיון שהצעתי לעניות דעתי טרם נבדק.
אני היצעתי להשתמש בבלון מים במקום בלחץ האוויר כי 1. על פי דעתי החום והמשקל של המים מדמים את ראש הילוד טוב יותר.
אינני ממלצה על עיסוי החייץ בשמנים לפני הלידה ,בעיקר בשל העליה בזיהומים פטרייתיים . השמן ובמיוחד נבט החיטה משמשים קרקע מזון לשמרים.
אין לי מידע על נשים שניסו את השיטה ואני זקנה מדי בשביל לבדוק אותה על עצמי.
הרעיון שהצעתי לעניות דעתי טרם נבדק.
אני היצעתי להשתמש בבלון מים במקום בלחץ האוויר כי 1. על פי דעתי החום והמשקל של המים מדמים את ראש הילוד טוב יותר.
- ניתן להשתמש חד פעמית ובכך למנוע זיהומים. את הבלון ניתן לרחוץ בסבון לפני השימוש ולחטא בחליטת קממיל.
- הרבה יותר זול. רצוי לקנות בלונים שקופים.
אינני ממלצה על עיסוי החייץ בשמנים לפני הלידה ,בעיקר בשל העליה בזיהומים פטרייתיים . השמן ובמיוחד נבט החיטה משמשים קרקע מזון לשמרים.
אין לי מידע על נשים שניסו את השיטה ואני זקנה מדי בשביל לבדוק אותה על עצמי.
-
טאו להורות
נעמי, היי, אני זו שדיברה איתך בטלפון לפני יומיים בקשר לליווי לידה במרכז הלידה עם ד"ר קרלוס -
רציתי, ברשותך, לחדד את השאלה שלי - אני מחפשת מיילדת באיזור המרכז (לניאדו) - שתהייה אימהית וחמה.
ממש אמא כזו, לא צעירה במיוחד, מחבקת ומכילה ובעיקר - רגועה ומרגיעה.
הבנתי שמיכל כזו, אני מקווה שהיא פנוייה.
השתיים האחרות שהמלצת לי עליהן הן גם באותו סגנון?
המון תודה!!!
רציתי, ברשותך, לחדד את השאלה שלי - אני מחפשת מיילדת באיזור המרכז (לניאדו) - שתהייה אימהית וחמה.
ממש אמא כזו, לא צעירה במיוחד, מחבקת ומכילה ובעיקר - רגועה ומרגיעה.
הבנתי שמיכל כזו, אני מקווה שהיא פנוייה.
השתיים האחרות שהמלצת לי עליהן הן גם באותו סגנון?
המון תודה!!!